Woonmagazine 2024

Page 1

Van Pinterestplaatje naar droomhuis op het Hooiland

100 PAGINA’S Heerlijk veel inspiratie over wonen

1 /// WOONmagazine WOON GBU PRINTMEDIA // MEI 2024
magazine
EEN
EN KLEURRIJ KE OVERKAPPING
GEZELLIGE
OPENINGSTIJDEN: Ma: Gesloten Di-vrij: 10.00-13.00 uur 14.00-18.00 uur Vr: 10.00-20.00 uur Za: 10.00-16.00 uur MAZEREEUW SLAAPCOMFORT Westwal 5 • 8321 WG Urk Tel. 0527 205369 info@mazereeuwslaapcomfort.nl www.mazereeuwslaapcomfort.nl altijdgoedslapen.nl
AANBIEDING Viking beds of Sweden Läckö 180 X 210 VAN € 7.280,NU VOOR € 4.995,-
Handgemaakte bedden uit Småland

IN DIT NUMMER

Even binnenkijken bij

Willem en Diddie Wakker

Het buitengevoel naar binnen halen

Nelson: ‘Alles is mogelijk en er is keuze genoeg’ 5

Van Hattem Dakkapellen: kwaliteit en meedenkend 9

Thuiskwartier: Nieuw totaalconcept op Urk 15

De Boer Bouw & Ontwikkeling: Uw professionele bouwpartner voor ver- en nieuwbouwprojecten 16

Trends bij

Syro Stone Badkamers en Vloeren! 19

Valdua 19

DTM techniek levert zonnepanelen, thuisaccu en warmtepompboiler 21

Remco en Geeske zijn ontzettend blij met hun raamdecoratie van Brouwer Woninginrichting 23

Familie Van Slooten geniet van hun kangoeroewoning in de polder 26

De perfecte keuken vind je bij Marco Marknesse 29

Zweeds slapen bij Mazereeuw Slaapcomfort 31

Uitgebreid assortiment zonwering 37

Bouwvast realiseert een ware metamorfose aan Hooiland 52 39

4 Tuintips van Tuinexperts 42

HUBO Urk: dé bouwmarkt voor alle klusprojecten 45

‘Waar ambacht en maatwerk bij elkaar komen’ 45

‘Kangoeroewoning? Nee, familiewoning!’ 49

‘Ussien denkt mee vanuit de klant’ 57

Vlak en Strak: een begrip op Urk! 57

‘Geen idee is te gek bij

Een keuken moet niet alleen mooi zijn, maar ook

95 Lucas en Deborah bouwen samen aan hun ‘Huisje op de Fitis’

3 /// WOONmagazine
73
10 53
‘De specialist in stucwerk’ 33 Column Mariska ter
35
Weerstand Natuursteen 33
Beek
De Buitenbazen’ 58 Hypothekentips! 61 Duurzaamheid
groene kansen voor huis en tuin 63 Warmtestore 67 Jeroen
blij met
service van Houtbouw Visser 68 Financier het met een hypotheekspecialist van Geldhuys 71 Binnenkijken bij het nieuwe huis van interieurontwerpster Jeline Ras 76 Column Willem 81 De familie Bakker woont in de polder 84 ‘Alles is tot in detail perfect afgeleverd’ 89 5000 m2 wooninspiratie maakt De Bommel Meubelen uniek 91 10 tips van de beste soppers van Urk 93 ‘Puro
95
op Urk:
van Opstal en Nellie Ras zijn
de
Vivere is de plek voor unieke woonaccessoires’
Colofon: Het woonmagazine is een uitgave van GBU printmedia, www.gbu.nl Oplage: 6.500 exemplaren
praktisch
96
met De
hun huis een thuis
Flux Kobus en Maria Korf maakten van
Topkwaliteit keukens op maat, betaalbaar voor elke smaak! Boek
Nu gratis Interieuradvies aan huis van JR interieuradvies ter waarde van: € 495,Adres: Hoornse hop 5 - Urk Bel: 0527-275698 E-mail: info@nelsonkastenopmaat.nl www.nelsoninterieurbouw.nl
snel een showroom afspraak.
‘Alles is mogelijk en er is keuze genoeg’

De kelderkast is naadloos verwerkt in de keuken

Klaas Jurie Hoefnagel en Wilhelmina de Boer trouwen in het voorjaar van 2024. Na lang zoeken hebben ze een tussenwoning met vrij uitzicht gekocht op de Waaiershoek. Door de verbouwing hebben ze meer ruimte gecreëerd in de woon- en keukenkamer en daarbij had Wilhelmina een speciale wens.

Wilhelmina vertelt: “De inrichting van ons huis wilde ik graag in landelijke stijl, maar met een klassieke twist. Een collega van Klaas Jurie had een keuken van Nelson en was hier erg over te spreken. Ik wilde graag een houten keuken met een zwart keukenblad. Bij de eerste afspraak was het contact gelijk goed. Sijmen dacht met ons mee en hij gaf eerlijk advies. Ik had een plaatje voorbij zien komen op internet en had dat laten zien als inspiratie. Hij had verschillende staaltjes en heeft er nog meer apart voor ons besteld. Er was genoeg keuze! De kraan en wasbak zijn in een mooie koperkleur, deze kleur komt ook weer terug in het keukenblad. Qua hout wilde ik niet te licht, maar ook niet te donker. Sijmen wist precies wat ik bedoelde en het is uiteindelijk de houtkleur geworden die ik in gedachten had. Daarnaast wilde ik graag dat de kelderkast verwerkt zou worden in de keuken. Mensen om mij heen zeiden dat dit niet mogelijk was, maar Sijmen zei dat dit zeker wel kon. Naast de koelkast en diepvries is een deur verwerkt naar de kelderkast. Van buitenaf lijkt het op een normale kast, maar als je hem opendoet heb je een open ruimte.”

PROBLEEMOPLOSSEND

“In eerste instantie was het keukenblad verkeerd geleverd. Sijmen is hier gelijk achteraan gegaan en gelukkig was het juiste keukenblad er alsnog op tijd. In ons huis heeft hij de basis binnen één dag geplaatst en later alles netjes afgewerkt.

Sijmen neemt echt de tijd voor je en als er problemen zijn lost hij dit snel en goed op. De keuken is precies geworden zoals we wilden.”

Een inloopkast op maat of een handgemaakte keuken? Bij Nelson heeft u ruime keuze aan materialen en zijn er genoeg mogelijkheden.

Nelson

Kasten op maat

Hoornse Hop 5, 8321WX, Urk | Tel. 0527-275698 info@nelsonkastenopmaat.nl www.nelsonkastenopmaat.nl

5 /// WOONmagazine

Bouwplannen beginnen bij BTEC

PROJECT 1 Twee-onder-een-kap voor starters

PROJECT 2 Refit woning aan Richel te Urk

Of het nu gaat om een groot of klein bouwproject, BTEC is hét bouwkundig adviesbureau voor deskundig en onafhankelijk advies voor het gehele (ver) bouwtraject. Wij hebben alle disciplines in eigen huis om jou volledig te ontzorgen bij jouw bouwplannen. Wij begeleiden en adviseren jou van schets tot oplevering. Dit hebben we ook al voor veel mensen en bedrijven mogen doen. Benieuwd wat wij al gerealiseerd hebben?

Het bouwplan mogen maken van deze twee-onder-een-kapwoning. De tweeonder-een-kap is ontworpen voor starters. De woning heeft traditionele verhoudingen en detailleringen, maar krijgt door de materiaal en kleurkeuze een modern uiterlijk. De woningen worden gebouwd aan de Paltrokmolen te Espel.

Ben je tevreden met de plek waar je woont, maar kan je woning wel een refit gebruiken? Wij laten de mogelijkheden van jouw woning zien.

Deze woning krijgt een refit met een nieuwe schil. Hierdoor kunnen we de isolatiewaarden geheel naar deze tijd brengen. Met de nieuwe duurzame installatie wordt de woning bijna energieneutraal. Met de nieuwe schil krijgt de woning een modern uiterlijk met warme tinten door het stucwerk afgewisseld met baksteen en hout.

PROJECT 3 Vrijstaande woning met B&B

De bouwplannen mogen maken voor deze vrijstaande woning. In het bijgebouw is plaats voor 3 bed-andbreakfastkamers. De woning is ontworpen als schuurwoning, dat met de natuurlijke kleuren en tinten goed past binnen het landelijk en bosrijke gebied. De woning heeft door de lage goten en de flauwe, behouden dakhelling een landelijke maat en schaal. Het achtergelegen landschap is weidser van karakter. Hier liggen ook de gewenste wegkijklijnen vanuit de woning. Hierdoor is de achterzijde ontworpen met een open karakter, dat ook in de beplanting zal worden doorgevoerd.

Deze vrijstaande nieuwbouwwoning in de Zeeheldenwijk is met zijn masterbedroom op de begane grond levensloopbestendig. De woning is ontworpen in een eigentijdse bouwstijl. Het kleur- en materiaalgebruik in de gevel geven de woning een moderne statuur. Door de verhoudingen behoudt de woning zijn dorpse en ingetogen karakter.

PROJECT 4 Vrijstaande

woning Zeeheldenwijk

Samen met ons jouw bouwplan realiseren? Start met een goed gesprek

BTEC

 0527 688228 @ jan@btec.nl  www.btec.nl  Foksdiep 25 8321 MK Urk

Van Hattem Dakkapellen, zekerheid voor u!

Wilt u ruimer wonen zonder te verhuizen? Een grotere zolder met meer daglicht en precies dé uitstraling die bij uw huis past? Kies voor een VH Dakkapel. In één dag meer woongenot, energiebesparing en als klap op de vuurpijl een waardevermeerdering van uw woning.

Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek!

T 038 33 77 989

Uw adviserende dakkapelspecialist sinds 2004

KOMO gecerti ceerd

Vakkundig personeel

Uitsluitend A-merken Kwaliteitsgarantie

MET EEN DAKKAPEL VAN ‘VAN HATTEM’ Klaas Fuitestraat 33a, 8281 BX Genemuiden 038 337 7989
www.vhdakkapellen.nl
info@vhdakkapellen.nl
MEER DAGLICHT, LEEFRUIMTE & WOONBELEVING
‘Gelukkig droog de winter door’

Van Hattem Dakkapellen: kwaliteit en meedenkend

Timal en Connie Ruiten-Kempers wonen sinds de oplevering van hun huis aan de Jol. De dakkapel aan de achterkant van het huis veroorzaakte lekkage net voor de winter. Deze moest met spoed worden vervangen.

“In 2017 hadden we aan de achterkant een dakkapel laten plaatsen. Deze was achteraf verkeerd geplaatst waardoor er lekkage ontstond. Dit kostte ons behoorlijk wat geld en met het oog op de winter moesten we met spoed op zoek naar een nieuwe dakkapel. Verschillende buren hadden al een dakkapel laten plaatsen door Van Hattem Dakkapellen. Zij waren erg positief en daarom hebben we contact opgenomen met het bedrijf. Het eerste contact was erg netjes, ze waren erg beleefd en duidelijk. Dit gaf gelijk een bepaald vertrouwen”, vertelt Timal.

SPOEDKLUS

“Van Hattem Dakkapellen kwam zo snel mogelijk en heeft de situatie bekeken. Ze maakten er een spoedklus van, want ze vonden dat we zo niet de winter in konden gaan. Ze hebben toen de achterste dakkapel vervangen, ook hebben we er aan de voorkant direct één laten plaatsen.”

SERVICE

“We konden kiezen uit verschillende afmetingen en kleuren. De keuze was reuze! Ze waren erg meedenkend en we konden al onze vragen stellen. Op de dag van plaatsen begonnen ze om 7:00 uur en met de kost waren ze klaar; ontzettend snel. En wat ook erg fijn was, is dat ze alles netjes achter hebben gelaten. Bij

het plaatsen gaven ze aan dat er kans was op tocht. Als we dat voelden dan moesten we gelijk bellen. Op een gegeven moment voelden we wat tocht en toen hebben we contact opgenomen. Van Hattem kwam langs om het kosteloos op te lossen. Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat en raden Van Hattem Dakkapellen bij iedereen aan!”

Ook meer ruimte en licht in uw woning? Bij Van Hattem Dakkapellen heeft u ruime keuze en de beste kwaliteit.

Van Hattem Dakkapellen

Klaas Fuitestraat 33A, 8281 BX Genemuiden Tel. 038-3377989 info@vhdakkapellen.nl www.vhdakkapellen.nl

9 /// WOONmagazine

FOTO’S:

WOONmagazine /// 10
RICHARD OOST

Van Pinterestplaatjes naar een droomhuis op het Hooiland )

Even binnenkijken bij Willem en Diddie Wakker-Kramer

Hoe komt dit óóít goed?! Een huis vol puin, stof en rommel maakte dat die vraag menig keer naar boven kwam bij het jonge klusstel. Maar toen het slopen eenmaal achter de rug was, ging hun ‘bouwval’ steeds meer op hun droomhuis lijken. Inmiddels genieten Willem en Diddie samen met hun zoontje Jan (9 maanden) alweer twee jaar van hun paleisje. “We hadden niet gedacht dat het zo mooi zou worden.”

Het is juli 2020 als Willem en Diddie de officiële eigenaren worden van Hooiland 57. Een ruime hoekwoning, maar ook wat verouderd. Diddie vertelt: “Toen ik het huis voor het eerst zag, dacht ik: dit wil ik niet. Ik was overweldigd door alles wat moest gebeuren.” Toch ziet het stel ook de potentie van de woning én de mooie centrale locatie. En dus gaan de handen uit de mouwen, worden maos en familie opgetrommeld, en kan het slopen beginnen.

EEN FLINKE KLUS

Zonder concreet stappenplan, maar met de grove lijnen in hun achterhoofd, gaan ze aan de slag. Een flinke klus, waar Willem en Diddie gelukkig rustig de tijd voor kunnen nemen. Willem: “We zijn beneden begonnen met het slopen van tegels, de haard en de muur die eerst tussen de keuken en de kamer stond. Het weghalen van die muur kostte denk ik de meeste moeite door de draagbalk. Het is ook de grootste verandering geweest, maar we hebben nu heel wat meer ruimte beneden.” Daarna was de bovenverdieping aan de beurt, daar was de indeling nogal ‘hokkerig’. Het stel besluit één slaapkamer te laten vervallen, om

zo meer ruimte te creëren voor de badkamer en de overige twee slaapkamers.

EN DAN: OPBOUWEN MAAR! Het slopen neemt ongeveer een half jaar in beslag. Dan kan het opbouwen beginnen, een geluksmomentje voor Diddie: “Het slopen vond ik het allerergste. Je zat altijd in de rommel als je hier kwam. Dat was echt pittig. Maar toen alles eenmaal gestuukt was, begon ik het leuk te vinden.” Voor het indelen van hun huis, schakelt het stel de hulp in van een ruimtelijk vormgever. “We moesten zelf een plan aanleveren, hoe we het wilden hebben. Vervolgens kregen we visuele schetsen, waardoor we konden zien hoe groot alles precies uitviel. Zo konden we met de afmetingen erbij inkopen doen, dat was erg makkelijk.” Voor de verdere inrichting doet Diddie inspiratie op

11 /// WOONmagazine

‘Ik wist alleen hoe ik de keuken wilde hebben: een donkerblauw aanrecht met goud en marmerlook leek me prachtig.’

WOONmagazine /// 12

‘We hebben wel veel werk gehad aan de badkamer, dus ik ben er ook het meest trots op.’

op Pinterest en krijgt ze kleuradviezen van haar vader (JP Schilderwerken) en broertje, die allebei schilder zijn. “Ik wist alleen hoe ik de keuken wilde hebben: een donkerblauw aanrecht met goud en marmerlook leek me prachtig. Voor de rest heb ik alles neutraal gehouden, misschien dat ik het later nog wat ga aanpassen.”

HET MOOISTE PLEKJE?

Terwijl Diddie het behang, de verfkleuren en verdere aankleding uitzoekt (ze was het brein achter de verbouwing, aldus Willem) regelt Willem eigenhandig al het leidingwerk, zoals de vloerverwarming. “We hadden ook veel mensen om ons heen die meehielpen en meedachten. Mijn maot is elektricien, en mijn schoonvader en zwager, oftewel de beste schilders op het noordelijk halfrond, hebben alles geschilderd.”

Wat het mooiste plekje in huis is geworden? Daar zijn Willem en Diddie het al snel over eens: de badkamer. Diddie vertelt: “Ik had een mooi plaatje op Pinterest gezien en zat zo met dit plaatje in mijn hoofd, dat ik in de winkel helemaal over een mooie marmertegel heen had gekeken. Maar Willem zag hem gelukkig wel en we vonden die tegel allebei meteen erg mooi. We wilden ook graag een bad en dat is door de extra ruimte ook gelukt.” Willem: “We hebben wel veel werk gehad aan de badkamer, dus ik ben er ook het meest trots op. Door al het klussen was ik zelfs afgevallen en moest mijn trouwpak nog wat ingenomen worden.”

Inmiddels wonen Willem en Diddie sinds april 2022 naar alle tevredenheid in hun mooie woning. Voorlopig hebben ze wel genoeg van het klussen, al hebben ze nog wel plannen voor de zolder en de achterstraat. “We hebben nog wel de wens om te isoleren. En de achterstraat wil ik nog helemaal anders. Kan ik mooi weer even pinteresten”, lacht Diddie.

JP Schilderwerken

Zwolsche Diep 7j, 8321 MJ Urk

Tel. 06 30162219

13 /// WOONmagazine

Maak je huis tot een thuis.

Bezig met het (opnieuw) inrichten van je woning?

Kom naar Thuiskwa ier voor jouw droomkeuken of badkamer, de juiste tegels of een nieuwe pvc-vloer. Van installatietekening tot volledige realisatie: bij Thuiskwa ier regelen we het voor je. thuiskwa ier.nl

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Kom langs voor deskundig advies, tijdelijk met gratis tekening!

Één adres voor je badkamer, keuken, tegels of pvc-vloer: Marsdiep 1 • 8321 MC Urk

NIEUW op
Urk

Thuiskwartier

Nieuw totaalconcept op Urk

Sinds maart is Thuiskwartier geopend op Urk. Of je nu op zoek bent naar jouw droomkeuken of badkamer, de juiste tegels of een pvc-vloer: Thuiskwartier is hét adres om het te vinden. Kom snel langs om kennis te maken met dit nieuwe totaalconcept!

VAN KEUKEN TOT BADKAMER EN VLOEREN

Eigenaar Ronald van Biljouw licht het totaalconcept toe: “Thuiskwartier is de ideale partner voor mensen die hun nieuwe of bestaande huis gaan (her)inrichten. Ons brede assortiment bestaat uit keukens, badkamers, tegels en pvc-vloeren. We staan voor kwaliteit en regelen alles voor de klant: van technische tekening tot realisatie. Het ervaren team van Thuiskwartier biedt daarbij deskundig advies op maat.”

COMPLEET AANBOD

Van Biljouw: “Met de opening van Thuiskwartier is het bedrijf TegelExpert opgenomen in het nieuwe concept. Klanten van TegelExpert kunnen nu terecht bij Thuiskwartier, waar ze de keuze hebben uit een veel completer aanbod dan alleen tegels. Uiteraard van dezelfde hoge kwaliteit: dat is onze garantie!”

Thuiskwartier

Marsdiep 1, Urk Tel. 0527 789 000 info@thuiskwartier.nl www.thuiskwartier.nl

‘Thuiskwartier

is de ideale partner voor mensen die hun nieuwe of bestaande huis gaan (her)inrichten.’

15 /// WOONmagazine

‘Een echte eyecatcher’

De Boer Bouw & Ontwikkeling:

Uw professionele bouwpartner voor ver- en nieuwbouwprojecten

Aan De Reede is deze prachtige woning te vinden. “Een project waar we met veel plezier aan hebben gewerkt. De combinatie van de materialen maakt dat dit huis echt een eyecatcher is geworden!’’, vertelt Bart Baak van De Boer Bouw & Ontwikkeling.

WOONmagazine /// 16
FOTO’S: JONATHAN VAN DIJK

De woning en het bijgebouw zijn binnen een strakke planning opgeleverd. De wens van de opdrachtgever was om voor de kerst te verhuizen. “We zijn in april 2022 gestart en voor de kerstdagen is de bewoner al verhuisd. Een van onze speerpunten is het bouwen volgens een heldere en duidelijke planning. Hierin is alles zorgvuldig en uitgebreid opgenomen. Ook met derden houden we rekening. Zo weet de klant precies wanneer de keuken geplaatst moet worden of wanneer de schilder aan de slag kan als ze dit in eigen beheer regelen”, aldus Baak.

