MIN BABY #6

Page 1

MIN BABY ALT OM DET BEDSTE VI HAR

NR. 6 • SOMMER 2013

1 26 SI

DER MED OM DET B ALT EDSTE VI HAR

SOMMERTØJ

27 SIDER BØRNETØJ Se alt det skønne sommertøj til dit barn hygiejne

SUTTER Er det OK at “rengøre” dem med munden? KONKURRENCE

VIND

BREVKASSE

baby

udstyr

Få ren besked om klapvogne, sutteflasker, slynger, termometre, dyner og puder rejse

FLYVNING

MED BABY Hvordan bliver flyveturen med en baby ombord?

SOLCREME Vind Derma-produkter til hele familien

+

VIND: SJOV TUMLETOP | navne: DET hedder de kendte DANSKEREs børn | FOTOSERIE: SKØNNE BABYER AMNING: spørgsmål og svar om din mælkeproduktion | KUN FOR SJOV: KLOGE ORD OM BØRN


velkommen Velkommen til 6. udgave af MIN BABY med alt om det bedste vi har. Sommeren er endelig kommet, og det fejrer vi med hele 27 sider fyldt med det skønneste sommertøj til dit barn. I denne udgave kan du blandt andet læse spændende artikler om flyvning med baby, rengøring af sutter, gode råd til at få din baby til at sove, samt en sjov artikel med kloge ord om børn.

Det kan du få svar på her i magasinet. Og i brevkassen giver sundhedsplejersken dig svar på spørgsmål om mælkeproduktion og babyudstyr. Læs blandt andet om klapvogne, sutteflasker, babyslynger, øretermometre, puder og dyner. Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 6. udgave af MIN BABY. Og har du endnu ikke læst de 5 første udgaver, så finder du dem på www.minbaby.dk. Hilsen chefredaktør

Katja Hansson

Du finder også et par lækre konkurrencer, hvor du kan vinde solcreme til hele familien og en sjov tumletop. Sørg også for at læse den spændende artikel Legetøj der træner dit barns motorik med forslag til forskelligt legetøj, der styrker dit barns fin- og grovmotorik. Hvilke kendte danskere har her i 2013 givet deres børn navne som Herman, Henry, Villy og Winston?

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

husk

Læs tidligere udgaver af MIN BABY på:

www.minbaby.dk

HJEMMESIDE www.minbaby.dk FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetMinbaby KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til MIN BABY, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


FÅ DEN BEDSTE LÆSEOPLEVELSE

Klik på ikonet med de 2 pile nederst til højre under magasinet for at få den bedste læseoplevelse. På den måde udnytter du hele skærmen og får mulighed for at klikke på links, som kun er aktive, når du læser magasinet i fuld skærm.


indhold 10

babynav ne

14

h yg ie jne

16

spørg sundhedsplej ersken

Det hedder de kendtes børn

Er det OK at rengøre sutten med munden?

Spørgsmål og svar om mælkeproduktion

22

re jse

26

søv n

30

spørg sundhedsplej ersken

36

cake smas h

40

børn i sol e n

Flyvning med baby

Godnat baby - sådan får du din baby til at sove

Spørgsmål og svar om babyudstyr

1 års fødselsdag hos fotografen

Mor husker solcremen

forsiden

Fotograf: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk Model: Remi (10 måneder)


Hvem Har testet den solcreme, du køber i udlandet?

Sommerdage i sydens sol kræver en god solcreme. Men ikke alle solcremer tåler dagens lys. Og hvad med dem, du køber i udlandet? Har du Derma med i kufferten, får du solcremer, der er helt fri for parfumer, parabener og farve­ stoffer. Og hele serien er certificeret af både det nordiske miljømærke Svanemærket og Astma­Allergi Danmarks mærke. Det er to gode rejsekammerater, som også den næste generation vil trives med. Vi tester og udvikler nemlig hele tiden vores produkter. For jeres, miljøets og fremtidens skyld. Det er da godt nyt under solen. Uanset om du nyder den i syden eller ved de danske strande. DerMA.Dk

for fremtidens skyld


indhold 44

soltøj

50

g uldkorn

52

børne tøj

Beskyt dit barn i solen

Dagens smil

Kvalitetstøj til utrolige priser

60

kun for sjov

62

babyudst yr

66

børne møbl e r

74

økolo g i

82

le g e tøj

Kloge ord om børn

Sutter med navn

Moderne skandinavisk design til børnefamilien

En naturlig start

Legetøj der træner dit barns motorik

abonnement

Vil du have et GRATIS abonnement på MIN BABY? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang det udkommer. KLIK HER


Lærende og udviklende legetøj til dit barn Vi tilbyder legetøj, barnet synes er sjovt at lege med, og som samtidig stimulerer dets udvikling. Barnets krop eller hjerne bliver klogere.

Hvis du vil give dit barn det bedste lærende legetøj, så kig på www.legeakademiet.dk eller ring til os på 7199 0525.

.dk - Lærende og udviklende legetøj


indhold 88

Forbrug

92

bø ge r

96

børne tøj

Kunsten at vælge det rigtige

6 gode bøger til dig og dit barn

Tøj og ting til børn

102

babytæppe r

106

fotose rie

120

ko nkurre nce

122

ko nkurre nce

Den perfekte gaveidé til baby

Skønne babybilleder

Vind solcreme til hele familien

Vind en sjov tumletop

facebook

Bliv ven med MIN BABY på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting. KLIK HER


Solbeskyttelse UPF50+ til alle! T-shirt

18900 Shorts

9900

BESKYT DIT BARN I SOLEN

Heldragt

26900

2-delt sæt

19900

Solhat

9900

Besøg www.NoTanShop.com og se hele solserien


BABYNAVNE

DET HEDDER

de kendtes børn Ofte er de kendte med til at skabe navnemode, når de får børn. Her kan du se, hvilke navne en række internationale stjerners børn har fået. Måske bliver Herman, Henry, Villy og Winston hotte babynavne i de kommende år?

ROBERT HANSEN: HERMAN Skuespiller Robert Hansen havde allerede navnet til sønnen parat, inden han blev født: “Han skal hedde Herman. Min farfar hed det samme”. I 2011 var der 17 danske drenge, der fik navnet Herman.

LISE RØNNE: EVA “Et smukt og lidt sjældent navn”. Sådan betegner den dejlige Lise Rønne selv navnet Eva, som datteren har fået. Helt sjældent er det nu ikke. Der er over 15.000 danskere med navnet Eva.

ANNE LINNET: NEMO “Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan vi kom på Nemo. Det kom bare ud af det blå”, fortæller den glade sangerinde. 21 danskere bærer navnet, og hvert år er der 1-2 babyer, der bliver døbt Nemo.

VICKIE JO RINGGAARD: MALOU jo 31-årige Vickie Jo blev mor til en pige den 17. december 2012. Datteren har fået det smukke navn Malou Jo. Navnet Malou er svagt faldende i popularitet, men der er stadig ca. 200 om året, der får det.


NIKOLAJ KIRK & KAREN MUKUPA: tiki marlee TV-kokken Nikolaj Kirk og musikeren Karen Mukupa blev i april 2013 forældre til en lille pige, der har fået navnet Tiki Marlee. Blot 3 danskere havde i forvejen det specielle navn Tiki.

MARIA EGEDE: villy Maria Egede havde allerede fundet navnet til sin søn, inden han blev født: “Han skal hedde Villy, men altså ikke efter Søvndal”, fortæller hun med et smil. Lille Villy deler sit navn med over 4.100 andre danskere.

CHRISTIAN STADIL: Winston Den karismatiske Hummel-direktør Christian Stadil er blevet far til en søn, som har fået navnet Winston. Ved årsskiftet var der 23 i Danmark med det flotte navn.

TINA DICKOW: Emil Sangerinden Tina Dickow blev i juli 2012 mor til en dreng, som fik navnet Emil. Navnet har i mange år befundet sig øverst på hitlisten, og han skal dele sit navn med over 19.000 andre danskere.

NOAM HALBY: Milas Forsanger Noam Halby fra bandet Johnny Deluxe gav sin søn det specielle navn Milas. Hvert år er der ca. 50 små drenge, der får navnet, og i starten af 2013 var der i alt 311 danskere, der hed Milas.

JIMMY JØRGENSEN: Billie Sanger Jimmy Jørgensens datter har fået navnet Billie, som ikke er et specielt benyttet navn i Danmark. Ved årsskiftet var der 68 i Danmark med navnet Billie, og i 2011 fik 9 små piger navnet.


ADAM DUVÅ HALL: Sonny TV-værten Adam Duvå Hall blev i 2012 far til drengen Sonny, som angiveligt er opkaldt efter gangsteren Sonny Corleone fra Godfatherfilmene. I Danmark er der 939 drenge og mænd med navnet Sonny.

TINA LUND & ALLAN NIELSEN: Louis Den tidligere fodboldspiller Allan Nielsen fik sammen med ridepigen Tina Lund en dreng, som de gav navnet Louis. Han deler sit navn med 1.485 danskere.

LOUISE BJERREGAARD: Ida Den 39-årige TV-vært Louise Bjerregaard fødte datteren Ida uden kejsersnit, selv om datteren var en “stjernekigger”. Louise har i forvejen sønne Kaj på 4 år.

KATRINE HERTZ MORTENSEN: Henry TV-værtinde Katrine Hertz Mortensen gav sin søn navnet Henry, som endnu ikke er så udbredt i vores generation. Over 3.100 danskere bærer navnet, men det er mest ældre mænd. I 2011 fik 12 navnet.

MASCHA VANG: Hollie Nolia Kendisbaben Mascha Vang fik tidligere på året en datter sammen med racerkøreren Nicolas Kiesa. De blev enige om navnet Hollie, som kun 8 danskere hed den 1. januar 2013.

FLERE KENDTES BABYNAVNE Vil du se, hvilke navne andre kendte har givet til deres børn? Her kan du blandt se, hvilke navne stjerner som Matthew McConaughey, Adele, Gisele Bundchen og Shakira har valgt til deres børn.


Prisvindende design i børnehøjde

www.flexaworld.com


hygiejne

med munden

Er det OK at rengøre sutteN Sundhedsstyrelsen advarer forældre om at “rengøre” barnets sutter med munden. Men en ny svensk undersøgelse konkluderer, at det måske har sine fordele. De fleste kender nok synet. Et barn taber sin sut på gulvet, og i et snuptag samler barnets mor den op, sutter på den og propper den derefter tilbage i barnets mund. Så er den ren. Samtidig er der nok også mange, der har tænkt, at det er sådan noget, kun en mor kan gøre, for det virker egentlig lidt uhygiejnisk.

OK ELLER NO-GO?

Men nu viser en ny svensk undersøgelse, at det måske ikke er så ulækkert alligevel. I stedet kan det ligefrem være med til at forebygge allergi og eksem, skriver New York Times. Undersøgelsen, som er offentliggjort i det amerikanske tidsskrift Pediatrics, konkluderer, at de børn, hvis forældre sutter deres sutter fri fra snavs, udvikler færre allergier end de børn, hvis forældre i stedet rengør sutterne ved at skylle eller koge dem. I Danmark ser man anderledes på det. Her fraråder Sundhedsstyrelsen netop den praksis, fordi forældre kan risikere at overføre en bakterie, som på længere sigt kan medvirke til, at barnet udvikler huller i tænderne. Jo tidligere, børn udsættes for bakterien, jo større risiko er der for, at den fremover kan findes permanent i barnets mund, skriver Sundhedsstyrelsen i Sunde Børn 2012. Selv om samme praksis frarådes i flere andre lande, satte de svenske forskere sig for at undersøge, om der også kunne være fordele ved bakterieudvekslingen. I undersøgelsen fra Gøteborg Universitet fulgte forskerne ca. 180 børn fra fødslen. Børnene blev un-

dersøgt af børnelæger, mens børnenes forældre skrev dagbog over, hvilken mad børnene blev introduceret til, og hvilken de blev vænnet fra. Da børnene rundede 18 måneder, havde en tredjedel af dem udviklet eksem, mens 5% allerede døjede med astma.

Resultaterne viste også, at de børn, hvis forældre suttede på sutterne, havde lavere risiko for at døje med en af skavankerne, end de børn, hvis forældre skyllede eller kogte deres børns sutter. I Sundhedsstyrelsen overvejer de dog ikke at revurdere deres råd baseret på en enkelt undersøgelse, men der følger udviklingen i forskellige undersøgelser og forskningsresultater.SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

mælkeproduktion

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Karin har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Skal man stimulere mælkeproduktionen før fødslen? Kan man selv gøre noget for at øge mælkeproduktionen? Kan motion og p-piller have en negativ indvirkning på mælkeproduktionen? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om mælkeproduktion.


Er det godt at stimulere mælkeproduktionen før fødslen?

Jeg har en søn på 4½ måned, som jeg ammede fuldt ud de første 2½ måned, hvorefter jeg begyndte at supplere med erstatning i flaske inden sengetid. Men jeg vil gerne genoptage amningen, så det overvejende er det i stedet for flasken.

Jeg er i uge 37+0 og overvejer, om det er en god idé at begynde at stimulere mælkeproduktionen med en brystpumpe.

Gradvist er det blevet sådan, at det kun er morgenamning og så flaske med erstating resten af dagen. De sidste 14 dage har han bare skreget, når jeg tilbød brystet, indtil jeg giver op og giver ham flasken. Det går åbenbart ikke stærkt nok.

