Issuu on Google+

Bliv klar til fødslen og til at blive forældre

Er du gravid? Er du klar til en god fødsel? Og er du klar til livet som forældre? Mindful Moving Fødselsforberedelse styrker dit nærvær og din opmærksomhed ved at kombinere fysisk og psykisk træning. Du motionerer, får sved på panden, træner i at give slip på tankerne, mærke din krop og være til stede her og nu. Du styrker din krop til fødslen, og du lærer afspændingsog vejrtrækningsteknikker til smertelindring under fødslen. Kurset består af 8 eller 9 undervisningsgange á 2¼ time, hvoraf 6 gange er forbeholdt dig som gravid. 2 gange er også med din partner/fødselshjælper. Her holdes oplæg af en jordemoder, som vil gennemgå fødslens forløb, fødselshjælperens rolle, parfohold, amning m.v. Der er kun 10 deltagere på hvert hold, og der er tid og mulighed for spørgsmål og diskussion.

Læs mere på www.mindfulmoving.dk


er du klar

fødselsforberedelse

til en god fødsel?


“ Mærk kroppen, træk vejret og slip konTrollen, når du skal føde Langt de fleste former for fødselsforberedelse arbejder med åndedrættet, og det gør de gravide også, når de går til fødselsforberedelse hos Mindful Moving. Der er bare ikke nok til nutidens kvinder, der er vant til at have kontrol over alt. Hos Mindful Moving fødselsforberedelse bliver der derfor også arbejdet ud fra emnet kontrol, idet den kontrollerende del hos nogle kvinder er så stærk, at der er mistet kontakten til den del, der ikke er kontrollerende. Og det er netop den del, der skal bruges under fødslen. En forudsætning for at turde give slip på kontrollen under fødslen er, at kvinden er fyldt op med viden. Og fyldt op bliver de gravide til fødselsforberedelse hos

Hvordan vil jeg føde? Hvordan håndterer jeg smerterne? Hvilken type mor vil jeg være? Hvad vil jeg tage med fra min egen opvækst? Hvordan klarer jeg dagligdagen med et spædbarn?

Mindful Moving både gennem arbejdet med kroppen, jordemoderforedrag og læsestof. Deres partner, der er med 2 ud af 8 gange vil også være forberedt, så han kan tænke for 2, når kvinden “lægger hovedet væk” under fødslen.

“Efter at have gået til fødselsforberedelse hos Mindful Moving, er mine tanker omkring fødslen fuldstændig ændret. Det jeg før frygtede, glæder jeg mig nu til. Undervisningen er på et højt fagligt niveau, og jeg har fået så meget viden til både mit hoved og min krop ved at følge det 8 uger lange forløb”, fortæller Mette på 32 år. Under kurset vil den gravide også motionere og få sved på panden, så hun kommer i god form til fødslen. FORTSÆTTES „


Og hun vil lære at lytte til sin krop gennem afspænding, styrketræning og bevægelse. Herved får hun rettet opmærksomheden mod muskler og sansninger fra kroppen, så hun kan mærke, hvad den runde mave fortæller hende. Hun vil også i løbet af kurset få mulighed for at tale om de tanker, der ofte tager over, når man er gravid: Hvordan vil jeg føde? Hvordan håndterer jeg smerterne? Hvilken type mor vil jeg være? Hvad vil jeg tage med fra min egen opvækst? Hvordan klarer jeg dagligdagen med et spædbarn? Osv.

“Først under fødslen forstod jeg, hvor meget de åndedrætsteknikker, jeg havde lært og indøvet, kunne bruges til af bevare roen, afspænde kroppen og fokusere på nuet, og det hjalp mig i hver eneste ve og ve-pause”, fortæller Louise på 32 år. Lene Skou Jensen, der er jordemoder og forfatter til Politikens anerkendte bøger om graviditet, fødsel og amning udtaler:

“Jeg er ikke i tvivl om, at Mindful Moving har fat i den lange ende, hvad angår fødselsforberedelse. Kvinderne arbejder både med deres krop og deres mentale ressourcer, og det betyder rigtigt meget at være velforberedt til fødslen både fysisk og psykisk. Det er vigtigt i enhver situation at føle, at man gør det så godt, man kan, uanset hvordan fødslen går. Og hvis man har gået til fødselsforberedelse hos Mindful Moving, kan man ikke være klædt bedre på”. Mindful Moving er afspændingspædagogisk fødselsforberedelse med fokus på at lære kroppen og dermed sig selv bedre at kende samt reflektere over de oplevelser, det giver. De gravide vil også lære værktøjer til smertehåndtering, der blandt andet består af afspænding og åndedrætsteknikker.

“Jeg var så godt forberedt efter kurset, at jeg turde vælge en sædefødsel. Inden, jeg startede til fødselsforberedelse, var jeg nervøs og bange for at føde, men efter 8 ugers forberedelse følte jeg mig så godt forberedt, at jeg valgte en sædefødsel, hvor der er ca. 50% risiko for akut kejsersnit.


Jeg fik heldigvis ikke kejsersnit, men fødte min lille dreng uden anden smertelindring end mit åndedræt og min mands hjælp og massage”, fortæller Kathrine på 24 år.

“Jeg har virkelig fået meget med hjem fra kurset. Det vigtigste er, at jeg har fået redskaberne og troen på, at jeg kan gennemføre fødslen”, fortæller 31-årige Camilla.

Undervisningen foregår på små hold med max. 10 deltagere, så der vil altid være tid og plads til den enkelte deltager.

På kurset bliver kvinderne også trænet i at være i nuet og møde det uforudsigelige med åbent sind, afspændt krop og roligt åndedræt. Dette vil både hjælpe dem under fødslen og som mor.

”Nutidens kvinder er rigtig gode til at bruge hovedet. Så gode, at det sommetider kniber med at mærke efter, hvad der foregår i kroppen, når maven vokser under graviditeten”, fortæller afspændingspædagog Pia Genet Rasmussen, der underviser i Mindful Moving Fødselsforberedelse i København, og fortsætter: “Mange gravide surfer også ofte rundt på nettet for at læse om alt det rigtige, de skal gøre. De mange informationer kan ærlig talt gøre graviditet og moderskab temmelig forvirrende og overvældende”. Til fødselsforberedelse hos Mindful Moving lærer kvinderne at mærke efter og turde stole på sig selv.

For en ting er sikkert, og det er, at fødsler og børn er uforudsigelige.

VIL DU VIDE MERE? Fødselsforberedelsen foregår i København, Århus og Albertslund. I København er der både hold for førstegangsfødende og flergangsfødende. Læs mere om Mindful Moving Fødselsforberedelse på www.mindfulmovinggravid.dk


Mindful Moving