't Gasthoês | brochure 2023-2024

Page 1

Bekijk het nieuwe culturele programma! pagina 5 2023 | 2024

een bruisende woonkamer

Met de corona uitdaging in de achteruitkijkspiegel, konden we het afgelopen culturele seizoen goed beginnen. Dit zorgde voor een drukte van jewelste in ‘t Gasthoês met vele uitverkochte avonden en middagen. Landelijke namen zoals Ronald Goedemondt en Karin Bloemen passeerden de revue. Maar ook lokale producties als het Horst Vol Koren Festival, Nienke Wijnhoven met een ode aan Adele en de filmavonden zorgden voor een prachtig en gevarieerd cultureel aanbod.

Maar niet alleen het theater bruist. Zo is er in onze herberg het maandelijks Eetpunt, een Repair- en Alzheimercafé, wordt er op maandag- en donderdagmiddag gekaart door de KBO èn hebben we ons aangesloten bij Stichting Met Je Hart. Dit allemaal naast meer dan 50 organisaties die regelmatig gebruik maken van de ruimtes binnen ‘t Gasthoês.

Voor je ligt onze nieuwe brochure. We zijn ‘gröts’ op het nieuwe programma. Geniet het komend jaar van een nóg bruisendere huiskamer in ‘t Gasthoês. Veel plezier in het nieuwe culturele seizoen en hopelijk tot snel!

We zijn bijzonder trots dat we voor de derde keer een geweldig programma mogen presenteren. Naast het programma van Kukeleku komen er steeds meer prachtige producties van onze hoêsgenoten, maar ook zeker van diverse maatschappelijke/culturele organisaties binnen Horst aan de Maas en daar buiten.

Nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan, waarbij het team van ’t Gasthoês ondersteuning geeft en alle mogelijkheden bespreekt om tot een succesvolle productie te komen. Dank aan Gemeente Horst aan de Maas die met het evenement ‘Gröts op ós cultuur’ deze samenwerkingen onderstreept. Onze gemeente heeft namelijk enorm veel mensen die door middel van cultuur onze samenleving bijzonder aantrekkelijk houden. Hier willen wij graag een steentje aan bijdragen.

Ook dit seizoen zetten we ons optimaal in om onze hoêsgenoten en bezoekers zo goed mogelijk te faciliteren en continu in gesprek te blijven om verbeteringen door te voeren. Laat je verrassen in ‘jullie’ prachtige Gasthoês, voel je welkom en vooral thoês!

Stichting ‘t Gasthoês

Hans Vloet

Mart Willems

Jules van den Munckhof

Marc Duffhues

02
voel je thoês

Naast de vermelde evenementen in deze brochure, vinden er nog diverse andere activiteiten plaats in ‘t Gasthoês. Denk hierbij aan activiteiten van de bibliotheek, of mooie en bijzondere initiatieven van o.a. Repair

onze website: www.gasthoes.nl

/GasthoesHorst

overzicht verwijzen
Café Horst, Alzheimer Café of Sociaal Eetpunt Gooiendaag. Voor een actueel
we je graag door naar
kijken, luisteren & beleven culturele programma doen, leren & lezen eten & drinken organiseren & ontmoeten hoêsgenoten culturele hotpot historie algemene informatie 04 05 31 34 35 38 40 42 43 Datum uitgifte: 13 mei 2023 • Oplage: 21.750 • Redactie & vormgeving: Sven van Berlo • Onder voorbehoud van zeten drukfouten.
inhoudsopgave
03

kijken, luisteren & beleven

= theatervoorstelling = filmvoorstelling

een theaterzaal van formaat

Maak kennis met de theaterzaal van ‘t Gasthoês. Deze zaal is voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van licht, geluid en beeld. Door de inschuifbare tribune is deze ruimte ook nog eens multifunctioneel. De theaterzaal heeft een capaciteit van 322 zitplaatsen. Bij het inschuiven van de tribune kan de zaal ook voor een staand publiek worden gebruikt. Hierbij kunnen de foyer en herberg worden betrokken bij de theaterzaal, waardoor er plaats is voor maximaal 800 personen.

04

culturele programma 2023/2024

thoês in cultuur

Het derde culturele seizoen in ‘t Gasthoês is een feit! In samenwerking met Stichting Kukeleku hebben we weer een gevarieerd theaterprogramma samengesteld voor jong en oud. Van een fantasierijke kindervoorstelling tot een humoristische cabaretvoorstelling: ga zitten in een luxe theaterstoel en geniet van de bruisende cultuur die onze zaal te bieden heeft. Wil je kaarten kopen voor een theatervoorstelling? Bezoek dan onze website: www.gasthoes.nl

Naast de vermelde theatervoorstellingen in deze brochure, vinden er ook nog diverse andere evenementen, amateurvoorstellingen en filmavonden van FilmTheater Horst plaats in ‘t Gasthoês. Voor het actuele aanbod verwijzen we je graag door naar onze website.

de kapel in

Kukeleku en BiblioNu slaan de handen in elkaar voor een pilot, waarin zij gezamenlijk en los van elkaar voorstellingen en concerten gaan programmeren in de kapel van ’t Gasthoês. Onder de naam ‘De kapel in!’ brengen zij een programmering voor fijnproevers en voor mensen die verdieping zoeken. Maar ook voor liefhebbers zich durven te laten verrassen en willen genieten van muziek, theater en lezingen in de intieme sfeer van de kapel. Twee concerten zijn al in dit programmaboekje opgenomen: de musici van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op 22 oktober, en Nard Reijnders met zangeres Maaike Widdershoven en pianist Edwin Schimscheimer op 17 december. Laat je verrassen en zorg dat je erbij bent!

05

Dansschool Mylagro

Theatershow 2023

dans / musical

De dans- en musicalleerlingen van dansschool Mylagro staan weer op het podium met een fantastische theatershow. De show gaat over een gevarieerd vriendengroepje dat een gezellig slaapfeestje houdt. Wanneer ze de kamer willen verlaten blijkt dat ze opgesloten zitten. Ze moeten puzzels en opdrachten doen om weer naar buiten te kunnen. Hierbij hebben ze ook jouw hulp bij nodig! Kom jij helpen om het slaapfeestje te redden en te genieten van de enthousiaste dansers van Mylagro?

Meer informatie & kaarten: www.mylagro.nl

Balletschool Horst

Er was eens...

za 10 & zo 11.06.2023

14.00 uur

De leerlingen van Balletschool Horst brengen op zondag 25 juni een bijzondere voorstelling op de planken. Onder de titel ‘Er was eens…’ wordt teruggeblikt op 45 jaar dans onder leiding van Jacqueline Gielen. Zij neemt hiermee op een passende wijze afscheid van de Balletschool. Onder meer Assepoester, Alfred Jodocus Kwak, Aladin en Alice in Dansland zijn te zien. De choreografie voor de moderne dans wordt verzorgd door Cindy van Gorp.

Meer informatie en kaarten: www.balletschoolhorst.nl

zo 25.06.2023

11.00 | 15.00 uur

v.a. € 6,00

06 juni 2023
ballet

Setovera

Erik of het klein insectenboek

toneel

Setovera bestaat 45 jaar en viert dit met een wervelende familievoorstelling “Erik of het klein insectenboek”, naar het welbekende werk van Godfried Bomans. Samen met de jeugd van de Setokids zetten ze een voorstelling neer die een lust voor het oog en oor is, met prachtige kostuums en mooie muziek transformeren ze in insecten en verandert het toneel in de ‘Wollewei’. Samen ontdekken ze dat de insectenwereld nog eens niet zo gek veel anders is dan de mensenwereld.

De kaartverkoop start 1 juni 2023

via: www.setovera.nl

Omdenken

Zoals verwacht loopt alles anders 2.0

15, 16, 17**, 20, 22, 23 & 24**.09.2023

19.30 uur | ** 13.30 & 19.30 uur

€ 17,50

Na twee succesvolle en nagenoeg uitverkochte theatertours door het hele land staat Berthold Gunster dit seizoen weer op de bühne met een vernieuwde en verbeterde show. Samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige liveband, neemt hij de bezoeker aan de hand en deelt hij zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen. Verwacht een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen. Na een lach en een traan verlaat je het theater gegarandeerd met een andere kijk op problemen.

vr 29.09.2023

20.15 uur

€ 25,00

theatercollege
07 september 2023
Inclusief garderobe en theaterdrankje

een nieuw theaterseizoen

Kukeleku heeft zijn plekje gevonden in ‘t Gasthoês. Dat is de conclusie die we kunnen trekken na het eerste volledige theaterseizoen in de vernieuwde theaterzaal. Wij ontvangen van artiesten en meereizende theatertechnici veel complimenten over de zaal en over de Horsterse gastvrijheid die gebleven is, waarmee we de naam van het gebouw eer aan doen.

Ook van de bezoekers van onze voorstellingen ontvangen we enthousiaste reacties over de zaal, de tribune, de sfeervolle foyer en de voorstellingen. Dat dit ook wordt uitgesproken, wordt erg gewaardeerd

door het team van vrijwilligers waarmee we de theaterprogrammering realiseren.

We presenteren dan ook met trots het nieuwe programma voor 2023/2024. Wederom serveren we een seizoen vol met bekende namen en nieuwe theatermakers, variërend van internationale gasten tot lokale helden. We zijn trots op iedere voorstelling en dagen je uit om eens een voorstelling te bezoeken die je nog niet kent. Vaak zijn dat de mooiste avonden van het jaar. En dat is wat we alle inwoners van Horst aan de Maas toewensen: Mooie avonden!

Social Squad

jeugdvoorstelling

De interactieve TikTok show vol humor, muziek en sketches

De zeer populaire social creators/tiktokkers Anique Dreamon en Emma Keuven (overige creators worden later bekend gemaakt) nemen je mee op een hilarische reis langs de do’s en dont’s van tiktok. Ze vertellen hun eigen, eerlijke verhalen, zingen en dansen de nieuwe trends, spelen de grappigste sketches en het publiek zelf wordt óók betrokken. De meest unieke theatershow van dit seizoen.

Na afloop is er voor iedereen nog een meet en greet in de foyer!

za

30.09.2023

19.00 uur

€ 19,50

garderaobe
Inclusief
08 september 2023

Liedjesavond 2023

C.V. D’n Dreumel Horst

Zaterdag 7 oktober gaan Horster artiesten weer de strijd aan om de ‘Toën te Baerts Wisseltrofee’. Welk carnavalsliedje wordt de opvolger van: ‘Woa ziede geej d’r enne vá’?

Het belooft weer een zinderende avond te worden met een speciale gast in de jury en een knallende pauzeact.

Meer informatie vind je op de website:

www.dreumel-horst.nl

Gegaeve Zinne

Marion Vervoort, Egbert Derix en Geert van den Munckhof

za 07.10.2023

20.00 uur

Marion Vervoort, Egbert Derix en Geert van den Munckhof, alledrie uit Horst aan de Maas, gaan samen een theatervoorstelling maken, gebaseerd op een creatief en vernieuwend concept. Het thema en tegelijk de titel van hun avondvullende voorstelling is ‘Gegaeve Zinne’.

‘Gegaeve zinne’ wordt een voorstelling met muziek, verhalen en gedichten. Apart en gecombineerd, maar hoe dan ook geïnspireerd door en gebaseerd op zinnen die ons zijn aangereikt. Wij hebben er zin in! Heb jij er ook (een) zin in?

vr 13.10.2023

20.15 uur

€ 19,50

muziek
Inclusief garderobe en theaterdrankje
muziek
09 oktober 2023

Koninklijke Harmonie van Horst Sprookjesconcert

Ken jij het verhaal van Gulliver; de zeevaarder die allemaal verre reizen maakte en daarbij allerlei avonturen beleefde? Of het sprookje van de Gelaarsde Kat; de pratende kat die zijn baasje aan een afspraakje met de prinses hielp? Iedereen van 0 tot 100 jaar is uitgenodigd voor het Sprookjesconcert van de Koninklijke Harmonie van Horst, waar de muzikanten van het groot orkest, het Meuleveld Kinderkoor en een verteller deze sprookjes muzikaal tot leven brengen!

