Issuu on Google+

MIN BABY ALT OM DET BEDSTE VI HAR

NR. 5 • FORÅR 2013

108

SIDER ME D OM DET B ALT EDSTE VI HAR

QUIZ

TEST DIN VIDEN Hvor meget ved du egentlig om dit barn?

BREVKASSE

TÆNDER Få svar på dine spørgsmål om dit barns tænder SØVN

BABYMAD

FRA BRYST TIL GRØD

Sådan får du dit barn til at spise grød

+

SÅ SOV

DOG BABY!

Har du svært ved at få dit barn til at sove? Der er hjælp at hente

KUN FOR SJOV: BØRNEBØGER VI (DESVÆRRE) ALDRIG FÅR AT SE | navne: Det hedder de kendtes børn SPØRGSMÅL & SVAR: sutter | barsel: så lidt holder danske fædre | debat: offentlig amning


velkommen Velkommen til 5. udgave af MIN BABY, som faktisk er en slags jubilæumsudgave, da det er 1 år siden, første udgave af MIN BABY så dagens lys.

med skønne forårssko. Du finder også praktiske bæreseler, smarte babyalarmer og en masse andet lækkert babyudstyr. Jeg håber, du får et par hyggelige timer i selskab med 5. udgave af MIN BABY. God fornøjelse! Hilsen chefredaktør

Vi lægger stadig stor vægt på at gøre magasinet til en interaktiv oplevelse med mulighed for at klikke på produkter og læse mere om dem og eventuelt købe dem. I denne udgave finder du blandt andet spændende artikler om overgangen fra amning til grød, gode råd til at få sit barn til at sove, og sundhedsplejersken besvarer spørgsmål om tænder og sutter.

Katja Hansson PS: Du kan stadig læse de 4 første udgaver af MIN BABY på www.minbaby.dk. Læs også graviditetsmagasinet GRAVIDA på www.gravida.dk og DIT BARN om de større børn på www.ditbarn.dk.

husk

Vi har også fundet et stort udvalg af spændende produkter til din baby. Der er hele 10 sider

Læs alle de tidligere udgaver af MIN BABY ganske gratis på:

www.minbaby.dk UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm HJEMMESIDE www.minbaby.dk FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetMinbaby KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til MIN BABY, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


MY LOVE COLLAGE Få samlet de bedste øjeblikke i en stor hjerteformet collage med 25 små kvadratiske billeder sat sammen til ét stort billede

NYHED

!


indhold 8

SPØRG SUND HEDSPLEJ ER SKEN

Spørgsmål og svar om tænder

14

B A B YNA V NE

18

FA ST FØD E

22

debat

28

K UN FOR SJOV

30

B ØRNE SK O

38

FOTOSE RIE

Det hedder stjernernes børn

Fra amning til grød

Offentlig amning

Børnebøger vi (desværre) aldrig får at se

Det bedste til dit barns fødder

Cake Smash - fødselsdag hos fotografen

forsiden

Fotograf: MARYLOU STUDIO | www.maryloustudio.dk Model: ISAK (7 UGER)


42

B A B YUD STYR

46

quiz

48

B Æ R D IT BA RN

52

fædre

56

PE RSONLIGE GAVER

60

GULD K ORN

62

B A B YUD STYR

Babyalarm med livstidsgaranti

10 spørgsmål om babyer

De bedste bæreseler og slynger

Så lidt barsel holder danske fædre

Find den perfekte gaveidé

Dagens smil

Spar penge på udstyr til din baby

abonnement

Vil du have et GRATIS abonnement på MIN BABY? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang det udkommer. KLIK HER


indhold 68

søvn

70

børnesko

74

SPØRG SUND HEDSPLEJ ER SKEN

78

B Æ RE SE LE R

80

SJOV LE G

84

INSPIRA TION

96

FOTOSE RIE

Så sov dog baby!

Trendy sko til de små

Spørgsmål og svar om sutter

Bær din baby

Bevæg dig med dit barn

Fantastiske fund til baby

Skønne babybilleder

facebook

Bliv ven med MIN BABY på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting. KLIK HER


SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

tænder

Hvad kan man give sit barn for at fede det op? Hvordan undgår man, at barnet bliver for tykt? Skal barnet have jerntilskud, når det er 6 måneder gammelt? Må børn få vælling, når de er 3 måneder gamle? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om babys mad.

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Karin har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

3 MÅNEDER

Er min søn på 3 månedER ved at få en tand? Kan min søn på 3 måneder være ved at få en tand? Han tager sin knyttede hånd ind i munden hele tiden, han savler og har halvtynd afføring op til 2 gange om dagen. SVAR De symptomer, du beskriver, passer perfekt på, at din


søn er ved at få sin første tand, selv om dette som regel først sker, når barnet er omkring 4 måneder. Men det kan sagtens være, at tanden er på vej allerede nu. Når babyer begynder at få tænder, bliver deres gummer som regel hævede og ømme. Din søn kan godt blive irritabel, græde eller få en smule feber af og til i den periode, hvor tænderne bryder igennem.

Kunne du ikke give hende en skorpe eller en tvebak. Den er fast og god at gnave på, da den ikke knuses så let. Hendes gummer kan klø meget i forbindelse med tandgennembrud. Hvis hun mærker, det hjælper, vil hun nok mere holde ved til gavn for jer begge.

7 MÅNEDER

8 MÅNEDER

Min datter på 7 måneder skærer tænder Jeg har en datter på lige knap 7 måneder. Hun har fået to fortænder i undermunden, og nu er den ene fortand i overmunden og hjørnetanden lige ved siden af også tittet frem. Min datter undrer sig meget over, hvad det er, der lige pludselig “støder sammen” inde i munden på hende. Så hun sidder bogstavelig talt og skærer tænder, så lyden går igennem marv og ben! Din Jeg var ellers godt i gang med at vende hende lidt af med at have sutten for meget i de vågne dagtimer, men nu kan jeg kun aflede hendes opmærksomhed ved at give hende den i munden.

bliver det ikke længere morsomt. Snart afløses det er noget nyt, hun opdager ved sig selv.

Min søn på 8 måneder har ikke en eneste tand Min søn på 8 måneder har ikke en eneste tand endnu, og der er ingen hævelse eller andet, der tyder på, at de er på vej. Er det normalt, at han ingen tænder har endnu?

SVAR

søn kan blive 9, 10 eller 12 måneder, før han får sin første tand. Det er helt i orden.

Jeg har også prøvet at give hende noget legetøj i hånden i håb om, at hun ville putte det i munden og bide/ sutte på det, men hun er for optaget af at skære tænder til at tage sig af det. Hvad gør jeg, så hun ikke ødelægger/slider sine tænder? SVAR Hun ødelægger ikke sine tænder ved at skære tænder. Hun oplever blot, at det er spændende lige for tiden. Det går snart over. Specielt hvis du ikke giver det for stor opmærksomhed som nu, hvor du hele tiden forsøger afledning og i stedet får hende til at fokusere på det. Lad hende. Jo mindre du bemærker det, jo hurtigere

Din søn kan blive 9, 10 eller 12 måneder, før han får sin første tand. Det er helt i orden. Et barn er 5 måneder, et andet 7 og et tredje fyldt næsten 1 år. Det er lige normalt. Til gengæld kan det være, at han får 2. og 3. tand hurtigt efter.

Han behøver ikke vise tegn med hævede gummer eller større lyst til at gnave på ting, før tanden pludselig er der. Det kan gå så let som det, jeg oplevede hos min egen datter. Hun var 7 måneder, da jeg en dag hørte et lille klir. Det var tanden, der støtte på det glas, hun drak mælk af. 8 MÅNEDER

Er det normalt at få feber i forbindelse med tandfrembrud? Er det almindeligt, at en pige på ca. 8 måneder får feber i forbindelse med at få tænder? Hun fik ikke feber ved de første 2 tænder. FORTSÆTTES „


SVAR

SVAR

En let temperaturstignig op til ca. 38 grader kan ses ved tandbrud. Men decideret feber skyldes underliggende sygdom. Omvendt er nogle børn mere modtagelige for sygdom under tandbrud, idet deres immunforsvar tager et lille dyk.

Barnet sluger ca. en tredjedel af tandpastaen, så derfor er det en god idé at bruge en speciel børnetandpasta med et lavt indhold af fluor. Fluor nedsætter risikoen for huller, men det er tilgengæld ikke beregnet til, at barnet sluger det.

11 MÅNEDER

16 MÅNEDER

Min datter på 11 måneder har ikke fået tænder endnu Jeg har en datter på 11 måneder uden tænder. Ikke en eneste lille tand har vi set endnu. Jeg ville spørge om, hvornår man skal blive bekymret? For de skulle da gerne dukke frem. SVAR De tænder skal nok komme, selv om det er lidt senere end ved de fleste. Til gengæld vil tænderne, når de begynder at dukke frem, sikkert komme ret hurtigt efter hinanden.

Det anbefales, at man starter med at børste barnets tænder, så snart den første tand bryder frem.

Er det normalt at tænderne kommer spredt?

Min søn på 16 måneder har de 2 fortænder i over- og undermund. Jeg troede, at tænderne kom frem sådan i rækkefølge, men her til aften kunne vi se, at der er 2 tænder brudt igennem i overmunden, og det er kindtænder. De sidder 2-3 tredtænder efter fortænderne.

Barnet sluger ca. en jedel af tandpastaen, så derfor er det en god idé at bruge en speciel børnetandpasta med et lavt indhold af fluor.

Spørg eventuelt jeres egen tandlæge, den kommunale børnetandpleje eller Tandlægehøjskolen i København, hvornår I senest kan forvente den første tand.

Er jeres barns mund normal, ligger der helt sikkert tandanlæg, som kan ses på røntgen, da de er dannet allerede i fostertilværelsen. 13 MÅNEDER

Hvornår skal barnets tænder børstes med tandpasta? Hvor tidligt må man begynde at bruge tandpasta? Min datter på 13 måneder har 12 tænder, og jeg mener, at tandpasta ville være en god idé. Min mand mener derimod at have hørt noget om, at det først bliver anbefalet fra 2 år. Hvem har ret?

Jeg er i tvivl om, hvorvidt dette kan have betydning for, om de andre tænder får plads til at komme ud? Er der noget særligt, vi skal være opmærksomme på? Eller er det helt almindeligt, at tænderne komme frem sådan lidt spredt?

SVAR Tænderne kommer ofte først i undermunden, herefter i ovemunden og siden ud til siderne skiftevis forneden og foroven. Alle tænderne ligger parat i gummen. Det har de gjort, fra jeres dreng var i fosterstadiet. Derfor skulle det ikke have betydning, at hans tænder kommer i en anden rækkefølge end det mest gængse. Husk tandbørsten morgen og aften, så han vænnes til det daglige ritual. Anvend ikke mere tandpasta, end hvad der kan ligge på hans lillefingernegl.

FORTSÆTTES „


KØB UDSTYR TIL BABY I TYSKLAND

STORT UDVALG I ALLE DE KENDTE MÆRKER

SPAR HELT OP TIL 50% I FORHOLD TIL I DANMARK

Se det store udvalg af barnevogne, klapvogne, kombivogne, autostole, vugger, babyalarmer, højstole, skråstole, cykelstole, pusleborde, bæreseler, madrasser, sikkerhedsudstyr, rejsesenge, sutter, aktivitetstæpper, legetøj og meget mere!

WWW.BABYPARADIES-SHOP.DE


18 MÅNEDER

Min datter på 1½ år har kun 6 tænder Jeg har en sund og velskabt datter på 1½ år, som i vækst og trivsel vist nok følger gennemsnittet fint. Det, der bekymrer mig, er, at hun endnu kun har 6 tænder. Jeg kan mærke, at hendes gummer er hårde (og har været det længe), men der er altså ikke sket noget i meget lang tid.

Der er intet bevis for, at tandudbrud medfører feber, forkølelse eller andet. Det er tilfældige sammentræf, når der er sammenfald. Høj feber skyldes sygdom, som skal behandles. Alle tænder kan forventes at være fremme ved 2 års alderen. I øvrigt kan I altid henvende jer til kommunens børnetandpleje med spørgsmål. De indkalder barnet til tandeftersyn og behandling fra 2-års alderen. 18 MÅNEDER

De sidste 2 tænder fik hun samtidig, da hun var omkring 16 måneder. Hun spiser normalt og klarer sig udmærket, men er det ikke temmelig usædvanligt?

Vores datter på 1½ år vil ikke have børstet tænder

Hvornår kan man forvente, at samtlige mælketænder skal være brudt frem?

Vores datter på 1½ år vil ikke have børstet tænder. Det er med skrig og skrål hver eneste gang, og det har det været i nogle måneder nu.

SVAR Det er meget normalt, at mælketænder kommer i grupper på 2 til 4 ad gangen. Hvornår den første tand kommer frem, og hvornår de følgende dukker op, afhænger af individuelle forhold. Da din datter lyder sund og rask, synes jeg ikke, du skal gøre dig de store bekymringer. De andre tænder ligger parat. Allerede ved fødslen ligger 20 mælketænder færdigdannet i barnets gummer.

Vi har prøvet mange forskellige tiltag. Lege først med en tandbørste, lade hende sidde på vores skød, liggende, stående. Men lige meget hjælper det. Hun har kun 6 tænder spredt i munden (4 forneden og 2 foroven), så jeg antager også, at hendes gummer kan være noget ømme. Men hvad kan vi gøre, så det ikke er en evig kamp hver morgen og aften? SVAR

Fra første tand er kommet frem, skal tandbørsten anvendes 2 gange dagligt.

Jeg er bange for, at I må fastholde kampen.

Flere og flere børn har huller i mælketænderne. Giv derfor kun vand i sutteflaske ud over mælkeprodukter. Aldrig juice eller saft.

Find den stilling, der fungerer bedst. Læg hende f.eks. på puslebordet eller på jeres skød. På et tidspunkt vil hun indse, at de er jer, der bestemmer, og give sig til at slappe af.

Måske hjælper tandbørstningen på gummerne, der er meget hårde, ved at blødgøre gummen, så tandgennembrudet bliver mindre smertefuldt.

At I prøver forskellige metoder, forvirrer hende mere, end det beroliger hende.

Anden hjælp er bidering eller et stykke agurk, der er afkølet i køleskab. Specielt hvis gummerne kløer eller virker meget ømme. Hvis du anvender tandpasta, skal du kun bruge en mængde, som kan ligge på barnets lillefingernegl.

Det viser, I er kærlige forældre, når I prøver at trøste. Jeres datter forstår bare ikke budskabet. Opgiver I nu, bliver det ikke bedre, når hun får flere tænder. Keep on smiling :o)


130 sjove lege til dig og dit barn

l e d n a h g o b e t s e m r Ì n n i d Køb den i LÌs mere om bogen her


BABYNAVNE

DET HEDDER

stjernernes børn Ofte er de kendte med til at skabe navnemode, når de får børn. Her kan du se, hvilke navne en række internationale stjerners børn har fået. Måske bliver Ava, Milan, Lula og Livingston hotte babynavne i de kommende år?

MATTHEW MCCONAUGHEY: Livingston Den super hotte skuespiller Matthew McConaughey blev den 28. december 2012 far til en lille dreng, som fik navnet Livingston. Det er der ingen danske drenge, der hedder.

HUGH GRANT: Felix Den charmerende britiske skuespiller Hugh Grant er netop blevet far til en dreng, som har fået det latinske navn Felix, der betyder “den lykkelige”. Felix deler sit navn med 1.737 danske drenge.

CLAIRE DANES: CYRUS Den smukke skuespillerinde Claire Danes fødte den 17. december 2012 en dreng, som hun gav navnet Cyrus. Herhjemme er der 15 drenge med navnet.

BILLY ZANE: Ava Katherine I februar 2011 fik skuespiller Billy Zane en datter, som han gav det smukke navn Ava Katherine. I Danmark er der 119 piger med navnet Ava og 152 med navnet Katherine.


CAM GIGANDET: Rekker Radley Den hotte skuespiller Cam Gigandet blev den 23. januar 2013 far til sønnen Rekker Radley. Hverken Rekker eller Radley er godkendte navne i Danmark, så de går nok ikke hen og skaber ny navnemode.

SHAKIRA: MILAN Sangerinden Shakira har for nyligt født en søn, som hun gav navnet Milan. Han deler navn med 357 danske drenge. 18 af dem fik navnet i 2011. Milan kan også bruges som pigenavn, men kun 3 hedder det.

adele: Angelo James I oktober 2012 fik sangerinden Adele en søn, som hun gav det italienske drengenavn Angelo, der betyder “sendebud” eller “engel”. I Danmark er navnet først benyttet fra 1800-tallet. 111 bærer navnet.

GISELE BUNDCHEN: Vivian Lake Supermodel Gisele Bundchen fødte i december 2012 en pige, som fik det engelske pigenavn Vivian, der betyder “livlig”. I Danmark er der 1.763 med navnet Vivian, men kun 2 piger fik navnet i 2011.

ELTON JOHN: Elijah Joseph Daniel Elton John har netop fået en søn ved hjælp af en surrogatmor, som har fået det bibelske navn Elijah. I Danmark er der 31 med navnet, og 5 af disse drenge fik det i 2011.

ROSIE O’DONNELL: Dakota Den amerikanske komiker Rosie O’Donnell fødte i januar en pige, som hun gav navnet Dakota, som betyder “venlig”. Navnet er ikke godkendt i Danmark.


Eros Ramazotti: Raffaela Maria Den populære italienske sanger Eros Ramazotti er netop blevet far til pigen Raffaela Maria. Der er ikke nogen i Danmark med navnet Raffaela, men hele 28.365 hedder Maria.

james marsden: William luca Den amerikanske skuespiller James Marsden, blandt andet kendt fra TV-serien 30 Rock og som sin rolle som Cyclops i X-Men filmene, er blevet far til sønnen William Luca. 8.618 danskere hedder William.

MARK OWEN: Fox India Sangeren Mark Owen fra boybandet Take That blev i juli 2012 far til datteren Fox India. Ingen i Danmark hedder Fox, men 52 piger og kvinder bærer navnet India.

Jamie Cullum: MARGOT Den britiske sanger Jamie Cullum fik i år sin anden datter sammen med den tidligere model og forfatter Sophie Dahl. De valgte at give datteren navnet Margot, som der er 402, der hedder her i landet.

Bryan Adams: Lula Rosylea Den canadiske rocksanger Bryan Adams blev den 4. marts 2013 far til en pige, som fik navnet Lula og mellemnavnet Rosylea. Den lille pige deler navn med 17 danskere.

FLERE KENDTES BABYNAVNE Vil du se, hvilke navne andre kendte har givet til deres børn? Her kan du blandt se, hvilke navne stjerner som Robbie Williams, Nicole Kidman, Orland Bloom og Uma Thurman har valgt til deres børn.


fast føde

amning TIL grød

FRA

sådan får du dit barn til at spise

grød


Min dreng er blevet ammet fuldt ud i 6 måneder. Nu er vi så for 14 dage siden startet på grød, men det fungerer bare ikke. Han vil bare ikke have det, og jeg mangler virkelig råd og vejledning. Jeg har prøvet med majs- og hirsegrød med lidt frugtmos ovenpå, men han vil bare ikke have det. Hvad kan jeg gøre? Hold en pause Hold en pause på en uge eller to og prøv så igen. Du får ikke noget ud af at presse på igen og igen lige nu, men om en uge til 14 dage kan det være, at han er mere interesseret. Prøv eventuelt med noget købegrød. Det er som regel lidt sødere og nemmere at lave i en mikroportion. Så skal du ikke stresse over at skulle koge og smide en masse væk hver dag. Kamilla

undgå mange forskellige ting Giv ham den grød, de nu må få - f.eks. hirsegrød - og så hold dig til den. Lad ham smage på det længe, og først når han kan forlige sig med det, så prøv noget nyt. Min ene datter nægtede at smage noget overhovedet, før hun var 7 måneder (næsten 8), men jeg lod det være ved en smagsvariant meget længe og kun en gang om dagen i en længere periode, og så gik det fremad med lysten til at smage på en helt ny verden. Pernille

GÅ DIREKTE TIL RUGBRØD Måske er han bare sådan en som mine, der sprang grødstadiet over? Jeg ammede dem fuldt ud i 6-7

måneder, og så gik de til rugbrød og så småt almindelig mad, suppleret op med amning. De var bare ikke grød børn, og er det heller ikke i dag, hvor de er 5 og 7. STINE

Prøv kartoffel- og grøntsagsmos Min den store ville heller ikke have grød. Dvs. han spiste, men kastede op af det flere gange og nægtede så bagefter (forståeligt nok). Jeg ammede ham på livet løs (han ville ikke have flaske), men så gik jeg direkte til kartoffel- og grøntsagsmos, og det ville han gerne have. Nu kan jeg ikke huske, hvornår det er, de må få det. Jeg tror, min søn var 7-9 måneder, men det kunne måske være en mulighed? MARIA

SMÅ SMAGSPRØVER dagligt Åh, den periode synes jeg personligt ikke er særlig sjov. Jeg er også midt i den med mine tvillingepiger. De er 9 måneder, men svarer dog til ca. 6½ måned. Min ene datter er vild med kartoffelmos med gulerodsmos og andet grøntsagsmos - dog altid med kartoffel, da det ellers ikke mætter nok. Min anden datter gider hverken mos eller grød. Hun smager og spiser af og til et par mundfulde, men hun er ikke begejstret. I starten spiste hun faktisk mere. Hun får dog en pause nu. Hun bliver tilbudt mad, når hendes søster får, men hun gider sjældent. Jeg glæder mig bare så meget til, at de kan få små brødhapser. Mine råd: • Prøv dagligt med små smagsprøver. Pludselig er han nok parat. • Giv det samme over nogle dage, så han kan vænne sig til smagen.

FORTSÆTTES „


• Skift dog til noget andet efter nogen tid, så smagsoplevelsen ikke bliver ensidig. Han skal præsenteres for forskellige smagsvarianter.

så længe er, at man kan komme til at forpasse det tidspunkt, hvor barnet er allermest motiveret for at få noget mad. Og det er ved 4-5 måneders alderen.

• Når du giver kartoffel og/eller grøntsagsmos, så pres det igennem en sigte/si den første tid, så det bliver helt fint.

Der begynder de at følge jer med øjnene, når I spiser, og rækker ud efter maden, der er på bordet. På dét tidspunkt er de allermest motiveret for at få mad.

• De fleste babyer kan bedst lidt kartoffelmos tilsat gulerodsmos.

Men hvis man ikke giver efter for deres nysgerrighed, lukker “motivationsvinduet” sig, og du skal selv til at motivere barnet. Og det kan være svært, hvis den naturlige lyst ikke er der.

• Gør grøden lind og tynd med mme (og evt. kogevandet), og over tid gøres den mindre og mindre tynd i konsistensen. • Køb eventuelt bogen “Mad til babyer og småbørn” (hedder den vist ). Den kan vist købes på apoteket, hos boghandleren og vist også på nettet. Det er Sundhedsstyrelsen, der har lavet den.

Jeg ammede selv mit 1. barn til 6 måneder, for det var jo det, “man skulle”. Der fattede jeg ikke signalerne omkring nysgerrigheden ved mad, og kæmpede så med grøden, som du nu gør.

AMNING VED SIDEN AF

Ved mine næste børn begyndte de at få grød efter hhv. 4½ og 5 måneder, og det har bare kørt! Og bare fordi, de begynder at få grød, kan man jo sagtens amme ved siden af og stadig give dem de “gode” ting. Så ved du det til dit næste barn :-)

Måske har du forpasset spiselysten? At amme fuldt ud til 6 måneder er det, der anbefales for at være sikker på, at barnet er “dækket ind” i forhold til allergi og alle de sunde ting ved amning.

I dit tilfælde ville jeg holde mig til en eller to slags grød og bare blive ved og ved med at tilbyde. Et barn skal smage den samme mad op til flere gange, før det har vænnet sig til smagen.

Det der så er knapt så godt ved at amme fuldt ud

LENE

KARINA


Den personlige gave Find den personlige barsels- og dåbsgave på www.abeungen.dk Leder du efter den personlige gave med navn, har vi mange skønne muligheder, f.eks. sutteklud med navn, bamse med navn på øret eller babysengetøj med vers og navn. Udover barsels- og dåbsgaver har vi et stort udvalg i legetøj til de mindste fra 0-4 år. Vi pakker gaven ind, skriver et kort, og sørger selvfølgelig for hurtig levering.

Det får du ved at handle hos Abeungen: indpakning * Gratis kvalitetssortiment * Stort til dag levering * Dag fragtpris på kr. 39,* Fast * Personlig og kompetent hjælp


DEBAT

amning

OFFENTLIG OK

ELLER

NO GO?


Æ Jeg er selv blufærdig og bryder mig ikke om, at folk skal sidde og se på, at jeg ammer - og da slet ikke, at de stikker hovedet helt ned til brysterne imens. Der er så mange i Danmark, som synes, det er stødende at se en kvinde amme. What?! Hvad skete der lige der? Er der ikke andre steder, og har man en baby, må man jo blive nødt til det. Jeg kan selvfølgelig godt se, at man skal gå et sted hen, hvor man er lidt sig selv, og ikke sidde og svinge med patterne og måske dække sig lidt til. Men jeg tror, det gør, at vi ammende kvinder føler “ubehag” ved at amme ude, så vi ikke støder folk og deres sarte øjne. Jeg er begyndt at give flaske, når vi er ude, hvis der ikke er andre steder, jeg kan gå hen. Vi har heldigvis en stor ammestue i centeret samt et sted at gå hen nede i byen. Heidi Æ Først med nr. 3 turde jeg at amme offentligt. Jeg er en H70 skål, når jeg ikke ammer, så med mælk var jeg enorm, hvilket gør det svært at være diskret.

Jeg kan huske for mange år siden en kvinde, der var forarget over, at en tjener på Jensens Bøfhus havde bedt hende lukke ned efter amning, når hun nu skulle lufttørre for ikke at få sår. Det gad jeg heller ikke at se på. Ann Æ Selvfølgelig kan og skal man amme allevegne, men på diskret vis. Det mener jeg sagtens kan lade sig gøre, uden at pakke sig selv og sit afkom ind i stofbleer for ikke at genere sine omgivelser. Jeg synes, der er opstået en form for nypuritanisme gennem de sidste 10 års tid, og det er ikke altid af det “onde”, men lige denne her med amning på offentlige steder ser jeg som et “onde”. Nogen mener, at det er uappetitligt med bare bryster og fede deller. Ja, bevares. Sådan er vi rent faktisk mange, der ser ud - og specielt efter en fødsel.

At jeg så oveni har indadvendte brystvorter og brugte ammebrik langt det meste af tiden, hjalp heller ikke på mine talenter som ninja-ammer.

At jeg så oveni har indadvendte brystvorter og brugte ammebrik langt det meste af tiden, hjalp heller ikke på mine talenter som ninja-ammer. Jeg havde ammetrøjer og forsøgte at dække af med stofbleer.

Med de store tilrettelagde jeg bare min dag efter, hvornår de spiste. Da jeg så fik nr. 3, havde jeg en 3½ og 5-årig, der ikke gad sidde diskret og stille i et hjørne, mens jeg ammede, og samtidigt var de ikke store nok til at være uovervågede. Jeg har fået mange kommentarer hen ad vejen om, at det var vildt, at brystet var større end barnets hoved. Det var ikke lige det, jeg trivedes bedst med. Så jeg misunder de kvinder, der kan amme diskret alle vegne, og jeg forstår virkeligt ikke problemet. Jeg forstår endnu mindre, at alle ammende skal dømmes ud fra de få, der er upassende i deres måde at gøre det på.

Vi er lige så mange, som faktisk frekventerer stranden iført deller (ikke mig, jeg er for bonert til at vise flere af slagsen frem), og andre render rundt samme sted med bare bryster. Og det er ikke nødvendigvis en stram 20-årig, vi har med at gøre.

Jeg synes, det er tankevækkende, at så mange har en negativ holdning til amning i det offentlige rum.

Mine 2 ældste er også blevet ammet, men det var da kun det bryst, der var i brug, som var fremme. Og vorten, som åbenbart er det “frækkeste” ved et bryst, er jo langt inde i munden på barnet. Så jeg forstår slet ikke “hysteriet”. Hvis man derimod “se mig, se mig, jeg ammer og er skide stolt af det, for så er jeg en god mor” og på sundhedsplejerskens opfordring lader hele balladen lufttørre på Kong Hans eller i Nyhavn 17, kan jeg sgu’ godt forstå nypuritanerne! Joan

FORTSÆTTES „


Æ Det har noget at gøre med blufærdighed, der helt tydeligt er forskelligt fra person til person. Selvfølgelig skal det være muligt for en mor at amme sit barn, selv om de er i det offentlige rum, men decideret at vise det hele frem i alle mulige situationer er da både hensynsløst og uappetitligt.

Når jeg ammede offentligt, blev det gjort så diskret som muligt. Uanset barnets alder bryder jeg mig ikke om at få smidt andre kvinders bryster lige op i hovedet. Nogle er altså meget lidt diskrete, og det ødelægger det lidt for andre. Lene

Jeg ved godt, at amning ikke er skadeligt for omgivelserne, men det er da lige så hensynsløst som at ryge folk i hovedet og så begrunde det med, at folk da bare kan gå deres vej. Lone

Æ Jeg må erkende, at hvis jeg sad på en café og hyggede mig, og en mødregruppe begyndte at bytte bleer ovenpå bordet eller på en ledig stol/sofa ved siden af (det har jeg oplevet), ville jeg synes, det er grænseoverskridende.

Æ Jeg er fløjtende ligeglad med, om der er nogen, der finder det frastødende. Sådan er det, når man bevæger sig ud i det offentlige rum. Nogle mennesker frastødes man ved, andre ikke. For de fleste er det naturligt at vise hensyn.

Og selv om jeg synes, at offentlig amning er helt OK, så kan det gøres på mange måder. Der er amning, hvor man ikke ser så meget, og der er amning, hvor det hele flashes. Selv ammede jeg kun offentligt, hvis jeg følte mig nødt til det, og så brugte jeg en stofble til at dække brystet til. Solveig

Personligt dækkede jeg også brystet til, når jeg ammede. Det er bare ikke alle, der finder det nødvendigt, og fred være med det. Så må folk, der åbenbart bliver krænket over Jeg forstår godt de caféat se et barn blive ammet, sgu’ ejere, der ikke vil have vende deres sarte øjne væk. Kirsten mødre til at hænge derinde

i flere timer og bruge ganske få penge. For det er jo en forretning.

Æ Jeg ammede i 1½ år med min store pige, men aldrig “offentligt”, for det kunne jeg ikke rigtigt forliges med. Med lidt planlægning er det muligt at finde steder og tidspunkter, hvor man kan klare amningen i enerum. Annemarie

Æ Jeg synes ikke, det er fedt alle steder, så jeg har begrænset det lidt her i starten. Jeg synes, det er bedre, at folk kommer her, så jeg kan gå afsides og amme. Og hvis vi er afsted, hvor det er svært at amme, kan jeg give en flaske. Sjovt nok kan jeg nogen gange høre mig selv forklare, hvorfor jeg giver flaske. Måske fordi jeg er lidt underlagt det der ammefacisme om, at det er bedst. Men amning er bare svært. Winnie Æ At amme offentligt (udover i ammerum), det stoppede, da de begyndte at kunne få noget andet udenfor hjemmets 4 vægge.

Æ Jeg gik væk for mig selv, for jeg er ikke til at sidde offentligt med alle talenter fremme. Jeg har denne gang overvejet at bruge et stort bomuldstørklæde, der kan skærme af, hvis det skulle vise sig, at amningen lykkedes. Line

Æ Selv om jeg selv ammer, så synes jeg helt ærligt, at nogen ammende mødre er lidt for ublufærdige på caféer m.v. Hvis jeg er ude, er det måske ikke lige det, jeg har mest lyst til at få kastet i synet, når jeg skal spise en sandwich eller andet. Når jeg er ude og skal amme, finder jeg gerne et hjørne og prøver så vidt muligt at vende ryggen til det offentlige. Men til mere familiære arrangementer, der er jeg lidt mindre blufærdig, og der kan jeg godt sidde i sofaen med stofbleen over osv. Men jeg tænker meget over det, når jeg er ude offentligt, for lige så lidt, som jeg har lyst til at se på et par ammebryster, lige så lidt er der vel andre, der har lyst til at se mine. Camilla FORTSÆTTES „


MØD FAMILIEN EDITOR’S CHOICE

BOBA

Må vi introducere BOBA - en prisvindende familie af bæreseler og slynger, som du aldrig har set dem før. En perfekt kombination af design, funktion og komfort med et ønske om at give forældre og deres børn frihed til at udforske vores vidunderlige verden. Vi ville elske, at I prøver vores BOBA bæreseler. Måske vil I elske dem lige så meget som os og vores 148.000 Facebook-venner - det håber vi!

Se det store udvalg af BOBA bæreseler her:


Æ Det er jo et spørgsmål om blufærdighed. Og det er jo en ærlig sag at have det sådan. Jeg er heller ikke specielt pjattet med at skulle “hive yveret frem”, når sulten melder sig hos den lille.

Jeg forstår virkelig ikke, hvad der kan være stødende i det. Sidder der en, jeg synes flasher for meget, så kigger jeg væk og koncentrerer mig om min egen mad eller snakker med min ledsager og holder fokus der.

Men det er dog også praktisk altid at have maden ved rette temperatur og indenfor rækkevidde, fremfor at stå med pulver, vand og flaske og mangle en mikroovn osv. Og med en smule øvelse, så ER det altså muligt at amme meget diskret. Katrine

Jeg er rimelig blufærdig og klart, at jeg ikke bare har siddet med babs og nutte helt blottede, og de få, der rent faktisk gør det, kan man kigge væk fra. Men jeg har dælme heller aldrig smidt en stofble hen over hovedet på baby, for at andre ikke bliver stødt.

Æ Det kommer også an på, hvordan kvinder ammer. Jeg kan f.eks. amme under et tørklæde eller med en trøje ud over og en dyne om baby, så ingen ser hverken bryst eller bebs.

Jeg forstår ikke, at vi i ellers frie og oplyste Danmark kan være så generet af en naturlig handling. Det virker som om, folk er blevet så kropsforskrækkede, at man ikke skal kunne se en uskyldig baby spise. Eller måske vi er blevet for sexuelt fikserede og kun kan se bryster som noget kinky?

Jeg var engang til et kursus i babymassage, hvor en mor lagde sit barn på bordet, hvorefter hun pakkede babsen ud og stak den i munden på barnet! Det var alligevel ikke min kop te. Hvis kvinder kan amme diskret uden at blotte sig, så kan man gøre det alle vegne. Karina

Amning er en privat sag - ja, men så giv privatliv og kig væk, så bliver du ikke stødt eller forarget, og baby kan få mad. SISSE

Æ Jeg forstår slet ikke al den tamtam. Jeg kan forstå forargelsen, hvis mor hiver babsen frem, før hun tager baby op. Men helt seriøst, det er et lille menneske drevet af de aller mest basale behov. Jeg forstår godt de caféejere, der ikke vil have mødre til at hænge derinde i flere timer og bruge ganske få penge. For det er jo en forretning. Som mor til et spædbarn føler man sig efterhånden som jaget vildt. Ude at handle. Baby er sulten. Åh nej, skal jeg efterlade min vogn og sætte mig ud i bilen for at undgå folks øjne? Folk, der synes, det er klamt og forkasteligt? Sidder der og viser sine bryster, fyha! Og værre endnu: Ude at spise, og baby bliver sulten. Så mister folk da appetitten. Amning er sundt, smukt og naturligt. I forvejen bliver der færre og færre kvinder, der ammer, og det kan jeg da godt forstå. Det er åbenbart ulækkert. Maria Æ Det virker som om, der er flere og flere, der bliver kropsforskrækket og ikke kan tåle at se naturens gang. Amning har i flere 100 år været helt naturligt, og var indtil for små 40 år siden den eneste kilde til at fodre babyer af på.

MÆND SIGER OK TIL OFFENTLIG AMNING Mange af landets caféejere og restauratører er ikke vilde med det. Men langt de fleste danskere synes, at det er helt i orden at amme babyer offentligt. Og det er især mændene, der ser positivt på, at mødre løfter op i blusen og giver den lille mad i det offentlige rum. Analyseinstituttet Cantinét har undersøgt danskernes holdning til amning i det offentlige rum. Her svarer 77 procent, at det generelt er okay. For mændene er tallet lidt over 80 procent og for kvinderne 74 procent. Målingen viser desuden, at tolerancen er størst, når det gælder amning på bænke i parker og ved gader, og mindst på restauranter.


Få en dejlig babypakke Bestil allerede mens du er gravid, så pakken er klar til barnets ankomst.

gratis (+39 kr. i porto og ekspedition)

+

værdi: 407 kr. Bogkasse med 26 små tykke pegebøger i pap inddelt i emner som former, farver, dyr og tal. Bøgerne er så tykke, at de også kan bruges som byggeklodser.

+

Legehæfte fyldt med gode idéer til sjove lege med din baby.

Skønt spisesæt i 3 dele med en sød lille elefant bestående af tallerken, kop med hank og ske fremstillet i det gode, holdbare og ufarlige materiale melamin.

KLIK HER og bestil din gratis babypakke


børnebøger kun for sjov

VI (DESVÆRRE) ALDRIG FÅR AT SE

Puf! Der røg hamsteren - og andre sjove lege med mikrobølgeovn

Fars kreditkort og handel på nettet - en guide til bedre julegaver

Hiv katten i halen! Prik hunden i øjet! En genvej til kæledyr

Seje børn ryger og stjæler Du er anderledes og det er ikke godt

Det er din skyld at mor og far skal skilles Fars nye kone Anders Er vi der snart! - og 101 andre klassiske feriecitater

Børnenes store bog om at blaffe

Jeg vil hjem! - og 101 andre klassiske feriecitater del 2

Afprøv hjemmelavede faldskærme med kæledyr

Hr. Forstørrelsesglas og Frk. Tissemyre sjove lege med dyr

Katja var så uartig at hendes mor holdt op med at elske hende

Fisk kan flyve og fugle kan svømme sjove lege med dyr del 2

Drengen som døde af at spise sine grøntsager op

Peter Pedal og højspændingsledningen

Ting rige børn har, som du aldrig vil få


KUN

FOR SJO

V

Rasmus Klump massakrerer campingpladsen og bliver skudt

Far drikker på grund af dig Seje børn tør da godt gå over for rødt

Kontrol på legepladsen - respekt igennem frygt

Ketchup i håret og pommes fritter i næsen - børnenes Emma Gad

Andre har det bedste slik Seje børn løber med knive og sakse Regnorme, edderkopper og andre seje kæledyr

Seje børn leger på togskinner

Garfield bliver kørt over

Da Bedste døde og kom i Helvede

Lille Susan som sniffede

Mudderpølen og den fine nye skjorte

Nogle kattekillinger kan flyve

Action Man, Barbie-tvillingerne og sædelighedspolitiet

Hr. Gaffel og Frk. Stikkontakt bliver venner Hvor vil du begraves?

Alting ville være bedre hvis du ikke var blevet født


det bedste børnesko

TIL DIT BARNS FØDDER

GrowingFeet.dk har solgt børnesko på nettet i mere end 5 år og er ubestridt Danmarks største børneskobutik med et kæmpe udvalg af børnesko fra både danske og udenlandske kvalitetsmærker til børn i alderen 0-12 år.

Du finder blandt andet kendte mærker som Bisgaard, Angulus, RAP, Bundgaard, New Balance, Hummel, Geox, Converse, Adidas, Nike, Camper, Petit by Sofie Schnoor, Hunter, Havaianas, Primigi, Naturino, Pom Pom, Puma, Timberland, Pom D’Api og Pèpè. Signe Ulka, der står bag GrowingFeet.dk, fortæller, at webshoppens målgruppe er meget bred. Der er både tale om travle småbørnsforældre, der foretrækker at købe på nettet i ro og mag, fremfor en stresset lørdag


formiddag i byen med sure børn, der nægter at prøve sko. Men også mange, der bor i mindre byer med et begrænset udvalg i børnesko. “Fælles for de fleste kunder er, at de har en holdning til deres børns fodtøj og gerne vil have de sko, de kan se i bladene, og rigtig mange vil hellere købe ordentligt fodtøj og så spare lidt på tøjet”, fortæller Signe Ulka.

Brevkasse om børnefødder Mange kunder har brug for råd og vejledning, når de køber børnesko. Derfor har GrowingFeet udviklet en række gratis guides, som man kan bruge som hjælp til at træffe de rigtige beslutninger. “Vi oplever ofte at få spørgsmål omkring børns fødder, f.eks. hypermobile led, platfodhed og andre problemstillinger, som vi har sværere ved at svare på, men som mange forældre forgæves søger svar på. Derfor lancerer vi nu en brevkasse, hvor man som forældre kan stille spørgsmål om sine børns fødder, hvis der er noget, man er i tvivl om”, fortæller Signe Ulka.

fordi de små ikke selv så nemt kan få dem op. Der kan være stor forskel på bredden af en babyfod, så der findes ikke en sko, der passer alle, men generelt kan man sige, at mange babyer har lidt buttede fødder, og derfor har brug for en god rummelig sko. Det er også en fordel, hvis skoen er fodformet, så der er plads til de små tæer. Begyndersko skal have et voksetillæg på max 1 cm. Købes skoen større, vil det hæmme dit barns gang.

BEGYNDERSANDALER Der melder sig altid en masse spørgsmål, når man skal til at købe de første sandaler. Hvilken model skal jeg vælge? Hvor stort voksetillæg skal jeg beregne? Skal jeg købe en åben eller lukket sandal? Når du køber sandaler til en baby, skal du sørge for, at sandalen har en fast hælkappe, der kan give en god støtte til foden på de første usikre skridt.

Til at besvare spørgsmålene har GrowingFeet allieret sig med en ekspert på området, sundhedsplejerske Rikke Baade Ingelsson, der har arbejdet med børn og deres udvikling i snart 15 år.

De fleste begyndersandaler går lidt højere op om ankelen end normale sandaler for at give en optimal støtte. Det er vigtigt, at sandalen kan justeres og dermed sidder tæt omkring ankelen, så foden ikke svupper op og ned. Derudover anbefales det, at sålen er blød og flexibel.

“Vi håber med denne brevkasse at kunne hjælpe bekymrede forældre, samtidig med at vi ønsker at sætte fokus på sunde børnefødder”, slutter Signe Ulka. Du finder brevkassen på blog.growingfeet.dk.

De fleste begyndersandaler har lukket snude, så de små tæer beskyttes.

Begyndersko Når dit barn begynder at tage de første skridt, er det ved at være tid til at købe det første par sko. En god begyndersko skal sidde til ved ankelen, så foden ikke svupper op og ned, og meget gerne være lidt højere end en almindelig sko. Det støtter dit barns fod og er en god hjælp på de første skridt, og mens dit barn fortsat er lidt usikker på benene. Snøresko er rigtig gode til små børn, fordi man kan justere pasformen, og spænde skoen godt fast på foden, men velcro kan sagtens bruges i stedet for snørebånd. De fleste forældre foretrækker snørebånd,

Babysneakers Dette forår kan man ikke komme udenom sneakers, uanset dit barns alder. Hos GrowingFeet.dk finder du et udvalg af forårets absolut hotteste modeller til de små piger og drenge.

På de følgende sider kan du se et udvalg af begyndersko, sandaler og babysneakers til både piger og drenge. Du finder mange flere smarte børnesko på â www.growingfeet.dk


2

3 1

piger

BEGYNDERSKO

4

5

1: Bedårende begyndersko fra Pom D’Api med leopardprint. 599,95 2: Sød tullesko i gul med blomster fra Pom Pom. 499,95 3: Begyndersko med stjerne i pink fra Bisgaard. 549,95 4: Yndig begyndersko fra Angulus i rosa lak. 599,95 5: Klassisk begyndersko fra RAP i sølv. 499,95


2

1

3

drenge

BEGYNDERSKO

4

5

1: Økologisk begyndersko fra Kavat i cognac. 549,95 2: Lækker begyndersko i grøn læder fra Bundgaard. 499,95 3: Klassisk begyndersko fra Angulus i cognac med velcro og rågummisål. 649,95 4: Lækker begyndersko med velcro fra Pom pom i navy. 499,95 5: Smart begyndersko fra Bisgaard i brun med stjerne på siden. 549,95


2

3

1

piger

SANDALER

5 4

1: Yndig begyndersandal i lys rosa fra Pom D’Api. 799,95 2: Superfit økologisk begyndersandal i lyseblå. 499,95 3: Skøn begyndersandal fra Naturino i lyselilla lak. 599,95 4: Klassisk begyndersandal i sølv og med rågummisål fra Angulus. 699,95 5: Kær begyndersandal i gul lak med lille sløjfe fra Primigi. 449,95


2

1

3

drenge

SANDALER

4

5

1: Flot blå begyndersandal fra Bundgaard. 549,95 2: Klassisk begyndersandal fra RAP med rågummisål. 559,95 3: Klassisk begyndersandal fra Angulus i brun med rågummisål. 649,95 4: Begyndersandal i lys brun fra Naturino. 599,95 5: Smart begyndersandal i grøn fra Superfit. 399,95


2

1

3

piger

SNEAKERS

4

5

1: Fin lille Nike sneaker i pink. 249,95 2: Cool Adidas Adistar racer til den lille pige. 299,95 3: Converse All star går aldrig af mode. Her i fin pink til foråret. 349,95 4: Sej Puma sneaker i turkis og lilla fra Puma. 349,95 5: Nike Free run i rød til den lille pige. 499,95


2

1

3

drenge SNEAKERS

5 4

1: Cool Hummel sneaker i turkis med orange vinkler. 449,95 2: Nike Metro sneaker i refleksblå til den lille dreng. 349,95 3: New Balance er ikke til at komme udenom dette forår. Her i lækker navyblå. 399,95 4: Sej blinkesko med fodbold fra Geox. 549,95 5: Klassisk Adidas superstar i sort/hvid. 399,95


CAKE SMASH Den perfekte første fødselsdag hos fotografen.

Den første fødselsdag er noget helt specielt, og den skal selvfølgelig fejres med manér. En utraditionel fødselsdag kunne være at tage til fotografen til en Cake Smash. Det er en hylende sjov og uforglemmelig måde at fejre den første fødselsdag og samtidig få taget uforglemmelige billeder, man kan grine og smile af igen og igen. Vi var med på sidelinjen, da Ronja fejrede sin 1 års fødselsdag hos Marylou Studio. Der var pyntet op med farverige flag og bagt en kæmpe cupcake, som indbød til at blive spist (og smadret).


Hov, man kan også tegne

med kagen.

Kan den mon spises?

Ups, jeg fik lidt på næsen.

Hey, man kan godt spise

d kage.

Hihi, det er sjovt at lege me

den.


ge på tæerne.

Hov, jeg fik vist også lidt ka

Hey du! Du skal ikke stikk

e af.

FAKTA

Fotografen sørger for en unik fødseldagscupcake og pynter op med flag etc. I kan selv være med til at vælge farve osv., så det bliver helt personligt. En Cake Smash session varer ca. 75 minutter. Se mere info og priser på www.maryloustudio.dk


babyalarm babyudstyr

med livstidsgaranti


Danmarks første babyalarm med LIVSTIDSGARANTI

Den nye Digital Green babyalarm fra Babymoov giver dig dobbelt sikkerhed i form af livstidsgaranti samt 14 dages fuld returret.


En babyalarm er et “must-have” på alle lister til vordende mødre. Men mange babyalarmer kan volde problemer med dårlige sendeforhold, bøvl med frekvenserne og problemer med “fremmed støj”, der forstyrrer signalet. Men det gør Babymoov Digital Green noget ved. Babymoov har valgt at give småbørnsfamilier dobbelt sikkerhed ved køb af den nye Digital Green babyalarm. Ikke nok med, at der er livstidsgaranti på produktet, men man får ovenikøbet 14 dage til at tage Digital Green babyalarmen med hjem og prøve den af. Hvis babyalarmen ikke lever op til forventningerne, får man alle pengene tilbage.

VÆSENTLIGE FUNKTIONER Æ Livstidsgaranti Æ Lav stråling

Babymoov er markedsledende inden for babyalarmer i Frankrig, og har dermed høstet stor erfaring. Især er de kendt for den meget lave stråling.

Æ Ny teknologi sikrer klar lyd uden interferens Æ Kan have 2 babyenheder på 1 modtager

Babyalarmen har en rækkevidde på hele 800 meter, og både lydstyrke og mikrofonfølsomheden kan justeres for at opnå den bedst mulige lyd.

Æ Rækkeevne 800 meter Æ Automatisk kanalsøgning

Der kan tilkøbes en ekstra babyenhed til babyalarmen, så der kan benyttes to babyenheder på én modtager. Det er praktisk, hvis man har 2 børn eller tvillinger.

Æ Walkie-talkie funktion Æ Natlys

Digital Green babyalarmen har desuden en smart walkie-talkie funktion, så man kan tale med sit barn. Der medfølger dansk brugsanvisning og quick guide til hurtig brug.

Æ Lav batteri indikatorer Æ Temperaturføler Æ Justerbar lydstyrke Æ Justerbar mikrofonfølsomhed

Læs mere om den smarte Babymoov Digital Green babyalarm her: â www.babymoov.dk

Æ Dansk brugsanvisning Æ Dansk quick guide


quiz 10 SPØRGSMÅL OM BABYER Læs svarene nederst på næste side.

1: Der bliver født færre og færre børn. I 2012 blev fødsels-

tallet det laveste i flere år. Hvor mange babyer kom til verden i 2012? Ca. 55.000, 58.000 eller 61.000?

HVOR MEGET DU OM VED DIN BABY?

2: Andelen af fødsler, hvor moderen har passeret 40 år, har aldrig været højere. Hvor

mange børn blev der født i 2012 af mødre i alderen 40-45 år? Ca. 1.300, 1.600 eller 1.900?

3: Også fædrene bliver ældre og ældre. I løbet af de seneste 25 år er antallet af børn

med fædre over 40 år fordoblet. Hvor mange danske børn kom til verden i 2011 med en far over 40 år? Ca. 3.300, 5.300 eller 7.300?

4: I 2012 holdt danske kvinder i gennemsnit 276 dages barsel. Men hvor mange (eller

få) dage tror du, at danske mænd i gennemsnit holdt? 26, 36 eller 46 dage?


5: Vi giver vores børn flere og flere navne. Hvor stor en andel af de 1-årige har i dag i

alt 3 navne, dvs. ud over efternavnet enten fornavn og mellemnavn eller to fornavne? 1 ud af 5, 1 ud af 3 eller 2 ud af 3?

6:

Hvor i landet er der flest børn i alderen 1-9 år, der har 3 navne? Vestjylland, Fyn, Bornholm eller København?

7: Højdespringeren blandt de mest populære drengenavne gik fra en plads som nr. 47

i 2011 til nr. 6 i første halvår af 2012. Hvilket navn er det? Liam, Noah eller Oliver?

8:

Hvilken svampeinfektion i barnets mundhule viser sig som hvide pletter, der ligner størknet mælk?

9: Hvornår har børn behov for at begynde at gå med sko? Når de kan gå, når de be-

gynder at gå udendørs, eller når de starter i vuggestue?

10:

Hvert 7. danske barn i alderen 0-15 år var i 2011 en tur på skadestuen. Men hvilken kropsdel kræver oftest et smut forbi skadestuen for de 0-5 årige? Hovedet, fingrene, armene eller fødderne?

svar 1: Ca. 58.000 6: Vestjylland 2: Ca. 1.900

7: Liam

3: Ca, 7.300 (13%) 8: Trøske 4: 26 dage 9: Når de begynder at gå udendørs 5: 2 ud af 3

10: Hovedet


BÆR DIN BABY

bæreseler slynger DE BEDSTE

Boba er en prisvindende familie af bæreseler og slynger, som du aldrig har set dem før. En perfekt kombination af design, funktion og sidst men ikke mindst komfort.

USA’S BEDSTE BÆRESELER

OG SLYNGER

OG

‚ Boba bæresele model 3G i farven “Montenegro”. Pris: 900 kroner.


BOBA 3G BÆRESELER Den unikke 3G bæresele kan bruges fra nyfødt til 4 år (20,5 kg) med perfekt tilpasning til både barnet og den, der skal bære. Du kan nemt placere dit barn i Boba bæreselen, eller med et snuptag forvandle til en bæresele til nyfødte uden brug af ekstra babyindsats. Bæreselen kan anvendes på både mave og ryg.

‚ Boba bæresele model 3G Organic i farven “Walnut”. Pris: 1.100 kroner.

12 FORDELE VED BOBA 3G 1. Aftagelig hætte. 2. Passer perfekt på højder fra 152-190 cm. 3. Livvidde tilpasning mellem 58-147 cm. 4. Tilpasning for bedre komfort eller nem amning. 5. Aftagelige patenterede fodstøtter. 6. Elastikker som pænt ruller stropperne op. 7. Skulderrem der holder styr på din taske. 8. Let justerbar brystspænde. 9. Unikt designet til at “kramme” dit barn. 10. Kan anvendes til nyfødt uden brug af indsats. 11. Støtter 5-8 cm højere end andre bæreseler. 12. Flere lommer til “on-the-go” brug.


ƒ Boba bæresele model Air i farven “Black”. Pris: 450 kroner.


BOBA AIR - ON THE GO

BOBA WRAP SLYNGER

Boba Air er den lille kompakte bæresele, som du nemt kan have med på farten. Når den ikke bruges, foldes den sammen i en lille pose, som kun fylder 6x14x22 cm.

Boba Wrap slyngen er den ideelle slynge til babyer fra fødslen indtil omkring 18 måneder - uden brug af spænder eller stropper.

Boba Air er enkel at bruge, ultra let og ergonomisk. Den perfekte bæresele for rejsende eller enhver forælder på farten.

Du skal blot binde slyngen tæt mod kroppen, og der opnås en perfekt pasform hver gang. Slyngen er perfekt til begyndere og øvede “slyngere”.

ƒ Boba bæresele model Air i farven “Blue”. Pris: 450 kroner.

‚ Boba Wrap slynge model “Stardust”. Pris: 450 kroner.

5 FORDELE VED BOBA AIR 1. Boba Air er fremstillet af 100% nylon og er derfor let at rengøre og yderst holdbar. 2. Boba Air vejer blot 315 gram og kan foldes sammen, så den fylder meget lidt. 3. Boba Air kan bruges både med barnet foran eller på ryggen fra 7-20 kg. 4. Boba Air har en smart hætte, som beskytter for solen eller giver ekstra ro, når den lille sover. 5. Boba Air er designer til at passe forældre i alle former og størrelser, uden at man behøver at købe en udvidelse af bælte eller tilbehør. Alle stropper er fuldt justerbare.

KLIK HER og se mange flere lækre bæreseler og slynger fra Boba.


sĂĽbarsel lidt

fĂŚdre

holder danske fĂŚdre


På mit arbejde fik en kollega at vide, at det ikke var karrierrefremmende, at han tog 10 ugers barsel.

3 kvinder fortæller om deres mænds barsel

I 2012 holdt danske mødre i gennemsnit 276 dages barsel. Men hvor mange (eller få) dage holder fædrene?


Krisen får flere nybagte fædre til at skære deres barselsorlov på både det private og offentlige arbejdsmarked ned til næsten ingenting. Her fortæller Birgit, Rikke og Belinda om deres mænds barsel. I 2012 holdt danske kvinder i gennemsnit barsel i 276 dage, mens mændene kun holdt 26 dages barsel. Arbejdsmarkedsforsker Anette Borchorst fra Aalborg Universitet vurderer, at fædrenes mindre brug af barsel er en direkte konsekvens af krisen og den store usikkerhed på arbejdsmarkedet. “De bryder sig ikke om at gå ind til deres arbejdsgiver og bede om mange ugers barselsorlov, fordi de frygter, at chefen vil se skævt til dem, og at det i værste fald kan betyde en fyreseddel”, fortæller hun.

BIRGIT Og den tendens kan Birgit nikke genkendende til: “Min mand plejer at have længere barselsorlov end de 7 uger plus ferie, som han får. Han havde 4 måneder ved den ældste og 3½ måned ved den næste, men han har også skiftet job siden sidst. Selv om det ikke burde betyde noget, gør han sig alligevel overvejelser om, at han er pioner inden for området ‘mandlige ansatte på orlov’. Kun en enkelt mand før ham har taget lang barselsorlov, så han føler sig lidt frem og forsøger med venlig overtalelse at få en fornuftig ordning”, fortæller Birgit og fortsætter: “Meget ville være nemmere, hvis man øremærkede orlov til mændene. Min mands tætte tilknytning til børnene har helt sikkert noget at gøre med, at han har haft dem alene, så det er virkelig godt givet ud. Vi har det i øvrigt også sådan, at baby skal være over 1 år - og helst 1½ år - inden pasning ude. Men det bliver da hårdt økonomisk, så vi må spænde livremmen ind”.

RIKKE Rikkes mand har en forstående chef, som opfordrer ham til at tage al den barsel, han kan. Men det kan måske også hænge sammen med, at chefen har små børn og selv har taget barsel.

“Min mand skiftede job, lige inden vi fik vores søn, og der sagde han til samtalen, at han ville tage barselsorlov. Det var fint med dem, hvis de kunne tale om, hvornår det var mest hensigtsmæssigt i forhold til projekter og andet. Så han tog 4 uger, da vores søn lige var blevet født, 5 uger, da han var 6 måneder (sammen med mig) og så 5 uger, da han var 10 måneder, hvor han var hjemme 3 dage og arbejdede 2 dage (jeg arbejdede så 3 dage og var hjemme 2). Det ville de hellere, end at han var væk 5 hele uger. Så han holdt 14 uger i alt plus ferie”, fortæller Rikke og fortsætter:


“Denne gang har han også talt med sin chef om det, og han sagde, at min mand da selvfølgelig skal tage alt den barsel, han kan. Så det bliver også de der 14 uger som sidst, hvor vi tager noget samme og hver for sig. Første gang havde min mand en kvinde som chef. Nu har han en mand, men som selv er ung og har små børn og selv har taget barsel. Måske det har noget at sige i forhold til en 50+ mand, som aldrig har skiftet en ble. På mit job tager de fleste mænd også 2 uger efter fødslen og så 5-10 uger senere, og det er der ingen, som har ondt af. Der er den holdning, at hvis mændene tager barsel, kommer kvinderne hurtigere tilbage på jobbet. Også de kvinder de har ansat. Så det er altså ikke alle steder, det bliver mødt med trusler, selvom ingen chef da synes, det er fedt at undvære en medarbejder, uanset om det er en kvinde eller en mand”.

BELINDA Belindas mand har ikke haft problemer med sin arbejdsplads i forbindelse med at tage barsel. “Første gang tog min mand 12 uger, da jeg startede på arbejde efter 9 måneder. Her anden gang ville jeg gerne have lidt længere barsel, så vi har forlænget med 8 uger, som min mand så tager samtidig med mig i løbet af sommeren. Han tog også 4 uger efter fødslen. Alt sammen med fuld løn og uden problemer. Det var skønt”, fortæller Belinda. Men på Belindas egen arbejdsplads har hun selv oplevet, at det ikke var velanset, da en mandlig kollega ville holde lang barsel: “Jeg tror desværre, der er en del steder/chefer, som reagerer negativt, og det er virkelig for dårligt. På mit arbejde fik en kollega at vide, at det ikke var karrierrefremmende, at han tog 10 ugers barsel. Men det bliver jo mere og mere almindeligt, at mændene også tager barsel. Så det må chefer bare vænne sig til”, slutter Belinda.

FÆDRES BARSEL I NORDEN Danske mænd har ret til 2 ugers fædreorlov i forbindelse med fødslen og mulighed for forældreorlov i op til 32 uger. Men danske fædre holder kun ca. 7% af den samlede barselsorlov. Det er det laveste i Norden. Islandske fædre og mødre har ret til hver især at holde 3 måneders barselsorlov, og retten kan ikke overdrages til den anden part. Islandske fædre holder da også i gennemsnit 1/3 af orloven. I Sverige er 60 dage reserveret til fædrene, og svenske fædre holder i gennemsnit ca. 1/4 af den samlede barselsorlov. I Norge har fædrene ret til 12 ugers barselsorlov, og norske fædre holder i gennemsnit 15% af den samlede barsel.


personlige gaver

FIND DEN

perfekte gaveidé gode gaver til børn

 bobles elefant Bobles dejlige elefant opfordrer både mindre og større børn til at udfordre balanceevnen. 899 kroner „


En gave til en nyfødt eller en dåb er noget ganske særligt. Hvad enten du ønsker at give den første bamse, den sødeste lille kjole eller en pegebog med dyr, så bliver gaven ofte gemt og husket.

PERSONLIGE SMYKKER En skøn nyhed hos Abeungen er personlige smykker. Få et unikt sølvsmykke med dit barns hånd- eller fodaftryk. Smykket er håndlavet med udgangspunkt i dit design og ønsker. Den lille hånd og fod bliver et smukt minde fra barndommen, som du altid kan have tæt på dig. Du kan også få et smykke med den aller første tegning. Ring og hør nærmere om mulighederne.

Bamsen sidder måske forvasket på reolen efter mange år, kjolen bliver genbrugt til lillesøster, og pegebogen dukker op, når små børn kommer på besøg. Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt perfekte gave - og den kan du finde på webshoppen Abeungen.dk. Abeungen tilbyder et stort udvalg af kvalitetsprodukter til de 0-4 årige. Leder du efter den personlige gave med navn, har Abeungen mange skønne muligheder, f.eks. en sutteklud med fødselsdata, navn og stjernetegn eller dukker med navn på kjolen. Derudover finder du et stort udvalg i kvalitetslegetøj. Abeungen pakker gaven ind, skriver et kort og sørger for hurtig levering.

 øreringe med aftryk

Smukke og personlige stjerneformede sølvøreringe. Du vælger selv motivet, f.eks. aftryk af barnets hånd eller fod. 549 kroner „

 dukke med navn Utrolig sød dukke med barnets navn på kjolen. Baby Stella dukken er dejlig blød at putte sig ind til. 549 kroner „

 vedhæng med tegning Personligt vedhæng af sølv med dit barns første tegning. Et dejlig og kært minde. Leveres i en eksklusiv gaveæske. 599 kroner „


 kanin med navn og dato Skøn og blød kaninbamse, der slet ikke er til at stå for. Kaninen er 51 cm høj, og der er plads til at få broderet barnets navn og fødselsdato på de lange ører. 355 kroner „

nu også i grå

ƒ bobles donut Bobles Donut udfordrer konstant balanceevnen, også når barnet sidder eller ligger på den. Bobles Donut er produceret i elastisk materiale med en skumknap i midten, og den fåes i farverne blå, jade, lilla, rosa og grå. 399 kroner „


 viga bilbane

Sød bilbane i træ med 4 små biler. Bilbanen er klar til race igen og igen. En super god gaveidé til både drenge og piger. 188 kroner „

 le toy van kagestand

Flot kagestander i håndmalet træ med 8 forskellige legekager. Kagerne er i flotte farver og meget dekorative. 240 kroner „

ƒ sparebøsse Fortinnet Bamsesparebøsse med et rødt halstørklæde om halsen. 285 kroner „

friisenborg spisesæt „ Sødt begynderspisesæt i lilla melamin. Sættet består af 5 dele: Flad tallerken, dyb tallerken, krus, ske og gaffel. 145 kroner „

Se mange flere fantastiske gaveidéer på www.abeungen.dk


GULDKORN

DAGENS

smil

te ting. Her har vi es ov sj de r ge si rn bø re kæ De sagt af børn. rn ko ld gu å sm af t ke bu samlet en

Min lille fætter har vel været omkring 2-3 år, da han sad og så fjernsyn. Hans mor sad i et tilstødende lokale, da han kaldte på hende og sagde: “Mor, se! Fisser og bøsser i fjernsynet!”. Moren skyndte sig ind for at se, hvad i alverden det dog var for noget, der kunne få ungen til at udbryde disse for ham formentlig ukendte ord. Det var såmæd en tegnefilm med fisk og spøgelser.

3-4 år, var Da min fætter var kørte ham der det altid hans far, dtil den dag, in i børnehave, lige r en gangs hvor min moster fo rhen, og sad skyld kørte ham de er bilisten og brokkede sig ov tten ud af n su foran. Så hev unge et er sikkert “D munden og sagde: n nok kunne hu en kælling!”. Da han havde den regne ud, hvorfra and forbudt at sætning, blev farm eder igen. køre ham nogen st

Da min datter var ganske ny, sad jeg på et tidspunkt ved et busstoppested og ammede hende. En mor og hendes ca. 3-årige kom forbi, og barnet stoppede og udbrød forarget: “Skal den lille baby virkelig spise sådan en stor bolle HELT alene?”. Så måtte jeg jo fnise lidt, og moderen med. Sødt, ikke?

Da min søster va r omkrin de 3 år, k g om hun in d i stuen, hvor jeg o g min kæ reste sad Hun kigg . ede på o s , lavede en grima sse og sa gde: “Shy yy, prøv lige at v æ r e stille, kan I ikke se, at he r lugter a prut?”. Je f g syntes b a re, det var så sø dt.


ngt hår, og Min veninde har meget la g og “tømte” en dag havde hun redt si ttet, men derfor børsten ned i toile s søn på glemte at skylle ud. Hende sse, og ser 2½ år kommer ud for at ti t i toilettet til sin forfærdelse alt håre . Du har og udbryder: “Åh nej, Mor et”. det var tabt din tissekone i toilett en hun fik svært at holde masken, m ng. dog givet ham en forklari

Da min mor havde født min lillebror, var det sommer, og vi sad for det meste nede foran vores blok. En af nabodrengene , som har været omkring 5 år, kom hen for at se min lillebror, so m lå og sov hos min mor. Efter ha n havde stået og studeret ham et stykke tid, smilede min mor til ham, og drengen siger: “Han er godt nok sød. Har han fået øjne?”. Dren gens kat havde lige fået killinger :o)

Min datter på 3 år er simpelthen blevet så god til eventyr. Hun ved, hvem Snehvide, Askepot, Tornerose osv. er. Da vi så kom til et billede af Peter Pan, sagde hun: “Se Mor, det er jo Peter Banan”. Jeg havde lid t svært ved at holde masken.

var meget Min lillesøster Faktisk kaldte tyk som baby. ichelin”. Der man hende “M af hende, var et billede re kunne se hvor man ba Da hun var alle dellerne. kiggede hun omkring 3 år, et og sagde nøje på billed “Se hvor så til sin mor: ler jeg havde mange musk dengang”.

LÆS FLERE GULDKORN Klik her for at læse flere sjove guldkorn fra børn.


BABYUDSTYR

spar penge

På udstyr Til din baby Som bekendt er det dyrt at købe udstyr til baby. Barnevogn, tremmeseng, autostol, puslebord, babyalarm, højstol - det løber alt sammen op i rigtig mange penge. Men der er mange penge at spare, hvis du køber udstyret i Tyskland.

Babyparadies er en tysk internetbutik, der i 15 år har været specialister i alle former for babyudstyr.

SPAR OP TIL

50%

kombivogne og tilbehør i gode mærker som Teutonia, Gesslein, Hartan, Chicco, Römer og Graco. Inden for klapvogne anbefaler Babyparadies varmt MacLarens kollektion på grund af deres lave vægt og ekstreme komfort.

De har gennem flere år serviceret hundredevis af danskere, og ifølge Petra Teiwes, der er daglig leder af internetbutikken, kommer der flere og flere kunder fra Danmark. Petra taler norsk, så man kan sagtens kommunikere med hende på dansk.

Babyparadies er specialister i spiseudstyr, sutter og bideringe, og forhandler kendte mærker som Avent.

Produkterne er mærkevarer af høj kvalitet til den bedst mulige pris. Du kan spare helt op til 48% i forhold til butiksprisen i Danmark, og der er hele tiden nye særtilbud at finde i webshoppen.

Desuden findes mange mærkevarer til hjemmet som f.eks. højstole, sikkerhedsgitre og børnemøbler. Skal du på tur med dit barn, finder du også et stort udvalg af rejsesenge, cykelstole og børnerygsække.

Babyparadies forhandler de bedste mærker i autostole, heriblandt Britax Römer, Recaro, Maxi-Cosi, Concord, Cybex og Graco.

“Vi har naturligvis også alt til baby i badet og til sengetid, samt regntøj og selvfølgelig masser af dejligt legetøj og plejeprodukter til baby og dig selv - både til under og efter graviditeten. Skal du bruge ammeprodukter, klarer vi også det”, forsikrer Petra.

Der findes et meget stort udvalg af barnevogne og

Besøg den omfattende webshop og se de mange gode tilbud: â Www.babyparadies-shop.de


SÅ MEGET KAN DU SPARE SPAR

49%

SPAR

48%

Philips AVENT Elektrisk flaskevarmer

Britax Römer B-SMART 3 Black

Pris i Danmark: 579 | Pris i Tyskland: 298

Pris i Danmark: 2.999 | Pris i Tyskland: 1.566

â SPAR 281

â SPAR 1.433

SPAR

SPAR

31%

25%

Philips AVENT Startsæt til nyfødte

Philips AVENT RUM/BAD termometer

Pris i Danmark: 359 | Pris i Tyskland: 246

Pris i Danmark: 199 | Pris i Tyskland: 149

â SPAR 113

â SPAR 50


Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget du kan spare på en række forskellige babyprodukter ved at købe dem i Tyskland. I nogle tilfælde kan du spare næste halvdelen i forhold til prisen i Danmark! Klik på billederne for at læse mere om de enkelte produkter.

SPAR

26%

SPAR

37%

Teutonia Team Cosmo 4800 Black

Britax Römer BABY-SAFE SLEEPER

Pris i Danmark: 6.599 | Pris i Tyskland: 4.915

Pris i Danmark: 1.999 | Pris i Tyskland: 1.268

â SPAR 1.684

â SPAR 731

SPAR

SPAR

22%

25%

BABYBJÖRN Babysitter Balance

Philips AVENT Fashion sutter 3-6 mDR.

Pris i Danmark: 1.199 | Pris i Tyskland: 932

Pris i Danmark: 69 | Pris i Tyskland: 52

â SPAR 267

â SPAR 17


ENDNU FLERE GODE TILBUD SPAR

36%

SOV GODT

Disana badehåndklæde med hætte

Chicco Goodnight Stars Projector

Pris i Danmark: 225 | Pris i Tyskland: 145

Pris i Tyskland:

â SPAR 80

â KUN 224

SPAR

SPAR

31%

21%

DISANA BOMULDS BABYTÆPPE

Tummy-Tub badespand

Pris i Danmark: 355 | Pris i Tyskland: 246

Pris i Danmark: 189 | Pris i Tyskland: 149

â SPAR 109

â SPAR 40


Se mange flere gode tilbud på â www.babyparadies-shop.de

GODT KØB

GODT KØB

Britax Römer BABY-SAFE plus SHR II

Teutonia BeYou 4800 Gala BLACK

Pris i Tyskland:

Pris i Tyskland:

â KUN 1.193

â KUN 4.617

NYHED

SPAR

18%

Philips AVENT Glasflaske 240 ml

Philips AVENT dampsterilisator

Pris i Tyskland:

Pris i Danmark: 300 | Pris i Tyskland: 246

â KUN 97

â SPAR 54


søvn

sovBABY!dog SÅ

Jeg har en datter på 7 måneder, som altid har været nem at få til at sove, men de sidste par måneder har vi kun kunnet få hende til at sove ved at ligge inde hos hende og holde om hende. Det er ved at være rigtig træls. Nu er det ikke kun om aftenen, men også flere gange hver nat, og det kan tage lang tid at få hende til at sove. Vi har helt faste rytmer om aftenen, og har prøvet at lægge hende både som vildt træt og ikke så træt osv. Så jeg har brug for et andet råd end faste rytmer, ro, mæthed osv. Hvordan får jeg hende dog til selv at falde i søvn? Louise

Langsom udtrapning Æ Mit råd - og det, der har virket bedst hos mine 3 børn - er langsom udtrapning. Find ud af, hvordan du synes, det skal foregå med putningen, og find mellemtrinnene mellem det, I gør nu, til der, hvor I gerne vil ende. F.eks. når I holder om hende, kan man begynde at fjerne sine arme tidligere og tidligere således, at man til sidst bare ligger ved siden af hende. Vil hun acceptere en hånd i stedet for armene osv.

Kan I introducere en lyd, f.eks. “shyyy shyyy”, som I siger, når hun forsøger at mosle, mens I holder om hende, så kan den lyd blive forbundet med tryghed og kan bruges, når I blot ligger ved siden af hende (senere måske blot sidder ved siden af hende, står ved døren osv.). Målet i starten vil være, at I hjælper hende med at falde til ro, men at hun lærer at falde i søvn selv. Jeg har ofte læst, at børn forventer at vågne op til den virkelighed, de sagde godnat til. Så lå I og holdt om hende, da hun faldt i søvn, er det også det, hun forventer, når hun vågner. Er det ikke det, hun oplever, vågner hun måske lettere op og forsøger at genskabe trygheden. Derudover ville jeg overveje at få hendes øre tjekket, når nu søvnmønsteret har ændret sig så radikalt, og hun pludselig også vågner om natten. Og husk: Alt er kun en periode. Forhåbenligt sover hun snart sødt igen. Mette


4 MØDRE GIVER GODE RÅD TIL AT FÅ BABY TIL AT

SOVE

ENDNU MERE NÆRVÆR OG TRYGHED Æ Mine unger har også generelt været lidt småurolige i den alder. Men det er jo også dér, hvor de gradvist begynder at opdage, at de ikke hænger sammen med deres mor. Så jeg har bare proppet endnu mere nærvær og endnu mere tryghed i dem - dvs. ligget ved dem, indtil de faldt i søvn, også selv om det tog en time, og haft dem i sengen om natten. Alene det, at man selv sover ved siden af, giver tryghed. Så betragt det som en overgang, hvor hun har brug for at være tættere på jer. Og ja, det går over. Og bliver man for træt selv, så må man i en periode gå i seng sammen med barnet. Lene

vær i nærheden ved putning Æ Prøv at putte hende, som I plejer, med de gode rutiner, og så vær i nærheden af hendes værelse, f.eks. i rummet ved siden af. I skal rumstere rundt, ikke lave høje lyde, men lyde, som hun kan høre, om så er trygge og velkendte. I kan roligt småsnakke også.

Vi ordnede f.eks. køkken og hængte vasketøj op i værelserne ved siden af vores søns soveværelse, og det virkede godt. Han kunne høre og fornemme os hele tiden. Blev han ked af det, gik vi ind og kyssede godnat igen. Og dette gentog vi. Med tiden kunne vi trække os længere og længere væk i længere og længere tid, og til sidst kunne vi putte almindelig, hvor han selv faldt i søvn efter putning. Giv det noget tid. karina

ører, kiropraktor og zoneterapi Jeg har selv en søn, der aldrig har villet falde i søvn. Vi prøvede ALT! Det vente langsomt, da han blev 1½. Nu skriger han ikke hver dag og kun meget kort, indtil han overgiver sig til søvnen. Jeg er overordnet tilhænger af, at børn skal lære at falde i søvn selv. De skal vide, at man er der, så de ikke er utrygge, hvilket kan betyde, at man må kigge ind engang imellem, hvis de skriger i længere tid ad gangen. Men jeg synes ikke, man skal gøre det til en vane, at mor eller far er der, til de sover, for hvor længe skal det så stå på? Har I fået tjekket ørerne og eventuelt prøvet kiropraktor, zoneterapi eller lignende? Ditte


trendy sko børnesko

TIL DE

SMÅ

SUPER TRENDY SKO

{

Hvis du ikke allerede kender det hotte amerikanske skomærke See Kai Run, kan du lige så godt begynde at vænne dig til det nu. For du vil helt sikkert støde på det igen og igen, for mærket er super trendy og stormer frem.

}


ƒ Gloria White

Håndsyede i det blødeste læder, man kan tænke sig, med ekstra bøjelig og stødabsorberende sål. Perfekt til små fødder, der vokser. 375 kroner „

‚ HEnning brown Super smarte drengesko med velcrolukning, som sikrer, at de sidder godt på fødderne. 150 kroner „

 kristine Copper Skønne pigesko i flot kobberfarve. Fremstillet af blødt gedeskind med skridsikre såler. 200 kroner „

ƒ CHAO QUN

NICK „ Trendy drengesko med dobbelt velcrolukning, så barnet selv nemt kan tage skoene af og på.

150 kroner „

200 kroner „

Fine babysko i guld. Skoene er lavet i blødt skind og har skridsikre såler. Leveres i en flot sølvboks som gør dem til en god gaveide.

See Kai Run er den perfekte begyndersko. Deres filosofi er, at det skal være så tæt på bare fødder som muligt derved udvikles foden bedst muligt. Skoene fra See Kai Run er fremstillet af super blødt skind og har fleksible og skridsikre såler samt velcrolukning, som sikrer, at de sidder godt på fødderne.

Skoene fra See Kai Run findes i 5 linjer: • Smaller (0-2 år) • See Kai Run (½-3 år) • KAI (2-6 år) • See Kai Run Sneakers (½-3 år) • KAI Sneakers (2-6 år)


 esten grey See Kai Run sneakers er ekstremt lette med slidstærkt gummi i tåspidsen. 325 kroner „

 adalynn pink

Charmerende pink sneakers med hvide prikker. De er ekstremt lette, og gummi i tåspidsen giver ekstra beskyttelse til masser af aktiv leg. 325 kroner „

 bridget blue Farverige sneakers i pink og cyan med en sød lille pink sløjfe. 325 kroner „

 cathy peach Super seje ferskenfarvede sneakers til den lille modebevidste pige. 325 kroner „

‚ peyton black Høje sorte sneakers med hvide prikker. Skoene har fleksibel sål, naturlig åndbar foring og komfortable læder indlægssåler. 325 kroner „


indigo pink „ Super søde pink pigesko med lyserøde hjerter. 375 kroner „

 erex Brune drengesko af gedelæder, som er åndbare, og pasformen er skabt, så der er plads til fødderne. 150 kroner „

 yan kai Smarte drengesko med bund af thermo plastik gummi, som gør skoen fleksibel, blød og meget isolerende. 375 kroner „

KLIK HER og se mange flere skønne børnesko fra See Kai Run.


SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

sutter

Er det OK at “rengøre” sutten med munden? Er der fordele ved at bruge anatomiske sutter? Hvordan får man barnet til at bruge sut? Og hvornår skal man vænne barnet fra at bruge sut? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om sutter.

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Karin har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Må man vaske sutterne i opvaskemaskinen? Vuggestuen har af hygiejniske årsager foreslået at vaske hele stuens narresutter hver fredag i opvaskemaskinen. Så vidt jeg husker, er det kun sutteflasker og ikke gummidele, der kan vaskes i opvaskemaskinen. Er det korrekt? Vi vil jo nødig have, at gummiet tager skade med risiko for børnene. Jeg har påtaget mig at undersøge sagen, inden vuggestuen starter projektet.


man roligt tage sutten bort.

SVAR Kun at vaske sutter én gang ugentligt er faktisk for lidt. De skal renses hver gang, de har været på gulv, smidt i seng, skiftet mund og andet.

Er det OK at “rengøre” sutten med munden?

1. Rens med groft salt. Prøv at nulre dem med de store grove saltkorn. Det renser.

Hvorfor sutter mange forældre på deres børns sutter, inden de giver børnene sutterne i munden? Er det for at slikke dem rene for snavs eller for at gøre dem våde eller noget helt tredje? Og er det særlig hygiejnisk?

2. Skold dem ved at overhælde med kogende vand. Skulle der være en lille saltrest tilbage, er det ganske ufarligt for barnet. Et par sutte-råd: Tag sutten ud, når børnene sover. Lær forældrene, når børn begynder at snakke, skal det være uden sut. Det er ikke til at forstå, hvad barnet siger. En uskik, der forsinker talesproget.

SVAR Det er uhygiejnisk, da mundhulen er fuld af bakterier. Det er i et forsøg på - i mangel af vand - at fugte sutten og dermed gøre den attraktiv.

Min datter vil ikke bruge sut

Forældrene kan lære barnet, at når barnet er stået op, skal “sutten sove”. Den har Min datter på 5 måneder vil ikke bruge været på natarbejde. Barnet vænnes sut. Vi var nok ikke gode nok til at give tidligt til, at sut kun er til, når man hende den, da hun var helt spæd. er træt, sovetid o.l. Det er en stor Det bøder vi så for nu. hjælp i den senere afvænningsproces og også godt for tandAlt for mange børn får en Jeg har forsøgt at give hende den stillingen. sut i munden, straks de giver under leg, og når hun i det hele

Er der fordele ved at bruge anatomiske sutter?

en lyd fra sig. Så er det, vi siden har svært ved at vænne dem fra.

Min datter på 7 uger bruger sut, og indtil videre har jeg valgt at købe anatomiske sutter. Det er helt bevidst, fordi jeg har en idé om, at når den går lidt op i ganen på hende, minder det lidt om brystvorten. Hvad er forskellen på en anatomisk og en rund sut, og er der fordele/ulemper ved dem begge? Hvilke? På forhånd tak for hjælpen. SVAR Køb de sutter, din datter kan lide. Mange børn kan ikke lide de anatomiske sutter men de gammeldags runde. Det eneste krav, du skal stille er, at de er sikre. Tag så iøvrigt sutten ud, når hun sover godt. Alt for mange børn får en sut i munden, straks de giver en lyd fra sig. Så er det, vi siden har svært ved at vænne dem fra. Så når først de er faldet til ro og sover godt, kan

taget er i godt humør og ikke er for træt. Men hver gang skubber hun sutten ud med tungen. Hvis jeg bliver ved i længere tid, bliver hun hidsig.

Det er ved at være et problem for mig, da jeg p.t. er “hendes sut”. Jeg ammer hende 100 procent. Om natten er det ikke ualmindeligt, at hun vågner 3-4 gange. Hvis jeg ikke ammer hende i disse “vågenstunder”, bliver hun gal. Det hjælper ikke at ae hende lidt på kinden. Hun vil sutte - men kun hos mig. Faderen forsøger også at øve med hende, da vi har tænkt, at hun måske kan “lugte” den ægte vare hos mig. Er der håb endnu, og har I nogle gode råd? SVAR Desværre tror jeg ikke, at jeres datter kommer til at bruge sut. Nogle børn vil bare ikke. I slipper til gengæld for afvænning. FORTSÆTTES „


Derimod skal hun til at trappe ned på natamning. Hun er snart 6 måneder og skal ikke have mad mellem kl. 24 og kl. 06. Giv hende vand af en kop eller teske. Det er fint med far. Han kan anvende en ren lillefinger, hvis hun vil sutte. Hun nærmer sig den alder, hvor hun kan anvende sin mund på anden måde. F.eks. spise med ske eller gnave på en hård skorpe (tvebak), som hun ikke kan bide i stykker. Det er flot, hvis amningen holder 6 måneder. Så kan hun få skemad, og hendes suttetrang vil dale i takt med, at hun øves i andet. Lad hende sutte på legeting.

Hvornår skal jeg vænne min datter af med sutten?

ten i munden. Det er en dårlig vane. Den irriterer, som du selv skriver, når det er svært at forstå barnets sprog. Så har I lillesøster, som nærmer sig de 8 måneder. I kan med fordel begynde at afvænne hende samtidig, da hun er i en alder, hvor hun sikkert er begyndt med at tygge rugbrøds-bider og familiens øvrige mad. For det første bliver det lettere at få jeres yngste væk fra sutten ved at gøre det senest, når hun er 1 år, ligesom eventuelt sutteflasker skal stoppes der. For det andet vil det hjælpe jeres ældste datter, når hun ser og hører, at lillesøster også kun har sutten, når begge piger skal sove til middag eller lægges for natten.

Hvornår skal min datter på 2 år og 4 måneder vænnes af med sutten?

I kan med fordel sige: “Sutten har været på arbejde, så når vi står op, trænger sutten til at hvile sig”. Derfor skal sutten forblive i sengen.

Jeg synes egentlig, sutten er ret irriterende, fordi hun tit beder om den, og så er den væk og skal findes osv. Desuden er det svært at forstå, hvad hun siger med sutten i munden.

Prøv at putte den ældste med en billedbog eller et blad. Der er børn, der bliver optaget af dette og “glemmer” sutten. Lad være med at tilbyde hende sutten som den “lette” løsning.

Vi synes ikke, hun skal have sutten for meget, så hun får den kun, når hun skal sove. Men tit er hun så træt sidst på eftermiddagen, at hun allerede får den der.

Hav sutten liggende frisk og nyskoldet i sengen, så hun ved, at den er der, og selv kan tage den ved behov.

Er det for tidligt at stoppe med sutten nu, også i forhold til, at hendes lillesøster på snart 8 måneder har en sut? SVAR

Når I endelig er færdige, kan I holde en lille afsked og plante en rose eller anden blomst over sutten. I kan så cherrytomater, ærter, radiser eller karse, som jeres ældste pige vil forbinde med, at nu blev sutten ikke til et sutte-træ men en smuk eller nyttig plante.

Det er ikke for tidligt at vænne din datter af med sutten. I hvert fald synes jeg, at I skal bede hende om at tage sutte ud af munden, når hun snakker. Det kan hun sagtens forstå.

Skal jeg give min datter sutten tilbage?

Hvis hun er meget træt om eftermiddagen, kunne hun så ikke have brug for at blive lagt ½ times tid med sutten, så hun atter blev frisk til aftensmaden?

Min datter på 3 år har smidt sine sutter i skraldespanden. Det var hendes eget valg, selv om vi i lang tid havde snakket om at give dem til Julemanden, hænge dem på et træ eller lignende. Men pludselig en dag skulle de altså ud, besluttede hun. Og det kom de så.

Sutten bliver let en støtte, en sutteklud, som bruges forkert. Sutten er en erstatning, som barnet har brug for som spæd, mens barnet har et kæmpe suttebehov. Efterhånden som barnet vokser og begynder at indtage maden på mange andre måder, er det på tide at begynde at afvænne barnet fra sutten. Alt for mange børn render rundt og snakker med sut-

De første 2 nætter gik det over al forventning. Hun lagde sig bare ned og sov med sine bamser. Sikke nemt! Og her havde vi gået og været nervøse for, hvordan det dog ville gå, for hun var så glad for de sutter og havde konstant en i munden - også om dagen. Efter 2 dage begyndte hun så at blive enormt urolig. Hun


kunne slet ikke finde ro, når hun skulle sove og lå og kaldte og skreg. Og sådan er det stadig.

posen. Jeres datter lyttede fint til forældrenes voksne argumenter, lige til hun savnede suttens gummi.

Hver aften tager det 1-1½ time, før hun falder i søvn af bare udmattesle af at skrige. Hun græder ikke med tårer.

Det er jeres valg, om hun skal have den tilbage om natten. Prøv at give hende en billedbog med i seng, som hun kan ligge og bladre i (I kan jo læse den sammen inden).

Så snart vi kommer ind på værelset til hende, holder hun op og prøver ihærdigt at få os til at blive hos hende. Vi har aet hende lidt og gået ud igen. Men så bliver skrigeriet endnu værre. Svigermor har bedt os om at give hende sutten tilbage til natten, for hun synes, det er så synd for vores datter, og siger, at hun er blevet et helt andet og mere ulykkeligt barn. Det skal lige siges, at om dagen går det helt fint med at undvære sutterne. Nu er vi i syv sind. Vi kan ikke finde ud af, om det er rigtigt at give hende sutterne igen. Vi har jo brugt så lang tid på at tale om, at når man er 3 år, bruger man ikke sut mere. Vil hun ikke bare blive forvirret, hvis hun får den igen? Og hvis hun får den igen, skal kampen vel bare tages på et senere tidspunkt? Svigermor mener, at når barnet er 4 år, kan det bedre forstå, at sutterne skal væk, og hun mener altså ikke, at hun vil reagere så slemt, hvis hun er det ældre. Kan du måske hjælpe med et svar på det? SVAR Jeg tror, I var lidt for hurtige til at slå knude på skralde-

At hun prøver at fastholde jer, når I har været inde og trøste, er ikke kun savnet efter sutten. Hun har lært, at hun kan få sine forældre til at komme, når hun græder, og det er så hyggeligt. Havde hun et stort traume over tabet af sut, lod hun sig ikke trøste så let. Hun kører en kamp for at genvinde sin tabte sut tilbage. Hvis farmor har ret i, at jeres datter har forandret sig (hvad mener I selv?), så giv hende sutten om natten. Lad være med at snakke om, at når man er 3 år så... Det er voksensnak og argumentation. Giv hende den og aftal, at når hun står op, skal sutten blive i sengen, for den har været på arbejde hele natten og skal sove nu. Så skal I se, en dag ligger hun den selv fra sig og falder i søvn uden, fordi bogen eller sovedyret er mere interessant. Flyt fokus væk fra sutten, om den er der eller ej, erstat den med andet og tal til pigen som den 3-årige, hun er. At sutten skal sove, kan en 3-årig forstå. Held og lykke med det.


bær din baby bæreseler

At bære sit barn giver nærvær, tryghed, kontakt og tilknytning til barnet. Babymoovs bæresele kan anvendes foran, bagpå eller på hoften, og den har en speciel funktion til nyfødte.

SKAL DU VÆLGE EN BÆRESELE, SLYNGE ELLER VIKLE?


Sansemotorisk får børnene rigtig meget ud af at være i en slynge frem for at ligge i en barnevogn eller sidde i en skråstol. Hver gang bæreren bevæger sig, sker der en stimulation af barnets primære sanser, blandt andet hovedbalancesansen, der er afgørende for en normal motorisk udvikling. Hvis man har et barn, der græder meget eller bare har et stort behov for tæt kontakt, kan en slynge være en stor hjælp, fordi man kan bære barnet i flere timer uden at få rygsmerter, og ligger barnet i vuggestilling, kan det være i slyngen i timevis. Mange forældre oplever, at når de putter et uroligt

 BÆRESELE

Kan bruges fra nyfødt og op til 18 kg. + Udviklet i samarbejde med fysioterapeut, så baby og bærer får optimal støtte. + Mange justeringsmuligheder, der aflaster bærers skulder, ryg og lænd. + Nemmest at bruge, når den er indstillet.

barn i slynge, går der ikke lang tid, før barnet falder til ro og måske i søvn.

HVILKEN TYPE PASSER TIL DIG? Der findes mange forskellige muligheder for at bære sit barn. De 3 hovedtyper er bæreseler, slynger og vikler. I skemaet herunder kan du se hvilken type, der passer bedst til dig og dine behov.

Prøv Babymoov slynger og bæresele i din lokale butik. Se hvor her: â www.babyengros.dk

SLYNGE/VIKLE

Langt stof, der vikles om baby og bærer. Kan også bruges til for tidligt fødte op til 15 kg. + Smyger sig tæt til barn og bærer.

RINGSLYNGE

Ringslynge, der kan bruges fra nyfødt og op til 15 kg. + Kan også anvendes, mens man ammer. + Bedst på hofte eller mave.

+ Vægten fordeles jævnt på bærer.

+ Nem at bruge.

+ Bærer kan have slygen på hele dagen og bare tage baby ud/ind.

+ God til putning, da baby er nem at flytte fra slynge til seng.


bevĂŚg dig sjov leg

med dit barn


130

SJOVE OG INSPIRERENDE LEGE

Bevægelse og motion er sundt, og så er det hyggeligt at tumle sammen. Bogen BEVÆG DIT MED DIT BARN giver dig fif og tricks til, hvordan din familie på en let og overskuelig måde kan få leget motion og bevægelse ind i hverdagen.


behov for at beskytte og hjælpe deres børn i længere tid. Den første gruppe opfatter måske den anden som pylrede, mens den anden gruppe modsat betragter den første som uansvarlige. Der er forskel på, hvornår og hvordan forældre bliver klar til at udfordre deres børns bevægelsesfærdigheder, og dermed også på, hvor meget forældrene bevæger sig med deres børn. På samme måde er alle børn forskellige. De udvikler sig fysisk og motorisk på hver deres måde, og de bliver klar til nye udfordringer i forskelligt tempo. Hvad enten du minder mest om den “uansvarlige” eller den mere “pylrede” forældretype, og uanset om dit barn er dristigt eller forsigtigt, er glæden ved bevægelse vigtig

Du kan have det sjovt med dine børn og samtidig være sund. Med denne bog i hånden får du det bedste redskab til sjovere kvalitetstid med dine børn. Med bogen får du nemlig 130 sjove og inspirerende lege, som giver smil på læben og sved på panden. Legene er lige til at gå til og kan nemt passes ind i en travl hverdag.

SJOV OG NÆRVÆR At lege fysisk aktivt med sine børn er en gave, både til barnet, men også til dig selv som forælder. Bevægelseslege er kilde til sjov og nærvær mellem børn og forældre. Dertil kommer de gode sideeffekter som forbedret motorik, sundhed med mere. En del børnefamilier oplever, at travlhed, manglende inspiration eller andre ting står i vejen for den fælles bevægelse. Ønsket med denne bog er, at den kan være ny inspiration for alle forældre og børn, der gerne vil bevæge sig mere sammen. Nogle forældre lader deres børn skabe egne bevægelsesmæssige erfaringer tidligt i livet, mens andre har

Forhåbentlig kan fælles bevægelsesaktivitet skabe endnu mere nærvær i jeres familie, og jo tidligere I kommer i gang, jo større er chancen desuden for, at dit barn bevarer en aktiv livsstil livet igennem. Det er aldrig for sent.

HVAD ER DIN UNDSKYLDNING? Uanset om det er manglende tid, manglende erfaring ja, manglende hvad-som-helst - der er forklaringen på, at I ikke bevæger jer nok sammen, så kan ny inspiration og nye værktøjer være det første skridt mod ændrede familievaner. Bogen beskriver en lang række sjove aktiviteter, I kan lave sammen. Bogen er inddelt i 4 afsnit, der svarer til 4 aldersgrupper. Under hver aldersgruppe findes der inspiration til bevægelsesaktiviteter ude og inde, i sportshallen, til weekender og på ferier. Udfordringerne er for alle børn i alderen 0-12 år og deres forældre. Det er ikke nødvendigt, at du skaber store forandringer i din hverdag. Bogens aktiviteter er tilpasset en almindelig hverdag, hvor man har tid til lidt leg i stuen, haven eller parken i 10-30 minutter uden at skulle finde en masse udstyr frem. Du kan vælge at følge legene, som de beskrives i bogen, eller du kan lade dig inspirere til at udvikle legene, som du og dine børn selv vil. Den eneste regel er, at det skal være sjovt at være sund!


Læs mere om bogen â KLIK HER


fantastiske FUND TIL BABY INSPIRATION

Det amerikanske site Etsy.com er en guldgrube af idéer til fantastiske gør-det-selv projekter til baby. Vi har samlet nogle super søde, sjove, spændende og skøre ting, som du selv kan gå i gang med. Du kan naturligvis også bare købe dem direkte fra Etsy.

 strikhue

Skøn strikket hue med en stor blomst. Fåes i et utal af farver. Perfekt til en fotooptagelse af det nyfødte vidunder. 116 kroner „

ƒ morfar vest

Klæd din lille dreng på med stil med denne fantastiske old school morfar vest. 190 kroner „

 nussegiraf Giraf med masser af hjerter. Manke og hale er små bånd, som er perfekte for små hænder at nulre med. 39 kroner

„


 snydeslips

Klistermærker formet som slips med barnets alder fra 1-12 måneder. Helt perfekt, hvis du tager billeder af barnet hver måned i det første år af barnets liv. 53 kroner

„

personlig body „ Wham! Boom! Pow! Herlig farverig bodystocking med barnets navn trykt på brystet. 160 kroner „


‚ bidering Sød bidering i blødt ahorntræ med barnets navn, så den bliver helt personlig. 71 kroner

 stofbold

Lækker bold i økologisk stof med forskellige strukturer. 107 kroner „

‚ stofkanin Skøn stofkanin i 100% bomuld lige til at kramme eller bruge som pude. 290 kroner „

„


1

2

3

4

5


ƒ 1: hat og sko Super lækkert sæt med hat og sko i klassisk ternet stof. Hatten fåes i størrelse nyfødt til 10 år, og skoene i størrelse 0-18 måneder. 225 kroner „

ƒ 2: armbånd

Sødt armbånd i sterling sølv med barnets navn indgraveret på pladen. Fåes med eller uden kors. 172 kroner „

ƒ 3: elefant Skøn broderet elefant lige til at sy på en neutral bodystocking eller t-shirt. 47 kroner

„

ƒ 4: babytæppe Sødt babytæppe med sildebensmønster og en nopret gul elefant i samme stof som bagsiden. Med masser af bånd, der er sjove at nulre med.

 slips Smart slips med sildebensmønster, der kan justeres i længden. 107 kroner „

142 kroner „

ƒ 5: uro

Flot uro med elefanter, træ og blade fremstillet af filt i 11 forskellige farver. 474 kroner „

‚ sutsko Dejlige hæklede sutsko, der holder de små fusser varme. Fåes i et utal af forskellige farver. 107 kroner „


bodystocking „ Farmand bliver med garanti glad, hvis du giver barnet denne bodystocking pü! 95 kroner

„


1

2

3

4

 1: hagesmæk med sildeben Farverig hagesmæk med sildebensmønster. Fåes også i gul, lavendel, sort, orange, aqua, navy, rød, grøn og brun. 44 kroner

 2: hagesmæk med hvaler Sød hagesmæk i 100% bomuld med gule, grønne, lyseblå og mørkeblå hvaler. 47 kroner

„

„

 3: hagesmæk og gylpeklud Sæt med hagesmæk og gylpeklud i 100% bomuld med girafprint. Som en smart lille detalje lukkes hagesmækken i siden. 101 kroner „

 4: hagesmæk med blomst Den perfekte hagesmæk til små prinsesser! Lyseblåt stof med print og en sød satinblomst på brystet. Med velcrolukning i nakken. 74 kroner

„


 TRÆrangle Sjov og farverig træfisk, der kan bruges som rangle til de mindste og som “puslespil” til det større børn. 95 kroner

ugLe „ Super skøn hæklet ugle. Fåes i mange forskellige farver. 98 kroner

„

„

ƒ rangle Sød firkantet plysrangle. Hver side er af forskelligt stof, som stimulerer barnets sanser. 83 kroner

„


ƒ bodystocking Personlig bodystocking med marinemotiv og barnets navn trykt på brystet. 160 kroner „


‚ romper Skønt 3-delt lavendelfarvet sæt bestående af romper, benvarmere og hårbånd. 255 kroner „


 t-shirt og body

Sjovt sæt til far og baby med en tekst, der ikke er til at tage fejl af. 234 kroner „

bodystocking „ Personlig bodystocking med sildebensmønster, girafprint og navn. 160 kroner „

ƒ body-

stocking Sjov bodystocking med teksten “I DO ALL MY OWN STUNTS”. 89 kroner

„


Skønne

BABYBILLEDER Et billede siger mere end tusinde ord.

Du har ventet og ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver af sted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme af sted til fotografen, er ikke altid det første, man tænker på med en baby i huset. Men kan man finde tid og overskud til det, kan man få taget nogle uforglemmelige billeder og forevige en tid, som aldrig kommer igen. For at få de gode billeder af din sovende baby, skal barnet helst være 5-10 dage gammelt. Book gerne en tid, mens du er gravid.

Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af din baby, som du med garanti vil værdsætte resten af livet. Marylou Studio er et innovativt studie, som ser fotografi i et helt nyt lys. Her får du taget æstetiske og helt igennem utraditionelle billeder. Her er ingen marmorerede baggrunde eller kurvestole, men masser af skæve vinkler, sjove indfald og nytænkning. På de følgende sider kan du se eksempler på skønne babybilleder fra Marylou Studio.


FOTOSERIE


FOTOSERIE


dreng | 1 uge

alex og benjamin | 4 m책neder


oskar | 8 ugeR


FOTOSERIE


ida | 4 m책neder

viktor | 7 m책neder


terkel | 9 dage

FOTOSERIE


FOTOSERIE


terkel | 9 dage


FOTOSERIE

olivia & anton | 7 MÅNEDER


Skønne

BABYBILLEDER Se flere skønne babybilleder på www.maryloustudio.dk

pige | 11 uger


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG


MIN BABY #5