Da jeg fik mit sidste barn, fik hun gulsot, og jeg havde bøvl med at amme. Det kom siden til at køre uden problemer. Min bekymring går på, at efter fødslen kommer man jo hurtigt hjem, og det kunne være dejligt, hvis amningen hurtigt kom til at køre. Så er det en god idé at sætte brystpumpen på en gang om dagen fra nu af? Tanken er ikke at malke noget ud men mere at sætte gang i processen, så mælken løber til hurtigere end sidste gang.

Du kan ikke forebygge problemer med amning i graviditeten ved at stimulere med en brystpumpe.

SVAR Du kan ikke forebygge problemer med amning i graviditeten ved at stimulere med en brystpumpe. Mælken løber først til 3-4 dage efter fødslen efter et par dage med hævede mælkekirtler. Disse forandringer kommer, fordi forskellige hormoner udløses, efter barnet er født, blandt andet når det sutter på brystet. Det er en god idé at nævne de problemer, du havde med amningen første gang. Det er muligt at undgå en del problemer, når personalet er opmærksomme på det.

Hvordan kan jeg stimulere mælkeproduktionen?

Nu vil jeg så høre, om det er muligt at stimulere mælkeproduktionen igen på en eller anden måde, så han igen kunne få modermælken? SVAR

Da du begyndte at give din søn modermælkserstatning før sengetid, så han sov igennem, skabte du det problem, du nu har. Noget andet var, hvis også natmåltidet havde været amning efterfulgt af erstatning.

Din mælkeproduktion er støt faldet, fordi du har holdt pause i flere timer. Derfor vil din søn gerne drikke om morgenen, når du har samlet meget mælk sammen. Du kan få mælkeproduktionen op igen. Det kræver, at du går i hi med din søn. Sæt alt andet til side. Læg dig eventuelt i sengen med ham, så han hele tiden har adgang til brystet. Han skal nemlig selv stimulere produktionen i vejret ved 1-2 timers amning over 2-3 døgn. Sørg for at have drikkevarer til dig selv inden for rækkevidde og din mand eller anden person til at opvarte jer gennem disse døgn. Undgå også sut. Kun dit bryst skal være sønnens sut i disse døgn. FORTSÆTTES


Kan jeg gøre noget ved nedgang i mælkeproduktionen?

I det øjeblik mor ikke synes, mælken løber så let, og barnet virker utilfreds, må man, hvis vi taler om et barn under 4 måneder, gå tilbage til start og lægge barnet hyppigere til, gerne hver 2. time. Herved oparbejdes mælkeproduktionen igen i løbet af få dage.

Jeg har en datter på snart 5½ måneder. Jeg har gennem den seneste tid oplevet en nedgang i min mælkeproduktion, selv om jeg forsøger at lægge hende til så tit som muligt. Nu oplever jeg også en tydelig forsinkelse i nedløbsrefleksen.

Dit spørgsmål drejede sig om en pige på ca. ½ år, som var begyndt at få grød som supplement. I det tilfælde kan barnet suppleres med vælling, grød eller modermælkserstatning.

Jeg har spurgt inde i min mødregruppe på Netbaby.dk, og det synes at være et problem, som pigerne genkender. Hvordan kan det være, og er der noget, jeg kan gøre?

Hun har fået de vigtige første 4 måneder med ren modermælk, og selv om der nu anbefales op til 6 måneder med ren modermælk kan hendes problem let løses ved en kombination af alle ovennævnte løsninger:

Min datter bliver ofte meget sur, fordi der går så lang tid, inden mælken kommer til hende, når hun er sulten. Så det er ret frustrerende, og i den seneste måned har hun tilsyneladende ikke taget på. Hun vejede 7.500 gram for 1 måned siden og 7.400 gram nu. Hun får grød 2 gange om dagen og et lille mellemmåltid frugtmos. Samtidig tilbyder jeg hende enten vælling eller modermælkserstatning før sovetid, efter hun har spist ved mig. SVAR Lige efter fødslen taber alle spædbørn sig, mens mælkeproduktionen etableres. De må tabe op til 10 procent af deres fødselsvægt.

1. Dels at få tilbudt bryst oftere. 2. Supplere med større portion grød de 2 gange, hun allerede fik - og eventuelt en 3. gang.

Lige efter fødslen taber alle spædbørn sig, mens mælkeproduktionen etableres. De må tabe op til 10 procent af deres fødselsvægt.

10-14 dage gammel skal barnet gerne være nået op på sin fødselsvægt. Herefter tager barnet 150-200 gram på pr. uge i gennemsnit. De kan således godt tage 100 gram på i den ene uge og 300 gram på i den næste. Det giver 200 gram i snit, og er helt OK. 6 måneder gammel har barnet ca. fordoblet sin fødselsvægt, og 12 måneder gammel ca. tredoblet fødselsvægten. Nedløbsrefleksen, som viser sig ved en brusende, næsten orgasmelignende fornemmelse i brystet, når den ammende kvinde tænker på sit spædbarn, er som alt omkring amning afhængig af mors psyke og tro på sig selv. Mister hun den, giver det sig snart udslag i nedgang i mælkeproduktionen. Hun skal altså støttes i sin tro på sig selv, sørge for hvile og selv at drikke 2-3 liter væske dagligt.

3. Eller vælling 2 gange - så vil hun atter være tilbage på sin vægtkurve.

Hvorfor producerer mit ene bryst næsten ingen mælk?

På grund af meget indadvendte brystvorter malker jeg brystmælk ud til min datter i stedet for “direkte amning”. Dette er vores trejde barn, og jeg har malket ud alle tre gange, idet jeg har mælk nok, de kan bare ikke selv “få fat i det”. Men fordi jeg udmalker mælken, ved jeg jo præcis, hvor meget mælk jeg har. Og derfor mit spørgsmål: Hvorfor producerer mit venstre bryst næsten ingen mælk (ca. 2050 ml 4-5 gange i døgnet), mens det højre er “stor-producent” (ca. 100-130 ml 4-5 gange i døgnet)? Jeg malker 10 minutter ved hvert bryst hver gang. SVAR Det er et flot stykke arbejde, du udfører. Hvorfor dit venstre bryst ikke producerer så meget mælk som det højre, ved jeg ikke rigtigt. FORTSÆTTES


Tilbud til børnefamilier

* 4 numre af Tænk sprængfyldt med tips, gode råd og test. * 3 måneders adgang til tænk.dk med over 100 test lige fra

* Hjælp hos Forbrugerrådets telefonrådgivning, når

du har problemer med et køb eller en håndværker eller har brug for at kende dine rettigheder.

bleer over fladskærme til vaskemaskiner.

* Tænks test lige ned i lommen med en app til din mobil.

* EKSTRA: Tænk Børn småbørnsguide fyldt med gode råd om valg af udstyr til dit barn.

Tænk Børn småbørnsguide

EKS TRA

Tænk har samlet en række produkttest og et væld af gode råd til børnefamilier om valg af udstyr. Denne udgave fra 2010 er fyldt med mere end 200 gode råd og er en uundværlig guide til alle med små børn eller baby på vej.

KUN

99,incl. porto og forsendelse

Køb på tænk.dk/99 eller ring 7741 7741

!


her god til at støtte og hindre, at brysterne gør ondt ved fysisk anstrengelse.

Det enkelte brysts produktion afhænger af det antal mælkekirtler, det er opbygget af. Derfra produceres mælken, som lagres i mælkekamre og via mælkegangene udtømmes, når barnet dier eller ved udmalkning.

Desuden gendannes mælken hurtigt. I løbet af 1 time efter, barnet har diet, er op mod 50-75 procent gendannet, og 2 timer efter er næsten fuld produktion tilbage. Det gør derfor intet, at en stram sports-BH holder mælken lidt tilbage, til barnet atter dier.

Selvom dine bryster virker ens i størrelse, kan der godt være forskel på opbygningen af dem. Der er kvinder, der har forskellige størrelser på brystet. Mange kvinder oplever, at barnet foretrækker det ene bryst frem for det andet, uden at vi helt kan forklare hvorfor.

Nedsætter p-piller mælkeproduktionen? Jeg har lige været til 8-ugers tjek efter min fødsel og talte med lægen om p-piller. Jeg er især bekymret for, om det vil hæmme mælkeproduktionen, men det mente hun ikke, at det ville.

Starter du udmalkningen skiftevis på højre og venstre bryst, bliver begge bryster stimuleret ens. Er nedløbsrefleksen i gang, begynder det modsatte bryst at løbe, så snart du starter udmalkningen. Hvis du derfor altid starter på samme bryst, f.eks. det højre, kan forskellen ligge i, at venstre bryst simpelthen “løber over”, mens du udmalker det højre. Du skriver, det er 3. barn, du så flot ernærer på denne måde. Har du altid haft forskel i produktionen? Er det tilfældet, kan jeg kun forklare det ved, at der må være forskel i mængden af højre og venstres mælkeproducerende kirtler.

Nu har jeg så hørt fra en veninde, at hun måtte stoppe amning efter p-pille start, da hun kun havde 30 ml i hvert bryst.

I løbet af 1 time efter, barnet har diet, er op mod 5075 procent gendannet, og 2 timer efter er næsten fuld produktion tilbage.

Kan motion have indflydelse på mælkeproduktionen? Jeg har et spørgsmål vedrørende motion og amning. Jeg har trænet meget gennem hele min graviditet, og jeg regner med at skulle hurtigt i gang efter fødslen, hvis jeg er klar. Hvornår er det bedst at træne, så det ikke går ud over mælkeproduktionen og mælkens smag? Og kan motion gøre det? SVAR Træn som det passer ind i jeres hverdag. Hav barnet med til træning. Am lige inden, du skal igang. Anvend sports-BH imens. Selvom den type anbefales (i et nummer for lille) til at hindre mælkedannelse, når amning skal stoppe, er den

Jeg kom så til at tænke på, om man ikke “bare” kan gøre som ved appetitspring, altså lægge til hyppigere? Eller sagt på en anden måde; hvis pillerne nedsætter mælkemængden, er det så permanent, at der bare vil blive mindre og mindre mælk, eller kan man sætte produktionen op igen uden at stoppe med pillerne?

SVAR Ja, dit eget forslag om at lægge barnet oftere til er ganske fornuftigt. P-piller med østrogen griber ind i hormonbalancen og mælkeproduktionen. Måske smager mælken også anderledes en kort tid. Men en veletableret amning bliver kun kortvarigt nedsat og kan ved hyppig amning bringes tilbage i niveau igen. Derimod har minipiller, med rent gestagen, der hindrer sædens adgang ved at gøre slimen i livmodermunden uigennemtrængelig, ingen indflydelse på amning eller mælkeproduktionen. Men de skal tages MEGET regelmæssigt for at have næsten 100% beskyttelse.


ALTID FRI FRAGT

Med økologisk babytøj og pusletid giver du dit barn en sund og naturlig start på livet. Skån dit barn for skadelig kemi til gavn for både miljø og menneske.

www.naturligstart.dk


flyvning

REJSE

Q

MED BABY

Feriesæsonen nærmer sig, og for manges vedkommende indebærer det en flyvetur sydpå. Men hvordan går turen egentlig med et spædbarn ombord? Her kan du læse om andre mødres erfaringer med flyvning med en baby.

DRØMMEREJSE ELLER MARERIDT?


Q Jeg synes, at det at flyve med et barn er piece of

cake. Altså flyveturen er jo spændende i sig selv, hvilket gør dem mindre krævende. Jeg synes faktisk, det dummeste man kan gøre, er at tage for meget med, for så bruger man hele tiden på at finde, huske, organisere og ikke bare om kerneprojektet at blive transporteret fra a til b i fred og ro. Jeg er personligt for doven til overhovedet at overveje at rejse Jorden rundt med et mindre barn, men kortere ture går fint. Og jeg er altså alene med et barn og synes klart, det var hårdest, da hun var baby, fordi det jo var nødvendigt at slæbe alt muligt med. Det værste ved rejser er check in, turen gennem røntgenmaskinerne, og der er man primært hæmmet af mængderne af ting, man slæber rundt på (og så også når ungen stikker af, og man stadig ikke selv har fået lov til at gå videre). Men drop al ekstraudstyret og stik dem en Nintendo eller en bog, køb en gang chokolade i lufthavnen, og så kører det. Nanna

Q Vi fløj en relativt kort tur på ca. 1 time med vores

dreng, da han var 3½ måned, og det var ikke noget problem. Jeg ammede ham, da vi skulle op, for at udligne tryk. Han faldt i søvn og sov også på nedturen. Han var på min mave og spændt fast med en sele, der sad fast til min. Man kan også bestille en plads til barnet og stille autostolen der og dermed også bruge selen fra sædet. Men det koster jo så en plads. På hjemturen var flyet 1 time forsinket, og jeg havde ellers passet det sammen med, at han skulle have mad der, så han var ikke glad for at vente. Jeg havde for en sikkerheds skyld lavet en flaske med kamillete, hvis nu han havde spist begge bryster. Det, at de helst skal spise, når flyet letter, er for at udligne tryk. Det er vist det eneste, man skal være “opmærksom” på. Birgit

Q Vi slæber altid barnevognen med, selvom den er

lidt stor, men det er nu ikke så besværligt, som det lyder. Man får en stor kraftig pose til den i lufthavnen. Barnevognen kan godt blive kastet lidt med, så det må man være forberedt på. Men vores barnevogn har klaret en del rejser nu, uden at den har taget skade, og det er nu i barnevognen, den lille sover bedst. Der er meget at pakke til de små, men til gengæld må man jo have 20 kg ekstra bagage med på babyens billet. Freya

