Gehrmans katalog 2022–2023

Page 1

2022–2023

KATALOG läromedel sångböcker kyrkomusik KÖR kammarmusik ORKESTER övriga varor i urval


2

nyheter: arias for young voices

– hugo alfvén på orgel

NU ÄR FYRKLÖVERN KOMPLETT!

ARIAS FOR YOUNG VOICES | BARITONE

rofessional

t set of skills: of interpretation,

composers, operas

nciation of languages.

singing arias suited to your

CES is the experienced and

Marklund, Professor of Singing Music. The series is the beginner’s

es a complete platform to launch

es. Arias for Young Voices contains

red arias from the early days of

— specially selected for the needs

ogical method offers students and

al information about the composer,

ut also full IPA translations and the

t to the piano part. In all, Arias

a useful source for concerts and

trance to the joyous path of

nger.

H

östen 2022 publiceras den sista och fjärde delen i serien med antologier för unga sångare som vill bredda sin repertoar. 30 korta, välkända arior från barock till nutid för ett moderat röstomfång. 10 sakrala arior och 20 operaarior med pianoackompanjemang och ackordanalys. Utförlig verkkommentar på engelska, originaltext med fonetik samt tips på ytterligare repertoar. Musik av bland andra Bach, Britten, Händel, Korngold, Mozart, Mendelssohn, Puccini, Rossini, Schubert, Tjajkovsky, Vivaldi.

BARITONE BASS BARITONE | BASS

ARIAS FOR YOUNG VOICES

BASS

ISBN 978-91-7748-395-3

9 789177

483953

• 30 arior • originaltexter med fonetik • utförlig verkkomentar om alla arior • ackordanalys • ytterligare repertoartips • 292 s., inbunden 2022-06-13 10:08

Barbro Marklund, red är professor i sång på Norges Musikhögskola samt hedersprofessor på Lettiska Musikakademien ARIAS FOR YOUNG VOICES – BARITONE BASS Barbro Marklund, red.

ER I OMM ER 2022 K T U EMB SEPT

GE 13196 . . . . . . . . . 470 kr I seriren finns även en del för respektive röstläge: sopran, mezzo/alt och tenor, se sid 38.

HUGO ALFVÉN PÅ ORGEL

H

ugo Alfvén (1872–1960) skulle år 2020 ha fyllt 150 år. I häftet Hugo Alfvén på orgel ingår några utdrag ur hans rika produktion. Då Alfvén i stort sett aldrig använde orgel i sina kompositioner innehåller häftet transkriptioner eller arrangemang för orgel. Versioner som inte bara gör originalmusiken rättvisa utan bidrar även till att hans musik får klinga i ännu fler sammanhang.

142

Hugo Alfvén på orgel Sex transkriptioner

innehåll:

Andante religioso ur Uppenbarelsekantat Drottningens av Saba festmarsch ur Den förlorade sonen Elegi ur Gustav II Adolf Polka från Roslagen ur Den förlorade sonen Psalm från Älvdalsåsen ur Dalarapsodi

gränslöst

Vallflickans dans ur Bergakungen

HUGO ALFVÉN PÅ ORGEL Jan H Börjesson, Gunnar Idenstam, Oskar Lindberg, Per Gunnar Petersson, Mats Åberg ge 14268. . . . . . . . . . 194 kr

Hugo Alfvén – tonsättare, dirigent, violinist, målare.


3 brev

BÄSTA KUND!

ATLAS ANATOMICUS sånger om delar i kroppen du inte visste fanns

Dags för en ny höst, nya musikprojekt och en ny katalog från Gehrmans Musikförlag. Där dyker också upp en rad nya utgåvor, inte minst med anledning av den jubilerande Hugo Alfvén och vår serie Efterlyst med körmusik av kvinnliga tonsättare. Ytterligare musik är förstås alltid på gång. Under 2022 har projektet #SVENSKKÖRMUSIK haft formen av en Efterlysning som gick ut till kvinnliga och ickebinära tonsättare i Sverige under hösten 2021. En extern manuskommitté har bedömt verken och valt ut sex stycken för utgivning och presentation i serien #svenskkörmusik under 2022 Titta på filmerna på vår hemsida, Facebook eller Youtube. I Oscars församling i Stocksholm drog kyrkomusikerna igång ett sångprojekt för barn som fick namnet ATLAS ANATOMICUS. Det hela resulterade i tio sånger om delar i kroppen du inte visste fanns och kulminerade i en verklig festkonsert i maj 2022. Sångerna presenteras i boken med samma namn med härliga bilder av illustratören Annika E. Wiklund. Det hela kommer att framföras på Kyrkomusiksymposiet i Uppsala i september. Så även SANNINGENS VIND, en nyskriven mässa av Irma Schultz och Hans Kennemark

Rebecka Ryd Pär Olofsson Hanna Sandman Magnus Bäcklund Fredrik Malmberg Annika E. Wiklund

#svenskkörmusik SATB

Natten då stjärnorna föll That Night of Falling Stars

Anna Cederberg-Orreteg Text David Carlson

Sensus körmusik nr 1069

ALVA KLUM LARS HALAPI

Känslolatarna – som det känns när det känns

Tretton sanger för barnkör

Det som började som några sånger till Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm växte till ett helt begrepp – känslolåtar. Alva Klum ger med sångerna i boken KÄNSLOLÅTAR – som det känns när det känns barn och ungdomar sånger om allt från att börja skolan eller få vara ifred till funderingar om döden eller att vara kär. Att sjungas av barn-, ungdoms- och skolkörer eller lyssna på när det finns känslor som behöver komma ut! Daniel Möller fyller på förrådet av julmusik med TVÅ STAFFANSVISOR och på sidan 26 hittar du bland annat JULHYMN av Hugo Alfvén som nu ges ut för första gången. Tonsättare Albert Schnelzer har bidragit till pianolitteraturen med den mycket lekfulla sviten PLAYGROUND.

Två staffansvisor

Staffansvisa från Vittskövle | Godmorgon här SATB a cappella Daniel Möller, arr

På sidan härintill syns att i september kommer den fjärde delen av ARIAS FOR YOUNG VOICES och därmed fullbordas Barbro Marklunds oerhört gedigna serie för den unga sångaren. Glöm inte att leta efter mer spännande musik i sociala medier och på vår hemsida WWW.GEHRMANS.SE där vi hela tiden fyller på med nya ut­gåvor. Vill du bläddra i noter eller träffa någon representant från Gehrmans? Vi finns på höstens Kyrko­ musiksymposium i Uppsala, Bokmässan i Göteborg och Körledarkonventet i Örebro där du hittar oss och mer musik i våra utställningsmontrar.

sensus körmusik nr 1076

irma schultz Hans Kennemark

partitur

Sanningens vind Mässa för solist, kör satb, flöjt, två fioler, kontrabas och orgel

Albert Schnelzer

Hoppas att vi ses! Playground five short pieces for solo piano

Karin Ekedahl | Chef Utgivning och produktion Gunnar Helgesson | Marknadschef


4 barn

SOM DET KÄNNS NÄR DET KÄNNS

V

ad som började som några sånger till Adolf Fredrik Musikklasser växte till ett helt begrepp – känslolåtar. Alva Klum har med sina direkta och omtänksamma texter gett barn och ungdomar en hel samling med låtar att uttrycka sina känslor genom. Sånger om allt från att börja skolan eller få vara ifred till funderingar om döden eller att vara kär. Tillsammans med Lars Halapi hittade melodier och ackord hem och kan nu sjungas av barn-, ungdoms- och skolkörer varhelst det finns känslor som behöver komma ut! Alva Klum KÄNSLOLÅTARNA

Sensus körmusik nr 1069

ALVA KLUM LARS HALAPI

Känslolatarna – som det känns när det känns

Tretton sanger för barnkör

SÅNGERNA INSPELADE!

ge 14222. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . 152 kr

Lilla

Sånger för de allra minsta

På hylletiketterna i Lilla Sångskafferiet står teman som ”Titta – peka”, ”Röra på kroppen”, ”Leka”, ”Julen” med mera, och du kan lätt få uppslag till roliga och lärorika temasamlingar. Förutom sånger för samlingen finns också sånger och ramsor som passar för andra tillfällen i vardagen på förskolan, som matstunden, vilan och gympapasset. Här finns sånger som handlar om att utforska kroppens möjligheter, att hjälpa till i köket, att fira jul, att längta efter någon och om att vara tillsammans.

Li LLa S å ngSka f f e r i e t

Sån gSkafferiet Med hjälp av Lilla Sångskafferiet skaffar du snabbt påfyllning i din repertoar av enkla, roliga, medryckande och pedagogiska sånger som passar för barngruppernas sångsamlingar. I Lilla Sångskafferiet finns sånger och lektips för de allra minsta barnen. På skafferiets hyllor finner du nyskrivna namnsånger, rörelsesånger och danslekar, håll-igång-sånger och varva-ner-sånger.

Lilla

SångS kafferiet

UNDER SAMMA U NDER S AMMA HIMMEL HIMMEL

1. Häng med [1:35]

UNDER SAMMA HIMMEL

2. Stygga 1. Häng med [1:35] myggan [1:36]

2. Stygga myggan [1:36] 3. Skallerormen Sigge [2:25] 3. Skallerormen Sigge [2:25] 4. Indien [1:56] 4. Indien [1:56]

5. Åke Åsna [2:01]

Sånger för de allra minsta

er om sång

ch staden skogen o

Wei är hej * [3:04] 5. Åke Åsna6. [2:01] 7. Radi-dadi-daj [1:28]

6. Wei är hej * [3:04]

8. En liten kyckling från Rio [1:31]

7. Radi-dadi-daj [1:28]

9. Kemal Kamel [1:46]

8. En liten kyckling från Rio [1:31]

Så för dig som hungrar efter ”matnyttigheter” eller för dig som bara är lite småsugen på något nytt och lustfyllt – det är bara att rota runt i skafferiet, här finns många godbitar att hämta!

10. Under samma himmel [2:12]

9. Kemal Kamel [1:46] 11. Häng med (sing-along) [1:36]

10. Under samma himmel [2:12] 12. Stygga myggan (sing-along) [1:34] 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Gunlög Rosén Gustav Rosén

Upphovsmän till Lilla Sångskafferiet är Gunlög Rosén och Gustav Rosén.

LUTFISKEN

ISBN 978-91-7748-112-6

GE 11961

Fingerlekar och rörelse­ ramsor för barn i åldrarna 1–5 år. Materialet knyter an till vår tradition av ramsor men texterna är nyskrivna och språkbruket modernt. Ramsor om barns S å ng Ska f f e r i e t nutida vardag men där finns också troll, älvor, drakar och prinsessor. Gunlög Rosén

LILLA SÅNGSKAFFERIET

Sånger, ramsor och lektips som passar för olika företeelser i de allra minsta barnens vardag. Gunlög Rosén Gustav Rosén ge

Stora

Sångerna i Stora Sångskafferiet bjuder på stor bredd och rik variation, samtidigt som de är lätta att lära sig.

På skafferiets hyllor finner du nyskrivna rörelsesånger och danslekar, men också pedagogiska sånger kring djur och natur, väder, vind och vatten. Här finns sånger om självkänsla, sånger om kamratskap och sånger som stärker samhörigheten i gruppen. Alla sånger finns inspelade på en cd som följer med boken.

StO ra Så ng Sk a ff er i e t

Sånger för de lite större

Med hjälp av Stora Sångskafferiet skaffar du snabbt påfyllning i din repertoar av medryckande sånger som passar för barn i senare delen av förskolan, förskoleklass och de första skolåren.

11961 . . . . . . . . . . . 355 kr Stora

S å ng Sk a f f e r i e t Sånger för de lite större

Så för dig som hungrar efter ”matnyttigheter” eller för dig som bara är lite småsugen på något nytt och lustfyllt – det är bara att rota runt i skafferiet, här finns många godbitar att hämta!

lutf

6454. . . . . . . . . . . . 224 kr Gunlög Rosén Gustav Rosén

Upphovsmän till Stora Sångskafferiet är Gunlög Rosén och Gustav Rosén.

ISBN 978-91-7748-332-8

GE 11962

9 789177 483328

BARN

Tio sånger av Karin Håkansson och Andreas Andersson

GUNLÖG ROSÉN OCH GUSTAV ROSÉN

med samtalsfrågor och lekförslag av Gunlög Rosén och Ingrid Stenberg

9 789177 483311

LILLA VICKEVIRE OCH HANS VÄNNER

13. Skallerormen Sigge (sing-along) [2:25] 14. Indien (sing-along) [1:55]

Häng med (sing-along) [1:36] 15. Åke Åsna (sing-along) [1:59] Stygga 16. myggan [1:34] Wei är(sing-along) hej (sing-along) [3:06] Skallerormen [2:25] 17. RadiSigge dadi (sing-along) daj (sing-along) [1:26] Indien (sing-along) [1:55] från Rio (sing-along) [1:31] 18. En liten kyckling Åke Åsna 19. (sing-along) Kemal Kamel [1:59] (sing-along) [1:45] 20. Under samma [3:06] himmel (sing-along) [2:08] Wei är hej (sing-along) Radi dadi daj (sing-along) [1:26] En liten kyckling från Rio (sing-along) [1:31] Kemal Kamel (sing-along) [1:45] Under samma himmel (sing-along) [2:08]

STORA SÅNGSKAFFERIET

Sånger och lektips för barn från senare delen av förskolan till de första skolåren. Gunlög Rosén Gustav Rosén ge

11962 . . . . . . . . . . . 355 kr

SUS OCH BRUS

KLANG I BYGGET

Roliga och medryckande sånger om två olika typer av miljö som de flesta barn har ankytning till. Sångerna passar från den senare delen av förskolan till flera år upp i skolan. Här finns finurliga och pedagogiska sånger, här finns också övningar, lekar och tips som kan göra en sång till en inspirerande lektionsstund. Sångerna i Sus och brus bjuder på stor bredd och rik variation, samtidigt som de är lätta att lära sig. Alla sånger finns inspelade och kan lyssnas på via streamingtjänster. Gunlög Rosén Gustav Rosén Ingrid Stenberg

Sånger för de minsta barnen. Gullan Bornemark

ge

13424 . . . . . . . . . . 317 kr

air

2303. . . . . . . . . . . . 185 kr

UNDER SAMMA HIMMEL

Via djuren möter vi vårt mångkulturella samhälle. CD med sångerna och sing-along-version. Karin Håkansson Andreas Andersson 11186 . . . . . . 103 kr 10880 . . . . . . . . 136 kr

noter ge cd ge

OBS! PRISSÄNKT TUT I RUTAN

BYGG OCH LÅT

Gam­la bekanta men också många nyare här­ li­ga låtar. Ackord­samt utskrivet piano­komp. Gullan Bornemark

Byggbeskrivningar på enkla musikinstrument och tips på hur man använder dem.

air

2327 . . . . . . . . 319 273 kr

lutf

88496074 . . . . . . 131 kr


5 barn

Sagor ur TITTA – JAG KAN!

TITTA – JAG KAN!

DEN GLADA APAN

KREATIVA SÅNGER

SÅNGÄGGET

FLYG LILLA FJÄRIL

Rytmiksamlingar för de allra minsta (1–3). cd med alla sånger Anne-Marie Engelholm

Sångbok med 28 enkla, lättkompade låtar för barn i förskoleåldern. cd med alla sånger

Sånger med metodikoch aktivitetsförslag för barn i 5–10-årsåldern. Liz Bäckström

En samling nya sånger för barn i åldrarna 3–10 år. cd med alla bokens visor.

Närmare 100 lekvisor och ramsor. Två cd med samtliga sånger. Heléne Don Lind

bok lutf 6164 . . . . . . . 196 kr cd lutf 5610 . . . . . . . . . 174 kr

bok lutf 6263 . . . . . . . 218 kr cd lutf 5914 . . . . . . . . . 174 kr

cg

7269 . . . . . . . . . . . 262 kr

bok lutf 6317 . . . . . . . 289 kr cd lutf 1303 . . . . . . . . . 196 kr

bok lutf 55 . . . . . . . . . . 201 kr cd lutf 551. . . . . . . . . . . 174 kr cd lutf 552 . . . . . . . . . . 174 kr

SENSUS KÖRMUSIK NR 1015

anne-marie engelholm

rytmik är en ch metod. ivs lekfulla rser tas till

Temasamlingar med tonvikt på ryTmik för förskola och lågstadium

några exempel n arbeta. n det finns också iteter.

–2010) var d Göteborgs flertal böcker

anne-marie engelholm

Temasamlingar med tonvikt på

ryTmik

för förskola och lågstadium

AGNETA LARSSON

Vi sjunger tillsammans

ISBN 978-91-8849600-3

9 789188 496003 LUTFISKEN

LUTFISKEN

Tretton sånger för barnkör

TEMASAMLINGAR med tonvikt på rytmik

Lekfulla aktiviteter för barn 4–7 år. cd med alla sånger och musik till övningarna. Anne-Marie Engelholm bok lutf 6003 . . . . . . . 196 kr cd lutf 5107 . . . . . . . . . 174 kr

LEKVISOR FÖR SMÅTT FOLK

41 enkla visor med mycket lek- och rörelseglädje för de minsta förskolebarnen. tf

6580 . . . . . . . . . . . . 279 kr 1549. . . . . . . . . . 196 kr

cd lutf

OBS! PRISSÄNKT

FÖR NYFIKNA ÖRON VI SJUNGER OCH GLADA FÖTTER TILLSAMMANS

Ett pedago­giskt material som har blivit något av en klassiker inom musik- och rytmik­undervis­ ningen inom förskola, grund­skola och kultur­ skola. En guldgruva för alla som arbe­tar med barn i grupp! Kerstin Linzander Marianne AurellHellström

Tretton sånger för barn mellan sex och tolv år för alla tider på året. Agneta Larsson ge

13919 . . . . . . . . . . . . 152 kr

6707 . . . . . . . . . . . 262 kr

Repertoarbok 2 cg

med cd!

6708. . . . . . . . . . . 262 kr

ANNE-MARIES RYTMIKRECEPT

DEN MAGISKA TRÄDGÅRDEN

Idéer till samlingar för åldrarna 1–4. cd med sångerna i sång- och kompversioner. Anne-Marie Engelholm

För barn från förskole­ åldern upp till tio år. CD med sångerna och singbackversioner. Christina Nordstrand

bok lutf 6553 . . . . . . . . 196 kr cd lutf 1563. . . . . . . . . . 174 kr

bok lutf 6614 . . . 189 142 kr cd lutf 1648. . . . . . . . 185 kr

10443 . . . . . . . 207 kr

Hela paketet cg

6706x. . . . . . . . . . 789 kr

BOK HÖST – VINTER lutf 88496368 . . . . . 279 kr CD SOMMAR

6706 . . . . . . . . . . 262 kr

cd ge

BOK VÅR – SOMMAR lutf 8849635x. . . . . . 279 kr

CD VÅR lutfcd 138. 196 kr

Metodbok cg

Sångböcker som innehåller 12–14 låtar för varje årstid. De flesta sångerna är nyskrivna men några gamla godingar ingår också. Till varje årstid finns även förslag på en rytmiklektion. På cd-skivorna finns alla låtar både som sång- och singbackversioner.

Repertoarbok 1 cg

LÅTAR ÅRET RUNT

SALLY SÄL Musiksaga, sånger och en minimusikal. CD med sagan samt sångoch singbackversioner. Peter Wiklund Britt-Marie Niverbrant bok+cd lutf 392 . . . . . . 323 kr

lutfcd 139 . . . . . . . . . . 196 kr CD HÖST lutfcd-140 . . . . . . . 196 kr CD VINTER lutfcd 141 . . . . . . . . 196 kr


6 barn

OM KROPPSDELAR DU INTE VISSTE FANNS ATLAS ANATOMICUS sånger om delar i kroppen du inte visste fanns

Rebecka Ryd Pär Olofsson Hanna Sandman Magnus Bäcklund Fredrik Malmberg Annika E. Wiklund

H

äng med på en musikalisk upptäcktsfärd i kroppens spännande värld. Atlas Anatomicus är en samling sånger i flera olika musikaliska stilar. Du får lära känna några okända, men ändå så viktiga, kroppsdelar: härska­ rinnan Glutea Maxima, den något stillsamma och osäkra Iris, den lilla, lilla Tallkottkörteln barnens favorit: Hippo­ campus, vår inre sjöhäst som hjälper oss att hitta rätt i livet. Välkommen ombord på båtbenet så tittar vi in vår kropp. Rebecka Ryd | Pär Olofsson | Hanna Sandman | Magnus Bäcklund | Fredrik Malmberg | Annika E. Wiklund ATLAS ANATOMICUS ge 14346. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . 229 kr

Åsa Hagberg

Nadja Eriksson

VI GÖR DET TILLSAMMANS Sex sånger för barneller ungdomskör

SINNENAS SPEKTAKEL

I Sinnenans spektakel bjuds barn i förskoleåldern in till ett färg­ sprakande och kreativt musik­äventyr. Ett interaktivt, varierat och engagerande material där temat är våra fem sinnen. Ensemble Yria Illustrationer: Mia-Maria Güettler ge

LÄNGRE ÄN LÄNGST

FLYTANDE FORM

I Längre än längst får barn i den lägre skolåldern upptäcka rymden i musik, sång och rörelse. Elva ny­skriv­na låtar hjälper till att både ställa stora frågor och ge små svar.

Ett unikt pedagogiskt och ämnesöverskridande material där man utforskar vatten i alla dess former. I Flytande form blandar Ensemble Yria nyskrivna låtar med fakta, tips och uppdrag. Innehållet berör vetenskap, språk, musik och andra konstformer samt reflekterar över myter, sociala interaktioner och samtidsfrågor. Flytande form är skapad av Ensemble Yria i samarbete med barn, forskare och pedagoger. Boken innehåller också en lärarhandledning samt en CD med alla låtar och sing along-spår.

Ensemble Yria Illustrationer: Mia-Maria Güettler ge

11354 . . . . . . . . . . 328 kr

12051 . . . . . . . . . . 328 kr

Alla sånger lyssnas på via länk eller streamingtjänster.

Alla sånger lyssnas på via länk eller streamingtjänster.

Ensemble Yria Illustrationer: Staffan Larsson ge

12970 . . . . . . . . . . 328 kr

VI GÖR DET LYHÖRT OM SKOLBARNS VARDAG TILLSAMMANS Fina visor som handlar om hän­­delser i skolbarnens vardag och följer årets växlingar. Melodi, text och ackord­analys. Birgitta Bäckström HEJ PÅ DEJ SKOLAN! cg 6782 . . . . . . . . . . . . 103 kr HÄR KOMMER JAG! cg 6968. . . . . . . . . . . . 103 kr KUL ATT SE DEJ! cg 7216 . . . . . . . . . . . . 103 kr NU SÄTTER VI IGÅNG cg 7506 . . . . . . . . . . . 103 kr HÄNGER DU MED? ge 10547 . . . . . . . . . . . 103 kr

TRUMSKINN SE SID 43

Sex sånger för den lite äldre barn- eller ungdomskören. Sånger som kännetecknas av fina texter och sångbara melodier och spänner från det innerligt finstämda till det uppsluppna och humoristiska. innehåll: Det är aldrig fel, Jag är inte färdig än, Låt ingen vara ensam, När vi tittar på ytan, Vara rädda om, Vi gör det tillsammans Åsa Hagberg Nadja Eriksson ge

14119 . . . . . . . . . . . 86 kr


barn kolumntitel – musikal CD

SENSUS KÖRMUSIK NR 911

ÅSA HAGBERG • NADJA ERIKSSON

Musikal för barnkör och piano

OBS! PRISSÄNKT

CIRKUS MUSIKÖR

TROLLSÅNGBOKEN

Sånger och manusförslag till en liten musikal i cirkusmiljö. cd:n med alla sånger i sång- och singbackversioner. Från fem år.

20 sånger och sånglekar och manus till en minimusikal. Dubbel-cd med alla sånger i sång- samt singbackversioner.

bok+cd lutf 6546 .289 231 kr

OBS! PRISSÄNKT

OBS! PRISSÄNKT

bok lutf 6614 . . 264 209 kr 2 cd lutf 1648. . . . . . . 214 kr

ROCK'N ROLLERS CLUB

Singbacksångbok och musikal om skolans arbetsklimat. Från 10 år. sångbok 6270 . . . . . 214 kr pianobok lutf 6287.129 kr cd lutf 3510 . . . . . . 149 kr

DJUREN PÅ KACKELGÅRDEN

I SAMMA BÅT

Noter och text till tio sånger, saga, och musikalmanus samt en cd med både sång- och kompversioner. Från fem år.

Musikal som utgår från historien om Noas ark i alla tänkbara musikstilar och djurroller. Åsa Hagberg Nadja Eriksson

bok+cd lutf 6591 . 254 229 kr

ge

Mitt ibland dem

SENSUS KÖRMUSIK NR 1066

Susanne Rikner

13223 . . . . . . . . . . . 163 kr SENSUS KÖRMUSIK NR 975

Åsa Hagberg • Nadja Eriksson

Lindie Boström

MUSIKAL FÖR DISKANTKÖR

Påskmusikal med mässa

med 2 cd!

HALLÅ RYMDEN – HEJ SPEJS!

Musikal för årskurs 2–4 om rymden, planeter och årstider. Materialet består av musikalhäfte och cd. I musikalhäftet finns manus som får kopieras till klassen, noter med rörelseförslag, rekvisita- och klädlista samt praktiska tips. På CD:n finns alla låtar, både med och utan sång, samt ljudeffekter. Det finns också videoklipp från en föreställning där du ser hur danserna kan gå till och hur kostymerna kan se ut. häfte + cd lutf 6379 . . . . . . . . . 789 kr

NYHET!

SHOWTIME!

TRE JULSPEL

MITT IBLAND DEM

Discomusikal som tar upp angelägna frågor för ungdomar i de tidiga tonåren.

för barn upp till ca tio år. Kan spelas var för sig eller sättas samman till ett längre julspel i två eller tre akter.

Påskmusikal med mässa. För barn och vuxna tillsammans. Susanne Rikner Lindie Boström

noter+2 cd lutf 6577 . 361 k

ge

häfte lutf 6515 . . . 169 kr cd lutf 1518 . . . . . . 196 kr

14219 .. . . . . . . . . . . 152 kr

SENSUS KÖRMUSIK NR 1000

SENSUS KÖRMUSIK NR 890

KARIN BENGMARK

Legenden om de

tre träden Musikal för barnkör

MUSIKAL Musikal för barnkör av

Karin Bengmark & Pernilla Carli

VÅR MODIGA VÄN MARIA

En musikal för barnkör och tre solister om Marias mod att säga ja. Pernilla Carli Karin Bengmark ge

13819 .. . . . . . . . . . . 87 kr

LEGENDEN OM DE TRE TRÄDEN

En musikal för barnkör om hur allting inte alltid blir som man tänkt sig. Karin Bengmark ge

13114 .. . . . . . . . . . . 70 kr

VÅR UNDERBARA VÄRLD

Jorden är allas vårt hem. En uråldrig planet i universum, beklädd med träd och växter, hav och sjöar, befolkad av djur och människor. Samtidigt som den är rik kan den inte utstå hur stora påfrestningar som helst. Musikalen Vår underbara värld följer temana för skapelsens sju dagar i sju sånger och visar vilken fantastisk värld vi har. Åsa Hagbergs och Nadja Erikssons läro­ rika låtar och texter sätter glädjen främst och visar hur vi med kärlekens kraft kan fortsätta att vårda vårt kära klot. Åsa Hagberg Nadja Eriksson ge

13719 . . . . . . . . . . . 97 kr

7


8 barn

MATTE OCH MUSIK MED ALLA SINNEN

M

attemusik är precis vad det låter som – en kombination av matematik och musik. Arbetsmetoden låter barnen lära med alla sinnen. Abstrakta begrepp inom matematik och musik blir konkreta. I boken finns övningar, härliga mattelåtar med noter och tankarna bakom pedagogiken. Allt samlat i fyra tematiska kapitel: Mönster, Hel och delar, Tid samt Rum. Detta är en nyutgåva men det pedagogiska innehållet är inte ändrat. Riktar sig till förskola och lågstadium.

