Page 1

50. Lägs 000 t a exe pris, mp lar !

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang Mars 2017 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

Naturkraft i Gästrikland

Hälsa

Födelsedagar Vill du veta mer om våra utbildningar, forskning, samverkan och innovation?

Välkommen till vår 40 års fest

den 19 maj 2017 Information och program kommer

under våren på www.hig.se

Högskolan

Gavlehovshallen snart klar

Motor

ecklar och sprider kunskapen för människan utifrån ett ekologiskt, t perspektiv.

Varmt välkomna att boka er fest i Gävles trevligaste samlingslokal

Nu allt på samma plan!

Telefon 026-511 000,126 126 www.mediatemplet.se

Bröllop & fest


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Räckvidd i samarbete med Gestrike Magasinet

Välkommen till musiken!

Beethovens pianokonsert

Beethoven uvertyr till Egmont Beethoven Pianokonsert nr 3 Segerstam Symfoni nr 300 ”Status Quo”

Fredag 24 mars Gevaliasalen 19.00

Dirigent Leif Segerstam Franciska Skoogh, piano 295/255/20 kr

Sibelius Symfoni nr 7

Sabina Ddumba 18 mars, 295 kr

Jennie Abrahamson 31 mars, 180 kr

Alltid 21.00! Alltid Live! Alltid stående publik!

KO

NSE R

Söndag 26 MARS 14.00 • Konsert 60 kr • Konsert + Picknickkorg 100 kr Ett fartfyllt äventyr om tvåtrollsyskon, Kotte och Vera, som ska storstäda skogen och ta hand om det skräp som människorna lämnat kvar. Det finns dock en hake.Vera tycker att det är supertråkigt att städa och hittar på en massa undanflykter. Innan föreställningen är det picknick i konserthusets foajé.

Southern Soul-legenden

William Bell Enda konserten i Sverige!

Fredag 21 april. Biljettpris: 395 kr

För mer information och biljettbokning: gavlekonserthus.se

2

Sedan är sociala medier ett utmärkt alternativ för de redan ”aktiva” kunderna. Men det räcker inte, menade Fredrik och beskrev Pepsis enorma omfördelning till sociala medier som ledde till 10 % förlorad marknadsandel! Därför känns det så klart extra kul att påminna om att genom ett samarbete med oss på Gestrike Magasinet så når ni med en upplaga på 50.000 exemplar mer än 100.000 invånare. En kupong med tillräckligt bra erbjudande ger flera hundra affärer. Med en kontaktkostnad på endast något öre. Dessutom får ni ju även kommunicera ert erbjudande kostnadsfritt direkt på vår hemsida. Sedan är det bara att dela vidare i flera sociala medier så grunden är satt - där ni dessutom får svar och köp direkt. Vill ni testa genom att medverka med vår aktuella Trippelkampanj under våren är det ett utmärkt tillfälle att skapa fler och bättre affärer under våren.

T

PI

NI CK C

K

Kotte & Vera

Jag var nyligen och lyssnade på ett intressant föredrag av kommunikationsstrategen Fredrik Hallberg som berättade om ”framtidens” marknadsföring. Han menade att mycket egentligen är samma saker som vi alltid arbetat med. Fast nu med nya namn och mycket ny och i viss mån även överskattad teknik. Han tryckte verkligen på att man måste använda kanaler för masskommunikation och har räckvidd för att nå nya kunder.

Redaktionella annonser Vi får nu också allt fler förfrågningar om vi kan producera och publicera texter s.k. ”Native advertising”. Naturligtvis är vårt svar, vi är ju en annonstidning och det har vi gjort länge. Bara att vi kallat det för ”Redaktionella annonser” när vi garanterar våra annonsörer utrymmet och de vill vara säkra att få med sin information. De märks även upp med en tydlig avsändare. Läs bl.a. informationen från Naturkraft Gästrikland, Gavlefastigheter och Templet i det här numret av magasinet. Hör av er till mig eller just er Gestrike Media-kontakt så snart som möjligt om ni också vill inleda ett informativt samarbete i vår. Joe Formgren med kollegor Gestrike Magasinet PS. Gör som våra annonsörer och läsare - publicera era nyheter kostnadsfritt direkt på www.gestrikemagasinet.se Det berättar vi också gärna mer om.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se Gestrike Magasinet

Distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 50.000 ex.

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor.

F

Innehåll mars 2017 Lokala nyheter Ledare: Räckvidd

2

Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn.

Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se Omslagsbild: Naturkraft Gästrikland, foto: Joe Formgren.

Er plats i Magasinet - varje månad - till bästa pris! • Upplaga 50.000 exemplar - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka extremt förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen! Aprilnumret utkommer 23/4. Manusstopp 5 april. Boka på telefon 026-126 126

Mediasäljare sökes

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

Gavlehovshallen

4-5

Gestrikekalendern

6-7

Samråd för Gavlehovshallen

8

Två kockar blev en

9

Styrketräning bäst för prestation

9

Naturlig turism i Gästrikland

10-11

Nu lördagasöppet på Direkt Optik

12

Gävleforskare världsledande inom 5G

12

Även mindre fester på Templet

13

Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet… ... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år!

Effect+dagen

14

Bilnyheter från världens alla hörn!

15

h ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år! Gestrike Magasinet: Den lilla tidningen med den stora upplagan - och de låga priserna! Nästa nummer 23 april www.sdr.se Manusstopp 5 april

L U N C H • C AT E R I N G • F E S T E R Succén fortsätter: Seniorlunch Mån-fre kl. 12.30-14.00

Buffé inkl. dryck & kaffe

Endast 60:-

Varmt välkomna!

