Programa Festes de Sant Josep Oriol 2017 #SJO17

Page 1

@gegantsdelpi #SJO14Sal u t ació Salu de la Regidora del Distr ic te de Ci utat V ella Distric ict Ciu Vella Em fa molta il·lusió donar-vos la benvinguda a les festes de Sant Josep Oriol, la festa major del barri del Pi. Una any més, els seus carrers i places viuran la celebració més popular, la que més agrada a petits i grans, la més veïnal i participativa. Durant aquests dies, des del record al Doctor Pa i Aigua, que va dedicar la vida a ajudar als més humils, reviurem els actes que tots i totes esperem, els atracaments de Perot lo lladre, la representació del miracle de les monedes o la trobada de gegants, amb la Mulassa i els Gegants del Pi al capdavant. Totes elles, figures i moments que s'han convertit en referents del calendari festiu de la ciutat i que ja formen part del nostre imaginari col·lectiu. Les festes transmeten tota l'estima que els veïns i veïnes senten pel seu barri i per la seva història i expressen el compromís pel seu present i el seu futur. A través de la festa, se'ns mostra ple de vitalitat, amb un teixit veïnal i comercial arrelat i actiu. És molt important que en un barri amb una pressió turística tan intensa, la tradició de les festes de Sant Josep Oriol es mantingui ben viva, perquè enforteix els vincles veïnals i reforça la identitat de barri. Moltes felicitats a l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi per tots aquests anys de compromís i dedicació al barri i per fer possible que any rere any compartim aquests dies de festa i alegria! Gala Pin Ferrando Regidora del Districte de Ciutat Vella


Bar Cafeteria "HAITI"

Olga de Sandoval Sarrias Antiguitats Banys Nous, 21 - 08002 Barcelona Telèfon: +34 93 318 14 44 odesando@gmail.com

BAR DEL PI

Gran assortit de truites variades "Espigalls" Butifarra blanca artesanal "xampanyet" Jaume I, núm. 3 Telèfon: 93 315 06 57 08002 Barcelona

Granja

Dulcinea Xocolateria

TEL. 93 302 21 23

Petritxol, 2 Tel. 93 302 68 24 08002 Barcelona www.granjadulcinea.com


Fest es de Festes San t Josep Or io ioll 2017 Sant Orio Ja ha passat un altre any, com sempre ple de coses bones i dolentes. I nosaltres, com és normal, intentem recordar les bones. Estem vivint uns temps en els que veiem que les coses es podrien fer molt millor perquè tothom pogués tenir una vida més plena de felicitat. Però els que s'han d'ocupar que així sigui, no ho fan i ens preguntem per què. La resposta és sempre la mateixa: pels interessos creats a favor d'uns quants que desestimen la resta de les persones i només se'n recorden quan els interessa. És per això que nosaltres desinteressadament i amb tota la nostra voluntat i la col·laboració dels veïns, comerciants i entitats oficials del barri, que ens ajuden econòmicament, intentem cada any fer unes Festes de Sant Josep Oriol que ens ajudin a passar una mica millor part de la nostra vida. Enguany les Festes seran del 18 al 26 de març i, com sempre, estaran plenes de diferents actes als que us convidem a participar, tot recordant que el nostre Sant Josep Oriol sempre ajudava a la gent necessitada del nostre barri i a la que venia d’altres indrets. Us convido a fer el mateix. Josep Lluís Esteras "Iaio" President de l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi


Plaça de Sant Josep Oriol, 4 08002 Barcelona Telèfon +34 93 301 71 91


On som? Estem vivint a Europa, un lloc on passen coses molt grosses. Cada vegada estem més informats. Tot el que hi passa està molt a prop nostre. Les guerres no s'acaben mai i molts pensem que no es troba la manera per acabar-les, potser perquè el negoci de les armes dóna molts diners als qui les fabriquen. Moltíssimes persones fugen per trobar la pau, la vida en família, treballar i viure dignament. Altres persones fugen de la fam i molts d'ells no arriben a bon port perquè moren al Mediterrani. En aquest context ens arriben les festes de Sant Josep Oriol, la festa del nostre barri. Però no deixem d'estar preocupats pels qui són els nostres veïns. El Sant és un far i un camí a seguir. Ell ens pot dir què hem de fer ara i aquí perquè era molt sensible a totes les pobreses de la seva gent. No podia aguantar el sofriment en un temps que la gent era molt més pobra, amb moltes més malalties que en els nostres temps. Era un home bo, un bon capellà que seguia Jesús per fer el que Ell li demanava. Gràcies a Déu hi ha molts Joseps Oriols avui, però encara no n'hi ha prou. Cal que cadascú faci el que pugui per aturar les guerres i acollir les seves víctimes. Ens és un regal que cada any, en les festes, Sant Josep Oriol ens interpel·li perquè siguem més sensibles a tot allò que passa en el nostre entorn. I després d'escoltar-lo, fem festa, que la festa és sempre necessària per trobar-nos i tenir espais de felicitat tots junts. Visca les festes del 2017! Gaietà de Casacuberta Rector de Santa Maria del Pi

P. Sant Josep Oriol 5 - Tel. 933027328 www.cosesdecasa.com


Banys Nous, 13 - 08002 Barcelona Tel./Fax 93 302 03 89 joguinesfoye@joguinesfoye.com

ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DEL CARRER PETRITXOL I PLAÇA DEL PI


Dissab te Dissabt 18 de m arç de 2017 març

Pre gó regó

11.00h de le less FFeeste stess gants A la Plaça del Pi, amb la sortida de la Família de Ge Gegants de Ministrerss de dell Pi , dell Pi originals al so dels recuperats Ministrer que interpretaran la recentment descoberta Música Heràldica del Pi. Es tracta d'una peça de 1422 que es troba a l'Ar Arxxiu de dell Pi i s'adopta com a música de senyal heràldic. Tot seguit els parlaments de:

goner de le s: Sr. Joaquim "Quim" Torra i Pla, regoner less FFeeste stes: • Pre advocat, escriptor i editor. Expresident d'Òmnium Cultural. • Sra. Gala Pin Ferrando, Regidora del Districte de Ciutat Vella • Mn. Gaietà de Casacuberta, Rector de la Basílica de Santa Maria del Pi • Sr. Josep Lluís Esteras Gimeno, President de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi • Sr. Eloi Martí Pujol, President de l’Associació de Comerciants i Veïns de la Plaça de Sant Josep Oriol

emembrança Remembr ança

acle de le de 11.30h de dell Mir Miracle less Mone Monede dess Recordarem un dels miracles més divertits i coneguts de Sant Josep Oriol, el sant barceloní pel qual celebrem les nostres festes.

L’Anunci

11.45h del Baladrer osep Oriol ens Els personatges del Retaule de Sant JJo recorden que al vespre tenim una cita amb ells.

Ball

ls Ge gants Originals de 12.00h de dels Gegants dell Pi stafà i l’Elise nda, l’Oriol i la Laia, faran el seu ball En Mu Mustafà Elisenda tradicional acompanyats pels Músic Músicss de dell Pi .


M. SAN ROMAN

De lo bueno lo mejor Tel. 93 318 76 91

BOQUERIA, 43 TEL. 93 317 79 84 08002 BARCELONA info@almacenesdelpilar.com www.almacenesdelpilar.com


Dissab te Dissabt 18 de m arç de 2017 març

Cer ila erccav avila

ls Ge gants PPeetits Originals de 12.15h de dels Gegants dell Pi

gants PPeetits Originals de Els Ge Gegants dell Pi participen a la cercavila de benvinguda a les festes del barri. Vestits a la moda del segle XIX, avui surten les peces originals que anuncien l’arribada de la Festa Major perquè tothom se n’assabenti. En Josep Oriol i l’Eulàlia seran acompanyats pels Músic Músicss de dell Pi . Recorre gut: Carrers Cardenal Casañas, orregut: Boqueria, Banys Nous, Palla, Pi, Portaferrissa, Petritxol i Plaça del Pi.

asteller lleraa Diada CCaste aste ller

osep Oriol 17.00h de Sant JJo ller A la Plaça del Pi, amb la participació dels Caste asteller llerss de Bar ller er danyola de allès. Barcc e lona i els Caste asteller llerss de CCer erdanyola dell V Vallès.

Doctor “El Doct or PPaa i Aigua”: Reetaule de Sant JJoosep Oriol El R Arribada Ar ribada 20.00h de dell LLeegat

Teatralització de la Solemne processó per donar la Benvinguda al Legat arribat de Roma.

Reetaule El R

21.00h de Sant

Josep Oriol

A la Basílica de Santa Maria del Pi.


FET A MÀ A BARCELONA DES DE 1953

JOIERIA i ARGENTERIA

SANT

GEMMA POVO DISSENY DE LÀMPARES I MOBLES EN FERRO, ROBA I COMPLEMENTS DE DISSENYADORS LOCALS

Petritxol, 1 - BARCELONA Telèfon 93 301 15 77

Banys Nous, 7 Tel.: 93 301 34 76 Fax: 93 318 01 44 www.gemmapovo.com Barcelona

més de 100 anys marcant tendència Còrsega, 671 08026 · Barcelona Tel. 93 456 22 01

Mallorca, 602 08026 · Barcelona Tel. 93 245 94 55

Boqueria, 22 08002 · Barcelona Tel. 93 317 47 41

Rogent, 80 08026 · Barcelona Tel. 93 435 12 77

Escudellers, 35-39 08002 · Barcelona Tel. 93 317 33 53


Di umeng e Diumeng umenge 19 de m arç de 2017 març

Be stie se Bestie stiese sess onvidats dell Lleó i la Mulassa Els cconv onv idats de

Rebuda

elip Neri 9.00h a la Plaça de Sant FFe En aquesta edició la convidada del Lleó de Bar Barccelona és at um de la Pie tat de Ber ga i els Pat atum Pietat Berga l’ l'Àliga de la P Barccelona són la Carpa i eell convidats de la Mulassa de Bar ltrú . Porró de V ilano Geltrú ilanovva i la Ge Vilano

erccav avila Cer ila

nv inguda 10.45h de Be Benv nvinguda Recorre gut d’anada: Plaça de Sant Felip Neri, orregut Sant Felip Neri, Sant Sever, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Pi, Plaça de Sant Josep Oriol i Plaça del Pi.

11.15h

Ballada

a la Basílic Basílicaa de Santa Maria de dell Pi

Podrem gaudir del Ball de la Mulassa de Barcelona, del Ball de la Carpa i el Porró de Vilanova i la Geltrú, del Ball de l'Àliga de la Patum de la Pietat de Berga i per cloure l’acte, del Ball del Lleó de Barcelona.

stal ccommemor ommemor ati postal ommemorati ativva de Durant l'acte es repartirà una po la participació de les dues bèsties convidades a les festes d'enguany, i d'aquesta manera continuarem amb el col·leccionable de postals de Bestieses.

erccav avila Cer ila

omiat 11.55h de C Comiat Recorre gut de ttornada: ornada: Plaça del Pi, Cardenal orregut Casañas, Rambla, Portaferrissa, dels Boters, Plaça Nova, Bisbe, Pietat, Santa Clara i Plaça del Rei.

Ball de CComiat omiat

ei 12.30h a la Plaça de dell R Rei afia de FFamília amília dels amfitrions En acabar, es farà la Fotogr ografia amb els seus convidats.


