Page 1

K R I S T I A N S A N D – 0 4 / 2 016

BORD TIL BEGJÆR > EN ANNERLEDES JULEMENY > KORTREISTE DESIGNSMYKKER GOOD NEWS > JULEGAVETIPS > BYUTVIKLING – ORDFØRER HARALD FURRE

kvadraturen.no


ANNONSEBIL AG

– 04/2016

JUL ER BEST I BYEN!

8

Hva er vel bedre enn å gå på julegavejakt i Kvadraturen i desember? Her finnes både kjede- og nisjebutikker, og langs de pyntede gatene kan du ikke unngå å bli fylt av ekte julestemning. Lukten av grantrær og brente mandler og de ansatte i butikkene, som setter sin ære i å gi deg den ekstra gode juleservicen.

BORD TIL BEGJÆR Bli inspirert av våre forslag til lekre julebord, dekket i en enkel og rå stil med innslag av naturelementer.

Som mange vet er Kvadraturen i forandring med mange viktige utbyggingsprosesser, og dette er spesielt godt synlig denne julen. Torvet – som alltid har vært en samlingsplass i adventstiden – er under ombygging, og juletreet flyttes dermed lenger opp i Markensgate. Vi kan likevel garantere at det blir minst like koselig å oppholde seg i byen denne julen som tidligere juler! Til julebyen planlegges det et innholdsrikt program for store og små, som gir deg den ekte julestemningen. Det kan du lese i sin helhet på kvadraturen.no.

18 EN ANNERLEDES JULEMENY

46

Nå begynner moroa – en hel måned med sylte og sauser, sukker og snadder! Men selv om jul er synonymt med tradisjoner, er det mulig å tenke nytt og annerledes – også i matveien.

DRØMMER OM EN BY SOM ALDRI SOVER Ordfører Harald Furre tenker offensivt om hvordan Kvadraturen som et levende og spennende bysentrum skal styrkes og utvikles i årene som kommer.

I dette nummeret av Byliv har vi oppskrifter på deilig julejuks som gjør julebaksten til en dans på roser. Serverer du dette snadderet sammen med Bølgen og Mois juletapasoppskrifter - på bord inspirert av saken om juledekorasjoner - er halve julaften i boks! Hva ordfører Harald Furre tenker om jula vites ikke, men om Kristiansand sentrum har han mange drømmer. Les mer om dette i vår føljetong om byutvikling. En stor del av jula handler dessuten om å gi, og Byliv har truffet Tone Olsen Nor i Hopeful som jobber for de som trenger litt ekstra hjelp. Vi håper du vil kose deg med desemberutgaven av Byliv, og ønsker alle våre lesere en god jul og et godt nytt år. Velkommen inn til Julebyen!

6 Good news 8 Bord til begjær 16 Good news 18 En annerledes julemeny 26 Kortreiste designsmykker 32 Ønskeliste for barna 36 Deilig julejuks 42 Ønskeliste for han 44 Ønskeliste for henne 46 Drømmer om en by som aldri sover 56 Et godt sted å jobbe 64 Butikkoversikt

Hilsen redaksjonen – på vegne av Kvadraturforeningen

Utgiver: Mediehuset Fædrelandsvennen. Redaksjonsgruppen: Marianne Simonsen, Fædrelandsvennen; Camilla Strønstad, Slottet; Christina Omland, Sandens; Unni Mesel, Aquarama; Torunn Kristoffersen, Centrum sko & klær og Kvadraturforeningen; Harald Andersen. Design/tekst/foto: Aptum. Trykk: Stibo Graphic. Opplag: 40.000 Kontaktinformasjon for BYLIV: Harald Andersen, daglig leder Kvadraturforeningen – harald.andersen@kvadraturen.no – mob. 913 43 230. Marianne Simonsen, Fædrelandsvennen – marianne.simonsen@fvn.no – mob. 412 01 215

EKSTRA

8. - 23. DESEMBER mandag-fredag

SØNDAGSÅPENT 4. DES. | 11. DES. | 18. DES.

lørdag

09–20 10–18

EKSTRA

KVELDSÅPENT TORSDAG 15. DES. | TORSDAG 22. DES.

14–18

Program for Julebyens arrangementer finner du på kvadraturen.no

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

4

9-22


Godt hĂĽndverk skaper begeistring

Henrik Wergelandsgt. 25/Sandens, tlf. 38 07 25 90 • www.camillasblomsterdesign.no


ANNONSEBIL AG

/GOOD NEWS! DEN ORIGINALE FROST Snødronningen er årets juleforestilling på Kilden, og er basert på H.C. Andersens eventyr om lille Gerda som begir seg ut i den store verden for å lete etter sin venn og lekebror Kay, som har latt seg forføre av Snødronningen og blitt med til hennes slott under Nordstjernen. Gå ikke glipp av dette fantastiske stykket med julestemning til langt opp under ørene! Visste du forresten at dette er historien Disney-filmen Frost er basert på? Forestillingen passer for barn fra 4 år og spilles til 21. des

KRIG, KULTUR OG KJÆRLIGHET Centrum sko og klær tok i høst inn jakkemerket Monikmo. Jakkene er vintage militærjakker, redesignet med deler av afghanske, håndbroderte brudekjoler! En tankevekkende kombinasjon av kultur, krig og kjærlighet. Hver jakke har sin egen historie – derfor er heller ingen av jakkene like. Byliv skriver med glede under på at dette er håndarbeid av ypperste kvalitet!

GAVEN TIL BESTEMOR? Jernia Torjesen i Lillemarkens tilbyr nå vaffelkjeksjern! Hvem har vel ikke bruk for det? Hell i røra, stek og fyll skålene med alt hva ganen behager. Egg og bacon til helgefrokosten, eller iskuler og bær til en deilig sommerdessert. Den aller beste ideen er likevel tacolefser i Topit-jernet. Da lager du en perfekt skål for alt det digge tacofyllet og fredagen er offisielt reddet.

PIPPA MIDDLETON TIL SKIPPERGADA! Vesken ved navn Pippa Middleton har fått plass i den hyggelige butikken FIN i Skippergada. Merket Modalu har en helt egen veskekolleksjon tildelt den engelske prinsessens søster som ble verdenskjent under bryllupet i 2011. Det var vel ikke akkurat vesken hennes som var den store snakkisen under bryllupet, men i de senere år har dette tilbehøret blitt en it-veske for mange moteinteresserte kvinner. En klassiker for fremtiden!

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

6


GARDEUR

VANADIS

NORA

-30%

PÅ NESTEN ALLE VARER

SKIPPERGATA 11 TELEFON 38 02 03 70

PRET IVAN GRUNDAHL • RESET • J & Q • PRET • OSCALITO • PERUZZI • NORA

JOSEPH RIBKOFF • IVAN GRUNDAHL • BANDOLERA • J & Q • PRET • CARLA DU NORD

PERUZZI

Julegavehuset I MARKENS ROMANER

KR

399.-

MICHELET

KR

379.-

HEIVOLL

En sjøens helt – brennende skip

KR

299.-

FERRANTE

De skyldfrie

Historia om det tapte barnet

BARN

KR

99.-

KR

299.-

JULEHISTORIER GUTTA I TREFør 299,HUSET MED 78 ETASJER

KR

279.-

DUSTEDAGBOKA 11

BRETTSPILL

KR

399.-

RYKTET GÅR

– after dark

KR

599.-

KR

379.-

TICKET TO RIDE SPINDERELLA – rails and sails

– årets barnespill

BLAUDIS KOPPER Vi har utvalget!

KR

249.-

Markensgate 21 | 4611 Kristiansand Tlf: 38 12 52 30 | berge@libris.no bergelibris.no

– GODE HISTORIER SIDEN 1860 –


/ INTERIØR

Bord til begjær Tro det eller ei; jula kommer, i år som i fjor. Derfor synes Byliv det var på sin plass å finne ut hvordan damene som til daglig inspirerer kristiansandere på interiør- og blomsterfronten, pynter til jul.

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

8


ANNONSEBIL AG

EUKALYPTUS KNOPP | EUCARIS | AFRIKALILJE | PINJEKONGLER | BOBBOS BLOMSTER SERVISE FRA WIK & WALSØE | KRYSTALLGLASS FRA FREDERIK BAGGER | ALTERLYS | HANSEN&CO

9

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


/ INTERIØR

– Jul er jo minner!, sier de nesten i kor. Barbro Simonsen og Anette Ramstad Berge fra den sjarmerende, grønne blomsterbutikken Bobbos Blomster i Skippergata, smiler bredt mens de forteller om egne juletradisjoner. – Jeg pynter alltid bordet med ranunkler og silkefuru, forteller Barbro engasjert. Kollega Anette supplerer: – Det er koselig med gamle dorullnisser og barnehageproduk– sjoner også, og mitt tips er å samle dem i en egen ”utstilling”. Ved å gruppere litt, skaper du et ryddigere uttrykk, for man vil jo helst ikke kaste slike ting, tilføyer hun. Begge er enige i at det naturlige og rå er en viktig del av moten når det kommer til borddekking og styling av rom til jul. – Enkelt, naturlig og ikke minst mye grønt. Og trekk gjerne inn kongler og greiner, sier Barbro. Damene har sammen med Elin Tellefsen fra Hansen & Co satt sammen et lekkert bord i hvitt, grønt og brunt, hvor teksturer og kontraster er med på å danne et spennende helhetsinntrykk. Det er nesten som å være i en godtebutikk – man bruker lang tid på å finne ut av alt som foregår på bordet. Hvis man sverger til den tradisjonelle, røde jula, anbefaler damene fra Bobbos å blande dette med naturlige og nøytrale elementer som lin og tre. Øverst i Markensgate - nærmere bestemt på Slottet, har Lisa Franzen fra Olivias Hus dekket et minimalistisk, men varmt bord. Her er det ingen duk, men selve bordplaten i eik som danner underlaget. Stoler med rygger trukket i cognac-farget skinn, samt ujevn og rå keramikk, er blandet med levende lys og myke ullpledd. – Vi liker det litt enkelt her hos oss, smiler Ingun Eikli. Hun og kollega Reidun Fuglestveit, også fra Olivias Hus, viser oss noen små, skjøre, og veldig søte fugler som kan henges over spisebordet. – Disse gir assosiasjoner til jul, uten å være for ”julete”, mener Randi. Og kanskje er nettopp dette er fellesnevneren for julepynten i år? Jentene gleder seg i hvert fall til juletiden, og håper de får mange hyggelige kundemøter i løpet av desember. – Jula er den aller koseligste tiden å jobbe i butikk - og selvfølgelig den mest hektiske, avslutter Olivias Hus-jentene.