Daarnaast staat De Boer Bouw & Ontwikkeling voor ontzorging, een transparante begroting, heldere communicatie en het nakomen van afspraken. “De klant kwam bij ons om het plan voor De Reede door te nemen. In een verkennend gesprek stellen we zoveel mogelijk vragen, zodat we goed voor ogen krijgen wat de wensen zijn. Aan de hand van tekeningen voor het huis en de constructie, maakten

we een open begroting. Handig voor de klant, want zo wordt precies duidelijk wat welk onderdeel kost. Als de begroting akkoord is, maken we een planning en starten we met de werkvoorbereiding. De klant weet zo ruimschoots van tevoren wanneer we starten én wanneer we opleveren.’’

LUCHT- EN KIERDICHT

Het project aan De Reede is lucht- en kierdicht gebouwd. “Dit betekent dat we extra op details in de aansluitingen hebben gelet. Het voordeel van lucht- en kierdicht bouwen is dat er geen warmte verloren gaat. Het huis is dus optimaal geïsoleerd. Daarnaast houdt het geluid van buiten tegen.”

BOUWEN OP EEN ZICHT LOCATIE

“Door de diverse materialen, krijgt het huis een hele mooie uitstraling. De woning bestaat aan de buitenkant uit gevelstenen, houten gevelbekleding en stucwerk. Het bijgebouw is in dezelfde stijl bekleed met stucwerk en houten gevelbekleding. De omvang van het project, de prachtige locatie en het werken met

de verschillende materialen maakten dit voor ons ook een unieke klus!’’

HELDERE COMMUNICATIE

“Natuurlijk is zo’n project altijd mooi om aan te werken, maar wij hangen met net zoveel plezier een binnendeur af bij een klant. Ons team van zo’n twintig collega’s gaat graag aan de slag met ver- of nieuwbouw van woningen of bedrijven. Wij vinden het belangrijk om goed te communiceren, zowel over de planning als over de begroting. Zo komt de klant niet voor verrassingen te staan.’’

Op zoek naar een partij voor de ver- of nieuwbouw van jouw woning of bedrijfsruimte? De Boer Bouw & Ontwikkeling denkt graag met u mee. Van advies, naar ontwerp en ontwikkeling!

De Boer Bouw & Ontwikkeling B.V. Griend 12-G, 8321 MN Urk 0527- 205 659

info@dbbo.nl www.dbbo.nl

17 /// WOONmagazine
MEER ZIEN VAN DIT PROJECT?
Energielabel nodig? € 229 incl. BTW VALDUA HARMEN VAN LAAR energielabels voor een scherpe prijs! harmenvanlaar@outlook.com 06-15278274 Staal De eyecatcher, zowel binnen als buiten! Foksdiep 29 Telefoon E-mail 8321 MK Urk 0527-264546 info@meinmetaal.nl www.meinmetaal.nl Specialist in stalen kozijnen, stalen deuren en (vol automa- tisch) hekwerk.

Trends bij Syro Stone

Badkamers en Vloeren!

We zien steeds meer dat de trend gaat naar lichtere warmere tegels, zowel voor uw vloer als uw badkamer.

Warme lichte beige tinten, aangekleed met houttinten, ruimtelijk, tijdloos en rust! Bij Syro Stone vindt u een grote collectie van de nieuwste tegels in marmerlook, betonlook, terazzolook, houtlook, natuursteenlook of gewoon een mooie rustige tegel. Voor elk wat wils. Wij denken graag met u mee om een droomplaatje te maken van uw nieuwe badkamer of vloeren.

Ook zijn we gespecialiseerd in een uitgebreide badmeubelcollectie, waarbij veel maatwerk mogelijk is en extra accessoires, zoals wandplankjes of afdekkers in dezelfde kleur als uw badmeubel.

Voor een uitgebreid advies voor uw badkamer of vloer kunt u langskomen in onze mooie showroom. Wij zijn u graag van dienst!

De koffie staat klaar!

Syro Stone

Constructieweg 15, Emmeloord Tel. 0527-239068 www.syrostone.nl

Valdua

Verduurzamen, veel mensen praten erover of zijn er mee bezig. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je het in een keer goed doet? En wat is je belangrijkste doel? Kostenbesparing, meer comfort, het milieu? Dit kan per huishouden verschillen.

ISOLEREN

Het eerste wat van belang is bij verduurzamen is isoleren. De schil (de jas) van de woning moet goed zijn. Dat is namelijk waar de woning zijn warmte verliest. Hierbij kunnen we denken aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, het type glas en kierdichting. Bij wat oudere woningen is de spouwmuur vaak nog niet geïsoleerd. Het naisoleren van deze spouwmuur is dan een relatief goedkope maatregel die zich snel terugverdient. Altijd doen dus! Het dak is ook een plek waar woningen veel warmte verliezen. Warmte stijgt namelijk op en bij een slecht geïsoleerd dak verdwijnt hier dus veel warmte naar buiten. Als er sprake is van vloerverwarming is de vloerisolatie erg belangrijk, anders verdwijnt er veel warmte naar onderen de kruipruimte in.

VENTILEREN

Isoleren is ook ventileren. Doordat alle kieren en naden van de woning dichtgemaakt worden, verliest het huis zijn natuurlijke ventilatie. Dit is niet op te lossen door ’s ochtends even een raampje open te zetten. Ventileren is gedurende de hele dag verse lucht de woning inbrengen. In de wat nieuwere woningen zit vaak mechanische ventilatie. Roosters in de ramen en op zolder een afzuigbox met kanalen naar de keuken, toilet en badkamer. Doe deze roosters nooit dicht. Dit lijkt in de winter misschien verstandig, maar doordat de roosters dichtzitten wordt er onvoldoende geventileerd. Hierdoor ontstaat vochtige lucht, wat meer energie kost om op te warmen. Ook kan er op termijn schimmelvorming ontstaan.

ADVIES

Ga niet over één nacht ijs. Sommige maatregelen kun je namelijk later spijt van krijgen. Het is daarom belangrijk om van tevoren een plan te maken waar je naar toe wilt werken. Al kun je misschien niet alles in een keer doen, zorg wel dat de verschillende maatregelen op elkaar aansluiten. Als je een goed advies wilt hebben kun je ervoor kiezen om een onafhankelijke energieprestatieadviseur in te schakelen. Op www.milieucentraal.nl is ook veel nuttige informatie te vinden over dit onderwerp.

KOSTEN

Verduurzamen kost geld. Maar veel maatregelen verdienen zichzelf terug. Ook zijn er subsidies te verkrijgen. De overheid heeft de ISDE subsidie. Deze is bedoeld voor warmtepompen, maar ook voor isolatie. Als je twee onderdelen van je woning aanpakt, krijg je ongeveer 30 procent van de kosten als subsidie. Ook de gemeente Urk heeft een regeling. Inwoners met een wat lager inkomen kunnen tot €4.000 aan maatregelen vergoed krijgen. Kijk voor meer informatie hierover op www.urk.nl/energiebesparingsactie.

19 /// WOONmagazine

VOORDELEN

VAN DTM

 Hulp bij de subsidieaanvraag

 Regiogerichte werkwijze

 Heldere berekening, duidelijke offertes

 Alle disciplines onder één dak

 Levering veelal uit voorraad

www.dtmtechniek.nl

Salderings-
regeling blijft!
DOE ER UW VOORDEEL MEE! Bel voor een prijsopgaaf 
0527-263726

Opgewekte stroom slim gebruiken

DTM Techniek levert zonnepanelen, thuisaccu en warmtepompboiler

Zelf stroom opslaan, goed stroom inkopen en op het juiste moment stroom verkopen: dat is mogelijk met een slimme thuisaccu. DTM Techniek plaatste onlangs zonnepanelen, een thuisaccu en een warmtepompboiler bij een woning in Urk. De bewoner is zeer tevreden: “Dit was de laatste stap in het verduurzamen van de woning, ik ben nu volledig van het gas af.”

“Een thuisaccu is nog een relatief nieuw product op de markt. Ik heb me goed in de mogelijkheden verdiept en vroeg bij meerdere bedrijven een offerte op. Ik koos voor DTM Techniek, omdat ze kwaliteitspullen leveren tegen een goede prijs. De thuisaccu draait op een EMS-systeem. Op basis van de energieprijzen op dat moment, je eigen verbruik en het weer bepaalt de meter wat er met je opgewekte stroom gebeurt. Super voordelig dus!”

DTM Techniek plaatste ook zonnepanelen op deze woning en installeerde een warmtepompboiler van 200 liter. De woning in Wijk 5 is daardoor niet meer afhankelijk van gas. “Alles is netjes geïnstalleerd en draait super! Ik ben zeer tevreden!”

Ook op zoek naar een betrouwbare partner voor het verduurzamen van je huis of kantoor? DTM Techniek helpt je graag!

DTM Techniek

Keteldiep 25F 8321 MH Urk www.dtmtechniek.nl info@dtmtechniek.nl

21 /// WOONmagazine
Marsdiep 28 | 8321 MC Urk | Telefoon (0527) 69 00 79 | info@brouwerwoninginrichting.nl | www.brouwerwoninginrichting.nl Zeedijk 2 | 8531 DK Lemmer | Telefoon (0514) 562856 ELKE 2E HOR 50% KORTING Actie is geldig tot eind juni 2024
‘Ons huis is nu echt af!’

Remco en Geeske zijn ontzettend blij met hun raamdecoratie van Brouwer Woninginrichting

Remco en Geeske de Lijster hebben na tien jaar hun woning verbouwd. “Eigenlijk was het de bedoeling om alleen de keuken te vervangen, maar de vloerverwarming bleek ook niet meer goed te zijn. We hebben daarom gekozen om de gehele benedenverdieping en badkamer te vernieuwen”, vertelt Geeske.

“Remco komt uit Hendrik-Ido-Ambacht. We hadden het huis eerst een half jaar gehuurd om te kijken of hij zijn draai hier kon vinden. Uiteindelijk hebben we de woning gekocht, maar we hebben het nooit helemaal verbouwd. Vorig jaar hebben we de hulp van Jeline van JR Interieuradvies ingeschakeld. Zij heeft ons geholpen met het interieur van de benedenverdieping en de badkamer. Als laatste stap gingen we naar Brouwer Woninginrichting voor raamdecoratie”, vertelt Geeske. Remco vertelt lachend: “Na al die jaren hier wonen ken ik nog meer mensen op Urk dan Geeske.”

VOOR IEDER WAT WILS

“Een aantal jaar geleden hebben we door Brouwer Woninginrichting een PVC vloer boven laten leggen. Dit is ons erg goed bevallen. Voor elke

23 /// WOONmagazine

een testament

Waarom je nooit te jong bent voor

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op lee ijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan trouwen of omdat er een kindje op komst is.

Heb je geen testament?

Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar hal roers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

• Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent er je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een contract.

• Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner er niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.

• Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.

• Je wilt niet dat familie er . Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.

• Je wilt regelen dat je niet meer online verder lee als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.

• Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.

Geen zorgen meer maken en genieten van alles wat het leven je brengt?

Vlaak 6, 8321 RV Urk • T (0527) 681430 • E info@notamare.nl • www.notamare.nl

smaak en budget hebben ze keus en bovendien ook genoeg voorbeelden. Als je bij Brouwer binnenstapt word je vriendelijk ontvangen. We werden geholpen door Anna en zij adviseerde de jaloezieën MegaView Luxaflex. Deze zorgen voor genoeg lichtinval en verdubbelen het zicht naar buiten. Als we wat meer privacy willen, dan sluiten de jaloezieën ook helemaal. We konden alles bekijken in de showroom en zo gelijk het materiaal voelen. Ook hebben we inbetweens met wave van Vadain. De gordijnen hangen aan een mooie messing roede. Dit materiaal zie je terug in het hele huis. En de gordijnen vallen ook erg mooi naar beneden. Er is genoeg keuze qua kleuren en materialen, maar gelukkig had Jeline al een selectie gemaakt. Er bleven voor ons twee opties over, we hebben toen gekozen voor de stof die niet helemaal verduistert. Daarnaast hebben we ook horren van Brouwer. Kortom alle raamdecoratie.”

GOEDE SERVICE

“Zes weken na het uitzoeken werd alles netjes geplaats. En we zijn zeer tevreden. Bij vragen kunnen we altijd bellen en je krijgt ook snel reactie. Ook krijg je een duidelijke offerte, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. De service is top. Na een tijdje in de rommel, zijn we ontzettend blij met het eindresultaat!”

Ook een vloer laten leggen of op zoek naar raamdecoratie? Brouwer Woninginrichting heeft genoeg keuze voor uw woonwensen.

Brouwer Woninginrichting Marsdiep 28, 8321 MC Urk Tel 0527 690079 info@brouwerwoninginrichting.nl www.brouwerwoninginrichting.nl

25 /// WOONmagazine

Beter een goede buur…

Familie Van Slooten geniet van hun kangoeroewoning in de polder

Jaren woonden ze in een rijtjeshuis op de Kleine Fok. Áls ze ooit zouden verhuisden, dan naar de polder. Ruim twee jaar geleden kregen Teun en Lea van Slooten de kans een woning aan de Zuidermiddenweg te kopen. Ze pasten niet al te veel aan, maar creëerden wel een extra woning voor de ouders van Teun, Andries (70) en Janneke (68). De familie heeft tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt gehad van hun verhuizing. Want zeg nou zelf: waar kun je meer genieten van de rust en de ruimte dan in de polder?

Na een regenachtige ochtend, breekt ’s middags toch het zonnetje door. En dan komt goed uit, want het is vrijdagmiddag vier uur: ‘bekkiesteed’ bij familie Van Slooten. Andries en Janneke hebben tien kinderen en 42 kleinkinderen. Dat betekent dat er altijd wel even iemand gezellig aanschuift. “We hebben elke dag een huis vol”, vertelt Andries. Ook deze middag druppelen de zussen één voor één binnen. Janneke schenkt de koffie in en voorziet de groep van een lekkere punt kwarktaart. Voor de kinderen is er ook wat lekkers, maar die hebben het te druk met spelen. Janneke lacht: “Voor de kleinkinderen is het een pracht, ze hebben altijd wel een maot en spelen het liefst elke dag hier.”

Wie een blik op de uitgestrekte tuin werpt, kan de kinderen geen ongelijk geven. Het lijkt wel een speeltuin. En wat voor één: er staan allerlei soorten speeltoestellen en bèbe Andries zorgde zelfs voor een speelkottertje met een échte nettenroller. Vissermannetjes in spé rennen in hun oliepak rond, andere kinderen vermaken zich op de speeltoestellen. De familie geniet

WOONmagazine /// 26

zichtbaar van de spelende kinderen en hun plezier. “Ik geniet het meest van de gasten buiten. Ik heb zelf vroeger op een boerderij gewoond, aan het Toppad. De vrijheid is heerlijk, hier is altijd rust en ruimte. Je woont lekker op jezelf”, vertelt Janneke. “En we hebben leuke buren getroffen”, grapt Andries.

MANUSJE-VAN-ALLES

Hij heeft zich met zijn koffie en taart op de bank gesetteld met een kleinkind op schoot. Ook Andries heeft het prima naar zijn zin in hun nieuwe woning. “Vandaag heeft hij heel de dag buiten in de regen gescharreld in zijn oliepak. Hij is nog lekker fit, en gaat van ’s ochtends tot ’s avonds door. Iedere ochtend verzorgt hij de dieren en hij houdt alles bij hier. Een echt manusje-van-alles.” Andries vult aan: “Ik mag ook graag in de tuin bezig zijn. Het seizoen voor de groentetuin is nu weer begonnen, dus ik verveel me niet.” Verder past Andries ook vaak op de kinderen, en doet hij heel wat ritjes heen en weer naar Urk. “Laatst was Andries er niet, nou, dat hebben we wel gemerkt hier. Toen zagen we pas wat hij allemaal doet.”

ZO VADER, ZO ZOON

Net als zijn vader, heeft ook Teun twee rechterhanden. Met een eigen bouwbedrijf (Excellent Bouwwerken) draaide Teun zijn hand niet om voor het creëren van een kangoeroewoning. Lea vertelt: “Teun kwam met het idee om mijn schoonouders mee te laten verhuizen. Mijn schoonvader ging bijna met de vut en wilde altijd al op een boerderij wonen. En mijn schoonmoeder heeft dus vroeger zelf ook op een boerderij gewoond, dus die zag het ook wel zitten.” Hun eigen woning passen Teun en Lea niet al te veel aan. “Er is alleen geschilderd en er is een nieuwe douche gekomen. Verder hebben we de slaapkamers opgeknapt en alles voorzien van een nieuw behang, maar dat was het wel zo’n beetje. De keuken en de vloer waren vrij nieuw, dus die hebben we gewoon laten zitten.”

Andries en Janneke laten de verbouwing vooral aan hun zoon over. “Ik heb alleen de vloer en een tegel uitgezocht”, vertelt Janneke. In januari 2022 verhuizen Teun en Lea samen met hun vijf kinderen naar de Zuidermiddenweg. Twee maanden later is ook de woning van Andries en Janneke klaar, en gaan zij ook over naar de polder.

‘ZUIDERMODDERWEG’

Bij de verkoop van de woning zitten ook twee paarden in, die de familie maar besluit te houden. “Dat is achteraf een hele goede keuze geweest, de kinderen vinden het heel leuk met de paarden.” Naast de twee

paarden, lopen er nog twee schapen, kippen, een hond, een kat en kuikentjes rond. “‘s Zomers lopen de dieren hier lekker los, dan kunnen ze meteen het gras korthouden”, vertelt Lea. Dat het ‘s zomers net wat fijner wonen is in de polder dan in de winter, ontkent de familie niet. “Als het veel regent, verandert de weg voor ons huis in een modderboel; we noemen het voor de grap wel eens de ‘Zuidermodderweg’, in plaats van de Zuidermiddenweg. De auto is dan sneller vies natuurlijk, maar goed, dat hoort erbij”, zegt Janneke schouderophalend. Een andere zus vult lachend aan: “De kinderen komen hier altijd zwart vandaan. Een verrotte auto van binnen en van buiten. Maar ach: vieze kindertjes, blije gezichtjes.”

MOOIE ZOMERAVONDEN

Verder weet niemand nog een minpunt te noemen aan het wonen in de polder. “Er is altijd wel wat te doen. Teun is na zijn werk nog vaak buiten bezig, dat vindt hij het mooiste aan het wonen hier: altijd wat om handen hebben.” Ook Lea is gehecht geraakt aan hun plekje: “Je ziet hier prachtige zonsondergangen, ik blijf er foto’s van maken. Vooral de zomeravonden zijn erg mooi. Ik heb absoluut geen spijt van de verhuizing, en was hier gelijk op mijn plek. We hadden het Wilhelminapark eerst dichtbij, maar nu achter ons huis.”

27 /// WOONmagazine
Unieke industriële meubels Sturdy-legs.com Op maat gemaakt - In hoogte verstelbaar - Unieke designs Verlengde Gildenweg 17 - 0527 615431 - www.sturdy-legs.com Eetkamertafels - bartafels - bureaus - stoelen SL-011 Showroom: Breehorn 8D, 8321 WP Urk T. 06-25301190 • info@dvallround.nl Uw specialist in: • Kunststof kozijnen • Kunststof gevelbekleding • Kunststof dakgoten STERK IN MAATWERK Maatwerk keukens Overkappingen Meubelsto ering Interieur maatwerk De Hors 10a | Urk | 06 151 060 21 | www.posthoutwerken.nl www.gbu.nl 0527 689 168 | www.spikker.nl 0527 689 134 | www.kiekreclame.nl 0527 689 123 ALLE COMMUNICATIE OP ÉÉN ADRES SPECIALE EDITIE UITBRENGEN? WIJ HELPEN GRAAG! Van ideeën tot tekst en van ontwerp tot productie.

De perfecte keuken vind je bij Marco Marknesse

“Wij hebben alles in huis voor jouw droomhuis”

Bij Marco Marknesse denken de meeste mensen al gauw aan meubels en raambekleding, maar naast het bestaande assortiment biedt de woonwinkel sinds kort ook keukens op maat. “Met onze nieuwe keukenafdeling streven we ernaar om al onze klanten van hun droomkeuken te voorzien.”

