Page 1

tid Län nin et g, 5 s s 2.0 törs 00 t a exe mp lar Information och erbjudanden till alla hushåll i Gävle och kontor Gästrikland och Norduppland Januari 2013

Micke Finell rockar vidare Nyheter Checkar Erbjudanden Kalendern

Leo kommer

Hälsotips Hälsa

Fritid

Motor

Välkomna att boka er fest

DEN KREATIVA MÖTESPLATSEN

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 www.mediatemplet.se


Tomt utan Tom A S S Ä BOM

GÖR DITT BO

D

ENDE BÄTT

RE

GER OCH ÄR DU BYG

MASSA.S BOR - BO

E

Trender Inspiration Tips och råd Produktnyheter Mässerbjudanden Föreläsningar Tävlingar Lekland

VI ÖNSKAR HELA FAMILJEN VÄLKOMMEN TILL

GTK-HALLEN GÄVLE 22-24 FEBRUARI

ÖPPETTIDER: FREDAG 12.00-18.00, LÖRDAG & SÖNDAG 10.00-17.00

Det nya året började tungt med att jag miste en god vän. Tom Widorson, Furuviks vd, gick bort efter en tids sjukdom. Trots sin relativa ungdom, endast 51 år, hade han hunnit med att skapa och uppleva mer än de allra flesta. Efter en storartad karriär inom IT-branschen var han med och introducerade Alfaskop på börsen och tillhörde dessutom det insiktsfulla fåtal som lämnade branschen innan den stora IT-bubblan sprack vid millenieskiftet. Då antog han istället en utmaning som inte många skulle vågat och ännu färre haft möjlighet att lyckas med. Nämligen uppdraget att vända den kommunala brakförlustaffären Furuviksparken till vinst och att för kommunens räkning försöka hitta en köpare till parken. Trots att han saknade erfarenhet av turist- och besöksnäringen insåg han liksom under IT-resan vikten av alla medarbetares engagemang och insats för att lyfta besöksupplevelsen.

Vända motgång till något positivt Med sitt starka engagemang, målmedvetenhet och genuina intresse för parken lyckades han vända det till svarta siffror. 2003 gick Furuvik med vinst för första gången i kommunens historia. Ett lysande exempel på hans förmåga att vända en motgång till något positivt var när den anrika Gästgivaregården brann ned till grunden 2004. I stället för att försöka bygga upp något surrogat av 1700-talsbyggnaden användes försäkringspengarna i stället som grundplåt till att anlägga havsrestaurangen Furuviks Brygga som ett första steg i en konferensanläggning för året runt bruk i anslutning till en ny havscamping.

Betydelse för besöksnäringen Tom blev sedermera erbjuden att köpa parken och sommaren 2010 kunde Furuvik bli en del av Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, Parks and Resorts. Hans betydelse för Furuvik och regionens besöksnäring kan inte underskattas. Utan honom, och det han har uträttat tillsammans med sina medarbetare, hade Furuvik definitivt inte varit vad det är idag utan, hemska tanke, kanske sålts till skojare inom branschen eller styckats upp och sålts ut som sommartugstomter.

Fortsätta utveckla Han var verkligen en inspiratör, kunskapskälla och visionär utöver det vanliga. Regionen och Furuviksparken har mist en vän, kollega och ledare. Tom hade många vänner och vi som hade förmånen att lära känna honom kommer naturligtvis att sakna honom djupt. Våra tankar går till hans familj och för att hedra minnet hoppas jag att fler vågar ta stafettpinnen och utmana det konventionella, se alla möjligheter till förändringar och förbättringar som genom samarbete kan göras för att fortsätta utveckla vår region på ett positivt sätt.

HAPPY HOMES + ORT ALT. BUTIKSNAMN Man skall kunna sin historia när man blickar framåt. Stort tack Tom Gatuadress | Stad för ditt bidrag och den fantastiska resa vi fått ta del av under färden. Tel. 00-000 00 00 Tel. 00-000 00 00 00-00, lör-sön 00-00 INDUSTRIVÄGEN Mån-fre 18, SANDVIKEN www.happyhomes.se Mån-fre 00-00, lör-sön 00-00 Joe Formgren 026-27 51 08 • Öppet: Mån-Fre 9-18, Lör 9-13 Gestrike Magasinet www.happyhomes.se VALBOVÄGEN 320 • 026-420 13 70 HAPPY HOMES + ORT ALT. BUTIKSNAMN Öppet: Mån-Fre 10-18, Lör 10-15 Gatuadress | Stad

2 Tvåan

– Vill ni nå mer än 100 000 människor? –


Gestrike Magasinet

Distribueras till ALLA hushåll i Gävle kommun och kontor i Gästrikland och Norduppland. Upplaga 52.000 exemplar.

Ansvarig utgivare: Joe Formgren Produktion: Gestrike Media AB, Precis Reklam AB Tryckning: Ruter, Taberg Media Group Distribution: SDR till alla hushåll och Posten till kontor.

Turism • Kultur • Fritid Söndagsnöje i skidparadiset

4

Gestrikekalendern 5

Gestrike Magasinet avsäger sig ansvar för av annonsören inlämnat ­m aterial. Vi ansvarar ej heller för insänt, icke beställt material. Vi förbehåller oss rätten att fritt publicera material som skickas till oss eller publicerats på www.SvenskPress.se Ange alltid skribenten samt fotografens namn. Eftertryck av text eller bild utan särskilt tillstånd beivras.

Gestrike Media AB Adress: Muréngatan 14, 802 50 Gävle Telefon: 026-126 126 Telefax: 026-126 127 E-post: info@gestrikemagasinet.se Omslagsbild: Micke Finell, musiker. Fotograferad av Joe Formgren.

Innehåll januari 2013

Boka förmånligt årsavtal. Marknadsplanera med oss på Gestrike Media AB. Kontakta oss för mer information om annonsering, kommunikationsplan och marknadsgenomgång.

Damhockey-VM i Gävle 2015?

6

Nöje The Hives kommer till Gasklockorna

7

Peter Jezewskis till Gävle Konserthus

7

Profilen: Micke Finell

8-9

I Ljus & Mörkers första kollationering

10

Boka er plats i Magasinet - varje månad • Länets största tidning - Utkommer inför löning! Hemsidan • Annonsera där ni får mest för pengarna. + • Boka förmånligt samarbetsavtal på årsbasis.

Råd för viktnedgång

• Vad är ert budskap till alla hushåll och kontor? • Publicera era egna nyheter på SvenskPress.se • Gestrike Magasinet – för samverkan i regionen!

Årets bomässa i Gävle

17

Gävle - en bra handelsstad

18

varje dag!

Nästa Magasin utkommer 24/2. Manusstopp 7 februari.

Säljare sökes: Platsar du i den glada ligan nedan och har körkort samt F-skattesedel är du välkommen med ansökan till: info@gestrike.net

Joe Formgren

Ingela Gustafson

Niklas Wiklund

Per-Erik Jäderberg

Upphovsmakare joe@formgren.com 070-679 79 00

Administration ingela@gestrike.net 026-126 126

Marknad, säljare niklas@gestrike.net 070-289 88 80

Fotograf, www.j-berg.com pej@gestrike.net 070-512 26 26

Torbjörn Edlund

Horst Mueller

Peter Tällberg

Skribent, säljare edlund@gestrike.net 070-52 58 450

Tekn. lic, Coach horst@gestrike.net 0768-783 165

Kommunikation peter@gestrike.net 070-263 40 13

Marie Pallhed Skribent, Featurebyrån featurebyran@telia.com

Hälsa 15-16

Näringsliv

Motor Rally-SM i Sandviken

19

Nytt ansikte på Eriksson Bilteam

19

Hört & Hänt

20

Opel Mokka - en livsviktig stadsjeep

21

Subaru firade 30 år i Sverige

22

Samhälle Fler hotell- och restaurangjobb i Gävle

23

Plusgymnasiet öppnar i Centralpalatset

23

Leo Razzak till Effectdagen

23

Vill ni vara med i nästa nummer av GestrikeMagasinet?

tid Län nin ets g, 5 2.0 störs 00 ta exe mp lar Information och erbjudanden till alla hushåll i Gävle och kontor Gästrikland och Norduppland Januari 2013

Februarinumret utkommer 24/2. Manusstopp 7 februari. Ring 026-126 126 Läs och medverka med egna lokala nyheter och banners: www.gestrikemagasinet.se

Micke Finell rockar vidare Nyheter Checkar Erbjudanden Kalendern

Leo kommer

Hälsotips Hälsa

Fritid

Motor

Välkomna att boka er fest

Stolt distributör av Gestrike Magasinet…

DEN KREATIVA MÖTESPLATSEN

…och ytterligare 30 miljoner trycksaker varje år!

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 www.mediatemplet.se

MYCKET MEDIA • MYSIGA MÖTEN

MEDIA TEMPLET

Niclas Carlson

Annika Wiberg

Carl-Ingemar Perstad

Johannes Gardelöf

SportIdrott.se niclas@sportidrott.se

Marknadsskaparna 070-514 77 37

Motorkrönikör CNP Car News & Pictures AB

Motorskribent CNP Car News & Pictures AB

MEDIA • MÖTEN • MERVÄRDE MEDIA • MÖTEN • MERVÄRDE MEDIA I MÖTEN I MERVÄRDE


Dessutom bjuds på en riktig vasaloppsstämning med musik, vätskekontroller och flygande reportrar. Start kl 12.30. Anmälan kan göras på plats från kl 10.30. Den 17 februari, två veckor före Vasaloppet, går en av Sveriges största långloppstävlingar, Bessemerloppet i Högbo. Tävlingen är även final i 2013 års Tiger Balsam Ski Tour. Starten går kl 11.00. För att

Gustav Vasa följer Barnens Vasalopp.

Från tidigare Bessemerlopp.

Söndagsnöje för hela familjen på skidor i Högbo Högbo GIF bjuder på två stora event i skidparadiset Högbo Bruk – den 3 februari arrangeras Högboskidan och Barnens Vasalopp och den 17 februari genomförs traditionsenligt Bessemerloppet med snöskorace. Högbo GIF bjuder på en ungdomstävling i klassisk stil i skidparadiset Högbo Bruk, Sandviken, den 3 februari. Extra roligt är det att vara publik då det är gemensam start och något längre banor. Fina priser och presentkort till bästa klubb. En riktig skidpropaganda kan man säga om Barnens Vasalopp, som arrangeras i direkt anslutning till Högboskidan. Barnens Vasalopp i Högbo har blivit Sveriges största med flera hundra startande. Alla som kan stå på ett par skidor är välkomna. Man kan välja banlängd mellan 90 m, 900 m och 2,5 km. Skidor får man låna om man vill. Startavgiften är 20 kronor. Alla får medalj och bjuds på korv, dricka och bulle.

väntan på första varvningen inte ska kännas lång för publiken, inbjuds de till en stafett på snöskor. Bessemerloppets historiska bakgrund ligger 150 år tillbaka i tiden då Sandvikens järnverks utveckling är en följd av de första bessemerblåsningarna i Edsken, där starten var från början. Numera är tävlingen ett varvlopp i Högbo, 3 x 17,3 km = 52 km och gäller bland annat som seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan vilket brukar betyda en bättre startposition i dessa tävlingar. Det finns även en motionsklass där man åker ett varv, det vill säga, 17,3 km. Mer information finns på www.hogbogif.org. Vasaloppssegrare och framstående vasaloppsåkare testar formen på Bessemerloppet i Högbo inför Vasaloppet som avgörs två veckor senare. Snöskor lottas ut bland de som provar på. I väntan på att de första åkarna ska komma in för varvning så bjuds publiken i år på en snöskostafett med inslag av löpare från snöskolandslaget. Även publiken får möjlighet att prova på snöskolöpning – numera en stor sport i Europa. Ett par snöskor lottas ut bland de som provar. HGIF Skidor • SvenskPress.se

Pressrelease Ni har nyheter. Vi formulerar, publicerar och distribuerar till alla medier. Lokalt eller nationellt!

6%

på tisdagar med ICA-kortet.

Muréng. 14 Gävle Tel. 026-511 000 precisreklam.se

Upplev Hälsingland. – Lidos Semla! Beställ eller fika här!

FÖLJ BRYNÄS VÄG TILL

SLUTSPEL KÖP DINA BILJETTER PÅ TICNET.SE

Söder Tel: 026-61 19 42 City Tel: 026-10 85 20 www.konditorilido.se

Anno 1954

Bröllopsfester

www.turoton.se tel: 0278-450 11

Sociala medier Facebook, uppdatera hemsidan och nyhetsbrev? Vem gör vad? PR-planera med oss på Precis!

DEN KREATIVA MÖTESPLATSEN

www.mediatemplet.se

Muréng. 14 Gävle Tel. 026-511 000 precisreklam.se

Medverka i varje nummer Vi förverkligar din dröm

WWW.BRYNAS.SE 4 Fritid

Tel. 026-65 35 25 www.ansans.nu

– Vill ni också vara med i Gestrike Magasinet? –

MYCKET MEDI

MEDIA TEMPL Pluggen 595:-

ord. pris 900:- MEDIA • MÖTEN • MERVÄ MEDIA • MÖTEN • MERVÄ Nå 100.000 invånare! MEDIA I MÖTEN I MERVÄ


Gestrikekalendern

Januari 27 Chris Hiatt. CC-Puben, kl 20 - 22. 28 Lunchtrav med fem lopp, V4, lunchdubbel, Trio. Gävletravet, Gävle kl 12:20

29 Brynäs IF - AIK. Läkerol Arena kl 19.

31 Lunchmusik med Per Ahlman. Orgel Musik av Max Reger. Heliga Trefaldighets kyrka, kl 12.30-13.

31 Brynäs IF - Färjestads BK. Läkerol Arena kl 19. 31 Cabaret, musikal. Stor musikalsatsning med professionella artister och lokala kändisar. Stora Gasklockan, 31/1 & 1/2 kl 19.30. 2/2 kl 18. 6/2 & 8/2 kl 19.30. 9/2 kl 18.

Februari 2 Rally-SM ”Vinterpokalen”. 1:a deltävlingen i 2013 års Rally-SM samt Junior-SM. Start och Mål vid Göransson Arena. Start kl. 8.00.

3 Trav med V64 Mer info: www.gavletravet.se

3 Barnens Vasalopp. Sveriges största med flera hundra startande. Anmälan på plats. Anm. avg 20 kr. Högbo Bruk, kl 10.30-13.30. 3 Be Bop A Luba. En äkta 50/60 talsshow med sångaren Peter Jezewski. Gävle Konserthus kl 18.

4 Framtidskafé - Höns och bin i din villaträdgård. Kulturhuset Lätting (gamla fängelset), Gävle kl 18-19.30.

6 Art After Work med Sara-Vide Ericson. Vi bjuder på the, bröd och marmelad. Länsmuseet kl 17.30–19.30.

6 SAIK - Sirius. Göransson Arena, Sandviken kl 19-21.

7 STF ”Ralph Erskine - en romantisk funktionalist”. Årsmöte med sedvanliga årsmötesförhandlingar, fika, lotteri m.m. Silvanum, Gävle kl 19.

10 SAIK - Kungälv. Göransson Arena, Sandviken kl 15-17. 10 Gävle Gospel 2013. Gävle Konserthus kl 18. Solister: Jay T Hairston (Cleveland, USA) och Sonja Aldén, Anki & Magnus Spångberg. Mass Choir med 350 sångare.

12 Brynäs IF - Timrå IK. Läkerol Arena kl 19.

14 Lunchtrav Mer info: www.gavletravet.se

14 MAN (Mänskligt Annorlunda Naket). Många insikter och mycket skratt för både män och kvinnor. Gasklockorna kl 19-21.

14 Gävle Symfoniorkester - Elvira Madigan. Dirigent Henrik Schaefer. Christian Ihle Hadland, piano. Gävle Konserthus kl 19. Student och upp till 19 år: Fri entré. 15 Nötknäpparen. Gävle Konserthus kl 19. 16 Blåbärsklubben. Gävle Konserthus kl 11. Entré 50 kr. 16 Brynäs IF - Växjö Lakers HC. Läkerol Arena kl 16. 16 Mando Diao. Gävle Konserthus kl 19.30. 17 Bessemerloppet. En av Sveriges största långloppstävlingar, Bessemerloppet. . Final i Tiger Balsam Ski Tour. Anmälan kan göras på plats. Högbo Bruk kl 11-14.

www.olearys.se/gavle

20 Strömstedt och Freud - Du borde gå och prata med nån. Gävle Konserthus kl 19.30. Stor Sverigeturné med en terapisession du inte vill missa! Av och med Niklas Strömstedt och Per Naroskin i regi av Sissela Kyle.

O´Learys Gävle

Lunchtrav 28 januari V64 3 februari V65 21 februari Övrigt se Kalendern

21 Trav med V65 Mer info: www.gavletravet.se 22 First Aid Kit. Gävle Konserthus kl 19.30.

23 Brynäs IF - Rögle BK. Läkerol Arena kl 16.

23 Amanda Jenssen.

www.gavletravet.se

Gävle Konserthus kl 19.30.

Tel. 026-66 22 00

24 Blåbärsklubben - I Mumindalen. Gävle Konserthus kl 14. En musikalisk resa i Tove Janssons förtrollade värld. Entré 80 kr. 27 Pugh Rogefeldt + band. Gävle Konserthus kl 19.30.

28 Lunchtrav Mer info: www.gavletravet.se

28 STF Elite Grand Hotel Gävle Hotellet. Vi får under Lena Nannebros ledning göra en rundvandring och se hur ombyggnaden utfallit. Anm. senast 25/2 till Anna 070-3201833 eller Per Ove 026-652121. Kyrkogatan 28, kl 14.

PE

RSS

ONS

OR R ES

2013

VAL

BO R

ESET

JÄNS

T 20 13

28 Brynäs IF - Modo Hockey. Läkerol Arena kl 19.

Drottninggatan 29-31 • Gävle 026-51 45 40 • 026-12 00 00

För information om respektive evenemang, biljettköp - kontakta er närmaste turistbyrå. Med reservation för ev. ändringar och tryckfel.

Saknar ni Gestrike Magasinet? Finns även på turistbyråer och bibliotek.

Saknas era evenemang i Kalendern?

Lilla Saigon din asiatiska kvarterskrog på söder.

Publicera direkt på GävleMagasinets hemsida www.gestikemagasinet.se Notera att nu hämtas alla evenemang som publiceras här i GävleKalendern från hemsidan. Fler arrangemang och mer information finner ni också där.

Premiär

Mongolia Barbecue

Kalendern - Gratis och nu med ännu bättre och lättare administration!

Med asiatisk buffé 168:-

BOKA PLATS I NÄSTA MAGASIN Utkommer 24 februari Manusstopp 7 februari Tel. 026-126 126 www.gestrikemagasinet.se

Information och erbjuda

nden till alla hushå

Thai, Kina, Vetnamesisk, & Japansk mat. Ons-tors 17-21 och fre-lör 17-22. Ring för bordsbeställning.

Lunchbuffé 85:Måndag-fredag 11-15

tid Lä nin ne g, t s 52 stö .00 rs 0 e ta xe mp lar ll i Gävle och kontor

I priset ingår sushi, asiatisk buffé, friterad banan med glass och sallad. Inkl. Dryck & Kaffe

och Norduppland Nyheter Januari 2013 Micke Finell roc kar vidare Checkar Erbjudanden Kalendern Gästrikland

Leo kommer

Hälso tips Hälsa

Fritid Motor

Välkomna att boka er fest

DEN KREATIVA

MÖTESPLA

TSEN

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 www.mediatempl et.se

MYCKET MEDIA

MEDIA TEMPLET

• MYSIGA MÖTEN

Valet är ditt! Vi garanterar en komplett matupplevelse. S. Kungsgatan 8, Tel. 026 61 52 62. www.lilla-saigon.se

MEDIA • MÖTEN MEDIA • MÖTEN • MERVÄRDE • MERVÄRDE MEDIA I MÖTEN

I MERVÄRDE

Kalendern 5


Landsvägen 39, STORVIK Telefon: 0290-311 20 www.granliden.nu

Kläder för vardag & fest i stl 36 - 52

Ett gott val!

Ishockey-VM för damer till Gävle 2015?

Södra Kungsgatan 17, 026-652424

År 2015 är Sverige tilldelat Ishockey för damer och den 9 december gick ansökningstiden ut för de som kan tänka sig att stå som arrangör. Gävle kommun har tillsammans med Gästriklands Ishockeyförbund och Brynäs IF ansökt om att få stå som arrangör.

UTBILDNINGAR Affärsutveckling och ledarskap

Grafisk profil Vill ni förnya er logotype och upprätta en grafisk manual? Vi bistår med grafisk design! Muréng. 14 Gävle Tel. 026-511 000 precisreklam.se

FRAMTIDENS UTBILDNING FINNS HÄR

Tel. 026-222 25 50 • www.ibizcon.se

Berggrenska Restaurang

kom och trivs

2 för 1 på valfri varmrätt efter kl 16.00, gäller vid bordsbokning

026-18 28 08.

För öppettider och meny titta in på: restaurangberggrenska.se

2 för 1 på varmrätt

– Svenska Ishockeyförbundet söker efter en arrangör som är offensiv och som har erfarenhet och kunskap att klara av ett internationellt evenemang och där ser vi oss. Vi tycker att det vore riktigt kul för regionen att få arrangera ett VM, säger Joakim Lundberg som är evenemangsansvarig på Gävle kommun. Vi har tidigare haft både Junior-VM och VM för herrar i Gävle så nu är det väl dags för ett VM för damer. I en stad som Gävle är vår slogan självklart ”All about Hockey”, säger Joakim Lundberg. Ishockey-VM för damer 2015 ska gå av stapeln i slutet av april och det är Svenska Ishockeyförbundet som utser arrangör. De som skickat in en ansökan utöver Gävle är Halmstad, Örebro, Sundsvall, Växjö/ Oskarshamn och Malmö. Av dem kommer de bästa förslagen att kallas till Stockholm för en slutlig utvärdering och beslut.

Gäller tom 3/3-2013.

SvenskPress.se

Musik-quiz torsdagar Fri entré för studenter med kårleg

(gäller ej vid artistuppträdanden)

live 1 februari

VINTERPARTY 2013

GÄVLES HETASTE DANSGOLV QuIz-NIGHT • TORSDAGAR RESTAuRANG • CATERING DAGENS LuNCHBuFFÉ Boka gärna bord

Varmt välkomna TEL: 026-18 30 21 www.heartbreak.se 6 Fritid

– Vad vill ni läsa om i Gestrike Magasinet? –


Nöje Under den här avdelningen finner du som är intresserad av Nöje det senaste inom branschen från flera av regionens ledande aktörer. Nyhet! Har ni några nyheter och tips så publicera dem direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se under rubriken ”Nöje”. Alla kan och får vara med! Kan publiceras helt eller delvis i mån av utrymme och läsvärde i nästa tryckta magasin. Tält, Bord & Stol, Ståbord, Bar, Porslin, Värme, Scen m.m.

Besök Vietnam med oss!

Resor från Gävle med svensk reseledning Nyhet: Resor till Sri Lanka fr. hösten 2013

Ring 026-126 126 om ni också vill medverka

Födelsedagar Söndagsbrunsch –Vi träffas på Lido Söder kl. 10-15!

www.vietnamabc.se Telefon 0732- 41 51 30 E-post: info@vietnamabc.se

The Hives till Gävle

DEN KREATIVA MÖTESPLATSEN

www.mediatemplet.se

Utmana varandra i en 3/5-Kamp Micke Byström 0707-36 11 61 www.bibest.se

Lido Söder Tel: 026-61 19 42 www.konditorilido.se

Anno 1954

Ny hemsida?

MYCKET MEDI

MEDIA TEMPL

Kontakta oss om ni behöver ny kommunikationsplattform - med dynamiskt innehåll!

MEDIA • MÖTEN • MERVÄ MEDIA • MÖTEN • MERVÄ

Muréng. 14 Gävle MEDIA I MÖTEN I MERVÄR Tel. 026-511 000 precisreklam.se

PLEASME Välkommen! Världens bästa svartvita orkester har varit ett och samma band sedan 1993 och deras rötter har alltid varit djupt begravna i den svenska myllan. Den 26 april kan man se dem på Gasklockorna i Gävle.

Drop in & tidsbeställning S. Kungsg. 11 Treenet 026-68 90 21 Gun Östling: 072-048 16 17

- Krydda sexlivet -

Södra Kungsgatan 25 Tel: 076-112 80 88 www.pleasme.se

The Hives är en svensk rockgrupp från Fagersta, Västmanland, bildad 1993. Samtliga bandmedlemmar är födda åren 1977-1978 och gruppen anförs av sångaren Howlin' Pelle Almqvist. Efter år 2000 har gruppen nått stora framgångar i Sverige och internationellt. The Hives har utmärkt sig genom att klä sig enhetligt; alla bandmedlemmar uppträder klädda där scenkostymerna i växlande utföranden alltid varit svarta och vita. The Hives har agerat förband till Rolling Stones. 2007 var de förband åt den amerikanska gruppen Maroon 5 under en USA-turné. The Hives har medverkat i flera amerikanska och brittiska tv-program, bland annat Late Night With David Letterman, Conan O'brien, Jimmy Kimmel och brittiske Jonathan Ross och Later With Jools Holland.

Peter Jezewski med Be Bop A Luba show Peter Jezewski lämnade The Boppers för snart 20 år sedan men är nu nu högaktuell med sin publik– och kritikerhyllade 50– talsshow som kommer till Gävles konserthus den 3 februari. Showen "Be bop a luba – Back to the Fifties" tar fasta på den där ursprungliga äktheten i rock’n’rollmusiken kostymerna, ljussättning och inramning. Så alla rockvänner garanteras en underhållande musikalisk resa i tiden med en stor del av alla de hits som 50–60 talets musik stod för. Läs hela artiklarna på www.gestrikemagasinet.se, Sökord: The Hives, Peter Jezewski SvenskPress.se

Pr e mi ä r 1 m a r s Norra Strandgatan 15-17. 803 20 Gävle

– Alla kan vara med i Gestrike Magasinet: www.gestrikemagasinet.se –

Nöje 7


Micke Finell rockar vidare Han är känd som en av frontfiguerna i ett av Sveriges populäraste rock´n roll band genom tiderna - The Refreshments. Tillsammans med Jocke Arnell har de levererat mängder av hits och erhållit hela 13 guldskivor och 2 platinaskivor.

Micke Finell är 45 år och titulerar sig musikant. Begreppet visar sig omfatta att vara både artist, låtskrivare, producent, turnéledare och busschauför. Vi träffas i hans bostad, vackert belägen i det som han själv kallar för ”Paradiset” strax utanför centrala Skutskär (Bäcken) söder om Gävle. Född och uppväxt i Skutskär har han genom åren varit Skutskär trogen även om det blev ett par utflykter i ungdomen till Brynäs, Hagaström och Hamiltongatan i Gävle. Den musikaliska karriären inleddes som för många andra med blockflöjt i första klass. Vid tio års ålder upptäcke han tenorsaxofon och tränade flitigt på välkända dängor som ”Lunka på” och ”Köp varm korv”. 1979 flyttade familjen och vid bytet till Bodaskolan blev han klasskamrat med Joakim Arnell. Med ett gemensamt intresse för den tidiga rock´n rollen bildades vid 12 års ålder det första bandet Tryckförband. De musikaliska förebilderna då var precis som än idag Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Fats Domino och lite Elvis förstås. Man tränade en del vispop men ”Rock around the clock” var med på repertoaren från början. På högstadiet bildades sedan Mr Jones Band med Erik Jones, Joakim Arnell och Matte Forsberg, som fortfarande är med i The Refrehments på trummor. Under gymnasiet läste Micke till fordonsmekaniker på Borgarskolan och under lumpen i Boden var spelningarna redan så många att han var tvungen att fördela alla permissionsansökningar mellan olika befäl. – Jag var tvungen att ljuga för att komma hem. Fick jag nej från någon så gick jag till nästa. Så det gick bra ända tills det uppdagades, då blev det militärfängelse över jul och nyår, minns Micke. 1989 bildades The Refreshments där Thomas ”Flash” Holmberg medverkade i stället för Erik då bägge banden existerade under ett par år. Yrkesbanan började med några år som lastbilsmekaniker på Volvo Lastvagnar i Gävle men i och med att bandet nu hela tiden ökade i popularitet så bestämde sig medlemmarna för att testa att ta tjänstledigt ett halvår. Man var snart uppe i 250 till 280 spelningar om året och därmed var den nya karriären ett faktum. Vi jobbade verkligen som svin men det var mycket roligt också. – Redan efter något år började vi med gästartiser, berättar Micke. Det här spred sig och gjorde ju att vi kunde komma tillbaka till samma platser fler gånger. Att boka spelningar och fixa med gästartister är något som jag alltid gillat och kommer att fortsätta mycket med även i framtiden. Trots bandets stora popularitet så dröjde det ett antal år innan skivframgångarna kom. – Vi började med att släppa en ep-skiva som ingen ville ha, garvar Micke och debutalbumet Both Rock’n’Roll gjorde vi först 1995. Den är fortfarande ett av få som inte nått guld. Vi sålde några tusen exemplar

8 Profilen

då men den är idag uppe i ca 48.000 exemplar. På den tiden skulle försäljningen vara 50.000 för att belönas med guldskiva. De största inkomsterna från branschen är och har alltid varit spelningarna. – Även om vi fått många guldskivor så är förtjänsten inte så stor, förklarar Micke. Produktionerna kostar både tid, kraft och pengar. Däremot är man ju tvungen att göra dem för att hålla intresset uppe. Intresset för rockmusiken är ganska jämnt fördelat över landet även om temperaturen är lite högre i Värmland, Södra Skåne och i viss mån Dalarna. Att brytningen till slut skulle komma har Micke egentligen haft på känn sedan flera år tillbaka. – Då jag skilde mig för ett år sedan kände jag att det var dags att ta tag i en del saker. Jag missade mycket de första åren då vi jobbade så himla mycket. Men jag kunde inte valt bättre mamma till mina barn, Isak 13, Asta 17 och Moa nu 18 år och vi samarbetar bra även i bolagen idag. Det har varit en tung resa att ta sig igenom men nu när barnen börjar växa upp vill jag tillbringa mer tid med dem. Vad det gäller bandet är vi fortfarande de allra bästa vänner och det finns ingen som helst schism eller något sådant i bakgrunden utan jag kände att det helt enkelt var dags att gå vidare för att kunna utvecklas och göra nya och andra saker. Det slutgiltiga beslutet togs i oktober och spelningen på Västerås konserthus den 21 december blev Mickes sista med The Refreshments.

Framtiden inom musikbranschen De ekonomiska tiderna är hårda och det blir tuffare och tuffare för alla inom branschen men Micke ser odelat positivt på framtiden och gläds över de nya möjligheterna. Han har genom åren i sitt företagande byggt upp en organisation på ett tiotal personer som arbetar med allt från studioinspelningar, turnéer till att bygga förvarings-case för instrument, ljudutrustning och elektronik som säljs över hela landet. Dessutom har han nyligen bildat ett skivbolag, Ball & Chain Records, tillsammans med Skutskärs egen ljudmogul Kenneth Skoglund som bland annat arbetar mycket med ljudsättning av filmproduktioner från Hollywood. – Jag ser verkligen fram emot att fortsätta spela, boka spelningar och hålla i produktioner, berättar Micke som också är medlem i ett antal band även sedan tidigare. Mest känt är väl The Trouble Boys där den skotske gitarrlegenden Billy Bremner ingår liksom Ingemar Dunker, Tommy Cassemar och den engelske rockgitarristen/sångaren Sean Tyla. Micke ingår även i den svenske blueskungen Sven Zetterbers The Rockarounds som nyligen släppt en platta där han i högsta grad var delaktig i produktionen. Sedan flera år samarbetar Micke även med Linda Gail Lewis, lillasyster till rock´n roll-legenden Jerry Lee Lewis och de skall

– Vill ni nå mer än 100 000 människor? –


göra en ny skiva i sommar. – Frågar man Linda om en spelning så hänvisar hon nog till mig som sin manager, men även om jag i princip fungerar som en sådan så är det inte den typen av kostym som jag eftersträvar. Däremot så blir man ofta god kamrat och får bra relationer med dem man arbetar med så visst är jag både stolt och tacksam över nätverket av artister och arrangörer inom branschen som jag fått genom åren. Om Jerry Williams, Totta Näslund, Sven Zetterberg och Pugh Rogefeldt är namn som de flesta känner igen så vill han även gärna framhålla betydelsen av det lokala nätverket. – ”Jojjen” Björklund, ”Muttis” farsa, var lite som en mentor för mig. Jag tog lektioner av honom och då han lirat saxsolot på Little Gerhards Buona Sera var det ju stort. Ingemar Dunker, ”Surte” Norin och Gunnar Sjökvist som drev Hagströms Musik är några av alla de andra som betytt mycket för den musikaliska resan.

En av de sista bilderna med Micke i The Refreshments.

Trivs bra i Skutskär Född och uppväxt i regionen så finns det inga som helst planer på att flytta vidare. – Här har jag rötterna. Man kan ringa banken eller gå på Posten och man känner igen varann utan att behöva visa legitimation. Det är viktigt för mig. Men visst är arbetstempot fortfarande högt. När jag hälsar på så är case-produktionen i full gång i verkstaden och Billy Bremner befinner sig i studion för slutföra några låtar som han skrivit tillsammans med Micke för andra svenska artister och band. – Just nu håller jag på med en riktigt rolig grej, berättar Micke. Det är att försöka återförena Jerry Williams gamla kompband Roadwork och sätta några spelningar med dem. Det var och är ju grymma musiker i form av Ingmar Rogefeldt, Dougie Lawton, Caj Högberg, Peder Sundahl och Kaj Söderström så det tror jag många skulle vara intresserade av.

Vad är dina största konsertupplevelser? – När Boogie Kings kom till Gävle och spelade var det jag och Jocke Arnell plus tre till i publiken. Det var en otroligt stark upplevelse. Mink DeVille på Konserthuset i Stockholm och när Fats Domino kom till Folkparken i Gävle är ett par andra höjdare. Mina egna största musikaliska ögonblick är när jag fick spela med NRBQ (New Rhythm and Blues Quartet) i Stockholm och när jag fick ingå i legendariska Rockpile på en spelning i London. Där var för övrigt ”Rockis” Ivarsson med istället för Nick Lowe. NRBQ-grejen var så hisnande så det blev en total minneslucka. Jag minns faktiskt ingenting, garvar han. Micke har räknat ut att med nästan 4000 spelningar med The Refreshments och drygt 6000 med andra konstellationer så har han sammanlagt gjort 10.000 spelningar. – När jag verkligen är ledig lyssnar jag faktiskt aldrig på musik. Jag sitter hellre framför brasan och kollar på burken och skall jag gå på lokal så är det för att äta en god middag. Med fördel i Skutskär eller Gävle.

Vad är då visionen och drömmen för någon som får arbeta hur mycket som helst med det den tycker är det roligaste som finns? – Om tio år hoppas jag kunna vara helt skuldfri och bo året runt på en rejäl husbåt i Marmafjärden. Men jag kommer aldrig att sluta spela, försäkrar han. Ett bevis på detta är att Micke nu även arbetar på sin andra soloskiva. Så vi kommer bokstavligen och musikaliskt att få höra en hel del mer från Skutskärs stora bidrag till den svenska musikskatten. Text och foto: Joe Formgren

Dags att boka in effect+dagen 2013 Plats: Gävle Konserthus Tema: Vi och Världen Datum: Torsdag 7 mars Tid: 08.30-21.00 Sveriges bästa föreläsare, intressanta utställare samt beslutsfattare från Gävleborgs län finns på plats. En heldag fylld av inspiration där du får Kunskap, Kontakter och Kul!

Anna-Sofia, Chokladdrottning

Lars, Nordenchef Manpower

Nätverket där alla får vara med

• Föreläsningar med:

• Frukostsoffan

Leo Razzak - Mångfald, integration och integritet

• Lunch, fika, middag

Anna-Sofia Winroth - Chokladbönan i världen

• Business Lounge

Lars Forseth - Morgondagens globala arbetskraft

• Seminarium

Värd: Gävle kommun Partners: Manpower, Bilmetro

Info: 070-51 05 050

Ert företag är väl medlem i effect? En plats ingår per medlemsskap. Boka plats och bli medlem nu!

Arr: Svenska kommunikationsbyrån Effect AB Muréngatan 14, 802 50 Gävle info@effectplus.se • www.effectplus.se

precisreklam.se

Leo, Social entreprenör

skapar relationer som ger effect – Publicera era egna nyheter på www.gestrikemagainset.se –

Profilen 9


Tips från tandläkaren De deltagande vid musikalen I Ljus & Mörkers första kollationering. Foto: Peter Rox Ericsson

Storslagen start för årets musikalsatsning Det var full fart på Gävle Teater söndagen den 13 januari då över 300 skådespelare, dansare, körsångare, artister, musiker och statister fyllde lokalerna. Stormusikalen ”I Ljus & Mörker” hade sin första kollationering.

Skalfasader och skalkronor

Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar går att komma till rätta med. Idag kan tandvården erbjuda skalfasader och skalkronor. Före

En skalfasad eller skalkrona är ett tunt skal, antingen gjort i keramiskt material eller i komposit. Det framställs individuellt för varje patient och tand. Passformen blir därför perfekt. Skalfasaderna/skalkronorna döljer sprickor, fula fyllningar, stora mellanrum eller tänder Efter som mörknat efter en skada. Du behöver inte vara orolig för att tappa dem. När en fasad väl sitter fast fungerar den som en del av tanden. Det är i huvudsak för framtänder som skalfasader eller skalkronor görs. Det finns många olika orsaker till att en patient vill ha fasader. Till exempel som en ersättning för en avslagen bit av en tand, eller som en breddning för att fylla ut ett störande mellanrum. Skalet sitter hårt och lossnar normalt inte eftersom det limmas utanpå tanden. Och resultatet blir mycket naturligt, tack vare att fasaden liknar tandens egen uppbyggnad – nästan som ett nytt lager emalj!

Besök oss gärna på

www.gavleimplantatklinik.se

Gävle Teaters foajé rymde många av de lyckliga som blivit uttagna efter höstens auditioner. – Det här är helt ofattbart och otroligt stort, säger Melinda Ingmarsson som är föreställningens koreograf. Det var en glädjefull dag med mycket skratt och omtanke. Men då manuset lästes upp fälldes även en och annan tår. – Handlingen är väldigt stark och rörande, säger Jon Anderzon som är föreställningens manusförfattare, projektledare och regissör. Musikalen berör och jag tror verkligen att alla kan identifiera sig med personerna och handlingen. Dagen avrundades med fika och avslutande information från koreografen och regissören. – Nu startar allt, konstaterar Jon stolt. Nu börjar äventyret! Läs hela artikeln på www.gestrikemagasinet.se, Sökord: I Ljus & Mörker

Märkesbågar

Text: SV Gävleborg • SvenskPress.se

inklusive tunna Märkesbågar Märkesbågar Märkesbågar & lätta glas tunna inklusive inklusive tunna inklusive tunna lättaglas glas &&lätta KomplettPris & lätta glas> Från

KomplettPris> KomplettPris > Från KomplettPris Från >

1595 :1595 :1595 1595 ::Från

Testa progressiva kontaktlinser Startpaket Upplev friheten att se klart och tydligt på långt och nära håll även med kontaktlinser.

395:-

g, utprovnin ersökning, inkl. synund ånadslinser eller 1 par m gslinser. 10 par enda 5:-) (Ord. pris 49

Gävle S Kungsgatan 5, 026-65 33 65

Ulla med personal önskar Gävle SGävle Kungsgatan 5, 026-65 33 6533er Gävle S Kungsgatan 5, 026-65 65 S Kungsgatan 5, 026-65 33 65 Varmt välkomna! Gävle S Kungsgatan 5, 026-65 33 65 www.specsavers.se

Lars Dahlberg tel: 026-12 20 08 Kerstin Rosengren tel: 026-12 24 24 Staffan Sjöö tel: 026-12 15 36 10 Nöje

Gävle: S. Kungsgatan 5, 026-65 33 65 Helt Nöjd >det ingår i priset Öppet: mån-fre 9.30-18.00, lör 9.30-14.00

Helt Nöjdingår >det ingår i priset Helt Nöjd i priset Tunna>det och lätta glas avser enkelslipade glas index 1,6. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Helt Nöjd gäller tre månader från köp. Helt >det ingårglas i priset Tunna ochNöjd lätta glas avser enkelslipade index 1,6. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Helt Nöjd gäller tre månader från köp.

Tunna och lätta glas avser enkelslipade glas index 1,6. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Helt Nöjd gäller tre månader från köp. Rabatten fram till den 28/2 glas index 1,6. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Helt Nöjd gäller tre månader från köp. Tunna ochgäller lätta glas avser enkelslipade Gäller endast i ovanstående butiker. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

– Vill ni också vara med i Gestrike Magasinet? –


Information och erbjudanden till alla hushåll i Gävle kommun och kontor i hela Gästrikland och Norduppland tid Län nin et g, 5 s s 2.0 törs 00 t a exe mp lar Information och erbjudanden till alla hushåll i Gävle och kontor Gästrikland och Norduppland Januari 2013

Micke Finell rockar vidare Nyheter Checkar Erbjudanden Kalendern

Leo kommer

Hälsotips Hälsa

Fritid

Motor

Välkomna att boka er fest

DEN KREATIVA MÖTESPLATSEN

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 www.mediatemplet.se

MYCKET MEDIA • MYSIGA MÖTEN

MEDIA TEMPLET MEDIA • MÖTEN • MERVÄRDE MEDIA • MÖTEN • MERVÄRDE

Alla kan vara med - när ni vill nå så många som möjligt!

Medverka i Gävleborgs största tidning 52.000 exemplar i anslutning till löning Prislista 2013-01-01

MEDIA I MÖTEN I MERVÄRDE


Gestrike Magasinet är Gävleborgs största tidning med en upplaga på 52.000 exemplar. Distribueras till alla hushåll i Gävle kommun inklusiva Norrsundet, Hamrånge och Hedesunda samt till kontor i hela Gästrikland och Norduppland månadsvis i anslutning till löningsdagen.

Rätt upplaga = Störst upplaga 52.000 exemplar.

Högt uppmärksamhetsvärde

tid Län nin et g, 5 s s 2.0 törs 00 t a exe mp lar Information och erbjudanden till alla hushåll i Gävle och kontor Gästrikland och Norduppland Januari 2013

Micke Finell rockar vidare Nyheter Checkar Erbjudanden Kalendern

Magasinskvalitet på papper och tryck.

Leo kommer

Lång livslängd

Behändigt format och bra frekvens.

Många bra varumärken

Hälsotips Hälsa

Marknadsför er tillsammans med starka varumärken och framgångsrika aktörer och från regionen.

Dina nyheter

Fritid

Motor

Välkomna att boka er fest

Publicera själv kostnadsfritt direkt på www.gestrikemagasinet.se I mån av utrymme och läsvärde kan det bli med även i tryck. Publiceras på nätbilagan utan extra kostnad.

DEN KREATIVA MÖTESPLATSEN

Ny på jobbet

Presentera nya medarbetare kostnadsfritt på www.gestrikemagasinet.se 4975:- i Magasinet (ord. 1/4-del 6975:-).

Personal sökes

Sök nya medarbetare kostnadsfritt på www.gestrikemagasinet.se 4975:- i Magasinet (ord. 1/4-del 6975:-).

Annonsoriginal ingår

Baserat på befintlig text, bild och grafisk profil.

Lägsta kostnaden

Nå mer än 100.000 invånare till lägsta kostnad. Jämför annonskostnader och upplagor.

Unika kampanjer

Kort, A5-flyers, A3-affischer samt exponering på er egen hemsida vilket förstärker annonskampanjen.

Smartaste affären

Boka mindre annonser hela året och erhåll maxrabatt. Utöka sedan storleken i de nummer ni vill - till maxrabatt!

Bra rabatter

för våra samarbetspartners: Helsida alla årets utgåvor 15.000:-/nr. Halvsida alla årets utgåvor 8.250:-/nr. Dubbeln = Boka 2 annonser och erhåll 10 % rabatt Trippeln = Boka 3 annonser och erhåll 20 % rabatt Repetitionsrabatt = Oförändrad layout 30 % rabatt Samarbetsavtal = Boka på årsbasis och erhåll Maxrabatt

Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-511 000, 026-126 126 www.mediatemplet.se

Priser 2013 1/1 sida (190 x 277 mm) 22.950:1/2 sida (190 x 135 mm) 12.225:1/4 sida (90 x 135 mm) 6.975:1/8 sida (90 x 65 mm) 3.750:1/16 sida (90 x 30 mm) 1.850:Pluggen (42,5 x 30) 900:- Baksidan 25.500:Uppslag 37.500:4-sidor inlaga 59.500:Priserna är inklusive reklamskatt. Moms tillkommer.

Utgivningsplan

Manustopp

27 januari 24 februari 24 mars 21 april 26 maj 23 juni 25 augusti 22 september 20 oktober 24 november 15 december Med reservation för ändringar.

10 januari 7 februari 7 mars 4 april 9 maj 5 juni 8 augusti 5 september 3 oktober 7 november 28 november


Bannerannonsera på GestrikeMagasinet.se

Effektiv regional annonsering på internet. Nå tusentals läsare från rätt målgrupp. Ni erhåller detaljerad statistik med både unika besökare, exponeringar samt klick.

Månadsannonsering

Ett nyhetsbrev ingår. Huvudspalt bred 460 pixlar bred 2500:-. Mittpalt smal 220 pixlar bred 1750:-. Sidospalt 220 pixlar 1750:-.

Nyhetsbrevet 1.500:-

Vårt nyhetsbrev distribueras veckovis till alla Gestrike Medias annonsörer samt läsare som anmält sig för nyhetsbreven.

Betalning per visningar: Enligt offert.

Betalning per klick: Enligt offert. Halvåret

För dig som vill exponera er verksamhet ett halvår dvs 25 veckor på någon av hemsidorna. Valfri bannerplacering. Plats i nyhetsbrevet 5 ggr. 9.500:-

Helåret För dig som vill vara säker på att synas året alla veckor. Valfri bannerplacering. Plats i nyhetsbrevet 10 ggr. 17.500:-. Maxrabatt

Boka minst 10 veckor vid samma beställning. Moms tillkommer på alla priser i det här informationsmaterialet. Produktion av banners. Ni kan byta banners närhelst ni önskar under kampanjperioderna. Produktion tillkommer. Utföres till fasta priser av Precis Reklam enligt följande: Enkel (jpg) 500:-. Avancerad 1000:med flera bilder/budskap (gif-animering). Baserat på befintlig text, bild och grafisk profil. Annonsoriginal Som annonsoriginal emotses högupplöst PDF, minst 250 dpi, CMYK. Märk filen och ange i ämnesraden enligt följande: Annonsör, tidning och storlek. Exempel: FirmanAB_Gestrikemagasinet_0,5.pdf E-post upp till 10 mb: material@precisreklam.se FTP: ftp.precisreklam.se Användarnamn: kunder Lösenord: precis-bilder E-posta gärna när filen är uppladdad via FTP. Villkor Annonsutformning ingår baserat på befintlig text, bild och grafisk profil t.o.m dagen för manusstopp i samarbete med er kontaktperson. Efter manusstopp faktureras projektledning och originalarbetet från Precis Reklam till fasta priser. Avbokning skall ske senast dagen för manusstopp. Vid avbokning efter manusstopp förbehåller sig Gestrike Media rätten att debitera annonsutrymmet enligt överenskommet pris. Detta gäller även möjligheten att retroaktivt fakturera den rabatt som erhållits för tidigare införanden om annonsören inte uppfyller villkoren genom att avbryta överenskommen kampanj.


GestrikeChecken

Sveriges förmånligaste annonsalternativ? Lika stor rabatt på annonschecken som ni ger på erbjudandet!

PR-planering

Som kund till Gestrike Media så PR-planerar ni till mycket förmånliga villkor hos kommunikationsbyrån Precis Reklam. Komplettera era mediainvesteringar med PR-jänst för nyheter, hemsidesuppdateringar, sociala medier som Facebook, Twitter och egna nyhetsbrev.

Tips

När ni syns i Gestrike Magasinet är uppmärksamheten stor. Även säljare från andra mediaföretag ser dem och ringer våra annonsörer. Rådet är enkelt, investera inte en krona utan att ni vet vilken produkt det gäller liksom pris, upplaga och vilken målgruppen är.

Er egen kontaktperson

Vi är mycket måna om ett gott samarbete och att ni har en egen kontaktperson som lever upp till, och helst överträffar de krav och förväntningar, ni har rätt att ställa på er regionala mediapartner.

GestrikeChecken 25% rabatt

GestrikeChecken

Magasinets uppskattade avdelningar Turism, Kultur & Fritid, Nöje, Hälsa, Hem & bostad, Motor och Samhälle startar nu särskilda teman med bl.a Restaurang, Skönhet och Hantverkaren. Var passar ni in?

GestrikeChecken 50% rabatt

GestrikeChecken

Teman

ex: på en vara per check ger 25% rabatt på annonspriset 3750:- dvs 2812:för att dela ut 52.000 stycken checkar i standardformat 1/8-sida (90x65 mm). Kan ej kombineras med andra priser/rabatter.

ex: på en vara per check ger 50% rabatt på annonspriset 3750:- dvs 1875:för att dela ut 52.000 stycken checkar i standardformat 1/8-sida (90x65 mm). Kan ej kombineras med andra priser/rabatter. GestrikeChecken - en fantastisk möjlighet att göra fler affärer.

Vad är ert budskap till alla invånare! Kontakta din Gestrike Media-representant för kostnadseffektivt och framgångsrikt exponering, både i tryck och på nätet.

Professionell PR- och mediaplanering:

Presstjänsten för ert redaktionella material: Gestrike Media AB • Muréngatan 14, Gävle Tel. 026-126 126 • gestrikemagasinet.se


Gå ner i vikt? Ja! Men hur? Finns det några mirakelkurer? Eller kurer överhuvudtaget? Hur många kilo kan jag förvänta mig försvinner om jag verkligen försöker? Och hur gör man egentligen för att få viktminskningen att vara stabil?

– Glöm inte att det finns kommersiella krafter som styr marknadsföringen av alla bantningsprodukter. Det finns därför anledning att vara misstänksam mot alla så kallade ”metoder”. Min erfarenhet är att de inte fungerar på lång sikt”.

– De flesta som arbetar med kostrådgivning är ense om att dieter som lovar snabb viktnedgång inte fungerar för en varaktig viktnedgång, säger Angelica

Schäfer hälsoinspiratör och personlig tränare. – De kan fungera på kort sikt men i ett längre perspektiv är det inte hälsosamt att äta enligt någon av dessa metoder eftersom de

näringsmässigt oftast inte är fullgoda. – Vill du gå ner i vikt och samtidigt må bra finns det bara en sak att sträva efter – balans mellan mängden mat (energi) du äter och mängden energi du gör av med.

Tre enkla råd I sitt arbete som personlig tränare ser Angelica dagligen exempel på att hennes kostråd fungerar. Här är hennes enkla grundregler: 1. Ät regelbundet, helst var tredje till var fjärde timma, frukost, lunch, middag och två till tre mellanmål 2. Följ tallriksmodellen 3. Planera din mathållning Poängen med att äta regelbundet är att få en jämn blodsockerkurva. Hjärnan behöver regelbundet näring för att fungera bra. Följer du rådet slipper du känslan av olust och trötthet då du kanske greppar bullen du egentligen inte vill äta.

Kolla på tallriken Tallriksmodellen är enkel. Angelica brukar ge olika råd hur den ska se ut beroende på om du under en dag förbrukar mycket eller lite energi. Jobbar du stillasittande och inte är så aktiv på din fritid kan du dela upp tallriken så här: ½ grönsaker ¼ kolhydrater exempelvis potatis, bulgur, fullkornsprodukter ¼ protein såsom fågel, fisk, kött, ägg, bönor, quorn

>>

Hälsa Under den här avdelningen finner du som är intresserad av Hälsa det senaste inom branschen från flera av regionens ledande aktörer. Nyhet! Har ni några nyheter och tips så publicera dem direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se under rubriken ”Hälsa”. Alla kan och får vara med! Kan publiceras helt eller delvis i mån av utrymme och läsvärde i nästa tryckta magasin.

NU HAR VI ÄNTLIGEN ÖPPNAT! VI ERBJUDER PERSONLIGT ANPASSADE BEHANDLINGAR BOKA EN GRATIS INSPEKTION PÅ VÅR HEMSIDA!

Norra Stapeltorggatan 11, 803 20 Gävle www.geflemassage.se 026-10 11 27

Akuta fall - Samma dag!

beach volleyboll

Tel: 026-60 22 77 info@korpengavle.se

PRO Hockey Shop

Allmän tandvård för vuxna och barn

Ring 026-126 126 om ni också vill medverka

Träna med Korpen

i Turkiet (26/4 - 3/5)

tel: 026-60 22 77 www.korpengavle.se

Bli vinterfräsch

Behandling utan injektion, utan ingrepp - helt smärtfritt.

Amalgamersättning • Implantat m.m.

Gävle: Stigslund centrum, 026-12 25 67 Uppsala: Kungsgatan 111, 018-751 34 40

Nygatan 24, Gävle . Tel 026-12 32 91

www.nobosport.nu

- ett kunskapsföretag i tandvård

Före

Efter

Alltid kostnadsfria konsultationer!

Medverka i varje nummer

Pluggar 500:ord. pris 900:-/st i 52.000 exemplar!

VINTERERBJUDANDE

Dubbelrengöring • Uppfräschande vitaminpeeling • Ackupressurmassage med djupverkande vitaminserum • Djupgående Anti-Age-massage med NBE500 • Uppiggande ögonbehandling • Lystergivande C-vitaminmask • Avstressande skalpmassage

1 195 kr

(ord. pris 2 295 kr) Ett erbjudandet per kund t o m 28/2 -13

Anti-Age-serum på köpet

Din butik på Söder Södra Kungsgatan 19 www.soderszoo.se

- Spara upp till 1000 kr

www.mwmassage.se

NBE500

TANDAKUTEN

Köp rabattkort på massage

(värde 698 kr)

Bea Foroughi-Hedenberg, Aukt. Hudterapeut Sätra Centrum (fri parkering!) • 026-14 17 14 • 073-369 63 00 www.gefleskincare.se • info@gefleskincare.se

– Gestrike Magasinet - Länets största tidning med 52 000 exemplar –

Hälsa 15


Planera, planera

>> Är du däremot i rörelse under hela arbetsdagen bör uppdelningen istället vara: 1/3 grönsaker 1/3 kolhydrater 1/3 protein Om du tränar intensivt några gånger per vecka kan du dessutom med fördel öka mängden kolhydrater för att få muskeltillväxt och mera ork. – Håller du dig till dessa regler under alla måltider kommer du garanterat att må bättre. Vill du gå ner i vikt har mängden mat stor betydelse, liksom också valet av produkter. – Du kan välja om du vill äta fullvärdiga produkter eller magrare lättprodukter för att gå ner i vikt. Du kan välja att äta 1,5 deciliter 3-procentig yoghurt eller 2,5 deciliter lättyoghurt, 2 feta ostskivor eller 10 magra. Valet är upp till dig! Viktnedgången beror på balansen av kcal in och kcal ut.

Ingen mat är förbjuden – Tänk så här, säger Angelica och ger en bild av två vågskålar. I den ena ligger näringsriktig mat, motion och andra saker som främjar hälsan. I den andra får exempelvis pizzan och lata dagar plats. – Om du ser till att ha balans mellan skålarna så kan du äta av det mesta, även om det ”osunt”. Du behöver alltså inte avstå helt. – Det handlar mer om proportionerna. Det är när det är obalans mellan skålarna som problem med vikt och ohälsa uppstår. – Allt räknas, säger Angelica och skrattar. En promenad runt kvarteret är bättre än ingen alls. Så den räknas även om den bara är på 10 minuter. Men också bullen vid fikat räknas, eller den extra ostskivan som aldrig hamnar på mackan. En varaktig viktnedgång handlar alltid om balans.

Att förändra sina matvanor betyder att förändra ett beteende. Angelica menar att övervikt nästan alltid handlar om ett beteende. – Vi sitter alla fast i vanor, och för att gå ner i vikt måste man göra slut med en del av dem. Bästa sättet att göra det på är analysera sitt nuläge och se var fallgroparna finns. För det allra flesta handlar det om att börja planera sin mathållning. Se till att det finns rätt ingredienser hemma i kylskåpet för att kunna laga bra och snabb mat. Ta med mellanmålet i väskan när du ska iväg istället för att vara tvingad att köpa något sött när blodsockret sjunker. Att känna och erkänna sig själv och sina rutiner är viktigt för att få en bra fördelning av mat under dagen. – Vet du med dig att du är för morgontrött för en rejäl frukost kanske dagen istället kan börja med ett mellanmål. Den riktiga frukosten tar du några timmar in på dagen när du verkligen känner för den, säger Angelica. – Eller så äter du mellanmål och lunch första delen av dagen och istället ett rejälare mellanmål mellan lunch/middag. På så sätt kan du fördela maten på ett sätt som fungerar för dig i vardagen. Det är en förutsättning för att du ska trivas och vilja fortsätta äta sunt. – Skynda långsamt. Sträva inte efter att rasa i vikt när du börjar förändra din mat och träning. När du äter sunt och motionerar kan du räkna med en viktnedgång på mellan 2-5 kilo per månad, säger Angelica Schäfer hälsoinspiratör och personlig tränare. Då kan du också räkna med att viktnedgången är stabil över tid.

Namn: Angelica Schäfer Arbete: Hälsoinspiratör, personlig tränare, föreläsare på angelica-pt.se. Brinner för: Balans – så viktigt i hälsosammanhang att inte bli för extrem åt något håll. Bästa rådet för att gå ner i vikt: Allt räknas. En extra promenad precis som en extra bulle. Kcal in - Kcal ut = balans. Text: Marie Pallhed

Fettreducering med ultraljud - till stans bästa pris!

Har du ångest? Besök vårt öppet hus Ångestsyndromsällskapet i Gävle

Endast 700 :-/behandling! (Ej 1200 - 1800:-)

Brynäsgatan 6. www.angest.se/gavle. tel. 026-495 36 10

Varför ska man välja Cavi-Lipo-metoden?

För det är den säkra metoden som förstör fettceller och kan forma kroppen! • Ingen hudpenetration • Ingen konvalescenstid • Snabb och kostnadseffektiv behandling • Licensierad utövare • Inga biverkningar • Säker behandling, inga komplikationer • Lägst värmeutveckling för effektivast kavitation Cavi-Lipo har patenterade lösningar som ger de effektivaste behandlingsresultaten. Cavi-Lipo är FDA-Registrerad och CE-godkänd. Metoden stöds av ett flertal medicinska studier, som bekräftar funktionen. Mer än 150 st nöjda terapeuter och 1000-tals nöjda kunder i Norden.

På Studio Sans erbjuds du även att helt gratis avsluta varje ultraljudsbehandling med Bailines elektroniska träning på behandlat område för att maximera resultat! PS. Vi tar friskvårdskuponger!

Sewist 521

• 20 nyttosömmar • Extra högt pressarfotslyft • Inbyggd nålträdare

NU 3.295:-

Startkit på köpet värde 300:5 års garanti

en

Sybutik

Gamla

Gefle

En unik miljö i Gamla Gefle

Glasmästargränd 5, Gävle • 026-51 85 05 • www.pastellen.se

Välkommen till Söders Källa! Yogadagen 16/2 kl 06.00–16.45. Heldag med 15 olika yogapass för alla åldrar och förmågor. Nya kurser och träningsprogram Yoga, chi ball (lättsam, allsidig rörlighetsträning) mm. Dessutom nya möbler för flexibla konferensarrangemang samt ny teknisk utrustning i audiovisuell toppklass!

Håll dig uppdaterad på vad som händer via vår hemsida!

Välkommen!

Se även vårt fullmatade träningsprogram och våra nyheter på http://soderskalla.se

Studio Sans - Berggrenska Gården Kyrkog. 14, Gävle - 026-65 29 00 För mer information & bokning: www.tillsans.info

Söders Källa Södra Kansligatan 22, 802 52 Gävle soderskalla.se info@soderskalla.se 026-51 88 00

16 Hälsa

– Vad vill ni läsa om i Gestrike Magasinet? –

Söders

Källa


Hem & Bostad Under den här avdelningen finner du som är intresserad av Hem & Bostad det senaste inom branschen från flera av regionens ledande aktörer. Nyhet! Har ni några nyheter och tips så publicera dem direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se under rubriken ”Hem & Bostad”. Alla kan och får vara med! Kan publiceras helt eller delvis i mån av utrymme och läsvärde i nästa tryckta magasin.

Dags för Bomässa i Gävle Fredag den 22 februari klockan 12 slås portarna upp för årets Bomässa i Tennishallen i Gävle. Bomässan har blivit en populär institution för alla som är intresserade av hem och trädgård. I år räknar projektledaren Sandra Hessel med att det blir minst lika många utställare som 2012.

Trädgård i Bomässan

Precis som tidigare år blir det även en hel del intressanta föredrag, underhållning och god mat. Ylva Landerhorn, känd trädgårdsexpert från TV, skall ge oss inspiration och tips. På mässan får vi också ta del Lars Andrén, en av Sveriges av inspirerande föreläsningar om främsta experter på solenergi solenergi. Lars Andrén, en av Sveriges främsta experter inom området, gästar årets bomässa och han kommer även att erbjuda kostnadsfri energirådgivning. Genom att delta på Bomässan vill Gästrike återvinnare visa alternativ hur man kan förlänga olika materials livstid och därmed minska deras miljöpåverkan. För tre år sedan introducerades mat på Bomässan och för tredje gången är det Peter Ågren, butiken Gävligt Gott på N Rådmansgatan, som ansvarar för den avdelningen. På Bomässan går också startskottet för "Matverk Gästrikland", som är en mattävling för krögare tillsammans med lokala producenter av livsmedel. Vi kan alltså se fram mot en välmatad Bomässa. Läs hela artikeln på: www.gestrikemagasinet.se, Sökord: Bomässa

FÄRG

Ring 026-126 126 om ni också vill medverka ballingslov.se

TAPETER

PÅ ALLA VÅRA KÖK

Färg, tapeter, kakel och golv

GOLV

KAKEL

Strömsbrov. 22 Tel: 026-12 44 20 • colorama.se

När ni vill märkas!

Utmarksvägen 3 | 026-51 17 10

Nytt kök på vårat sätt...

Sandmog.7, Strömsbro. Tel: 026-10 35 00 Tel 026-51 02 50 • www.industriprofil.net

koksdesign.se

...skapar sköna kök

Trädfällning Bortforsling, trädbesiktning & riskbedömning

Tel. 026-61 32 00 Ny grön hemsida: www.pirab.nu

SvenskPress.se

Företagslokal i Maximhuset Komplett företagslokal om ca 200 kvm, kontor, dusch/omklädning, förråd, garageportar, P-platser. Perfekt för serviceföretag. Maximhuset, södra delen Muréngatan 1, Gävle E-post: claes@nole.se, mobil: 070-699 60 99

Regionens serviceföretag med städ- och hygienartiklar!

En riktig möbelbutik

Brett utbud • Lagerhållning • Fri utkörning Städmaskiner • Uthyrning • Städutbildningar • Samarbetsavtal

Tel. 026-13 18 70 • Valbo Köpcentrum

Hela Sveriges butik för brasvärme.

Utmarksvägen 3 Tel. 026-51 17 10

www.alderholmens.se

eldabutiken.se

Välkommen till Södra Skeppsbron 17, Gävle Göran 0700-52 02 10, Imeli 0700-52 02 11 www.stadohygienbutiken.se

Väggfärg 50% rabatt Gäller så långt lagret räcker.

På Sober Vägg och Takfärg

Bokföring

Enklare bokföring, momsdeklarationer. m.m. Utföres till låga priser av pensionerad revisor. Tel. 0730-59 59 36

Färg, tapeter, kakel och golv

Valfri kulör

Färgdesign i Gävle AB • Strömsbrov. 22 • Tel: 026-12 44 20 Öppet: vard 9-18, lörd 10-14 • Fri parkering!

– Alla kan vara med i Gestrike Magasinet: www.gestrikemagasinet.se –

Näringsliv 17


y Npure color ! t e yh

! Nyhetcolor dy pure lady pure color Vår vackraste väggfärg någonsin.

Vår vackraste väggfärg någonsin.

– unik helmatt väggfärg som också – unik helmatt väggfärg som också är slitstark. är slitstark.

www.raktpa.se

– unik helmatt väggfärg som också är slitstark.

www.raktpa.se

Vår vackraste väggfärg någonsin.

t! kunder i Gävle centrum NyheNöjda

lady pure color I oktober genomförde Nedstam Utveckling AB en kundundersökning i centrala Gävle på uppdrag av Gävle Centrumsamverkan. Resultatet visar att kunderna är mer nöjda överlag om man jämför med liknande städer.

unik och else där LADY Pure Color ger en unik och r till sin vacker helmatt kulörupplevelse där äktheten i kulören kommer till sin får ett ger en unik och rätt helt utan glans. Ytan får ett mjukare rupplevelse där nytt uttryck och upplevs mjukare kommer och jämnare samtidigt som den som dentill sin ns. Ytan får ett är reptålig och tål vardagslivets gslivets agslivets slitage. Väggen håller sig därmed upplevs mjukare vacker och helmatt länge. därmed mtidigt som den t länge. tt ål vardagslivets

På de 18 områden som det ställts frågornågonsin. kring visar resultatet att Gävle Vår vackraste väggfärg får ett högre betyg än normalbetyget på alla områden utom ett där

– unik helmatt betyg blir samma somväggfärg normalbetyget.som Det är också 374 stycken personliga ärintervjuer slitstark. som genomförts under butikstid en fredag och lördag i oktober. – Resultatet visar att vi är en riktigt bra handelsstad som står sig väl i konkurrensen och flera områden har stärkts över tid vilket är mycket positivt, menar Daniel Swärd på Gävle centrumsamverkan. Framför allt är det kul att se att människor känner sig tryggare och att de tycker att det städas bättre samtidigt som butikerna har ökade värden på personlig service, mångfald och kvalitet, säger Daniel Swärd. Undersökningen genomfördes även 2007 och 2012 och går man fem år tillbaka i tiden så är betygen högre på hela 15 områden. Jämfört med 2010 har några områden gått tillbaka. Där sticker cykelmöjligheter och annan service (bank, post etcetera.) ut vilket kanske kan förklaras genom att undersökningen gjordes på hösten nu istället för på våren och att både post och banker förändrat sitt utbud. – Vi ser att det finns saker att arbeta vidare med och vi har en bra utgångsläge i och med ett gott resultat jämfört med andra städer. Det är en bra input i arbetet med att stärka vår stadskärna, menar Daniel Swärd.

ller sig därmed helmatt länge.

Efter många år med vit interiör öppnar vi upp för en ny kulörsättning där interiör och kulör går hand i hand. En djupare och varmare kulörskala ger den perfekta inramningen till retro-klassiker från både 50- och 60-tal som på ett smakfullt sätt blandas med favoritmöblerna.

Efter många år med vit interiör öppnar vi upp för en ny kulörsättning där interiör och år kulör hand i öppnar hand. vi Enupp djupare varmare Efter många medgår vit interiör för en och ny kulörsättning kulörskala ger den inramningen retro-klassiker bådeger där interiör och perfekta kulör går hand i hand. Entill djupare och varmare LADY Purefrån Color kulörskala den inramningen retro-klassiker från både LADY 1016 BLEK SAND LADY 4629 SKUGGBLÅ 50- och 60-talger som påperfekta ett smakfullt sätt till blandas med favoritmöblerna.

VÄGG: LADY 4629 SKUGGBLÅ

en unik och vacker helmatt kulörupplevelse där äktheten i kulören kommer till sin rätt helt utan glans. Ytan får ett nytt uttryck och upplevs mjukare och jämnare samtidigt som den Upplev de nya kulörerna och läs mer är reptålig och tål vardagslivets om SKUGGBLÅ årets trender i vår nya färgkarta LADY 4629 LADY 4629 SKUGGBLÅ på www.jotun.se slitage. Väggen håller sig därmed vacker och helmatt länge.

50- och 60-tal som på ett smakfullt sätt blandas med favoritmöblerna.

MMeerr

Kulörproverna och kulörerna på bilderna kan avvika från originalkulörerna.

LADY 1016SAND BLEK SAND LADY 1016 BLEK

LADY. När bara det bästa är gott nog.

yhet! N MARIMEKKO! MARIMEKKO! Nyhet!

Foto: Albin Bogren • SvenskPress.se

lady color het! Nypure lady pure color lady pure color

Kulörproverna och kulörerna på bilderna kan avvika från originalkulörerna.

Nu Nu kommer kommer ännu ännu fler flfräcka er fräcka tapeter tapeter frånfrån Marimekko Marimekko och och Midbec. Midbec.

Kulörproverna och kulörerna på bilderna kan avvika från originalkulörerna. Upplev de nya kulörerna och läs mer

om årets trender i vår nya färgkarta

Många Många nya,nya, fioch na,filäs na, glada, glada, färgstarka färgstarka ochLADY. och grafi grafi ska ska tapetmönster. tapetmönster. Upplevpå dewww.jotun.se nya kulörerna mer När bara det bästa är gott nog. om årets trender i vårär nya färgkarta Marimekko Marimekko verkligen är verkligen designklassiker designklassiker medmed det där det där ”lilla”lilla extra”. extra”. LADY. När bara det bästa är gott nog. på www.jotun.se

Vår vackraste väggfärg någonsin. år vackraste väggfärgsom någonsin. –V unik helmatt väggfärg också KomKom in och in och tittatitta på Marimekkos på Marimekkos V vackraste väggfärg någonsin. är slitstark. –år unik helmatt väggfärg som också nyanya kollektion kollektion och och alla alla andra andra –är unik helmatt väggfärg som också slitstark. nyheter nyheter för höstens för höstens och och vintern! vintern! är slitstark.

Kostnadsfri och opartisk rådgivning din Kostnadsfri ochioch opartisk Kostnadsfri opartisk EfterKostnadsfri många år medoch vit interiör öppnar vi upp för en ny kulörsättning opartisk kommun rådgivning i din rådgivning i din där interiör och kulör går hand i hand. En djupare och varmare rådgivning i din kommun kommun kulörskala ger den perfekta inramningen till retro-klassiker från både kommun 50- och 60-tal som på ett smakfullt sätt blandas med favoritmöblerna.

VÄGG: LADY 4629 SKUGGBLÅ

LADY Pure Color och LADY Pure ger Coloren gerunik en unik och vacker helmatt kulörupplevelse där vacker helmatt kulörupplevelse där LADY P ure Color ger en unik och äktheten i kulören kommer till äktheten i kulören kommer till sinsin rätt heltkulörupplevelse utan glans. Ytan får ett vacker helmatt där rätt helt utan glans. Ytan får ett nytt uttryck kommer och upplevstill mjukare äktheten i kulören sin nytt uttryck upplevs mjukare ochoch jämnare samtidigt som den rätt helt utan glans. fården ett är reptålig och Ytan tål vardagslivets och jämnare samtidigt som slitage.och håller mjukare sig därmed nytt uttryck upplevs är reptålig ochVäggen tål vardagslivets vacker och helmatt länge. och jämnare samtidigt som den slitage. Väggen håller sig därmed är reptålig vardagslivets vackeroch ochtål helmatt länge. slitage. Väggen håller sig därmed vacker och helmatt länge.

LADY 1016 BLEK SAND

449 449kr! kr!

VÄGG: LADY 4629 SKUGGBLÅ

VÄGG: LADY 4629 SKUGGBLÅ

VÄGG: LADY 4629 SKUGGBLÅ

LADY 4629 SKUGGBLÅ

Telefontider måndagar och tisdagar: 10:00-12:00 Övrigamåndagar tider kopplas samtalen till Medborgarkontoret Telefontider ochoch tisdagar: 10:00-12:00 Telefontider måndagar tisdagar: 10:00-12:00 måndag - fredag Telefontider måndagar och tisdagar: 10:00-12:00 Övriga tidertider kopplas samtalen till 08:00-17:00 Medborgarkontoret Övriga kopplas samtalen till Medborgarkontoret

Alloc Alloc Kitchen Kitchen Wall Wall

Övriga tider kopplas samtalen till Medborgarkontoret måndag - fredag 08:00-17:00 måndag - fredag 08:00-17:00 måndag - fredag 08:00-17:00 Besökstid tisdagar: 15:00-17:00 Plats: Stadsbiblioteket. Boka gärna tid! Besökstid tisdagar: 15:00-17:00

Besökstid tisdagar: 15:00-17:00 MedMed AllocAlloc Kitchen Kitchen WallWall kan kan du själv du själv Besökstid tisdagar: 15:00-17:00 Plats: Stadsbiblioteket. Boka gärna tid! tid! Plats: Stadsbiblioteket. Boka gärna förnya förnya ditt kök ditt kök under under loppet loppet av en av efteren efterEfter många år med vit interiör öppnar vi upp för en ny kulörsättning Plats: Stadsbiblioteket. Boka gärna tid! Telefon: 026-17 83 05 där interiör och kulör går hand i hand. En djupare och varmare Kulörproverna och kulörerna på bilderna kan avvika från originalkulörerna. middag! middag! Limma Limma barabara plattan plattan på väggen, på väggen, kulörskala ger den perfekta inramningen till retro-klassiker från både energiradgivning@gavle.se Telefon: 026-17 8383 0505 50- och 60-tal som på ett smakfullt sätt blandas med favoritmöblerna. Telefon: 026-17 så ärsåden är den färdig färdig för användning. för användning. Upplev de nya kulörerna och energiradgivning@gavle.se läsTelefon: mer www.gavle.se/energi 026-17 83 05 energiradgivning@gavle.se Efter många år med vit interiör öppnar vi upp för en ny kulörsättning Enkelt Enkelt och och snabbt! snabbt! om årets trender i vår nya färgkarta där interiör och kulör går hand i hand. En djupare och varmare kulörskala ger år denmed perfekta inramningen retro-klassiker från både Efter många vit interiör öppnar till vi upp för en ny påkulörsättning www.jotun.se 5060-tal som på ett sätt blandas medoch favoritmöblerna. däroch interiör och kulör gårsmakfullt hand i hand. En djupare varmare kulörskala ger den perfekta inramningen till retro-klassiker från både LADY 1016 BLEK SAND LADY 4629 SKUGGBLÅ 50- och 60-tal som på ett smakfullt sätt blandas med favoritmöblerna.

Färgton Färgton LADY 1016 BLEK SAND

LADY 4629 SKUGGBLÅ

Kulörproverna och kulörerna på bilderna kan avvika från originalkulörerna.

Upplev de nya kulörerna och läs mer LADY 1016 BLEK SAND LADY 4629 SKUGGBLÅ om årets trender i vår nya färgkarta på 10. www.jotun.se Gävle: Gävle: Kryddstigen Kryddstigen Tel: 10. 26-18 Tel: 26-18 61 40. 61 40.

LADY. När bara det bästa är gott nog.

Öppettider: Vardagar Lördagar 9–14. www.nordsjoidedesign.se Öppettider: Vardagar 7–18.7–18. Lördagar 9–14. www.nordsjoidedesign.se www.fargton.se Inspiration Inspiration Trender Idéer Information • Information Trender • Tips••Tips • Trender • Idéer •• • Kunskap • Kunskap • Känsla • Känsla • Inspiration • Inspiration • Tips••Tips • Trender • Idéer • Idéer Kulörproverna och kulörerna på bilderna kan avvika från originalkulörerna.

18 Näringsliv

Upplev de nya kulörerna och läs mer Kulörproverna och kulörerna på bilderna kan avvika från originalkulörerna. om årets trender i vår nya färgkarta på www.jotun.se Upplev de nya kulörerna och läs mer

om årets trender i vår nya färgkarta på www.jotun.se

energiradgivning@gavle.se

www.gavle.se/energi www.gavle.se/energi Välkommen med dina frågor! LADY. När bara det bästa är gott nog. www.gavle.se/energi Välkommen med dina frågor! Välkommen med dina frågor! Välkommen med dina frågor!

LADY. När bara det bästa är gott nog.

– Vill ni nå mer än 100 000 människor? –

LADY. När bara det bästa är gott nog.


Motor Under den här avdelningen finner du som är intresserad av Motor det senaste inom branschen från flera av regionens ledande aktörer. Nyhet! Har ni några nyheter och tips så publicera dem direkt på Gestrike Magasinets hemsida www.gestrikemagasinet.se under rubriken ”Motor”. Alla kan och får vara med! Kan publiceras helt eller delvis i mån av utrymme och läsvärde i nästa tryckta magasin.

Bilservice - Alla bilmärken!

Dyr bilförsäkring?

Ring 026-126 126 om ni också vill medverka

Vi söker båtar!

8 st Peugeotmodeller = ”äkta” miljöbilar

med den nya strikta miljöbilsdefinitionen

Ring 026-13 47 85 Tidsbokning: 076-189 67 03 Sätravägen 14 (innan Franzens Plåt) Gävle www.esbilservice.com

www.gefleyachts.se

Rally-SM till Sandviken Sandvikens Motorklubb har med kort varsel, endast fyra månader, hoppat in och arrangerar första deltävlingen i 2013 års Rally–SM, som också innefattar Junior–SM, med sin tävling ”Vinterpokalen” när Svenska Bilsportförbundet hade problem att finna vinterarrangörer. Denna tävling kommer att arrangeras lördagen den 2 februari. Start och mål är förlagt till Göransson Arena i Sandviken, där även serviceplatsen är förlagd, dock utomhus detta år, till skillnad mot klubbens SM-arrangemang 2010 och 2012 då serviceplatsen var inne på Göransson Arena. Även en publiksträcka kommer här att finnas på ”VM-arenan”, som sträcka fyra. Starten går klockan 8.00 på lördag morgon, därefter följer två fartsträckor innan det är dags för en kortare service på Göransson Arena, Sedan blir det åter en ”skogssträcka” innan publiksträckan vid Jernvallen (cirka klockan 12.00 för första bil) före ett längre uppehåll på närmare en timme för de tävlande innan man åter ger sig ut på etapp två för dagens två sista sträckor, som är detsamma som morgonens två första sträckor. Målgång cirka 15.00. Totalt blir det cirka 11 mil fartsträckor. Detta blir inte mindre än 15:e gången som Sandvikens MK arrangerar en deltävling i Rally-SM från och med 1967. Nytt för i år beträffande Rally-SM, är att det kommer att bli ett 30 minuters långt reportage från varje deltävling i TV4 Sport. Sandvikens MK • SvenskPress.se

Camilla ny på Eriksson Bilteam Eriksson Bilteam har anställt en ny administratör/receptionist i form av Camilla Lundqvist. Vi hälsar Camilla varmt välkommen till oss på Eriksson Bilteam. Camilla kommer närmast från Bilcity i Bollnäs. Under 2007 omsatte Eriksson Bilteam cirka 125 miljoner kronor och sålde cirka 600 bilar, och är i dagsläget 35 anställda. Läs hela artikeln på www.gestrikemagasinet.se, Sökord: Bilteam

Välkommen på provkörning - Tel. 026-51 57 50

Släpvagnar & båttrailers

Stötdämparspecialist & Snöskoterbutik

Glansgårdens Bil & Motor www.glansgarden.se Tel: 026 12 00 10 • Kryddstigen 18

KRYDDSTIGEN 23 802 92 GÄVLE Kontor 026-51 61 71 Fax 026-51 61 72

Nya och begagnade husbilar

agsavtal. rmånliga föret Vi erbjuder fö oss så berättar vi mer! ntakta

- Ko Tvätt/Rekond, Motorreparationer, Bilglas, Jourverkstad, Däckverstad, Hyrbilar, Service, Båt och MC

Riavägen 5, Valbo Tel: 026-13 30 40 www.caravanmarine.se

PERSONLIG SERVICETEKNIKER

MIN VOLVOHEMSIDA

VOLVO ASSISTANS

www.autogarage.se

FRIA UPPDATERINGAR

24-TIM TELEFONSERVICE

VOLVO service 2.0 BAKOM NAMNET DÖLJER SIG ÅR AV ERFARENHET OCH SPECIALKOMPETENS. Volvoverkstan är den enda verkstad som garanterat kan erbjuda dig den unika kombinationen av Volvo Originaldelar, Volvometoder och din personliga tekniker som är specialutbildad av Volvo. Din bil förblir en Volvo, inte minst när det gäller säkerhet och kvalitet. Beviset är en stämpel i serviceboken.

Välkommen till en RIKTIG Volvoverkstad! Kontakta någon av våra Personliga Servicetekniker för tidsbokning på telefon 026-65 57 43. VOLVOCARS.SE/SERVICE2.0

ÅF-logo

Gävle S. Kungsgatan 61-63 026-65 57 00

Ortnamn Testgatan 12, 031– 234 569 www.testbolaget.se

Ortnamn Testgatan 12, 031– 234 569 www.testbolaget.se

SvenskPress.se – Publicera era egna nyheter på www.gestrikemagainset.se –

Motor 19


Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn Aj, vilken bromskloss Det sägs att en olycka sällan kommer ensam, men det här är snudd på bisarrt. En man hemmahörande i Connecticut, USA, var ute och åkte då han upptäckte att det var något fel på bromsarna på sin pickup. Något panikslagen öppnade mannen dörren och försökte bromsa bilen med foten. Att sätta ner skon mot asfalten i färden visade sig knappast vara någon lyckad idé då det hög tag så pass hårt att mannen trillade ur, blev överkörd, bröt benet och krockade bilen. Till råga på allt fick han dessutom en fet böteslapp för att bilen saknade just - bromsar!

Biebers tragiska Ferrari Många är beredda att offra väldigt mycket i jakten på den perfekta bil(d)en. Flickidolen Justin Bieber ligger i topp på fotografernas lista och alla vill ha sig en skymt av stjärnan. En paparazzi ville ivrigt få en bild på popsångarens vita Ferrari 458 Italia och gav sig ut mitt på gatan för att ”knäppa” några bilder. Ståendes mitt i trafiken med

PASSIONEN HAR REDAN EN NU HAR DEN FÅTT EN . OCKSÅ.

FÄRG

”fokus” på Biebers Ferrari blev Chris Guerra påkörd av en suv och omkom. Tragiskt tycker de allra flesta, inte minst Charlie Sheen som nu lovat att bekosta begravningen.

Fy tusan så snabb Hennessey Venom GT - låter namnet bekant? De flesta kanske rycker på axlarna, men lägg namnet på minnet. Det här är nämligen en supersportbil som lite skämtsamt sagt skickar vrålåk som Bugatti Veyron gråtandes tillbaka till Volkswagen med svansen mellan benen. Hennessey Venom GT har numera världsrekordet 0-300 och supersportbilen fixar det på otroliga 13,63 sekunder. Det betyder att Koenigsegg får se sig besegrade. Nu återstår bara frågan om svenskarna kan bräcka detta och återta tronen?

Polisens nya åk I Spanien kör polisen Seat, i Frankrike rattar man de inhemska märkena Renault, Peugeot och Citroën medan man i Sverige gör som tyskarna och numera kör Volkswagen samt Mercedes. Den svenska poliskåren kommer inom kort att få ytterligare ett tillskott och detsamma gäller tullverket som snart rullar under bayerskt flagg. Det rör sig såldes om BMW men vilka modeller det handlar om är än så länge en välbevarad hemlighet, men gissningsvis 530d xDrive Touring. Vad säger ni – borde inte statliga myndigheter köra ”svenskt?” Text: Jenny Nilsson • CNP AB

Snickeri, Byggtjänster och Hantverkskvalitet

FORM

Säljer och monterar fönster

TEL 026-13 34 40 MOBIL THOMAS 070-659 53 25

NORIN FÖRETAGSSERVICE AB

VÄLKOMMEN IN PÅ PROVKÖRNING!

Vänd er med förtroende till oss med era elproblem.

DU GLÖMMER ALDRIG FÖRSTA GÅNGEN DU SÅG DEN

NYA RENAULT CLIO www.renault.se

Energy dCi 90 från 0,32 l/mil – snålast i klassen 5 stjärnor i Euro-NCAP MEDIA NAV med 7" pekskärm

Nya Renault Clio: Pris från 129.900 kr. Bränsleförbrukning vid blandad körning Energy dCi 90 Optimized: från 0,32 l/mil. CO2 utsläpp: från 83 g/km. 5 års nybilsgaranti består av 2 års fabriksgaranti + 3 års förlängd garanti. Obegränsad körsträcka gäller de två första åren alternativt 100.000 km på fem år, det som inträffar först. Renault reserverar sig för eventuella tryckfel. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Lokala avvikelser kan förekomma.

Gävle S. Kungsgatan 61-63 026-65 57 00

Ring Urban Norin på telefon 070-659 36 25 Västervet 5, 805 97 Gävle, Tel & Fax: 026-121610

20 Motor

– Vill ni också vara med i Gestrike Magasinet? –


Kaffe utan dopp

Friskare rygg Vi befinner oss på den tyska badorten St. Peter-Ording som med sin tolv kilometer långa sandstrand inbjuder till offroadkörning. Med presschefens välkomstfras ”här kryddar vi med en gnutta äventyrskänsla” ringande i öronen styr vi ut mot Nordsjökusten. För att vara en så pass liten stadsjeep á 428 centimeter så är formerna desto större. Fronten spänner upp sig medan baken är bred och svulstig. Formen sticker ut och hela bilen andas tuff attityd och stora muskler, eller en riktigt starkt espresso om man så vill. Ratt och instrumentering är densamma som i Opel Astra likaså stora delar av mittkonsolen. Mokka har dessutom ergonomiska säten som är godkända av den tyska organisationen ”Aktion Gesunder Rücken” (kampanjen för friskare ryggar). Man sitter således riktigt bra och konstigt vore ju annars.

Problem i England

Kaffe eller koskit? Det kan låta lite märkligt men det är precis dit tankarna går när vi hör namnet på dagens testbil. Men det här är absolut ingen ”skitbil” utan namnet syftar på drycken som ska vara svart som helvetet, starkt som döden och sött som kärleken. Opel Mokka är en livsviktig stadsjeep som ska trygga biltillverkarens framtid i Tyskland. Ändå byggs bilen på andra sidan jordklotet – i Korea! Opel Mokka har redan två syskon som heter Buick Encore och Chevrolet Trax. Hela bunten byggs i Korea och det är inte så konstigt då föräldrarna heter General Motors. Nu har vi redan berättat varför tyskarna döpt bilen till Mokka, men kollegan har sin egen skämtsamma teori. Han menar att kaffenamnet valts på grund av Opels gamla rykte att deras bilar ”rostar” så lätt. Men nu gäller 12 års rostskydds- och 5 års nybilsgaranti.

Under huven erbjuds tre fyrcylindriga motorer: bensinare på 115 respektive 140 hästkrafter, samt en diesel på 130. Väljer man den svagaste i gänget så kommer du undan med 179 900 kronor, men det går inte att få fyrhjulsdrift. Är det ett krav så får du hålla tillgodo med den största och roligaste bensinaren (209 900:-) eller den högljudda dieseln som erbjuds med både fram- (212 900:-) och fyrhjulsdrift (227 900:-). Undrar du hur 4x4-systemet fungerar? Det gjorde vi också på frågestunden och svaret blev: ”bilen är i grunden framhjulsdriven men systemet känner av om underlaget blir dåligt och skickar då en del av kraften till bakhjulen”. Det är alltså inget som garanterar att man klarar av att köra hela vägen från de milsvida sanddynerna ner till strandkanten för att doppa 18-tumshjulen i vattnet. Så vi fegar ur, risken att vi råkar tvätta bilen ofrivilligt är uppenbar då markfrigången enbart är sexton centimeter och vågorna går höga. Vi stannar istället, blickar ut över horisonten och konstaterar att England ligger tvärs över Nordsjön. Där heter bilen Vauxhall Mokka och frågan är hur populärt det blir. Britterna föredrar ju afternoon tea framför kaffe. Text: Staffan Swedenborg och Johannes Gardelöf • CNP AB

PREMIÄR! N Nyya aO Op pe ell M Mo okkkka a ffrrå ånn::

179 900 kr

Nya Nya Opel Opel

MOKKA

INTE EN I MÄNGDEN.

års års nybilsnybilsgaranti garanti

Passionerad Passionerad ingenjörskonst ingenjörskonst som som standard. standard.

N Nyya aO Op pe ell M Mo okkkka aä ärr e enn ssm miid diig g SSU UV V ffuullllppaacckkaadd m me ed dp pa assssiio onne erra ad d iinng geennjjö örrsskko onnsstt.. V Va ad d ssä äg gss o om m sstta arrtt//sstto op p--ssyysstteem m sso om ma auutto om ma attiisskktt ssttä änng ge err a avv m mo otto orrnn sså å ffo orrtt d duu ssttå årr ssttiilllla a.. EElllle err hha assttiig ghhe ettssb be eg grrä ännssa arre e sso om m hhjjä ällp peerr d diig ga atttt rreeg glleerra a hha assttiig ghheetteenn ii nneed dffö örrssb ba acckka arr.. O Occhh m meed d sstta arrtthhjjä ällp p ii uup pp pffö örrssb ba acckka arr b be ehhö övve err d duu a alld drriig gm me err rruulllla ab ba akkå ått nnä ärr d duu kko op pp plla arr uurr.. TTiillllssa am mm ma annss m meed d eenn d deessiig gnn sso om m tta arr ffö örr ssiig go occhh eenn a attttiittyyd d sso om mm mä ärrkkss ä ärr O Op pe ell M Mo okkkka ae enn b biill sso om m vve errkklliig ge enn ssttiicckke err uutt ii m mä änng gd de enn.. www.opel.se www.opel.se

Skolgången 1 • Hemlingby Gävle • Tel 026-12 95 70 Öppet: Mån-Fre 09-18, lör 11-14 www.erikssonbilteam.se B Brrä ännsslle effö örrb brruukknniinng gb blla annd da ad d kkö örrnniinng g 44,,55––66,,55 ll//110000kkm m.. C CO O uuttssllä äp pp pb blla annd da ad d kkö örrnniinng g 112200--115533 g g//kkm m.. M Miilljjö ökklla assss EEuurro o 55.. * *P Prro ovvkkö örr vva allffrrii O Op pe ell o occhh ffrrå åg ga ad diinn O Op pe ell--ssä älljja arre eo om me enn ttä ävvlliinng gsskko od do occhh sskkrriivv iinn d de enn p på å tta avvlla am me ed do op pe ell..sse e,, ttiillllssa am mm ma annss m me ed dd diinn m mo ottiivve erriinng g.. LLyycckka a ttiillll!! 2 2

– Gestrike Magasinet - Länets största tidning med 52 000 exemplar –

Motor 21


Morgan Lindberg och Niclas Falkenström visar "paketet" som erbjuds köpare av 2012 års modeller av Legacy och Forester.

Hur var jubileumsåret? – Det har gått så bra med nybilsförsäljningen för båda våra märken Subaru och Hyundai att vi förmodligen har ökat vår marknadsandel i Gästrikland, säger Niclas Falkenström, säljare på Dahlboms Bil. Vårt jubileumserbjudande har också varit väldigt lyckat. Erbjudandet gäller Legacy och Outback av kombimodell med 2,5 l motor och automat. Bilvaruhuset Dahlboms har reserverat 30 bilar och erbjudandet gäller så länge det finns bilar kvar. Dahlboms Bil • SvenskPress.se

30-årsjubileum för Subaru

Utbildningar

År 2012 firade Subaru 30 år sedan märket introducerades i Sverige och eftersom Bilvaruhuset Dahlboms Bil blev återförsäljare samma år så blev det dubbla jubiléer i Bomhus. Som avslutning på jubileumsåret erbjuder Dahlboms nu 2012 års modeller av Subaru Legacy och Subaru Outback med antingen 35.000 kronor i rabatt eller ett paket med samma värde bestående av släpvagn, vinterdäck på aluminiumfälg samt dragkrok.

Vi flyttar! Ny adress from 11 februari Fredriksgatan 47 Sandviken

Mediaplanering, PR-planering och storytelling med pressreleaser och sociala medier. Muréng. 14 Gävle Tel. 026-511 000 precisreklam.se

Nya och begagnade husvagnar

Sälja eller köpa företag?

Mia Breisch 026-10 90 19 www.syverksta.se

Däckverkstad - Med däckhotell!

Vi värderar och förmedlar

Riavägen 5, Valbo Tel: 026-13 30 40 www.caravanmarine.se

Telefon: 026-62 00 00 • www.lania.se

Subaru 30år i Gävle - Jubileumspaket på Köpet!

Bilvaruhuset Dahlboms Bil firar 30 år med Subaru. De 30 första köparna av Subaru 2,5 Legacy Kombi (291,900.-) eller Subaru Outback (314,900.-) - båda med automatlåda - får ett Jubileumspaket på köpet! Värde ca 35.000 kr.

Tidsbokning: 076-189 67 03 Sätravägen 14 (innan Franzens Plåt) Gävle www.esbilservice.com

Jubileumspaketet - värde 35.000:-

Släpvagn

+

4 st vinterhjul med alfälg

+

Dragkrok

VINTERKLIPPET

ELL 2012! D O M S R Å V A G IN N J L UTFÖRSÄ AR VI MER. RÄTT VÄLKOMMEN IN SÅ BE

ÄVEN I ÅR KÖR SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE SUBARU! VI HAR ÄNTLIGEN 10 ST LEGACY KOMBI M AUTOMAT FÖR OMGÅENDE LEVERANS. PRIS 286.000:– EV. METALLIC ”SUBARU AUTOMAT, DEN PERFEKTA DRAGBILEN” LEGACY – BÄSTA KOMBIN

mot Ford Mondeo, Mazda 6, Opel Insignia, Skoda Superb, VW Passat och Volvo V70. AMS Nr 4, Feb 2011

LEGACY – BÄST I TEST

mot BMW X1, Land Rover Discovery IV, Nissan Murano, Porsche 911 Turbo, Toyota Urban Cruiser och Toyota Hilux. TV Nr 4, Feb 2010

Subaru Legacy från

249.900:Standardutrustning Legacy • Alltid 4-hjulsdrift • 2-zons klimatanläggning • Farthållare • Backkamera • Regnsensor • CD-stereo • Aluminiumsportfälgar • Bluetooth • AUX/USB-ingångar

Subaru Legacy från

244.900:Boxermotorer • 2.0i, 150 hk (196 Nm) • Xenon-strålkastare • 2.5i, 167 hk (229 Nm) • Strålkastarspolning • 2.0D Boxerdiesel, 150 hk (350 Nm) • 6 airbags och whiplashskydd • Eljusterbar förarstol • Eluppvärmda ytterbackspeglar Enligt Sveriges största bilägarundersökning, • Eluppvärmd framruta i nederkant Vi Bilägares AutoIndex 2011, har Subaru Bomhusvägen 55Bomhusvägen • 026-10 04 0055, (vx)Gävle 10 04 78 Bilförsäljn. Christer Morgan Niclas Försäljning Christer 026-100 403 Måndag-fredag • VDC (antispinn, antisladd, traction control) Sveriges mest nöjda bilägare. 9-18, lördag 10-14 VD/Säljare Säljare Säljare 026-10 04 00, www.dahlbomsbil.se • Dragvikt B-kort 1.425–1.500 kg Morgan 026-100 407, 026–100 403 026–100 407 026–100 408 Mån-Fre 9-18, Lör 10-14 • Dragvikt E-kort 1.500–1.800 kg Bränsleförbrukn bl körn 5,9-8,6 l/100 km, CO -utsläpp 156-199 g/km. Miljöklass Euro 5. Bilarna på bilden är extrautrustade. *Niclas Eller vid 1500, 026-100 3000 och 4500 mil. 408

Bilvaruhuset Bilvaruhuse

2

Bränsleförbr bl körn 5,5-8,6 l/100 km. CO2-utsläpp 145-199 g/km. Miljöklass 2005 och Euro 5. Bilarna på bilden är extrautrustade. *Eller vid 1.500, 3.000 och 4.500 mil.

22 Motor

www.dahlbomsbil.se

– Vad vill ni läsa om i Gestrike Magasinet? –

Mån-fre 9-18, lör 10-14


Hotell- och restaurangjobben ökar Idag offentliggjorde Visita (Svensk besöksnäring) siffror som visar att sysselsättningen i hotell- och restaurangbranschen i Gävleborg ökade med 7,4 procent under de tre första kvartalen år 2012. Ökningen motsvarar 183 heltidsanställningar. Det är den tredje största ökningen i Sverige. En undersökning från Riksdagens Utredningstjänst, som tidigare beställts av riksdagsman Lars Beckman (M), visar att hotell- och restaurangbranschen är en viktig arbetsgivare i Gävleborgs län. Totalt arbetade närmare 3000 personer inom restaurangbranschen år 2010.

Plusgymnasiet startar i Gävle Hösten 2013 startar Plusgymnasiet i Gävle. Skolan kommer att ligga i Centralpalatset med gångavstånd till Centralstationen. – Vi är mycket glada och ser fram emot att starta upp Plusgymnasiet i Gävle på Centralplan 5, ett stenkast från Centralstationen med mycket goda kommunikationsmöjligheter, säger Ylva Eriksson, etableringsansvarig på Plusgymnasiet. – Vi ser fram emot och är glada över att i slutet av augusti kunna slå upp portarna till moderna, funktionella och fräscha utbildningslokaler mitt i stan. Plusgymnasiet bedriver gymnasieutbildningar, både högskoleförberedande och yrkesprogram.

Sveriges bästa föreläsare till Effectdagen Leo Razzak

Vi är otroligt stolta att kunna presentera en av Sveriges i särklass främsta föreläsare Leo Razzak, berätar Nalle Rydstrand ansvarig på nätverket effect+. Effectdagen 2013 arrangeras den 7 mars på Gävle konserthus. – Det blir tredje året vi arrangerar effectdagen och vi är otroligt stolta över att kunna presentera den många anser vara Sveriges bästa föreläsare, Leo Razzak. Leo har under hela sin yrkesverksamma karriär jobbat med att försöka förtydliga de bakomliggande svaren på frågorna som rör identitet, mångfald och ungdomsproblematik. – Men han gör det utifrån en vinkel som inte alltid får utrymme i debatten. Leo använder sitt eget liv som referensram och pratar utifrån sig själv och sina erfarenheter. Han ger sin bild av hur vi drar nytta av det multikulturella Sverige som växer fram, med tesen att nyckeln till framgång är en identitetsfråga. Med fokus på det positiva utan att blunda för det negativa. Nyckelorden är heder, integration, mångfald, identitet och kultur säger Nalle Rydstrand ansvarig på nätverket effect+. SvenskPress

LÖRDAG 28 JANUARI ÖPPET HUS 11.00-15.00

- NISSAN I SANDVIKEN OCH GÄVLE -

Södra Kungsgatan 60, Gävle. 026-27 76 99 (Intill Gefleortens mejeri)

Spångvägen 1, Sandviken. 026-25 95 50 www.anetornbil.se

Våra öppettider: Måndag-torsdag Fredag

9-18 9-17

LÖRDAG 28 JANUARI Säljare Gävle Lars Anetorn ÖPPET HUS 11.00-15.00 026-27 76 91

– Alla kan vara med i Gestrike Magasinet: www.gestrikemagasinet.se –

Säljare Gävle Kristina Anetorn Fischer 026-27 76 90

Samhälle 23


Gävles riktiga datorbutik

Personlig Service , Lokal verkstad , Hög kompetens

PADS

Snabb i5

8 GB ram

Asus Transformer TF300R

Nexus 7

USB E MINN

16 GB 32 GB

Mindre storlekar börjar utgå pga. de låga priserna.

750 GB HD Geforce 625M Inbyggd DVD-R

Lenovo U510 är en kraftfull Ultra-book där de har fått plats med DVD-brännare! Ord. pris: 9990:-

Riktigt snygg! Se själv i vår butik!

7690:-

NYHET!

Pekskärm

ed s ddoarw d womin stan

nu m

Dual Core

2990:-

15.6” LED

Intel i3 cpu

Intel i3 cpu

4 GB DDR3

4 GB DDR3

320 GB HD

320 GB HD

S200, touch notebook från Asus med aluminium chassi och högupplöst skärm.

NYHET!

23” Full HD 2 ms

HDMI

Se demodator i vår butik!

n!

tun

HD grafik

4990:-

Asus i3 dator med Intel HD grafik, HDMI, USB 3. Ord pris. 4990 kr

Prissänkt!

4190:-

Din dator blir som ny med en SSD hårddisk!

15.6” skärm

15.6” Familjedator med tvåkärnig cpu och HDMI-utgång för att ansluta till platt-TV:n. Ordpris: 3490:-

s!

a Extr

Äkta RS-232!

8

s

fr. 99:-

Max två minnen per kund

Endast 1.4KG

2390:2990:-

Asus TF300R, 10”

Ord. pris: 99-299:-

Mås

Vi har bästa och populäraste Androidpadsen i lager! IPS HD (1280x800) skärm och superstark 4 kärning processor.

Nexus 7, 7”

USBminnen 16-32 GB till grymt bra kampanjpris!

te se

10” skärm, 16 GB, Android Jelly bean!

7” skärm, 32 GB, Android Jelly bean!

99:199:-

HDMI

En snygg skärm från Samsung med matt skärmyta Rekpris: 1995:-

1599:-

Se demodator i vår butik!

Att uppgradera till SSD hårddisk är det enklaste och mest ekonomiska sättet att få nytt liv i en långsam dator.

888:1555:fr.690:-

Samsung 120 GB Samsung 250 GB Kloning av disk

Tricom Gamers, senaste inom speldatorer! 2 års garanti

NYHET! Nytt chassi!

GAMER i5

2 års garanti

GAMER i5

GAMER i5

i5, 3450 8 GB minne 1 TB Hårddisk GTX550, 1 GB GTX650, 2 GB Windows 8 Tyst chassi med dammfilter & 500W nätagg.

i5, 3570K 8 GB minne 1 TB Hårddisk GTX560, 1 GB Windows 8 Tyst chassi med dammfilter & 650W nätagg. Läckert Vitt!

8.990:-

9.990:-

----- Starter -----

-----Snow White -----

2 års garanti

NYHE

T! NYHET!

GAMER H

GAMER P

----- Hades Edition -----

----- Poseidon Edition -----

i5, 3570K 8 GB minne 120 GB SSD 2 TB Hårddisk GTX660, 2 GB Windows 8 Tyst chassi med dammfilter & 650W nätagg. Läckert Vitt!

i5, 3570K 16 GB minne 120 GB SSD 2 TB Hårddisk GTX660Ti, 2 GB Windows 7 Tyst chassi med dammfilter & 750W nätagg.

i5, 3570K Vattenkylning 16 GB minne 250 GB SSD 2 TB Hårddisk GTX670, 2 GB Windows 7 Tyst chassi med dammfilter & 750W nätagg.

11.990:-

12.990:-

14.990:-

----- White Edition -----

När man vill ha bästa prestandan och byggkvalitet för pengarna är Tricom Gamer det utmärkta valet, Vi sätter ihop balanserade paket själva, bygger själva, testar själva, servar själva... Som vi alltid har gjort senaste 28 åren. Allt detta för att garantera bästa möjliga kvalité vilket vi själva ger 2 års garanti på!

Vi reparerar även iPhone 3/4/4S mobiltelefoner med trasigt glas etc. Vi har även reservdelar och verktyg för den som själv vill försöka sig på.

Sedan 1985 har vi sålt och reparerat PC datorer och tillbehör. Utan att skämmas törs vi säga att vi är stans proffs på PC datorer!

Glas/batteribyte

Reservdelar

Med reservation mot prisändringar, felaktiga bilder och tryckfel. Gäller endast så långt lagret räcker, dock längst 2 veckor efter att annons är ute. Copyright Tricom. GM2013jan27 /RB

8 www.tricom.se

Butik & Verkstad F Nygatan 26 ( 026-12 12 20 7 info@tricom.se

Öppettider Vardagar: 10-1800 Lördagar: 10-1400 Söndagar: Stängt

Gestrike Magasinet nr 1 2013  
Gestrike Magasinet nr 1 2013  

Gävleborgs största gratistidning. Delas ut till alla hushåll.

Advertisement