Lunchbuffé på vardagarna. Prisvärd catering av hög kvalité för festen. Nattklubb med stans hetaste dansgolv. QuizNight på torsdagar.

ÖPPETTIDER Torsdag: 20.00-01.00 Fredag: 22.00-02.00 Lördag: 22.00-02.00 LUNCH 10.30-14.00 026-18 30 22 • N. Strandg. 15-17 kitchen@slickcity.se • slickcity.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Information från: Gavlefastigheter

Gavlehovshallen – ett lyft för idrotten i Gävle Det fanns en tid när Gefle IFs löpare var bäst på medeldistans i både Sverige och världen, Gunder Hägg slog världsrekord och Henry Eriksson vann 1.500 m på OS 1948. Friidrottarna har haft bra förutsättningar utomhus på Gunder Hägg-stadion, men inte så bra inomhus. Nu kan alla som sysslar med inomhussporter vädra morgonluft - friidrott, innebandy, handboll, sportdans, gymnastik, futsal, basket mm. I april är nämligen den fina Gavlehovsvallen nämligen klar att tas i bruk. Gavlehov i Sätra blir ett riktigt fint idrottscentrum med många moderna arenor. Gavlehovshallen är en imponerande byggnad och den är byggd av lokala företag som Byggtec Gävleborg, Midroc (el), Inneklimat (ventilation) med flera. Arkitekt är Johan Skoog Arkitektkontor, som även ritat Gavlevallen. Gavlefastigheter är byggherre för Gavlehovshallen och Kultur & Fritid Gävle kommun kommer att hyra och förvalta sporthallarna. Det blir en friidrottshall och två sporthallar plus biytor. I byggnaden närmast Gavlehovsvägen hyr Friskis & Svettis lokaler på två plan för sin verksamhet och där ska Gefle Friidrott ha sitt kansli. Sporthallarna är dimensionerade för elitverksamhet för de flesta inomhussporterna, men för övriga är det förberett så att de relativt enkelt kan kompletteras till elitnivå. – Det blir slutbesiktning 28-30 mars och lokalerna lämnas över i april till Kultur & Fritid, berättade Karl-Gösta Karlström, Gavlefastigheter. Gummimassan i friidrottsarenan måste ”mogna” till slutet av april innan den kan användas. Det finns både 200 meter rundbana och en 110 m rak bana. Enligt Johan Hansson, projektledare hos Midroc,

4

är styrningen av byggnadens driftsystem kopplat till Gavlefastigheters centrala system och kan anpassas till olika typer av evenemang. Brandlarm, sprinklers, inbrottslarm mm svarar för besökarnas säkerhet. All takbelysning är av LED-typ och ger att behagligt ljus i hallarna. Den officiella invigningen av Gavlehovshallen kommer att ske i höst. Byggtec, med Tommy Rickardt som platschef, har lyckats bra med att hålla tidplanen. Den svåraste utmaningen har varit de doserade kurvorna i Friidrottshallen, men det har man klarat alldeles utmärkt enligt Karl-Gösta Karlström. Antalet byggarbetare har varierat och som mest har det varit 85 igång samtidigt. För att ge bättre sikt för de som sitter i rullstol är alla räcken gjorda av härdat glas. Stora sporthallen är anpassad för evenemang och den nedre delen av västra gavelläktaren kan skjutas undan för att ge plats för tillfälliga scenbyggen.

Trappan från entréhallen upp till plan 2.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Karl-Gösta Karlström och Tommy Richardt tittar på prover på gummimassan för löparbanorna.

F

Sittplatser som alla har väldigt bra sikt.

Några röster om projektet: – Vi har fått vara delaktiga genom hela processen och är mycket nöjda med samarbetet, säger Anders Lindberg, bitr. rektor Prolympia. Vi kommer att ha våra idrottslektioner i den mindre hallen under inomhussäsongen där vi kommer att ha tillgång till allt som vi efterfrågat. – Möjligheterna för oss att påverka bygget hade kunnat vara bättre, men vi är ändå nöjda och ser fram emot att få tillgång till lokalerna, säger Henric Anderung, Friskis & Svettis. Vi hoppas kunna öppna lokalerna i full skala 1:a maj med officiell invigning söndag 7/5. – Hallens tillkomst är ett betydande ansiktslyft för oss, övriga föreningar och även för hela regionen, säger Anders Wetterberg, klubbchef Gefle IF. Vi får bättre möjligheter att rekrytera ungdomar till vår verksamhet genom de förstklassiga förutsättningarna både inom- och utomhus. Gefle IF har redan säkrat inomhus-SM 2018 som genomförs februari månad i Gavlehovshallen. – Vi ser fram mot att kunna spela Futsal i Gavlehovshallen, säger Anders Nordén, Gestriklands Fotbollförbund. Vi har 102 lag i seriespel november till

Fakta om arenan Byggkostnad: 200 mkr Byggnadsyta: 18.750 kvm Kapacitet: 2.200 (Sport & Evenemang, 3.000) + 1.000 (Friidrott) + 200 åskådare (Lilla Sporthallen) Entréer: En huvudentré för publik och en sportentré för idrottarna Spelyta: 2 st 20x40 m (båda sporthallarna) Beläggning: Sportmatta (trägolv kan läggas ut), Gummimassa Solceller: 2.000 kvm, producerar 247.000 kWh per år Planbelysning: LED-belysning Stomme: Hallarna stål, gym & café betong Totalentreprenör: Byggtec, Gävle Arkitekt: Johan Skoog Arkitektkontor AB, Gävle Övriga arenor på Gavlehov • Gavlerinken Arena • Gavlerinken B-hallen • GTK-hallen (Gefle Tennisklubb) • Gävletravet

