Page 1

Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 1

MISS NEDERLAND 2011

Desiree van der Berg Miss Nederland 2010

‘Het heeft me meer gebracht dan ik ooit heb durven dromen’

Finale 10 JULI 2011 HART VAN HOLLAND


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 2

BESTRIJDEN VAN CELLULITE DUURZAAM AFSLANKEN FIGUURCORRIGEREND AL VANAF € 19,95


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 3

Finale

MISS NEDERLAND 2011 Hartelijk welkom bij de finale van Miss Nederland 2011! Na een paar intensieve maanden o.a. met het vinden van de juiste licentiehouders, het (mede-) organiseren van 12 provinciale verkiezingen en enorme voorbereidingen voor het RTL4 programma ‘Ik Miss Nederland’, zijn we een ontzettend mooi traject ingegaan met de 12 fantastische provincie Missen.

De 12 provincie Missen die we met trots aan u zullen voorstellen vandaag, hebben een enorm leerproces meegemaakt de afgelopen weken. Met recht kunnen wij zeggen dat de jonge meiden uitgegroeid zijn tot ervaren Missen en zelfs tv-persoonlijkheden. U heeft allen kunnen zien hoe dit leerproces tot stand is gekomen. Maar de allerwijste lessen zijn toch voortgekomen uit de trip naar Amazing Thailand. Hier hebben de Missen ervaren hoe het echt is om mee te doen aan een internationale verkiezing. Inclusief het omgaan met andere culturen, religies, tijdverschillen, werkdruk, samenwerking en echte, echte glamour. Wij, als organisatie, hebben de Missen hier heel goed leren kennen. En we kunnen u vertellen, dit is echt een waanzinnig leuke groep. Met pijn in ons hart kunnen we vandaag uit deze 12 toppers maar 3 Missen kiezen... Maaarrrrr gelukkig mogen we nog een heel jaar met alle 12 provincie Missen werken. Deze middag zult u gaan genieten van een prachtige show met een unieke ontknoping van maar liefst 3 winnaressen. Te weten: Miss Nederland Universe, Miss Nederland World, Miss Nederland Earth. Met deze 3

winnaressen, alias Team Miss Nederland, gaan we een geweldig traject in met allerlei voorbereidingen voor de internationale verkiezingen. En hopelijk komen we dit jaar in Nederland terug met een internationale kroon. Wij hebben er alle vertrouwen in! Wij wensen u een hele fijne show toe. En willen tot slot graag iedereen bedanken die aan dit succes heeft bijgedragen. Met name de missen, crew en al onze sponsoren. Kanjers!

-XXXgmar Kim & Da

3


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 4

Jury De finalistes van de Miss Nederland Verkiezing 2011 worden beoordeeld door een zevenkoppige jury, onder leiding van Addy van den Krommenacker. De zeven juryleden zijn (inter)nationale bekendheden en professionals op het gebied van beauty, brains en business.

Addy van den Krommenacker In 2002 lanceerde Addy met groot succes zijn eerste ontwerpen. In navolging daarvan mocht hij zijn collectie in de Rome Haute Couture Fashionweek tonen. Addy’s creaties waren te zien in de Italiaanse Vogue, Cheri Sposa en op Fashion TV. Zijn collectie werd getoond tijdens de final runway show van het programma America’s Next TopModel. Hij kleedde daarvoor ook presentatrice/ topmodel Tyra Banks en nam plaats in de jury. Addy is voor het derde jaar juryvoorzitter van de finale van Miss Nederland.

4

Euvgenia Parakhina Nederland heeft deze Russische schone leren kennen bij de dansprogramma’s ‘Dancing With The Stars’ en ‘So You Think You Can Dance’. Op het conservatorium maakte ze kennis met het dansen en daar bleek haar hart te liggen. Ze behaalde 8(!) Europese- en wereldkampioentitels in diverse disciplines. Euvgenia gaf de Provincie Missen in de aanloop naar deze finale een catwalktraining . Zij weet als geen ander hoe belangrijk een juiste houding is voor Miss Nederland 2011.