De kaartverkoop verloopt via www.harmonievanhorst.nl en start aan het begin van het theaterseizoen.

Hanssi Kaiser Schlager Tribute Show

Alleen maar originele Duitse schlagers

zo 15.10.2023

14.00 uur

muziek

In een absolute hommage en eerbetoon aan de originele Duitse schlager brengt Hanssi Kaiser een avondvullend programma met alle bekende en minder bekende Duitse schlager hits van welheer. Hits van o.a. Udo Jürgens, Jürgen Marcus, Cindy & Bert, Marianne Rosenberg en Heino passeren de revue. Geen lange tafels, geen halve liters bier, maar in een intieme sfeer in het theater. Het podium wordt omgetoverd tot een schlager spektakel wat een uniek tijdsbeeld geeft van schlager cultuur van Duitsland in de gouden jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Misschien wel een onnavolgbare ‘Reise in die Vergangenheit’. Je bent van harte uitgenodigd op één voorwaarde: meezingen verplicht!

za 21.10.2023

20:15 uur

€ 20,00

muziek
Inclusief garderobe en theaterdrankje
10 oktober 2023
11

FilmTheater Horst

FilmTheater Horst vertoont elke twee weken op donderdagavond een film in de theaterzaal van ’t Gasthoês. Twintig bijzondere films in de periode september tot juni. Van arthouse films tot diepgaande documentaires. Films die vaak in de prijzen zijn gevallen, stuk voor stuk juweeltjes op het witte doek.

Daarnaast programmeert en organiseert FilmTheater Horst ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld een pianoconcert en een luistercursus klassieke muziek.

Frank, Meggie, José en Henk Team FilmTheater Horst

datums filmavonden

donderdag 14 september 2023

donderdag 28 september

donderdag 12 oktober

donderdag 26 oktober

donderdag 9 november

donderdag 23 november

donderdag 7 december

donderdag 21 december

donderdag 4 januari 2024

donderdag 18 januari

1 februari 15 februari 29 februari 14 maart 28 maart 11 april 25 april woensdag 8 mei 23 mei 6 juni 12 20.00 uur € 6,00 Reserveren of via de avondkassa op de dag van de film vanaf 19.00 uur (in de herberg van ‘t Gasthoês). 2023 2023 2023 2023 2023 2023 2023 2024 2024 2024 2024 2024 2024 2024 2024 2024 2024 2024 donderdag donderdag donderdag donderdag donderdag donderdag donderdag donderdag donderdag

Benieuwd naar het filmprogramma?

Kijk op de website: www.filmtheater.nu en maak een account voor de pagina ‘Filmprogramma’. Je kunt dan altijd het actuele filmprogramma inzien en tickets reserveren. Tip: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van FilmTheater Horst. Je ontvangt dan nieuws, het programma èn een week van te voren welke film wordt vertoond.

filmabonnement 2023/2024

Één toegangsbewijs voor alle 20 films.

Reserveren is niet nodig, er is altijd een plaats beschikbaar.

Kaart is overdraagbaar aan ander als je zelf verhinderd bent.

Gratis film-uitleen met keuze uit meer dan 200 door ons vertoonde films.

De prijs voor het filmabonnement bedraagt € 95,00 en is verkrijgbaar via onze website vanaf 1 mei 2023.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Een uniek optreden in de kapel van ‘t Gasthoês

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, of kortweg NAKK, bestaat uit de vier jonge klarinettisten: Tom, Jesse, Bart en Sergio. De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze zijn ontzettend veelzijdig, spelen in alle mogelijke stijlen en gaan graag de samenwerking aan met andere musici of theatermakers. Ze spelen in het Concertgebouw en zijn een graag geziene gast bij Podium Klassiek op NPO2, maar verrassen ook graag nietsvermoedende voorbijgangers in de Amsterdamse tram 3 of laten lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg.

zo 22.10.2023

11.00 uur

22,50

13 oktober 2023
muziek Inclusief garderobe
de kapel in

The Sparks 60 jarig jubileum

The Sparks bestaat 60 jaar. Dit viert één van de oudste nog spelende bands van Nederland op zaterdag 28 oktober in ‘t Gasthoês. Geniet van oude nummers vanaf de oprichting tot heden. Van shadows en nederbeat tot rock.

De huidige bandleden zijn : Ben en John Hermsen, Peter Verberne, Bert Voesten, Hay Hoebers, Twan van Well, Cor van de Cruysen en Peter van de Cruysen.

Meer informatie vind je t.z.t. op www.gasthoes.nl

Fred Delfgaauw

Paradijsvogels

theater

Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als ‘een vreemde eend in de bijt’. “Wie is er nu gek? Misschien hebben ze juist wel gelijk”, aldus Delfgaauw.

In ‘Paradijsvogels’ sleept hij het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Naar de straat in Den Haag waar hij zijn vroege jeugd doorbracht. De kleurrijke figuren uit zijn verleden én het geloof inspireerden hem om van ‘zeker weten’ naar de schoonheid van twijfel te gaan.

vr 03.11.2023

20.15 uur

€ 19,00

14 oktober / november 2023
Inclusief garderobe en theaterdrankje
muziek
za 28.10.2023 20.00 uur

Dinerconcert Sjiek

Fanfare Eendracht Meerlo

evenement

Fanfare Eendracht uit Meerlo bestaat 130 jaar en presenteert op zaterdag 4 november het jubileumconcert ‘Sjiek’. Tijdens dit concert geniet je van een avondvullend programma met muziek, zang en dans. Daarnaast wordt er een heerlijk driegangendiner geserveerd.

Kaarten (inclusief driegangendiner) zijn te bestellen via: sjiek@fanfaremeerlo.nl

Kim Schuddeboom

Ongeschreven

za 04.11.2023

19.00 uur

€ 47,50

cabaret

‘Ongeschreven’ is de eerste avondvullende voorstelling van Kim; een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd. Voor sommige mensen niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen; waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt?

