Beleef Rosmalen Magazine nr 3-2022

Page 1

beter

Beleef Rosmalen heads

Kwisut West

Petrol

Jaargang 5 Nummer 3 2022
Albert

Jouw specialist in Keuken inbouwapparaten

Voor het grootste aanbod keuken inbouwapparatuur en het beste advies kom je naar de sfeervolle showroom in onze belevingswinkel in Nuland. Maak een afspraak en wordt ontvangen door onze inbouwspecialisten. En alleen bij Lunenburg koop je jouw apparaten inclusief de Lunenburg service!

Inhoud

Beleef Rosmalen

Beleef Rosmalen is een gratis magazine, dat huis-aan-huis bezorgd wordt in Rosmalen, Empel, Maaspoort, Hintham, Maliskamp, Kruisstraat en Groote Wielen en op afhaalpunten in Vinkel, Geffen en Nuland. Het verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 25.000 exemplaren

FOTOGRAFIE

5

Onze mensen Kwisutbeter

11 Onze hobby Oldtimers

21 Onze helden Albert West

Op de cover: Henri Schijvens

Foto door: Jan Forman

Jan Forman en Aart van der Haagen

TEKSTEN

Aart van der Haagen en Corrianne Schijvens-van Hassel

OPMAAK

Jan en Jan Media DRUK

Van Helvoort Grafisch bedrijf/DutchPrint

ADVERTEREN IN DIT MAGAZINE?

Jan van de Vossenberg (06 27273810) verkoop@janenjanmedia.nl

CORRESPONDENTIEADRES

Beleef Rosmalen Vliet 20, 5422 VV, Gemert. beleefrosmalen@janenjanmedia.nl

Geen Beleef Rosmalen ontvangen? bezorgklachten@janenjanmedia.nl.

Afhaalpunten kunt u terugvinden op www.janenjanmedia.nl

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je suggesties of ideeën voor kandidaten in onze rubrieken? Laat het ons weten via beleefrosmalen@janenjanmedia.nl

De volgende Beleef Rosmalen verschijnt in de week van 7 december 2022

3 Beleef

Tonnie (71)

26

vrijwilliger bij Vivent. “Met heel veel plezier,

hebben het hartstikke gezellig, met de bewoners en

de vrijwilligers onderling. Het mes snijdt aan twee kanten: je doet iets goeds voor een ander en je hebt zelf een heel fijne daginvulling. Je houdt er echt vriendschappen aan over.”

Mevrouw Boersma (94) is één van de bewoners met wie ze een fijne band heeft. “Er is hier zoveel te doen, ook met Tonnie. Veel zingen vooral, en daar houd ik van. Ik verveel me hier eigenlijk nooit, krijg veel bezoek. En als ik eens niks te doen heb, pak ik een boek.”

Proosdijstraat 12 | 5236 AT ’s-Hertogenbosch T: 073 888 5808 | M: 06 203 608 92 | info@paulienuitvaart.nl www.paulienuitvaart.nl | www.hetafscheidshuisdenbosch.nl Voor een persoonlijk afscheid met respect voor elke wens HET AFSCHEIDSHUIS Lees de verhalen van vrijwilligers, cliënten, medewerkers en naasten op: www.vivent.nl/verhalen Vivent biedt u de juiste zorg en behandeling, thuis en in onze woonzorgcentra. Zo haalt u altijd het beste uit uw dag. Meer informatie of zorg nodig? Bel 088 - 163 70 00 of mail naar info@vivent.nl
is al
jaar
want we
met
“We genieten van elkaar en van de koffie!”

‘We krijgen hethele dorpop de been’

Voor de vijfde keer hoopt de organisatie van de Rosmalense Dorpskwis Kwisutbeter op een succesvolle editie. De eerste vier keer ging het als een speer met de inschrijvingen, de leuke opdrachten en de gezelligheid bij de teams thuis. Er deden het eerste jaar 59 teams mee, de aantallen stegen en aan de laatste editie deden 100 teams met samen ongeveer 2000 deelnemers mee. En toen gooide corona roet in het eten... Hopelijk kan de quiz op 26 november gewoon worden gehouden.

Het begon allemaal op een besneeuwde Hertenberg langs het spoor van Oss naar ’s-Hertogenbosch. Organisatoren van het eerste uur Paul Hazenberg en Susan van Pinxteren vroegen zich af waarom Berlicum wel een dorpsquiz

heeft en Rosmalen niet. Ze wilden klein beginnen, maar tijdens carnaval groeiden de ideeën en werd het project groter en groter. Ook Judith Höppener raakte bij de organisatie betrokken, net zoals Ilse Eek en Nanneke van Lokven. In het

vierde jaar kwam Remco Stoffelen de organisatie versterken en na de vierde editie stapte Paul Hazenberg eruit. Het organiserend team vertelt gezamenlijk zijn verhaal.

ONZE MENSEN
5 Beleef

GROEIEND AANTAL

“We hadden een poll gehouden met het aantal teams als inzet. Onze gedachten lagen tussen de 25 en 60. We bleken het aardig ingeschat te hebben met 59 teams in het eerste jaar. Online hebben we gezocht naar quizzen van andere dorpen om ideeën op te doen. Ook zijn we met organisaties van andere dorpen gaan praten. Zelf hadden we op dat moment nog nooit aan een dorpsquiz meegedaan. We liepen tegen van alles en nog wat aan. Zo dachten veel mensen dat je uit Rosmalen moest komen om mee te kunnen doen. Nee hoor, de quiz is ook te maken als je niet uit Rosmalen komt. We hebben meer algemene vragen en puzzels dan dorpsgerelateerde. We starten na carnaval en hebben dan negen maanden de tijd om van alles te bedenken en uit te broeden. Een keer per maand komen we bij elkaar om te vergaderen. We maken thuis de vragen en controleren elkaar streng. Actualiteiten moeten wel kloppen.”

100 VRAGEN

Het quizboek bestaat uit 100 vragen of opdrachten, verdeeld

uur de tijd om alle opdrachten en vragen uit te voeren en te beantwoorden. Ze mogen alles opzoeken en navragen en de teams mogen zo groot zijn als ze zelf willen. “Dit jaar gaan we voor Editie 5, de derde poging door corona. Er kan nog tot de betaalavond van 30 oktober ingeschreven worden. Voor deze lustrumeditie hebben we ludieke opdrachten klaar liggen en enkele gouwe ouwen. Een van die gouwe ouwe is het raden van het liedje dat het carillon van de Lambertuskerk speelt. We mogen zelf het bewuste nummer uit de playlist van de kerk uitzoeken. Het is ons inmiddels duidelijk dat de pastoor vrij weinig variatie gebruikt. Een van de vorige keren hebben we ook de politie onbedoeld bezig gehouden. Mensen zagen deelnemers sjouwen met tafels en stoelen en belden de politie. De opdracht was om een restaurant in een bushokje te bouwen.”

DE JURY HEEFT ALTIJD GELIJK

“We worden steeds beter in het nakijken van de opdrachten”, zeggen de organisatoren. “Het leukste vinden we de opdrachten waarbij de deelnemers iets moeten doen of iets

ONZE MENSEN

‘Dorpsbewoners belden de politie

moeten maken. We hebben voor elk wat wils en zelf de grootste lol als we de quiz in elkaar zetten en bedenken. Je kunt de hele avond puzzelen of je gaat voor de buitendienst en bent de hele avond op pad. De ideeën die we uitwerken komen uit het dagelijks leven en al brainstormend komen we op nieuwe gedachten. We hebben altijd onze ogen en oren open en dank je wel voor de Beleef Rosmalen Magazines van de afgelopen jaren, daar kunnen we mooi weer vragen uit halen.“

STAAT DE FRITUURPAN KLAAR?

Neem je aan KwisUtbeter deel, zorg dan dat je internet goed werkt, de frituurpan moet aan en staat het bier koud? Liggen de knutselspullen klaar en heb je een opgeladen telefoon

om te kunnen appen naar de organisatie? Een teamcaptain die de touwtjes strak in handen heeft zou ook wel makkelijk zijn. Zorg ervoor dat je ook iemand beschikbaar hebt die voor de catering zorgt, dan pas kan je avond niet meer stuk.

“We maken vele leuke dingen mee en zijn daarna drie weken bezig met

het nakijken. Om even bij te komen van het vele werk bezoeken we dan met het organiserend team een escaperoom en daarna met onze partners en kinderen een hapje eten als dank voor hun hulp en geduld. 100 quizboeken nakijken in drie weken is een uitdaging, gelukkig hebben we veel juffen en meesters in ons team die dit werk gewend zijn te doen. We hebben zo ieder onze eigen kwaliteiten, de een is creatief, de ander weet meer van financiën.”

’ 7 Beleef

EXTRA HULP

“Het evenement werd te groot om met z’n vijven te organiseren en dus krijgen we op de avond van de quiz hulp van onze partners en kinderen. Als dank voor hun hulp mogen ze allemaal een vraag voor de quiz bedenken. Zo hadden we na de eerste quiz geen idee hoeveel mensen er op de prijsuitreiking af zouden komen die drie weken later gepland stond. De zaal van Café d’n Beer stond al snel stampvol waardoor we het tweede jaar voor de prijsuitreiking naar de Kentering zijn overgestoken. De prijsuitreiking zal dit jaar op 17 december plaatsvinden. We gaan er een leuke avond van maken met de band Broadway. De avond is voor iedereen vrij toegankelijk.”

gezamenlijk aan het werk te krijgen. Of je nu met je straat meedoet, met een vriendenteam, familie of met de sportclub. Het is gewoon leuk dat zoveel mensen mee willen doen. Het verbindt mensen die elkaar normaal niet regelmatig zien, het brengt saamhorigheid en het brengt leuke herinneringen. Het dictee op het Rodenborch College bleek moeilijk, de bruidsjurkenactie werd een succes. Weet je nog dat je geblindeerd een feestmuts hebt moeten maken? Diverse teams hebben nog trauma’s van bepaalde opdrachten en we plannen geen voedselopdrachten meer in. Voedselverspilling, daar doen we niet meer aan. De prijzen komen van Rosmalense ondernemers die we daarvoor heel hartelijk willen bedanken, zonder sponsoren geen Kwisutbeter.”

Kwisutbeter is te volgen op facebook en instagram en via www.kwisutbeter.nl

8 Beleef ONZE MENSEN

De regio compleet

Moderne auto’s hebben vernuftige veiligheidsvoorzieningen, maar een aanrijding zit nog altijd in een klein hoekje. Gelukkig zet Schadenet Schellings alles weer strak in de lak, sinds dit jaar vanaf drie locaties, met Den Bosch als laatste ‘aanwinst’. De bijbehorende vestigingsmanagers geven een interessant kijkje in de veranderende wereld van schadeherstel anno 2022.