Q Jeg har fløjet flere gange med vores søn, fra han var

helt lille. Første gang var han vel 2½ måned. Her har det ikke været noget problem overhovedet. Jeg har

ammet (eller givet flaske), da vi lettede og landede for at undgå, at han fik propper i ørene. Dette har fungeret helt fint. Hvis man eventuelt har en soft lift, kan denne medtages i flyet. Men ellers kan man jo bare have en dyne med. Pernille

Q Jeg fløj med min søn til Aalborg, da han var 6 uger,

og til Los Angeles, da han var 6 måneder. Man må have det mad med, du skal bruge til barnet (også væske i form af modermælkserstatning og lignende). Man kan dog blive bedt om at smage på det. Og så får man en sele, som du skal spænde barnet fast i ovenpå din egen sele. De kan sagtens ligge lidt i den der sele. Den behøver ikke være helt strammet til. Man kan også sagtens have barnevognen med. Ring eventuelt til flyselskabet, før du tager afsted. Husk en bæresele til når du har indleveret vognen og skal gå og vente på, at flyet letter. Det er en god idé at amme eller give sut under start og eventuelt landing for at mindske trykket i ørerne. Sørg også for at have noget legetøj med, som kan holde barnet beskæftiget uden at genere de andre alt for meget. Sus

Q Jeg fløj med min datter 4-5 timer, da hun var 4

måneder, og det gik super godt. Jeg havde hende i slynge i lufthavnen og på skødet i flyet. Hun sov, spiste og kiggede med store øjne på det hele. Tag en flaske med vand med, som barnet eventuelt kan sutte på ved start og landing i tilfælde af ubehagelige propper i ørerne. Stine

Q Vores tur gik perfekt. Lillepigen fik bryst ved start

og landing, og hun faldt endda i søvn under begge landinger. Mad forhindrer, at de får ondt i ørerne. Så længe du kan mærke trykket selv, skal du give flaske, så barnet kan trykudligne. Vi var heldige, at flyet ikke var fyldt op, så derfor fik vi 3 sæder, så vi kunne bruge midtersædet til at have hende stående og lege m.m. Så spørg om der er plads, og husk at få en plads foran i flyet, fordi det er ikke rart for de små bagerst ved motoren, hvor det larmer af h... til. Det fik vi prøvet. Lisa

Q Da vi fløj, var flyet fuldstændig proppet, hvilket jeg må indrømme var meget ubehageligt, for vi havde 2 børn under 2 år med, så min kæreste og jeg sad med FORTSÆTTES


hvert vores barn på skøddet hele vejen. Vi var blevet placeret bagerst i flyet, hvilket egentligt var meget rart, for så var det lige ved toiletterne, når min søn skulle skiftes. Jeg synes nu ikke, det larmer så voldsomt. Det er mere en monoton brummen, hvilket jeg nærmest tror hjalp børnene til at sove. Vi hørte ikke et pip fra nogen af dem, hverken da vi lettede eller landede. Jeg spurgte efter en lift, men stewardesserne sagde, at dem tilbyder de kun til meget lange flyveture. På vej hjem var der masser af plads, hvilket gjorde, at begge unger kunne ligge ned på sæderne ved siden af os og sove - det var skønt! Alt i alt synes jeg, det hele gik fint, og jeg ville ikke tøve med at gøre det igen. Mette

Q Vi har fløjet et par gange med vores søn, der ikke

er super indstillet på at sidde ned og læse en bog i flere timer. Vi har hver gang forsøgt at planlægge turen, så vi flyver, når han skal sove eller spise. Planen har været at køre ham helt træt, så vi har gået rundt i lufthavnen, set på fly, leget i legelandet etc. Alt hvad vi kan finde på for at gøre ham helt ør. Derudover har jeg altid ventet med at gå ombord, så jeg er den sidste. Der er ingen grund til at sidde i det sæde længere tid end højst nødvendigt. Jeg er blevet, indtil jeg kan se, at gang-en ned mod flyet er tom, så jeg kan gå ind uden

at skulle vente. Ombord på flyet håber vi, at han sover. Når han ikke gør det, stopper vi ham med det mad, han gerne vil have. På sidste tur var agurkestænger, ostehaps og pølsehorn de store hit. Det sviner ikke så meget. Var han til søde sager, ville jeg se stort på mine principper og give ham det. Ro har første prioritet, og så må jeg klare baby i sukkerchok, når vi er landet. Ellers går vi meget op og ned ad gangen (beder derfor altid om gangplads), har forskelligt legetøj med (i snor, så det er til at samle op), både favoritter hjemmefra og nye ting, han ikke har set før. Han fik lov at sidde med mobiltelefonen, nøgler og den slags, som han normalt ikke må lege med. Vi fløj 4½ time sidst, og det gik faktisk helt OK. Rikke

Q Vi fløj til Italien, da min datter var ½ år, og det gik

rigtig godt. Min datter fik kun flaske, mens vi lettede første gang og ikke hele vejen op, og det gav hende ikke problemer. Man må godt have modermælkserstatning og frugtmos/grød med, hvis det er i ubrudt emballage, og de i lufthavnen kan se, at det er babymad. Vi valgte at have drikkeklar modermælkserstatning med, da vi syntes, det var lidt lettere end at skulle til at blande undervejs. Kirsten


Prøv det nye kvalitetsmærke

BooWoo SPAR OP TIL

70%

BooWoo er farverigt, økologisk og allergivenligtgodnat baby SØVN

SÅDAN FÅR DU din baby TIL AT SOVE Sundhedsplejerske Karin Holm giver dig gode råd til, hvordan du får dit barn til at sove lige fra fødslen.

GODE RÅD OM

BØRNS SØVN


Fra fødslen • Luft godt ud før sengetid. • Hav max. 16-18 grader i rumtemperatur. • Skab mørke med rullegardiner. • Lær spædbarnet helt fra begyndelsen at falde i søvn i sin egen seng fra vågen tilstand. Tro på, at barnet kan sove af egen kraft.

• Sørg for, at barnet er mæt og ikke tørstig, når det lægges. • Fra 6 månedersalderen skal der ikke spises om natten længere. Giv eventueltgrød, før barnet lægges. Grød mætter og er lang tid om at fordøjes. • Gråd er ofte udtryk for træthed. Prøv at genkende træthedstegn hos din baby, så du kan lægge barnet, før det bliver overtræt.

• Undgå at vugge barnet i søvn først og anvend ikke spilledåse. Barnet vågner let, når vuggen ophører, eller musiken stopper.

• Trøst kun let ved at holde på ryggen og eller ae på kinden. Trøst ikke for meget. Manglende trøst skaber ikke utryghed. Ved at tage barnet op og stortrøste sendes dobbelt budskab: “Åh, det er synd for dig, at du skal ligge i den seng”.

• Giv spædbarnet mad de første 6 måneder uden at vække barnet for meget. Vent med bleskift til om morgenen. Tænd kun svagt lys.

• Det er vigtig, at begge forældre har samme motiv og er enige.

Efter 6 måneder

Fra søvn til vågen

• Hold faste i en bestemt sengetid hverdag og weekend. Denne ændres gradvist, efterhånden som barnet bliver ældre.

1: Regelmæssig vejrtrækning. Ingen øjenbevægelser.

• Tag det roligt op til sengetid og undgå voldsomme lege. • Hav faste lægge-rutiner: Badning, sang, højtlæsning og en speciel sovebamse. • Ryd andet legetøj væk fra sengen. Sengen er til ro og fred - ikke til leg.

2: Uregelmæssig vejrtrækning. Små øjenbevægelser under øjelåget. 3: Øjne åbne. Ingen bevægelse. 4: Øjne åbne. Store bevægelser. 5: Gråd.


din online børnetøjsbutik

2-kids.dk er din online børnetøjsbutik med tøj i størrelse 0-16 år og mærker som Tiny Minymo, Mala, Phister & Philina, Snoozy, Max Collection, BombiBitt, sko/sandaler fra Ølholm/Disney, Friisenborg, Kaloo m.m.


SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

babyudstyr

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Karin har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Kan et øretermometer bruges til at måle temperaturen på et spædbarn? Hvordan skal sutteflasker rengøres? Får man tættere kontakt med barnet i en babyslynge? Og hvilken dyne og pude er bedst til spædbørn? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om babyudstyr.


Kan et øretermometer bruges til at måle temperaturen?

Får man tættere kontakt med barnet i en babyslynge?

Hvordan er det med øretermometer og spædbørn? Er det OK til at måle temperaturen, eller skal det være på “den gode gamle facon”?

Jeg overvejer at købe en babyslynge, så jeg kan bære mit barn tæt til kroppen. Jeg har hørt og læst, at den tætte kontakt er godt for barnets psyke. Men er det sandt, eller er det noget, der skal sælge seler og bæreudstyr? Vi vil jo allesammen helst gøre det rigtig godt, når vi får børn.

Jeg er i tvivl om, hvad jeg skal investere i. Jeg har i forvejen et digitalt termometer, vi voksne bruger oralt. SVAR Et almindeligt digitalt termometer til numsen koster en fjededel af et øretermometer, og det giver en sikker og korrekt temperaturoplysning. Prisen ligger på 80120 kroner, og det kan bruges af hele familien.

Min veninde mener, at det ikke er nødvendigt at koge dem men blot at skolde dem (hun har det fra bladet, som sundhedsplejersken uddeler). Hvem af os har ret?

SVAR Det er begrænset, hvor længe fars eller mors krop orker at bære på barnet, hvis det bæres foran. Det begrænser sig til de første ca. 6-7 måneder.

Hvordan skal sutteflasker rengøres? Lige et spørgsmål omkring rengøring af flasker. Jeg mener, at de skal vaskes af og derefter koges i 2-3 minutter (Sundhedsstyrelsens “Sunde børn 2003”).

Jeg har læst om “ifavn-børn”, og det lyder spændende, men hvad er din mening, for jeg vil jo helst ikke have, at mit barn bliver så tæt knyttet, at vi ikke kan være os selv ind imellem. Og hvad når jeg begynder på arbejde igen?

Det er begrænset, hvor længe fars eller mors krop orker at bære på barnet, hvis det bæres foran.

SVAR

Taler vi om den egentlige slynge, hvor barnet ligger ned, vil barnet måske kun ligge ned, til det er ca. 3-4 måneder gammelt. Seletyper, hvor barnet kommer op at sidde og kan se rundt, vil kunne bruges til 6-7 måneders alderen. Derimod er der ingen begrænsning for at bære barnet på ryggen. Naturfolk, der anvender denne metode, bærer barnet op til 2 års alderen.

I har begge ret. Metoderne er effektive, hvis de udføres korrekt eller i kombination.

Bæresele/slynge skal anvendes for at kunne have barnet hos sig uden at belaste ryggen. Samtidig får du hænderne fri til at kunne foretage andet.

Rens enten direkte efter hvert måltid. Skyl straks flasken i koldt vand. Anvend flaskerenser, eventuelt med kogesalt, så allle “mælkerester” er totalt væk. Skold herefter flasken i kogende vand.

Barnet synes også, det er dejligt at kunne kigge rundt fra 3-4 måneders alderen, når den sidder i selen, i stedet for at ligge ned og kigge op i luften.

Eller saml alle flasker og vask dem en gang i døgnet. Rens dem og kog dem i 2-3 minutter før påfyldning af næste døgns ration. Her har mælkeresterne fået “lov” at sidde flere timer, eller flasken er eventuelt kun lige skyllet efter brug. Derfor koge-metoden for at sikre, at alle bakterier er væk. Kogesalt har mekanisk renseeffekt. Saltet skylles let væk, så mælken får ikke smag af saltet.

Selen/slyngen skal ikke anvendes for at knytte barnet tættere til sig. Det gøres på mange andre gode måder. Alene amningen eller flaskegivning, mens barnet hviler i forældrenes arm, giver en fin nærkontakt. Dertil når barnet skal bøvse eller beroliges, når den er ked af det, samt ved skiftestunden med nus og kæl etc.

FORTSÆTTES


Barnet beroliges ved den tætte kropskontakt, når den bæres rundt. Der kan slyngen/selen som sagt virke aflastende for forældrenes ryg. Barnet er dog hurtig til at lære at falde i søvn, når det vugges til hvile i armen eller selen. Det er en dårlig idé. Lærer barnet kun at falde i søvn på denne måde, kan den ikke finde ud af at sove, når den ligges til ro i sin egen seng. Heller ikke selv om barnet lægges, så snart det sover. Børn, der vugges i søvn, vågner let, når den rytmiske bevægelse ophører. Det vil sige, at I kan risikere at skulle gå rundt med barnet i op til måske 1-2 års alderen for at vugge den til ro. Derfor bør slynge/sele efter min mening kun bruges til aflastning, beroligelse o.l.

Hvilken dyne og pude er bedst til spædbørn? Jeg kan ikke rigtig finde ud af, om det er bedst at købe en babydyne med gåsedun, andedun eller bare en fiberdyne. Hvad siger I?

Man må heller ikke bruge pude til spædbørn vel? Jeg fik at vide, at det mest var for pyntens skyld, hvis man havde en pude, men at de små babypuder med syet “ramme” godt kan bruges. Men hvad må man og må man ikke? Håber på lidt hjælp. SVAR Babyer skal ikke sove på hovedpude. Hverken flade, med kant eller andre typer. De skal ligge fladt med hovedet. Du kan lægge en stofble foldet som trekant under hovedet til at opsamle gylp og lignende. Med hensyn til dyne, så er den ene lige så god som den anden. Er der allergi, astma, høfeber eller lignende i familien, vil jeg bortvælge alle former for dun og tage en fiberdyne, altså kunststof. Er det ikke tilfældet, så er det mest afgørende, hvor meget du vil bruge af penge på dynen. En dyne af edderdun er den dyreste og letteste. Barnet holder varmen lige godt, om det er andedun, gåsedun eller anden slags dun. Jo dyrere dynen er, jo renere og lettere dun. Så vælg, hvad du bedst kan lide at føle og røre ved. Hvad du vælger, kan din baby sikkert også godt lide.

