Page 1


SPISETID

TIL MAD OG LEG At skulle lære at spise selv, er en kunst. I indlæringsprocesses flyder det konstant med madrester omkring tallerkenen, på barnets stol og ikke mindst på gulvet. Og på dette tidspunkt af barnets alder bliver vi forældre nødt til at være kreative i kampen om at redde gulvet fra spaghettisovsen.

Vi kaster os ud i utallige redningsmanøvrer, såsom voksdug på gulvet og hagesmække, der går fra barnets nakke og langt ind under tallerkenen på bordet.Men det er nu ikke længere nødvendigt. For Playtray-bakken til fastmontering på barnets Tripp Trapp højstol opsamler alle madrester og sikrer, at de ikke ryger længere væk, end barnet kan nå.

“Allerede da Tobias på 8 år var lille og skulle til at lære at spise selv, var vi på udkig efter en bakke, som kunne monteres på hans Stokke Tripp Trapp stol”, fortæller Helle Kornerup, der har udviklet Playtray, og fortsætter: “Vi var irriterede over det madsvineri, det medførte, når han skulle lære at spise selv. Vi tog gang på gang os


selv i at tage over og ‘fodre ham’ i stedet for at lade ham spise selv, og derved også sprede mad overalt, hakke i bordet med gaflen, vælte mælk ud over hele bordet osv. Det endte med, at vi lavede en ‘gør det selv løsning’, som ikke var køn, men den virkede”. “I maj 2005 fik vi så tvillingerne Tilde og Teis, og hvis det var et svineri med et barn, der skulle lære at spise selv, så havde vi nu ‘udfordringen’ i dobbelt størrelse. Når nu vi havde ofret to nye flotte Tripp Trapp stole til tvillingerne, syntes vi, at det var ærgerligt, at der ikke fandtes en bakke, som klædte stolen samtidig med, at den kunne opsamle al svineriet fra de to krudtugler. Vi gik derfor sammen med designeren Carsten Buhl og fik designet Playtray”, forklarer Helle Kornerup. BÅDE TIL MAD OG LEG Playtray kan bruges både når I spiser, leger og tegner/maler, og gør derfor livet lettere for både barn og forældre. Barnet behøver ikke koncentrere sig om den tabte mad, der nu ligger på gulvet, og forældrene behøver ikke finde gulvspanden frem efter hvert måltid. SIKKERHED I TOP Bakken er testet både mht. belastning og holdbarhed, er robust og sidder sikkert fast på højstolen. Når bakken monteres på Tripp Trapp stolen, kan barnet heller ikke længere nå bordkanten med benene, og derved undgår man, at barnet kan vippe baglæns på stolen. Som forældre skal I dog altid være opmærksomme på, at større søskende ikke hiver i bakken foran stolen, da den så har risiko for at vælte forover. Det er derfor altid vigtigt, at stolen placeres helt tæt til bordet. Og husk også, at barnet aldrig må sidde i stolen uden opsyn. Man kan benytte den vedlagte strop, som kan monteres på bakken, så barnet ikke kan glide ned under bakken. Når barnet bliver større, kan I fjerne stroppen og bruge bakken alene.

STILRENT DESIGN Playtrays bløde og runde udformning gør, at den kan monteres og rengøres enkelt og uden besvær, og plastoverfladen er let at tørre af, og er robust nok til at modstå hak med gaffel og ske. Endvidere er bakken forsynet med en kant, der forhindrer mælken i at løbe ned på gulvet, når koppen vælter. Playtray kan både monteres på den originale træbøjle og på det nye plast babysæt fra Stokke. Bakken er udført i transparent plast med en matteret overflade, der giver den et eksklusivt look og understreger det stilrene design. Den matterede overflade gør endvidere, at barnet ikke kan se sine fødder, og derved kan koncentrere sig bedre om at spise. Læs mere om Playtray-bakken på WWW.PLAYTRAY.DK

Playtray  

Annonce og artikel om Playtray til MIN BABY.

Playtray  

Annonce og artikel om Playtray til MIN BABY.

Advertisement