Sabine Uitslag Deze Nederlandse politica maakt sinds 2008 onderdeel uit van de CDA-fractie. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van juni 2010 stond Sabine op plek 31, maar werd door middel van 15.933 voorkeurstemmen toch herkozen als Kamerlid. Leuk weetje: In mei 2010 werd Sabine met 30% van de stemmen door Veronica-lezers verkozen tot meest sexy politicus. Deze vrouw heeft de ‘total package’; Beauty, Brains en verstand van Business. Kortom; een voorbeeld voor de finalisten!

Miss Nederland 2011


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 5

Desirée van den Berg Vandaag begint een geweldig avontuur voor Miss Nederland 2011. Maar het is ook het einde van een bijzonder jaar voor Desirée. Op 4 juli, werd de toen 23 arige Desirée gekroond als Miss Nederland 2010. Ze reisde af naar Las Vegas voor de Miss Universe verkiezing en heeft Nederland vertegenwoordigd bij de Miss World en Miss Earth verkiezingen in China en Vietnam. Desirée is ervaringsdeskundige betreft internationale Missverkiezingen en zodoende een belangrijke toevoeging voor de jury.

Marc van Toren Marc van Toren is sinds 2002 General Manager van TendyHair Company en sinds 2006 ook aangesteld als Managing Director van Farouk Systems Europe, waar hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het merk in 27 Europese landen en Zuid-Afrika. Farouk Systems is sinds vier jaar exclusief sponsor van de Miss Universe Peageant. Dit jaar is Farouk met de merken CHI en BioSilk ook als hoofdsponsor verbonden aan Miss Nederland.

5

Mari van de Ven Mari van de Ven zit ruim 25 jaar in het beautyvak en is een van de meest bekende en toonaangevende visagisten en haarstylisten van Nederland. Zijn kenmerken zijn snelheid, creativiteit, vernieuwingen en zijn tomeloze energie. Mari doet duizend en een dingen tegelijk en geniet volop van zijn ‘vak’ als visagist, kapper, presentator, leraar, schrijver, ondernemer en vandaag kan hij ‘jurylid van de Miss Nederland Verkiezing 2011’ aan dit lijstje toevoegen!

Willem van Walderveen Willem heeft als glamourfotograaf al vele fotoshoots op zijn naam staan en zet alle mensen stuk voor stuk op hun mooist neer. Willem is al sinds jaar en dag een van de vaste fotografen voor Miss Nederland. De finalisten hebben al menigmaal voor de camera van deze talentvolle fotograaf gestaan. Willem levert met zijn professionele oog een waardevolle bijdrage in het maken van de keuze; wie wordt Miss Nederland 2011?

Miss Nederland 2011


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 6


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 7


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 8

Miss Drenthe

Jill Jill de Robles

Miss Jill uit Emmen, 22 jaar oud, 1,74 m, heeft Culturele Antropologie gestudeerd

Mijn naam is Jill de Robles, 22 jaar en ben geboren in Emmen. Tijdens een fantastische finale in Assen ben ik Miss Drenthe 2011 geworden. Ik heb mijn eigen flatje in Emmen samen met mijn kat Moos.

8

Na mijn VWO heb ik Culturele Antropologie gestudeerd, maar ben hier na een tijdje mee gestopt omdat het toch niet helemaal mijn ding was. Momenteel ben ik mij aan het oriënteren voor wat voor studie ik wil gaan volgen. Ik werk als hostess voor bedrijven op beurzen en doe promotiewerk. Het is leuk werk en ik ontmoet veel verschillende mensen en leer zo om me snel

in verschillende, nieuwe situaties aan te passen. Mijn hele leven ben ik al fanatiek in de paardensport geweest. Ook hou ik erg van snowboarden en ga ik bijna elk jaar met mijn ouders en zus op wintersport. Verder ben ik een sociale, gezellige en een beetje een eigenzinnige meid die ervan houdt lekker actief te zijn en leuke dingen te doen met vrienden en vriendinnen. Ik ben gek op uitgaan en lekker dansen, maar ga ook erg graag uit eten of genieten van mijn vaders eten die heerlijk Surinaams kookt!

‘Nederland staat voor vrijheid, autonomie en tolerantie. Waarden die voor mij belangrijk zijn en ik zou willen dat iedereen dit kan ervaren. Als Miss Nederland wil ik hiervoor staan en dit uitdragen. Mijn betrokkenheid, humor, sportiviteit en vooral interesse in mensen zijn eigenschappen die mij hierbij zullen helpen. Dit maakt mij Miss Nederland 2011.’


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 9

Miss Noord-Holland

Luna

Luna Voce

Miss Luna uit Amsterdam, 23 jaar oud, 1,76 m, studeert Natuurwetenschappen

Ik ben Luna en ik ben 23 jaar oud. Ik ben, zoals mijn naam al aangeeft, niet 100% Nederlands: mijn vader is Italiaans en mijn moeder is Amsterdams. Mijn zusje heet Iris en is 20 jaar oud. Ik heb tot mijn achttiende in Amsterdam gewoond, maar studeer sinds een paar jaartjes natuurwetenschappen in Italië. In het begin was het erg lastig om aan de andere mentaliteit te wennen. Om mijn studie te kunnen betalen, werk ik sinds een paar maandjes ook als model voor Elite in Milaan. Mijn hobby’s zijn schrijven,(mode)tekenen, galajurken maken, reizen met de auto of de trein, lezen, vreemde

‘Ik zou een goede Miss Nederland 2011 zijn, omdat ik multicultureel ben, vijf verschillende talen spreek en precies: uit Amsterdam kom. Ik was erg verlegen en ik heb echt heel erg mijn best gedaan om mezelf voor de Missverkiezingen te ‘trainen’ en ik zal nog meer mijn best doen voor de internationale Missverkiezing.’

talen leren en uit eten gaan. Ik houd erg van simpelheid, van creatief zijn en van bepaalde projecten voor mezelf bedenken en plannen, maar ik ben wat onhandiger in het uitvoeren van mijn ideeën. Ik hoop dat ik ooit een boek of een filmscript zal schrijven. Mijn levensmotto is ‘niks is onmogelijk’ en een lievelingszin van me is: 'success isn't how far you got, but the distance you traveled from where you started' (Steve Prefontaine), omdat ik vroeger erg verlegen was.

9


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 10

Miss Friesland

Mary-Anne

Mary-Anne Kammeron Miss Mary-Anne uit Heerenveen, 19 jaar oud, 1,80 m, studeert Media & Entertainment Management

Mary-Anne is afgeleid van de Nederlandse naam van mijn oma Marianne. Ik ben op 24 september 1992 geboren in Rotterdam en ben op mijn derde samen met mijn moeder terugverhuisd naar Heerenveen.

10

Al als peuter bleek dansen mijn passie te zijn. Ik vond het geweldig om voor mijn familie te dansen Op een positieve manier in het middelpunt staan vond ik destijds al fantastisch. Mijn moeder (prof. danseres/zangeres) was blij haar passie met mij te kunnen delen. Op mijn vijfde zette zij mij op klassiek ballet, om zo later te

kunnen ontplooien als een veelzijdige danseres. Nog steeds is dansen een grote passie van mij. Het is een mooie manier om gevoel uit te drukken en een goede afleiding van de minder positieve kanten in het leven. Ik volg de HBO-opleiding Media & Entertainment Management in Leeuwarden. Ik heb dit jaar mijn propedeuse behaald! Mijn ambitie is om mijn eindstage in het buitenland te voltooien. De media- en entertainmentbranche in de VS spreekt mij erg aan. Ik kom uit een sportief gezin. Mijn moeder is eigenaresse van een dansschool en mijn stiefvader is eigenaar van bedrijven in de wellness-branche. Ik hecht daarom ook zelf ook veel waarde aan sporten en een gezonde levensstijl.

‘Als Miss Nederland zou ik willen staan voor de ‘power vrouw’. Iemand die alles aan kan, passievol is, positief in het leven staat en het belangrijkste: anderen inspireert om ook hun dromen waar te maken. Mijn doel als Miss Nederland is om de achterstandspositie van kinderen in Nederland te verbeteren.’


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 11

Miss Gelderland

Pinar

Pinar Arslan Miss Pinar uit Nijmegen, 22 jaar oud, 1,77 m, studeert Communicatiemanagement

Ik ben Pinar Arslan, 22 jaar oud en ik kom uit Nijmegen. Ik mag mij een jaar lang ‘Miss Gelderland’ noemen. Mijn karakter zou ik omschrijven als: spontaan, oprecht en grappig. Ik studeer Communicatiemanagement op de hogeschool in Utrecht. Een goede studie is erg belangrijk voor mij. Mijn hobby’s zijn: gefotografeerd worden, joggen in het park, tijd doorbrengen met mijn vrienden, films kijken en koken voor mensen. Mijn moeder heb ik tien maanden geleden verloren aan de ernstige ziekte ALS, maar gelukkig voel ik haar altijd bij mij. Ik heb meegedaan aan de Miss-verkiezing

‘Ik denk dat ik de ideale Miss Nederland zou zijn, omdat ik erg leergierig, enthousiast en spontaan ben. Deze ingrediënten zijn in mijn ogen nodig om een goede Miss te zijn. Ik ben een afspiegeling van de Nederlandse samenleving, net zoveel Nederlands als Turks. Mijn uiterlijk geeft mij de allures die ik nodig heb om op internationaal niveau te gaan stralen. Tot slot wil ik Miss Nederland worden, omdat ik oprecht iets wil bereiken voor de ziekte ALS.’

om meer bekendheid te creëren voor de ziekte ALS. Ook heb ik meegedaan om zo mijn moeilijke tijd af te sluiten met iets moois. Ik kom uit een grote familie en heb nog drie mooie zussen. Vanavond zullen mijn familie en vrienden mij bijstaan en steunen. Ik hoop dat ik met de titel Miss Nederland 2011 naar huis mag en ik dit stukje niet voor niets heb voorgedragen. Mijn levensmotto luidt: geniet van iedere dag met een lach, voor je het weet is het voorbij en zal er geen nieuwe kans zijn!

11


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 12

Miss Groningen

Renée Renée Brouwer

Miss Renée uit Groningen, 18 jaar oud, 1,76 m, volgt de opleiding Sociaal Agogisch Werk

Mijn naam is Renée Brouwer. Ik ben op 13 mei gekozen tot Miss Groningen 2011! Ik volg de opleiding Sociaal Agogisch Werk op het Noorderpoort College en zit nu in mijn tweede jaar.

12

Samen met mijn moeder en broer woon ik in het Hoornsemeer. Dit is een mooie en rustige wijk aan de rand van de stad met veel mooie plekjes waar je tot rust kunt komen. Verder ben ik vaak te vinden in Hoogkerk, dit is een dorp vlakbij de stad Groningen. Hier woont mijn vriend Dennis. Wij zijn nu bijna drie jaar samen. In mijn vrije

tijd vind ik het leuk om te shoppen, hard te lopen met mijn moeder, filmpjes te kijken met vriendinnen of met mijn vriend, naar de sportschool gaan en af en toe helemaal uit mijn bol te gaan samen met mijn vriendinnen in mijn leuke studentenstad! Om geld bij te verdienen pas ik op en werk ik met demente bejaarden in een verzorgingstehuis. Het is heel dankbaar werk en ik ga er nooit met tegenzin heen. Op kinderen passen vind ik heel erg leuk en het sluit goed aan bij mijn opleiding. Later hoop ik kinderpsycholoog te worden.

‘Ik zou een goede Miss Nederland 2011 kunnen zijn omdat ik spontaan, open, flexibel, meedenkend, enthousiast en een doorzetter ben. Verder sta ik open voor nieuwe kansen! Ik kan goed samenwerken met mensen, mij goed inleven in andere mensen, ik vind het leuk om het andere mensen/kinderen naar hun zin te maken en om nieuwe uitdagingen aan te gaan op verschillende vlakken. Ik ben graag bezig en als ik iets leuk vind dan ga ik er voor!’


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 13

Miss Limburg

Kelly

Kelly Weekers Miss Kelly uit Maastricht, 21 jaar oud, 1,80 m, studeert Psychologie

Ik ben Kelly Weekers, 21 jaar en ben sinds 7 mei Miss Limburg 2011. Ik ben geboren in Weert en heb in mijn geboorteplaats de lagere en middelbare school doorlopen. Na het behalen van mijn VWO-diploma was het voor mij tijd mijn vleugels uit te slaan en het ouderlijk nest te verlaten. Mijn vader, moeder en jongere zusje achterlatend besloot ik in Maastricht te gaan studeren en wonen. Inmiddels zit ik in het laatste jaar van de studie Psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Ook ben ik al enige jaren actief in het Maastrichter studentenleven als lid van damesdispuut Pink Wins. Ik ben een typische bezige bij dus doe naast mijn studie veel modellenwerk. Ook probeer ik in mijn vrije tijd te

