Memòria d'activitats 2021

Page 1

memòria i balanç d'activitat del segon any sota els efectes de la pandèmia


2

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

Utilització genèrica del llenguatge En part del text s'ha utilitzat el masculí com a genèric a l'efecte de no realitzar un text massa complex, sense que això suposi ignorància de les diferències de gènere existents.

En benefici del medi ambient Aquesta memòria s'ha distribuït només en format digital.


claror | Índex |

Índex salutació

qui som missió, visió orígens, cronologia el grup Claror òrgans de govern organigrama funcional el model de gestió més que fitness: els principis d'identitat els principis de qualitat

4

18 18 19 20 21 22 23 24

cronologia

6

les prestacions projectes destacats

10 11

memòria econòmica

26

la gestió econonòmica

28

el 2022

29

l'impacte en els grups d'interès la massa social l'equip la societat

l'any en xifres

12 12 14 16

30

Taula 1. Distribució de les persones abonades per edats i sexe Taula 2. Queixes i suggeriments Taula 3. Promoció esportiva als clubs (centres de Barcelona)

3


4

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

salutació 2021, l'inici d'una llarga recuperació El 2021 passarà a la història com el segon any de la pandèmia de la Covid-19 al món. Després de la gran patacada que va suposar l’any 2020 amb el confinament, el tancament i les primeres onades del virus, el 2021 esdevé el primer any de la posterior ressaca. Les mesures de protecció i la vacunació massiva de la ciutadania combaten la propagació del virus mentre aprenem a conviure amb una mascareta que sembla que ens acompanyarà durant molt de temps. L’any acaba amb la sisena -i fins avui la darrera- onada del virus, massiva però menys agressiva, amb la qual assumim que el futur passarà per conviure amb aquest virus, amb l’esperança que s’acabi comportant com una grip. I mentre tot això passa, el món s’esforça per recuperar l’activitat productiva, econòmica i social, adaptant-la a les canviants limitacions i restriccions que la pandèmia va requerint. El sector dels centres esportius, un dels més afectats, també intenta recuperar aquella activitat perduda. A Catalunya, els centres esportius comencen l’any sense poder fer pràctica esportiva en espais tancats i només a l’exterior, la qual cosa suposa una nova adversitat i la pèrdua de més persones usuàries. A l’hivern, els centres esportius toquen fons, amb una pèrdua d’abonats que oscil·la entre el 30 i el 50% de la massa social. La nostra entitat i els centres que gestiona no en són una excepció. Però a partir del mes de gener, amb l’obertura -encara que restringida- dels espais interiors s’inicia una recuperació, tant en el nombre d’abonats com en l’activitat i usos dels clubs. Una recuperació que s’entossudeix a ser lenta, molt més del que es pronosticava. Tot apunta que no serà possible arribar a situacions similars a la prepandèmia fins ben entrat el 2023. A Claror vivim aquest inici de la recuperació amb optimisme, perquè tot apunta que anirem a millor i que l’entitat haurà estat capaç de resistir aquesta envestida. Partim de molt avall i són molts els esforços que estem fent per superar aquesta situació. Veure que tot plegat comença a donar fruits, resulta estimulant.

Durant la primavera i l’estiu la recuperació es consolida i anem recuperant l’activitat i abonaments a poc a poc, mes rere mes. Amb l’optimisme que ens aporta aquesta tendència decidim treure totes les persones de l’equip de l’ERTO en començar la nova temporada 21-22, de forma i manera que totes les persones treballadores recuperen plenament la seva jornada de treball, tal com la tenien abans de la pandèmia. És una decisió valenta, però conseqüent amb els valors d’una entitat que vol tenir cura de les persones, i les del seu propi equip en especial. Una altra bona dosi d’optimisme es genera amb l’acabament de les obres de reforma i ampliació dels espais de Can Caralleu. Els nous espais entren en funcionament a partir del mes de juliol i s'inauguren oficialment el dia 22 de setembre per part del regidor d’esports de Barcelona, David Escudé, qui qualifica el club com un dels millors centres esportius de la ciutat. El resultat és realment espectacular i rep la millor resposta per part d’usuaris i clientela. Des del juliol, Can Caralleu ha experimentat un creixement continu de la seva massa social fins a superar el nombre d’abonats d’abans de la pandèmia. Des d’aquí el nostre especial agraïment als usuaris i usuàries d’aquest centre que han hagut de suportar dos anys d’obres i que, malgrat tot, han continuat fidels al seu club. La situació no ens permet fer el volum d’inversions al qual estàvem acostumats i l’hem de reduir substancialment. Tot i això, som capaços de crear nos espais esportius. A Claror Marítim acabem la nova sala Beach Bootcamp que completa la nova proposta de Claror Boutiques, obertes a tots els abonats dels nostres clubs. A Claror Cartagena, es reconverteix la cafeteria en un nou espai de fitness que ens permet complementar els serveis per als abonats/des.


claror | salutació |

Oriol Bosch president Gabriel Domingo, director general

Després de l’estiu, comencem la temporada 21-22 recuperant en bona part l’activitat de les escoles, col·lectius i altres entitats, fent un esforç per adaptar-nos a les restriccions en l’activitat. Les escoles esportives, les seccions i les activitats extraescolars també reprenen una activitat quasi normal. Una bona part dels convenis amb entitats socials de l’entorn social es reactiven. Tot això reforça la sensació de recuperació i alimenta l’optimisme d’un equip que s’alegra en veure que l’activitat es va recuperant. I per acabar-ho d’adobar, la Fundació Catalana de l’Esport ens atorga un guardó pel nostre projecte “Claror a casa”, que porta l’activitat física i els hàbits de vida saludables a totes les cases, durant el confinament. Però quan sembla que tot comença a rutllar apareixen nous reptes i entrebancs. A mitjans d’any assistim a un increment continuat i desmesurat del cost de l’energia que fa encara més difícil la recuperació econòmica de l’entitat i fa més tèrbols els escenaris a futur. I en acabar l’any, al mes de novembre, assistim a la sisena onada de la pandèmia i es decreta l'exigència del passaport COVID per accedir als clubs. Una nova patacada que provoca que, en un mes i mig, perdem la tercera part de les persones abonades que hem recuperat des del febrer. El 2021, ha estat un any agre-dolç per a Claror. Agre perquè estem immersos en un moment econòmicament advers per la pèrdua d’ingressos i que ens obliga a fer molts esforços de contenció en la despesa, alguns suportats directament per les persones de l’equip. Alhora l’any ens deixa un gust dolç, ja que hem iniciat una recuperació que, malgrat els entrebancs, tindrà continuïtat en el futur i ens acostarà a una nova estabilitat. L’entitat ha estat dinàmica i prudent alhora. El Patronat i la direcció de l’entitat estem satisfets de les decisions preses i de com l’entitat està afrontant aquest enorme

trasbals que està essent aquesta pandèmia.Ens mantenim ferms amb el nostre compromís de servei i hem seguit apostant per millorar l'experiència amb nous espais i l'aposta per la tecnologia i la digitalització. En fer balanç de l’any és de justícia destacar i agrair l’esforç que han estat fent les persones de l’equip professional de l’entitat, la majoria d’elles afectades per un expedient de regulació temporal durant 9 dels 12 mesos de l’any. A més, entre altres mesures de contenció, va caldre acordar l’aplicació d’una reducció salarial amb caràcter progressiu a tots els treballadors i treballadores. Ha estat un esforç molt important sense el qual el dèficit de l’entitat hauria estat molt més gran. És un orgull veure la seva resiliència, la seva implicació i col·laboració a l'hora d'assumir les conseqüències laborals de la pandèmia. És impressionant veure com, tant en bons moments com en l'adversitat, l'equip Claror continua al peu del canó, donant el millor de cadascú i marcant la diferència en el tracte als nostres abonats i usuaris. Moltes gràcies! També volem agrair a tots els abonats i abonades que han mantingut en tot moment la seva vinculació amb l'entitat malgrat les restriccions i que amb les seves quotes estan contribuint a la nostra supervivència. Els abonats i abonades dels clubs Claror són els que donen sentit a la nostra entitat i la seva fidelitat és i serà essencial per superar aquesta crisi. Tenim un llarg camí de recuperació pel davant que encarem amb convicció i fermesa. Sabem que Claror compta amb grans persones, que estimen l'entitat, que la valoren i respecten i aquesta és la millor garantia per un projecte que tindrà sempre per propòsit acostar l’esport i l’activitat física a tothom, sense exclusions, i procurar benestar i felicitat a milers de persones.

5


6

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

cronologia gener

febrer

març

espais exteriors, l'esperança dels clubs

aforaments limitats i reserves de places

tràmits en línia i obertura de vestidors

Les restriccions en espais tancats continuen sent altes: mascareta, aforaments limitats... Així que, malgrat que el fred de l'hivern és cru, no ens atura per aprofitar el mínim espai a l'aire lliure per ubicar-hi màquines de fitness o fer-hi activitats grupals.

A mesura que podem anar reobrint espais, és necessari tenir un major control dels aforaments.

El mes comença amb una bona notícia: a partir del 8 de març ja és possible obrir tots els vestidors, també per les persones que fan activitats en sec.

L'esforç és gran i cal agrair la ràpida resposta dels proveïdors d'equipament, la flexibilitat de l'equip per treballar en condicions diferents de les habituals, la bona resposta de la clientela i l'excel·lent comprensió i predisposició de les entitats del nostre entorn que en alguns casos veuen alterat el seu entorn i dia a dia.

Posem en marxa la plataforma de reserves en línia que ens permet regular l'accés a espais com la piscina o les activitats dirigides. Amb l'objectiu de compensar al màxim l'abonat/da, creem el Claror Vincle, que dona accés universal a tots els Clubs Claror.

Mentrestant, anem avançant en la digitalització de certs processos per tal de minimitzar l'impacte de mobilitat als Clubs per qüestions que no tenen a veure amb la pràctica esportiva. La web s'amplia amb l'espai de tràmits en línia on ja es poden gestionar les dades personals i les relacionades amb informació econòmica.

evolució del nombre d'abonats/des (5 concessions)

gener

22.336

març febrer

22.600

23.283


claror | cronologia de la nova normalitat

La pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüències suposa una important disminució de la massa social d'usuaris dels nostres centres. La corba d'abonats toca fons el gener de 2021. A partir d'aquell moment, iniciem una recuperació gradual acompanyada per l'eliminació paulatina de les restriccions.

abril

maig

juny

els infants i joves recuperen els entrenaments

ampliació d'horaris

ampliació d'aforaments

El 9 de maig, el Govern espanyol decreta el final de l'Estat d'alarma. El següent pas és recuperar els horaris d'obertura dels clubs, en especial en la franja nocturna.

Segueix la recuperació de la normalitat i el mes de juny toca l'ampliació dels aforaments.

L'evolució de la pandèmia durant el primer trimestre de l'any sembla allunyar la possibilitat de nous tancaments dels centres esportius o un agreujament de les restriccions. El mes d'abril són els infants els qui centren la nostra atenció. Comencem a recuperar les activitats extraescolars a l'aire lliure i grups bombolla de les escoles. I també es posen en marxa algunes competicions federades i del Consell Escolar de Barcelona, això sí, amb calendaris recaragolats com mai a la vida.

Els espais habilitats a l'aire lliure encara són actius i la imminent arribada del bon temps comença a propiciar un millora en l'estat d'ànim general i un retorn progressiu de persones a qui feia més d'un any que no vèiem.

Però també hem tingut temps de pensar en millores, les inversions de les quals ja estaven assignades. El mes de juny aprofitem per inaugurar un nou espai del Claror Marítim. Es tracta d'una boutique (espai especialitzat) que bategem com a Beach Bootcamp.

També preveiem una bona acollida de les activitats de lleure infantils de cara a l'estiu. Els esplais i campus ja estan preparats i hem millorat el procés d'inscripció en línia.

juny maig abril

24.014

24.869

25.128

7


8

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

juliol

agost

setembre

un mes amb obres a Cartagena i Can Caralleu

planificar una temporada encara incerta

acabem amb un ERTO que afecta l'ànim de l'equip

Les obres de Can Caralleu ja porten un any i iniciem la recta final per tenir el club llest amb l'inici de la temporada 2021-2022.

Immersos i amb el cap posat en la temporada 2021-2022, encara hi ha massa incerteses per saber com evolucionarà la recuperació al sector esportiu.

El mes de setembre l'equip directiu de l'entitat, amb el Patronat al capdavant, pren una de les decisions més complexes i valentes de la història.

El balanç a mitjan any és prou bo. Hem anat avançant a poc a poc a la recuperació de la normalitat i des del mes de febrer tanquem cada mes amb un creixement en el nombre d'abonats/des.

Tot i preveure tancar aquest segon any de pandèmia amb dèficit i tenir lluny la recuperació de la massa social a xifres del 2019...; tot i no tenir el 100% del servei engegat i no saber si la pandèmia ens donaria un nou ensurt... es decideix acabar amb l'Expedient de Regulació Temporal que encara afectava bona part de l'equip.

Al Claror Cartagena també aprofitem l'estiu per fer-hi millores. Aprofitant la no continuïtat del contracte de la cafeteria, remodelem l'espai de la zona del vestíbul per fer-hi una sala d'entrenament. Hi ubiquem el circuit e-gym, de màquines intel·ligents que permeten dur a terme un entrenament integral de forma àgil, eficient i personalitzada. A més, també fem una intervenció al vas de la piscina gran per millorar-ne l'estanquitat.

Sabem que recuperar la massa social del 2019 ens pot costar diversos anys però retrobar-nos cada dia amb alguna persona que fa temps que no feia activitat física amb nosaltres o amb cares noves ens emplena d'energia i il·lusió per continuar treballant de valent.

El mes d'octubre volem iniciar la temporada comptant amb tot l'equip reincorporat.

setembre

27.230 juliol

agost

25.689

25.224


claror | cronologia de la nova normalitat

octubre

novembre

desembre

novetats en l'oferta esportiva

El passaport COVID, un nou contratemps

transformem la mentalitat: impacte positiu i passió

Comencem forts la temporada! Els espais de Can Caralleu ja estan funcionant i la resposta de la clientela és molt bona. Hem guanyat sales, hem fet més confortable el trànsit entre espais, hem creat dues salesespecialitzades (skillrow i la d'spining) i mantenim els espais a l'aire lliure.

El 29 de novembre, el govern català instaura l'obligatorietat de presentar el passaport COVID per accedir als clubs esportius, entre altres espais de pública concurrència.

El 2021 ha estat un any estrany. Hem hagut de ser molt flexibles, adaptar-nos a canvis constants, tenir paciència i treballar per motivar un equip cansat físicament, psicològica i emocional, a més de mermat econòmicament.

A més, hem introduït noves en activitats esportives dirigides com ara l'spining watts, el group cycle o el veevo boxing. També en l'oferta d'activitats Outdoor millorem l'oferta amb les sortides en bici de muntanya.

La mesura cau com un gerro d'aigua freda al sector i causa una nova allau de baixes de persones abonades. Tampoc ajuda a tancar un bon any l'arribada de la sisena onada, que dinamita la campanya de gener on els bons propòsits solen aportar un bon nombre de clients als clubs esportius.

octubre

novembre

27.488

27.234

Tot i així, després de dos anys de pandèmia, el sector esportiu ha sofert un gran impacte i nosaltres seguim ferms. Acabem l'any amb una mentalitat nova. Volem continuar treballant per millorar la qualitat de vida de les persones al llarg de la seva vida. No ho hem deixat de fer malgrat els obstacles d'una pandèmia mundial. Però volem generar més i millors impactes positius en totes les persones que viuen els nostres clubs, en el nostre equip i en el nostre entorn. A les acaballes del 2021 refermem la nostra missió i anem més enllà. Volem treballar per fer de Claror una entitat inspiradora per a les persones.

desembre

26.346

9


10

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

projectes destacats

Acabem l'obra de Can Caralleu amb resultats excel·lents! Dimecres 22 de setembre, inaugurem de forma oficial els nous espais de Can Caralleu. Ens acompanyen a l'acte el regidor d’Esports, David Escudé, la regidora presidenta del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Eva Parera i el regidor del Districte, Albert Batlle, entre altres personalitats del món polític, social i esportiu de la ciutat. Han estat 18 mesos d’obres mentre el centre seguia en marxa i una inversió de 3,2 milions d'euros que han permès ampliar els espais esportius i fer més confortables les zones obertes, sobretot en els circuits de pas entre espais. D'entre les millores en els espais, esportius cal destacar: · Ampliació de la sala de fitness (de 323 a 582 m2) i instal·lació d'equipament d'última generació. · Ampliació i modernització de la sala d’spinning amb pantalles i efectes audiovisuals · Creació d'una gran sala polivalent de 250 m2, equipada per fer emissions en streaming. · Creació d'una sala-boutique Skill X, de 150 m2. · Creació d'una sala específica per dur-hi a terme entrenaments personals. · Redisseny de la recepció, més funcional i moderna. · Reubicació i ampliació de la cafeteria, amb vistes i una gran terrassa. · Nous vestidors (femení i familiar) més equipats i confortables. · Cobertura dels espais de trànsit de connexió, tant d'espais comuns com esportius (porxada de recepció. · Ampliació de l'aparcament, doblant les places disponibles.

Espais més eficients i sostenibles Amb l'ampliació de Claror Can Caralleu seguim mantenint el compromís per a millorar l'eficiència energètica del club i fer-lo més sostenible. Algunes de les mesures que s'han tingut en compte són: · Els vidres exteriors del restaurant-cafeteria, sala 1 i l'ampliació de la sala de fitness, són foscos de baixa emissivitat per tal de reduir el consum energètic dins dels espais, d'acord amb els criteris de l'Agència de l'Energia de Barcelona. · La coberta de la passarel·la que connecta la sala de fitness amb les sales d'spining i la boutique incorpora panells de captació fotovoltaica, que contribueixen a reduir el consum energètic, fomentant l'autoconsum. · S'ha fet un nou arener i col·lectors de contenció i conducció d'aigües pluvials. · S'ha millorat l'enjardinament.


claror | cronologia d'un any singular

projectes destacats

agraïment a la fidelitat Dos anys de pandèmia i restriccions no han fet desistir els milers d'abonats i abonades que s'han mantingut fidels a Claror. És per això que, per agrair-los la seva fidelitat, el mes de gener vam començar a lliurar-los la targeta Claror Vincle. Amb ella, les persones abonades van gaudir d'accés a tots els Clubs Claror, invitacions i assessorament tècnic gratuït.

Guardó de l'Esport La Fundació Catalana de l’Esport ens lliura el mes de novembre el “Guardó de l’Esport” en la categoria “Foment i Difusió d’hàbits esportius” pel projecte “Claror a casa” que va portar l’activitat física a casa de milers de persones durant el confinament. Destaquen del projecte tres fets: · Que fos una plataforma oberta a tota la ciutadania · Que programés activitats i consells específics per a la gent gran (plans d'entrenament i activitats dirigides) · Que tingués en compte els infants amb classes en directe per fer en família · L'ús del canal digital per fer una campanya solidària que va recaptar 5.000 euros per als Amics de l'Hospital del Mar en motiu de la reconversió del pavelló del Claror Marítim en pavelló salut per acollir malalts de Covid.

11


12

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

l'impacte als grups d'interès evolució de persones abonades 40.669

41.087

43.337

44.572

45.119

46.048 35.255 31.656

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

claror sardenya

7.301

7.534

7.706

7.809

8.001

8.133

5.063

5.517

claror cartagena

8.245

8.141

8.589

8.890

8.895

8.922

5.770

6.105

claror marítim

5.782

6.150

6.114

6.264

6.187

6.379

3.902

3.914

can caralleu

7.648

7.447

7.794

7.834

8.032

8.150

7.232

8.579

l'esportiu de llinars

2.565

2.669

2.725

2.884

3.144

3.218

1.894

2.231

despí esport

9.184

9.146

9.187

9.644

9.514

9.741

6.775

7.730

1.222

1.247

1.346

1.505

1.020

1.179

eas taradell

per edats

per sexe • 4%

0 a 11 anys

• 4% 12 a 15 anys

54,1%

| 45,9%

• 21% 16 a 30 anys • 52% 31 a 64 anys • 19% més de 65 anys

+

Consulteu distribució per tipologia, edats i sexes de cada Club a la pàgina 30 (taula 1)


claror | l'impacte als grups d'interès

massa social interacció a les xarxes Després de l'augment espectacular del 2020, les xarxes han perdut alguns seguidors, tot i que les xifres segueixen sent molt més elevades que la tendència registrada fins al 2019

10.140

seguidors a Instagram [12.938]

2.570

2.042

seguidors al Twitter [4.027]

9.495

seguidors [2.570]

seguidors al Facebook [13.035]

20

2.570

videos publicats [435]

391.147

seguidors a Linkedin [2.181]

visualitzacions [379.944]

la web www.claror.cat La web és el principal canal d'informació de l'entitat. El 2021 denota que el boom de la pandèmia va ser un fet puntual i el nombre de visites decreix a mida que es va recuperant la presencialitat als clubs.

261.797 usuaris [404.110]

[dades de 2020]

760.367

sessions [1.063.635]

balanç dels clubs en prestació de serveis L'evolució dels clubs en prestació de servei (els centres de Sant Joan Despí i l'EAS Taradell) ha estat molt similar als centres esportius en concessió. Com a fet destacat el 2021, mencionar la renovació del contracte de Taradell per tres anys més, a partir dels quals encara es pot allargar la prestació de serveis anualment fins a dos anys més.

13


14

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

l'equip un any d'intens treball

148 notícies

El 2021 ens deixa un gust agre-dolç pel que fa a les relacions laborals. Tot l'equip ha patit molt el 2020 i el 2021 comença amb l'entitat submergida en una crisi econòmica sense precedents i la incertesa social i sanitària encara és gran.

sobre la marxa de l'entitat

A més de l'ERTO es fa necessari pactar un ajust salarial amb tota la plantilla i el sacrifici personal comença a fer-se notar en l'ambient.

23 notícies

Tot plegat propicia una breu crisi laboral entre la part directiva i la representació social. Però en un equip que es distingeix per la comprensió, l'estima a l'entitat i el seny, totes dues parts es posen mans a l'obra per iniciar un diàleg constructiu i consensuar mesures per anar recuperant les condicions laborals de tots i totes.

amb informació laboral

L'aprovació d'aixecar l'ERTO a partir d'octubre a tothom és la primera gran decisió que es consensua.

2 trobades

virtuals per tot l'equip

capital intel·lectual

598

[585]

• • • • •

22% 20% 21% 24% 13%

6

| 45%

55%

treballadors/es

de de de de de

16 26 36 46 56

a a a a a

25 35 45 55 65

anys anys anys anys anys

antiguitat mitjana d'anys [6,4]

344

Jornades tipus de contractes

equivalents [350]

167 Fix a jornada completa [168]

4,8%

302 Fix a jornada parcial [309] 98 Fix discontinu (jornada parcial) [92]

d'absentisme

6 Temporal a temps parcial per jubilació (relleu) [5]

(malaltia comuna, maternitat, permís paternitat, accident laboral, altres) [6,6%]

18 Interinatge (treballadors reserva lloc de treball) [8] 7 Obra o servei determinat (jornada parcial) [5]

persones afectades per l'ERTO

01.01.21 a 30.09.21

FC

L'Esportiu

SJD

TAR

203

24

42

0

14 persones amb

diversitat funcional

[dades de 2020]

[14]


claror | l'impacte als grups d'interès |

revolucionant l'entorn virtual amb el 365

passos endavant amb les accions del Pla d'Igualtat

prevenció de conductes no ètiques

El darrer trimestre del 2021 engeguem un ambiciós projecte per implementar el microsoft 365 a tota l'entitat.

La Comissió d'Igualtat de l'entitat, formada per membres de l'equip directiu i membres de la part social a parts iguals, no ha pogut seguir el ritme previst el 2019, però ha anat avançant en tres línies interessants

Des del 2018, les entitats del grup Claror vam escriure el nostre propi Codi de Conducta i Bon Govern.

D'entre totes les aplicacions, s'adopta el Teams com a eina de comunicació i col·laboració. La primera fase del procés consisteix en la creació de tots els usuaris de l'organització i la formació del personal en l'ús bàsic de l'eina, en especial, a totes les persones amb responsabilitat de procés. La plataforma de comunicació interna, Speakap, continua vigent fins a 31 de desembre de 2021.

La primera, la formació de l'agent d'igualtat de l'entitat. La segona, la formació de la Comissió en matèria de perspectiva de gènere. I, en tercer lloc, la tria de proveïdor i l'encàrrec per obtenir l'auditoria salarial i el registre retributiu de l'entitat.

No obstant això, aquest 2021 li hem donat una volta més i hem dissenyat el Sistema de prevenció de conductes no ètiques, que se sustenta en tres pilars: · El Codi de conducta i Bon Govern, que inclou documents importants com la guia de compliance penal, els protocols contra l'assetjament o el document de seguretat de les dades. · El Comitè d'ètica: un òrgan paritari amb membres del Patronat i membres de l'equip directiu. · El canal de denúncia: la bústia on qualsevol persona que sigui part interessada de l'entitat pot advertir de possibles conductes inapropiades. El canal de denúncia estarà actiu a partir de juny de 2022, després de la formació als membres de l'equip amb responsabilitats en la prevenció.

formació de nous entrenadors/es personals El mes de desembre acabem la formació de la quarta promoció d'entrenadors i entrenadores personals de Claror. Amb les recents incorporacions, ja comptem amb 150 professionals especialitzats per fer entrenaments personals. Gràcies a la formació EP Claror, el tècnic/a esportiu aconsegueix un aprenentatge global en la cura de la salut i la condició física de les persones. A més, també es pot especialitzar en modalitats com la fisioteràpia o l'entrenament personal a l'aigua.

15


16

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

la societat reiniciem els convenis amb entitats socials Les restriccions han alterat la vida de tothom, sobretot a les persones que formen part de col·lectius vulnerables. No obstant això, l'activitat es va reemprenent a poc a poc al llarg de l'any amb les següents entitats: Fundació Kàlida Organització d’un grup de marxa nòrdica per a persones que estan en tractament de càncer. INTRESS, Institut de Treball Social i Serveis Socials Claror Cartagena. Activitat aquàtica setmanal per a mares i nadons Associació Aprenem (TEA) Claror Cartagena. Cursos de natació per a nens, d'entre 3 i 12 anys. Fundació Maria Raventós Can Caralleu- Donació de cinc abonaments per promoure l'activitat física entre mares acollides per l'entitat. Centre Obert Glamperetes – Càritas Claror Marítim. Lloguer del pavelló per activitat d'infants i joves entre 5 i 16 anys. Grup Caliu Accés lliure a tots els clubs per un grups formats per 3 persones + acompanyant per fer ús dels clubs i les activitats. Sant Joan de Déu Solidaritat Can Caralleu. Cessió del camp de futbol 1 hora a la setmana per a persones usuàries dels centres de l’entitat

seguim actius en el teixit associatiu L’activitat als barris ha estat marcada per les restriccions en les activitats, tant les festives com les socials. Els CAP i agents de salut de l’entorn han seguit desbordats per la pandèmia, la qual cosa ha fet que algunes taules comunitàries no hagin reiniciat l’activitat. D'altres, en canvi, han anat a tota màquina: Gràcia - Camp d’en Grassot Taula de Benestar i Barri (BiB) Camp d’en Grassot i Vila de Gràcia Participem activament en el grup motor i durant el 2021 s’articulen projectes al voltant de tres eixos: gent gran, joves i pobresa. Planifiquem l’organització d’activitats esportives per a gent gran a partir del 2022: Sagrada Família Coordinadora d’Entitats del barri Formem part activa de la Junta (secretaria) i es reprèn a poc a poc l’activitat: · Organització d’actes festius el mes de juny i, en concret, una Ruta pel barri per donar visibilitat a les entitats. · Organització de la Festa de tardor, en concret, la Mostra d’Entitats · Assistència a reunions i tasques de secretaria

Taula de barri Coordinació d’un espai de trobada entre equipaments del barri, entitats de segon nivell i Districte de l’Eixample Taula de Salut Reiniciem amb normalitat els cicles de les rutes de salut pel barri.

fomentem aliances per a la investigació El 2021 ens ha brindat l'oportunitat de participar en projectes d'investigació sobre activitat física i salut. Happy Bones De la mà de la Fundació Salut i Envelliment entrem a formar part del projecte Erasmus + anomenat Happy Bones, finançat per la Unió Europea. El projecte contempla la formació de dos professionals de Claror i la intervenció durant 6 mesos oferint 3 dies d’activitat física (6 hores setmanals) a un grup de 15 dones amb osteopènia o osteoporosi i hàbits de vida sedentaris.


claror | l'impacte als grups d'interès|

acció social amb els "esportistes compromesos" El 2021 no és l'any que fa més patxoca en l'àmbit de l'acció social als Clubs, però tot i les dificultats, no hem volgut renunciar a les iniciatives que ens han acompanyat any rere any i, a mesura que han transcorregut els mesos, hem anat agafant embranzida. Febrer: Afanoc Com cada any, ens sumem a la campanya "Posa't la gorra" de l'Associació Afanoc, tot venent gorres en favor dels infants en càncer que acull a la Casa dels Xuklis. Abril: Associació Candela Per Sant Jordi vam voler ser solidaris i a més de roses, vam vendre polseres candela, en benefici de la investigació del càncer infantil i juvenil. Juliol: Fundació Esclerosi Múltiple Com cada any, i en fa una pila, ens afegim al "Mulla't" i posem a la venda les emblemàtiques tovalloles, per alegria dels col·leccionistes. Octubre: Associació Càncer de mama metastàsic A proposta d'una abonada de Can Caralleu, organitzem una matinal solidària al Club amb màster de zumba inclosa. Novembre: Creu Roja Joventut Quan s'acosta el Nadal és hora de pensar en els infants i les joguines. I cada any en recollim per tal d'ajudar a Reis Mags i Pares Noels. Enguany però la campanya s'ha desdoblat en dues. D'una banda, a Can Caralleu, Marítim i l'Esportiu de Llinars ens sumem a la recollida de joguines noves per Creu Roja Joventut i n'aconseguim 71. A Sardenya i Cartagena, ens sumem a la campanya que es fa en clau de barri fomentant la reutilització i en recollim 182.

Desembre: La Marató de TV3 Sota el lema "La Marató que trenca murs" l'edició del 2021 versa sobre els trastorns de salut mental i ens hi sentim especialment vinculats doncs l'activitat física pot ser un bon antídot per prevenir-les. Per tal de fer difusió de la problemàtica social i d'aconseguir fons per a la recerca organitzem tres esdeveniments aconseguint una donacio de 3.600 €. La primera activitat és l'organització d'una xerrada sobre els trastorns salut mental al Claror Cartagena. L'acte central el duem a terme a Can Caralleu amb una matinal d'activitats solidàries. I el tercer acte, celebrant també el cap d'any és la segona edició de la travessa al mar, que torna a reunir a un bon grup de nedadors valents per desafiar les baixes temperatures.

17


18

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

qui som la missió

(el que volem ser ara) La missió última de Claror és contribuir, des de l'esport, la salut i el lleure a millorar la qualitat de vida de les persones al llarg de la seva vida. Claror promou i presta serveis esportius de qualitat des d'un plantejament socialment inclusiu (esport per a tothom), èticament responsable i de compromís amb l'entorn. El grup Claror fonamenta la seva actuació en una clara orientació a la satisfacció dels seus clients i usuaris i es basa en la capacitat, l'actitud, la implicació i la satisfacció del seu equip professional, en el bon funcionament i el confort de les seves instal·lacions i en la diferenciació a partir del sentiment de pertinença i de vinculació generat entre els seus usuaris i en la relació amb els col·lectius i organitzacions de l'entorn. La gestió s'inspira en els models d'excel·lència i sostenibilitat i es regeix per un codi ètic propi que recull els valors i els principis d'actuació fonamentals de l'organització.

la visió

(el que volem ser a futur) Claror vol ser reconeguda com una entitat catalana experta i de referència en l'àmbit de l'esport socialment inclusiu. El grup Claror és percebut per part de les administracions i altres institucions com un gestor fiable i compromès que procura el màxim arrelament territorial i amb l'entorn dels seus centres esportius. Alhora, l'entitat vol ser vista com un agent expert capaç de transmetre coneixement a d'altres i de capacitar els professionals del sector de la gestió esportiva de forma permanent. El grup Claror vol estendre els beneficis dels seus serveis i la seva expertesa a tantes persones i col·lectius com li sigui possible amb un model de creixement sostenible des del punt de vista econòmic i de qualitat del servei. Claror vol ser fidel als seus orígens i ser especialment sensible amb les entitats i entorn social del barri de Sagrada Família.


claror | qui som |

la cronologia 1978

Neix la Claror Societat Cooperativa Catalana Limitada, formada pels mestres i les famílies d'alumnes de l'Escola Sagrada Família, que en compren la propietat.

1981

Inici de les obres per finalitzar el poliesportiu als soterranis de l'Escola Sagrada Família.

1982. 19 de desembre

Inauguració del Claror Sardenya, que s'obre al veïnat del barri.

1985. 20 d'abril

Primera edició de la Milla Sagrada Família.

1986

L'Escola Sagrada Família passa a ser escola pública, i la Cooperativa Claror es centra a gestionar únicament el centre esportiu.

1989

Es dissol la Cooperativa Claror, i dóna tot el seu llegat, i la gestió del Claror Sardenya, a la nova entitat “Fundació Privada Claror”.

1993 20 de febrer

Inauguració de l'ampliació del Claror Sardenya (pavelló, pistes d'esquaix, servei mèdic…), que a més passa a ser equipament esportiu municipal.

1998 10 de maig

Inauguració del Claror Cartagena, que l'Ajuntament de Barcelona concedeix en gestió a la Fundació Claror.

1999

L'Ajuntament de Barcelona concedeix la gestió del Complex Esportiu Can Caralleu a una Associació d'Entitats formada pel Centre Excursionista de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i la Fundació Claror.

2001

els orígens

La Fundació Claror inaugura el Claror Marítim, que esdevé el primer centre de talassoteràpia públic de Catalunya.

2007

El Claror Sardenya celebra el 25è aniversari.

El nostre origen se situa en la Claror Societat Cooperativa Catalana Limitada, nascuda el 1979 per gestionar l'Escola Sagrada Família i una petita instal·lació esportiva, construïda per la comunitat escolar al soterrani per donar servei a l'alumnat i també a tot el veïnat.

2009

L'any 1986, l'Escola s'integra a la xarxa d'escoles públiques de la ciutat. La Cooperativa ha de desaparèixer i el 1989 es crea la Fundació Claror per fer-se càrrec de la gestió del centre esportiu.

Inici de les activitats d'assessorament a tercers.

El 1993 el Claror Sardenya esdevé instal·lació municipal, coincidint amb una important ampliació d'espais. Amb la seva integració a la xarxa de poliesportius municipals, el Claror Sardenya s'adapta a les normes de gestió dels equipaments públics de la ciutat.

Obertura de l'Esportiu de Llinars, un poliesportiu municipal de Llinars del Vallès, gestionat per una societat formada per l'Escola Ginebró i la Fundació Claror.

2011 2014

Inici de la prestació de serveis esportius a Sant Joan Despí. Transformació de l'Associació d'Entitats per a la gestió de Can Caralleu en la Fundació Can Caralleu Esport.

2016

Inici de la prestació de serveis esportius a l'EAS Taradell.

2017

Incorporem el Club de Tennis de Sant Joan Despí.

Aquest procés materialitza encara més una aposta clara de l'entitat per allò públic i per fomentar un servei de qualitat per a tothom, sense cap mena de discriminació per raó d'edat, sexe o condició social.

2018

Perquè la principal premissa de Claror és la concepció de l'esport i l'activitat física com un dret de tota persona al llarg de la seva vida i la gestió de centres de titularitat municipal ho fa possible.

Fusió per absorció de la Fundació Can Caralleu Esport per part de la Fundació Claror.

Obtenim la ISO 9001 i el Segell 500+ del Model Europeu d'Excel·lència en la gestió EFQM.

2019 2020

La pandèmia sanitària pel SARS-COVID-19 causa un fort impacte al sector esportiu, i també a la Fundació Claror.

19


20

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

el grup claror Gestionem equipaments esportius, tots ells de titularitat pública. Ho fem directament o mitjançant entitats de les quals participem majoritàriament. Fem la gestió en règim de concessió administrativa (5 centres) i també sota contractes de prestació de serveis (4 centres). També oferim serveis d'assessorament.

1982

1989

Gràcia Barcelona

6.500 m

2

105

persones treballadores

5.517

persones abonades

Patronat

10 membres 2 AFA Escola Sagrada Família 2 Claustre Escola Sagrada Família 2 Persones abonades 1 Empleat/da de la Fundació Claror 3 Persones externes

1998

1999

Llinarsport, SL 2007

Consell d'administració

4.300 m2

Ciutat Vella Barcelona

6.400 m2 Sarrià Barcelona

31.000 m2

Llinars Vallès Oriental 2009

7.200 m2

84

persones treballadores

65

persones treballadores

119

persones treballadores

38

persones treballadores

6.105

persones abonades

3.914

persones abonades

8.579

gestió per concessió

2001

Eixample Barcelona

persones abonades

2.231

persones abonades

5 membres Sant Joan Despí Baix Llobregat 2014

36.606 m2

Taradell Osona 2016

2.600 m2

La dada total de treballadors/es inclou l'equip de tots els clubs esportius, més el de les àrees centrals de Claror

126

persones treballadores

26

7.730

persones abonades

1.179

persones treballadores

persones abonades

598

32.255

treballadores

abonades

gestió per prestació de servei

2 Escola Ginebró 3 Fundació Claror


claror | qui som |

òrgans de govern

Fundació Claror President Vicepresident Secretària Vicesecretari Vocals

Patronat

Oriol Bosch Carles Feliu Laia Simón Albert Giménez Sònia Gil Xavier Luri Ignasi Such Joan Carles Martín Anna Rifà i Ros Sílvia Reyes Escorihuela

Extern Soci abonat Claustre Escola Sagrada Família Treballador Claustre Escola Sagrada Família AFA Escola Sagrada Família AFA Escola Sagrada Família Soci abonat Externa Externa

Llinarsport, SL Consell d'Administració President Consellers

Gabriel Domingo Carlos Cano Nico Sánchez Gorka Insausti Marc Lurbe

Fundació Claror Fundació Claror Fundació Claror Escola Ginebró SCCL Escola Ginebró SCCL

Equip de direcció Director General Direcció d'Operacions i projectes (DOP) Adjunts DOP Direccions de clubs Claror Sardenya Claror Cartagena Claror Marítim Can Caralleu L'Esportiu de Llinars Sant Joan Despí EAS Taradell Àrees centrals Comunicació, Imatge i Màrqueting Econòmico-financera Relacions Laborals Gestió de Talent Sistemes i Tecnologies de la Inf. Atenció personal i vendes Innovació i qualitat esportiva Excel·lència i responsabilitat social

Gabriel Domingo Nico Sánchez Núria Borràs Carlos Cano Alfons Font Marta Solé Gregorio Bermudo Núria Sabartés Dani Cavanillas Kike Jiménez Ivan Rubio Sergi Larripa Miquel Garcia Ignasi Casacuberta Juanjo Zabala Òscar Alarcón Cristina Rueff Olga López Ester Benach

21


22

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

organització estructura de govern

patronat

Fundació Claror

consell administratiu

Llinarsport

estructura operativa direcció general

direcció d'operacions i projectes

árees centrals atenció i venda personal comunicació i màrqueting

direcció del club equip de direcció

direcció del club equip de direcció

direcció del club equip de direcció

direcció del club equip de direcció

direcció del club equip de direcció

direcció del club equip de direcció

direcció del club equip de direcció

econòmico-financera excel·lència i responsabilitat social innovació i qualitat esportiva producte i projectes factor humà sistemes i tecnologies de la informació

àmbits transversals evolució esportiva

salut

atenció client manteniment

neteja

@dministració

ambiental

persones


claror | qui som |

econòmic-financer

neteja

innovació i qualitat esportiva

manteniment

comunicació i màrqueting

guies i criteris corporatius

atenció i venda personal

excel·lència i responsabilitat social

mapa de processos operatius

direcció operativa (DO)

facilitar l’estada atenció al client (FE-AC)

realitzar serveis esportius (RS)

prestar serveis de salut (SS)

gestió contractual i processos administratius (GA)

clients i usuaris

processos operatius (centres)

clients i usuaris

facilitar l’estada neteja (FE-N)

mantenir instal·lació (MI)

processos corporatius de suport

comunicació

factor humà

sistemes i tecnologies de la informació

la gestió de l'excel·lència Al Grup Claror tenim un afany permanent per la millora contínua. Per això, el 2003 vam adoptar com a referència de gestió el model d'excel·lència de l'EFQM (European Foundation for Quality and Management). El model EFQM és una eina que condueix a les organitzacions a la millora contínua i a posar en valor la connexió entre el propòsit i l'estratègia. També incideix en com l'estratègia combina la generació de resultats excel·lents amb la creació de valor sostenible per als grups d'interès. Els criteris que defineixen el model són 7: DIRECCIÓ: propòsit, visió i estratègia; cultura de l'organització i lideratge EXECUCIÓ: implicar els grups d'interès; crear valor sostenible; gestionar el funcionament i la transformació RESULTATS: Percepció dels grups d'interès; rendiment estratègic i operatiu L'any 2018, la Fundació Claror va obtenir el segell 500+ de l'EFQM com a reconeixement de l'elevat nivell d'implementació del model a l'organització.

23


24

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

més que fitness! A Claror afirmem que som més que fitness! perquè basem la nostra actuació en dues grans propostes: Una potent oferta esportiva: així resumim els nostres principis de qualitat que es concreten en 10 compromisos. Responsable i compromesa: els nostres principis d'identitat que es despleguen en 10 premisses.

principis d'identitat gestionem sense ànim de lucre el 100 % dels excedents que generem es reinverteixen en el projecte. Així si nosaltres hi guanyem, la clientela i la societat hi guanya.

l'excel·lència ens inspira la nostra gestió està inspirada en un model d'excel·lència empresarial, rendim comptes anualment i ens regim per un codi de conducta i bon govern.

tenim una missió ben clara

compromesos amb la societat

millorar la qualitat de vida de totes les persones al llarg de la seva vida, des d'un plantejament inclusiu, èticament responsable i de compromís amb l'entorn.

som sensibles davant l'exclusió social i creem sinergies amb entitats socials per aconseguir un món més just, equitatiu i sostenible.

amb vocació municipal

ens impliquem amb el nostre entorn

som una entitat privada independent, amb vocació de servei públic. Per això sempre hem apostat per la gestió de centres de caràcter municipal.

un club de tots

tenim una actitud oberta i ens impliquem en la vida associativa dels barris on estan els nostres Clubs.

fem camí cap a una entitat verda

on totes les persones hi tenen cabuda, sense discriminacions per raó de sexe, edat o cultura. Clubs inclusius i adaptats per a tothom.

som signants del 'Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat' i estem esdevenint una 'entitat verda' perquè volem tenir cura del medi ambient.

per a tota la família

som d'aquí, som catalans

amb activitats i serveis per a tots, des de nadons de 3 mesos als més grans de cada casa. Clubs que acompanyen tothom al llarg de tota la vida.

sóm una entitat catalana i compromesa amb la cultura, la llengua i les tradicions del nostre país.


claror | qui som |

el codi ètic, decàleg de valors

Integritat

Dignitat

Credibilitat

Legalitat

Equitat

Compromís cívic

Diàleg

Sostenibilitat

Transparència

Responsabilitat

Pots consultar el Codi de conducta i Bon Govern a: https://www.claror.cat/sites/default/files/files/CodiConducteBonGovern.pdf

principis de qualitat

!

una experiència a la teva mida

de tot i més

perquè no tots som iguals, personalitzem l'entrenament en funció d'allò que cadascú necessita.

entrenaments en 4 dimensions que combinen tots els serveis i més de 200 sessions d'activitats incloses en quota. Totes constrastades tècnica i mèdicament.

no se t'escaparà res

un gran equip per a tu

informació àmplia i puntual del que passa al Club, a més de fomentar el coneixement sobre aspectes esportius i de salut amb la revista digital.

més de 600 professionals altament qualificats i en permanent formació per poder oferir el millor servei.

com a casa

la teva salut, el primer

un lloc per passar una bona estona, sentir-se a gust i gaudir d'un tracte proper, planer, afable, alegre i respectuós.

la nostra vocació és cuidar. Tenim un equip mèdic propi, a més de fisioterapeutes, especialistes en teràpies manuals, dietistes...

espais ben preparats

una escola de vida sana

i nets que siguin còmodes, confortables, nets i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda.

tenim vocació pegagògica tant amb els infants com amb els adults i a banda de practicar ens agrada ensenyar.

un equipament de primera

amplis horaris i a un preu just

amb material i unes màquines de les millors marques i dotades dels darrers avenços tecnològics i digitals.

no volem ser més barats perquè no volem rebaixar la qualitat però tenim preus assequibles i proporcionats.

Aquest 2021 no hem pogut mesurar els indicadors relatius als compromisos de qualitat.

25


26

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

memòria econòmica Fundació Privada Claror compte de resultats 2021 Ingressos Serveis

Despeses 11.938.189

Compres

189.936

Altres

439.973

Serveis exteriors

4.011.882

Subvencions

386.674

Personal

7.558.769

Altres despeses de gestió Financeres Dotació amortitzacions Cànon a Ajuntament

Total ingressos Excedent de l'exercici

12.764.836

Total despeses

267.613 93.600 1.148.434 377.018

13.647.252

-882.416

balanç de situació a 31/12/21 Actiu Actiu no corrent Actiu corrent

Total actiu

Passiu 12.780.141 3.516.999

16.297.140

Patrimoni net

9.041.848

Provisions a llarg termini

1.292.708

Deutes a llarg termini

3.422.996

Passiu corrent

2.533.588

Total passiu

16.291.140

inversions 2021 Total inversions

2.562.415 Dades en procés d'aditoria per:


claror | memòria econòmica |

Llinarsport, SL compte de resultats 2021 Ingressos Serveis Altres Subvencions

Despeses 4.352.157 42.913 222.411

Compres Serveis exteriors Personal

4.617.481 -98.516

3.679.118

Altres despeses de gestió

50.630

Financeres

67.724

Dotació amortitzacions

Total ingressos Excedent de l'exercici

3.157 604.433

Total despeses

310.935

4.715.997

balanç de situació a 31/12/21 Actiu Actiu no corrent Actiu corrent

Passiu 4.631.645 666.136

Patrimoni net Provisions a llarg termini Deutes a llarg termini

Total actiu

5.297.781

0 2.829.885

Passiu corrent

487.720

Total passiu

5.297.781

inversions 2021 Total inversions

1.980.176

6.754

Dades auditades per:

27


28

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

el 2022

renovem la mirada: propòsit, persones, impacte Després de la sotragada del 2020 i les dificultats encara presents del 2021, la temporada 2021-2022 la iniciem posant rumb al futur amb una mirada renovada. El nostre propòsit: millorar, fer felices les persones al llarg de la seva vida es manté inalterable i ens inspira sempre, tot i les tempestes en forma de crisis econòmiques o sanitàries. Però la reflexió va molt més enllà i és més inspiradora. Per al futur volem que Claror segueixi prestant un servei esportiu de qualitat, ajudar milers de persones. A més, també volem ser una entitat moderna, àgil, inspiradora per a un món sostenible i que generi molts i bons impactes positius en la societat, en el món.

Aquests són alguna de les línies de treball , que comencem a treballar a les acaballes del 2021 amb l'objectiu de consolidar-les durant el 2022: Una organització àgil i eficient: Trenquem amb les jerarquies i creem espais de decisió on persones de diferents rols poden participar, debatre i consensuar les decisions. Lideratge humanista: Revisem el nostre estil de lideratge i comencem a fer una gestió més centrada en les persones i inspirada en valors Projectes "Persones": Analitzem l'experiència en la vida del treballador/a i generem diversos projectes per millorar-la, amb processos que siguin més consonants amb l'agilitat que volem impregnar, els valors i la cultura organitzativa. Recuperació de les eines d'escolta: Reformulació dels canals d'escolta a la clientela, l'equip i l'entorn. Integració dels ODS: Iniciem un treball de priorització i integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l'estratègia de l'entitat.


claror | memòria econòmica |

l'agilitat comença per trencar les jerarquies Diuen els experts que les organitzacions exitoses seran aquelles que sàpiguen actuar en entorns VICA (volàtils, incerts, complexos i ambigus) i que l'èxit està en gestionar el present pensant en el futur. Això requereix agilitat. Però l'agilitat no ens pot fer perdre la participació i la capacitat de consens. Així doncs, hem trencat les jerarquies i el mes d'octubre hem començat a funcionar amb un nou model organitzatiu basat en espais de decisió.

espai de decisions corporatives DG DC

CONSELL CORPORATIU (COC)

DC MT

ADOP

DOP

DC

ESTRATÈGIA

ADOP

EQUIP EXPERIÈNCIA (EEX) AC

DC

GT

ECOFIN

EQUIP DIRECCIÓ CLUB (EDC)

RP

I+Q RP

AVP

AC

CLUBS

OPERACIÓ

RL

RP

RP

DC

NT

AC

AMIC

espai de decisió de club

ADOP ADOP

DOP

espai de decisió d’operacions

STIC

AVP

I+Q

ERS

RP

RP

29


30

| fundació claror | memòria i balanç d'activitat 2021

l'any en xifres Taula 1. Distribució de les persones abonades per edats i sexe Tipologia

Sardenya

Cartagena

Maritim

Can Caralleu

5.517

6.105

3.914

8.579

% Homes

53,5

53,9

47,6

53,8

% Dones

46,5

46,1

52,4

46,2

6

5

2,5

11,8

% 12 a 15 anys

3,9

4,2

0,8

9,6

% 16 a 30 anys

24,7

24

15

18,2

% 31 a 64 anys

52,9

54,4

53,7

52,5

% més de 65 anys

12,5

12,4

28

7,9

Abonats

% 0 a 11 anys

Taula 2. Queixes i suggeriments dels clients Tipologia

Sardenya Cartagena

Maritim

Can Caralleu

Llinars

Sant Joan Despí

Taradell

Total

Queixes

42

114

61

27

32

129

11

416

Suggeriments

92

11

44

32

19

122

9

329


claror | taules |

L'esportiu de Llinars

Francesc Calvet

Salvador Gimeno

Tennis SJD

EAS Taradell

Total

2.231

6.975

755

1.179

35.255

55,4

54,2

70,0

44,5

54,1

44,6

45,8

30,0

55,5

45,9

0,4

0,6

1,7

4,1

4

1,3

5,0

2,8

4,3

4

4,8

21,8

31

25,5

21

23,6

59,1

59,7

53,1

52

60,2

13,5

4,8

13,0

19

Taula 3. Promoció esportiva als Clubs (centre de Barcelona) Tipologia

Sardenya

Cartagena

Maritim

Can Caralleu

Total

Programes d'accés al club (€)

99.449

226.651

60.782

111.554

498.436

Programes gestió d'espais (€)

22.986

8.041

28.475

266.702

326.204

Programes d'organització d'activitats (€)

144.575

19.500

817

-

164.892

total

267.010

254.192

90.074

378.256

989.532

31Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.