Bitten Löfgren Andreas Ebbelind

Mattemusik En metod för ämnesintegrerat lärande

Bitten Löfgren | Andreas Ebbelind MATTEMUSIK ge 13888. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . 405 kr

I boken behandlas områden som barnrösten i förhållande till vuxenrösten, barns delaktighet och inflytande och hur förskolans sångsamling kan utvecklas till en inkluderande och skapande musikstund. Här finns konkreta tips om hur man kan leka med rösten och våga sjunga – både som vuxen och barn. Boken innehåller även mängder av rytmikinspirerade lekar och aktiviteter. Boken riktar sig till dig som arbetar med barn och musik i förskola, kulturskola eller andra sammanhang där man musicerar med barn.

SÅNGBOKEN: 120 roliga och svängiga sånger, fint illustrerade i färg. Med enkla ackord, spelstämmor och rörelseförslag blir musikundervisningen rolig, kreativ och omväxlande. TIPS- OCH IDÉBOKEN: En komplett handbok för alla som har musik i grundskolans lägre årskurser. För barn mellan 6–12 år. sångbok lutf 36. . . . 355 kr tips-idébok lutf 366 432 kr cd 1 lutf 1310 . . . . . . 196 kr cd 2 lutf 1327. . . . . . 196 kr cd 3 lutf 1334. . . . . . 196 kr cd 4 lutf 1341. . . . . . 196 kr

UTVECKLA SPRÅKET MED MUSIK 1 & 2

ssm ssm

10888 . . . . . . . . . . 350 kr 10931 . . . . . . . . . . 391 kr

Eva Nivbrant Wedin är lektor i rytmik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och har lång erfarenhet av undervisning i rytmik och motorik. Hon är en efterfrågad föreläsare och håller workshops och studiedagar både i Sverige och utomlands.

Rätt använd blir rösten en källa till glädje och personlig utveckling.” Ur projektbeskrivning för Rösträtt – barns rätt till sång på barns villkor.

PEDAGOGEN OCH DEN MUSIKALISKA MÄNNISKAN

789177 483472

ISBN 978-91-7748-347-2

och den musikaliska människan

En praktisk bok om hur musik och rytmik kan an- Om musik i vardagsarvändas som verktyg i läsbetet. och skrivundervisningen. Mats-Uddholm DEL 2 bygger vidare på första boken. Här finns lutf 6010. . . . . . . . . . 229 kr fler sånger med förslag på

övningar och aktiviteter. Böckerna vänder sig till grundlärare, förskolelärare och musiklärare samt studerande. Eva Nivbrant Wedin

Författaren Eva Nivbrant Wedin går igenom rytmikmetodens grundläggande principer, hur man kan utveckla musikalitet, gehör, rytmkänsla och instrumentteknik genom kroppsrörelser och genom att använda flera olika sinnen. I boken finns förslag på övningar, arbetssätt och lektionsplanering, tips på redskap som kan användas, musikförslag samt mängder med färgfoton. Dessutom finns en genomgång av barns motoriska utveckling och kopplingen mellan rytmik, motorik och instrumentalspel. Spela med hela kroppen vänder sig i första hand till musikstuderande samt verksamma musiklärare i kulturskola, grundskola, gymnasieskola och annan musikutbildning. Den kan även med fördel användas inom andra former av undervisning och i konstnärliga sammanhang.

”Att kunna behärska och hantera sin egen röst och att använda den i gemensamt musicerande med andra stärker själv­ känslan och identiteten.

PEDAGOGEN

En bok om musik i vardagsarbetet

GE 12300

MUSIKSKATTEN

musik på barns villkor

ISBN 978-91-7748-322-9

redaktör Ylva Holmberg

GE 11937

9 789177 483229

9

Boken Rösträtt är sprungen ur projektet med samma namn som genomfördes 2011–2014 i ett samarbete mellan Malmö högskola, UNGiKÖR och Rörelsen Gatans Röst & Ansikte med stöd av Allmänna arvsfonden.

Spela med hela kroppen är en utförlig bok om rytmikmetoden och hur den kan tillämpas i musikundervisningen – den första i sitt slag på svenska!

Spela med hela kroppen – Rytmik och motorik i undervisningen

Ylva Holmberg (red) | RöstRätt – musik på bArns villkor

RöstRätt handlar om barns rätt till musik på barns MATS UDDHOLM villkor och att få göra sin röst hörd – på många olika sätt. Att använda sin röst kräver att man kan sjunga ut, med självförtroende och på den egna röstens villkor.

RÖSTRÄTT – MUSIK PÅ BARNS VILLKOR

För dig som arbetar med barn och musik i förskola, grundskola, kulturskola och församling. Ylva Holmberg (red.) ge

12300 . . . . . . . . . . 366 kr

SPELA MED HELA KROPPEN

En komplett bok i ämnet, den första i sitt slag! I boken förklaras på ett inspirerande och engagerat sätt kopplingen mellan rytmik, motorik och instrumentalspel. Boken innehåller ett gediget kapitel om kroppens mo­toriska utveckling, en genomgång av rytmikens historia och ett mycket stort antal praktiska övningar. Boken vänder sig till studerande vid musikhögskolor samt verk­ samma lärare i musik och instrumentalspel i kulturskolan och grundskolans alla årskurser. Finns också i engelsk version! Eva Nibrant Wedin

KÖRLEK

BARN OCH SÅNG

En bok om att stärka ­gemenskap och samspel i gruppen, utveckla kreativiteten, skapa trygghet m.m. Ing-Mari Janzon

Boken innehåller en teoretisk och en praktisk SPELA MED HELA del. Med boken följer KROPPEN ge 11937. . 525 kr en cd. PLAYING MUSIC WITH Gunnel Fagius, red

ge

10380 . . . . . . . . . . 235 kr

sl32639-01

. . . . . . . . 440 kr

THE WHOLE BODY ge 12715 . . . . . . . . . . . 525 kr


piano/keyboard

DEN KOMPLETTE KEYBOARD­SPELAREN OBS! PRISSÄNKT

Lär dig spela låtar av John Lennon, Elton John, Bob Dylan, Coldplay, Abba, Sting, David Bowie, Madonna, Robbie Williams, Bryan Adams och många fler med världens mest använda keyboardskola! Passar alla typer av keyboard. I de tre böckerna får du tips om hur du så effektivt som möjligt kan använda dig av alla olika ljud, rytmer och andra möjligheter som finns i ditt instrument. cd medföljer varje del. DEN KOMPLETTE KEYBOARDSPELAREN Del 1

ge

11012 . . . . . . . 263 kr 142 kr

Del 3

ge

11014 . . . . . . . 263 kr 142 kr

Del 2

ge

11013 263 kr 142 kr

VI SPELAR PIANO

PIANOPYSSEL

FLERHÄNDIGT

PIANORAKETEN

Klassikern bland piano­ skolor! Carl-Bertil Agnestigs lekfulla och sam­tidigt ytterst genomtänkta musik­metodik står sig fort­­farande, efter mer än ett halv­sekel, som påtagligt framsynt och modern. De väl­kända böckerna har under åren stått på fler pianon än kanske något annat svenskt nothäfte. Än idag hör Vi spelar piano till de i särklass mest älskade och använda pianoskolorna i vårt land. Carl-Bertil Agnestig

Arbetshäften till Vi spelar piano eller andra nybörjarskolor i piano. Carl-Bertil Agnestig

Samspel från början för nyblivna pianister.

Piano­skola för barn från 5-årsåldern och uppåt. Lilla Pianoraketen utgår från gehörsspelet och leder snabbt till samspel. I Stora pianoraketen finns solostycken, samspelsstycken, ett låtskafferi där du kompar din egen sång och en avdelning med pianotekniska övningar. Lilla pianoraketens hjälp­­ reda är en resurs för läraren och andra vuxna som vill hjälpa barnen när de börjar spela. Margareta Strömblad

Carl-Bertil Agnestig

Del 1 cg 5962. . . . . . 169 kr

Del 1

cg

6137. . . . . . . 131 kr

Del 2 cg 6118 . . . . . . 169 kr

Del 2

cg

6309 . . . . . . 131 kr

10mm

120mm

120mm

PIANO

10mm

Del 2 cg 5313. . . . . . . . 235 kr Del 3

cg

5661. . . . . . . 273 kr

Fyrhändigt för den som har spelat i något eller ett par år. Kända låtar. Inger Elevant Inja-Bodil Sylvan ge

10518 . . . . . . . . . . 169 kr

Staffans Salsa och andra julmelodier för fyrhändigt piano

LILLA PIANORAKETEN skg 10203. . . . . . . . . . 229 kr

RESÅRMAPP Del 1 cg 5222 . . . . . . 224 kr

20 FINGRAR VID PIANOT

Resårmapp för förvaring med det välkända omslaget från en av Sveriges mest kända pianoskolor. ge

13296 . . . . . . . . . . . 48 kr

STORA PIANORAKETEN skg 10520. . . . . . . . . . 289 kr HJÄLPREDAN 10214. . . . . . . . . . 224 kr

skg

i arrangemang av Boel Dirke

Mer fyrhändigt: Staffans salsa – se sidan 44!

9


10 piano

– åse söderqvist-spering

VÄLKÄNDA PIANOFAVORITER FÖR ALLA

FAVORITER Åse Söderqvist-Spering

ur Tema Tangent 2 och 3

H

äftet FAVORITER, innehåller de allra bästa styckena ur Tema tangent 2 och 3 samlade i ett härligt pianohäfte. Välkända stycken ur såväl den klassiska som den populära repertoaren i arrangemang av Åse Söderqvist-Spering. Innehåller bl a: Lawn Tennis, Money, Money, Money, Alla turca, Månskenssonaten, Att angöra en brygga FAVORITER

ge

13247 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . 268 kr

Åse Söderqvist-Spering är mycket uppskattad för sina välklingande och pianoidiomatiska arrangemang och för sin förmåga att hitta låtarna som har det där lilla extra. Hennes utgåvor hör sedan länge till de mest använda i Norden.

Åse Söderqvist-Spering

med CD

för att snabbt nå en spelnivå där upptäckarvilja och skaparglädje uppstår. Nyckelord är TITTA! LYSSNA! SPELA! Häftena bjuder på de ”minnesanteckningar” som behövs – i form av ett härligt melodiurval och spelmoment som skapar grunden till ett spel utan spänningar.

Tema

STANDARDS

Åse Söderqvist-Spering har varit verksam som yrkespianist. Hon har studerat pianopedagogik för professor Gottfrid Boon och har i många år varit piano- och ensemblelärare i Täby Musikskola. Hon är ofta anlitad som föreläsare och presentatör av de pedagogiska idéer som ligger till grund för PIANOGEHÖR.

9 790070 002295

ISMN 979-0-070-00229-5 ISBN 978-91-7748-224-6

PIANOGEHÖR 1 (CG 6619) PIANOGEHÖR 3 (CG 6733) POVEL FÖR PIANO (GE 11064) TEMA POP & FILM (GE 10768) NYA TEMA TANGENT 1 (GE 11274) TEMA TANGENT 2 (CG 7232) TEMA TANGENT 3 (SKG 10013) TEMA JUL (CG 7154) TEMA ACKORD (SKG 10257) ELEMENTÄR MUSIKTEORI (CG 7390)

me h All of mout on my u e it le Yo Blam acab ll Embr e hi on th day Fool iny g at ra are th ythin ´s you u an Here way e yo the Just n’t giv I ca pers Cree ers Jeep d dlan bir elle by of Mich Lulla lin cita Mer boy mpar ture liga.. s La Cu käns r Na a kis Rive ögon de to oon Med Prelu y M York Mist you New ow of York Duke shad Sir e New Th rain the Lady ’ in gin ted Sin istica love Soph l in n I fal Whe

08-tryck, Stockholm 2008

Mer av Åse Söderqvist-Spering på GEHRMANS MUSIKFÖRLAG:

9 789177 482246

Foto: Håkan Lind

24 klassiker för piano

OBS! PRISSÄNKT

CG 6682

OBS! PRISSÄNKT

NYA TEMA TANGENT PIANOKLASSISKT

PIANOGEHÖR

TEMA STANDARDS

TEMA POP & FILM

Den reviderade versionen innehåller härliga melodier för piano. Klassiskt, jazz, folkmusik och odödliga pop­klas­si­­ker för solopiano, flerhändigt och två pianister. Häftet är om­arbetat med många nyskrivna arrangemang, både för solo­piano och fyrhändigt. Åse Söderqvist-Spering

Lyssna, titta, spela! Åse Söderqvist-Sperings välkända pianoskola – nu med en förberedan­ de del för de mindre nybörjarpianisterna! Ett härligt melodiurval och spel­moment som läg­ger grunden till ett spel utan spänningar är som vanligt Åse SöderqvistSperings signum.

I denna samling står ett antal odödliga jazz­ standards i fokus.

Gabriellas sång, Tema från Schindlers list, Cavatina, Skönheten och odjuret m.fl. Åse Söderqvist-Spering

ge

13616. . . . . . . . . . . . 312 kr

Fem kända stycken ur den klassiska repertoaren i arrangemang för piano av Åse Söderqvist-Spering. Innehåll: Dans i de saligas ängder – C W Gluck, Slavisk dans – A Dvorák, Méditation ur Thaïs – J Massenet, Vocalise – S Rachmaninov, O mio babbino caro – G Puccini. Åse Söderqvist-Spering ge

12827 . . . . . . . . . . . 103 kr

Åse Söderqvist-Spering ge

11416. . . . . . . . 289 159 kr

ge

10768 . . . . . . . 239 159 kr

FÖRE PIANOGEHÖR ge 11564 . . . . . . . . . . 207 kr PIANOGEHÖR 1 6619 . . . . . . . . . . . 234 kr

cg

PIANOGEHÖR 2 6682 . . . . . . . . . . 289 kr

cg

PIANOGEHÖR 3 cg 6733 . . . . . . . . . . . 289 kr

Tema jul – se sidan 44!

TEMA ACKORD

TEMA TEKNIK

Kända melo­dier med kompförslag. Utmärkt för samspel med andra instrument, liksom för fyrhändigt piano! Åse Söderqvist-Spering

Skalor, teknikövningar och introduktion till improvisation. Åse Söderqvist-Spering

skg

10257. . . . . . . . . . . 136 kr

ge

11565. . . . . . . . . . . 224 kr


11 piano

SVENSKA PIANOMUSIKENS PÄRLOR

E

n antologi med ca 60 svenska pianostycken från 1700talet fram till modern tid sammanställd av professor Hans Pålsson och redaktör Tina Sjögren.

• Ca 60 av de mest älskade svenska pianostyckena. • Musik från 1700-tal till nutid. • För kvalificerade pianister, pedagoger och studerande.

SVENSK PIANOMUSIK 256 sidor, inbunden. ge 12536 . . . . . . . . . . 564 kr

EMIL I LÖNNEBERGA

POPKLASSIKER FÖR PIANO

Georg Riedels härliga musik i lätta arr för piano av Åse SöderqvistSpering. Illustrerad med bilder från filmerna.

POPKLASSIKER 60-TALET air 2283. . . . . . . . . . . . 65 kr

06. . . . . . . . . . . . . 138 kr

POP FÖR PIANO air 2286 . . . . . . . . . . 196 kr

gaz

POPKLASSIKER 3 air 2215 . . . . . . . . . . . 169 kr

ACKORDBOKEN FÖR PIANOT

Du hittar vil­ket ackord som helst direkt utan att be­höva kunna läsa noter. Ackordläggningar och komp i olika genrer. air

2267. . . . . . . . . . . . 103 kr

KEYBOARDBOKEN del 1

POVEL 100 ÅR!

PIANOPRISMA

KEYBOARDBOKEN

10 Povel­favoriter i enkla pianoarr med texter och ackord­analys. Å Söderqvist-Spering arr

Samlingar med stycken av Bach, Händel, Grieg, Schumann, von Koch och Larsson m. fl. Carl-Bertil Agnestig

För studier på egen hand eller i grupp. Två delar

11064 . . . . . . . . . . . 251 kr

Del 1 cg 6305 . . . . . . 229 kr Del 2 cg 6306. . . . . . 229 kr

Del 1 lutf 5986. . . . . 196 kr Del 2lutf 6058. . . . 196 kr CD 2 lutf 2207. . . . . . 174 kr

LÄR DIG JAZZ- & BLUESPIANO!

Bok 1 LUTF 6065 . . . 235 kr

Boken för pianister som spe­lat något år och som är nyfikna på improvisation. Inne­­håller åtta låtar med utskrivna solon som meto­diskt går igenom hur man bygger upp ett solo och hur man kan variera sina fraser för att ge omväxling. cd att spela till med­följer. Felix Janosa

CD 1 LUTF 1365 . . . . . 174 kr

ge

Del 1: kompa och spela melodier efter noter och ackordbeteckningar. Lämplig för nybörjare och fortsättningselever. Del 2: kompa popballad, swing, country&western, latin m.m. Till många av låtarna finns trumrytmer och spelstämmor.

Bok 2 LUTF 6096. . . 235 kr

POVEL FÖR PIANO

ge

KOMPA PÅ PIANO!

Pianomagasinet – se sidan 19!

11285. . . . . . . . . . . 289 kr


12 piano

Sergei Viluman

OSTINATO for piano

OSTINATO

PIANO PASSION

THE KEYS

FILMMUSIK

FRÖSÖBLOMSTER

Roligt stycken för den unga pianisten som kommit en bit på väg. Sergei D Viluman

10 heta låtar: spelas som solo­stycken eller tillsammans med cd:n. Johan Hugosson

Varje tonart represente­ ras av ett stycke – strikt tonartsbundna, eller med harmoniska utvik­ ningar. Steve Dobrogosz

Innehåller ett ur­val av musik Stefan Nilsson komponerat till filmer och tv-serier.

Innehåller samtliga Wilhelm PetersonBergers Frösöblomster för piano.

ge

14139. . . . . . . . . . . . 136 kr

ge

10996. . . . . . . . . . 169 kr

Martin Skafte

cg

7403 . . . . . . . . . . . . 214 kr

Albert Schnelzer

Gunnar de Frumerie

Playground

Sonatin nr 1

five short pieces for solo piano

för piano

2326. . . . . . . . . . . 235 kr

air

lun

570 0200 . . . . . . . 233 kr

Tolv preludier Twelve Preludes inspired by

NYHET!

Claude Debussy’s Préludes: premier livre for piano

TOLV PRELUDIER 1 & 2 PLAYGROUND

SONATIN NR 1

Tolv preludier för piano inspirerade av Debussys Préludes: premier livre Martin Skafte

för piano Gunnar de Frumerie

ge ge

12575. . . . . . . . . . . . 257 kr 13246 . . . . . . . . . . 224 kr

Fem korta stycken för solopiano. Albert Schnelzer

ge

14183. . . . . . . . . . . 234 kr

cg

4481. . . . . . . . . . . . 158 kr

PIANO MED GULDKANT

Nya låtar och kända visor arrangerade av Björn Sandqvist.

skg

10282. . . . . . . . . . 158 kr

PIANOBONUS Välklingande arrange­ mang av 17 låtar i olika stilar, från klassiskt och folkvisa till filmmusik och pop. ge

11402. . . . . . . . 204 131 kr

Dag Wirén

12 små pianostycken 12 Little Piano Pieces

Sonatin för piano

AN ECHO OF MEMORIES För piano. Jacob Mühlrad ge

13054. . . . . . . . . . . . 125 kr

op. 47

SONATIN

FYRA DALASKISSER

för piano Op. 25 Dag Wirén

för piano Nils Lindberg

cg

4484 . . . . . . . . . . . 125 kr

cg

6538 . . . . . . . . . . . 207 kr

LÄTTA SPEL­STYCKEN FÖR PIANO Lars-Erik Larsson cg

5774 . . . . . . . . . . . . 163 kr

TOLV SMÅ PIANOSTYCKEN

Lars-Erik Larsson cg

5512. . . . . . . . . . . . 169 kr


13 gitarr

ETT ROLIGT SÄTT ATT LÄRA SIG SPELA GITARR

E

n ny gitarrskola för den som vill lära sig grunderna i klassiskt gitarrspel på ett roligt och lekfullt sätt. En entusiasmerande och inspirerande skola av den välkände gitarristen och pedagogen Mårten Falk.

Gitarr 1 mästaren Mårten Falk

Mårten Falk är verksam som gitarrpedagog och hans elever har vunnit stora framgångar vid internationella tävlingar. Han är också en ofta anlitad föreläsare. Som gitarrist har Mårten turnerat i Sydoch Nordamerika, Europa, Ryssland och Japan.

GITARRMÄSTAREN Del 1, 64 s, ill. ge 12965. . . . . . . . . . . . . 244 kr Del 2, 72 s, ill. ge 12966 . . . . . . . . . . . 253 kr

GE 11459

KOM IGÅNG – OCH VIDARE

Gedigen gitarrskola som jobbar progressivt med me­lo­di­-, gehörs- och ackordspel. Gott om fler­stämmiga arrange­mang, tek­nik­ övningar och smak­prov från olika genrer. Stort fokus läggs också på bruksgitarrspelet. Jan Sejmo KOM IGÅNG cg 7359 . . . . . . . . . . . 224 kr KOM IGEN cg 7453. . . . . . . . . . . . . 251 kr

GITARR

Kompmodeller 124 exempel i olika musikstilar och taktarter

7 8 9 1 7 7

4 8 3 1 2 0

Jürg Kindle

9

ISBN 978-91-7748-312-0

Bulls Graphics, Halmstad 2011/SA

Illutrationer: Anna Gunneström

GITARRGUIDEN

KOMPMODELLER

I del 1 får du pröva på att kompa och spela solo i många olika stilar, t ex visor, pop och blues. Del 2 tar bl.a. upp barré­ackord, komptekniker, hur man skriver egna låtar, tar ut melodier och komp på gehör, improvisation, klassiska solostycken och ensemblespel. Lärarguiden kan användas som en handledning till men också som en fristående bok om instrumentalundervisning. Gitarrguiden passar både för dig som har en lärare och dig som vill arbeta mer på egen hand.

Här finns en passande kompmodell till varje musikstil och taktart.

Anna-Lena Rostvall Del 1

kmh3010

Del 2

kmh3011 . .

. . . . . 301 kr . . . . 317 kr

LÄRARGUIDEN kmh3012 . . . . . . . . . . 169 kr

Jürg Kindle ge

11459 . . . . . . . . . . 103 kr

TIPBOOK AKUSTISK GITARR

KOMPLÄTT GITARR

En praktisk vägledning för både nybörjare och avancerade gitarrister.

En kompskola med sammanlagt över 80 populära låtar nybörjare och mer erfarna gitarrister.

Hugo Pinksterboer

Del 1 lutf 6232. . . . 207 kr Del 2 lutf 6249 . . . 207 kr

ge

10439 . . . . . . . . . . . 87 kr

CD CD

ACKORD- OCH SKALBÖCKER ACKORDBOKEN FÖR GITARRFODRALET air 0748. . . . . . . . . . . . 103 kr THE GIG BAG BOOK OF PICTURE CHORDS FOR GUITAR am 931238 . . . . . . . . . . 185 kr

ELGITARR FRÅN BÖRJAN

KOMPA ENKELT PÅ GITARR

Del 1 lutf 6409. . . . 273 kr

Bok 1 lutf 5900 . . . 196 kr CD 1 lutf1106 . . . . . . 174 kr Bok 2 lutf. 5979. . . 196 kr CD 2 lutf 1204 . . . . . 174 kr

För nybörjaren som direkt vill lära sig spela låtar till inspelade komp. CD medföljer. Del 2 lutf 6416. . . . 273 kr

Hur man med några enkla ackord kan kompa ett stort antal låtar.


14 gitarr SÅNG & GITARR

ERLAND VON KOCH

BIRGER SJÖBERG

MATS BERGSTRÖM PERFORMANCE EDITIONS

MUSIKALISK BEARBETNING OCH GITARRSATSER: MIKAEL SAMUELSON OCH MATS BERGSTRÖM

Fredrik Sixten

Sonata

Johann SebaStian bach

for solo guitar

Sei Solo Sonatas & Partitas

MONOLOG 10

BWV 1001–1006

Arranged for guitar by

GITARR

Mats Bergström

LÄTT FÖR GITARR

MONOLOG 10

SONATA

SEI SOLO

Två häften med tolv enkla stycken i varje. Staffan Isbäck

för gitarr. Erland von Koch

för gitarr. Fredrik Sixten

Bachs tre partitor och sonater för soloviolin transkriberade för gitarr. J.S. Bach/Mats Bergström

Klockregn skg 10085 . . . . 158 kr Norrsken skg 10086 . . . 158 kr

cg

5991 . . . . . . . . . . . . 120 kr

ge

11804. . . . . . . . . . . . 142 kr

ge

13291. . . . . . . . . . . 328 kr

SJUTTON SÅNGER UR FRIDAS BOK

av Birger Sjöberg. Bear­ betning för sång och gi­ tarr av Mats Bergström och Mikael Samuelson. cg

7040. . . . . . . . . . . . 257 kr UR FRIDAS VISOR

SÅNG & GITARR/PIANO

BIRGER SJÖBERG

5

MUSIKALISK BEARBETNING OCH GITARRSATSER: MIKAEL SAMUELSON OCH MATS BERGSTRÖM

PIANOSATSER: LEIF ÖSTERLUND

ETUDES BO HANSSON

Mästarnas musik Nio klassiska pärlor från olika epoker arrangerade för gitarr

Ulf Dalnäs

GE 11547

MÄSTARNAS MUSIK

5 ETUDES

GITARRBONUS

CHITARRA

Nio klassis­ka pärlor arangerade för gi­tarr. Bl. a. Ballade pour Adeline; Dim­m an lättar. Ulf Dalnäs arr

I samma tradition av konsertetyder som Brouwer, Diego-Pujol och Villa-Lobos är Bo Hanssons etyder ett fint nytillskott till gitarrepertoaren. Välklingan­ de, utmanande, men ändå lätt­illgängliga. Bo Hansson kombinerar i 5 etudes välkompo­ nerade stycken med en pedago­gisk vision om modern gitarrteknik. Bo Hansson

En repertoarsamling för gitarr där Lars Petersson, en av Sveriges mest rutinerade gitarrarran­ görer, har arrangerat elva låtar som ofta återkommer som önskemål i gitarrepertoaren. Nothing Else Matters, Classical Gas, Bad Moon Rising och Kents och Jojje Wade­nius Sverige är några av de låtar som ingår. Noterat med både tabulatur och noter. Lars Petersson

En serie innehållande arrange­mang för gitarr i olika genrer. Thorvald Nilsson

cg

7358. . . . . . . . . . . . 235 kr

ge

11547. . . . . . . . . . . 207 kr

ge

11403. . . . . . . . . . . 224 kr

Del 2

cg

6322. . . . . . . 142 kr

Del 4

cg

6567. . . . . . 207 kr

Del 5

cg

6957. . . . . . 196 kr

ETYDER

cg

ÄNGSLANS GRÖNA JORD

15 av Fridas visor av Birger Sjöberg. För sång och gitarr av Mikael Sa­muel­son och Mats Bergström, pia­no­satser av Leif Österlund. cg

6630. . . . . . . . . . . 262 kr

6990 . . 224 kr

GITARR

LÖTMANI

NITTON EPISTLAR

Jazz- och folkmusikinspirerat stycke för två gitarrer eller gitarr och melodiinstrument. Arne Löthman

av Carl Michael Bellman i sättning för sång och gitarr av Mats Bergström och Mikael Samuelson.

cg

11821. . . . . . . . . . . . 103 kr

cg

6833 . . . . . . . . . . . 262 kr


15 gitarr och sång

TAUBE FÖR GITARR & SÅNG

E

vert Taubes finaste visor med genomarbetade arrange­mang. Stämmor, baslinjer och rytmisering ger idéer om hur varje visa kan gestaltas textmässigt, gitarrtekniskt och musikaliskt. Ovan­för melodin enkla visackord, ovanför ackompan­jemanget utvecklad harmonik och baslinjer. Noter och tabulatur. Separata soloarrangemang som kan användas som mellanspel eller helt fristående. Ralf Sandberg | Torhild Winnberg VISOR FÖR GITARR OCH SÅNG Del 1 ge 12159. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . 317 kr

NOTER OCH TABULATUR!

Del 2 ge 12160 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . 317 kr Del 3 ge 12161. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . 317 kr

MATS BERGSTRÖM PERFORMANCE EDITIONS

MATS BERGSTRÖM PERFORMANCE EDITIONS

GEORGES BIZET Carmen’s Arias Gioacchino Habanera Seguidilla

Rossini

Rosina’s Cavatina

Arranged for voice Una voce poco fa from The Barber of Seville and guitar by

Mats Bergström Arranged for medium voice and guitar by

Mats Bergström

FÖR KÄRLEKENS SKULL

VÄLKOMMEN TILL JORDEN

DET ÄR VACKRAST NÄR DET SKYMMER

Arton sånger om kärlek; traditio­nella visor, tonsatta kärleksdikter och nya sånger som passar fint vid bröllop och andra roman­tiska tillfällen. Ur innehållet: Aldrig ska jag sluta älska dig, För att du finns, You’re Still the One. Samtliga sånger har utskrivna gitarrackompanjemang med noter och tabulatur samt me­lo­di, text och ackord­­ analys. Till flera av sångerna finns också nyskrivna arrangemang för gi­tarr­ solo. Ralf Sandberg Torhild Winnberg

Arton visor om och för barn – från traditionella visor av Alice Tegnér och Olle Adolphson till nyare sånger av Jojje Wadenius, Stevie Wonder, John Lennon, Sara Groves m.fl. Sångerna passar bra vid dop, godnattstunder och andra begivenheter för och med små barn. Samtliga sånger har utskrivna gitarrackompanjemang med noter och tabulatur samt melodi, text och ackord­­ analys. Till flera av sångerna finns också nyskrivna arrangemang för gi­tarr­ solo. Ralf Sandberg Torhild Winnberg

Arton vackra sånger som lämpar sig för begravningar, andakter och stunder av stilla kontemplation. Boken innehåller älskade klassiker som Blott en dag, Dagen är nära och Gammal fäbodpsalm och nyare favoriter som Gabriellas sång, I Dreamed a Dream och Over the Rainbow. Samtliga sånger har utskrivna gitarrackompanjemang med noter och tabulatur samt melodi, text och ackord­­ analys. Till flera av sångerna finns också nyskrivna arrangemang för gi­tarr­ solo. Ralf Sandberg Torhild Winnberg

ge

11176 . . . . . . . . . . . . 273 kr

ge

11375. . . . . . . . . . . . 273 kr

ge

11519. . . . . . . . . . . 273 kr

MATS BERGSTRÖM PERFORMANCE EDITIONS

En serie kända verk arrangerade av Mats Bergström för gitarr tillsammans med sång, flöjt eller stråkinstrument. Några utgåvor i serien: CARMEN’S ARIAS

Bizet, sång och gitarr cg

10279 . . . . . . . . . . 224 kr

FRÖSÖBLOMSTER

Peterson-Berger, violin och gitarr cg 7207 . . . . . 169 kr DIE SCHÖNE MÜLLERIN

Schubert, sång och gitarr cg

7296. . . . . . . . . . . 328 kr

SONATE D-DUR D 384

Schubert, violin och gitarr 10054 . . . . . . . . . 306 kr PENSÉES LYRIQUES

skg

Sibelius, violin och gitarr cg

7220. . . . . . . . . . . . 185 kr

Se information om samtliga utgåvor i serien på www.gehrmans.se

LA VOIX Malena Ernmans och Mats Bergströms finstämda akustiska version av vinnarlåten i Melodifestivalen 2009. Text, ackord, melodi och utskrivet gitarr­ arrangemang, noterat med noter och tabulatur. Fredrik Kempe/Malena Ernman/Mats Bergström arr ge

11462. . . . . . . . . . . . 87 kr

GITARR och sång


16 ukulele

• slagverk • body percussion • dragspel CD

vi spelar

TILL INGRID NORBERG

UKULELE vi spelar 1 UKULELE 2 CD

LUTFISKEN

ARBETAR-MALINS

Ukulele, SLAGVERK & dragspel

VALS FÖR

DRAGSPEL AV

FREDRIK HÖGBERG I ARRANGEMANG AV JÖRGEN SUNDEQVIST

FÖRLÄGGARENS EGENDOM I ALLA LÄNDER

GEHRMANS MUSIKFÖRLAG AB, STOCKHOLM FÖRLAGSNUMMER GE12625

VALSEN FÖREKOMMER ÄVEN I DET STÖRRE VERKET ‒ THE ACCORDION KING, GE12588

© COPYRIGHT 2015 BY GEHRMANS MUSIKFÖRLAG AB, STOCKHOLM

LUTFISKEN

CAJON METHOD

ACCORDEONSKOLAN

Häfte och cd i två delar där nybörjaren lär sig kompa enkla låtar på ukulele.

Nybörjarskola för accordeon. Anita Agnas.

Del 1 lutf 6485 . . . . 163 kr

Ett snabbt och enkelt sätt att lära sig det po­ pu­lära och använd­bara instrumentet cajon. Martin Röttger

Del 2 lutf 6492 . . . . 163kr

eh

3767 . . . . . . . . . . . 298 kr

1

Thomas Opava

en introduk tion för nybör jaren och en utmaning för dig som spel at e t t tag

7006. . . . . . . . . . . 324 kr

BODY

LÄR DIG

AFROKUBANSKT S LA GV E R K

cg

ge

Pandora’s Box

ENCORE MUSIC BY JOHAN BODIN ERIKSSON

MARIMBA

Vals ur konserten The Accordion King i arrangemang för dragspel av Jörgen Sundeqvist. Fredrik Högberg

PANDORAs AsK 1

PERCUSSION

Spela

ARBETAR-MALINS VALS

Johan Bodin Eriksson

For any kiNd/SIZE OF choir, chamber ensemble or orchestra Minimum 4 players

del 2

THE EXAM MUSIC FOR A CRANKY OLD LADY after ski temporary interruption

steel för flexibel slagverksensemble for flexible percussion ensemble

se klipp på youtube!

Daniel Berg GE 11850

LUTFISKEN

SPELA MARIMBA LÄR DIG AFROKU­BANSKT SLAGVERK

Congas, bongos, timbale, güiro och clave är instrument som alla slagverkare förr eller senare stöter på och måste behärska. Du får veta allt om instrumenten och rytmerna – en komplett receptsamling för att få till det där speciella svänget! Boken innehåller också en historisk bakgrund till den kubanska musiken och en uppslagsdel med afrokubanska musik­stilar, slagverks­ termer och lyssningstips. Thomas Opava ge

11841. . . . . . . . . . . 361 kr

I Spela marimba 1 får man lära sig att spela marimba och läsa noter. Varje låt har två stämmor som går att spela på samma marimba – en för eleven och en för läraren. I del 2 utvecklas marimbaspelet och man får bland annat lära sig att spela med fyra klubbor och att ackordsätta melodier. Även här har varje låt har två stämmor – en för eleven och en för läraren. Daniel Berg

12625. . . . . . . . . . . . 59 kr

FREDRIK HÖGBERG

VI SPELAR UKULELE

Dancing according to me for two accordions

1

BODY PERCUSSION

PANDORAS ASK

Fyra kompositioner skrivna för den mänskli­ ga kroppen som instru­ ment. Body Percussion kan utföras av alla typer av ensembler, körer eller orkestrar. Med rekvisita blir kompositionerna utmärkta extranummer! För inspiration och instudering, titta gärna på upptagningar på www. gehrmans.se. Johan Bodin Eriksson

för två accordeon. Tre stycken för flexibel slagverks­ensemble. Fredrik Högberg Kan spelas på i princip ge 10939 . . . . . . . . . . 394 kr vilka slagverk som helst: trummor, oljefat, stålrör, plåtburkar – helt enkelt vad som går att slå en rytm på – av nästan vilket antal spelare som helst: 4, 8, 12 osv. Varje stämma kan med fördel spelas av flera slagverkare. Johan Bodin Eriksson är slag­verkspedagog, flerfaldigt prisbelönad musiker och konstnärlig ledare för Härnösands slagverks­ensemble.

ge

11850. . . . . . . . . . . 262 kr

Del 1 lutf 6522. . . . 207 kr

DANCING ACCORDING TO ME

1. STEEL

Del 2 lutf 6539 . . . 207 kr

ge 12301. . . . . . . . . . . 169 kr 2. IN CHAINS

12302. . . . . . . . . . . 169 kr 3. TWINE

ge

ge

Choir Percussion för kör – se sidan 34!

12303 . . . . . . . . . . 169 kr

WALLES FAVORITLÅTAR

15 melodier arrangerade för dragspel. Walle Söderlund cg

5333. . . . . . . . . . . . 103 kr


17 träblås

FLÖJTPYSSEL

TJO FLÖJT

ETT TU TRE

VI SPELAR FLÖJT

En svensk block­flöjts­ klassiker. Carl-Bertil Agnestig

Uppskattad blockflöjtskola för nybörjare. Eva Poulsens

Carl-Bertil Agnestig och Teorikunskaper på ett lekfullt sätt. Bra Bernt Asplund komplement till alla del 1 cg 5860 . . . . . 224 kr flöjtskolor. del 2 cg 5883. . . . . . . 251 kr Carl-Bertil Agnestig del 3 cg 6007 . . . . . 262 kr Bernt Asplund

cg

6078. . . . . . . . . . . . 120 kr

del

1 cg 7497. . . . . . . 207 kr

del

2 cg 7603. . . . . . . 224 kr

del 4 cg 6089. . . . . . 273 kr

6419 . . . . . . . . . . . . 120 kr

cg

FLÖJTPRISMA Repertoar för flöjt och piano. Separat solostämma. Carl-Bertil Agnestig Bernt Asplund del 1

cg

6763. . . . . . 274 kr

del 2ge 13995. . . . . . 256 kr

Fredrik Högberg

BLÅS

Orphan Elephant solo for soprano saxophone (or instrument within range)

SOMMARFLÖJT 10 sommar­melodier arrangerade för 3–4 flöjter. Med ackordanalys. Marie Selling skg

10080. . . . . . . . . . 158 kr

SVENSKA LÅTAR

ORPHAN ELEPHANT

SJUTTON DUETTER

9 duetter med ackord­ analys. Bo Ridderström

för sopransaxofon eller andra instrumnet med samma omfång. Fredrik Högberg

för flöjt och gitarr. Åsa Bergqvist Erik Möllerström

FLÖJT cg 7341. . . . . . . 103 kr KLARINETT cg 7340. 103 kr

ge

14038 . . . . . . . . . . . 174 kr

wc1600824. .

. . . . . . 169 kr

Erland von Koch

Fredrik Sixten

arr. Hannah Koob

Tre cantilene för soloflöjt

Nordiskt capriccio (Nordic capriccio) in arrangement for saxophone ensemble and timpani

SCORE

TRE CANTILENE för soloflöjt. Fredrik Sixten

ge

11529. . . . . . . . . . . . 98 kr

NORDISKT CAPRICCIO

För saxofonensemble och timpani. Erland von Koch Hannah Koob, arr partitur ge

13750. . . . 207 kr

VI SPELAR KLARINETT Carl-Bertil Agnestig Claes-Merithz Pettersson del

1 cg 5569. . . . . . . 224 kr

del

2 cg 5623. . . . . . . . 251 kr

del

3 cg 5693. . . . . . . 262 kr

del

4 cg 5821. . . . . . . . 273 kr

Julflöjt – se sidan 44!


18 blås

IMPROVISATION FÖR ALLA INSTRUMENT FELIX JANOSA

lär dig

improvisera!

VÄGLEDNING

FÖR

OVANA

POP-ROcK-JAZZ FÖR ALLA INStRUMENt

MED CD aTT l y S S N a pÅ o C h S pE l a TIl l

startup_omslag.indd 3

2008-08-14 16:06:44

M

ed LÄR DIG IMPROVISERA! blir det enkelt att komma igång med improvisation, oavsett om man läser G-klav eller F-klav eller om man spelar C-, Eb- eller Bb-instrument. Alla stämmor finns på samma uppslag så att man lätt kan spela till­sammans med andra. Tonmaterialet i låtarna byg­ger på enkla blues- och pentatoniska skalor som är lät­ta att komma igång med även om man inte spelat, eller impro­vi­serat, så länge. Ett mycket flexibelt och metodiskt material för alla som är nyfikna på improvisation! Med cd. Felix Janosa LÄR DIG IMPROVISERA! ge

11284. . . . . . . . . . . 289 kr

HUGO ALFVÉN

Notturno Elegiaco

för soloinstrument och stråkorkester for Solo Instrument and String Orchestra

Flöjt 1 Flute Oboe 2 Oboe soloinstrument och stråkorkester Klarinett 3 förClarinet Instrument and String Orchestra Fagott 4for Solo Bassoon Valthorn 5 French Horn Trumpet 6 Trumpet Flöjt 1 Flute Trombon 7 Trombone Violin 8 ViolinOboe 2 Oboe Klarinett 3 Clarinet Altviolin 9 Viola Fagott 4 Bassoon Violoncell 10 Violoncello Valthorn Kontrabas 11 Double Bass 5 French Horn Trumpet 6 Trumpet Piano 12 Piano Trombon 7 Trombone Violin 8 Violin Altviolin 9 Viola Klaverutdrag med solostämma – Piano Score with Solo Part Violoncell 10 Violoncello Kontrabas 11 Double Bass Piano 12 Piano

För Valthorn (eller violoncell) och Orgel (eller piano)

Klaverutdrag med solostämma – Piano Score with Solo Part

NOTTURNO ELEGIACO

För valthorn eller cello och orgel alt. piano. Hugo Alfvén cg

4663. . . . . . . . . . . . 185 kr

MONOLOGER FÖR SOLOINSTRUMENT Erland von Koch

Monolog 1 för FLÖJT cg

5929 . . . . . . . . . . . . 120 kr

Monolog 2 för OBOE cg

VI SPELAR TRUMPET

TRUMPET FOX

12 CONCERTINI

Carl-Bertil Agnestig Ingvar Cederberg

En av de mest använda och uppskattade trumpetskolorna i Europa. TRUMPET FOX består av tre volymer som går från nybörjarnivå till avancerat trumpetspel. Fokus ligger på glädjen i att musicera, vilken förmedlas bland annat genom kvaliteten i låturvalet och illustrationer med en god portion humor. Den bifogade cd:n innehåller playbacks till många av övningarna, eftersom det är roligare att öva till ett kompband som backar upp i bakgrunden! Stefan Dünser

Klaverutdrag Lars-Erik Larsson

del

1 cg 5724. . . . . . . 224 kr

del 2 cg 5761. . . . . . . . 251 kr

5930 . . . . . . . . . . . . 120 kr

Monolog 3 för KLARINETT cg Fredrik Högberg

Monolog 4 för SAXOFON cg

Trolltuba De tre bukkene Bruse Three Billy Goats Gruff

5931. . . . . . . . . . . . . 120 kr 5932 . . . . . . . . . . . . 142 kr

Monolog 5 för FAGOTT cg

5933. . . . . . . . . . . . . 120 kr

version for tuba and piano

Monolog 6 för HORN cg

5934 . . . . . . . . . . . . 120 kr

Monolog 7 för TRUMPET cg

5935. . . . . . . . . . . . . 120 kr

Monolog 8 för TROMBON cg

TROLLTUBA Version för tuba och piano. Fredrik Högberg ge

11598. . . . . . . . . . . 224 kr

5936 . . . . . . . . . . . . 120 kr

Monolog 9 för TUBA cg

BLÅS

5937. . . . . . . . . . . . . 120 kr

Del 1 eh 3806. . . . . . . 238 kr Del 2 eh 3807. . . . . . . 238 kr Del 3 eh 3808. . . . . . . 238 kr

Nr 1 för FLÖJT cg

5133u . . . . . . . . . . 301 kr

Nr 2 för OBOE cg

5134u. . . . . . . . . . . . 273 kr

Nr 3 för KLARINETT cg

5135u. . . . . . . . . . . . 301 kr

Nr 4 för FAGOTT cg

5136u. . . . . . . . . . . . 317 kr

Nr 5 för HORN cg

5137u. . . . . . . . . . . . 301 kr

Nr 6 för TRUMPET cg

5138u. . . . . . . . . . . . 301 kr

Nr 7 för TROMBON cg

5139u. . . . . . . . . . . . 301 kr


19 stråk

SAMSPEL FRÅN BÖRJAN

M

agasinet är en flexibelt läromedel för fiol och piano som består av FIOLMAGA­SINET 1 och 2 av Evabritt Gratte, PIANOMAGA­SINET 1 av Jan-Erik Sahlberg samt kammarmusik­boken SPEL­MAGASINET av de båda upphovsmännen gemensamt. Böckerna kan använ­das antingen tillsammans eller fristående. FIOLMAGASINET 1 SPELMAGASINET

ge

ge

10410 . . . 251 kr

10412 . . . . 207 kr

FIOLMAGASINET 2

ge

10730 . . . 273 kr

PIANOMAGASINET

ge

10411 . . . 251 kr

REGNBÅGEN

VI SPELAR FIOL

JAG SKA BLI CELLIST

BAS-BUS

För undervisning i klass eller annan storgrupp på fiol och/eller cello. Kan också användas som ensemble­material eller som referensmaterial, inspiration och komplement i traditionell undervisning.

Carl-Bertil Agnestig Arthur Nestler

Solveig Saving

Bas-Bus är något så unikt som en svensk kontrabasskola, speciellt anpassad för unga nybörjare. Redan från början varvas på ett lekfullt sätt gehörsspel med olika slags noteringar; noter, ”fingrar” och ackordanalys. Flera av melodierna passar bra för basensemble. Låt basen busa. Kontrabas­ elever ska ha ro­ligt och de ska känna sig viktiga. Då fort­sätter de att spela – länge! Karin Croné

LÄRARPÄRMEN innehåller planeringsförslag, stor­­

gruppsmetodik och hela repertoaren med spelstämmor, sångtexter och ackordanalys.

del 1

cg

del 2

ccg

del 3 del 4

cg cg

5788. . . . . . 224 kr 5807. . . . . . 251 kr

del 1

cg

5843. . . . . . 262 kr

del 2

cg

5884. . . . . . . 235 kr

5908 . . . . . . 273 kr

del 3

cg

5951 . . . . . . 262 kr

I ELEVBÖCKERNA finns massor av notpyssel, sångtexter, tabulatur och så småningom noter. De röda böckerna är tänkta för första terminen, de blå för andra, de gula för tredje och de gröna för fjärde terminen.

STRÅK

Evabritt Tilling Gratte LÄRARPÄRM första året

cg

5861. . . . . . 224 kr

7357 . . 657 kr

LÄRARBOK andra året skg 10096 . . 366 kr RÖDA FIOLBOKEN cg 7446 . . . . . . . . 87 kr

del 1 cg 7500. . . . . . 289 kr

BLÅ FIOLBOKEN cg 7447 . . . . . . . . . . 87 kr

del 2 skg 10168. . . . . 299 kr

GULA FIOLBOKEN cg 7536 . . . . . . . . . 87 kr GRÖNA FIOLBOKEN cg 7537 . . . . . . . 87 kr RÖDA CELLOBOKEN cg 7448 . . . . . 87 kr BLÅ CELLOBOKEN cg 7449 . . . . . . . 87 kr GULA CELLOBOKEN cg 7538 . . . . . . . . 87 kr GRÖNA CELLOBOKEN

cg

7539 . . . . . 87 kr

KARINS LÅTAR Tio låtar för den som inte spelat fiol så länge. Ingen av låtarna ligger på E-­sträng­en – bra för sam­ spel med viola och cello. Karin Gibson cg

6693. . . . . . . . . . . . 158 kr


20 stråk

The Nils Klöfver Collection Nils Lindberg Tobias Ringborg

Nils Lindberg

TOR AULIN Fyra Akvareller (1899)

arranged for violin (or flute) and guitar

Polska With All My Love

Vaggvisa

for violin and piano

for violin and piano

(or instrument in Bb and piano)

(or instrument in Bb and piano)

Lullaby

by

Variationer över

Nils Klöfver

Bä, bä, vita lamm för violin och piano

BÄ, BÄ, VITA LAMM

FYRA AKVARELLER

SOLITUDE

Nio spirituella variationer för violin och piano av Tobias Ringborg.

Tor Aulin Arrangemang för violin eller flöjt och gitarr av Nils Klöfver.

för soloviolin respektive solocello. Albert Schnelzer

POLSKA WITH ALL MY LOVE

VAGGVISA

för violin och piano. Nils Lindberg

för violin och piano. Nils Lindberg

För cello ge 11393 . . 103 kr ge

12546. . . . . . . . . . . 262 kr

ge

11481. . . . . . . . . . . 262 kr

*

För violin ge 11397 . . 103 kr

ge

12245. . . . . . . . . . . . 114 kr

ge

12244 . . . . . . . . . . . 136 kr

*

Rolf Martinsson

Marie Samuelsson

Preludium

Tommie Haglund

OCH

Intermezzo Ö

Capriccio

(dopo la tempesta)

for solo violin

for violin, viola and violoncello

AV

WILHELM PETERSON-BERGER

Sollievo

Island

for solo violin

FÖR TVÅ VIOLINER

pa r t i t u r /s c o r e

*

SÄLLSAMT FÖR CELLO

28 välklingande arr för celloensemble, från svensk folkmusik till Disneys julmelodier. Erik Nordström cg

7411. . . . . . . . . . . . . 317 kr

12 Låtar

*

PRELUDIUM OCH INTERMEZZO för två violiner W Peterson-Berger

ec

1401. . . . . . . . . . . . . 103 kr

Ö

CAPRICCIO

för violin Marie Samuelsson

för violin Rolf Martinsson

ge

II

12059 . . . . . . . . . . . 142 kr

ge

Fredrik Sixten

för 2 eller 3 fioler med Bingsjövalsen och Frisells gånglåt

för stråktrio. Tommie Haglund

ge

12580. . . . . . . . . . . . 312 kr

Fredrik Sixten

Fredrik Sixten

Valse romantique

Jacob Mühlrad Pan

10994. . . . . . . . . . . 142 kr

SOLLIEVO (DOPO LA TEMPESTA)

Epilogue

Mesto

for cello and piano

for viola and piano

in memory of my father Sven Sixten

for violin and piano

for solo cello

Urval och redigering:

Matts Arnberg BINGSJÖVALSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . av Hjort Anders Olsson, Rättvik, Dalarna BRUDMARSCH FRÅN BODA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . efter Pekkos Per, Dalarna GÅNGLÅT FRÅN MOCKFJÄRD (”Frisells gånglåt”) . . . . . . . . . . . . . . efter Anders Frisell, Dalarna GÅNGLÅT FRÅN ÄPPELBO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . efter Ärtbergs Kalle, Dalarna KARIS PERS POLSKA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Dalarna VALS FRÅN MALUNG . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . efter Leisme Per Larsson, Dalarna VALS FRÅN TRANSTRAND . . . . . . . . . . . . . . . . . . efter Simons Per Jonsson, Transtrand, Dalarna TRANSTRANDS BRUDMARSCH(”Sorglåten”) . . . . . . . . . . efter Omas Per, Transtrand, Dalarna GRODDAVALSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . efter Jakob Godman, Grodda, Fleringe, Gotland KADRILJ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . efter P . J . Berndtsson, Riseberga, Skåne POLSKA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . efter Johan Christian Blomgren, Hässlunda, Skåne SPELMANSGLÄDJE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . vals av Eric Sahlström, Tobo, Uppland

TOLV LÅTAR

PAN

Varje häfte inne­håller 12 låtar arrangera­de för två eller tre fioler.

för cello.

del 1 del 2 del 3

4619 . . . . . 169 kr 4823. . . . . 169 kr cg 5054 . . . . . . 168 kr

Jacob Mühlrad

cg

cg

ge

13045. . . . . . . . . . . . 59 kr

VALSE ROMANTIQUE för viola och piano. Fredrik Sixten ge

12110. . . . . . . . . . . 196 kr

MESTO

EPILOGUE

för viola och piano. Fredrik Sixten

för cello och piano. Fredrik Sixten

ge

11866. . . . . . . . . . . 207 kr

ge

11353 . . . . . . . . . . . . 185 kr


stråkkvartett

Tobias Broström

Albert Schnelzer

Aqua Songs SPUTNIK

Vattensånger

for piccolo trumpet,

for piano quintet

Nils Lindberg

Tommie Haglund

Shall I compare thee to a summerʹs day

Serenata per Diotima

version for string quartet

for strings

• stråkorkester • pianotrio

piano & string orchestra

paR tI t u R / S c oR E score

score

SPUTNIK

AQUA SONGS

För piccolatrumpet, piano och stråkorkester. Tobias Broström

Skriven till H M Konung Carl XVI Gustaf 70:e födelsedag. Pianokvintett. Albert Schnelzer

Studiepartitur ge 12953. . . . . . . . . . . . 142 kr

ge

12887. . . . . . . . . . . . 158 kr

score

SHALL I COMPARE THEE SERENATA PER TO A SUMMER’S DAY DIOTIMA

Version för stråkkvartett. För stråkorkester Partitur och stämmor. Tommie Haglund Nils Lindberg Studiepartitur ge

ge

FOUR PIECES FOR STRING QUARTET Sven-David Sandström ge

12198 . . . . . . . . . . 432 kr

12688 . . . . . . . . . . 125 kr

11160. . . . . . . . . . . 262 kr

POLSKA EFTER VIKSTA-LASSE genom tiderna för stråkkvartett/stråkorkester, liten trumtamburin och recitatör

för soloinstrument och stråkorkester for Solo Instrument and String Orchestra

Flöjt 1 Flute Oboe 2 Oboe Klarinett 3 Clarinet Fagott 4 Bassoon Valthorn 5 French Horn Trumpet 6 Trumpet Trombon 7 Trombone Violin 8 Violin Altviolin 9 Viola Violoncell 10 Violoncello Kontrabas 11 Double Bass Piano 12 Piano

Johan Ullén

The Deadly Sins

Erik Nordström

Klaverutdrag med solostämma – Piano Score with Solo Part

seven tangos for piano trio

MONOLOGER FÖR SOLOINSTRUMENT Erland von Koch

Monolog 15 för VIOLIN cg

5996. . . . . . . . . . . . 120 kr

Monolog 16 för VIOLA cg

5997 . . . . . . . . . . . . 120 kr

Monolog 17 för CELLO cg

THE DEADLY SINS

12 CONCERTINI

för violin, cello och piano. Klaverutdrag Lars-Erik Larsson Johan Ullén Partitur och stämmor ge

11955. . . . . . . . . . . . 712 kr

Studiepartitur ge

12090. . . . . . . . . . . 235 kr

Nr 8 VIOLIN cg 5140u. . 301 kr Nr 9 VIOLA cg 5141u . . . 301 kr Nr 10 CELLO cg 5142u .301 kr Nr 11 KONTRABAS cg 5143u. .

5998. . . . . . . . . . . . 120 kr

. . . . . . . . . . . 301 kr

Monolog 18 för KONTRABAS 5999. . . . . . . . . . . . 120 kr

Serenad C-dur (Stråkkvartett nr.5)

Wilhelm Stenhammar, op.29.

Stämmor

CG 5131S

GE-kopia, Stockholm 2007

cg

SERENAD C-DUR (Stråkkvartett nr 5) Wilhelm Stenhammar Studiepartitur cg

2623 . . . . . . . . . . . . 185 kr

Stämmor cg

5131s . . . . . . . . . . . . 421 kr

STRÅKkvartett STRÅKorkester PIANOtrio m.m.

POLSKA EFTER VIKSTA-LASSE

ÄPPELBO GÅNGLÅT JORDEN RUNT

En samling pastischer över en upplandspolska. Här får vi höra hur det hade kunnat låta om polskan skrivits av Prae­ torius, Bach, Mozart, Beethoven, Brahms, Paganini, Bartók, Debussy, Stravinskij m.fl. För stråkkvartett eller stråkorkester. Erik Nordström

En humoristisk jordenrunt-resa – en given pub­lik­succé! För stråk­orkes­ter el­ler stråkkvartett.

Partitur ge 11518. . . . . 251 kr

cg

Stämsats stor (6-6-4-4-2) ge

12364. . . . . . . . . . . 602 kr

Stämsats liten (1-1-1-1) ge

12364 x. . . . . . . . . . 328 kr

Erik Nord­ström Partitur

cg

7414p . . . 235 kr

Stämsats stor (6-6-4-4-2) cg

7414 s. . . . . . . . . . . . 619 kr

Stämsats liten (1-1-1-1) 7414 x. . . . . . . . . . . 274 kr

21


22 ensemble

• orkester

EDUARD TUBINS SAMLADE VERK

G

ehrmans Musikförlag ger i samarbete med Internationella Tubinsällskapet ut Eduard Tubins samlade verk. Utgivningen

kommer totalt att bestå av 33 volymer. Mer information finns på vår hemsida.

Vol I: Symfoni nr 1, 2 ge 12024 . . . . . . . . . . . 2 182 kr Vol II: Symfoni nr 3, 4 ge 12360 . . . . . . . . . . 2 182 kr Vol IV: Symfoni nr 7, 8 ge 11566 . . . . . . . . . . . 1 699 kr Vol V: Symfoni nr 9, 10, 11 ge 11303 . . . . . . . 1 699 kr Vol VII: Estniska folkdanser; Svit över estniska motiv;

Vol XII: Concertino för piano & ork.

Svit över estniska danser

ge

12191 . . . . . . . . 1 989 kr

Vol VIII Toccata, Prélude Solennel, Oriental Intermezzo, Valse Triste ge 14022 . . . . . . . . . 1 699 kr Vol XI Works for Violin and Orchestra ge 14181 . . . . . . . . . 1 260 kr

(partitur) ge 11742. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 699 kr Vol XIII: Concertino för piano & ork. (klaverutdrag) ge 11713 . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 260 kr Vol XVIII: Verk för piano ge 10977 . . . . . . . . 1 149 kr Vol XIX: Pianosonater ge 11189 . . . . . . . . . . . 1 260 kr Vol XX: Verk for soloviolin ge 11978 . . . . . . . 1 260 kr Vol XXIII: Varoius Sonatas ge 14023 . . . . . . . . 2 182kr Vol XXIV: Solo Songs ge 14182 . . . . . . . . . . . . 1 699 kr

SPELPARTITUR

för skolorkestrar & mindre ensembler

Jörgen Dafgård

Albert Schnelzer

Mahler Revisited

Con forza

BELLMANENSEMBLE Arr: Rolf Martinsson

for brass quintet

pa r t i t u r /s c o r e

med cd!

Fjäriln vingad Gubben Noak Klang, mina flickor Liksom en herdinna Movitz helt allena Sjung och läs nu Bacchi böner Solen glimmar Systrar och vänner Träd fram, du nattens gud Undan ur vägen

pa r t i t u r /s c o r e

MAHLER REVISITED

CON FORZA

BELLMANENSEMBLE

för flöjt, cello och piano. Jörgen Dafgård

för brasskvintett. Albert Schnelzer

Partitur och stämmor

Partitur och stämmor

Tio Bellman­-visor i arrangemang för flexibel ensemble. Spelpartitur. Rolf Martinsson

ge

12322. . . . . . . . . . . 388 kr

ge

12319. . . . . . . . . . . 328 kr

cg

6870. . . . . . . . . . . . 174 kr

DROTTNINGHOLMSMUSIKEN

Tre satser ur Johan Helmich Romans svit i förenklat arran­gemang för flexibel be­sätt­ning av Claude Génetay. Partitur cg

6530p. . . . . . . . . . . 273 kr

Stämsats Gehrmans studie partitur

Christer Danielsson

Christer Danielsson

6530 s. . . . . . . . . . 1145 kr

SEGNALE SOLENNE

Lars-erik Larsson

Konsertant svit

“ Q u at t r o t e m p i ” divertimento

för

för blåskvintett

for brass ensemble 1986

SolotuBa och fyra valthoRN (alt. andra bleckinstrument)

op. 55

BLANDAD

ISMN 979-0-070-00738-2

CG 6051S

Concertant Suite

for

Solo-tuBa and four fReNCh hoRNS

ensemble

(alt. other brass instruments)

9 790070 007382

Responstryck, Borås 2010 MM

(1968)

QUATTRO TEMPI

KONSERTANT SVIT

SEGNALE SOLENNE

för blåskvintett. Lars Erik Larsson

för solotuba och fyra valthorn. Christer Danielsson

för brassensemble. Christer Danielsson

Partitur

Partitur och stämmor

Fickpartitur cg

cg

5768p. . . . . . . . . . . .131 kr

Stämmor cg 5768s. . 328 kr

cg

Stämmor

6051p. . . . 355 kr

cg

6051s. 800 kr

cg

6423. . . . . . . . . . . 289 kr

BOJAN ALLSTARS Tre låtar: Busiga bofinken Bojan och Golem Tantz i klezmerstil samt Vicky varulvs­vegetaria­ nen i rumänsk/ungersk stil. Enkla arrangemang: melodi, andrastämma, bas­stäm­ma, ackordkomp och ett par lät ­ta­re komp­stämmor utlagt över de van­li­gaste instru­ment-typerna. Bojan Allstars funge­rar lika bra för blås­­or­kes­t­ rar och rock­ensembler med blås­sektion som för stråk­orkestrar – eller blanda hur du vill! Partitur och stämsats med tre exemplar av varje stämma samt en cd med inspirerande inspelningar av låtarna med världs­musik­bandet Tummel. Pär Moberg Partitur och stämmor ge

11610. . . . . . . . . . . 893 kr


kör och ensemble/orkester

JULMUSIK FÖR KÖR & ORKESTER

A

rrangemang för orkester och diskantkör ad lib. av Anders Soldh. Med alternativa stämmor där fagotter kan ersättas av basklarinetter, samt horn av tromboner. Ingår i serien Populära arrangemang för symfoniorkester. NÄR DET LIDER MOT JUL Partitur ge 11743 . . . . . . . . . . . . . . . 244 kr

POPuLÄRA ARRANGEMANG FÖR SYMFONiORKESTER

POPuLÄRA ARRANGEMANG FÖR SYMFONiORKESTER

POPuLÄrA ArrANGEMANG FÖr SYMFONiOrKESTEr

När det lider mot jul (Det strålar en stjärna)

Natten går tunga fjät

Stämmor ge 11744 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 068 kr Körpartitur ge 11754 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37 kr NATTEN GÅR TUNGA FJÄT Partitur ge 11745 . . . . . . . . . . . . . . 244 kr Stämmor ge 11746 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 068 kr Körpartitur ge 11755 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32 kr O HELGA NATT Partitur ge 11747 . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 224 kr Stämmor ge 11748 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 772 kr Körpartitur ge 11756 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37 kr

(Sankta Lucia)

Musik: Ruben Liljefors Text: Jeanna Oterdahl Arrangemang: Anders Soldh

O, helga natt

Text: Arvid Rosén Arrangemang: Anders Soldh

Musik: Adolphe Adam Text: Augustin Kock Arrangemang: Anders Soldh

PARTiTuR

PARTiTuR

PArTiTur

­ KLAVERUTDRAG

VOCAL SCORE

Lukas

sensus körmusik nr 689

passionen Se på honom nu och Skratta rått, pub li k! ham marSlag och Skri k dånar kri ng m eSSiaS.

Se hanS traSor nu och hånle, du Soldat! ham marSlag och hat vi ner kri ng m eSSiaS.

Se hanS vanmakt nu och Smäda, du m ed makt! ham marSlag och Skratt dånar kri ng m eSSiaS.

Text ur Lukasevangeliet samt av Göran Greider Musik av Rolf Martinsson

från mig. Men låt din vilja ske, inte min.” En ängel från himlen visade sig för honom och gav honom kraft. I sin ångest bad han allt ivrigare, och svetten droppade som blod ner på marken. När han steg upp från bönen och kom tillbaka till lärjungarna fann han att de hade somnat, tyngda av sorg, och han sade till dem: ”Hur kan ni sova! Stig upp och be att ni inte utsätts för prövning.” edan han ännu talade kom det en stor skara människor. Han som hette Judas, en av de tolv, visade vägen, och han gick fram till Jesus för att kyssa honom. Jesus sade till honom: ”Judas, förråder du Människosonen med en kyss?” När de som var med Jesus såg vad som skulle hända sade de: ”Herre, skall vi ta till våra svärd?” Och en av dem slog till mot översteprästens tjänare och högg av honom högra örat. Men då sade Jesus: ”Nu räcker det.” Och han rörde vid mannens öra och läkte honom. Sedan sade Jesus till de överstepräster och officerare vid tempelvakten och äldste som hade kommit dit för att gripa honom: ”Som mot en rövare har ni gått ut med svärd och påkar. Dag efter dag var jag hos er i templet, och ni lyfte inte er hand mot mig. Men detta är er stund, nu har mörkret makten.” e grep honom och förde honom till översteprästens hus. Petrus följde efter på avstånd. De gjorde upp en eld mitt på gården och slog sig ner omkring den, och Petrus satte sig mitt ibland dem. En tjänsteflicka fick se honom där han satt i eldskenet, och hon såg noga på honom och sade: ”Den där mannen var också med honom.” Men Petrus förnekade det: ”Nej, jag känner honom inte.” Strax efteråt fick en annan syn på honom och sade: ”Du hör också till dem.” Petrus sade: ”Nej, det gör jag inte.” En timme senare var det någon som försäkrade: ”Visst var den där också med honom, och han är ju från Galileen.” Men Petrus sade: ”Jag förstår inte vad du menar.” Och just som han sade det gol en tupp. Då vände sig Herren om och såg på Petrus, och Petrus kom ihåg detta som Herren hade sagt till honom: ”Innan tuppen gal i natt har du förnekat mig tre gånger”, och han gick ut och grät bittert. ännen som bevakade Jesus slog honom och gjorde narr av honom. De band för ögonen på honom och sade: ”Visa nu att du är profet. Vem var det som slog dig?” Och de öste glåpord över honom. är det blev dag samlades folkets äldste, både överstepräster och skriftlärda. Han fördes in till rådet och de frågade: ”Är du Messias, så säg oss det.” Han svarade: ”Om jag säger det kommer ni inte att tro det, och om jag börjar fråga kommer ni inte att svara. Men härefter skall Människosonen sitta på den gudomliga maktens högra sida.” Då sade de allesammans: ”Du är alltså Guds son?” Han svarade: ”Ni själva säger att jag är det.” Då sade de: ”Behöver vi fler vittnesmål? Vi har ju hört det ur hans egen mun.” lla de församlade bröt nu upp och förde honom till Pilatus. Där anklagade de honom och sade: ”Vi har funnit att den här mannen förleder vårt folk, han vill förhindra att vi betalar skatt till kejsaren och säger sig vara Messias och kung.” Pilatus frågade honom: ”Du är alltså judarnas kung?” Han svarade: ”Du själv säger det.” Då sade Pilatus till översteprästerna och folkmassan: ”Jag kan inte finna något brottsligt hos den här mannen.” Men de stod på sig: ”Han hetsar upp folket i hela Judeen med sin undervisning, från Galileen och ända hit.” är Pilatus hörde detta frågade han om mannen var från Galileen, och när han fick veta att han kom från Herodes område skickade han honom vidare till denne, som också han befann sig i Jerusalem under de dagarna. är Herodes såg Jesus blev han mycket glad. Han hade länge velat träffa honom eftersom han hade hört talas om honom, och han hoppades få se honom utföra något tecken. Nu ställde han en mängd frågor till honom, men Jesus svarade inte. Översteprästerna och de skriftlärda stod där och anklagade honom häftigt. Herodes och hans soldater fylldes då av förakt för honom och gjorde narr av honom genom att sätta på honom en praktfull mantel. Sedan skickade han honom tillbaka till Pilatus. Den dagen blev Herodes och Pilatus vänner; förut hade det rått fiendskap mellan dem. ilatus kallade samman översteprästerna och rådsmedlemmarna och folket och sade: ”Ni har fört hit den här mannen och anklagat honom för att uppvigla folket. Jag har nu förhört honom i er närvaro men kan inte finna honom skyldig till något av det som ni anklagar honom för. Det kan

inte Herodes heller, och därför har han skickat tillbaka honom till oss. Han har inte gjort något som förtjänar döden. Jag skall ge honom en läxa, sedan släpper jag honom.” Då skrek hela hopen: ”Döda honom och låt oss få Barabbas fri.” (Det var en man som hade satts i fängelse för ett upplopp i staden och för mord.) Pilatus tog till orda igen; han ville gärna frige Jesus. Men då ropade de i ett: ”Korsfäst, korsfäst honom!” För tredje gången sade Pilatus: ”Vad har han gjort för ont? Jag kan inte finna honom skyldig till något som förtjänar döden. Jag skall ge honom en läxa, sedan släpper jag honom.” Men de skrek hela tiden och krävde att han skulle korsfästas. Deras ropande gjorde verkan, och Pilatus beslöt att låta dem få vad de krävde. Han frigav mannen som satt i fängelse för upplopp och mord, den som de ville ha fri, men Jesus utlämnade han, så att de fick göra som de ville. är de förde bort honom hejdade de en man från Kyrene som hette Simon och som var på väg in från landet och lät honom ta korset på sig och bära det efter Jesus. En stor folkmassa följde med, och kvinnor som sörjde och klagade över honom. Jesus vände sig om och sade till dem: ”Jerusalems döttrar, gråt inte över mig, gråt över er själva och era barn. Det kommer en tid då man skall säga: Saliga de ofruktsamma, de moderliv som inte har fött och de bröst som inte har gett di. Då skall man säga till bergen: Fall över oss, och till höjderna: Dölj oss. Ty om man gör så med det gröna trädet, vad skall då inte ske med det förtorkade?” e förde också ut två förbrytare för att avrätta dem tillsammans med honom. När de kom till den plats som kallas Skallen korsfäste de honom och förbrytarna, den ene till höger och den andre till vänster. Jesus sade: ”Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör.” De delade upp hans kläder och kastade lott om dem. Folket stod där och såg på. Rådsmedlemmarna hånade honom och sade: ”Andra har han hjälpt, nu får han hjälpa sig själv, om han är Guds Messias, den utvalde.” Också soldaterna gjorde narr av honom. De gick fram och räckte honom surt vin och sade: ”Om du är judarnas kung, så hjälp dig själv.” Det fanns också ett anslag ovanför honom: Det här är judarnas konung. en ene av förbrytarna som hängde där smädade honom och sade: ”Är inte du Messias? Hjälp då dig själv och oss.” Men då tillrättavisade honom den andre: ”Är du inte ens rädd för Gud, du som har fått samma straff? Vi har dömts med rätta, vi får vad vi har förtjänat. Men han har inte gjort något ont.” Och han sade: ”Jesus, tänk på mig när du kommer med ditt rike.” Jesus svarade: ”Sannerligen, redan i dag skall du vara med mig i paradiset.” et var nu kring sjätte timmen. Då blev det mörkt över hela jorden ända till nionde timmen, det var solen som förmörkades. Förhänget i templet brast mitt itu. Och Jesus ropade med hög röst: ”Fader, i dina händer lämnar jag min ande.” När han sagt detta slutade han att andas. fficeren, som såg det som hände, prisade Gud och sade: ”Han var verkligen en rättfärdig man.” När folkmassan som samlats där som åskådare hade sett vad som hände, vände de hemåt och slog med händerna mot bröstet. Men alla hans vänner, och bland dem kvinnorna som hade följt med honom från Galileen, stod på avstånd och såg alltsammans. u fanns det en rådsherre vid namn Josef, en god och rättfärdig man som inte hade haft någon del i de andras beslut och åtgärder. Han var från Arimataia, en stad i Judeen, och han väntade på Guds rike. Josef gick till Pilatus och bad att få Jesu kropp. Han tog ner den, svepte den i linnetyg och lade den i en klippgrav där ännu ingen hade blivit lagd. Det var förberedelsedag, och sabbaten skulle just börja. vinnorna som hade kommit från Galileen tillsammans med Jesus följde med och såg graven och hur hans kropp lades där. När de hade återvänt hem gjorde de i ordning välluktande kryddor och oljor, och sabbaten tillbringade de efter lagens bud i stillhet. Lukasevangeliet kapitel 22–23

N

u närmade sig det osyrade brödets högtid, som kallas påsk. Översteprästerna och de skriftlärda sökte efter bästa sättet att röja honom ur vägen – de var rädda för folket. Men Satan for in i Judas, som kallades Iskariot och som var en av de tolv. Han gick till översteprästerna och officerarna i tempelvakten och talade med dem om hur han skulle kunna utlämna Jesus åt dem. De blev glada och erbjöd honom pengar. Han gick med på deras anbud och sökte ett tillfälle att utlämna honom utan att folket var med. å kom det osyrade brödets dag, då påsklammen skulle slaktas. Och Jesus sände i väg Petrus och Johannes och sade: ”Gå och gör i ordning påskmåltiden åt oss.” De frågade var de skulle göra det. Han svarade: ”När ni kommer in i staden möter ni en man som bär på en vattenkruka. Följ efter honom till det hus som han går in i och säg till den som äger huset: Mästaren frågar var salen är där han kan äta påskmåltiden med sina lärjungar. Då visar han er till ett stort rum i övervåningen som står färdigt. Där skall ni göra i ordning måltiden.” De gick och fann att allt var som han hade sagt, och de ordnade för påskmåltiden. är stunden var inne lade han sig till bords tillsammans med apostlarna. Han sade till dem: ”Hur har jag inte längtat efter att få äta denna påskmåltid med er innan mitt lidande börjar. Jag säger er: jag kommer inte att äta den igen förrän den får sin fullkomning i Guds rike.” Man räckte honom en bägare, och han tackade Gud och sade: ”Ta detta och dela det mellan er. Jag säger er: från denna stund skall jag inte dricka av det som vinstocken ger förrän Guds rike har kommit.” Sedan tog han ett bröd, tackade Gud, bröt det och gav åt dem och sade: ”Detta är min kropp som blir offrad för er. Gör detta till minne av mig.” Efter måltiden tog han på samma sätt bägaren och sade: ”Denna bägare är det nya förbundet genom mitt blod, som blir utgjutet för er. Dock, den som förråder mig har sin hand här på bordet tillsammans med mig. Människosonen går den väg som är bestämd, men ve den människa genom vilken han blir förrådd!” Då började de fråga varandra vem av dem det var som skulle göra detta. edan kom de att tvista om vilken av dem som skulle anses vara den störste. Då sade han till dem: ”Kungarna uppträder som herrar över sina folk, och de som har makten låter kalla sig folkets välgörare. Men med er är det annorlunda: den störste bland er skall vara som den yngste, och den som är ledare skall vara som tjänaren. Vem är störst, den som ligger till bords eller den som betjänar honom? Är det inte den som ligger till bords? Men jag är mitt ibland er som er tjänare. Ni är de som har stannat kvar hos mig under mina prövningar, och samma kungavärdighet som min fader har tilldelat mig tilldelar jag er. Ni skall få äta och dricka vid mitt bord i mitt rike, och ni skall sitta på troner och döma Israels tolv stammar. imon, Simon. Satan har utverkat åt sig att få sålla er som vete. Men jag har bett för dig att din tro inte skall ta slut. Och när du en gång har vänt tillbaka, så styrk dina bröder.” Simon sade: ”Med dig, herre, är jag beredd att gå både i fängelse och i döden.” Han svarade: ”Jag säger dig, Petrus: tuppen skall inte gala i natt förrän du tre gånger har förnekat att du känner mig.” edan sade han till dem: ”När jag sände ut er utan penningpung, påse eller sandaler, behövde ni då sakna något?” – ”Nej, ingenting”, svarade de. Då sade han: ”Men nu skall den som har en penningpung ta med sig den, och likaså påsen, och den som är utan pengar skall sälja sin mantel och köpa sig ett svärd. Jag säger er att med mig skall det ord i skriften gå i uppfyllelse som lyder: Han räknades till de laglösa. Ty nu fullbordas det som är sagt om mig.” – ”Herre”, sade de, ”här är två svärd.” – ”Det är bra”, svarade han. edan gick han ut ur staden och begav sig som vanligt till Olivberget, och lärjungarna följde med. När han kom dit sade han till dem: ”Be att ni inte utsätts för prövning.” Själv drog han sig undan ifrån dem, ungefär ett stenkast, föll på knä och bad: ”Fader, om du vill det, så ta bort denna bägare

S

N

REVIDERAD VESRSION En svensk

OLLE LINDBERG

Förklädd gud A God Disguised

A Requiem for the Living

ion s vers 2020 år

S

MARKUSPASSION

A Journey Towards Eternal Light for soli, mixed choir, brass quintet, percussion, piano and strings

S

soli, kör och kammarensemble

S

FREDRIK SIXTEN

Lars-Erik Larsson | Hjalmar Gullberg

Koraltexter Bengt Pohjanen

S

orgel ver sion /o r g an ver sio n

Förklädd Gud oms-11 ens.indd 1

För sopran, baryton, recitation, blandad kör och orkester. Lars-Erik Larsson Klaverutdragcg 3931u.301 kr Körpartiturcg 3939. . . 70 kr Partiturcg 3931p . . . . 668 kr

A REQUIEM FOR THE LIVING

Ett varierat, välskrivet och vackert rekviem för två solister, blandad kör och orkester. Olle Lindberg Partitur ge 13741. . . . . 811 kr Klaverutdrag ge 13740 328 kr

SVENSKA MESSAN För sopran, alt, tenor, kör och orkester. J. H. Roman

Anders Öhrwall, rev. Klaverutdrag sk 526. 388 kr Körpartitur sk 685. . . 125 kr

EN SVENSK MARKUSPASSION

Reviderad version. För soli, diskantkör, blandad kör och kammarensemble. Bengt Pojanen Fredrik Sixten Partitur ge 13874. . . . 893 kr Klaverutdrag ge 13875 .416 kr

REDUCERAD VERSION

För sopran, baryton, recitation, blandad kör och orkester i reducerad besättning. Hans Holewa 3939p . . . . . . . . . . 564 kr

ORGELVERSION

Transkription av orkester­satsen. Johannes Landgren, bearb. ge

D

M N A N N P

N

D D D O N

K

Klaverutdrag

11-06-27 16.16.11

FÖRKLÄDD GUD

cg

M

11874. . . . . . . . . . . . 273 kr

För sopran- och baryton, recitatör, kör och symfonisk blåsorkester. Lars-Erik Larsson Andrea Tarrodi, bearb.

Partitur ge 11079 . . . 695 kr

Sven-David Sandström

KÖR och orkester/ ensemble Orkesterstämmor på hyresbasis för flera verk på denna sida.

Magnificat

k l av e r u t d r a g / v o c a l s c o r e

LUKASPASSIONEN Passionstidens dramatik berättad av evangelisten Lukas med kommenterande sångtexter. Musik som är tillgänglig för det stora flertalet, både utförare och lyssnare. En passion som kan sjungas av många för många. Göran Greider Rolf Martinsson Partitur ge 12011. . . . . . . . . 1052 kr Klaverutdrag 12012. . . . . . . . . . 339 kr

ge

Partitur / Score

REQUIEM

MAGNIFICAT

För storband, kör, två sopransolister och baryton- eller tenorsolist. Nils Lindberg

För sopran, alt, tenor, bas, blandad kör och kammarorkester. Sven-David Sandström

Partitur cg 7081p . . . 668 kr Klaverutdrag ge 13877 174 kr Körpartitur cg 7081k . 87 kr

Studiepartitur ge 10723 289 kr Klaverutdrag ge 10724 207 kr

Instrumentalstämmor för flöjt, oboe, cello, orgel, kontrabas resp. trumma – se www.gehrmans.se.

Finns inspelad på We Are Voice: wearevoice.se

23


kör och ensemble/orkester

GUD, MÄNNISKAN OCH SKAPELSEN

S

anningens vind är ett verk väl förankrat i folk­ musiken, där låten står i centrum i sällskap med en text om relationen människa, Gud och skapelsen. Det är den tredje i raden av verk för kyrkoåret av Hans Kennemark och Irma Schultz. En gudstjänst i hoppets och gemenskapens tecken.

sensus körmusik nr 1076

irma schultz Hans Kennemark

partitur

Sanningens vind

SANNINGENS VIND Mässa för solist, kör SATB, flöjt, två fioler, kontrabas och orgel Irma Schultz | Hans Kennemark

Mässa för solist, kör satb, flöjt, två fioler, kontrabas och orgel

partitur ge 14305 . . . . . . . . 469 kr stämmor ge 14306 pris ej fastställt

Den innersta viljan Mässa för solo, kör, församling och ackompanjemang

Den innersta viljan frams-10.indd 1

SEnSuS KörmuSiK nr 961 000

Olle Lindberg

Mässa i dalaton för blandad kör, stråkkvartett och orgel

OLLE LINDBERG

Detta är platsen. Detta är tiden.

Mässa till tröst Consolation Mass

för kör SATB, diskantkör och violin

Ett körverk om att vara människa

choir SATB, children´s choir and violin

Kerstin Weman Thornell Daniel Hjorth

10-12-13 14.23.54

DEN INNERSTA VILJAN

Mässa med nutida närhet som är lätt att ta till sig. Både berörande och lustfylld för alla med­ verkande. Församlingen deltar i refränger och omkväden som är lätta att lära och sjunga. Kan användas som helhet i mässan eller som enstaka sånger i gudstjänst. Sänt som tevegudstjänst. Elisabeth Engdahl Karin Klingenstierna Tomas Darelid Körpartitur ge

11762. . . . . . . . . . . 207 kr

ge

11822. . . . . . . . . . . . 103 kr

DETTA ÄR PLATSEN. DETTA ÄR TIDEN.

