Bjorg Thorhallsdottir utstillingskatalog - Galleri G

Page 1

“FØLG ALLTID HJERTE T DIT T”

BJÖRG THORHALLSDOTTIR“FØLG ALLTID HJERTE T DIT T”

BJÖRG THORHALLSDOTTIR

Velkommen til åpning av utstilling torsdag 22. oktober kl. 19.00.

Kunstneren vil være tilstede. Björg vil fortelle om sitt virke og sine nye arbeider. Arrangementet er åpent for alle. Ingen påmelding. Utstillingen varer t.o.m 08.11.15KUNSTK VELD OG FOREDR AG MED

BJÖRG THORHALLSDOTTIR

Fredag 23. og lørdag 24. oktober kl. 19.00 har vi gleden av å ønske dere velkommen til kunstkveld med foredraget ”Følg alltid hjertet ditt” av Björg Thorhallsdottir.

”Hvis situasjonen er slik at du uansett ikke kan påvirke eller gjøre noe med den, så rett deg opp i ryggen, ta ”problemet” og kast det over skulderen, mens du sier ”La gå!”. Og er du skikkelig irritert, ja, da kan du rope det så høyt du klarer.”

Vi gjentar suksessen fra i fjor. Herlige Björg med sin fantastiske, smittende latter kommer og forteller historier som får frem både tårer og smil. Lokalene fylles igjen med kjærlighet, mot, vennskap og latter. Ønsker du å delta på en av disse flotte kunstkveldene er det mulig å reservere billetter på e-post: mail@gaute-rostrup.no. Billettpris kr. 150,-. Reserverte billetter må hentes innen tre dager. Arrangementet har 18-års aldersgrense.

Velkommen!


S O M E T I M ES LOV E I S L E T T I N G G O 19,5x24 cm


S L EK T S K A L F Ø LG E S L EK T ER S G A N G 21x29 cm


FRI 34x41 cm


V ER D EN S TØ F F EST E O G ST ER K EST E S J Ø R Ø V ER 34x41 cm
D U K A N N Å STJ ER N A D I O M D U V I L 38x57 cm


D EN VA K R EST E DA N S EN 38x57 cm


I F I L I V ED AG A I N 34x11 cm


B A R E H O PP D E T O R D N ER S EG 33,5x40,5 cm


N Å H A R V I VA S K A G O LV E T 24,5x20 cm


G L ED ES B U D S K A P 24,5x20 cm


F Ø LG D R Ø M M EN 10x14,5 cm


D U H Ø ST ER S O M D U S Å R 21X14 cm


F Ø LG HJ ER T E T D I T T D E T TA R A L D R I F EI L 13x16 cm


J EG V I L EL S K E D EG T I L..... 13x16 cm


D U KO M I N N I L I V E T M I T T S O M EN L I T EN M AG I S K S O M M ER F U G L 27x32 cm


G O D E V EN N ER G J Ø R D E T T RYGT Å FA L L E 27x32 cm


B L ÅT I M EN 20x24,5 cm


H U N S K I N T E ST ER K EST AV D EM A L L E 20x24,5 cm


T I D D EN VA K R EST E G AV EN 13x16 cm


F O R D I J EG EL S K ER D EG 13x15 cm


LOV E D O ES N OT H U R T 27x32 cm


G O D E V EN N ER ER S O M STJ ER N ER 38x34 cm


Kunstneren Björg Thorhallsdottir ble født på Island i 1974. Familien flyttet til

Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og i sør-øst Asia.

I tenårene drømte Björg om å bli lege, slik at hun kunne reise til Afrika for å redde barn. Hun bodde et år i Mexico og besøkte rektoren ved et medisinsk fakultet for å fortelle at hun ville studere medisin der. Etter kort tid skjønte hun at hun kom til å bli en elendig lege. «Jeg innså at vi ikke skal gjøre ting vi ikke er ment til her i livet, og tror det var da jeg kjente at kunsten var min vei». Björg har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Hun har gått i lære hos Jean Ducros ved kunstakademiet i Toulouse, Frankrike i 1998, og i grafikk hos Ignacio Aguirre i Barcelona i 2001-2002. Ignacio har tidligere jobbet med kunstnere som Picasso, Miro og Dali, og i dag har Björg atelier sammen med han i Barcelona. Björg er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor. Da hun ble enke 30 år gammel og alenemor for 2 år gamle Tolli, etablerte hun Hjertefred på Allehelgensdagen i 2006 slik at sønnen (og andre som har mistet noen) skulle ha et sted og minnes sine kjære i glede. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening, og i dag er det arrangement over 20 steder i landet. I 2010 etablerte Björg sitt eget galleri Lykkehaven, i Sandvika i Bærum. Björg har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer. Hun jobber både med grafiske etsninger og maleri, og har designet smykker tilvirket på Bali.


Hun satte også innbyggerne i en fattig landsby der i sving for å håndlage 40 000 bokser til smykkene og koppene sine. Målet var å gjøre de selvhjulpne. «Istedenfor å gi de pengene og frata dem deres selvrespekt og selvverd, har jeg lært at når mennesker jobber for egne prosjekter og penger, og redder seg selv, - da står de også stødigere». I 2014 etablerte Björg «Sisters in hearts», en organisasjon som har som mål å gi kvinner i Mexico mulighet til å jobbe hjemmefra, slik at de kan ta vare på barna sine. Björg har lansert sine egne Lykkebobler med hvit og rosa Cava, produsert ved Castillo Perelada utenfor Barcelona. Hun har designet kopper som produseres på Porsgrund Porselen, og cavaglass som munnblåses ved Hadeland Glassverk. På glassene står det «Cava er bedre enn tran», og «Det er aldri feil med bobler». Björg har illustrert mange bøker og tidsskrifter, og gitt ut flere egne bøker på blant annet Gyldendal og Aschehoug Forlag. I februar 2015 ga Björg ut boken «Veien til lykke» på Schibsted Forlag. Den gikk rett inn på bestselgerlisten. «Boken er min egen livsfilosofi, og mine verktøy for å kunne våkne hver dag og tenke « I dag er min beste dag!». Björg brenner for at mennesker skal våge å leve det livet som de egentlig drømmer om, og dette går igjen i det hun formidler i ord og bilder. De siste årene er Björg blitt en etterspurt inspirator og foredragsholder, og snakker gjerne om mot, lykke, sorg og livsglede.


Å PNIN GST ID ER: Mandag - onsdag kl. 09.00-16.30 Torsdag - fredag kl. 09.00-18.00 Lørdag kl. 10.00-16.00 Søndag kl. 13.00-17.00

Erling Skjalgsonsgt. 10. 4307 Sandnes. Tlf: 51 66 13 75