Page 1

edici贸 2010


2 | fundaci贸 claror


qui som | fets més rellevants | 3

paper reciclat Memòria realitzada per l'Àrea de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Claror

salutació

2

qui som

4

que fem gestió de centres esportius cem claror cem sagrada Família cem marítim cem can caralleu l’esportiu de llinars

52 6 10 14 18 22 26

organització d’esdeveniments esportius la milla torneig de bàsquet de nadal cros de can caralleu raid barcelona marítim altres esdeveniments

30 32 34 35 36 37

seccions esportives

38

el projecte socio-cultural

42

les nostres publicacions

48

el lleure i la fidelització: claror club

50

com ho fem

52

el nostre compromís social

56

annex

63


salutaci贸


salutació | 5

una entitat social amb un afany continu de millora Compromís amb l'esport per a tothom. Aquesta és una bona manera de sintetitzar allò que inspira el projecte de la Fundació Claror. Una entitat sense afany de lucre que va néixer fruit de l'empenta social en el barri de la Sagrada Família de Barcelona i que, després de 25 anys de fort creixement i desenvolupament com a organització, es manté fidel a aquest compromís social i amb l'entorn a través, principalment, de la gestió de centres esportius públics, sempre de la mà del municipalisme. Des del principi, hem volgut contribuir, en la mesura que ens és possible, a la millora de la qualitat de vida de les persones que ens envolten a través de l'esport i la salut, de la cultura i del lleure, sempre des d'una postura socialment responsable i compromesa. Aquesta responsabilitat i compromís es fa explicita, no només a través de la pròpia activitat desenvolupada en els centres esportius que gestionem i en el nostre propi tarannà, sinó també a través d'iniciatives complementàries i de caràcter altruista com tota una colla d'esdeveniments esportius de caire popular que venim organitzant i també a través del nostre projecte sòcio-cultural i solidari, des del que impulsem una conjunt d'iniciatives de caire cultural i solidari orientades, fonamentalment, a les comunitats del nostre entorn. Creiem que no és exagerat afirmar que la realitat actual de la nostra corporació d'entitats és sòlida i, alhora, dotada d'una bona dosi de dinamisme. El nostre grup compta amb l'empenta de més de 400 treballadors, professionals compromesos i competents, que procuren cercar en cada moment la major satisfacció per als nostres clients. Gestionem més de 54.000 metres quadrats d'equipaments esportius amb el compromís que això comporta de manteniment, conservació, seguretat i confort vers uns usuaris, cada cop més exigents. Ens agrada millorar i, per això, ja fa temps que ens inspirem en models de gestió per a l'excel•lència, com el de l'EFQM (European Foundation for Quality and Management). Creiem saber on i en quins aspectes podem progressar i procurarem no escatimar-hi esforços ni il•lusió en aconseguir-ho.

Les dades indiquen que som una entitat amb una presència i activitat important en l'àmbit de la gestió esportiva municipal al nostre país i encara volem ser-ho més, sempre mantenint el necessari equilibri econòmic i sense haver de renunciar al nostre ideari. El document que teniu a les mans pretén proporcionarvos, en síntesi, una bona idea del que és avui la Fundació i les entitats que hi estan vinculades. Hem volgut fugir de confeccionar un document dens i fer-lo més amè i digerible per al lector. En definitiva volem que us endugueu una informació rellevant del que som, del que fem i de com ho fem. Aquí ho teniu.

Laura Ponce, presidenta Gabriel Domingo, director general


6 | fundaci贸 claror


qui som | fets més rellevants | 7

qui som

fundació claror i entitats vinculades el perquè del nom ‘claror’ missió i visió quasi 30 anys d’esport per a tothom


8 | fundació claror

la fundació claror i les entitats vinculades La Fundació Claror és una entitat catalana privada sense ànim de lucre, nascuda al barri de la Sagrada Família de Barcelona, que promou l'esport, la salut, la cultura i el lleure per a tothom. Fundada per la Claror Societat Cooperativa Catalana Limitada l'1/12/1989 i enregistrada el 9/4/90 al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 481 amb seu al carrer de Sardenya 337, al barri de la Sagrada Família de Barcelona.

gestionen

gestiona

gestiona

gestiona

gestionen

el per què del nom ‘Claror' Els fundadors de la Cooperativa van batejar-la amb el nom de “Claror” per diverses raons: per què era el nom amb què, durant el paréntesi de la Segona República (1931-1939) s'havia anomenat l'Escola Sagrada Família, en referència a la luminositat que prometien els nous temps; i en segon lloc, per què durant els anys 70, a les

acaballes del franquisme, aquest va ser el nom recuperat per un grup de pares que es reunien setmanalment per a fer catequesi i parlar de qüestions socials, i que acabaria sent la llavor d'on sorgiria la idea de crear la cooperativa que adquiriria l'escola.


qui som | fets més rellevants | 9

missió

(el que volem ser ara)

visió

(el que volem ser en el futur)

La missió última de la Fundació Claror es contribuir, des de l'esport i la salut, la cultura i el lleure a millorar la qualitat de vida de les persones al llarg de la seva vida.

La Fundació Claror vol ser reconeguda com una entitat catalana experta i de referència en l'àmbit de l'esport socialment inclusiu.

La Fundació promou i presta serveis esportius de qualitat des d'un plantejament socialment inclusiu (esport per a tothom), èticament responsable i de compromís amb l'entorn.

La Fundació Claror es percebuda per part de les administracions i altres institucions com un gestor fiable i compromès que procura el màxim arrelament territorial i amb l'entorn dels seus centres esportius.

La Fundació fonamenta la seva actuació en una clara orientació a la satisfacció dels seus clients i usuaris i es basa en la capacitat, l'actitud, la implicació i la satisfacció del seu equip professional, en el bon funcionament i el confort de les seves instal•lacions i en la diferenciació a partir del sentiment de pertinença i de vinculació generat entre els seus usuaris i en la relació amb els col•lectius i organitzacions de l'entorn. La gestió que desenvolupa la Fundació s'inspira en els models d'excel•lència i sostenibilitat i es regeix per un codi ètic propi que recull els valors i els principis d'actuació fonamentals de l'organització.

Alhora, la Fundació Claror vol ser vista com un agent expert capaç de transmetre coneixement a altres gestors i de capacitar permanentment els professionals del sector de la gestió esportiva. La Fundació Claror vol estendre els beneficis dels seus serveis i la seva expertesa a tantes persones i col•lectius com li sigui possible amb un model de creixement sostenible des del punt de vista econòmic i de qualitat del servei. La Fundació vol ser reconeguda socialment com una entitat del màxim prestigi i presència en l'entorn del barri de la Sagrada Família.

quasi 30 anys d'esport per a tothom La Fundació Claror es va constituir com a fundació privada l'any 1989. Els seus antecedents, però, es remunten a l'any 1978, quan neix “Claror Societat Cooperativa Catalana Limitada”. Per això, iniciem en aquest any el resum cronològic de l'entitat.

1978

1982

Neix la Claror 19 de Societat desembre Cooperativa Inauguració Catalana d'aquest Limitada, poliesportiu, formada l'Esportiu pels mestres Claror, que i els pares s'obre a tots d'alumnes els veïns del de l'Escola barri. Sagrada Família, que adquireixen als Jesuïtes Inici de les obres la propietat per finalitzar de l'Escola. el poliesportiu que els Jesuites havien deixat a mig construir als soterranis de l'Escola Sagrada Família.

1981

2007

1986

1989

1993

L'Escola Sagrada Família passa a ser escola pública, i la Cooperativa Claror es centra a gestionar únicament l'Esportiu Claror.

