MIN BABY #7

Page 1

MIN BABY ALT OM DET BEDSTE VI HAR

NR. 7 • EFTERÅR 2013

90

SIDER MED ALT OM DET BEDSTE VI HAR

inspiration

pindsvin

er det nye

UGLE Sig pænt goddag til pindsvinet DEBAT

ER 1. BARN

SPECIELT? Er det OK at have specielle følelser for barn nr. 1?

+

BREVKASSE

børns

temperament Hvad gør man, når ens barn

kaster med bestikket i raseri? navne

DE KENDTES

BABYNAVNE

Se hvilke kendte danskere der har en Agnes, Cassius, Fleur, Hailey og Milo

narresut: hvornår må dit barn bruge sut? | FOTOSERIE: 16 sider med DE SKØNNESTE BABYER DAGENS SMIL: søde ting sagt af børn | cake smash: til 1 års fødselsdag hos fotografen


velkommen Velkommen til 7. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har. I de seneste par år har det været super trendy med ugler på alt fra tøj og legetøj til babyudstyr. Men nu er uglen så småt ved at blive fortrængt af et “nyt” dyr: Sig pænt goddag til pindsvinet i artiklen Pindsvin er det nye ugle.

I brevkassen besvarer sundhedsplejersken spørgsmål om børns temperament. Læs blandt andet om, hvordan du skal tackle dit barns raserianfald. Og tjek så lige fotoserien med de skønneste bebser bagerst i magasinet. De fåes næppe sødere - bortset fra din egen, naturligvis J Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 7. udgave af MIN BABY. Og har du endnu ikke læst de 6 første udgaver, så finder du dem på www.minbaby.dk. Hilsen chefredaktør

Er det OK at have specielle følelser for den førstefødte? Se hvad andre mødre siger i artiklen Er den førstefødte speciel?

Katja Hansson

Hvornår er det en god idé at introducere dit barn for en sut - og er det overhovedet nødvendigt? Det får du svar på i artiklen Hvornår må børn bruge sut? Hvilke kendte danskere har givet deres børn navne som Agnes, Cassius, Fleur, Hailey og Milo? Det kan du få svar på her i magasinet.

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

husk

Læs tidligere udgaver af MIN BABY på:

www.minbaby.dk

HJEMMESIDE www.minbaby.dk FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetMinbaby KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til MIN BABY, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


BABYDAN FLEX XL (Erstatter populære Flex 5) BASSON HØJSTOL INKL. BØJLE & REM

OKBABY BODY GUARD CYKELSTOL

CHICCO LITEWAY P-KLAPVOGNE 2013

TRILLE JOGGER

2ME KLAPVOGN FALSTERBO

2ME GÅSTOL RALLY

FØLG JOLLYROOM PÅ FACEBOOK! Kontakt os på tel.nr. 89 88 12 13 man-fre kl. 10-18 eller på kundeservice@jollyroom.dk BESTIL LAGERVARER INDEN KL. 17.30 SÅ SENDER VI DIN ORDRE SAMME HVERDAG!

.dk


indhold 10

SØSKENDE

14

NARRESUT

18

SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

Er den førstefødte speciel?

Hvornår må børn bruge sut?

Spørgsmål og svar om børns temperament

24

UDSTYR

28

cake smash

Sutter med navn

1 års fødselsdag hos fotografen

forsiden

Fotograf: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk Model: Malia, 6 måneder


BRUG rabatkoden

september10 og f책

10% rabat frem til 31/10-2013


indhold 32

SHOPPING

38

BØRNESKO

42

BABYNAVNE

44

INDRETNING

50

BØRNETØJ

Nordens største babyshop

Det bedste til dit barns fødder

Det hedder de kendtes børn

Skønne ting til børn og deres værelser

Det bedste tøj til dit barn

abonnement

Vil du have et GRATIS abonnement på MIN BABY? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang det udkommer. KLIK HERindhold 58

GULDKORN

60

PERSONLIGE GAVER

66

INSPIRATION

74

FOTOSERIE

facebook

Dagens smil - sjove ting sagt af børn

Find den perfekte gaveidé

Pindsvin er det nye ugle

Skønne babybilleder

Bliv ven med MIN BABY på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting. KLIK HERSØSKENDE

Er den førstefødte

SPECIEL? ER DET OK AT VÆRE LIDT GLADERE FOR

NR. 1?

Jeg elsker mine 2 dejlige børn overalt på Jorden. Men jeg synes selv, at jeg har et tættere bånd til min første. Er det mærkeligt? Nr. 2 er også glad for sin mor, men slet ikke som nr. 1. Fra fødslen af knyttede nr. 1 sig meget til mig på en anden måde, end nr. 2 gør.


Æ Jeg tror ikke, det har så meget at gøre med, om det er nr. 1, 2, 3 etc. Det er mere et spørgsmål om barnets temperament, tror jeg. Her er nr. 1 en dreng (5 år) og nr. 2 en pige (3 år). Jeg synes egentligt, jeg har et rigtig tæt forhold til begge ungerne, men det er da klart min datter, jeg får flest informationer fra. Hun snakker meget mere, vil være med, når jeg laver mad, og vil i det hele taget bare gerne være, hvor jeg er - og helst ovenpå mig :-) Min søn gider ikke fortælle, hvad han har lavet i løbet af dagen. Han bruger gerne tid foran computer, fjernsyn, Wii etc. og har bare ikke helt samme behov for at være tæt med mig, som min datter har (og heldigvis for det!). Men han elsker nu alligevel, hvis han kan få lidt alenetid sammen med mig uden lillesøster, så det forsøger jeg ved på skift at give dem en fridag fra børnehaven (de går på samme stue, så det er også rart for dem at være lidt adskilt engang imellem, selvom de hygger og leger rigtig fint sammen). Men jeg tror, man ofte vil have fornemmelsen af, at man har en bedre kontakt med det ene barn i forhold til den/de andre. Men jeg tror så også, at det vil skifte i takt med børnenes alder, hvem man er tættest på.

Æ Her er det omvendt. Der er det nr. 2, jeg har et tættere bånd til, måske fordi han blev alvorligt syg, da han var 3 uger gammel. Nr. 1 er ikke sådan en “puttefis” som nr. 2.

Æ Det er med børn som med andre mennesker. Nogle knytter man sig bare tættere til end andre. Min førstefødte har en meget anderledes tilgang til livet end både hendes mor og far, mens nummer 2 i langt højere grad er/tænker ligesom os.

Æ Jeg tror også, det kommer an på børnenes natur og temperament. Her var min søn helt fra spæd meget morsyg og glad for tæt kontakt. Det er han stadig. Han har lyst til at kramme og putte, og det er jo super dejligt. Han bliver snart 6.

Lillesøster var helt anderledes som lille. Hun ville helst falde i søvn for sig selv, ville gerne være på arm hos andre osv. Nu som knap 4-årig er hun pænt morsyg og vil rigtig gerne kramme og putte - bare ikke helt så meget som storebror. Jeg synes ikke, jeg er mere knyttet til min søn. Det har jeg faktisk aldrig spekuleret på. Jeg har bare tænkt i deres behov og ageret ud fra det instinktivt, tror jeg. Men jeg har nu hørt om flere, der har det på samme måde med at være mere knyttet til det første barn. Mine børn er et vildt mix af begge forældre. Jeg kan faktisk ikke sige, hvem der ligner mig mest. De har forskellige kvaliteter og skavanker fra mig begge to :-)

Æ Jeg bekymrer mig mest for nr. 1. Engang troede jeg, det var fordi, han gør alting først, men nu, hvor nr. 2 (pige) på mange områder overhaler ham, har jeg indset, at det er fordi, nr. 1 bare er den mest skrøbelige af de 3. De 2 små skal nok få meldt ud, hvis noget går dem på. Nr. 1 holder det indeni. Nr. 2 er hende, jeg har mest alenetid med, og hende, der mest søger 2-mands snakke, selv når drengene er hjemme. Hun er nok også den, jeg forventer mig mest af, når det kommer til selvansvar, men hun honorerer det også. Så det har nok ikke noget med nummeret i flokken men personligheden at gøre. Så de er tættest på alle 3 på hver deres måde.

Æ Jeg har også altid haft et meget tæt bånd med min førstefødte. Først troede jeg, det var fordi, hun var min første, men nu tror jeg mere, det er kemi, og hun ligner mig nok meget. Jeg forstår ihvertfald hende på en anden måde. Vi var også lige ved at miste hende ved fødslen, og jeg har tit tænkt på, om det er derfor. Men jeg elsker alle mine børn meget på hver sin måde selvfølgelig.

FORTSÆTTES


Jeg vil ikke sige jeg har en farvorit, men den første er bare noget særligt. Men igen, det er begge mine unger jo.

Æ Jeg har hørt det før, og jeg synes bestemt, det giver meget god mening. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at jeg som den førstefødte i vores søskendeflok havde det bedre end de andre.

Æ Jeg er vist lidt omvendt. Jeg føler mig tættest på ham, der ligner sin far. Ham forstår jeg, og jeg ved næsten altid, hvordan han har det, og hvad han har brug for.

Jeg selv er dog meget tættere knyttet til min den yngste, men det er af andre årsager.

Ham, der ligner mig selv, har jeg lidt sværere ved at håndtere. Hans temperament kolliderer med mit eget, og jeg har svært ved at være så tålmodig, indfølende og forstående, som jeg føler, jeg kan være med den anden.

Æ Her er det den anden. Min første har altid været meget kropslig aktiv, kravlede væk fra os som spæd, ville ikke sidde på skødet, havde ikke tid til at ligge osv. Sådan er han stadigvæk. Han vil helst falde i søvn alene og sætter sig ved siden af os i sofaen. Den lille har altid været en puttefis, elskede at sidde på skødet som lille og elsker det stadig, kravler selv op til os i sofaen, putter om morgenen i sengen og krammer og kysser. Går ikke fra os, når vi er ude at handle, og kigger sig altid tilbage. Det har nr. 1 aldrig gjort. Så her er det omvendt, og mit bånd/følelse af tilknytning kan ikke undgås at følge med den kropslige kontakt, som nr. 2 søger mere end nr. 1. Men vi prøver alligevel at give nr. 1 masser af kontakt bare på hans måde.

Æ Jeg har det også sådan med den ældste og nr. 2, men til gengæld føler jeg mig lige så tæt med nr. 3, som jeg gør med nr. 1. Den mellemste er så den mest kælne og er egentlig den, der får flest kys og kram. Selvfølgelig er kærligheden lige stor til dem alle 3. Jeg kan bare ikke se mig selv i nr. 2. Heldigvis har far det stik modsat. Den midterste går lige i hjertet på ham, og de har noget særligt sammen.

Æ Her er det nr 1, som Jeg har et helt specielt bånd med. Jeg elsker begge mine fantastiske drenge lige meget, misforstå mig ikke. Men vi mistede vores førstefødte, kort efter han kom til verden ved akut kejsersnit. Han blev født 13 uger for tidligt. Men da min søn (nr. 1) kom til verden lidt over 1 år senere, var det virkeligt et ønskebarn, vi fik os. Vi havde endeligt et levende barn hos os. Skæbnen ville det så sådan, at vores søn fik konstateret cancer i ugen op til sin 1 års fødselsdag. Det blev til 14 måneders kamp mod kræften. Min seje knægt vandt heldigvis den lange og seje kamp (hans odds var under 25% chance for overlevelse). Jeg må indrømme, at jeg er meget tæt med ham. Han er virkelig min lille solstråle. Jeg tror, det hænger sammen med, at jeg i en periode ikke vidste, om han ville overleve. Siden har vi fået endnu en fantastisk dreng, som er Danmarks gladeste dreng. Han kan smelte mit hjerte med et enkelt blik. Jeg vil ikke sige, jeg har en farvorit, men den første er bare noget særligt. Men igen, det er begge mine unger jo.


Den personlige gave Find den personlige barsels- og dåbsgave på www.abeungen.dk Leder du efter den personlige gave med navn, har vi mange skønne muligheder, f.eks. sutteklud med navn, bamse med navn på øret eller babysengetøj med vers og navn. Udover barsels- og dåbsgaver har vi et stort udvalg i legetøj til de mindste fra 0-4 år. Vi pakker gaven ind, skriver et kort, og sørger selvfølgelig for hurtig levering.

Det får du ved at handle hos Abeungen: indpakning * Gratis kvalitetssortiment * Stort til dag levering * Dag fra kun kr. 39,* Fragt * Personlig og kompetent hjælp


narresut

hvornår må børn bruge

sut? Hvornår må man give barnet en sut? Og er det overhovedet nødvendigt? Sundhedsplejerske Karin Holm giver dig gode råd om introduktion af sut.


GODE RÅD OM BØRN OG

SUTTER


En sut skal tidligst introduceres, når amningen er fuldt etableret. Hvis du altså vil amme. Det kan tage fra 14 dage op til flere uger, inden amningen er på plads. Når nedløbsrefleksen er kommet, er amningen etableret. Det viser sig ved, at mælken frit løber, når barnet græder, når du tænker på barnet, mens du skifter det, eller når barnet sutter på det ene bryst, at mælken står ud i stråler fra det andet bryst. Barnet sutter på brystet på én måde, på flaske på en anden og på sut på en tredje måde. Derfor skal man vente med at indføre sutten.

ET STORT SUTTEBEHOV Det nyfødte barn har et stort suttebehov. Det er en medfødt refleks. Hver gang barnet vågner, føler det sult og suttelyst. Gennem at tilfredstille suttelysten, får det mad. De første dage efter fødslen skal der derfor være fri adgang til brystet. Derved tilfredsstilles barnet, og mælken kommer hurtigere i gang. Samtidig stimuleres livmoderen til at trække sig sammen, så blødningen aftager. Det hormon, der startede fødslen, får mælken til at løbe fra mælkekamrene og livmoderen til at lave efterveer, som får den til at vende tilbage til normal størrelse.

SKAL BARNET HAVE EN SUT? Det kan være en god idé at give barnet en sut, hvis barnet har et meget stort suttebehov. De fleste tilfredstilles udmærket ved de 6-8-10 gange i døgnet, de sutter på mors bryst for at mætte sig. Til amningen er etableret, er det dog nærmere 10-16 gange i døgnet.

Der er dog nogle børn, som helst vil sutte hele tiden. De kan kun falde i søvn, hvis de ligger og sutter. Så spørgsmålet kan besvares: Se på jeres nyfødte barns behov, når amningen er etableret. Find jeres grænser. Skal barnet tilbydes brystet, hver gang det viser tegn til suttetrang? Barnet er et vanedyr, der hurtigt lærer vaner. Finder det ud af, at det kun vil sove, når det sutter på brystet, vænner det sig til kun at kunne falde i søvn der. Ligesom det hurtigt ville vænne sig til kun at ville sove, når det blev vugget i armen. Derfor skal I finde jeres grænser, inden barnet tilvænnes. Vil far gerne kunne passe baby uden mors bryst, men det er OK for jer, at barnets suttebehov tilfredsstilles for enhver pris, er en sut en god ting.

SUTTEN KAN UNDVÆRES Men barnet kan sagtens undvære sutten. En ren lillefinger kan bruges, hvis der er et kortvarigt behov. Der er også børn, som ikke viser interesse for sut. De nægter at have den i munden. Gør jeres barn det, så lad være med at tvinge barnet ved at blive ved med at tilbyde sutten. Tibydes den mange gange nok, så tager barnet sutten til sidst. For det gør de fleste. Kan barnet falde i søvn, når det er mæt, har ren ble og i øvrigt virker tilfreds uden en sut i munden, så lad være med at introducere sutten. I skal bare have en kamp med afvænning en dag. Start jeres sutte til/fravalg ved at undlade at have den med til fødslen og barselgangen. Hav en enkelt sut liggende i beredskab, hvis jeres barn viser sig ikke at kunne undvære den. Ellers kan den jo altid pynte i en snor siden.


345,-

545,-

695,-

345,-

645,-

645,-

395,-

495,-

445,-

Kunden i centrum - vi vil gøre det nemt og enkelt at handle sko online. Derfor har vi et nemt og overskueligt site, der hjælper dig med at finde rundt og finde lige de sko, du mangler. Hvad enten det er et bestemt mærke, farve, eller størrelse, håber vi, du finder, hvad du skal bruge. Men skulle der alligevel være noget, du ikke kan finde, eller noget, vi kan gøre bedre, så er du altid velkommen til at kontakte os på kundeservice@easyshoes.dk, på livechat eller på telefon 70 70 10 71, så gør vi alt hvad vi kan for at hjælpe.


SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SPØRGSMÅL OG SVAR OM børns temperament

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Karin har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Hvordan håndterer man et barn med et voldsomt temperament? Hvad gør man, når ens barn kaster med bestikket i ren arrigskab? Og skal man bare ignorere det, når ens barn får et raserianfald? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns temperament.


Vores søn kaster med sin gaffel og ske Jeg har en dejlig søn på 21 måneder. Han er meget temperamentsfuld, men det er egentlig ikke problemet (i hvert fald ikke det største). Han spiser selv alt sin mad med hhv. ske og gaffel, og er egentlig ret god til det, synes jeg. Problemet er, at han stort set altid kaster sin gaffel/ske hen over bordet eller på gulvet, når han er ved at være mæt. Og uanset, hvad vi har gjort for at fortælle ham, at det ikke er i orden, så bliver han ved, og han kan ligesom overhovedet ikke se, at det er et problem. Han griner nærmest bare hver gang. Vi har både prøvet at skælde ud, ignorere ham og vende ham rundt, så han ikke sad ved bordet længere. Han har ramt vores hund et par gange med gaflen, og også næsten ramt et andet barn på den anden side af bordet, så det kan jo gå hen og blive farligt på et tidspunkt. Har I nogle gode ideer til at få ham til at holde op med det? På forhånd tak. SVAR

I skal IKKE starte måltidet med at sige, at “nu må du love at lade være med at kaste med gaflen i dag”. Det har han glemt, når I er ved at være færdige. Tværtimod minder det ham om og fastholder ham i at gøre det. Det skal ignoreres helt væk uden ord og kommetarer. Jeg tror ikke, jeg har løsningen, der stopper det nu og her. Men jeg har nogle forslag, I måske kan anvende med held. Først må I se på, hvordan jeres hverdag sammen ser ud. Er han i vuggestue/dagpleje, og det er første måltid I mødes over, når I atter er sammen, så han ønsker at få jeres opmærksomhed? • Hvis I, inden I laver mad og sætter jer hen for at spise, lavede noget sammen koncentreret i ca. 15 minutter alle 3, kunne det måske gøre, at han ikke havde behov for at kaste med bestikket.

Han bliver forvirret, når I skifter mellem at ignorere, skælde ud etc., men han lærer ikke at stoppe på den måde.

Jeres dreng har fundet ud af, at det er mægtig sjovt at kaste med den ske eller gaffel, når han er mæt. Det giver nemlig altid en reaktion af en eller anden grad fra hans forældres side. Altså får han opmærksomhed.

• I kan prøve at lade ham spise alene en tid. Så har han ingen tilskuere at kaste for og få opmærksomhed fra. • I kan prøve at lægge mærke til, hvor meget han spiser, før han er mæt. Hvis han nogenlunde spiser samme mængde mad pr. måltid, kan I fjerne gaflen eller skeen til slut, så han ikke kan komme til at kaste.

• I kan bytte hans bestik ud med engangsbestik, som er for let at kaste med.

Uanset metoderne, I skifter imellem, tror han bare, at I har en leg sammen med ham. At det er en del af måltidet.

• I kan prøve at distrahere ham ved, at han først får noget at drikke, når han er ved slutningen af måltidet. Når han lægger beskikket for at tage glasset og drikke, kan I fjerne bestikket.

Han forstår godt, at I skælder ham ud. Det er en del af gamet. Han forstår ikke, at det er farligt, at han kaster med genstande. Heller ikke, at han kan skade hunden eller det andet barn. Han kaster netop for at ramme.

Ulempen ved alle disse metoder er, at han hurtigt vil finde på noget nyt. Derfor er det måske bedst bare at tage spiseredskabet fra ham uden kommentarer, når I ved, han er ved at være mæt.

Han bliver forvirret, når I skifter mellem at ignorere, skælde ud etc., men han lærer ikke at stoppe på den måde. I er nødt til at være konsekvente og fastlægge én metode og kun anvende denne, til han forstår, at det er alvor og mister interessen for at kaste.

Held og lykke med det.

FORTSÆTTES


Farsyg dreng på 11 måneder med stærkt temperament Vores søn på snart 11 måneder har de sidste 5 måneder været meget far-syg. Han tolererer ikke, at hans far er hjemme uden at skulle sidde på arm af ham. Så snart hans far kommer hjem fra arbejde, bliver han omklamrende (overfor sin far) og meget svær at have med at gøre. Han bliver let klynkende og vil ingenting. Nu er han begyndt at råbe enormt meget, hver gang vi begge er i huset. Vi siger “nej”, da vi simpelthen ikke kan holde den utrolige larm ud. Selvfølgelig må han snakke, larme og råbe af begejstring, men de råb, han kommer med, er utilfredse råb. Han kan råbe sig gennem en weekend, men som sagt kun når vi begge er sammen med ham. Nu er vi begyndt at sætte ham i kravlegården et par minutter, når han bliver ved med at råbe, men jeg ved ikke, om det er godt eller skidt. Jeg er stadig på barsel, og når jeg er alene med ham, er der ingen problemer, hverken med at spise, sove, lege, hygge, slappe af eller lignende. Vi synes, vi stort set sender de samme signaler til ham, men han virker urolig og forvirret, når vi er sammen med ham begge to. Hvordan “kurerer” man far-sygen, der blandt andet også resulterer i, at han bliver stik-tosset, hvis jeg tager ham op,

når hans far er hjemme? Hans far kan heller ikke lægge ham i seng, da han slet slet ikke kan falde til ro, hvis far sidder i værelset, og i øvrigt følger alle de ritualer, som jeg til dagligt bruger med stor succes. Hvordan fortæller vi ham, at det ikke er i orden konstant at råbe herhjemme? Vi aner ikke, hvordan vi skal gribe det an og håber på lidt hjælp fra jer. De timer og dage, som skulle være hyggelige og rare, er endt med at blive meget frustrerende og anspændte. SVAR Du fortæller, at jeres dreng er rolig om dagen, når du er alene med ham, men skifter temperament, lige så snart I er sammen med hans far. Hvordan er han alene sammen med Far? På en eller anden måde råber jeres dreng på fars udelte opmærksomhed. Hvis far, når han kommer hjem, i ½ time udelukkende koncentrerer sig om sin søn uden at beskæftige sig med at tale med dig, læse email, drikke kaffe eller hvad han nu er optaget af ved hjemkomsten, vil jeg tro, det kunne hjælpe.

Skal vi ignorere vores søns raserianfald? Min samlever og jeg har diskuteret, hvorvidt vi skal ignorere, når vores søn på godt 2 år får et af sine raserianfald. FORTSÆTTES


Få en dejlig babypakke

gratis (+39 kr. i porto og ekspedition)

værdi

:

+

327,Skønt puslingetæppe fra Hjorth i super blød kvalitet. Værdi: 249 kroner.

+

Legehæfte fyldt med gode idéer til sjove lege med din baby. Værdi: 29 kroner.

Farverig blomst fra Lamaze med knitrelyde i bladene, som stimulerer dit barns sanser. Værdi: 49 kroner.

KLIK HER og bestil din gratis babypakke


Han er normalt en glad og nysgerrig dreng, der er godt udviklet både motorisk og sprogligt. Men indimellem bliver han altså bare så hidsig, at vi nærmest ikke kan komme i kontakt med ham. Det sker typisk, hvis vi siger nej, og han selv mener, at han vil noget andet. Det er som om, han overhovedet ikke respekterer et nej hverken fra os eller dagplejemoderen. Vi mener ikke selv, vi overforkæler ham. Han ved, han er elsket, men at mor og far er dem, der bestemmer. Det er så det, om vi, når han bliver rasende og skriger eller står og stamper i gulvet, bare skal lade ham rase ud uden at blande os? I aftes var det om, hvorvidt han skulle have 4 forskellige stykker mad på sin tallerken, uden at ville spise af det. Han fik 3 slags (en af gangen), inden vi sagde stop, men her er uenigheden så. Skal vi efter at have sagt nej skælde ud over opførslen, eller bare sige nej og ignorere hans raseri? Er det at blive sat på værelset en løsning, eller vil det gøre det værre? SVAR At sende ham op på værelset er en utrolig dårlig løsning. Han skal heller ikke rase ud. Tag ham op på skødet, selv om han gør modstand og stritter imod. Hold om ham og tal beroligende til ham, til han slapper af.

Et eksempel: I er ude at købe sko. I peger på et par blå sko. Han får øje på nogle andre sko med Byggemand Bob på, inden han rigtig ser dem, I har taget frem. Da skoene er lige fornuftige og prisen OK, får han efter lidt snakken frem og tilbage lov at vælge Byggemand Bob skoene. Nu ser han imidlertid rigtigt på den sko, I havde valgt, og oplever, at han faktisk synes, de er sejere. Der var måske Batman på. “Jeres” sko er altså mere spændende. Han har stor lyst til at sige: “Nej, jeg vil alligevel gerne have ‘jeres’ sko”, men han kender ikke konsekvensen, hvis han vælger om. Han fastholder sit valg. Selv hvis I spørger, om han nu er helt sikker på, at det skal være Byggemand Bob, kan han ikke gennemskue, at I dermed giver ham lov til at vælge jeres sko uden at tabe ansigt.

Nu har I konflikten. Han bliver rasende, selv om han har fået sin vilje. Han er rasende over, at han står i et dilemma. At få det, han peger på, samtidig med, at han hellere ville have de andre.

Hun skal stoppes NU, inden hun tager magten i hjemmet.

Jeres dreng er 2 år gammel. Han er på det stadie i sin udvikling, der tidligere blev kaldt trodsalderen. Det er den periode, hvor han skal forme sit eget jeg for at udvikle sig til en selvstændig person og samtidig frigøre sig fra symbiosen med specielt sin mor. Han er altså ved at lære sig selv at kende. En af måderne, han gør det på, er ved at prøve, hvor langt I tillader ham at gå, inden I reagerer, i forskellige situationer. Det sker blandt andet ved, at han siger det modsatte af jer. I vil opleve, at han ofte i enkelte situationer virker som om, han har fortrudt sit første valg men alligevel holder fast ved det.

Vi voksne havde måske købt begge par sko. Specielt hvis ikke vi kunne vælge og syntes, at begge par var lige smarte og anvendelige. Det valg kan jeres dreng ikke tage. Han må give udtryk for sin frustration ved at rase ud.

Prøv at se det med hans barneøje, samtidig med I vugger og beroliger ham, når I har taget ham på skødet. Han skal ikke have begge sko. Han skal føle, I forstår ham, og at det kan være svært at være ham. Den bedste løsning med madderne er at stoppe ham, inden han kommer i konflikten med at tage uden at spise. Opstil nogle rammer for ham, når I sidder til bords. “Du må selv vælge, hvilken mad du vil have”. Hvis han vil have en til på tallerkenen: “Nej, når den er spist, må du vælge en til”. Sig nej først. Han hører ikke resten af sætningen. Fjern hans hånd, når han selv vil tage en anden mad til. Bliv ved med “Nej”. Vær konsekvent. Tag ham på skødet og fortæl ham: “Du har valgt den, nu spiser du den, jeg ved du kan lide den” og “det kan godt være, du fortrød og hellere ville have nabomaden, men nu


spiser du den første”. Konsekvent handling respekterer børnene altid i sidste ende. Hvis I begynder at bløde op og sige “nå, så tag den da”, bliver han usikker på jer, og grunden for næste konflikt er lagt. Er han ikke sulten, så lad ham være. Han skal dog ikke have andet end det, der er serveret.

MIN DATTER på 10 måneder HAR ET voldsomt temperament Min kæreste og jeg er ved at gå ud af vores gode skind og aner simpelthen ikke, hvad vi skal stille op. Vores datter på 10 måneder er en meget aktiv pige. Hun har til gengæld også masser af temperament. Hvis hun ikke får sin vilje, smider hun sig bagover, skrigende og skummende, og hun bliver ved, indtil hun får sin vilje. Vi ved ikke, om hun endnu forstår, hvis vi siger “NEJ!” eller “STOP!”, eller om vi blot vil gøre ondt værre. Hvornår bør man påbegynde opdragelse? Skal vi føje hende, eller er det OK at lade hende rase ud? Vi snakker med hende, når hun er gal, prøver at trøste, vise hende spændende ting, synge en sang, men lige meget hjælper det. Vi er begge ret frustrerede. Jeg har tit selv lyst til at råbe og græde, men jeg gør det naturligvis ikke, da det blot vil gøre ondt værre. Hvad skal vi gøre? SVAR Hun skal stoppes NU, inden hun tager magten i hjemmet. I gør desværre den fejl, som alle gode forældre: I snakker til hende, som om hun er jeres ligesindede. Hun er 10 måneder gammel. Hun har lært, at når hun kaster sig bagover, sparker, vrider sig og skriger, så få hun lov. Men hun tænker ikke “nu skal jeg snørre mine forældre ved at gøre x”. Det er hun slet ikke moden og udviklet nok til. Da hun var spæd, græd hun, når hun var sulten, våd o.l. Når de behov var dækket, var hun tilfreds. Efterhånden som hun udvikles, danner hun nye erfaringer. Denne er den seneste.

“Nej” er et udemærket ord. Kun NEJ. Ikke lange sætninger. Hun hører dem ikke - specielt ikke når hun er hidsig. I kan forklare, når hun er blevet rolig, med enkelte og få ord, men JA eller NEJ skal være det første ord i sætningen. Resten glemmer eller hører hun ikke. Derfor skal ordene gentages om og om igen. Den 1-årige kigger tilbage, når den er ved at pille bøger ud af reolen, ting den ikke må. “Ser de mig, nej så piller jeg bøgerne ud af reolen”. Forældrene kommer, siger nej, sætter bøgerne på plads, mens de siger “nej, det må du ikke” og går igen. Ligeså snart forældrene vender ryggen til, starter barnet forfra på historien, ser tilbage, hvis forældrene er der, får de et sødt afvæbende smil, mens barnet prøver, om den alligevel godt kan pille bøgerne ud. Hverdag med et lille barn er gentagelser. Om igen. Nye ting, der pilles ved, men samme historie. Barnet lærer efterhånden, at det og det må det ikke. Det er opdragelsen. Når barnet komme ud blandt andre, på restaurant etc., lærer den, hvordan man skal sidde og spise. “Learning by doing”. Samtidig rettes barnet til og får at vide “ja, det var godt” og “nej, det må du ikke”. Er barnet et stærkt barn som jeres datter, er det vedvarende i sit forsøg på at få lov. Men hun tænker stadig ikke “jeg gør dette for at tage magten eller for at straffe mine forældre”. Så langt er hendes tankeudvikling ikke. Når hun kaster sig bagover, hviket er en ret normal reaktion, og hendes kraftige måde at sige “jeg vil ikke”, skal I tage hende op, sidde med hende på skødet og holde fast om hende med armene. Selv om hun vrider, sparker og snor sig. Hold fast om hende, mens I aer hende på kinden. Kys og knus hende. Hvisk beroligende ord i øret. Efter nogle laaange minutter, vil hun slappe af. Svedig, små-grædende, mørkerød i hovedet. Fortsæt med at sidde med armene om hende, mens I vugger hende og fortsat taler beroligende, til hun er helt rolig. Måske falder hun i søvn bagefter af bar udmattelse. Gentag dette, hver gang hun får sine “anfald”. I viser, I bryder jer om hende og elsker hende. I giver hende tryghed og varme. Samtidig viser I, at det er jer, der bestemmer. Held og lykke med det.


UDSTYR

sutter med

navn


Alle kender til problemet med, at børnenes sutter bliver vÌk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Med Navnesutten er dette ikke lÌngere et problem.


PERSONLIGE SUTTER MED DIT BARNS

NAVN

I mange år har man forsøgt at holde styr på børnenes sutter ved at skrive barnets navn på dem eller påklæbe et navneskilt. Men desværre holder ingen af delene til at blive kogt, og efter et par kogninger er tuschen falmet eller skiltet faldet af. På Navnesutten.dk får man sit barns navn indgraveret, og ud over at det ser flot og personligt ud, holder det også kogning efter kogning. Den personlige navnesut er smart at have i institutionen, hvor sutterne ofte havner på gulvet og ikke altid finder tilbage til den rette ejermands mund. Nu kan pædagoger og forældre se barnets navn på sutten, og udover det daglige sutkaos mindsker Navnesutten også risikoen for, at børnene får hinandens sutter med dertilhørende bakterier i munden. Navnesutten sætter også en stopper for forsvindende sutter, da det er nemt at genkende børnenes sutter. “Når jeg hentede min søn Frederik i vuggestuen, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund”, fortæller indehaver Pia Callesen fra Navnesutten.dk.

“Derfor gik jeg på udkig efter en sut med navn. Men i alle butikker var svaret det samme, at jeg skulle købe en tusch og skrive navnet på sutten. Derfor besluttede jeg mig for, at det for alle forældre skulle være muligt at købe en kvalitetssut med deres barns navn indgraveret, så det ud over at se flot ud også holder til kogning”. “Det viste sig, at sutte-problematikken var et større problem i hverdagen, end jeg havde regnet med. Næsten hver dag bliver jeg kontaktet af forældre og pædagoger, der roser opfindelsen. De siger, at Navnesutten har gjort deres hverdag nemmere, hvilket gør mig utrolig glad”, fortæller Pia Callesen. Hvad der først var ment som en bibeskæftigelse, blev efter et par måneder en levevej, og knap 1 år efter åbningen af Navnesutten.dk, startede Pia Callesen salg af Navnesutter i USA. “Da vores familie i USA hørte om Navnesutten, spurgte de mig med det samme, om amerikanerne ikke også skulle kunne drage fordel af min opfindelse. Sutkaos, suttebytteri og forsvindende sutter er også et velkendt problem i USA, og på trods af landets ry for at være et af de mest innovative i verden, var der endnu ingen, der havde opfundet en navnesut”.


Navnesutten har stille og roligt spredt sig til andre lande, og nu kan man bestille Navnesutten i hele 13 lande. Også i Hollywood har Navnesutten vundet mange hjerter. Den er blandt andet blevet udvalgt til at være med i den glamourøse gavepakke, der uddeles til de Emmy Awards nominerede, såsom kvinderne fra Desperate Housewifes og Kiefer Sutherland. Også stjerner som Nicole Richie, Matthew McConaughey, Heidi Klum og Seal er på listen over de forældre, der er faldet pladask for Navnesutten. At denne nye idé skulle blive en verdensomspændende succes havde hun dog i sin vildeste fantasi ikke turdet håbe på, da ikke engang sutproducenterne troede på hendes idé. “Jeg er meget stolt af, at jeg turde tage chancen med Navnesutten. Jeg satsede alle mine sparepenge, selvom der ikke var mange, der troede på min idé. Grunden til, at det lykkedes for mig, er nok, at jeg troede på idéen og arbejdede hårdt for at få den til at virke”, slutter Pia Callesen. Nicole Richie med datteren Harlow med en Navnesut i munden

Sutterne er godkendte kvalitetssutter. Prisen for 3 Navnesutter ligger på 65-80 kroner afhængig af model. Navnesutten fås i anatomiske, symmetriske og runde sutter i flere forskellige drenge- og pigefarver med enten udadvendt eller indadvendt skjold. Der er mulighed for indgravering af op til 3 liniers tekst på Navnesutten.

Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutterne. BRUG KODEN SEPTEMBER10 OG FÅ 10% RABAT PÅ DINE NAVNESUTTER. KODEN GÆLDER TIL OG MED DEN 31. OKTOBER 2013.


CAKE SMASH Den perfekte første fødselsdag hos fotografen.

Den første fødselsdag er noget helt specielt, og den skal selvfølgelig fejres med manér. En utraditionel fødselsdag kunne være at tage til fotografen til en Cake Smash. Det er en hylende sjov og uforglemmelig måde at fejre den første fødselsdag og samtidig få taget uforglemmelige billeder, man kan grine og smile af igen og igen. Vi var med på sidelinjen, da Olivia fejrede sin 1 års fødselsdag hos Marylou Studio. Der var pyntet op med farverige flag og bagt en kæmpe cupcake, som indbød til at blive spist (og smadret).t til den først.

Jeg prøver lige at prikke lid

Uhm, man kan spise pynte

n.

ryk med hænderne.

Se, man kan lave sjove aft

Ups, kagen gik i stykker.

n tromme på.

Hov, den her tingest kan ma


Sikken en fest! Hey, det er ret sjovt det hé

r!

FAKTA Fotografen sørger for en unik fødseldagscupcake og pynter op med flag. I kan selv være med til at vælge farve osv., så det bliver helt personligt. En Cake Smash session varer ca. 75 minutter. Se mere info og priser på www.maryloustudio.dk


shopping

NORDENS STØRSTE

BABYSHOP NU ENDELIG I

DANMARK

Nordens største børne- og babybutik er åbnet i Danmark.

Jollyroom fokuserer på branchekendskab, ekspertise og viden, så de kan give kunderne den allerbedste rådgivning ved køb af børne- og babyprodukter.

Jollyroom.dk tilbyder et bredt udvalg af børne- og babyprodukter med markedets største produktsortiment på lager for hurtig levering.

På de følgende sider kan du se et lille udvalg af produkter fra Jollyroom.

Netbutikken er altid åben og giver adgang til det komplette sortiment af kendte kvalitetsmærker.

Du kan se mange flere skønne ting til dig og dit barn på www.jollyroom.dk


1

2

SPAR

SPAR

1.200

400

3

4

SPAR

695

1: Beemoo Sport Kombo er en herlig barnevogn, der egner sig godt til den aktive familie. Kr. 1.795 se mere

2: Carena Travel Lux klapvogn, der drejer som en drøm takket være de smarte swivel-hjul. Kr. 995 se mere

3: Axkid Babyfix inkl. base. Universal autostol, der følger alle standarder. Til børn op til 12 måneder. Kr. 1.295 se mere

4: Troll vugge Sara. Klassisk, hvidlakeret trævugge med skinner, som gynger roligt fra side til side. Kr. 1.199 se mere


1

2

3

4

1: NG Baby højstolspude med bier. Giver støtte, når barnet vil begynde at sidde, men endnu ikke er stabilt. Kr. 239 se mere

2: The Buppa Brand vognpose Black Star. Herlig fleeceforet vognpose med flot og trendy design. Kr. 799 se mere

3: Sunshine Kids Warm ‘n Go. Super smart flaskevarmer til bilen. Kr. 99 se mere

4: Färg & Form gråt sengesæt med hvide skyer i retrostil. Fremstillet af 100% bomuld. Kr. 299 se mere


1

3

2

SPAR

164

1: The Tiny Universe jakkesæt. Kr. 379 se mere

2: BabyDan Sofie vugge hvid. Kr. 2.395 se mere

3: Didriksons flyverdragt Theron Coverall navy. Kr. 835 se mere

4: BabyBjörn Carrier One bæresele. Kr. 1.395 se mere

4


1

2

3

4

SPAR

1.000

1: NG Baby puslepude DeLux med stjerner. Ekstra luksuriøs og komfortabel puslepude med frottéunderlag. Kr. 369 se mere

2: Herlig Färg & Form rosa body med skyer i 100% bomuld. Fåes i flere forskellige farver. Kr. 179 se mere

3: 7 A.M. Enfant DouDoune brun kørepose til de mindste. Med flere smarte funktioner. Kr. 795 se mere

4: Crescent Classic kombivogn med ovalt letvægtschassi i aluminium. Regnslag medfølger. Kr. 4.995 se mere


1

3

SPAR

2

SPAR

4

400

100

SPAR

296

1: Philips Avent elektrisk prystpumpe med 3 pumpeindstillinger, der varsomt stimulerer mĂŚlkeproduktionen. Kr. 1.199 se mere

2: Beemoo rejseseng med netsider. Kan ogsĂĽ anvendes som praktisk ekstraseng. Kr. 399 se mere

3: BabyDan vuggehimmel med hjerter skaber ro og afslappelse. Passer til vugger af standardstørrelse. Kr. 299 se mere

4: Pabobo Barbapapa Karusel er en fin natlampe med en roterende Barbafamilie som motiv. Kr. 699 se mere


børnesko

DET BEDSTE TIL DIT BARNS

FØDDER På Easyshoes.dk finder du et stort udvalg af lækre sko til dit barn - alt lige fra begyndersko og hjemmesko til vinterstøvler og gummistøvler.

196

SPAR 20%

EN FANT HJEMEMSKO Skind hjemmesko med velcrolukning til de mindste børn. Sålen er af læder med to store felter med gummi, så de er skridsikre. Findes i både brun og sølv.

196


SKOfus Prewalker

kæmpe UDVALG AF SKO TIL DIT

BARN

Denne prewalker fra Skofus, som er den sko, du skal vælge til dit barn, når barnet selv kan gå, er lavet med et overmateriale samt inder- og ydersål af skind og en lunende foring i tekstil. Ydersålen er skridfast med de påsyede PU-motiver, der sikre, at dit barn står bedre fast. Prewalkeren er en perfekt begyndersko, der ikke støtter flere steder, end den må, og giver med dens helt flade indersål de bedste betingelser for, at dit barn selv udvikler trædepuder og svang m.v. Til skoen medfølger ekstra snørebånd, enten tofarvet eller ensfarvet. Fåes i sølv, bronze, brun og sort.

345

345

545

545

ECCO MIMIC God og solid børnesko med comfort sål, som kan bruges til adskillige udendørsaktiviteter. Skoen er med velcro og fast hælkappe, der støtter barnets hæl/ankel, som den skal. Sålen er fleksibel og blød, hvilket gør den nemmere for børn at lege i


345

SKOfus termostøvle Praktisk termostøvle fra Skofus i PU. Støvlen har termoeffekt helt ned til minus 36 grader. Støvlen er lækkert foret og kan vaskes i maskine på 30 grader. Det er en super praktisk støvle til sjap, og indersålen er udtagelig. Støvlen er selvfølgelig vandtæt, og den brede snue gør støvlen behagelig og giver plads til de små fødder.

smart

DESIGN

495

SKOfus pigestøvle I år har Skofus for alvor ændret deres design, så nyd denne flotte pigestøvle. Støvlerne er i år med SympaTEX, et 100% vandtæt lag mellem ydermaterialet og foret - til sammenligning med Gore-Tex.


Se mange flere lækre sko og støvler til dit barn på

ECCO snowride

www.easyshoes.dk

Super lækre vinterstøvler med varmt foer og GoreTex membran, så fødderne altid er tørre.

695

695 645

EFTERÅRS

NYHED

ECCO Track Uno Nem for børnene at komme i. Der er lynlås på indersiden og snøre foran til at spænde støvlen helt ind til benet. 100% vandtæt og 100% åndbar. I vinterstøvler med GoreTex er det en fordel for barnets fod at bruge svedtransporterende strømper med max 6% uld. Det forhindrer barnet i at få kolde og våde fødder, idet sveden kommer ud af strømpen og ud af støvlen.

645


BABYNAVNE

DET HEDDER

de kendtes børn Ofte er de kendte med til at skabe navnemode, når de får børn. Her kan du se, hvilke navne en række kendte danskere har givet deres børn. Måske bliver Agnes, Cassius og Fleur hotte babynavne i de kommende år?

MORTEN RESEN: sofia TV-vært Morten Resen blev i december 2012 far til en pige, der fik det populære navn Sofia. Hele 552 piger fik navnet i 2012, og det indtog derfor 1. pladsen over de mest populære pigenavne.

IDA CORR: cassius Den smukke sangerinde Ida Corr blev i april 2012 mor til drengen Cassius. 3 drenge fik navnet i 2012, og der er i alt 18 drenge med navnet Cassius i Danmark.

PILOU ASBÆK: agnes Nytårsaften 2012 blev skuespiller Pilou Asbæk far til en lille pige, som kom til at hedde Agnes. Navnet blev givet til 266 andre piger sidste år, og det indtager plads nr. 25 over de mest populære pigenavne.

RENE DIF: Hailey Kamille 45-årige René Dif var med under hele fødslen, da hans kone Rikkemaija fødte hans tredje barn - en velskabt pige. Datteren har fået det smukke navn Hailey, som hun kun deler med 36 andre i Danmark.


BILLE AUGUST: Aya Anemone Vanen tro har instruktør Bille August valgt et navn, der starter med A, nemlig Aya. Bortset fra datteren Melina begynder alle hans 8 børn med A: Albert, Amaryllis, Anders, Adam, Asta og Alba.

LYKKE MAY: Shooter Sandhed Med valget af det noget særprægede navn Shooter, og det mindst ligeså mærkelige mellemnavn Sandhed, er model Lykke May sikker på, at hendes søn ikke kommer til at dele sit navn med andre i Danmark.

JIMMY COLDING: fleur Forsanger Jimmy Colding fra bandet Zididada har valgt det smukke navn Fleur til sin datter, som betyder “blomst”. Der er i alt 68 med navnet i Danmark.

LE GAMMELTOFT: Filippa DJ Le Gammeltoft var hurtigt klar over, at datteren skulle have navnet Filippa, som ligger nr. 30 på listen over de mest populære pigenavne. Det flotte navn deler hun med 1.475 andre danskere.

RASMUS WALTER: milo Den populære sanger (og Helena Christensens ekskæreste) Rasmus Walter, som hitter med sangen ”Endeløst”, er blevet far til en dreng, som har fået navnet Milo. Navnet deler han med 328 andre danskere.

FLERE KENDTES BABYNAVNE Vil du se, hvilke navne andre kendte har givet til deres børn? Her kan du blandt se, hvilke navne kendte danskere som Robert Hansen, Anne Linnet og Tina Dickow har valgt til deres børn.


INDRETNING

SKØNNE TING TIL BØRN OG DERES

VÆRELSER På Kidshome.dk finder du et stort udvalg af inventar og møbler til børneværelset, samt legetøj til de mindste. Baggrunden for Kidshome Design er ønsket om at udvikle og producere smukke, sjove, lækre, moderne og bæredygtige produkter til børn og børneværelser. En stor del af produkterne er fremstillet af 100% økologisk bomuld af den højeste kvalitet. Bomulden er GOTS-certificeret, som er den ypperste certificering inden for økologisk bomuld. Alle Kidshome Designs økologiske stofvarer såsom sengetøj, lagner, amme- samt puslepuder er således fremstillet af GOTS-certificeret bomuld.

På de følgende sider kan du se et udvalg af de skønne produkter fra Kidshome.dk.

2

1


1: Sebra Kili seng. Flot hvidlakeret tremmeseng, der kan trækkes ud, så den kan bruges som både baby- og juniorseng. Kr. 4.599 se mere

2: Lækket hæklet Sebra børnetæppe i lilla og pink nuancer. Håndlavet i 100% bomuld. 120 cm. Kr. 699 se mere

DET BEDSTE

TIL BØRNEVÆRELSET


1

2

3

WALLSTICKERS Wallstickers er fantastisk vægudsmykning. De giver liv og stemning i rummet på et øjeblik, er nemme at sætte op og pille ned, når indretningen skal ændres, og koster ikke alverden. På Kidshome.dk finder du wallstickers i mange forskellige designs og motiver, som pynter på ethvert børneværelse som udsmykning og hyggelig indretning.

MELAMIN Kidshome.dk har også et stort, farverigt udvalg i melamin service med forskellige motiver og designs. Melamin er et super materiale til de små. Det er let, holdbart og uden phthalater, farvestoffer og andre former for skadelige stoffer - og så kan de komme i opvaskemaskinen igen og igen.

1: Wallstickers med et bredt udsnit af hyggelige skovdyr såsom pindsvin, ugle, egern, bambi, mus, fugle og brumbasser. Kr. 85 se mere

2: Wallstickers med prinsesseslot, prinsesse, hendes hest og pegasus, lille alf, sommerfugle, hjerter og blomster.

4

Kr. 85 se mere

3: Skøn wallsticker med 3 ugler, træ og blomster. Kr. 66 se mere

5 UDEN PHTHALATER!

4: Super sødt service fra Sebra til drenge med skovens dyr, såsom snegl, ræv, fugl, svamp og bambi. Kr. 29-49 se mere

5: Samme sæt til piger. Alle dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Kr. 29-49 se mere


1: Knagerække bestående af hvidlakeret metalstativ med 10 kugler i farvet, lakeret træ i 5 flotte farver. Malingen er naturligvis giftfri, og der medfølger skuer samt rawplugs til montering.

1

Kr. 85 se mere

2: Fantastisk håndlavet træpuslespil i 3D formet som forskellige dyr. Kr. 199 se mere

3: Lækkert håndlavet børnetæppe med flotte lilla og pink striber fra danske Sebra. Kr. 699 se mere

TÆPPER Et flot gulvtæppe på børneværelset både luner og pynter. Tæpperne fra Kidshome Design er stærk kvalitet, som både passer til de mindre og lidt større børn.

knager Fine grafiske knagerækker i multifarvede knager, som liver op på ethvert børneværelse.

2

SUPER GAVEIDÉ

Tæpperne matcher tidens hotte farver, og de kan let sættes sammen med andet pyt og indretning til børneværelset. Tæpperne er enten hæklede bomuldstæpper eller tuftede tæpper, som alle er produceret i høj kvalitet og er slidstærke trods daglig brug på værelset.

3

pynt Træpuslespil fra Ecowoods. Super skønne håndlavede figurer i træ fra Ecowoods. Dyrene er fremstillet i den lækreste kvalitet, og de er kun behandlet med naturlige produkter såsom BeesWax eller brasiliansk nøddeolie.


2

1

sengetøj Lækkert økologisk sengetøj til baby, junior samt børn fra danske Kidshome Design, Materialet er 100% økologisk bomuld i meget høj kvalitet med knapper lavet af økologiske kokosnøddeskaller. I shoppen på www.kidshome.dk kan du finde et stort udvalg af sengetøj fra Kidshome Design og andre mærker som Sebra, Ej Sikke Lej m.fl.

KURVE SÆKKESTOLE Sækkestolen er fremstillet af det blødeste babyfløjl i 100% bomuld. Fyldet er højkvalitets danske krøyer kugler, som er 100% fri for skadelige brommerede flammehæmmere, som gør, at produktet ikke kan brænde. Fyldkuglerne ligger beskyttet i en separat inderpose. Betrækket kan tages af og maskinvaskes på 40 grader eller rengøres med almindelig støvsugning.

1: Sækkestol til børn fra 2-10 år. 90 cm i højden og 65 cm i diameter. Kr. 249 se mere

2: Skønt retro sengetøj med seje racerbiler eller søde babushkaer. Kr. 199,95 se mere

3: Flot opbevaringskurv i naturflet til legetøj, tøj, bøger m.m. fra Kidshome Design. Kr. 99 se mere

Kidshome Designs håndflettede kurve fåes i 2 forskellige farver. Kurvene er fremstillet af majsblade, som er et overskudsprodukt og derfor meget miljørigtigt, og indfarvet med giftfri farve. Kurvene passer i standard reoler fra f.eks. Ikea.

3 FÅES OGSÅ I BRUN


LEGETØJ

2

Du finder også et stort udvalg af legetøj hos Kidshome, heriblandt Lamaze, som er kvalitetslegetøj, der udfordrer læringen hos de mindste og har indbygget forskellige overraskelser i form af lyde, knitren, musik etc.

ET HIT TIL DE SMÅ

KLIK HER og se mere babylegetøj

1 3

byklipklap Kidshome fører desuden de fantastiske foldemadrasser og børnestol fra byKlipKlap. Foldemadrassen kan bruges allerede fra babystadie til motorisk træning. Fyldet er lavet af øko-tex certificeret koldskum, som holder formen, og betrækket kan let rengøres med støvsugeren. Madrasserne og stolen fås med forskelligt stof og knapper. Se hele udvalget på www.kidshome.dk

1: Solid kanin rider med betræk, der kan tages af og vaskes. Sjov løbecykel til de mindste.

4

Kr. 249 se mere

2: Dukkevogn fra danske Sebra i en flot naturfarve. Dukkevognen er i høj kvalitet og uden tvivl en drøm for enhver pige. Madras medfølger. Kr. 599 se mere

3: Sjov og underholdende aktivitets skildpadde fra Lamaze med mange farver og sjove aktiviteter, som stimulerer og underholder de små. Kr. 89,95 se mere

4: Super legemadras til små og større børn, hvor foldemulighederne udfordrer børnenes fantasi. Er velegenet til tumlemadras, puf til voksne, puf med ryglæn til højtlæsning osv. Kr. 2.399 se mere

FÅ 15% RABAT Oplys rabatkoden “MinBaby” og få 15% rabat på alle produkter, når du shopper på kidshome.dk. Tilbudet gælder til og med den 30. oktober 2013.


børnetøj

DET BEDSTE TØJ TIL DIT

BARN Papfar dropper teenagerne. Ændringer i efterspørgslen som følge af nye tendenser slår nu igennem hos det danske tøjmærke Papfar, som dropper kollektionerne til voksne og teenagere og udelukkende koncentrerer sig om at udvikle og brande tøj til børn fra 0-12 år.


NYT BRAND

TIL BABYER OG BØRNEfter godt 9 år med fuld skrald på, har danske Papfar besluttet at droppe kollektioner til teenagere og voksne. I stedet vil virksomheden udnytte brandets stærke identitet til at skabe succes på baby- og børnetøjsmarkedet.

Kendetegnet og værdien af Papfar som brand er opstået blandt andet ved kvaliteten i metervaren, det simple eksklusive udtryk kombineret med en casual pasform. Dette er nogle af de kerneværdier, Papfar fortsat sætter i højsædet.

Den succes, Papfar havde i begyndelsen, hvor brandet på kort tid fæstnede sig i de unges bevidsthed, og hvor en simpel hættetrøje solgte i mere end 200.000 eksemplarer på blot 2 år, er i dag historisk.

Derudover skal der krydres med mere designorienterede styles, hvor der peppes op med print, grafik og sæsonafhængige farver, og de enkelte styles kan matches på kryds og tværs.

Papfar er med andre ord ude i en totalt turn aroundproces.

Stilen kalder de selv for American Appeal; den amerikanske, afslappede livsstil, som ikke er tutte-nuttet, men som heller ikke har totalt rå rock attitude - der er mere surferparadis end sweet romance i stilen.

Firmaets nye mål er at komme bredt ud i de nordiske lande med en kollektion, som dækker styles i bomuld, jersey, velour og uld.

Papfar er et casual fashion koncept, som ligger mere op ad sportstøj end jeans. Papfar skal køre videre med sine basiskollektioner, hvor en række styles fås i basisfarverne sort, hvid, grå og navy.


Kollektionerne tager udgangspunkt i en række basisvarer, sådan som Papfar altid har gjort det. Fundamentet er simple, rene styles - sweatshirts, joggingbukser, bodystockings, leggings og t-shirts - suppleret med brandskabende designserier, hvor der kobles freelance-designere på de enkelte sæsoner, så der hele tiden er grobund for fornyelse.

Papfar har været nødt til at tænke mere målrettet i deciderede pige- og drengekollektioner, fordi deres oprindelige unisex-produkter fik sværere og sværere ved at blive afsat. Mænd og kvinder har ikke længere lyst til at gå i ens hættetrøjer og toppe, og derfor skelner Papfar nu skarpt mellem dreng, pige, baby og barn.

Papfar vil til stadighed levere en højkvalitetsvare, som ikke kan vaskes i stykker. Produktionen foregår i Tyrkiet, fordi man derfra kan få en hurtigere levering. Men nogle sæsonvarer vil hen ad vejen blive produceret i Kina.

Mænd og kvinder har ikke længere lyst til at gå i ens hættetrøjer og toppe, og derfor skelner Papfar nu skarpt mellem dreng, pige, baby og barn.

Uld er det bedste valg til dit barn Dit barn sover bedre i uld, leger bedre i uld og bliver mindre syg i uld. Ved produktion af baby- og børnetøj er valg af materialer vigtigt. Derfor fokuserer Papfar Kids meget på, at det skal være de bedste materialer, der både skal være behagelige og funktionsrigtige for barnets trivsel i både søvn og leg. Alt Papfar Kids uld (100% uld og uld/bomuld) er udviklet fra den fineste og blødeste Merino kvalitet og økotex 100 certificeret, som er en garanti for, at varerne er lavet forsvarligt. Det kan desuden tåle maskinvask.

Man har brugt uld siden tidernes morgen - ikke kun fordi man ikke havde så mange materialer at vælge imellem, men fordi det var en kendt sag, at uld var fantastisk godt til at fremstille tøj af.

Aircondition-effekt Uldens egenskaber er mangfoldige, og vi kender også allesammen i hvert fald nogle af de super gode egenskaber, uldtøj har. Men vidste du f.eks., at uld tempererer mere, end det varmer? Uld holder både varme inde og ude - eller sagt på en anden måde: Uld holder kroppens temperatur. Barnet bliver hverken iskoldt eller overophedet med en ulden undertrøje inderst på kroppen. Uld er også vandafvisende. En god tyk ulden sweater kan fungere som en regnfrakke, fordi vandet preller af, så man forbliver tør indenunder.At uld kradser, er ikke nødvendigvis rigtigt mere. Uldfibre er hår med en slags beskyttende skæl og modhager. Jo flere ”skæl”, jo mere kradser det, men jo nemmere er det også at holde rent. Skællene beskytter ulden mod snavs, der for det meste er lige til at børste af. Modhagerne gør, at fibrene kan holde sig sammen. Jo flere modhager, jo større evne har ulden til at filtre. Uld fra forskellige racer har forskellige egenskaber, og derfor er det vigtigt at vælge uld fra den race, hvis uld passer bedst til formålet.

Vedligeholdelse af ULDTØJ Man har altid sagt, at uldtøj skal vaskes så lidt som muligt, men i dag kan man få kvaliteter, der kan vaskes i maskine. Uld indeholder lanolin, og har man meget rene uldvarer med stort lanolinindhold, er de stort set selvrensende, og bør derfor ikke vaskes så ofte, da man ellers kan ødelægge uldens naturlige lanolinindhold. En uldsweater har godt af en god gennemluftning og børstning. Aller bedst er et par timer på tørresnoren i frostvejr.


I dag behandles mange uldgarner, så de kan maskinvaskes og mod møl, men jo mere behandlede uldvarer er, jo mere mister de af deres egne gode kvaliteter. Den bedste beskyttelse mod møl er at opbevare dine beklædningsdele af uld i lukkede papirposer - især når de ikke bruges om sommeren, der jo er møllenes yngletid.

Hvornår er uld bedst? Før i tiden sagde man, at man skulle bruge uldtøj i de måneder, der indeholder ”r” - det vil sige fra september til april. Der er vejret mest omskifteligt, og uld er det eneste materiale, der kan klare alle omskift fra regn, blæst og til sol. Børn med tendens til bronchitis, hoste eller forkølelse burde altid have uldent undertøj på. Det samme gælder kvinder, der ammer eller har brystbetændelse, samt allergikere.

Se alt det skønne tøj fra Papfar til børn fra 0-12 år på www.papfar.com

FAKTA OM PAPFAR KIDS ULD * Papfar Kids uld er lavet i den fineste merino kvalitet (19 micron).

* Papfar Kids uld er økotex 100 certificeret. * Papfar Kids uld kan maskinvaskes. * Dit barn sover bedre i Papfar Kids uld. * Dit barn leger bedre i Papfar Kids uld. * Dit barn bliver mindre syg i Papfar Kids uld. Papfar Kids uld er naturens egen aircondition, der sikrer velvære for dit barn.

*


GULDKORN

DAGENS

smil

te ting. Her har vi es ov sj de r ge si rn bø re kæ De sagt af børn. rn ko ld gu å sm af t ke bu samlet en

Man får mange gode kommentarer i Børnehuset (integreret vuggestue og børnehave), hvor min nu 1½-årige søn går. En morgen, hvo jeg afleverer ham, siger en 4-åri r pige, at han er en værre lille bølle.g Hendes mor retter hende og siger, at det er han jo nok ikke. Jeg kommenterer, at han jo nok er lidt af en bøllespire, hvortil pigen svarer sin mor: “Der kan du selv se – han er en spirende bølle!”.

min datter på Forleden spurgte ikke sminke 3 mig: “Mor, har du lige den ke på i dag?”. Nej, ik videre: “Har dag. Hun spørger ke på?”. Jeg far heller ikke smin ænd jo (for m forklarer hende, at er sminke. ug det meste) ikke br ener pigeIndlysende nok, m r: “Nånej, far barnet åbenbart, fo g det gør O bruger jo skæg!”. ldskæg. t han jo - et rigtig fu

Min søn på 2 år og 8 måneder har lidt svært ved at udtale F, så her hedder hans faster altså Pastor Laila. Den kommer nok til at hænge ved.

Vores æld ste dreng på 3 år h næsten li ar ge lært a t g å på toilettet ude n ble. En d a g, da han er med fa r derude for at lav stort, ud e bryder h a n nærmest glad og lækkersu lt en, efter have opd at aget brem s e s porene i sine unde rbukser: “ Se Far, d er pålæg er schokola d e i m ine underbukse r”.


r sidder Lillebror, Far og Storebro ker om, ved mogenbordet og snak han var hvad Storebror spiste, da r: “Hvad baby. Lillebror spørger Fa ?”. Far spiste jeg, da jeg var baby llebror svarer: “Du spiste mos”. Li ef ter sidder lidt og grubler, hvor så døde han spørger: “Far, var det eller levende mus?”.

Da min søn var 3 år, døde hans oldefar. Vi valgte og så at tage ham med til begr avelsen, da han var ret kn yttet til sin oldefar. Da vi sidde r i kirken og skal synge de n første salme, siger Viktor højlydt: “Skal Oldefar ik ke synge med?”. Alle fik vi st trukket lidt på smilebånd ene.

å 2 år min datter p e d e k k a sn n dt rge irt. Det var li sh Forleden mo tg o je ø un rskel på tr enen hjalp h ft a og jeg om fo m O . n e ll d jeg tå forske tidspunkt sto svært at fors t e å P j. tø e re vask rodede med at sorte hun sad og r o v h , e d n e y”, til h te hun. “Bod rg med ryggen u sp ”, ? je irt odyer. “Trø øje og en t-sh tr med nogle b n e e d n e h ilede g og viste t-shirten, sm forklarede je g to n u H . n e rskell virkelig for at vise fo s”. Jeg skulle su e “J : lt o st føle så grin. Og selv f a og sagde lig e g ri sk t a for ikke . beherske mig s herhjemme su Je i n u k u n gelig går vi

Min svigerinde og hendes da tter var ude og samle ind til Kræf tens Bekæmpelse. De hentede bø sserne nede i kirken, og da dagen var forbi, kunne pigen så ikke helt for stå, at de skulle afleveres dernede igen, da hun jo havde gået hele da gen og spurgt folk om bidrag til Præ stens Bekæmpelse!

datter Min mand og ren for var hos bage enbrød at købe morg lad komog snegle. G er ind mer min datt r, Mor, vi og råber: “Mo ”. har købt orme

LÆS FLERE GULDKORN Klik her for at læse flere sjove guldkorn fra børn.


personlige gaver

FIND DEN PERFEKTE

gode

gaver til børn

gaveidé

portrætmaleri

Portrætmaleri af foto - den perfekte julegaveidé til bedsteforældrene - eller dig selv. De smukke oliemalerier males af dedikerede kunstnere med udgangspunkt i dine originalfotos og ønsker. Maleriet skal bestilles i god tid. 2.495 kroner


En gave til en nyfødt eller en dåb er noget ganske særligt. Hvad enten du ønsker at give den første bamse, den sødeste lille kjole eller en pegebog med dyr, så bliver gaven ofte gemt og husket. Bamsen sidder måske forvasket på reolen efter mange år, kjolen bliver genbrugt til lillesøster, og pegebogen dukker op, når små børn kommer på besøg. Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt perfekte gave - og den kan du finde på webshoppen Abeungen.dk.

minimi - nyt hos abeungen Minimi er et nyt legetøjsmærke på det danske marked med skønne produkter til de 0-3 årige. Legetøjet har en stor legeværdi, og de søde designs appellerer til leg og knus. Minimi har fokus på, at legetøjet skal stimulere barnet og styrke finmotorikken gennem leg. Legetøjet er skabt af mødre, der har fingeren på pulsen mht. børns behov og ønsker, og kvalitet og sikkerhed er første prioritet.

Abeungen tilbyder et stort udvalg af kvalitetsprodukter til de 0-4 årige. Leder du efter den personlige gave med navn, har Abeungen mange skønne muligheder, f.eks. en sutteklud med fødselsdata, navn og stjernetegn eller dukker med navn på kjolen. Derudover finder du et stort udvalg i kvalitetslegetøj. Abeungen pakker gaven ind, skriver et kort og sørger for hurtig levering.

bondegård med dyr Sød og praktisk Minimi bondegård til de aller mindste. På bondegården er der et får, en kanin, et æsel og en ko. Derudover er der tre halmballer med dyrelyde. 219,95 kroner

dukkehus Bedårende dukkehus fra EverEarth med tilbehør. Forsiden inkl. døren i dukkehuset kan åbnes, og taget kan tages af, hvilket giver barnet utallige muligheder for leg. 339 kroner

kat i pusletaske Sødt sæt fra Minimi med katten Mia, der kan bæres i pusletasken. Der medfølger både børste og sutteflaske. Trykker du Mia på maven, siger den miav. 149,95 kroner


styrker barnets

motorik

Off Roader Eco offroaderen er lavet af bambus og vandbaseret maling. Super sej og robust. Bilen er 18 cm lang. 149,95 kroner

and med æg

Sødt trækdyr and med æg, der kan skilles ad, så blommen kommer til syne. Den søde and er let at trække med rundt på eventyr. En personlig gave med navn på. 178 kroner

bobles elefant Bobles dejlige elefant opfordrer både mindre og større børn til at udfordre balanceevnen. Elefantens symmetriske balancepunkt giver en fantastisk vippefunktion, som udfordrer og stimulerer det lille barn. Større børn kan både vippe og balancere på elefantens fødder. 899 kroner


dukkehus med navn Bedårende dukkehus med barnets navn på taget. En personlig og skøn gave, der vil sprede glæde i mange år. 398 kroner

jordbærkage

Sød jordbærkage i træ fra MaMaMeMo. Sættet består af i alt 14 stykker. Kagen kan deles og samles igen med velcro, og pynten kan tages af, så barnet kan dekorere på nye spændende måder. Der medfølger både kagefad og kagekniv. 112 kroner

EN personlig

GAVEIDÉ

komfur

Skønt køkken til den lille kok fra Le Toy Van. Køkkenet består af komfur og ovn med følgende tilbehør: Pizza, champignon, grøn peber, tomater, spejlæg, æg, skinke, bageplader, kasserolle, stegepande samt 4 forskellige køkkenredskaber. Et populært lille køkken, der hurtigt vil blive taget i brug. 989,95 kroner

Se mange flere fantastiske gaveidéer på www.abeungen.dk


KLIK HER og se flere cool-kidz produkter


COOL-KIDZ Lækker badeserie til børn baseret på økologiske produkter og uden skadelige stoffer såsom parabener, farvestoffer, kunstig parfume, silikoner, PEGs, SLS, lanolin og homonforstyrrende stoffer. Cool-Kidz er både til børn og voksne med det rene indhold og sjove look.

UDEN skadelig

KEMI

krible-krable shampoo Tea Tree olie er kendt for sin antibaktielle og forebyggende effekt med at holde grimme krible-krable dyr væk fra håret. Shampooen renser samtidig mildt hårstrået og nærer og styrker. Efterlader håret blankt og glat. 158 kroner

shampoo med jordbærduft Mild og rensende shampoo med duft af jordbær, der samtidig beskytter og styrker hårstrået. Velegnet til alle hårtyper. Duften er levnedsmiddelgodkendt og bruges også til fremstillingen af bolcher og vitaminpiller. 158 kronerinspiration

PINDSVIN ER DET NYE

UGLE

NY TREND PÅ VEJ

I de seneste par år har det været super trendy med ugler på alt fra babytøj og legetøj til udstyr og ting til børneværelset. Men nu er uglen så småt ved at blive fortrængt af et nyt dyr: Sig pænt goddag til pindsvinet!

pudebetræk

Lækkert pudebetræk i økologisk bomuld med masser af søde pindsvin. 183 kroner

bodystocking

Skøn hvid bodystocking med korte ærmer og pindsvin på brystet. Fåes også med lange ærmer. 86 kroner

uro Super sød uro med pindsvin, svamp og blomst af filt. Længde: 55 cm. 77 kroner


hårspænde

Sødt lille hårspænde med lysegråt eller brunt pindsvin samt en lille blomst lavet af filt. 19 kroner

vægur Smart (lydløst) vægur lavet af bambus. 321 kroner


bodystocking Lyserød bodystocking med pindsvin og blomst på maven. 92 kroner

hagesmæk

Smart hagesmæk i retrostil med pindsvin og æbler. 32 kroner

rangle Blød rangle hæklet med økologisk garn. Fåes i flere farver. 132 kroner


bodystocking Smart bodystocking i super lækker kvalitet med pindsvin på maven. 183 kroner


1

2

3

4

1: nusseklud Skøn nusseklud i retro-design med knitrelyd og holder til at sætte sutten fast samt masser af farverige dimser at røre ved. 57 kroner

2: uro Sød uro med 4 pindsvin og agern fremstillet af filt. Pindsvinene måler ca. 9 cm i højden. 344 kroner

3: bidedyr Perfekt at bide i og sjove ting at røre ved. Fåes i flere farver. 108 kroner

4: stof

Lækkert stof med pindsvin i forskellige farver og tryk til dine egne gør-det-selv projekter. Hvert stykke måler 110 x 50 cm. 68 kroner


wallstickers

Nuttede pindsvin lige til at hænge op på væggen. Fremstillet af vinyl, så de er nemme at få af igen. Fåes i mange farver. 86 kroner

uro Farverig uro med hæklede pindsvin, snegle, svampe og agern. 568 kroner


hagesmæk

Sød hagesmæk af super blød økologisk bomuld. 73 kroner

sutteholder Bedårende sutterholder med lille pindsvin af filt med lyserød sløjfe. 51 kroner


Skønne

BABYBILLEDER Et billede siger mere end tusinde ord.

Du har ventet og ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver af sted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme af sted til fotografen, er ikke altid det første, man tænker på med en baby i huset. Men kan man finde tid og overskud til det, kan man få taget nogle uforglemmelige billeder og forevige en tid, som aldrig kommer igen. For at få de gode billeder af din sovende baby, skal barnet helst være 5-10 dage gammelt. Book gerne en tid, mens du er gravid.

Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af din baby, som du med garanti vil værdsætte resten af livet. Marylou Studio er et innovativt studie, som ser fotografi i et helt nyt lys. Her får du taget æstetiske og helt igennem utraditionelle billeder. Her er ingen marmorerede baggrunde eller kurvestole, men masser af skæve vinkler, sjove indfald og nytænkning. På de følgende sider kan du se eksempler på skønne babybilleder fra Marylou Studio.


FOTOSERIE

gustav | 1 UGE


FOTOSERIE

mathilde | 1 ÅR


oscar | 9 m책neder

isak | 6 m책neder


MADICKEN | 3 책r


FOTOSERIE


FOTOSERIE


gustav | 1 uge


anton | 1 uge

josefine | 1 uge


FOTOSERIE malia | 6 m책neder


FOTOSERIE


oskar | 5 m책neder


william | 1 uge


FOTOSERIE


gustav | 3 m책neder

oscar | 9 m책neder


Skønne

BABYBILLEDER Se flere skønne babybilleder på www.maryloustudio.dk

noah | 6 måneder


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG