__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

1


Even betoverend, net iets intiemer

Laat mij u meenemen naar 1 maart van dit jaar, zowat een lichtjaar geleden… Samen met het team legde ik de laatste hand aan wat de muzikale inhoud van onze 63ste editie zou worden. Om en bij de 150 concerten stonden in de steigers, met ronkende namen op de affiche en met gedurfde artistieke keuzes. Fier waren we, en reikhalzend keken we uit naar het moment waarop we u alles zouden presenteren. Maar ineens ging het licht uit. Verbaasd keken we aan tegen dat nieuwe, dagelijkse gezelschap: Covid-19. Nadat het stof van de eerste kritieke weken was neergedaald maakten we de balans op van de situatie. Veel collega’s moesten hun op korte termijn geplande activiteiten per direct annuleren. Voor de activiteiten die ná de zomer zouden plaatsvinden, waren verschillende scenario’s denkbaar. Gent Festival koos toen voor actie. Het programma voor 2020 werd integraal naar 2021 verplaatst en met veel enthousiasme en creativiteit begonnen we aan een nieuwe, aangepaste versie. Het accent lag op klein, lokaal en corona-proof.

2


Helaas werden we, net als de rest van de samenleving, ingehaald door de cijfers. De mensen gingen met vakantie, maar het virus niet. Het terug snel oplopende aantal besmettingen, met name in een aantal specifieke regio’s, zette de aangekondigde versoepelingen on hold en bracht zelfs een nieuwe aanscherping van de regels met zich mee. Opnieuw besloten we dat we, ondanks de groeiende onzekerheid, de handdoek niet in de ring zouden gooien. Kunst zal zijn, altijd. We repten ons terug naar de tekentafels en zo kwam het dat er enkele dagen later alweer een volgende editie op tafel lag, rekening houdende met alle mogelijke parameters. Vandaag bevinden we ons ergens tussen stilte en muziek. Er kan al veel, maar nog niet alles. We balanceren, wikken en wegen. We wíllen wel, maar durven we al? Ons brein heeft op korte tijd massa’s wetenschappelijke input gekregen. Overspoeld zijn we, door cijfers encurves, kleurencodes en grafieken, analyses en voorspellingen. Meer dan

© Bas Bogaerts

Aan het begin van de zomer konden we voorzichtig optimistisch zijn. Concerten werden weer mogelijk voor een maximum van tweehonderd bezoekers, en per 1 augustus werd een verdubbeling van dat aantal in het vooruitzicht gesteld.

ooit voelen we aan hoezeer óók onze ziel zijn voeding nodig heeft. We hebben nood aan fantasie en verbeelding, we snakken naar emotionele input. Laat dat het punt zijn waarop de Kunsten zich aandienen. En wij als Festival, wij bestáán om u die in grote, overvloedige hoeveelheden te laten beleven. OdeGand 2020 gaat de geschiedenisboeken in als de editie met de meest explosieve voorbereiding, maar ongetwijfeld ook als de kleine, fijne editie met de grootst mogelijke impact.  Droom weg en laat u meevoeren door meanderende klanken en betoverende uitvoeringen, langs de mooiste historische parels en idyllische plekken die onze stad te bieden heeft.  Veerle Simoens Directeur Gent Festival van Vlaanderen 3