Eigenaar Bert-jan Bonthuis vertelt: “Onze winkel staat al jaren bekend als betrouwbare partner voor meubels, vloeren, raambekleding en vrijwel alles wat met interieur te maken heeft. Om dit plaatje nog completer te maken en onze klanten nog beter te kunnen ontzorgen, hebben we een keukenafdeling gerealiseerd. Zo hoeven klanten maar met één partij in zee om hun volledige droomhuis van binnen te kunnen realiseren. Ons team van monteurs, met bij elkaar opgeteld

meer dan 100 jaar aan ervaring, haalt daarbij alles uit de kast om onze klanten van dienst te zijn.”

Klanten zijn welkom in de winkel in Marknesse om met óf zonder hulp van een stylist hun droomkeuken en interieur samen te stellen. “We bieden merken in elk prijssegment, zo zorgen we ervoor dat iedereen die bij ons komt ook kan slagen. Daarbij bieden we alle bekende merken en tevens veel extra’s en accessoires. En zeker niet te vergeten ons uitgebreid aanbod in Quookersystemen. Wij werken in een ruime showroom van 515 m2 en hebben een breed assortiment aan stalen voor de fronten en de bladen. De keukenbladen kunnen door middel van een groot scherm op ware grote en op een groot oppervlakte bekeken worden. Na het samenstellen van materiaal, model, afmetingen en indeling maken we een 3D-ontwerp. Zo heeft de klant

echt een goed beeld van wat ze kunnen verwachten.”

Plaatsing of eventuele opslag gebeurt allemaal in goed overleg. “Soms treedt er bij bouw of verbouw vertraging op, waardoor meubels en keukenonderdelen tijdelijk opgeslagen moeten worden. Dit hoort bij ons ook bij de service, ongeacht hoeveel tijd er nodig is. We denken graag mee met de klant.”

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om jouw keuken en interieurwensen te verwezenlijken? Kom dan kijken bij Marco Marknesse!

Marco Marknesse

Oosteinde 14 | 8316 BL Marknesse info@marcomarknesse.nl

Telefoon: 0527-201248 www.marcomarknesse.nl

29 /// WOONmagazine

CKS Veranda’s, uw adres voor een:

Aluminium veranda

Dakmateriaal: helder glas, getint glas of polycarbonaat

Schuifpuien:helder of getint glas

Aluminium (zij)wanden

Aluminium spie, glas of polycarbonaat

Spotjes op afstandsbediening met dimfunctie

Screens

Elektrische zonwering

www.cksverandas.nl

Voor meer info of het maken van een afspraak tel. 06-10330960/info@cksverandas.nl  cksverandas
Sterk in vakwerk en de voordeligste van Flevoland! ALTIJD VRIJBLIJVEND EEN ADVIES OP MAAT KORTE LEVERTIJDEN Kijkt u ook uit naar het voorjaar?

Zweeds slapen bij Mazereeuw Slaapcomfort

Een goede nachtrust vraagt om een goed bed

De beste basis voor een stralend nieuwe dag is een goede nachtrust. Dat weten ze in Zweden als geen ander! Iedereen die op een Vikingbed geslapen heeft, kan dit beamen.

“De makers van Viking boxsprings weten stijl en comfort feilloos te combineren. Bij ons in de showroom zijn verschillende boxsprings te testen, maar ook kunnen we verschillende stijlen laten zien. De basis is altijd een goed geveerde boxspring. De matrassen passen we aan op ieder individueel persoon, met de juiste hardheid en ondersteuning waar dit nodig is. De topper maakt dit af. Het uiteindelijke plaatje maken we vervolgens af in de gewenste stijl vanuit een rijke collectie hoofdborden en een veelkleurige stoffencollectie. Vervolgens ontstaat er jouw unieke bed. Het resultaat is een fantastisch plaatje, met een ongeëvenaard comfort”, vertelt Mazereeuw Slaapcomfort.

In de winkel zijn ook mooie sets te krijgen, die snel leverbaar en aantrekkelijk geprijsd zijn. Benieuwd? Ga langs bij Mazereeuw Slaapcomfort en ontdek de mogelijkheden!

Mazereeuw Slaapcomfort Westwal 5 5321 WG Urk

www.mazereeuwslaapcomfort.nl

31 /// WOONmagazine

Vernieuwde SHOWROOM

VLIETER 1 • URK

Natuurlijk vakmanschap

Op zoek naar inspiratie voor jouw woning?

Of het nu gaat om een moderne wastafel of een tijdloos aanrechtblad, samen laten we jouw woonwensen uitkomen!

Uitgebreide collectie

Kom langs in onze vernieuwde showroom en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie marmer, kwartsiet, hardsteen en andere steensoorten.

SPECIALIST in STUCWERK

WEERSTANDNATUURSTEEN.NL
STUCADOORSBEDRIJF INFO@STUKADOORJANSDESIGN.COM VOLG ONS OOK OP DE STUC- EN BETONLOOK SPECIALIST

We heten je graag van harte welkom in onze vernieuwde showroom, hét inspiratiecentrum voor bijzondere projecten van steen. Hier gaan we verder dan het tonen van materialen. Onze uitgebreide collectie van marmer, hardsteen, Dekton en andere steensoorten wordt gepresenteerd in een inspirerende showroom. We denken graag mee met al jouw ex- en interieurideeën en geven daarbij ons deskundig advies. Of het nu gaat om een moderne wastafel van Dekton of een tijdloos aanrechtblad van Taj Mahal kwartsiet, samen laten we jouw woonwensen uitkomen. Laat je verrassen door de tijdloze schoonheid van (natuur)steen bij Weerstand Natuursteen!

Weerstand Natuursteen

Vlieter 1

Urk

 weerstand_natuursteen

 Weerstand Natuursteen www.weerstandnatuursteen.nl

‘De specialist in stucwerk’

Uniek vakmanschap met een wauw effect

Heb jij ook een betonlook badkamer gepind op Pinterest? Jan’s Design is dé stucspecialist voor dit soort klussen. Samen met zijn team levert hij strak en netjes werk op elke locatie. En bovendien komt het Pinterest plaatje zo echt tot leven!

Jan’s Design biedt niet alleen stucwerk en sausspuiten aan. “Denk je aan een badkamer met betonlook of een keuken met designstuc? Wij denken graag met je mee. Zo kun je kiezen uit een breed assortiment aan kleuren, van beige met goud tot lichtroze. Samen bepalen we wat voor soort stuc, welke kleur(en) en eventueel wat voor design past in de

ruimte. Stuc is mogelijk in elke kamer. Of het nu de badkamer, slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken of het gehele huis is.” Niet alleen in woningen is Jans team actief. Jan’s Design heeft ook ervaring in kantoorpanden en autogarages.

Nieuwsgiering? Neem een kijkje op Instagram of Facebook voor een overzicht van de verschillende projecten. Neem voor alle mogelijkheden en meer informatie gerust contact op!

Jan’s Design Urk | 06-11942055 jansdesign@outlook.com

33 /// WOONmagazine
Pampus 17D, 8321 WZ Urk | Tel. +316-51959973 | info@comint-urk.nl | www.comint-urk.nl Specialist in maatwerk

Het is weer zover! Een column van mij in het Woonmagazine.

Interieur en schrijven zijn beide hobby’s van me. Maar wanneer ik op social media het insta-account van Woonmagazine ga volgen, valt mijn oog op het allereerste geposte bericht: “Dit magazine valt op de mat bij meer dan 6000 adressen”, ik slik. En ineens sta ik niet meer zo achter m’n woorden dat ik fan ben van interieur en schrijven. Ik kijk eens om me heen en zie het allegaartje wat zich mijn interieur noemt. Opladers, tablets, speelgoed, glitters (geen idee hoe die hier terechtgekomen zijn) en nog veel meer dingen die eigenlijk niet in een keuken thuis horen. Ik tref een voetbal onder mijn tafel aan en te grote voetbalschoenen op de tafel. Mijn huis roept keihard om een schilder, maar die beste man vertelde me vorige maand dat ik in oktober voor het eerst aan de beurt ben. OKTOBER?! Ik weet zeker als hij even langskomt dat hij me voorrang geeft, omdat hij me zielig gaat vinden. In mijn koelkast zitten drie deuken. Heeft mijn fantastische zoon gedaan nadat het beste apparaat een luttele 10 minuten geïnstalleerd was. Ik ben ook in het bezit van een Quooker. Een droom zo’n kraan, maar ergens zit er iets niet goed aangesloten waardoor er een pisstraaltje uitkomt. Hebben al verschillende mensen naar gekeken, maar niemand weet het. Heb ik weer. Maar, ik ben niet zo bang aangelegd en durf het nog aan om om het hoekje te gaan kijken naar de woonkamer. Alsof ik daar verbetering aan hoop te treffen. Wat denkt u? Daar zie ik een bank die nodig aan vernieuwing toe is. Niet zo gek, want het is meer een trampoline dan een bank. Dezelfde bank is bezaaid met verschillende soorten plaidjes want ja, die gasprijzen hè. Ben ik nog steeds niet overheen.

MARISKA TER BEEK

COLUMN

Een plaidje kan toch mooi zijn? Jazeker, maar de mijne varieren van gekregen in een kerstpakket vier jaar geleden tot een Actionaankoop. Aan de andere kant van de kamer staat mijn prachtige antieke bureau met leren blad. Deze is ingepikt door dochterlief en hier vind ik bollen plakgum, strijkkralen, loombakken en vele soorten half afgemaakte tekeningen of knutsels die echt bewaard moeten worden. Het mooie leren blad is onzichtbaar geworden. Klapstuk van deze woonkamer is de deur naar de hal. Mijn wederom fantastische zoon heeft tijdens het spelen van drumbandje per ongeluk met zijn trompet een ruitje ingetikt. Daar siert nu een stuk ducttape.

Mijn interieur is echt een interieur om over te schrijven voor een woonblad. Ik begrijp echt volledig de keus voor deze column. Voor (ik val in herhaling) meer dan 6000 (!!) adressen. Toch fijn dat dit kneusje ook een plekje krijgt naast al die fantastische mooie plaatjes die we hier zien.

Ik denk nog even na over de titel. Wat dacht u van: “Interieurkneus van het jaar” of “Lachen om home style Mariska”.

Maar toch hè, ben ik blij. Elke keer als ik thuiskom. Want dit huis is echt mijn huis. Mijn allegaartje. Mijn blottebillenschilderij waar mijn moeder een pesthekel aan heeft aan de muur. Mijn tweedehands kastje. En wanneer ik drumbandje speel door de kamer en de fantastische zoon schatert van het lachen om zijn gekke moeder, dan ben ik dat stukje ducttape weer vergeten. Het is goed zo. Het is thuis. Een thuis met een waslijst aan reparaties, wensen en dromen. Maar ach. Misschien een crowdfunding voor dit kneuzen interieur? Dan schrijf ik volgend jaar een andere column ;).

35 /// WOONmagazine

Nu we de zomer weer tegemoet gaan, is het hoog tijd om te zorgen dat je zonwering up-to-date is. Want dat heerlijke voorjaarszonnetje door het raam verandert voordat je het weet in een hittekanon die de temperatuur binnen flink omhoog schroeft! De juiste zonwering voor je raam reguleert dus de temperatuur in huis, maar houdt ook UV-straling tegen, waardoor je interieur beschermd blijft. Wakker Zonwering is al jaren een vertrouwd adres voor alle soorten zonwering. Sinds 1968, om precies te zijn. Wat ooit begon met het op maat maken van raamdoekjes (rood, oranje of groen), is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar we niets liever doen dan klanten het juiste advies geven op het gebied van schaduw maken. Van rolluiken tot het plaatsen van een complete tuinkamer: we vinden het fantastisch om een mooi product af te leveren waar de klant 100% tevreden mee is. Kwaliteit begint bij liefde voor het vak!

Uitgebreid assortiment zonwering

TUINKAMER FAMILIE KOSTER

Vers van de pers is het project dat onlangs is afgerond bij Wim en Marian Koster. Alhoewel; ook weer niet helemaal vers. De basis voor het indrukwekkende eindresultaat werd namelijk 11 jaar geleden al gelegd met het plaatsen van een aluminium veranda met glazen dak. Toen er jaren later een aanbouw aan de woning kwam, heeft Wakker Zonwering de veranda gedemonteerd en opnieuw opgezet. De duurzame kwaliteit van het materiaal heeft zich daarbij wel bewezen, want hij staat er weer in uitstekende staat bij. Wim en Marian hebben uitgebreid de tijd genomen om een plan te bedenken voor de verdere afwerking van de overkapping. Het resultaat is een geniale combinatie van glas en hout, waarbij de aluminium overkapping geheel natuurlijk overloopt in het houten gedeelte. Voordat de plannen eenmaal definitief werden gemaakt, kregen ze van Wakker een los doek om tijdelijk op te hangen tegen de zon.

Dat werd uiteindelijk een jaar of drie, vier, maar van het doek hebben ze nu afscheid genomen. Om de temperatuur in de tuinkamer te reguleren is een bovenliggende serrezonwering aangebracht. De veranda is verder nog uitgebreid met een glasschuifwand.

Het gezin Koster geniet ontzettend van hun tuinkamer, waar ze inmiddels

ieder stiekem al hun eigen plekje hebben geclaimd. En daar is gelukkig ruimte genoeg voor! Over Wakker Zonwering zijn Wim en Marian erg positief: “Het contact met het team verliep heel spontaan. Ze werken snel, maar ook goed. En ook fijn: na de werkzaamheden lieten ze alles netjes opgeruimd achter.”

Wakker Zonwering

Texelstroom 3, Urk, Tel. 0527 682617 www.wakkerzonwering.nl

37 /// WOONmagazine
WOONmagazine /// 38 GOED BETER BOUWVAST. Keteldiep 15, 8321 MH Urk . T. 0527-820 280 . info@bouwvasturk.nl . www.bouwvasturk.nl

Bouwvast realiseert een ware metamorfose aan Hooiland 52

“We hebben echt een ander huis!”

Van nieuwe woonkeuken met harmonicadeuren tot aangebouwde slaapkamer met ensuite badkamer en sauna. Het huis van familie Van der Reest is onherkenbaar na hun verbouwing, gerealiseerd door Bouwvast.

Het gezin was toe aan wat nieuws, maar vertrekken van hun mooie locatie aan het Hooiland zagen ze niet zitten. Jan-Marten vertelt:

“Verbouwen was voor ons daarom de enige optie, maar we wilden het dan ook direct goed doen. We wisten meteen al dat we dit door Bouwvast wilden laten doen, maar een goede voorbereiding is cruciaal voor een dergelijke verbouwing. Daarom is er eerst door 1:1 Architectuur een ontwerp gemaakt.”

GENOEG TE DOEN

Nadat alle tekeningen en berekeningen waren uitgevoerd, kon de verbouw beginnen. Er moest wel heel wat veranderen: “De woonkeuken is vergroot en verplaatst naar de achterzijde van de woning.

39 /// WOONmagazine
De nieuwe harmonica schuifpui zorgt ’s zomers voor veel open ruimte. Een nieuwe keuken met meer ruimte.
Marsdiep 16, Urk (tegenover Piet Brouwer Electro) T 0527-685924 | E info@tuinexperts.nl Kijk voor alle aanbiedingen op  @tuinexperts_urk Nieuw in het assortiment! Composiet gevelbekleding en vlonderplanken van Newtechwood

De bijkeuken is verkleind en naar de voorzijde gehaald. Daarnaast zijn de tussendeuren uitgevoerd als zelfsluitende taatsdeuren. Ook de achtergevel naar de tuin toe is volledig gewijzigd. In de hoek zijn harmonicadeuren geplaatst. Zo kunnen we bij mooi weer de hele hoek openen, waardoor de woonkeuken volledig bij de tuin wordt getrokken. Deze bijzondere constructie is uitgevoerd zonder hoekkolom, wat qua constructie een grote uitdaging was. Ook de overige ruimtes beneden zijn helemaal vernieuwd.

MEER WOONPLEZIER

Niet alleen beneden, maar ook de eerste verdieping heeft een metamorfose ondergaan. “Aan de achterzijde van het huis hadden wij een plat dak, maar die gebruikten we eigenlijk nooit. Hier heeft Bouwvast voor ons een ‘master’ slaapkamer gerealiseerd, inclusief ensuite badkamer en sauna.

Zo hebben we nog veel meer woonplezier kunnen creëren! Vanuit ons slaapkamerraam hebben we nu een weids uitzicht op het park achter ons.

EEN BETROUWBARE PARTNER

Terugkijkend op het proces is familie Van der Reest meer dan tevreden. “We hebben nu echt ons droomhuis, zonder te verhuizen. Het hele proces is daarbij soepel verlopen. De mannen van Bouwvast communiceren duidelijk en zijn vakbekwaam. Wij zijn blij met zo’n betrouwbare partner!”

Bouwvast

Keteldiep 15 8321 MH Urk 0527 820 280

info@bouwvasturk.nl www.bouwvasturk.nl

41 /// WOONmagazine
De nieuwe slaapkamer met ensuite douche en sauna

Tuintips

VAN TUINEXPERTS

Geef je tuin een duurzame upgrade

Het creëren van een mooie tuin die bij je past, is makkelijker dan je denkt! Daarnaast heeft het slim inrichten van je tuin ook een aantal voordelen. Vergroening en correcte afwatering zorgen dat jouw tuin leefbaarder wordt, maar ook langer meegaat! Lees onze tuintips en kom erachter hoe je jouw perfecte tuin realiseert. Zo ben je ook goed voorbereid op de warme zomermaanden. Willem de Borst van Tuinexperts geeft vier laagdrempelige tips om jouw tuin een upgrade te geven.

WOONmagazine /// 42

ZORG VOOR GROEN

“Een tuin oogt warm en duurzaam wanneer er een goede balans is tussen groen en straatwerk. Houd hier rekening mee bij het bestraten. Het is misschien verleidelijk om de ruimte compleet te betegelen. Dat betekent natuurlijk minder onderhoud. Maar het doet ook iets met de sfeer. Een vleugje groen doet wonderen. Daarnaast zorgt een beetje groen voor minder wateroverlast! Planten nemen regenwater op en hun wortels verstevigen de bodem, op die manier heb je ook minder kans op verzakkingen.”

Met groen bevorder je tevens de biodiversiteit. Kies voor planten die goed zijn voor bestuivers zoals bijen en vlinders, deze diertjes zijn erg nuttig! Geschikte planten zijn bijvoorbeeld:

IJzerhard – Verbena

Verbena, ook wel bekend als IJzerhard, is een echte blikvanger in elke tuin met zijn lange, sierlijke stengels en kleine, lavendelkleurige bloemen. Vanaf juli tot in de herfst zul je genieten van een waar bloemenfestijn!

2. Afwatering

“Regenwater afvoeren in de tuin kan op een paar simpele manieren en is erg belangrijk. Door een juiste afvoer van regenwater voorkom je overlast. Als je daarnaast water opvangt, heb je meteen een kleine voorraad water voor je planten tijdens de droge zomermaanden. Win-win dus!” Een aantal simpele manieren om wateroverlast te voorkomen zijn:

 Minder bestrating en meer tuin zorgt voor opname van water door de beplanting en voor een betere afvoer naar het grondwater.

BEMESTING

 Een stuk grind of een split in de tuin verwerken zorgt dat water makkelijker de bodem in kan lopen.

 Met waterpasserende bestrating loopt het water sneller van de bestrating af.

 Met een regenton kun je water opvangen en met dat water je planten water geven.

 Met een goot of putje kun je water makkelijk afvoeren. Let op, hier zijn wel regels voor! Check dit bij de gemeente.

“Net zoals wij eten en drinken nodig hebben om te leven en te groeien, hebben bloemen, planten en bomen dit ook nodig. Geef je jouw tuin de juiste meststoffen? Dan kleuren bloemen mooier en groeien er meer bloemknoppen. Ook kleurt het blad groener en wordt nieuwe groei gestimuleerd. Vergeet deze stap dus niet. Niet alleen zorgt het voor meer groei en bloei, maar ook zorgt het bemesten van de tuin dat planten weerbaarder worden. Zonder genoeg voeding zijn ze vatbaarder voor ziekten en plagen. Door voldoende te bemesten heb je op de lange termijn minder onderhoud aan je planten, omdat ze gezonder blijven en langer mee gaan.”

Ooievaarsbek – Geranium

Deze plant brengt maandenlang kleur in je tuin of border, aangezien hij het hele seizoen door bloeit. Geranium vraagt weinig onderhoud en is geschikt voor zowel zonnige als schaduwrijke plekken.