OLIVIAS HUS ER KLARE FOR JULA

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

10


ANNONSEBIL AG

MAN SPISER LIKE MYE MED ØYNENE SOM MED MUNNEN BARBRO SIMONSEN, BOBBOS BLOMSTER

SERVISE FRA KAJSA CRAMER CERAMICS | GLASS FRA TINE K | FUGL FRA SHISHI VASER OG POTTER FRA K AJSA CRAMER CERAMICS | ALT FRA OLIVIAS HUS SVIBEL | MESTERGRØNN

11

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


Reisemagasinet - Castelijn & Beerens Herre mappe Kr. 3500 - Dameveske Kr. 2950

H&M - Diverse utvalg i sko

ANNONSEBIL AG

slottetshopping.no

Juleåpent Hverdager fra 8. desember 9-20 Lørdag 3./10./17. desember 10-18 Søndag 4./ 11./18. desember 14-18 Torsdag 15./22. desember 9-22 Julaften 10-13 Nyttårsaften 10-16

MYKE> GAVER

H&

M-

Lue

- Fr

ak

r. 4 9

,90

H&M -Genser - Kr. 199

H&M -Frakk - Kr. 999

H&M -Pysj - Kr. 299

Hva er vel bedre enn å pakke seg inn i en pyjamas i bomull? Hos H&M vil du finne et bredt utvalg av pyjamas og morgenkåper til gode priser.


Julegaver til herre. Her på Slottet har vi et godt produktutvalg til herre.

HOODIE> TIL HAN Hva med en sweatshirt i myk kvalitet med hette? Hetten er trikotfôret og har snøring. Raglanermer og kengurulomme. vrangbord nederst og på ermene. Hos H&M finner du en rekke kule gensere i ulik design. Gode kvaliteter til rimelige priser. Priser fra kr. 199.

m

t

rn

Bo

r

9 r. 9

9

H&M - Skjerf - Kr. 99

ise

ine

jø -B

K g-

Reisemagasinet - Casteljin - 2950

Re

s aga

Reisemagasinet . Byens beste utvalg i skinnhansker!

Reisemagasinet - Secrid - Kr. 599

H&M sin herre avdeling finner du i vår 2. etasje. Avdelingen inneholder blant annet bekledning som dresser, skjorter, bukser, gensere, frakker, jakker og mye mer. Her er også en egen sportsavdeling, hvor man finner praktisk og moteriktig treningstøy. Reisemagasinet, butikken beliggende i vår 1. etasje v/parkeringsinngang er svært godt kjent for sitt utvalg i kofferter og vesker. Reisemagasinet har også en mengde produkter til herre. Her finner man et bredt utvalg i både skinnhansker, toalettmapper, sekker og skinnmapper.


ANNONSEBIL AG

/GOOD NEWS! KUREN MOT JULESTRESSET Det er riktignok bare starten av desember, men jula kommer snikende og for mange kommer også stresset. Skaff deg medisinen mot den slags i form av billetter til Bugge Wesseltofts konsert It`s Snowing on My Piano. Alene bak flygelet fremfører Bugge noen av julens vakreste sanger i sine egne nedstrippede versjoner som vil sørge for ro i sjel og sinn. Innspillingen fra 1997 har blitt en juleklassiker og når stadig ut til et større publikum både i Norge og internasjonalt. Konserten finner sted på Kilden 7. desember, så hvis du ikke har billetter enda – løp og kjøp!

SELVPLUKK TAPAS Reinhartsen i Lillemarkens har utvidet både butikken og konseptet. Nå serverer de deilig, lokal tapas fra disk, hvor du selv velger og lager en miks tilpasset deg selv. Ypperlig for en rask lunsj, eller som litt ekstra god snacks til vinglasset. Her får du alt fra gravet laks og pestomarinerte reker, til ostefylte chili, oliven og lufttørka skinker. På toppen av det hele får du nybakt foccacia. What`s not to love?

POSTKASSE, POSTKASSE, POSTKASSE! Gutta bak Norges mest populære radioprogram Radioresepsjonen kan nok en gang oppleves live – torsdag 8. desember er Steinar, Bjarte og Tore klare for Kilden i Kristiansand. Radioveteranene har utviklet et nytt Postkasse-show hvor du kan stille spørsmål om alt du måtte lure på, fra frityrkokerproblematikk til spørsmål om DAB+! Dette blir etter all sannsynlighet et veldig lettbeint show for den lettbeinte publikummer. Skaff deg billett til en garantert knipseverdig aften!

FØRST I NORGE Som første salong i Norge er Auds hudpleie stolte av å kunne presentere Reviderm – en ny og revolusjonerende serie innen hudpleie og make-up. Den nye serien inneholder blant annet krystallsliping av huden med ultralyd. Behandlingen fjerner døde og skadede hudceller og stimulerer huden til å øke produksjonen av nye hudceller, samt at det forsterker virkningen av de aktive ingrediensene som brukes i behandlingen. Denne pakken inkluderer også hudterapeutens anbefalinger til videre behandling både hjemme og i salong. Kan det friste?

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

16


Vi hjelper deg med juleantrekket!

NYHET

299

NYHET

399

TILBUD

NYHET

149

399

FØR 379-,

TILBUD

199 FØR 399-,

SPILL

opptil

NYHET

299

NYHET

299

NYHET

449

60% Stort utvalg – gode tilbud


KJØKKENSJEF MAGNUS JANSSON DISKER OPP ORIGINALE OG SMAKFULLE SMÅRETTER AV TRADISJONELLE JULEINGREDIENSER


ANNONSEBIL AG

/ JULEMAT

EN ANNERLEDES JULEMENY Nå begynner moroa – en hel måned med sylte og sauser, sukker og snadder! Men selv om jul er synonymt med tradisjoner, er det mulig å tenke nytt og annerledes – også i matveien.

i fem dager i en lufttett boks, forteller Magnus. Og hva er vel bedre enn en rett som er ferdiglaget flere dager før den skal serveres?

I adventstida er det ikke uvanlig å ha litt ekstra middagsselskaper, juleverksteder eller bare hyggelig samvær. I butikkene bugner det av julevarer og deilig tunge middager. Og ja, all julematen er digg. Lutefisken, ribba, pinnekjøttet, den laaange deilige julefrokosten, kakene og marsipanen. Men for å ikke gå fullstendig lei kan det være gøy å eksperimentere litt med julematen før den intensive julefeiringa begynner! Hvorfor ikke lage juletapas? Det beste av alle julens smaker – på en gang. Den perfekte maten for et uformelt selskap, eller kanskje til og med til nyttårsaften?

RÅ JULETORSK Råmarinert torsk er ikke noe vi forbinder med jula, men maken til frisk og lett fiskerett skal du lete lenge etter. I en tid som er proppfull av tunge, fettfylte middager, er dette en fresh, japaninspirert liten pause. Her kan du bruke en helt alminnelig filet av torsk. Beinfri selvfølgelig. Denne retten egner seg også supert som en forrett resten av året. Magnus forteller at han skjærer fisken i en halv cm tykke skiver, legger det flatt på et fat og heller vinaigretten over. – En vinaigrette på syltet ingefær, soya og lime er alltid godt sammen med rå fisk. Og for de som ikke er så glade i rå fisk, kan det være fint å la fisken ligge i vinaigretten en liten stund. Da «koker» syren fra limen fisken helt av seg selv, opplyser Magnus.

SVENSK JUL De alle fleste kjenner til den spanske tapasen – nemlig mange småretter av forskjellig slag, gjerne inntatt sammen med god drikke og deilig brød. I dette tilfellet setter du spanske smaker på vent – for å erstatte de med varmende gode julesmaker. Vi har sammen med Kjøkkensjef Magnus Jansson hos Bølgen & Moi sett på hva du kan gjøre for å tilfredsstille både den julesultne og den kresne gane der hjemme. Magnus viser oss tre enkle retter basert på julens råvarer som fint kan lages hjemme – som en del av en tapasservering. – Sildesalat er jo egentlig litt svensk, men jeg syns det er supergodt og dessuten er det veldig enkelt, nevner Magnus. Han kommer opprinnelig fra Sverige, men etter en sommer på kjøkkenet hos Bølgen & Moi fant han ut at dette var et sted han ville tilbake til. – Nå har jeg vært her i fem år og trives kjempegodt, sier kjøkkensjefen med et smil. I sildesalaten bruker han sursild fra glass, kokte poteter, grov sennep, dill og kokt egg med ganske bløt plomme. Den bløte eggeplommen hjelper til med å binde sammen ingrediensene med sennepen. Det blir mer kremete enn hvis du hadde brukt et hardkokt egg, viser kjøkkensjefen. – Dette er noe du kan lage og ha stående i kjøleskapet i alle fall

PINNEKJØTT MØTER KFC Den siste retten kjøkkensjefen har disket opp ser ved første øyekast ut som et kyllinglår fra Kentucky Fried Chicken. Men synet kan tydeligvis bedra! Inni den sprø og gylne skorpa nærmest velter det ut velkjente julesmaker – først og fremst i form av pinnekjøtt. – Jeg plukker det fra beinet og river pinnekjøttet fra hverandre slik at det er helt strimlet og lett. Så blander jeg inn en stor neve revet parmesanost, og litt steikesjy, viser Jansson. Så former han det rundt pinnekjøttbeinet som ligger igjen etter man har plukket bort kjøttet, og det gir da inntrykket av en «drumstick» av kylling. Smart, ikke sant? Oppskriftene på disse herlighetene finner du på neste side og alle råvarene er tilgjengelige i Kvadraturens fine butikker. Lykke til!

19

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


ANNONSEBIL AG

Oppskriftene er tilpasset juletapas til 4.

SILDESALAT PÅ FLATBRØD 50 g sursild 50 g kokt potet 2 kokte egg med bløt plomme Grov sennep Dill Salt & pepper Flatbrød Slik gjør du: Skrell poteter og kutt dem i terninger. Kutt egg og sild i samme størrelse. Smak til med hakket dill, sennep og evt. salt og pepper. Server på biter av flatbrød toppet med litt syltet rødløk.

SYLTET SMÅLØK Småløk 1 del rødvinseddik 2 deler sukker 3 deler vann Slik gjør du: Skrell småløk og kok i syltelaken til de er myke. Skjær i båter og topp på sildesalaten.

RÅMARINERT JULETORSK Torsk (loin) 100 g Soyasaus Syltet ingefær Lime Olivenolje Sesamfrø Gressløk Lakserogn Lag en blanding av like deler soya og olivenolje. Smak til med hakket ingefær, revet limeskall og limesaft. Kutt torsken i tynne skiver og legg på et fat. Hell over vinaigretten og dryss med ristet sesamfrø, hakket gressløk og lakserogn.

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

20


Treffsikker rådgivning Treffsikker Treffsikker Treffsikkerrådgivning rådgivning rådgivning

Treffsikker Treffsikker Treffsikker rådgivning rådgivning rådgivning PINNEKJØTT DRUMSTICKS 300 g pinnekjøttrester 1 stor neve revet parmesan 1 egg Hvetemel Fine brødsmuler eller «panko-smuler» (sistnevnte kjøpes på Vung Tau eller en annen asiatisk butikk) Slik gjør du: Varm opp pinnekjøttet i litt vann i stekepannen. Plukk kjøttet og riv det i tråder, men spar beina! Hell over litt av vannet og revet parmesan. Rør sammen. Form deigen rundt beina, eller bare som små boller. Legg i kjøleskapet en time. Panér i hvetemel, egg og brødsmuler og frityrstek på 180 grader i 3–4 min. Du kan også steke de i pannen med 2 cm olje til de er gylne.

Treffsikker rådgivning

Næringsmegleren Sædberg & Hodne AS er Sørlandets eneste eiendomsmegler som utelukkende er spesialNæringsmegleren Næringsmegleren Næringsmegleren Sædberg Sædberg Sædberg && Hodne Hodne Hodne AS AS AS erer er Sørlandets Sørlandets Sørlandets isert og dedikert til & megling av næringseiendom og eneste eneste eneste eiendomsmegler eiendomsmegler eiendomsmegler som som som utelukkende utelukkende utelukkende erer er spesialspesialspesialutviklingsprosjekter. isert isert isert og og og dedikert dedikert dedikert tiltil til megling megling megling av av av næringseiendom næringseiendom næringseiendom og og og utviklingsprosjekter. utviklingsprosjekter. utviklingsprosjekter. Vår visjon er å inspirere og bidra til verdiskapning på Sørlandet, og vi er en naturlig samarbeidspartner for Vår Vår Vår visjon visjon visjon erer er ååinspirere åinspirere inspirere og og og bidra bidra bidra tiltiltil verdiskapning verdiskapning verdiskapning på på på utvikling og formidling av næringslokaler og næringsSørlandet, Sørlandet, Sørlandet, og og og vivivi erer er en en en naturlig naturlig naturlig samarbeidspartner samarbeidspartner samarbeidspartner for for for eiendommer. Sikter du deg inn mot kjøp, salg, leie eller utvikling utvikling utvikling og og og formidling formidling formidling av av av næringslokaler næringslokaler næringslokaler og og og næringsnæringsnæringsutleieSikter av nærings eiendom, er dusalg, kommet til riktig adresse eiendommer. eiendommer. eiendommer. Sikter Sikter du du du deg deg deg inn inn inn mot mot mot kjøp, kjøp, kjøp, salg, salg, leie leie leie eller eller eller Næringsmegleren Næringsmegleren Næringsmegleren Sædberg Sædberg Sædberg & Hodne & Hodne & Hodne ASAS erAS er Sørlandets Sørlandets er Sørlandets for gode eiendom, forretninger. utleie utleie utleie av av av nærings nærings nærings eiendom, eiendom, erer er du du du kommet kommet kommet tiltiltil riktig riktig riktig adresse adresse adresse eneste eneste eneste eiendomsmegler eiendomsmegler eiendomsmegler som som utelukkende som utelukkende utelukkende er er spesialspesialer spesialfor for for gode gode gode forretninger. forretninger. forretninger. isert isert isert ogog dedikert og dedikert dedikert til til megling megling til megling avav næringseiendom av næringseiendom næringseiendom ogog og utviklingsprosjekter. utviklingsprosjekter. utviklingsprosjekter. VårVår visjon Vår visjon visjon er er å inspirere åerinspirere å inspirere ogog bidra og bidra bidra til til verdiskapning verdiskapning til verdiskapning påpå på Sørlandet, Sørlandet, Sørlandet, ogog vi og er vi er en vi en er naturlig en naturlig naturlig samarbeidspartner samarbeidspartner samarbeidspartner forfor for Næringsmegleren Sædberg & Hodne AS er Sørlandets største utvikling utvikling utvikling og og formidling og formidling formidling av av næringslokaler næringslokaler av næringslokaler ogog næringsog næringsnæringseiendommer. eiendommer. eiendommer. Sikter Sikter Sikter dudu deg du deg inn deg inn mot inn mot kjøp, mot kjøp, kjøp, salg, salg, leie salg, leie eller leie eller eller er spesialisert eiendomsmegler som utelukkende og Sylvi dedikert til Tor Olav Holen Jens Helge Hodne Birkeland utleie utleie utleie av av nærings nærings av nærings eiendom, eiendom, eiendom, er er dudu er kommet du kommet kommet til til riktig riktig til riktig adresse adresse adresse Rådgiver/siviløkonom Oppgjørsansvarlig/ Seniorpartner/Sylvi Jens Jens Jens Helge Helge Helge Hodne Hodne Hodne Sylvi Sylvi Birkeland Birkeland Birkeland Tor Tor Tor Olav Olav Olav Holen Holen Holen megling av næringseiendom og utviklingsprosjekter. Eiendomsmegler MNEF Megler MNEF forfor gode for gode gode forretninger. forretninger. forretninger. Rådgiver/siviløkonom Rådgiver/siviløkonom Rådgiver/siviløkonom Oppgjørsansvarlig/ Oppgjørsansvarlig/ Seniorpartner/ Seniorpartner/ Seniorpartner/ Oppgjørsansvarlig/ Eiendomsmegler Eiendomsmegler Eiendomsmegler MNEF MNEF MNEF

Megler Megler Megler MNEF MNEF MNEF

Lise Kjelle Inger R. Amundsen Stian L. Ordahl Gunnar S. Sædberg Lise Kjelle Lise Lise Kjelle Kjelle Eiendomsmegler Inger R.R.Amundsen Inger Inger R.Amundsen Amundsen Stian Stian L.L.Ordahl L. Ordahl Gunnar Gunnar S.S.Sædberg S.Sædberg Sædberg Stian Ordahl Gunnar Birkeland Sylvi Birkeland Tor Tor Tor Olav JensJens Helge Jens Helge Hodne Helge Hodne Hodne SylviSylvi Birkeland OlavOlav Holen HolenHolen Salgssekretær Daglig leder/Fagansvarlig/ Seniorpartner/ Rådgiver/siviløkonom Rådgiver/siviløkonom Rådgiver/siviløkonom Eiendomsmegler MNEF Eiendomsmegler Eiendomsmegler Eiendomsmegler Salgssekretær Salgssekretær Salgssekretær Daglig Daglig leder/Fagansvarlig/ leder/Fagansvarlig/ Seniorpartner/ Daglig leder/Fagansvarlig/ Seniorpartner/ Oppgjørsansvarlig/ Oppgjørsansvarlig/ Seniorpartner/ Seniorpartner/ Seniorpartner/ Oppgjørsansvarlig/ MNEF Advokat MNASeniorpartner/ Eiendomsmegler Eiendomsmegler MNEF MNEF Eiendomsmegler MNEF Eiendomsmegler Eiendomsmegler Eiendomsmegler MNEF MNEFMNEF Megler MNEF MNEF MNEF Advokat Advokat MNA MNA Advokat MNA Megler Megler MNEF MNEFMNEF

God middag! Tollbodgaten 8 • P. b. 629 • 4665 Kristiansand Tlf 38 10 44 44 • post@naringsmegleren.no www.naringsmegleren.no Kjelle Lise Kjelle Kjelle R. AmundsenStian Inger R. Inger Amundsen Inger R. Amundsen Stian L. Ordahl Gunnar Gunnar S. Sædberg LiseLise L. Ordahl S. Sædberg Stian L. Ordahl Gunnar S. Sædberg Eiendomsmegler Eiendomsmegler Salgssekretær Salgssekretær Salgssekretær Daglig leder/Fagansvarlig/Seniorpartner/ Seniorpartner/ Eiendomsmegler Daglig leder/Fagansvarlig/ Daglig leder/Fagansvarlig/ Seniorpartner/ Tollbodgaten 8 4665 P.4665 b. Kristiansand 629 4665 Kristiansand Tlf Eiendomsmegler MNEF Eiendomsmegler MNEFMNEF MNEF MNEFMNEF Advokat Advokat MNA Advokat MNA MNA Eiendomsmegler Tollbodgaten Tollbodgaten Tollbodgaten 8 88P.P.b. P.b.629 b.629 629 4665 Kristiansand Kristiansand TlfTlf Tlf 3838 38 1010 10 4444 44 44 44 4438 10 44 44

• ••

• •••

• ••

post@naringsmegleren.no www.naringsmegleren.no post@naringsmegleren.no post@naringsmegleren.no post@naringsmegleren.no www.naringsmegleren.no • •www.naringsmegleren.no •www.naringsmegleren.no


slottetshopping.no

Juleåpent Hverdager fra 8. desember 9-20 Lørdag 3./10./17. desember 10-18 Søndag 4./ 11./18. desember 14-18 Torsdag 15./22. desember 9-22

Babycare - MiniAture - Vinterdress fra kr. 1.699

BARNE> SKO

Julaften 10-13 Nyttårsaften 10-16

kr. 69

9

LEKER> TIL DE SMÅ Babyc

are - P

lantoy

s - Gå

vogn

Hos Babycare finner man interiør og leker fra merket DONE BY DEER. Produktene sies å passe for familier som lever et liv der barn og deres eventyrlyst, rampestreker og aktive liv går hånd i hånd. Hos Babycare finner man også de «riktige» lekene produsert i tre, fra merket Plan Toys. Dukkevogner, snekkerbenk og kjøkken til barn finner du også i utvalget av leker.

FEST> FIN

Julekolleksjonene fra MiniAture finner du hos Babycare.

Babycare - MiniAture - Skjørt kr. 549 Kjole kr.499

Bab

ycar

e-B

isga

ard

- Tex

Boo

t Kr.

999

Et godt gavetips til barnet er en god tøffel, støvel eller vintersko fra merket Bisgaard. En sko som er designet og produsert i kvalitetsmaterialer og med en svært god passform. Skoen er utviklet for å gi barnefoten riktig støtte rundt ankel, skoene er også anbefalt som en god begynner sko. Gavetips! Tøflene i skinn er en svært populær julegave.


Det er tid for innkjøp av gaver og juleantrekk til de minste. Hos Babycare Slottet finner du et bredt utvalg av leker, barneutstyr og fritids- og festantrekk til de minste. Gaver som praktiske ulldresser, pysjamaser, strømpebukser, votter og luer finner du her. I barneavdelingen til H&M finner man barneklær, riktig tilbehør og flotte gaveartikler (0-12år). H&M home i 2. etg. finner man en egen barneavdeling, her er det en rekke gøye og rimelige interiørprodukter til barnerommet. Så om du ønsker mer inspirasjon og gavetips til barna, er du velkommen til våre butikker på Slottet.

H&M - Skjorte kr. 149

Babycare - MiniAture - Skjorte kr. 549

H&M Kr. 49 - Alt til fest ,90 en!

Babycare - DoneByDear fra kr. 39

H&M - Alt til fesen! Velour bukse kr. 99

Gaver til de minste


LAG EN ENKEL JULEKALENDER

Lekre gavepakninger! Priser fra kr. 149,Gyldenløves gate 5 4611 Kristiansand Tlf.: 38 02 29 80

ALLE SATENGSENGESETT

MARKENSGATE 20 / SØRLANDSSENTERET / UPSTAIRS.NO

ULLPLEDD Gaja, Zander og Checky

40

50

140x200 og 140x220 cm

%

%

Gjelder ikke Marius . Gjelder t.o.m. 23.12. ®©

Gjelder t.o.m. 08.01.

130x170 cm før 49990 Satengsengesett Darby/Oxford 140x200 cm før 59990 nå 29995 140x220 cm før 64990 nå 32495

29994

Pelspledd Maximus svart/ Mellow beige, grå, muldvarp og vinrød 140x180 cm før 39990 nå 19995

Flanellsengesett Heaven 140x200 cm før 29990 nå 17994 140x220 cm før 32990 nå 19794

Kan ikke kombineres med andre tilbud. Tilbudene gjelder så langt beholdningen rekker, innenfor tilbudsperioden. Forbehold om trykkfeil og at varer kan bli utsolgt.


KLAR FOR JULEBORD

ANNONSEBIL AG

Butikkene våre bugner av sesongens nyheter - du finner julens antrekk hos oss. Kristina har på seg nattkjole fra Miabell undertøysalong, kjole og jakke fra b.young, sko og veske fra Shoe Gallery og smykker fra Mestergull Hodne. Adam & Eva har stylet håret, og Auds lille hudpleie har lagt kveldens makeup. Indiska har frisket opp Myren gård med sine friske farger og kule møsntre. Velkommen innom i en av våre 28 juleklare butikker.

Location: Myren gård Modell: Kristina Knaben Hennestad Foto:Victoria Nevland

25

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


ANNONSEBIL AG

/DESIGN

KORTREISTE DESIGNSMYKKER Byliv anbefaler å sjekke ut lokale smykkedesignere når du handler julegaver i Kvadraturen. Det nyeste tilskuddet er Tone Berglihn og merkevaren SALT.

Etter dette var jeg nesten desperat etter å få utløp for kreativiteten, for jeg elsker å utvikle konsepter, designe og produsere, og har laget og skapt ting hele livet, forteller Tone. På oppfordring fra pappa begynte hun derfor å utforske smykkekunst på alvor. – Jeg hadde også en prat med Camilla Prytz i begynnelsen, da jeg lekte med tanken på å satse. Hun mente at forutsetningene var gode på grunn av all kunnskapen jeg hadde opparbeidet meg i butikken, kombinert med den grunnleggende lidenskapen for å skape, sier det unge talentet.

Mange kjenner allerede de etablerte smykkekunstnerne i byen; som ekteparet Randi og Bjørnar Knapstad og Camilla Prytz. Men har du fått med deg at femte generasjon i gullsmedfamilien Berglihn har lansert egendesignede smykker av krystaller og sølv? ARVELIG BELASTET – Pappa (Svein Egil Berghlin red. anm.) er fjerde generasjon som driver Gullsmed Berglihn i byen, så jeg er i høyeste grad «født med sølvskje i munnen!», ler den sympatiske 25-åringen Tone Berglihn. Gjennom oppveksten var Tone ofte i pappas butikk i Gyldenløvesgate, og fikk for første gang hjelpe til da hun var i 12-årsalderen. Lørdags- og ekstrajobb har hun hatt der siden, likevel var det ikke gitt at det var denne bransjen hun skulle velge som egen yrkesvei. – Etter videregående dro jeg til New York for å studere mote, og deretter ble det en bachelorgrad på Handelshøyskolen BI i Oslo.

SALT FRA HAVET Tone er vokst opp på Sørlandet, med saltvann både i håret og i årene. – Jeg har alltid vært fascinert av havet. Det er tiltrekkende og skremmende på én gang. Inspirasjonen til konseptet SALT hentet

1. EMALJERING FRA CAMILLA PRYTZ | GALLERI BI-Z | 2500,- 2. ØREDOBB MED TAHITIPERLE | GULLSMEDENE KNAPSTAD | 1200,- 3. TVUNNET SØLVRING FRA SALT | GULLSMED BERGLIHN | 1250,- 4. ØREDOBB MED SPYD I SØLV FRA SALT | GULLSMED BERGLIHN | 1250,- 5. SOMMERFULGEVINGE-SMYKKE FRA CAMILLA PRYTZ | GALLERI BI-Z | 2500,- 6. RING I SØLV MED FUGL I GULL OG FERSKVANNSPERLE | GULLSMEDENE KNAPSTAD | 2800,- 7. ANHENG MED SØLV OG BERGKRYSTALL FRA SALT | GULLSMED BERGLIHN | 1100,- 8. DIAMANTRING MED HVITT GULL | DIAMANTHUSET | 32.998,- 9. PIL I HJERTET-SMYKKE FRA CAMILLA PRYTZ | GALLERI BI-Z | 2500,- 10.ANHENG MED GULL, TAHITIPERLE OG RUBIN | GULLSMEDENE KNAPSTAD | 5500,- 11. SØLVANHENG MED SLIKEBÅND FRA SALT | GULLSMED BERGLIHN | 1600,- 12. ØREPYNT I ROSEGULL MED MORGARITTSTEN | DIAMANTHUSET | 9598,- |

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

26


ANNONSEBIL AG

1.

2.

3.

2.

4.

5.

6.

7.

9. 8.

11. 10.

12.

12.


ANNONSEBIL AG

/DESIGN

Det er bredere i tilnærmingen enn den tradisjonelle gullsmedutdannelsen, forklarer Tone og legger til: – Denne kombinasjonen passer meg veldig godt, og jeg merker at uttrykket og designet til SALT utvikler seg i takt med at jeg lærer nye ting.

jeg fra sjøen. Både ringer, armbånd, øredobber og smykker er preget av en skandinavisk enkelhet og minimalisme, samtidig som de også er organiske i uttrykket. Alt er produsert på Sørlandet, for jeg er veldig opptatt av bærekraft både når det gjelder produksjon og materialer, understreker Tone Berglihn.

Dette ble spesielt tydelig da Tone nettopp kikket gjennom gamle bilder på Instagram-kontoen. – I begynnelsen var alt veldig lekent, men jeg kan tydelig se at uttrykket mitt er blitt mer voksent bare det siste året. Det som er utrolig gøy, er at jenter og damer i forskjellige aldersgrupper ser ut til å like SALT, og jeg håper at alle som får en SALT-gave under juletreet vil bli godt fornøyd, avslutter smykkedesigner Tone Berglihn.

MER Å LÆRE For øyeblikket studerer Tone kreativ smykkedesign, business og teknologi ved Københavns Erhvervsakademi (KEA) samtidig som hun utvikler merkevaren SALT. – Studiet handler ikke bare om håndverket, men innebærer også historie, teknologi, konseptutvikling, produksjon og 3D-design.

SALT-GRÜNDEREN I SIN LEILIGHET I KØBENHAVN

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

28


Elegance is an attitude

Markensgate 20, Kristiansand. Tlf. 95 42 90 34

Conquest

www.longines.com

Aksel Lund Svindal


ANNONSEBIL AG

/JULEGAVER

2. 1. 3.

God Jul

4.

ønskeliste for

barna

7.

5.

6.

1. KJOLE | POLARN O PYRET | 399,- 2. KINOBILLETTER ELLER GAVEKORT PÅ FILM | KRISTIANSAND KINO 3. DUKKEHUS, SYLVIANIAN FAMILIES | BR-LEKER, SANDENS | 499,4. TYNNE ULLSOKKER 2 PACK | LINDEX | 99,- 5. GENSER FRA MINI RODINI | MANAMANA | 399.6.BOK A OM MARCUS &MARTINIUS | ARK BOKHANDEL | 299,- 7. NISSESERVISE | H&M HOME | 49,- PER DEL

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

32


9.

8.

10.

11.

12.

14. 13.

8. ADVENTSK ALENDER, LEGO | BR-LEKER, SANDENS OG KOZMOS, LILLEMARKENS | 199,- 9. BORG AV TRE | BR-LEKER, SANDENS | 499,10. RULLESKO HEELYS | KOZMOS, LILLEMARKEN | 799,- 11. FLØYELSKJOLE | LINDEX | 99,- 12. ARBEIDSBENK FRA SEBRA | BABYCARE | 1999,13. STRIKKEGENSER | POLARN O PYRET | 399,- 14. SPILL TICKET TO RIDE | BERGE LIBRIS | 599,-

33

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


Avd. MARKENSGT. Vi tilbyr

Neglesopp? Spør om råd Utføres av autoriserte Utføres av autoriserte Fotterapeuter Fotterapeuter

Tørrhet? Lift? Kviser? Pigmentering? Porer? Din hudpleier kommer med forslag til behandling

Markensgt 2 Tlf 38 02 50 90 | www.renatesdagspa.no Last ned vår app: Renates dagspa

BTX – TEOSYAL – LASER – MAKE UP TATOVERING

• HUDPLEIE - Moderne hudpleie • ØYNE - Brynforming - Farge - Vippeextension - Vippeløft LVL • HÅRFJERNING - Voks/tråd/laser - Braziliansk • EXIMIA HR77 - Figurforming - Kroppbehandlinger • MASSASJE - Aroma - Idrett - Klassisk • TATOVERING - LTL/Art Blading • MAKE-UP - Dag/aften - Brud • FOTPLEIE av autoriserte fotterapeuter - Neglesopp LED - Shellakk/lakk - Fotzoneterapi • SOFT KIRURGI - utføres av Dermatologisk sykepleier - Teosyal filler - Btx - Laser - Medisinsk hudpleie • GAVEKORT

Avd. SANDENS Vi tilbyr

Sandens kjøpesenter | Tollbodgt 14 , Tlf 38 02 50 90 | www.renatesdagspa.no Online booking – Bestill time nå! Last ned vår app: Renates dagspa

Vi gir 10% Studentrabatt på avd Sandens.

• Farging av vipper & bryn • Bryn design • Vippeextention • LVL vippeløft • Hårfjerning / voks • Brasiliansk • Make up • Make up kurs • Brude make up • Dag / aften make up • Shellac • Manicure • Hull i ørene • Revel nails • Nese piersing • GAVEKORT


847 kr spørsmålet Jonas har lagt ut for all maten på hytteturen. Hva bruker du for å betale tilbake?

A:

Lommeboka

B:

Glemmeboka

C:

Minibanken

D:

Vipps

Du trenger bare et mobilnummer, og vipps så er pengene på vei. Vipps-appen får du til Android, iPhone og Windows Phone. By DNB Nå koster det ingenting å overføre beløp under 5000 kroner. Å vippse 5000 kroner eller mer, koster 1 % av beløpet.


/MAT

Advent er baking, og baking er gøy! Men er det noen som faktisk baker de syv tradisjonelle sortene fremdeles? Byliv har tips til deg som tør å«jukse littegrann». Til og med Ingrid Espelid Hovig, Norges elskede matdronning og TV-kokk, synes det var greit å ta noen snarveier på kjøkkenet så lenge smaken var på topp. Og selv om julen er tiden for tradisjoner, er det fullt lov å legge til noen nye, enklere sorter og trekke fra noen av de gamle typene som fremdeles ligger i boksen rundt påsketider.

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

Bylivs deilige julejuks passer nok ikke i kategorien småkaker, men heller mot konfekt og godteri. Men det er vel egentlig ikke så nøye. Det viktigste er jo å kose seg! Videre finner du oppskrifter på alternativt julesnadder som barn og voksne garantert vil glede seg over. Noen vil kalle det juks – andre vil bare si nam!

36

SØTT OG SALT Amerikanerne er gode på alt som er søtt, og våre juletips er nettopp det – søte. Begge har det sympatiske fellestrekket at de er enkle å lage og dermed sparer deg for tid. «Det enkle er ofte det beste», sies det, og i dette tilfellet stemmer det på en prikk.


ANNONSEBIL AG

DET ENKLE ER OFTE DET BESTE, SIES DET, OG I DETTE TILFELLET STEMMER DET PÅ EN PRIKK.

Rocky Road er en type dessert, eller konfekt, navngitt etter utseendet og laget av omsmeltet sjokolade med forskjellige ingredienser i. De fleste har sin egen vri på denne sjokoladen, men fellesnevneren er at det nesten alltid puttes små marshmallows i. Byliv har lagd en variant med litt salte nøtter, tørket frukt og mini marshmallows, men her er det bare fantasien som setter grenser. Kanskje noen mintkuler også hadde gjort susen oppi røra? SKUMPARTY Noe som er enda enklere enn overnevnte konfekt – men som barna nok synes er

desto mer spektakulær – er den velkjente snacken «marshmallows på pinne». Stikk et dekorativt sugerør i skumputene, dypp i smeltet sjokolade og deretter i ønsket strøssel. Byliv har brukt malt pistasjnøtt og kakepynt i gull, men hvis du har lyst å være litt sunnere går det an å bytte ut den hvite sukkerbomben med eple eller kanskje biter av banan? Det vanskeligste her er uansett å smelte sjokolade, og la oss være ærlige: det klarer de fleste! Den beste sjokoladen, og de små, søte marshmallowsene kjøper du på Kaffe &

37

Pasta, Lillans Coffee & Tea shop og hos Camillo Bastrup. Sugerør og steinplate finner du blant annet hos Upstairs. Sjekk @bylivkrs på Instagram for instruksjonsvideoer!

P.S. Bare så det er sagt; Byliv hyller også de ferdige deigene man kan kjøpe både på bakerier og i dagligvarebutikker. De fleste selger passelige porsjoner som det rett og slett bare er å kjevle ut og sette inn i ovnen. Pepperkakebaking har aldri før vært så rent og ryddig, og det blir ikke ordentlig jul i stua uten duften av nystekte pepperkaker!

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


GI MAGISKE GAVER Kilden byr på magiske opplevelser hele året. Gi bort teater-, opera- eller konsertopplevelser denne julen. GAV EKO RT I EKS K LU S IV GAV EES K E K J Ø PES I K I L D EN . GAV EKO RT K A N O G SÅ K J Ø PES PÅ K I L D EN .C O M

KILDEN TEATER OG KONSERTHUS

KILDEN.COM


Vi oppfyller ønskene

ADVENTSUTSTILLING > 27. november--30. desember MEAN BEAN MUSEUMSKAFÉ

BYEN OG LANDSDELEN / Museets samling > --2017w

Dronningens gate 20, Kristiansand Tlf. 38 02 53 85 Følg oss på Facebook

MUSEUMSBUTIKK

SKIPPERGATA 24B • KRISTIANSAND • 38 07 49 00 SKMU.NO • FACEBOOK • TWITTER • INSTAGRAM

Gledelig Jul

HENRIKS HERRE etbl. 1985

Dronningsgate 12 - Tlf. 38 02 01 10 - www.henriksherre.no

PT01 ARMANI CORNELIANI HANSEN&JACOB POLO RALPH LAUREN JOHN SMEDLEY MORESCHI GERTS CASHMERE

Skippergata 37, 4611 Kristiansand S Følg oss på Facebook og Instagram no1gaveoginterior


/JULEGAVER

1.

3.

2.

5. 4.

God Jul

5.

ønskeliste for

han

6.

7.

8.

1. KOKEBOK TIL FAR | NO.1 | 299,- 2. VESKE | SAPATOS, SANDENS | 1795.- 3. LUN CARDIGAN | SØNNIK | 1299,4. PYSJAMAS FRA POLO RAPH LAUREN | HENRIKS HERRE | 1398-, 5. SVALBARD GENSER FRA DEVOLD | REGNTØYSPESIALISTEN | 1200,6. FRAKK FRA THESE GLORY DAYS | VOLT | 2995.7. GAVEPAKKE FRA YSL | KICKS | 500,- 8. CHELSEA BOOTS FRA R.M. WILLIAMS | RETRO | 4800,-

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

42


ANNONSEBIL AG

9.

10.

11.

12.

9. GUERLAIN L´HOMME IDEAL | KICKS | 640,- 10. RADIORESEPSJONENS-169-DILEMMAS | BERGE LIBRIS | 299.11. HALVPOLO FRA THESE GLORY DAYS | VOLT | 799,- 12. GI EN SKOLEPLASS | STRØMMESTIFTELSEN.NO | 350,-

43

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


2. 1.

/JULEGAVER

God Jul

4.

3.

ønskeliste for

henne

8.

5 6.

9.

7

1. GAVEKORT FRA KILDEN 2. ADVENTSK ALENDER FRA BABOR | RENATES DAGSPA | 695.- 3. SKINNVOTTER FRA CALA&JADE | OLIVIAS HUS | 1200.4. HOLSWEILER LUE | 600,- | STRIKKEGENSER | 1800,- | RETRO | 5. MOHAIR PLEDD | NO.1 | 599,6.VELOUR TOALETTMAPPE | HM, SANDENS | 99,90- 7. PUDDER FRA BARE MINERALS | MIABELL HUDPLEIE | 599,8. OFF WHITE GENSER | LINDEX | 299,- 9. VESKE MED EGENPLEIE | VITA, SLOTTET | 199,-

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

44


ANNONSEBIL AG

10.

11.

12.

13.

14.

10. JULETRE I KERAMIKK | UPSTAIRS | 44,- 11. VINTERK ÅPE FRA CLOSED | OLIVIAS HUS | 5549,12. LYS MED DUFT AV JUL | CAMILLAS BLOMSTERDESIGN | 139,- 13. KJOLE FRA GANNI | OLIVIAS HUS | 1599,- 14. PELSHANSKER | ELEGANT | 2100.-

45

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


ANNONSEBIL AG

/ BYUTVIKLING

OFFENSIV ORDFØRER:

DRØMMER OM EN BY SOM ALDRI SOVER Harald Furre kan se tilbake på ett år som Kristiansand kommunes øverste politiske leder. Blant mange tunge saksområder som opptar den travle ordføreren, er hvordan Kvadraturen som et levende og spennende bysentrum skal styrkes og utvikles i årene som kommer. I have a dream about a city that never sleeps. Det var på et seminar i begynnelsen av februar i år – der i alt 140 aktører fra kommunen, næringsliv, arkitektmiljøer, investorgrupper og Næringsforeningen møttes til workshop om Kvadraturens framtid – at møteleder Harald Furre gjorde Martin Luther King og Frank Sinatras ord til sine. Målet som Furre skisserte, var en djerv plan om å øke innbyggertallet i Kvadraturen fra dagens nivå på rundt 7000 til 15 000 – og på den måten skape en et dynamisk, livlig bysentrum med studenter, barnefamilier, godt voksne og pensjonister i skjønn forening.

dynamisk sentrum med flere attraktive forretninger og serveringssteder, en utvikling som fullbyrdes når Kvartal 42 blir ferdig rundt nyttårsskiftet, og neste år når Kvartal 32 og den nye p-kjelleren fullføres. – Sist, men ikke minst, har vi den nye Kunstsiloen, som skal samle Sørlandets Kunstmuseum og Tangen-samlingen, samt nytt bygg for Kulturskolen. Her får vi et kunstmuseum av internasjonalt format, både arkitektonisk og innholdsmessig, som vil gi byen en ny dimensjon, sier Furre, som ser frem til at vinneren av arkitektkonkurransen, der ordføreren er juryleder, skal kåres i desember i år.

STOR FORANDRING Selv om det er lenge igjen til at man med hånda på hjertet kan si at Kristiansand og Kvadraturen syder av liv, så har mye skjedd siden den forhenværende – og slagferdige – politimesteren Carl Mentz Rynning-Tønnesens minneverdige utsagn om at byen er «halvparten så stor som en amerikansk kirkegård, og dobbelt så dau». – Morsomt som det er – sitatet er, heldigvis, ikke en treffende beskrivelse av Kvadraturen i dag, påpeker Harald Furre. – Kristiansand fremheves nasjonalt for sitt sunne boligmarked og den store byggevirksomheten i sentrum, sier han, og ramser opp Tangen, Kjøita Secret Garden og ikke minst Kanalbyen som eksempler på attraktive boligprosjekter. Videre har det i følge Furre skjedd mye positivt i byen innen kultur og opplevelser, som for eksempel Aquarama, Fiskebrygga og Kilden. I tillegg viser han til at Kvadraturen har blitt et mer

DET GODE LIV I BYEN For å lykkes med målsettingen om en «by som aldri sover», må arbeidet med fortetting i sentrale områder generelt og i Kvadraturen spesielt, forsterkes. – En levende by fordrer at det bor mennesker der. I dag bor det drøyt 7000 i Kvadraturen, og for å doble dette tallet må vi bygge boliger til en akseptabel pris, prosjekter som også må være lønnsomme for entreprenører. Med andre ord fortsette arbeidet som gjøres i dag der kommunen spiller en aktiv reguleringsrolle, men bare i en større skala, fremholder Harald Furre. Over 80 prosent av oss bor allerede i byer eller urbaniserte tettsteder, og dette er ifølge Furre en trend som vil fortsette: – Folk ønsker å bo sentralt, med gangavstand til forretninger, kafeer, restauranter og kulturtilbud. Jeg er opptatt av at vi skal sørge for at folk får muligheten til å nyte det gode liv i byen. Utfordringen i dag er at det litt lite variasjon i befolkningsgrunnlaget,

47

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


ANNONSEBIL AG

/ BYUTVIKLING

fortsetter ordføreren. – Det bor mange studenter i Kvadraturen, og mange i aldersgruppen 60 pluss. For å skape mer liv og røre i sentrum, vil det være sunt med flere barnefamilier, og dette er noe vi må se nærmere på i planleggingen av framtidens by, utdyper han. BÆREKRAFTIG VEKST Klimahensyn, aktualisert i den senere tid med det mye omtale «grønne skiftet», er et annet argument for å satse på befolkningsvekst i sentrum. Folk som bor i byer er i mindre grad avhengige av å bruke bil til og fra offentlige serviceinstitusjoner, forretninger og kulturtilbud, noe som innebærer at det såkalte klimafotavtrykket reduseres. Men en levende by er selvsagt avhengige av at det kommer folk til byen, både i jobb- og fritidssammenheng, og i den forbindelse er satsing på kollektivtransport av stor betydning. – Det er gjort mye for å styrke busstilbudet, både når det gjelder nye, tidsbesparende traseer og økt frekvens. Videre har vi bygd nye sykkelekspressveier, noe som vil gjør at flere velger en transportform som har stor helse- og miljømessig gevinst, konstaterer Furre. STØRRE MANGFOLD I tillegg til at det må bo folk i byen, må det jobbe folk der også – og flere vil det bli hvis ordførerens drømmer om dobling av innbyggertallet i Kvadraturen blir virkelighet. – Næringsetablering er viktig for Kvadraturen, og det at Zara valgte Kristiansand er rett og slett utrolig hyggelig. For at vi skal kunne lokke til oss aktører på denne størrelsen, som vurderer hvor de skal etablere sin neste butikk eller avdeling, må Kristiansand ha noe å tilby de ansatte og deres familier. Spennende forretninger, kino, Kilden, vakre turområder, fritidsaktiviteter, et godt utbygd kollektivnett … – alt henger sammen. Vi har mye å tilby i dag og det gjøres grep for å skape en enda mer levende og dynamisk by, sier Furre. TID FOR FEIRING På denne hustrige oktoberdagen da Harald Furre blir fotografert og utspurt etter alle kunstens regler, er vi bare noen få dager unna ordførerens ettårsjubileum. – Ja, det er faktisk nå førstkommende fredag (14. oktober). Det må vel markeres på et vis, kanskje blir det til og med kake?, undrer byens 49. ordfører, og ytrer at det har blitt mindre kakespising – og snorklipping! – enn han hadde forestilt seg. Men ellers er den siviløkonomutdannede 52-åringen såre fornøyd med den nye jobben, etter mange år som administrerende direktør i det framgangsrike analyseselskapet Oxford Research, i tillegg til en rekke politiske verv. – Overgangen har vært stor, men kanskje ikke like stor som jeg hadde trodd. Det er mange fellesnevnere med min forhenværende jobb og ordførerrollen – én av dem er at det er mye jobb, nær sagt til alle døgnets tider, en annen at jeg har mange flinke folk rundt meg. De første 365 dagene har i det hele tatt gått fort, og det er jo alltid et godt tegn, avslutter den drevne Høyrepolitikeren.

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

48


Vinn julegave fra Aquarama

Hva ønsker du deg til jul? Foto: AQUARAMA/Anders Martinsen

aquarama.no/ onskeliste Det blir bare vanskeligere og vanskeligere å finne de gode julegavene. Og jo nærmere jul vi kommer, jo mer stressa blir vi. For hva i all verden skal vi kjøpe i år? I Aquarama snur vi på flisa og oppfordrer deg til å hjelpe dine nærmeste ved å gi dem din ønskeliste. Kanskje ønsker du deg en personlig trener til jul? Eller en drømmedag på spa? Hva med et klippekort i badet? Eller surfetime med instruktør? Mulighetene er mange og ønskene likeså.

Gå inn på aquarama.no/onskeliste og fortell dine nærmeste hva du ønsker deg. Kryss av så mange ting du vil og send tipset videre. Og jo flere ganger du tipser noen om julegaveønsker på Aquarama, så får du nytt lodd i den store gavepotten! På selveste julaften trekker vi en vinner som får oppfylt minst ett av sine ønsker!

Aquarama, Tangen 8, 4608 Kristiansand, Web.: aquarama.no, Facebook: www.facebook.com/aquaramakrs/


Mye varme og ekte julestemning for hele familien! Billetter kjøpes pü krskino.no eller pü kinoen


TIL MENN F IN NE R D U HOS OS S STATE OF ART BRAX

...og et gavekort fra

MEYER GEOX FRED PERRY DIESEL ALBERTO BERGANS MILESTONE

Gyldenløves gate 5 4611 Kristiansand Tlf.: 38 02 29 80

MARCO POLO

LILLEMARKENS • TLF 38 09 06 00

BYSTRANDA KRISTIANSAND / HOVDEN

Det lønner seg å handle hos oss! Grindberg-Tangen/Bystranda - Tangen 20 Tlf. 951 35 658 /453 91 411 Facebook: grindbergmobler – web: www.grindberg.no

Besøk vår nye møbel- og interiørbutikk på Bystranda! Spennende egenproduserte møbler som senger, skap, kommode, kjøkken - vi lager også spesialmål for deg!

Møbler, interiør, stoffer og klær fra Fogia, Flos, Mulberry, Ralph Lauren, Green Apple, GANT, Henderson, Stenström, Skapa m.m


SPICY> GLØGG

En eplejuice (75 cl) ½ flaske Nicolas Vahé Punch Extract 50 g mandler 50 g rosiner slottetshopping.no

Hell juice i en gryte. Tilsett Nicolas Vahé Punch Extract, og varm langsomt under omrøring. Tilsett hakkede mandler og rosiner. Varm gløggen i rundt 15 minutter. Serveres varm, kanskje sammen med en deilig hjemmelaget cookie. Nicolas Vahé Punch Extract kr. 69

Juleåpent Hverdager fra 8. desember 9-20 Lørdag 3./10./17. desember 10-18 Søndag 4./ 11./18. desember 14-18 Torsdag 15./22. desember 9-22

???> ??? FREDRIK> BAGGER

Glasserien Crispy fra Frederik Bagger er en serie flotte glass med fasettslipt utseende. Glassene i krystall tåler maskinoppvask. Du finner serien hos Olivias Hus.

JULETRE> FOT

Den nye juletrefoten fra House Doctor er et absolutt må ha, elegant og stilren, kommer i fargene sort og hvit. Pris kr. 499. Mestergrønn - Gran fra kr. 300 Selvvanningspotte fra kr. 50-240

Karaffel kr. 1199 - Glass 2 pk. kr. 399

Olivias Hus - House Doctor - Julestrømpe kr. 99

Julaften 10-13 Nyttårsaften 10-16


Er du opptatt av trender og stiler? Eller ønsker du bare å skape den gode julestemningen? Hos Mester Grønn finner du garantert produkter som gir god julestemning og som bidrar til å skape en koselig jul hjemme hos deg.

Olivias Hus - Kahler - Julepynt fra kr. ???

JULENS> TRENDER

Endelig er tiden inne for å pynte til jul. Ta frem tradisjonsrike interiørprodukter og tilfør samtidig noe nytt og spennende. Jul er kanskje den sesongen i året vi unner oss flest interiørprodukter. Mange ønsker å pynte og lage julestemning i hele huset og da kreves det jo også en del pynt. Se vår inspirasjon fra butikkene.

Mester Grønn - Tinnsoldat liten kr. 120 | Stor kr. 180

Olivias Hus - House Doctor - Bambus-stige kr. 399 | Lyslenke kr. 999 Julestjerner fra kr. 55-179 Stramme moderne tinnsoldater i gull, sølv og hvitt. Endelig er tiden inne for å pynte til jul. Det er kanskje den sesongen i året vi unner oss flest interiørprodukter. Mange ønsker å pynte og lage julestemning i hele huset og da kreves det jo også en del pynt. Hos Mester Grønn finner du et godt utvalg også i juledekor til overkommelige priser, stor variasjon og gøyale nyheter som blant annet disse flotte tinnsoldatene.

Olivias Hus | Diverse juletrepynt | Kähler julekuler 3pk. kr. 399

Mester Grønn - Krans - Liten kr. 250 | XXL kr. 700

TINN> SOLDAT

Skap julestemning hjemme


I DET KOSELIGE BUTIKKLOK ALET PÅ HJØRNET AV KIRKEGATA / KRISTIAN IV. GATE FINNER DU HOPEFUL

ET GODT STED Å JOBBE,

ET GODT STED Å HANDLE GAVEARTIKLER, GALLERI, KAFÉ OG ARBEIDSTRENING FOR UNGDOM. GÅR DET BRA SAMMEN? Smilene slår mot oss med en gang vi er innenfor butikkdøra. Adressen er Kirkegata 27 og butikken heter Hopeful. Daglig leder Tone Olsen Nor og butikksjef Tor Inge Skøie tar varmt i mot, og like etter dukker butikkmedarbeiderne Ida Linnerud Pettersen og Hildegunn Eftestøl opp. I det trivelige hjørnehuset finner vi interiørartikler, tekstiler, krydder og tiltalende bilder fra lokale kunstnere. Kafé er også på plass, og nytt galleri under etablering i kjelleretasjen. Hopeful legger vekt på høy kvalitet fra anerkjente leverandører, noe vi får bekreftet ved å studere vareutvalget. Vegg i vegg ligger Pret Thai, restaurant og takeaway. Hopeful har et smidig samarbeid med dette ferske tilskuddet til

KRISTI ANS AN D –– 04/ 0 2 /2016 2 016

byens spiseplasser, og dørene mellom dem er alltid åpne. Begge utsalgene er fine arenaer for arbeidstrening, og i møterommet til Hopeful-butikken har stiftelsen bak konseptet sitt tilholdssted. GODE SELVBILDER Ida begynte sin trinnvise reise til arbeidslivet her, og er nå fast ansatt. Hun fikk anbefalt Hopeful av NAV etter endt videregående utdanning, og er takk– nemlig for å ha fått hjelp til å finne ut av ting hun slet med. – Her gir vi rom for individualitet og rom for å prøve og feile, slik jeg selv har nytt godt av. Dette er et miljø som skaper selvtillit, forklarer hun. Og i følge Tone og Tor Inge tar det tid å bygge bærekraftige selvbilder etter alvorlige nedturer, som

56

ungdommene under Hopefuls vinger har opplevd. – Det trengs gjerne et år eller to før du er klar for det ordinære arbeidslivet, påpeker Tone. – Og det er fullverdig yrkesdeltakelse som er vårt endelige mål. MESTRING Hildegunn gir sin tilslutning til betydningen av å komme i arbeid. – Etter å ha vært dypt nede i lang tid har jeg nå fått sjansen til å mestre en jobb i mitt eget tempo. Det er så viktig å stå opp om morgenen og vite at noen venter på deg, sier hun. Fra tidligere arbeidsplasser har Tone og Tor Inge med seg erfaring fra møter med mennesker i utfordrende livssituasjoner. Og for tre år siden klarte de å kapre


ANNONSEBIL AG

/ IDEALISTENE

DAGLIG LEDER TONE OLSEN NOR HÅPER BYENS BEFOLKNING FINNER VEIEN TIL BUTIKKHJØRNET I JULA

byens tidligere ordfører Bjørg Wallevik som styreleder. Hun er også til stede under vår visitt. – Bjørgs innsikt i politikk, samfunnsliv og ungdomsproblematikk tilfører oss uvurderlig kompetanse, skryter Tone. – Hun har masse ideer, et hjerte for alle som faller utenfor, og så har hun et realistisk blikk for hva som er mulig og ikke mulig. SAMHANDLING – Nøkkelen er samhandling, slår eks-ordføreren fast. – Samhandling mellom oss og ungdommene vi hjelper, og samhandling mellom offentlige og private virksomheter,

VÅR STØRSTE JULEGAVE ER AT DET KOMMER KUNDER TIL HJØRNET VÅRT

mellom det profesjonelle hjelpeapparatet og ideelle organisasjoner. Pågangsmot og ideer skorter det ikke på i Hopeful. Flaskehalsen er pengemidler og gjerne flere arbeidsplasser. – Selve butikken trenger bare å gå i null, sier Ida, men for å oppnå det, må folk handle her, ikke minst nå som det snart er jul. Vår største julegave er at det kommer kunder til hjørnet vårt! På sikt trenger Hopeful enda flere støttespillere som kan bidra til å utvide tilbudene, finansielt og på andre måter. – Vi ser så mye kreativitet hos ungdommene våre, og mange av dem brenner etter å finne utløp for sine skapende evner, gjennom musikk, teater eller andre kunstuttrykk, forteller Tone, og de andre nikker. – Å høre til, være del av noe og finne fotfeste er sentrale verdier her i gården, tilføyer Tor Inge. – Samfunnet krever mye mer av individet enn før. Havner du utenfor i dag, havner du enda lengre utenfor enn i gamle dager. I Hopeful inkluderer vi folk, og det gjør vi med mye latter!

FAKTA OM HOPEFUL: Hopeful ble stiftet i 2012 og har som formål å hjelpe ungdom til en meningsfylt plass i arbeidslivet. Stiftelsen samarbeider med offentlige og private virksomheter som NAV, Sørlandet sykehus, videregående skoler, Blå Kors, Kreftforeningen, kommunen, kommersielle bedrifter og kunstnere. I butikkutsalget finner du kafé, interiørgjenstander, håndverksartikler, kunst, tekstilvarer og husholdningsprodukter. Hopeful er også sterkt involvert i kreativitetsprosjektet «Ubuntu», der vi samarbeider med Barnas Stasjon i Blå Kors og Treffpunkt i Kreftforeningen. Nye konsepter er også under utvikling, blant annet rekruttering av unge mentorer og plass for kreativ utfoldelse. Hopeful er på Facebook og har egen hjemmeside: hopeful.no

IDA LINNERUD PETTERSEN

57

016 KRISTI A NS A N D––0024/ /22016


www.flisatrykkeri.no

JULEBRUNSJ!

Stort utvalg i vinterjakker fra

SCANDIC KRISTIANSAND BYSTRANDA 27. november, 4., 11. og 18. desember mellom 12:00 og 16:00. 395,- per person* Julelunsj serveres daglig fra 21. november, mandag til fredag. Bord bestilles på tlf. 21 61 50 01. * 1/2 pris for barn under 12 år.

VIA VAI – DKNY – LBDK – TOSCA BLU – HÖGL – GABOR – RIEKER – HAVAIANAS – BIRKENSTOCK ARA/JENNY – ILSE JACOBSEN – TOMMY HILFIGER – LIU JO – ELISA CAVALETTI – KYBOE – HEMISPHERE PAJAR – GUSTAV – SHABBIES AMSTERDAM – NUDE – FRED DE LA BRETONIER – CLOSE TO MY HEART BY PIAS – BLUE ON BLUE DEBBIE – GABRIELLE – CLARKS – GUESS

scandichotels.no/kristiansandbystranda

KVADRATURENS ÅPNINGSTIDER I JULEN:

8. - 23. DESEMBER mandag-fredag

lørdag

09–20 10–18 EKSTRA

SØNDAGSÅPENT 4. DES. | 11. DES. | 18. DES.

14–18

EKSTRA

KVELDSÅPENT TORSDAG 15. DES. | TORSDAG 22. DES.

9-22

Program for Julebyens arrangementer finner du på kvadraturen.no

kvadraturen.no


Kjøp en varig julegave hos Diamanthuset.

Hjerte hvitt gull 0,08ct

Før 7.998,-

Best på utvalg, best på pris. Ring hvitt gull 0,18ct

Før 13.998,-

Juletilbud 6.998,Alliansering 5 dia 0,40ct

Før 17.990,-

Juletilbud 11.990,-

Juletilbud 3.998,Ring Rosett m hjerte 0,20ct

Før 13.998,-

Juletilbud 6.998,-

Tilbudene gjelder hele desember, så langt beholdningen rekker.


VI BRYR OSS OM LEIETAKERNE, BYGGENE OG BYEN ZOOK | Foto: Børre Eskedahl

Følg oss på: facebook.com/christiansholmeiendom - instagram.com/christiansholm_eiendom - www.christiansholm.no


PÅ ØNSKELISTA:

Julegavetips Pyjamas

350,-

Nattkjole

Med ny fantastisk kost!

250,Make mine a double Mascara Verdi kr. 494,-

kr. 329,-

HENRIK WERGELANDS GT. 24 • TLF 38 12 20 80

FOR ALLE SOM LIKER DET FINE OG TIDLØSE

VI HJELPER DEG Å FÅ TAK I DELER TIL SERVISE/GLASS SOM DU MANGLER. KOM INNOM FOR EN HYGGELIG PRAT I VÅR BRUKTBUTIKK!

H. Wergelandsgt 42, Kristiansand – Tlf. 930 17 450 Åpent: tirsdag – fredag kl. 11.00 – 16.00

Double platinum Be Moxie Lipglos Verdi kr. 897,Verdi kr. 908,-

kr. 599,- kr. 499,Gyldenløves gate 5 4611 Kristiansand Tlf.: 38 02 29 80


MELD DEG INN I KVADRATURENS NYE KUNDEKLUBB

VINN EN E-UP I 1 ÅR! Fra Kundeklubben mottar du eksklusive fordeler fra butikker, utesteder og restauranter. Du får også tilbud i forbindelse med Handelens Dag, opplevelser og andre arrangementer direkte fra Kvadraturforeningen.

BYLIV 2242*

til og du er Send kodeord automatisk med i trekningen. Vinneren trekkes i desember 2016.

kvadraturen.no

* Gratis medlemskap. Man kan når som helst avslutte tilbud fra Kvadraturforeningen.


Gumpens Auto Vest feirer 80 års jubileum og låner i anledningen bort en flunkende ny VW e-Up! 2017 modell i ett år. e-Up! er den første serieproduserte elbilen fra Volkswagen. Med en rekkevidde på inntil 160 km og hurtiglading unnagjort på 30 min er dette den perfekte bybilen.


MEDLEMMER I KVADRATURFORENINGEN. ANBEFALTE BEDRIFTER.

KLÆR, SKO & TILBEHØR AD UNDAS ASKELAND UR B-YOUNG | Lillemarkens BABYCARE | Slottet BAGORAMA | Sandens BIANCO BLIKK BOX BOHEM BRILLELAND | Sandens BUKSESMEKKEN CARLINGS | Sandens CENTRUM SKO & KLÆR CHANGE CHICONETT CLAIRE CMYK | Sandens CUBUS | Sandens CUBUS DIAMANTHUSET EUROSKO/DNA | Sandens DRESSMANN ELEGANT | Lillemarkens ELINS MOTEHUS ECCO SHOP / EURO SKO / SHOE GALLERY | Lillemarkens FIN FLOYD | Sandens GINA TRICOT | Sandens GULL-FUNN | Sandens GULLSMED EGIL BERGLIHN H&M | Sandens H&M | Slottet HENRIKS HERRE HUSFLIDEN HØYER | Slottet I SAY IMAGE | Sandens INDISKA | Lillemarkens J. SØRENSEN SKO JACK & JONES KENNETH BARNEKLÆR KOSMOS SKO

LA SCARPA LARS LANGFELDT LAUVLAND ØYEOPTIKK LINDEX MATCH MIABELL | Lillemarkens MESTERGULL HODNE | Lillemarkens MORRIS ACCENT MQ NAME IT | Sandens NOA NOA OLIVIAS HUS | Slottet ONLY PAULA PIP STORMOTE PM/PERSONLIG MOTE POLARN O. PYRET REGNTØYSPESIALISTEN | Lillemarkens REISEMAGASINET | Slottet RETRO RØFF OG TØFF SAPATOS | Sandens SKORINGEN SKOTIQUE SYNSAM | Lillemarkens SYNSOPPLEVELSER SØNNIK | Lillemarkens T. LYNN TIL HENNE RASMUS TVEDT OPTIKK URBAN | Sandens URMAKER HANS J. NILSEN VERO MODA VIC VOLT | Sandens WAGNER | Sandens ZAP

HJEM & INTERIØR 365 IDÉER ARK MARKENS BERGE LIBRIS BLOMSTERBAREN | Lillemarkens BOBBOS BLOMSTER

BR-LEKER KOZMOS | Lillemarkens CAMILLAS BLOMSTERDESIGN CAMILLAS BLOMSTERDESIGN | Sandens CLAS OHLSON | Sandens CHRISTIANIA BELYSNING CHRISTIANIA GLASSMAGASIN ENTRÉ GAVER & INTERIØR FINN SCHJØLL KAKTUS FLORISS GRINDBERG MØBLER H&M HOME | Slottet HANSEN & CO HOPEFUL HUSFLIDEN JERNIA / TORJESEN | Lillemarkens KID INTERIØR | Lillemarkens KITCH’N KREMMERHUSET LYSPUNKTET INTERIØR MESTER GRØNN | Slottet MILLA INTERIØR NILLE NO. 1 GAVE & INTERIØR NORLI OLIVIAS HUS | Slottet PRINCESS REIERSEN VVS ROLF’S ELEKTRO TILBORDS | Lillemarkens UPSTAIRS VIVO KRISTIANSAND

OPPLEVELSER, SPORT & FRITID A.G. KJØSTVEDT ADYKK KR.SAND AQUARAMA BERG HANSEN COLOR LINE DET LILLE GALLERI ENKLERE LIV GAMEZONE G-SPORT

KVADRATURENS ÅPNINGSTIDER I DESEMBER:

KRISTI ANS AN D – 04/ 2016

64


ANNONSEBIL AG

MEDLEMMER I KVADRATURFORENINGEN. ANBEFALTE BEDRIFTER.

RENATES DAGSPA RENATES HUD & MAKE UP | Sandens RITUALS | Sandens SAITS KLINIKK SUNKOST VITA | Slottet VITA EXCLUSIVE VITUS APOTEK | Sandens VITUS ELEFANTEN APOTEK ZANZUEL KLINIKK NOVA

G. NORDBY GALLERI BI-Z GRØNNBERG SPORT HI-FI KLUBBEN INTERSPORT JAPAN PHOTO KILDEN TEATER- OG KONSERTHUS KINOSØR KJORESKOLEN.NO LØPLABBET MC SENTERET NAVIGARE BÅT & FRITID SYKKELPIKENE SØRLANDETS KUNSTMUSEUM TEKNIKKMAGASINET | Sandens TELIA | Sandens VIA FLYSPESIALISTEN WINTERSBORG

MAT & DRIKKE BAKGÅRDEN BAKGÅRDEN BÅDE OG BANKKJELLEREN BURGER BORDELLO BØLGEN & MOI CAMILLO BASTRUP COOP EXTRA COOP TORVET DACAPO | Lillemarkens DAMPBAGERIET DRØMMEPLASSEN FOOD ASYLUM FRØKEN LARSEN GASTROPUBEN PÅ KICK GEHEB CONDITORI HARVEYS HERLIG LAND HOS NABOEN HUSHOLDNINGSKJØKKENET | Lillemarkens JOE & THE JUICE | Sandens JORDBÆRPIKENE KAFFE & PASTA KIWI MARKENS KIWI TORVET KJERSTIS CAFÉ OG CATERING KJØKKENSKAPET | Lillemarkens KJØKKENSKAPET BAKERI | Lillemarkens LILLE KOLONIAL | Lillemarkens LOTUS GRILLBAR | Lillemarkens LUIHN MCDONALD’S MOTHER INDIA

HELSE & VELVÆRE A-SALONG FRISØR ADAM & EVA | Lillemarkens ANNE-MARGRETHES FRISØR APOTEK LØVEN | Lillemarkens AQUARAMA AUDS HUDPLEIE AUDS HUDPLEIE | Slottet AUDS LILLE HUDPLEIE | Lillemarkens BABYLON VAPE SHOP BANDAGISTEN BARBERER’N BODY SHOP HARDCORE DEALER KICKS KICKS | Sandens KLINIKK NOVA KRISTIANSAND DAMPUTSTYR KRISTIANSAND MASSASJE KRISTIANSAND THAIMASSASJE LIFE KVADRATUREN MAJAS DROP IN MIABELL HUDPLEIESALONG MONI FRISØR | Lillemarkens PILO FRISØR

NARVESEN OLIVIERS & CO PATRICKS PUB PEPPES PIZZA Q42 RESTAURANT REINHARTSEN | Fiskebrygga REINHARTSEN BASAR SANS & SMAK | Lillemarkens SJØHUSET SLAKTER SØRENSEN SMAK AV NORGE SNADDERKIOSKEN SUBWAY | Lillemarkens SØREN KRISTENSEN TEA & COFFEE SHOP | Lillemarkens TELFORDS PUB TORGRIM HANSEN TORGRIM HANSEN | Slottet VILLA MARINA VINMONOPOLET | Lillemarkens VÆRTSHUSET PIEDER RO | Fiskebrygga WAYNES COFFEE WILL I JUICE

BANK, EIENDOM & KONTOR DNB EIENDOMSMEGLER 1 FÆDRELANDSVENNEN HANDELSBANKEN KVADRATUREN I KRISTIANSAND AS MEGLERHUSET SÆDBERG NORDEA BANK NÆRINGSMEGLEREN SÆDBERG & HODNE SPAREBANK 1 SR-BANK SPAREBANKEN SØR

OVERNATTING & PARKERING CLARION ERNST HOTEL KRISTIANSAND PARKERINGSSELSKAP PARKO SCANDIC BYSTRANDA

EKSTRA

8. - 23. DESEMBER mandag-fredag

4. DES. | 11. DES. | 18. DES.

lørdag

09–20 10–18

EKSTRA

SØNDAGSÅPENT

KVELDSÅPENT TORSDAG 15. DES. | TORSDAG 22. DES.

14–18

9-22

Program for Julebyens arrangementer finner du på kvadraturen.no

65

KRISTI A NS A N D – 0 4 / 2016


DIN EGEN ØNSKELISTE> Her er en rekke tips til ønskelisten! Våre butikker har kommet med sine anbefalinger. De hjelper deg gjerne med gaveideer, så ta turen innom for ytterligere inspirasjon og god en stemningsfull julehandel.

slottetshopping.no

Juleåpent Hverdager fra 8. desember 9-20 Lørdag 3./10./17. desember 10-18 Søndag 4./ 11./18. desember 14-18 Torsdag 15./22. desember 9-22

ar -M er øy H

H&M - Stor undertøysavdeling

Olivias Hus - Ganni - Kr. 1299

cJ

ac

ob

sa

rm

nd

-K

r. 6

99

Høyer -Calvin Clein topp - Kr. 330

Høyer -Parajumpers - Kr. 4499

Julaften 10-13 Nyttårsaften 10-16


Olivias Hus - Triwa skala rosegull - Kr. 1999

Her er våre desember favoritter, om du skal på juleparty, kjøpe en venninnegave eller rett og slett trenger inspirasjon til din egen ønskeliste – her er våre anbefalinger. Om du ønsker ytterligere inspirasjon og tips, er du hjertelig velkommen til en hyggelig julehandel her på Slottet – vi hjelper deg gjerne. Her på Slottet får du også kjøpt Kvadraturens gavekort. Om du frem mot julaften ønsker å vinne flotte premier, følg vår julekalender på facebook.

Høyer - ByMaleneBirger skjerf- Kr. 1400 Olivias Hus - Closed - Kr. 5549

H

øy

er

-M

ar

cJ

ac

ob

re

py

nt

-K

r. 5

99

Calvin Klein undertøy er den perfekte gaven til den mote- og merkebevisste unge kvinnen. Calvin Klein har undertøy av god kvalitet og design. Priser fra kr. 330. I undertøysavdelingen til H&M finner du også undertøy, pysjer og morgenkåper.

Høyer - ByMaleneBirger Pumps - Kr. 3000

GAVE> TIPS

Har du kontroll på julegavene?


Skippergata 14-16 4611 Kristiansand

38 02 11 41 hansenco.no

by Lassen, Kubus 4 Design Mogens Lassen, 1962

Profile for fvn.no

Byliv 04 2016 lr  

Byliv 04 2016 lr  

Profile for fvn.no
Advertisement