ELEKTRISCHE AUTO’S

“De regio is compleet,” glimlacht Ferry Schellings, directeur van de vestiging in Rosmalen. “Sinds de overname van het schadeherstelbedrijf van Jos van Boxtel in Den Bosch bedienen we, met onze locaties in Berlicum en Rosmalen erbij, een mooi aaneengesloten gebied. Bij elkaar opgeteld zetten we jaarlijks zo’n 10.000 auto’s weer netjes op de weg. Het pand op bedrijventerrein De Rietvelden ligt mooi strategisch, aan de noordkant van de stad, waarbij klanten ook uit de omliggende dorpen komen. We kunnen hen relatief snel helpen door zorgvuldig te plannen. Je hoort soms dat de wachttijden behoorlijk oplopen in de schadeherstelbranche, maar wij weten dat goed onder controle te houden. Dat komt mede door een goede personele bezetting, zelfs in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt. We merken aan onze mensen dat ze het prettig vinden om bij een familiebedrijf te werken.”

Hoe de deuk zich ook vormt, ongemak geeft het altijd. “Klanten hechten er waarde aan dat wij het complete schadetraject voor ze afhandelen,” zegt Sander Schellings, vestigingsdirecteur in Berlicum. “Wij zorgen ervoor dat zij er geen omkijken naar hebben, mede dankzij contracten met bijna alle verzekeraars en leasemaatschappijen. Een voordeel van het feit dat we lid zijn van Schadenet, een landelijke inkooporganisatie van schadeherstelbedrijven. We zetten kosteloos een passende leenauto klaar, desgewenst met automaat. Overigens laten sommige schades zich relatief makkelijk en snel herstellen via spot repair of uitdeuken zonder spuiten, twee technieken die wij veelvuldig toepassen.”

ONLINE VOLGEN

Zonder het gemoedelijke en persoonlijke karakter van een

familiebedrijf (met inmiddels 65 medewerkers) te verliezen profiteert Schadenet Schellings van de aansluiting bij ’s lands grootste schadeketen. “Onder andere op het gebied van automatisering,” verklaart Mark Ummenthun, bedrijfsleider in Den Bosch en al dertig jaar betrokken bij Schadenet Schellings. “Sowieso kunnen wij auto’s van alle merken en typen uitlezen, eventuele storingen signaleren en deze - voor zover ze in relatie staan tot het schadehersteloplossen. Verder werken we met een slim afsprakensysteem, dat ook de voortgang bewaakt. Elke medewerker aan een klus vinkt zijn verrichte taak op een tablet af en als de klant dat wil, kan hij of zij via een online-portaal precies volgen wat de status van de reparatie is.”

Transparantie ten top, waarmee Schadenet Schellings elke oneffenheid gladstrijkt. Sinds begin 2022 ook vanuit ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie: www.schadenetschellings.nl

(073)

1 Beleef ADVERTORIAL
Uitbreiding Schadenet Schellings naar Den Bosch De Enst 3, Berlicum, tel. (073) 503 40 04 | Vliertwijksestraat 42, Rosmalen, tel.
522 24 78 Moeskampweg 19, ’s-Hertogenbosch, tel. (073) 700 00 88

Geef

gehoor de aandacht die het verdient

Geef uw gehoor de aandacht die het verdient

Uw zelfstandig en onafhankelijk audicien

Uw zelfstandig en onafhankelijk audicien

Altijd een gediplomeerd audicien voor u beschikbaar

Altijd een gediplomeerd audicien voor u beschikbaar

Geen wachttijden of spreekuren, 6 dagen per week geopend

Geen wachttijden of spreekuren, 6 dagen per week geopend

De meest geavanceerde, nieuwe en kleinste onzichtbare hoortoe stellen van Phonak, Widex, Oticon, Signia, Resound en Starkey

Contracten met alle zorgverzekeraars

Gratis parkeren voor de deur

Hoortoestel vanaf €0,- bijbetalen

Bezoek ons op www.hoortijd.nl of www.facebook.com/hoortijd

¡
¡
¡
¡
¡
¡
¡
Raadhuisstraat 3 - Rosmalen T 073-7114586 Rompertpassage 42 - Den Bosch T 073-7114535 Pettelaarseweg 239 - Den Bosch T 073-7114599 Openingstijden: Ma 13.00 - 17.30 uur (Rompert & Rosmalen) Di t/m Vr 09.30 - 17.30 (Alle) Za 09.30 - 16.00 uur (Rompert & Rosmalen) Nieuwe Denvestiging Bosch Zuid! SERVICE ADRES: MEIJNBACH OPTIEK Monseigneur Zwijsenplein 32 Kerkdriel Bezoek ons op www.hoortijd.nl of www.facebook.com/hoortijd
uw
¡
¡
¡
¡ De meest geavanceerde, nieuwe en kleinste onzichtbare hoortoe stellen van Phonak, Widex, Oticon, Signia, Resound en Starkey ¡ Contracten met alle zorgverzekeraars ¡ Gratis parkeren voor de deur ¡ Hoortoestel vanaf €0,- bijbetalen Raadhuisstraat 3 - Rosmalen T 073-7114586 Rompertpassage 42 - Den Bosch T 073-7114535 Pettelaarseweg 239 - Den Bosch T 073-7114599 Openingstijden: Ma 13.00 - 17.30 uur (Rompert & Rosmalen) Di t/m Vr 09.30 - 17.30 (Alle) Za 09.30 - 16.00 uur (Rompert & Rosmalen) Nieuwe Denvestiging Bosch Zuid! SERVICE ADRES: MEIJNBACH OPTIEK Monseigneur Zwijsenplein 32 Kerkdriel Bezoek ons op www.hoortijd.nl of www.facebook.com/hoortijd Geef uw gehoor de aandacht die het verdient ¡ Uw zelfstandig en onafhankelijk audicien ¡ Altijd een gediplomeerd audicien voor u beschikbaar ¡ Geen wachttijden of spreekuren, 6 dagen per week geopend ¡ De meest geavanceerde, nieuwe en kleinste onzichtbare hoortoe stellen van Phonak, Widex, Oticon, Signia, Resound en Starkey ¡ Contracten met alle zorgverzekeraars ¡ Gratis parkeren voor de deur ¡ Hoortoestel vanaf €0,- bijbetalen Overbeeke 21 5258 BL Berlicum 073 - 503 88 61 info@vanderdussenmaatkeukens.nl www.vanderdussenmaatkeukens.nl Voor een nieuwe keuken ofrenovatie op maat U bent van harte welkom om onze sfeer te proeven! DUSSEN van der DUSSEN MAATKEUKENS Een persoonlijke benadering voor een persoonlijke keuken DUSSEN van der DUSSEN MAATKEUKENS Persoonlijk betrokken 24 uur per dag bereikbaar op: 073 - 503 63 24 Martha van Hedel: 06 - 53 72 85 34 Dyonne Mutsaers: 06 - 54 22 57 20 www.marthavanhedel.nl