• Gavlevallen • Gunder Hägg stadion • Gefle Boulecenter • Estraden

februari och i stort behov av halltider. Förbundet vill anordna landskamper i Futsal eftersom Gavlehovshallen är enda alternativet i distriktet. – Vi har haft en bra dialog och stora hallen har anpassats så att vi kan genomföra tävlingar på SM-nivå inom två av våra gymnastikdiscipliner, säger Jessica Wallman, Gefle GF. Redan under Kristi himmelsfärdshelgen kommer de bästa truppgymnasterna till Gavlehovshallen för att tävla.

Praktisk miljö I Gavlehovshallen finns det totalt 11 omklädningsrum för idrotten, fem vardera för herrar och damer samt ett för HBTQ samt för domare. Personalen har egna omklädningsrum. Det finns också en komplett tvättstuga. På plan två iordningställs ett kafé där besökarna kan fika. Utanför kaféet finns mikrovågsugnar för dem som vill värma medhavd mat. För skolungdomar finns det också ett rum för läxläsning mm. I nordöstra hörnet finns vallabod och värmestuga för skidåkare. - Gavlehovshallen blir en viktig del av unika Gavlehov, som har stor betydelse för Gävle kommuns idrottspolitiska program ”Hållbar idrott”, säger Kajsa Ravin, chef på Kultur & Fritid Gävle kommun.

Tel: 026-17 82 60 Fax: 026-17 82 35 Adress: Gävle kommun AB, Box 975, 801 33 Gävle Webb: www.gavlefastigheter.se, info@gavlefastigheter.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

5


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se 26 Ronny Eriksson- Oförhappandes. Teatern,

Gestrikekalendern MARS 19 Karl Olandersson & Gävle Big Band. Söders Källa, Gävle, kl 16. 19 Konsert - Gefle kammartrio 30 år. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 16. 20 Sopplunchkonsert - Stråkkvintett nr.2 i G-dur av Dvorak. Gävle Konserthus, kl 11.30-13. 20 Nordman - I vandrarens spår. Gävle Konserthus, kl 19.30. 21 Villaägarna - årsmöte och info för husägare. Flügger Färg informerar. Vi bjuder på smörgåstårta, kaffe el. te. Info & anmälan: 073-820 00 85, kansli.vnd@villaand.se Furusalen, Silvanum, kl 18.30 - 20. 22 Some funk Junk & Björn Atle Anfinsen. Gävle Konserthus, kl 19. 23 Lunchmusik. Per Ahlman, orgel. Heliga Trefaldighets kyrka. 24 Beethoven Pianokonsert - Gävle Symfoniorkester. Dirigent: Leif Segerstam. Franciska Skoogh, piano. Gävle Konserthus. 24-26 Bomässa i Sandviken. Göransson Arena, fredag-lördag. 25 Lisa Ekdahl. Gävle Konserthus, kl 19.30. 25 Earth Hour. 2017 släcker vi och hela världen ännu en gång för en ljusare framtid. Vi släcker tillsammans i Heliga Trefaldighets kyrkan! Kyrkan är öppen från 18. Mellan 20.30-21.30 släcks kyrkan ner och det bjuds på lokalproducerat både i musik och matväg. Heliga Trefaldighets kyrkan.

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Kulturcentrum, Sandviken, kl 19. 26 Blåbärsklubben - Kotte och Vera. Innan föreställningen är det picknick i konserthusets foajé. Konsert 60 kr, Paketpris (biljett+picknickkorg) 100 kr. Gävle Konserthus, kl 14-15. 26 Körkonsert med Ansgarskören. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 16. 28 Färnebofjärdens nationalpark - naturupplevelser utöver det vanliga. Ikväll visar naturumföreståndare Jessica Berg bilder från nationalparken och berättar om detta unika område. Fri entré! Café Udden, Gysinge, kl 19-20. 29 Kristina Lugn & Sarah Riedel. Gävle Teater, kl 19. 29 Svante Thuresson sjunger Beppe Wolgers. Gävle Konserthus. 30 Lunchmusik. Per Ahlman, orgel. Heliga Trefaldighets kyrka. 31 KAKEL - Jennie Abrahamson. Gävle Konserthus, kl 21.

April 1 William Spetz - Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? Gävle Teater, kl 15 & kl 19. 1 1974 - Tribute to ABBA. Gävle Konserthus, kl 19.30. 1 Byta-grejer-dag på Kulturhuset Gävle. Kom och Byt grejer med varandra. Hamiltongatan 1 (gamla fängelset), kl 11-15. 2 Jonas Gardell. Gävle Konserthus, kl 17.

Miljö och säkerhet med ditt lokala taxibolag

Ett gott val!

Tel: 0290-311 20 www.granliden.nu

Med kontor och beställningscentral i Gävle

God taxitradition sedan 1922 • Tel. 026-12 90 00 • www.gavletaxi.se

Landsv. 39, STORVIK

Vill ni få er text publicerad i Gestrike Magasinet? Har ni en nyhet som ni vill berätta om? Publicera er text och bild på SvenskPress. Finns det ett nyhetsvärde och plats i tidningen kan just er text bli nästa som publiceras i Gestrike Magasinet.

www.svenskpress.se

6

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

5 En skam för Sverige 2. Magnus Betnér och Soran Ismail. Gävle

21 Gefle IF - Syrianska FC. Gavlevallen

Konserthus, kl 19.30.

19.00

6 En man som heter Owe Thörnqvist. Gävle

21 Southern Soul-legenden William Bell.

Konserthus, kl 19.

Gävle Konserthus.

7 Gefle IF - IFK Värnamo. Gavlevallen 19.00 7 Tomas Andersson Wij. Gävle Konserthus, kl 19.30. 8 Gefle Skivmässa 2017. Gasklockorna. 8 Livgardets Dragonmusikkår. Dirigent: David Björkman. Gävle

22 Henrik Schyffert. Gävle Konserthus,

Konserthus, kl 15.

10-17 Påsklov i naturum. Öppet varje dag kl 11-15. Fri entré! Så krasse i äggskal och gå på påskjakt i utställningen. Naturum Färnebofjärden, Gysinge, kl 11-15. 12 Blues Transfusion. Håkan Broströms band. Gävle Konserthus. 14-17 Gästrik Konst 2017. En konstrunda i västra Gästrikland under hela påskhelgen. Invigning på långfredagen. Västra Gästrikland, Sandviken, Gysinge, Hofors, Ockelbo. 17 Fågelmorgon i Färnebofjärdens nationalpark. Endast 15 platser, föranmälan till naturum krävs, 010-225 15 16. Färnebofjärdens nationalpark, Gysinge, kl 5.30-9.30. 19 Amanda Sedgewick Quintet. Gävle Konserthus, kl 19. 20 Sånger av Richard Strauss. Gävle Symfoniorkester. Gävle Konserthus, kl 19. 20 Föreläsning: Jord - grunden för vårt liv. Håkan Wallander, prof. i markbiologi vid universitetet i Lund. Spegeln.

Gävle, kl 16 & kl 19.30.

23 Blåbärsklubben - Tobbe Trollkarl. Gör besöket extra festligt med att äta pannkaks-buffé innan konserten. Biljett: 100 kr. Pannkaksbuffé inkl. biljett: 159/189 kr (barn/vuxen). Gävle Konserthus, kl 14-15.30. 50 Läg .00 sta 0e p xem ris, pla r!

Medverka i Kalendern: Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer www.gestrikemagasinet.se Boka plats i nästa Magasin! Utkommer 23 april Manusstopp 5/4 Tel. 026-126 126 Mer informatiom se: www.gestrikemagasinet.se

Annonstidning med massor

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

av erbjudanden och eveneman

g Mars 2017 • gestrike magasin

Naturkraft i Gästrikland

et.se

Vicerektor

Hälsa Födelsedagar Vill du veta mer

om våra utbildningar, forskning, samverkan och innovation?

Välkommen

till vår 40 års fest

den 19 maj 2017 Information och program

kommer under våren på www.hig.se

Högskolan

Högskolan i Gävle utvecklar och sprider om en hållbar livsmiljö kunskapen socialt och ekonomisktför människan utifrån ett ekologiskt, perspektiv.

Gavlehovshallen snart klar

Varmt välkomna

att boka er fest i

Nu allt på samma plan!

Gävles trevligaste

Telefon 026-511 000,126 126 www.mediatemplet.s e

Motor

samlingslokal

Bröllop & fest

Svensk Lövbiff av innanlår 119 kr/kg Erbj. gäller t o m 26/3 (eller så långt lagret räcker)

Brynäs, Styrmansgatan 49 • 026-12 15 50 • tempobrynas.se

Matnyttigt samarbete Kontakta oss när ni • Är hungriga • Skall ha fest • Vill ha maten utkörd Välkomna hälsar Anders, Susanne & Jimmy

Nedre Åkarg. 67A, Gävle • Tel. 026-60 60 60 • www.tvakockar.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7


F

Samråd för Gavlehovshallen Carina Städ • STÄDABONNEMANG • FLYTTSTÄDNING

DELL Datorer Mobilservice Datorservice

Läs mer på www.carinastad.se Ring 073-722 98 99

070-641 33 05 www.phs-itservice.se

Få mer tid till det som är viktigt på riktigt! Vi vet hur svårt det är att få tiden att räcka till. HomeMaid fixar det mesta – från hemstädning och fönsterputsning till flyttstädning och storstädning. HomeMaid Gävle | gavle@homemaid.se | 026-12 57 60 | homemaid.se

Den nya Gavlehovshallen kommer att bli hemvist för många Gävleföreningar och flera olika sporter. För att få ihop att så många som möjligt ska vara nöjda har Gävle kommun och Gavlefastigheter skickat ut förfrågningar till över 15 föreningar och nästan alla har svarat och kunnat framföra sina önskemål. Så här svarar representanterna för några av föreningarna. Anders Nordén, Kanslichef Gestriklands Fotbollförbund – Vi har deltagit på informationsträffar och dialog kring hur hallarna ska användas. Våra förväntningar på Gavlehovshallen är att vi ska få möjlighet att spela Futsal i hallarna. Anders Wetterberg, klubbchef Gefle IF Friidrott – Hallens tillkomst är ett betydande ansiktslyft för såväl kommunen, Gefle IF som för övriga föreningar och inte minst för hela regionen. En möjlighet men också en utmaning. Anders Lindberg, biträdande rektor på Prolympia – Prolympia har fått vara delaktiga genom hela processen och är mycket nöjda med samarbetet. Vi kommer ha våra idrottslektioner i den mindre idrottshallen. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: gavlehovshallen Gavlefastigheter • SvenskPress.se

Hemsida på en vecka? Behöver ni en modern responsiv och sökmotoroptimerad hemsida? Vi erbjuder Sveriges enklaste och mest lättanvända CMS (Content Management System) Yodo. Pris från 9900:- vid befintligt material. • Intranät 4900:- leverans inom en vecka. • Nyhetsbrev 4900:- inom en vecka.

MINDFULNESSTRÄNING MENTAL TRÄNING STRESSHANTERING – för företag, organisationer och privatpersoner

FYSHUSET | GÄVLE | 070-924 27 06 bo@karesjo.nu | www.mindfulnesscentergavle.nu

• Display 4900:- digital signage extern/intern. Hosting, utveckling, support, service 195:- resp. 95:-/månad. Priser exklusive moms.

För mer information se www.yodo.se

– Har ni bara underlagen klara så kan ni ha en ny modern hemsida på en vecka. Publiceringssystemet Yodo är lika enkelt som att göra en uppdatering på Facebook. En timmes utbildning ingår och då hinner ni lägga upp ett par nyheter också. Joe Formgren, medutvecklare Precis Reklam

www.precisreklam.se

Telefon 026-511 000

8

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Två kockar blev en

BARA HOS DIREKT OPTIK

på riktigt

3 FÖR 1

Dela gärna med en kompis • Köp ett par glasögon och få två par extra helt kostnadsfritt • Gäller alla slipningar och behandlingar • Gäller hela vårt ordinarie sortiment • Behåll alla själv eller dela med en kompis Välkommen till Direkt Optiks värld!

I en jämförande studie av olika typer av träningsupplägg visar att träning med inriktning på maximal styrka är den träningsform som ger flest fördelar när det gäller att förebygga skador och förbättra sina träningsresultat.

Valbo Din hälsocentral erbjuder resevaccin

0:-

0:-

Märkesbågar och glas från ledande leverantörer

VÄRDECHECK Ta med värdechecken eller uppge GM03 så får du 750 kronor i rabatt när du köper kompletta glasögon i erbjudandet 3 för 1. Får endast kombineras med erbjudandet 3 för 1. Ej med andra checkar eller kuponger. Endast en check per köptillfälle. Gäller t o m 22/4 2017. Namn

750:-

direktoptik.se

Vi ringer upp dig för att planera vaccinationsbehovet utifrån just ditt resemål och dina behov. För att underlätta planeringen är det bra om du har tidigare vaccinationskort tillhands vid samtalet. Efter detta får du en tid för vaccination. När vi träffas för vaccinering får du information och hälsoråd. Kontakta oss i god tid, gärna 4-8 veckor före din resa. www.regiongavleborg.se/dinhc

ANDRA PARET

TREDJE PARET

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

Här får du hjälp att se över vaccinationsbehovet inför din semesterresa. Ring oss för att boka en tid, telefon 026-15 77 80, val 6.

FÖRSTA PARET ORDINARIE PRIS

Av Socialstyrelsen Leg. Optiker

Styrketräning bäst för prevention och prestation

Jimmy Wettainen heter kocken som nyligen tagit över restaurangen Två Kockar på Nedre Åkargatan 67 på Söder i Gävle. Jimmy började redan som 15 åring på Wictoria och har sedan dess gått kockutbildning och därefter arbetat på ett flertal olika restauranger i vår stad.

F

Datum

Gävle, Norra Kungsgatan 1, tel 026-12 82 20, vardagar 9.30-18 Från och med 25/3 har vi lördagsöppet 10-15

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


Information från Naturkraft Gästrikland

Jan-Ola Bergström och Dennis Nordström representerar Naturkraften.

Naturlig turism i Gästrikland Nu är det dags att vi på allvar börjar locka turister som vill vandra, cykla, paddla och på flera andra naturliga sätt vill upptäcka Gästrikland. Det menar Dennis Nordström och Jan-Ola Bergström i ledningen för Föreningen Naturkraft Gästrikland.

De har bägge en gedigen bakgrund inom både friluftsliv och turism då det har varit ett stort intresse och en viktig del av deras yrkeskarriärer under många år ute i landet. Åter i Gästrikland driver de nu Föreningen Naturkraft Gästrikland med målsättningen att öka turismen i och till regionen genom att paketera och tematisera olika naturupplevelser. – Föreningen bildades med syfte att möjliggöra naturupplevelser och härlig motion för en bred allmänhet liksom att öka naturturismen till regionen, berättar ordförande Dennis som i grunden är gymnastiklärare men från 1973 har varit verksam inom turism i Härjedalen och Jämtland. År 2011 återvände jag och drog igång Paddla Gästrikland och det var starten till det som idag är Naturkraft Gästrikland. Min idé från början var att vi bara måste dra nytta av alla fina kanotvatten som finns här och tillgängliggöra dem för den breda allmänheten. Naturkraft Gästrikland har därefter på ett metodiskt sätt kartlagt hela landskapet och samlat ett brett utbud av aktiviteter under temat naturupplevelser. Utöver paddlingen har man kartlagt var man kan vandra, cykla, åka skidor och långfärdsskridskor samt rida och möjligheterna att ta del av mängder av kulturupplevelser. Gästrikeleden och Järnriket liksom fäbodar och kustfisket är naturliga komponenter i det här upplevelsepusslet som överbryggar hela Gästrikland. Det är ett nät med cykelleder, ridturer, skid- och skridskoturer - alla sökbara via nätet. – Faktum är att vi stått och stampat när det gäller tillväxten av naturturismen då vår region tidigare koncentrerat sig i huvudsak på modeller baserat på de stora kommersiella aktörenarna som Furuvik och Kungsberget.

10

Därigenom har vi missat den här självklara naturliga produkten, menar Hoforsbon Jan-Ola ”Jansa” Bergström som tidigare har arbetat inom reklambranschen, med flygtrafikanläggningar och idag även driver boende och konferenslokal i gamla Falu Fängelse. Då jag även sitter med i styrelsen för Besöksnäring Dalarna Ekonomisk Förening, en företagarförening som står bakom det Nya Visit Dalarna finns det mycket att ta med därifrån. Men jag kan även konstatera att vi genom den här satsningen har ett enormt försprång här i Gästrikland när det gäller just den här formen av turism. Dessutom är det mycket glädjande att kultur- och fritidsförvaltningarna i alla fyra Gästrikekommunerna ser värdet av den här gemensamma satsningen och är medlemmar samt stödjer föreningen.

Erbjuder naturkartor Naturkraft Gästrikland erbjuder idag mer än 100 kartor med ett 10-tal aktivitetsområden som visar landskapets bästa möjligheter till natur- och kulturupplevelser med förslag på turer och utmärkta rastplatser. Kartorna kan köpas via nätet eller hos turistbyråerna. – Vi har till exempel hela 200 kanotplatser utmärkta enbart för paddling och kartorna uppdateras hela tiden digitalt, berättar Dennis. Så det är ingen överdrift att påstå att vi har landets bästa service till paddlare. Kartorna innehåller dessutom information om service och tjänster i anslutning till detta så att man får förslag om var man kan äta och få tillgång till övriga faciliteter och bekvämligheter. Vi skapar helt enkelt möjligheter att vistas i naturen som dessutom inte kostar mycket att utföra. Kartorna kostar 40 kronor styck och som medlem har man förmånen att köpa dessa till halva priset och naturligtvis ingår även den kamratskap som uppstår genom att delta i olika evenemang.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Samarbeten till en ny nivå – Men nu är det dags för nästa steg, menar Jan-Ola. Vi har ju egentligen tre olika målgrupper. Förutom våra egna medlemmar som är privatpersoner så är det naturligtvis turister på besök men också våra lokala ambassadörer som ser ett naturligt mervärde i detta. Nu vill vi börja knyta ytterligare samarbeten och därigenom skapa flera olika naturliga ”nav” i regionen. Ju fler, desto bättre. Idag är till exempel anläggningar som Högbo Brukshotell och Edsken Camping medlemmar och kan genom detta erbjuda kartor som är direkt anpassade för sina gäster och den lokala omgivningen. Vi menar att de flesta entreprenörer och boendeanläggningar kan ha stor nytta av det här konceptet genom att kunna erbjuda upplevelser som cykling, paddling och berikande vandringsturer för sina gäster. Föreningens visionen är att främja människors hälsa

F

med naturengagemang med en mångfald av hållbara, attraktiva och väl nyttjade upplevelser och dess funktion är att i praktiken kombinera och utveckla samarbetet mellan ideella insatser och kommersiella aktörer. – Med stöd från kommunerna, regionen, näringslivet och allmänheten känns det som att vi nu är redo att ta det här till en helt ny nivå då vi byggt upp grundstruktren, säger Dennis. Vi har redan fantastiskt engagerade medlemmar som Friluftsfrämjandet, Naturskyddsföreningen, STF Gästrikland och Äventyrarna i Högbo. Nu öppnar vi upp för ett konstruktivt samarbete med alla tänkbara eventföretag, hotell, restauratörer och entreprenörer som vill medverka. De kan tjäna pengar och få fantastiska synergieffekter. Tillsammans genererar vi då naturlig tillväxt i regionen genom hållbar turism. Joe Formgren • SvenskPress.se

Naturkraft Gästrikland Naturkraft Gästrikland är ett samlat utbud av produkter och aktiviteter vilka har Naturupplevelser av egen kraft som tema. Det är en ideell förening med syfte möjliggöra friluftsliv, naturupplevelser och härlig motion för en bred allmänhet – till gagn för dig som privatperson eller som företagare inom besöksnäringen. För mer information se: www.naturkraft-gestrikland.se

NikotinFRi på 90 min

Lider du av stressrelaterade problem?

Bli fri innan sommaren boka tid redan idag!

Vill du ha hjälp att minimera den fysiska abstinensen? Ring oss!

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

Examen i Ortopedisk Manuell Terapi Certifikat i Laserbehandling Akupunkturutbildning Urbergsterrassen 26, 802 62 Gävle Tel: 026-60 98 98 Email: lotta.lundborg@swipnet.se Webb: www.lottalundborg.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

11


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Konsten att göra ditt hem skinande rent. Den kan vi. ... men vi hjälper dig gärna i trädgården, snickrar, målar, & passar barnen också!

Boka idag: 026-10

EN KONTAKT – ALL KOMPETENS www.veteranpoolen.se

14 10 gavle@veteranpoolen.se

Bli medlem hos oss så får du råd!

Årsmöte Furusalen Silvanum Gävle 21 mars kl 18:30 • Årsmötesförhandlingar • Föredrag: Flügger Färg informerar om sina färgsystem och produkter samt ger goda råd • Vi bjuder på smörgåstårta & kaffe/te • Lotteri med fina priser

Utmarksvägen 3, Gävle 026-19 81 71 www.villaand.se kansli.vnd@villaand.se

Även icke medlemmar välkomnas! Anm. deltagande: 073-820 00 85 el. kansli.vnd@villaand.se Välkomna Styrelsen

Markanläggning och utemiljöer Nyanläggning - Skötsel - Trädarbeten

Nu lördagasöppet på Direkt Optik – I vårt arbete för en mer levande stadskärna i Gävle ger vi våra kunder nu en bättre tillgänglighet och en högre service då vi har lördagsöppet mellan 10-15 från och med 25 mars, hälsar nye butikägaren Robert Grundell. Robert med ett förlutet i snabbmatsbranschen tog över Direkt Optik i Gävle och i Sundsvall i början av det här året.

Trädgård- och parkskötsel

– Tekniken vi utvecklat ger mer datakraft och kräver mindre energiåtgång, en nödvändighet när vi nu bygger 5:e generationens trådlösa system, säger Shoaib Amin, forskare vid Högskolan i Gävle. Det Shoaib har gjort är att utveckla nya matematiska modeller för förstärkare och på så sätt förbättrat trådlösa kommunikationssystems prestation.

Läs hela artiklarna på: gestrikemagasinet.se

Alla annonser syns i Gestrike Magasinet Även små pluggar i den här storleken som till och med du läser just nu! Medverka i nästa nummer ni också till regionens lägsta kontaktkostnad. Ute 23/4.

Marksten, murar, planteringar m.m.

Gävleforskare världsledande inom 5G

Dessutom publicerar ni fritt era nyheter, evenemang, videos och erbjudanden på www.gestrikemagasinet.se

Serviceföretaget med städ- och hygienartiklar! Brett utbud • Lagerhållning Fri utkörning • Städmaskiner Uthyrning • Städutbildningar Samarbetsavtal • Välkomna!

Södra Skeppsbron 19, Gävle Göran 0700-52 02 10, Imeli 0700-52 02 11

stadohygienbutiken.se

KÄNN DIG TRYGG Jag hittar lösningar för dig eller din familj med t.ex. äktenskapsförord, samboavtal, arvsskiften, testamenten och bodelningar.

Beskärning, fällning, stubbfräsning

Nyhet Nu även grindar, villa- och industristängsel.

12

Det kan göra stor skillnad! Kontakta mig Maria Wennerbo, jurist 026-14 79 01 maria.wennerbo@lrfkonsult.se

Gävle • Tel. 026-61 32 00 • pirab.nu

lrfkonsult.se/gavle

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se Information från Templet

F

Mest hus för pengarna Besök oss på Bomässan Göransson Arena 24-26 mars

jan.stark@lbhus.se 0702 05 52 74 www.lbhus.se

Även mindre fester på Templet Varför inte ge den som fyller år den bästa present den kan önska sig? Nämligen att inte behöva arrangera en egen fest hemma. Vill ni fira någon genom att göra tillställningen speciell vid till exempel födelsedag eller barnkalas så har Templet även en mindre mysig festlokal för detta i form av Källarvalvet. Templet i Gävle har utmärkta festlokaler för dem som fyller år. Många är de som firat 30- 40- och 50-årskalas uppe i den stora Festvåningen med plats för upp till 150 personer. Något färre känner till att det i Källarvalvet finns en perfekt festlokal för upp till 30 personer. Varför ta hem hem 20-30 personer när allting finns på plats i Källarvalvet i Templet? Det spelar ingen roll om det gäller din egen, eller din bäste väns ojämna födelsedag, kompispartyn, företagsfester eller barnkalaset. Här finns långbord, fåtöljgrupper, bar med kök, storbildsanläggning med dator och ett häftigt minidisco med ljuseffekter. På Templet fixar ni mat och dryck själva vilket gör att ni inte bara får en helt privat fest utan att ni får en mycket fördelaktig kostnad per kuvert för er tillställning. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: Templet www.mediatemplet.se

Kontakt och bokning

Fritidshus

för alla årstider

fritidshus för alla årstider

Ny fritidshuskatalog beställ på vår hemsida www.borohus.se Borohus anpassar alla hus efter behov och önskemål. Hjärtligt välkomna att kontakta oss. Tillsammans tar

Villor & fritidshus

vi fram det optimala huset för just dig och din familj. Kontakta: Jörgen Larsson Tel. 070-313 75 80.

Medarbetare sökes! Vi söker en erfaren besiktningsman med behörighet som certifierad energiexpert. Vi ser fram emot din ansökan.

Pris från 1500:Egen mat och dryck. Kontakt: 026-511 000, 126 126 www.mediatemplet.se

Ett nytt sätt att sälja och köpa - vi säljer dina saker och sköter butiken!

Kontakta Anders Blomqvist: Mail: gavleborg@ obm.se • Tel: 026-51 97 01

Rikstäckande Entreprenörer inom Fukt & Inomhusmiljö OBM-Gruppen Gävleborgs organisation erbjuder kunden produkter eller tjänster inom områdena besiktning, fuktskadehantering och inomhusmiljö som anpassas till dennes behov och önskemål. Vi står till tjänst med överlåtelsebesiktningar, energideklarationer och mycket mer.