KerstinWemanThornell/ Daniel Hjort Partitur ge 13700. . . 229 kr Körpartitur ge 13701. 131 kr För stämmaterial, se www.gehrmans.se sensus körmusik nr 1005

partitur

SACRED CONCERT

MÄSSA TILL TRÖST

MÄSSA I DALATON

Klassiskt jazzverk skrivet av en av de verkligt stora jazzlegenderna. Arrangerad för sopran solo, blandad kör och storband. Duke Ellington John Høybye arr Peder Pedersen arr

Olle Lindberg

Folkmusikinspirerad mässa för blandad kör, stråkkvartett och orgel.

Körpartitur ge

13251. . . . . . . . . . . . 152 kr

Diskantkörstömma

Partitur ge 12583. . . . 394 kr

13326. . . . . . . . . . . . 48 kr

Körpartitur ge 12584 . 76 kr

Violinstämma ge 13252 .142 kr

Stämsats ge 12585. . 1129 kr

ge

SenSUS körMUSik 1038

Olle Lindberg

Partitur

Mässa i dalaton

wc1600246. . . . . . . . . 619 kr mia makaroff

Diligam Te

Mässa för baryton, blandad kör instrumentalensemble & församling

Körpartitur wc1600243. . . . . . . . 224 kr

Stämsats wc1600248. . . . . . . . 1129 kr

Stämma B b -instr

CD

Agneta Almqvist

Ulf Åkesson Lefler

Mässa i sorg och saknad

Sopran och baryton solo, blandad kör och kompgrupp

Stema Specialtryck, Borås | MH, AL 2019

sensus körmusik nr 673

14306 189 kr agenda ge 14318 pris ej fastställt

körpartitur ge

för blandad kör, flöjt, violin, orgel och kontrabas ad lib.

reducerad version 9 790070 134972

NYHET!

text: Karin Klingenstierna • musik: Elisabeth Engdahl • bearbetning: Thomas Darelid

24

CLASSCD 142. . . . . . 222 kr

Stämma C-instr ge

11823. . . . . . . . . . . . 103 kr

DILIGAM TE

ge

11824 . . . . . . . . . . 103 kr

För barytonsolo, SATB instrumentalensemble och församling. Hilkka Olkinuora Mia Makaroff

Stämma E b -instr

Agenda – 50-pack ge

11763-50 . . . . . . . . . 553 kr

Partitur ge 13907. . . . 559 kr Körpartitur ge 13908. 152 kr

MÄSSA I SORG OCH SAKNAD Att sätta ord på det svåra. Agneta Almqvist Ulf Åkesson Lefler Partitur ge 14101. . . 164 kr Körpartitur ge 14102 76 kr Stämsats ge 14103 . 295 kr

MÄSSA I DALATON Reducerad version. För kör flöjt, violin, orgel och kontrabas ad lib. Olle Lindberg Partitur ge 13497 . . . 344 kr Stämsats ge 13584. . 520 kr


kör och ensemble

– jul

GABRIEL OCH MARIA – OMARBETAD

D

en reviderade versionen av juloratoriet GABRIEL OCH MARIA från 1986. Tonsättaren John Høybye har med några förtydliganden, förenklingar och förbättringar gjort denna klassiker än mer tillgänglig.

Gabriel och Maria Gabriel och Maria

Juloratorium för blandad kör, soli, kompgrupp, flöjt, orgel och recitatör.

Juloratorium för lika röster och ackompanjemang

Partitur satb ge 12935 . . . . . . . . . . . . 273 kr Körpartitur satb

ge

12936. . . . . . . . . . 131 kr

Partitur ssa ge 12938. . . . . . . . . . . . . 262 kr Körpartitur ssa ge 12939. . . . . . . . . . . 114 kr Flöjtstämma ssa ge 12937. . . . . . . . . . 98 kr

musik John Høybye | sv text Britt G Hallqvist musik John Høybye | sv text Britt G Hallqvist

Möjligt att uppföra oratoriet i en version där både vuxna och barn medverkar.

Partitur Partitur

sensus körmusik nr 766

Svensk julmusik

Fredrik Sixten

Nils Lindberg

i arrangemang av

Anders Öhrwall

Ett svenskt

A Christmas Cantata D A V I D

S A U L E S C O

Juloratorium Recitatör, solister, blandad kör, orgel & kammarorkester

JULORATORIUM Sopransolo, två körer och orkester

Alf Hambe Hans Kennemark

for big band, mixed chorus and two soloists

Score partitur

KLAVERUTDRAG

SVENSK JULMUSIK

JULORATORIUM

Samling med våra mest kära och mest sjungna jul­­sånger. Olika arrange­mang för blandad kör, sångsolist, flöjt, cello, kontrabas och orgel eller piano. Anders Öhrwall

Med text från både bibliska och historiska berättelser skildras julens historia och med värme, humor och ett inspirerande tonspråk. Musiken är lättillgänglig men samtidigt utmanande och harmoniskt spännande. För recitatör, solister, blandad kör, orgel och kammarorkester.

Partitur sk 537. . . . . . 196 kr Stämmor sk 544. . . . . 120 kr

A CHRISTMAS CANTATA

För två solister, blandad kör och storband. Partitur ge 10311. . . . . 514 kr Klaverutdrag ge 13271.174 kr

Orkesterstämmor på hyresbasis.

Julkantat för solister, kör sab, församling, flöjt, fiol, kontrabas, piano och orgel

DU LJUS, DU STJÄRNA

Julkantat som blandar välkända julpsalmer med traditionella och nyskrivna låtar. För solist, kör sab , församling flöjt, fiol, piano och orgel. Alf Hambe Hans Kennemark Partitur

ge

SAB

!

12339. . . 789 kr

Körpartitur ge 12338 .229 kr Stämpartitur flöjt, fiol I & II

David Saulesco

KÖR och ensemble JUL

Partitur

Du ljus, du stjärna

ge

Partitur ge 12504 . . . . 816 kr

12340 . . . . . . . . . . . 350 kr

Stämpartitur kontrabas, gitarr, piano, orgel

Klaverutdrag ge 12505. . . . . . . . . . . 196 kr

ge

Stämsats ge 12506. 1439 kr

12341 . . . . . . . . . . . 350 kr

Agenda – 50-pack ge

DEN HELIGA NATTEN

12342-50. . . . . . . . 443 kr

ETT SVENSKT JULORATORIUM

Oratorium med tydlig influens av svensk folkton. Sopransolistens parti i andra delen kan därför utformas friare av den som är folkmusikaliskt bevandrad i form av sångsätt, ornamentering och frasering. För sopran, två körer (diskantkör och blandad kör), blåskvintett och stråkar. Fredrik Sixten Partitur ge 11625 . . . 630 kr Klaverutdrag ge

11626 . . . . . . . . . . . 350 kr

CD frcd 069. . . . . . . 149 kr

Orkesterstämmor på hyresbasis.

Hjalmar Gullberg. Hilding Rosenberg Körpartitur n02565. . 65 kr Klaverutdrag n02621 .224 kr

Orkesterstämmor på hyresbasis. Finns inspelad på We Are Voice: wearevoice.se

25


26 kör

– jul Pär Olofsson

Staffanstrall

Två staffansvisor

HUGO ALFVÉN

SAB och piano. Kontrabas ad lib.

Arr. Gunnar Idenstam

folkjul

A Swedish folk Christmas

Julhymn

I Den signade dag Nu sjunga Guds änglar

för blandad kör

for mixed choir

NYHET!

Stema Specialtryck, Borås | FL,KE

NYHET!

NYHET! Staffansvisa från Vittskövle | Godmorgon här SATB a cappella Daniel Möller, arr

O ALF

1

2–202

2

• HUG

N• VÉ

150

87

JULKÖRPRISMA

STAFFANSTRALL

JULHYMN

TVÅ STAFFANSVISOR

FOLKJUL

För blandad kör och diskantkör.

För SAB, piano och kontrabas. Pär Olofsson

Utgiven för första gången. För blandad kör. Hugo Alfvén

Staffansvisa från Vittskövle och Godmorgon här för SATB a cappella Arr Daniel Möller.

Folkvisan Den signade dag och Alice Tegnérs Nu sjunger Guds änglar Gunnar Idenstam, arr

14257 . . . . . . . . . . . 34 kr

ge 12725. . . . . . . . . . . 34 kr

ge

cg

7501 . . . . . . . . . . . . 273 kr

Satser för diskantkör cg

7502 . . . . . . . . . . . 235 kr

Ackompanjemangsdel cg

7503 . . . . . . . . . . . 339 kr

ge

14258 . . . . . . . . . . . 69 kr

ge

13936 . . . . . . . . . . . 43 kr

Nu tändas tusen juleljus

NU TÄNDAS EN STUND PÅ JORDEN

Koppången

SATB a cappella

French carol

för kör SATB a cappella Py Bäckman Pererik Moraeus Robert Sund, arr

för kör SSATB a cappella

NU TÄNDAS EN STUND PÅ JORDEN

NU TÄNDAS TUSEN JULELJUS

Blandad kör

Blandad kör

ge

13610. . . . . . . . . . . . 54 kr

Damkör ge

13615. . . . . . . . . . . . 48 kr

for SAATB a cappella Sofia Söderberg, arr

Stema Specialtryck, Borås DF | AL 2020

Emmy Köhler | Laleh Ulrika Emanuelsson, arr

Emmy Köhler/Laleh, Ulrika Emanuelsson, arr.

Noël nouvelet

Emmy Köhler Hans Vainikainen, arr

Emmy Köhler Hans Vainikainen, arr

ge

13848. . . . . . . . . . . . 48 kr

Damkör ge

13830. . . . . . . . . . . . 43 kr

KOPPÅNGEN

NOËL NOUVELET

MANSKÖRPRISMA 2

Välkänd julvisa i folkmusikalisk stil. P Bäckman/P Moraeus Robert Sund, arr

Gammal fransk julvisa i livfullt arrangemang för kör satb av Sofia Söder­ berg Eberhard. Finns även för tttb.

Julsånger och sakrala satser för manskör.

SATB SSAA TTBB

10221 . . . . . 43 kr 11264 . . . . . 43 kr ge 11265 . . . . . . 43 kr

skg ge

SATB ge 12544 . . . . . . . 37 kr TTTB ge 12545 . . . . . . . 37 kr

cg

7111. . . . . . . . . . . . . 273 kr

Staffan Lindberg Robert Sund

Julstämning Tre glada julvisor

För kör SATB Kjell Lönnå, arr

Tre sånger för SAB och piano

Staffansvisa från Orust

Trestämmigt i adventstid

för manskör

för SAB a cappella i arrangemang av Robert Sund

TRE STÄMMOR KRING JUL

29 julsånger för sab a cappella. Tommy Fabricius, arr

cg

6871 . . . . . . . . . . . . 114 kr

TRESTÄMMIGT I ADVENTSTID

Adventstid, Hosiana, Ding, Dong!Merrily on hight för sab a cappella. Robert Sund, arr ge

13633. . . . . . . . . . . . 43 kr

JULBLANDAT

JULSTÄMNING

Julen är här, Tänd ett ljus, Happy X-mas för sab och piano Robert Sund, arr

Nu har vi ljus, Julbocken och Julvisa ”Raska fötter” för kör SATB a cappella. Kjell Lönnå, arr

ge

10735. . . . . . . . . . . 103 kr

ge

13831. . . . . . . . . . . . 48 kr

STAFFANSVISA FRÅN ORUST

Rolig och mustig körsats för ttbb divisi och piano. Staffan Lindberg, arr

ge

12291 . . . . . . . . . . . 54 kr


27 kör SENSUS KÖRMUSIK NR 1044

Sarah Dawn Finer Peter Hallström

Håkan Hellström Björn Olsson

TRE SVENSKA POPLÅTAR

Nils-Petter Ankarblom

Silvertunga SATB a cappella

K ärleksvisan NYHET!

I arrangemang för SATB av Fredrik Berglund Simon Ljungman

Valborg I arrangemang för SATB av Fredrik Berglund Simon Ljungman

NYHET!

KÄRLEKSVISAN

VALBORG

För kör SATB Sarah Dawn Finer, Peter Hallström Fredrik Berglund & Simon Ljungman, arr

För kör SATB Håkan Hellström Björn Olsson Fredrik Berglund & Simon Ljungman, arr

14261. . . . . . . . . . . . 44 kr

ge

14270 . . . . . . . . . . . 49 kr kör

ge

DREAMER HEAVEN PARADISE

ad nd

i arrangemang för kör SAB av Göran Bejstam

NYHET!

i arrangemang för blandad kör av Noa Edwardsson

DREAMER, HEAVEN, PARADISE Tre välkända hitlåtar arrangerade av Noa Edwardsson. Axwell & Ingrosso, Avicii, Coldplay

14109. . . . . . . . . . . 98 kr

ge

LENAS SÅNG

Bla

VI HAR BARA VARANDRA • SATELLIT • EFTER STORMEN

SILVERTUNGA Svängig sång för SATB med fotstamp Nils-Petter Ankarblom

ge

14229 . . . . . . . . . . . 54 kr

Den tid jag har

Fly with me

Vi har bara varandra, Satellit och Efter stormen. Di Leva/Gärdestad/ Fredriksson/Lindbom Göran Bejstam, arr. ge

13889. . . . . . . . . . . . 65 kr

Så mycket kärlek

Josef Sjöblom

Coming Home

i arrangemang för kör satb och piano av robert sund

UR

TRE SVENSKA POPLÅTAR

SATB a cappella

NYHET!

Text: Leila Yilbar Norgren

NYHET!

Musik: Stefan Nilsson Arr. för SATB och piano:

Så som i Himmelen

Lars Wallenäs

Stema Specialtryck, Borås OH, AL 2022

Ur

En film av Kay Pollack

Stefan Nilsson SATB och piano

GABRIELLAS SÅNG

LENAS SÅNG

DEN TID JAG HAR

COMING HOME

SÅ MYCKET KÄRLEK

ur Kay Pollacks succéfilm Så som i Himmelen. Py Bäckman Stefan Nilsson Lars Wallenäs, arr

(Fly with Me) ur Kay Pollacks succéfilm Så som i Himmelen. Leila Yilbar Norgren Stefan Nilsson Lars Wallenäs, arr

Ur musikalen Så som i himmelen för SATB Carin Pollak Fredrik Kempe Robert Sund, arr

För blandad kör och beatbox ad.lib.

Finstämt för SATB och piano.

Josef Sjöblom

Stefan Nilsson

Blandad kör och piano ge

10600. . . . . . . . . . . 59 kr

Diskantkör och piano ge

10759. . . . . . . . . . . . 54 kr

Originalversionen för sång­solist, blandad kör och piano ge

13474 . . . . . . . . . . . 59 kr

ge

14157. . . . . . . . . . . . 54 kr

ge

14180 . . . . . . . . . . . 69 kr

ge

10815. . . . . . . . . . . . 59 kr

Arr för SATB och piano Nils-Petter Ankarblom

Diskantkör med sångsolist och piano ge

Text och musik: Benny Andersson, Björn Ulvaeus

Duvemåla hage ur Kristina från Duvemåla

10816 . . . . . . . . . . . 59 kr

10788 . . . . . . . . . . . 65 kr

Sångsolist och manskör a cappella ge

ge

Blandad kör med sångsolist och piano

11401. . . . . . . . . . . . 65 kr

KÖR KÄRLEKENS TID

DUVEMÅLA HAGE

EN SKRIFT I SNÖN

för satb. Ylva Eggehorn Benny An­dersson Göran Arnberg, arr

ur Kristina från Duve­ måla. Enkelt arrange­ mang för satb och piano av Nils-Petter Ankarblom.

För satb och piano. Kristina Lugn Benny Andersson Göran Arnberg, arr.

mm

003 . . . . . . . . . . . . . 23 kr

ge

11917. . . . . . . . . . . . 48 kr

ge

11917. . . . . . . . . . . . . 35 kr


28 blandad kör

HUGO ALFVÉN Tio sånger för blandad kör

NYHET!

O ALF

1

2–202

2

• HUG

N• VÉ

150

87

TIO SÅNGER Jubileumsutgåva: Hugo Alfvén 150 år. Tio välkända och mindre kända stycken för SATB. Hugo Alfvén ge

14196. . . . . . . . . . . . 114 kr

KÖRPRISMA FÖR BLANDADE RÖSTER

Adolf Fredriks klassiska och älskade samling med 44 tre-, fyr- och femstämmiga körsånger och arrangemang. cg

6159. . . . . . . . . . . . 196 kr

STORA KÖRBOKEN

TRILO

Den bredaste och vassaste körsamlingen för alla Sveriges blandade körer! En repertoarbok med bred inriktning. Huvudsakligen satb ,

Folksång om längtan och hopp sjungen över havet, i stämningsfullt arrangemang av Bengt Ollén, arr

ge

10400 . . . . . . . . . 361 kr

ge

13057 . . . . . . . . . . . 43 kr

I DENNA LJUVA SOMMARTID

Vackert och stämningsfullt arrangemang med trolska läten. Svensk och engelsk text. Bengt Ollén, arr ge

13056 . . . . . . . . . . . . 43kr

David Bodin

NADJA ERIKSSON NADJA ERIKSSON NADJA ERIKSSON NADJA ERIKSSON

blandade röster nr5

SÅNGER ÅRET OM SÅNGER ÅRET OM

Om våren SÅNGER ÅRET OM Om sommaren ÅRET OM för kör satb och piano ad lib. Om SÅNGER hösten för kör satb och piano ad lib. Om vintern för kör satb och piano ad lib.

för kör satb och piano ad lib.

VELA – LEVA

Hej mitt vinterland

för kör SATB och marimba ad lib.

Mattias Ekström Koij

Till världens barn

för kör SATB och piano Britt Lindeborg Magnus Ädel, arr

SATB a cappella

NYHET!

SÅNGER ÅRET OM

BLANDADE RÖSTER

Sviten Sånger året om med en sång för varje månad. För satb och piano ad lib. Nadja Eriksson

Kända låtar för blandad kör i arrangemang med eller utan komp.

Om våren ge 13063 . . . . . . . . . . . 65 kr

Del 4 sk 636 . . . . . . . . 120 kr Del 5 sk 792 . . . . . . . . 120 kr

Om sommaren ge 13064 . . . . . . . . . . . 65 kr

HEJ MITT VINTERLAND

Välkänd vinterlåt för satb och piano. Britt Lindeborg Magnus Ädel, arr ge

13623. . . . . . . . . . . . 43 kr

VELA LEVA Svängigt stycke för ung kör och marimba ad lib. David Bodin

ge

13782. . . . . . . . . . . . . 70 kr

TILL VÄRLDENS BARN

För satb a cappella med text av Harry Martinson. Mattias Ekström Koij ge

14272 . . . . . . . . . . . 34 kr

SATB

Om hösten ge 12964 . . . . . . . . . . 65 kr

Natten då stjärnorna föll

Om vintern ge 13133 . . . . . . . . . . . . 65 kr

That Night of Falling Stars

Ack, ack om det vore dag

Jacob Mühlrad Anim zemirot

‫אנעים זמירות‬

för kör SATB a cappella Per Ekedahl, arr

NU KOMMER SOMMAREN

for mixed choir a cappella

Text och musik: Eva Bornemark Arrangemang: Simon Åkesson

reduced version

reducerad version

NYHET! Anna Cederberg-Orreteg Text David Carlson

KÖR satb

NATTEN DÅ STJÄRNORNA FÖLL

Första stycket ut i #svenskkörmusiks 2022 serie Efterlysning. För kör satb. Anna Cederberg-Orreteg ge

14260 . . . . . . . . . . . 54 kr

ACK, ACK OM DET VORE DAG

ANIM ZEMIROT

Mustig folkvisa från Skåne i festligt arrangemang med alternativa slut! Per Ekedahl, arr

Reducerad version. För kör satb a cappella. Jacob Mühlrad Sofia Ågren, bearb.

SATB ge 12238 . . . . . . . 37 kr SSAA ge 13086 . . . . . . 43 kr

ge

12856 . . . . . . . . . . . 48 kr

NU KOMER SOMMAREN

Fin sommarmelodi ur Svenska med sång för kör satb och piano. Eva Bornemark Simon Åkesson, arr ge

13640 . . . . . . . . . . . . 37 kr


kör

– sab

MED ETT VARMT OCH MÄNSKLIGT TILLTAL

B

ernt Törnbloms sånger sjunger om våra drömmar, diktar fram det storslagna i det lilla. Några av dem har här samlats i formen av en mässa, lättillgängligt arrangerat för sångsolist, SAB-kör, gitarr och kontrabas. Musik framkallad ur ett varmt, mänskligt tilltal, som alltigenom bärs av slutstrofen: ”Jag älskar dig liv!” Bernt Törnblom är trubadur och vissångare baserad i Stockholm. Bernt har också prisats för sina Bellman- och Taubetolkningar. TRUBADURMÄSSAN

sensus körmusik 1029

Bernt törnBlom

Trubadur mässan Solist • Kör SAB Gitarr • Kontrabas

14010. . . . . . . . . . . . . . 251 kr 50-pack ge 14011-50. . . . . . . . 443 kr

körpartitur ge agenda

sensus körmusik nr 753

sensus körmusik

Den som bär

nr 883

SENSUS KÖRMUSIK NR 1014

– sånger om visdom, närvaro och ljus

nr 936

Anton Leanderson-Andréas

missa

Aftonpsalm

Missa

Compatiens

Ola Magnell

Hanna Forsblad

Frälsar krans böner

Compatiens

kör sAB och orgel

s·a·b

korta sånger för kör och församling

Åsa Hagberg Nadja Eriksson

28 vår- och sommar­ sånger för sab a cappella. Tommy Fabricius.

ge 13436. . . . . . . . . . . . 37 kr

cg

7014 . . . . . . . . . . . . 114 kr

MISSA COMPATIENS

– sånger om visdom, närvaro och ljus. Inspirerade av Frälsarkransen Åsa Hagberg Nadja Eriksson

Inkännande mässa för en orolig tid. För kör sab och orgel. Anton LeandersonAndréas

ge

12214. . . . . . . . . . . 169 kr

ge

13107. . . . . . . . . . . . 76 kr

FRÄLSARKRANSBÖNER

Elva korta sånger för kör och församling samt instrument ad lib. Martin Lönnebo, Margareta Melin, Hanna Forsblad ge

13918. . . . . . . . . . . . 76 kr

sa

nr 848

nr 909

Giovanni Battista Pergolesi

Efter regnet

Linda Sandström

för sopran, alt, stråkar och basso continuo

A LT

När jag andas

Stabat mater Arrangemang för kör SAB av Anna Larsson

för kör SAB a cappella Benny Andersson Nils Wallnäs, arr

helt enkelt

s·a·b & piano

körpartitur

del 2

SOPRAN

N

Stämningfull psalm av den välkände sångaren och artisten. Ola Magnell Tore Sunesson, arr

DEN SOM BÄR

TO

TRE STÄMMOR I VÅR OCH SOMMAR

R

Y

AFTONPSALM

BA

NR 629

GE 11400

SAB2 oms-09x.indd 1

09-06-05 16.17.28

STABAT MATER

NÄR JAG ANDAS

DET FINNS EN VÄG

EFTER REGNET

SAB HELT ENKELT

Välkänt verk i version för sab. G.P. Pergolesi Anna Larsson, arr

Om andens närhet i tangotakt. För sab , violin och piano. Marianne Bokblad/ Linda Sandström

Jonas Gardells bidrag i 2018 års melodifestival. Gardell, Kindbom Tärnfors Daniel Möller, arr

Välkänd melodi i arr för sab och piano . Benny Andersson Nils Wallnäs, arr

Gudstjänstmusik från vitt spridda musikaliska traditioner. Lars Hernquist, arr

körpartitur ge 12906 ..54 kr

ge

13221. . . . . . . . . . . . 43 kr

ge

13369. . . . . . . . . . . . 59 kr

del ge

13548 . . . . . . . . . . . 48 kr

del

1 2

ge ge

11113. . . . . . . . 120 kr 11400 . . . . . . 185 kr

Finns inspelad på We Are Voice: wearevoice.se

29


30 kör

– sakral

OM MARIA OCH ANDRA KVINNOR I BIBELN sensus körmusik nr 1065 SENSUS KÖRMUSIK NR 1078

U

t ur skuggorna träder de bibliska kvinnor som vi hört namnen på många gånger men kanske aldrig fått en tydlig bild av: Jungfru Maria, Rut, Jairos dotter, Marta och Maria och deras historer som är nog så aktuella även i vår tid. Sånger i enkla arrangemang för kör och församling att sjungas på aktuell söndag eller i en temagudstjänst. Anna-Lena Josefsson | Pia Svantesson | Gudrun Rosén | Karin Wallin | Johanna Öhman

NYHET! Anna-Lena Josefsson • Pia Svantesson Gudrun Rosén • Karin Wallin • Johanna Öhman Anna-Lena Josefsson • Pia Svantesson Gudrun Rosén • Karin Wallin • Johanna Öhman

Mariasånger

UT UR SKUGGORNA

Tre sånger för kör, flöjt & piano

Livsberättelser i trefaldighetstid för kör, flöjt & piano

MARIASÅNGER ge 14218. . . . . . . .

54 kr

UT UR SKUGGORNA ge 14309. .

79 kr

v

SENSUS KÖRMUSIK NR 1008

sensus körmusik nr 963

10 sånger av Tomas Andersson Wij

taw

Motett Stilla komme och välkomna DAGENS EPISTEL

irma schultz Hans Kennemark

tomas boström

Kärlekens sigill

Musik för kyrkoåret

för kör

Verk till årets söndagar och helgdagar för kör och instrument

kör a cappella för blandade röster

samlingsutgåva

Med alla helgon sjunger vi Gloria! ARR SATB KURT SUNDSTRÖM

SARA WENNERBERG-REUTER Kantat för solist, kör satb, fiol, kontrabas och orgel

KÄRLEKENS SIGILL Kantat inspirerad av fastlagssöndagen. Med andligt och musikaliskt släktskap med barockens kantat. Irma Schultz Hans Kennemark

MED ALLA HELGON SJUNGER VI GLORIA En av Tomas Boström många fina sånger i serien Dagens epistel. För kör satb. Kurt Sundström, arr ge

13912 . . . . . . . . . . . 43 kr

STILLA KOMME OCH VÄLKOMNA

Motett för blandad kör a cappella. Sara WennerbergReuter ge

13939 . . . . . . . . . . . . 37 kr

Partitur ge 13094. . . 251 kr

TAW FÖR KÖR Tio sånger för kör av Tomas Andersson Wij. Karin Ewardsson, arr Axel Dahlin, arr ge

13704. . . . . . . . . . . . 163 kr

MUSIK FÖR KYRKOÅRET

Samlingsutgåva med verk för hela kyrkårets sön- och helgdagar. Sven-David Sandström ge

12176 . . . . . . . . . . 695 kr

SeNSuS köRmuSik NR 878

sensus körMusIk nr 980

Körpartitur ge 13095. 163 kr

Monica Dominique

Missa brevis

För instrumentalstämmor och agenda: se www.gehrmans.se

Imo corde gratias agit

Agneta Sköld

Natt blir dag

Requiem

– till John

Jag lyfter mina händer

Sofia Sandén * Sofia Rönnegård Arrangemang för kör SATB och piano av Nina Åkerblom Nielsen

for mixed choir

for mixed choir, soprano solo and organ

KÖR sakral

solo, blanDaD kör och orgel

JAG LYFTER MINA HÄNDER

Tillägnad körledaren Bosse Johansson. SATB div a cappellaKarin Rehnqvist ge

13332 . . . . . . . . . . . 54 kr

NATT BLIR DAG – TILL JOHN

En sång om att finna en styrka och se ett ljus träda fram ur livets mörker. SATB och piano. Sofia Sandén ge

13102 . . . . . . . . . . . 37 kr

REQUIEM

MISSA BREVIS

Ett välklingande Requeim för kör SATB, sopransolist och orgel. Agneta Sköld

En hyllning till kärleken och naturens skönhet. Solo, satb och orgel. Monica Dominique

ge

12696 . . . . . . . . . . 103 kr

ge

13799 . . . . . . . . . . . 87 kr

Finns inspelad på We Are Voice: wearevoice.se


barnkör E LV

• diskantkör

SENSUS KÖRMUSIK 947

AF R

ÄL

SA

sensus körmusik nr 926

RK

RA

Karin Rehnqvist

Anna Bergendahl arr

NS

NG

ER

Pärlor

Johanna Brännström

VI ÄR FRAMTIDEN Fyra sånger för kör SSA(A)

för diskantkör, piano och 1–2 saxofoner eller diskantinstrument

ÅSA HAGBERG NADJA ERIKSSON

fyra sånger för Barnkör

Från frostknäpp till kosläpp

Här får du inte sitta!

NYHET! Kör

Pärlor omslag A5x2-18.indd 3

2018-12-12 12:41

PÄRLOR

ASTRIDS VISOR

Elva sånger som följer Frälsarkransens pärlor.

Arr för ssa och piano av Anna Bergendahl. Opp och ner, Bom sicka bom, Mors lilla lathund, Kalle Teodor, m.fl.

Åsa Hagberg Nadja Eriksson ge

13551 . . . . . . . . . . . . 76 kr

ge

11089. . . . . . . . . . . . 98 kr

HÄR FÅR DU INTE SITTA

FRÅN FROSTKNÄPP TILL KOSLÄPP

14331 . . . . . 89 kr körstämma ge 14357. 44 kr

ge

För diskantkör, piano, 1–2 saxofoner eller diskantinstrument Karin Rehnqvist partitur ge

Droppen Dripp och droppen Drapp, Videvisan Vuelie, Våren kommen till vår fröjd. Anna Bergendahl, arr 13307 . . . . . . . . . . . 65 kr

VI ÄR FRAMTIDEN Sånger fyllda av optimism och kreativitet.. För tvåstämmig barnkör och piano. Johanna Brännström Körpartitur ge 13322. . 59 kr Barnkörst. ge 13323. . . 26 kr

Sensus körmusik nr 942

Sensus Körmusik 1035

SenSuS körmuSik nr 840

martin runborg

gissa vad jag har fått

nr 1083

Nadja Eriksson • Åsa Hagberg

Då tänder vi LJUS

Anders Annerholm

Julens stjärna

åtta sånger till höstens söndagar för barnkör och piano

barnkör s·a/s·a·b/s·a·t·b ad lib. flöjt, violin, piano, orgel ad lib.

NYHET!

Två sånger för barnkör och piano

fyra sånger för barn av elin hansen

KÖRPRISMA FÖR DISKANTKÖR OCH PIANO Körpartitur cg

GISSA VAD JAG HAR FÅTT Fyra sånger för barn. Elin Hansen

7138k. . . . . . . . . . . 224 kr

Klaverutdrag cg

7138p. . . . . . . . . . . . 377 kr

ge

14017 . . . . . . . . . . . 65 kr

JULENS STJÄRNA

DÅ TÄNDER VI LJUS

TÄNKLÅTAR

Julsång som kan framföras i många olika sättningar. Anders Annerholm

Två sånger för barnkör och piano. Åsa Hagberg Nadja Eriksson

Åtta kluriga sånger för höstens respektive vårens söndagar för unison kör och piano. Martin Runborg

ge

14314 . . . . . . . . . . . 49 kr

ge

13442 . . . . . . . . . . . 43 kr

daniel berg • fredrik duvling

DANIEL BERG

r st a n na rj

Barnkörstämma o en rd

Utan

EMILY DICKINSON

nn e vä

HÖSTEN Körpartitur ge 12787. . 65 kr

I’m nobody for speech choir, percussion and balloons

ge 12788

. . . . . . . . . . . . 32kr

VÅREN Körpartitur ge 12909. . 65 kr Barnkörstämma ge 12910 . . . . . . . . . . . 32 kr

för tvåstämmig kör och piano

Maria Cederberg-Rydén Anna Cederberg-Orreteg

KÖRPRISMA FÖR DISKANTRÖSTER

39 två-, tre- och fyr­ stämmiga körsånger och arrangemang för diskant­kör. cg

6272. . . . . . . . . . . . 158 kr

I’M NOBODY Munter och uppfriskande talkör med ballonger och slagverk. Emilly Dickinson Daniel Berg ge

13088 . . . . . . . . . . . 43 kr

5 FUNNY PEICES FOR UTAN VÄNNER THE YOUNG CHOIR STANNAR JORDEN Musik för talkör, kazoo, rivna papper och den egna kroppen. Daniel Berg

För barnkör eller barn och vuxenkör och piano. Anna Cederberg-Orreteg

SA ge 12832. . . . . . . . . 26 kr ge

13249 . . . . . . . . . . . 54 kr

UNIS+SATB ge 12879 37 kr

KÖR barn & diskant

31


32 manskör

HUGO ALFVÉN 150 ÅR 2022 ed anledning av att Hugo Alfvén fyller 150 år 2022 ger M vi ut två jubileumsutgåvor med hans körmusik. Ett häfte med tio stycken för blandad kör och ett med åtta mer eller

HUGO ALFVÉN

mindre kända stycken för manskör. Just manskör låg ju nära till hands då Alfvén dirigerade Orphei Drängar i Uppsala i hela 37 år.

Åtta sånger

innehåll:

Aftonen, Gryning vid havet, Papillon, Roslagsvår, Stämning, Trindskallarna, Vaggvisa, Vårsång ”Maj”

för manskör

ÅTTA SÅNGER FÖR MANSKÖR Hugo Alfvén ge

O ALF

14197. . . . . . . . . . . . 114 kr

1

2–202

2

• HUG

N• VÉ

150

87

Manskör Manskör

Staffan Lindberg

Life

Tomorrow shall be my dancing day

Gläns över sjö och strand

John Gardner För TTBB och piano av

Karin Oldgren

for male choir Sven-David Sandström

för kör TTBB a cappella Gabriella Gullin

V i t t s k ö v l ev i s a n för manskör

MANSKÖRPRISMA 1

LIFE

Bellman­sånger, dryckes­ visor, vår­sånger, serenader m.m.

En fin tonsättning av Emily Dickinsons trösterika text. Sven-David Sandström

cg

7029 . . . . . . . . . . . 262 kr

ge

13469 . . . . . . . . . . . 43 kr

TOMORROW SHALL BE MY DANCING DAY Välkänd, rytmisk julsång i arrangemang för manskör. John Gardner Karin Oldgren, arr ge

11752 . . . . . . . . . . . . 59 kr

VITTSKÖVLEVISAN Dramat om Staffan som utmanar Herodes i energisk sats för manskör och piano. Finns även för satb. ge

12290 . . . . . . . . . . . 70 kr

GLÄNS ÖVER SJÖ OCH STRAND

Ny tonsättning för manskör. Finns även för SATB Gabriella Gullin ge

13470 . . . . . . . . . . . 26 kr

Manskör Manskör

Manskör Manskör

Manskör Manskör

Over the Rainbow Lyrics and music: E. Y. Harburg & H. Arlen Arr for TTBB and piano

Fragancia

Mats Hålling

Evert Taube

Noël nouvelet

arr för TTBB

Robert Sund

Sveriges flaggstång

French carol Arr. for TTBB

Sofia Söderberg Eberhard

Text: Björn Barlach Musik:

Kurt-Åke Frisk efter Hugo Alfvén

Välkommen till våren

13 traditionella sånger för manskör

OVER THE RAINBOW

FRAGANCIA

En given konsertsuccé. För solo, ttbb , piano, bas. Harold Arlene Mats Hålling, arr

Evert Taubes ljuvliga melodi i nytt arrangemang för manskör Robert Sund, arr

VÄLKOMMEN TILL VÅREN

Alla sånger man behöver vid valborgselden samlade i ett häfte. För ttbb a cappella.

NOËL NOUVELET Gammal fransk julvisa i livfullt arrangemang för kör tttb av Sofia Söder­ berg Eberhard. Finns även för satb. satb ge

ge

12362 . . . . . . . . . . . 59 kr

ge

12250 . . . . . . . . . . . 54 kr

ge

12296 . . . . . . . . . . . 65 kr

ttbb ge

12544 . . . . . . . . 37 kr 12545 . . . . . . . . 37 kr

SVERIGES FLAGGSTÅNG

Kvintetten Olssons dråpliga parodi över nationalromantiken. Björn Barlach Kurt-Åke Frisk ge

11739 . . . . . . . . . . . 43 kr


33 kolumntitel damkör

Gabriel Wilczkowski, arr

Blomsterstoft Svensk körlyrik för damkör

Väktarsång från Lund

Den lyssnande Maria

Per Ekedahl

... hör himmelriket till TRE DIKTER AV ANNA GRETA WIDE FÖR DAMKÖR

För soli och SSA+SSA a cappella Ulrika Emanuelsson

SSA a cappella C J L Almqvist Kristin Stenerhag, arr

NYHET!

BLOMSTERSTOFT Klassisk svensk körlyrik arrangerad för damkör a cappella. Gabriel Wilczkowski, arr ge

12623. . . . . . . . . . . . 87 kr

... HÖR HIMMELRIKET DEN LYSSNANDE TILL MARIA Tre dikter av Anna Greta Wide tonsatta för damkör. Per Ekedahl ge

14057 . . . . . . . . . . . 59 kr

I arrangemang för damkör. C. J. L. Almqvist Kristin Stenerhag, arr

ge

14152. . . . . . . . . . . . 43 kr

VÄKTARSÅNG FRÅN LUND

MISSA BREVIS

För SSA+SSA a cappella. För SSAA a cappella Ulrika Emanuelsson Anna Cederberg-Orreteg

ge

12239. . . . . . . . . . . . 48 kr

ge

10679 . . . . . . . . . . . 65 kr

sensus körmusik 853

Sverige

HUGO ALFVÉN

Du gamla du fria

Döden tänkte jag mig så

Sju sånger i arrangemang för damkör för kör SSAA och piano Joakim Berg Kjell Lönnå, arr

för kör SSAA a cappella Anna-Karin Klockar, arr

NYHET!

för kör SSAA a cappella Agneta Sköld

Alan Menken/Arr Daniel Möller

Esmeraldas bön ur Ringaren i Notre Dame för kör SSA och piano C-dur/Ess-dur

O ALF

2–202

2

• HUG

1

87

N• VÉ

150

SVERIGE

DU GAMLA DU FRIA

SJU SÅNGER

ESMERALDAS BÖN

Forna gruppen Kents omtyckta låt i lättsjunget arrangemang för kör SSAA och piano Kjell Lönnå

Nationalsången i stämningsfullt arrangemang för damkör. Anna-Karin Klockar, arr

i arrangemang för damkör SSAA. Hugo Alfvén

För kör SSA och piano i två tonarter. Alan Menken Daniel Möller, arr

ge

13181. . . . . . . . . . . . . 37 kr

ge

13886. . . . . . . . . . . . 43 kr

ge

14277. . . . . . . . . . . . 86 kr

ge

12912. . . . . . . . . . . . 54 kr

DÖDEN TÄNKTE JAG MIG SÅ Välkänd text i ny tonsättning för SSAA a cappella. Bo Setterlind Agneta Sköld ge

13626. . . . . . . . . . . . 43 kr

nr 838

MICHAEL PRAETORIUS | JAN SANDSTRÖM

Otto Olsson Lars Hernqvist, arr

Es ist ein Ros entsprungen

O helga natt

Advent

Karin Rehnqvist

Det är en ros utsprungen

Adams julsång

Juldagsmorgonen

FÖR KÖR SSAA & SSSSAAAA A CAPPELLA

Sopransolo och kör SSAA a cappella Adolphe Adam Linda Alexandersson, arr

Erik Blomberg

Sånger ur jorden

för SSAA och solosopran

s·s·a

Songs from the Earth för diskantkör | for descant chorus

SÅNGER UR JORDEN

ADVENT

ADAMS JULSÅNG

Var inte rädd för mörkret och Natt över jorden. Finns även för SATB. Karin Rehnqvist

Ett måste på första advent. För SSA. Otto Olsson Lars Hernqvist, arr

I arrangemang för solo och damkör a cappella. Adolphe Adam Linda Alexandersson, arr

ssa er

103355 . . . . . . . . 59 kr 103666. . . . . . . 76 kr

satb er

ge

12784. . . . . . . . . . . . 43 kr

ge

13798. . . . . . . . . . . . 43 kr

DET ÄR EN ROS UTSPRUNGEN

Version för damkör SSAA+SSSSAAA Jan Sandström

ge

13170. . . . . . . . . . . . 54 kr

JULDAGS­ MORGONEN

Arrangemang av Alice Tegnérs julsång. Alice Tegnér Ulrika Emanuelsson, arr ge

13479. . . . . . . . . . . . 43 kr


34 körliteratur

Ett pedagogiskt studiematerial om körens sceniska rörelsegestaltning

Jerker Leijon

”Jag kan inte sjunga” hör man människor som säger. Det finns många som uttrycker sin stora sorg över att inte kunna sjunga. Kanske de en gång i tiden fick stå längst bak när skolklassen eller skolkören sjöng. Det finns fler exempel på hur en människa fått stämpeln på sig: "Du kan inte sjunga!"

Alla människor kan sjunga! Det är bara så att vi har fått olika mycket musikalisk och sångteknisk träning. Våra förutsättningar är olika och därför går det olika fort att lära sig och resultatet blir olika bra. Låt oss jämföra med läsning: Tänk om en elev i årskurs 1 fick höra att det inte är någon idé att försöka lära sig, bara för att han inte kan läsa när han börjar skolan! Så gör vi inte, förstås. Detsamma gäller matematik och andra ämnen i skolan, men tyvärr inte sång! Detta bör vi ändra på, eftersom alla också kan lära sig sjunga - bara de får undervisning och stöd.

Nr. 11

.. MUSIKBOCKER

nr 12

Repertoarbok

Ing-Mari Janzon

Jerker Leijon KÖR FÖR ALLA Repertoarbok

Jerker Leijon KÖR FÖR ALLA Metodik och idébok

Alla kan sjunga!

Metodik och idébok

Musikböcker

Musikböcker Nr 32

Jerker Leijon

KÖR FÖR ALLA är gjort för dem som vill starta och sjunga i en nybörjarkör. Materialet består av en Metodik- och idébok, en Repertoarbok och en Repetitionsvideo som tillsammans ger den kunskap som körledaren behöver för att lyckas med sin nybörjarkör.

Jerker Leijon

I Metodik- och idéboken kan du läsa om de tre nyckelord som måste prägla verksamheten: Trygghet, glädje och tålamod. Du får också många tips på uppsjungningsövningar som är lämpliga för nybörjare. Repertoarboken ger dig många sånger i lämplig svårighetsgrad som räcker länge och ger dig och kören omväxling.

ISMN 979-0-070-00720-7

E-Print, Stockholm 2008 PM

Repetitionsvideon visar pedagogiskt hur författaren själv arbetar med sina mycket uppskattade nybörjarkörer.

CG 7405

CG 7406

ISMN 979-0-070-01287-4

9 790070 012874 08Tryck, Stockholm 2008

CHOIR PERCUSSION

SCENISK KÖR

SKAPANDE KÖR

KÖR FÖR ALLA

Body Percussion är oemotståndligt roligt och dessutom användbart i många olika sammanhang. I Choir Percussion hittar du mängder av kreativa rytmer för körer och sånggrupper. De kan användas som komp, för att själv skapa rytmer för körer och sånggrupper eller för att själv skapa rytmiska kompositioner. Johan Bodin Eriksson

Ett pedagogiskt idé­ material för ungdomsoch vuxenkör. I boken pre­senteras ett arbetssätt som utvecklar musikalis­ka och sceniska ut­tryck. Boken ger peda­gogiska redskap för arbetet med både individen och gruppen och öppnar vägen till en spännande pro­cess som påverkar såväl kör som körledare. Ing-Mari Janzon

Inspirerande om scenisk kommunikation. Redskap och övningar för att iscensätta körmusik med rörelsegestaltning anpassad efter körsångarnas förutsättningar. En bok som tar sceniskt körarbete ytterligare framåt. Ing-Mari Janzon

Materialet består av metodik- och idébok samt en repertoarbok, som tillsammans ger den kunskap som körledaren behöver för att lyckas med sin nybörjarkör.

ge

12299 . . . . . . . . . . . 158 kr

ge

11646. . . . . . . . . . . . 317 kr

Jerker Leijon

metod cg

& idébok

INTONATION I KÖRSÅNG

Boken ger svar på varför det är svårt att hålla ton när man sjunger i kör och innehåller dessutom en mängd praktiska tips om hur man kan få kören att into­ne­ra medvetet. Boken är en om­arbetad version av boken Körintonation. Per-Gunnar Alldahl

7405 . . . . . . . . . . . 224 kr

repertoarbok ge

12626 . . . . . . . . . . . 355 kr

cg

7406. . . . . . . . . . . . 301 kr

ge

10472 . . . . . . . . . . 301 kr

SENSUS MUSIKBÖCKER 3 SenSuS KörmuSiK 1052

rg ogbe rin Sk

rmo

Anka

Ka

ng

S ju

d

e pm

up

MUSIKBÖCKER

KÖRlitteratur

UPP NER

FRITT & FRITONALT vidare med upp- och

OCH

nedsjungningar

Ett material där kör­ ledaren kan kombinera upp­sjung­nings­övningar med inlärning av noter. En bok som hjälper körledaren att få såväl tid som struktur för att jobba med notläsning. Karin Skogberg Ankarmo ge

Stefan Sköld

noter

SJUNG UPP MED NOTER

14121. . . . . . . . . . . . 86 kr

SLÄPP TAGET!

FRITT & FRITONALT

Sånghandledning i kör med uppsjungningsövningar. Boken avhandlar elemen­tära och grundläggande sångprob­lem: hållning, avslappning, andningskontroll mm. Innehåller en mängd uppsjung­ningsövningar i flera ton­arter samt sångtekniska kom­men­tarer. Stefan Sköld Randi Bjerge-Sköld

Boken vän­der sig i första hand till körledare som vill prova på musik utanför dur och moll; samtidigt med röstträningen kan man med denna bok vänja örat vid fritonala tonfall och klanger. Per-Gunnar Alldahl

cg

Körlek – se sidan 8!

Nr 1

PER-GUNNAR ALLDAHL

7060. . . . . . . . . . . 295 kr

cg

6696 . . . . . . . . . . 235 kr

SJUNGNINGAR

UPP- OCH NERSJUNGNINGAR

Uppsjungnings­övningar och pedagogiska tips för kördirigenter, sång­ pedagoger och korister. Fortsättning och fördjupningar till denna bok finns i Fritt & fritonalt och Släpp taget! Stefan Sköld cg

6537 . . . . . . . . . . . 301 kr


OW, VAD DU KAN SKAPA! är sånger för barnkör W med texter inspirerade av Psaltaren. Materialet bygger vidare på orgelskoleserien Orgelpuls med samma pedagogis-

SENSUS KÖRMUSIK NR 1068

ka ingång och tillhörande enkla orgel- och flöjtstämmor för barn som börjat musicera. Sångerna är korta, lätta att lära och variera, och kan användas i de flesta gudstjänster. Kerstin Hesslefors Perssons lekfulla texter skapar tillsammans med Christian Backes tonsättningar och Åse Lindberg Christensens arrangemang en samling sånger där barnen såväl får lära sig mer om Psaltaren som prova på att vara kyrkomusiker på riktigt! WOW, VAD DU KAN SKAPA! ge

vad du kan TIO SÅNGER FÖR BARNKÖR OCH ORGEL

NYHET! Kerstin Hesslefors Persson • Christian Backe • Åse Lindberg Christensen

14221. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 152 kr

musikböcker

Anne-Lise Lindberg Sjödin

ISBN 978-91-7748-298-7

bjuder den flexga väg till detta

ORGELPULSFAMILJEN HAR FÅTT TILLÖKNING

orgelpuls 1

ar under många ighet att närma ag är fullt möjrån grunden. inriktning som on har hämtat uppidentitet är stutövning, ges

35 orgelpuls

Orgelpuls1 Orgelpuls11 Orgelpuls111 musikböcker

musikböcker

musikböcker

nr 23

nr 29

musikböcker

nr 26

musikböcker

musikböcker

nr 25

Orgelpuls

nr 27

nr 31

Orgelpuls

Anne-Lise Lindberg Sjödin Tomas Willstedt Mikael Mogren

Anne-Lise Lindberg Sjödin

nr 28

Svensk folkmusik

Julkoraler och visor i enkla arrangemang

09-11-30 21.10.34

Anne-Lise Lindberg Sjödin

Anne-Lise Lindberg Sjödin

Anne-Lise Lindberg Sjödin

Orgelpuls koraler oms ens-10.indd 1 Orgelpuls 3 oms-14.indd 1

Anne-Lise Lindberg Sjödin

Anne-Lise Lindberg Sjödin

10-12-07 12.15.33

2014-03-17 18.39

ORGELPULS 1–3 Idag är det fullt möjligt att spela kyrkorgel som första instrument! ORGELPULS 1 börjar från grunden med en metodik som lyfter fram elevens möjlighet att närma sig kyrkorgeln på ett inspirerande och kreativt sätt. I ORGELPULS 2 möter eleven bl.a. tonarter med flera förtecken, ett vid­gat tonomfång och ornamentering. I ORGELPULS 3 tas bl.a. taktartsbyten, tempobeteckningar och notering på flera system upp. De motoriska färdigheterna utvecklas vidare. Anne-Lise Lindberg Sjödin del

1

ge

11508. . . . . . 454 kr

del

2

ge

11900. . . . . 454 kr

del

3

ge

12478 . . . . . 454 kr

ORGELPULS IMPROVISATION

En lustfylld och lekfull lärobok i improvisation från grunden. Med utgångspunkt i elevens egna idéer och fantasier skapas modeller för musikaliskt skapande i stunden. Boken inne­håller också en illustrerad musiksaga av Mikael Mogren och Tomas Willstedt. Ett musikaliskt äventyr för den nyblivna improvisatören. Anne-Lise Lindberg Sjödin ge

12088 . . . . . . . . . . 444 kr

ORGELPULS KORALER

Psalmsången har en central plats i kyrkans gudstjänstliv. Därför är koralspel en självklarhet när man studerar kyrk­ orgel. Boken innehåller enkla arrangemang av den rika koralskatten som ger nybörjaren möjlighet att ledsaga församlingssången redan från första början. Anne-Lise Lindberg Sjödin, arr

ge

11783. . . . . . . . . . . 224kr

ORGELPULS JUL Julkoraler och visor i enkla arrangemang. Anne-Lise Lindberg Sjödin, arr

ge

11716. . . . . . . . . . . 224 kr

ORGELpuls: Stimulerar och utvecklar den musikaliska talangen. Ger eleven personliga redskap. Ger dynamiska effekter i inlärningen genom den kreativa processen. Passar även för självstudier för vuxna.

ORGELPULS SVENSK FOLK­MUSIK

Låtar från olika delar av Sverige arrangerade för orgel. Anne-Lise Lindberg Sjödin, arr ge

11970. . . . . . . . . . . . 224kr


36 orgel

LUX NOVA III

LACRYMOSA

LUX ÆTERNA

LUX NOVA

LUX NOVA II

LUX NOVA III

Sakrala solo­sånger med orgelackompanjemang till begravnings- och musikgudstjänster.

Orgelmusik för begrav­ ningsgudstjänst och meditation.

Hög sättn.

6985. 685 kr

Del 1

cg

Orgelmusik för begrav­ ningsgudstjänst och meditation. 30 stycken i nya arrange­mang för orgel.

30 stycken i nya arrange­mang för orgel, bl.a. Jag och min far och Strövtåg i hembygden. Göte Widlund, arr

30 stycken i nya arrange­mang för orgel, bl.a. As time goes by, Svanen och Imagine. Göte Widlund, arr

6986. 685 kr

Del 2

skg

Låg sättn.

cg cg

6713. . . . . . . 723 kr 10059. . . . 866 kr

ge

11422. . . . . . . . . . . 564 kr

ge

12365 . . . . . . . . . . 630 kr

ge

12979 . . . . . . . . . . 619 kr

SENSUS MUSIKBÖCKER NR 33

JOHANN SEBASTIAN BACH

LUX BAPTISMA

LUX BETLEHEM

49 ORGAN WORKS Pedagogical edition with fingerings and interpretation suggestions by hans fag i us

SENSUS MUSIKBÖCKER NR 33

JOHANN SEBASTIAN BACH

49 ORGAN WORKS Pedagogical edition with fingerings and interpretation suggestions by hans fag i us text volume

LAMENTATIO

LUX FESTIVA

LUX BAPTISMA

Musik för be­gravningsgudstjänst eller medita­ tion för flöjt, violin/cello och orgel. Orgelbok samt separata stämmor.

Ofta efterfrågad klassisk musik för festliga tillfällen i lätta–medelsvåra arrangemang för orgel. Marcus Torén, arr

Orgelmusik för dop eller Musik för jultiden i arran­gemang för orgel. andra gånger man vill spela orgel för barn. Göte Widlund, arr Per Gunnar Petersson, red

cg

6987. . . . . . . . . . . 685 kr

ge

12845 . . . . . . . . . . 619 kr

ge

13423. . . . . . . . . . . 542 kr

LUX BETLEHEM

ge

13752. . . . . . . . . . . . 536 kr

49 ORGAN WORKS Pedagogical edition with fingerings and interpretation suggestions. Musikdel och textdel. Engelsk text. Hans Fagius ge

12727. . . . . . . . . . . 580 kr 142

Gunnar Idenstam

Gunnar Idenstam

folk musIc

folk musIc

five Estonian chorals for solo organ

Ten swedish folk Tunes for solo organ

Hugo Alfvén på orgel

Dag Wirén

Sex transkriptioner

15 Pieces arranged for Organ by

NYHET!

robert gower

gränslöst

FIVE ESTONIAN CHORALS

för orgel. Till en koral finns separat stämma för Bb eller C intrument. Gunnar Idenstam, arr ge

13495. . . . . . . . . . . 246 kr

TEN SWEDISH FOLK TUNES

DAG WIRÉN – 15 PIECES ARRANGED FOR ORGAN

för orgel. Till en bröllopsmarsch finns separat stämma för Bb eller C Dag Wirén intrument. Robert Gower, arr Gunnar Idenstam ge

13496 . . . . . . . . . . 405 kr

ge

13614. . . . . . . . . . . . 301 kr

DROTTNINGHOLMS­ MUSIKEN I arrangemang för orgel. J.H. Roman Claude Génetay, arr cg

6444. . . . . . . . . . . 224 kr

HUGO ALFVÉN PÅ ORGEL Sex transkriptioner

Jan H Börjesson, Gunnar Idenstam, Oskar Lindberg, Per Gunnar Petersson, Mats Åberg ge 14268. . . . . . . . . . . 213 kr


37 gränslöst

MUSIK FÖR DEN SVENSKA SOMMAREN

K

nappast någon årstid har väl inspirerat till mer text och musik än sommaren. Lux solis – solens ljus och den ljusa tiden, nationaldagsfirande och skolavslutningar präglar samlingen. Arrangemangen bygger på melodier med svenskt ursprung. Några av dem, som brukar användas extra flitigt, presenteras i olika musikalisk dräkt.

LUX SOLIS

Titlar som I denna ljuva sommartid, Sommarpsalm, Nu är det gott att leva, Sol, vind och vatten, Psalm för skolgårdar etc. får nytt liv tack vare arrangörer som Göte Widlund, Agenta Sköld med flera.

LUX SOLIS ge

14039 . . . . . . . . . . 546 kr

TONER FRÅN WIEN

i den stora sorgens famn

LÄNGRE TITEL

Ted Gärdestad Arr för sång och orgel/piano: Gunilla Tornving

för orgel

NYHET!

208

141

STAR WARS THEME

TONER FRÅN WIEN Fyra pärlor för orgel. F. J. Haydn, L. v Beethoven, G. Mahler, T. v Paradis, W.A. Mozart, Göte Widlund, arr ge

14158 . . . . . . . . . . 207 kr

110

John Williams

Ledmotivet ur de välkända filmerna. John Williams Johan Gustafsson, arr

AthAir Ar neAmh Enya Arr: Per Gunnar Petersson

12366 . . . . . . . . . . 158 kr

STAR WARS: IMPERIAL MARCH

Den dramatiska marschen ur filmerna. John Williams Johan Gustafsson, arr ge

12367 . . . . . . . . . . 169 kr

Stad i ljuS

Nina Åkerblom Nielsen

Py Bäckman

för sång och piano/orgel

Arr. Claes Hilliges

210

207

arr: gunilla Tornving

MER ÄN JAG FÖRSTÅR

122

Marianne bokblad/linda sandström

111

arr: Johan Gustafsson

STAR WARS: MAIN THEME

ge

kanske leker du bland änglar

The imperial march ur Star Wars

John Williams Arr: Johan Gustafsson

I DEN STORA SORGENS FAMN

En av de sena sångerna, vackert och vemodigt. Ted Gärdestad Gunilla Tornving, arr ge

12841 . . . . . . . . . . 120 kr

KANSKE LEKER DU BLAND ÄNGLAR

Hoppfull sång om det allra svåraste. Linda Sandström Gunilla Tornving, arr ge

12368 . . . . . . . . . . 124 kr

ORGELMUSIK I ALLHELGONATID

139

200

Himlen är oskyldigt blå kenneth gärdestad/ted gärdestad

206

arr: Ulf esborn

musik på prins carl philips bröllop

ATHAIR AR NEAMH Enyas välkända låt som framfördes på det svenska prinsbröllopet. I arrangemang för orgel av Per Gunnar Petersson. ge

12842 . . . . . . . . . . . 114 kr

MER ÄN JAGFÖRSTÅR

Melodiös och folk­ musikinspirerad sång som passar fint vid vigsel. Nina Åkerblom Nielsen ge

13165. . . . . . . . . . . . 98 kr

STAD I LJUS Arrangemang för sång och piano eller orgel i D-dur och i E-dur med utskrivet ackompanjemang. Claes Hilliges, arr ge

10927 . . . . . . . . . . . 125 kr

ORGELMUSIK I ALLHELLGONATID

Elva välkända melodier för stillhet och meditation i arrangemang för orgel.

ge

13955. . . . . . . . . . . 226 kr

HIMLEN ÄR OSKYLDIGT BLÅ

Enkelt och fint arrange­ mang i tre tonarter som passar olika röstlägen. Ted Gärdestad Ulf Esborn, arr ge

11440 . . . . . . . . . . 185 kr


38 solosång

EN PERFEKT GRUND FÖR KLASSISK SÅNG singer? You will need a vast set of skills: a trained voice, knowledge of interpretation, musical epochs and styles, composers, operas

above alloperas — the joy of provides singing arias suited to your aria anthology that a complete platform to launch nd styles, And composers, voice, ageof and level.singing studies. Arias for Young Voices contains your classical act pronunciation languages.

20 opera he joy of singing arias arias suitedand to 10 sacred arias from the early days of ARIAS FOR YOUNG VOICES is the experienced and operawork to the 21th century — specially selected for the needs nd level. dedicated of Barbro Marklund, Professor of Singing

of young Academy voices. Itsofpedagogical method students and at Norwegian Music. The series is the offers beginner’s

NG VOICES is the beginner’s aria not additional information about the composer, aria teachers anthology thatonly provides a complete platform to launch ovides a complete platform to launch yoursynopsis classical singing studies. Arias Young contains and the and voice fach, butfor also full Voices IPA translations ing studies. Arias forfeature Young Voices con20 opera arias and 10 sacred arias early part. days of unique of chords set from to thethepiano In all, Arias

opera the 21th century —early specially selectedsource for thefor needs ias and 10 sacred arias from the fortoYoung Voices serves as a useful concerts and of young—voices. Its pedagogical method offers students and he 21th century specially selected auditions, as well as the for entrance to the joyous path of teachers not only additional information about the composer,

g voices. Its pedagogical method offers becoming a professional singer. synopsis and voice fach, but also full IPA translations and the hers not only additional information unique feature of chords set to the piano part. In all, Arias

er, synopsis and voice fach, but also

for Young Voices serves as a useful source for concerts and

ns and theauditions, unique feature ofthe chords set to the joyous path of as well as entrance In all, Arias for Young Voices serves becoming a professional singer. 13196 for concerts ge and auditions, as well

r. ge 13194

TENOR

MEZZO ARIAS ALTO SOPRANO

ARIAS

FOR ARIAS ARIAS FOR FOR YOUNG FOR YOUNG YOUNG VOICES YOUNG VOICES VOICES

NYHET!

ge 13193. . . . . . . . . . . 470 kr

ARIAS FOR YOUNG VOICES – MEZZO/ALTO

VOICES

ge 13194 . . . . . . . . . . 470 kr

ARIAS FOR YOUNG VOICES – TENOR ge 13195. . . . . . . . . . . 470 kr

ISBN 978-91-7748-395-3

9 789177

ISBN 978-91-7748-393-9

9 789177

483953

ARIAS FOR YOUNG VOICES – BARITONE/BASS

483939

ISBN 978-91-7748-392-2

9 789177

483922

erien för unga sångare som vill bredda sin repertoar. 30 korta välkända arior från barock till nutid för ett moderat röstomfång. Utförlig verkkommentar på engelska, originaltext med fonetik samt repertoartips. Barbro Marklund, red ARIAS FOR YOUNG VOICES – SOPRANO

2022-06-13 10:08

2019-08-14 12:21

ge 13196 . . . . . . . . . . 470 kr

2017-07-03 15:35

Richard Wagner

SAMLADE ORIGINALSÅNGER AV ERNA TAURO

Fem sånger till dikter av Mathilde Wesendonck (Wesendonck-Lieder) i svensk tolkning av Patrik Ringborg

Texter av Tove & Lars Jansson Arrangemang för sång och piano av Hans Busch

FYRA SÅNG­PEDAGOGER

FEM SÅNGER TILL MUMINTROLLEN DIKTER AV MATHILDE Materialet möjliggör för WESENDONCK Sångerna om Mumin-

trollen samlade i en volym – med fullständiga piano­arrangemang. Tove och Lars Jansson Erna Tauro ge

11641. . . . . . . . . . . . 301 kr

Version för sopran och stråkkvartett

ge

12330 . . . . . . . . . . 262 kr

GABRIELLAS SÅNG ur filmen Så som i himmelen. Version för solosång och piano. Stefan Nilsson ge

10688. . . . . . . . . . . 87 kr ng

alla sångare att regel­ Med svensk text. bundet arbeta med sin Richard Wagner röst tillsammans med en erfaren sångpedagog. Patrik Ringborg, övers Varje pedagog har sin egen profil – välj ut den ge 1330o . . . . . . . . . . 180 kr som passar dig bäst eller växla från gång till gång! Materialet är också en rik inspirationskälla för kör­ledaren i det gemensamma tonbildningsarbetet i kören. dvd:n och boken kan användas tillsammans eller var för sig. Ann-Charlotte Carlén Ingrid Haking Raaby Sven Krist­ers­son Eva Larsson-Myrsten

SHALL I COMPARE THEE TO A SUMMER’S DAY

oså

_Mezzo-Alto oms-19utf.indd 1

S

BARITONE BASS BARITONE | BASS

Sol

oices_Bass oms-22x.indd 1

ALTO

the joyous path of becoming a

BASS

ARIAS FOR YOUNG VOICES | SOPRANO

voice, age and level.

singer? You will need a vast set of skills:

ARIAS FOR YOUNG VOICES | MEZZO

and roles, the exact pronunciation of languages. And above all — the joy of singing arias suited to your How does one become a professional

ARIAS FOR YOUNG VOICES is the experienced and come a professional a trained voice, knowledge of interpretation, work of Barbro Marklund, eed a vast setdedicated ofepochs skills: and musical styles, composers, operas Professor of Singing Norwegian Academy of of Music. The series is the beginner’s nowledgeand of at interpretation, roles, the exact pronunciation languages.

ARIAS FOR YOUNG VOICES | BARITONE

How does one become a professional

SOLOsång

LENAS SÅNG

Fly with me

Maurice Ravel

Cinq Mélodies populaires grecques Five Greek Folk Songs for voice and guitar

Text: Leila Yilbar Norgren

arranged by

Musik: Stefan Nilsson

Eugenia Kanthou

Ur

Så som i Himmelen

Originalversion för sång och piano

En film av Kay Pollack

CINQ MELODIES POPULAIRES GRECQUES

Bok cg 7615 . . . . . . . 306 kr

Ravels mästerverk i arr för sång och gitarr. Maurice Ravel Eugenia Kanthou, arr

DVD cg 10471 . . . . . 163 kr

ge

12803 . . . . . . . . . . . 125 kr

O MISTRESS MINE

LENAS SÅNG

Version för sång och piano. Texter från den elisabethanska tidens poesi. Nils Lindberg

(Fly with me) ur filmen Så som i himmelen. Version för solosång och piano. Stefan Nilsson

wc1600559. . . . . . . . 207 kr

ge

10814. . . . . . . . . . . . 87 kr


39 solosång SOLOSÅNGER

Nr 1

ALLAN PETTERSSON

BARFOTASÅNGER sång och piano

ted SongS

ColleCted SongS

inent contributions to gs of ture Rangström wrote more than 250 e way of writing lieder nal, expressive touch. ntains both complete gs. It ranges from his ore he died, including rare gems. a profound knowledge passion for literature, ing yearning to bring

ColleCted SongS

TURE RANGSTRÖM – ADVENT- OCH JULSÅNGER COLLECTED SONGS Källkritisk utgåva. Ture Rangström Anders Annerholm, red ge

13405. . . . . . . . . . . 536 kr

Solosånger för adventsoch jultid. Hög sättning skg

10087 . . . . . . . . . 471 kr

Mellansättning skg

10088 . . . . . . . . . . 471 kr

FRANSK KYRKOMUSIK

ROMANTISK KYRKOMUSIK

Hög sättning

Hög sättning

Sakrala solosånger av franska tonsättare. cg

7215. . . . . . . . . . . . 443 kr

Mellansättning cg

7214 . . . . . . . . . . . . 443 kr

BARFOTASÅNGER

Samling med sakrala solo­sånger. cg

24 sånger för röst och piano.

6834. . . . . . . . . . . . 372 kr

Mellansättning cg

6866. . . . . . . . . . . . 372 kr

Allan Pettersson nms

6480. . . . . . . . . . 339 kr

Tommie Haglund

romanser

Text: Jorge Luis Borges

svenska

Wilhelm Peterson-Berger fyra visor i svensk folkton

La rosa profunda

Op. 5 Text av H. (Wendela Hebbe)

version for soprano and piano

Hög sättning (Originaltonart)

ROMANSER – 25 SWEDISH SONGS

Svenska romanser för en internationell publik! Utmärkt för den sångstuderande. Boken innehåller 25 sånger, ord-för-ordöversättningar av sångerna till engelska samt information om tonsättare och poeter. Innehåller också en lättöverskådlig guide med uttalsregler av det svenska språket. Kathleen RolandSilverstein, [red] ge

12185 . . . . . . . . .

SVENSKA ROMANSER

De mest kända och älskade sångerna. Red. Bengt Forsberg, Anders Annerholm, Tina Sjögren ge

12184 . . . . . . . . . . 646 kr

FYRA VISOR I SVENSK LA ROSA PROFUNDA FOLKTON för röst och piano. Version för sopran och Wilhelm Peterson-Berger piano med text av Jorge Lusi Borges i översättning av Alastair Reid, Hög sättning (original) Tommie Haglund ge

12526 . . . . . . . . . . 125 kr

Låg sättn.

ge

12527 . 125 kr

ge

13991. . . . . . . . . . . 224 kr

SÅNGER UTAN GRÄNSER

Sex volymer med sånger från flera epoker för olika röstlägen. Utskrivna pianoackompanjemang och tolkningstips. För fullständig innehållsförteckning se www. gehrmans.se.

RAGNAR ALTHÉN

LAND, DU VÄLSIGNADE! SÅNG FÖR EN RÖST OCH PIANO

nio sånger EFTER TEXT AV

op. 35

ELISABET BJÖRKLUND

till dikter av

Hjalmar gullberg Solo 1.

 

Solo 2.

Solo 3.

 

 

 ( )

1

del

2 Baryton

cg 

 ( )

 



del

 

7575. . . . . . . . . . . . 294 kr

del

3 Bas

del

4 Sopran

cg

7576 . . 294 kr

för sång och piano 2. MELLANSÄTTNING

328 kr

cg

7577 . . . . . . . . . . . 294 kr

del

SOLOsång

6052. . . . . . 294 kr

 

cg

cg

EXOTISKA SÅNGER

NIO SÅNGER

för röst och piano. Sigurd von Koch

för röst och piano. Hjalmar Gullberg Lars-Erik Larsson

ec

65 . . . . . . . . . . . . . . 142 kr

cg

5407 . . . . . . . . . . . 196 kr

LAND, DU VÄLSIGNADE Ragnar Althén

6 Duetter, mans- & kvinnoröster i mellanlägen

del

cg

Hög sättn. ec 626 . . . 64 kr Mellansättn.

ec

Låg sättn.

1099 . . 64 kr

ec

605. 64 kr

5 Mezzo/alt

7578 . . . . . . . . . . . 294 kr

7579 . . . . . . . . . . . 294 kr


40 sånger och visor

m u sik t il l k r onpr in se s spa r e t s br öl lop

m u sik t il l k r onpr in se s spa r e ts br öl lop

Can’t Stop Love

When You Tell the World You’re Mine PI A NO & S Å NG

text & musik: darin zanyar, tony nilsson

ISMN 979-0-070-11666-4 9

ADOLPHSON & FALK Samling med 50 sånger 1981–1996 Adolphson & Falk air

EN BUKETT PETERSON- ANNORSTÄDES VALS BERGER-SÅNGER för röst och piano. Wilhelm PetersonBerger

2299 . . . . . . . . . . . 103 kr

570 0581. . . . . . . 127 kr

cg

5656 . . . . . . . . . . . . 76 kr

musik till kronprinsessans bröllop 1

ISMN 979-0-070-11715-9

9

790070 117159

musik till kronprinsessans bröllop

WHEN YOU TELL THE CAN’T STOP LOVE WORLD YOU’RE MINE Melo­di, text och ackord samt ut­skrivet pianoarrange­mang. Elofsson/Lundvik ge

11666. . . . . . . . . . . . 87 kr

Text, ackord och melodi till ­balladen om kärlek som övervinner alla hinder. Zanyar/Nilsson ge

11715 . . . . . . . . . . .

59 kr

ISMN 979-0-070-04321-2

E-print, Stockholm 2008 MvS

lun

Vinnare av svenska melodifestivalen 1965. Sång och piano. Dag Wirén

790070 116664

GE 11715 www.gehrmans.se Responstryck, Borås 2010 EBd

GE 11666 www.gehrmans.se Responstryck, Borås 2010 EBd

text: Jörgen Elofsson • musik: Jörgen Elofsson, John Lundvik • arr: Per Ekdahl

CG 6553

JULSÅNG

50 SVENSKA FOLKVISOR

Adolphe Adam Hög sättning (Eb dur) lun

Välkända folkvisor för sång och piano.

570 0348. . . . . . . . 64 kr

Mellansättning (C dur) lun

570 0349. . . . . . . . 64 kr

Låg sättning (Bb dur) lun

570 0350. . . . . . . . 64 kr

cg

1765. . . . . . . . . . . . 207 kr

AV LJUS ÄR DU KOMMEN

Fem sånger för begravning för röst och piano eller orgel. Atle Burman Jerker Leijon cg

6553. . . . . . . . . . . . . 142 kr

SÅNGER OCH VISOR VID PIANOFORTE

AV LÄNGTAN TILL DIG | ÖMHET

cg 6532 . . . . . . . . . . . 301 kr

air

23 samlade sånger för röst och piano. Urval av Kerstin Linder. Adolf Fredrik Lindblad

Text: Åsa Jinder, musik: Jan Krantz. Arrange­ mang för sång och piano av Stefan Nilsson. Ackord­analys. 2324. . . . . . . . . . . . 76 kr

SENSUS MUSIKBÖCKER NR 34

När isar smälte, haven steg

EVA BORNEMARK

SVENSKA MED SÅNG

As Ice Was Melting, Oceans Rose Anders Paulsson Per Harling Song, piano and double bass ad lib

Sånger för alla

NÄR ISAR SMÄLTE, HAVEN STEG

Tillägnad Greta Thunberg.Svensk och engelsk text. Sång och piano. Per Harling Anders Paulsson Kristin Stenerhag, arr ge

13854. . . . . . . . . . . . 87 kr

SÅNGER OCH VISOR

Svenska folkvisor Swedish Folk Songs

arranged for song and piano by

Gunnar Hahn

SVENSKA MED SÅNG

6 SÅNGER

SVENSKA FOLKVISOR

Lustfyllda och pedagogiska sånger på olika nivåer för den som håller på att lära sig svenska. Eva Bornemark

Nu är tid att leva, Altar­pols­ka, Tänk om mänskor kun­de flyga, Du finns, Stilla ro och nära, Kärlekens värld. Åsa Jinder

I arrangemang för sång och piano. Gunanr Hahn

ge

13324 . . . . . . . . . . . 218 kr

air

2328 . . . . . . . . . . . . 185 kr

cg

7556 . . . . . . . . . . . 224 kr


sång

– pop

KÄRLEK, OTROHET OCH DÖD

E

n av svensk filmhistorias mest älskade filmer har blivit hjärtevärmande musikal. Fredrik Kempes vackra och fängslande musik ger nytt liv till Carin och Kay Pollaks historia om dirigenten som efter en lyckad internationell karriär återvänder till sin barndomsby och tar över den lilla kyrkokören. För arrangemangen svarar Karl-Johan Ankarblom, tillika kapellmästare för premiärproduktionen av musikalen. Fredrik Kempe | Carin Pollak | Kay Pollak | Karl-Johan Ankarblom, arr SÅ SOM I HIMMELEN

ge

SÅNGERNA UR

13738 . . . . . . . . . . 328 kr ������������

������������

�����������

TEXT & ACKORD

TEXT & AC KORD

��

BRIT POP!

PROGG!

��

��

���

TEXT

& AC KO

TRAVIS BLÅ TÅGET OASIS BJÖRN AFZELIUS RADIOHEAD DAN HYLANDER THE BOO RADLE MIKAEL WIEHE YS MANIC STREET NATIONALTEATERN PREAC PEPS BLODSBAND HERS TEXT & ACKORD och många HOOLA BANDOOLA BAND fler... MER JUL och många DECK THE fler... HALL SAN

RD

JUL!

FEST!

FEST! Är du festgitarristen som inte kan låta bli att dra av ett par låtar i vänners sällskap? Eller har du kanske en kompis som ständigt ska nöta samma gamla paradnummer på varje fest? Den här boken är för dig. Här har vi samlat ett antal favoriter från olika genrer som inbjuder till spontan allsångsrefräng – men som undviker de allra mest uttjatade klassikerna. Låt boken ligga i gitarrfodralet och varje förfest, efterfest eller tråkig stund är räddad. Hoppa i soffan, softa i fåtöljen eller ligg i gräset, det viktiga är att du sjunger med: Ooa hela natten, ooa hela dan ...

OBS! PRISSÄNKT

ISBN 978-91-7748-287-1

789177 482871

GE 11458

GehrmAckBok6.indd 3-4

BEST OF ROXETTE – STORHETSVANSINNE OFFICIAL SONGBOOK 30 av gruppens största hits. Pianoarrange­mang av Martin Östergren, Text och melodi samt ackordboxar för gitarrister. ge

KTA LUC IA HAPPY XMAS JINGLE BELL ROC BETLEH EMS STJ K ÄRNA SANTA CLA COMING US IS TO TOW N JAG SÅG MAMM A KYSSA TOM och mån TEN ga fler...

9

OBS! PRISSÄNKT

OH LA LA (JAG VILL HA DIG) BROWN EYED GIRL HOOKED ON A FEELING HIGHWAY TO HELL SWEET HOME ALABAMA KOM SÅ SKA VI LEVA LIVET och många fler...

11463. . . . . . . . 359 236 kr

– världens bästa notbok. 20 svängigalåtar från en lång artistkarriär. Niklas Strömstedt

10-06-07 12.21.19

TEXT & ACKORD

SOMMARPOP

Varje bok innehåller text och ackord till ca 25 låtar i ett format som är lätt att ta med sig.

De bästa sommarlåtarna, samtliga med melodi, text och ackord. För julpop, se sidan 44

PUNK! ge 11368 . . . . 103 kr sw

7501 . . . . . . . . . . . . 119 kr

HÅRDROCK! ge 11370 .103 kr

ge

10982. . . . . . . . 119 86 kr

BRITPOP! ge 11404 . 103 kr PROGG! ge 11405 . . 103 kr FEST!

ge

11458 . . . . 103 kr

TAUBE! ge 11457 . . . 103 kr KULT! ge 11369 . . . . 103 kr JUL! ge 11406 . . . . . . 103 kr

OBS! PRISSÄNKT

POPKLASSIKER Melodi, ackord­analys och text. 60- talet

air

2283. 119 65 kr

70- talet

air

2284. 119 65 kr

90- talet

air

2319. 119 65 kr

POP & VISA

SÅ HÄR SPELAS MUNSPEL

Munspel är det perfekta instrumentet att ha i bakfickan! Här får du lära dig spela munspel från allra första början. En komplett metod för blues, folkmusik, country och rock. Köp bok separat eller bok och munspel i ett paket! Bok air 2239 . . . . . . . . 103 kr Bok & munspel air

2244. . . . . . . . . . . 213 kr

SÅ HÄR SPELAS BLUES Med den här boken kommer du enkelt igång med bluesspelandet.

DET BÄSTA AV ERIC CLAPTON Melodi, text och ackord.

Köp bok separat eller bok och munspel i ett paket! Bok

air

2269 . . . . . . . 103 kr

Bok & munspel air

2292. . . . . . . . . . . 185 kr

air

2270. . . . . . . . . . . 213 kr

41


42

kolumntitelm.m. musikteori

TRADITIONELL HARMONILÄRA

I

teoriläromedlet TRADITIONELL HARMONI­L ÄRA behandlas den musikaliska satsen med metodiskt nytänkande. Ambitionen är att ackords­gehöret ska utvecklas i takt med att den harmoniska medvetenheten ökar. Materialet består av en lärobok och tre arbetsböcker som kan användas av musikstuderande från musiklinje/estetiskt program till högskola och för självstudier.

ekniska svårigheter och undvika meka-

tt upptäcka kärnan i de olika rörelserna

kt elliptisk rörelse med klar tonföreställ-

lärare och elev, att utifrån övningarna

oppningsvis kan denna lekfullhet smitta

pianorepertoaren som står till förfogankorta utdrag ur denna skatt.

bakom sig som pianist, organist och pe-

m pianospelets rörelser som resulterade i

kla runda rörelsen – en studie i rörelsefi-

tning 2018). Författaren har föreläst och

m utomlands.

vare sig du är sångare, instrumentalist

eller skådespelare har du nytta av att veta hur förhållandet mellan psyke och fysik påverkar kroppen. Tyngdkraften påverkar såväl andningen som kroppens viktfördelning och ger den lätthet och frihet. Medvetna och omedvetna känslor kan låsa friheten och därmed hindra den optimala dynamik och elasticitet som kroppen behöver.

Stefan Bojsten o, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm

die i rörelsefilosofier vid pianospel:

språkiga litteraturen inom ämnet. Förh detaljerat.” Ulrika Davidsson Kyrkomusikernas tidning

Musikaliskt flöde

I På naturens villkor får du insikt om hur du kan återta andningens frihet och skapa optimala fysiska förhållanden för fritt utövande. För dig som musiker kan detta göra att du kan hålla dig på en hög konstnärlig nivå över en lång tid. Det bidrar också till att undvika många belastningsskador genom att vara en utövande människa på naturens villkor.

Stefan Ydefeldt

Artistisk mental träning för scen och undervisning

9

Effektiva övningar för att lättare kunna övervinna tekniska svårigheter rörelsen. Stefan Ydefeldt sy

2 . . . . . . . . . . . . . . 224 kr

789177

ARBETSBOK 2

kmh

3004. . . . . . . . . 273 kr

ARBETSBOK 3

kmh

3005. . . . . . . . . . 273 kr

Lars Edlund / Modus Vetus Gehörsstudier i dur/moll-tonalitet NORDISKA MUSIKFÖRLAGET

3 ‰ &4 ≈ œ pp

NOTER Handbok i traditionell notering

BÖRJE TYBONI

Randi Bjerge-Sköld

En bro mellan det anatomiskt korrekta och det konstnärligt fria. Randi Bjerge-Sköld

MODUS VETUS

NOTER

Gehörsstudier i dur/ moll-tonalitet. Finns även i engelsk version. Lars Edlund

Ett oumbärligt standardverk för alla som skriver noter, för hand eller i dator, från musikstuderande till tonsättare. Börje Tyboni

nms ge

Lars Edlund

LAiLA BArkEfors

MODUS NOVUS

Studies In Reading Atonal Melodies An attempt to tackle the problems connected with the reading of 20th century music wich is not major/minor tonal. NMS 5936 (Swedish, German and English).

7188 . . . . . . . . . . . 487 kr

Sight Singing and Ear-Training in Major/Minor Tonality The main aim with ear training is to develop complete familiarity with the melodic, rhythmic and harmonic sense of musical tones. The book is devided into four sections: I Melody reading exercises II Rhythm exercises III Figured bass exercises IV Keyboard harmony exercises

NMS 6681 (Swedish, German and English).

Allan Pettersson

MODUS NOVUS

Lärobok i fritonal melodiläsning

Lehrbuch in Studies in freitonaler Melodielesung reading atonal melodies Lars Edlund

Nordiska Musikförlaget gehrMaNs Musikförlag aB

Det brinner en sol inom oss

1. . . . . . . . . . . . . . . 360 kr

cg

MODUS VETUS

12331 . . . . . . . . . . . 377 kr

MUSIKTEORI m.m.

6150 . . . . . . . . . . 328 kr

ENGELSK VERSION nms 6399. . . . . . . . . . 328 kr

13794 . . . . . . . . . . 327 kr MODUS NOVUS

En bok som ger nya impulser och verktyg till personlig och artistisk utveckling samt stimulerar till reflektion i rollen som lärare och ledare. Vänder sig till musiker, andra scenartister, studenter och lärare. Kjell Fagéus

PÅ NATURENS VILLKOR

CHORAL STUDIES

sy

3

3

This booklet points out aspects of choral training in the field of new music. This includes developing sight singing, the ability to pitch notes exactly, proficiency in intonation and an understanding of sonority in the repertoire area, wich is not completely dominated by the ”classical” major/minor tonality. Except exercises the booklet also contains compositions of which both ”Scherzo” and ”Meditation” have become repertoire pieces among choirs.

En studie i rörelse­ filosofier vid pianospel. Stefan Ydefeldt

≈ ‹ œr # œj # n œœ # œœ # œ

En bro från det anatomiskt korrekta till det konstnärligt fria

NMS 6150 Swedish text. NMS 6399 English text.

DEN ENKLA RUNDA RÖRELSEN

3003. . . . . . . . . 273 kr

484028

MUSIKALISKT FLÖDE

ge

3002 . . . . . . . . . . . . 514 kr kmh

På naturens villkor

Stefan Ydefeldt

MUSIK OCH RÖRELSE

kmh

9 789185 662166

isbn 978-91-7748-402-8

sica

LÄROBOK

ARBETSBOK 1

ISBN 978-91-85662-16-6

Randi Bjerge-Sköld

Randi Bjerge-Sköld är Associate Professor (Førsteamanuensis) vid institutet för klassisk musik och musikpedagogik vid Konstnärliga fakulteten, Universitetet i Agder i Norge. Där undervisar hon i klassisk sång, interpretation, kammarmusik, instrumentalmetodik och scenisk beredskap. Utöver att vara utövande sångerska har hon tidigare undervisat på Norges Musikkhøgskole och Musikhögskolan i Malmö. Hon har också varit med om att starta och bygga upp Artist- och Musikerhälsan i Malmö.

ngar för pianospel:

ISBN 978 - 91- 637 - 3352 - 9

NMS 6150

74 tänkvärda övningar för pianospel

empel och djupet i analyserna av minsguldkorn som jag inte har i min övnings-

ckar och medicinska resoneman blanimponerande läsning.” Dag Lundin Tonsättare, Bokrecension.se

NORDISKA MUSIKFÖRLAGET

På naturens villkor

större säkerhet i spelet och ökar möjlig-

en. Övningarna kan vitalisera spelet, ge

klangbehandling.

MODUS VETUS – det gamla sättet – innehåller systematiskt ordnat material för dur/moll-tonal gehörsträning: melodiläsning, olika harmonikövningar och rytmövningar. Tillsammans med samme författares lärobok i fritonal melodiläsning MODUS NOVUS (1963) görs härigenom ett gehörsstudiematerial tillgängligt som principiellt täcker de senaste 350 åren av vår västerländska musik.

Kjell Fagéus Musik och rörelse

TRADITIONELL HARMONILÄRA

Lars Edlund / Modus Vetus

h originella övningar utvidgas verktygs-

Musik och rörelse – 74 tänkvärda övningar för pianospel

ngar för pianospel vänder sig till piano-

och kyrkomusiker, såväl till professionella

Många goda råd ges vad gäller den studerandes egen arbets­ metodik. Roine Jansson Ulla-Britt Åkerberg

En tonsättares liv och verk

ALLAN PETTERSSON

MODUS NOVUS

– en tonsättares liv och verk.

Lars Edlunds klassiska studiematerial för samtida musik. Utgåva på tre språk (sv-ty-eng).

Laila Barkefors ge

11952. . . . . . . . . . . 328 kr

nms

5936 . . . . . . . . . . 273 kr

ELEMENTÄR MUSIKTEORI

Passar för enskilda elever, klass­undervisning eller själv­stu­dier. Åse Söderqvist-Spering cg

7390 . . . . . . . . . . . 224 kr


pärmar, notpapper m.m.

KÖRPÄRM FÖR MILJÖMEDVETNA

D

å efterfrågan ökar på miljöanpassade produkter har vi tagit fram en körpärm i miljöcertifierat papper. Kärnan utgörs av återvunnet material överdragen med svart papper med lite struktur som har en tålig yta. Pärmen har löstagbar ringmekanism samt två gummiband för större utgåvor. CANTUS PERMUS MILJÖ

cg

13021. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 163 kr

För fler pärmar, se www.gehrmans.se

GE

Nothäfte 4 system Notpapper 12 system | 50 blad | perforerat och hålslaget

GE 11380

omslag nothäfte.indd 3

NOTLAMPOR Kläms fast på pärmen eller notstället. led lampa. Ger ett bra och jämnt sken. Böjbar hals. ENKEL led. . . . . . . . . 153 kr DUBBEL led2 . . . . . 220 kr

PENNFODRAL FÖR PÄRM

Fästs i not­pärmens ringar. Fack för två pennor.

ge

12253. . . . . . . . . 37 kr

2009-05-08 15:51:18

GEHRMANS NOTPAPPER

NOTPAPPER FÖR BARN – NOTHÄFTE

skg 10010

ge

12 system, 50 blad. A4, spiralbundet.

. . . . . . . . . . 87 kr

Fyra system på varje sida. Enkel musikteori på om­slagets insida. Liggande a5-format, 24 sidor.

11380. . . . . . . . . . . . 54 kr

NOTSKRIVNINGSHÄFTE

Åtta system, varannan sida blank. a4-format, 32 sidor.

cg

7494 . . . . . . . . . . . . 54 kr

10mm 120mm

Loggboken

120mm

för övning

rm är Me d kli ste

ke n!

10mm

Notes

Wilhelm Stenhammar: Pianokonsert nr 2 (klaverutdrag, s. 36–37) Denna mapp är tillverkad av miljöanpassat material. Stomme, kartong: Ensocoat FSC-C105192 | Laminat: EC 1935/2004

TYGKASSE STENHAMMAR

Den perfekta kassen till körnoterna eller på shoppingrundan. Kraftigt, ekologiskt bomullstyg med tryck på ena sidan. ge 13532. . . . . . . . . . . 142 kr

Notes

www.gehrmans.se

RESÅRMAPP STENHAMMAR

GEHRMANS NOTES

A4-mapp med Stenhammar-noter. Praktiska resårband för pappersförvaring. (Se även sid 9)

Liten, behändig anteckningsbok med not- och skrivlinjer. Lätt att ha i väskan eller fickan. Whitelines.

ge 13059. . . . . . . . . . . 54 kr

9 x 14 cm 12898. . . . . 54 kr

Förslag till Gehrmans - Notes 15.12.03 Design Maria Vinka

LOGGBOKEN FÖR ÖVNING

Här skrivs spel- eller sångläxan upp och hur man övat. Kan användas av alla, oavsett ålder och instrument. ge

11381. . . . . . . . . . . . 76 kr

TRUMSKINN Fina getskinn i två stor­ lekar till trumbygget. Hur du bygger en trumma beskrivs i Bygg och låt. 23–24 cm diam. lutf701 .50 kr 36 cm diam. lutf702 . .71 kr

43


jul

JUL, JUL OCH LITE MERA JUL

S

e till att musicera ordentligt i jul! Nedan finner du ett urval av utgåvor med julmusik och annat som hör julen till.

Du kan hitta mer julmusik på andra ställen i katalogen: • större verk för kör och ensemble på sidan 23 och 25 • körmusik för olika sättningar på sidan 26 • mer julmusik för damkör på sidan 33 • solosång för advent och jul på sidan 39 • kända visor och låtar i olika genrer på sidan 40

JULPOP

JUL

POP ANALYSER

ISBN 978-91-7748-335-9

OBS! PRISSÄNKT

90 JULLEKAR, JULHYMNER och JULSÅNGER Y R U EVID PP LA ER G AD A

TEXT

N

MELODISTÄMMA

9 789177 483359

10983

44

JULPOP

STJÄRNOR OCH LJUS

Boken med alla de bästa låtarna med den rätta jul- och vinter­känslan. Melodi, text och ackord.

Sånger från advent till trettonhelg. Eva-Karin Wärberger

ge

10983 . . . . . . . 274 195 kr

cg

6644. . . . . . . . . . . 169 kr

GLADA JUL, HÄRLIGA JUL ...

En välkänd klassiker bland julsamlingar. 90 jullekar, julhymner och julsånger för sång och piano. cg

4686x . . . . . . . . . . . 185 kr

MELODIER KRING JUL TEXT OCH ACKORD: JUL 28 melodier för kör sab. Jan-ÅkeHillerud Gunnar Hahn

kör sab cg

6055b. . . . 169 kr

Text och ackord till några av de mest älskade julsångerna – lätt att ta med sig!

ge

11406 . . . . . . . . . . . 103 kr

Staffans Salsa och andra julmelodier för fyrhändigt piano

JUL i arrangemang av Boel Dirke

STAFFANS SALSA

TEMA JUL

Tio jul­me­lodier (inklusive den hit­tills svängigaste Staffan!) arrangerade för fyrhändigt piano. Boel Dirke

Våra bästa julsånger och Sångerna i Tema jul med jullekar i väl­klingande, melodi, text och ackord­ lättspelade piano­­ analys. arrangemang. Åse Söderqvist-Spering

skg

10225. . . . . . . . . . 185 kr

cg

7154. . . . . . . . . . . . 284 kr

SÅNGTEMA JUL

cg

7155. . . . . . . . . . . . . 87 kr

JULFLÖJT Arrangemang för tre till fyra flöjter med ackordanalys. Marie Selling. Bok 1 Bok 2

cg

7504 . . . . . 131 kr 10020. . . . 131 kr

skg


45 abonnemang

ABONNEMANGET KÖRFOKUS

K

örfokus är Gehrmans abonnemang för körmusik i olika sättningar. När du tecknar dig för Körfokus får du våra környheter i din brevlåda till ett mycket förmånligt pris två gånger om året. Körfokus är två olika abonnemang med olika svårighetsgrad – Körfokus och Körfokus Extra. I Körfokus kan du dessutom välja besättning. I abonnemanget får du • Sakral och profan musik för konsertframföranden med mera. • 50 % rabatt på utgåvornas bruttopris. • Julmusik, vårsånger, konsertstycken m.m. • Högkvalitativa utgåvor från Gehrmans Musikförlag • Specialerbjudanden/specialrabatter vid varje utskick.

dig på Teckna ns.se e hr ma w w w.g

ABONNEMANGET SENSUS KYRKOMUSIK

E

tt abonnemang med främst lätt till medelsvår körmusik. En upp­ skattad resurs och ett inspirerande och pålitligt verktyg för dig som är kyrkomusiker. Serien ges ut i samarbete med studieförbundet Sensus. Sensus musikböcker anknyter till kyrkomusikens vardag med ämnen som tonbildning, körintonation och scenisk kör. Exempel på tonsättare och författare som givits ut i serien är, Ylva Eggehorn, Christina Lövestam, Stefan Nilsson, Georg Riedel, Hans Kennemark, Jan Sandström, Rolf Martinsson och Fredrik Sixten. Två gånger om året får du 15–25 notutgåvor, ibland även en bok. Som abonnent får du 50% rabatt på ordinarie pris på utskicket. Kostnaden är ca 1000 kr/år. Utskick sker två gånger om året – i augusti och december.

dig på Teckna ns.se e hr ma w w w.g

Läs mer om abonne­manget på gerhmans.se/abonnemang

ABONNEMANGET GRÄNSLÖST

G

ränslöst är det så användbara abonnemanget med orgelmusik och solo­sånger för de kyrkliga handlingarna. Gränslöst är, som namnet antyder, ett abonnemang med musik i många olika genrer, allt från Bach till musik från Star Wars-filmerna. I Gränslöst utkommer till exempel den populära Lux-serien.

I abonnemanget får du • nya delar i serien till rabatterat pris • 1–5 utgåvor ca två gånger om året • noter till en total kostnad av max 1000 kr/år Läs mer om Gränslöst på gerhmans.se/abonnemang

gränslöst gränslöst dig på Teckna ns.se e hr ma w w w.g


46 register

Det är en ros utsprungen 33 Det är vackrast när det... 15 24 5 Etudes 14 Diligam te 7 5 Funny Peices for the Young31 Djuren på Kackelgården Dreamer 27 6 sånger (Åsa Jinder) 40 12 Concertini 18, 21 Drottningholmsmusiken 22,36 33 12 små pianostycken 12 Du gamla du fria 25 20 fingrar vid pianot 9 Du ljus, du stjärna 28 49 Organ Works 36 Du och jag och världen 27 50 svenska folkvisor 40 Duvemåla hage Då tänder vi ljus 31 Accordeonskolan 16 33 Ack, ack om det vore dag 28 Döden tänkte jag ... 29 Ackordboken för pianot 11 Efter regnet 42 Ackord- och skalböcker 13 Elementär musikteori Elgitarr från början 13 Adams julsång 26 11 Adolphson & Falk 40 Emil i Lönneberga En skrift i snön 27 Advent 33 Advent- och julsånger 39 En svensk Markuspassion 23 20 Aftonpsalm 29 Epilogue 21 Alfvén Eight Songs 32 Erik Nord­ström Esmeraldas bön 33 Alfvén Ten Songs 2, 28 22 An Echo of Memories 12 Estniska folkdanser Ett svenskt juloratorium 25 Anim zemirot 28 17 Anne-Maries rytmikrecept 5 Ett tu tre Exotiska sånger 39 Annorstädes vals 40 10 Aqua Songs 21 Favoriter Fem sånger till dikter av Arbetar-Malins vals 16 Mathilde Wesendonck 38 Arias for Young Voices 2, 38 Filmmusik 12 Att angöra en brygga 33 36 Astrids visor 31 Five Estonian Chorals Flerhändigt 9 Athair ar neamh 37 5 Atlas Anatomicus 6 Flyg lilla fjäril 6 Ave Maria 33 Flytande form 17 Av ljus är du kommen 40 Flöjtprisma 17 Av längtan till dig / Ömhet 40 Flöjtpyssel 26 Barn och sång 8 Folkjul Bas-Bus 19 Four Pieces for String Quar...21 32 Bellmanensemble 22 Fragancia Fransk kyrkomusik 39 Bergström, Mats Perform... 15 34 Blandade röster 28 Fritt & fritonalt Blomsterstoft 33 Från frostknäpp till kosläpp 31 29 Body Percussion 16 Frälsarkransböner Frösöblomster 12 Bojan Allstars 22 20 Bygg och låt 6 Fyra akvareller 12 Bä, bä, vita lamm 20 Fyra dalaskisser 38 Cajon Method 16 Fyra sång­pedagoger Fyra visor i svensk folkton 39 Can’t Stop Love 40 23 Cantus Permus miljö 43 Förklädd gud 15 Capriccio 20 För kärlekens skull 5 Chitarra 14 För nyfikna öron ... För smått folk 5 Choir Percussion 34 25 Cinq melodies populaires ... 38 Gabriel och Maria 27, 38 Cirkus Musikör 7 Gabriellas sång 43 Coming Home 27 Gehrmans Notes Gissa vad jag har fått 31 Con forza 22 14 Concertini (Larsson) 18, 21 Gitarrbonus Gitarrguiden 13 Concertino för piano & ork.22 13 Christmas Cantata, A 25 Gitarrmästaren Glada jul, härliga jul ... 44 Dancing According ... 16 Dancing Pipes 36 Gläns över sjö och strand 32 7 Den enkla runda rörelsen 42 Hallå rymden – hej spejs! 27 Den glada apan 5 Heaven 28 Den heliga natten 25 Hej mitt vinterland 7 Den innersta viljan 24 Hej på dej skolan! Herren är min herde 33 Den komplette keyboardsp... 9 37 Den magiska trädgården 6 Himlen är oskyldigt blå Himmelsk musik 30 Den som bär 29 2, 36 Den tid jag har 27 Hugo Alfvén på orgel Hänger du med? 7 Det bästa av Eric Clapton 41 31 Det finns en väg 29 Här får du inte sitta 7 Detta är platsen. Detta är ... 24 Här kommer jag!

REGISTER

Hör himmelriket till 33 I denna ljuva sommartid 28 I den stora sorgens ... 37 I’m nobody 31 In Chains 16 Intonation i körsång 34 I samma båt 7 It Is so Peaceful here Now 32 Jag lyfter mina händer 30 Jag ska bli cellist 19 Julblandat 26 Juldags­morgonen 33 Julens stjärna 31 Julflöjt 44 Julhymn 26 Julkörprisma 26 Juloratorium 25 Julpolska 26 Julpop 44 Julsång 40 Kanske leker du bland ... 37 Karins låtar 19 Keyboardboken 11 Klang i bygget 4 Klara kören 34 Klockregn 14 Kom igång – och vidare 13 Kompa enkelt på gitarr 13 Kompa på piano 11 Komplätt gitarr 13 Kompmodeller 13 Konsertant svit 22 Koppången 26 Kreativa sånger 5 Kul att se dej! 7 Känslolåtarna 4 Kärlekens sigill 30 Kärlekens tid 27 Kärleksvisan 27 Kör för alla 34 Körlek 8 Körprisma 28, 31 Lacrymosa 36 Lamentatio 36 Land, du välsignade 39 La Voix 15 Legenden om de tre träden 7 Lekvisor för smått folk 5 Lenas sång 27, 38 Life 32 Lilla sångskafferiet 4 Lilla Vickevire 4 Loggboken för övning 43 Lucia 26 Lukaspassionen 23 Lux baptisma 36 Lux Betlehem 36 Lux festiva 36 Lux nova 36 Lux nova II 36 Lux nova III 36 Lux solis 37 Lux æterna 36 Låtar året runt 5 Längre än längst 6 Lär dig afro-ku­banskt 16 Lär dig improvisera! 18 Lär dig Jazz- & Bluespiano! 11 Lätta spel­stycken för piano 12 Lötmani 14 Magnificat (Sandström) 23

Mahler Revisited 22 Manskörprisma 1 32 Manskörprisma 2 26 Mariasånger 29 Mattemusik 8 Med alla helgon sjunger 30 Melodier kring jul 44 Melodier man minns 12 Mer än jag förstår 37 Mesto 20 Minnets ballad 31 Missa brevis (Dominique) 30 Missa brevis (Cederberg) 33 Missa compatiens 29 Missa nova Sofiae 24 Mitt ibland dem 7 Nodus novus 42 Modus vetus 42 Monolog 10 14 Monologer 18, 21 Mumintrollen 38 Musikaliskt flöde 42 Musik för kyrkoåret 30 Musik i allhelgonatid 37 Musik och rörelse 42 Musikskatten 8 Mässa i dalaton 24 Mässa i sorg och saknad 24 Mässa till ljus från mörker 24 Mässa till tröst 24 Mästarnas musik 14 Natt blir dag – till John 30 Natt över jorden 33 Natten då stjärnorna föll 28 Nio sånger 39 Nitton epistlar 14 Noël nouvelet 26, 32 Nordiskt capriccio 17 Norrsken 14 Noter 42 Notlampor 43 Notpapper 43 Notpapper för barn 43 Notskrivningshäfte 43 Notturno elegiaco 18 Nu komer sommaren 28 Nu sätter vi igång 7 Nu tändas en stund på jorden26 Nu tändas tusen juleljus 26 Nya Tema tangent 10 När isar smälte, haven... 27, 40 När jag andas 29 O helga natt 26 O Mistress Mine 38 Orgelmusik i allhelgona... 37 Orgelpuls 35 Orgelpuls Improvisation 35 Orgelpuls Jul 35 Orgelpuls Koraler 35 Orgelpuls Svensk folk­musik 35 Oriental Intermezzo 22 Orphan Elephant 17 Ostinato 12 Over the Rainbow 32 Pan 20 Pandoras ask 16 Paradise 27 Pedagogen och den mus... 8 Pennfodral för pärm 43 Peterson-Berger Sånger 40 Pettersson, Allan 42

Pianobonus 12 Pianogehör 10 Pianoklassiskt 10 Piano med guldkant 12 Piano Passion 12 Pianoprisma 11 Pianopyssel 9 Pianoraketen 9 Pianosonater (Tubin) 22 Playground 12 Polska efter Viksta-Lasse 21 Polska With all my Love 20 Popklassiker 41 Popklassiker för piano 11 Povel för piano 11 Prélude Solennel 22 Preludium och intermezzo 20 På naturens villkor 42 Pärlor 31 Quattro tempi 22 Rangström, Ture – Songs 39 Regnbågen 19 Requiem (Lindberg, N.) 23 Requiem (Sköld, A.) 30 Requiem for the Living, A 23 Resårmapp Vi spelar piano 9 Resårmapp Stenhammar 9, 43 Rock’n Rollers Club 7 Romanser – 25 Swedish ... 39 Romantisk kyrkomusik 39 Rosa profunda, La 39 Roxette, Best of 41 Rytmiksamlingar 5 Rösträtt 8 SAB helt enkelt 29 Sacred Concert 24 Sally Säl 5 Sanningens vind 24 Scenisk kör 34 Segnale solenne 22 Sei solo 14 Serenad c-dur 21 Serenata per Diotima 21 Se vår jord 33 Shall I compare thee 21, 38 Showtime! 7 Silvertunga 27 Sinnenas spektakel 6 Sju sånger 33 Sjung upp med noter 34 Sjutton duetter 17 Sjutton sånger ur Fridas bok 14 Skapande kör 34 Släpp taget! 34 Solitude 20 Sollievo (dopo la Tempesta) 20 Sommafton 28 Sommarflöjt 17 Sommarpop 41 Sonata 14 Sonatas (Tubin) 22 Sonatin 12 Sonatin nr 1 12 Spela marimba 16 Spela med hela kroppen 8 Sputnik 21 Stabat mater 29 Stad i ljus 37 Staffans salsa 44 Staffanstrall 36 Staffansvisa från Orust 26


register

Star Wars: Imperial March 37 Star Wars: Main Theme 37 Steel 16 Stjärnor och ljus 44 Stora körboken 28 Stora sångskafferiet 4 Storhetsvansinne 41 Sus och brus 4 Svenska folkvisor 40 Svenska låtar 17 Svenska med sång 40 Svenska messan 23 Svenska romanser 39 Svensk julmusik 25 #svenskkörmusik 3 Svensk pianomusik 11 Sverige 27 Sveriges flaggstång 32 Svit över estniska danser 22 Svit över estniska motiv 22 Symfoni nr 1, 2 (Tubin) 22 Symfoni 3, 4 (Tubin) 22 Symfoni nr 7, 8 (Tubin) 22 Symfoni nr 9, 10, 11 (Tubin)22 Så här spelas munspel 41 Så mycket kärlek 69 Sånger och visor vid pianof...40 Sånger ur jorden 33 Sånger utan gränser 39 Sånger året om 28 Sångtema jul 44 Sångägget 5 Så som i himmelen 41 Sällsamt för cello 20 TAW för kör 30 Tema ackord 10 Tema jul 44 Tema pop och film 10 Temasamlingar med tonv... 5 Tema standards 10 Tema teknik 10 Ten Swedish Folk Tunes 36 Text & ackord 41 Text och ackord: jul 44 The Deadly Sins 21 The Keys 12 The Sound of Music 40 Till världens barn 28 Tio sånger (Alfvén) 28 Tipbook akustisk gitarr 13 Titta – jag kan! 5 Toccata (Tubin) 22 Tjo flöjt 17 Tolv låtar 20 Tolv preludier 12 Tolv preludier bok 2 12 Tomorrow Shall Be ... 32 Toner från Wien 37 Traditionell harmonilära 42 Tre cantilene 17 Tre julspel 7 Tre svenska poplåtar 27 Trestämmigt i adventstid 26 Tre stämmor i vår... 29 Tre stämmor kring jul 26 Trilo 28 Trollsångboken 7 Trolltuba 18 Trubadurmässan 29 Trumpet Fox 18 Trumskin 43

Tubin, samlade verk 22 Tut i rutan 4 Tygkasse 43 Två Staffansvisor 26 Twine 16 Tänklåtar 31 Under samma himmel 6 Upp- och nersjungningar 34 Uur skuggorna 29 Utan vänner stannar jorden 31 Utveckla språket med musik 8 Vaggvisa 20 Valborg 27 Valse romantique 20 Valse triste 22 Var inte rädd för mörkret 33 Vela – leva 28 Vi gör det tillsammans 6 Vi sjunger tillsammans  5 Vi spelar fiol 19 Vi spelar flöjt 17 Vi spelar klarinett 17 Vi spelar piano 9 Vi spelar trumpet 18 Vi spelar ukulele 16 Vittskövlevisan 32 Vi är framtiden 31 Vår modiga vän Maria 7 Vår underbara värld 7 Väktarsång från Lund 33 Välkommen till jorden 15 Välkommen till våren 32 Walles favoritlåtar 16 When You Tell The World 40 Wirén – 15 pieces arrang... 36 Wow, vad du kan skapa! 35 Åtta sånger (Alfvén) 32 Ängslans gröna jord 14 Äppelbo gånglåt jorden ... 21 Ö 20

– kundinformation

PRISER

Mervärdesskatt (moms) ingår i priserna. För kund som beställer på www.gehrmans.se och inte ska betala moms visas det faktiska priset exklusive moms i kassan. Frakt tillkommer beräknad på vikt, leveranssätt och mottagarland. Fraktkostnaden visas i varukorgen och kassan. Minsta ordervärde exklusive fraktkostnad är 150 kr. Vi tillämpar stafflad rabatt. Rabatten ökar stegvis ju fler exemplar du köper. För våra rabattsatser se www.gehrmans.se.

BETALNING

Privatkunder betalar alltid med kort. Företag kan välja att betala mot faktura som förfaller till betalning efter 30 dagar. Ange fakturanummer vid betalning! Vid betalning efter förfallodagen debiteras Riksbankens referensränta + 8 % samt kravavgift 50 kr. Bankgiro: 5264-6866 Plusgiro: 494 10 03-8 IBAN: SE 25 9500 0099 6042 0012 4685 BIC: NDEASESS

LEVERANS

Beställ gärna via vår hemsida www.gehrmans. se för snabbast och säkrast leverans. Vi levererar normalt ordern inom fyra arbetsdagar. Till det kommer transportföretagets tid. För beställningsartiklar (varor från andra förlag) varierar leveranstiden beroende på vår leverantörs leveranstid. Vi levererar normalt alla försändelser med A-brev eller Postpaket. Porto eller frakt betalas av köparen. Vid brådskande beställningar ring vår kundtjänst för besked.

RESTORDER

Tyvärr kan det förekomma att någon artikel är tillfälligt slut. Vi restnoterar då din order i högst tre månader och sänder den så fort vi fått in materialet.

REKLAMATION

Reklamation av felaktigt eller skadat gods ska göras snarast möjligt och senast inom två månader från varans mottagande. Vid reklamation med paket skickas en returfraktsedel till köparen, efter överenskommelse med Gehrmans Musikförlag. Reklamation med brev ska märkas med ”B-post betalt” och efter överenskommelse med Gehrmans Musikförlag.

ÅNGERRÄTT (gäller endast privatpersoner) Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från dagen då varan mottagits. Frakt och returfrakt betalas av köparen. Gehrmans Musikförlag måste dock alltid kontaktas innan något returneras. Returer av skadat material krediteras ej. Returer mot postförskott löses ej ut. CD kan endast returneras i obruten förpackning.

OUTLÖSTA PAKET

Beställt material som ej hämtats ut debiteras med frakt och returfrakt samt en administrativ kostnad på 50 kr.

Med reservation för prisändringar.

47


www.gehrmans.se

GEHRMANS MUSIKFÖRLAG • POSTADRESS: BOX 42026 • 126 12 STOCKHOLM BESÖKSADRESS: VÄSTBERGA ALLÉ 5 • HÄGERSTEN • T Midsommarkransen

www.gehrmans.se • order@gehrmans.se • e-post återförsäljare: handlare@gehrmans.se Följ oss på Facebook, Youtube och Instagram!