“Bij Kim Schuddeboom zit je goed als je van een beetje cynisme en ontwapenende nuchterheid houdt.”

vr 10.11.2023

20.15 uur

€ 19,00

15 november 2023
Inclusief garderobe en theaterdrankje
NRC

Horst aan de Mallets

5 slagwerkgroepen uit Horst aan de Maas

Vijf slagwerkgroepen uit de gemeente Horst aan de Maas gaan de muzikale strijd met elkaar aan met als doel het winnen van de Horst aan de Mallets-beker! Deze editie doen de volgende slagwerkgroepen mee: Slagwerkgroep Koninklijke Harmonie Horst o.l.v. dirigent Hans Vloet, Drumband Eendracht Melderslo o.l.v. dirigent Bart Jeuken, Drumband Jong Nederland Horst o.l.v. dirigent Bart Jeuken, Slagwerkensemble Sint Joseph Grubbenvorst o.l.v. dirigent Guido Pouwels en Drumband Concordia Meterik o.l.v. dirigent Hans van de Moosdijk. Als echte muziekliefhebber mag je deze middag niet missen!

zo 12.11.2023

13.00 uur gratis

Ondernemersprijs Horst aan de Maas

evenement

De uitreiking van de Ondernemersprijs Horst aan de Maas staat bekend als een unieke avond die telkens weer verrast met inspirerende gastsprekers en mooie bedrijven uit de gemeente Horst aan de Maas. Dit jaar is er nóg meer podium voor ondernemingen en professionals van alle leeftijden. Kortom: verwacht een inspirerende avond, laat je verrassen door het programma en maak kennis met een vernieuwde jury!

De kaartverkoop start begin september.

Meer informatie:

www.ondernemersprijshorstaandemaas.nl

do 16.11.2023

19.30 uur

muziek
16 november 2023

OPTIMAAL EN VERTROUWD BEREIKBAAR

Bij ons kunt u terecht voor verzekeringshypotheek,- en overig nancieel advies! Bezoek onze site www.hvchorst.nl en maak een afspraak via ons contactformulier. Ook kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op telefoonnummer 077-2011555 of per mail via info@hvchorst.nl

17

The Fureys

Een van de oudste en bekendste folkgroepen

In 2023 bestaan The Fureys 45 jaar. Deze band is één van de oudste en vooral bekendste folkgroepen uit Ierland en trekt nog steeds volle zalen. Eddie en George Furey zingen en bespelen gitaar, mandoline, banjo en bodran en worden bijgestaan door doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon, fluit), Tony Murray (bas) en Adam Kelly (banjo). Geniet o.a. van hun hits: ‘When You Are Sweet Sixteen’, ‘The Green Fields of France’ en ‘The Lonesome Boatman’.

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er van 19.00 tot 20.00 uur een whiskyproeverij (€ 17,50 p.p.) plaats van Slijterij Weijs.

Wim Daniëls

Filosofietsen

‘Filosofietsen’ is een theatercollege, waarin de geschiedenis en ontwikkeling van de fiets centraal staan. Wim doet op verrassende en vermakelijke wijze de historie van de fiets uit de doeken en geeft antwoorden op vragen als: Wie is de uitvinder van de fiets? Waar komt het woord ‘fiets’ vandaan? Waarom vond men lange tijd dat vrouwen niet thuishoorden op de fiets? Hoe plak je een band? Wat is er mis met het vroeger zo populaire lied ‘Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel’? Wie was de eerste Nederlander die op de fiets de wijde wereld introk? Waarom zit de kettingkast rechts van het frame en de bel meestal links?

Een voorstelling voor iedereen die een fiets heeft.

za 18.11.2023

20.15 uur

€ 17,50

18 november 2023
muziek Inclusief garderobe en theaterdrankje vr 17.11.2023 20.15 uur € 25,00
theatercollege
Inclusief garderobe en theaterdrankje

Avond van de Sport 2023

‘De avond van de Sport 2023’ staat in het teken van het waarderen van een initiatief/persoon welke voor de vereniging van onschatbare waarde is geweest: De sportwaarderingsprijs. Deze prijs wordt bepaald door een vakkundige jury. Evenals in 2022 kunnen inwoners uit gemeente Horst aan de Maas/verenigingsleden ook stemmen op de publieksprijs. Naast het inhoudelijke gedeelte houdt oud-hockey international Maartje Paumen een inspirerend verhaal en stelt oud-profvoetballer Maurice Graef de kennis van de gasten op de proef met een lokale sportquiz.

ma 20.11.2023

20.00 uur

Blauwe Vinkjes DISCLAIMER

In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in hun satirische acts; doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes.

Blauwe Vinkjes was in 2021 finalist van Cameretten en won de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

za 25.11.2023

20.15 uur

€ 17,50

evenement 19 november 2023
cabaret Inclusief garderobe en theaterdrankje

OP-Festival & open dag ‘t Gasthoês

Laat je cultureel verrassen

Zondag 26 november 2023 vindt de tweede editie plaats van OP-festival in ‘t Gasthoês. Laat je cultureel verrassen en geniet OP diverse locaties binnen ‘t Gasthoês van uiteenlopende OPtredens en meer. Daarnaast biedt het OP-festival een unieke kans om kennis te maken met ‘t Gasthoês en haar hoêsgenoten. Traditiegetrouw zal ook de cultuurprijs ‘hart voor cultuur’ weer worden uitgereikt.

Benieuwd aan wie deze bijzondere eer wordt toebedeeld? Kom naar OP, droog weer en een aangename festivaltemperatuur zijn gegarandeerd!

zo 26.11.2023

Meer informatie: www.op-festival.nl

Rob Scheepers

12.30-17.30 uur gratis

Scheepers zet af 2023 staat weer bol van het nieuws. Goed en slecht nieuws. Groot en klein. Fake en echt. Elke dag weer nieuws. Om knettergek van te worden. Zó veel nieuws, dat je je afvraagt of je al dat nieuws nog wel moet willen volgen. Word je niet veel gelukkiger als je het gewoon afzet? Wanneer je lekker in de tuin gaat werken, een goed gesprek voert, of de kroeg induikt? In ‘Scheepers zet af’ zet Rob zich af tegen de alsmaar groter wordende stroom aan nieuws.

‘Scheepers zet af’ is inmiddels de zesde nieuwjaarsconference van Rob Scheepers.

vr 01.12.2023

20.15 uur

€ 19,50

20 november / december 2023
cabaret
Inclusief garderobe en theaterdrankje

Mylagro Sinterklaasshow

Zondag 3 december springen, dansen en huppelen er vrolijke pieten over het podium van ‘t Gasthoês bij een interactieve kindervoorstelling! Ga jij mee op avontuur met de pieten en dans je gezellig mee? Wie weet kom jij dan achter het geheim van het mysterieuze pakje!

Meer informatie & kaarten: www.mylagro.nl

Ton Engels

Noeit mier werke!

En dan opeens is het ‘klaar’! Pensioen; niks meer te doen! Alleen bij muzikanten ‘werkt’ dat net een beetje anders. Ton Engels is dan ook drukker dan ooit! Zo is zijn zevende dialect album - met titels als: ‘Kiek Dien Meadje’, ‘Noeit Mier Werke!’ en ‘Bonanza’ - klaar om gepresenteerd te worden. Geniet van een muzikale avond vol met dialectmuziek. Ton wordt deze avond bijgestaan door Eric Coenen, Eric vd Lest en Egbert Derix.

vr 08.12.2023

20.15 uur

€ 19,50

dans
03.12.2023 13.30 & 16.00 uur
/ musical zo
muziek
Inclusief garderobe en theaterdrankje
21 december 2023

Herenzitting

C.V. D’n Dreumel

evenement

Zondag 10 december organiseert C.V. D’n Dreumel de Herenzitting in ‘t Gasthoês. Geniet van een verrassend programma en lekkere hapjes tussendoor. Meer informatie is vanaf eind september verkijgbaar via de website: www.dreumel-horst.nl

Frans Pollux

Het apparaat

zo 10.12.2023

11:11 uur

theater

Stel: iemand vertelt je in vertrouwen dat hij iets heeft uitgevonden wat de wereld zal veranderen. Het kan niet, wat hij beweert - maar het apparaat werkt. Hij laat je zelfs een filmpje zien van zijn apparaat. Wat zou je doen? Het overkwam schrijver, muzikant en journalist Frans Pollux. Hij besloot er een podcast over te maken. En het waargebeurde verhaal in theaters te vertellen. De podcast verschijnt parallel aan de theatertour: Het apparaat. Geniet van een avond vol muziek, verhalen en de speurtocht naar een wereldprimeur!

vr 15.12.2023

20.15 uur

€ 17,50

22 december 2023
Inclusief garderobe en theaterdrankje
23

Tijdreizigers

Onderweg naar vrede

muziek

De Tijdreizigers Nard Reijnders en Edwin Schimscheimer hebben voor het nieuwe theaterseizoen de sopraan Maaike Widdershoven uitgenodigd om met hen samen op reis te gaan. Dit keer een reis met een mooie missie. Het drietal wil door middel van muziek de vrede vieren. Geniet in de kapel van ‘t Gasthoês van prachtige klassieke pareltjes, onvergetelijke stukken uit het rijke repertoire van spritual, lichte muziek en kleinkunst.

Thjum Arts

Tijdloos Genot

17.12.2023

cabaret

Winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs bij het Cabaretfestival Cameretten! What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor. “Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot’ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn.

vr 05.01.2024

20.15 uur

€ 17,50

24 december 2023 / januari 2024
Inclusief garderobe
de kapel in
Inclusief garderobe en theaterdrankje
zo
11.00 uur € 19,50

Inclusief garderobe

Koninklijke Harmonie van Horst

Nieuwjaarsconcert

Het is inmiddels al een jarenlange traditie: op de eerste zondag van het nieuwe jaar presenteren alle onderdelen van de Koninklijke Harmonie van Horst zich tijdens hun nieuwjaarsconcert. Begin het nieuwe jaar goed en kom genieten van optredens van het jeugdorkest, de slagwerkgroep en het groot orkest. Laat je verrassen door een gevarieerd en uitdagend programma en proost met ons op 2024!

Peppa Pig Live!

Peppa op avontuur

zo 07.01.2024

14.00 uur

€ 10,00

familietheater

Knor, knor! Wat is dat nu? Het populaire, vrolijke varkentje Peppa Pig en al haar vriendjes komen terug naar het theater met de spiksplinternieuwe familievoorstelling Peppa Pig

Live! – Peppa op Avontuur. In deze vrolijke voorstelling beleef je samen met Peppa en haar vriendjes het allerleukste buitenavontuur! Tijdens de voorstelling kan je meezingen en -dansen met de leukste liedjes en je natuurlijk laten verrassen door kleurrijke decors en het prachtige poppenspel met nog mooiere en grotere poppen dan voorheen.

Na de voorstelling komt Peppa naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

za 13.01.2024

13.30 uur

€ 21,00

muziek
25 januari 2024

Inclusief garderobe en theaterdrankje

Vlamousse

In den beginne

Ze schitterden in het BNN programma ‘Ik ga stuk’ en hun debuut ‘Saampies’ werd met vier sterren bekroond in Trouw. Waar Vlamousse toen maatschappelijke knelpunten op het hakblok legden, hobbelen ze met hun nieuwe voorstelling het persoonlijke pad op. Want, de kinderwens knaagt. En dat is natuurlijk niks nieuws. Al sinds Eva zich vergreep aan die appel en ons daarmee voorgoed het paradijs ontnam, is de mens desondanks bezig zichzelf voort te planten. Er is alleen dat piepkleine detail, voor het behoud van de planeet kunnen we beter even stoppen met dat baren. En mocht je dan alsnog het gore lef hebben om gehoor te geven aan dat knagende kinderverlangen, dan moet je er op z’n minst voor zorgen dat je een perfecte moeder wordt, toch?