Voel de verwondering. KBC, trotse sponsor van Gent Festival van Vlaanderen

KBC_ADV_fullPage_122x182.indd 1

20/08/2020 15:18


2020 THE COVID-PROOF EDITION GENT FESTIVAL ENGAGEERT ZICH OM ELKE VOORSTELLING VEILIG TE LATEN VERLOPEN.

Vooraf en op de locaties zal duidelijk gecommuniceerd worden over de genomen maatregelen. De opgelegde afstandsregel per persoon of per bubbel zal overal gegarandeerd worden; looplijnen en bewegwijzering zullen voorzien worden op de grond. Van achter hun mondmasker begeleiden onze hosts en hostessen je met de glimlach. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Zowel bij het toekomen, tijdens de voorstelling als bij het verlaten van de concertlocatie. Materiaal om handen te ontsmetten zal ruim voldoende beschikbaar zijn. Liftknoppen, stoelen, handvaten en leuningen worden doorlopend ontsmet. We maken gebruik van grote ruimtes, die voortdurend geventileerd worden. Elk ticket heeft een uniek nummer. Je wordt ter plaatse naar je stoel begeleid door onze hosts. Er zullen maximum 200 toeschouwers per voorstelling aanwezig zijn bij een binnenlocatie, bij een buitenlocatie maximaal 400. GENT FESTIVAL VOLGT DE MAATREGELEN VERDER OP DE VOET OP EN ZAL DESGEVALLEND AANPASSEN NAAR DE GELDENDE NORMEN. Heb je bijkomende vragen over de coronamaatregelen die we nemen? Contacteer ons via veiligheid@festival.be


OdeGand Even betoverend, net iets intiemer Op zaterdag 19 september palmt het Festival weer de Gentse binnenstad in met de 18e editie van OdeGand. Deze editie wordt nét iets anders, maar daarom niet minder spannend. Ontdek de vele historische parels van onze stad en laat je hart veroveren door verrassende klanken gaande van puur klassiek tot muziek van ver weg, maar ook door wonderlijke ontmoetingen tussen verschillende muzikale werelden. Zet je cultuurseizoen in met deze ‘limited edition’ van OdeGand!


OdeGand En Route!

ZA 19 SEPT | 12:30 - 19:15 GENTSE BINNENSTAD

OdeGand En Route! brengt je te voet en per boot van het ene concert naar het andere. De verschillende concertroutes INDIGO, ZAND en AZUUR voeren je langs sprookjesachtige plekken en magische muzikale ontdekkingen.

NIEUW DIT JAAR

In je OdeGandticket is sowieso een boottochtje inbegrepen! Zand

OdeGand SoirĂŠe

ZA 19 SEPT | 19:00 - 23:00 GENTSE BINNENWATEREN

Š Christophe Vander Eecken

Voor het slot van OdeGand kiezen we dit jaar voor een kleinschalige, intieme ervaring waarvoor bijgevolg slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. We plannen een muzikale rondvaart langs de oevers van de Gentse binnenwateren. Door middel van een parcours met bootjes kan je al varend een aantal concerten langs de kade bijwonen. Welkom op onze magische, muzikale tocht!

Met dank aan

Meer info over programma en routes via www.odegand.gent

7


OdeGand En Route! Zand

Zand

Azuur

Indigo

OdeGand En Route! meandert doorheen de hele stad en voert je van de ene naar de andere muzikale ontdekking.

Argusan HANDELSBEURS CONCERTZAAL

Aurel Budisteanu Kwartet KLOOSTERTUIN KARMELIETEN Zand

Flamenco: Patricio Grande MINARD

Holland Baroque & Deborah Cachet SINT-JACOBSKERK

Lisa Jacobs & The String Soloists SINT-BAAFSKATHEDRAAL

Philippe Thuriot & Tore Denys OUDE VISMIJN

Romina Lischka, Ghalia Benali & Vincent Noiret INDUSTRIEMUSEUM

Supernova Ensembles MIRY CONCERTZAAL

Wajd Ensemble VOORUIT CONCERTZAAL

8

Zand

Zand


PRAKTISCH

Agenda 2020

OdeGand En Route!

OdeGand Soirée

ONTDEK ONZE 3 GEKLEURDE ROUTES!

Voor het OdeGand slot kiezen we dit jaar voor een kleinschalige, intieme ervaring waarvoor bijgevolg slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Zand

Bij de reservatie van je ticket kies je welke route je zal volgen tijdens OdeGand. Ontdek op pagina 8 op welke concerten op jouw route liggen. De concerten van de OdeGandroutes ‘Zand’ en ‘Indigo’ beginnen telkens om 14:30, 16:30 en 18:30. De concerten van de route ‘Azuur’ beginnen om 13:30, 15:30 en 17:30.

Een ticket voor de OdeGand Soirée geeft je toegang tot een muzikale rondvaart langs de oevers van de Gentse binnenwateren. Door middel van een parcours met bootjes kan je al varend een aantal concerten langs de kade bijwonen.

Alle concerten duren 45 minuten. Leuke nieuwe extra: in elke route is een boottochtje inbegrepen. Bij je reservatie van jouw ticket, ontdek je wanneer voor jou een plaats in het bootje is gereserveerd.

GOOD TO KNOW

Als deelnemer aan OdeGand stem je in om gefotografeerd en gefilmd te worden voor promotionele doeleinden van Gent Festival van Vlaanderen. 9


OVER DE CONCERTEN Bij ieder concert zie je telkens enkele gekleurde symbooltjes staan die tot een specifieke route behoren. Zo ontdek je op p. 8 via welke route je deze concerten kan bijwonen!

ARGUSAN

14:30 | 16:30 | 18:30 HANDELSBEURS CONCERTZAAL

Argusan is een Frans-Mongolisch ensemble dat traditionele Mongolische muziek verbindt met muziek van over de hele wereld. Van de klanken van de Gobiwoestijn tot barok: de muzikale veelzijdigheid van de groep reflecteert de grote diversiteit van de leden. Laat je vervoeren door de Magie van MongoliĂŤ: het galopperen op steppes, een ode aan de bergen, de zang van de vogels en het gehuil van de wolf.

10


AUREL BUDISTEANU KWARTET 14:30 | 16:30 | 18:30 KLOOSTERTUIN KARMELIETEN

Zand

Accordeonist en zanger George Nae kwam begin deze eeuw vanuit RoemeniĂŤ naar BelgiĂŤ. Hij komt uit een roemrijk muzikaal geslacht met een lange traditie en kreeg les van enkele grote namen uit de zigeunermuziek. In Brussel speelde hij om in zijn levensonderhoud te voorzien aanvankelijk in de gangen van de metro en vervoegde hij onder het pseudoniem Aurel Budisteanu verschillende Roma-gezelschappen. Samen met zangeres Elena Dinu en twee muzikale vrienden brengt hij een programma van meeslepende zigeunermuziek.

11


FLAMENCO: PATRICIO GRANDE

© Lieve Bossauw

13:30 | 15:30 | 17:30 MINARD

“De wereld van een muzikant is opgebouwd rond ontmoetingen (Encuentros),” zegt flamencogitarist Patricio Grande. De mensen, de artiesten en de situaties die hij op zijn levenspad tegenkomt, geven ook vorm aan zijn muzikale universum. Vanuit die gedachte maakte hij het programma Flamenco, waarbij hij zich omringt met muzikanten die hem op artistiek én menselijk vlak inspireren, namelijk Jose Ligero (zang) en Sofia Yero (dans). De musici zijn allen van verschillende origine, waardoor een veelkleurige ontmoeting ontstaat tussen Spanje, Latijns-Amerika, België, Frankrijk en Armenië.

12


HOLLAND BAROQUE & DEBORAH CACHET 13:30 | 15:30 | 17:30 SINT-JACOBSKERK

Het Nederlandse ensemble Holland Baroque zoekt het dit jaar dichtbij. Ze brengen een programma mee met werk van componisten uit het 17e-eeuwse Brabant: muziek tussen Brussel en Den Bosch. Met een bijzondere plek voor Benedictus Buns, de componist die jarenlang werkzaam was in Boxmeer, het Noord-Brabantse dorp waar Tineke en Judith Steenbrink, oprichters van en motor achter het ensemble, opgroeiden. De Gentse sopraan Deborah Cachet timmert stevig aan de weg en gooide vorig jaar tijdens het Festival hoge ogen in de productie AMOR. We zijn blij dat ze dit jaar weer van de partij is.

De concerten die doorgaan in de Sint-Jacobskerk werden mogelijk gemaakt dankzij een partnership met www.jacobusgent.be

Met dank aan

13


LISA JACOBS & THE STRING SOLOISTS 14:30 | 16:30 | 18:30 SINT-BAAFSKATHEDRAAL

Nederlandse stervioliste Lisa Jacobs stond als zeventienjarige al op het podium met het Concertgebouworkest en Riccardo Chailly. Ze staat bekend om haar gloedvolle uitvoeringen en haar grote gave om met het publiek te communiceren. Ze heeft ook een band met onze stad, want ze geeft er les aan het conservatorium. Samen met haar internationale muzikale vrienden, The String Soloists, trakteert ze ons op een Slavisch programma, met onder andere de überromantische, zoet-melancholische Romance van Antonín Dvořák en Henryk Wieniawski’s Fantasie brillante op thema’s uit Faust van Gounod.

14

Met dank aan


PHILIPPE THURIOT & TORE DENYS 14:30 | 16:30 | 18:30 OUDE VISMIJN

Zand

Accordeonist en muzikale duizendpoot Philippe Thuriot maakte samen met tenor Tore Denys een programma voor het festival van Philippe Herreweghe in de Crete Senesi. Als wij niet naar ItaliĂŤ kunnen reizen, brengen zij ItaliĂŤ naar Gent. Ze spelen en zingen muziek van Claudio Monteverdi en tijdgenoten zoals Frescobaldi, Kapsberger en Merula, maar ook Italiaanse volksmuziek en Napolitaanse smartlappen.

15


ROMINA LISCHKA, GHALIA BENALI & VINCENT NOIRET 14:30 | 16:30 | 18:30 INDUSTRIEMUSEUM

© Marleen Nelen

Zand

Gambiste Romina Lischka, die ook bekend is met de Noord-Indiase dhrupad-stijl, en de klassieke Arabische zangeres Ghalia Benali delen een voorliefde voor de muziek van Marin Marais, de virtuoze gambavirtuoos uit de Franse barok. Hij componeerde ruim 500 werken voor het instrument. Ghalia en Romina, vergezeld door Vincent Noiret op contrabas, starten hun muzikale ontmoeting met zijn Pièces de Viole. In het plezier van het naar elkaar luisteren en het uitwisselen van muzikale gedachten over verschillende stijlen en culturen, ontwikkelen ze een dialoog waarin ze de gemeenschappelijke geest van Arabische maqams, Indiase raga’s en de impressionistische stemmingen van Marais proberen te vangen.

16


SUPERNOVA ENSEMBLES

13:30 | 15:30 | 17:30 MIRY CONCERTZAAL

Na een uiterst spannende finale in de Kamermuziekzaal van BOZAR werden in februari Trio Aries en het Desguin Kwartet geselecteerd als Supernova’s van 2020. Supernova is een initiatief van de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge kamermuziekensembles. Jaarlijks roepen ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld twee Belgische kamermuziekensembles uit tot Supernova’s: een aanmoedigingsprijs voor jonge artiesten en een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. Trio Aries speelt het geliefde eerste pianotrio van Mendelssohn en het Desguin Kwartet trakteert ons op muziek van Debussy en Stravinsky.

17


WAJD ENSEMBLE

14:30 | 16:30 | 18:30 VOORUIT CONCERTZAAL

Het Wajd Ensemble bestaat uit drie professionele muzikanten die elkaar leerden kennen in Aleppo. Onafhankelijk van elkaar ontvluchtten ze alle drie de oorlog in hun thuisland. Ze vonden elkaar terug in BelgiĂŤ, waar ze opnieuw samen musiceren. Ze brengen Soefimuziek, en muziek uit de rijke Syrische traditie, waarbij ze zich niet beperken tot de grote klassiekers, maar juist ook het minder bekende repertoire opzoeken. Behalve de meeslepende zang, komen ook de traditionele instrumenten aan bod: de oed en de kanun.

18


19


BY GENT FESTIVAL

© Rudy Carlier

WE SHARE MUSIC

Iedereen heeft recht op culturele ontplooiing, daar gaan wij bij Gent Festival van uit. Ook zij die er misschien de middelen niet voor hebben of die het fysiek moeilijk hebben om concerten en voorstellingen bij te wonen. Daarom hebben we ‘We Share Music’ in het leven geroepen, een reeks beklijvende projecten waarbij kinderen, mensen uit kansengroepen, ouderen, mensen met een (visuele) beperking onvergetelijke muzikale momenten beleven. Deze projecten zijn enkel mogelijk door de jaarlijkse bijdrage van onze FestivalClubleden en enkele trouwe partners.

Steun jonge musici! Covid-19 zorgt er helaas voor dat beginnende en pas afgestudeerde muzikanten niet de speelkansen krijgen die ze verdienen en zo hard nodig hebben. Daarom willen we een warme oproep doen: als je een concertticket koopt voor een Festivalconcert, en het lukt om iets méér te besteden, kruis dan een extra aan als gift! Een donatie kan al vanaf € 10. Dankzij jouw financiële bijdrage kunnen wij deze jonge muzikanten een podium bieden binnen onze We Share Music projecten waarin ze zich als ontluikende, beloftevolle artiest kunnen bewijzen. Je bijdrage gaat dus integraal naar concerten met jonge musici. Met dank aan de spelers van

20


FESTIVALCLUB Dankzij de steun van onze FestivalClub slagen we er elk jaar opnieuw in om bovengenoemde initiatieven mogelijk te maken. Uw lidmaatschap maakt het mogelijk om met WE SHARE MUSIC muziek toegankelijk te maken voor iedereen. FestivalClubleden genieten bovendien ook van een heleboel voordelen zowel tijdens als na Gent Festival, zoals voorrang op de ticketverkoop, 25% korting voor alle concerten en events en een gratis aperitief in één van de Festivalrestaurants tijdens lunch of diner.

Sluit u zich ook aan bij onze FestivalClub? Lid worden van de FestivalClub kan heel simpel op 3 manieren: Via onze website www.gentfestival.be/festivalclub Via e-mail club@festival.be Via telefoon 09 243 94 94

We danken onze FestivalClubleden voor hun steun! Dhr. Ballaux Eddy, Dhr. Beke-Ruysschaert Frank-Pat, Dhr. Berkvens André, Dhr. en Mevr. Berlaen - De Plecker Johan en Marie-Jose, Dhr. Bral Johny, Fam. Calemyn-Hurez Tom en Ilse, Dhr. Claes Walter, Mevr. Claeys Sofie, Mevr. Claeys Sofie, Dhr. Coussement Martin, Mevr. De Bie Seraphina, Mevr. De Bosschere Renate, Dhr. De Meyere Jos, Dhr. De Raeve Daniel-Désiré, Mevr. De Sutter Hilde, Mevr. De Winter Hilde Katarina, Dhr. Debbaut Patrick, Dhr. en Mevr. Deman-De Roo Pol en Lieve, Dhr. Deweerdt Dirk, Dhr. Dierkens Guy, Mevr. Douchy Katrien, Dhr. Drieghe Paul, Mevr. Duytschaever Ilona, Dhr. en Mevr. Francois-Mortier Bart en Marijke, Dhr. Hemelsoet Bernard, Mevr. Heymans Gudrun, Dhr. Hoeree Johan, Dhr. en Mevr. Hoogewijs-Mortier Bert en Carine, Mevr. Hoornaert Marina, Mevr. Hoozee-Verfaillie Alice, Dhr. en Mevr. Hublé-De Bodt Frank en Roxane, Dhr. Jacobs Patric, Dhr. Janssens Freek, Dhr. Janssens, Georges Dhr. Lahaut – Boone Roger, Mevr. Lapiere Nadine, Mevr. Lemaitre Ann, Mevr. Maenhaut Martine, Dhr. Maes Nico, Dhr. en Mevr. Mahy Ivan en Chris, Dhr. Maton Luc, Mevr. Pauwels Agnes, Dhr. Roberti Adrien, Dhr. Scheer Iwein, Dhr. en Mevr. Van Beversluys-Minjauw Germain en Linda, Mevr. Van De Vijver Bernadette, Mevr. Vandorpe Annemie, Dhr. Van Gysegem Dirk, Mevr. Van Hecke Martine, Dhr. Van Hoorebeke Felix, Dhr. Van Maldeghem Hubert, Dhr. Van Muylem Kristof, Mevr. Van Slycken Lena, Mevr. Vander Linden Francine, Mevr. Verfaillie Alice, Mevr. Verheirstraeten Maria, Dhr. Vormezeele Frank, Dhr. Wachtelaer Herbert, Dhr. en Mevr. Zagha – Clarke Nessim en Patricia

21


Culinaire Festivalhotspots Maak jouw concertbeleving compleet en ga voorafgaand aan het concert gezellig tafelen bij één van onze Festivalrestaurants. Op vertoon van je concertticket geniet je bovendien van een gratis aperitief! Actie is geldig bij lunch of diner tijdens de Festivalperiode van 20.09 tot 3.10. (niet geldig tijdens OdeGand).

SAN SAN Gent is het derde adres waar chef Sang Hoon Degeimbre zijn ‘bistronomisch’ concept presenteert. Een kom en een lepel. Dat is de basis voor zijn visie op gastronomie in de stad, toegankelijk en ongedwongen. Achter het fornuis van de open keuken vind je Joël Rammelsberg. Hij staat garant voor een elegante, creatieve en geëngageerde keuken en vindt het juiste evenwicht tussen smaken en texturen uit de tuin. Als bewuste ecologist kiest Joël voor een duurzame keuken, gebaseerd op het zero-waste-principe. Brabantdam 50 I +32 9 245 42 37 I www.sangent.be

PATYNTJE Brasserie Patyntje is een begrip in Gent. De zaak ging open eind de jaren twintig. Het restaurant is gelegen in een gezellige villa in koloniale stijl waar het terras — aan de Leie — een absolute aanrader is. Er zijn drie aparte ruimtes met zicht op de Leie. De signature gerechten zijn vol-au-vent, Vlaamse stoverij en zeetong. Kortom: de Vlaamse keuken, zoals het hoort. Gordunakaai 91 I +32 9 222 32 73 I www.patyntje.com

NENUPHAR Restaurant Nenuphar is een vaste waarde in de Gentse gastronomie, gelegen aan de oevers van de Leie in het idyllische dorpje Afsnee, op tien minuten rijden van Gent centrum. De inrichting is strak en warm met respect voor authentieke elementen, getuige hiervan zijn de schilderijen van Gustave De Smet.

Afsneedorp 28, Afsnee I +32 9 221 22 32 I www.restaurant-nenuphar.com

22


CAFE THEATRE In Cafe Theatre kom je de hele dag door aan je culinaire trekken. Al meer dan 20 jaar is het restaurant een vaste waarde in het Gentse, gevestigd in het gebouw van de Koninklijke Opera. Overdag kan je er ook terecht voor iets hemels zoet of hartig van Bakkerij Bloch. ‘s Avonds proef je er de meest verrassende cocktails. Schouwburgstraat 7 I +32 9 265 05 50 I www.cafetheatre.be

PAKHUIS Brasserie Pakhuis is een uniek restaurant in een prachtig gerestaureerde opslagplaats in de historische binnenstad. Het imposante interieur, in combinatie met de kraakverse brasseriekeuken met hedendaagse accenten en traditionele toppers staan garant voor een geslaagde lunch of diner. Ontdek het dagverse aanbod van oesters en zeevruchten of proef van de uitstekende producten van eigen kweek, zoals de Bressekip AOP. Tijdens het Festival kan je reeds reserveren vanaf 18:00 voor het Festivalmenu.  Schuurkenstraat 4 I +32 9 223 55 55 I www.pakhuis.be 

LOF Ontdek LOF Restaurant, dé culinaire hotspot in het kloppende centrum van Gent.  Het restaurantconcept van LOF werd ontwikkeld door de Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw. In het sfeervolle restaurant met binnentuin en terras stellen Chef Hannes Vandebotermet en zijn team u voor aan lokale specialiteiten en ingrediënten die een unieke, moderne twist hebben gekregen. De zorgvuldige samengestelde wijnkaart bevat een breed scala aan veelgeprezen wijnlabels. Hoogstraat 36 I +32 9 235 40 70 I www.lofrestaurant.com  

KORENLEI TWEE ‘Korenlei Twee’ is zo gelegen dat je een prachtig zicht hebt op de Korenlei, de Graslei en de Sint-Michielsbrug. Op het achterterras, aan de samenloop van de Leie en de Lieve, krijg je een ongezien beeld op de Vismijn en het Vleeshuis. Dit historische huis met haar onvergelijkbare ligging is uniek in Gent. Korenlei 2 I +32 9 224 00 73 I www.korenleitwee.be 

23


veel plezier.pdf

1

27/08/20

10:58

Radio 2 wenst je veel plezier

24


Colofon

Contact

Verantwoordelijke uitgever: Veerle Simoens

Gent Festival van Vlaanderen Bijlokekaai 8, bus 9 9000 Gent

Team Gent Festival Syntha Cnudde, Piet De Coensel, Veerle De Wilde, Isabel Geerardyn, Fien Hanselaer, Myrthe Holvoet, Pauline Jocqué, Nina Lambrecht, Julie Leroy, Nathalie Notte, Irene Schampaert, Heleen Schepens, Veerle Simoens, Evelyne Uleyn, Jan Van den Bossche

Volg ons op @gentfestival

Onze Festivalhostesses worden gekleed door Nathalie Vleeschouwer. Onze artiesten worden verwend met heerlijke chocolade van Neuhaus.

© Bas Bogaerts

Raad van Bestuur Frank Beke, Jan Briers, Annemie Charlier, Herman Daems, Sonja De Becker, Lucien De Busscher, Jozef De Mey, Ivan De Witte, Christoph D’Haese, Stephanie D’Hose, Sophie Dutordoir, Hafsa El-Bazioui, Saloua El Moussaoui, Joséphine Moerman, Karine Moykens, Serge Platel, Daan Schalck, Jan Smets, Johan Thijs, Rik Van de Walle

www.gentfestival.be 09 243 94 94

25


26


Structurele Partners

Official Fleet Partner

Project- en Concertpartners

Overheidspartners

Mediapartners

Festivalleveranciers 19

28

PAT Y N TJE

> CMYK

> PMS metallic

> Hotfoil

Met dank aan De bootjes van Gent - Rederij Dewaele, Gent Watertoerist, Gentse Karmelieten, Handelsbeurs Concertzaal, Kunstencentrum Vooruit, Minard, MIRY Concertzaal, Museum voor Schone Kunsten, Muziekcentrum De Bijloke, Oude Vismijn, Industriemuseum, Sint-Baafskathedraal, Sint-Jacobskerk,

27


Trotse sponsor van cultuur Cultuur verbindt grensoverschrijdend

northseaport.com NSP_FvV2020_Brochure_NL_122,6x182,3.indd 1

17/07/20 09:32

Profile for Gent Festival van Vlaanderen

OdeGand_programmaboekje  

OdeGand_programmaboekje  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded