Hervannan Sanomat 15. maaliskuuta 2023

Page 1

Hervannan Sanomat

Kaupunki: Kaukajärveä ja Annalaa elinvoimaistetaan

Apua: A-Kilta ei käännytä ketään

Lähetystyö:

TURTOLA Helposti

Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores • N:o 11 • 15.3.2023
Sivu 2
Sivu 4
oveltaan ilman apua
keskustellaan lähetystyöstä Sivu 12 Paremman palvelun apteekki Insinöörinkatu 23, Kauppakeskus Duo Puh. 010 617 0100 info@hervannanapteekki.fi ma–pe 8–20 la 9–18 su 12–16 Aukioloajat: O Y Täyden palvelun isännöinti Kirjanpitopalvelut Tekninen isännöinti Laillistettu vuokravälittäjä LVV Insinöörinkatu 40, 33720 Tampere puh. 03 3390 0100 www.iisoy.fi
Hervannan kirkolla
myös verkkokaupasta K-RUOKA.FI/TURTOLA tai käytä K-Ruoka-sovellusta TOIMITAMME ostokset osoitteeseesi Valio KOLMIOJUUSTOPALAT 245-300 g (16,63-20,37/kg) Rajoitus 3 kpl/talous Ilman Plussa-korttia 6,75/kpl (22,50-27,55/kg) HINNAT VOIMASSA TO-LA 16.–18.3.2023 tai niin kauan kuin tavaraa riittää ellei tuotteen kohdalla toisin mainita. Kotitalouksille, ei jälleenmyyjille. Tuotteita runsaat, mutta rajoitetut erät! ERÄ NAUDAN JAUHELIHA 10% 1 kg ERÄ KOTIMAINEN KOKONAINEN KIRJOLOHI Mr. Panini PANINIT 235 g, ei gluteeniton (14,18/kg) Ilman Plussa-korttia 4,39/kpl (18,68/kg) Apetina SNACKS SALAATTIJUUSTOKUUTIOT 100 g (17,50/kg) Ilman Plussa-korttia 2,15/pkt (21,50/kg) 399 PRK TALLATUT HINNAT CITTARI HOITAA 1295 KG Pirkka RYPÄLE vihreä ja tumma, Etelä- Afrikka 500 g, (4,00/kg) Yks. 2,99/rs (5,98/kg) 4.- 2 RS Saarioinen PIZZAT 200 g (6,25/kg) Ilman Plussa-korttia 1,29-1,55/kpl (6,45-7,75/kg) 5.4 KPL Kitchen Joy PAKASTEATERIAT 300-350 g (10,00-11,67/kg) Ilman Plussa-korttia 3,95/pkt (11,29-13,17/kg) 7.2 RS Arla TOLKUTTOMAT JUUSTOVIIPALEET 150 g (15,00/kg) Ilman Plussa-korttia 2,85/pkt (19,00/kg) 450 2 PKT 4.2 PKT 10.3 KPL 350 2 PKT Myrttisen SUOLAKURKKU tai MAUSTEKURKKU 550 g, Suomi (7,25/kg) 579 PKT Grandiosa BIG ONE PANNUPIZZAT 555-625 g (9,26-10,43/kg) Ilman Plussa-korttia 6,89/pkt (11,02-12,41/kg) Korpela PALVIROUHE, KINKKUVALMISTESUIKALEET JA -KUUTIOT 200 g (10,00/kg) Ilman Plussa-korttia 2,49/pkt (12,45/kg) 499 KPL ERÄ Atria TAKUUMUREAT NAUDAN PAAHTO- TAI SISÄPAISTI palana 1595 KG 895 RS -3-19% -24% -26% -21% -18% 7 99 PS Marjex SUOMALAINEN MUSTIKKA 1 kg, pakaste Ilman Plussa-korttia 9,79/ps -18% -11% -15% -19% 299 NIPPU ERÄ VIHREÄ PARSA 250 g, Meksiko (11,96/kg) AIDOSTI SUOMALAISTA Sinulle täällä Citymarketissa leivottu! Taatusti kotimaista ja uunituoretta aamusta iltaan! OMASTA LEIPOMOSTA MAMMUTTILEIPÄ 540 g (6,46/kg) 349 KPL 349 PS MAMMUTTISÄMPYLÄT 4 kpl/350 g (9,97/kg) 549 PS RIISIPIIRAKKA 10 kpl/600g (9,15/kg)

Pääkirjoitus

Toimittaja

Pienetkin eleet rakentavat yhteisöä

Ensi viikon tiistaina, 21.3. vietetään kansainvälistä päivää rotusyrjinnän poistamiseksi. Tampere on kansainvälinen paikka ja Hervanta varsinkin. Ahvenisjärven koulussa puhutaan noin 40 kieltä äidinkielenä, eivätkä opettajat sitä ihmettele, lapsista puhumattakaan. Monikulttuurinen ympäristö ei enää ole mikään ihmeellinen asia, se vain on. Ja juuri näin sen pitäisikin olla.

Vaalien alla monesta asiasta tehdään vedenjakajia, rajaavia ja aitaavia asioita. Näin myös monikulttuurisuudesta ja rodusta, onneksi vähenemässä määrin. Rasismin ja syrjinnän suhteen on onnistuttu yrityksen ja erheen kautta luomaan jonkinlainen keskusteluyhteys, vaikka työ ei ole vielä valmis. Vielä on kipeitä aiheita keskustelematta, eikä ylilyönneiltä varmana voida välttyä.

Tässä lehdessä puhutaan auttamisesta ja yhteisöllisyydestä useammassa kohtaan. Rasismin vastustaminen – jos jokin – on yhteisöllisyyttä vaativaa hommaa. Yhteisöllisyys taas vaatii keskustelua ja kanssakäymistä. Pienetkin eleet vievät pitkälle yhteisön ja ymmärryksen rakentamisessa.

Osallistu Hervanta 50 -juhlavuoden kirjoituskilpailuun!

Lue lisää sivulta 6

Kaupunginosaohjelma asuinalueiden elinvoimaisuutta

Pekka Ohtokangas

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelma on käynnistämisvaiheessa. Vuoden alussa startanneen ohjel-

man tarkoituksena on kehittää asuinaluetta yhdessä alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

– Haluamme mukaan kaikki asukkaat ja alueen toimijat, eli yhdistyk-

set, yrittäjät ja kaupungin sekä hyvinvointialueen toimijat, projektipäällikkö Henna Kuitunen sanoo.

Käynnistämisvaiheessa Kuitunen ja projektisuunnittelija Sini Lempinen suorittavat kyselyitä, esittelevät ohjelmaa ja tutustuvat kaupunginosiin.

– Teemme tätä, jotta saamme ymmärryksen alueiden tarpeista, toiveista ja näkemyksistä nykytilasta, Kuitunen sanoo.

– Tietenkin meillä on jo nyt jonkinlainen kuva asioista, mutta vielä nousee asioita, joita emme tienneet. Ohjelmassa on jo tunnistettu esimerkiksi puutteita liikenneturvallisuudessa ja tarpeita ulkoilureiteille.

Toimenpidelista

Syksyllä parivaljakko laatii toimenpidelistan esiin nousseista asioista, jotka voidaan toteuttaa, ja asioista jotka pitää toteuttaa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Projektisuunnittelija Sini Lempinen (vasemmalla) ja projektipäällikkö

Henna Kuitunen ovat toteuttaneet myös Peltolammi-Multisillan lähiöohjelman. Kuva: Pekka Ohtokangas

Ohjelma on hyvin samankaltainen, kuin vuoden vaihteessa päättynyt Peltolammin-Multisillan lähiöohjelma, sillä erotuksella, että Kaukajärvi-

Hyvinvointialueuudistuksen sujuvuuteen ollaan Pirkanmaalla muuta maata keskimääräistä tyytymättömämpiä

Tutkimus:

HerSa Ammattiliitto Jyty on selvittänyt jäsentensä työntekijäkokemuksen nykytilaa ja kehitystarpeita. Pirkanmaan tuloksista nousee esiin erityisesti hyvinvointialueilla työskentelevien kritiikki hyvinvointialueuudistuksen tiedonkulkua ja työn organisointia kohtaan.

Suurin osa (56 %) tutkimukseen vastanneista Pirkanmaan hyvinvointialuetyöntekijöistä kokee, ettei ole saanut hyvinvointialueuudistuksesta riittävästi tietoa omaan työhönsä liittyen. Lisäksi yli puolet (53 %) arvioi, ettei ole päässyt vaikuttamaan oman työnsä organisointiin.

Vastauksissa korostuu, että hyvinvointialueen prosesseissa on vielä

runsaasti keskeneräisyyttä ja epäselvyyttä. Tämä aiheuttaa stressiä ja odottamatonta kiirettä, ja henkilöstö kokee venyneensä todella paljon. Samaan aikaan silti uskotaan, että tilanne pikkuhiljaa helpottaa.

– Henkilöstön kokemukset ovat huolestuttavia, mutta toisaalta ymmärrettäviä heti uudistuksen alkuvaiheessa. Pirkanmaalla tapahtunut muutos on ollut valtava. Työntekijäkokemuksen kuunteleminen on tärkeää läpi koko muutosprosessin, jotta henkilöstön sitoutumiseen ja hyvinvointiin vaikuttavia asioita voidaan kehittää, Ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima sanoo. Pirkanmaan hyvinvointialue on vä-

estöpohjaltaan Suomen suurin hyvinvointialue, johon kuuluu 23 kuntaa. Vastaajat kertovat, että hyvinvointialueuudistus on tuonut muutoksia työtehtäviin, esihenkilöjärjestelyihin ja fyysisen työpisteen sijaintiin. – Esihenkilöitä on tärkeää tukea tässä tilanteessa, he ovat tärkein tiedonjakaja. Lisäksi on hyvä muistaa, että työnantajan vaihtuminen vaikuttaa työntekijän identiteettiin: kenelle teen töitä ja missä olen töissä, Voima pohtii.

Jytyn tutkimuksen perusteella kuntien ja hyvinvointialueiden työntekijöitä kuormittavat erityisesti kasvava työmäärä ja henkilöstövaje. Muuta maata tyytyväisempiä Pirkan-

maan kunta- ja hyvinvointialuetyöntekijät ovat työn sujuvuuteen ja työssä tarvittaviin voimavaroihin. Palkkaan oltiin sen sijaan keskimääräistä tyytymättömämpiä.

– Äskettäin saatu sopimus kuntien ja hyvinvointialueiden palkankorotuksista korjaa osittain alan palkkojen jälkeenjääneisyyttä, mutta selvää on, että hyvinvointialueiden on kiirehdittävä palkkaharmonisaatiota. Tutkimuksemme mukaan niillä alueilla, joissa harmonisaatio on tehty, palkkaan ollaan keskimääräistä tyytyväisempiä, Voima toteaa.

Tutkimuksen toteuttivat Ammattiliitto Jytyn toimeksiannosta Workday Designers Oy ja iloom Oy tammi–hel-

mikuussa 2023. Tutkimus koostui kyselystä, jonka laadulliset vastaukset analysoitiin tekoälyä hyödyntävällä Wordloom®-työkalulla, ja syvähaastatteluista, jotka analysoitiin työntekijäkokemusmallia hyödyntäen. Kyselyyn vastasi 3798 henkilöä, Pirkanmaan alueelta vastaajia oli 246.

2 HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023
Pekka Ohtokangas

Kaukajärvelle on tunnistettu ainakin ulkoilureittien tarve. Kuva: Pekka Ohtokangas

Kaupunginosaohjelma lisää elinvoimaisuutta

Annalaa kehitetään nyt kaupungin tukemana. Peltolammi-Multisilta taas saatiin valtiolta lähiöavustusta.

– Tampereen kaupunki sitoutui kaupunginosien kehittämiseen tulevaisuudesta riippumatta. Tietenkin

Kaukajärvi ja Annala pitää satsata, jotta kaupunginosien välille ei tule eriarvoisuutta.

Yksi kehittämiskohde jalkautuu jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa, kun SOS-Lapsikylä starttaa Mummun ja vaarin tuvan Kaukajärvelle. Lähialueiden lapsiperheille suunnattu ennaltaehkäisevä työ toteutetaan yhteistyössä Ensi- ja turvakodin kanssa.

Verkostoja

Kaksikko jalkautuu alueiden tapahtumiin mahdollisimman usein. Asukkaita ja yhdistyksiä on helppo tavata ja kuulla, kehityskohteena on saattaa kaupungin toimialat ja muut tahot yhteen.

Liikunnalle ja vapaaehtoistyölle arvo – sportti yhdistää Maahanmuuttoon realismia – ahkeria ihmisiä töihin Ikääntyvien kokemus ja osaaminen käyttöön

Kansanedustaja

88

PAULI KIURU

LIIKETTÄ, SISUA, TOIVOA

Nivelkumijalkainen, 1978

on mahdollista, mikäli vastaavanlainen ohjelma aloitetaan valtion toimesta, että lähdemme siihen matkaan, Kuitunen kertoo.

Varat kaupunginosien kehittämiseen tulevat nyt siis eri yksiköiden budjeteista.

– Tarkoituksena on lisätä kaupunginosien elinvoimaisuutta. Ratikka ja lähijuna ovat sellaisia ”varmoja nakkeja” alueiden elinvoimaisuuden takaajina, joten tällaisiin alueisiin, kuin

Asukkaille kysely Alueiden kehittämiseen kaivataan tietenkin asukkaiden panosta, sillä asukkaat ovat alueensa parhaita asiantuntijoita. Tästä syystä kaupunginosaohjelman nimissä avataan kysely sekä asukkaille että alueen toimijoille. Huhti-toukokuussa järjestetään myös asukkaille tapahtuma ja Lempinen on suorittamassa kyselyitä myös kasvokkain asukkaiden kanssa.

– Kyselyä varten olemme tunnistaneet teemoja, joista esitämme kysymyksiä. Tietenkin reagoimme myös muihin esiin nouseviin teemoihin, Lempinen sanoo.

Kyselyn teemoja ovat turvallisuus, asuntokanta, viihtyisyys, asuinalueiden maine sekä yhteisöllisyys.

– Ei ole valmiiksi olemassa sellaista foorumia, jolla kaikki toimialat keskustelisivat keskenään, Lempinen sanoo.

Kaupunginosaohjelman toteuttamiseen ei ole tiukkaa kaavaa tai ohjetta, vaan kaksikko elää tilanteen mukana.

– Tämä on jatkuvasti muotoutuva asia, joka pitää tehdä prosessinomaisesti, Kuitunen sanoo.

– Keräämme verkostoja ja pyrimme osallistamaan ihmisiä kehittämiseen.

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelman asukaskysely on auki 13.–26.3. Se löytyy osoitteesta tampere.fi/kaukajarviannala.

Tampereen yliopisto tarjoaa uudet robotiikan ja energiamurroksen koulutukset

Tampereen yliopistossa voi ensimmäistä kertaa hakea energiamurroksen ja robotiikan koulutuksiin sekä Porissa järjestettävään ohjelmistotekniikan hakukohteeseen tieto- ja sähkötekniikan koulutuksessa.

Haut alkavat keskiviikkona 15.3. kello 8.00 ja päättyvät keskiviikkona

30.3. kello 15.00. Tampereen yliopistoon haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään

29.5. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 7.7.

Tampereen yliopisto järjestää touko- ja kesäkuun aikana kampuksillaan

lähes 30 valintakoetta, joista kuusi järjestetään digitaalisina valintakokeina. Tampereen yliopistossa on tarjolla yli 3 500 opiskelupaikkaa kevään toisessa yhteishaussa ja avoimen väylän haussa. Haettavana on yliopiston suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia yhteensä 182 hakukohteessa. Yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestetään yliopistojen avoimen väylän haku. Molemmat haut alkavat keskiviikkona 15.3.

Energiamurroksen koulutuksessa perehdytään laaja-alaisesti eri tekniikan aloihin energiakysymysten näkökulmasta. Koulutus on suunnattu kai-

kille, jotka ovat kiinnostuneita hiilineutraalin maailman rakentamisesta tekniikan keinoin.

Tampereen yliopistossa robotiikkaa on opetettu jo vuosia osana esimerkiksi automaatio- ja konetekniikan, ohjelmistotekniikan, mekatroniikan, tekoälyn ja signaalinkäsittelyn opintoja. Uusi suomenkielinen robotiikan kandi- ja maisteritasoinen koulutusohjelma niputtaa yhteen robotiikan kannalta parhaat palat olemassa olevista opinnoista.

Nivelbussiliikenne alkoi Hervannan linjalla 23 vuoden 1978 alussa. Tällä uutuudella oli monta nimeä, kuten katuhaitari, nivellinja-auto ja nivelkumijalkainen. Lehdessä katsottiin tarpeelliseksi valistaa matkustajia autoon nousuohjeilla: sisään etuovesta, lastenvaunut keskiovesta. Hervannan Sanomat tutkitutti talvella Suolijärven veden. Hervannan uudelta, Näyttämönkadun osittain peitetyltä, kaatopaikalta valui järveen vettä, järvi oli vaarassa. Kaatopaikalle oli alettu ajaa jätelietettä Viinikanlahden jätevedenpuhdistamosta. Tampereen vesipiiri totesi ongelman olevan aiheellinen mutta ei vakava. Kaupunki ilmoitti kahden kuukauden kuluttua kaivaneensa kesän aikana uuden ojan, josta valumavedet päästiin pumppaamaan takaisin kaatopaikalle maatumaan.

Leipuri Sauli Mäkinen perusti leipomonsa teollisuusalueelle, jossa oli ennestään Aution metallisorvaamo.

Sauli ilmoitti heti, että hän asettaa henkilökuntaa palkatessaan hervantalaiset etusijalle.

Lasketteluinnostus lisääntyi Hervannan hiihtokeskuksen avauduttua. Rinteessä oli pujottelurata ja hiihtohissi. Rinne oli rakennettu suurimmaksi osaksi täytemaasta.

Terveysasema aloitti väliaikaisissa tiloissa Opiskelijankatu 5:ssä kolmen lääkärin ja kahden sairaanhoitajan voimin.

Vapaa-aikakeskusta ryhdyttiin rakentamaan. Vilkkaassa keskustelussa talon hallinnosta ja tulevasta toiminnasta toivottiin nuorten hyötyvän rakennuksen valmistumisesta. Järjestöt ja harrastajat esittivät julkilausumia, etteivät kaupungin suurseurat valtaisi taloa, kuten olivat vallanneet kaikki liikuntatilat Tampereella. Nuorisolautakunta joutui selvittelemään monessa yhteydessä, miksi Hervannassa ei ole toimintaa. Ainoa toiminta oli luovan toiminnan kerho, joka olikin suosittu. Lautakunnalla oli vuokralla Hervannasta neljä tilaa, joita tosin annettiin vain järjestöjen käyttöön. Yleisin nuorison harrastus olikin kaupungilla kulkeminen. 9-vuotias Mika Nurmi löysi Hervannan keskustan metsiköstä sähkönallin, vei sen kotiinsa ja liitti kiinnostavat johdot pikkuparistoon. Nallin sirut repivät räjähtäessään pojan reisiin syvät, luuhun asti ulottuvat arvet ja polttivat hänet pahoille palovammoille.

Hervannan hämmästyttävä mutta viihtyisä uimahalli avattiin. Kaksikymmentä metriä peruskallion uumenissa sijaitsevaan halliin kerrottiin mahtuvan 200 uimaria kerralla.

Lähteet:

Kotiseutukokoelman lehtileikearkisto; Mikko Närhi – Vuorenpeikkojen maa 1993; Sirpa Koivu - Tytärkaupungin valot 2013; Sirpa KoivuTyötä Hervannan hyväksi 40 vuotta, 2015.

Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 – HERVANNAN SANOMAT 3
www.paulikiuru.fi www.paulikiuru.fi
Maksaja: Pauli Kiuru
Ei ole valmiiksi olemassa sellaista foorumia, jolla kaikki toimialat keskustelisivat keskenään”
Sirpa Koivu Vapaa-aika- ja seurakuntakeskusta rakennetaan 1978. Kuva: Vapaaaikakeskuksen arkisto

Ketään ei poiskaan käännytetä –A-Killalla on matala kynnys auttamiselle

Pekka Ohtokangas

Tampereen A-Kilta pystytti pop up kahvilan kauppakeskus Duoon. Tarjolla on kahvia ja kuulevia korvia. Teetä ei ikävä kyllä ollut tällä kertaa mahdollista tarjota, sympatiaa senkin edestä.

A-Kilta x Duo Pop up -kahvila tuntuu vetävän ihmisiä jatkuvana virtana.

– Tiesin, että tämä tulisi toimimaan, mutta en uskaltanut näin hyvää menestystä toivoa, A-Killan Roosa Järvinen hihkuu.

– On hienoa, että toimintamme mahdollistetaan julkisissa tiloissa ja yhteistyö kauppakeskuksen kanssa on mahdollista, näin teemme toimintaamme näkyväksi, A-Killan KirsiMarja Salminen sanoo.

Ketterä toimija Tampereen A-Kilta ry toimii yhteisökeskus L8:ssa, Lindforsinkadulla. Matalan kynnyksen yhdyskuntatupa ei käännytä ketään oveltaan. Päihtyneenä tuvalle ei saa tulla, mutta oven suussa voidaan kuitenkin sopia parempi aika.

– Emme halua käännyttää ketään pois. Tarkoituksena on ehkäistä syrjäytymistä ja auttaa kaikin mahdollisin tavoin, Salminen kertoo.

Tuvalla onkin ehkäisty häätöjä, autettu kodin rakentamisessa, hankittu opiskelupaikkoja ja päivittäin tuvan ihmiset neuvovat Kelan byrokratian pyörteissä olevia.

Friday Together

Tarja Jääskeläinen

Kaikenikäisten toiminnalliset perjantai-illat Hervannan kirkossa ovat kasvattaneet suosiotaan. Perjantaina 17.3. talo on jälleen täynnä iloa ja elämää. Tämänkertainen Friday Together käynnistää samalla Tampe-

Yhteisöllisyyttä Toiminnalle on tarvetta. Päihdeongelmat ja syrjäytyminen ovat tätä päivää.

– Välillä katunäkymä kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa, Salminen sanoo.

Tuvalla on yhteisöllinen meininki. Ilmaisen aamupalan äärellä luetaan Hervannan Sanomia, puhutaan ja kysytään ja neuvotaan.

– Jos jotain kanta-asiakasta ei ala näkymään, yhteisö huolestuu, A-Killan Tiia Ahola kertoo.

Yhteisöneuvonnan avulla apua jakavat myös kokemusasiantuntijat, sillä byrokratian kokeneilla on paljon hiljaista viisautta jaettavaksi.

– Meillä on myös yhteisöraati, joka pohtii Yhteisökeskuksen ja koko Hervannan palveluita, sekä vähävaraisuutta. Raadin tarkoituksena on tuoda vaikuttaminen ihmisten ulottuville, Salminen sanoo.

Raati järjestää myös keskustelu-, elokuva- ja lätkäiltoja. Tulossa on myös laavureissu ja kirpputoreja.

– Meille tullakseen ei tarvitse olla minkäänlaista ongelmaa, Ahola sanoo.

– Tänne saa tulla, vaikka lukemaan lehteä, Järvinen jatkaa ajatusta.

Apua tarvitsevalle kaikenlainen byrokratia voi olla ylitsepääsemättömän vaikeaa, sen tietää jokainen tukia hakenut. Joskus asiat menevät nappiin, mutta monesti menee sormi suuhun.

– Meillä on ihmisiä auttamassa, yhden luukun periaatteella. Kela-pisteelle meillä on lyhyt jonotusaika, eikä varmasti tarvitse lähteä ilman apua kotiin, Salminen sanoo.

Kohdataan ihminen

Tarkoitus on auttaa ihmisiä kohtaamalla heidät aidosti.

– Paras palaute on ollut ”kiitos, että kohtasitte, kiitos, että teillä oli aikaa”, Järvinen kertoo.

– Emme pompottele ihmisiä luukulta toiselle. Pompottelu vie ihmisarvon.

Ihmisiä ei A-Killalla tavata pöydän takaa kellokortti kaulassa, vaan istutaan vierekkäin ja puhutaan ihminen ihmiselle.

– Ongelmia ratkotaan, vaikka kaksi tuntia kerrallaan, Salminen sanoo.

Pop up -kahvila oli ensimmäisen kerran maanantaina 6. maaliskuuta. Jatkossa kahvilan aukioloaikoja voi

katsoa A-Killan sosiaalisesta mediasta, Hervannan yhdyskuntatupa Facebookissa ja tampereenakilta _hervanta Instagramissa. Yhteisö neuvontaa on myös Multisillassa joka keskiviikko kello 9–11 Vanhalla Suklaatehtaalla. Muun A-Killan toiminnan löytää Tampereen A-Kilta ry:n nettisivuilta.

– Kaikenikäisille toimintaa perjantaina Hervannan kirkossa

reen Eteläisen seurakunnan lähetystapahtumaviikon, jossa pakolaisuus on yksi teemoista.

Friday Together -iltaa voi viettää haluamallaan tavalla eri puolilla taloa. Yhtenä toimintapisteenä voi valita vaikka musiikkipuolituntisen kirkkosalissa, jossa kuullaan Toritrion

Pieni teko. Parempi päivä.

kantrikappeleita sekä Sergei Korelovin slaavilaisia lauluja. Ohjelmallisessa tuokiossa teemana on rauha ja tulevan pääsiäisen sanoma. Flanellotuokiossa voi kuulla jännittävän raamatunkertomuksen. Luovuus pääsee valloilleen taiteen, askartelun ja kudonnan parissa. Lapsille ja nuorille on

MINNEA TUOTTEET -15%

tarjolla sekä liikunnallisia että digipelejä.

Hemmottelupuolella on päähierontaa, verenpaineenmittausta, kasvomaalausta ja manikyyriä. Vaatepisteellä voi bongata sopivankokoisia lastenvaatteita.

Ilmainen kahvila on suosittu koh-

taamispaikka, jossa voi tavata entisiä ja uusia tuttuja. Salaattipöydän lisäksi on tällä kertaa tarjolla irakilaista leipää ja keittoa.

Friday Together -tapahtuman järjestää KotoCafe Hervanta, johon kuuluvat Hervannan lähikirkko sekä Hervannan Katukappeli.

4 HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023
A-Killan Roosa Järvinen, Kirsi-Marja Salminen ja Tiia Ahola kuuntelevat ja auttavat mielellään. Kuva: Pekka Ohtokangas
Kauppakeskus DUO Tampere puh. 03 447 5510 Avoinna ma–pe 8.30 – 20 la 9 – 18 su 12 - 16 HERVANTA www.hervanta.hyma.fi
Hyvin imeytyvä, auringonkukkaöljyä Tarjous on voimassa 31.3.2023 asti.

TARJOUKSET VOIMASSA TO-SU 16.-19.3. ELLEI TOISIN MAINITA Tarjoustuotteita rajoitettu määrä

HERKKUDUOSTA

KANTA-ASIAKKAILLE 2h ilmainen pysäköintietu parkkihallissa

Edun saa käyttöön kirjautumalla kanta-asiakkaaksi: www.kauppakeskusduo.fi/pysakointi

50 0 99

Pietilänkatu 2, 33720 Tampere, puh. (03) 358 0100 kari.salmipuro@k-supermarket.fi

Kohdennetun laajan valikoiman ruokakeidas Suomen kansainvälisimmän naapuruston keskiössä

MA-LA 7.00-22.00 • SU 9.00-22.00

Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 – HERVANNAN SANOMAT 5
PUOMITON PYSÄKÖINTI ON HELPPOA JA NOPEAA. TUNNIN ILMAINEN PYSÄKÖINTI PARKKIHALLISSAMME. TULE!
TLK PRK PS PS 2
1
RIISIVÄLIPALAT 175 g (3,57/kg) Valio LAKTOOSITTOMAT KREIKKALAISET JOGURTIT 150 g (6,67/kg) Rajoitus 4 prk/talous Valio LAKTOOSITTOMAT Juustoportti AB JOGURTIT 150 g (5,00/kg) JÄÄSALAATTI 100 g (9,90/kg) Suomi 2 99 4 99 Ilman Plussa-korttia 5,59 kpl (15,97/kg) KPL RS Snellman KUNNON NAUDAN JAUHELIHA 10 % 700 g (12,27/kg) 8 59 PS PALVELUSTA PALVELUSTA PALVELUSTA PALVELUSTA PALVELUSTA PALVELUSTA KG KG KG KG KG KG Valio POLAR JUUSTOPALAT 350 g (8,54/kg) Rajoitus 2 kpl/talous 995 1095 1695 895 29 2695 2995 8 90 5.1.3.Ilman Plussa-korttia 9,55 ps (13,64/kg) Ilman Plussa-korttia 2,85 kpl (9,50/kg) 99 Ruokamestarin NAUDAN MAKSA Palana tai pihveinä kaupan valikoiman mukaan Ruokamestarin PORSAAN ULKOFILEEPIHVIT Voimassa TO-LA 16.-18.3. TUORE TAIMEN Kasvatettu, Norja Voimassa TO-LA 16.-18.3. Ruokamestarin PAREMPI NAUTA-SIKA JAUHELIHA Voimassa TO-LA 16.-18.3. Lerøy SAVULOHIFILEE Norja, Irto tai pakattu TUORE SUOMALAINEN KUHAFILEE Suomi, säävaraus Voimassa TO-LA 16.-18.3. Ilman Plussa-korttia 6,19 rs (7,74-16,73/kg) Kariniemen GOURMET KANANPOJAN TUOTTEET 370-800 g (6,24-13,49/kg) Kokkikartano KEITOT 300 g (8,33/kg) Ilman Plussa-korttia 1,25 prk (8,33/kg) -20 % Plussa-etu -9 % Plussa-etu -31 % Plussa-etu -46 % Plussa-etu -19 % Plussa-etu -10 % Plussa-etu -12 % Plussa-etu 14 16 30 60 22 00 TILAA JA NOUDA RUOAT HELPOSTI JA VAIVATTOMASTI! WWW.K-RUOKA.FI/KAUPPA/ K-SUPERMARKET-HERKKUDUO 2 KPL Yksittäin 4,90 nippu 2 NIPPUA 4 PRK 4 PRK Ilman Plussa-korttia 2,25 tlk (9,00/l) Ilman Plussakorttia 0,69 prk (3,94/kg) Ilman Plussa-korttia 1,09 prk (7,27/kg) RUODOTON SUOMI ERÄ ERÄ SUOMI SUOMI SUOMI SUOMI
99 Halvimmat ostoskorit

Hervanta 50 -juhlavuoden kirjoituskilpailu 2023

Hervannan Tiedotusyhdistys ry, Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö ja Hervannan kirjasto järjestävät Hervannan juhlavuoden kirjoituskilpailun.

Kilpailuaika on 15.3.–31.5.2023.

Aihe on vapaa. Runot ja novellit kilpailevat samassa sarjassa.

Kilpailuun voivat osallistua Hervannassa asuvat, työskentelevät ja opiskelevat harrastajakirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta.

Kilpailutyöt toimitetaan paperisina Hervannan kirjaston asiakaspalveluun viimeistään 31.5.2023.

Oheen tulee liittää suljetussa kirjekuoressa tekijän oikea nimi ja yhteystiedot.

Cityspotting paljastaa kaupunkikohteiden salaisuudet – Tampereella avataan jo kausi 2!

Kilpailutyön voi myös postittaa osoitteeseen Hervannan kirjasto, Insinöörinkatu 38, 33720 Tampere, kuoreen merkintä ”Hervannan juhlavuoden kirjoituskilpailu”.

Palkinnot: 1. palkinto 500 euroa, 2. palkinto 300 euroa, 3. palkinto 200 euroa.

Palkintolautakuntaan kuuluvat

kirjailija Terhi Rannela, aluekirjastonjohtaja Suvi Vilenius ja freelance-kirjoittaja Sirpa Koivu

Kilpailija suostuu mahdolliseen runojen ja novellien julkaisemiseen järjestäjien toimesta ilman eri korvausta.

Lisätietoja: 045 139 1379 / Sirpa Koivu

Opiskelijoiden jonotustempaukset ympäri maan innostavat

äänestämään eduskuntavaaleissa

HerSa Opiskelija- ja ylioppilaskunnat ympäri Suomen järjestävät jonotustempauksia eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen aikana. Tavoitteena on innostaa opiskelijoita käyttämään äänioikeuttaan kevään eduskuntavaaleissa ja tuoda esille tavoitetta

100 euron tasokorotuksesta opintorahaan.

Jonotustempaus Tampereen yliopiston keskustakampuksella ja Hervannan kampuksella on 22.3. kello 12.

HerSa Cityspotting-seikkailu on laajentunut Tampereella toiseen tuotantokauteen. Cityspotting on selainpohjainen kaupunki- luonto- ja liikuntakonsepti. Cityspotting takaa kohteistaan tuhdin paketin kaupunkitietämystä, liikuntaa sekä luonnon kauneutta, ja vie käyttäjän varmasti paikkoihin, joissa hän ei ole ennen käynyt. Cityspottingin tarkoituksena on vahvistaa käyttäjän suhdetta kotikaupunkiinsa sekä liikuntaan positiivisesti pelillistetyn ja osittain draamallistetun sisällön avulla.

Toinen tuotantokausi avautuu Tampereella huhtikuun alussa.

– Tampereen kakkoskauden spoteissa minulle itselleni nousee mieleen, että uudet spotit ovat enemmän maanalaisia tiloja koskevia, ja jotkut spotit ovat aidosti makaabereja, seikkailun tekijä, sisällöntuottaja Mikko Rinnevuori sanoo.

– Myös jotkut erikoiset julkiset taideteokset ovat seikkailussa mukana. Joillain spoteilla katsotaan kaupunkiin liittyviä ajankohtaisia asioita, joita ei ollut vielä olemassa ykköskauden teon aikaan.

Cityspottingia tuottaa jyväskyläläinen pienyritys Fennoscandic Simulation Systems Oy, jonka takana ovat

Perheasuntojen kauppa käy hyvin markkinatilanteesta huolimatta

HerSa Korkojen ja elinkustannusten vilkkaasta noususta huolimatta kasvukeskusten hyväkuntoisten ja hyvien kulkuyhteyksien omaavien perheasuntojen kauppa jatkuu vilkkaana ja useilla paikkakunnilla on jopa selkeää puutetta hyväkuntoisista perheasunnoista.

Tammi-helmikuussa vanhoja asuntoja myytiin koko maassa 35,9 % vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kerrostaloyksiöissä ja kaksioissa asuntokauppa kävi erityisen nihkeästi, laskua viime vuoden tammi-helmikuun kauppamääriin oli Tampereella -51,9 % ja suurista kau-

Nyt on aika laittaa työhakemuksia matkaan!

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa 15–17-vuotiaalle nuorelle kahden viikon kesätyön ja me lahjoitamme yhdistykselle nuoren palkan, 400 euroa. Yhteensä 100 mielenkiintoista kesäduunia eri puolilla toimialuettamme odottaa hakijoitaan osoitteessa op.fi/tampere/kesaduuni .

Nuori voi hakea useampaa, mutta vastaanottaa vain yhden pankin tukeman työn. Kesäduuneja voi hakea 16.4.2023 asti. Yhdistykset haastattelevat ja valitsevat kesätyöntekijänsä 7.5.2023 mennessä.

#kesäduuniOPnpiikkiin

helsinkiläinen Rinnevuori ja jyväskyläläinen Sami Toivanen. Ensimmäiset Cityspottingin seikkailut käynnistyivät Helsingissä ja Jyväskylässä keväällä 2020.

Cityspotting Tampereen aiempi tuotantokausi on ollut suosittu; seikkailun eri spoteilla on käyty yli 12 000 kertaa.

– Oli jo aikakin julkaista uusia spotteja. Julkaisimme Tampereen seikkailun muutama vuosi sitten ja jo alkuvaiheessa innokkaimmat ovat kyselleet, että koska näitä tulee lisää, Cityspottingin toimitusjohtaja Toivanen sanoo.

pungeista Espoossa -55,9 %, Vantaalla -57,7 %, Turussa -53,5 %, Kuopiossa -56,3 % ja Oulussa -54,7 %. Helsingissä pienten asuntojen kauppamäärät laskivat -43,3 %.

Asuntokauppaa jarruttaa nyt kuitenkin korkojen rivakan nousun luoma asunnon vaihtajan kannustinloukku, jonka takia asunnon vaihdon mukana uusittavaa asuntolainaa ei välttämättä kannata päivittää ennen korontarkistuspäivää. Suurinta osaa asunnon vaihtajista koskettava kannustinloukku poistuu markkinoilta pikkuhiljaa asuntolainojen korkojen päivittyessä, jolloin perheasuntojen

kauppa kiihtyy entisestään. Asuntokaupan synkistelevistä otsikoista huolimatta perheasuntojen keskimääräiset myyntiajat eivät ole juurikaan kasvaneet ja ovat tällä hetkellä useilla paikkakunnilla jopa lyhyemmät, kuin pienillä asunnoilla. Tilannetta, jossa isot asunnot liikkuvat pieniä nopeammin, ei ole nähty asuntomarkkinoilla vuosikymmeniin. Lisäksi kasvukeskusten perheasuntojen hintapyynnöt ovat yhä jatkaneet nousuaan vuoden takaiseen verrattuna.

6 HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 OP Tampere

VOIMASSA TO-SU 16.–19.3.23 ELLEI TOISIN MAINITA. LISÄÄ

SNELLMAN MAATIAISPOSSUN

TAI

VALIO LAKTOOSITTOMAT

KREIKKALAISET JOGURTIT

150G (6,67/KG)

ILMAN PLUSSA-KORTTIA 1,25/PRK (8,33/KG)

LEIVON ARINA

175G (3,57/KG)

SAVUINEN LOHIPIHVI MINILUUMUTOMAATTI 250G ESPANJA/MAROKKO (6,00/KG) YKSITTÄIN 2,19/RS (8,76/KG) RUOKAMESTARIN NAUDAN MAKSA PALANA TAI PIHVEINÄ VOIMASSA TO-LA 16.-18.3. TARJOUKSET

ILMAN PLUSSA-KORTTIA 0,69/PRK (3,94/KG)

450G (5,31/KG)

Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 – HERVANNAN SANOMAT 7 K-SUPERMARKET KAUKAJÄRVEEN TERVETULOA TILAA RUOAT VERKKOKAUPASTA JA NAPPAA MATKAAN MUKAAN VALMIIKSI KERÄTTYINÄ: WWW.K-RUOKA.FI/KAUPPA/ K-SUPERMARKET-KAUKAJARVI PAKETTIAUTOMAATIT 339 500 239 250 100 1295 300 995 799 700 2695 300 199 149 299 599 199 2995 RS 2 KPL KPL 4 PRK PRK 2 RS KG RS 2 KPL KG 4 PRK TLK PS KG RS PS KG NAAPURIN MAALAISKANA KANAN RINTAFILEET 600G (13,32/KG) ILMAN PLUSSA-KORTTIA 9,75/RS (16,25/KG) KOKKIKARTANO PADAT 300G (11,67/KG) ILMAN PLUSSA-KORTTIA 3,99/KPL (13,30/KG) LERØY SAVULOHIFILEE NORJA (RUODOTON) JUUSTOPORTTI AB JOGURTIT 150G (5,00/KG) ILMAN PLUSSA-KORTTIA 1,09/PRK (7,27/KG) VALIO LAKTOOSITTOMAT MAUSTETUT RUOKAKERMAT 2,5DL (7,96/L) ILMAN PLUSSA-KORTTIA 2,25/TLK (9,00/L) LEIVON GRAHAM- TAI VEHNÄSÄMPYLÄ 5KPL/300G (4,97/KG) KUKKAKAALI ESPANJA JYVÄBROILER BROILERIN
KINKKU-
LIHASUIKALEET 300-400G
ILMAN
KOKKIKARTANO
FILEEPIHVIT 320-390G (15,36-18,72/KG) 300G ILMAN
(8,48-11,30/KG)
PLUSSA-KORTTIA 3,79/RS (9,48-12,63/KG)
KEITOT
PLUSSA-KORTTIA 2,85/KPL (9,50/KG)
RIISIVÄLIPALAT
TARJOUKSIA K-SUPERMARKET.FI/KAUKAJARVI HUOMIOITHAN, ETTÄ TARJOUSTUOTTEISSAKIN SAATTAA ESIINTYÄ TUOTEPUUTOKSIA PS KG KG KPL 859 2995 1095 299 SNELLMAN KUNNON NAUDAN JAUHELIHA 10% 700G (12,27/KG) ILMAN PLUSSA-KORTTIA 9,55/PS (13,64/KG) SUOMI VOIMASSA TO-LA 16.-18.3. RUOKAMESTARIN PORSAAN ULKOFILEEPIHVIT SUOMI VOIMASSA TO-LA 16.-18.3. VALIO POLAR JUUSTOPALAT 350G (8,54/KG) RAJOITUS 2 KPL/TALOUS ILMAN PLUSSA-KORTTIA 5,59/KPL (15,97/KG) ERÄ ERÄ -10 % Plussa-etu -46 % Plussa-etu MANDARIINI 650G ESPANJA (3,06/KG) TUORE SUOMALAINEN KUHAFILEE SUOMI, SÄÄVARAUS VOIMASSA TO-LA 16.-18.3. SUOMI -9 % Plussa-etu TLK 299 105 2-PACK TLK PEPSI MAX 2X1,5L SIS.PANTIT 0,80 (0,73/L) ILMAN PLUSSA-KORTTIA 3,29/2-PACK SIS.PANTIT 0,80 (0,83/L) K-MENU LAGER OLUT 4,2% 0,33L SIS.PANTIN 0,15€ (2,73/L) HINTA VOIMASSA 9.1.2023 ALKAEN ERÄ -12 % Plussa-etu -20 % Plussa-etu -12 % Plussa-etu -12 % Plussa-etu ERÄ RUODOTON -11 % Plussa-etu 4 PRK 4 PRK -31 % Plussa-etu 2 RS -10 % Plussa-etu -18 % Plussa-etu SUOMI 2 KPL 2 KPL KG
PAISTETTU SILAKKAFILEEPIHVI TAI

Otra 135 vuotta. - Aina jotain uutta!

Puutarhakalkki GreenCare perinteinen hieno 25kg Sisältää runsaasti kasvien hyvinvoin nille tärkeää magnesiumia.

valkoinen

Hiiliteräspuukko Bahco 1446-CS Tukeva hiilikuituteräksinen terä.

Terassilämmitin Fxa Singular 2000

Palvelemme: Ma-pe 7-20, la 9-18, su 10-18 .

Viinikankatu 38. www.k-rauta.fi/otranekala

Tarjousten voimassaolo mainittu erikseen tuotteiden yläpuolella. Kaikkia tuotteita rajoitetut erät.

8 HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023
(33,90)
9l 2,7l 6990(80,90) Nova 7 sisustusmaali himmeä,
ESITTELY pe klo 11-18 Tikkurila 2990(35,95) Varastohylly Goodiy
(189€)
Terassilämmitin Fxa Circular 2100
7 kpl erä!
(7,95) (229€) (199€) (229€) kpl 135 kpl ESITTELY pe klo 10-16 Makita Pensasleikkuri
Ah ja laturi. 169(219€) 11 kpl erä! Nämä tarjoukset
Woodio kylpyhuonetarvikkeet ja sisustustuotteet -20% Pistolapio FXA Materiaali terästä. Kokonaispituus 115 cm. (14,95) Inaria liukuovet kaapistot ja säilytysjärjestelmät -25% Akku Makita BL1850b 5, 0Ah bulk 50 kpl erä! (42,90) Cello Maj pyöreä hylly Halkaisija 50 cm musta/metalli 15 Laminaatit, kolme kuosia KL 32, paksuus 8 mm. hCello Tammi Kalotti Large EHL147 hCello Lyngen, vaalea tammi hKebnekaise, tumma tammi 1000 m2 erä! 1000 m2 erä! 800 m2 erä! 5 m2
TYÖKALU Juhlatuote Otra 135 v.
(9,90) 2
TYÖKALU
59 Toimitusmyyntituotteet. Kukkien
tuote
OSTA 5 MAKSA
ESITTELY pe klo 11-16 Nelson Garden Ecopots ruukut ESITTELY pe klo 11-18 Ecopots 135-vuotias
täynnä huipputarjouksia ja esittelyjä. Tervetuloa! 70 kpl erä! Pöytävalaisimia (31,95-40,95)Nämä tarjoukset voimassa ke-su 15.-19.3. 70 kpl erä! Pizzauuni Ooni Koda 12 Saavuttaa jopa 500 °C:n paistolämpötilan. Ooni Koda paistaa pizzan jopa 60 sekunnissa. Peili Cello Roj M 60x40x2cm musta Plussatarjous Ruohomattopala 45 x 60 cm tai kynnysmatto 50x80cm Super Promo -72% -20% 3 kpl (5€) 149(299€) 10(35,90) 20 15 20 5 6 10 99 199
Makita DUH523SF 18V 1x3, 0Ah Leikkuukapasiteetti 15 mm. Mukana akku 1 x 3, 0
voimassa
(22,90€23,90€)
kpl/pkt
2 KPL/ PKT
ja hyötykasvien siemenet Edullisin
ilmaiseksi.
4
Otra uudistui perusteellisesti talven aikana. Tänä viikonloppuna juhlistamme remontin päättymistä ja uuden Otran avajaisia. Talo
UUDISTUNEEN K-RAUTA
AVAJAISET KAIKKIA TUOTTEITA RAJOITETUT ERÄT. EI PUHELINVARAUKSIA. Akkuruohonleikkuri Makita DLM432Z 2x18V runko Erittäin kevyt käsitellä ja käyttää. Voidaan käyttää keräävänä tai bioleikkaavana. 30 kpl erä! 279(399€) hAkkupyörösaha DSS501Z,
hAkkuporavasara
hKulmahiomakone
hAkkumonitoimikone
30 kpl erä! -50% PLUSSAKORTILLA 7 kpl erä!
OTRA NEKALAN
18V, runko
DHR202Z, 18V, runko
DGA506Z, jarrulla
DTM51Z 18V runko

voimassa pe-su 17.-19.3.

99 (219€)

Trio

ESITTELY pe klo 11-18

25 kpl erä!

Kattovalaisin Trio Achat 60cm Starlight 4000lm Kuvussa tähtitaivasefekti ja timanttikoristeet. Valoteho ja värilämpötila säädettävissä portaattomasti.

Plafondi TRIO Pegasus led R62421142

12W savu Reuna koristeellista savunväristä akryylia, kuvussa tähtiefekti. Halk. 28 cm, korkeus 9 cm, valoteho 1200 lumenia, 3000 K.

Halk. 40 cm 40€ 20(48,50)

62450

(1249€)

Sisustushyllykkö Cello Eke 40x50x12cm valkoinen/puu

Viemärinavaaja Mellerud tehorakeet 0, 6kg

Kaasugrilli Cello Platinum 6 Kuusi poltinta, takapoltin, ruskistuspoltinyksikkö. Mukana sähkömoottorilla varustettu grillivarras piikkeineen.

Led-kynttilälamppu Osram Base CLB 3 kpl/pkt

Lasinpesuneste Shiny Power -20C 4l Sitruunantuoksuinen valmis seos. Pakkasenkestävyys -20 astetta.

15 (29,90)

2999

(4499€)

Ulkoporeallas Cello Spa Ruka+ Huippulaadukas 5+1-paikkainen ulkoporeallas tarjoaa kylpyhetket ympäri vuoden. Vesitilav. 1000 l. Valmistettu Suomessa.

Pistosaha Einhell 650W TC-JS 80/1

WC-istuin IDO Seven D 10 2-t pehmeä kansi 3721001101 Piiloviemärimalli, (S-lukko), viemäriliitin sisältyy.

OSTA NYT CELLO KEITTIÖ JA SÄÄSTÄ SATASIA!

GRES IMPORT KEITTIÖTASOT JA LAATAT ESITTELYSSÄ pe 17.3. klo 12-16.

Otra Nekala

(179€)

Käsisuihku Oras Hydractiva Digital 242405

Älykäs suihkulaite veden ja energian säästämiseksi. Sopii kaikkiin tavallisiin suihkuletkuihin.

179 (215€)

Amme-/ suihkutermostaatti Oras Optima 7140

Älylukko Yale Linus hopea ja musta ESITTELY la klo 10-15

30 kpl erä!

159 (199€)

Akkupaketti Ryobi

RB1850X2 18V ONE+ 2x5, 0Ah Compact 18 V Lithium+ -akkupaketti Ryobin ONE+järjestelmälle sisältää kaksi 5, 0 Ah:n akkua.

Yale 249 (289€)

Toimii sekä älypuhelimella että mekaanisella avaimella.

FIBO seinälevyt pesutilaan ja keittiöön -20%

Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 – HERVANNAN SANOMAT 9
470lm 4000K E14 kirkas lasi tai led lamppu Osram Base 3kpl /pkt 806lm E27, kirkas tai himmeä 1350 2 pkt Ryobi One+ 18V iskevä mutterinväännin R18IW. Mukana 2.0 Ah Lithium+ akku ja laturi. 159 10 kpl erä! Elfa tuotteet Ei koske koripaketteja eikä Decor-tuotteita ESITTELY la klo 10-15 Elfa Lauantaina 18.3. alk. klo 11. KAHVITARJOILU Konditoria Marin legendaarinen mustikkamunkki ja kahvi 400:lle ensimmäiselle. (829€) (699€) Kaikki Narvi sähkökiukaa varastosta Puukiuas Narvi 469 529 10–20 m³ saunaan. NC 20 8 - 16 m³. saunaan NC 16 ESITTELY la klo 10-16 Narvi Sisustusmatto Kenno tai Horisontti Eri kokoja ja värejä. -36% Vähintään 10 kpl 150 kpl erä! Tapwell hanat Tasohiomakone Einhell 150W TC-OS 1520/1 11 kpl erä! 6 kpl erä! 159 PLUSSAKORTILLA Plussatarjous -30% ESITTELY pe klo 13-18 Tapwell ESITTELY pe klo 13-16 Cello keittiöiden ESITTELY la klo 10-14 Fibo ESITTELY la klo 10-16 Oras ESITTELY la klo 10-15 Ryobi TYÖKALU Juhlatuote Otra 135 v. -56% -33% -30% 20(49,90) 50 kpl erä! 3 (6,90) -25% Kaikki varastossa olevat tapetit Ei koske lasikuitu- ja tasoitetapetteja, toimitusmyyntituotteita eikä aiemmin tehtyjä kauppoja. 2. kerros ESITTELY la klo 10-15 Sandudd Norm.hinnoista -30% -50% 135 OTRA Aina jotain uutta! VUOTTA 319 3 kpl yht. 10(14,85€) 3 kpl 6 KPL LAMPPUJA YHTEISHINTAAN Nämä tarjoukset voimassa
18.-19.3. 70 kpl erä! 10(29,90) Liuottaa nopeasti orgaanisen lian ja jäämät viemäreistä. 2 pkt yht. KEITTIÖT K-lahjakortti jokaisesta 7.4.2023 asti Cello -keittiöostosta. Halk. 28 cm 20€ ISO KOKO 60 cm 50 kpl erä! 12 kpl erä! Halk. 28 cm Ido ja Geberit kylpyhuoneja suihkukalusteet ESITTELY pe klo 11-18 Ido Geberit -25% 3 kpl erä!
la-su

Ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta

rakentavaa otetta

petrataan.fi

hervantalainen kansanedustaja

Tavataan to 16.3. klo 17:30

HerSa Ennakkoäänestysaika on kotimaassa 22.-28.3.2023 ja ulkomailla 22.-25.3.2023. Eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2.4.2023.

Eduskuntavaaleissa on kotimaassa yhteensä 958 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Ennakkoäänestyspaikat ovat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai kauppakeskuksissa. Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoja on 86 eri valtiossa yhteensä 216 toimipaikassa. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain joinakin ennakkoäänestyspäivinä.

Ennakkoäänestysaikana ja vaalipäivänä ulkomailla oleskelevat äänioikeutetut voivat ennakkoäänestää myös kirjeitse ulkomailta. Ohjeet kirjeäänestykseen löytyvät oikeusministeriön vaalisivuilta.

Vaalipäivän äänestyspaikkoja tulevissa vaaleissa on 1808.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspisteessä. Kuvituskuva.

Ennakkoäänestyspaikkoja Hervannassa ja lähialueilla ovat: Vuoreksen koulu, Kaukajärven kirjasto, Nekalan lähitori, kauppakeskus Duo, K-City-

market Turtola, Hervannan kampuksen Tietotalo. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspisteessä.

Ylioppilaskirjoitukset ovat alkaneet – Ensimmäistä kertaa jaetaan myös digitaaliset todistukset

Arjen turvallisuuden puolesta.

Kaukajärven S-marketilla! 21

viitanenpia

Asiat valitsevat aina edistäjänsä

Yrittäjä Jussi Haavisto ei ole hakeutunut luottamustehtäviin, vaan luottamustehtävät

ovat hakeutuneet Jussin luo Jussilla on tahtoa, joka saa asiat liikkeelle ja taitoa

ohjata ne maaliin

Nuori on kannattava sijoitus –

ei kuluerä

Asiat liikkeelle – väylät auki

alueelliselle menestykselle

Pirkanmaa on perheyritys

Lue lisää teemoistani:

www jussihaavisto fi

Ilmoituksen maksaa Jussi Haavisto

Tampereen valtuuston puheenjohtajana tiedän, että meidän on tärkeää olla niissä pöydissä, missä asioista päätetään.

Alueemme ihmisten hyvinvoinnin parhaaksi - sinun luottamuksellasi.

Kansanedustaja

HerSa Kevään 2023 ylioppilaskirjoitukset ovat alkaneet. Kevään 2023 ylioppilastutkinto järjestetään 14.–31.3.2023.

Tutkintoon on ilmoittautunut 45 600 kokelasta, mikä on noin 700 vähemmän kuin keväällä 2022. Ilmoittautumisia eri aineissa ja oppimäärissä on noin 137 500 eli noin 2 500 vähemmän kuin vuosi sitten. Luvuissa ovat mukana sekä tutkintoa suorittavat kokelaat että kokelaat, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan.ylioppilastutkinnon tulokset lähetetään lukioille 16.5.2023. Tulokset ja koke-

laan arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle nähtäväksi Oma Opintopolku -verkkopalvelussa

17.5.2023 alkaen. Julkaisemisen yhteydessä tulokset luovutetaan myös korkeakoulujen yhteisvalinnan käyttöön. Ajankohdat ovat alustavia ja muutokset niihin ovat mahdollisia. Kevään 2023 uudet ylioppilaat saavat paperisen ylioppilastutkintotodistuksen lisäksi digitaalisen todistuksen. Myös todistuksen ulkoasu uudistuu. Uuden visuaalisen ilmeen ohella näkyvin muutos on ajankohta, joka kertoo, millä tutkintokerralla ko-

keet on suoritettu.

Digitaalinen todistus helpottaa ylioppilaiden hakuprosessia erityisesti ulkomaisiin oppilaitoksiin, joihin todistus lähetetään yleensä digitaalisena. Suomalaisten korkeakoulujen opiskelijavalintojen käytössä ylioppilastutkinnon tiedot ovat olleet digitaalisessa muodossa jo pitkään. Todistuksen saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Paperinen ylioppilastutkintotodistus lähetetään jatkossakin kaikille uusille ylioppilaille heidän omaan lukioonsa.

Hae nyt lapselle syksyksi vapautuvaa varhaiskasvatuspaikkaa

HerSa Elokuussa 2023 vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkojen haku on käynnissä. Haku jatkuu 19.3.2023 saakka.

Hakuun kannattaa osallistua, jos perhe tietää tarvitsevansa lapselle hoitopaikan ensi syksynä. Elokuussa varhaiskasvatuspaikkoja vapautuu eri puolilla kaupunkia, kun esiopetuk-

seen siirtyvä ikäluokka lähtee päiväkodeista.

Lapselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa myös hakuajan ulkopuolella ympäri vuoden. Paikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen kuin varhaiskasvatuksen tarve alkaa.

Toimintakausi alkaa päiväkodeissa elokuussa, kun kesän toimintakausi

on päättynyt. Paikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Tampereen kaupungin verkkosivujen kautta. Tarvittaessa hakulomakkeen voi käydä täyttämässä Tampereen palvelupisteessä (os. Frenckellin aukio 2 B) ma–pe klo 9–16.

Mikontalon soluasunnot jaetaan yksiöiksi ja kaksioiksi – Remontti alkaa elokuussa

Pekka Ohtokangas

Hervannan maamerkki, aikoinaan pohjoismaiden suurin asuinrakennus Mikontalo menee elokuussa remonttiin. Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOASin soluasunnot Mikontalossa muutetaan remontissa yksiöiksi ja kaksioiksi.

– Soluasuntojen kysyntä on ollut viime vuosina vähäisempää ja yksiöitä ja kaksioita on kyselty enemmän, joten päädyimme tällaiseen ratkaisuun, TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski kertoo.

Viimeksi vuonna 1980 valmistunutta Mikontaloa peruskorjattiin

vuonna 2007. Silloin remontti valmistui vuonna 2009. Elokuussa alkava remontti etenee myös rappu kerrallaan. Valmista pitäisi olla ensi vuoden lopulla.

– Etenemme rappu kerrallaan, jotta työn edetessä voidaan arvioida, milloin seuraavan rapun irtisanomiset tulevat ajankohtaiseksi.

A-rapun irtisanomiset on jo aloitettu. Kosken mukaan soluasunnoissa asutaan lyhyitä aikoja, yleensä vain yhden lukukauden ajan.

– Mahdollisuuksien mukaan koitamme järjestellä korvaavia asuntoa, mikäli tarve on.

Yhtä soluasuntoa kohden tulee yk-

siö ja kaksio. Soluasunnot ovat olleet kolmen asuttavia, joten enempää asuntopaikkoja taloon ei tule.

– Asunnoista tulee kohtuuhintaisia ja toiminnallisesti asiallisia. On ollut aikamoista miettimistä, kun talossa menee vain osa uusiksi.

– Valitut materiaalit ovat käytännöllisiä ja kulutusta kestäviä. Samalla talossa uusitaan hissit ja vesikatto.

– Katon uusiminen lisää talon elinkaareen monta vuotta.

Hanke tulee maksamaan sievoisen summan, noin 9,5 miljoonaa euroa.

10 HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023
MAKSAJA PIA VIITANEN
TAHTOA JA TAITOA PIRKANMAAN HYVÄKSI
82
42
MEIDÄN ILMARI 18

Tuhannet vetoavat puolueisiin sateenkaari-ihmisten ihmisarvon kunnioittamiseksi

HerSa Ihmisoikeusjärjestö Seta vetoaa 5500 suomalaisen kanssa eduskuntavaaleja käyviin puolueisiin sateenkaari-ihmisten ihmisarvon kunnioittamisesta. Vihapuhe sukupuolija seksuaalivähemmistöjä kohtaan on lisääntynyt.

Puolueilla ja niiden näkyvillä edustajilla on vastuu sateenkaari-ihmisiin kohdistuvaan vihapuheeseen puuttumisesta. Vihapuhe vähemmistöjä kohtaan on lisääntynyt ja sitä oikeuttaa julkisuudessa sateenkaari-ihmisistä esitetyt ihmisarvoa loukkaavat väitteet. Setan viime syksynä tekemän kyselyn mukaan Pride-tapahtumiin ja niiden järjestäjiin kohdistui ennätysmäärä häirintää ja viharikoksia.

Sateenkaarijärjestö ILGA Europe raportoi puolestaan helmikuussa, että vuosi 2022 oli sateenkaari-ihmisille Euroopassa väkivaltaisin kymmeneen vuoteen.

Translain käsittelyn aikana ja sen jälkeen on voimakkaasti lietsottu ennakkoluuloja erityisesti transnaisia kohtaan. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt halutaan lakaista maton alle väittämällä heitä koskevaa asiallista tietoa ideologiseksi ja lapsille ja

nuorille vaaralliseksi.

– Ihmisarvoa kunnioittava puhe kunnioittaa sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista koskevaa itsemäärittelyoikeutta. Se ei levitä stereotypioita tai kiellä kenenkään olemassaoloa vaan tunnustaa ihmisten moninaisuuden, Setan puheenjohtaja Pekka Rantala sanoo.

Vihapuhe, ennakkoluulot, stereotypiat ja sateenkaari-ihmisten olemassaolon kieltäminen pahentavat vähemmistöstressiä. Erityisesti sateenkaarilapsia ja -nuoria on suojeltava heihin kohdistuvalta vihalta.

– Sateenkaarilapsille ja -nuorille on äärimmäisen raskasta seurata, kuinka heidän identiteetistään ja ihmisarvostaan väitellään mielipiteenä.

Päättäjien tasolta tuleva vihapuhe lisää turvattomuuden ja joukkoon kuulumattomuuden tunnetta. Sateenkaarinuoren identiteetti ei ole kannanotto, nuorisotoimikunnan puheenjohtaja Saara Katainen kertoo.

Sateenkaari-ihmisten oikeuksia asetetaan myös vastakkain toisten vähemmistöjen kanssa. Sateenkaariihmisten oikeudet eivät ole pois muilta eikä sateenkaari-ihmisiä voi asettaa vastakkain naisten, turvapaikan-

Senioriperjantai Vapriikissa 17.3.

HerSa Vapriikissa vietetään ensi perjantaina seniorien teemapäivää, jolloin pääsylippu eläkeläisille on vain 2 €. Luvassa on kaksi näkökulmaa Tampere liekeissä -näyttelyyn.

Tampere liekeissä -näyttely esittelee viisi tunnettua tulipaloa ja pohtii, miten ne ovat muuttaneet kaupunkilaisten elämää. Näyttely on esillä

hakijoiden, ikääntyneiden tai uskonnollisiin ryhmiin kuuluvien ihmisten kanssa, sillä sateenkaari-ihmisiä on näissä kaikissa ryhmissä.

Sateenkaari-ihmisten oikeuksien vahvistamiseksi on Suomessa vielä paljon tehtävää. YK:n ihmisoikeuskomitea kehottikin Suomea 2021 tehostamaan toimiaan kaikenlaisen sateenkaari-ihmisiin perustuvan syrjinnän, väkivallan ja sosiaalisen leimaamisen poistamiseksi.

– Sateenkaari-ihmisiä halventava puhe vahvistaa ennakkoluuloja ja lietsoo vihaa, jonka sateenkaari-ihmiset kokevat hyvin konkreettisesti häirintänä, syrjintänä ja väkivaltana. Eduskuntavaaliehdokkaiden tulee ymmärtää, että heillä on erityinen vastuu pidättäytyä tällaisesta puheesta ja vaalia kaikkien ihmisten ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia, pääsihteeri Kerttu Tarjamo sanoo.

Allekirjoittavat vaativat, että puolueet ja niiden asettamat eduskuntavaaliehdokkaat noudattavat kampanjoissaan sateenkaari-ihmisten ihmisarvoa kunnioittavaa kieltä. Koko vetoomuksen teksti täällä.

Seta luovutti vetoomuksen sähköisesti puolueille sunnuntaina 12.3.

Kotus perustamassa vähemmistökielten tueksi asiantuntijafoorumin

HerSa Kotimaisten kielten keskus Kotus edistää osaltaan valtioneuvoston periaatepäätöksenä kesällä 2022 julkaistun Kielipoliittisen ohjelman toimeenpanoa. Kielipoliittinen ohjelma tähtää Suomessa käytettävien kotoperäisten vähemmistökielten suojaamiseen ja niiden aseman vahvistamiseen. Se koskee etenkin saamen kieliä (pohjoissaame, inarinsaame ja koltansaame), romanikieltä, viittomakieliä (suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli) ja karjalan kieltä.

Kotuksen tehtävä Kielipoliittisen ohjelman toimeenpanossa on edistää tiedonvaihtoa vähemmistökielistä, niiden asemasta, huollosta ja elvytyksestä sekä edesauttaa kieliryhmien välistä vuoropuhelua. Tarkoituksena onkin perustaa vähemmistökielten tueksi asiantuntijafoorumi. Asiantuntijafoorumin tavoitteena on vakiinnuttaa vähemmistökieliryhmi-

en, kielten asiantuntijoiden ja Kielipoliittisen ohjelman vastuuorganisaatioiden yhteistyötä.

Tiivistä yhteistyötä

Kielipoliittisen ohjelman laajemmista tavoitteista ja toimenpiteistä vastaavat eri ministeriöt oman hallinnonalansa mukaan. Lisäksi vastuualueita on jaettu virastoille, kuten Kotukselle kielten asiantuntijana ja kotoperäisten vähemmistökielten huollon koordinoijana sekä Opetushallitukselle koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kehittäjänä.

Kielipoliittisen ohjelman toimeenpanoon liittyvää työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä oikeusministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Kotuksessa vähemmistökieliasioista ja Kielipoliittiseen ohjelmaan liittyvistä tehtävistä vastaa maaliskuun 2023 alusta erityisasiantuntija, FT Lotta Jalava

Vapriikissa huhtikuun loppuun asti. Tutkija Outi Penninkangas vie kävijät kierrokselle näyttelyyn perjantaina kello 11. Kierroksella kuullaan palontorjunnan historiasta, karismaattisista palokunnan pioneereista sekä kaupungin suurista tulipaloista.

Kello 13 kävijät pääsevät tutustumaan samoihin aiheisiin draama-

opastuksella, kun Markus Henriksson vetää Rahakätköjä, paloöljyä ja punaisia sukkia -kierroksen. Opastuksille ovat tervetulleita myös muut museovieraat.

Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 – HERVANNAN SANOMAT 11 Aakus Katariina Ylioppilas TAMPERE 127 Holopainen Selmi VTK, Opetusministerin erityisavustaja TuRku 130 Hautanen Teija Sosiaalityöntekijä, yhteiskuntatieteiden tohtori TAMPERE 129 Aaltonen Mikko Talous­ ja kehittämispäällikkö TAMPERE 128 Ilmaniemi Toni Sairaanhoitaja, anestesiahoitaja kAngAsAlA 131 Kosola Satu Sosionomi lEMPäälä 133 Kontula Anna Kansanedustaja, sosiologi VAlkEAkoski 132 Kotalampi Katja Ympäristöteknologian insinööri, jätevesiasiantuntija ViRRAT 134 Leppänen Aki Pääluottamusmies, lähihoitaja YlöjäRVi 135 Lind Mari Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja oRiVEsi 136 Minkkinen Minna Sosionomi, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja TAMPERE 139 Niemi Aapo Pääluottamusmies TAMPERE 140 Lindén Lauri Opiskelija TAMPERE 137 Löf Mirka Psykiatrinen sairaanhoitaja HäMEEnkYRö 138 Nyman Anne Myyjä, luottamusmies nokiA 141 Saarela Leena Sairaanhoitaja sAsTAMAlA 143 Sheikh Liban Alueasiamies TAMPERE 144 Sirkesalo Sohvi Taiteen maisteri, lehtori TAMPERE 145 Turunen Esko (sit.) Matematiikan professori TAMPERE 146 Rask Virva-Mari Koneenasentaja lEMPäälä 142 Keskiössä ihminen KOSOLAN SATU 133 Tavattavissa Hervannan Torilla la 18.3. klo 12.-15.00 Ehdokas maksaa ilmoituksen itse

Lähetystyö vie Raamatun sanaa maailmalle – Lähetystapahtuma Hervannan kirkolla

Pekka Ohtokangas

Lauantaina alkaa 25. vuotuinen lähetystapahtuma Hervannan kirkolla. Neljäpäiväinen tapahtuma sisältää luentoja, paneelikeskusteluita, ohjelmaa lapsiperheille ja raamatullista sanomaa. Tapahtuman takana on pitkään lähetystyöntekijänä toiminut Asko Alajoki, joka myös juontaa osan ohjelmista.

Lähetystyö on kristityille perustavanlaatuista työtä, joka juontaa suoraa Raamatusta.

– Lähetyskäsky tulee Matteuksen evankeliumista: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen”, Alajoki sanoo.

Lähetystapahtuma on Alajoen mukaan ollut aina iso tapahtuma, jolla on ollut tarkoitus herättää koko seurakunnan huomio.

Koulua rakentamassa

Vuosikymmenien saatossa lähetystyö on vienyt Alajoen ympäri maailman, muun muassa Intiaan ja Afganistaniin. Intiaan lähetystyöntekijät tekivät kehitysyhteistyöllä koulun

Auki myös lauantaisin

kastittomille daliteille.

– Koulun luokat menivät läpi koko koulutuksen, aivan nollasta opistotasolle. Koulu rakennettiin viidakkoiselle alueelle, ympäröivät metsät kuhisivat villieläimiä.

Intiassa kastijärjestelmä on virallisesti lakkautettu 1950-luvulla, mutta varsinkin maaseuduilla kastittomat kohtaavat yhä syrjintää ja väkivaltaa.

Sama kohtalo on monella kristityllä.

Moni kastiton on kääntynyt kristinuskoon välttääkseen kastittomien kohtalon. Tästä syystä noin 80 prosenttia Intian daliteista onkin kristitty.

– Ennen oli niin, ettei kastittoman varjo saanut ristetä ylempi kastisen kanssa. Nykyään ei aivan niin ole, mutta kohtelu on silti kurjaa.

Intiassa on arvion mukaan noin 200 miljoonaa kastitonta.

Aina valmis auttamaan

Afganistanissa Alajoki oli mukana auttamassa vammaisia lapsia.

– Fysioterapian avulla saatiin ihmisiä elämän syrjään kiinni.

Lähetystyöntekijät tekivät myös aurinkouuneja, jotka toimivat heijastavien pintojen avulla. Aurinkouu-

Onnellisempaan pyöräilyyn!

Pyöräsi on jo meillä Laajasta valikoimastamme löytyy pyörä sinun tarpeisiin Tule tutustumaan, niin esittelemme sen sinulle varusteineen.

Ammattitaitomme pyöräilyasioissa on sinun etusi

Kysy meiltä mitä vaan pyöristä tai pyöräilystä, saat aina vastauksen.

www.emiliasport.fi

Työsuhdepyörät helposti ja nopeasti

neilla säästetään polttopuita. – Kun Afganistan oli miinoitettu saattoi polttopuidenhakureissu jäädä viimeiseksi reissuksi. Aurinkouunien ansiosta ihmisten ei tarvinnut lähteä miinakentille.

Huollamme kaikki pyörämerkit ja mallit

Afganistanissakin kehitysyhteistyö

kohdistui kaltoinkohdeltuun kansanryhmään. Afganistanin hazarat ovat vainottu kansa, jotka kuuluvat shiiamuslimeihin.

– Kristityt ovat aina valmiita autta-

maan. Meitä onkin aina siellä, missä on pamahtanut. Lähetystapahtuma on 18.–22.3. Hervannan kirkolla.

KTM Wild Speed Disc on näppärä 26tuumainen nuorisomaasturi, joka kestää käyttöä ja jonka osat on suunniteltu junioreille

649€

Huippulaadukas gravel-pyörä, joka soveltuu pitkäkestoiseen pyöräilyyn niin asfaltilla, hiekalla kuin vaativimmillakin sorateillä

3149€

Näyttävä ja käytännöllinen 28-tuumainen sähköavusteinen hybridipyörä, jossa on erinomainen Shimano Stepssähköjärjestelmä

3499€

12 HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023
Käyntiosoite Hyllilänkuja 7 Puhelin 050 470 4686 Aukioloajat Ark 10-18, la 10-15 Sähköposti myynti@emiliasport fi
Kaupantekoa Kabulissa. Kuva: Asko Alajoki
Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 – HERVANNAN SANOMAT 13 TURTOLAN kauppakeskus TAMPERE ARK. 10-20, LA 10-18, SU 11-17 LIELAHTI Harjuntausta 4 TAMPERE ARK. 10-20, LA 10-18, SU 11-17 SUORAMA Alasenkuja 1 KANGASALA ARK. 9-20, LA 9-18, SU 11-17 Suomalainen perheyritys vuodesta 1979 loytotex.fi TYHJENNYS! 15.-21.3. Tarjoukset voimassa 15.-21.3.2023 välisenä aikana tai niin kauan kuin tuotteita riittää tarjousaikana. Ei jälleenmyyjille. Kaikki tarjoukset ei vät ole voimassa verkkokaupassa. Oikeudet muutoksiin pidätetään. 40,(59,95) Säästä 33% BRANDTEX Naisten TAKKI Koot: S-XXXL Soft embo WC-PAPERI 16rll 30pv. alin hinta 7,50 (norm. 8,95) 750 0,47/rll Emilia Design TALOUSPAPERI 8rll 30pv. alin hinta 5,00 (norm. 6,50) 5,0,63/rll RUOHOMUNAPUSSI 500g (4,95) 4,8,00/kg Säästä 19% PUHDISTUSSPRAYT 500ml Keittiö, Ikkuna, Wc tai Kylpyhuone 4,2 KPL Säästä 33% (á 2,99) (5,98/L) NALLE LANGAT 100g 10,(á 3,89) Säästä 14% 3 KPL BOXIT 270-350g (á 3,95) (11,29-14,63/kg) ERÄ! 10,9,52-12,35/kg Säästä 15% 3 KPL 24cm, 26cm, 28cm tai Paistokasari 26cm -25% (29,90-49,90) NYT 22,42-37,42! Functional Form PAISTINPANNUT Classic YLEISSAKSET-15% (19,95) NYT 16,95! SORMIPARISTOT 10 kpl/pkt 250 Säästä 28% (3,50) Aurinko KUKKAMULTA 10L (1,50) All-in-1 lemon KONETISKITABLETTI 40kpl 495 Säästä 28% 0,12 /kpl (6,95) 1,0,1/L Säästä 33% Long active HAMMASTAHNAT 75ml Fresh breath, White fresh tai Sensitive & Gum ERÄ! (2,45) 1,13,33/L Säästä 59% ZINKOSAN SINKKI+C 120tabl 60g (6,49) 3,50,00/kg Säästä 53% Kannelliset SÄILYTYSLAATIKOT Väri: kirkas 15,(á 11,90) 32 L 2 KPL 25,(á 15,90) 47 L 2 KPL ERÄ! Säästä36%jopa PAINOPEITOT 3-9kg (42,90-59,50) 40,Säästä jopa 32% ERÄ! 6,2 KPL (á 5,95) Säästä 49% Värit vaihtelevat myymälöittäin ISTUINTYYNYJÄ Täyslihaherkut KANAFILEE 400g 5,12,50/kg Säästä 37% (7,95) BRANDTEX Naisten HOUSUJA 20,(34,95) Säästä 42% 25,(34,95) Säästä 28% Lasten SOFTSHELL HOUSUJA Koot: 120-170cm 3,2 PRR (á 1,95) Säästä 23% Aikuisten BAMBUSUKKIA N koot: 37-41 M koot: 40-42/43-46 Naisten SOFTSHELL TAKKEJA 40, (40,00-64,95) Säästä jopa 38% ERÄ! 30,(36,95-39,95) Säästä jopa 24% Aikuisten SOFTSHELL HOUSUJA Miehille mustat softhsellhousut koot: S-XXXL Naisten housujen väri voi vaihdella myymälöittäin ERÄ! Lasten SOFTSHELL TAKKI Koot:120-170cm 30,(44,95) Säästä 33%

Mitä, missä, milloin?

Lähetä oma tapahtumavinkkisi: hsyhd@hervannansanomat.fi

Mitä, missä, milloin? -palstalle otetaan julkaisuviikon maanantaihin klo 14 asti jakelualueen yhdistysten tapahtumia. Palstalla julkaistaan ainoastaan rekisteröityneiden yhdistysten ilmaistapahtumia. Yhden ilmoituksen maksimimerkkimäärä on 500 merkkiä. Hervannan Sanomat pidättää oikeuden editoida ilmoituksia.

Hervannan AA-ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 15-17 kirkon kulmahuoneessa.

Hervannan Eläkkeensaajat ry: Ke 15.3./22.3. klo 10 Luonto-kävely/ lähtö Vaparilta. Anneli/050 3793723. To 16.3./23.3. klo 9.30

Boccia Vapari, Iso balettisali. Unto/050 5167525. To 16.3. klo 12

Sukkamummot Naistari 2. krs, Lindforsinkatu 4. Eila/040 7630364. Ma

20.3. klo 13 Kuntosali Vapari, Uusi kuntosali. Seija/040 5458550. Ti

21.3. klo 11 Hathajooga Vapari, Sali

132. Seija/040 5458550. To 23.3. klo

12 HESCafe´ Vapari, Sali 222. Tietoisku ensiavusta ja defistä (sydäniskuri)/SPR. 2.8. klo 15 Valkeakosken kesäteatteri ”Irwin”, ilm. 050

3793723/Anneli. Yhdistyksen kirpputoripöytä Swap, käytävä 1, lahjoituksia vastaanottaa Anne/050

3376350. 28.-30.11. EKL:n jäsenristeily Päivä Tukholmassa Hki-Sto-Hki,

ETELÄINEN SRK

Kastetut

Saaga Menni Aurora Katajisto

Elias Antti Ilmari Lylyoja

Leona Isabel Mankinen

Elia Jouni Allan Tuurala

Joel Jeremias Joonaksenpoika

Tuurala

Väinö Ilmari Vasenius

Kuolleet

Unto Ilmari Siitojärvi, 93 vuotta

Elli Aino Ilona Hakkarainen, 91 vuotta

Pirkko Matikainen, 90 vuotta

Toini Annikki Linnas, 88 vuotta

Raija Helena Peltonen, 84 vuotta

Helena Inkeri Harju, 80 vuotta

Jari Juhani Lahtinen, 60 vuotta

Frans Assar Santasalo, 27 vuotta

ilm. 26.3. menn. Seija/040 5458550. Lisätiedot hervanta.elakkeensaajat. fi Hervannan Karjala-seura ry: Seuran tapahtumat ovat Venlantuvalla, jos ei ole muuta mainittu. Karjalainen iltapäiväkahvila=Terhakat-virikekerho ke 15.3. (ja 22.3.) klo 15.30. Tuolijoogaa, askartelua, tarinoita ja pelejä. Käsityökerho Kätevät Käet ke 15.3. klo 17. Hengellinen piiri ti 28.3. klo 13 kirkon Mukissa. Katri Ikonen vierailee. Jäähyväisiltamat Tuvalla ke 29.3. klo 17-20. Tarjoilua ja hauskaa ohjelmaa. Ilmoittaudu. Ke 5.4. klo 16 Kirjawaiset keskustelevat kirjaston Raili-salissa (1. krs.) eläintarinoista ja sitten klo 17 kirj. hoit. Riitta Aromäki Metsosta esittelee kirjoja ”Lukemisen lumoa -teemalla”. Seuran kevätkokous ke 26.4. klo 18 kirjaston Raili-salissa. Ke 3.5. klo 15 Kirjawaiset kirjaston Railissa. Aiheena on Märta Tikkanen. To 4.5. klo 17 Jyrki Tiittanen esitelmöi kirjastolla: Karjalan vanhat kartat ja asiakirjat sukututkimuksen apuna. Kunnon Kulkuniekat lenkkeilevät joka ma, ke ja pe. alk. klo 10. Kok. Ahvenisjärven laiturin eteen. Lisätietoja, puh. 0408339002 ja seuran kotisivuilta.

Hervannan Marttojen käsityökerho kokoontuu perjantaisin klo 11-13 Hervannan kirkon takahuoneessa. Tervetuloa! Tiedustelut: Anne 0414526678.

Kaukajärviseura ry: Tallitapahtumia Haiharassa: Ke 15.3. klo 14 Ikääntyvän turvallinen lääkehoito, luennon pitää proviisori Lauri Peura. Ke 22.3. klo 14 Yhteislauluja Karjalasta, esilaulajina Elina Laaksi ja Seppo Lähteenmäki, säestäjänä Tuija Kurki, Martti Huttunen tarinoi Viipurin murteella. Ke 29.3. klo 14 Kaukajärven kadunnimistä kertovat Ulla Katainen ja Leena Vuorinen. Tallitapahtumissa on kahvibuffetti, vapaa pääsy, tervetuloa! Haiharan Tallilla toimii myös Kuvataideryhmä keskiviikkoisin klo 16-19, tervetuloa taiteilemaan matalalla kynnyksellä. Haiharankatu 30, tallirakennus.

Keinupuiston Lähitori: Tytin pitämä musiikin iloa ryhmä, johon on perheen pienimmätkin tervetulleita perjantaisin 10.3-31.3 klo 9.4510.30. Lempä keho- kurssi starttaa myös maaliskuussa ja on viiden kerran paketti. Lempeässä kehossa pääset fysioterapeutin ohjeistuksella huoltamaan kehoa ja mieltäsi. Lempeä keho- kurssi toteutuu torstaisin 2.3-30.3. klo 14-14.45.

Linja20-hanke: Linja20 tarjoaa tukea ja toimintaa 18–29-vuotiaille kaakkoisen alueen nuorille aikuisille. Kohtaamispaikka Viri-Annalan tuvalla Takunvainionkatu 2 maanantaisin ja torstaisin klo 11–14. Toiminta on vapaaehtoista ja ilmaista. Tule kahville! Tsekkaa linja20.fi. Löy-

Ratikat esittelyssä -kuvasarja

dät meidät myös facesta ja instasta. Seurakunta ja sotainvalidien veljesliitto: Boccia-pelivuoromme on maanantaisin klo 9.30 Tervetuloa entiset ja uudet pelaajat hauskan ja leppoisan pelin pariin! Tarvitset vain sisäjalkineet ja hurttia huumoria. Maksuton. Sopii myös aviopareille. Annamme opastuksen, kysy tai tule käymään. Koski: 040 517 1080. Tampereen Hervantalaiset ry/ Venlantupa: Avoinna ke ja to klo

11-15 ja pe klo 11-14. Keskiviikko

15.3. klo 12 Musiikkipäivä, KABAREELEIDIT ilostuttavat tanssin ja musiikin merkeissä. Torstai 11-15

16.3.Kerhopäivä, käsitöitä, värkkäriä, pelailua ja mukavaa yhdessäoloa. Klo 13 liikuntahetki. Perjantai

17.3. klo 12 Bingo. Ensi viikolla: Tiistai klo 12-14 Äijäkerho miehille. Keskiviikko Yhteislaulua, Venlan Veikeät. Torstai 23.3.2022 yhdistyksen sääntömääräinen KEVÄTKOKOUS klo

18.00. TERVETULOA! Ajanvaraukset jalkahoitajalle ja hierojalle Anjalta p. 041 5184717

Tampereen seudun sukututkimusseura: Kevään 2023 ohjelma

Kevätkauden 2023 esitelmäillat järjestetään Kulttuuritalo Laikun (Keskustori 4 33100 Tampere, p. 040 806 2330) tiloissa tiistai-iltaisin alkaen klo 18.00. 21.3. Ulla Koskinen: Soturiaatelin aika: Arvid Tawastin perheen elämä 1500-luvulla. Mil-

laista oli elämä suomalaisen aatelin kivilinnoissa? Hämäläinen Tawastien aatelisperhe ehti kokea 1500-luvun lopulla lyhyen kokoistuskauden ennen Nuijasodan tuomaa romahdusta 1599. 4.4. Suomalaisen sukututkimuksen päivä. Teemana digitaalinen sukututkimus. Tule kysymään ja keskustelemaan, miten digitaalisten verkkopalvelujen avulla voi tehdä sukututkimusta. 18.4. Sukututkija ja Tampereen kaupunginarkisto. Esitelmätilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tervetuloa! Tapaamispaikka Täky / YSTI ry: Sitoutumaton kohtaamispaikka aikuisille. Avointa toimintaa ja ryhmiä ilta-aikaan ti-pe. Lisät. p. 050 593 5665. www.yst.net ja fb: Tapaamispaikka Täky YSTI ry / Verkko: Tarvitsetko apua tai haluatko auttaa? Maksutonta vapaaehtoisapua hervantalaisille ikäihmisille ja vammaisille henkilöille sekä vertaistoimintaa omaishoitajille ja vapaaehtoisille. Kysy lisää 03 317 0826 tai piipahda toimistolla, Ruovedenkatu 20, ma-to 9-15, pe puhelimitse 9-14. Avoimet kohtaamispaikat eli asiakaskahvilat tiistaisin Hervannan nuorisokeskus Kupolissa (Lindforsinkatu 1) klo 11.3013.30 ja keskiviikkoisin Hervannan yhteisökeskus L8:ssa (Lindforsinkatu 8) klo 12.30-14.30. Lisätietoa: www. yst.net/verkko

Hervannan torilla ma 20.3.

Ensiesittelyssä

Pehmeitä, kevyitä, leveitä – tarjoushinnoin!

naisten ja miesten kotimaiset kävelykengät leveälesti nahkaa

59€

KEVÄTUUTUUKSIA

KOTIMAISTA OSAAMISTA

Diabetes/orto/terveyskengät naisille ja miehille, erikoispehmeät ja leveät

98€

(129€)

AJOMIES MIESTEN KOTIMAISET LEVEÄLESTISET KÄVELYKENGÄT 79 € (norm. 119€)

14 HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 Vetokoukut asennettuna 3 vuoden takuulla ja 10 vuoden kokemuksella Kaupungin vetävin tuote ja koukuttavin palvelu: Juho: 044 985 1199 | Lauri: 044 986 1811 | Santtu: 044 985 0211 Hyvä sijainti Turtolan kauppakeskuksen alueella. Säälänkatu 2 Lisävalot Pyörä- ja kattotelineet Katso hinnastomme vetokoukku.fi
uusia kotimaisia IHMEKENKIÄ!
Tällä kertaa esittelyssä Tampere – Suistanable Growth-ratikka. Kuva: Reijo Pajunen Torilla

Tampereen Hervantalaiset ry sääntömääräinen

KEVÄTKOKOUS

torstaina 23.3.2023 klo 18.00

Teekkarinkatu 5B (Venlantupa)

33720 Tre

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Asianajotoimisto

Mäkelä & Penttilä Oy

Asianajajat Kimmo Mäkelä, Jaakko Mäkelä, Lauri Penttilä

03-3186 431 041-5035 750

§

Insinöörinkatu 40 33720 Tampere (Hervanta) ja Keernakatu 2 33100 (Tampellan alue) www. asianajotoimisto-mp.fi asianajotoimisto-makela@co.inet.fi

Y li 10v. kokemuksella

ammattitaitoinen ja joustava

NUOHOUS

PALVELU

Varaa aika:

040 578 5189

-

Asiointipalvelut

PERUNKIRJAT

• Kauppakirjat • Testamentit • Edunvalvontavaltuutukset

Joustavasti asiakkaan luona. Myös iltaisin ja viikonloppuisin. Ilmainen puhelinneuvonta.

ASIOINTIPALVELU

PEKKA VALTONEN

0400 335 443

www.asiointipalvelupekkavaltonen.fi

Hammaslääkärit

HERVANNAN HAMMAS OY

Hammaslääkäri

Lauri Julin

Her vantakeskus

Insinöörinkatu 23

Vastaanotto

Ma ja ke 9–15.30

Ti ja to 9–14

Pe ei vastaanottoa

Puh. 03-317 6552

TÄYDEN PALVELUN PESULA

UUSI OSOITE!

PESULAX OY

Pesemme kaikki kodintekstiilit, puvut, hääpuvut, matot, työvaatteet ym. Vuokraamme myös pöytäliinat juhliisi

Vihiojantie 20, Tampere p. 03-31413900

Muista myös edullinen kuljetuspalvelumme!!!

SÄLEKAIHTIMET

Su 19.3. klo 16 Katukappeli | Sunday

Juha Kotisaari

Kauppakeskus Duo 2.krs. Insinöörinkatu 23, Tampere www.katukappeli.com

Avoinna: ma-pe 9.00-17.00

Julkaisija: HerMedia Oy

Otamme vastaan uusia asiakkaita.

IMPLANTTIHOIDOT

Suoraan valmistajalta, ilmainen mittauspalvelu 0400 505 104 myynti@kk-kaihdin.fi www.kk-kaihdin.fi

-25% KKkaihdin

Operettikonsertti MUISTATHAN KAI

Ritva Kotanen, Keijo Kuivanen ja Maila Böhm

Su 19.3.2023 klo 15 Haiharan Taidekeskus, Haiharankatu 30

Kiinteistövälitystä

Kaupunkikulttuuriyksikön aluetyö

Painopaikka: Sanoma Manu Oy

Sivunvalmistus: HerMedia Oy

Parturikampaamot

Leikkaukset: 10-20 min 20 €

20-30 min 25 €

30-45 min 28 €

Myös värit ja sävytykset varaustilanteen mukaan ilman ajanvarausta!

Katso lisää: www.hiusmesta-sammonkatu.fi

Avoinna

Kaihtimia Työsuorituksia

ark. 9-17, la 9-15

44, p. 03 261 5418

KYSELE HINTOJA!

• 3D suunnitelmat • Kaikki ratkaisut • yli 4000 implanttia • Jo vuodesta 1993

YLEISHAMMASHOITO

• Paikkaus • Hampaiden poistot • Ienhoito • proteesihoidot, korjaukset

• nopeat toimitukset

Avoinna ma-ke 8.30-16.00, to 8.30-15.00, pe suljettu

Insinöörinkatu 23 (Hervannan liikekeskus), Tampere

puhelin 03 317 3548

• nettiajanvaraus: www.jansen.fi

Vapaa pääsy

KIINTEISTÖVÄLITYS • PERUKIRJAT • OSITUS- ja JAKOKIRJAT • KAUPPAKIRJAT • TESTAMENTIT • ARVIOT yms.

Vuoden 2012 kiinteistönvälittäjä

Tampereentie 25, 37500 LEMPÄÄLÄ

Puh. 03 3753 533, 0400 630 440 www.vesasto.fi

Esko Vesasto LKV 0400 630 440

Joustavaa palvelua kohtuullisin hinnoin. Soita tai poikkea, kysyminen ei maksa mitään.

Ilmestymispäivä: keskiviikko

Painosmäärä: n. 22 000 kpl

Jakelu: Tampereen ykkösjakelu Jakeluhuomautukset: p. 0400 859 766

Ilmoitukset: hsilmo@hervannansanomat.fi

Toimitus: hs@hervannansanomat.fi

Yhdistykset: hsyhd@hervannansanomat.fi

10,

Jakelualue: Hervanta, Hallila, Hankkio, Finninmäki, Lukonmäki, Kaukajärvi, Annala, Haihara, Viiala, Turtola, Messukylä, Vuohenoja, Korkinmäki, Muotiala, Vuores

Mediatiedot tarkemmin www.hervannansanomat.fi

KOIRAHIERONTA

TASSUKAS

Hyvinvoiva koira koko eliniän ajan! Koirahieroja Satu Hormisto

Vanhatie 10 A 3, Pirkkala Ajanvaraus: vello.fi/koirahieronta-tassukas

Toimitusjohtaja, päätoimittaja, yrittäjä

Johanna Nordlund p. 0400 422 805 johanna.nordlund@ hervannansanomat.fi

koirahierontatassukas

puh. 045 7838 8707

PÄIVYSTYS 24 h

Puh. 03 213 3303

Korjauslasitukset, eristyslasit, ovi- ja ikkunalasit, näyteikkunat, laminoidut / karkaistut lasit, kuvio / lankalasit, palonsuojalasit, peilit, pöytälasit, muovit sekä muut lasialan palvelut pispalasi.fi

monipuolinen lasitusliike PISPALASI

Toimittaja

Pekka Ohtokangas p. 050 408 6274 pekka.ohtokangas@ hervannansanomat.fi

Myyntipäällikkö

Heini Eräsalo p. 050 438 0919 heini.erasalo@ hervannansanomat.fi

Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023 – HERVANNAN SANOMAT 15
Laaja valikoima lasialan palveluita nopeasti saatavilla
OY PAIKALLINEN VÄLITTÄJÄSI Juha Alakärppä LKV 0401601482 JohannesLKVKarjalainen 0407076110 Milla Rautiainen Vuokraus 041 5479292 Janne Koivisto LKV, KiLat 0415136669 ASUNTOPALVELUKARJALAINEN.COM Keskisenkatu
33710
Käyräkuja 30, Vuorentausta, Ylöjärvi TOIMITTAJA ILMOITUKSET
Tampere TIEDUSTELUT myös ilmoitusvaraukset
Käyntiosoite: Insinöörinkatu 27 (katutaso), 33720 Tampere
Tommi Korhonen
Sammonkatu
Non-Stop parturikampaamo
Kokouksia
Tapahtumia
Pesulapalvelut Asianajotoimistot
Nuohouspalvelut

Ben&Jerry’s JÄÄTELÖT

427-465 ml, myös Non-Dairy vegaanijäätelöt (7,17-7,81/l)

Rajoitus 1 erä/talous

Ilman Plussa-korttia 7,89/pkt (16,97-18,48/kg)

kouluttaudu ja työllisty sairaalahuoltajaksi pirkanmaan hyvinvointialueelle

Työssäoppimispaikkoja tarjolla TAYS keskussairaalalla, TAYS Hatanpäällä, TAYS Pitkäniemessä ja TAYS Valkeakoskella

• Koulutus alkaa 24.4.2023

• Kesto 3,5 kk

• Haku päättyy 26.3.2023, www.te-palvelut.fi (nro 710783)

Koulutuksesta järjestetään INFOTILAISUUS 23.3.2023, klo 13–14:30

Pirkanmaan TE-toimistossa, 1 krs. Esittelytila Satiini, Pellavatehtaankatu 25, 33100 TRE.

Osallistuminen myös etälinkin kautta: https://bit.ly/INFO23032023

Tervetuloa kuulemaan lisää.

Paikalla Pirhan, oppilaitoksen ja TE toimiston edustajat vastaamassa kysymyksiin koulutuksesta ja työstä.

#osaajiatöihin | Tampereen Aikuiskoulutuskeskus | www.takk.fi

Ota yhteyttä ja kerromme lisää!

TAKK, koulutuspäällikkö Eija Järvilahti puh. 044 7906 305, eija.jarvilahti@takk.fi

Pirha, suunnittelija Tommi Saarinen puh. 044 485 8557, tommi.saarinen@pirha.fi

JAUHETUT KAHVIT

400-500 g, ei Reilu kauppa, premium blendit eikä maakahvit Brazil, Colombia tai Guatemala (6,67-8,33/kg) Rajoitus 1 erä/talous

Ilman Plussa-korttia 4,99/pkt (9,98-12,48/kg)

Hartwall VICHY 0,33 l, myös Novelle kivennäisvedet (0,71/l) sis. pantit 2,40

Rajoitus 2 erää/talous

Ilman Plussa-korttia 9,29-12,95/24-pack (0,87-1,33/l) sis. pantit

450

Ilman Plussa-korttia 3,29/prk (9,68/kg)

ERÄ! BUFFASTA FRIED CHICKEN

Pirkka CASHEWPÄHKINÄ 500 g (9,98/kg)

Ilman Plussa-korttia 8,49/ps (16,98/kg)

Oreo TÄYTEKEKSIT 154-157 g (10,62-10,82/kg)

Ilman Plussa-korttia 2,09/pkt (13,31-13,57/kg)

6.MOCHI JÄÄTELÖT Irtopakaste jäätelöt 3 KPL

16 HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2023
Helposti myös verkkokaupasta - Mene sivulle K-RUOKA.FI/TURTOLA tai käytä K-Ruoka-sovellusta - TILAA ostokset verkosta - TOIMITAMME ostokset osoitteeseesi Verkkokaupassa myös NOUTOPALVELU HiPP LUOMU SMOOTHIET JA PUUROT 4-6 kk/100 g (9,00/kg) Ilman Plussa-korttia 1,09/ps (10,90/kg) 499 PS HINNAT VOIMASSA TO-LA 16.–18.3.2023 tai niin kauan kuin tavaraa riittää ellei tuotteen kohdalla toisin mainita. Kotitalouksille, ei jälleenmyyjille. Tuotteita runsaat, mutta rajoitetut erät! Twinings VIHREÄT TEET 20-25 ps/34-50 g (70,00-102,94/kg) Ilman Plussa-korttia 4,494,79/pkt
289 PRK TALLATUT HINNAT CITTARI HOITAA Old El Paso MEDIUM VEHNÄTORTILLA 326 g, ei täysjyvä (3,07/kg) Rajoitus 3 pkt/talous Ilman Plussa-korttia 1,79/pkt (5,49/kg) 1.Fazer SININEN
MAKU-
TUMMASUKLAALEVYT 185-200
Ilman Plussa-korttia 2,79-3,35/kpl (13,95-18,11/kg) 9.4 KPL 5 PS Piltti ISO VÄLIPALA ANNOSPUSSIT yli 2 v/150 g (6,27/kg) Ilman Plussa-korttia 1,19/ps (7,93/kg) 470 5.3 PKT 7.2 PKT 4.2 PKT Old El Paso THICK ´N CHUNKY SALSAT 340 g (8,50/kg)
TURTOLA
(93,00-132,06/kg)
MAITOSUKLAA SEKÄ
JA
g (11,25-12,16/kg)
Pirkka Costa Rica
PKT Paula VANUKKAAT 4 x 125 g (4,00/kg) Ilman Plussa-korttia 2,25/pkt (4,50/kg) -33% 10.3 PKT -57% 10.3 PKT -18-47% 7
24 PACK -12% -41% -44% -19-32% -20% -17% -11% -21%
KG
2,40
99
1990
-22-26%