Page 1

hjaltevadshu upp Läne lag ts s a, 5 tör 0.0 st a 00 ex !

Annonstidning med massor av erbjudanden och evenemang Mars 2016 • gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

BottenUpp - nästa storsäljare?

MikaelNilzon07 -7 16302 hjaltevadshus. e Whitesnake

Bomässan

Gavlehov

Hälsa Skötsel

Trädgård- och parkskötsel

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

Motorshow Vi flyttar och blir Bilservice AC/Däck Reparationer Gratis lånebil

Bygg nytt! www.

026-14 26 26 Nu - Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

Fr.o.m april Utmarksvägen 21 vid Bilprovningen

.se

Besök oss på mässan

9 / 1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å R !

bygger 9Vi /10 H E LT F E ert L F R I nya A H U Shem I ÅR! Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Nu öppnar vi Caesars PT Gym och Relax! Personlig träning, Gym eller Gruppträning. Relaxavdelning med bubbelpool & bastu. Vi hälsar dig som privatperson eller företag varmt välkomna till oss!

Mat- & dryckespaket kan köpas i samband med bokning av relaxen. Ex. snacks, snittar, bufféer samt trerättersmiddag.

Clas, Jennie och Magnus m. personal

Elektrikerg. 6, Gävle • PT/Gym 073-441 33 91, Relax/Mat • 070-790 47 87 • caesarsrelax.se

E

N

ER

S

- Så här vill jag bo! GI

EFFEKTIVA

HU

Våren är här nu Äntligen är det dags för den ljusa och varma delen av året. Våren är här även om det fortfarande kan komma lite ruskväder ända in i april.

Husmodell: Blåsippan 105

Villor & Fritidshus 070-313 75 80

Borohus anpassar alla hus efter behov och önskemål. Hjärtligt välkomna att kontakta oss. Tillsammans tar vi fram det optimala boendet för just dig och din familj. Hur vill du bo och leva?

Vad är då det bästa med våren? Ja, det beror förstås vem du frågar, men det finns onekligen flera anledningar till att det är en uppskattad årstid. Det blir både ljusare och varmare och varje dag blir längre än den föregående. Solen stiger allt högre på himlen och värmer mer och mer. Personligen tycker jag det är en fantastisk årstid då man ser allting börja grönska och växa. De allra flesta av oss känner sig nog både piggare och gladare till mods.

Sparka loss och tänk till Nykundserbjudande:

Fönsterputsning 10 fönster x alla sidor

650 kr*

Varför inte låta den här våren bli den tid i livet då du får saker att hända? Sparka loss och tänk till! Om du gör som du alltid gjort så kan du inte förvänta dig någon förändring. Du är ditt livs egen regissör. Ingen annan gör det jobbet åt dig. Sök ett jobb som verkligen intresserar dig, starta eget eller studera något som du verkligen vill och kan specialisera dig på. Landet behöver mer än någonsin fler människor som aktiverar sig genom att lyfta sig själva och därigenom sin omgivning och hela samhället. Se till att bli en av dem!

Ny energi och gröna fingrar

Alla ser bättre ut genom rena fönster Just nu har vi ett erbjudande till dig som ännu inte provat någon av våra tjänster. * Priset är beräknat efter att RUT är draget och gäller för tio fönster (20 fönster = 1 300 kr efter RUT osv). Pristillägg kan tillkomma vid behov av stege. Erbjudandet gäller till och med 2016-05-31. homemaid.se gavle@homemaid.se 026 –12 57 60 Städning I Trädgårdsskötsel I Fönsterputsning I Flyttstädning

2

Visst får man ny energi och många börjar planera allt som man skall hinna med under sommarhalvåret. Men glöm heller inte bort att stanna upp och njuta ordentligt när vårsolen tittar fram. Börjar det klia i fingrarna lite lagom så ligger ju Bomässan rätt i tiden om ni vill pyssla om hus, hem och trädgård. Den går av stapeln den 1-3 april i Göransson Arena, Sandviken. Läs mer om den och flera av deltagarna i det här numret av Gestrike Magasinet. Trevlig läsning så länge! Joe Formgren, Gestrike Magasinet

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Innehåll mars 2016

Gestrike Magasinet

Distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och alla kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 50.000 ex.

Lokala nyheter

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: MittMedia Print AB Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till alla kontor.

Ledare: Ledare: Våren är här nu

2

Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera, helt eller delvis, material som skickas till oss eller publicerats på www.gestrikemagasinet.se eller presstjänsten www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn.

Gestrikekalendern 6-7

Adress: Gestrike Media AB, Muréngatan 14, 802 50 Gävle Kontakt: Tel. 026-126 126, E-post: info@gestrikemagasinet.se

Whitesnake till Furuvik

Omslagsbild: BottenUpp och Jimmy Wahlman, foto: Joe Formgren.

BottenUpp - livsmedelsinnovationen

Gavlehov – ett unikt idrottsområde

Yodo webbpubliceringsverktyg

Boka er plats i Magasinet - varje månad • Länets största upplaga - utkommer i samband med lön. • Kostnadseffektiv annonsering med mätbara kampanjer. • Boka förmånliga samarbetsavtal per kvartal- eller år. • Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era artiklar och evenemang på www.gestrikemagasinet.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen! Februarinumret utkommer 24/4. Manusstopp 7 april. Boka på telefon 026-126 126

Mediasäljare sökes

Gestrike Magasinet i print och på nätet. Vårt team skall utökas. Provisionsbaserad ersättning, heltid eller extraknäck. Intresseanmälan till info@gestrikemagasinet.se

4-5

8-9 10 11-14

Exoskelett ska hjälpa gamla

15

NyföretagarCentrum hjälper dig 15 Våra älskade ungar Bomässan och Grönt Boende

15 17-18

Gävles Skyline förändra

19

Genèves bilsalong 2016

20-21

Subarus bilar i topp

22

Bilvård hos Däckakuten

22

Solelsrekord hos Bixia

22

Gävleborg störst på UF

22

Stolt distributör av Gestrike Magasinet... ributör av Gestrike Magasinet… ... och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år!

h ytterligare 30 miljoner trycksaker varjeGestrike år! Magasinet: Lägsta annonspriser - störst upplaga 50.000 exemplar till 100.000 invånare Nästa nummer 24 april Manusstopp 7/4 - var med ni också! www.sdr.se

Vill ni få er text publicerad i Gestrike Magasinet? Har ni en nyhet som ni vill berätta om? Publicera er text och bild på SvenskPress. Finns det ett nyhetsvärde och plats i tidningen kan just er text bli nästa som publiceras i Gestrike Magasinet.

www.svenskpress.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

3


BottenUpp - livsmedelsinnovationen som kan bli storsäljare i TV Har du också ledsnat på att sitta och skaka och vrida på matförpackningar vid köksbordet för att få ut de sista dropparna? Du är inte ensam om det. Tvärtom så är det en stor bov till det gigantiska matsvinnet som vi har i världen. Lösningen på detta kan vara nästa svenska storsäljande produkt på Skandinaviens största varuhus Gekås i Ullared. Kanske kan den även förändra livsmedelshanteringen i många hushåll runt om i världen. En som verkligen retade upp sig på detta, tog saken i egna händer och under våren visar sin uppfinning i TVprogrammet ”Ullared - jakten på storsäljaren” i TV5 är tvåbarnspappan Jimmy Wahlman i Gävle. – Idén fick jag för lite drygt ett år sedan, berättar Jimmy. Jag ledsnade rejält på att det alltid var så mycket kvar i förpackningarna på köksbordet. Vi försökte verkligen men man orkar inte knöla ihop och pressa ut så mycket alls av det som är kvar i de flesta förpackningar och flaskor trots att vi vänt dem upp och ned flera gånger.

En enkel men smart Uppfinningen BottenUpp är alltså en liten relativt enkel hållare i plast som är gjord för alla möjliga typer av förpackningar, som Tetra Pak och flaskor, skall kunna stå upp och ner i kylskåpet. De placeras i den enkla men stabila hållaren när de börjar bli tomma. Förpackningarna ställs sedan ut på samma smarta sätt i hållaren när de skall serveras. – Det är ju dåligt både för miljön och plånboken när det blir massor av svinn på maten, förklarar Jimmy. Dessutom slipper man vänta på att innehållet skall rinna ut då jobbet redan är gjort i kylskåpet. Jimmy som till vardags arbetar med ekonomisk rådgivning insåg att här finns det stora förtjänster att göra, inte bara för ekonomin utan även för miljön. – Jag började forska i detta och när jag vägde större förpackningar för youghurt och fil så visade det sig att det kunde vara så mycket som en till två deciliter kvar i

4

förpackningen när man i vanliga fall brukar slänga dem. Vi som har två barn hemma kan genom att ta tillvara på i princip all yoghurt i förpackningen tjäna 25 liter per år. Vi sparar alltså 500 kronor per år, bara på yoghurten. Sedan har vi senap och ketchup, där det procentuellt blir ännu mer svinn. Men genom den här lösningen så sparar man alltså både tid, pengar och miljö.

Prototyp i Lego Efter att ha börjat balansera produkterna upp och ned i kylskåpet och på köksbordet med mindre lyckat resultat så byggde Jimmy en modell av sonens Maltes Lego. – Den blev faktiskt ganska bra så på den vägen började det. Efter det så gick jag till min lillebror Jens som har en 3D-skrivare där vi tog fram en enkel men funktionell prototyp som fungerade kanon. Glad i hågen så gick jag sedan till ALMI i Gävle där jag träffade en informationsrådgivare som inledde på ett lite säreget sätt: ”Bara så du vet så kommer du inte att tycka om mig, för jag är den första som kommer att vara ärlig mot dig. De flesta pratar med vänner och bekanta som alla är ja-sägare, men nu kommer du att få höra sanningen”.

Den allra första prototypen av BottenUpp i Lego.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se När Jimmy visat sin uppfinning så blev rådgivaren först helt tyst för att sedan utbrista - ”Det här är ju ganska bra, jag ser mycket skit där de flesta tror att det skall bli en världssensation, men den här verkar ju verkligen fungera.” Besöket resulterade i ett utvecklingsstöd så att Jimmy kunde anlita en som ritade och konstruerade innovationen i ett CAD-program. – Det är då som de riktiga problemen börjar visa sig. Att få ut en prototyp i en 3D-skrivare är förhållandevis enkelt men konstruera en riktig ritning för CAD-program är en helt annan sak. När jag hade tagit fram den första modellen som verkligen fungerade fint och kontaktade plastfirmor för att börja tillverka produkten fick jag nämligen en riktig kalldusch då det visade sig att den var omöjlig att producera. Tre olika firmor var helt överens om att den här produkten går inte att tillverka. Förutom att den skall kunna staplas visade det sig att varenda vinkel och vrå måste stämma, inte minst på insidan av produkten. – Det visade sig att alla mått var fel. Sidorna måste luta ett par procent för att ha släppvinklar när man gjuter i plast. Förutom godsbesparingar med max tre millimeter tjocka väggar så krävdes 32 stycken platser för så kallade utskjutningspunkter när godset skall ut ur gjutformen. Så det blev ett enormt arbete för att lösa allt detta i ett läge där jag trott att produkten i princip var färdigutvecklad. Det var en bra läxa där jag verkligen fick lära mig att det är stor skillnad på funktionslösning och produktionslösning.

Jakten på storsäljaren Att vara med i tävlingen på TV var en grannes förtjänst då Jimmy visade upp sin uppfinning för honom. – Du skulle ju vara med i ”Jakten på storsäljaren” sade han, där skulle den vara perfekt! Jag ringde upp dem några dagar efter att förslagen egentligen skulle vara inne men de tyckte det var intressant så de bad mig skicka in min ansökan. Någon dag senare ringde de upp och sa ”Vi vill ha en film också - i morgon!” Så det vara bara att duka upp ett frukostbord och låta frugan filma medan jag demonstrerade allt vad jag kunde. Det blev bara en tagning men det räckte tydligen för när jag mailat in den så ringde de och sa ”Bra, du är med!” Efter TV-inspelningen så har Jimmy haft höga kostnader för produktion av kartonger och att mönsterskydda

F

produkten för stora delar av världen. Han sticker inte under stol med det gick ganska bra i programmet men vill lämna en del spänning kvar till tittarna. – Jag har inte räknat efter hur många timmar jag har arbetat med det här projektet men det är otroligt många samt att jag har satsat en hel del pengar. Så man kan lugnt säga att jag haft dubbla jobb det sista året, men det har verkligen varit otroligt roligt och lärorikt. De som vinner deltävlingarna får sälja sina produkter med fin exponering på varuhuset Gekås i Ullared men tävlingsmänniskan Jimmy Whalman har oavsett utgången höga ambitioner med sin miljösmarta och kostnadseffektiva livsmedelsinnovation. – Naturligtvis hoppas jag att kunna få sälja stora mängder av BottenUpp på Gekås men jag har även en god dialog med stora aktörer inom livsmedelshandeln samt att jag kommer att lansera den på min egen hemsida www.bottenup.se tillsammans med flera andra storsäljare.

Jimmy, en riktig kämpe Vi lär få se BottenUpp i flera olika sammanhang framöver då Jimmy är en riktig kämpe som inte ger upp i första taget. En smart produkt som lanseras av en stark entreprenör. Han är nämligen tidigare svensk mästare i både judo och armbrytning, där han även blivit nordisk mästare. Joe Formgren • SvenskPress.se

Fakta: Jimmy Wahlman • BottenUpp Namn: Jimmy Wahlman Ålder: 41 år

Bor: I Gävle Yrke: Finansrådgivare och uppfinnare

Ullared - jakten på storsäljaren Säsong 2 startar tisdag 22 mars 20.00. Jimmy och BottenUpp medverkar den 19 april. Jimmy vinner SM i armbrytning 2015.

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

5


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Gestrikekalendern MARS 23 Ken Peplowski & Claes Crona Trio. Gävle Konserthus, kl 19. 24 KAKEL - Movits! Gävle Konserthus, kl 21. 24 Lunchmusik med Per Ahlman, orgel. Musik för skärtorsdagen. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 12.30.

25 Electric Religions - releasefest. Inga förköp, endast betalning i dörren. Dirty Harry Rockbar / Harrys, kl 22. 25-26 The show must go on. En tvådagars gala till stöd för eldhärjade CC-Puben och livemusiken i Gävle. Gasklockorna, kl 18-02. Varmt välkomna musikvänner!

30 Vad är egentligen AuraTransformation™ Föredrag. Begränsat antal deltagare, kostnad 50kr. Anmälan & info 076 - 367 8686 eller info@universellbalans.se. Universell Balans / Sörbygatan 74, kl 18. 31 Taximi - Grekisk musik när den är som bäst! Gävle Konserthus, kl 19.30. 31 Lunchmusik med Per Ahlman, orgel. Påskmusik av Joh Seb Bach. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 12.30.

APRIL 1-3 Bomässan i Sandviken. Bomässan är en renodlad mässa med fokus på bygg, boende, trädgård, och interiör samt ett mat- & hantverkstorg med lokal prägel. Göransson Arena, 1/4 kl 12-18, 2 & 3/4 10-17. 2 Gefle Skivmässa. Utställare, livemusik, gott käk och pub. Gasklockorna, kl 12-23. 2 Honeymoon Disease. Dirty Harry Rockbar / Harrys. 3 Gefle IF - Helsingborgs IF, Gavlevallen, kl 15. 3 Melissa Horn. Gävle Konserthus, kl 19.30. 5 Årsmöte Villaägarna Nedre Dalälven. Årsmöte med val av ledamöter till styrelse mm Information om säkerhet. Fika, vi bjuder på smörgåstårta kaffe el. te Info & anmälan: 073-820 00 85 Furusalen, Silvanum, kl 18.30. 6 Carin Lundin & Mårten Lundgren med Kjell Fernström Trio. Gävle Konserthus, kl 19. 7 Gävle Symfoniorkester - Dvoráks cellokonsert. Tidigare aviserad solist utgår och ersätts av den uppmärksammade Jakob Koranyi. Dirigent: Rafael Payare. Jakob Koranyi, cello. Gävle Konserthus, kl 19. 8 Personskaderätt efter trafikolycka. Gratis föreläsning. Arrangör Nackskadeförbundet www.nackskadeforbundet.se. Folkets Hus Gävle. kl 10-16. 9 Johnny Cash Roadshow. Gävle Konserthus, kl 19.30. 9-10 Reiki I. Healing-kurs. Grundkursen är helt fristående och fordrar ingen fortsatt utbildning. Anmälan 070-6314991. www.helahjartat.com. Ruddammsgatan 15C, kl 10-16.

6

9 Operakavalkad med musikalinslag. Gävleoperan framför arior, duetter och körstycken ur kända operor. Musikprofilen från Solängsskolan sjunger musikallåtar. Kaffeservering i pausen. Solhallen, Solängsskolan, kl 18. 10 Konsert med Eriksbergskvartetten och hur var det med Mozart och klarinetten. Heliga Trefaldighets kyrka. 10 Gefle IF - Djurgårdens IF, Gavlevallen, kl 15. 10 Gävle Big Band & New Generation. Med bl. a Gävle Kulturskolas ”UngGung”, solister från Kulturskolan och Vasaskolan samt ”Gävles Frank Sinatra” Sven-Eric Eriksson. . Centralteatern/Folkets Hus Gävle, kl 16. 13 Karsten Torebjer - Psychic Medium. En övernaturligt rolig humorshow! Gävle Teater kl 19.30. 14 Viktor Fröjd - TUGG. En visuellt inspirerande resa med fem streetdansare. Gävle Teater kl 19. 15 Özz Nûjen & Måns Möller - Sveriges Historia - den nakna sanningen. Gävle teater kl 19. 16 Peter Jezewski - Be Bop A Luba - Back to the 50`s. Gävle Konserthus, kl 19. 16 Trollkarlen från OZ med Glada-Hudikteatern. Göransson Arena, Sandviken. 16 Gefle Gospel Choir och André Monde De Lang. Fri entré. Mariakyrkan, kl 19. 17 Kikki Danielsson. Gävle Konserthus, kl 18. 17 Äntligen hemma. Körkonsert med församlingens barnkörer och minior/ juniorgrupper. Ledare: Elisabet Nilsson. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 16. 18 Sopplunchkonsert - Mozart pianokvintett. Gävle Konserthus, kl 11.30. 21 Gävle Symfoniorkester - Öppen repetition. Fri entré. Gävle Konserthus, kl 11. 21 Ann Heberlein – Livet, döden & meningen med allt. En filosofisk, omtumlande och rolig föreställning om livets eviga frågor. Gävle Teater kl 19. 22 Gävle Symfoniorkester - Leleux spelar Strauss. Gävle Konserthus, kl 19. 23 Gefle IF - Östersunds FK, Gavlevallen, kl. 16 23 KAKEL - Miriam Bryant. Gävle Konserthus, kl 21. 23 Stefan Sauk - Fortfarande Skeptisk. Gävle Teater kl 19.30. 23-24 Gävle Hälsokonvent. Företag i branschen, olika prova-på pass och intressanta föreläsningar. Korpen på Alderholmen/Gävle Strand kl 10-16. 24 Blåbärsklubben - Mojje. Pannkaksbuffé-konsert. Gävle Konserthus, kl 14.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se 24 Mårten flyttar in. Barnteater från 2 år. Gävle Teater kl 15. 24 Markus Krunegård. Gävle Konserthus, kl 19.30. 24 Körkonsert. Fanny Mendelssohn Hensel: Lobgesang med mera. Stråkensemble, Per Ahlman, orgel Dirigent Per Ahlberg. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 16. 25 Kommunfullmäktige Gävle sammanträder kl 9.00 i Stadshusets festsal. Sammanträdet är öppet för allmänheten och sänds även i Radio Gävle 102,7 MHz.

Välkommen till musiken!

9 / 1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å R !

25 Don’t forget to kiss your mother goodbye. A musical about drugs and exclusion Created and performed by Young people who have been there, or close. Fri entré. Gävle Konserthus, kl 19. 26 DLB & Amanda Sedgwick. Gävle Konserthus, kl 19. 29 Amanda Bergman. Gävle Konserthus, kl 21.

Taximi - 31 mars

Saknar ni Gestrike Magasinet?

Movits! - 24 mars

Finns även på turistbyråer och bibliotek och på 80 distributionsställen i regionen.

Saknas era evenemang i Kalendern?

MikaelNilzon07 -7 16302 hjaltevadshus. e

Melissa Horn - 3 april

Publicera direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se Notera att att alla evenemang som publiceras här i Gestrike Kalendern hämtas från hemsidan. Fler arrangemang och mer information finner ni där.

Gävle Symfoniorkester - Dvoraks Cellokonsert 7 april Johnny Cash Roadshow 9 april

9 / 1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å R !

Medverka i Kalendern: Gratis för privatpersoner, föreningar och annonsörer www.gestrikemagasinet.se Botte Annonstidning med massor av

Boka plats i nästa Magasin! Utkommer 24 april Manusstopp 7/4 Tel. 026-126 126 Mer informatiom se: www.gestrikemagasinet.se

Lokala nyheter Information Erbjudanden

Kalendern

med hjälp av modern laserterapi och din motivation • Floating • Andullationsterapi • Nikotinbehandling m. laserterapi

Nygatan 17 i Winn-huset www.ljusbubblan.se Tel. 026-65 20 30

erbjudanden och evenemang

Mars 2016 • gestrikema

nUpp - nästa storsäljare?

up Län pla ets ga stö , 5 rs 0.0 ta 00 ex !

Deportees - 8 april

gasinet.se

MikaelNilzon07 -7 16302 hjaltevadshus. e Whitesnake

Bomässan

Gavlehov

Hälsa Skötsel

Trädgård- och parkskötsel

Motorshow

Vi flyttar och blir Bilservice AC/Däck Reparationer Gratis lånebil

Bygg nytt! www.

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

Bli NikotinFRi

F

026-14 26 26 Nu - Sätravägen 14, www.esbilservice.comGävle

.se

Besök oss på mässan

9 / 1 0 H E LT F ELFRIA HUS I ÅR!

Fr.o.m april Utmarksvägen 21 vid Bilprovningen

bygger 9Vi /10 H E LT F E ert L F R I nya A H U Shem I ÅR! Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se

Rock ’n’ Rull

Christoffer Fernis Sopplunch - 18 april

”Lev lite”... att ta vara på de chanser man får

Mojje - 24 april

För mer information och biljettbokning: gavlekonserthus.se

Välkommen till en inspirerande föreläsning om att hitta möjligheter och att se livet i nya perspektiv. 31 mars kl 18-20 Folkets hus, Gävle Entré 50:- Ev. frågor maila: christoffer@assistanspartner.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

7


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Information från: Gavlefastigheter

Gavlehov – ett unikt idrottsområde På Gavlehov växer det nu fram ett arenaområde, som är på väg att bli ett av Sveriges förnämsta. Just nu byggs en ny och efterlängtad friidrotts- och sportarena som kommer att rymma många idrotter! Gävle är en stad med fina traditioner när det gäller idrott i olika former. Gefle IF är Sveriges äldsta ännu existerande flersektionsförening, bildad den 5 december 1882. Gefle IF vann 1899–1902 Von Rosens pokal tre gånger, vilket då motsvarade SM. Einar de Flon var världens bästa konståkare i början av 1900-talet. Brynäs IF har näst flest SM-guld i ishockey och GGIK har ett SM-guld, två SM-guld i bandy vann Huge 1939 och -40 samt Tirfing 1930. KFUM Gävle spelade flera år på 80-talet i högsta basketserien, både herrar och damer, För att inte tala om Gefle Ifs friidrottsframgångar, med Gunder Hägg som kanske främsta namn genom tiderna men också i ”modern” tid. I år spelar dessutom GGIK i högsta serien i innebandy. Det är Gavlefastigheter som är byggherre och Gävleföretaget Byggtec bygger och är totalentreprenör. Totalt kostar byggnaden cirka 200 miljoner. Bygget startade i somras och inflyttningen är planerad till någon gång kring årsskiftet 2016-17. Den extremt korta byggtiden klaras tack vare ett bra samarbete mellan Gavlefastigheter och totalentreprenören Byggtec. - Gävle kommer att få en toppmodern anläggning som

8

kommer att ge goda förutsättningar för idrotten att växa, säger Per-Arne Vahlund, vd på Gavlefastigheter. Karl-Gösta Karlström, projektledare, och Bo Rickegård på Gavlefastigheter ser delar i bygget som särskilt utmanande. – På andra arenor har man påpekat att de doserade kurvorna är svåra att få perfekta, säger Karl-Gösta Karlström. – Tidplanen är ju också en utmaning i sig, 18.750 kvadratmeter ska vara klara på 1,5 år, säger Bo Rickegård. Sen är det en utmaning att kunna bygga ekonomiskt optimalt. Planeringen för den nya arenan började redan 2010 med en utredning som resulterade i ett förslag som i stora stycken nu ska förverkligas. Den nya friidrotts- och sportarenan kommer att bli stor, totalt 18 750 kvadratmeter.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Tre hallar Friidrottshallen rymmer nästan 1.000 åskådare och har en doserad löparbana på 200 m, sprintbanor för 60 m, en träningsbana på 110 m och dessutom utrymmen för stavhopp, längdhopp, kulstötning, spjut, slägga, höjdhopp, tresteg mm. - Det känns mycket bra att det äntligen blir ett bygge och att det inte behöver kompromissas med de funktioner som krävs för att friidrotten ska kunna växa och utvecklas i Gävle, säger Anders Wetterberg, klubbchef för Gefle IF friidrott. Arenan innehåller också en större sport- och evenemangshall, med plats för 2.200 åskådare, för innebandy, volleyboll och andra lagsporter. Dessutom blir det möjligheter att arrangera olika evenemang utöver idrott och då kan hallen rymma 3.000 personer med så kallad parkettsittning. Slutligen inryms även en normalstor sporthall med en mindre läktare för 200 personer. Planen kan användas för

Fakta om arenan Byggkostnad: 200 mkr Byggnadsyta: 18.750 kvm Kapacitet: 2.200 (Sport & Evenemang, 3.000) + 1.000 (Friidrott) + 200 åskådare (Lilla Sporthallen) Entréer: En huvudentré för publik och en sportentré för idrottarna Spelyta: 2 st 20x40 m Sport & Evenemang och Lilla Sporthallen Konstgräs: FIFA 2 Star Standard, fabrikat Spentab typ iDNAX Solceller: 2.000 kvm, producerar 247.000 kWh per år Planbelysning: LED-belysning Stomme: Hallarna stål, gym & café betong Totalentreprenör: Byggtec, Gävle Arkitekt: Johan Skoog Arkitektkontor AB, Gävle Övriga arenor på Gavlehov • Gavlerinken Arena • Gavlevallen • B-hallen • GTK-hallen (Gefle Tennisklubb) • Gunder Hägg stadion • Gävletravet • Gefle Boulecenter • Estraden

F

innebandy, volleyboll, handboll och gymnastik. Det finns också utrymme för en framtida klättervägg. Sporthallarna kommer att göra det möjlig att ordna turneringar i de olika lagsporter som man bygger för. I anläggningen finns också värmestuga och vallabod för skidspåren på Gavlehov. Gymmet kommer att drivas av Friskis & Svettis, som har tecknat hyresavtal med Gavlefastigheter. Friskis & Svettis har också kunnat påverka utformningen av sina lokaler. Ovanför huvudentrén blir det ett café med utrymmen där skolungdomar kan träffas efter skolan.

Miljöprofil Anläggningen har också en hög hållbarhetsprofil och ska certifieras enligt Miljöbyggnad. På taket till anläggningen planeras för 2.000 kvadratmeter solceller för elproduktion. Solcellerna beräknas producera 247.000 kWh per år, vilket motsvarar elbehovet i 60 villor, exklusive uppvärmning. Gävle Energi ansvarar för solcellerna. Belysningen blir av typ LED, som en del i miljöprofileringen.

Namnfrågan Namnet då? Förmodligen kommer anläggningen att döpas av Gävle kommun och då är Gavlehallarna en inte alltför vågad gissning. Men de tre olika hallarna kommer förmodligen att döpas av Gävleborna i någon form av tävling.

Tel: 026-17 82 60 Fax: 026-17 82 35 Adress: Gävle kommun AB, Box 975, 801 33 Gävle Webb: www.gavlefastigheter.se, info@gavlefastigheter.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

9


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Whitesnake till Furuvik

Den 31 juli får Furuvikspubliken uppleva det legendariska rockbandet Whitesnake för första och kanske sista gången. Efter att ha lämnat jobbet som sångare i det legendariska Deep Purple bildade David Coverdale Whitesnake 1978. Bandet blev ett av världens största rockband med över 100 miljoner sålda album. – We are truly excited and looking forward to playing in Sweden in 2016 on what will be our “Greatest Hits World Tour” and most likely my personal “Farewell to Arena Rock”, säger David Coverdale, sångare i Whitesnake. Whitesnake gör två spelningar i Sverige under sin greatest hits turné. Den första på Furuviks Stora Scen den 31 juli, Furuviks säsongskort ger fri entré till båda spelningarna. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: whitesnake Furuviksparken • SvenskPress.se

Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen med mera...

Ett gott val!

VI ÖPPNAR SNART IGEN! I slutet av april, musiken tystnades bara för stunden.

PÅ ÅTERHÖRANDE! Tel: 0290-311 20 www.granliden.nu

Landsv. 39, STORVIK

Mer info: CCPUB.SE Centralplan 3 026-120940

Lunchbuffé 95:Asiatisk buffé Sushi friterad banan & glass

Mån-fre 11-15 Barn under 10 år 65 kr avhämtning 75 kr S. Kungsgatan 8, Tel. 026-61 52 62.

NATTKLUBB • LUNCH • CATERING

ÖPPETTIDER Torsdag: 20.00-01.00 Fredag: 22.00-02.00 Lördag: 22.00-02.00 LUNCH 10.30-14.00

Grymma partykvällar på en av Sveriges bästa nattklubbar. Uppskattad lunchbuffé på vardagarna. Prisvärd catering av hög kvalité för festen.

10

Norra Strandgatan 15-17 info@slickcity.se • slickcity.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Sveriges smartaste publiceringssystem med komplett

Kommunikationsplattform Hemsida Display Nyhetsbrev Yodo är ett lättanvänt webbpubliceringsverktyg där ni enkelt skapar, publicerar och administrerar hemsidor, nyhetsbrev och digital skyltning på skärm.

En komplett kommunikationsplattform från 9900:-


Sveriges smartaste publiceringssystem

Yodo Hemsidor Yodo är Sveriges enklaste och mest lättanvända CMS (Content Management System). Hemsidorna är responsiva och optimerade för både läsplattor och smartphones. Nyhetsfunktion med direktlänkar till sociala medier ingår.

En och samma estetiskt tilltalande design anpassar sig automatiskt efter besökarens skärm oavsett plattform. Responsiv design ger också högre rankning hos sökmotorerna. Systemet är mycket lätt att använda så att ni kan fylla den med mycket bra innehåll!

Erbjudande: Vi hjälper er att skapa en snygg och funktionell hemsida baserat på befintlig text, bild och grafisk profil för endast 9900:- (Ord. pris 12500:-). Erbjudandet gäller t.o.m 2016-04-30 Pris 195:- månad. Moms tillkommer på priserna. för hosting, utveckling, support och service.

Varför krångla till det? När ni kan ha ett enkelt


Enkel digital skyltning på skärmar

Yodo Display Med Yodo Display så arbetar ni enkelt med digital skyltning på skärmar. Med samma system och lika enkelt som ni uppdaterar era hemsidor sköter ni era displayer på distans oavsett var ni befinner er. Ett enkelt sätt att sprida information externt och internt.

Designen anpassas efter er hemsida och ni använder samma text och bilder från filarkivet när ni enkelt anpassar era budskap till skärmpresentationerna. Presentera nyheter, aktuella erbjudanden eller videos. Med Yodo Display får ni full kontroll på er egen multimedia kanal.

Erbjudande: Vi hjälper er att skapa en snygg och funktionell layout för era skärmar baserat på grafiken från er hemsida för endast 2900:- (Ord. pris 4900:-). Erbjudandet gäller t.o.m 2016-04-30 Pris 95:- månad baserat på avtal om Yodo hemsida, annars 195:- månad.

licensfritt plattformsoberoende webbgränssnitt.


Sveriges effektivaste publiceringssystem

Yodo Nyhetsbrev Med Yodo Nyhetsbrev kommunicerar ni enkelt med alla era målgrupper. Med samma system och lika enkelt som ni uppdaterar era hemsidor administrerar ni nyhetsbreven. Ett mycket effektivt sätt att sprida information både externt och internt.

Att skapa snygga nyhetsbrev i Yodo är enkelt. En lättanvänd redigerare gör att du alltid får ett snyggt resultat. Sedan bifogar ni era aktuella nyheter, liksom allt annat innehåll från moduler som erbjudanden, produkter, videos eller referenser.

Erbjudande: Vi hjälper er att skapa en snygg och funktionell layout för ert nyhetsbrev baserat på grafiken från er hemsida för endast 1900:- (Ord. pris 2900:-). Erbjudandet gäller t.o.m 2016-04-30 Pris 95:- månad baserat på avtal om Yodo hemsida, annars 195:- månad.

Precis Reklam AB Muréngatan 14, 802 50 Gävle www.precisreklam.se • 026-511 000


NyföretagarCentrum hjälper dig att starta företag

Exoskelett ska hjälpa gamla klara vardagen Vid Högskolan i Gävle utvecklas nu framtidens hjälpmedel för en åldrande befolkning. Ett Exoskelett som ska ge bättre balans och styrka att klara vardagen, säger Gurvinder Virk, professor i robotik. – Exo-benen ska ge självförtroende och stöd och vara en hjälp i att utföra normala dagliga rörelser. De kommer att tillföra 30 procent styrka, vilket är vad många äldre förlorat, säger Gurvinder Virk. – Vi testar nu med användare i Gävle som varit med under hela processen. Sverige leder denna utveckling, med målet att hjälpa äldre att vara självständiga och aktiva så länge som möjligt, berättar Gurvinder. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: exoskelett

Politiker både lokalt och på riksnivå har insett att fler nya företag behöver startas och att fler företag behöver anställa för att välfärden ska kunna bibehållas och utvecklas. NyföretagarCentrum Gästrikland bidrar genom att aktivt arbeta för att inspirera människor att ta steget till att starta eget. 2014 gav NyföretagarCentrum rådgivning till 21 000 personer som var intresserade av att starta eget. I Gävleborg startades 1 242 nya företag 2015. - Totalt har vi sedan starten 1993 utvärderat över 5 000 affärsidéer, vilket resulterat i att fler än 4 000 människor startat eget i Gästrikland, säger Ann-Christin Käll, verksamhetsansvarig på NyföretagarCentrum Gästrikland. - Under de första tre åren ställer vi upp med fortsatta råd och dåd till den som startar eget, säger Ann-Christin Käll. Efter tre år kan den som behöver ytterligare stöd få hjälp av ALMI och andra organisationer. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: starta eget NyföretagarCentrum • SvenskPress

Högskolan i Gävle • SvenskPress.se

Våra älskade ungar Boken ”Våra älskade ungar – En spegling av oss vuxna” är baserad på självinsikt och egna iakttagelser. Den är enkel och rak. Kan vi vuxna på enkla sätt både må bättre själva och samtidigt ge våra barn en sundare livssyn? Våra barn är små avbilder av oss vuxna. Både i utseende och beteende. Hos vissa är det väldigt tydligt men ibland kan det visa sig på ett sätt som inte alls är uppenbart. Men de speglar oss och vårt sätt att vara mycket tydligare än vad vi tror. –Barn gör som vi gör, inte som vi säger. Jag har sett vad jag genom mitt beteende lärt mina barn, inte roligt, men utvecklande, säger Annelie Boström, författaren av boken. I boken kommer mina erfarenheter och sanningar blandat med konkreta tips och råd. Illustrationerna i boken gör att läsaren stannar upp och reflekterar över innehållet som rör text och bild. En bok som vänder sig till både professionella och föräldrar och som berör på olika nivåer utifrån erfarenhet och kompetens. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: älskade ungar

www.balansbutiken.se Sörbygatan 74 – Gävle Butiken öppen Månd, Onsd, Fred 13 – 17 Övriga tider är avsatta för behandlingar. universellbalans.bokadirekt.se

B.B

Bed & Breakfast

• Företag & Privat • Familjärt • Nära Gavlehov • Wifi • Rök- & djurfritt

070-634 55 66 Bäverstigen 9, STIGSLUND harmonihusetgavle.se följ oss på:

www.universellbalans.se

GÄVLE HÄLSOKONVENT En aktivitetshelg för alla!

23-24 april

Korphallen, Alderholmen gavlehalsokonvent.se

Balansbutiken • GestrikeMagasinet.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

15


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se Vi bygger din trädgård

renovera? byta bostad? besök årets stora

bomässa allt för hemmet under ett tak!

Från idé till verklighet

Besök oss på bomässan! Fri trädgårdsrådgivning i vår monter.

fråga matte & willy Ställ dina egna frågor PÅ BOMÄSSA.SE

Gunilla 070-273 63 00

göransson arena sandviken 1-3 mars

Fredag kl. 12.00–18.00 Lördag & Söndag kl. 10.00–17.00 Design – stenarbete – pooler – grunder – dränering m.m. Kontakta oss för kostnadsfri offert! 073- 399 59 01 (02) (03) kontakt@ ess1.se • www.ess1.se

Besök oss på Bomässan

20% rabatt

på två dygn mot uppvisande av denna kupong när du hyr:

• Liftar • Grävare • Ställningar Erbjudandet gäller t o m 30/6 2016, kan ej komb. med ev. andra rabatter

Besök oss på Bomässan!

026-222 20 49 www.liftmaskin.se

Välkommen till vår monter och få mer information om hemstädning med RUT-avdrag!

SPARA VÄRMEN I HUSET! Vi isolerar med Termoträ träfiberisolering! Berga Allservice 070-636 00 15 Rose-Marie 070-636 11 14 Tony Besök oss på Bomässan

Byt till underhållsfria kompositfönster! Besök oss på Bomässan Kontakta oss för kostnadsfri offert. 026-12 12 23 • 072-717 12 23 Kryddstigen 14, Gävle

16

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

F

Bomässa med fokus på ett Grönt Boende Bomässan har verkligen etablerat sig i Gävleregionen! Precis som förra året blir det både vårmässa i Sandviken och höstmässa i Gävle. Bomässan i Sandviken går av stapeln 1-3 april i Göransson Arena. I år blir det också fokus på Grönt Boende! Intresset för energibesparing och minskad miljöpåverkan i hemmet är större än någonsin. Hur gör man och vad kostar de investeringar, som krävs för att få ned energiförbrukningen i hemmet? Hur bidrar man samtidigt till en bättre miljö och ett hållbart samhälle? Besökarna kommer att få information om och inspireras till hur man på olika sätt kan bli både ”energisnålare” och

mer miljömedveten genom rätt val av produkter och tjänster, som är energieffektiva och bidrar till en hållbar utveckling. På Bomässan finns flera mässerbjudanden, intressanta föredrag, möjlighet att ställa frågor till experterna och ta del av ny teknik, information hur man sänker energikostnaderna och mycket mer. Är det renovering eller tillbyggnad på gång där hemma kanske det behövs lite experthjälp! På Bomässan får man chansen att ställa frågor direkt till Matte Karlsson och Willy Björkman från TV4:s Bygglov för att få de bästa råden. Lars Andrén, expert på frågor som rör energi i allmänhet >>

NATURSTEN FÖR HELA HEMMET! Granit - Marmor - Skiffer - Kalksten mm Besöksadress: Kryddstigen 9, 802 92 Gävle Tel. 026-026-183630 E-post: info@ronngrens.se

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

17


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

>> och solenergi i synnerhet besöker Bomässan för att berätta hur man gör. – Jag kommer först att ge en beskrivning av hur energianvändningen i ett normalhus ser ut; hur vi fördelar energin mellan värme, varmvatten och hushållsel, säger Lars Andrén. Matte och Willy ger också sina expertsvar under en interaktiv frågestund på mässans scen. – Det blir som en djupdykning i de olika problem som man kan stöta på hemma när man renoverar eller bygger, säger Matte Karlsson. Alla typer av frågor är lika välkomna. – Det kan handla om vilken färg du ska använda för väggar och tak, i vilken riktning du bör lägga parketten på golvet, vilka reglar du ska använda om du ska sätta upp en vägg i sovrummet eller hur du går till väga om du ska spackla, säger Willy Björkman.

Matte tipsar – tre gröna renoveringstips: • Använd miljövänliga material • Tänk på att sopsortera i den mån det går • Planera projekten och beställ så mycket material som behövs samtidigt för att minska transporterna Självklart är det mycket att tänka på vid renovering eller andra byggprojekt, men det finns enkla och viktiga saker som man bör tänka på för att bli snällare mot miljön. Planera projektet lite mer noggrant, som att beställa så mycket som möjligt i samma beställning. Matte Karlsson och Willy Björkman leder också

Bomässans tävling Handy Girl +Partner som har fått ett stort genomslag. Här får tjejer med sin partner tävla om ett verktygspaket genom att delta i olika praktiska och teoretiska moment. – Det kommer att bli till att spika, hamra och mäta. Vi gör ingen bedömning utan de som gör det först och rätt vinner, säger Matte.

Matte & Willy gästar mässan.

Passivhus Sverige är med på Bomässan. – Energisnålt byggande kanske inte låter speciellt sexigt, men vi vill visa att passivhus är något häftigt, spännande och snyggt, säger Simone Kreutzer från Intressegrupp Passivhus Sverige. På Bomässan kommer Simone och maken Tommy Wesslund att presentera sitt senast projekt, Villa Circuitus, Smålands första internationellt certifierade passivhusvilla, som också är ett strålande exempel på Grönt Boende! Som vanligt är det också många aktiviteter för barnen med clown och lekplats. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: bomässan Compass Fairs • SvenskPress.se

Besök oss på Bomässan

Brett utbud • Lagerhållning Fri utkörning • Städmaskiner Uthyrning • Städutbildningar Samarbetsavtal • Välkomna!

Säljer & monterar fönster Snickeri, byggtjänster och hantverkskvalitet

Serviceföretaget med städ- och hygienartiklar!

026-14 64 10 garageportexperten.se

Södra Skeppsbron 19, Gävle Göran 0700-52 02 10, Imeli 0700-52 02 11

stadohygienbutiken.se

www.carinastad.info Telefon: 026-13 34 40 Mobil Thomas 070-659 53 25 www.tpbygg-fonster.se

18

Trädgårdsvägen 4 818 30 VALBO

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


9 / 1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å F

NORIN FÖRETAGSSERVICE AB

Vänd er med förtroende till oss med era elproblem.

Information från brf SilverTornet:

Gävles Skyline förändras När den andra etappen - trygghetsboendet i brf Takterrassen (+65) - började byggas var det tänkt att det skulle bli Gävles högsta bostadshus - 45 m! Men nu planeras brf SilverTornet (www.brfsilvertornet.se), ett ännu högre bostadshus, som blir granne med Takterrassen, även det med bostadsrätter med god utsikt över Gävle. SilverTornet blir totalt 48 m över marken och redan nu tas intresseanmälningar in på specifika lägenheter och hittills har intresset varit stort. Namnet SilverTornet har det fått efter arkitektens färgsättning, där silver och rost dominerar. SilverTornet vänder sig till alla slags bostadsköpare men erbjuder komfort och service på hög nivå. Vad sägs om invändig rumshöjd på 2,65 meter? De som flyttar in i brf SilverTornet får nära till det mesta, som affärer, restauranger, bilpool, uteserveringar och caféer, Stadsbibliotek, Länsmuseum, apotek, gym, skolor, Gavleån och dessutom bara några minuter från perrongen på Gävle Central med tåg- och bussförbindelser. SilverTornet erbjuder ett bekvämt boende: - man är oberoende av bil - närhet till all service och kommunikationer inom promenadavstånd - möjligt att i viss mån kundanpassa lägenheterna efter kundens behov och önskemål. - övernattningslägenhet för gäster m.m.

Ring Urban Norin på tel: 070-659 36 25

MikaelNilzon07 -7 16302 hjaltevadshus. e

Västervet 5, 805 97 Gävle Tel & Fax: 026-121610

9 / 1 0 H E LT F E L F R I A H U S I Å R ! Magasinet • Hemsidan • Nyhetsbrevet 3 kanaler - till ett fantastiskt pris!

Boka in nästa nummer 50.000 ex. till 100.000 invånare.

Nästa nummer 24/4 Manusstopp 7/4 Ring 026-126 126

up Län pla ets ga st , 5 örs 0.0 ta 00 ex !

Annonstidning med massor av

Lokala nyheter Information Erbjudanden Kalendern

erbjudanden och evenemang

BottenUpp - nästa storsäljare?

Mars 2016 • gestrikema

gasinet.se

MikaelNilzon07 -7 16302 hjaltevadshus. e Whitesnake

Bomässan

Gavlehov

Hälsa Skötsel

Trädgård- och parkskötsel

Motorshow

Vi flyttar och blir Bilservice AC/Däck Reparationer Gratis lånebil

Bygg nytt! www.

Tel. 026-61 32 00 www.pirab.nu

026-14 26 26 Nu - Sätravägen 14, Gävle www.esbilserv ice.com

.se

Besök oss på mässan

9 / 1 0 H E LT F ELFRIA HUS I ÅR!

Fr.o.m april Utmarksvägen 21 vid Bilprovningen

bygger 9Vi /10 H E LT F E ert L F R I nya A H U Shem I ÅR! Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se Mikael Nilzon 070-771 63 02 hjaltevadshus.se

Markanläggning och utemiljöer Nyanläggning - Skötsel - Trädarbeten

Fakta om projektet Marksten, murar, planteringar m.m.

Lägenheter: 2 RoK 27 st 3 RoK 35 st Totalt 62 st

Antal våningar:

16 st Trädgård- och parkskötsel

Läge: hörnet av Muréngatan och Textilgatan Prel. byggstart hösten 2016 och inflyttning sommaren 2018

Är du intresserad Kontakta Svensk Fastighetsförmedling 026-10 52 80 Jonas Östblom 070-601 94 34 jonas.ostblom@svenskfast.se Karolina Nilsson 070-462 33 11 karolina.nilsson@svenskfast.se Mer info om brf Silvertornet: www.brfsilvertornet.se

Beskärning, fällning, stubbfräsning

Nyhet Nu även grindar, villa- och industristängsel.

Gävle • Tel. 026-61 32 00 • pirab.nu

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

19


F

Fritid - Din guide till massor av smarta affärer - gestrikemagasinet.se

Genèves bilsalong 2016: En explosion av färger Den 86:e upplagan av bilsalongen i Genève kommer att gå till historien som den färggladaste någonsin. Hetaste trenden är att sticka ut, vilket avspeglar sig på de rullande världspremiärerna. Lime är extremt poppis, tillsammans med knallgult och smurfblått. Men vad är färg utan form? Ingenting! Därför presenterades mängder av skönheter vars kurvor kan göra den mest erfarna betraktaren åksjuk. Den första bilsalongen i Genève hölls 1924 och exakt samma år erbjöds T-Forden i grått, men bara på utvalda marknader i Europa. Händelsen skapade hysteri eftersom den populära bilen enbart tillverkats i svart alltsedan 1913. Plötsligt kom beslutsångesten krypandes och åkomman har aldrig varit så utbredd som nu - och värre blir det! Alla färgglada bilar i Genève kan nämligen anpassas på hundratals indviduella sätt och därmed kommer frågan som ställer allting på sin spets. Var det inte enklare att byta bil förr?

Aston Martin DB11 Aston Martin DB11 sätter känslorna i rullning och i maskinrummet arbetar en V12:a på 608 hästkrafter och 700 Newtonmeter. Den elegant skulpterade karossen bjuder på ett lika vackert som sensuellt linjespel och vrålåket ger ägaren en underbar upplevelse bakom ratten. När plattan åker i mattan fixas hundrastrecket på 3,9 sekunder och det här, våra damer och herrar, är inte bara ersättaren till DB9 utan även den kraftfullaste DB-modellen genom tiderna.

Bugatti Chiron Låt oss presentera supersportbilen som ger fartblindhet en helt ny dimension. Nya Bugatti Chiron accelererar till hundra på under 2,5 sekunder och toppar 420 km/h, vilket i sin tur innebär att man färdas 117 meter i sekunden. Det är obegripligt snabbt och boven är en nyutvecklad W16-motor på 1500 hästkrafter. Bugatti vill förmedla det klassiska budskapet ”nothing is too beautiful, nothing is too expensive” Priset börjar från 22,5 miljoner kronor. Femhundra exemplar ska byggas.

20

Lamborghini Centenario Lamborghini och landsmannen Julius Caesar gjorde exakt samma sak: de kom, de sågs och de segrade! Centenario ska enbart tillverkas i 40 exemplar, men trots att ingen på förhand sett italienskan så är samtliga exemplar redan slutsålda. Priset? 16,4 miljoner kronor exklusive moms. Motorn är en V12:a på 770 hästkrafter som gör noll till hundra km/h på 2,8 sekunder eller noll till trehundra på 23,5. Modellnamnet betyder ”århundrande” på italienska och uppmärksammar att det är hundra år sedan grundaren Furruccio Lamborghini föddes.

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


Gestrike Magasinet - Din lokala annonstidning - gestrikemagasinet.se

Mitsubishi EX EX är en nyutvecklad elbil med fyrhjulsdrift och under skalet arbetar dubbla elmotorer på 95 hästkrafter vardera. Den knallgula exteriörfärgen tillsammans med det tuffa utseendet fullkomligen suger blickarna till sig och vi gillar verkligen vad vi ser.

Nissan IDS Hur kommer morgondagens eldrivna tillika självkörande familjebil att se ut? Frågar vi Nissan blir svaret IDS och plockar vi bort delar av den spejsade designen så uppenbarar sig nästa generations Leaf. IDS har ett batteri på 60 kWh och räckvidd på femtio mil. Blir föraren trött på att köra så aktiverar man bara ”Piloted Drive”.

F

Opel GT Opel behövde inte ta till några flörtiga montervärdinnor för att dra blickarna till sig - det fixade nämligen konceptbilen GT helt själv. Det rör sig alltså om en tvättäkta sportcoupé som följer i hjulspåren efter den klassiska GT:n från 1968. Den långa, slanka motorhuven och de extremt korta överhängen är tydliga släktdrag. Helt nytt är däremot själva insteget eftersom dörrarna når hela vägen till det främre hjulhuset och därmed slipper man den traditionella dörrspringan. Motorn är en trepip på 145 hästkrafter som naturligtvis driver på bakhjulen. Johannes Gardelöf och Jenny Nilsson • CNP AB

Välkommen att se våra Husvagnar & Husbilar!

Erbjuder nu biltvätt & bilvård

Av företagare - för företagare

Tag steget till eget! Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

026-51 00 00 nyforetagarcentrum.se

Bli medlem hos oss så får du råd!

Massvis med nya och begagnade husvagnar och husbilar i lager. Dessutom en av Sveriges största Kama Fritid tillbehörsbutiker!

Riavägen 5, Valbo • 026-13 30 40 www.caravanmarine.se

Årsmöte 5 april kl 18:30 Furusalen Silvanum Gävle Sedvanliga årsmötesförhandlingar Vi bjuder på smörgåstårta kaffe/te Lås & Nyckel berättar om lås& säkerhetssystem. Lotteri.

Utmarksvägen 3, Gävle 026-19 81 71 www.villaand.se kansli.vnd@villaand.se

Anm. deltagande: 073-820 00 85 el. kansli.vnd@villaand.se Välkomna Styrelsen Villaägarna Nedre Dalälven

Riggargatan 15, Brynäs www.dackakuten.nu 026-12 66 88

Vi flyttar och blir Bilservice AC/Däck Reparationer Gratis lånebil www. 026-14 26 26 Nu - Sätravägen 14, Gävle www.esbilservice.com

Publicera era nyheter och erbjudanden direkt på www.gestrikemagasinet.se

.se

Fr.o.m april Utmarksvägen 21 vid Bilprovningen

21


S

Subarus bilar i topp

Solelsrekord hos Bixia Elbolaget Bixia arbetar aktivt med att öka andelen förnybar el och är det elbolag som köper in störst andel förnybar el direkt från lokala producenter. Under förra året ökade antalet producenter som levererar solel till elbolaget med hela 93 %.

Amerikanska Consumer Reports har sammanställt årets rapport över marknadens bilmodeller. Även denna gång placerar Subaru sig i toppen. För att avgöra vilka märken som konstant levererar bilar som svarar upp mot konsumenternas krav och behov görs en sammanställning som bygger på totalbetyg, praktiska tester och driftstillförlitlighet. Alla testade Subaru-modeller har blivit klassade som Bra Köp. – Det känns fantastiskt att få sälja Subaru, som år efter år placerar sig högst eller högt i test efter test för hög kvalité, nöjda kunder, bra utrustningsnivå till ett rimligt pris vilket sammantaget ger ännu fler nöjda kunder som gör att Subaru hela tiden ökar i popularitet, säger Christer Dahlbom, vd för Dahlboms Bil. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: subaru Dahlboms Bil AB • SvenskPress.se

– Potentialen i svensk solel är mycket större än de flesta tror och vi märker att intresset ökar i takt med att vi slår hål på den gamla myten att solel inte skulle fungera här. Nu har även tekniken utvecklats vilket bland annat lett till lägre priser vilket gör att solel är en framtidsinvestering för både klimatet och för plånboken, säger Eric Constantien chef Inköp Produktion på Bixia. I en undersökning som Bixia gjorde i höstas framgår det att svenskarna är mycket positiva till solel och hela 80 procent tycker att solelen i Sverige borde byggas ut och lika många kan tänka sig att installera solceller på sin bostad om det skulle vara möjligt. – Vi gjorde en liknande attitydundersökning för tre år sedan och ser att det har skett en förändring. Redan då var det många som var positiva till solel, men andelen har ökat betydligt. Vi ser en positiv trend där allt fler vill ta ett eget klimatansvar genom att bli sina egna elproducenter, så kallade prosumers, säger Eric Constantien. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: solelsrekord Sandviken Energi AB • SvenskPress.se

Bilvård hos Däckakuten Gävleborg störst på UF Däckakuten har på några år etablerat sig som den rullande verkstaden med vägassistans och däckbyte där man befinner sig, vid vägkanten eller hemma! Däckakuten har numer också en verkstad på Brynäs, mitt emot ByggMAX.

Redan 2008 vid 18 års började Tobias Sundell och en kompis med att erbjuda däckservice ”på plats” med en mutterdragare, en domkraft och en bil. 2012 inregistrerades Däckakuten och företaget har på bara tre år växt från en årsomsättning på 250.000 kr till över 2 miljoner! – När vi fick hyra de här fina lokalerna på Riggargatan såg vi att det fanns utrymme för att kunna utöka vår service med bilvård, säger Tobias Sundell, ägare till Däckakuten. Vi måste ju ändå se till att våra egna bilar är rena och snygga! Man kan både boka tid (säkrast) eller chansa och hoppas att det snart blir ledigt. Det är hederlig tvätt för hand utan roterande borstar. Läs hela: www.gestrikemagasinet.se, sök: däckakuten Däckakuten • gestrikemagasinet.se

22

Skolverket har uppdaterat sin elevstatistik och de nya siffrorna visar att Gävleborg är störst i Sverige på UF-företagande. Jämförelsen är gjord av Ung Företagsamhet Sverige, där man sammanlagt tittat på 24 regioner. 37% av Gävleborgs gymnasieelever i årsklass två och tre driver UF-företag, bland annat Concrete Design UF. Det är högst i Sverige. Dalarna har ett genomslag på 27%. Varför är UF Gävleborg då så framgångsrikt? Karl Löf som arbetar som projektledare på Ung Företagsamhet i Gävleborg tror framgången beror på ett bra samarbete på alla nivåer. – UF-företagandet har fått stor plats i alla kommuner i länet. Det finns ett stort engagemang från både skola, kommun och näringsliv. Vi känner att vi får stöttning i vårt arbete, säger Karl. Årets mässa hålls tisdagen den 22 mars i Göransson Arena, Sandviken. Läs hela: gestrikemagasinet.se, sök: uf-företagande Ung företagsamhet • SvenskPress.se

Privatpersoner - Publicera era nyheter och evenemang gratis på gestrikemagasinet.se


60 år

Bilvaruhuset Dahlboms Bil

1956-2016

Christer Niclas Morgan 026-100 403 026-100 408 026 100 407

SPARA UPP TILL 40 000 KR Lagerrensning

PRIS FRÅN

117 900

SPARA 20 000 KR

n

Begränsat antal

KR

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka 5 års Vägassistans • 3 års Vagnskadegaranti

PRIS FRÅN

n

139 900

SPARA 30 000 KR

Alla priser är av generalagent rekommenderade cirkapriser. Lokala prisavvikelser kan förekomma. i20: Bränsleförbrukning vid blandad körning: 4,1-6,4 l/100km, CO2: 106-155 g/km. i30: Bränsleförbrukning vid blandad körning 3,6-5,8 l/100km, CO2: 94-169 g/km. i40: Bränsleförbrukning vid blandad körning: 4,2-7,1 l/100km, CO2: 110-165 g/km.

Vågar du vänta?

KR

PRIS FRÅN

206 900

SPARA 40 000 KR

KR

Öppettider Mån-fre 9-18, lö 10-14 www.dahlbomsbil.se


r a S S e r p Vi ! a n r e S i pr känga med Vattentätt membran

HeLLo kitty Spiderman oLof mm

199:-

Storlek 22-27 ord. pris 399:-

nu 129:-

100% Vattentät Soft SHeLL Storlek 24-38

Storlek 22-35 ord. pris 169:-

nu 79:-

499:Storlek 28-35 ord. pris 399:-

Storlek 20-28 ord. pris 499:-

nu 199:-

5% rabatt

följ oss instagram. då har du aLLtid 5% rabatt. Visa bara telefonen i kassan när du handlar. det Lönar Sig.

nu 199:Öppettider Valbo Vardagar 10-19 • Lördagar 10-17 • Söndagar 11-17

www.skohusetsverige.se

Gestrike Magasinet mars 2016  
Gestrike Magasinet mars 2016  

Gestrike Magasinet är Gävleborgs största gratistidning med 52.000 exemplar. Delas ut till alla hushåll i Gävle kommun och alla kontor i hela...

Advertisement