KIES DE JUISTE BESTRATING

“Tuinbestrating is er in vele soorten en maten. Hoe maak je dan de juiste keuze? Bedenk daarvoor eerst wat voor sfeer je wilt creëren. Stel vast wat je wilt dat jouw tuin uitstraalt. Kijk vervolgens naar de bestrating die hierbij past. Keramische tegels zijn momenteel erg in trek, omdat ze in vele maten, kleuren en prints te verkrijgen zijn. Dit type tegels is tevens een duurzame keuze. Ze gaan langer mee en blijven mooier dan bijvoorbeeld betontegels. Ook worden ze minder snel vies, zo heb je dus minder onderhoud!”

Zin om aan de slag te gaan in de tuin na het lezen van deze tips? Ga langs bij Tuinexperts voor alle benodigdheden of voor meer informatie.

Tuinexperts

Marsdiep 16 8321 MC Urk 0527 685 924 info@tuinexperts.nl www.tuinexperts.nl

43 /// WOONmagazine

Hubo Urk

Industrierondweg 21-C - 8321 EB Urk - Tel.:0527-681768 - Email: info@hubo-urk.nl

Meubelmakerij Mussche het adres voor uw keuken op maat

Bij Mussche bent u aan het juiste adres!

Meubelmakerij Mussche VOF is een moderne meubelmakerij met een ambachtelijk tintje. U kunt hier terecht voor keukens en meubelen op maat gemaakt.

Wij zijn het juiste adres voor op maat gemaakte meubelen en houten keukens.

Hoogstaande kwaliteit, handgemaakt en normale prijzen.

totaaloplossing voor iedere klus!

kasten op maat • Binnen- en buitendeuren • Raamdecoratie • buitenzonwering • Horren • Veilig wonen Besparend wonen • Mooi wonen • Zelfstandig wonen • Zorgeloos wonen

HUBO
Urk
sterkSamen in kwaliteit Sterk in kwaliteit
Indien gewenst wordt de keuken volledig gemonteerd door Roo Montage, al vele jaren ervaring en gespecialiseerd in de montage en installatie van keukens en apparatuur.
Meubels & Interieur

HUBO Urk: dé bouwmarkt voor alle klusprojecten

Ga zelf aan de slag of laat HUBO helpen

Al ruim 35 jaar is HUBO Urk de plek voor bouwmaterialen zoals schroeven, verf en gereedschap. In de winkel is er ruime keuze aan materialen. Maar niet alleen in de winkel helpt HUBO, ook op locatie staan ze voor je klaar.

Zelf klussen? Bij de bouwmarkt kun je terecht voor onder andere houtmateriaal, ijzerwaren, verlichting, deuren, kasten, raamdecoraties voor binnen en buiten, sanitair, maar ook voor sleutelservice. Niet

zo handig? De medewerkers van HUBO meten, maken en monteren aan huis. Van het leggen van een vloer tot het renoveren van de trap en van het plaatsen van horren tot het monteren van deuren. De mannen van HUBO staan voor je klaar.

SERVICE STAAT BIJ ONS OP ÉÉN

Bedrijfsleider Dirk-Jan van Steenselen vertelt: “Wij hebben jarenlang ervaring en denken niet alleen mee in de winkel, maar helpen ook graag bij het plaatsten van materialen en producten. En dit

hoeft niet groot te zijn, al gaat het om een deurklink. We komen gewoon bij je langs om dit te plaatsen. Nieuwe kast nodig? We kunnen ook langskomen om in te meten en daarover te adviseren. Wij zijn pas tevreden als de klant ook tevreden is.”

HUBO Urk

Industrierondweg 21C 8321 EB Urk | 0527 681 768 urk@hubo.nl www.hubo.nl/urk

‘Waar ambacht en maatwerk bij elkaar komen’

We denken graag mee van ontwerp tot plaatsing

Meubelmakerij Mussche is hét adres voor meubels van hoogwaardige kwaliteit. In de werkplaats worden (bij)keukens en verschillende interieurmeubelen op maat gemaakt. Roo Montage plaatst de keuken bij de klant. Zo is het totaalplaatje compleet.

Henri Roo is de eigenaar van Roo Montage en is het vaste gezicht voor klanten van Mussche. Henri: “Ik ben zelfstandig ondernemer, maar werk al een hele tijd samen met Mussche. Naast het monteren van (bij)keukens, plaats ik onder andere ook badkamermeubels en wasmachinekasten. De klant komt op locatie bij Mussche in Staphorst. Vaak hebben ze een keuken gezien bij familie of vrienden. Mussche laat verschillende voorbeelden en materialen zien. In de meeste gevallen heeft de klant ook voorbeelden. Na een rondleiding door de

werkplaats wordt er een tekening gemaakt. De keuken wordt gemaakt met oude technieken, maar met moderne middelen.”

OP MAAT GEMAAKT

Alles is mogelijk! Kies voor een massief oud eiken look, een keuken van bamboehout of een strak design. Mussche straalt en spuit zelf de materialen voor optimaal resultaat. De keukens en interieurmeubelen worden volledig naar wens en op maat gemaakt en het materiaal is van topkwaliteit.

UNIEK

Bij Mussche draait het om maatwerk en ambacht. Laat een uniek meubelstuk of keuken creëren en zie een droom tot leven komen!

Roo Montage komt vervolgens langs om de keuken te monteren, zo geniet u zo snel mogelijk van uw nieuwe meubel of keuken!

Meubelmakerij Mussche Industrieweg 48, 7951 TA Staphorst | 0522-464075 info@meubelmakerijmusschevof.nl www.meubelmakerijmusschevof.nl

Roo Montage 06-57425166 | Staphorst info@roomontage.nl SHOP OOK ONLINE!

45 /// WOONmagazine

Bij een verbouwing staan mensen vaak voor een uitdaging: ‘Hoe kunnen we onze leefruimte verbeteren en zo functioneel mogelijk indelen?’ Bij 1op1 Architectuur geloven we sterk in het idee dat een enkele ingreep meerdere problemen kan oplossen. Onze aanpak is gebaseerd op de overtuiging dat innovatie niet per se complex hoeft te zijn, maar eerder doordacht, waarbij we ons richten op het verbeteren van de woonbehoefte van de bewoners.

Woninguitbouw met verdiepte kelder

Een voorbeeld hiervan is de uitbouw van een vrijstaande woning op Urk, waar we de woning hebben verbouwd en uitgebreid om beter aan te sluiten bij de leefstijl van de bewoners. Door de ruimte opnieuw in te delen, hebben we een open leefruimte gecreëerd die past bij de behoeften van het gezin. Het samenvoegen van woonruimtes, de verbeterde verbinding met de tuin door het toevoegen van een binnenterras op de oude locatie van de keuken met een schuifpui, en de esthetische afwerking met gepoedercoat staal zijn allemaal kenmerkend voor deze denkwijze. Daarnaast hebben we voor de gewenste uitbreiding van het aantal vierkante meters de sportruimte onder de nieuwe woonkeuken geplaatst, met lichtinval via een ‘koekoek’ - een dakloze kelderuitbouw die natuurlijk licht naar binnen brengt.

Respectvolle omgang van bestaande woningen

Bij elke verbouwing behouden we de waardering voor de bestaande woning. Onze ontwerpen zijn zorgvuldig doordacht om, indien mogelijk, zo min mogelijk in te grijpen in de bestaande constructie, terwijl we toch een eigentijdse en functionele leefruimte creëren. Waarbij we proberen om kleine ingrepen te gebruiken om grote oplossingen te bieden, waarbij we ruimtes indelen om meer functionele gebruiksruimte te creëren zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke kenmerken.

Plattegrond na

Verbouwing van een vrijstaande woning

Aan de rand van Urk hebben wij een verbouwing gerealiseerd van een vrijstaande woning. Hierbij lag de focus op het optimaliseren van ruimte en het ontwerpen  van een eigentijdse leefomgeving zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke kenmerken van de woning. De begane grond van de woning was gekenmerkt door een hokkerige indeling en afgesloten ruimtes. De wens van de opdrachtgever was duidelijk: één grote, open leefruimte waar de woonkamer, eettafel en keuken naast elkaar konden bestaan. De transformatie resulteerde in een indeling waarbij de oude bijkeuken werd geïntegreerd in het woongedeelte, waardoor één grote open leefruimte ontstond. De oude keuken werd omgetoverd tot nieuwe bijkeuken, waarbij een deur naar buiten werd toegevoegd. Deze herindeling vergroot niet alleen de leefruimte, maar draagt ook bij aan  een moderne, luchtige sfeer. Opvallend is de wegdraaiende hoekpui, die niet alleen ruimtelijkheid toevoegt maar ook een visuele link met de buitenomgeving biedt.

De herindeling beperkte zich niet tot de begane grond, maar omvatte ook de eerste verdieping. Een bescheiden dakterras werd getransformeerd naar een ruimere bovenverdieping met een nieuwe hoofdslaapkamer, voorzien van een inloopdouche en compacte sauna. Om dit te bewerkstelligen werd er op dit punt een dakopbouw met dakkapel toegevoegd. De strategisch geplaatste dakkapellen aan de zijkant van het huis bieden niet alleen een prettig uitzicht maar zorgen ook voor een verbinding met de omgeving.

Plattegrond voor

Creatief

We proberen niet alleen meer ruimte te creëren, maar deze ook vorm te geven naar de specifieke behoefte van elke klant. Dit betekent dat we niet alleen streven naar esthetische veranderingen, maar vooral naar functionele en leefbare ruimtes die aansluiten bij de activiteiten en levensstijl van de bewoners.

We beginnen met het begrijpen van de behoeften en wensen van de bewoners, waarna we de ruimtes indelen of samenvoegen op basis van de dagelijkse activiteiten. Hierbij vermijden we hokkerige indelingen en omarmen we een open en ruime leefomgeving, waardoor het gevoel van verbondenheid tussen verschillende ruimtes wordt gecreëerd.

omgaan met bestaande ruimte
Plattegrond na

Plattegrond voor

Wonen in de polder met een tint van nu

Hetzelfde geldt voor een boerderijwoning in de Noordoostpolder. Deze woningen zijn erfgoed uit het verleden en vaak oorspronkelijk gebouwd als pachtwoning, waardoor ze bekendstaan als lastig te moderniseren. Het ontwerp van deze woningen laat een transformatie zien die respectvol omgaat met de bestaande structuur. Er is zorgvuldig gekeken naar de originele opzet om zo min mogelijk ingrijpende wijzigingen aan te brengen in de constructie. Aan de binnenkant is de woning nauwelijks meer herkenbaar dankzij de herindeling en de vele glazen panelen die een sterke verbinding met de buitenomgeving creëren. Hierdoor kunnen de momenten van zonsopgang en zonsondergang optimaal worden beleefd, of je nu in de woonkamer, keuken of hoofdslaapkamer bent. De sleutel tot het ontwerp is een ruime veranda in combinatie met een erker die de belangrijkste ruimtes met de buitenwereld verbindt en tegelijkertijd de eenheid benadrukt die het oude exterieur aanvult met een moderne touch. Ook is de woning levensloopbestendig gemaakt door de slaapkamer en badkamer naar de begane grond te verplaatsen.

Connectie met de tuin creëren

Een ander aspect van deze benadering is het creëren van een sterke connectie met de buitenomgeving. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het creëren van een visuele verbinding, door het gebruik van grote ramen, glazen schuifdeuren of openslaande deuren om een visuele verbinding tussen binnen en buiten te creëren. Ook lichtinval speelt hierbij een belangrijke rol, dit kan helpen om de grens tussen binnen en buiten te vervagen en een gevoel van ruimte en verbondenheid te creëren. Tevens kan een overdekte buitenruimte zoals een terras, veranda of serre hier ook een bijdrage aan leveren. Door binnen- en buitenruimtes te integreren, brengen we de natuurlijke elementen naar binnen en vergroten we het gevoel van ruimte en vrijheid.

Plattegrond na

Symmetrische vrijstaande woning

Een voorbeeld hiervan is te vinden in een vrijstaande woning op Urk. De familie benaderde ons met het probleem van een te kleine eerste verdieping in hun bungalow. De uitdaging lag in de bestaande helling van de kap, die een traditionele uitbreiding bemoeilijkte. Na een grondige haalbaarheidsstudie hebben we samen met de klant besloten om een volledig nieuwe woning te bouwen met behoud van de fundering. Hierdoor creëren we niet alleen meer ruimte op de bovenverdieping, maar ontstond ook de mogelijkheid om meer ruimte aan de achterkant van de woning te creëren voor een loggia (galerij) en een betere connectie met de net aangelegde tuin en het zwembad. Het concept van symmetrie en de connectie met de omgeving vormden de kern van het ontwerp. We hebben gebruikgemaakt van heldere kleuren en krachtige lijnen om een visueel aantrekkelijk ontwerp te creëren dat opvalt in de omgeving. Daarnaast hebben we gekozen voor een houten skeletconstructie en zorgvuldig geselecteerde materialen om duurzaamheid te waarborgen. De kolommen en liggers zijn gemaakt van gelamineerd hout, wat zorgt voor stabiliteit en een karakteristieke uitstraling. Het houten skelet draagt het dak, de vide en de vloer, en fungeert ook als stelkozijn voor de kozijnen en zonwering. Dit slimme ontwerp zorgt ervoor dat één element meerdere functies vervult en de waarde van het geheel vergroot.

Wij zien een succesvolle verbouwing als een combinatie van een doordacht ontwerp, praktische ruimtebenutting en begrip van de specifieke behoeften van onze klanten. Elk project weerspiegelt de intentie van het heroverwegen van ruimte met innovatieve en praktische oplossingen, waarbij we proberen eigentijdse en functionele leefruimtes creëren die het welzijn en comfort van bewoners verrijken.

‘Kangoeroewoning? Nee, familiewoning!’

Eén kavel en 5 huishoudens

‘Tekort aan woningen of tekort aan wonen’. In het Woonmagazine van 2022 schrijft Jelle Post over het wonen in een familiehuis. En hoe verschillende type woningen het woontekort aan kunnen pakken. Twee jaar later zien we de uitvoering van dit idee!

Terwijl we de auto uitstappen komt Jelle Post het huis al uitlopen. Op het eerste oog een tweekapper, maar het is toch even anders. Jelle woont er samen met zijn vrouw Geke en hun vijf kinderen. Daarnaast wonen de ouders, drie broertjes en een zusje van Jelle er. “Je kunt het beter een familiehuis noemen”, zegt Jelle met een lach.

WAAROM EEN FAMILIEHUIS?

Terwijl we recht voor het huis staan, vertelt Jelle het idee achter het familiehuis. “Mijn moeder heeft elke dag zorg nodig en daarom is dit huis in een versnelling gerealiseerd. Maar dit is ook een mooie oplossing voor het woontekort. Aan de linkerkant woon ik met mijn gezin, rechts mijn ouders en boven beide woningen zijn vier zelfstandige woonruimtes gerealiseerd. Meestal loop je om een tweekapper heen, maar wij hebben eigenlijk een ‘ginkien’. Als je onder de woning doorloopt kom je uit bij de tuin. Hier moet nog veel gebeuren, maar het wordt een heerlijk plekje zo aan het water.”

49 /// WOONmagazine
Industrieweg 41, 8304 AC Emmeloord | 0527 760 012 | info@stijlvolhout.nl Waar maatwerk in hout een blijvende indruk maakt. www.stijlvolhout.nl Industrieweg 41, 8304 AC Emmeloord | 0527 760 012 | info@stijlvolhout.nl

TWEE BLOKKEN

“De basis bestaat uit twee blokken. De blokken zijn verschillend qua materiaal. Wij hebben kunststof met hout verwerkt, dat gaat erg lang mee. Mijn ouders wilden graag een stenen uitstraling, zij hebben stenen strips. Ons blok staat in vergelijking met het blok van mijn ouders naar voren, dat heeft drie redenen.

1. Het blok van mijn ouders staat in lijn met de andere huizen in het rijtje, wat zorgt voor aansluiting.

2. Doordat ons huis een stuk naar voren staat, hebben mijn ouders ook zonlicht in de middag. De zon draait zo om het huis heen, dat via het zijraam het licht naar binnen straalt.

3. We hebben hierdoor een carport kunnen creëren.

De plaatsing van de blokken lijkt op het oog zonder reden, maar heeft dus een grote impact.”

ENERGIEZUINIG

“Op het dak liggen zonnepanelen en we hebben een water-water-warmtepomp die de warmte uit de bodem haalt. Er zit één warmtevat, die het water (vloerverwarming en tapwater) voor alle huishoudens verwarmt. Omdat we meerdere woningen hebben, zijn er ook flink wat badkamers en wasmachines. Maar dit systeem is top geregeld.”

3D-MEUBEL

Terwijl we het huis van Jelle binnen lopen valt de hoeveelheid ruimte gelijk op. Bijzonder is het 3D-meubel dat verwerkt is in het huis. Deze begint in de gang als kastruimte en loopt vervolgens door als keuken en daarna weer naar de woonkamer als tv meubel. Er is een buitenpui geplaatst als scheiding van de woonkamer en keuken. “Gewoon even anders dan een binnenpui, want waarom zou een buitenpui niet binnen kunnen. Het huis is voornamelijk prefab en de basis is een staalskelet. Het platfond in de keuken bestaat uit twee materialen. De buitengevel loopt namelijk door in het huis. Daarom bestaat het ene stuk plafond uit houten balken”, vertelt Jelle.

In de keuken is een raampartij langs het water. Hierdoor lijkt het alsof je boven het water zweeft en eigenlijk vaart. Aan de zijkant

komt nog een mooie, houten flonder die de achtertuin met de voortuin verbindt. “We hebben ook al kennis gemaakt met de zwanen. We zijn er achter dat ze eigenlijk met maar één poot zwemmen, echt leuk om te zien”, vertelt Geke lachend.

TOEKOMSTGERICHT

“We hebben er bewust voor gekozen om onze slaapkamer beneden te plaatsten, toekomstgericht. We hebben daarom ook een douche beneden. Boven zijn er vijf slaapkamers, allemaal 3x3 meter. Er is een washok, toilet, een badkamer met bad en een badkamer met douche. Door de juiste indeling kun je zoveel kamers creëren.

PRIVACY

“Door de juiste plaatsing van ramen kan niemand bij elkaar naar binnen kijken. Mijn ouders hebben aan de voorkant geen ramen, maar aan de achterkant juist wel. Bij ons is dit het tegenovergestelde. Ook hoor je elkaar niet, dit komt door de juiste materiaalkeuze. In elke woning is er genoeg lichtinval en de ruimtes zijn optimaal benut qua indeling. Het is niet zo dat iedereen telkens bij elkaar op de koffie zit, alleen je ziet elkaar nu eenmaal wel vaker. Maar dit is in onze situatie ook ontspannener en het geeft een veilig gevoel. Het enige nadeel is dat je rokers en niet-rokers hebt. In de meer openbare ruimtes ben je soms een meeroker. De geur ruik je af en toe, maar dit is niet hinderlijk. Het gaafst aan deze manier van wonen: ieders belang is meegenomen en er is net zo lang gezocht naar een win-win situatie, zodat synergie ontstaat. Een oplossing waar iedereen 100% achter staat!”

Een woning laten bouwen met een bepaalde wens of interesse in een familiehuis? 1 : 1 is het architectenbureau voor uw droomwens.

1 : 1 Architectuur

Het Rif 1a, 8321DS Urk| Tel. 0527-74 89 93 mail@1op1architectuur.nl www.1op1architectuur.nl

51 /// WOONmagazine
Bouwbedrijf & Scheepsbetimmering De Flux B.V. Keteldiep 7 • 8321 MH Urk • Tel. 0527-687700 • E-mail: info@deflux.nl • www.deflux.nl Voor al uw nieuw- en verbouw METPassie & GEDREVEN HEID

Het buitengevoel naar binnen halen met De Flux

Bij familie Foppen is het altijd groen in huis

Hilda Foppen op haar favoriete plekje in huis, waar ze bezig is met een schilderij voor haar hoogzwangere dochter.

Op een regenachtige dag worden we vriendelijk verwelkomd in het prachtige huis van Hilda en Willem Foppen. Het stel woont al 25 jaar aan de Lijkant 30, maar besloot 3 jaar geleden dat er flink wat moest veranderen. “Na een tijd wikken en wegen, hebben we uiteindelijk toch de stap genomen. De grote verbouwing stond gepland; en zonder De Flux was dat nooit allemaal gelukt!”

53 /// WOONmagazine

We genieten het hele jaar door van het buitengevoel in de patio. Weer of geen weer, zon of sneeuw, bij ons is het altijd groen in huis.n

De verschillende schilderijtjes en vazen die Hilda tweedehands op de kop heeft getikt.