Gör som OBM-gruppen – Sök din nya medarbetare för alla invånare och kontor i Gävleregionen. Ny på jobbet – i print och på nätet: www.gestrikemagasinet.se Valbovägen 385 i Valbo, vid Magneten Tel. 026 - 323 50

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

13


F

Byt till underhållsfria kompositfönster! Besök oss på Bomässan Göransson Arena 24-26 mars Kontakta oss för kostnadsfri offert. 026-12 12 23 • 072-717 12 23 Kryddstigen 14, Gävle

Ny-, Om- & Tillbyggnad Tak-, Grund- & Betongarbeten ROT - Kontakta oss för offert

Anders: 070-653 85 95, kontor 026-65 24 00 www.gsbbygg.se

Välfyllt i Högskolan när Elaine Eksvärd höll föredrag.

effect+full dag på Högskolan i Gävle Onsdagen den 8 mars hölls effect+dagen på Högskolan i Gävle. Mer än 400 företagare och beslutsfattare medverkade under dagen besökte 35 utställande företag, minglade,diskuterade och lyssnade på inspirerande föredragshållare.

Arrangör var affärsnätverket effect plus+ som årligen arrangerar mötesplatser för regionen. Temat den här dagen var Kunskap och Kompetens. Sveriges bästa föreläsare var utlovades och både Charlotta Mellander och Elaine Eksvärd levde upp till högt ställda förväntningar även om den förstnämnda fastnade i snöoväder och fick kommunicera via storbildskonferens från Jönköping. På den efterföljande middagen underhåll showartisten Johan Wellton bl.a. med att jonglera med flera bollar samtidigt - med helt förtejpade ögon! Läs hela artikeln i gestrikemagasinet.se samt i aprilnumret av Företagsbladet. SvenskPress.se

Av företagare - för företagare

Säljer & monterar fönster i olika material. Kontakta oss för offert.

Tag steget till eget! Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

026-51 00 00 nyforetagarcentrum.se

Gävle Utmarksvägen 1 Tel: 026-14 64 10

Välkommen att se våra Husbilar & Husvagnar!

Trä/alu-fönster

Aluminium-fönster

Telefon: 026-13 34 40 Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

14

PVC-fönster Trädgårdsvägen 4 818 30 VALBO

Massvis med nya och begagnade husvagnar och husbilar i lager. Dessutom en av Sveriges största Kama Fritid tillbehörsbutiker!

Riavägen 5, Valbo • 026-13 30 40 www.caravanmarine.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


F

Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn! Far & flyg, vilken bil Den flygande holländaren PAL-V har breddat sina vingar och nu kan man köpa företagets första gyrokopter. Redan nästa år sker de första leveranserna och det som skiljer PAL-V Liberty Pioneer Edition från andra ”flygande bilar” är att den saknar vingar och har istället försetts med rotorblad som fälls ut med en simpel knapptryckning. Prislappen landar runt fem miljoner, men då ingår såväl kupévärme som flyglektioner. Vem hade kunnat tro att bilister skulle kunna köpa vingar för pengarna?

Gone in 6 minutes Sex minuter var allt som behövdes när ett gäng tjuvar slog till mot Jaguar och Land Rovers fabrik i engelska Solihull. Med sig fick de motorer till ett värde av 30 miljoner kronor och hur de lyckades ta sig förbi alla säkerhetskontroller med sin stulna lastbil är ett mysterium. Något som är än mer förbryllande är att tjuvarna bara timmar efteråt gjorde om samma visa och fick med sig ytterligare en fullastad släpvagn med motorer.

Kul på tre hjul Morgan släpper nu en fräck elbil för barn som ger ordet drömbil en helt ny innebörd. Trehjulingen är en miniversion av EV3, toppar 16 km/h och har en räckvidd på 1,6 mil. Karossen är byggd av kolfiber med handsydd läderinredning samtidigt som instrumentpanelen är i äkta trä. Tre kulörer kommer att vara tillgängliga (grön, röd eller elfenbensvit) men mot en extra slant så kan man beställa valfri färg ur britternas sortiment som består av över 40 000 nyanser. Morgan EV3 Junior tar sex veckor att bygga och kostar runt 80 000 kronor. Jenny Nilsson • CNP AB

Vill du veta mer om våra utbildningar, forskning, samverkan och innovation?

Välkommen till vår 40 års fest

den 19 maj 2017 Information och program kommer

under våren på www.hig.se

Högskolan i Gävle utvecklar och sprider kunskapen om en hållbar livsmiljö för människan utifrån ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv.

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


Föreningar, boka säsongens matleverantör! Till matcherna, cuperna, tävlingarna & träningslägren Varmt välkomna att hämta maten hos oss!

s meny:

Veckan Endast Låda +

låda Sallad

Låda + Gäller

Dryck

med: från och

Gluggen Hemsta öppet kvällar & helger till 20.00 varje dag Lunchmeny - Middagsmeny och Helgmeny

precisreklam.se

Gluggen GDG Gluggen Winn Gluggen Brunnsgatan Gluggen Hemsta Gluggen Valbo - Valbovägen 249

Sallad &

All info på Gluggen.se - För en bra föreningsaffär ring 026-61 55 55

Gestrike Magasinet mars 2017  
Gestrike Magasinet mars 2017  

Gestrike Magasinet ges ut en gång i månaden i anslutning till lön med en upplaga på hela 50.000 exemplar. Magasinet utges av Gestrike Media...

Advertisement