‘Ik zou een goede Miss Nederland 2011 zijn omdat ik naast mijn typisch Nederlandse uitstraling (blonde haren, lichte ogen, niet geringe lengte) ook graag mijn ‘brains’ gebruik als masterstudent Kinder- en Jeugdpsychologie. Met mijn spontane en nuchtere karakter ben ik een Miss Nederland die haar land vol trots en met 200% inzet op zowel nationaal als internationaal niveau zal vertegenwoordigen.’

genieten van alles wat het leven te bieden heeft: reizen, winkelen, uitjes met vriendinnen en natuurlijk niet te vergeten tijd doorbrengen met mijn vriendje en familie. De Miss Nederland verkiezing zie ik als een nieuwe uitdaging in mijn leven, een echte ‘once-in-a-lifetime-experience’, waar ik me dan ook 200% voor inzet. Ik hoop de wedstrijd te winnen om zo met volle trots en inzet mijn eigen land te vertegenwoordigen op zowel nationaal als internationaal niveau, en nog verder te kunnen genieten van het nu al geweldige Missenbestaan.

13


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 14

Miss Noord-Brabant

Sandy

Sandy Lufino

Miss Sandy uit Boxmeer, 20 jaar oud, 1,75 m, studeert International Business and Languages

Mijn naam is Sandy Lufino ik ben 20 jaar en geboren in Wageningen. Ik woon nu al tien jaar in het kleine, maar gezellige Boxmeer. In het dagelijkse leven studeer ik. Ik zit in mijn tweede jaar van International Business and Languages op Avans Hogeschool Den Bosch.

14

Mijn hobby’s zijn lezen, gedichten schrijven, dansen en samen zijn met mijn vrienden. Ik heb veel dingen meegemaakt in het verleden die mij hebben gevormd tot de persoon die ik nu ben. Vroeger was ik heel erg onzeker, ik had mezelf doen geloven dat gevoelens uiten een teken van zwakte was. Ik heb door de jaren heen geleerd

dat het juist wel goed is om gevoelens te hebben en te uiten. Dit klinkt misschien als een cliché, maar het helpt echt om je gevoelens op te schrijven. Ik heb mijn manier van gevoelens uiten gevonden door gedichten te schrijven en dat is nu nog steeds één van mijn grootste hobby’s. Daarom is mijn levensmotto ook ‘difficult doesn’t mean impossible’! Al zijn er veel tegenslagen in je leven, geef nooit de moed op. Er is altijd wel een weg, een manier om uit de situatie te komen, zo lang je maar nooit opgeeft.

‘Ik ben een zeer nieuwsgierig, leergierig en spontaan persoon. Als Miss zijnde moet je open staan voor alles. Je moet om kunnen gaan met alle bevolkingsgroepen. Een Miss is niet alleen, maar mooi en dat wil ik aan de hele wereld laten en daarom zou ik Miss Nederland moeten worden.’


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:38

Pagina 15

Miss Flevoland

Jill

Jill Duijves Miss Jill uit Almere, 19 jaar oud, 1,75 m, studeert Communicatie

Ik ben geboren in Wieringerwerf, een klein dorpje in de kop van Noord-Holland. Tot mijn tiende vormde ik samen met mijn vader, moeder en twee jaar oudere broer een gezin. In 2002 zijn mijn ouders uit elkaar gegaan en bleef ik samen met moeder en mijn broer in Wieringerwerf wonen. Mijn vader is in Almere gaan wonen. Nadat ik geslaagd was voor de HAVO ben ik begonnen aan mijn studie Communicatie aan de hogeschool INHolland te Diemen en ben ik verhuisd naar Almere. Dit lopende studiejaar kwam een huisje beschikbaar op loopafstand van mijn studie. Daarom woon ik nu tijdelijk in Diemen. Na drie jaar lang met plezier gewerkt te hebben in het Maritiem

‘De race om de titel 'Miss Nederland' is voor mij begonnen als een avontuur, dat zich heeft ontpopt in een droom. Dankzij Miss Nederland heb ik mijzelf zien groeien en heb ik meer levenslust dan ooit. Vanavond hoop ik mijn droom onze droom te maken. Ons land heeft veel in huis en het is hoogste tijd om dat aan de rest van de wereld te laten zien. Let's make this dream unforgetable!’