Mijn oldtimer,mijn hobby

Sommige mensen zijn er gek op: oude auto’s. Maar waarom koop of heb je een auto die weinig comfort biedt, die uit de tijd komt dat stuur- en rembekrachtiging nog niet bestonden? Waarvoor het misschien moeilijk is om nog aan onderdelen te komen of een auto die nagekeken wordt als je ermee op straat rijdt? Een ding is zeker, voor de vijf mannelijke ‘Petrolheads’ waar we mee in gesprek gingen is het restaureren, houden en onderhouden van hun auto een hobby. Wel typisch: we konden binnen het verspreidingsgebied van dit magazine geen vrouw vinden met dezelfde liefhebberij.

ONZE HOBBY 11 Beleef

Wat je verkoopt,ben je kwijt’

Het begon met een Mitsubishi Starion, waarvan er nog maximaal vijftien in Nederland zijn. Zijn smaak en interesse veranderden en nu geeft hij de voorkeur aan BMW. Ron Scheepens (56) werkt als ZZP’er in de bouw en levert zand- en cementvloeren. Hij bezit momenteel elf auto’s, waarvan het merendeel BMW is. De helft van de auto’s heeft hij in gebruik, de rest is geschorst.

Ron: “Ik had duidelijk een andere smaak wat auto’s betreft op mijn 30e dan nu het geval is. De Starion was toen een populaire auto. Ik wilde ook een cabriolet kopen en de eerste werd een BMW Z3. In de zomer rij ik vooral met de cabrio’s. Met sommige auto’s rij ik 1000 kilometer per jaar, met andere maar 500. Ik heb altijd zo mijn favorieten, koop en verkoop wel eens wat. Mannen reageren op mijn collectie

als ‘gaaf’. Vrouwen vragen zich af wat ik met zoveel auto’s moet.”

PARELTJES

Ron: “Ik ben geen handelaar, dit is pure hobby. Ik ben altijd op zoek naar de pareltjes. Alle auto’s die ik heb staan zijn origineel en lopen. Iedere auto heeft zijn prettige en ook negatieve dingen. Deze hobby geeft me ontspanning, ik rij bewust auto en geniet daar ook echt van.

Bij gebrek aan ruimte kan mijn collectie niet verder groeien. Het is altijd een wens geweest om een eigen collectie te hebben en pas op latere leeftijd is het mogelijk geworden om deze collectie op te bouwen. Het begint bij ruimte, niet bij het geld en het valt niet mee om iets van de collectie te verkopen, want wat je verkoopt, ben je kwijt.”

ONZE HOBBY ‘
12 Beleef

Liever deze Volvo dan een hedendaagse auto

Henk van Hassel (67) maakte tot zijn pensioen connectoren bij AMP en later bij TE Connectivity in Den Bosch. Hij is de trotse bezitter van een knalgele Volvo 66 uit augustus 1979. Zijn auto is zijn hobby, net zoals zingen bij Leati Cantando en in de band Unit One. Van oorsprong is zijn auto een DAF. Volvo maakte er een volwassen auto van.

Henk: “Een collega van het koor was gestopt met zijn bedrijf en de Volvo 66 stond daar op de werf. Ik kreeg de sleutel, mocht de bedrijfsruimte gebruiken en begon het gele geval op te knappen. Dat was in 2004. Anderhalf jaar ben ik ermee bezig geweest, ik had een nieuwe hobby gevonden. De auto is helemaal uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet, maar niet helemaal opnieuw gespoten. Ik heb de ingezette stukken bijgewerkt en de rest

opgepoetst. Het is een auto met gebruiksporen. Taxateurs vinden dat mooier, een auto de niet helemaal strak is, maar wel helemaal origineel.”

ROESTPLEKKEN

Er bleek veel aan de auto te mankeren, hij had vele roestplekken en er zaten behoorlijk wat gaten in.

Henk: “In het begin was ik 6 uur per week aan het restaureren. Ik kon de auto voor een prikkie kopen en in

april 2006 heb ik hem op mijn naam gezet en ben gaan rijden. Ik rij liever in deze auto dan in een hedendaagse. Ik moet bij deze nog echt sturen. Er zit geen stuurbekrachtiging in, wel rembekrachtiging. Het is een betrouwbare auto die weinig onderhoud vergt maar die ik wel regelmatig moet bijwerken. Ik ben lid van de DAF-club om aan onderdelen te kunnen komen.”

13 Beleef
ONZE HOBBY

Vormgeving

Wij laten uw grafische ideeën werkelijkheid worden Informeer naar de mogelijkheden: 0492 37 11 37 Print Vormgeving .nl van helvoort grafisch bedrijf Van Helvoort Grafisch Bedrijf bv Wij laten uw grafische ideeën werkelijkheid worden Offset Rotatie Print
Informeer naar de mogelijkheden: 0492 37 11 37

Eerste ritop eigen bruiloft

De Ford Mustang Coupe uit 1967 van Henri Schijvens (57), elektronica CAD Lay-outer van beroep, is een unieke Nederlander. De teller geeft geen mijlen, maar kilometers aan. De auto werd voor de Europese markt gebouwd en het eerste kenteken werd afgegeven in 1969. Sinds juli 1991 staat deze oldtimer op zijn naam en na een grondige opknapbeurt was de eerste officiële rit van deze Ford Mustang op zijn eigen bruiloft in oktober 1993.

Henri: “Als ik ergens een karwei afgerond had, was dat vaak niet voor mezelf. Ik wilde iets opknappen wat van mezelf werd. Ik heb de auto van een particulier gekocht, hij stond ergens in een schuur. Met de hulp van een broer en vrienden met kennis van zaken hebben we de Mustang opgeknapt. Hij is helemaal uit elkaar geweest, ook de motor, en opnieuw gespoten. Hij liep weer voor het eerst een paar dagen voor mijn bruiloft. Met toestemming van de politie in Rosmalen mochten we na achterlaten van het kenteken op onze trouwdag binnen de gemeentegrenzen rijden, want voor de Apk-keuring was voor de trouwdag geen tijd meer.”

KLEINE REPARATIES

Henri: “In de loop der jaren hebben er regelmatig kleine reparaties plaats gevonden, hebben we in het begin aan enkele meetings van de Ford Mustang Club Nederland meegedaan, heeft de Mustang dienst gedaan voor diverse schoolgala’s en als trouwauto voor een kameraad. De auto is er puur om voor het plezier in te rijden, ondanks dat stuur- en rembekrachtiging ontbreken.”

ONZE HOBBY
15 Beleef

Maatwerk

Door het gebruik van verschillende ingrediënten en smaken, maken we unieke combinaties! Hierbij wordt gebruikgemaakt van moderne technieken, gecombineerd met een ambachtelijke wijze van produceren. Wij streven naar (h)eerlijke en ambachtelijke producten.

Dagelijks presenteren en vervaardigen wij op ambachtelijke wijze, met een team van gedreven bakkers, chocolatiers, patissiers, ijsmakers en enthousiaste winkeldames, de fijnste lekkernijen. Wij proberen een zo verrassend en veelzijdig mogelijk assortiment samen te stellen.

in tuinhout In eigen werkplaats maken wij allerlei toepassingen van hout Specialist in tuinverlichting In onze showroom vindt u de grootste collectie buitenverlichting voor huis & Specialist in tuinverlichting In onze showroom vindt u de grootste collectie buitenverlichting voor huis & tuin waarvan 1000 modellen zijn opgesteld. Kom langs voor lichtadvies en een lichtplan. ▲ ▲ ▲ ▲ tuinverlichting terrasoverkappingen tuinhuisjes & carports schutttingen & vlonders Salvador Allendelaan 5 5231 BZ ‘s-Hertogenbosch 073 6 420 281 klopperenkramer.nl ...ik voel me veilig en vertrouwd Agenda Bekijk alle Formule 1 wedstrijdenbij Bottles op groot scherm! voor meer info Oktober ZA 15/10 18:00u PopUp diner & live: Jazz ‘n Breakfast VR 21/10 20:00u Chouffe Party ZO 23/10 15:00u Livemuziek: Destination Blues Band VR 28/10 20:00u Oktoberfest November ZO 6/11 15:00u Livemuziek: Ray’s Groove ZA 12/11 18:00u PopUp diner & livemuziek VR 18/11 20:00u GLOW ZA 19/11 18:00u Livemuziek: Missing One ZA 26/11 20:00u Livemuziek: Line Up www.janenjanmedia.nlHet adres voor: Crossmediale communicatie Zakelijke (online) teksten en foto’s Drukwerk Huisstijl ontwerp Vliet 20 Gemert 0492-371112 06-27273810 info@janenjanmedia.nl Weekblad de Brug de Rosbode de Streekwijzer Schijndels Weekblad GemertsNieuwsblad Lorem ipsum dolor sit amet, consectetu er adipiscing elit, sed Weekblad de Brug de Rosbode de Streekwijzer Schijndels Weekblad GemertsNieuwsblad Lorem ipsum dolor sit amet, consectetu er adipiscing elit, sedRosmalen in Schijndel Vlaaien • gebak • taartjes • bonbons • broodjes 7 dagen in de week open Voor al uw lek kernijen Vlaaien • gebak • taartjes • bonbons • broodjes eek open nijen Vlaaien • gebak • taartjes • bonbons • broodjes eek open nijen Vlaaien • gebak • taartjes • bonbons • broodjes eek open kernijen M De DriespCappuccino, u bent van harte welkom. Cappuccino, een gezellige plek om een overheerlijke cappuccino of een kopje koffie te drinken. Maar dat is niet het enige dat wij te bieden hebben! We hebben een breed assortiment aan vlaaien, gebak, broodjes, ijs, bonbons & chocolade. De Driesprong 7-8 • Rosmalen • Tel.: (073) 69 00 070 • info@delekkerstevlaai.nl • Voor nog meer lekkernijen kijk op www.delekkerstevlaai.nl

Verliefd opvormgeving en techniek

Vanaf zijn 15e sleutelde Robin Sluijter (34) al graag aan scooters en bromfietsen. Op zijn 18e werd die scooter een auto. Robin maakt graag dingen eigen, sneller en moderner. Hij is Datsun-fan. Op zijn oprit staat een Datsun 180B wagon uit 1974 en in de garage een Datsun 240 Z uit 1972 die momenteel gerestaureerd wordt.

Robin: “Ik ben graag lekker bezig met een project. Als student gebruikte ik de helft van mijn geld aan stappen en feesten en de andere helft aan mijn auto. Mijn eerste auto was een Mazda 323F. Door de Mazdaclub leerde ik mensen kennen en bezocht ik meetings. Mensen liepen op meetings aan mijn Mazda voorbij. Toen ik eenmaal een fulltime baan had wilde ik iets speciaals kopen. Na online wat gezocht te hebben kwam ik een Datsun 240Z tegen en was verkocht. In Amerika bleken voor deze wagen nog veel onderdelen verkrijgbaar, zowel nieuw als imitatie.”

VEEL KIJKERS

Robin: “Een Datsun 260Z werd mijn dagelijkse auto. Ik heb de auto verlaagd, verbreed en opnieuw gespoten. De werkzaamheden aan de auto heb ik op een forum bijgehouden. Die auto trok op meetings wel veel kijkers, heeft in vele bladen gestaan in heel Europa. Ik had eer van mijn werk. De auto bleek bij gebrek aan ervaring niet helemaal goed gerestaureerd en zou opnieuw gerestaureerd moeten worden, ik heb de auto toen verkocht. Ik ben verliefd geworden op de vormgeving, techniek en aparte modellen. Ik sleutel graag. Toch ben ik bewust geen automonteur geworden, maar werkzaam in het onderhoud van machines.”

17 Beleef ONZE HOBBY

Het restaureren is het leukst

Giedie Heijmans (63) is in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de openbare ruimte en gebiedsontwikkeling in Nieuwgein. 20 jaar geleden zag hij op een landweg een oude Kever Cabriolet staan, kocht die een en restaureerde hem zelf. Zijn doel was drie oldtimers voor zijn drie zonen restaureren. Helaas delen zijn zonen zijn hobby niet. Zijn liefde voor oude auto’s bleef.

Giedie: “Op dit moment ben ik in het bezit van een Austin Healey uit 1967 en een MG Type A uit 1957. Beide auto’s heb ik in Amerika gekocht. De Healey heeft een 6 cilinder 3 liter motor dat was heel bijzonder in die tijd. Het is ook de eerste auto uit die tijd die 200 kilometer per uur haalt. Het leukste aan oude auto’s vind ik het restaureren. Ik heb veel zelf gedaan. De Healey is een bijzondere, die heb ik via eBay gekocht. Het was lastig

om de auto op transport naar Nederland te krijgen. De auto bleek in slechte staat te zijn en arriveerde in twee delen. Ik heb een nieuw chassis en nieuwe onderdelen gekocht en ben thuis in de garage aan de slag gegaan. Zeven jaar ben ik ermee bezig geweest.”

VOLDOENING

“Het repareren, restaureren, het uitzoeken hoe je een reparatie kunt uitvoeren en waar je de onderdelen vandaan kunt halen. Die geven me voldoening. Als een auto klaar is, is het leuke ervan af. Rijden met de Healey valt nog wel mee, maar met de MG is het spartaans omdat deze geen stuur- en rembekrachtiging heeft. Daar komt nog bij dat je in de MG moet klimmen omdat die heel laag en krap is.”

18 Beleef ONZE HOBBY

Kwaliteit en service staan voorop

Al 30 jaar lang zorgt van Grinsven Dakkapellen voor licht en ruimte bij mensen thuis, altijd met perfecte kwaliteit en een uitstekende service. Vanaf oktober gebeurt dat onder leiding van een nieuwe generatie, waardoor het familiebedrijf wordt doorgezet.

Mari en Mia van Grinsven hadden niet durven dromen dat hun dochter en schoonzoon het bedrijf over zouden nemen. ‘Onze dochter Antiny koos voor het onderwijs’, vertelt Mia van Grinsven. ‘Dat deed ze met veel plezier, en toch raakte ze steeds meer geïnteresseerd in het bedrijf in de periode dat ons op kantoor ondersteunde’. Schoonzoon Dave werkt al vanaf 2006 in de zaak, en is vanaf het begin af aan enthousiast over de mogelijkheden van de dakkapellen.

Het echtpaar dat Van Grinsven Dakkapellen dertig jaar geleden oprichtte draagt een kerngezonde onderneming over aan de nieuwe generatie. ‘Er is altijd vraag geweest naar dakkapellen, maar sinds corona

merken we dat particulieren graag hun huis opwaarderen’ zegt Mari. ‘Een dakkapel brengt licht en ruimte met een investering die behapbaar is. Zo creëer je bijvoorbeeld ruimte voor een kantoor aan huis of een extra slaapkamer. Wat veel mensen niet weten is dat het zelfs bij nieuwbouw prijstechnisch vaak interessanter is om de dakkapel achteraf te laten plaatsen.

Wij focussen ons volledig op dakkapellen en plaatsen er zo’n tien per week, nadat we ze in onze eigen werkplaats prefab hebben klaargemaakt. Prettig voor de opdrachtgever, want we zijn maar een halve dag op het dak bezig, inclusief de afvoer van de dakmaterialen die we weghalen. Dat geeft dus weinig overlast, en snel resultaat.’

KIJKJE IN DE KEUKEN

Op zaterdagmiddag is de showroom geopend, en krijgen de klanten een kijkje in de keuken. Er is ruimte voor een oriënterend gesprek, en in de werkplaats kan je direct ideeën op doen. ‘We kunnen namelijk allerlei opties toevoegen aan de dakkapel, zoals draai-kiepramen, ventilatie-

roosters, horren, screens en Luxaflex. Ook qua uiterlijk is er te variëren, de dakkapellen zijn standaard van kunststof maar dat is er in verschillende varianten. Bijvoorbeeld met een houteffect of rabatdelen, en allemaal onderhoudsvrij’ aldus Mari.

Mia: “Op basis van de wensen geven we meteen een kostenindicatie af. Heeft de klant er een goed gevoel bij, dan maken we een afspraak om te komen inmeten. Vervolgens stellen we een definitieve, exacte offerte op, nog altijd vrijblijvend.’ Uiteraard voldoen alle dakkapellen aan de hoogste isolatiewaarden en worden met vijftien jaar garantie geleverd. Kortom, er ligt voor Mari en Mia van Grinsven een stevige basis om over te dragen aan Dave en Antiny van Aarle, de enthousiaste nieuwe generatie.

Meer informatie: www.vangrinsvendakkapellen.nl

ADVERTORIAL
Van Grinsven Dakkapellen klaar voor nieuwe generatie

Albert West, nog altijd in onze gedachten

ROSMALEN – Op 4 juni 2015 overleed de in Rosmalens wonende zanger Albert West aan de gevolgen van een aanrijding. Een enthousiaste zanger en entertainer, maar vooral familieman, echtgenoot en vader liet een zwart gat achter. Wie was nou die op 2 september 1949 geboren Albert Westelaken en wat maakte hem zo populair?

Albert was pas 14 jaar toen hij de zanger werd van dansorkest The Shuffles. In 1969 scoorden ze hun eerste grote hit met Cha-la-la I Need You. Als solist ging hij in 1973 verder

en scoorde met nummers als Ginny come lately, Give a little love, Mockin Bird Hill, Amarillo en vele anderen.

Echtgenote Joke Westelaken Vloet:

“Albert was een hele lieve man, heel sociaal, een echte gezinsman die veel contact met zijn familie had. Hij was puntje precies. Ze waren met The Shuffles nog niet doorgebroken toen we elkaar leerde kennen.

Nee, zijn beroemd zijn heeft geen invloed op onze relatie gehad.”

Dochter Josine

Eijkens Westelaken: “Als vader was hij lief en hield van gek doen. Met mij en later ook met zijn drie kleindochters, wat was hij gek met en trots op ze. In de avonduren was hij veel weg voor optredens, maar overdag veel thuis. Na het avondeten gingen we op de bank liggen en vertelde hij verhaaltjes met veel grapjes. Hij was als artiest niet anders dan hij thuis was.”

Joke: “Als partner ging ik zelden mee naar optredens, wel met buitenlandse reizen. Bij zijn optredens ging vaak het dak eraf. Nadat The Shuffles beroemd werden mochten we als vrouwen niet meer mee. Vaak spraken we dan met de vrouwen samen af om spelletjes te doen. Ook nadat Albert solo verder was gegaan ging ik niet mee naar optredens. We hadden verder geen invloed op zijn repertoire keuze.

ONZE HELDEN

Nieuwe liedjes werden met het management samen gekozen. Albert was denk ik zo populair omdat hij goed kon zingen, een normaal mens is gebleven en geen onderscheid maakte. Ook de band met zijn manager Jan Vis was heel goed. Jan ging overal met hem mee naar toe. Het was voor Albert een enorme klap toen Jan Vis overleed.”

Josine: “Ik ging wel regelmatig mee naar optredens en heb ook samen met mijn vader gezongen. Dat mag ik nu weer gaan doen tijdens Remember Albert West op 15 oktober in De Kentering. Dan zing ik met een filmopname mee. Bij mijn moeder in huis is de biljartkamer een herdenkingsplek geworden.

Een grote foto van mijn vader hangt daar omringt met zijn gouden platen en een landkaart waarop wereldwijd is aangegeven waar hij opgetreden heeft. Het zingen was zijn lust en leven.” Joke: “Mijn favoriete nummer? Dan ga ik voor Memory of Live en van Josine is dat het liedje ‘Josine’ dat Albert uitbracht toen Josine werd geboren.”

Kameraad Rini Timmers: “We waren heel goed bevriend en zijn dat geworden in de tijd dat Albert zijn oog liet vallen op mijn buurmeisje Joke, met wie hij later getrouwd is. Ik werd in de Kikkerclub opgenomen, een vriendenclub van vijf mannen die op de zaterdagochtend bij elkaar kwamen en vooral veel plezier beleefden. Albert zat ook in die club. In de winter hadden we een eigen competitie met tafeltennis, biljarten en Yathzee. In de zomer stapten we met z’n allen op de wielrenfiets. De afsluiting van onze inspanningen droeg de naam “Pinot Blanc en niet eerder dan 14.00 uur.”

Rini: “Ik ging wel eens mee naar optredens. Ik heb hem nooit met een slecht humeur gezien, hij was altijd even vriendelijk. Jarenlang heeft hij met de Veronicatruck in de zomer door Nederland getoerd. Het publiek bestaande uit alle leeftijdsklasse dansten en zongen graag op zijn muziek mee. Hij voelde zich jong en zag er altijd perfect uit. Maar was ook altijd gespannen onderweg naar een optreden toe, alles moest goed zijn. We hebben vele leuke dingen meegemaakt en Albert was altijd in voor optredens voor het goede doel zoals bij ‘Actie Duivensport voor het Zorgenkind’. En hij was trouwe fan van PSV en FC Den Bosch. In december 2012 kreeg hij een ruggenmerg infarct en werd hij beperkt in zijn bewegingsvrijheid. Nadat hij vervolgens in 2015 met zijn driewieler werd aangereden is hij nooit meer uit een coma ontwaakt. Ik mis hem nog heel vaak, we hadden soms contact om niets.”

Op 2 september j.l. werd bij De Kentering, de plaats waar zijn carrière is begonnen, een herdenkingsmonument onthuld naar aanleiding van een initiatief van Rini Timmers en Theo Pennings. De sculptuur van Albert West is gemaakt door kunstenaar Diederick Kraaijeveld en gemaakt van verzameld hout waaronder hout van onder andere het tennisbatje, het biljart scorebord, singeltjes en de biljartkeu van Albert. Joke: “Kippenvel kreeg ik van deze schitterende sculptuur:” Rini: “Het zou aardig zijn als het plein waar de sculptuur hangt nu ook Albert Westplein zou gaan heten.”

21 Beleef ONZE HELDEN

SINT-MICHIELSGESTEL – Enkele jaren geleden begon Joris Geerts uit Gemonde Joris Timmer- en Interieur. Een allround timmerbedrijf gevestigd aan Bedrijvenweg 14a in Sint-Michielsgestel dat op alle álle fronten vakkundig maatwerk levert. Variërend van een kastenwand, een zolder- of winkelinrichting tot een complete verbouwing en al het andere denkbare. Vanaf dag één laat Joris zich tot grote tevredenheid bijstaan door Geerts Adviesgroep in Gemonde die hem met diverse specialisten onder één dak in alles op hun vakgebied met raad en daad bijstaan.

Joris Geerts is meubelmaker- scheeps- en interieurbouwer. Dat wil zeggen dat hij een allround ambachtelijk timmerman is die alles op gebied van timmerwerken in de vingers heeft.

Na het succesvol afronden van diverse gedegen vakopleidingen waarbij hij links en rechts al werkervaring opdeed begon hij om te beginnen bij een baas én in 2016 parttime voor zichzelf met Joris Timmer- en Interieur.

VAN ALLE MARKTEN THUIS

Hij vertelt: “Ik kreeg het steeds drukker en het werd steeds meer, groter en gekker dus uiteindelijk besloot ik in 2018 fulltime verder te gaan.” Daarbij is hij van alle markten thuis en is er nog altijd sprake van groei en ontwikkeling. Dat varieert van het maken meubels, maar ook het vervaardigen van een trap, schutting, overkapping en meer. Joris vult aan: “Ik heb een goed netwerk met allerlei ambachtslieden en regel ook complete verbouwingen. Vanaf het slopen tot het leggen van leidingen, tegelwerk, stukadoren, schilderen en uiteraard neem ik zelf het timmerwerk onder handen.”

KORTE LIJNTJES, SNEL EN ADEQUAAT

Joris laat zich voor zijn bankzaken, verzekeringen en boekhouding bijstaan door Geerts Adviesgroep. “Daar ben ik vanaf dag één tot heden altijd warm ontvangen. Ik word er met raad en daad bijgestaan. Eerst in hoe ik het parttime het beste kon doen

en vervolgens wat ik moest aanpassen om het fulltime allemaal goed geregeld te hebben.” Ferry van der Elburg is er werkzaam als adviseur inkomen, vermogen, schade- en zorgverzekeringen en zijn vaste aanspreekpunt. Hij legt uit: “Bij Geert Adviesgroep zit alles onder één dak. Iedereen kent elkaar en heeft zijn eigen specialisme. Dat zorgt voor hele korte lijntjes en snel en adequaat werk.” Joris is oprecht een zeer tevreden klant van Geerts Adviesgroep. Hij meldt: “Er is regelmatig contact of alles nog passend bij mijn bedrijfsvoering geregeld is of dat er aanpassingen nodig zijn en als ik vragen, advies of informatie nodig heb, dan wordt daar gelijk werk van gemaakt.” Dan: “Alles is top geregeld.”

GEMONDE Dorpstraat 13 ROSMALEN Burg. Woltersstraat 1 GeertsAdviesgroep
Joris Timmer- en Interieur is zeer tevreden “Alles is top geregeld”
www.geertsadviesgroep.nl
T (073) 5 516 516 Stuur gerust een appje ADVERTORIAL
EEN GREEP UIT ONZE AGENDA EEN GREEP UIT ONZE AGE 01 oktober The Saint Dinner Sho 07 oktober De Kentering Danst 08 oktober Amantius Live 09 oktober Indische Dansmiddag 15 oktober Remember Albert We 16 oktober Trug nor Vruuger 22 oktober De Kentering Bruist! 28 oktober Dansen in Style 04 november Salsa Mambo Duketo 05 november Rosblues 06 november Indische Dansmiddag 12 november Elf-Elf Zandhazendurp 13 november Jeugdraadverkiezing 19 november Flashback to the Sixti 19 november De Kentering Danst 20 november Flashback to the Sixti 27 november Trug nor Vruuger 27 november Salsa LA social party
Volksbank Emmerich-Rees eG HQ HYPOTHEKEN We vergelijken meer dan 40 aanbieders, qua rente én voorwaarden. Ook jouw bank. Volksbank Emmerich-Rees eG HQ HYPOTHEKEN We vergelijken meer dan 40 aanbieders, qua rente én voorwaarden. Ook jouw bank. Rosmalen, Catelijnen 1, (073) 303 67 09 ‘s-Hertogenbosch, Stationsweg 3, (073) 612 47 00
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.