vr 01.03.2024

20.15 uur

€ 17,50

Meester Kikker

Naar het boek van Paul van Loon

Wanneer de meester met waterkroos in zijn haar en kleren vol scheuren de klas binnenkomt heeft hij duidelijk iets uit te leggen. En waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers? “Soms ben ik een kikker. Dat is mijn geheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.” Een gloednieuwe ‘mjoesikal’ voor iedereen vanaf 6 jaar, naar het boek van Paul van Loon. Na het succes van het boek en de film (Netflix) komt dit spannende en grappige verhaal nu naar het theater!

za 09.03.2024

15.00 uur

€ 16,50

Inclusief garderobe

cabaret
familietheater
26 maart 2024

The Hillbilly Moonshiners

Play Mumford and Sons

The Hillbilly Moonshiners zijn uitgegroeid tot de ultieme Mumford and Sons tribute band. In vier jaar tijd heeft de band door heel Europa getoerd en opgetreden op de beste festivals en muziekpodia. De band speelde twee keer de YouTube Music Tribute Stage tijdens het Sziget Festival in Boedapest en verkocht meerdere clubtours in Nederland uit. Daarnaast gaven de mannen meer dan driehonderd shows in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk waarbij ze het publiek en de originele Mumford and Sons sprakeloos achterlieten.

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er van 19.00 tot 20.00 uur een whiskyproeverij (€ 17,50 p.p.) plaats van Slijterij Weijs.

Guido Weijers

Momentum

vr 15.03.2024

20.15 uur

€ 22,50

cabaret

De zesde reguliere theatershow van Guido Weijers is pure, rauwe stand-up. Één man, één microfoon en kakelverse verhalen en grappen, inclusief de hoogtepunten uit Guido’s prime-video special voor Amazon. Op deze interactieve avond neemt de fremdkörper van het cabaret je mee in een reis door de tijd. Weijers overrompelt je met een tornado van humor en filosofie. Willen we niet allemaal het beste uit ons leven halen? Momentum creëren? Dat kan nu! Want nu is beter dan wachten en live is leuker dan online. Dus boek die kaarten!

“Een storm van gedachten en grappen uit een onnavolgbaar brein.”

do 21.03.2024

20.15 uur

€ 28,50

muziek
Inclusief garderobe en theaterdrankje Inclusief garderobe en theaterdrankje
27 maart 2024

Amuse

Rotary Horst aan de Maas

Amuse 2023 was een groot succes. Dat smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer! Donderdag 4 april wordt de theaterzaal van ‘t Gasthoês omgetoverd tot een gezellig horecaplein met vele culinaire standhouders uit gemeente Horst aan de Maas. Je kunt al netwerkend genieten van vele versnaperingen. Aan het einde van de avond vindt er veiling plaats waarin een keur van interessante kavels aangeboden worden, waarna het evenement muzikaal wordt afgesloten.

Alle opbrengsten van Amuse gaan naar het goede doel. Het goede doel (of goede doelen) worden vooraf kenbaar gemaakt.

do 04.04.2024

18:00 uur

€ 25,00

Martijn Crins

Mesthoop

Eindelijk is het zover. Veertien jaar nadat hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Cameretten Festival won, speelt Martijn Crins zijn eerste solo. In ‘Mesthoop’ smijt Crins zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Van onbeholpen vaderschap tot Alfons de Moppenman, van de Trojaanse Oorlog op de mavo tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij. Geniet van een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?

za 06.04.2024

20.15 uur

€ 17,50

cabaret
Inclusief garderobe en theaterdrankje
evenement
28 april 2024
www. weijshooft .nl
je
wat je moet doen 29
Zodat
weet

The Wieners

Play The Everly Brothers – Part II

Na het gigantisch succes van het debuutseizoen van The Wieners play The Everly Brothers in 2019 komen de meestervertolkers van Don en Phil Everly met het tweede deel; een nieuwe ode aan de Koningen Van De Samenzang. Geniet o.a. van de hits: Wake Up Little Susie, Bye Bye Love en Til I Kissed You, alsof Don en Phil vlak voor je staan. Maar ze spelen dit keer ook prachtige, vergeten pareltjes én Everly-songs die bekend zijn in coverversies van andere artiesten. Kortom: een waardig eerbetoon door dé Nederlandse rock’n’roll tributeband!

vr 12.04.2024

20.15 uur

€ 19,50

Javier Guzman

Laatste wissel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Deze Latijnse tekst hierboven is geen foutje.

Deze heeft Javier ons echt aangeleverd.

vr 19.04.2024

20.15 uur

€ 20,00

30 april 2024
cabaret
Inclusief garderobe en theaterdrankje
muziek
Inclusief garderobe en theaterdrankje

doen, leren & lezen

bibliotheek

Een boek uitzoeken in de bieb, de krant lezen of een lezing bijwonen: het kan allemaal in de prachtige vestiging van BiblioNu in ‘t Gasthoês. De bibliotheek is gevestigd in de oude kapel welke in 1937 werd toegevoegd aan de rechter zijgevel van het gebouw. Nadat de kapel de functie voor kerkdiensten verloor, werden er tussenverdiepingen aangebracht om de diverse bewoners van ‘t Gasthoês destijds te huisvesten. Tijdens de verbouwing van ‘t vernieuwde Gasthoês zijn deze tussenverdiepingen weer verwijderd, waardoor de oude kapel weer in volle glorie hersteld is. Het eindresultaat: een prachtige en sfeervolle bibliotheek met een rijke historie, toegankelijk voor iedereen.

openingstijden bibliotheek

• maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 23.00 uur

• zaterdag & zondag: 09.00 tot 17.00 uur

contactinformatie

077 - 398 23 39 info@biblionu.nl www.biblionu.nl

31

workshops

‘t Gasthoês biedt een culturele locatie die uitnodigt tot een doeltreffende workshop. Er zijn hiervoor diverse ruimtes te huur. Daarnaast bieden onze hoêsgenoten ook diverse workshops aan voor jong en oud.

cursussen

Ben je op zoek naar een locatie om een cursus te geven? Wij beschikken over inspirerende ruimten die bijdragen aan een effectieve lesdag. Daarnaast bieden onze hoêsgenoten diverse cursussen aan. 32

hobby gilde

Samen leren, samen delen. Dat willen wij – als hoêsgenoot van het Gasthoês – onze cursisten aanbieden.

Het Hobby Gilde is een vrijwilligersorganisatie voor volwassenen en biedt cursussen en activiteiten aan op sociaal, cultureel, educatief en sportief gebied. De activiteiten staan onder leiding van ervaren cursusleiders.

Onze cursussen zijn leerzaam, betaalbaar èn gezellig. Iedereen kan bij ons terecht.

Wil je meer weten over wat wij allemaal doen? Ga dan naar onze website: www.hobbygilde.nl

Je kunt ook contact opnemen met het secretariaat via bestuur@hobbygilde.nl of 06-18232600

33

eten & drinken

vacature

Wil jij werken in ‘t Gasthoês? We zoeken nog medewerkers die ons horecateam willen ondersteunen.

Interesse? Stuur dan een e-mail naar: info@gasthoes.nl

Zin in een kopje koffie, verfrissend drankje of goed glas wijn? Bij ons kun je heerlijk borrelen; voorafgaand of na een voorstelling of workshop, een kopje koffie tijdens het lezen van een boek uit de bieb of gewoon een drankje op het terras! Ook voor een lunch en borrelhap kun je bij ‘t Gasthoês terecht. Geniet van onze kaart met regionale specialiteiten.

34

organiseren & ontmoeten

iedere gelegenheid een unieke ervaring

Wij verlenen je de kennis, techniek en catering om te zorgen dat jouw bijeenkomst, vergadering of uitvaart succesvol verloopt. De diverse ruimtes van ‘t Gasthoês ademen cultuur en innovatie, maar ook historie. Op die manier zorgen we ervoor dat iedere gelegenheid een unieke ervaring is.

35

uitvaart

Het overlijden van een dierbare is altijd een ingrijpende gebeurtenis. ‘t Gasthoês biedt de mogelijkheid om op een persoonlijke en passende manier afscheid te nemen van je dierbare. De hiervoor beschikbare ruimtes, waaronder de theaterzaal, kunnen volledig naar wens van de uitvaart worden ingericht. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van catering mogelijkheden voor koffietafels.

36

Dat is het motto van Bob Noten Uitvaartbegeleiding. Wij zorgen met ons team van betrokken en ervaren medewerkers al ruim 20 jaar voor een passend afscheid.

Met onze locaties in Horst, Grubbenvorst en Velden beschikken wij over acht rouwkamers die 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk zijn voor nabestaanden.

U kunt met élke uitvaartverzekering bij ons terecht.

Dag en nacht bereikbaar op 077 - 366 13 14

www.bobnoten.nl

b o b n o t e n u i t v a a r t b e g e l e idi n g
Van mensen tot mensen.

hoêsgenoten

Onze hoêsgenoten vormen het hart van ons culturele centrum. Deze gebruikers hebben structureel verblijf gevonden in ‘t Gasthoês. Hier vind je een overzicht van enkele hoêsgenoten. e-mail website

Alzheimer Café Horst aan de Maas

www.facebook.com/alzheimercafe

Balletschool Horst www.balletschoolhorst.nl balletschoolhorst@gmail.com

Be Fit & More www.befitenmore.nl info@befitenmore.nl

BiblioNu (de Bibliotheek) www.biblionu.nl horst@biblionu.nl

Biljartclub De Wevert lodewijk.smits@kpnmail.nl

Biljartvereniging B.C. ’t Gasthoês gmhsmits@home.nl

Bob Noten Uitvaartbegeleiding www.bobnoten.nl info@bobnoten.nl

Bridgeclub Horst 23018.bridge.nl bridgeclubhorst@gmail.com

Dansgarde D’n Dreumel www.dreumel-horst.nl dansgardehorst@hotmail.com

De Muzikantine www.muzikantine.org beheer@muzikantine.org

Dorpsraad Horst www.dorpsraadhorst.nl info@dorpsraadhorst.nl

Eleonora’s Yogastudio Horst

www.yogastudiohorst.nl

FilmTheater Horst www.filmtheater.nu info@filmtheater.nu

Flink! Jeugdtoneel Horst a/d Maas

www.flinkjeugdtoneel.nl info@flinkjeugdtoneel.nl

Gewoon Doen Zorg www.gewoondoen-zorg.nl dagbesteding@gewoondoen-zorg.nl

Hobby Gilde Horst en Omstreken www.hobbygilde.nl

voorzitter@hobbygilde.nl

Horster Mannenkoor www.horstermannenkoor.nl secretaris@horstermannenkoor.nl

KBO Horst www.kbohorst.nl info@kbohorst.nl

Koninklijke Harmonie van Horst

www.harmonievanhorst.nl info@harmonievanhorst.nl

38

Leergeld Horst aan de Maas www.leergeldhorstaandemaas.nl info@leergeldhorstaandemaas.nl

Me On Stage Musicalschool www.meonstage.nl info@meonstage.nl

Omroep Horst aan de Maas www.omroephorstaandemaas.nl redactie@omroephorstaandemaas.nl

Repair Café Horst samenduurzaam@norbertuswijk.nl

Leeskring Horst natuur-lijk-balans.nl/leeskringen.htm#Leeskring_Horst e-mail website www.facebook.com/repaircafehorst

Samen in Beweging www.sameninbeweging.com info@sameninbeweging.com

Schaakvereniging Horst ‘76 www.svhorst.nl gdboots@home.nl

Schildersclub ‘t Brouwershuis https://tbrouwershuis.nl penningmeester@tbrouwershuis.nl

Senioren Biljart Horst theoenwilhelmien@ziggo.nl

Stichting Sociaal Eetpunt Gooiendaag www.gooiendaag.nl info@gooiendaag.nl

Synthese Horst a/d Maas www.synthese.nl teamhorst@synthese.nl

Voedselbank Limburg-Noord www.voedselbanklimburg-noord.nl welkom@voedselbanklimburg-noord.nl

Vocalgroup Hoor’s www.vocalgrouphoors.nl info@hoors.nl

VrouwActief Horst jacenine@gmail.com

Weijs & Hooft Opleidingen BV www.weijshooft.nl info@weijshooft.nl

39

volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom ‘t Gasthoês.

facebook.com/gasthoeshorst

instagram.com/gasthoeshorst

linkedin.com/company/gasthoeshorst

culturele hotpot

De culturele hotpot voor innovatieve culturele projecten in Horst aan de Maas.

Met de komst van het nieuwe Gasthoês als culturele hotspot in Horst aan de Maas is er letterlijk en figuurlijk ruimte ontstaan voor culturele vernieuwing, kruisbestuiving en verbinding. De culturele hotpot is ervoor om hierin financieel bij te dragen. Loop je met wilde culturele plannen of werkt jouw culturele organisatie, club of vereniging aan een innovatief cultureel project? Dan kun je vanaf nu voor aanvragen en voor informatie tot in de puntjes terecht bij de culturele hotpot.

Om aanvragen goed te kunnen beoordelen, hot or not? Kent de culturele hotpot een adviesraad die bestaat uit een brede groep gepassioneerde cultuurmakers, liefhebbers en consumenten.

adverteren

Wil jij volgend jaar adverteren in deze brochure met een oplage van 21.750 exemplaren, verspreid door heel Horst aan de Maas? Stuur dan een mail naar: info@gasthoes.nl

Geen idee, of eerst even sparren? Dan kun je via de culturele hotpot kosteloos gebruik maken van twee culturele kwartiermakers (Tren van Enckevort en Pieter-Nic van den Beuken). Ze denken graag vrijblijvend met je mee in het ontwikkelen van innovatieve ideeën en lopen samen met jou op de troepen vooruit!

Aanvragen kunnen worden ingediend via de website: www.culturelehotpot.nl.

40

Een financiële bijdrage voor jouw culturele initiatief?

Vraag direct online aan: www.culturelehotpot.nl

41
© Zomeravond-buitenbioscoop Kasteelse Bossen

historie

‘t Gasthoês kent zijn oorsprong in 1475, toen Priester Jacobus Megensum het Horster gasthuis opende voor de opvang van vreemdelingen en pelgrims. Later, in de zeventiende eeuw, werd het gasthuis bestemd voor de armere inwoners; kinderen kregen er onderwijs en zieke mensen werden er verpleegd onder het bestuur van het ‘Onze-Lieve-Vrouwegilde’. Tussen 1794 tot 1814 kwam het gebouw onder het beheer van het Burgerlijk Armbestuur. Vanaf het einde van de negentiende eeuw zorgden de Missiezusters van het Kostbaar Bloed er voor de zieken, bejaarden en armen onder de regie van het Armbestuur.

Het huidige gebouw werd in 1899 gebouwd onder de naam ‘Sint-Antoniusgesticht’ en later als ‘SintAntoniusziekenhuis’. In 1937 werd er ook nog een kapel toegevoegd aan de rechter zijgevel van het gebouw.

Tijdens de oorlog is ‘t Gasthoês een onderduikplek geweest voor een groepje Limburgse jongens die uit

de handen van de Duitsers wilden blijven. Ze hielden zich schuil op de zolder van het gebouw onder een verborgen luik. Deze onderduikplek komt terug in het nieuwe interieur van ‘t Gasthoês, als een aandenken aan deze gebeurtenis.

De functie als ziekenhuis heeft het gebouw behouden tot 1968. Hierna heeft het gebouw nog verschillende bestemmingen gehad, tot het in 1982 na een renovatie werd omgedoopt tot cultureel centrum. In 2021 opende ’t Gasthoês, na een grote verbouwing van ruim twee jaar, opnieuw haar deuren als hét nieuwe ‘Thoês in cultuur’ van Horst aan de Maas.

Nog steeds is er volop historie te vinden in ’t Gasthoês. Zo wordt de oude gebeds-bel nu gebruikt om het begin van iedere voorstelling aan te kondigen. Ook zijn er oude details te zien zoals een beeld van de heilige Antonius, de originele trappen en oude uniformen van de zusters die er vroeger werkzaam waren.

42

algemene informatie

parkeren

Rondom ‘t Gasthoês is er voldoende parkeergelegenheid. Je kunt je auto kwijt op een van de vele gratis parkeerplaatsen in Horst. De dichtstbijzijnde parkeerplaats vind je aan de linkerkant van het gebouw (parkeerplaats ‘t Gasthoês). Daarnaast liggen er twee parkeerplaatsen tegenover ‘t Gasthoês bij De Mèrthal en Zwembad De Berkel. In het centrum van Horst liggen ook nog diverse parkeerplaatsen welke op ongeveer vijf á tien minuten loopafstand zijn van ‘t Gasthoês.

Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen aan de voorkant van ‘t Gasthoês in een van de fietsenrekken.

toegankelijkheid

‘t Gasthoês is goed toegankelijk voor mindervalide gasten via de hoofdingang. Via de twee liften in de herberg zijn alle verdiepingen bereikbaar. In de theaterzaal zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Daarnaast is er een scootmobiel aanwezig.

contact

algemeen

Gasthuisstraat 25

5961 GA Horst

077 - 303 11 90

info@gasthoes.nl

www.gasthoes.nl

reserveringen

info@gasthoes.nl

43

Gasthuisstraat 25 • 5961 GA Horst 077 - 303 11 90 • info@gasthoes.nl • www.gasthoes.nl

openingstijden gebouw

maandag t/m vrijdag | 08.00 tot 23.00 uur*

zaterdag & zondag | 08.00 tot 17.00 uur*

openingstijden horeca

maandag t/m vrijdag | vanaf 10.00 uur

zaterdag & zondag | vanaf 09.00 uur

/gasthoeshorst

* m.u.v. voorstellingen & evenementen

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.