Babyer skal ikke sove på hovedpude. Hverken flade, med kant eller andre typer. De skal ligge fladt med hovedet.

FORTSÆTTES


Helens bog om BØRN & SYGDOM Ny bog i Helens serie til dig og dit barn. I Helens bog om børn & sygdom ruster hele Danmarks sund­hedsplejerske forældrene til at passe deres syge barn. På sin praktiske, omsorgsfulde måde fortæller hun blandt andet, hvordan man observerer sit barn, hvordan man tackler høj feber, og hvordan man får barnet til at spise, drikke og sove godt.

NYHED!

KLIK HER

OG LÆS MERE OM BOGEN

Andre bøger i Helens serie:


Kan man bruge en klapvogn til en nyfødt? Jeg har overvejet at anskaffe mig en klapvogn fra start af som det eneste transportmiddel til min baby - altså ingen barnevogn. Jeg ved, at mit barn ikke vil komme til at sove ude på grund af det sted, hvor jeg bor, så jeg ser ikke rigtig nogen grund til en barnevogn, som jeg finder mere uhandy at færdes med rundt i byen end en klapvogn. Jeg ville samtidig enten benytte mig af en lift eller en kørepose. Men er det forsvarligt at bruge en klapvogn til en nyfødt? Jeg hører forskelligt fra folk. Nogen mener, at det er uforsvarligt, da en klapvogn ikke er ligeså sikker at have sit barn i, men jeg ville jo også altid være der, når mit barn lå i den. Andre mener, at så længe barnet holdes varmt, så er det fint nok. Hvad siger I? Ville en nyfødt tage skade?

SVAR Ja, det kan man godt, hvis du sikrer dig, at dit nyfødte barn kan ligge helt fladt med god rygstøtte, og siden kan støttes i siddende stillinger. Jeg ville også sørge for, at der var en god kaleche på klapvognen. Selv om den ikke skal stå ude, skal du kunne komme rundt i alt slags vejr. En regnpose er ikke nok. Regndækket skal kun anvendes netop i regn, ellers bliver der alt for tæt og varmt inde ved baby, hvis den bruges til at dække mod f.eks. sol. Barnet kan sagtens holde varmen i en kørepose med overtøj placeret ovenpå klapvognen. Mærk efter i nakken, at barnet ikke bliver for varm og svedig.

Små børn har godt af at sove udendørs eller for åbent vindue.

Du skal ikke kun tænke på dit eget hjems omgivelser, men hvor du ellers skal på besøg. Er der terasser eller altan, som barnet kan stå på? Små børn har godt af at sove udendørs eller for åbent vindue.


Den personlige gaveidé Babytæppe med barnets navn, fødselsdag, vægt og længde strikket ind i. Dette søde babytæppe er strikket i det fineste, bløde 100% økologiske bomuld. En oplagt personlig gaveidé til f.eks. barsels- eller dåbsgave. Barnets eget tæppe fås i lyserødt og lyseblåt.

KUN

549,-

www.babyplaid.dk


CAKE SMASH Den perfekte første fødselsdag hos fotografen.

Den første fødselsdag er noget helt specielt, og den skal selvfølgelig fejres med manér. En utraditionel fødselsdag kunne være at tage til fotografen til en Cake Smash. Det er en hylende sjov og uforglemmelig måde at fejre den første fødselsdag og samtidig få taget uforglemmelige billeder, man kan grine og smile af igen og igen. Vi var med på sidelinjen, da Viktor fejrede sin 1 års fødselsdag hos Marylou Studio. Der var pyntet op med farverige flag og bagt en kæmpe cupcake, som indbød til at blive spist (og smadret).d!

Se, der er også en slikkepin

Uhm, den smager godt!

Hov, kagen gik i stykker.

Man kan godt få lidt fedted

e fødder hos fotografen.

Man kan også male med

kagen.


llem fingrene.

Se, der kommer kage ud me

Sikken en fest!

FAKTA Fotografen sørger for en unik fødseldagscupcake og pynter op med flag etc. I kan selv være med til at vælge farve osv., så det bliver helt personligt. En Cake Smash session varer ca. 75 minutter. Se mere info og priser på www.maryloustudio.dk


BØRN I SOLEN

HUSKER SOLCREMEN


HUSK AT BESKYTTE DIT BARN MOD

SOLEN

Solen skinner, sommeren står for døren, og solcremen er top of mind - i hvert fald hos mor. Ny undersøgelse viser nemlig, at det er mor, der sørger for, at hele familien er beskyttet mod solens stråler. Og står det til mor, skal solcremen være fri for parabener, parfume og farvestoffer. Ny guide hjælper mor med at vælge solcreme og få sunde solvaner.


HVOR VIGTIGT ER DET FOR DIG, AT SOLCREME BÆRER KENDTE MÆRKNINGSORDNINGER SOM SVANEN ELLER ASTMAALLERGI DANMARK, OG AT DEN ER HELT FRI FOR PARABENER, PARFUME OG FARVESTOFFER?

62%

AF KVINDERNE SVARER AT DET ER VIGTIGT OG 22% AT DET ER MEGET VIGTIGT

I 64% af de danske familier er det mor, der husker at få solcremen i tasken og smurt på hele familien. Kun i 18% af familierne tager far ansvaret for, at familien bruger solcreme. Det viser en ny analyse af danskernes solvaner og brug af solcreme, som er gennemført af Derma i samarbejde med YouGov. Analysen viser også, at det især for kvinderne er vigtigt, at solcremen bærer kendte mærkningsordninger som Svanen eller Astma-Allergi Danmark, og at den er helt fri for parabener, parfume- og farvestoffer.

DET SAMME GÆLDER BLOT HHV.

56% OG 14% AF MÆNDENE

De små bliver bedst beskyttet ”Vi kan se, at det hovedsageligt er familier med børn i alderen 0-6 år, der prioriterer solcremer med kendte mærkningsordninger. De svarer, at de føler sig mere ansvarlige, når produkterne er kontrolleret af en ansvarlig instans”, siger kvalitets- og miljøchef Connie Mørch fra DermaPharm. 73% af småbørnsfamilierne svarer, at mærkninger på solcremer er vigtige, mens tallet kun er 50% for familier med teenagebørn.


“Det er tankevækkende, at bevidstheden om parabener, farve- og parfumestoffer daler, jo ældre børnene er. De små børns hud er sart, men kroppen skal man passe på hele livet, og det er aldrig ligegyldigt, hvilken solcreme vi smører kroppen ind i - uanset alder”, fortæller læge, cand.scient., ph.d. og scientific advisor hos DermaPharm, Uffe Koppelhus og understreger:

Danmark og Svanemærket nikker anerkendende til.

“Huden er jo vores største organ, og den bør vi behandle ordentligt. Ellers risikerer vi at blive syge - ligesom vi risikerer at blive syge, hvis vi ikke passer på vores lever, lunger, hjerte osv.”.

”Vi har samlet fakta og gode råd om soladfærd og brug af solcreme i vores solguide, så mor - og resten af familien - kun behøver at søge information ét sted og kan gå en solsikker og forhåbentlig solrig sommer i møde”, slutter Connie Mørch.

I guiden finder du også navnet på et solfilter, der er udbredt i udlandet, men som Sundhedsstyrelsen herhjemme fraråder til gravide, ammende og børn under 12 år. Solcremer med dette filter skal man helst gå uden om.

Handy hjælp til mor - og far Derma har netop udviklet en guide med hjælp og gode råd til en sommer fuld af sikker sol for hele familien. Guiden indeholder blandt andet kreative tips til at smøre børnene ind i solcreme og en liste over de solfiltre, Derma bruger, og som både Astma-Allergi

Solguiden kan downloades her: www.derma.dk/solvifte.aspx Alle Dermas solprodukter er Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Dermas babysolcreme er også økologisk og mærket med Ecocert.

FAKTA VIDSTE DU DET OM SOLCREME? ð Uddannelse spiller en rolle for holdningen til mærkede solcremer: 45% af danskere med grundskole som højest opnåede uddannelse mener, at mærkede solcremer er vigtig mod hele 65% af de med længere videregående uddannelse. ð Københavnerne vil helst have mærkede solcremer (68%), og mærkerne betyder mindst for midtjyderne (27%). ð 31% svarer, at de ved hvilken solfaktor, der skal anvendes. 61% ved det tilnærmelsesvist. ð 65% af de danske mænd og kvinder tror, at solcreme forlænger den tid, man kan tilbringe i solen. ð Mænd køber i højere grad end kvinder solcreme lige før eller på ferien (26% mod 18%). ð Når solcreme købes i udlandet, er mærkningsordninger væsentligt vigtigere for småbørnsfamilier end familier med store børn (29% mod 22%). Til gengæld er prisen vigtigere for teenagefamilier end for småbørnsfamilier (26% mod 19%). ð 30% af de danske kvinder holder sig helt fra at købe solcreme i udlandet. ð Kun 7% tænker over, hvordan solcreme er opbevaret og placeret, selvom eksempelvis høj varme påvirker holdbarhed og effekt.


solen

soltøj

BESKYT DIT BARN I Det er vigtigt at beskytte børn mod solens farlige stråler ved hjælp af solcreme eller solbeskyttende tøj. Hos NoTanShop.com finder du et stort udvalg af soltøj, UV-badetøj og våddragter til dit barn. Soltøjet fra OxiSun anbefales af forbrugermagasinet Tænk

stingray Heldragt swimsuit Heldragt lavet af det fineste italienske Lycra stof, der blokerer for 97,5% af solens UV-stråling (mærket UPF50+). Heldragterne er komfortabel at have på og blød mod huden, og den kan anvendes både i poolen og på land. Fås i str. 3-18 måneder. Æ SE MERE HER

249,PR. SÆT


oxisun 2-delt swimwear sæt

Dansk designet soltøj UPF50+, når det er bedst. To-delt swimwear sæt, hvor der er tænkt på alle detaljer. Swimwear sættet består af shorts og T-shirt med kontraststribe, høj hals og ekstra længde på ærmerne. Fås i str. 2-8 år. Æ SE MERE HER

199,PR. SÆT

At være udenfor hele dagen, enten for at lege eller for at få den flotte brune hud, er slet ikke så harmløst, som mange anser det for at være. Faktisk er solens UVstråler ganske skadelige, hvorfor soltøj står overfor det helt store gennembrud i Danmark.

soltøj til så forskellige babyer i denne aldersgruppe, men også fordi, at babyer på under et halvt år slet ikke bør opholde sig i solen med deres delikate og skrøbelige hud.

Dog kan det være svært at købe det rigtige soltøj til ens børn eller sig selv. Her får du nogle gode råd til, hvordan du vælger det rigtige soltøj.

En anden vigtig ting at huske på er at vælge tøj, som passer til situationen. Ved at sende soltøj med barnet i institution sikrer du, at børnene er optimalt beskyttet dagen igennem, og pædagogerne kan være sikre på, at børnene ikke bliver forbrændt i deres varetægt.

Et af de danske mærker på dette område hedder OxiSun, og deres solbeskyttende tøj er blevet anbefalet af forbrugermagasinet Tænk. Husk UPF på soltøjet UPF (Ultraviolet Protection Factor) er det absolut vigtigste parameter at kigge på, når du skal købe soltøj til dig og dine børn. Du bør altid vælge soltøj med en UPF på 50, da dette betyder en blokering af omkring 97,5-98% af solens skadelige UV-stråler. Dette er rigeligt, og det meste beskyttende soltøj til børn kommer i dag med netop en UPF på 50. Kun for børn over 6 måneder Det er ikke muligt at købe soltøj til børn under 6 måneder. Dette skyldes delvist, at det er svært at lave

For børn over 6 måneder kan du nemt finde soltøj. At købe soltøj, som børnene kan vokse i, er heller ikke nogen dårlig idé. Fritidstøj med UPF50+

Anvendelsen af soltøj i institutionerne har også et andet aspekt: Det store aktivitetsniveau (her foregår legen ikke kun i sand eller på græsplæne, men også i træer, på legestativer, i groft grus, på fliser osv., der hurtigt vil give huller i soltøj), og det kræver, at soltøjet også skal være slidstærkt. Sørg også for, at dit soltøj dækker hele kroppen. Det kan være fristende i sommeren at gå med korte ærmer og shorts, men for at soltøjet skal komme til sin ret og yde den nødvendige beskytteklse, er hele bukser og lange ærmer (desværre) en nødvendighed. Der er ingen vej udenom. Soltøj er en glimrende investering i dit helbred og en garanti mod fremtidig hudkræft og modermærkekræft. Læs mere om soltøj på www.notanshop.com


KLIK HER og se mere SOLtøj TIL BØRN 0-1½ ÅR

199,PR. SÆT

Stingray jakke og buks sæt Dit barn vil både være glad og se sød ud i Stingrays nye jakke og buks sæt. Sættet er blødt og cool med lange ben og lange ærmer, som sikrer den optimale solbeskyttelse. Jakken har hætte, og sættet er lavet af det fineste italienske Lycra, der gør, at sættet kan anvendes både i poolen og på land. Sættet har blød elastik i taljen, så det er nemt at komme til bleen, hvis den skal skiftes. Fås i str. 3-18 måneder. Æ SE MERE HER

oxisun 2-delt swimwear sæt Lækkert dansk designet soltøj, hvor der er kælet for alle detaljerne. Sættet består af T-shirt med kontraststribe og tilhørende shorts. Soltøjet er designet til at modstå sol, bølger og klor, hvilket betyder, at du på en helt fantastisk måde kan introducere dine børn for sjov, sol og sikkerhed. Fås i str. 3-18 måneder. Æ SE MERE HER

449,PR. SÆT


oxisun Heldragt swimsuit Flot heldragt swimsuit fremstillet af blødt og hurtigtørrende klor modstandsdygtigt stof, der blokerer maksimalt og derfor er mærket UPF50+. Heldragten er speciel designet til børn op til 18 måneder, da ærmerne og benene har ekstra længde, så barnet bliver optimalt beskyttet mod solens skadelige UVA og UVB stråler. Fås i str. 3-18 måneder. Æ SE MERE HER

249,PR. STK.

149,PR. STK.

IDA T Swim surfer Super sej UV heldragt med sødt mønster og lynlås i ryggen. Kollektionen er fremstillet af et materiale, der er hurtigtørrende, som samtidig sørger for den bedste komfort og UV-beskyttelse. Soltøjet har fået karakteren UV80, hvilket svarer til en solfaktor på 80, eller at barnet kan opholde sig 80 gange længere i solen end normalt. Giver optimal solbeskyttelse til din baby. Æ SE MERE HER


299,PR. STK.

Swimsafe floatsuit

Unik badedragt med fleksible paneler af skum omkring kroppen og hovedet, hvilket giver ekstra opdrift og holder barnes hoved over vandet. Floatsuit badedragtens tryghedsringe af skum giver både dig og dit barn større tryghed, når I bader og skal lære at svømme. Ideel til svømmehallen og svimmingpoolen. Fås i str. 2-5 år. Æ SE MERE HER

STINGRAY Kids raysuit heldragt Den klassiske stil med korte ærmer, frontlynlås og høj krave samt stor kontraststribe. Heldragten er fremstillet af blødt klor modstandsdygtigt materiale, der blokerer for 97,5% af solens skadelige UV stråler. Materialet har fået karakteren UPF 50+, som er den højest mulige karakter, der er tilgængelig for solbeskyttelsesprodukter. Fås i str. 2-8 år. Æ SE MERE HER

299,PR. STK.


OxiSun 2-delt Swimwear sæt Lækkert dansk designet soltøj, hvor der er kælet for alle detaljerne. Sættet består af T-shirt med kontraststribe og tilhørende shorts. Swimwear kollektionen fra OxiSun er fremstillet af et materiale, der tillader huden at ånde og derved sørger for den bedste komfort og UV-beskyttelse. Fås i str. 1½-8 år. Æ SE MERE HER

199,PR. SÆT

KLIK HER og se mere SOLtøj TIL BøRN 2-8 ÅR


GULDKORN

DAGENS

smil

te ting. Her har vi es ov sj de r ge si rn bø re kæ De sagt af børn. rn ko ld gu å sm af t ke bu samlet en

Min eller meget yndige lille niece på 3½ år gik en dag hen til sin mormor og sagde: “Mormor, vil du høre noget meget interessant?”. Det ville mormor jo gerne. Min niece lagde så forsigtigt hånden op til mormors øre og hviskede: “Røvhul”. Hmmm, mormor syntes nu ikke, at det var SÅ interessant.

hendes datter på Min svigerinde og se på toilettet i et 3 år var inde at tis min 3-årige niece indkøbscenter. Da der var på toilettet, så, hvor ulækkert lige lidt. Der var betænkte hun sig det. Mens min tsæ nemlig tis på toile ilettet, snakkede to e ed svigerinde ordn r irriterende, at va t de lidt om, at de t. mme ned i toilette folk ikke kunne ra er lille niece: “Det Og så sagde min r gjort det. Mornok Mormor, der ha ”! Mormor tog mse mor har en stor nu og hun benægter nu historien pænt, tisseriet. enhver skyld i

Vi sad og spiste frokost. Min søn kig ger på mig og siger: “Mor, hent et sugerør til mig”, hvortil jeg svarer: “Jeg vil da ikke hoppe og springe for dig”. Så kig ger han på mig og siger: “Du skal bare gå”.

Med små børn i hu set kan nullermæ ndene g odt blive store i hjørnerne . William på 16 m åneder s yntes, de store nu n llermand v e d pen var traprigtig sød , s å hver gang ha n gik for b i, bøjede han sig ned, rørte ved den og sagde “ae ae”.


ylig Min niece på 3 år fik for n rfar besøg af sin farfar. Idet fa ner træder ind i entréen, spæ l ham min niece i fuld fart ud ti g har råbende: “Heeej, Farfar - je en en tissekone!”. Åh ja, sikken velkomst.

Da vores datter var 2½ år , kom hun ud på badeværelset, imens min mand tog brusebad. Hun trak forsigtigt badeforhæn get til side og stod så og kigged e lidt. Så spurgte hun: “Øhh Fa r, er det en hale, du har lige de r?”. Han måtte anstrenge sig noget for ikke at bryde sammen i latter, men fik dog forklaret hende forskellen på drenge og piger.

Sidste sommer, da min datte r var 3 år, løb hun og legede ud e på græsplænen, da hun pludse lig kom snøftende ind i stuen. “M or, Mor, der var en flue!”. Jeg trø stede hende og spurgte, om fluen ha vde gjort hende noget, hvortil hu n viste et rødt mærke på ryggen og svarede: “Mor, fluen sparkede mig lige i ryggen”.

til dagI dag på vej ame plejen er en d in sorte ude at lufte s l. Min kongepudde n 3 år søn på næste r, der er siger: “Se Mo en abekat”.

LÆS FLERE GULDKORN Klik her for at læse flere sjove guldkorn fra børn.BØRNETØJ

kvalitetstøj til NYT

MÆRKE I DANMARK

utrolige PRISER

Farmorsoutlet.dk er en webshop, der har specialiseret sig i opkøb af større partier baby- og børnetøj, som de derfor kan udbyde til markedets bedste priser - også til for tidligt fødte børn.

Tøjet er let genkendeligt på de glade farver, ensfarvede eller tværstribede, men uden prints. Det skyldes, at ensfarvet og stribet tøj kan fremstilles naturligt, mens andre mønstre skal printes på tøjet. Denne proces tilfører det færdige produkt et større indhold af stoffer, der skader mennesker og miljø.

Butikken fører mange af de mest kendte mærker såsom BombiBitt, Fixoni, Pippi, Ocean, Abeko, Disney m.fl., men også nye mærker, som endnu ikke har etableret sig på det danske marked.

BooWoo fremstilles indenfor EU efter europæiske standarder, dvs. øko-tex godkendt og økologisk. Der anvendes kun bomuld af fineste kvalitet, hvilket sikrer god komfort og holdbarhed, som børn vil elske at have på.

Et af de nye tøjnavne er fra babytøjsproducenten BooWoo, som er et kvalitetsprodukt, der markedsføres på at være præcis, som en babys liv bør være: Simpelt, farverigt og fuldt af kontraster. Mærket har allerede opnået stor popularitet i USA, Tyskland og Sverige. Nu er det kommet til Danmark, hvor det kun forhandles af Farmorsoutlet.dk, som sælger det til meget favorable introduktionspriser.

I fremstillingsprocessen er økologi i højsædet, og produkterne er med garanti fri for phthalater og allergifremkaldende stoffer.

Se mere på Farmorsoutlet.dk og BooWoo.eu


KLIK HER og se mere skønt tøj
KLIK HER og se mere skønt tøj


KLIK HER og se mere skønt tøjbørn kun for sjov

KLOGE ORD OM

• Små børn kommer fra Gud. Han kan heller ikke udstå larmen.

• Voksne er ikke klogere end børn. De er bare bedre til at lyve.

• Børnebørn er Guds belønning til de forældre, der overlever.

• Voksne er bare børn, der skylder penge væk.

• Børnebørn er Guds belønning for, at du ikke kvalte din egne børn.

• Du kan ikke lave en baby på en måned ved at befrugte 9 kvinder.

• Jeg skaffede mig af med mine børn - fordi katten blev allergisk.

• Hvis majsolie er lavet af majs, hvad er babyolie så lavet af?

• Jeg tog mine børn med i børne-Zoo men de ville heller ikke have dem.

• Skrevet på en kondom-automat: For at få pengene refunderet: Indkast baby.

• Vær sød ved din svigermor. Barnepiger er dyre.

• Hvert 10. sekund er der en kvinde, der føder et barn. Hun må findes og stoppes!

• Barnepiger: Unge piger du betaler for at holde øje med dit TV.

• At føde et barn er som at tage din underlæbe og prøve at tvinge den over hovedet.

• Hvis det ikke var for kabel-TV, havde jeg været nødt til at ansætte en barnepige.

• Her i huset slår vi aldrig børnene - undtagen i selvforsvar.

• Jeg er lige så forvirret som en tørstig baby på bar med topløs servering.

• Det er da let nok at opdrage sine børn. Man skal bare lade som om, det ikke er


KUN

FOR S

JOV

ens egne. Alle ved, hvordan naboens unger burde opdrages. • Det er måske mindre traumatisk for babyen at blive født i vand, men det er altså ret traumatisk for resten af folkene i svømmehallen. • En baby er en mave med en højttaler i den ene ende og udstødning i den anden. • Jeg elsker børn. Især når de græder, for så er der nogen, der bærer dem væk. • Jeg var så grimt et barn, at når jeg legede i sandkassen, forsøgte katten at grave mig ned. • Der er ingen skade sket, hvis du taber din unge med hovedet nedad. I den alder er de alligevel bløde i bolden (W.C. Fields).

• Nogen må have efterladt ungen her ude i regnen - hans hjerne er helt fnadret. Hvilket i øvrigt viser, hvor skadeligt vand er. • En fordel ved at vente børn er, at man ved, hvor man har dem. • Noget af det vanskeligste forældre i det hele taget kommer ud for, er at få et barn til at forstå, at “nej” er en fuldstændig sætning. • Jeg har altid følt, at mine forældre hadede mig. Mit badelegetøj bestod af en radio og en brødrister. • Hvis et barn irriterer dig, så prøv at børste hans eller hendes hår. Hvis det ikke virker, så prøv at bruge den anden ende af børsten og den anden ende af barnet. • Børn på bagsædet kan forårsage ulykker. Ulykker på bagsædet kan forårsage børn.


BABYUDSTYR

sutter med

navn


Alle kender til problemet med, at børnenes sutter bliver vÌk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Med Navnesutten er dette ikke lÌngere et problem.


PERSONLIGE SUTTER MED DIT BARNS

NAVN

I mange år har man forsøgt at holde styr på børnenes sutter ved at skrive barnets navn på dem eller påklæbe et navneskilt. Men desværre holder ingen af delene til at blive kogt, og efter et par kogninger er tuschen falmet eller skiltet faldet af. På Navnesutten.dk får man sit barns navn indgraveret, og ud over at det ser flot og personligt ud, holder det også kogning efter kogning. Den personlige navnesut er smart at have i institutionen, hvor sutterne ofte havner på gulvet og ikke altid finder tilbage til den rette ejermands mund. Nu kan pædagoger og forældre se barnets navn på sutten, og udover det daglige sutkaos mindsker Navnesutten også risikoen for, at børnene får hinandens sutter med dertilhørende bakterier i munden. Navnesutten sætter også en stopper for forsvindende sutter, da det er nemt at genkende børnenes sutter. “Når jeg hentede min søn Frederik i vuggestuen, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund”, fortæller indehaver Pia Callesen fra Navnesutten.dk.

“Derfor gik jeg på udkig efter en sut med navn. Men i alle butikker var svaret det samme, at jeg skulle købe en tusch og skrive navnet på sutten. Derfor besluttede jeg mig for, at det for alle forældre skulle være muligt at købe en kvalitetssut med deres barns navn indgraveret, så det ud over at se flot ud også holder til kogning”. “Det viste sig, at sutte-problematikken var et større problem i hverdagen, end jeg havde regnet med. Næsten hver dag bliver jeg kontaktet af forældre og pædagoger, der roser opfindelsen. De siger, at Navnesutten har gjort deres hverdag nemmere, hvilket gør mig utrolig glad”, fortæller Pia Callesen. Hvad der først var ment som en bibeskæftigelse, blev efter et par måneder en levevej, og knap 1 år efter åbningen af Navnesutten.dk, startede Pia Callesen salg af Navnesutter i USA. “Da vores familie i USA hørte om Navnesutten, spurgte de mig med det samme, om amerikanerne


ikke også skulle kunne drage fordel af min opfindelse. Sutkaos, suttebytteri og forsvindende sutter er også et velkendt problem i USA, og på trods af landets ry for at være et af de mest innovative i verden, var der endnu ingen, der havde opfundet en navnesut”. Også i Hollywood har Navnesutten vundet mange hjerter. Den er blandt andet blevet udvalgt til at være med i den glamourøse gavepakke, der uddeles til de Emmy Awards nominerede, såsom kvinderne fra Desperate Housewifes og Kiefer Sutherland. Også stjerner som Nicole Richie, Matthew McConaughey, Heidi Klum og Seal er på listen over de forældre, der er faldet pladask for Navnesutten. At denne nye idé skulle blive en verdensomspændende succes havde hun dog i sin vildeste fantasi ikke turdet håbe på, da ikke engang sutproducenterne troede på hendes idé. “Jeg er meget stolt af, at jeg turde tage chancen med Navnesutten. Jeg satsede alle mine sparepenge, selvom der ikke var mange, der troede på min idé. Grunden til, at det lykkedes for mig, er nok, at jeg troede på idéen og arbejdede hårdt for at få den til at virke”, slutter Pia Callesen.

Nicole Richie med datteren Harlow med en Navnesut i munden

Sutterne er godkendte kvalitetssutter. Prisen for 3 Navnesutter ligger på 65-80 kroner afhængig af model.. Navnesutten fås i anatomiske eller runde sutter i flere forskellige drenge- og pigefarver med enten udadvendt eller indadvendt skjold. Der er mulighed for indgravering af op til 2 liniers tekst på Navnesutten. Klik ind på navnesutten.dk og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutterne.


FUNKTIONELLE BØRNEMØBLER i FLOT

DESIGN

1

2


BØRNEMØBLER

MODERNE SKANDINAVISK TIL

design børnefamilien

I dag er det en livsstil at få børn, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at baby kun fortjener det bedste. Vi omgiver os med dyre børnetøjsmærker, økologisk sengetøj og den sidste nye barnevognsmodel, og både design og kvalitet vægter højt, når vi skal træffe en beslutning om babyudstyret til baby på vej. Samtidig har vi en idé om det perfekte hjem og rene enkle linjer i boligindretningen.

3

1: FLEXA Baby højstol. 2: FLEXA Baby højstol bliver nemt til en Junior spisebordsstol ved blot at påsætte kortere ben. 3: FLEXA Baby tremmeseng, der kan vokse med barnet. Ved at fjerne 3 tremmer i midten giver du baby lov til at være nysgerrig og i stand til selv at kravle ud uden at fjerne trygheden fra tremmesengen.


Men det er ikke altid, at børnemøbler, højstole, legetøj og tilbehør går hånd i hanke med moderne indretning.

vikling, og fokusere på produkter, der kan vokse med barnet og tages med fra baby til juniorværelset.

Bæredygtigt design til generationer

Samtidig har det været afgørende at kunne integrere moderne indretning og skandinavisk design, man har lyst til at kigge på.

FLEXAs nye babykollektion er lavet i samarbejde med møbeldesigneren Hans Sandgren, og består af puslekommode, højstol og babyseng. Serien er udviklet i samarbejde med søvneksperter og børnespecialister, og ideen bag kollektionen har netop været at designe produkter med fokus på barnets ud-

1

I dag har vi meget en køb og smid væk kultur, men målet for FLEXA har været at skabe bæredygtigt design med de bedste materialer, så der skabes tidløse produkter, der kan gå i arv i generationer.


1: FLEXA Baby tremmeseng. 2: FLEXA Baby puslebord. 3: FLEXA Baby højstol.

2 3


Spisebordet er familiens samlingspunkt Måltidet er familiens samlingspunkt, og baby vil naturligvis gerne være med, hvor tingene sker. Samtidig er det et stort skridt i babys udvikling at lære at spise selv, og derfor har FLEXAs designere netop fokuseret på optimering af den spisesituation, baby befinder sig i ved spisebordet.

Med ganske få greb er det muligt at justere stolens højde, tilføje bakker, stropper og regulere fodstøtten, og ved tillkøb af kortere ben kan stolen nu forvandles til en almindelig spisebordsstol til det lidt større barn, der gerne vil sidde med til bords på lige fod med de voksne. FLEXA højstolen bliver nu pludselig forvandlet til en cool spisebordsstol, der matcher moderne skandinavisk boligindretning.

International designpris for unikt stoledesign

Til søde drømme og god søvn

Babystolen er netop blevet præmieret med den internationalt anerkendte designpris Red Dot Design Award for sit produktdesign og sin funktion.

God søvn er alfa og omega for baby, og som bekendt avler søvn mere søvn og giver glade børn. Derfor er det vigtigt at vælge en god seng af høj kvalitet til sit barn.

1


1: FLEXA Baby tremmesengen forvandles let til en cool juniorseng ved at fjerne gavlen. 2: På FLEXA Baby puslebordet kan toppen tages af, så puslepladsen forvandles til en stilfuld kommode. 3: FLEXA Baby højstol er blevet til skrivebordsstol ved at tilføje kortere ben.

2

3


FLEXAs tremmeseng er ligesom dele af stolen produceret i formspændt bøg, og med sine afrundede hjørner og elegante kurver giver sengen os et harmonisk og smukt udtryk. Som resten af FLEXA Baby kollektionen er også sengen udviklet med barnet i fokus. Sengen er for eksempel konstrueret således, at bunden let kan hæves og sænkes, hvilket betyder, at den både kan anvendes til spædbarnet og det lidt større barn.

Til det udforskende og nysgerrige barn Når barnet kommer i udforske- og klatrealderen, kan du starte med at fjerne 3 tremmer og senere vælge at tage den ene sengeside af. Dette er unikt for FLEXAs tremmeseng og giver en blød overgang fra babystadie til at være et selvstændigt barn. Samtidig giver man stadig barnet følelsen af tryghed og hygge uden at fjerne barnets mulighed for selv at

komme ind og ud. Det lille “hul” understøtter således barnets behov for uafhængighed og giver det følelsen af frihed.

Baby på hjul Som en ekstra feature er det muligt at tilkøbe låsbare hjul til tremmesengen. Det gør sengen praktisk og mobil, og den lille kan nemt tages med rundt i hjemmet. Den flytbare tremmeseng gør, at du altid har barnet i nærheden af dig. Barnet føler en stor tryghed, og det samme gør du, når du har barnet med rundt i huset. Den bevægelige tremmeseng gør det også muligt at kunne vugge barnet lige så stille i søvn.

Dit barn fortjener den bedste madras Baby bruger over halvdelen af døgnets 24 timer i sin seng, og det stiller selvfølgelig store krav til den madras, baby sover på. Madrassen, der passer til FLEXAs baby-

FLEXA Baby pusleplads med drejelig pusletop, der er pladsbesparende.


seng, er 100 % oekotex class 1 certificeret, hvilket er helt unikt. Normale Deltag i madrasser indeholder nemlig kun konkurrencen om enkelte oekotex komponenter. den prisvindende babystol på Madrassen består af en blanding af 8 cm koldskum og 2 cm flexaworld.com visco wave memory skum, der tilpasser sig barnets krop, og den er ergonomisk og fuld ventilerbar. Madrassen kan bære op til 50 kg, hvilket også gør den egnet til det større barn. Til madrassen hører desuden et oekotex certificeret formsyet lagen i 100% bomuld, som både er aftageligt og vaskbart.

Designet der vokser med dit barn Det er ingen hemmelighed, at det er en dyr investering at få børn, så det er en god ide at tænke sig om, inden man falder for lette og billige løsninger, som barnet meget hurtigt vokser ud af. Det kan mange gange bedre betale sig at investere i en lidt dyrere løsning, hvor der ikke er gået på kompromis med kvalitet og materialer, og hvor ikke mindst holdbarheden og genanvendelsen er langt større. Den grundlæggende idé om, at produkterne skal vokse med barnet, gælder for hele den nye FLEXA Baby kollektion. Alle møblerne kan forvandles, så de følger dit barn fra babystadiet til skolealderen. Det er bæredygtigt design. For yderligere information og nærmeste forhandler se

www.flexaworld.com

Hans Sandgren Jakobsen Dansk møbeldesigner. Blev valgt som samarbejdspartner på udviklingen af den nye FLEXA Baby kollektion på grund af hans tilgang til formgivning og funktion - han tror som FLEXA på bæredygtigt design. “Ideen har netop været at skabe et møbel, der optimerer spisesituationen, har fokus på ergonomi og bevægelsesfrihed, og som matcher moderne skandinavisk boligindretning”, forklarer Hans Sandgren Jakobsen, der med FLEXA Baby stolen har designet et møbel med et unikt udtryk.


økologi

en

naturlig

GIV DIT BARN EN

SUND START

START

Med økologisk babytøj i naturmaterialer som uld og bomuld har du mulighed for at give dit barn en god start på livet.

PÅ LIVET Med økologisk babytøj i naturmaterialer som uld og bomuld har du mulighed for at give dit barn en god start på livet. Hjemmesiden Narurligstart.dk er opstået som et ønske fra en mor, der gerne ville give sit barn det bedste - til ganske overkommelige priser. Webshoppen gemmer på økologisk babytøj til de små i alderen 0-2 år og lækre naturprodukter til hele familien. Et af mærkerne, som forhandles hos Naturligstart.dk, er engelske Little Green Radicals. Deres tøj er meget farvestrålende og smart i designet, og så er det både økologisk og Fair Trade mærket.

Little Green Radicals “Fly My Kite” økologisk bodystocking Skøn økologisk bodystocking i kraftig rød og med smalle hvide striber. Med kuvertlukning, der gør den nem at få af og på, og med trykknapper, der er helt fri for nikkel. Hovedparten af det meget fine motiv er broderet direkte på bodyen. 139 kroner


Little Green Radicals

“Cloudburst” økologisk bodystocking Skøn økologisk bodystocking med klare farver. De tyrkise, grønne og hvide striber er helt rigtige til forår og sommer. Denne økologiske bodystocking er både utroligt blød og slidstærk, og kommer helt sikkert i brug igen og igen. 139 kroner

ALT er ØKOLOGISK

Little Green Radicals “Neptune and Percival” BODYSTOCKING Skøn økologisk bodystocking med klare farver. Med sin fantastisk flotte røde farve og det fine print er bodyen et oplagt valg, når der skal være lidt ekstra kulør på dagen. Motiv af vandbaseret print. 139 kroner

KLIK HER og se mere skønt tøj

Little Green Radicals “Luftballoner” økologisk heldragt Lækker økologisk heldragt med en fast vævning, der sikrer, at faconen holder længe. Dragten er præcis så blød, som økologisk bomuld af bedste kvalitet tillader, og vil føles helt vidunderlig mod dit lille barns hud. Med print af vandbaseret farve. 199 kroner


Little Green Radicals

kjole med mælkebøtter Fantastisk sød kjole med broderede mælkebøtter i den fineste økologiske bomuld. Vævningen er let og fin og perfekt til lune sommerdage. Du får en skøn kjole med stor bevægelsesfrihed i absolut blødeste kvalitet. 199 kroner

Little Green Radicals kjole med søde balloner Fantastisk sød kjole med balloner i den fineste økologiske bomuld. Vævningen er let og fin og perfekt til lune sommerdage og en dejlig tur på stranden. Du får en skøn kjole med stor bevægelsesfrihed i absolut blødeste kvalitet. 199 kroner

KLIK HER og se mere skønt tøj

Little Green Radicals

“Neptun” heldragt Lækker økologisk heldragt med en fast vævning, der sikrer, at faconen holder længe. Du får en økologisk heldragt med nikkelfri trykknapper i benene, forstærkninger ved alle udgange og vanlig høj Little Green Radicals kvalitet. Print af vandbaseret farve. 149 kroner


Little Green Radicals Økologiske leggins med knapper Smarte leggins i flot turkis eller orangerød farve med små hvide knapper ved læggen. Elastikken er tilpas fast til at kunne holde de økologiske leggins på plads, men samtidig så smal og tilpasset i længden, at den ikke strammer. 125 kroner

125 kroner

ØKOLOGISK KVALITET

Little Green Radicals Behagelige bukser med striber

Disse super komfortable økologiske bukser er både bløde og strækbare, og giver masser af mulighed for bevægelse. Perfekt hvis man er en aktiv og nysgerrig baby. Den økologiske buks har en god pasform og holder faconen længe. 119 kroner

Da jeg i 2011 blev gravid, begyndte jeg som så mange andre gravide, at undersøge markedet for babytøj og babypleje. Ikke økologisk babytøj. Bare babytøj. Der er meget at vælge i mellem! Og det gik hurtigt op for mig, at der var kæmpe forskel på kvaliteten. Og prisen. Nogle af de produkter, jeg faldt over, var så billige, at de var næsten gratis. Kvaliteten matchede prisen. Andre produkter var dyre. Udfordringen var at få noget af den gode kvalitet til en fornuftig pris. Økologisk babytøj er som regel en garanti for god kvalitet. Men ofte dyrt herhjemme. Jeg erfarede til gengæld hurtigt, at økologisk babytøj har så mange indlysende kvaliteter, at det var det, jeg ville have til vores baby. Med den viden undersøgte jeg det europæiske marked og fandt flere lækre økologiske mærker til en fornuftig pris. Den ene ting tog den anden, og sammen med ønsket om at dele de skønne produkter med andre småbørnsforældre, opstod Naturlig Start.

Annabell Stampe Neville, Naturligstart.dk


Little Green Radicals

KLIK HER og se mere skønt tøj

sparkedragt med lomme Skøn og let sparkedragt i den blødeste økologiske bomuld. Den lille lomme på maven kan gemme på mange spændende ting, og den fine vævning er perfekt på en varm sommerdag. 179 kroner

Little Green Radicals “Ruffles” t-shirt

En helt unik og utroligt fin T-shirt til de mindste. Det skønne motiv er broderet direkte på blusen, og giver blusen et uimodståeligt look. Vævningen er fast og sørger for, at faconen holder længe. Bemærk bølgekanten ved ærmeudgangene. 139 kroner

Little Green Radicals “Up in the Air” t-shirt Skøn T-shirt i en fantastisk turkis farve - lige til at komme i sommerstemning af. Det klare tryk er lavet på vandbaserede farver, og laver en herlig kontrast. Du får en T-shirt, der med garanti holder faconen både 1, 2 of 3 somre, og en kvalitet, der er helt i top. 139 kroner


bodystocking af uld og silke

Lækker økologisk bodystocking af den blødeste blanding af uld og silke. Bodyen er en smule elastisk og holder faconen længe. 175 kroner

ALT PÅ disse sider er ØKOLOGISK

engel babybukser i uld og silke

Superbløde og lette økologiske babybukser af en skøn blanding af uld og silke. Bukserne har en ribkant, der gør, at de slutter tæt til ved fødderne, og har på samme måde en bred rib i livet. 165 kroner

bodystocking med korte ærmer Super lækker økologisk bodystocking med de fineste striber og en helt fantastisk vævning. Bodyen er en smule elastisk og holder faconen længe. 175 kroner


babyhue i

uld og silke Den fine blanding af 70% økologisk merinould og 30% mulberry silke gør denne økologiske hue specielt behagelig på babys hoved. Slutter godt til om ørerne og holder baby varm - også når vinden blæser. 99 kroner

KLIK HER og se mere skønt tøj

langærmet bodystocking

Lækker økologisk bodystocking af den fineste merinould. Perfekt som inderste lag, når det er koldt, eller som en fin basis bodystocking af allerbedste kvalitet. Bodyen er en smule elastisk og holder faconen længe. Med kuvertlukning og forstærkninger i hals og ben. 155 kroner

ALT PÅ SIDEN ER ØKOLOGISK

engel babybukser i uld og silke

Superbløde og lette økologiske babybukser af en skøn blanding af uld og silke. Bukserne har en ribkant, der gør, at de slutter tæt til ved fødderne, og har på samme måde en bred rib i livet. Brug bukserne som en let sommerbuks eller som et ekstra isolerende lag på en kølig aften. 165 kroner


pusle- og badetid UDEN duft HÅNDPLUKKET

natursvamp

Den økologiske natursvamp er vidunderligt blød. Perfekt til den helt nyfødte babys følsomme hud. 79 kroner

Øko-vådservietter med aloe vera. Uden klorin, alkohol og parabener. 35 kroner

petroleum free jelly

chest rub 100% naturlig creme med forfriskende eucalyptus og Rosemary olie. Smøres på brystet og giver straks en lettere vejrtrækning. 99 kroner

Duftfri vådservietter

100% naturlig med sheasmør, E-vitamin og bivoks. Brug den på tørre pletter, kolde kinder, små rifter eller som læbepomade. 99 kroner

KLIK HER og se flere produkter TIL BABY

sleep balm En helt fantastisk hjælp til at få dit barn til at falde til ro. Helt uden kemi. 100% naturlig beroligende creme i et skønt mix af bivoks, lavendel- og valerianolie. Uden kunstige duftstoffer og parabener. 99 kroner

nappy balm 100% naturlig plejende salve i et skønt mix af sheasmør, solsikkeog lavendelolie. Salven forebygger, nærer og heler den sarte babyhud og beskytter med de årsager, der kan være til, at en baby får udslæt. 99 kroner


LEGETØJ

motorik

legetøj der træner DIT BARNS Det er vigtigt, at børn træner motorikken og lærer kroppen at kende med dens muligheder og begrænsninger.

GODE RÅD TIL VALG AF LEGETØJ DER styrker DIT BARNS

MOTORIK


Når barnet er i kontakt med kroppen og sanserne, giver det selvtillid og livsglæde. Motorik er samtidig afgørende for evnen til at klare alle de “simple” små handlinger i dagligdagen, fra at klæde sig på og snørre snørrebånd til at komme omkring og begå os i trafikken. Vi tænker ikke over de motoriske udfoldelser. De sidder bare på rygradden, og vi behøver ikke at tænke over det, hver eneste gang vi skal bevæge en muskel. Men for det lille barn, tager det tid at få styr på det hele, og det kommer ikke bare af sig selv. Heldigvis foregår meget motorisk træning gennem lege og ved at være fysisk aktiv og bruge kroppen i daglige aktiviteter. Når børn boltrer sig, gynger og spiller bold og ruller rundt på gulvet, så styrker det motorikken samtidig med, at der bliver dannet nye forbindelser i hjernen.

Derved er motorisk træning med til at udvikle nogle evner, vi ellers ikke normalt forbinder med motorik, som f.eks. evnen til at koncentrere sig, have overblik og se sammenhænge samt sproglige evner. Motoriske færdigheder opdeles i grov- og finmotorik. Først læres de grovmotoriske færdigheder, og i årenes løb bliver de næsten automatiske. Grovmotorik omfatter blandt andet at kravle, gå, hoppe og at holde balancen. Finmotorik læres senere og kræver præcis muskelkontrol, hvor de små muskelgrupper, som håndens, fodens, øjets, mundens og mimikkens led og muskler, bliver brugt, f.eks. når vi skriver, holder en genstand mellem tommel- og en finger, eller flytter tungen i munden. På de følgende sider kan du se gode forslag til legetøj, som er med til at træne og udvikle dit barns fin- og grovmotorik.


10 TIL

finmotorikken 1

2

3

4

5 6


7

8

KLIK HER 9

og se mere legetøj TIL FINMOTORIK

10

1: Børnesaks med motiv. Passer til små fingre og gør klipning lidt sjovere: Kr. 35 2: Anatomi puslespil. Lag på lag puslespil, der med fine billeder viser, hvordan man ser ud indvendig: Kr. 229 3: Baufix byggesæt. Stor tønde med 100 dele i træ, hvoraf nogle er malet med vandbaseret farve: Kr. 369 4: Plus Plus brikker. Anderledes brikker, hvor kun fantasien sætter grænser for kreativiteten: Fra kr. 44,95 5: Modellervoks med træværktøj. Sæt med redskaber, hvor man kan rulle, præge, trykke og forme: Kr. 195 6: Polydron magneter. Lærer børn om form, rum og magnetisme, mens de laver konstruktioner: Kr. 459 7: Hammer og sømbræt. En super måde at stimulere finmotorik og kreativitet: Kr. 299 8: Puttekasse. I klare farver, som giver en ekstra motorisk udfordring på grund af låsefunktionen: Kr. 149,95 9: Geometri-puslespil. 6 plader med motiver, hvor barnet skal finde den rigtige form og farve: Kr. 219 10: Klovnen Billy. Kan få en masse forskellige udtryk, når barnet sætter de lange snore fast i hullerne: Kr. 399


10 TIL

grovmotorikken 1

2

3

KLIK HER og se mere legetøj TIL GROVMOTORIK

4

5


7

6

9

10 8

1: Aktivitetsringe. 6 gummiringe. Giv dem til dit barn, og de bliver lynhurtigt en del af en leg: Kr. 99,95 2: Swingseat. Super sjovt køreredskab, som styrker koordination mellem hænder og fødder: Kr. 455 3: Wheely Bug. Kan rulle fremad, bagud, til siden og rundt om sig selv. Ideel til indendørs brug: Fra kr. 599 4: Gåstylter. Rigtig gode gåstylter med rund bund, som er gode til at træne balance og koordinering: Kr. 95 5: Floorsurfer. Rullebræt der kan bruges både til leg og til stimulation af den motoriske udvikling: Kr. 759 6: Trapezgynge. Sjov og udfordrende trapezgynge med formstøbte ringe med et rigtigt godt greb: Kr. 199 7: Løbecykel. Virkelig god basis løbecykel af træ, hvor der er kræset for detaljerne: Kr. 425 8: Bobles Donut. Super god i den motorisk udviklende leg, hvor både aktive og rolige børn stimuleres: Kr. 399 9: Sansegynge. Stimulerer labyrintsansen, som styrker koncentration, balance og indlæringsevne: Kr. 649,95 10: Bilibo. Designet til at udfordre fantasi og kreativitet og samtidig stimulere alle sanserne: Kr. 269


KUNSTEN AT VÆLGE

det rigtige FORBRUG

At vente sit første barn er en helt særlig fase af livet.

Som kvinde oplever du, at omverdenen tillægger dig en særlig betydning. Du er ikke bare dig, du er to i en, og pludselig begynder folk at rejse sig for dig i bussen. Som mand er du stolt af din andel i det voksende liv. Lægger øret til maven, taler til barnet, skærmer instinktivt kvinden, når I færdes i trafikken. Naturen har fat i jer. Samtidig træder I ind i en hæsblæsende strøm af spørgsmål og valgmuligheder. Masser af butikker har varer at sælge jer. Familie og venner er klar med meninger, gaver og måske brugte ting til låns eller foræring. Jordemoderen og sundhedsplejersken stiller op med samfundets officielle råd til vordende og nybagte forældre. Der er nok at forholde sig til.


FÅ HJÆLP TIL AT VÆLGE

DET BEDSTE TIL DIT BARNForbrugerrådets guide Tænk Børn til sikre og sunde småbørn fra 0 til 3 år er tænkt som et opslagsværk, du kan bruge, inden du køber udstyr, tøj, plejeprodukter eller visse madvarer til dit barn. Testene er videnskabeligt udført og giver hurtigt overblik over, hvad du får for pengene. De praktiske råd er godkendt af fagfolk og hjælper f.eks. med at vurdere, om du skal købe en let, sammenklappelig barnevogn til hurtigt at få ind i bilen eller en lang, tung model, som barnet kan sove ude i, til det fylder 2-3 år. Tænk Børn er fra 2010. De gode råd holder fortsat, men testene er alle blevet opdateret de sidste par år, og de kan alle findes på tænk.dk. Derfor sælges Tænk Børn ikke længere separat, Tænk Børn kan kun fås sammen med et medlemskab af For-

brugerrådet, hvor man får adgang til alle de opdaterede test på tænk.dk. Målet med guiden er, at du får anskaffet netop de produkter, der passer jeres behov og pengepung, så I undgår unødigt dyre eller overflødige varer og fejlkøb. En del udstyr kan udmærket købes brugt. Barnet kan leve lykkeligt uden mærkevareble. En babyalarm, bæresele eller vugge kan vise sig helt overflødig i jeres tilværelse. Til gengæld bør I aldrig gå på kompromis med barnets sikkerhed, når I f.eks. køber autostol eller cykelstol. Det betaler sig på alle måder at analysere sine behov og prioritere, inden man kører Dankortet gennem automaten. At vælge det rigtige er ikke altid at vælge topmodellen, men at vælge det gode og passende, der tjener situationen. At vælge det rigtige kan være et fravalg. Målet med Tænk Børn er at give dig et redskab til at vælge hurtigt, effektivt og rigtigt, så du og din familie kan bruge tiden og kræfterne på det vigtigste - at leve livet.

ET GODT TILBUD TIL DIG Tænk har lige nu et super godt tilbud til børnefamilier, hvor du får følgende: • 4 numre af Tænk sprængfyldt med tips, gode råd og test. • 3 måneders adgang til tænk.dk med over 100 test lige fra bleer over fladskærme til vaskemaskiner. • Tænks test lige ned i lommen med en app til din mobil. • Hjælp hos Forbrugerrådets telefonrådgivning, når du har problemer med et køb eller en håndværker eller har brug for at kende dine rettigheder. • EKSTRA: Tænk Børn småbørnsguide med en række produkttest og et væld af gode råd til børnefamilier om valg af udstyr. Indeholder mere end 200 gode råd, og er en uundværlig guide til alle med små børn eller baby på vej.

Alt dette får du får kun 99 kroner incl. porto og forsendelse. Bestil nu på tænk.dk/99 eller på telefon 77 41 77 41.


6 til dig og dit BØGER

gode bøger

FÅ GODE RÅD OM DIT BARNS SØVN, GRÅD, SYGDOM, UDVIKLING OG MAD

NYHED

Hvordan tackler man barnets feber? Hvordan får man sit barn til at sove? Hvordan trøster man bedst sit barn? Hvordan sikrer man, at barnet får den rette ernæring i forhold til sin alder? I sundhedsplejerske Helen Lyng Hansens bøger kan du få svar på alle disse spørgsmål og mange flere. Helens bog om børn & sygdom I Helens bog om børn & sygdom ruster hele Danmarks sundhedsplejerske forældrene til at passe deres syge barn. På sin praktiske, omsorgsfulde måde fortæller hun blandt andet, hvordan man observerer sit barn, hvordan man tackler høj feber, og hvordan man får barnet til at spise, drikke og sove godt. Et leksikon bag i bogen giver overblik over alle de mest almindelige børnesygdomme - fra øjenbetændelse, diarré og opkastninger til skoldkopper, børneorm og lussingesyge. Under hver sygdom kan man slå op på symptomer, smitte, pleje og lindring, og man kan også blive klog på, hvornår man bør holde barnet hjemme, og hvornår man skal ringe til lægen. Det kan være svært at bevare det kølige overblik, når ens barn har det dårligt. Helen Lyng Hansen giver forældrene tilliiden og trygheden tilbage, når deres børn bliver syge - og netop derfor er Helens bog om børn & sygdom et must hos alle småbørnsfamilier.


NY UDGAVE

Brugbar bog om kunsten at forstå dit lille barns søvnmønster, udviklingstrin og behov for tryghed. Når du forstår det, ved du også, hvorfor det ikke hjælper bare at lukke døren og sige godnat. Vi Forældre

Det er en god bog, som mange kan have glæde af, især fordi den er helt nede på jorden, og ikke forsøger at komme med en helt ny måde at gøre tingene på. Helens råd kommer af mange års erfaring, både som mor og som sundhedsplejerske - og ikke mindst med et kærligt syn på børns søvnproblemer. Alt om børn Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om børn & søvn

Helens bog om børn & søvn Helens bog om børn & søvn er nødhjælp til trætte forældre og viser vejen til at få sovende, trygge børn - og til selv at få lukket øjnene. Kunsten er at forstå dit lille barns søvnmønster, udviklingstrin og behov for tryghed. På baggrund af lang erfaring lover Danmarks bedst kendte sundhedsplejerske, at det nok skal lykkes - også for jer. Alle børn kan lære at sove igennem, og denne søvnguide er første skridt på vej til bedre søvn og mindre gråd. Bogen er udvidet med blandt andet nye kapitler om middagslure og om de særlige problemer, der knytter sig til tvillinger og søvn. Der er desuden nyt om slyngevugger, babykøjer og hængevugger, ligesom bogen generelt er opdateret med den nyeste viden om børn og søvn.

Anmeldelser

Helens bog om gråd og trøst Vi ved instinktivt, at børn skal trøstes, når de græder. Denne bog hjælper forældre til børn med kolik og andre grædende børn (læs: alle børn) med bedre at forstå gråden.

Fuld af facts om børns søvn og udvikling, som gør det lettere at forstå og tackle søvnproblemerne. Berlingske Tidende

FORTSÆTTES


Bogen er en god nøgle til at forstå barnets følelsesliv og til at kunne skelne nuancerne i barnets gråd. For børn græder langt fra kun, når de er kede af det - de græder af sult, behov for trøst, tryghed, vrede, frustration og meget andet. I denne bog gennemgår Helen Lyng Hansen barnets gråd i de første 5 leveår: Det som udløser gråden, ændrer sig undervejs, og det samme gør de muligheder, I som voksne har for at trøste. Helens bog om gråd og trøst er en guldgrube af information til desperate forældre, og der er gode råd at hente om børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald, separationsangst og meget mere. Bogen er ligesom Helen Lyng Hansens øvrige bøger i serien nem at anvende som opslagsbog, hvor du hurtigt finder netop dit aktuelle problem og ikke mindst løsningen på det. Eller du kan læse den fra en ende af og blive klædt på til alle de udfordringer med gråd, vrede og trøst, som barnets udvikling byder på. Anmeldelser

Jeg kan anbefale alle kommende forældre at læse hele bogen fra ende til anden. Den giver nemlig et godt overblik og følelsen af at få vigtig viden om et prekært emne - for hvis der er noget, der kan gøre forældre usikre og give lavt selvværd, så er det ikke at kunne trøste sit barn eller at føle sig utilstrækkelig som forælder. Bogen har været en øjenåbner for mig på flere områder. Børnibyen . dk Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om gråd og trøst

Helens bog om dit barns udvikling I løbet af de første 3 år udvikler det lille barn sig i et ekstremt tempo. I denne bog fortæller sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen om, hvilken udvikling - især mentalt og følelsesmæssigt, men også motorisk - det lille barn gennemgår, og hvordan man som forældre bedst støtter barnet undervejs. Bogen falder i to dele. I første del følger Helen Lyng Hansen uge for uge det lille barns udvikling fra fødslen til ca. 1½ år, og i anden halvdel behandler hun tumlingealderen frem til barnets 3. leveår.

For hvert alderstrin sætter hun fokus på, hvordan barnet kommunikerer, hvordan det sanser og oplever sin omverden, hvordan det sover og spiser, hvordan det leger og lærer, og hvilke udviklingsmæssige milepæle, som hører alderen til. Og det hele er under hensyntagen til, at børn er forskellige, og at guldklumperne ikke altid kan sættes på formel. Anmeldelser

Et seriøst bud på en must read bog for nybagte forældre. Den er troværdig, saglig og indeholder det meste af det, du behøver at vide om dit barns udvikling. Og så er den skrevet i en uformel tone, der samtidigt gør den underholdende og læseværdig. Aniston . dk

Simpelthen en dejlig bog, hvor forfatterens kærlighed til børn og omsorg for deres forældre strømmer ud af siderne. Her er mere kærlighed end kontrol. Kærlighed parret med flere års praktisk erfaring. Forældre vil føle sig mødt og støttet. Lektørudtalelse, DBC Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om dit barns udvikling


Anmeldelser

Seks stjerner. Det fungerer godt at man kan bruge bogen som opslagsbog og kun læse det, man lige har brug for nu, men at man kan have den liggende som opslagsbog til når barnet bliver ældre, og det er nye problemer, der melder sig på banen, eller man bare generelt har brug for et par fif. Den er sprængfyldt med lækre, nemme opskrifter. Generelt en must-have til boghylden! Herning Folkeblad Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om børn & mad

Helens bog om børn & mad En af de største kilder til bekymring hos småbørnsforældre er børnenes mad. Denne bog er spækket med viden om børn og ernæring, om hvordan man sikrer sig, at barnet får den ernæring, som hører deres alderstrin til og meget mere. Bogen følger barnets udvikling fra det første store spring fra modermælk (eller erstatning), og indtil barnet kan spise næsten alt det, den øvrige familie spiser. Bogen følger Fødevarestyrelsens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og er fyldt med tips og tricks, som bogstavelig talt får maden til at glide lettere ned. Man kan læse bogen fra ende til anden og følge barnets udvikling måned for måned. Bogen kan også bruges som opslagsbog til at finde ud, hvordan det nu er med mælk og allergi, hvor længe man skal blive ved med at mose maden, om man må bruge krydderier i børns mad og alt det andet, man kan blive i tvivl om. Desuden rummer bogen en række nemme opskrifter til hvert alderstrin, som er nemme at gå til - og nemme at kombinere med resten af familiens mad.

Helens babydagbog Helens babydagbog er det uundværlige værktøj til nybagte småbørnsforældre. Ud over at være en praktisk og lækker dagbog, hvor du kan skrive alt det, som er vigtigt at huske i løbet af din babys første leveår, er den smækfyldt med konkret information og gode idéer, som du kan bruge som nybagt forælder.

Læs mere om Helens bøger på www.gad.dk


børnetøj

TØJ OG TING TIL

børn

KLÆD DIT BARN GODT PÅ UDEN AT BLIVE

KLÆDT AF

I webshoppen www.2-kids.dk finder du et stort udvalg af børnetøj i størrelse 0-16 år i mærker som Tiny Minymo, Mala, Phister & Philina, Snoozy, Max Collection, BombiBitt, sko/sandaler fra Ølholm/Disney og Petit Nord samt smart soltøj fra Sunblock. Du finder også lækre aktivitetstæpper, pusletasker fra WallaBoo, sengetøj, dåbsgaver og bamser fra Kaloo. 2

1

11130 11130


4

3

10950

12530

5 6

12530

10950

1: Lækker stribet rib body med lange ærmer. Lyserød/hvid. Normalpris 159. 2: Lækker stribet rib body med lange ærmer. Mørkeblå/hvid. Normalpris 159. 3: Skøn ribkjole med lyseblåt/hvidt sildebensmønster. Normalpris 219. 4: Super lækker rib t-shirt med mørkeblå/hvide striber. Normalpris 179. 5: Super lækker rib t-shirt med lyserøde/syren striber. Normalpris 179. 6: Skøn ribkjole med gult/hvidt sildebensmønster. Normalpris 219.


2

1

12675

12675 3

17175

4

14925


KLIK HER

5

og se mere skønt tøj

11130

6

17175 1: Skøn sparkedragt fra Tiny Minymo med små sjove dyr til den lille pige. Normalpris 169. 2: Skøn sparkedragt fra Tiny Minymo med små sjove dyr til den lille dreng. Normalpris 169. 3: Dejlig sommerkjole til den lille prinsesse. Normalpris 229. 4: Skøn jumpsuit til den lille prins, med biler. Normalpris199. 5: Super lækker rib body med knapper foran. Normalpris 159. 6: Dejlige sommerbukser med blomster fra BombiBitt. Normalpris 229.


1 2

20925

3

18675

4

20925

5

22425

44925 6

17125


7

22330

KLIK HER og se mere skønt tøj

8 1: Cars sandaler med lysfunktion fra Ølholm sko. Lukkes med velcro. Normalpris 279. 2: Prinsesse sandaler fra Ølholm sko. Lukkes med velcro. Normalpris 249. 3: Barbie sandaler fra Ølholm sko. Lukkes med velcro. Normalpris: 279. 4: Angry Birds sneakers fra Ølholm sko. Normalpris 299. 5: Skønt aktivitetstæppe fra Bright Stars med lyde og musik. Normalpris 599. 6: Barnets første ramme fra Friisenborg. Alu med plads til billeder fra hver af de første 12 måneder. Normalpris 229. 7: Lækker blå sweat med lynlås. Normalpris 319. 8: Super bløde frotté joggingbukser. Normalpris 249.

17430gaveidé

babytæpper

DEN PERFEKTE

TIL BABY

Et babytæppe med barnets navn, fødselsdag, vægt og længde strikket ind i er en super sød og meget personlig gaveidé til fødslen, barnedåb eller babys fødselsdag.

NÅR GAVEN SKAL VÆRE PERSONLIG


Babytæppet er strikket i det fineste, bløde 100% økologiske bomuld.

Til sidst bliver babytæppet færdigdampet og pakket i plasticpose.

Babytæppet er en oplagt personlig gaveidé til f.eks. en barsels- eller dåbsgave.

Tæppet kan vaskes igen og igen på 60 grader.

Babytæppet bliver strikket individuelt til barnet på topmoderne strikkemaskine i økologisk bomuld. Når tæppet er strikket, bliver det vasket og behandlet økologisk, så det allerede fra start er blødt og lækkert. Efter vask bliver babytæppet dampet og kommer herefter på systue, hvor der bliver påsyet kantbånd.

Barnets eget tæppe fåes i flere forskellige varianter i både lyserød og lyseblå samt lilla og brun.

Se mere på www.babyplaid.dkSkønne

BABYBILLEDER Et billede siger mere end tusinde ord.

Du har ventet og ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver af sted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme af sted til fotografen, er ikke altid det første, man tænker på med en baby i huset. Men kan man finde tid og overskud til det, kan man få taget nogle uforglemmelige billeder og forevige en tid, som aldrig kommer igen. For at få de gode billeder af din sovende baby, skal barnet helst være 5-10 dage gammelt. Book gerne en tid, mens du er gravid.

Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af din baby, som du med garanti vil værdsætte resten af livet. Marylou Studio er et innovativt studie, som ser fotografi i et helt nyt lys. Her får du taget æstetiske og helt igennem utraditionelle billeder. Her er ingen marmorerede baggrunde eller kurvestole, men masser af skæve vinkler, sjove indfald og nytænkning. På de følgende sider kan du se eksempler på skønne babybilleder fra Marylou Studio.


mustafa | 1 uge

FOTOSERIE S책dan s책 det ud, da lille Mustafa l책 inde i mors mave, da hun var p책 forsiden af 5. udgave af GRAVIDA.


FOTOSERIE


freya | 8 m책neder


FOTOSERIE

malia | 6 m책neder


benjamin | 7 dage

signe | 2 책r


signe & Marie | 2 책r & 5 책r


FOTOSERIE


malia | 6 m책neder

liva | 8 m책neder


FOTOSERIE oscar | 14 DAGE


FOTOSERIE


simon | 11 dage


valdemar | 7 m책neder

milou | 11 m책neder


Skønne

BABYBILLEDER Se flere skønne babybilleder på www.maryloustudio.dk

oscar | 14 dage


VIND SOLCREME

TIL HELE FAMILIEN

Vind en lækker Derma taske fyldt med gode, sunde produkter til dig og din baby. Vi udlodder 5 sæt til en værdi af 650 kroner pr. sæt. Hvert sæt indeholder: Sollotion SPF30 baby, sollotion SPF15, sollotion SPF30, aftersun lotion, solspray SPF20, solstift SPF50, vådservietter, shampoo/bad, creme og salve. Præmierne leveres i en skøn lille fairtrade mulepose af økologisk bomuld sammen med en solguide med gode råd til sikker sol. Med Dermas babyserie er du garanteret rene produkter til dit barns sarte hud. Alle Dermas produkter er nemlig Svanemærket og certificeret i samarbejde med AstmaAllergi Danmark. Derma Baby-serien (undtagen vådservietterne) og Eco Baby Sollotion bærer også det økologiske Ecocert mærke.

DELTAG I KONKURRENCEN HER


Se Dermas solguide, hvor du finder masser af gode råd til en solsikker sommer for de mindste, og læs mere om Dermas produkter på www.derma.dk

5 SÆT TIL EN VÆRDI AF

650 KRONER PR. SÆT


VIND EN SJOV

TUMLETOP

2 stk. TIL EN VÆRDI AF

349 KRONER PR. stk.

Vi udlodder 2 sjove Tumletoppe Mini fra Legeakademiet.dk til en værdi af 349 kroner pr. stk. Tumletoppen er udformet og har en størrelse, der gør den anvendelig for børn lige fra fødslen og op til 4 års alderen. Leg med Tumletoppen stimulerer barnets motorik og sanser og hjælper til barnets registrering af bevægelse, balance og rytme.

DELTAG I KONKURRENCEN HER


Få en dejlig babypakke

gratis (+39 kr. i porto og ekspedition)

+

værdi: 407 kr. Bogkasse med 26 små tykke pegebøger i pap inddelt i emner som former, farver, dyr og tal. Bøgerne er så tykke, at de også kan bruges som byggeklodser.

+

Legehæfte fyldt med gode idéer til sjove lege med din baby.

Skønt spisesæt i 3 dele med en sød lille elefant bestående af tallerken, kop med hank og ske fremstillet i det gode, holdbare og ufarlige materiale melamin.

KLIK HER og bestil din gratis babypakke


MY LOVE COLLAGE Få samlet de bedste øjeblikke i en stor hjerteformet collage med 25 små kvadratiske billeder sat sammen til ét stort billede


NYHED

!


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG