Page 1

FORBERED DIG PÅ EN

GOD FØDSEL! Yoga for gravide

Fødselsforberedelse for kvinder og par

Efterfødselsyoga

Tak fordi du også var med til at gøre min fødsel til en fantastisk oplevelse, jeg gerne gør igen. Kurset gav mig dels redskaber, jeg kunne bruge undervejs i fødslen, dels viden, jeg ikke ville være foruden, og dels et utroligt gåpåmod samt en positiv indstilling til fødslen. - Maria

Min fødsel • post@minfoedsel.dk • Tlf. 30 44 43 30

www.minfødsel.dk

Små ho ld i lækre ly givelser se om30 met er fra Nør report Station


FØDSELSFORBEREDELSE

DET BETALER SIG AT FORBEREDE SIG TIL FØDSLEN FØDSLE N SOM EN ER REJSE: Hvis du f

på, hvad orbereder dig du k er chanc an forvente, erne for en god tur større.

Det er nu videnskabeligt påvist, hvad jordemødre længe har vidst og utallige fødende erfaret: Hvis du forbereder dig på din fødsel, har du meget bedre chancer for at få en sikker og god oplevelse. I 2010 blev der foretaget en videnskabelig undersøgelse af virkningerne af grundigere fødselsforberedelse. Afdelinsgjordemoder på Hvidovre hospital Kit Dynnes Hansen udtaler om undersøgelsens resultater:

”Med denne undersøgelse har vi forskningsmæssigt bevis for, at forebyggelse i form af fødselsforberedelse betaler sig. For det første får kvinden et valg, der giver hende bedre mulighed for at mestre fødslen. For det andet er der mindre brug for epiduralblokade, når kvinden er forberedt”. FØDSLEN ER SOM EN REJSE Mette Myrna er doula (fødselshjælper) og yogalærer og har i en årrække levet af at forberede kvinder på deres fødsel. Hun sammenligner det, at skulle føde, med at skulle på en rejse til et eksotisk sted:


”Hvis du forbereder dig på, hvad du kan forvente, hvad du skal have med og hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for noget, er chancen for en god tur helt sikkert bedre, end hvis du tager uforberedt af sted”. Til fødselsforberedelse lærer du redskaber, der kan gøre fødslen ikke bare nemmere og kortere, men også væsentlig mindre smertefuld. Vestillinger, åndedrætsteknikker og viden om, hvad du kan forvente, overflødiggør faktisk ofte helt indgreb under fødslen. Mange af de kvinder, som har gået på Mette Myrnas kurser, er overraskede over, hvor stor en forskel de selv kan gøre under fødslen. “Jeg må virkeligt sige, at dine åndedrætsøvelser var guld værd. Uden dem havde det sikkert været rigtig hårdt, men jeg endte med en rigtig positiv oplevelse uden medicin og en fødsel, der var varede 9 timer, fra jeg sad oppe ved dig”, fortæller Katrine, som har gået til gravidyoga og fødselsforberedelse hos Mette Myrna. FORBEREDT FAR Det er ikke bare den gravide, som har gavn af at forberede sig på fødslen. Det er en meget stor fordel, hvis den person, som skal med til fødslen, er forberedt på det, der skal ske. Hvis han/hun har en god redskabskasse med basal teoretisk viden om fødslen og praktiske redskaber til at hjælpe den fødende, kan denne hjælp næsten ikke overvurderes.

Mange mænd vægrer sig mod at gå til fødselsforberedelse, måske fordi det har en klang af ”Kvinde kend din krop”-kurser i 70’erne. Men sådan behøver det ikke at være. Hos Min Fødsel er der stor respekt for manden og hans rolle under fødslen. Som noget helt unikt, er det en mand, som underviser en del af fødselsforberedelsen for par. Rune Potoker siger om kurset: “Det, vi mænd ofte ikke indser, er, at vi har mulighed for at gøre en virkelig og vigtig forskel for, hvordan fødslen kommer til at forløbe. Det er ikke engang særligt svært. Det kræver bare, at du har de rigtige værktøjer og den rette viden. Det er grunden til, at du skal forberede dig. På kursusforløbet Forberedt Far tager vi den ressource, du som mand repræsenterer, alvorligt, fordi du rent faktisk kan gøre en afgørende konkret forskel med enkle midler”. “Jeg vil gerne som mand sige tusind tak for fødselsforberedelsen for par. Dit kursus gjorde, at Rinas fødsel blev den mest vidunderlige oplevelse for mig. Jeg følte hele vejen igennem fødslen, at jeg kunne støtte Rina. Det var super fedt at føle, at jeg kunne gøre en forskel og ikke blot var med på sidelinjen. Alt dette er klart takket være dit kursus”, fortæller Niels, der har gået til fødselsforberedelse for par hos Mette Myrna og Rune Potoker. YOGA FOR GRAVIDE Det er ikke uden grund, at jordemødre anbefaler gravide at gå til yoga. Ikke alene er yoga en ideel form for motion, når du er gravid, som kan forebygge og fjerne mange af de gener, der normalt følger med at være gravid. Du får også forberedt din krop til fødslen og får grundig øvelse i effektivt smertelindrende åndedrætsteknikker. Hvis du vælger en underviser, som har et godt indblik i graviditet og fødsler, får du samtidig en god viden om, hvad der sker i din krop før og under fødslen. Hos Min Fødsel har du udover almindelig gravidyoga mulighed for at kombinere yoga og fødselsforberedelse på et hold, der undervises af en erfaren jordemoder, som også er yogalærer. Med kort, parlør og rejseguide i bagagen er du klar til din næste destination: Fødslen. God rejse! Læs mere på WWW.MINFØDSEL.DK

Min fødsel  
Min fødsel  

Annonce og artikel om Min fødsel til GRAVIDA.

Advertisement