Es dissol la Cooperativa Claror, i dona tot el seu llegat, i la gestió de l'Esportiu Claror, a la nova entitat “Fundació Privada Claror”.

20 de febrer Inauguració de l'ampliació de l'Esportiu Claror (inaugura pavelló, pistes d'esquaix, servei mèdic…), que a més passa a ser equipament esportiu municipal.

1985

20 d'abril Primera edició de la Milla Sagrada Família.

1998 10 de maig Inauguració del Poliesportiu Municipal Sagrada Família, que l'Ajuntament de Barcelona concedeix en gestió a la Fundació Claror.

L'Esportiu Claror celebra el seu 25è Aniversari.

2001 La Fundació Claror inaugura el nou Poliesportiu municipal Marítim, al Passeig Marítim de la Barceloneta, que esdevé el primer centre de talassoteràpia públic de Catalunya.

1999

2009

L'Ajuntament de Apertura de l'Esportiu Barcelona concedeix de Llinars, un la gestió del Complex poliesportiu municipal Esportiu Can Caralleu de Llinars del vallès, a una Associació gestionat per una d'Entitats formada pel societat formada per Centre Excursionista de l'Escola Ginebró i la Catalunya, la Universitat Fundació Claror. Ramon Llull, i la Fundació Claror.


10 | fundaci贸 claror


qui som | fets més rellevants | 11

que fem gestió de centres esportius

cem claror

cem sagrada família

cem marítim

cem can caralleu

l’esportiu de llinars

organització d’esdeveniments esportius

la milla

torneig de bàsquet de nadal

cros de can caralleu

raid barcelona marítim

altres esdeveniments

seccions esportives el projecte socio-cultural les nostres publicacions el lleure i la fidelització: claror club


12 | fundaci贸 claror

gesti贸 de centres esportius


què fem | gestió de centres esportius | 13

1999

1982

1998

2001

Sarrià Barcelona

Gràcia Barcelona

Eixample Barcelona

Ciutat Vella Barcelona

31.000 m2

6.500 m2

4.300 m2

6.400 m2

5.200 m2

112 treballadors

105 treballadors

74 treballadors

67 treballadors

35 treballadors

7.000 abonats

9.000 abonats

10.100 abonats

6.350 abonats

2.300 abonats

entitats gestores

URL | CEC | Fundació Claror

Escola Ginebró | Fundació Claror

2009

Llinars del Vallès Vallès Oriental


14 | fundació claror

claror

centre esportiu municipal

Entitat gestora Fundació Claror | Període de gestió 50 anys (1993-2043) | Data inauguració 19/desembre/1982


qui som | fets més rellevants | 15

Fundat el 1982, va ser el centre orígen de la Fundació Claror. Està íntimament lligat a l'Escola Sagrada Família, que és qui el va construir inicialment. Va esdevenir equipament municipal l’any 1993. Seu de les principals seccions de la Fundació, com la de bàsquet Safa-Claror. Té una mitjana anual al voltant de 9.000 abonats.

claror

359 dies l'any

Laborables de 7 a 24h | Dissabtes de 8 a 21h | Diumenges i festius de 8 a 15h

Sardenya 333 baixos | 08025 Barcelona | Gràcia | Tel. 93 476 13 90 | Fax 93 476 13 92 | esportiuclaror@claror.org | www.claror.cat | B 10, 15, 19, 20, 34, 45, 47, 50 | M Sagrada Família


16 | fundaci贸 claror

6.500 m2 9.000 abonats

105

treballadors

espais Piscina de 25x12m Pavell贸 cobert de 640 m2 Piscina de 12x6m Sala Vermella Sala Taronja Sala Blava Sala Ritme Tatami Sala de condicionament f铆sic Sala Cardio-vascular 4 Pistes exteriors 15 vestidors Hidromassatge 2 saunes 1 bany vapor Servei de salut


què fem | gestió de centres esportius | claror | 17

activitats aquàtiques

serveis

Cursos de natació per a diverses edats i nivells | Aiguagim | Aigües profundes | Gim suau | Aiguadolça | Natació Terapèutica | Natació Especial

Servei mèdic Infermeria-primers auxilis Massatge Estiraments miotensius Assessorament dietètic Reflexologia podal Drenatge limfàtic Electrocardiograma Osteopatia

activitats dirigides Aeròbic | Steps | Spining | Tonificació | Powerdumbell | Estiraments | Pilates | En forma | Gent gran | GAC | TBC | Abdominal | Tonoestrecht | Aeròbic jove | Escola d’Esquena | Hapkido | Karate Aikido | Ioga | Tai-Txí | Dansa del ventre | Dansa Jazz | Iniciació Esportiva | Escola de Bàsquet


18 | fundació claror

sagrada família

centre esportiu municipal

Entitat gestora Fundació Claror | Període de gestió 25 anys (1996-2021) | Data inauguració 10/maig/1998


qui som | fets més rellevants | 19

Inaugurat el 1998, va ser el segon centre esportiu gestionat per la Fundació Claror. És un dels centres esportius municipals amb més abonats de Barcelona, amb prop de 10.000. El 2010 va ser ampliat amb més de 500 metres quadrats, assolint una superfície total de 4.300 m2

sagrada família

359 dies l'any

Laborables de 7 a 24h | Dissabtes de 8 a 21h | Diumenges i festius de 8 a 15h

Cartagena, 231-239 baixos | 08013 Barcelona | Eixample | Tel. 93 435 05 66 | Fax 93 436 74 55 | sagradafamilia@claror.org | www.claror.cat | B 33, 34, 35, 43, 44, 50, 51, 92 | M Sagrada Família i Encants


20 | fundació claror

4.300 m2 10.100 mitjana abonats 74 mitjana treballadors

espais Piscina de 25x11m Piscina de 12x6m Piscina 6,80x3,50m Pavelló cobert Boulder Sala Fitness 3 sales d’activitats Pista exterior 8 vestidors 3 hidromassatges 2 saunes 1 bany vapor Servei de salut Sala de massatges Cafeteria


què fem | gestió de centres esportius | sagrada família | 21

activitats aquàtiques

serveis

Aiguagim | Aiguadolça | Programa Maternal | Natació terapèutica | Aquàtic GAC | Natació Especial | Aigües profundes | Gent Gran | Nadons | Natació Infantil | Natació Gent Jove | Aquàtic Fibro | Graella Aqua Combi

Servei mèdic Infermeria-primers auxilis Massatge Estiraments miotensius Assessorament dietètic Reflexologia podal Drenatge limfàtic Electrocardiograma Osteopatia

activitats dirigides Aeròbic | En Forma | Pilates | Circuit training | Dansa del Ventre | Ioga | Tai.Txí | Balls de saló | TBC | Escola d’esquena | Spining | GAC i Gent Gran | Iniciació esportiva | Psicomotricitat | Gimnàstica Rítimica | Patinatge | Bàsquet | Futbol-sala | Judo | Bàdminton


22 | fundació claror

marítim

centre esportiu municipal

Entitat gestora Fundació Claror | Període de gestió 35 anys (2001-2034) | Data inauguració 10/octubre/2001


qui som | fets més rellevants | 23

Situat a la platja de la Barceloneta, és l’únic centre de talassoteràpia públic de Catalunya. El seu espai aquàtic està dotat amb piscines convencionals i amb vasos de raigs d'aigua salada i efectes lúdico-terapèutics. És un balneari urbà amb una àmplia varietat de serveis de salut i diverses tipologies de massatges. A més d’un centre de talassoteràpia, ofereix les activitats i serveis propis d’un centre esportiu. Té el pavelló poliesportiu cobert més gran del districte de Ciutat Vella.