Bij binnenkomst valt je direct de bijzondere lichtinval in de woning op. “Willem en ik zijn beide gek op tuinieren. Dat is ook wel terug te zien in de hoeveelheid planten hier in huis”, vertelt Hilda, wijzend naar de binnenpatio. De grote raampartijen in het midden van woning scheiden de woonkamer en keuken. Deze staat vol planten, gekleurde schilderijen en in het midden een schilderdoek. Hilda licht toe: “Dit is mijn favoriete plek van het huis, waar ik me echt even kan terugtrekken. Ik houd enorm van schilderen en ben momenteel bezig met een schilderij voor mijn oudste dochter. Daarnaast verzamel ik veel werk van andere Urker kunstenaars. Ik voel me graag geïnspireerd in huis.”

VAN TWIJFELEN TOT DE BESTE BESLISSING

Een jaar geleden zag de woning er echter heel anders uit. “We hebben een tijd nagedacht hoe we meer ruimte konden creëren in het huis. Het plan om naar achteren uit te bouwen stond vast, maar genoeg licht realiseren was een uitdaging. We schakelden BTEC in voor het ontwerp. Ze hebben wel zes verschillende tekeningen gemaakt. Ook bij het definitieve ontwerp hadden we onze twijfels, zo’n lange glazen constructie. Uiteindelijk is dit plan het tóch geworden, mede door het buitengevoel dat we naar binnen hebben gehaald”, vertelt Hilda lachend. “De Flux hebben we

WOONmagazine /// 54
Voor de patio werkte De Flux fijn samen met MeinMetaal.

als aannemer ingeschakeld en die heeft echt over de kleinste details nagedacht! Zoals de fijne opbergruimte voor de wasmachine en droger, het verbergen van de voorraadkast en de ruimtebesparende schuifdeuren. Daarnaast is er op verschillende manieren meer licht gerealiseerd. Niet alleen door de hoge ramen en de patio, ook het dakraam creëert zóveel meer licht door het hele huis.”

FIJNE SAMENWERKING IN MOEILIJKE TIJD

De Flux heeft de verbouwing van begin tot eind geregeld. En dat was best ingrijpend allemaal: “De bouwmaterialen moesten zelfs met een hijskraan over het dak worden getakeld! We zijn echt bijzonder verrast hoe de Flux ons heeft ontzorgd. Mijn broer is ernstig ziek geworden en kwam tijdens de verbouwing in het UMCG in Groningen terecht. Hennie en Riekelt van de Flux hebben ervoor gezorgd dat thuis alles volgens planning verliep en ik ’s avonds in een opgeruimd huis thuis kwam. Wij zijn heel dankbaar voor deze fijne samenwerking in een moeilijke tijd. Ik vertelde mijn broer veel over de ontwikkelingen bij ons thuis en had hem graag het eindresultaat laten zien.”

SCHILDERIJ MET SENTIMENT

Thuiskomen voelt voor Hilda als een warm bad. “In de inrichting heb ik zoveel mogelijk de sfeer van vroeger bij mijn ouders thuis proberen na te bootsen. Ik had een schilderij dat vóór de verbouwing nergens echt goed tot zijn recht kwam, maar waar ik erg aan gehecht was. Dit schilderij heb ik bewaard om de gehele nieuwe inrichting en het kleurenpallet op aan te passen. Van de verf op de muren, tot alle tweedehands pareltjes die ik heb verzameld.”

VINTAGE FINDS

Hilda is namelijk gek op vintage shoppen. “Dat is voor mij écht een uitje. Mijn jongste dochter is interieurdesigner en samen gaan we graag op pad naar tweedehands winkeltjes”, vertelt Hilda glimlachend, terwijl ze naar de schilderijen en gekleurde vazen wijst. “Eigenlijk hebben we bijna niets nieuws gekocht.”

GEWAAGD GROEN

“De kleuren op de muren heb ik samen met mijn dochter gekozen. In de eerste instantie vond ik de kleur groen best een gewaagde keuze, maar het creëert zoveel warmte in huis. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Toen we tegels voor de keuken moesten kiezen zei ik tegen Willem: ‘Nu weet ik het even niet meer hoor, kies jij deze kleur maar.’ Hij koos geheel onverwachts voor deze mooie rode tegeltjes en het matcht echt fantastisch met elkaar!”

De rode tegeltjes en groene kleur op de muur voelden als een gewaagde keuze, maar het stel heeft er geen moment spijt van gehad.

HET BUITENGEVOEL NAAR BINNEN HALEN

Het stel heeft voor de aanbouw wel wat van de achtertuin in moeten leveren, maar heeft er zoveel voor terug gekregen: “Nu genieten we het hele jaar door van het buitengevoel in de patio. Weer of geen weer, zon of sneeuw, bij ons is het altijd groen in huis.”

Ook plannen voor een verbouwing of nieuwbouw? De Flux denkt in mogelijkheden om jouw droomhuis te creëren!

De Flux

Keteldiep 7, Urk

Tel: 0527 –697700 info@deflux.nl www.deflux.nl

55 /// WOONmagazine

Eerlijke tarieven

De laagste prijs, transparant en duidelijk. Geen verborgen kosten en onnodig hoge tarieven.

One stop shopping

Eén adres, alles geregeld. Niet hier het ene en daar weer het andere. Gewoon simpelweg één contactpunt voor al uw financiële zaken, wel zo makkelijk.

Toegankelijkheid

24/6 beschikbaar, voor elke vraag een antwoord. Middels de moderne media staan wij altijd voor u klaar.

Het Spijk 2F, Urk • 0527 20 01 07 • info@ussien.nl • www.ussien.nl VOLG ONS OP: Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op! Keteldiep 25H, 8321 MH Urk • 0527-686194 • 06-51354708 • info@vlakenstrakurk.nl VOOR EEN COMPLETE WAND- EN PLAFONDAFWERKING

‘Ussien denkt mee vanuit de klant’

Jochanan en Babette kochten hun eerste woning zonder stress

Jochanan Polinder en Babette de Groene kochten vorig jaar zomer hun eerste woning, een mooie tussenwoning aan de Talud. Na goede verhalen gehoord te hebben over Ussien was de keuze snel gemaakt. “Ze zijn de goedkoopste op de markt en in deze dure tijd is dat wel echt een pluspunt”, vertelt Jochanan.

“Tijdens het maken van de eerste afspraak hadden wij gelijk al een goed gevoel. Wij werken allebei overdag, maar het was geen probleem om ‘s avonds langs te komen. Tijdens het gesprek vertelde Johannes alles erg duidelijk en geen vraag was te gek. Omdat wij geen ervaring hadden met het kopen van een huis was de begeleiding erg fijn. Alles werd voor ons geregeld en wij hoef-

den ons nergens zorgen over te maken. Tijdens het hele proces werden we op de hoogte gehouden en we konden altijd contact opnemen. Zelf als wij ’s avonds een berichtje stuurden naar Johannes kregen we snel antwoord. Ze zijn eigenlijk 24/6 beschikbaar.”

“Wat ook prettig was, is dat ze meedenken uit het perspectief van de klant. Als starter heb je geen idee wat je te wachten staat. Maar Johannes was erg flexibel en proactief. Geen vraag is te veel! Al met al niks negatiefs. Het proces verliep vlekkeloos, waardoor we genoeg tijd hadden om het huis naar onze smaak te maken voor de bruiloft. Wij raden Ussien bij iedereen aan!”

Ook een woning kopen? Ussien denkt graag met je mee.

Ussien

Het Spijk 2F, 8321 WT Urk Tel. 0527 20 0107 info@ussien.nl www.ussien.nl

Vlak en Strak: een begrip op Urk!

Nu ook voor schilderwerk

Stukadoorsbedrijf Vlak en Strak is inmiddels een begrip op Urk. Al jaren levert de stukadoor verschillende diensten, zoals het gladmaken van plafonds en wanden en het afwerken van muren en trappen. “Voor stucwerk aan plafonds en muren weten klanten ons goed te vinden, toch doen we ook meer dan dat. Ons assortiment is veel ruimer’’, vertelt Hendrik Korf.

Vlak en Strak voert ook speciale werkzaamheden uit. Denk bijvoorbeeld aan het dichtstucen van de onderkant van de trap of het afwerken van een badkamer met betonlook. Het bedrijf voorziet daarnaast woningen van gevelisolatie en renoveert buitengevels.

NIEUW: SCHILDERWERK

“Tegenwoordig kun je ook bij ons terecht voor schilderwerk. We kregen steeds vaker het verzoek om een totale afwerking aan te bieden. Daarom hebben we nu ook twee vakschilders in dienst. Zij zijn op meerdere vlakken inzetbaar, bijvoorbeeld voor het schilderen van kozijnen, plakken van behang of glasvlies of voor

het sauzen/spuiten van wanden en plafonds. Zo is onze services nog completer!’’

Stukadoorsbedrijf Vlak en Strak Keteldiep 25 0527 686194

57 /// WOONmagazine
‘Geen idee is te gek bij

De Buitenbazen’

Een achterstraat die het hele jaar door fantastisch is

Als we de schuttingdeur openen, zien we gelijk waar we voor langskomen. Manuelle Pasterkamp-Bakker komt aanlopen. “Ga lekker zitten, willen jullie een ‘bekkien’?”, vraagt ze. We nemen plaats in de gezellige en kleurrijke overkapping, met uitzicht op het water. Hendricus en Manuelle hebben alleen maar lof voor de mannen van De Buitenbazen. Wij vertellen je graag waarom.

“We wilden graag een extra plek buiten het huis. Een ruimte waar de kinderen kunnen zitten, maar ook wij samen met buren en vrienden. In het weekend bakt Hendricus vis. Voorheen vaak in huis, maar dit wilde ik echt niet meer. Een wens was dan ook een ruime buitenkeuken.”

VLONDER OPHOGEN

“Samen met Hendricus had ik verschillende ideeën voor het ontwerp. Zo wilden we de vlonder graag ophogen en aan beide kanten van de overkapping ramen. Ik kijk vanuit de keuken graag naar buiten. Doordat er aan beide kanten ramen zitten, kijk ik toch weg en niet tegen een dichte veranda aan. We hadden verschillende offertes opgevraagd, maar iedereen zag beren op de weg. Op Facebook zagen we De Buitenbazen voorbijkomen. We hebben toen meteen contact opgenomen. Tim zag het zeker zitten

WOONmagazine /// 58

en maakte een mooie offerte met een prijs waar alles bij in zat, van het ontwerp tot het opruimen.”

MEEDENKEND

“Tim liet voorbeelden zien van verschillende tuinen en veranda’s. Uiteindelijk heeft hij een tekening gemaakt, waar we gelijk erg enthousiast over waren. Zo adviseerde Tim een deur bij het water. Hier hadden we zelf niet over nagedacht. Nu kunnen de kinderen in de zomer nog met hun bootje varen en in de winter, als het vriest, kunnen we zo het ijs op. Ook adviseerde Tim een boiler voor warm water en dacht mee over de plekken voor stopcontacten. Tim regelde zelf de schilders en elektriciens, wij hebben ons geen moment druk gemaakt.”

EEN GOEDE BASIS

“De straat is helemaal overgelegd, deze ligt er weer netjes bij. De vlonder is hergebruikt, dit is nu de vloer van de overkapping. Hier heb ik leuke kleedjes opgelegd. De basis is voornamelijk hout en wit. Zo kan ik qua styling afwisselen. We hadden verschillende loungesets gezien, maar die we nu hebben viel gelijk op. Ook hebben we bewust gekozen voor een hoge tafel. Deze kunnen we ook buiten de veranda zetten. Als we dan een gezellig avondje in de zomer met de buren hebben, kunnen de mannen buiten aan de hoge tafel zitten en de dames op de bank. Genoeg ruimte!”

KEUKENS OP MAAT GEMAAKT

“In de veranda is een keuken gecreëerd met wasbak en koelkast. De buitenkeuken heeft ook een wasbak.

Verder staat daar de visbakpan en de BBQ, ontzettend handig. Louw heeft de keukens op maat gemaakt en het is echt mega mooi geworden. De houten panelen en de zwarte elementen komen ook terug bij de plantenbakken. Daarnaast komt er nog een aparte bak in dezelfde stijl voor het plasticafval.”

HET ZIJN

AANPAKKERS

“De Buitenbazen komen zelf met ideeën en hakken ook knopen door. Hier hou ik van! Bovendien zijn ze erg snel en is alles erg netjes. We werden goed op de hoogte gehouden tijdens het gehele proces. Het zijn hardwerkende mensen met veel passie voor hun vak. Dit zie je terug in alles!”

Een prachtige buitenruimte realiseren, schutting plaatsen of een tuin aan laten leggen? De Buitenbazen denken graag met je mee!

De Buitenbazen

De Riepel 1m, 8321 MR Urk

Tel. 06 53517206 (Louw) of 06 53374227 (Tim) info@debuitenbazen.nl www.debuitenbazen.nl

59 /// WOONmagazine

WIJ SNAPPEN ALLES VAN HYPOTHEKEN ...

Wij regelen graag de juiste hypotheek voor elk droomhuis. Mensen adviseren over de belangrijkste financiële beslissing in hun leven, is ons vak.

EN HEBBEN ÓÓK VERSTAND VAN VERZEKEREN!

Kostbaar bezit moet worden beschermd. Verzeker je huis en inboedel daarom dus goed. Wij werken samen

met de Beste Schadeverzekeraar van Nederland, Nh1816 Verzekeringen.

Hoekstra Assurantie B.V. • Wijk 4 22 8321 GD • Urk 0527-681396 info@hoekstra-urk.nl • www.hoekstraurk.nl Huis

Hoekstra Assurantie & Makelaardij B.V. Wijk 4 22 • 8321 GD Urk • 0527-681396 info@hoekstra-urk.nl • www.hoekstra-urk.nl

Vergeet de verzekeringen niet!
gekocht?

Hypotheektips!

TIP 1

VERGELIJK VOORWAARDEN EN RENTE

De maandlasten laag houden is prettig. Kiezen voor de laagste rente lijkt dan de beste optie, maar het is niet altijd zo dat de geldverstrekker met de laagste rente ook het beste bij jouw situatie past. De voorwaarden van een geldverstrekker kunnen nu en in de toekomst belangrijker zijn dan een rentevoordeel op korte termijn. Om een goede balans te zoeken tussen passende voorwaarden en een voordelige rente kun je het beste langsgaan bij een tussenpersoon. Een tussenpersoon heeft namelijk de mogelijkheid om samen met jou te kijken welke geldverstrekker het beste bij jou past. Zo heeft Hoekstra Assurantie & Makelaardij B.V. de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten bij meer dan 25 verschillende geldverstrekkers, waaronder bij bekende namen als RegioBank, SNS Bank, Rabobank, ABN Amro en ING.

LET OP MET ANDERE LENINGEN

Ben je op zoek naar een (andere) woning, dan is het goed om te weten dat elke lening die je hebt invloed heeft op de hoogte van de hypotheek die je af kunt sluiten. Zo kan een telefoon op afbetaling, een studielening, een fietsplan, private lease of een roodstand op de betaalrekening veel invloed hebben. Een lening van €1.000,- zorgt al snel voor €8.000,- tot €10.000,- minder hypotheek. Omdat je langere tijd vast zit aan de afbetaling van de lening is het daarom goed om te bespreken of de lening invloed heeft op je mogelijkheden om een woning te kopen.

TIP 3

Een financiële buffer

Na een maandenlange jacht naar een huis is het opeens zo ver: je bod is geaccepteerd. Een heuglijk moment, maar ook het moment waarop het hypotheektraject ingaat. Als kersverse eigenaar kom je ineens voor allerlei keuzes te staan.

Want waar moet zoal op gelet worden bij het afsluiten van een hypotheek? Op deze pagina deelt Hoekstra Assurantie en Makelaardij vijf waardevolle tips, die helpen bij het maken van slimme beslissingen over de toekomst van je woning. Koop je voor het eerst een huis, wil je je hypotheek herfinancieren, of wil je gewoon je kennis over hypotheken vergroten? Lees dan snel verder!

Belangrijk! LET OP VERSCHIL TUSSEN WOONLASTEN EN MAANDLASTEN.

TIP 5

AANVULLENDE

MOGELIJKHEDEN

kan helpen voor én na de

Een financiële buffer achter de hand houden is altijd slim. Zowel voor als na de koop van een huis. Bij de aankoop van een woning kan de buffer helpen om de financiering passend te maken. Ook kun je met de inleg van eigen geld zorgen voor een lagere hypotheek en dus lagere maandlasten. Nadat een woning is aangekocht is er soms ook geld nodig voor het aankleden of aanpassen van de woning. De inschatting van deze kosten is soms lastig. Door geld achter de hand te houden voorkom je de situatie dat er extra geleend moet worden. TIP 2

tijd

Er zijn op het internet veel toepassingen om uit te rekenen hoeveel hypotheek je op kunt nemen. Een groot gemis bij deze toepassingen zijn onder andere de aanvullende mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat je bij gemeente Urk onder voorwaarden in aanmerking kunt komen voor een starterslening? Hierdoor kun je als starter een hogere hypotheek afsluiten en alsnog de koop van je droomhuis realiseren.

Ook kan iemand zijn huidige lage rente onder voorwaarden meenemen bij het aankopen van een andere woning. Kom dus zeker een keer bij ons langs om je te laten informeren over de aanvullende mogelijkheden.

61 /// WOONmagazine
TIP
4

Nieuwe loting Zeeheldenwijk: 27 prachtige hoek- en tussenwoningen!

Maak jij van de Zeeheldenwijk jouw nieuwe thuishaven?

Bekijk de digitale kavelkaart en schrijf je in!

www.zeeheldenwijk-urk.nl

Duurzaamheid op Urk: groene kansen voor huis en tuin

Maak gebruik van de nieuwste subsidieregeling!

Vergroening van je huis, waarom zou je dat doen? Wethouder Willem Foppen vertelt wat het je allemaal op kan leveren. “Op het gebied van leefbaarheid en woonplezier heeft een beetje groen meer invloed dan je denkt!” De provincie Flevoland biedt, in samenwerking met de gemeente Urk, een heel aantal subsidiemogelijkheden voor het vergroenen van huis en tuin.

Maar waarom zou je dit doen? Het vergroenen van je woning en tuin is een slimme keuze. Wethouder Willem Foppen legt het uit: “Beplanting om en op je woning heeft veel voordelen. Niet alleen heeft een groene omgeving bewezen voordelen voor het welzijn, maar

Wist je dat onze wethouder ook een groendak heeft? Deze heeft hij zelf aangelegd.

ook op het gebied van leefbaarheid en onderhoud. Wist je bijvoorbeeld dat beplanting in de tuin, op de gevel en op het dak een direct positief effect heeft op de temperatuur, vooral in de zomer? Groen zorgt voor verkoeling. Tegels, daken en muren absorberen zonlicht en warmte en stralen dit weer uit. Dit zorgt weer voor extra warmte tijdens de zonnige dagen, zowel binnen als buiten. Een simpel grasveldje of plantenbakken aan de gevel helpen hier al bij. Naast het feit dat gras en planten zelf niet opwarmen, verkoelen ze juist extra. Door de hoeveelheid vocht die planten en gras vasthouden en verdampen in de zon wordt de lucht een stuk koeler. Zie het als een natuurlijke airco, ook zonder schaduw. Zo kun je ‘s zomers nog meer genieten van je huis en tuin.”

Nog een praktisch voordeel: “Een tuin met beplanting verzakt veel minder dan een tuin met tegels. Wortels

63 /// WOONmagazine

van planten houden de bodem stevig en nemen overtollig regenwater op. Zo ondervind je dus geen wateroverlast en spoelt de grond niet weg. Bij een tegeltuin is dit vaak wel het geval. De tegels liggen op zand. Wanneer het dan langdurig regent, spoelt dit zand onder de tegels vandaan en verzakt de tuin. In zo’n situatie is een groene tuin dus ook goedkoper. Je tuin blijft mooi en water is geen probleem meer. Ook het opvangen van regenwater, bijvoorbeeld in een regenton, heeft hier een grote positieve invloed op. Als je dit water vervolgens zelf kan gebruiken bij bijvoorbeeld het bewateren van planten in de zomer of het doorspoelen van je toilet is er dus geen sprake van overlast.”

Er zijn dus genoeg persoonlijke voordelen aan het vergroenen van je huis en tuin, maar daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met toekomstige wetten en regels met betrekking tot dit thema. “In de Oranjewijk en Zeeheldenwijk op Urk is het al verplicht om een vorm van regenwateropvang te hebben. In de toekomst wordt het verduurzamen van je huis en tuin een steeds belangrijke kwestie en komen hier naar alle waarschijnlijkheid nieuwe regels voor, ook voor bestaande bouw. Werk vooral vooruit en investeer nú in een leefbaar Urk. Voor jezelf maar ook voor onze toekomstige generaties.”

Voor meer informatie over alle subsidiemogelijkheden kijk je op www.flevoland.nl/loket/subsidies/groene-daken-en-gevels of scan de QR-code op deze pagina.

DE SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE:

VERGROENEN VAN DE TUIN

Vervang je tegels door beplanting en krijg € 10,00 euro per m² aan subsidie, met een maximum van € 500,00. In het geval van vaste planten, bomen en struiken krijg je € 10 extra per m².

GROENE DAKEN

• Leg op je platte dak een biodivers- of groendak aan, en krijg tussen de € 25,00 en € 35,00 per m² aan subsidie.

• Regenwateropvang: Investeer in een regenschutting, regenton, ondergrondse wateropslag of een andere vorm van regenwater opslag en ontvang € 25,00 subsidie per 100 liter opslag, met een maximum van € 100,00. In het geval van een regenschutting kan dit oplopen tot maximaal € 200,00.

REGENWATERINSTALLATIES

• Installeer een regenwatersysteem om je toilet mee door te spoelen en ontvang subsidie tot wel € 1000,00.

• Groene gevel: Investeer in verticale aanplant op de gevel en ontvang maximaal € 100,00 euro per m², met een maximum van € 2500,00.

65 /// WOONmagazine

Bezoek één van onze showrooms.

Warmtestore Kampen

Industrieweg 4A

8263AC Kampen

038-8500776

650m2

Warmtestore Mijdrecht

Industrieweg 17 3641RK Mijdrecht

0297-445022 1000m2

Warmtestore Ambacht

Noordeinde 118A

3341LW Hendrik-Ido-Ambacht 078-2049110 150m2

Warmtestore Veghel Doornhoek 3766

5465TA Veghel 0413-367911 1200m2

Warmtestore is de grootste en meest gespecialiseerde haardenzaak van Nederland. Bij Warmtestore vindt u alles op het gebied van houtkachels, gashaarden, bio-ethanol haarden en elektrische haarden. Ook voor maatwerkmeubels en oplossingen naar wens bent u op het goede adres. Warmtestore voert het gehele proces, aankoop tot installatie, uit in eigen beheer. Een totaaloplossing van A tot Z.

www.warmtestore.nl - 038 85 00 776

OPRICHTING WARMTESTORE

Warmtestore, de grootste haardenspecialist van Nederland, is opgericht door Jeroen Hup in 2000. Sinds 2011 runnen Jeroen Hup en Herman van Dalfsen samen Warmtestore. Herman als commercieel directeur en Jeroen als algemeen directeur. Samen hebben zij de afgelopen jaren gebouwd aan hetgeen wat er nu staat: een viertal vestigingen in Kampen, Mijdrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Veghel. Luxe ingerichte showrooms waar de klant zich optimaal kan oriënteren.

“Bedrijven als deze runnen doen ze natuurlijk niet alleen, maar met een team van uiterst gedreven en betrokken medewerkers. Alles met als één gezamenlijk doel: klanten blij maken door ze met passie te bedienen in het gehele aankoopproces, om zo hun ideale door opstelling te realiseren.

TIJDEN VERANDEREN

Tijden veranderen, zo ook de manier waarop de klant zich oriënteert. Waar men vroeger de lokale haardenzaak bezocht, oriënteert men zich tegenwoordig via internet. Men wordt overspoeld met een grote hoeveelheid informatie en producten via het internet, mail, social media etc. Voor ons een hele uitdaging om via alle kanalen zichtbaar te zijn en onze klant te voorzien van de juiste infor-

matie. Om er zo alles aan te doen waar wij als Warmtestore voor staan, namelijk betrouwbaarheid en kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

EERLIJK EN DESKUNDIG ADVIES

Wij zoeken graag samen met de klant naar de haard of kachel die perfect past bij zijn of haar woonwensen. Bij ons krijgt de klant daarom altijd een eerlijk en deskundig advies door onze adviseurs. We bieden het complete pakket; van een vakkundige installatie door gecertificeerde installateurs tot prachtige maatwerk haardmeubels. Installatie doen wij, dankzij ons grote netwerk aan installateurs, door heel Nederland.

HAARDOPSTELLING

OP MAAT

Bij Warmtestore helpen wij de klant graag bij het vinden van zijn of haar droomopstelling. Of dat nou een vrijstaande houtkachels is met installatie of een inbouw gashaard met een meubel op

maat. Een haardopstelling is in vele uitvoeringen, materialen en maten mogelijk. Denk aan een wandkast, cinewall, haard met tv-meubel of een luxe plateau van natuursteen. Het fijne van een haardopstelling op maat is dat wij deze naadloos kunnen aansluiten op de rest van het interieur en de woonruimte.

Warmtestore is ook officiële dealer van gerenommeerde merken haarden en kachels. Bij ons kan men terecht voor vele merken haarden en kachels, van betaalbare kachels tot aan luxe haarden met de nieuwste technieken. Een compleet aanbod waarin onze klant zeker een haard of kachel kan vinden die past bij zijn of haar wensen en interieur.”

Warmtestore

Industrieweg 4A, 8263 AC Kampen www.warmtestore.nl  @warmtestore

67 /// WOONmagazine

Een nieuwe overkapping moest er wel komen. Door de fantastische service die Houtbouw Visser bij het vorige project had geleverd, was de keuze voor Jeroen en Nellie snel gemaakt.

De nieuwe constructies zijn van A tot Z door Houtbouw Visser geregeld. Nellie blikt terug: “Na de brand is Klaas Willem (KW) bij ons langsgekomen en toen hebben we met zijn drieën gebrainstormd over een nieuwe indeling van onze tuin. Om familie en vrienden te kunnen ontvangen zijn er twee aparte zitgelegenheden gerealiseerd, de buitenkeuken met houtkachel achterin en de overkapping met een prachtige lichtkoepel aansluitend op onze woonkamer. Ook in materiaalkeuze gaf KW ons goed advies. Op zijn advies hebben we gekozen voor een moderne look met een houten accent. Door een thermische warmtebehandeling is dit hout onderhoudsarm én milieuvriendelijk.”

BLIJVEN ONTWIKKELEN

“Anders is het wel”, vertelt Jeroen. “Eerst hadden we een relatief simpele houten constructie, maar het nieuw geleverde werk overstijgt dat volledig. De overkapping met lichtkoepel, aangebouwde schuur en overdekte buitenkeuken met zithoek en vrij uitzicht zijn

WOONmagazine /// 68

Eens een klant, altijd een klant!

Jeroen van Opstal en Nellie Ras zijn blij met de service van Houtbouw Visser

)

Oud-en-nieuw 2022/2023: brand op de Amaliahof 29. Nadat er een ‘kotterpijl’ op de overkapping is geland, vloog deze aan het huis in brand: een houten constructie die jaren eerder geplaatst werd door Houtbouw Visser. Bewoners Jeroen van Opstal en Nellie Ras zijn gelukkig beiden werkzaam bij de brandweer en hebben daarom de brand snel en vakkundig kunnen blussen. Zo bleef het huis gespaard.

perfect door Houtbouw Visser afgewerkt. De tekeningen, de indeling, het inmeten, alle bouwmaterialen en de kachel, zijn ons volledig uit handen genomen! Zo zie je wel hoe het bedrijf is blijven ontwikkelen sinds ons vorige project.”

AANPAKKEN EN PROFESSIONEEL

Het werk duurde zo’n twee weken én dat terwijl KW met een gebroken voet zat. “Ondanks zijn blessure kwam hij elke dag het werk afstemmen. Samen met zijn vader en broer zorgde hij ervoor dat alles netjes werd afgewerkt en aangepakt. Alles klopt, tot in detail. Van de spotjes in het plafond, tot de plaatsing van de buitenkeuken, we hadden het zo niet kunnen dromen! Wij zijn wederom ontzettend tevreden met het professionele werk wat Houtbouw Visser voor ons geleverd heeft.”

Houtbouw Visser

Westwal 11a 8321 WG Urk (0527) 68 84 10 www.houtbouwvisser.nl info@houtbouwvisser.nl

69 /// WOONmagazine
Hypotheken Verzekeringen Vermogen Adres Wijk 2-52, 8321 ES Urk Telefoon 0527-701768 E-mail info@geldhuys.nl Website www.geldhuys.nl
of verbouwplannen? Financier het met een hypotheekspecialist van Geldhuys!
Bouw-

Bestaande woning of een nieuw te bouwen woning?

Als het op het woningaanbod aankomt, dan is dit simpelweg op te delen in bestaande woningen en nieuw te bouwen woningen. Regelmatig krijgen we bij Geldhuys de vraag of het eigenlijk verschil maakt of je een hypotheek aanvraagt voor de aankoop van een bestaande woning of voor een nieuw te bouwen woning. Kort gezegd: ja, dat maakt een groot verschil! Nieuwbouw heeft veel voordelen, maar er zijn ook onzekerheden die je bij de koop van een bestaande woning niet hebt. We vertellen hier graag meer over.

AANDACHTSPUNTEN NIEUWBOUW

 De kosten van materialen en arbeid kunnen in korte tijd sterk stijgen. Voor wiens risico komen deze kostenstijgingen? Voor het risico van de aannemer of voor jou als opdrachtgever?

 De aannemer kan tussentijds failliet gaan. Hoe zit het dan met het afbouwen van de woning? En wie gaat betalen, indien de failliete aannemer bij de bouw fouten heeft gemaakt?

 Wanneer tijdens de bouw ‘meerwerk’ gaat ontstaan, is dat dan nog te financieren?

 Wanneer de nieuwe woning ‘klaar’ is en je

WIST JE DAT...

 De starterslening in Urk verkrijgbaar is voor nieuwbouwwoningen en bestaande woningen

Klanten belonen ons met 5 sterren!

nog het ‘oude’ huis moet verkopen: Hoelang duurt dat en is de verkoopprijs nog ongeveer wat je in gedachten had toen je met de nieuwbouw begon?

Dit laatste punt noemen ze een overbruggingshypotheek. Dit proces gaat als volgt: Met de bank kom je overeen dat deze een lening verstrekt voor het totale bedrag dat je denkt nodig te hebben voor de kosten van de nieuwe woning. De bank leent je dit bedrag onder de voorwaarde dat, wanneer de nieuwe woning klaar is, je daar gaat wonen en je oude woning verkoopt en de lening die op die woning rust aflost. De bank stort het volledige bedrag voor de bouw van de nieuwe woning op een aparte rekening (bouwdepot).

Uit dit bedrag kun je dan telkens de facturen betalen die de aannemer je stuurt tijdens de bouw. Over het bedrag op deze rekening krijg je van de bank rente en over het bedrag dat je opneemt om de aannemer te betalen betaal je rente.

Het financieren van een woning die je zelf laat of gaat bouwen is zeker mogelijk, maar het is toch echt anders dan de financiering van een bestaande woning.

WONING VERDUURZAMEN

De aankoop van een woning is het ideale moment om na te denken over het energiezuiniger maken van je woning. Ook grote verbouwingen zijn goede momenten om tegelijkertijd het onderwerp ‘verduurzaming’ in overweging te nemen. Er zijn verschillende redenen om dit te doen:

 De (verkoop-)waarde van je woning stijgt naarmate de woning meer energiezuinig is;

 Het nog steeds mogelijk is om fiscaal gunstig aan kinderen te schenken

 Een lening van ouders aan kinderen bij de aankoop van een woning voor zowel de ouders als het kind voordelen oplevert

 Bijlenen voor een verbouwing zowel mogelijk is bij het kopen van een woning, maar ook als je al eigenaar bent

 De rente voor een verbouwing ook (weer) voor 30 aftrekbaar is op de inkomstenbelasting

 Aflossingsvrij lenen nog steeds mogelijk is (ook bij verhuizing)

 Het mogelijk is om ook nog na pensioengerechtigde leeftijd een nieuwe hypotheek aan te gaan

 Je de overwaarde van je woning kunt opnemen als aanvulling op je pensioen

 Zelfstandig ondernemers vaak na één jaar zelfstandigheid al in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek

 Een woninglening van je bedrijf buiten de wet Excessief Lenen valt

 Je beperkt de maandelijkse energielasten;

 Het leefklimaat in je woning wordt aangenamer;

 Je draagt je steentje bij voor een kleinere CO2 voetafdruk.

Er zijn op dit moment veel mogelijkheden om de verduurzaming van je woning mogelijk te maken. Niet alleen via aantrekkelijke opties bij je hypotheek, maar ook door subsidies van overheid, provincie en bepaalde gemeenten. Neem bij de aankoop of verbouwing van een woning even de tijd om ook na te denken over het verduurzamen van deze woning.

Meer weten?

71 /// WOONmagazine

Concordia Keuken & Bad Heerenveen

Jousterweg 44 t 0513 - 653 365 Concordia Keuken & Bad Meppel Zomerdijk 3b t 0522-276 510

Daarom Primo Keukens

• Duitse topkwaliteit en milieubewust geproduceerd • Geen ondoorzichtige acties; altijd een scherpe en eerlijke prijs

• Vakkundig en vriendelijke adviseurs

Sanitair
PVC vloeren
Deuren
Keukens | Badkamers |
| Tegel |
|
H ètad res voo ri ed ereen di e b ouw t enverb ouwt 40.000 artikelen op voorraad Comp ete zaagafdeling Aanhanger te leen voor onze klanten Drive-in magazijn: snel en droog laden P ampus 4 , Urk | www.bouw ce n te r co n co rdia.nl Opening s tijde n Maanda g - vrijda g7.00 - 13.00 uur - 14.00 - 1 8.00 uu r Zate rda g 8.00 - 12 .00 uu r Bouwcenter Concordia weet hoe ’t werkt
www.concordiakeukenenbad.nl
PRIMO KEUKENS DRONTEN | DE AAR 37 | 0321 728 006 Heerenveen | Hardenberg | Meppel | Kampen | Almelo | Roden | Emmen
INCL. APPARATUUR Primo adv alg Dronten 0124 185x133mm.indd 4 16-02-2024 14:13
€ 6.835,-
‘Het is een plek voor ons allemaal’

Kobus en Maria Korf maakten van hun huis een thuis

Het doet meteen gezellig aan. Een ruime, lichte keuken, gezellige eethoek en een speciale koffiecorner. Maar wat misschien nog eerder opvalt, is de kleur van de banken, barkrukken én koffiekopjes. Roze. De lievelingskleur van Maria werd onverwacht het hoofdthema van het interieur. Het was even wennen, maar inmiddels is Maria hartstikke blij met die keuze: “Het is net zo mooi geworden als op het plaatje.”

Dat de woning op De Brug van boven naar beneden een flinke metamorfose heeft ondergaan, wordt al snel duidelijk. Er is een dak op de garage gekomen en een aanbouw aan de keuken geplaatst. Beneden ligt een nieuwe vloer en zijn muren verdwenen. Ook boven is er veel veranderd; het hele bouwproces

73 /// WOONmagazine
FOTO’S KEUKEN: ANGELA SCHOLTUS

De Botter B

110 moderne woningen in een gevarieerde mix

Ook graag wonen in De Botter? De verkoop van fase 4 gaat binnenkort van start! Alle informatie over de appartementen en rijwoningen kun je op je gemak bekijken op www.debotter-urk.nl. De verkoop van de rijwoningen verloopt via een lotingsprocedure van de gemeente. Meer informatie hierover is te vinden op www.zeeheldenwijk-urk.nl.

vereiste best wat aanpassingsvermogen van de familie. “Ik heb mijn verstand op nul gezet en per dag gedacht. Anders overzag ik het niet meer.”

‘EVEN SLIKKEN’

Ondertussen gingen Kobus en Maria samen op pad om meubels uit te zoeken. “Ik zou alles een beetje neutraal houden, ten minste, dat was het idee. Maar toen ik eenmaal in de woonwinkel was, zag ik een roze bank staan. Die vond ik zo gaaf, ik was er weg van. Mijn man vond hem ook mooi, dus toen hebben we in diezelfde winkel meteen ook barkrukken, een vloerkleed en kasten gehaald. Alles in roze-tinten.” Eenmaal thuis sloeg de twijfel toch toe. ,,Ik dacht: wat heb ik uitgehaald?! Toen de bank een paar weken later bezorgd werd, moest ik ook even slikken. Ik dacht dat hij lichter van kleur was. Toch straalt deze kleur juist ook veel warmte uit en ben ik uiteindelijk heel blij met onze bank en andere roze spullen.”

IN ÉÉN DAG GESLAAGD

Gelukkig werd de bank ook door de rest van het gezin goedgekeurd. Maar de keuken blijkt de place to be te zijn in huize Korf. Het is de plek waar de familie samen eet en bekkies doet en waar gezellig bijgekletst wordt. “We zitten hier altijd, de stoelen zitten ook gewoon lekker. Uiteindelijk ben ik ook het meest blij met de keuken. Het is ons centrale punt, een plek voor ons allemaal.” Voor hun kookeiland slaagden Kobus en Maria bij Concordia Keuken & Bad in Meppel. “BouwVast deed hier de hele verbouwing en raadde ons Concordia aan. We zijn er meteen naartoe gegaan en zijn in één dag voor zowel onze keuken als onze badkamer geslaagd. Het is een hele mooie showroom, we werden meteen fijn geholpen.”

TIJD VOOR PLAN B

Na de eerste afspraak krijgen Kobus en Maria een 3D-tekening mee

naar huis, om nog eens rustig na te denken over de bedachte ontwerpen en opstelling. Maar eenmaal thuis ontdekt Maria dat de afmetingen niet kloppen en dat het kookeiland helemaal niet past. “De hele tekening is toen omgegooid en er werd iets totaal anders bedacht. Ze vonden het geen probleem, niets was ze te gek. In de winkel heb ik ook flink zitten schuiven met meubels, zodat ik het voor me kon zien. Ze lieten me rustig mijn gang gaan en bleven vriendelijk.”

EEN ‘VAN DER VALKBADKAMER’

Een aantal maanden later worden de keuken en badkamer geleverd en geplaatst. De onderdelen voor de badkamer vormen samen een prachtig eindresultaat. “We hebben meerdere keren de opmerking gehad dat het zo een Van der Valkbadkamer is.” Ook het kookeiland is precies zoals Kobus en Maria het voor ogen hadden. “De uitwerking van de tekeningen is perfect. Aan de kleinste details is gedacht, en alles is mooi strak afgewerkt.” Na vier maanden verbouwen is hun huis dan eindelijk écht af. “We zitten de komende tien jaar goed, ik ben er nou mie an”, lacht Maria. “Voorlopig geen mannetjes meer hier in huis.”

Concordia Keuken & Bad

Zomerdijk 3B, 7942 JR Meppel 0522 - 276 510 www.concordiakeukenenbad.nl

75 /// WOONmagazine
FOTO’S BADKAMER: HARM-HENDRIK KOFFEMAN
“Het betrekken van Dirk-Jan zijn ouderlijk huis was een bijzondere stap”

Binnenkijken bij het nieuwe huis van interieurontwerpster Jeline Ras

Toen het huis van haar schoonmoeder verkocht zou worden, ging Jeline Ras aan de slag met het maken van een interieurontwerp om de verkoop te stimuleren. Tijdens het ontwerpproces kwam echter het idee ter sprake om zélf de woning te betrekken. Na veel wikken en wegen kwam dan toch het besluit: deze speciale woning wordt hun nieuwe, maar toch vertrouwde plek.

77 /// WOONmagazine
Jeline, samen met zoontje Gerrit-Jan en haar schoonmoeder in de chalet.

De moeder van Dirk-Jan woont nu in een chalet achter het huis. “Mijn schoonmoeder heeft tijdens het proces veel vrijheid gekregen van de chaletbouwer in keuzes voor de inrichting. Hier hebben voornamelijk Dirk-Jan en zijn zus Daniëlle veel bij geholpen. Met zijn drieën zijn ze wezen kijken bij de chaletbouwer om bijvoorbeeld de keuken uit te zoeken. Zij hebben hun moeder echt geholpen om het chalet tot haar nieuwe thuis te maken. Mijn schoonmoeder is erg gelukkig op haar nieuwe, maar toch vertrouwde plekje. Daarnaast vindt ze het prachtig om te zien wat we met de rest van woning hebben gedaan. Dat maakt mij erg gelukkig!”

Het gezin woont inmiddels twee maanden op Kamperzand nummer 9. “Mijn man en ik hebben ons eerst afgevraagd of dit huis niet te groot is voor ons vieren, maar aangezien er hier ook de ruimte is om mijn bedrijf aan huis te hebben, gingen we er toch voor. Daarnaast ontstond er ook meteen de oplossing om Dirk-Jan zijn moeder een plekje te bieden achter het huis, in een eigen chalet. Dit gaf voor ons echt de doorslag om het toch het doen!”

DE JUISTE BALANS

Toen de knoop was doorgehakt, ging Jeline samen met haar man en schoonmoeder bezig om het gemaakte ontwerp te personaliseren. “Het fijne is dat we het huis zo hebben in kunnen richten dat er een goede balans is ontstaan tussen een moderne look en een aantal originele elementen. De vintage details en kleine accenten van de oude woning zorgen ervoor dat de herinneringen van de familie toch nog zichtbaar zijn. Zo schemert de geschiedenis van de woning mooi door.”

CREATIEVE OPLOSSINGEN

Bij een verbouwing moet er ook rekening gehouden worden met kosten. “Dirk-Jan is eigenaar van Ras Badkamers en Vloeren, hij weet dus ook veel van interieur. Tevens heeft hij goed oog gehouden op het budget.

WOONmagazine /// 78

Samen hebben we een heel gaaf eindresultaat kunnen creëren met creatieve elementen, zoals vintage openslaande deuren tussen de keuken en de woonkamer. Dit brengt super veel sfeer!”

EEN NIEUWE TUIN

Naast de nieuw geplaatste chalet is er nog meer veranderd in de tuin. “Er is nu natuurlijk wel wat minder ruimte in de tuin dan voorheen, daarom hebben we geprobeerd de beschikbare ruimte optimaal te benutten. We hebben een mooie verhouding kunnen creëren tussen zitgelegenheden, beplanting en ruimte voor de kinderen om te spelen. De heg tussen de tuin en het fietspad is nog niet zo groot, dus het is leuk om te zien dat mensen verbaasd opkijken als ze langs fietsen. Er is tenslotte een heleboel veranderd.”

KLANTEN ONTVANGEN

Jeline haar bedrijf, JR interieur advies, bevindt zich nu ook aan huis. “Voorheen was dit de garage, nu is het de perfecte plek om klanten te ontvangen. Er is lekker veel ruimte om samen te kunnen sparren over verschillende designkeuzes. Daarnaast geef ik klanten graag het advies om goed de tijd te nemen en prioriteiten te stellen. Vloerverwarming is bijvoorbeeld iets wat later veel moeilijker te realiseren valt, het is dus belangrijk om bij de basis te beginnen. Details aanpakken kan altijd nog!”

JR interieuradvies

Kamperzand 9 8321 PD Urk

www.jrinterieuradvies.nl Info@jrinterieuradvies.nl Tel. 06-46287379

Jeline werkt graag samen met lokale partijen, dit geldt ook voor de verbouwing van haar eigen woning. Totec Installatie, Vlak en Strak, De Boer Bouw, Marco Marknesse, KJ Coenen, Brouwer Woninginrichting, Nelson Interieurbouw, Timmerbedrijf Vlot, Petite Amie, Your Dream Gifts, Beyoutifull, Extra Verte, Tuin Totaal, Lub Janson, Simon Hoorn, Arma Keukens en Sanitair, BRC Marknesse en meer hebben allemaal bijgedragen aan de realisatie van het droomhuis van Jeline en Dirk-Jan.

79 /// WOONmagazine
De nieuwe keuken met sfeervolle eethoek is de perfecte plek om vrienden te ontvangen.

Kom gerust langs!

Hoekstra Assurantie B.V. Holkenkamp 100 8321 AZ Urk

T (0527)681396

E Info@hoekstra-urk.nl

I www.hoekstra-urk.nl

Ook voor uw hypotheek staan wij voor u klaar

watwietwillem@outlook.com

KANGOEROE EN BUIDEL

Als kind vond ik de kangoeroe nogal een fascinerend dier. Er was me namelijk verteld dat deze reuzen, naast ver-springers, ook uitstekende boksers waren. Een beetje kangoeroe, zeiden ze, kon in één klap Mohammed Ali tegen de vloer slaan. Nou, dat dwong respect af. Maar er was meer. In de buidel van zo’n reus zat dan het jonkie. Die buidel leek me als jochie de veiligste plek van de wereld. En tijdens de spaarzame uitjes naar de dierentuin, stond je daarom misschien wel het langst naar de kangoeroes te staren. ‘Ja, ik zag er ientjen’, riep je dan. En dat hoefde niet eens persé waar te zijn!

In de grote mensenwereld is alles anders. Waar het bij kangoeroes de kleintjes zijn die hun eerste jaren in de buidel starten, daar eindigen in onze werkelijkheid de oudjes opgehokt in een kamertje van het huis. Kangoeroe-wonen, noemen ze dat. Benjamin heeft bedacht dat het ook wel iets voor ons zou kunnen zijn. Hij woont nu al zolang bij ons in, vindt hij, dat we het wel officieel kunnen maken. Hij zou dan het huis kopen, voor een appel en een ei wel te verstaan, en wij gaan dan naar een inpandig te realiseren appartement. Hij heeft het al helemaal uitgedacht. Dat ‘luxe appartement’ kan dan wel in de garage, met de bijkeuken als inloop en een trap naar boven. Daar komt dan onze slaapkamer met badkamer ensuite. Dat klinkt ook al heel chique, maar wanneer ik er naar vraag, betekent het gewoon dat er een bad naast je bed staat. Mmm.

ken. Maar goed, hij de kachel, dan ook de hond. ‘Ik doen er een groote strik omeene’, zeg ik, ‘Puk oort vor de kachel’. De slaapkamer van Dochter blijft in ‘De Kangoeroe’ en voor ‘De Buidel’ komt een tweede oprit. Daarnaast mogen we gewoon gebruik blijven maken van de bergzolder en er komt een nieuwe schuur voor mijn brommers.

Voorlopig betekende kangoeroe-wonen namelijk vooral… diep in de buidel tasten!

Ik raak gematigd enthousiast. Dat betekent meestal dat het hard gaat. Ik zet een lijntje uit naar de gemeente voor de vergunningen, zoek uit wat het kost om ‘De Buidel’ volledig te isoleren en denk na over de warmtepomp of toch de volautomatische palletkachel. Wekenlang gaat het nergens anders over aan de koffietafel. Zuun en Dochter snuiten hun neus over het bedrag dat Ben straks voor ons huis gaat betalen: ‘Ze adden echt edocht tot et vúúl maar waard was’. En vooral Ben en ik verkneuteren ons met het gegeven dat we straks allebei een eigen stulpje hebben.

Dan gaat het toch nog mis. In de gezinsgroep stuur ik mooie - en vooral praktische - oplossingen voor de laatste levensfase. Een inloopbad, een traplift, een comfortabele sta-opstoel en nog veel meer. ‘We worden oud’, grap ik erbij en dat had ik beter niet kunnen doen. Die avond aan tafel begint Jannie erover. ‘Ik bin er nog niet an toe, Willem. Ik bin net vijftig ewest’.

Gelukkig mogen we meedenken. Ik heb wel wat wensen. De kachel bijvoorbeeld, hoe gaan we dat doen? ‘Die stot in de kamer’, zegt Ben, ‘die is dus van mij’. Dat is even slik-

‘Nou’, probeer ik wat meer realistisch te zijn, ‘we goan nor de zestig’. Het mag niet meer baten. ‘Mit tien joar nog maar ers probieren zuun’, zeg ik spijtig tegen Ben. En och, zo erg vind ik het nou ook weer niet. Voorlopig betekende kangoeroe-wonen namelijk vooral… diep in de buidel tasten!

81 /// WOONmagazine COLUMN
WILLEM

Kijk op onze Instagram voor meer inspiratie @hout_ambacht of op onze website www.houtenambacht.com

Net aangebrachtAan het drogenOpgedroogdLicht geoxideerdMedium geoxideerd

Net aangebrachtOpgedroogd is het gun metal Geoxideerd brons

De wand bij Jan en Babette is gemaakt in onze spuiterij. Het is  een speciale spuitbare metaalcoating, waardoor het de echte eigenschappen heeft van metaal. De wand werd afgewerkt met hoogwaardige, stoot- en krasvaste blanke lak die u gemakkelijk kunt reinigen. Wij bieden ook een bronzen, koperen of messing afwerking aan. Alle metalen kun je laten oxideren voor verschillende effecten.

Bij Jan en Babette mocht Hout & Ambacht deze keuken op maat realiseren. Er is een wand van geoxideerd ijzer als blikvanger. Daarnaast is er in de eigen houthandel hout uitgezocht voor de speciale kenmerken bij de afzuigkap en bij de verlichting boven het keukeneiland.

magazine
IJZER BRONS

DE MANNEN VAN HOUT & AMBACHT, MEUBELMAKERS VAN BEROEP.

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk interieurbouw. Daarnaast hebben wij een houthandel en spuiterij. Vorig jaar werden wij getroffen door brand. Wij zijn dankbaar dat wij dit jaar ons bedrijf mochten herbouwen en willen hierbij al onze klanten bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.

Wij zijn vanaf 22 april weer van start gegaan op onze locatie aan het Scheer 13. Wilt een mooi interieur of heeft u iets om op kleur te laten spuiten? Kom dan gezellig langs, de koffie staat klaar.

WOONmagazine /// 84
De steunbalken in de kamer zijn bekleed met hout. Dit creëert een mooie, landelijke look.

De familie Bakker woont in de polder

‘Heerlijk

al die ruimte!’

Ze woonden fijn aan de Grindrug, maar misten ruimte. Daarom besloot de familie Bakker twee jaar geleden te verhuizen naar een boerderij in de polder. Een plek waar de hele familie welkom is en waar ze zich enorm thuis voelen. “De ruimte heeft ons overtuigd om deze stap te nemen, de vrijheid die we nu hebben is heerlijk!’’, vertelt Willemien Bakker.

De man van Willemien, Hendrik, is eigenaar van Excellent Bouwwerken. “Tijdens de bezichtiging zagen we meteen veel potentie in de woning. Mijn man heeft er samen met zijn jongere broer en onze zoon binnen een half jaar echt een prachtige woning van gemaakt. Hij had precies voor ogen hoe alles moest worden. De boerderij aan de Zuidwesterringweg had al een aanbouw, maar de ruimtes waren erg hokkerig. Door een slimme, andere indeling profiteren we nu van ontzettend veel ruimte.’’

85 /// WOONmagazine

Hendrik zegt altijd: Onze woningen moeten het visitekaartje zijn van ons bedrijf.

WOONmagazine /// 86
De keuken is een eigen ontwerp van Excellent. Het zwart zorgt voor een mooi contrast in de kamer. De serre is één van de favoriete plekjes thuis. Een heerlijke plek om samen gezellig te kletsen aan tafel.

Lea, de zus van Willemien, woont ook in de polder. Lees haar verhaal op pagina 26.

‘NET ALSOF JE OP VAKANTIE BENT’

“Meer open ruimtes was een grote wens. De trap beneden is verplaatst en de muren tussen de woonkamer, keuken en eetkamer zijn opengebroken. Alles is nu lekker open. Vanuit de beneden verdieping hebben we op verschillende plekken mooi vrij uitzicht de polder in. Daar geniet ik enorm van, net alsof je op vakantie bent.”

Pronkstuk in de woonkamer is de doorkijkhaard. Die is zowel vanuit de woonkamer, keuken als eetkamer te zien.

ECHT EEN FAMILIEPLEK

“De serre is een aanwinst voor de woning. Daar zitten we vaak heerlijk in de zon, eten we kost of drinken we een bekkien. Bovendien hebben we hierdoor veel extra ruimte. We komen allebei uit een grote familie. Door de verhuizing is er genoeg plek om langs te komen. Op zaterdag komen verschillende familieleden langs om te eten. Onlangs vierden we bijvoorbeeld de verjaardag van m’n schoonvader bij ons, dat was heel gezellig. Ik geniet ervan dat we die mogelijkheden nu hebben.’’

BOVENVERDIEPING OP DE SCHOP

Ook de bovenverdieping is flink onder handen genomen. Ook daar zijn alle bestaande muren verdwenen en zijn nieuwe kamers gecreëerd. Dakkapellen zorgen voor extra ruimte én licht. Boven zijn er meerdere slaapkamers, een badkamer en een washok. De nieuwe indeling zorg voor meer licht en ruimte.

WONEN IN DE POLDER

‘Hoe bevalt het in de polder?’ is een vraag die de familie Bakker vaak hoort. Willemien glimlacht en zegt: Voor ons is het echt het beste van twee werelden. Alles is in de buurt, maar we wonen heerlijk vrij én hebben veel ruimte. Onze kinderen zijn wat ouder, daarom is het goed te doen. Onze zoon heeft een eigen plekje in de schuur om met z’n maos te zitten, onze dochters wilden graag paarden aan huis. In de schuur zijn stallen en buiten is een rijbak. En er is veel ruimte op het erf om lekker te spelen. De kinderen vinden het dus ook fantastisch. We wonen hier heel mooi!”

Keteldiep 23, 8322 MH Urk | tel. 06-47764698 tel. 06-12315107 | www.excellentbouwwerken.nl

87 /// WOONmagazine

Maak er dan meteen uitje van. Ga naar Paul Roescher Megastore in Apeldoorn of Rijssen. Met ruim 17.500 m2 vloeroppervlak vindt u daar de allergrootste collectie keukens, bijkeukens, badkamers, tegels, kasten en houten vloeren van Europa.

Duitse TOP-Kwaliteit keuken

Voorzien van wereldtop apparatuur met de allerlaatste technologische ontwikkelingen, robuuste kwaliteit scharnieren en laden met 20 jaar garantie! Elders betaalt u voor deze complete keuken minimaal 22.650,-. Onder andere inclusief luxe kookplaat met geïntegreerde afzuiging, tiptoets magnetron en RVS kokend waterkraan. Bezoek onze showroom en profiteer!

klantenvertellen 9,4

1700+ beoordelingen

Uw dagje uit wordt door mij volledig verzorgd met hapjes en drankjes. Daarnaast krijgt u deskundig advies over de meest nieuwe ontwikkelingen op gebied van koken, bakken en stomen en spraak- of temperatuurgestuurde apparatuur.

Bijkeuken in perfecte combinatie met uw keuken! • in 20 kleuren en frontvarianten • wist u dat u de bijkeuken compleet met apparatuur mee kunt financieren in het bouwdepot? Modern landelijke keuken in eigentijdse eilandopstelling. De prachtige schouw is de kroon op dit ontwerp.

Badkamer compleet zoals afgebeeld

Keuken kopen op z’n Twents!

Oer-Hollandse lage prijzen, Duitse kwaliteitskeukens en Twentse gastvrijheid. Geen korting, maar altijd direct de laagste prijs. Dat is het beste recept voor het aanschaffen van uw droomkeuken of badkamer.

U verdient uw reiskosten dubbel en dwars terug!

legden de hand op de allernieuwste generatie PVC vloeren!

12 Zekerheden van Roescher

1Europa's grootste keus

2Hoog in kwaliteit

3Lager in prijs dan waar ook

4Combi-voordeel

5Geen korting: altijd in één keer de laagste prijs

6Geen aanbetaling

7Meer dan 50 jaar ervaring: optimaal vakmanschap

8Afspraak = afspraak

9Perfecte planning: alle logistiek in eigen hand

10Vakkundige montage

11Eerlijke service door eigen servicedienst

12Gratis kookcursus voor apparatuur

Maak gebruik van ons gastvrij Twente arrangement!

Overdag bent u onze gast en wordt u persoonlijk geadviseerd.

’s Avonds ontvangt u een diner en een overnachting in een viersterren hotel. Na het ontbijt heeft u de dag voor uzelf. Dit

Megastore Apeldoorn Megastore Rijssen

PAUL ROESCHER KEUKEN•BAD•VLOER•KAST Open: di. t ⁄m vrij. 9-18 uur (zat. -16.30 uur). Koopavond = do. Zon/feestdagen gesloten.
arrangement kost slechts €25 voor 2 pers.
Incl. granieten werkblad 9995,-Elders 22.650,-! Incl. 6 apparaten Met Megastores in: Rijssen: Plaagslagen 2, (0548) 540 340 Apeldoorn: Vlijtseweg 196, (055) 360 1747 7 Hoe werkt het Combi-voordeel bij Roescher? Koopt u naast de keuken ook een badkamer, of een vloer? Dan ontvangt u daar extra voordeel. Meer voorbeelden op de website!
7995,3995,1505,1750,1750,Voorbeeld keuken incl. 5 app. Badkamer 4440,- -/- 10% 43 m2 tegelvloer 60x120cm 40 m2 PVC vloer 2103,- -/- 5% Grand metal deur systeem 1945,- -/- 10% 16.995,Alles bij elkaar: vanaf Slijtvast, voor zeer intensief gebruik. 100% watervast, geluidsabsorberend Ook prima zelf te leggen middels
modellen •
closing incl. reservoir • excl. glas In de kleuren Graphito, Cement en Light grey. 60x120 cm Tot 160 cm breed. Inclusief leggen. Voor intensief gebruik! Geen loopgeluiden meer! Onze vloereninkopers
klikverbinding.
vrijstaand bad in 3
badmeubel in 6 kleuren
kranen naar keuze in 6 kleuren
wandcloset met soft-
Incl. 5 apparaten. Trendline Atlantis Flamestone vloertegel 60x120cm NIEUW! Stone composiet visgraat vloer Trendline PVC: 8 nieuwe kleuren Schuifdeursysteem Bijkeuken A-merk Duravit Hippe mediterraanse wellness badkamer 5370,-Elders 10.743,2195,-Normaal 2925,35,-Elders 56,3995,-Normaal 7495,1750,-Van 1945,p/m2 52,95Elders 79,95 p/m2 49,95Elders 69,95 p/m2 599,-Normaal 1137,- Complete set • D-neo wandcloset • Softclose toiletzitting • Professioneel Duravit inbouwreservoir
bevestigingsmateriaal
20 jaar nalevergarantie.
Inclusief
en
Gaat u wonen in de Zeeheldenwijk? Er komt weer ruimte op Urk! Dan is een bezoek aan Paul Roescher onmisbaar! Europa’s grootste keus: 17.500 m2 Keuken - Bad - Vloer - Kast Paul Roescher is Lager in prijs dan waar ook!

‘Alles is tot in detail perfect afgeleverd’

Advies waar je wat aan hebt en keuze genoeg

Willem Pieter en Tinie Bosma-Hoekstra wonen nu een paar weken in hun eerste woning aan de Wilhelminalaan. Een mooie hoekwoning met als inrichting voornamelijk de stijl ‘hotel chique’. Deze stijl komt terug in de keuken en badkamer, met dank aan Paul Roescher!

GROTE MEGASTORE

“Mijn tante heeft een keuken van Paul Roescher en kreeg een ‘golden ticket’ door de brievenbus. Dit was een actie van Paul Roescher omdat zij 50 jaar bestaat. Hierdoor hadden we een leuke korting op onze keuken, waardoor ons budget wat ruimer was.”

“Toen we bij Paul Roescher binnen kwamen hadden we meteen een goed gevoel. Het is een grote zaak met genoeg keuze. We kwamen er in eerste instantie alleen voor een keuken, maar hebben er ook onze badkamer uitgezocht. Ik wist van te voren precies wat ik wilde en dat maakte het uitzoeken ook gemakkelijker. Bij Paul Roescher dachten ze met ons mee en tekenden het uit. Zo hadden we er ook een beeld bij. Ook gaven ze goede tips. In onze badkamer is een raam, hier hadden wij geen rekening mee gehouden, maar Paul Roescher wel en gaf daarom praktische tips.”

SPECIALE WENS

“Graag wilde ik in de badkamer een marmeren wand, maar de rest wel strak. Wat ik ook gaaf vond was een staande kraan uit de grond bij het bad en een zwarte douchewand, dit was

allemaal mogelijk! Ook was het binnen 10 weken geplaatst in ons huis. Wij hadden geen haast, maar het plaatsen was allemaal goed geregeld. Roescher kiest voor de installatie vaak voor plaatselijke monteurs. De Urker Johannes Pasterkamp van Jopsen Montage heeft de keuken geplaatst en heeft dit heel netjes afgeleverd.”

NA SERVICE

“De na-service van Paul Roescher is ook top. We waren een toiletrolhouder vergeten te bestellen. We hebben toen gebeld naar Paul Roescher. De volgende dag werd het meteen al geleverd. De badkamermonteurs konden deze dus plaatsen. Achteraf kregen we nog een mail met de vraag of alles naar wens was en als we nog iets nodig hebben ze dat na kunnen bestellen in dezelfde stijl als de rest. Dat is ook fijn om te weten.”

“Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat en raden het bedrijf bij iedereen aan!”

Paul Roescher

Showroom Rijssen: Plaagslagen 2, 7463 PH Rijssen

Tel. 0548-530350

Showroom Apeldoorn: Vlijtseweg 196, 7317 AN Apeldoorn

Tel. 055-3601747

www.paulroescher.nl

89 /// WOONmagazine

Opbergkast Apache voor 1299,-

Salontafels Rimini Set van 2 van nu voor 299,- 199,-

Bank Husky 2-zits bank vanaf 1189,-

Zoals afgebeeld 3899,-

Ontwerp jouw eettafel Zoals afgebeeld Massief, Deens ovaal, 220x110cm, Crosse poot voor 1439,-

Scan de QR-code en ontwerp je tafel!

Armstoel Carita Draaibaar van nu voor 299,- 269,-

Armstoel Salina van voor 199,- 169,-

Stoel Donna voor 169,-

Tasveld 2 IJsselmuiden | 5.000m2 wooninspiratie | www.debommel.com
De
van Overijssel!
mooiste en grootste woonwinkel
Tv -meubel
Steelwood

5000 m2 wooninspiratie maakt De Bommel Meubelen uniek in Overijssel

Vijfduizend vierkante meter met oersterke banken, tafels, eetkamerstoelen en kasten in elke woonstijl. De Bommel Meubelen in IJsselmuiden is in deze regio de woonwinkel waar je verrast gaat worden. “Mooie meubelen, maar ook sterke meubelen, die tegen een stootje kunnen”, zegt Klaas Berends van De Bommel Meubelen.

De vestiging in IJsselmuiden is anderhalf jaar open, maar De Bommel Meubelen bestaat al dertig jaar. “Met twee fabrieken en meubelmakerijen, een eigen logistieke dienst, veertien winkels, een webshop, een splinternieuw distributiecentrum waar we trots op zijn”, somt Berends op. “De eigenaren zijn zelf begonnen met het maken en verkopen van meubels. Dat is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een serieuze winkelketen.”

Veel meubelen worden op maat gemaakt. “Configureerbaar noemen we dat. Je kunt de meubels zelf samenstellen. Vorig jaar maakten onze klanten kennis met onze 3D-tafelconfigurator. Daar komt er binnenkort eentje voor tv-meubelen bij. Zo kun je in stappen je hele meubel zelf configureren, de vorm, de indeling, het materiaal, de kleur, welk type pootjes wil je eronder, wil je hem aan de wand of op de plint, het aantal vakken, met lades of een klep. En per element kun je ook nog de kleur bepalen. Echt supereenvoudig. Wat vroeger met een tekening op een lessenaar in de winkel gebeurde , doe je nu zelf als klant, heel eenvoudig in de 3D-configuratie.”

“Deze techniek is niet uniek. Wat het uniek maakt is de dertig jaar ervaring met het maken van meubelen naar de wens van de klant”. Leuk feitje? De 3D-configuratie kun je ook met virtual reality via je mobiele telefoon of tablet in je woonkamer plaatsen. “Dan zie je meteen hoe het bij je bestaande meubels staat.”

Die techniek gaat steeds verder. “We zijn druk bezig om dit voor banken ook mo-

gelijk te maken. We hebben een enorme collectie, dus daar zit veel voorbereidend werk in.” Daar komt bij dat de banken van De Bommel al modulair zijn. “Daar kun je echt veel kanten mee op. Je bepaalt zelf de indeling, de kleur, het type stof en het soort pootjes. Vroeger moest je echt naar de winkel om dat te zien en te kijken of ze daar de gewenste opstelling hadden. Dat kan tegenwoordig ook online. Vervolgens kom je naar de winkel om het zitcomfort te ervaren en de stof te voelen”

De Bommel Meubelen is een servicegericht bedrijf. “We willen dat mensen lang van een meubel kunnen genieten. Dat realiseren we door goede producten te verkopen tegen normale prijzen. Dat kan doordat we het zelf te produceren, of inkopen maar dan met de kennis van iemand die zelf meubelen maakt. Vervolgens is het heel belangrijk dat de klant er met vertrouwen van kan genieten. Één van de oplossingen die we daarvoor bieden is De Bommel Furniture Care. Daarmee gaan we verder dan de standaard fabrieksgarantie die je als klant krijgt, en al superveel zekerheden biedt. Furniture Care gaat onder andere ook over meubelbescherming bij een dagelijks ongelukje zoals die in huis kunnen gebeuren. Het gaat ook verder dan de standaardgarantie op frames en binnenwerk.”

De Bommel Meubelen heeft veertien winkels, vooral in het westen en midden van het land. “De vestiging in IJsselmuiden is met ruim vijfduizend vierkante meter één van de grootste meubelzaken in Overijssel. In vergelijking met onze andere filialen is het ook een grote vestiging,

er zijn er ‘slechts’ 4 die zo groot zijn. En omdat hij zo groot is, hebben we er altijd de allernieuwste collectie staan. Waar de meeste ‘Bommel winkels’ zich op een meubelboulevard bevinden, staat onze winkel in IJsselmuiden op zichzelf. Het grote voordeel daarvan is dat we daardoor een grote, ruim opgezette winkel hebben kunnen realiseren.

Berends ziet graag dat de vestiging van De Bommel Meubelen in IJsselmuiden een begrip wordt in de regio. “Dat willen we bereiken door een hoge kwaliteit meubelen te leveren tegen een scherpe prijs en een super goede service. De beste reclame is nog steeds mond-op-mond.

We zien het liefst dat de klant niet één keer, maar vaker komt.” Berends somt de argumenten daarvoor op: “Hier staat een fantastische collectie, shop je een volledige inrichting, staat je auto gratis voor de deur geparkeerd en krijg je uiteraard een lekkere bak koffie.

Zo’n totaalaanpak werkt. “Je ziet dat ook terug in onze winkel in De Lier in Zuid-Holland, dat is onze oudste ‘standalone winkel’. Die zit er al dertig jaar en daar komt generatie op generatie terug in de winkel.”

“Het is belangrijk voor De Bommel Meubelen dat ze alles in eigen hand houden, van het ontwerp tot de service achteraf. “

De eigenaren hebben als motto: “Wat je zelf kunt doen, moet je niet door een ander laten doen.” Dat is nog steeds zo. Het voordeel van eigen fabrieken is ook dat je weet hoe de producten in elkaar zitten en hoe we de kwaliteit hoog kunnen houden. We leveren met eigen bezorgers, we hebben een eigen servicedienst en eigen mensen om dingen te repareren. We hebben alles in eigen hand en nemen ook de verantwoordelijkheid. We willen ervoor zorgen dat het meubel lang in gebruik blijft bij een klant.”

De Bommel Meubelen Tasveld 2 8271 RW IJsselmuiden www.debommelmeubelen.nl

91 /// WOONmagazine

Schoonmaken een akelig karweitje? Helemaal niet, vinden de zussen Jannie, Jans en Lidy. “Juist van een lekker schoon en opgeruimd huis wordt een mens toch gelukkig!” Jannie en Jans zorgden er jarenlang voor dat het kantoor van GBU spik en span was. De kranen blonken, de gangen roken elke ochtend fris en nergens was een stofje te bekennen. Hoe ze dat in mum van tijd voor elkaar kregen? Speciaal voor het woonmagazine delen ze hun geheimen!

10 TIPS VAN DE BESTE SOPPERS VAN URK

The Laundry Story levert alles voor een schoon en heerlijk ruikend huishouden

TIP 1.

Was je schoonmaakdoeken apart met goed wasmiddel. Zo blijven ze langer goed. Dit is ook gelijk een tip voor streeploze ramen. Een goede doek, is het halve werk!

TIP 2.

Neem elke week de wc en gootsteen onder handen met chloor!

TIP 3.

Doe een paar druppeltjes wasparfum in je stofzuigerzak. Zo verwijder je de muffe geur uit je stofzuiger en gaat alles lekker fris ruiken.

TIP 4.

Heb je lamellen? Neem ze dan elke week af met een stofwisser, zo houd je ze stofvrij.

TIP 5.

Kies een schoonmaakproduct met een lekkere geur, die van The Laundry Story ruiken bijvoorbeeld heerlijk, dat stimuleert om schoon te maken.

TIP 6.

Droog de badkamer altijd na na gebruik, dat voorkomt aanslag en schimmels. En scheelt dus veel werk bij de schoonmaakbeurt.

TIP 7.

Een oude schuurspons is handig om zwarte strepen van de vloer te verwijderen.

TIP 8.

Kook met pure ‘eek’ de waterkoker en het koffiezetapparaat uit, de apparaten zijn daarna als nieuw.

TIP 9.

Tegenwoordig zijn er zoveel producten op de markt die zorgen voor gemak. Zoals een handige allesreinigerspray om even snel wat te reinigen of textielverfrissers voor je kleed of gordijnen. Ideaal en snel in gebruik!

TIP 10.

Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van bijhouden. Dan is het elke week zo gepiept en blijft alles fris en schoon!

Start je schoonmaak met The Laundry Story

Ben jij al met de lenteschoonmaak begonnen?

Bij The Laundry Story bestel je alles voor een schoon en lekker ruikend huis! Van wasparfums tot allesreinigers en van textielverfrissers tot wasmiddel.

The Laundry Story biedt veel verschillende geuren en producten aan. Haal een fris gevoel in huis met de allesreiniger ‘White Musk’ of kies voor een zomer- briesje met ‘Fresh & Bright’. Of ga voor

heerlijk ruikende was door de wasparfums en -middelen te gebruiken. Schoonmaken een akelig karweitje? Met de producten van The Laundry Story niet!

Bestel de producten gemakkelijk online via: www.thelaundrystory.nl 0619792510 info@thelaundrystory.nl.

93 /// WOONmagazine
WOONmagazine /// 94 Vanaf 17.500,0527-622770 | www.keukenemmeloord.nl | info@keukenemmeloord.nl Keuken Emmeloord Constructieweg 17 Parkeren voor de deur KEUKENS € Maatwerk www.purovivere.nl @purovivere info@purovivere.nl
‘Puro Vivere is de plek voor unieke woonaccessoires’

De woonkamer heeft gelijk een andere uitstraling

Puro Vivere is de plek voor interieur en lifestyle musthaves. Van ornamenten met een strandtintje tot waxinelichthouders. De salontafel van Jacomien Zoer kreeg een upgrade. “Zelf heb ik niet zoveel verstand van interieurinrichting. Op mijn salontafel had ik iets staan, maar dit moest nodig vervangen worden.”

“Van Puro Vivere kreeg ik een berichtje met de vraag of ik het leuk vond om een samenwerking aan te gaan voor op Instagram. Ik zei gelijk ja! Het is naast De Corner, de eerste Urker die mij benaderde voor een samenwerking. Puro Vivere richt zich op interieur, iets waar ik nog niet eerder voor gevraagd was. Heel leuk dus om mee in zee te gaan!”

PERSOONLIJK

Willemijn, eigenaresse van Puro Vivere, haar interesse in interieur is ontstaan tijdens het inrichten van haar huis. Van

kinds af aan had zij al de passie om ooit een webshop te starten. Nu is dit werkelijkheid. Jacomien vertelt: “Willemijn vroeg wat mijn stijl is en wat ik nodig had in huis. Ik stuurde een foto van de salontafel en gaf aan dat die wel wat meer sfeer

kon gebruiken. Ik hou van een kaarsje, dus een waxinelichthouder mocht niet ontbreken. Vervolgens stuurde Willemijn een foto van een samenstelling. Dit zag er al ontzettend mooi uit. Willemijn kwam ook bij mij thuis met de accessoires. Erg fijn, want in het echt is het toch anders dan via een foto. Ik kon kiezen uit verschillende waxinelichthouders. Uiteindelijk is het een marmeren blad geworden met twee waxinelichthouders en een kristal.”

ACCESSOIRES VAN KWALITEIT

“De accessoires zijn erg stevig en het geheel geeft een luxe uitstraling. Willemijn is super vriendelijk en denkt ook met je mee. Ik hou Puro Vivere zeker in de gaten voor als ik iets nieuws nodig heb!”

Puro Vivere Urk info@purovivere.nl www.purovivere.nl

‘Goed advies vinden wij belangrijk’

Een keuken moet niet alleen mooi zijn, maar

Keuken Emmeloord is sinds 2008 dé specialist in keukens. Met jarenlange ervaring geeft het team u graag advies. Of u nu op zoek bent naar een landelijk keuken of een juist een strak ontwerp, het is allemaal mogelijk.

Eigenaar Nico Blok: “In onze showroom bent u hartelijk welkom. Wij hebben verschillende stijlen aan keukens staan. Apparatuur is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een keuken en daarin heeft u keuze uit verschillende merken. Denk aan AEG, Bosch, Siemens, Smeg en NEFF. Duidelijk en eerlijk advies vinden wij erg belangrijk. Een keuken moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Denk aan genoeg werkruimte en opbergruimte. Ook zijn

er ontzettend veel mogelijkheden qua materialen en kleuren. Wij denken graag met u mee!”

REALISTISCH BEELD

“Klanten kunnen zich eerst rustig orienteren in de showroom. Bij de eerste afspraak ontwerpen wij samen met de klant de keuken naar wens. Daarna gaan wij aan de slag en ontwerpen we een 3D-tekening die bij de tweede afspraak wordt gepresenteerd op een groot beeldscherm. Zo krijgt u een realistisch beeld. Ook wordt de prijs bepaald. Hierna komen we op locatie langs om de ruimte in te meten, zo weten wij precies waar de keuken komt. Na het inmeten worden de onderdelen besteld en wordt de keuken acht weken later gemonteerd door de monteur.”

ook praktisch

SERVICEGERICHT

“Als apparatuur kapot gaat, maar de keuken niets mankeert, kunt u bij ons terecht voor nieuwe apparatuur. Wij denken vanuit de klant en handelen snel. Ook staan wij voor eerlijke handel en een nette prijs.”

Opzoek naar uw droomkeuken voor een betaalbare prijs? Bij Keuken Emmeloord vindt u keukens van topkwaliteit. Nico Blok en Esther Westhuis helpen u graag!

Keuken Emmeloord

Constructieweg 17, 8305 AA Emmeloord Tel: 0527 – 622770

Info@keukenemmeloord.nl www.keukenemmeloord.nl

95 /// WOONmagazine

Lucas en Deborah bouwen samen aan hun ‘Huisje op de Fitis’

Volg hun verbouwavontuur van begin tot eind op Instagram!

WOONmagazine /// 96

Op 17 april 2023 ontvingen Lucas de Vries en Deborah Hoorn de sleutel van Fitis 40, hun toekomstige droomhuis. De woning, voorheen van de oom en tante van Lucas, heeft sindsdien een aardige transformatie ondergaan. “Je kent het niet meer terug!”

Lucas vertelt: “We wisten dat er veel werk te doen was. We zijn dan ook begonnen met demo, oftewel sloopwerk. Van het oude ontwerp is eigenlijk niks meer over. Op zolder, de eerste verdieping en op de begane grond is er veel veranderd. We hebben beneden muren gesloopt, een nieuwe vloer met vloerverwarming aangebracht, alle elektra laten vervangen, de hele verdieping laten stucen en nog veel meer. Eigenlijk is er niets hetzelfde gebleven. We hebben de oude keuken verwijderd, een moderne keuken uitgezocht, het toilet aangepakt en ook boven de hele badkamer gesloopt. We maken er echt ons perfecte plaatje van.”

Deborah Laat weten: “Wij zijn erg blij met iedereen die ons geholpen heeft om ons huis te realiseren. Ik ben met name erg blij met de hulp van mijn vader. Hij heeft zoveel inzichten en op alles een andere kijk. Mijn ouders hebben ons enorm geholpen om ons huis te realiseren en te ontwerpen. Zonder de ideeën van mijn ouders hadden wij het niet allemaal kunnen bedenken. Mijn moeder denkt met mij mee in het aankleden van het interieur en mijn vader heeft bij de complete renovatie een belangrijke rol gespeeld, hij heeft ons namelijk echt geholpen om de potentie van de woning tot zijn recht te laten komen in het nieuwe ontwerp.”

Before en after van de keuken.

Na al het sloopwerk was het tijd voor wederopbouw. “Gelukkig hebben we weinig tijdsdruk, aangezien we september dit jaar pas gaan trouwen. We hebben dus anderhalf jaar de tijd in totaal om ons droomhuis te realiseren, en we zijn hier meteen mee begonnen. Het slopen heeft tot september geduurd, best lang dus. Zo hadden we nog precies een jaar de tijd om alles te realiseren. Gelukkig zijn we momenteel al een heel eind”, laat Lucas weten. “De oude woning ken je niet meer terug!”

Er moet natuurlijk alsnog een hoop gebeuren. “Eigenlijk ben ik door het hele

97 /// WOONmagazine

Benieuwd naar de vorderingen van de verbouwing? Volg Lucas en Deborah op @huisjeopdefitisinstagram:

proces degene die me daar dan wat zorgen over maakt. We doen een boel zelf, zoals al het sloopwerk, maar bijvoorbeeld het stucwerk is door een bedrijf gedaan. Daar staat dan een afspraak voor, maar dan moet het huis ook zo ver zijn dat het gedaan kan worden. Ik probeer er dan voor te zorgen dat alles volgens planning verloopt en ik ben hier heel kritisch in. Lucas is daar wat relaxter in, maar dat heeft ook zijn voordeel. Hij herinnert me er aan om toch alles rustig te bekijken en op die manier komen we er samen heel goed uit. We zijn samen echt een goed team”, vertelt Deborah.

Het hele verbouwproces deelt het stel via Instagram, op het profiel @huisjeopdefitis. “We vinden het leuk om te documenteren wat we allemaal al gedaan hebben en hoe ver we al zijn. Zo hebben we eigenlijk een soort dagboek van ons hele avontuur.”

Het stel blijft samen lekker doorklussen, tot het allemaal af is. “We hebben er zoveel plezier in! Om samen

Lucas en Deborah hebben veel deals kunnen scoren tijdens de uitverkoop bij verschillende websites en winkels. Omdat ze de tijd hebben en pas in september trouwen, is er in de tussentijd genoeg ruimte om meubels in de lege slaapkamers op te slaan. Het ligbad bijvoorbeeld hebben ze kunnen kopen tijdens een Black Friday Sale. Zo kunnen ze geld besparen maar toch hun ware droomhuis realiseren!

echt actief bezig te zijn met het realiseren van ons droomhuis maakt dat we op het moment dat er iets afgerond wordt, we echt trots kunnen zijn. We kunnen niet wachten om alles af te hebben en om te genieten van ons eigen plekje. Met elke stap die we zetten komt die droom dichterbij!”

WOONmagazine /// 98
Samen heeft het stel heel wat sloopwerk achter de rug.

Nu ook keukens voor jouw interieur op maat

Ben je op zoek naar een keuken die niet alleen functioneel is, maar ook stijl en klasse toevoegt aan je huis? Bij Marco Marknesse, dé toonaangevende woninginrichtingszaak in Marknesse, heten we je graag welkom in onze uitgebreide collectie keukens van topmerken zoals Interliving, Siemens, Atag, Etna, Pelgrim, AEG en Quooker.

B IJN A A LLES M

MOOIE MERKEN

ALLE KEUKENSTIJLEN

PERSOONLIJK

KEUKEN&INTERIEURADVIES

OOSTEINDE 14, MARKNESSE (0527) 20 12 48 WWW.MARCOMARKNESSE.NL

ma gesloten - di / do 10.00 - 17.30 uur - vr 10.00 - 21.00 uur za 10.00 - 17.00 uur - zo gesloten

marco.woninginrichting

99 /// WOONmagazine
Ons assortiment is nu nog completer met een prachtige keukenafdeling.
UW VLOEREN- EN BADKAMERSPECIALIST Prachtige woonvloeren VLOER- EN WANDTEGELS • NATUURSTEEN • BADKAMERS • KERAMISCH PARKET • MONTAGE • VLOERVERWARMING Constructieweg 15 • Emmeloord • Tel. 0527-239068 • www.syrostone.nl Alles onder 1 dak geregeld van A-Z NIEUWSTE COLLECTIES NIEUWSTE COLLECTIES VLOERVERWARMING Ook voor UW COMPLETE BADKAMER met of zonder installatie!
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.