restaurant de Dikke Bries te Wieringerwerf, werd het mede door mijn verhuizing naar Almere tijd voor iets anders. Sinds september 2010 ben ik werkzaam als croupier bij Holland Casino. Ik ben te vinden aan tafel bij de alom bekende spellen Blackjack, Caribbean Stud Poker en Casino 21. Naast mijn studie en werk heb ik een grote passie voor schilderen. Schilderen is pure ontspanning voor mij. Mijn tweede passie is sporten. Een totaal andere wijze van ontspanning, maar onmisbaar voor mij. Al heel wat sporten zijn bij mij de revue gepasseerd: ballet, handbal, fitness, turnen, hiphop, streetdance, boksen en kickboksen. Momenteel hou ik me zelf fit door middel van dansen en baantjes trekken.

15


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:39

Pagina 16

Miss Overijssel

Feike

Feike Huisman Miss Feike uit Holten, 19 jaar oud, 1,73 m, studeert Fysiotherapie

Ik ben Feike Huisman, ik ben 19 jaar en ik kom uit Holten. In Holten woon ik samen met mijn ouders, mijn twee broers en mijn zusje. Momenteel ben ik vrijgezel.

16

Op dit moment ben ik tweedejaars studente Fysiotherapie aan het Saxion in Enschede. Het is een ontzettend leuke en drukke opleiding. Eén keer in de week loop ik stage in een particuliere praktijk in Almelo en de andere vier dagen ga ik naar school. Op zaterdag heb ik een bijbaantje als verkoopster bij de Blokker in Holten. Mijn grootste hobby is triatlon, op dit moment ben ik hier volop voor in training. Ik heb er altijd van

gedroomd om later een eigen praktijk te hebben, ik wil dan ook dolgraag mijn opleiding in één keer afronden en hier zal ik dan ook alles voor doen. Ook wil ik na mijn opleiding samen met mijn beste vriendin een verre reis maken, ik weet zeker dat we dit gaan doen! Als Miss Nederland wil ik graag laten zien dat je altijd en overal jezelf moet blijven, je bent wie je bent. Door te geloven in jezelf kun je veel bereiken. Ik hoop dat ik hierdoor mensen kan motiveren om te geloven in zichzelf.

‘Ik zou een goede Miss Nederland 2011 zijn omdat ik erg sociaal, sportief en enthousiast ben. Ik heb een positieve instelling en een goed gevoel voor humor. Ik ben een echte doorzetter en geef niet snel op. Ik zeg altijd maar zo: waar een wil is, is een weg! Daarnaast ga ik graag nieuwe uitdagingen aan en ben ik er niet vies van om mijn handen uit de mouwen te steken. Dit versterkt met een vleugje schoonheid maakt van mij een waardig Miss Nederland.’


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:39

Pagina 17

Miss Utrecht

Mariah

Mariah Petersen Miss Mariah uit Veenendal, 19 jaar oud, 1,72 m, werkt in kledingzaak BoaVista

Mijn naam is Mariah Petersen. Ik ben 19 jaar oud. Op vrijdag 11 oktober 1991 ben ik geboren in het ziekenhuis van Wageningen, als vijfde kind uit een gezin van zes kinderen. Ik heb drie oudere broers, een oudere zus en een jonger zusje en ben samen met hen opgegroeid in Veenendaal. Ik heb een hele hechte band met mijn familie. We zijn er altijd voor elkaar waar ik super dankbaar voor ben. Ik werk in kledingzaak BoaVista en ik ben op dit moment nog aan het oriënteren wat voor opleiding ik ga volgen. Mijn interesses liggen heel breed. Mijn hobby's zijn onder andere: winkelen (ik kan dit uren doen haha), reizen, films & muziek, gezellig wat

‘Ik zou een goede Miss Nederland 2011 zijn omdat ik met alle lagen van de bevolking om kan gaan. Ik ben vriendelijk, spontaan, behulpzaam en een integer persoon. Ik kan absoluut niet tegen onrechtvaardigheid. Ook ben ik leergierig en erg gemotiveerd om een goede Miss te zijn.’