marítim

359 dies l'any

Laborables de 7 a 24h | Dissabtes de 8 a 21h | Diumenges i festius de 8 a 15h

Sardenya 333 baixos | 08025 Barcelona | Gràcia | Tel. 93 476 13 90 | Fax 93 476 13 92 | esportiuclaror@claror.org | www.claror.cat | B 6, 10, 17, 36, 39, 41, 45, 57, 59, 64, 71, 92 i 157 | M Ciutadella-V. Olímpica


24 | fundaci贸 claror

6.400 m2 6.350 abonats 67 treballadors

espais Piscina de 25x12m Pavell贸 cobert de 640 m2 Piscina de 12x6m Sala Vermella Sala Taronja Sala Blava Sala Ritme Tatami Sala de condicionament f铆sic Sala Cardio-vascular 4 Pistes exteriors 15 vestidors Hidromassatge 2 saunes 1 bany vapor Servei de salut


què fem | gestió de centres esportius | marítim | 25

activitats aquàtiques

serveis

Cursos de natació per a diverses edats i nivells | Aiguagim | Aigües profundes | Gim suau | Aiguadolça | Natació Terapèutica | Natació Especial

Servei mèdic Infermeria-primers auxilis Massatge Estiraments miotensius Assessorament dietètic Reflexologia podal Drenatge limfàtic Electrocardiograma Osteopatia

activitats dirigides Aeròbic | Steps | Spining | Tonificació | Powerdumbell | Estiraments | Pilates | En forma | Gent gran | GAC | TBC | Abdominal | Tonoestrecht | Aeròbic jove | Escola d’Esquena | Hapkido | Karate Aikido | Ioga | Tai-Txí | Dansa del ventre | Dansa Jazz | Iniciació Esportiva | Escola de Bàsquet


26 | fundació claror

can caralleu

centre esportiu municipal

Entitat gestora Associació per a la Gestió de Can Caralleu | Període de gestió 35 anys (1999-2034) | Data inauguració 9/octubre/1999


qui som | fets més rellevants | 27

És gestionat des de 1999 per una Associació d’Entitats formada per la Universitat Ramon Llul, el Centre Excursionista de Catalunya i la Fundació Claror. Amb més de 30.000 m2, és un dels centres esportius municipals més grans de Barcelona Té una mitjana anual de més de 7.500 abonats

can caralleu

359 dies l'any

Laborables de 7 a 24h | Dissabtes de 8 a 21h | Diumenges i festius de 8 a 17h

Esports, 2-8 | 08017 Barcelona | Sarrià-Sant Gervasi | Tel. 93 203 78 74 | Fax 93 280 02 10 | administracio@cancaralleu.org | www.claror.cat | B 66, 60 i 34 | FGC Reina Elisenda


28 | fundació claror

31.000 m2 7.000 abonats 112 treballadors

espais Piscina 25 x 12,5 m Piscina 25 x 12 m Piscina 8 x 11 m Sala Fitness Sala Spinning Sala polivalent 1 Sala polivalent 2 Sala polivalent 3 4 pistes de tennis 3 pistes de pàdel Pista d’atletisme Camp de Futbol Camp de Futbol Sala Camp de Futbol 7 Pista de Bàsquet Pista poliesportiva de gespa Solàrium i pineda Rocòdrom Boulder Pavelló Hidromassatge


què fem | gestió de centres esportius | can caralleu | 29

activitats aquàtiques

serveis

Aquacircuit | Aquacombi | Aquadance | Aquafitness | Aiguadolça | Natació terapèutica | Cursos de natació

Servei de salut Fisioteràpia Primers auxilis Entrenador personal

activitats dirigides

Abdominal | Aerotono | Tonoforça | Fitness postural | Estiraments | GAC | Condicionament físic exterior | Ioga | Tai-Txí | Dansa Jazz | En Forma | Spinning | Spintono | TBC | Aerostep | Tonificació | Voleibol | Bàsquet | Bàdminton | Esplai esportiu | Psicomotricitat | Poliesportiu | Futbol-sala | Escola de Bàsquet | Judo | Escola de volei | Tennis | Pàdel | Balls de saló | Entrenament de Muntanya i fons | Escola d’esquena | Sevillanes | Dansa del Ventre | Programa maternal | Fitness Gent gran | Entrenament Personal | Pilates


30 | fundació claror

l’esportiu de llinars Entitat gestora Llinarsport S.L. | Període de gestió 35 anys (2007-2042) | Data inauguració 20/febrer/2010


qui som | fets més rellevants | 31

Obert el 2009, va ser el primer centre situat fora de la ciutat de Barcelona, a Llinars del Vallès. De titularitat municipal, és gestionat per Llinarsport, societat formada per l’Escola Ginebró i la Fundació Claror. Abonats de diferents municipis del Vallès Oriental. S’han emprat tecnologies capdavanteres en els sistemes hidràulics i d'enllumenat. El centre esdevé un referent en l’àmbit estatal en implantar l’ús de calderes de biomassa per a la generació d'energia.

l’esportiu de llinars

359 dies l'any

Laborables de 7 a 24h | Dissabtes de 8 a 21h | Diumenges i festius de 8 a 15h

Avda. Pau Casals, s/n | 08450 Llinars del Vallès | Barcelona | Tel. 93 841 15 90 | Fax 93 841 00 83 | info@lesportiudellinars.cat | www.claror.cat | B www.barcelonabus.com | Renfe www.renfe.es | Autopista AP7 Sortida 14 Cardedeu


32 | fundació claror

5.200 m2 2.300 abonats 35 treballadors

espais Piscina de 20x12m Piscina de 12x6m Sala de condicionament físic 2 sales d’activitats dirigides 1 sala d’spinning 2 hidromassatges 2 saunes 4 pistes de pàdel Piscina d’estiu (2011) Vestidors Cafeteria Aparcament de 130 places


què fem | gestió de centres esportius | l'esportiu de llinars | 33

activitats aquàtiques

serveis

Aiguafitness | Aiguadance | Aiguagim | Aiguadolça | Aigualúdic | Aiguacircuit | Aiguacombi | Activitat aquàtica Nadons | Matronatació | Natació terapèutica | Cursos de natació per a totes les edats, des de 2 anys en endavant

Servei mèdic Primers auxilis Massatge esportiu Fisioteràpia Drenatge limfàtic Assessorament nutricional

activitats dirigides Ecoflex Gent Gran | Abdominal | Estiraments | GAC | Spining, TBC | Tonificació | Aeròbic Estils | Intens Tonificació | En Forma | Steps | Flexibilitat | En Forma Gent Gran | Jocs | Funky Jove | Hip Hop Jove | Spining Jove | Aeròbic Infantil | Ioga | Tai-Txi | Escola d’esquena | Pilates


34 | fundació claror

organització d’esdeveniments esportius


que fem | organització d'esdeveniments esportius | 35

la milla

des de

torneig de bàsquet de nadal

des de

cros de can caralleu

des de

raid barcelona marítim

altres activitats i esdeveniments

1985

1995

2001

2002

des de

-

organitza

organitza

organitza

organitza

organitza

Fundació Claror

Fundació Claror

Can Caralleu

Fundació Claror

Fundació Claror

abril

desembre

abril

octubre

tot l'any

2.000 participants

300 participants

400 participants

240 participants

10.000 participants

categoria masculina i femenina

60 equips mixtes de 4 persones

més de 40 activitats anuals als nostres centres

curses populars 7 categories masculines i femenines

16 equips

Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

8 masculins 8 femenins

serie professional masculina i femenina

objectiu

promoure l'esport per a tothom


36 | fundació claror

la milla Primera edició 1985 | Data diumenge d’abril més proper a Sant Jordi, dins la Festa Major de la Sagrada Família | Organitza Fundació Claror

2.000 participants Curses populars 7 categories

sèries femenines i masculines

Benjamins Alevins Infantils Cadets

Júniors Sèniors Veterans

Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona Serie professional Categories masculina i femenina


qui som | fets més rellevants | 37

Creada el 1985, és la més antiga de les Milles urbanes que se celebren a la ciutat de Barcelona, i una de les més prestigioses de Catalunya. Té lloc en un circuit urbà de 1.609 metres al voltant del Temple de la Sagrada Família de Barcelona.

De participació gratuïta, aplega prop de 2.000 corredors de totes les categories, quadres històrics de guanyadors des d’alevins fins a veterans, que corren Milla Sagrada Família - Curses Populars en diferents sèries en funció de la Edició Data Masculins Temps Femenins Temps categoria al llarg de la matinal. La matinal conclou amb dues curses per a professionals masculina i femenina, el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, que aplega als millors migfondistes nacionals i internacionals. Té una gran cobertura mediàtica en premsa, ràdio, Internet i TV (és retransmesa pel 33 de Televisió de Catalunya).

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII XIII XIV XV XVI XVII XVIII XIX XX XXI XXII XXIII XXIV XXV

28-4-85 27-4-86 26-4-87 24-4-88 23-4-89 22-4-90 21-4-91 26-4-92 24-4-93 24-4-94 23-4-95 21-4-96 27-4-97 26-4-98 18-4-99 7-5-00 22-4-01 21-4-02 27-4-03 2-5-04 24-4-05 23-4-06 22-4-07 27-4-08 26-4-09

Miquel Farreras Francisco Álvarez Juan A. Martínez Antonio Fernández Ramón Moya Joan Viudes Joan Viudes José A Prieto David Pujola Carlos Casero Àlex Cerdà Jabour Braim Víctor Vinyals Rachad Hicham José Blas Serrano Víctor Morente Pol Guillén Sergio Silvero Víctor Morente Marcos A. Cepeda Sergio Silvero Samir Ait Bouchamane Hicham Ettaichimi Mohamed Benhmbrarka Khalid Elmerroune

4'24'' 4'21 4'26'' 4'27'' 4'14'' 4'05'' 4'12'' 4'16'' 4'16'' 4'27'' 4'25'' 4'18'' 4'12'' 4'04'' 4'02'' 4'10'' 4'05'' 4'11'' 4'33'' 4'19'' 4'15'' 4'23'' 4'15'' 4'14'' 4'14''

M. del Remei Gil M. del Remei Gil Anna Maria Pardo Núria Pastor Núria Pastor Cristina Nogué Núria Pastor Rosa M. Rubio Anna Maria Pardo Maria C. Toscano Mireia Teixidó Jaqueline Martín Jaqueline Martín Jaqueline Martín Montserrat Sierra Jaqueline Martín Sílvia Montané Raquel Pérez Laura Rebollal Anna Bové Anna Bové Anna Bové Jacopa Fragapane Anna Bové Anna Bové

5'18'' 5'24'' 5'24'' 5'16'' 5'08'' 4'55'' 4'56'' 6'02'' 5'03'' 5'23'' 6'55'' 4'43'' 4'42'' 4'58'' 6'32'' 4'49'' 4'44'' 4'55'' 5'19'' 4'48'' 5'04'' 5'10'' 5'14'' 5'17'' 5'13''

Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona Gran Premi Gaudí Sport - Curses Professionals Edició Data I 21-4-02 II 27-4-03 III 02-5-04 IV 24-4-05 V 23-4-06 VI 22-4-07 VII 27-4-08 VIII 26-4-09

Masculins Pedro Esteso Juan Carlos Higuero Juan Carlos Higuero Juan Carlos Higuero Juan de Dios Jurado Cosimo Coliandro Juan Carlos Higuero Belal Mansor

Temps 4'04'' 4'16'' 4'13'' 4'13'' 4'13'' 4'13'' 4'15'' 4'04''

Femenins Natàlia Rodríguez Edith Massai Edith Massai Rosa Morató Rosa Morató Mefkarem Asefa Dolores Checa Natalia Rodríguez

Temps 4'41'' 4'52'' 5'09'' 4'54'' 4'51'' 4'47'' 4'50'' 4'50''


38 | fundació claror

torneig de bàsquet de nadal Primera edició 1995 | Data última setmana de desembre, per Nadal | Organitza Fundació Claror

300

participants

16

equips

8 masculins

8 femenins


qui som | fets més rellevants | 39

Torneig que es celebra durant dos dies als pavellons del Poliesportiu Marítim i de l'Esportiu Claror. Aplega els millors equips en categoria infantil femenina i masculina de l'estat, incloent el FC Barcelona, Joventut, Real Madrid, Pamesa Valencia i Ros Casares. És l’únic torneig de Catalunya en què es poden veure partits entre els equips de clubs ACB com el FC Barcelona, Real Madrid, Joventut o Estudiantes en categoria infantil. A banda de la vessant competitiva, el torneig fomenta molt la germanor entre tots els participants: els jugadors dels equips que venen de fora de Catalunya s'allotgen durant els dos dies de torneig a casa de families de jugadors del SafaClaror, que a més s’ocupen de portar-los als llocs més coneguts de Barcelona per què coneguin la ciutat.

quadre històrics de guanyadors Temporada 1994-1995 1995-1996 1996-1997 1997-1998 1998-1999 1999-2000 2000-2001 2001-2002 2002-2003 2003-2004 2004-2005 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 2009-2010

Infantil masculí FC Barcelona Safa-Claror FC Barcelona FC Barcelona FC Barcelona Safa-Claror Pamesa Valencia Safa-Claror Estudiantes Pamesa Valencia FC Barcelona FC Barcelona FC Barcelona CB Joventut CB Joventut FC Barcelona

Infantil femení Safa-Claror Grup Barna Safa-Claror Safa-Claror CN Sabadell Grup Barna UE Mataró Universitari Universitari AD Alierta UE Mataró Cornellà UE Mataró Cornellà Iraurgi CBF Sarrià


40 | fundació claror

cros can caralleu Primera edició 2001 | Data mitjans d’abril | Organitza Can Caralleu

400

participants 7 categories

categories femenines i masculines

General Juvenil Sènior Veterà A Veterà B Clubs


Creat el 2001, és l'únic cros de muntanya que se celebra dins la ciutat de Barcelona. Hi participen un màxim de 400 atletes que han de cobrir un recorregut de 10,5 quilòmetres a l’entorn natural de la serra de Collserola. Els participants han de recórrer un circuit de terreny irregular, amb obstacles naturals i forts desnivells.

quadre històrics de guanyadors Edició I II III IV V VI VII VIII IX*

Data 27-1-01 02-2-02 15-2-03 03-4-04 17-4-05 22-4-06 14-4-07 29-3-08 18-4-09

Masculins Andreu Vila Ferran Broceño Andrés Acuña Manel Tornero J. M. Sumalla Lorenzo Sánchez Aurelio Antonio Olivar Andrés Acuña Jaume Folguera

Temps 30'46'' 34'33'' 37'07'' 41'00'' 39'28'' 30'10'' 38'50'' 37'09'' 50'04''

Femenins Temps Sílvia Agut 20'51'' Montserrat Cinca 17'58'' Ruth Navarro 25'36'' Mireia Bossy 26'11'' Núria Vila 38'52'' Estrella Ribo 38'15'' Mònica Aguilera 47'32'' Bea Aguilar 50'23'' Raquel Velasco 1:03'33''

qui som | fets més rellevants | 41


42 | fundació claror

raid barcelona marítim Primera edició 2002 | Data mitjans d’octubre | Organitza Fundació Claror

240

participants

60

equips mixtes de

4

persones


qui som | fets més rellevants | 43

El Raid se celebra a l’entorn de la platja de la Barceloneta i el Passeig Marítim, davant del Centre Esportiu Municipal Marítim, on també es disputen algunes proves. És l'únic Raid poliesportiu que es fa a la ciutat de Barcelona. Compta amb la participació de 60 equips mixtes formats per quatre persones: un total de 240 participants majors de 16 anys. Les places acostumen a exhaurir-se molts dies abans de l’esdeveniment. Els equips competeixen en diverses disciplines esportives i disputen 8 proves assequibles a tots els nivells. La cerimònia de lliurament de premis no es fa el dia de la competició, sinó el dijous següent al Raid, en una vetllada organitzada a una sala de festes de la ciutat on, entre els participants, familiars i amics, s'apleguen prop de 500 persones.

Cursa de resistència Caiac de mar Punteria Circuit d'habilitat Escalada Força Natació Orientació


44 | fundaci贸 claror

seccions esportives


què fem | seccions esportives | 45

bàsquet safa-claror

futbol sala safa-claror

màsters de natació

altres seccions

des de

des de

des de

1977

1988

1988

-

seu

seu

CEM sagrada família

CEM sagrada família

diferents centres

30 nedadors i nedadores

450 esportistes

seu

CEM claror

seu

vinculat a

escola sagrada família

escola tabor

27 equips

4 equips

vinculat a

més de 500 esportistes

Nois i noies als que es forma en una activitat concreta, i que posteriorment participen en competicions oficials, en nom i representació de la Fundació Claror


46 | fundació claror

Màsters de natació Creada el 1988. Formada per una trentena de nedadors i nedadores d'entre 25 i 72 anys dels diferents centres que competeixen en campionats amistosos i oficials de Màsters-veterans. Els darrers anys, l'equip ha aconseguit una gran quantitat de títols i medalles a Campionats de Catalunya i d'Espanya.

Futbol Sala Safa-Claror Neix el 1998, coincidint amb la inauguració del Poliesportiu Sagrada Família, on té la seu. Té una estreta vinculació amb l'Escola Tàbor, que nodreix els seus equips de formació. Formada per quatre equips de les categories pre benjamí, benjamí, pre aleví i aleví i més de 50 esportistes. Té un equip sènior que competeix a Primera Territorial de Barcelona.

Bàdminton

L'escola de Bàdminton del Poliesportiu Sagrada Família és la que compta amb més practicants d'aquest esport a Barcelona i és el club de la ciutat amb més federats.

Judo L'equip de Judo del Poliesportiu Sagrada Família organitza el Torneig Infantil de Judo, que és un referent d'aquest art marcial en l'àmbit barceloní.

Arts Marcials La secció d'Arts Marcials té la seva seu a l'Esportiu Claror Treballa les disciplines de Hapkido, Karate Sotokan, Taekwondo i Judo.


qui som | fets més rellevants | 47

Escola de Bàsquet L'Escola de Bàsquet del Poliesportiu Sagrada Família practica l'esport per a tothom.

Gimnàstica Rítmica

Patinatge Artístic

L'escola de Gimnàstica Rítmica s'ha consolidat al llarg dels anys i inclou des de rítmica d'iniciació i sense competició per a totes les edats de 8 a 18 anys i al mateix temps de competició escolars als nivells A, B i C tant en la modalitat individual com de conjunts.

La secció de Patinatge Artístic té una trajectòria creixent i s'està consolidant en el món de la competició escolar.

Bàsquet Safa-Claror Fundada el 1977, és la més antiga de les seccions de la Fundació Claror. Vinculada a l'Escola Sagrada Família, amb seu a l'Esportiu Claror. És formada per 27 equips, masculins i femenins, des de prebenjamins fins a sèniors, que participen a competicions de la Federació Catalana de Bàsquet. Així, és una de les tres entitats de Catalunya amb major nombre d'equips federats, aglutinant prop de 400 persones entre jugadors i tècnics. Cada nadal organitza un prestigiós torneig de bàsquet infantil.


48 | fundaci贸 claror

el projecte socio-cultural les nostres publicacions claror club


què fem | projectes socio.cultural, les nostres publicacions, claror club | 49

el projecte socio-cultural Iniciatives culturals i solidàries adreçades a l’entorn social de l’entitat

solidaritat i cooperació

claror cultura

les nostres publicacions revista Claror

internet www.claror.cat

trimestral: 4 núm/any 26.000 exemplars/núm 60 pàg. color paper reciclat gratuïta per a abonats

80.000 visites/any 50.000 usuaris 100.000 pàg. vistes YouTube: 40 videos Facebook: 1.500 amics Flickr: 3.000 imatges

claror club Oferta d'activitats de lleure bonificades per als abonats dels centres

activitats de lleure

descomptes en cultura i llerure


50 | fundaci贸 claror

el projecte socio-cultural


què fem | el projecte socio.cultural | 51

Claror Cultura La Fundació Claror també desenvolupa diverses activitats en l'àmbit de la cultura:

Tallers, tertúlies i visites guiades de temàtica cultural. La Fundació Claror mira de recolzar iniciatives

culturals d'entitats terceres, especialment si sorgeixen i beneficien l'entorn social dels barris on l'entitat gestiona centres esportius. Claror música Coral Claror

cor d'adults

Claror Rock

cor jove

57cantants 13cantants

Coral Infantil Claror

7cantants

cor infantil

Iniciativa posada en marxa en 2009 que aplega a joves amants dels estils musicals més moderns.

Solidaritat i Cooperació La Fundació Claror és una entitat amb sensibilitat social que intenta actuar amb criteris de solidaritat, sostenibilitat i respecte pel medi ambient en totes les activitats que porta a terme.

Plataforma 0'7 Claror Plataforma de Solidaritat i Cooperació creada per la Fundació Claror el 1999, amb la voluntat d'aglutinar l'esperit de col•laboració dels seus socis i tots els ciutadans que vulguin participar en el desenvolupament de projectes socials, ja sigui d'àmbit local o internacional.

Concurs Actua Des de l'any 2005, s'organitza aquest concurs d'ajuts a projectes socials.

Projecte Barri Projecte que pretén facilitar el procés d'arribada i d'adaptació de les famílies nouvingudes i/o familiars amb mancances socioeconòmiques al barri de la Sagrada Família.


52 | fundació claror

les nostres publicacions la revista claror La Revista Claror és una publicació escrita en llengua catalana de caràcter trimestral que tracta d'esports, salut, cultura i lleure.

36.000

públic objectiu: persones interessades en l'esport, la salut, la cultura i el lleure

1,5€

preu de venda

Distribuïda gratuïtament als abonats dels quatre centres esportius municipals que gestiona la Fundació Claror

26.000 exemplars editats

60

pàgines a tot color Impresa en paper reciclat


què fem | les nostres publicacions | 53

principals seccions OPINIÓ Quatre pàgines amb 6 articles d'opinió sobre diferents temes d'interès signats per reconeguts personatges de la vida social, esportiva i cultural catalana, una entrevista curta, i una foto-enquesta sobre un tema d'actualitat.

L'ENTREVISTA Entrevista de 4 pàgines a un destacat personatge de l'esport. Alguns dels entrevistats han estat Pau Gasol, Àlex Corretja, Marc Gasol, Manel Estiarte, Edurne Pasaban, Marc Coma, Juan Carols Navarro, Enric Massip, Gisela Pulido...

SALUT Doble pàgina amb articles i recomanacions de salut, escrites per metges i doctors de l'Àrea de Salut de la Fundació Claror i d'una pàgina de notícies mèdiques.

DIETÈTICA Secció amb interessants articles i recomanacions de dietètica, escrites pels dietistes de l'Àrea de Salut de la Fundació Claror.

MENS SANA

internet

www.claror.cat

80.000 visites

50.000 usuaris anuals

100.000 pàgines vistes

Articles de psicologia per afrontar els problemes més habituals de la vida quotidiana, personal i laboral, elaborats per acreditats professionals.

Al marge de la pròpia pàgina web www.claror.cat, l'entitat també ha apostat per augmentar la seva notorietat a Internet essent present en les xarxes socials més potents.

EN FORMA

YouTube

Sis pàgines amb diversos articles on s'informa dels avantatges de la pràctica de diferents activitats físiques o esportives: aeròbic, natació, fitness, estiraments…

NATURA

40 videos

Doble pàgina amb propostes d'activitats a fer en l'entorn natural: muntanyisme, escalada, excursions, etc...

Vídeos dels esdeveniments esportius més destacats que organitza l'entitat.

REPORTATGE

Facebook de la Fundació Claror

Quatre pàgines per a tractar a fons algun dels aspectes de temàtica (preferentment social) que preocupen la societat: l'habitatge, l'ensenyament, l'euro, el medi ambient, la cooperació, els equipaments socials…

1.500 amistats

Ofereix informació sobre les activitats, esdeveniments, descomptes i promocions de cadascun dels centres esportius que gestiona.

Flickr

3.000 imatges

Arxiu fotogràfic digital sobre esdeveniments esportius i de lleure.


54 | fundació claror

claror club El Claror Club és el concepte amb el que es defineix el conjunt que aglutina els abonats dels 4 centres esportius que gestiona la Fundació Claror a la ciutat Barcelona. Va néixer amb l'objectiu de:

Col•laborar a fidelitzar els abonats dels centres propis Guanyar nous abonats Oferir valor afegit: avantatges afegides més enllà de les inherents de qualsevol centre esportiu Posicionar la Fundació Claror respecte la competència Fidelitzar creant marca i sentiment de pertinença.

Els membres del Claror Club gaudeixen de manera gratuïta de: Oferta exclusiva d'activitats de lleure a preus subvencionats Avantatges en l’oferta cultural de la ciutat, en centres de lleure, en centre de salut i comerços.


què fem | claror club | 55

Organització d'activitats de lleure El programa d' activitats de lleure inclou propostes per a tots els gustos i edats. S’oferta un programa trimestral i les activitats es fan preferentment en cap de setmana.

descomptes a centres de cultura i lleure El Claror Club estableix acords de col•laboració amb entitats culturals i de lleure, per tal d’aconseguir descomptes i condicions avantatjoses pels membres del Claror Club.

60 entitats

teatres productores museus centres de lleure centres de salut botigues comerços

Museus MNAC | Fundació Miró | Caixaforum | Cosmocaixa | Museu d'Història de la Ciutat | Museu Egipci | Museu Etnològic | Museu d'Història de Catalunya | MACBA | Museu de Cera | Museu de Xocolata

Teatres i espectacles L'auditori | Concerts a Barcelona | Espai Brossa | Teatre Condal (Focus) | Teatre Goya (Focus) | La Villarroel (Focus) | Teatre Romea (Focus) | Viu el teatre al Poliorama | Poliorama (3xtr3s) | Guasch Teatre | Teatre del Raval | Teatre Tantarantana | Versus Teatre | Teatre Victòria (3xtr3s) | Fila7 | Teatre Gaudí Barcelona

Centres de lleure Aeroclub Sabadell | Parc cultural la muntanya de sal | La selva de l'aventura | Catalunya en miniatura | Elements Station La Molina | Aquadiver | Waterworld | Campus Cerdanya | Illa Fantasia | Nootka Kayak | Boí Taüll Resort | Albert Abrigall Hotel Alp | Caa Montjoi | Rodasub | Centre Municipal de Vela | Skating Club | Port Aventura | Golf Montjuïc | Pitch&Putt Badalona | Marineland | Naturpark | Observatori Fabra (Educa Planeta) | Pista de Gel del FC Barcelona

Comerços Instituts Odontològics | Artiver Òptics | Òptica Boira | Univers de la Visió | Juan Genovés-Massatges | Cedipte-Psicologia | Mysore | Girbau regals | Joiera Pujol | Joieria Sant Pau | Joieria Almor | Submares | Salma Viatges


56 | fundació claror

com ho fem model d’excel·lència el model claror la gestió dels centres el nostre decàleg d’equip excel·lent


qui som | fets més rellevants | 57

model d'excel•lència La Fundació Claror i les seves entitats vinculades, en el seu afany de millora permanent, va adoptar com a referència de gestió de les seves entitats el model d'excel•lència de l'EFQM (European Foundation for Quality and Management).

Agents

Resultats

Resultats en les persones

Persones

Estratègia

Lideratge

Processos, productes i serveis

Resultats en els clients

Resultats crítics

Resultats en l’entorn

Recursos i aliançes

Aprenentatge, creativitat i innovació

Els 8 elements de referència d'aquest model són:

Afegir valors als clients Aconseguir resultats equilibrats

Gestionar per processos

Liderar amb visió, inspiració I integritat

model d'excel•lència

Assolir l'éxit mitjançant les persones

Afavorir la creativitat I la innovació

Assumir la responsabilitat d'un futur sostenible Desenvolupar aliances


58 | fundació claror

com ho fem | 58

el model Claror Entre els empleats dels cinc centres esportius que gestionem i els de les Àrees Centrals, el Grup Claror aglutina més de 400 persones. Per a obtenir la màxima eficiència organitzativa, la Corporació té definit un organigrama professional funcional, que defineix diferents figures i òrgans de decisió, tal i com es representa a continuació. A més, també veurem l'adaptació del model EFQM a l'organització.

Patronat Comissió executiva

Direcció general

Direcció de desenvolupament corporatiu

Direccions executives

Equip de direcció del centre

Equip de direcció del centre

Equip de direcció del centre

Equip de direcció del centre

Equip de direcció del centre

L'Esportiu de Llinars

Direcció del centre

CEM Can Canalleu

Direcció del centre

CEM Marítim

Direcció del centre

CEM Sagrada Família

Direcció del centre

CEM Claror

Direcció del centre

Àrees centrals Comunicació i màrqueting

Projecte socio-cultural

Econòmicofinancera Recursos humans Sistemes de gestió Sistemes i tecnologies de la informació

el Patronat És el màxim òrgan de govern de la Fundació Claror Vetlla per què l'activitat de l'entitat respongui als seus principis fundacionals. Estableix les estratègies generals a seguir. Ostenta la representació institucional. Tutela la gestió de l'equip directiu.

10 membres 2 claustre CEIP Sagrada Família 2 AMPA CEIP Sagrada Família 2 socis col•laboradors de la Fundació Claror 1 treballador de la Fundació Claror 3 persones externes cooptades pel patronat


qui som | fets més rellevants | 59

la comissió executiva És el màxim òrgan executiu

format per:

Dóna compliment als acords del Patronat

La Direcció General

Tracta i ressol els assumptes més rellevants en la gestió de l'organització

La Direcció de Desenvolupament Corporatiu

Impulsa nous projectes de creixement i/o millora.

Les Direccions Executives

Defineix polítiques i estratègies operatives Planifica estratègicament, coordina i tutela la gestió dels centres esportius Coordina la gestió de les Àrees Centrals i la prestació de serveis que fan als centres.

les àrees centrals Sota el principi d‘eficiència organitzatives i aplicant economies descala, la fundació te centralitzats tota una sèrie de serveis que concentra en les seves Àrees centrals i que els proveeixen directament als centres esportius gestionats per la Fundació. Una part d'aquest serveis tenen caràcter operatiu i queden recollits en el mapa de processos operatius del centre en els processos de suport. Altres serveis son mes de caràcter directiu i d'establiment de pautes, criteris, estratègics i de seguiment.

les àrees centrals són: Comunicació, Imatge i Màrqueting Econòmico-financera Recursos Humans Sistemes de Gestió (Qualitat, Seguretat I Medi Ambient) Sistemes i Tecnologies de la Informació

les comissions transversals La Fundació Claror intenta aprofitar al màxim el fet de gestionar diversos centres esportius de cara a compartir el coneixement entre col•legues i mirar de consensuar i coordinar les millors practiques fins a elevar-les, si es el cas, a una manera de fer corporativa. Una de les maneres de fer-ho és a través de les Comissions temàtiques transversals en la que les persones que assumeixen la mateixa responsabilitat en diferents àmbits dels centres comparteixen coneixement, pràctica i metodologia, i desenvolupen projetes comuns.

les comissions transversals són: Comissió tècnica esportiva Comissió de salut Comissió de manteniment Comissió administració Comissió facilitar estada


60 | fundació claror

com ho fem | 60

la gestió dels centres La Fundació Claror ha desenvolupat en els darrers anys el seu propi model avançat de gestió, inspirat en el model d'excel•lència empresarial de l'EFQM, en el que s'hi incorporen tots els trets de qualitat en el servei a l'usuari. L'element central d'aquest model de gestió és la gestió basada en processos, que en el nostre cas s'articula mitjançant un mapa propi de processos operatius dels centres, que esdevé l'esquelet organitzatiu de la gestió. L'esquema d'estructura de processos als centres és el següent:

Direcció operativa (DO)

Dissenyar i realitzar serveis esportius (DS+RS)

Prestar serveis de salut (SS)

Gestió contractual amb usuaris i processos administratius (GA)

Clients i usuaris

Clients i usuaris

Facilitar l’estada (FE)

Mantenir la instal•lació (MI)

Sistemes d’informació

Comunicació

Administració de personal

processos externs de suport

En aquest mapa es recullen tant els processos operatius residents en el centre com aquells altres processos externs de suport que s'aporten des de les àrees centrals. Sobre aquesta estructura organitzativa moderna i orientada al client i amb responsabilitats clarament distribuïdes, la Fundació Claror ha estructurat el seu Sistema Operatiu de Gestió (SOG), que a més d'aquesta nova manera de distribuir i exigir responsabilitats, aporta una eina informàtica de gestió i un estil directiu homogeni i basat en els principis de la qualitat.

el nostre decàleg de l'equip exce•lent La gestió per processos en les nostres entitats fomenta el treball en equips que comparteixen una filosofia propia i comuna de treball. S'inspira en els següents 10 punts, del que anomenen Decàleg de l'Equip Excel•lent:

1. L’assignació i l’assumpció de responsabilitat. 2. El resultat percebut és el del conjunt. 3. L’orientació als resultats i als clients. 4. La mesura sistemàtica dels resultats. 5. L’establiment d’objectius de millora. 6. La presa de decisions i la formulació de propostes en base a resultats. 7. El deixar constància del que fem i decidim. 8. L’elaboració de criteris per a l’execució de les tasques. 9. El pacte com a fórmula bàsica de funcionament conjunt. 10. El foment de la informació, la participació i l’engrescament de les persones.


qui som | fets més rellevants | 61

el nostre compromís social el nostre compromís social el codi ètic l’aposta pel municipalisme


62 | fundació claror

el nostre compromís social

compromís laboral

compromís ambiental

Compliment contractual i puntualitat en pagament de salaris. Contractació de persones discapacitades, i de serveis a Centres Especials de Treball. Promocions internes i reubicacions laborals als centres Claror Flexibilitat laboral personalitzada. Percepció del 100 % del salari en períodes de baixa. Taules salarials per sobre de la mitjana del sector. Dotació econòmica per a roba de treball i per a ajut escolar de fills menors de 15 anys.

Creació d'una comissió de treballadors per reduïr l'impacte mediambiental en la gestió i mesures d'estalvi energètic. Implantació de sistemes d'estalvi energètic a tots els centres: tractament de l'aigua de les piscines amb raigs ultraviolats, regulació del consum d'aigua, campanyes de sensibilització als usuaris... Construcció de l'Esportiu de Llinars segons criteris de durabilitat i sostenibilitat convertint-se en un referent pel que fa a equipaments esportius a tot l'Estat espanyol. Instal•lació de sistemes domòtics per a controlar:

Lliure ús dels centres esportius per als empleats, parella i fills menors de 16 anys (o dos altres familiars directes).

el sistema hidràulic de les piscines i optimitzar l'aigua que s'utilitza en el rentat dels filtres.

Gratuïtat en activitats dirigides de pagament en cas de vacant.

la instal•lació elèctrica i optimitzar la llum natural en els diferents espais.

Descompte en la contractació de serveis de salut, adquisició de complements esportius i contratació d'activitats de lleure infantil en període de vacances escolar.

Premi Acció 21 otorgat pel Consell Municipal de medi ambient i sostenibilitat de Barcelona (any 2006).

Assignació de lot de Nadal i gratuïtat del sopar de Nadal. Paga extra de fidelitat als 25 i als 35 anys. Pòlissa d'accidents. Avantatges a les entitats adherides al Claror Club. Foment de la comunicació interna.

compromís social

compromís amb la comunitat

arrelament a l'entorn

Monitoratge de suport per a persones amb discapacitats.

Promoció d'activitats culturals obertes (gratuïtes o subvencionades).

Organització d'esdeveniments esportius gratuïts.

Gratuïtat d'ús dels centres per als acompanyants de discapacitats.

Aportació del 0'45% dels ingressos de la Fundació Claror a projectes solidaris.

Esforç econòmic en promoció esportiva.

Beques esportives per a infants exclosos per raons socioeconòmiques.

Convocatòria del Concurs Actua.

Acolliment gratuït a persones en tractament per alguna addicció. Acolliment de persones penades per a fer treballs en benefici de la comunitat. Facilitats per a usuaris en situació d'atur.

Compra dels obsequis de Sant Jordi i Nadal a empreses d'inserció sociolaboral.

Col•laboració en l'organització de les festes majors dels barris. Presència en les Mostres d'Entitats dels Districtes. Col•laboradors de la Coordinadora d'Entitats del barri de la Sagrada Família. Participació en el Pla comunitari del barri de la Sagrada Família. Ajudes a la difusió d'activitats a entitats de l'entorn.


el nostre compromís social | 63

La Fundació promou i presta serveis esportius de qualitat des d'un plantejament socialment inclusiu (esport per a tothom), èticament responsable i de compromís amb l'entorn.

el codi ètic decàleg de valors Integritat

Coherència entre el que es diu i el que es fal.

Credibilitat

Dignitat

Respecte i foment dels drets humans i dels valors implicats en el reconexement recíproc de les persones.

Legalitat

Fiabilitat de les expectatives dipositades en l'entitat.

Compliment de les lleis i diposicions legals.

Equitat

Compromís cívic

Diàleg

Sostenibilitat

Transparència

Responsabilitat

Distribució equitativa de càrregues i beneficis.

Possibilitat de participació i mecanismes de consens entre els diferents grups implicats i afectat.

Veracitat, intel•ligibilitat i accessibilitat en les estructures comunicatives internes i externes.

Contribusió al desenvolupament i benestar de l'entorn - corresponsabilitat social.

Posició davant el manteniment i la millora del medi ambient.

Capacitat de resposta davant les expectatives i les demandes socials.

l'aposta pel municipalisme El 1993 l'Esportiu Claror esdevé instal•lació municipal, coincidint amb una important ampliació d'espais. Amb la seva integració a la xarxa de poliesportius municipals, l'Esportiu Claror s'adapta a les normes de gestió dels equipaments públics de la ciutat. Aquest procés materialitza encara més una aposta clara de l'entitat per allò públic i per fomentar un servei de qualitat per a tothom, sense cap tipus de discriminació per raó d'edat, sexe o condició social. Perquè la principal premissa de la Fundació Claror és la concepció de l'esport i l'activitat física com un dret de tota persona al llarg de la seva vida i la gestió de centres de titularitat municipal ho fa possible.


64 | fundació claror

annex Organismes dels què som membres Organismes genèrics Coordinadora Catalana de Fundacions Consell d'Entitats del Dte. l'Eixample Consell de Districte de Sarrià Com. seguiment del Consell Dte. Gràcia Comissió Festes Sagrada Família Comissió de Festes de Sarrià Comissió de Festes de Can Caralleu Comissió Festes Barceloneta Coodinadora d'Entitats Sag. Família Taula de Salut Safa Acció 21

Organismes esportius Ass. Cat. de Dirigents de l'Esport Associació Catalana de Gestors Esportius de Catalunya Asociación Kido España de Hapkido Consell Esport Escolar de Barcelona Federació Catalana de Bàdminton Federació Catalana de Bàsquet Federació Catalana de Judo Federació Catalana de Karate Federació Catalana de Natació Federació Catalana de Taekwondo Com. Coor. Plenari Esport de Barcelona

Institucions i societats amb què tenim relació Generalitat de Catalunya Consell Català de l'Esport Ajuntament de Barcelona Districte de Gràcia Districte de l'Eixample Districte de Ciutat Vella Districte de Sarrià-Sant Gervasi Institut Barcelona Esports Ajuntament de Llinars del Vallès

Entitats que fan ús dels nostres centres esportius CEM Claror CEIP Artur Martorell CEIP Estel CEIP Fructuós Gelabert CEIP Jovellanos CEIP La Sedeta CEIP Sagrada Família CEIP Turó del Cargol Centre Escolar Roig Tesàlia Col.legi Canigó Escola bressol L'Heura Escola bressol Ratolí Escola bressol Xerric Xerrac Escola Marillac Escola Santa Anna IES Secretari Coloma CEM Sagrada Família Escola Artur Martorell Escola El Guinyol Escola El Llimoner Escola Immaculada Vedruna Escola Reina Elisanda Escola Santa Anna Escoles Grimm Virolai Escola Bressol Pandy Sant Marc Escola Bressol QK de Llum CEIP El Sagrer CEIP Escola del Mar CEIP Tabor CEIP La Farigola del Clot CEIPM Arc Iris Col•legi Calassanç - Escolàpies Col•legi Nostra Sra. Del Rosario Institut Ortopedagògic Nen Deu

CEM Marítim CEIP Bogatell CEIP Escolapis CEIP Sagrer Entitats i societats amb les CEIP Voramar que tenim vincles Centre Educació Especial Bogatell Escola Ginebró Centre Educació Especial Fasia Llinarsport SL Col.legi Lestonnac Centre Excursionista de Catalunya Escola Fasia Universitat Ramon Llull Escola Santa Anna Ass. d'Entitats per a la Gestió de Can Caralleu Escola Xavie Escola Sagrada Família Escola Verdaguer Escola bressol Alexandre Galí Entitats amb les que la Escola bressol Bogatell Fundació Claror hi col•labora Escola bressol Brusi Club de Futbol Sala Compartir Escola bressol Grevo Associació Gabella Escola bressol La Caseta Ass. Educativa Integral del Raval Escola bressol Tervint Fundación Soñar Despierto Càritas Diocesana de Barcelona CEM Can Caralleu Federació Catalana de Atletisme Associació Centre Pedralbes

Acción 90 Centro de estudios Centre L'Alba CEIP Dolors Monserdà-Santa Pau Col.legi Abat Oliba Col.legi Montserrat Col.legi Padre Damián ESADE Escola Bressol Tuset Escola Casa Nostra Escola Costa i Llobera Escola Lys Escola Nabí Escola Orlandai Escola Projecte Escola Suïssa Escola Tàber Fundació Boscana Fundació Esmen IESE Institut Químic de Sarrià Kensington School Scuola Italiana Universitat Ramon Llull Vil•la Joana Zurich Schule L'Esportiu de Llinars CEIP Damià Mateu CEIP Salvador Sanromà Escola Ginebró IES Giola LLar d'infants Petis Estels Llar d'infants Petits Infants

Empreses amb les que tenim convenis de Patrocini Instituts Odontològics Isostar-Servimas Sport San Miguel 0,0 Autoscola Cota Peak Spain Turbo El Corte Inglés Aigües Veri Rucasa Casino de Barcelona Teva Caixa d'Est. i Pens. de Barcelona Ibercaja

Mitjans de Comunicació amb convenis de col•laboració El Periódico de Catalunya Diari Sport COM Ràdio Televisió de Catalunya Esportcatala.com

Empreses que ofereixen avantatges als abonats dels nostres centres Museus

MNAC | Fundació Miró | Caixaforum | Cosmocaixa | Museu d'Història de la Ciutat | Museu Egipci | Museu Etnològic | Museu d'Història de Catalunya | MACBA | Museu de Cera | Museu de Xocolata

Teatres i espectacles L'Auditori | Concerts a Barcelona | Espai Brossa | Teatre Condal (Focus) | Teatre Goya (Focus) | La Villarroel (Focus) | Teatre Romea (Focus) | Viu el teatre al Poliorama | Poliorama (3xtr3s) | Guasch Teatre | Teatre del Raval | Teatre Tantarantana | Versus Teatre | Teatre Victòria (3xtr3s) | Fila7 | Teatre Gaudí Barcelona

Centres de lleure Aeroclub Sabadell | Parc cultural la muntanya de sal | La selva de l'aventura | Catalunya en miniatura | Elements Station La Molina | Aquadiver | Waterworld | Campus Cerdanya | Illa Fantasia | Nootka Kayak | Boí Taüll Resort | Albert Abrigall Hotel Alp | Cala Montjoi | Rodasub | Centre Municipal de Vela | Skating Club | Port Aventura | Golf Montjuïc | Pitch&Putt Badalona | Marineland | Naturpark | Observatori Fabra (Educa Planeta) | Pista de Gel del FC Barcelona

Comerços Instituts Odontològics | Artiver Òptics | Òptica Boira | Univers de la Visió | Juan Genovés Massatges | Cedipte - Psicologia | Mysore | Girbau regals | Joiera Pujol | Joieria Sant Pau | Joieria Almor | Submares | Salma Viatges


qui som | fets mĂŠs rellevants | 65


Fundació Claror  

Qui som | Què fem | Com ho fem

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you