Plaรงa del Pi, 2 08002 Barcelona Tel. 93 318 64 93 info@pasamaneriasoler.es

Ferran, 30 Tel. 93 318 23 17 / 93 302 07 68 08002 Barcelona www.compostelarestaurant.com

Ferran, 31 08002 Barcelona www.hfernando.com

Tel. 93 301 79 93 Fax 93 511 21 50 reservas@hfernando.com


Dimecres 22 de m arç de 2017 març

Xerr ada errada

20.00h Prepar ació físic reparació físicaa per a dur figure figuress festi stivv es ls Entreme A la Sala d’Actes de la Casa de dels Entremessos (Pl. de les Beates, 2) a càrrec del Sr. Arnau Herrera Sol i la Sra. Lucía Fernández Garcia, estudiosos del tema.

Dijous 23 de m arç de 2017 març

Diada de Sant JJoosep Oriol

esta Major a la Basílic 20.00h Ofici de FFe Basílicaa de Santa Maria del Pi

ls Ge gants Originals de dels Gegants dell Pi i la participació Amb el Ball de del poble en els cants ordinaris. Al finalitzar s’entonarà l’Stabat Mater de Felip Olivelles (segle XVII) que fou cantat en l’agonia del Sant. Seguidament es cantaran els Goigs de Sant Josep Oriol, amb lletra de Sor Eulàlia Anzizu i música de Mn. Josep Mas Vidal Pure i es podran venerar les relíquies del Sant. dell Pi. Tot seguit: Inauguració de l’exposició Santa Maria de Una eess glésia al ccor or de Bar Barcc e lona. BESTIESES

ELS CONVIDATS DEL LLEÓ I LA MULASSA DE BARCELONA

La primera Àliga de la Patum de la Pietat de Berga neix el 1962. L'actual és del 1977, obra de Joan Pons. Balla per Pentecosta a la Patum del barri de la Pietat.

La Carpa i el Porró de Vilanova i la Geltrú van ser estrenats per Sant Pere de 1986, inspirats en la famosa carpa que bevia d'un porró. Són figures fogueres i formen part del Seguici Popular vilanoví.
EL RETAULE DE SANT JOSEP ORIOL

EL DOCTOR PA I AIGUA

Cap a les 20h arriba a cavall el llegat al carrer Portaferrissa (al final del carrer del Pi), on explica que ve de Roma i acaben de proclamar Sant el Doctor Josep Oriol. És rebut pel clergat i una Processó teatralitzada que surt de la Basílica de Santa Maria del Pi. Cap a les 21h s’inicia el Retaule dins de la Basílica de Santa Maria del Pi, amb una posada en escena de més d’una hora i diferents quadres. S’hi explica la història de Sant Josep Oriol des del seu bateig fins la seva mort i s’hi involucra tota la Basílica, veïns i comerciants del barri, així com barcelonins i grups de música de dins i fora de la ciutat. Són més de cent persones les que actuen i hi estan implicades. A l’escena de la Processó de Corpus hi prenen part els Gegants petits originals del Pi.

“PEROT, PEROT, PEROT, EL NOSTRE LLADREGOT”

ELS ATRACAMENTS D’EN PEROT LO LLADRE

Per la tarda del dissabte de les Festes i després dels tallers infantils i la xocolatada per la mainada, tenen lloc els Atracaments d’en Perot, que simulen un robatori a diferents botigues del barri que col·laboren amb les Festes i amb les quals s’ha pactat anteriorment el furt. El recorregut l’encapçala el gegantet Perot lo Lladre acompanyat pels músics del Pi, recorrent els carrers del barri. En arribar a la botiga, els membres de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, disfressats de camperols o personatges relacionats amb la vida d’en Perot lo Lladre, inicien un ritual per atracar els comerciants que acaba amb els nens fent el crit: “Perot, Perot, Perot. El nostre lladregot!”, seguit per la melodia pròpia del Gegantet: “Passejant per Ciutat Vella vaig conèixer un bandoler, que Perot lo Lladre es deia, Perot lo Lladre, el bandoler!”. Tot plegat finalitza amb el repartiment del motí, amb el llançament de monedes de xocolata i caramels entre tots els presents, que continuen la passejada fins la següent botiga.


Divendres 24 de m arç de 2017 març

Contac onte ontaconte ontess

18.30h de FFeesta Major

A la plaça de Sant Josep Oriol, un rondallaire explicarà contes de gegants i d'altres elements a la canalla.

Emmulassa’t!

21.30h La PPassejada assejada de la Mulassa de Bar Barccelona Amb inici a la Plaça de Sant Josep Oriol i acompanyada per Too r r eedd e m b a r rraa , la Mulassa Vella de la F a n ffaa rraa d e T Barcelona farà una passejada festiva pels carrers del Barri del Pi, tot mostrant que encara té molta festa a celebrar.

Recorre gut orregut gut: Plaça Sant Josep Oriol, carrers Ave Maria, Banys Nous, Call, Sant Honorat, Sant Sever, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Pi i Plaça Sant Josep Oriol.

Balla amb la Mulassa

osep Oriol 22.45h a la Plaça de Sant JJo Un cop acabi la Passejada, i abans de retirar-se a la seva cleda dins la Basílica de Santa Maria del Pi, la Mulassa de Barcelona farà els últims balls a la plaça fins les 23.00 hores. Us convidem a tots a ballar amb ella!

oncer ertt Conc er

23.00h i Ball FFolk olk de FFeesta Major A la plaça de Sant Josep Oriol amb el grup de música folk

Bauma.


1000 m2 d’Art Per Tothom Boters, 4 (Final Portaferrissa) 08002 Barcelona - Tel. 93 301 13 25 www.montfalcon.com art@montfalcon.com

MOBLES DE JONC, VÍMET I MEDUL·LA FABRICACIÓ I MODELS PROPIS

Germanes Garcia, S . C. Telèfon: 93 318 66 46 Banys Nous, 15 (Pl. Sant Josep Oriol) 08002 Barcelona

Bombons, Xocolates i Cafès

Carrer del Pi, 16 Telèfon 93 302 03 42 08002 Barcelona

250 anys

Cereria Subirà Baixada Llibreteria, 7 - Tel. 93 315 26 06 08002 Barcelona cereriasubira@gmail.com


Dissab te Dissabt 25 de m arç de 2017 març

Passejada de ls Oriols dels dels gegants ls ge gants Recepció de 11.15h

conv idats pe gant Oriol onvidats pell ge gegant

A la Plaça de Sant Josep Oriol i amb la participació dels

Ge gants de Gegants dell Districte de Ciutat V Vee lla .

erccav avila dels gegants Cer ila de ls ge gants

11.45h de dell Districte de Ciutat V Veella

Tal com fan les gegantes a la Passejada de les Laies de les Festes de Santa Eulàlia, aquest cop és el torn de les seves parelles, els gegants homes de Ciutat Vella, que surten en cercavila pels carrers del barri. Hi trobareu en Mustafà, el Mustafà petit i en Perot lo Lladre del Pi, l’Hereu de la Casa de Caritat o del Corpus de Barcelona, el nan Cu-cut, el Pippo i en Roc de la Plaça Nova, també hi veureu el Senyor Ramon i el Nan Manolito del Raval, en Pep Barceló de la Barceloneta, en Tinet el Graller i en Peret el Fanaler del Casc Antic, el Rei Salomó de Santa Maria del Mar, en Pere II el Gran i Alfons el Franc de Sant Pere de les Puel·les, no hi faltaran tampoc en Ferran de Sant Jaume, l’Emili i el Rei de la Màgia del carrer Princesa i el Felip de l’escola Sant Felip Neri, tots ells encapçalats per l’Oriol del Pi.

Recorre gut: Carrers Palla, Banys Nous, orregut: Boqueria, Rambla, Portaferrissa, Pi i Plaça de Sant Josep Oriol.

Ofre rena loral Of re na fflor lor al

12.30h a Sant JJoosep Oriol Mentre la Plaça de Sant Josep Oriol s’omple de gegants i els grallers toquen la popular tonada del Gegant del Pi, l’ofrena floral s’hissa fins l’estàtua del Sant per honorar-lo.

sbartt CCatalà ansaire sairess Esbar atalà de DDan an saire

13.00h Act uació de la Se nf antil ctuació Seccció IInf nfantil

atalà de DDan an saire Els dansaires més petits de l’Esbar sbartt CCatalà ansaire sairess, degà dels esbarts a Catalunya, ens mostren les ganes que tenen de ballar.


Carrer de la Palla, 15 08002 Barcelona Tel./Fax: 93 412 16 68 bellsoficis@coral.cat www.coral.cat

Cucurulla, 2 - 08002 Barcelona t. 935 408 965 - m. 629 707 321 cfondevila@artgelato.es

Cecs de la BoquerĂ­a, 6 08002 - Barcelona Telf. 93 510 67 08 hola@bornfreeandwild.com 15% de descuento con la presentaciĂłn de este folleto


Dissab te Dissabt 25 de m arç de 2017 març

Joc ocss

osep Oriol 17.00h de Sant JJo A la Plaça de Sant Josep Oriol podreu gaudir dels jocs per la canalla que han organitzat conjuntament: l’Esplai de Santa Maria de udo te asal dell Pi , la LLudo dell Pi, el CCasal udote tecca de la Plac Placeeta de ati Llimona i eels ls Ge ganter Inf antil de Geganter ganterss de dell Pi . dell PPati nfantil

ocolatada Xoc olatada

1 8 . 0 0 h per la mainada No hi ha res millor per agafar forces després dels jocs que olata ccale ale nta . prendre’s una bona xoc ocolata alenta

Benv nvinguda trac acame aments Be nv inguda i AAtr tr ac ame nts

er 18.15h d’e d’enn PPer eroot LLoo Lladre

eroot lo Lladre volta pels carrers del Barri amb el En Per propòsit de trobar aquelles botigues on amaguen els oc olata i repartir-los entre els qui el coneguts dur duroos de xxoc ocolata vulgueu seguir. Ens hi acompanyeu? Recorre gut: Carrers Pi, Boters, Portaferrissa, orregut: Petritxol, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Ave Maria i Plaça de Sant Josep Oriol.

Ball

esta Major 22.00h de FFe A càrrec del duet Lady Whanda a la Plaça de Sant Josep Oriol.Di umeng e Diumeng umenge 26 de m arç de 2017 març

Matinade Matinadess

aller 8.00h de Gr Graller allerss

Els Músic Músicss de dell Pi, acompanyats pels músics de les colles convidades a les Festes, sortiran pels carrers del barri per recordar-vos que avui celebrem el Matí de FFeesta Major.

Recorre gut: Plaça de Sant Josep Oriol, Plaça orregut: del Pi, carrers Cardenal Casañas, Boqueria, Rauric, Ferran, Banys Nous, Baixada de Santa Eulàlia, Sant Sever, Sant Felip Neri i Plaça de Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Portaferrissa, Pi i Plaça del Pi.

XXIIII T Trrobada de Ge Gegants, apgrooss ssoos, XX gants, CCapgr apgr Bestiari Trradicionals Be stiari i Balls T Plantada osep Oriol 10.00h A la Plaça de Sant JJo

Hi participen: El Lleó de Bar Barcc e lona, la Mulassa de stafà Bar ls Ge gante ts PPer er Gegante gantets eroo t lo Lladre, Mu Mustafà Barcc e lona, eels pe tit i Elise nda pe tita, la FFamília amília de Ge petit Elisenda petita, dell Pi Gegants gants de (l'Oriol, la LLaia, aia, l'Elise nda i eenn Mu stafà), i la resta de l'Elisenda Mustafà), ls Ge gants de la Plaça No colles convidades: eels Gegants Novva i Nan Cu-c ut, de av al, de la Bar ta, de asc Antic, de u-cut, dell R Rav aval, Barccelone loneta, dell CCasc Santa Maria de ue s, de ere de le dell Mar, de Sant PPere uell. le les, less PPue Sant JJaume aume Apòst ol, de arrer PPrinc rinc aste llar astellar Apòstol, dell CCarrer rinceesa, de CCaste de allès, de Lliçà de V all, Ball de PPander ander dell V Vallès, Vall, anderoos i Ball de apgr Gitane ll, CCapgr on ssoos, Ball de Bast Baston Gitaness d'El V Veendre ndrell, apgrooss onss i ilaf Ge gants nou ona, CCapgr apgr ssoos de V Vilaf ilafrranc ancaa de dell Gegants nouss de Gir Girona, apgrooss inaròs Pene dès, Basilisc pe tit de R gants de V nedès, petit Reeus, Ge Gegants Vinaròs (P aís V ale ncià), eels ls Boue ts i la V aque ta de av al, eenn (País Vale alencià), Bouets Vaque aqueta dell R Rav aval, Nik ls FFalc alc on onss de Bar Barccelona i els convidats d’honor: Nikuu de dels alcon els Ge gants FFar ar aon aeria de Lleida . Gegants araon aonss de la PPaeria


Carrer del Pi, 16 - 08002 Barcelona - Telèfon 93 302 43 93 Pl. Sant Josep Oriol, 1 Plaça del Pi (Barri Gòtic -Rambles)

Barcelona - 08002 Tels. 93 301 59 00 - 93 301 59 58 93 318 36 64 - Fax: 93 342 57 33 www.hoteljardi-barcelona.com reservations@hoteljardi-barcelona.com

Pedres, perles, granet, fornitures i altres complements per a bijuteria. Especialistes en cristall de Swarovski. Venda a l’engròs i al detall Carrer Petritxol, 1 Tel./Fax: 93 317 35 30 08002 Barcelona torres@casatorres.com www.casatorres.com

AGRUPACIÓ DE COMERCIANTS I VEÏNS DEL CARRER DE LA BOQUERIA I ADJACENTS


Di umeng e Diumeng umenge 26 de m arç de 2017 març

Diada

ls FFalc alc on 10.15h de dels alcon onss de Bar Barccelona on Els companys dels Falc alcon onss de Bar Barcc e lona participen al Matí de Festa Major fent les seves originals figures.

11.15h

Mostr straa de Balls Mo str

de ge gants, ccapgr apgr stiari gegants, apgrooss ssoos, be bestiari i balls tr adicionals tradicionals

A la Plaça de Sant Josep Oriol.

erccav avila Cer ila

esta Major 11.45h de FFe Els carrers de Ciutat Vella s'omplen d'aquesta multitudinària trobada d'elements de cultura popular i tradicional.

Recorre gut: Pi, Boters, Plaça Nova, Bisbe, Plaça orregut: Sant Jaume, Ferran, Rambla, Cardenal Casañas, Plaça del Pi i Plaça de Sant Josep Oriol.

Ball

gants 13.00h de Ge Gegants ls CConv onv idats d’honor, Clourem les Festes amb els Ball de dels onvidats Ball de ls Ge gants de l Pi el i un Ball final conjunt de tots dels Gegants del el convidats al so dels Músic Músicss de dell Pi . ELS CONVIDATS D’HONOR

ELS GEGANTS FARAONS DE LA PAERIA DE LLEIDA

Són una versió contemporània dels gegants que el 1907 ballaven per Lleida i que van acabar esdevenint els actuals Gegants Romans. Els Faraons que veiem ballar avui van ser estrenats l'any 1995 i han sortit en comptades ocasions fora dels seguicis de Reis, Sant Anastasi, Sant Jaume i Sant Miquel, els únics moments de l'any en què es pot veure ballar el conjunt complet de gegants de la Paeria de Lleida. Per tot plegat, enguany són els convidats d'honor a la Cercavila de Festa Major!


PAPERERIA MATERIAL ESCRIPTORI Banys Nous, 12 Tel. 93 318 29 33 08002 Barcelona

Joyas en plata, coral y piedras semipreciosas - Producción propia Venta al detalle y al por mayor

www.elcoral.es C. Banys Nous, 1 Tel.(+34) 934125420 C. Cardenal Casañas, 14 Tel.(+34) 934636500 08002 BARCELONA

C. dels Banys Nous, 8 08002 Barcelona Telèfon 93 318 13 89 llibreriarodes@wanadoo.es


Al tr es pr opost es Altr tres propost opostes

oncur ursSJ sSJO #Conc ur sSJ O17 A banda de l'etiqueta #SJO17 per Twitter o Instagram, Conc ur sSJ O 17 a enguany tornem a sumar l'etiqueta #C oncur ursSJ sSJO Instagr am . Els que l'usin, estaran adherint-se al concurs stagram fotogràfic de les Festes, que tindrà diferents i variats premis. sició xposició A més, totes les fotografies formaran part d'una expo asa de ls Entreme al juny a la CCasa dels Entremessos! Més informació i bases les trobareu al nostre web: http:// www.gegantsdelpi.cat/sant-josep-oriol/bases-concurssjo/

petits dibuixxants Els pe tits dibui Enguany els nens i nenes que vulguin dibuixar els Gegants del Pi, i ens enviïn el seu dibuix per correu electrònic a ge gantsde lpi@ge gantsde lpi.c at o el portin el dia 25 als gegantsde gantsdelpi@ge lpi@gegantsde gantsdelpi.c lpi.cat Tallers Infantils rebran com a record una xapa commemorativa de les Festes, d'edició limitada.

umets Xume ts Com sempre, si durant els dies de les Festes els més petits porteu el vostre xumet a alguna de les nostres figures, us dició limitada exclusiva d'edició obsequiarem amb una xapa d'e pels valents que s'atreveixen a deixar el seu xumet! Només cal que pregunteu a algun dels geganters. La resta de l'any, també ho podeu fer i us donarem la xapa igualment!

arade adeta Par ade ta Els dies de la festa hi haurà la tradicional paradeta on trobareu tota la informació que necessiteu per viure unes Feste SJ O17 al complet! stess de #SJ SJO

FLORS SERVEI TELEFLORA NACIONAL I TELEFLOR INTERNACIONAL

Rambla de les Flors - Parada lletra J Tel. 93 302 30 28 Barcelona 08002


Or ganit za Org anitza • Associació d’Amics dels Gegants del Pi

Co l·labora Col·labora • Agrupament Esplai de Santa Maria del Pi • Ajuntament de Barcelona. Districte de Ciutat Vella • Associació de Veïns i Comerciants de la Pl. Sant Josep Oriol i Plta. del Pi • Associació de Veïns i Comerciants del Carrer de la Boqueria i Adjacents • Associació de Veïns i Comerciants dels Carrers Portaferrissa, Boters i Cucurulla • Associació de Pintors • Barna Centre • Basílica de Santa Maria del Pi • Castellers de Barcelona • Coordinadora de Geganters de Barcelona • Esbart Català de Dansaires • Falcons de Barcelona • Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella i la Casa dels Entremesos • La Casa dels Entremesos. Centre Barceloní de Difusió i Producció de Cultura Popular d’Arrel Tradicional Catalana

Am b el supor t de Amb suport • • • •

Bar del Pi Carolina Coses de Casa Joieria Baloo


Carrer Petritxol, 15 - 08002 Barcelona Tel. 93 304 37 36 Carrer del Call, 10 - 08002 Barcelona Tel. 93 270 31 17 Pl. Universitat, 5 - 08007 Barcelona Tel. 93 252 80 00 Carrer Comte d'Urgell, 61 - 08011 Barcelona Tel. 93 454 92 44

urgell@vicens.com Horari: de 10 h a 20 h


Secretaria: Portal de l'Ă€ngel, 7, 3r 1a B Telèfon: 93 318 77 44 08002 Barcelona Fax: 93 318 05 37 bc@barnacentre.cat www.barnacentre.cat


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.