drinken met mijn vrienden en naar concerten gaan. Ik ben een grote fan van Beyoncé. Ook hou ik heel erg van koken, met name Indisch. Mijn vader komt uit Indonesië, dus dat heb ik wel van hem meegekregen. Ik hou van sporten, vooral samen met mijn broer Timothy. Hij geeft mij altijd goed advies om zo goed mogelijk en effectief te trainen. Ik zet me in voor ( jonge) vrouwen, die slachtoffer zijn geworden van loverboys of seksueel misbruik. Ik ben in samenwerking met We Can en ambassadrice van stichting PrettyWoman en stichting Stop Loverboys nu! Ik ben er echt trots op dat ik met mijn titel als Miss Utrecht, iets kan betekenen voor mensen.

17


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:39

Pagina 18

Miss Zeeland

Lisanne Lisanne Visser

Miss Lisanne uit Oostervoorne, 21 jaar oud, 1,75 m, werkt als leerkracht basisonderwijs

Ik kom uit een zeer liefhebbend gezin dat bestaat uit mijn vader Ed, mijn moeder Marianne en mijn broer Wouter. Ik heb een gelukkige jeugd gehad en ik hou zielsveel van ze.

18

Dertien jaar heb ik in Rockanje gewoond, en woon nu met mijn vriend Willem-Jan in Oostvoorne. We horen bij elkaar en hij steunt mij door dik en door dun. Mijn bezigheden in mijn vrije tijd? Buikdansen! Ik identificeer mezelf met deze dans. Ik ben heel gelukkig om Miss te zijn en heb hier de afgelopen maanden hard voor gewerkt. Dag of nacht, het maakte me niet uit. Hard werken is de minimumeis aan mezelf. Mijn MISSie is geslaagd: ik heb zoveel bereikt! Ik heb vanaf de castingdagen een pad bewandeld en

mezelf leren kennen en me ontplooid en weet nu dat het leven een ontdekkingsreis is. Nu hoop ik als Miss mijn MISSie voort te zetten om anderen te inspireren en te helpen. Mijn gedachten bij het winnen van de finale: een nieuwe wereld die open gaat en mijn leven verandert als een rups in een cocon. Verandering maakt me sterker en geeft me de kracht om nieuwe ideeën te bedenken. Mijn toekomst? Ik ben een juf met hart en ziel. Maar ik kan veel meer. Ik kan presenteren. Ik kan dansen. Misschien schrijven? En alles wat ik niet kan, wil ik kunnen. Ik ben dolgelukkig dat Miss Nederland mij de mogelijkheid heeft gegeven een onbekend stukje van de wereld te zien: Thailand. Ik vind het prachtig om als Miss nieuwe mensen te leren kennen. Kom maar op wereld, ik kan je aan!

‘Ik ben een Miss Nederland die heel netjes kan zijn, maar ook zó in een modderplas springt om een klus te klaren. Hard werken hoort erbij, als je jezelf daar ook maar voor beloont. Ik ben een Miss met mogelijkheden. En wat ik (nog) niet beheers, probeer ik mezelf eigen te maken. Ik kan internationaal presteren met mijn talenten en de quote van Nelson Mandela in mijn gedachten: 'Everything seems impossible, untill it's done.'’


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:39

Pagina 19

Miss Zuid-Holland

Sushma

Sushma Pahladsing Miss Sushma uit Den Haag, 25 jaar oud, 1,75 m, studeert Small Business and Retail management

Mijn naam is Sushma Pahladsing. Ik ben ambitieus, zelfverzekerd en gepassioneerd in de dingen die ik doe. Deze basisprincipes hebben van mij een sterker persoon gemaakt om de uitdagingen die je in het leven tegenkomt te overwinnen. Aan mij naam kun je zien dat het geen alledaags Nederlandse naam is. Ik ben namelijk wel een Nederlandse maar van Hindoestaanse afkomst. En dit past in de hedendaagse multiculturele samenleving. De waarden en normen vanuit Nederland en die vanuit mijn Hindoestaanse cultuur hebben mij geleerd dat je niet alleen aan jezelf moet denken maar vooral ook aan anderen. Ik wil absoluut niet overkomen als een wereldverbeteraar, maar geloof er wel in dat elke verbetering bij jezelf begint. Zo zou ik nog graag willen dat iedereen met mij hetzelfde motto zou delen ‘leven en laten leven’. Ik ben geboren en getogen in ‘die mooie stad

‘Nederland is divers in alle opzichten. Met mijn multiculturele achtergrond, doorzettingsvermogen, passie en zelfverzekerdheid zou ik dit goed kunnen vertegenwoordigen. Ik geniet van de spotlights en benefits die je krijgt op het Miss Nederland platform en hoop daarmee iets te kunnen betekenen voor anderen en hen te mogen inspireren.’

achter de duinen’ ook wel bekend als Den Haag. Hier ben ik nog steeds woonachtig en volg ik de studie Small Business and Retail management op de Haagse Hogeschool. Ik werk daarnaast parttime als grondstewardess op Schiphol. Dit doe ik met heel veel plezier, omdat het internationale aspect zowel in mijn studie als op mijn werk terug te vinden is. Mijn hobby’s zijn heel divers, zo ben ik dol op lezen, reizen, vreemde talen, dansen en koken. Na mijn studie ben ik van plan om een jaartje mijn Master in Asian Studies te doen of iets voor mij zelf te beginnen. Mijn doel is om alles uit het leven te halen, een succesvolle zakenvrouw te worden zowel nationaal als internationaal en hiermee iets terug te kunnen doen voor de maatschappij.

19


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

20

07-07-2011

13:39

Pagina 20


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:39

Pagina 21

Inspirerende events in onze evenementenlocaties Zoekt u een evenementenlocatie? Wij bieden u altijd het perfecte decor voor een inspirerend event. Of u nu denkt aan een bedrijfsfeest, een productpresentatie of een event voor select publiek. Ook voor uw duurzame event kunt u bij ons terecht. MVO is bij ons gewaarborgd door de ISO 9001}{{{ ')68-I')6-2+ :%2 )+%6(>L %1)2 1)8 9 >36+)2 ;-. )6:336 (%8 9; evenement een hoogtepunt wordt: een Momentum. Momentum ontstaat daar waar mensen elkaar ontmoeten met een doel: zakelijk of privĂŠ.

Your Momentum. Our Inspiration.

Meer weten of reserveren? Bel gratis 0800 – 250 60 60 of ga naar onze website. regardz.nl


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:39

Pagina 22

Scorebord Dit scorebord is bedoeld als hulpmiddel die u kunt gebruiken om alle Missen te beoordelen, ter ondersteuning voor uw keuze bij de publieksstemming. Ronde 1 voorstellen

Miss Drenthe

Jill de Robles Miss Noord-Holland

Luna Voce Miss Friesland

Mary-Anne Kammeron Miss Gelderland

Pinar Arslan Miss Groningen

RenĂŠe Brouwer 22

Miss Limburg

Kelly Weekers Miss Noord-Brabant

Sandy Lufino Miss Flevoland

Jill Duijves Miss Overijssel

Feike Huisman Miss Utrecht

Mariah Petersen Miss Zeeland

Lisanne Visser Miss Zuid-Holland

Sushma Pahladsing

Colofon Foto’s: Willem van Walderveen Styling: Jacky Luxury

Ronde 2 bikini

Ronde 3 gala

Ronde 4 vragen

Totaal


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:39

Pagina 23

Veluwse Bron - pure ontspanning

Tussen Zwolle en Apeldoorn ligt de Veluwse Bron, het grootste wellnessresort van Nederland. Een droomplek waar rust en ontspanning de boventoon voeren. De hoeveelheid aan sauna’s, baden, whirlpools en andere wellnessfaciliteiten zal u verbazen. Mooie faciliteiten binnen en een compleet wellnessdorp buiten. Pure ontspanning was nog nooit zo dichtbij. Zin in een ontspannen dagje wellness? Kijk op www.veluwsebron.nl

Viskweekweg 10, 8166 KJ Emst T +31 (0)578.688.888 reserveringen@veluwsebron.nl www.veluwsebron.nl


Miss Nederland 2011.qxp:Opmaak 1

07-07-2011

13:39

Pagina 24

HOOFDSPONSOR MISS NEDERLAND

PRESENTS

Daphne Deckers www.farouk.nl

Miss Nederland 2011  

Verkiezing van Miss Nederland 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you