__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

PLT

april 2020

magazine

Ook wij dragen ons steentje bij

Peltenaren helpen elkaar Pleegzorg verrijkt je leven


Op een zonnige dag op de kruising van de Zavelstraat en de Stuifzandstraat. Geen mens te bespeuren (goed bezig Peltenaren!), wel dit prachtig tapijt van narcissen.

In ‘t Pelts gezegd

Hoe bliefde hêl? Blieft thoes en zörgt goe vur ow eigen en vur mekoar. Hoe blijf je gezond? Blijf thuis en zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

2


Voorwoord

Beste Peltenaar, Na regen komt zonneschijn. Na een natte winter, keken we uit naar een zonnige lente. De redactie van PLT magazine wilde ons naar buiten lokken met leuke lenteartikels, een goedgevulde agenda en een sportieve UiT-tip. Maar corona houdt ons binnen. We denken nu aan de vele zorgverleners die dag en nacht werken. De zieken en hun geliefden die vreselijke tijden doormaken. De handelaars en bedrijven die zwarte sneeuw zien. Werknemers die thuis zitten. Ouders die de zorg voor hun kinderen moeten combineren met hun werk. Ouderen die alleen zijn ... Onze samenleving wordt zwaar getroffen. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Toch zie ik ook positieve dingen gebeuren. Vele Peltenaren zetten zich belangeloos in voor anderen: doen boodschappen, maken mondmaskers, brengen brieven rond, maken tekeningen … Massaal veel mensen tonen hun warm hart. Dat is fantastisch! In dit magazine belichten we enkele van deze schitterende initiatieven. Uiteraard zijn er veel meer. Ik wil iedereen bedanken voor zijn inzet - op welke manier dan ook - én aansporen om de maatregelen nauwgezet te blijven volgen. Het is voor je eigen veiligheid en die van ons allen! Twijfel je over wat mag en wat niet? Kijk dan op www.gemeentepelt.be/coronavirus voor de meest actuele informatie. In deze PLT delen we ook nog enkele mooie beelden van “de buiten”. Die laten ons alvast dromen van een warme zomer. Want na regen komt zonneschijn. Samen komen we er wel door. Hou afstand, maar verlies elkaar niet uit het oog. Help waar het kan. Ook dat geeft warmte. Frank Smeets, Burgemeester

In dit nummer 4

Peltenaren helpen elkaar

5

Bloed geven blijft broodnodig

10

Pleegzorg verrijkt je leven

13

Nieuws over maatregelen tegen corona 3


In het spoor van...

Brecht van Scouts Boseind haalde medicijnen op voor een kwetsbare medemens.

In het spoor van...

#pelthelpt Peltenaren helpen elkaar tijdens coronacrisis

I

n heel Pelt zetten inwoners zich in om anderen te helpen. In de Facebookgroep #pelthelpt delen Peltenaren tips, doen ze oproepen en zoeken ze oplossingen voor problemen. Wil jij helpen of heb jij hulp nodig? Post het in de groep op Facebook of laat het de gemeente weten via www.gemeentepelt.be/pelthelpt. Op deze pagina vind je enkele hartverwarmende initiatieven door en voor Peltenaren. Uiteraard is dit maar een kleine selectie. Onze dank gaat uit naar iedereen die ons door deze moeilijke coronatijden helpt!

De brandweer leverde een broodnodige lading mondmaskers af bij het Mariaziekenhuis.

De naaimachines draaien overuren. Ook Eliane is volop mondmaskers aan het maken.

80 vrijwilligers trokken de straat op om informatiebrieven over het coronavirus te bussen in heel Pelt.

Onze collega Ayse vertaalde de informatiebrief naar het Turks zodat iedereen precies weet hoe hij zichzelf en de anderen kan beschermen.

Meer info? #pelthelpt www.gemeentepelt.be/pelthelpt pelthelpt@gemeentepelt.be 011 94 94 99 4


Achter de schermen

Achter de schermen

Bloedinzameling bij het Rode Kruis Eddy Dewitz is voorzitter van het Rode Kruis in Pelt. Hij laat ons tijdens een bloedinzameling de “klimaatcontainer” zien waarin het bloed van de bloedgevers verzameld wordt. “Om het bloed goed te kunnen transporteren, is de temperatuur in deze container exact 20,5 graden. Van hieruit gaat het bloed naar het laboratorium in Gent of Mechelen. Daar wordt het bloed geanalyseerd en behandeld. Dan gaat het naar de ziekenhuizen, waar het bloed wordt toegediend aan patiënten die het nodig hebben. Dat moet ten laatste 42 dagen na de bloedafname gebeuren.” Eddy is bijna dagelijks in de weer voor het Rode Kruis. “Ik zet mij graag in voor de gemeenschap als vrijwilliger. Met onze bloedinzamelingen maken we echt het verschil.” De Peltenaren zijn goede bloedgevers, maar het kan nog beter. “3,08 % van de Peltenaren geeft bloed. Dat is meer dan het Vlaamse gemiddelde. Toch kijken we naar boven: de kaap van 4% moeten we met alle Peltenaren toch kunnen halen”, zegt Eddy.

Meer info? Bloedgeven kan vanaf 18 jaar en mag vier keer per jaar. Eerstvolgende bloedinzamelingen in Pelt: 8 april, 17 – 20 uur, Dommelslagdreef 10 17 april, 17 – 20 uur, Dommelslagdreef 10 4 mei, 18 – 20.30 uur, O.C. Sint-Hubertus, Dorpsstraat 26 Bloedinzameling tijdens coronaperiode? Ja, bloedgeven is nog steeds mogelijk en is hard nodig om de voorraad op peil te houden. Houd steeds afstand, was je handen en blijft thuis als je ziek bent.

5


Op ontdekking in Pelt

Op ontdekking in Pelt

Wandelroutes

Het coronavirus dwingt ons om zoveel mogelijk thuis te blijven. Af en toe een wandeling maken – alleen of met je gezin en in de buurt van je woonplaats – mag nog en kan veel deugd doen. Nog voor de verstrenging van de maatregelen trok Marc Faes er alleen op uit en legde zijn favoriete wandeling vast op beeld.

6


Op ontdekking in Pelt

Ik wandel het liefst naar het houten brugje in het Hageven. Je kan er prachtige foto’s maken, vooral als er een mooi wolkendek is.

Wat spreekt jou aan in fotografie? “Het leuke aan fotografie is dat je nooit klaar bent met leren. Je kan nooit zeggen dat je het volledig onder de knie hebt. Je moet er ook altijd je aandacht bijhouden, want als je een instelling verkeerd zet, kan de foto verpest zijn. Je hebt dus geen tijd om te piekeren.” Wat fotografeer je het liefst? “Ik heb een breed interesseveld. In het begin fotografeerde ik vooral voetbalmatchen, soms wel drie op een weekend. Nu spreekt vooral de variatie mij aan. Dat vind ik ook leuk aan de opdrachten voor PLT magazine. Het is wel heel anders dan mijn werk voor Fotopelt.be. Daar bepaal ik zelf wat ik fotografeer en publiceer. Voor PLT magazine moet ik rekening houden met de lay-out van het magazine en met de richtlijnen van de redacteur.” Welke opdracht voor PLT magazine vond je het leukst? “Ik vind ze allemaal leuk. Veel Peltenaren zijn blij met de aandacht voor hun activiteit, vereniging of verhaal. Je leert veel mensen kennen, die me vaak verwonderen met wat ze doen. Fotosessies met modellen als Wim Vanlessen en Joke Emmers vind ik de leukste. Die zijn het gewoon om te poseren. De sessie met Joke is misschien wel mijn favoriet. Ik ken haar al heel lang en ze is altijd even spontaan.”

J

e kent Marc Faes misschien als de vaste fotograaf van PLT magazine of bent hem al eens tegengekomen op een van de vele evenementen die hij in beeld brengt voor Fotopelt.be. Toch is fotografie slechts een hobby voor Marc. “Het is een ideale uitlaatklep voor mijn beroep als bankier. Terwijl ik foto’s maak, heb ik geen tijd om aan mijn werk te denken”, laat Marc via e-mail weten.

Naast fotografie, is wandelen ook een hobby van je. “Ongeveer een jaar geleden ben ik gestart met de website wandelen.fotopelt.be, omdat ik merkte dat de fotoreeksen van wandelingen goed bekeken werden. Voor mijn wandelwebsite bracht ik alle bewegwijzerde wandelingen in beeld.” Waar wandel je het liefst? “Uiteraard hou ik van fotogenieke wandelingen. Ik wandel het liefst naar het houten brugje in het Hageven. Je kan er prachtige foto’s maken, vooral als er een mooi wolkendek is. Om daar te geraken volg je de paarse wandelroute die vertrekt aan bezoekerscentrum De Wulp. Je wandelt eerst een stuk langs de Dommel, om daarna een veld in te duiken waar vaak Galloway-runderen grazen. Plots zie je het brugje verschijnen. Als je dan nog wat verder loopt, kom je aan een andere magnifieke plek: de vennen. Er staat weer water omdat er veel regen gevallen is. De weerspiegeling van de lucht in dat water levert steevast mooie plaatjes op.”

Wat mag wel, wat niet? Je mag alleen of met je gezin gaan wandelen in je buurt. Je met de auto naar een natuurgebied verplaatsen, mag niet. Dat is jammer, maar het is voor ieders gezondheid. Het goede nieuws is dat de natuur er binnen enkele weken even mooi, misschien zelfs nog mooier zal uitzien. Nu dromen we even weg bij de foto’s van Marc. Later trekken we er zelf weer op uit. Zin in meer foto’s? Surf naar wandelen.fotopelt.be. 7


Zonder is gezonder

Ga jij deze weken ook aan de slag in de tuin? Ga onkruid dan op een natuurvriendelijke manier te lijf.

Hoe vermijd je onkruid?

Leg geen grote verhardingen aan of neem ze weg. Zo deden wij het alvast in de Zavelstraat en Stuifzandstraat. Je vindt een foto op pagina 2.

pesticiden

Pesticiden zijn schadelijk voor de natuur.


Pak onkruid op een natuurvriendelijke manier aan.

Gebruik een brander

Borstel je terras of stoep regelmatig

Schoffel de wortels van onkruid los

Giet of spuit kokend water over het onkruid

Maai gras niet te kort en gebruik geen opvangbak


Focus

Focus

Pleegzorg verrijkt je leven Nog voor Maggie ons vroeg om in ons kot te blijven, werden we hartelijk ontvangen door Marieke, Henrico en hun dochters Luna en Kyra. Het gezin vangt sinds een jaar een pleegkindje op. Ze vertelden heel open en eerlijk over de vreugde, maar ook de twijfels die daarmee gepaard gaan.

10


Focus

Zodra ik dat kleine meisje vasthield, ging mijn mamahart kloppen. – Marieke –

We noemen hun pleegkindje Sterre, om de privacy van het meisje te garanderen. De naam is een keuze van Marieke. Zij en haar man wilden graag een derde kind, maar dat bleek medisch niet verantwoord. Naast Luna (13) - wat maan betekent - en Kyra (9) - wat zon betekent - zou Sterre hun kinderwens compleet maken. Sterre is net 1 jaar en ze verblijft al haar hele leven bij het Pelts pleeggezin of toch bijna ...

Hoe was het eerste contact? Marieke: “Dat was overweldigend. Van zodra ik dat kleine meisje vasthield, ging mijn mamahart kloppen.”

Hoe is Sterre bij jullie terecht gekomen? Marieke: “Ik herinner me het nog heel goed: het was vrijdag 5 april, 13.30 uur toen ik telefoon kreeg van pleegzorg Limburg. Ze schetsen heel kort het verhaal van een baby van vijf dagen oud die per direct opgevangen moest worden. Ik was compleet verrast en vroeg een momentje om na te denken. Bijna onmiddellijk wist ik dat we het moesten doen.”

Luna: “In het begin was het stresserend. Mama en papa waren heel veel bezig met Sterre. Ik moest daar aan wennen.”

Henrico: “Wij hadden ons niet opgegeven voor crisisopvang, wel voor een langdurige plaatsing. Toch hebben we niet getwijfeld.” Jullie waren dus niet voorbereid op de komst van Sterre? Henrico: “Aan een langdurige plaatsing gaat een hele voorbereiding vooraf. Wij dachten niet dat we op korte termijn een kind zouden opvangen, laat staan een baby. Maar ik wilde wel heel graag zorgen voor een klein kindje. Mijn vrouw had eigenlijk liever een iets ouder kindje.” Marieke: “Toch wist ik ook meteen dat ik Sterre wilde opvangen. Op dat moment hadden we echter niets in huis. Ik ben meteen naar winkels gereden voor babykleertjes en luiers.” Kyra: “Toen mama thuiskwam met al die spullen dacht ik dat ze zwanger was!” Wanneer is Sterre naar jullie gebracht? Henrico: “Het was al avond toen ze arriveerde. Dorien van pleegzorg Limburg is de hele namiddag en avond bij ons gebleven. Zij doet haar werk met hart en ziel.”

Hoe beleefden jullie de eerste dagen? Marieke: “We leefden in een bubbel. Van de ene dag op de andere hadden we weer een baby in huis. Dat was een hele aanpassing, voor ons allemaal.”

Kyra: “Vroeger, wanneer Luna bij haar (biologische, red.) papa was, kreeg ik alle aandacht. Toen Sterre er net was, hadden mama en papa geen tijd voor mij. Dat vond ik niet leuk.” Wat vinden jullie er nu van dat Sterre bij jullie gezin hoort? Luna: “Wanneer ik thuiskom van een stomme dag op school, maakt zij mij weer vrolijk. Ze lacht altijd. Ze houdt er ook van om recht te staan in het waterbed en zich te laten vallen. Dan giert ze van het lachen. ‘s Avonds komt ze liefst bij mij liggen in de zetel en geeft ze me natte kussen.” Kyra: “Ik hou ervan om lekker te knuffelen met Sterre. Ik help haar graag afdrogen na haar badje en geef haar soms een flesje, maar ze blijft niet meer stilzitten. Het liefst blaas ik op haar buikje. Dan lacht ze hard.” Hoe gaan jullie om met de gedachte dat ze ooit weer weggaat? Marieke: “Dat is het zwaarste deel van pleegouder zijn, maar wij zijn daar heel realistisch in. Die gedachte houdt ons niet tegen om haar met liefde te omringen. We bouwen geen afstand in.” Henrico: “Tijdens de infoavonden van Pleegzorg leren ze je omgaan met dit soort onzekerheid. We prenten ons steeds in dat het tijdelijke opvang is, dat we Sterre opvoeden tot ze teruggaat naar haar biologische ouders. Toch heeft ze een vaste plaats in ons gezin. Ze krijgt evenveel aandacht en liefde als de andere kinderen.”

>>

11


Focus

Marieke: “Ons voordeel is dat wij een samengesteld gezin zijn. We weten wat het is om ouderschap te moeten delen, maar dat betekent niet dat we minder om onze kinderen geven.” Snap je dat dit andere gezinnen tegenhoudt om een pleegkind op te vangen? Henrico: “Dat begrijpen we zeker en daar wordt door Pleegzorg veel aandacht aan besteed. Ik raad gezinnen die twijfelen aan om naar een infoavond te gaan. Wij hebben ook gevoelsmatig beslist om ons op te geven voor pleegzorg. Na de eerste bijeenkomst waren we overtuigd.” Hoe word je voorbereid op de opvang van een pleegkind? Henrico: “Je hebt verschillende gesprekken met de mensen van Pleegzorg, volgt vormingsavonden en spreekt met andere pleegouders. Zo wordt nagegaan of pleegzorg binnen je gezin past en in welke vorm.” Marieke: “De vormingsavond die de grootste indruk naliet was de getuigenis van een biologische mama. Ze vertelde dat ze eerst boos was dat haar kinderen werden afgenomen, maar dat ze tot het besef kwam dat ze gelijk hadden en dat het beter is voor haar kinderen.”

Henrico: “Open communicatie is een speerpunt in de vorming. We hebben geleerd om onze bezorgdheden te delen en niets achter te houden. Hieraan moeten zowel de pleegouders als de biologische ouders werken.” Hoe is jullie band met de biologische ouders van Sterre? Marieke: “Vanaf het begin hadden wij een fijn contact met de ouders. We waren bang hoe zij zouden reageren, maar ze hebben het ons nooit kwalijk genomen. Zij mogen om de twee weken een uurtje contact hebben met Sterre. De laatste tijd komen ze af en toe naar ons thuis.” Henrico: “Sterre heeft nog één zus en drie broers. De contacten met het biologisch gezin verlopen goed, maar Sterre begint eenkennig te worden en dat is soms pijnlijk voor de ouders. Gelukkig krijgen zij goede begeleiding van Pleegzorg.”

Wat willen jullie Sterre meegeven? Marieke: “We geven haar goede basiswaarden en –normen mee en een stukje humor. Dat moet wel in ons gezin.” (lacht) Henrico: “We zorgen voor een warm deken, een liefdevolle omgeving en we wensen haar alles in het leven wat we onze eigen kinderen toewensen.”

Meer info? Pleegzorg iets voor jou? Ga naar www.pleegzorgvlaanderen.be voor meer informatie.

Heb je er zicht op hoe lang Sterre nog bij jullie mag blijven? Henrico: “De rechter beslist hoe lang Sterre nog bij ons zal blijven. Welke periode dit gaat zijn, is nog niet bekend.” Marieke: “Als we haar biologische ouders goed inschatten, zal Sterre nooit volledig uit ons leven verdwijnen ook al woont ze weer bij haar biologische ouders. Dat hoop ik toch.”

Het engagement van pleegzorggemeente Pelt Gemeente Pelt wil alle kinderen en jongeren zo weerbaar mogelijk maken, zodat zij sterk in hun schoenen staan wanneer ze de stap zetten naar zelfstandigheid. Pleegzorg heeft dezelfde doelstelling. De gemeente neemt verschillende initiatieven om pleegzorg te ondersteunen: • ze organiseert infoavonden; • ze zet acties op om pleegzorg kenbaar te maken en te promoten; • ze nodigt pleegouders uit op de gemeentelijke babyborrel.

12


In het kort...

In het kort...

Vragen over het coronavirus?

D

e redactie van dit PLT magazine werd afgesloten op maandag 30 maart. De meest actuele info vind je op www.info-coronavirus.be. Op www.gemeentepelt.be/coronavirus vind je meer info over het coronavirus in Pelt. Je leest er onder meer dat het EMJ zal plaatsvinden van 11 tot en met 14 september.

Wat met de afvalophaling?

D

Blijf in contact via #mijnpelt

e afvalophaling aan huis gaat voorlopig door. Om zoveel mogelijk ophalingen te kunnen blijven garanderen beperkt Limburg. net het aantal aangeboden afvalzakken tot vier per afvalsoort (huisvuil, pmd, groen). Het kan zijn dat de ophaalwagens op een ander tijdstip dan gebruikelijk bij je langskomen. De ophaling start steeds om 6 uur 's ochtends. Zet daarom je afval de avond voordien buiten.

u iedereen zo veel mogelijk thuisblijft, zijn sociale media voor velen dé manier om contact te houden met familie, vrienden en dorpsgenoten. Ook vanuit de gemeente willen we via Instagram de banden met ons mooi dorp en met elkaar aanhalen. Daarom delen we regelmatig foto’s die (openbaar) gepubliceerd worden met #mijnpelt.

Voorlopig zijn er geen papierophalingen door verenigingen. Dat wil zeggen dat de huis-aan-huis inzameling van papier en karton van 25 april in Boseind, Damsheide, Grote Heide, Herent en Sint-Huibrechts-Lille en van 28 april in het centrum van Neerpelt niet doorgaan. De papierophaling van 25 april in Overpelt gaat voorlopig wel door.

N

Zin om mee te doen? Volg @gemeentepelt op Instagram en post je foto’s met #mijnpelt.

Strijd tegen processierupsen

De gemeente blijft tot jouw dienst

D

e dienstverlening in de gemeentehuizen blijft verderlopen. We vragen je wel om niet-dringende zaken uit te stellen. Heb je toch dringend iets nodig? Bel ons even op 011 94 94 94. We proberen je telefonisch verder te helpen en indien nodig plannen we een afspraak in.

H

eb je thuis eikenbomen, dan kan je in mei en juni last krijgen van processierupsen. Om dit te vermijden voorzien we eind april of begin mei een preventieve behandeling. Staat op jouw privédomein een eikenboom, kan je ons dat uiterlijk 15 april melden via www.gemeentepelt.be/processierupsen of telefonisch op 011 94 92 33. Onze groendienst zal de situatie ter plekke komen bekijken. Heb je je boom in het verleden al aangemeld, dan hoef je dat niet opnieuw te doen.

Indien je moet betalen in het gemeentehuis, doe dit dan met bankkaart en niet met contant geld. Wist je dat je verschillende akten en attesten (bijvoorbeeld uittreksel uit strafregister) van thuis uit kan opvragen? Ga naar www.gemeentepelt.be/attesten.

13


Geflitst

Geflitst

De kasten schilderen. Ideaal klusje tijdens het “huisarrest”.

#mijnpelt Jouw foto op deze pagina’s? Post ze op Instagram of Facebook met #mijnpelt of mail ze naar communicatie@gemeentepelt.be. gemeentepelt

Creatief thuiswerken doe je zo.

gemeentepelt © waahw_findhappythings

Wachten op de perfecte natuurfoto? Daar heb je nu tijd voor.

© christof_daens

Blijf in uw kot, of in uw serre.

© leentje.v

Geen kat op straat, zo hoort het! © suikerhuys_cakedesign

Een opkikkertje voor de bewoners en medewerkers van het rusthuis.

© jeroen.balette

14

© lydiam91


College van Burgemeester en Schepenen Contact www.gemeentepelt.be info@gemeentepelt.be +32 11 94 94 94 Heb je een akte of attest nodig? Vraag het op via www.gemeentepelt.be/attesten. Heb je dringend iets anders nodig? Bel ons op 011 94 94 94.

Colofon Verantwoordelijke uitgever College van Burgemeester en Schepenen, Oude Markt 2, 3900 Pelt Redactie Dienst communicatie (communicatie@gemeentepelt.be) Foto’s Marc Faes (Fotopelt.be) I Gemeente Pelt Vormgeving Toast Confituur Druk Drukkerij Boonen

Burgemeester Frank Smeets algemeen beleid | budget | politie | veiligheid | burgerlijke stand | bevolking | personeel | erediensten | informatie | participatie | communicatie 011 94 94 94 | frank.smeets@gemeentepelt.be Schepen Raf Drieskens lokale economie | lokaal werkgelegenheidsbeleid | sociale huisvesting | smart city | kernversterking | dorpenbeleid 011 80 47 30 | raf.drieskens@gemeentepelt.be Schepen Ann Van Dorpe welzijn | gezin | kinderen | ouders | ouderen | gezondheidspreventie | buurtgerichte zorg 0498 65 47 32 | ann.vandorpe@gemeentepelt.be Schepen Leen Gielen sport | recreatie | toerisme | inrichting en kwaliteit publieke ruimte 0478 66 41 10 | leen.gielen@gemeentepelt.be Schepen Liesbeth Fransen landbouw | natuur | milieu | fietsbeleid | duurzame mobiliteit | plattelandsbeleid | integraal waterbeheer 0476 57 71 45 | liesbeth.fransen@gemeentepelt.be Schepen Jaak Fransen ruimtelijke planning | omgevingsvergunningen | mobiliteit 0495 20 23 04 | jaak.fransen@gemeentepelt.be Schepen Niels Valkenborgh cultuur | erfgoed | evenementen | kermissen en markten 0473 87 60 20 | niels.valkenborgh@gemeentepelt.be Schepen Dirk Vanseggelen openbare werken | gemeentelijk patrimonium | kerkhoven 0473 55 70 47 | dirk.vanseggelen@gemeentepelt.be Schepen Marc Geerts financiĂŤn | gelijke kansen | ontwikkelingssamenwerking 0478 32 15 68 | marc.geerts@gemeentepelt.be Schepen Katrien Kenis voorzitter Bijzonder ComitĂŠ Sociale Dienst | jeugd 0477 17 60 33 | katrien.kenis@gemeentepelt.be

15


Het coronavirus

Hoe kan je een besmetting voorkomen?

Was je handen regelmatig en grondig met water en zeep. Reken zo’n 40 à 60 seconden per wasbeurt.

Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.

Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.

Vermijd handen geven.

Blijf thuis! Enkel noodzakelijke verplaatsingen zijn toegestaan.

Hou minstens 1,5 meter afstand.

Meer informatie over de maatregelen en de gevolgen voor Pelt vind je op www.gemeentepelt.be/coronavirus. Heb je hulp nodig of wil je graag helpen? Volg op Facebook de groep #pelthelpt of registreer je op www.gemeentepelt.be/pelthelpt. Mailen kan naar pelthelpt@gemeentepelt.be en bellen doe je op het nummer 011 94 94 99.

Profile for Gemeente Pelt

PLT magazine april 2020  

Peltenaren helpen elkaar tijdens de coronacrisis. In het magazine belichten we enkele initiatieven, maar uiteraard zijn er veel meer hartver...

PLT magazine april 2020  

Peltenaren helpen elkaar tijdens de coronacrisis. In het magazine belichten we enkele initiatieven, maar uiteraard zijn er veel meer hartver...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded