MIN BABY #26

Page 1

MIN BABY ALT OM DET BEDSTE VI HAR

NR. 26 • EFTERÅR 2019

8 4 SID

ER MED A OM DET B LT EDSTE VI HAR

SHOPPING

34 SIDER

Eventyrligt børnetøj, praktisk babyudstyr og skønne plejeprodukter til mor og barn NAVNGIVNING

HAR DU FORTRUDT DIT BARNS NAVN ? Hvad nu, hvis man ikke bliver glad for det navn, man har valgt til sit barn? Kan man så lave det om?

+

BREVKASSE

NÅR BABY GRÆDER Sundhedsplejersken besvarer spørgsmål om babys gråd

TOP-50: DE MEST POPULÆRE PIGE- OG DRENGENAVNE | DAGENS SMIL: DE SJOVESTE TING SAGT AF BØRN BABYNAVNE: HVILKE KENDTE DANSKERE HAR FÅET EN JAGGER, ISABELLE, LUCAS, SAMUEL, MOLLY OG LEO?Nyfødt fotografering Du har ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver afsted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme afsted til fotografen er det sidste, man tænker på, men kan man finde overskud til det, kan man få taget helt fantastiske billeder.

En nyfødt session er bedst, når din baby er mellem 5–10 dage gammel. Der har de stadig bevaret noget af den dejlige rynkede og foldede hud fra fødslen. I den alder sover de også mere, og det er nemmere at få dem til at “posere”, så du får de sødeste og mest mindeværdige billeder.

Ved en nyfødt session giver jeg jer rigtig god tid til amning, bleskift og omsorg - og ikke mindst til at få taget helt uforglemmelige billeder, I vil kigge på igen og igen.


FARVERIGE PLAKATER TIL BØRNEVÆRELSET

BRUG KODEN

LIFEMAGS OG FÅ

25% RABAT PÅ ALLE PLAKATER (SENDES FRA DANMARK)Velkommen til 26. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har. At vælge det helt rigtige navn til guldklumpen kan være noget af en opgave. Når man først har fundet navnet, kan det føles som om, at man har ramt plet, og barnet absolut ikke kunne hedde andet. Men hvad nu, hvis man ikke bliver glad for det navn, man har valgt til sit barn? Kan man så lave det om? I artiklen Har du fortrudt dit barns navn? fortæller 15 mødre om, hvorvidt de har haft lyst til at ændre deres barns navn.

Og hvis du er i shoppehumør, finder du hele 34 sider proppet med eventyrligt børnetøj, sutter med navn, udstyr til en god og sikker søvn, plejeprodukter til mor og barn og alt til den perfekte babyshower og barnedåb. Jeg håber, at du får en rigtig hyggelig stund i selskab med 26. udgave af MIN BABY. Og hvis du endnu ikke har læst de første 25 udgaver, kan du finde dem på www.minbaby.dk Hilsen redaktør

Katja Hansson

Hvilke kendte danskere har givet deres børn navnene Jagger, Isabelle, Lucas, Samuel, Molly og Leo? Få svaret i artiklen Det hedder de kendtes børn. I brevkassen besvarer sundhedsplejerske Karin Holm spørgsmål om, når børn græder.

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

HUSK Læs tidligere udgaver på WWW.MINBABY.DK

HJEMMESIDE www.minbaby.dk FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetMinbaby KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til MIN BABY, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


FÅ 10% RABAT MED KODEN

Sep10

Gælder til og med 30. SEPTEMBER 2019


12

NA V NG IV NING

18

B RE V KA SSE

Har du fortrudt dit barns navn?

Spørgsmål og svar om når baby græder

22

B A B YNA V NE

26

B A B YUD STYR

32

HV A D SK A L BAR NET HEDDE?

36

B ØRNE TØJ

Det hedder de kendtes børn

En god og sikker søvn til dit barn

De mest populære babynavne

Eventyrligt børnetøj med stil

FORSIDEN FOTOGRAF:

Marylou Studio www.maryloustudio.dk44

GULD K ORN

46

PLE JE PROD UK TER

54

B A B YSV ØM NING

60

FE STA RTIKLE R

66

B A B YUD STYR

72

B ØRNE MA D

Dagens smil

Den bedste pleje til mor og barn

Gå til babysvømning med dit barn

Alt til den perfekte barnedåb og babyshower

Personlige sutter med dit barns navn

Hvad skal dit barn spise?

FACEBOOK

ABONNEMENT

Bliv ven med MIN BABY på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

Vil du have et GRATIS abonnement på MIN BABY? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.


Alt det bedste til baby. Gode plejeprodukter af høj kvalitet Tag hånd om både dig selv og baby – I er begge vigtige.

Recept – Rådgivning – Bredt sortiment

Ro i en travl hverdag – køb apoteksvarer når du har tid, og få dem leveret efter dit ønske...

Spar 15% på mærkevarer. Tilmeld dig vores kundeklub – gode priser og altid mulighed for fri fragt.

Recept – Rådgivning – Bredt sortiment


NAVNGIVNING

HAR DU FORTRUDT

NAVN? At vælge det helt rigtige navn til guldklumpen kan være noget af en opgave. Når man først har fundet navnet, kan det føles som om, at man har ramt plet, og barnet absolut ikke kunne hedde andet. Men hvad nu, hvis man ikke bliver glad for det navn, man har valgt til sit barn? Kan man så lave det om?


Hånden på hjertet: Har du fortrudt det navn, du valgte til dit barn, og kunne du finde på at lave det om? Der var altid et helt andet navn, jeg ønskede, og nu kan det plage mig resten af livet, at jeg ikke bare sprang ud i det og gav mit barn det navn. Suk. Jeg håber næsten, der er ligesindede herinde, så man måske tør vove sig ud i en ændring - eller den gode historie :o)

VI HAR FORTRUDT VORES DATTERS NAVN

bruge det andet navn. ANO

Ja, vi har fortrudt det navn, vi valgte til vores datter, men nu hedder hun Isabella og er 3½ år gammel, så det ændrer sig nok ikke :-) Vi kalder hende altid Bella og overvejer at ændre navnet til Bella. Da hun blev født, kunne vi ikke blive enige og tjaaa... Sønnen hedder Cornelius, og det synes vi er super. Heldigvis synes vi, at begge børn er helt perfekte :-) FODEN

MIN SØN VIL HEDDE ET ANDET NAVN Jeg kender 2 børn, som har fået “nyt” navn, fordi forældrene fortrød. Den ene fik et helt andet navn, da hun startede i børnehave, bare fordi moren bedre kunne lide noget helt andet. Hun kan ikke rigtig huske sit gamle navn. Den anden blev kun kaldt sit rigtige navn af og til, men ellers oftest et andet navn (også meget forskelligt fra det første). Forældrene har så valgt at give barnet det andet navn helt officielt. Barnet var 2½, da de skiftede.

KAN IKKE LIDE MIN SØNS NAVN MERE Ja, det har jeg. Min søn hedder Christopher, og det fortryder jeg. Jeg har altid elsket navnet, men kan ikke lide det mere. Det skal altid staves, og jeg er træt af det. Jeg har tit overvejet at ændre det til Christian, men føler det er for sent. Vi var blevet enige om Frederikke til vores datter, men blev i går enige om, at hun ikke var en Frederikke, så hun skal hedde Victoria. MOR

FIK MELLEMNAVNET SOM NYT NAVN Jeg kender en, der alligevel ikke kunne forliges med det navn, hun havde givet sit barn, så efter nogle måneder valgte forældrene at droppe fornavnet helt og “omdøbe” barnet til mellemnavnet. Barnet var under 6 måneder, og i dag er der ingen problemer med at

Jeg synes godt, at man kan fortryde og handle efter det. Min egen yngste har nu i 1 år insisteret på at hedde et andet navn. Hans venner kalder ham det. Det er ikke et navn, jeg ville vælge. Jeg kunne godt finde på at skifte det, hvis han vil. Han skal i skole til sommer. Han siger, han hedder Frode. SUKE

FORTRYDER INDERLIGT Jeg fortryder inderligt vores ældste datters navn :-( Hun er 5 år i dag, og jeg synes overhovedet ikke, navnet passer til hende. Jeg tænker jævnligt over det og er ret ærgerlig, men jeg ved ikke, om der er noget at gøre ved det. Jeg synes, der er så mange andre smukke navne, der ville passe godt til hende, men dengang, vi valgte navn, gik det vidst lidt for hurtigt, og vi skulle indgå et kom-


Jeg har aldrig kunne lide min søns navn særlig godt. Men det var hans fars valg. Jeg fik lov at vælge til min tøs.

promis. Jeg overvejer nogle gange at give hende et smukt mellemnavn, men ved ikke, hvad det skulle føre til.

Flot navn: Sebastian. Jeg ville ønske, at min mand havde det på samme måde :-) Men det bliver et mellemnavn her, da det var mit ønske, at sønnen skal hedde det.

ANO

BETTEENE

VI HAR IKKE FORTRUDT

HAR ALDRIG FORTRUDT MINE DRENGES NAVNE

Vi har Noah Emil og fortryder det ikke. Da han fik sit navn, var der ikke så mange Noah’er som i dag. Vi har lige fået dreng nummer 2 og blev enige om Oliver William, men det bliver det ikke alligevel, da det er for brugt. Vi bruger kun Noah i daglig tale. Lillebror vil også komme til at blive kaldt første navn, når vi finder navnet.

Jeg har aldrig fortrudt drengenes navne - Esben og Bertram, Min mands oldefar og far hed Bertram, og det ville han have, den første skulle hedde. Men jeg kunnne ikke forlige mig med det og fik ham overtalt til Esben.

ANONYM

Da vi ventede nummer to, havde jeg vænnet mig til navnet Bertram, og jeg synes nu, at det er et fantastisk navn. Det er begge drengenes navne, synes jeg :-)

LATTERLIGT AT SKIFTE NAVN Man kan da ikke bare skifte barnets navn på den måde der, med mindre det er så slemt, at barnet bliver mobbet på det groveste. Det er fuldstændig latterligt, hvis du spørger mig.

TEGLSKOV3

INGEN ANDRE NAVNE PASSER

JØLLE

Nej, slet ikke og kommer ikke til det. Der er lagt rigtig mange timers overvejelser i, inden navnene var sikre, og derfor vil de ikke blive fortrudt. Når først navnet er bestemt, så er der jo ikke andre, der passer til ens børn.

HAR ALDRIG KUNNE LIDE MIN SØNS NAVN

BOBTHEBUILDER

Jeg har aldrig kunne lide min søns navn særlig godt. Men det var hans fars valg. Jeg fik lov at vælge til min tøs. Jeg har nu en dreng på 5 uger, og her er jeg ikke sikker, men det er det navn, vi begge kunne lide til at starte med.

VILLE ALDRIG LAVE OM PÅ MINE BØRNS NAVNE Her har vi nu heller aldrig fortrudt vores navnevalg. Og vi har været enige, når guldklumpen kom :-) Vi har Mathilde på 6 år, Caroline på 4 år, Oscar på 2 år og Sylvester på 5 måneder.


Jeg må indrømme, at jeg aldrig ville eller kunne kalde mit barn et navn, jeg ikke kunne lide. Det skal være en fælles beslutning. Jeg ærer selv mit navn, for det har mine forældre valgt til mig. Jeg ville heller aldrig kunne lave om på mit eget navn såvel som mine børns.

Mathias havde vi svært ved at finde navn til. Vi var egentlig begge to meget enige om William, men det var bare alt alt for brugt. Derfor blev det Mathias. Jeg var i starten meget usikker på navnet Mathias, men i dag er han 11 uger og kan ikke hedde andet end Mathias.

JUNE82 LOUISE19

DET FØRSTE NAVN VAR NEMT 3 HELT PERFEKTE NAVNE Jeg har to børn, som hedder Emma og Mathias. Navnet Emma kom til os, inden hun var født, og vi var bare sikre på, at hvis hun var en Emma, så skulle hun hedde det. Da hun kom til verden, kunne hun ikke hedde andet end Emma. Hun har også mellemnavnet Marie. Så vores pige hedder Emma Marie, kun kaldt Emma i daglig tale.

Har aldrig fortrudt mine børns navne. Jeg har 3 skønne børn, som hedder Noah, Frida og Mads. Noah var mormors forslag, da min mand og jeg ikke kunne blive enige om drengenavne. Vi kendte ikke kønnet på den lille baby, der lå i min mave. Kun få minutter efter, han var blevet født, var vi sikre på, at han var en Noah, og det er han stadig den dag i dag.


Kort tid efter, Frida var blev født og lå i mine arme, siger min mand: “Hun er en Frida”, og jeg kunne kun give ham ret i det. Vi havde overhovedet ikke snakket om navnet, men det var det rigtige navn, for hun er og bliver en Frida. Mads kunne vi slet ikke blive enige om. Så Noah fik lov til at bestemme hans navn, og han valgte det helt rigtige navn. Mads passer perfekt til ham. MUTTITIL3

OVERVEJER STADIG AT ÆNDRE NAVNET Jeg har 2 døtre på 8 og 5, som vi har fundet navne til uden de store problemer. Men med min søn på nu 3 måneder er vi ikke helt enige, og jeg synes faktisk, det er rigtigt svært at skulle gå på kompromis med noget så vigtigt. Jeg er stadig i tvivl, selv om vi nu egentlig har givet ham

navn, dog ikke officielt endnu. Jeg overvejer stadig, om jeg kan overtale min mand til at bruge hans mellemnavn til fornavn i stedet for. TINEHS

SØGER MOD TIL AT ÆNDRE DET IGEN Ja, desværre! Jeg søger lige nu inspiration og mod til at ændre det igen. Vi har hele tiden været i tvivl om navnet, men da han blev indlagt som 3½ uge gammel, tog vi en hurtig beslutning om navnet. Det fortryder jeg nu. Jeg er flov og pinlig over at have det sådan - og synes ikke, at et navn er noget, man ændrer, når barnet er 7 måneder. Men modsat er det jo heller ikke fair, at han har et navn, jeg ikke kan lide. What to do? MAMACOOL


Se den nye AW19 kollektion her

CHAMPS OF DENMARK Børnenes stil og komfort pakket ind i det smukkeste eventyr


BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

NÅR BABY GRÆDER

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder, og hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Vores baby kan ikke trøstes - er det kolik? Hvorfor græder min datter på 5 uger på en ny måde? Hvorfor stønner og småklynker vores søn på 7 uger? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om, når baby græder.


VORES BABY KAN IKKE TRØSTES - ER DET KOLIK Vores baby har muligvis kolik, græder, har stærke smerter i maven og kan ikke trøstes. Hvad kan vi gøre? Har prøvet zoneterapi, mycilikon m.m. SVAR

Du skriver ikke, hvor gammel jeres baby er, og hvor længe det har stået på. Decideret kolik varer gerne nogle timer hver dag (ofte på samme tid af døgnet), hvor barnet er utrøsteligt, uanset hvad man gør. Som regel går det over efter 3 måneders alderen. Nogle forældre har succes med daglig massage af barnet. I kan eventuelt få jeres sundhedsplejerske til at vejlede jer i dette. Der findes også bøger om emnet. Desværre har jeg ikke nogen mirakelkur, men prøv jer lidt frem.

MIN DATTER PÅ 5 UGER GRÆDER PÅ EN NY MÅDE Min datter er nu 5 uger gammel, og lige siden hun blev født, har hun været en nem baby. Men på det sidste er hun begyndt at græde på en ny måde, som jeg ikke helt kan tolke.

Alt imens hun sov, begyndte hun at komme med nogle lyde, der fik mig til at tro, at hun havde mareridt (kan hun have det så tidligt?), og hun vågnede op og græd på samme måde. Jeg prøvede at give hende 50 ml kamillete, men det hjalp ikke, så hun fik noget mere mad og blev efterhånden træt og faldt i søvn. Kan der være en speciel årsag til denne gråd? Og kan der ske noget ved at give hende kamillete? Jeg har læst, at man ikke må, når der er risiko for allergi. Jeg lider selv af høfeber. Betyder det, at jeg skal lade være med at give hende kamillete? Håber I kan hjælpe mig. På forhånd tak. SVAR

Er hun meget ulykkelig i sin gråd, så tag hende op til dig og hold hende tæt ind til dig i nogle minutter, inden du lægger hende tilbage.

Det lyder ikke, som når hun er sulten, har tabt sutten, trænger til en tør ble eller bare at blive holdt. Hun virkede ikke overtræt, og det var heller ikke en hysterisk skrigen. Det virker nærmest som en ulykkelig gråd (selvom hun vel ikke kan føle sig ulykkelig på nuværende tidspunkt?). Hun vender mundvigene ned ad og giver sig til at græde på den mest hjerteknusende ulykkelige måde, og tårerne triller. Her til aften var hun ved at spise (jeg ammer), og pludselig gav hun slip på vorten og gav sig til at græde på netop denne måde (mener ikke, jeg har spist noget, der kan være skyld i det). Jeg fik beroliget hende, og så faldt hun i søvn.

Børn ændrer sig hele tiden. Du oplever nu, at du registrerer, at dit barn græder nuanceret. Det er en ny ting i jeres samspil. Det er flot, at du registrerer det. Små børn drømmer. Når øjnene ruller under øjenlågene, mens det sover, er det REMsøvn, som er drømmesøvnen.

Er hun meget ulykkelig i sin gråd, så tag hende op til dig og hold hende tæt ind til dig i nogle minutter, inden du lægger hende tilbage.

Bare fortsæt, som du gør.

HVORFOR STØNNER OG SMÅKLYNKER VORES SØN PÅ 7 UGER? Jeg har en dreng på 7 uger, som lige siden hjemkomsten fra sygehuset har været meget urolig. Vi ved, at han har meget luft i maven, som han sluger under amningen. Han prutter også meget. Men han “bøvler” næsten konstant; siger trykke/presselyde, stønner og småklynker. Han er sund og rask ifølge lægen og har afføring stort set dagligt. Han har taget 2 kilo på siden fødslen (han vejede kun 2.690 gram).


Jeg er ked af, at han er så utilfreds altid, for det slider hårdt på en at se, når man gør alt, hvad man kan for at tilfredsstille ham.

utilfreds og skriger meget? Kan det skyldes, at jeg i graviditeten var meget stresset og nervøs? Hjælp os! SVAR

Sommetider er han også rolig og ligger og smiler, men aldrig ret længe af gangen. Han kan ikke slappe af til mavemassage, som vi ellers havde succes med en overgang. Han spænder bare i hele kroppen. Han kan heldigvis trøstes, når han græder, derfor tror jeg ikke, at han har kolik. Han begynder bare at græde lidt efter igen, så man kan ikke “slippe” ham. Han sover også meget lidt; fra midnat (det er umuligt at få ham til at sove før) til kl. 7 og eftermiddag fra kl. 15 til 18, så det bliver aldrig til mere end 10-11 timer i døgnet, hvilket jeg synes er meget lidt.

Jeg tror, at rigtig mange forældre kan nikke genkendende til din historie. Jeg selv kan i hvert fald.

Der er så mange ting, man er usikre på som førstegangsforældre.

Det er en balance mellem, at man selvfølgelig ikke skal lade ham være ulykkelig, men heller ikke nødvendigvis behøver at tage ham op ved første klynk.

Hvad skal vi gøre? Vente på, at det går over? Læge og sundhedsplejersken kender hans situation, og de finder ikke noget i vejen med ham. Kan det påvirke ham psykisk fremover, at han er så

Jeg tror, at jeres søn allerede har fundet ud af, hvordan han får mest mulig kontakt til jer. Det er en balance mellem, at man selvfølgelig ikke skal lade ham være ulykkelig, men heller ikke nødvendigvis behøver at tage ham op ved første klynk.

Bare rolig, det skader ikke jeres søn, og han vil langsomt men sikkert blive nemmere. Han er jo stadig så ny; der er også en masse han skal lære.

Jeg håber ikke, at I synes, jeg lyder alt for opblæst. Tro mig, jeg har været omtrent det samme igennem med min ældste søn.


ALT TIL BARNEDÅB OG BABYSHOWER SAMLET ÉT STED!

DAG TIL DAG LEVERING!


BABYNAVNE

DET HEDDER DE

KENDTES BØRN Ofte er de kendte med til at skabe navnemode, når de får børn. Her kan du se, hvilke navne en række kendte danskeres børn har fået. Måske bliver Jagger, Isabelle, Lucas, Samuel, Molly og Leo hotte babynavne i de kommende år?

CASPER CHRISTENSEN: JAGGER

Casper Christensen (51) og hans kone Isabel (32) har fået deres 2. fælles søn, som har fået det særprægede navn Jagger. Ifølge Danmarks Statistik er der kun 3 danskere, der bærer fornavnet Jagger. De har i forvejen Cooper på knapt 2 år sammen. Casper har desuden 2 ældre børn fra et tidligere forhold.


VICKIE JO RINGGAARD: ISABELLE

Den tidligere Vild med dans-stjerne Vickie Jo Ringgaard (38) fødte medio juli sin 2. datter Isabelle. Faderen er kæresten Niels Stausholm. Hun har i forvejen Malou på 6 år med sin eksmand.

DENNIS KNUDSEN: LUCAS

Dennis Knudsen (56) har fået sit store ønske om børn opfyldt. Den 17. juni fødte en rugemor i USA ved hjælp af et donoræg hans søn Lucas Benjamin. Dennis var med til fødslen, og 9 dage senere tog han hjem til Danmark med sin søn.


CECILIE STENSPIL & TROELS LYBY: SAMUEL

Cecilie Stenspil (38) og Troels Lyby (51) fik en søn i september 2018, der hedder Samuel. Det var Cecilies første barn, mens Troels har børnene Klara og Johannes fra et tidligere forhold.

CHRISTINNA PEDERSEN & KAMILLA RYTTER JUHL: MOLLY

Badmintonstjernerne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har sammen en lille dater, der hedder Molly. Det er Kamilla, der med hjælp fra en donor fødte Molly, men Christinna vil også være mor en dag.

JOHANNES LASSEN: LEO

Den fremadstormende skuespiller Johannes Lassen (40), blandt andet kendt fra TV-serien Gidseltagningen, fik i august 2018 en lille søn, der fik navnet Leo.


Gå til babysvømning hos Svømmelæreren.dk

eller få en mødregruppe-introduktion og bliv rustet til både babysvømning og motorisk træning på egen hånd.

SVØM MED DIN BABY 3 GANGE

KLIK HER og find dit hold

Som noget nyt tilbyder vi nu korte 3 ugers forløb med babysvømning for 3-6 måneder, 6-12 måneder og 12-24 måneder. Det kan bruges som en opfølgning på et tidligere forløb eller som en introduktion til babysvømning


BABYUDSTYR

EN GOD OG SIKKER SØVN TIL DIT BARN

lanceres nu i Danmark. GRO er et sikrere og bedre sovekoncept til babyer og deres forældre. GRO branded er etableret i bl.a. UK, hvor 69% af alle forældre ejer eller har ejet et GRO produkt, og nu er tiden og brandet moden til lancering i Danmark. Produkterne spænder vidt, men har alle det formål at hjælpe babyer og deres forældre til at få en god og sikker søvn. GRO BY TOMMEETIPPEE


Med 44 dages mistet søvn det første år, man har en baby, er søvnen det vigtigste for babyer og deres forældre at få styr på.GROFRIEND

Findes i 4 forskellige dyrearter, som kan lyse og hænges ved sengen med velcro. Med sensor, så den selv kan slukke for musik og lyd, som kan spilles i forskellige højder.

329,-


GROBAG

Findes både til varmt og koldt vejr. Kommer med termometer ved siden af. Fåes med og uden arme med forskellige mønstre og motiver/dyr. Kan også bruges efter bad. Findes til nyfødte såvel som til små børn. Pris fra:

199,95


GROEGG

Temperaturmåler, som skifter lys efter temperaturen i rummet. Bruges især sammen med GroBags, så forældre ved, hvilken GroBag baby skal klædes på med.

299,-


HVAD SKAL BARNET HEDDE?

DE MEST POPULÆRE

BABYNAVNE Hvad skal barnet hedde? Henholdsvis 456 og 600 gange blev der i 2018 svaret Ida eller William til det spørgsmål. Begge navne topper for 2. år i træk listen over de mest populære navne givet i 2018, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.


ELLIE ER PIGERNES HØJDESPRINGER

HUGO ER DRENGENES HØJDESPRINGER

Årets højdespringer blandt pigenavnene er Ellie, der er sprunget 12 placeringer fra en placering som nummer 36 i 2017 til nummer 24 i 2018.

Højdespringeren blandt drengenavne er Hugo - fra en placering som nummer 56 i 2017 til nummer 27 i 2018. Det giver en stigning på hele 29 pladser.

Næsten lige så godt gik det for navnet Saga, som gik 11 pladser frem fra nummer 49 i 2017 til nummer 38 i 2018.

Det gik også godt for navnet Pelle, som strøg 23 pladser op ad listen - fra nummer 69 til nummer 46.

Modsat gik det navnet Nanna, der fra at have ligget nummer 47 i 2017 endte som nummer 59 i 2018 og dermed røg helt ud af top-50. Også Mynte er røget ud af top-50.

For Jakob og Thor gik det modsat. Navnene faldt fra henholdsvis nummer 46 og 48 i 2017 til nummer 57 og 59 i 2018. Yderligere to navne er faldet helt ud af listen over de 50 mest populære navne. Det er navnene Sigurd og Magne.


PIGENAVNE Nr.

Antal

2017

+/-

Nr.

Navn

Antal

2017

+/-

IDA

456

1

26

MATHILDE

254

25

-1È

2

EMMA

453

2

27

ESTHER

231

30

+3Ç

3

ALMA

437

7

+4Ç

28

MILLE

229

19

-9È

4

ELLA

437

4

29

SOFIE

229

22

-7È

5

SOFIA

423

3

-2È

30

EMILY

222

32

+2Ç

6

FREJA

417

5

- 1È

31

ASTRID

221

35

+4Ç

7

JOSEFINE

411

6

- 1È

32

LIVA

209

31

-1È

8

CLARA

395

13

+5Ç

33

MARIE

206

29

-4È

9

ANNA

377

9

34

CAROLINE

198

33

-1È

10

KARLA

357

14

+4Ç

35

ROSA

188

37

+2Ç

11

LAURA

352

11

36

EMILIE

185

28

-8È

12

ALBERTE

351

8

-4È

37

SARA

184

34

-3È

13

OLIVIA

346

16

+3Ç

38

SAGA

182

49

+11Ç

14

AGNES

343

10

-4È

39

LIV

176

40

+1Ç

15

NORA

341

12

-3È

40

ANDREA

175

42

+2Ç

16

LÆRKE

296

17

+1Ç

41

ALBA

171

39

-2È

17

LUNA

294

20

+3Ç

42

ASTA

168

38

-4È

18

ISABELLA

292

15

-3È

43

HANNAH

166

41

-2È

19

FRIDA

290

27

+8Ç

44

NAJA

156

46

+2Ç

LILY

290

24

+4Ç

45

VILMA

153

43

-2È

VICTORIA

284

18

-3È

46

JOHANNE

150

52

+6Ç

22

AYA

282

21

-1È

47

LEA

149

48

+1Ç

23

ELLEN

271

23

48

VIGGA

147

50

+2Ç

24

ELLIE

265

36

+12 Ç

49

GRY

146

55

+6Ç

25

MAJA

260

26

+1Ç

50

EVA

144

45

-5È

1

20 21

Navn


DRENGENAVNE Nr.

Antal

2017

+/-

Nr.

Navn

Antal

2017

+/-

WILLIAM

600

1

26

ADAM

250

25

-1È

2

NOAH

528

2

27

HUGO

250

56

+29Ç

3

OSCAR

506

3

28

MIKKEL

249

30

+2Ç

4

LUCAS

495

4

29

VILLADS

241

22

-7È

5

VICTOR

489

7

+2Ç

30

NOHR

225

20

-10È

6

MALTHE

482

9

+3Ç

31

BENJAMIN

217

32

+1Ç

7

OLIVER

468

6

-1È

32

LAUGE

216

42

+10Ç

8

ALFRED

467

8

33

LIAM

213

27

-6È

9

CARL

463

5

-4È

34

MADS

212

36

+2Ç

VALDEMAR

400

11

+1Ç

35

THEODOR

211

33

-2È

11

EMIL

390

10

-1È

36

OTTO

209

40

+4Ç

12

ELIAS

381

12

37

ALBERT

206

28

-9È

13

AUGUST

347

18

+5Ç

38

MARIUS

206

44

+6Ç

14

AKSEL

337

14

39

STORM

200

34

-5È

15

MAGNUS

318

13

-2È

40

LOUIE

195

43

+3Ç

16

FREDERIK

315

15

-1È

41

MILAS

189

38

-3È

17

ARTHUR

307

26

+9Ç

42

MATHIAS

183

37

-5È

18

ANTON

305

19

+1Ç

43

CONRAD

177

41

-2È

19

FELIX

305

16

-3È

44

SEBASTIAN

177

35

-9È

ELLIOT

293

17

-3È

45

VILLUM

175

45

ALEXANDER

289

21

46

PELLE

170

69

+23Ç

22

JOHAN

286

24

+2Ç

47

ANKER

167

66

+19Ç

23

THEO

280

29

+6Ç

48

LAURITS

164

54

+6Ç

24

CHRISTIAN

257

23

-1È

49

PHILIP

162

39

-10È

25

VIGGO

257

31

+6Ç

50

ASGER

161

50

1

10

20 21

Navn


BØRNETØJ

EVENTYRLIGT BØRNETØJ MED STIL relancerer deres tøj med en stilfuld kollektion med stor fokus på tøjets pasform og komfort med inspiration fra børnenes fantasi. På de følgende sider kan du se et udpluk fra den nye efterår/vinter kollektion, som kan købes i forskellige butikker og i webshoppen. CHAMPS OF DENMARK


Med den nye kollektion stopper fantasien og eventyret ikke ved boghylden men fortsætter i barnets tøj. Ved hver style er der taget udgangspunkt i den verden, alle børn vokser op i, og den verden alle børn kan nikke genkendende til. Lige fra den flyvende kuffert til havfrue og ballerinaer.

MAX OG MIA Max og Mia er Champs of Denmarks nye maskotter. De er begge 5 år gamle og er de bedste venner. Max og Mia kan ses på deres egen YouTube kanal, hvor de vil underholde børnene med kendte børnesange. Nye videoer og animationer vil løbende blive tilføjet.


FROG T-SHIRT

T-shirt med sødt frø-motiv med masser af lækre detaljer.

249,-

SHORTS

Seje shorts i fløjl med masser af fine detaljer.

249,-

TIANNA KJOLE

Flot fløjlskjole med fine detaljer, som giver fantasien frit spil.

399,-


FROG T-SHIRT

T-shirt med sødt frø-motiv med masser af lækre detaljer.

249,-

STRIKBUKSER Behagelige strikbukser, der gør legen let.

249,-


SAILOR BODY

Smart body til den lille sømand.

199,-

STRIKBUKSER

Super behagelige strikbukser.

249,-


SAILOR T-SHIRT T-shirt med print på maven og mange fine detaljer.

249,-

HELDRAGT

Heldragten, der gør leg lettere for børn. Komforten kan få et hvert barn oppe at flyve.

399,-


BALLERINA BODY

Skøn body med flæser, der ikke skal stryges efter hver vask.

299,-

SHORTS

Seje og feminine shorts med flettet bælte.

249,-

STRIKBUKSER Behagelige strikbukser, der gør legen let.

249,-


TIANNA KJOLE

Flot fløjlskjole med fine detaljer, som giver fantasien frit spil.

399,-


GULDKORN

DAGENS SMIL te ting. Her har vi es ov sj de r ge si rn bø re kæ De sagt af børn. rn ko ld gu å sm af t ke bu samlet en

Min datter på 3 år sidder på skødet af Farmor og får læ historie højt. Hun er megest t optaget og nusser Farmor på armen. Pludselig udbr yd hun: “Farmor, hvorfor harer hundehår på armen?”. Farmdu or tager sig til armen for at børst hårene væk, men opdager, at e det er hendes egen hårvæ t, som vores datter havde tolks t lidt anderleders. Der kunne ke ku komme grin fra Farmor, som n har en del hår på armene - do g ikke hundehår.

på 2½ år, Jeg har en datter næsen som helst skal have r vi går nå med i alting, også da jeg g, på toilettet. En da og ikke lige havde min mens, k ud, kigfik trukket hurtigt no og siger: ttet ger hun ned i toile Jeg måtte “Se Mor, syltetøj!”. e, at det jo så forklare hend tøj :o) sylte altså ikke lige var

Min søn på 2 år er i dagpleje, og den pædagogiske konsulent er på besøg. Hun snakker med ham om hans mor. “Mor er på arbejde!”, siger Laurits. “Og hvor er Far henne?”, spørger konsulenten. “Han støvsuger!”, svarer barnet. Så er kønsrollefordelingen på plads!

I går m orges, d a jeg ha været i vde bad, gik je g ind for at vække vores dr e ng på 4 Søvnigt . spurgte h a n , for jeg ik hvorke havde n o gen trøje på. “Ford i jeg har v æret i ba svarede d”, jeg. “Hmm , d u er altså pænere, når du h ar en trø på”, sagd je e møgun g e n så. Fnis fra moren .


g har min Vi er i Netto og handle. Je udselig datter Silke på 3 år med. Pl råber: stopper hun op, peger og idt”. Men “Nøj, han er godt nok besk hun så. det var nu bare en neger, AN man Hvor politisk ukorrekt K endda overhovedet være - og så som kun 3-årig? :o)

Vi sad og spiste aftensmad, hvor vi for første gang introd ucerede vores datter for vilde ris. Da hun spurgte, hvad det var, og vi fortalte hende, at de he d vilde ris, var hendes kommen tar: “Angriber de så?”. Ja, ma n kan jo aldrig vide.

Min søn på knap 4 år va r hos lægen i går, hvor han blev målt og vejet. Jeg spurgt e ham i morges, om han ha vde fortalt Far, hvor stor læge n havde målt ham til. “Ja” , svarede drengen og lagd e hånden på hovdet: “Så sto r”.

et optaget g e m r e r å 2½ kal Min søn på koner. Far s e s s ti g o d n af tissemæ i lidt om. Så v r le ta t e d g eud at tisse, o sser med tiss ti r a “F : ig m l siger han ti et er rigtigt. d , a “J r: e ig s g an manden!”. Je ”. Så kigger h ? d e m r o M r Hvad tisse r med nume s s ti r o “M r: e lar på mig og sig så ikke lige k jo g je r a v t e sen”. Nå, d over :o)

e”, spurgte “Hvad er Påsk e datter, jeg min 3-årig : “Det er som svarede re med ligesom jul ba ved man kyllinger!”. Så dét!


PLEJEPRODUKTER

DEN BEDSTE PLEJE TIL MOR OG BARN Det kan tage mange timer at komme ud ad døren med en baby i huset. På WEBAPOTEKET.DK kan du bestille dine apoteksvarer og plejeprodukter til hele familien, præcis når du har tid. Du kan endda spare op til 25% på lækre mærkevarer og har altid mulighed for fri fragt og professionel personlig rådgivning. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af det store sortiment.LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BALM AP+

Bodycreme til ekstremt tør, sensitiv og irriteret hud med tendens til atopi og kløe. Har en beroligende effekt på huden, som giver en mere behagelig følelse på den tørre hud i løbet af dagen.

192,-

SPAR

20%


OLIVY BABY CARE DIAPER CHANGE

Mildt renseprodukt til bleskift. Olien renser og opretholder hudens naturlige balance. Olivenolie er med til at gøre huden blød og tilfører fugt.

141,95 LACTOCARE BABY 2-PAK

Dråber med mælkesyrebakterier og D-vitamin til baby fra 2 uger til 24 måneder.

SPAR

17%

150,SPAR

16% SPAR

10% RUDOLPH CARE

MOMMY & ME BALM 100% naturlig og parfumefri SOS-balm til mor og baby, der beskytter og lindrer rødme, irritation og sart hud.

395,DECUBAL JUNIOR CREAM

A-DERMA EXOMEGA CONTROL CREAM Effektiv og beroligende fugtighedscreme, der er særligt velegnet til meget tør og atopisk hud.

259,50

Allround creme til børn, som bruges forebyggende og plejende til tør og sart hud,

94,45


APOTEKETS BABYOLIE

Babyolie til massage, bad og fjernelse af arp. Indeholder naturlige rene planteolier (abrikoskerne, mandel og jojoba) med blødgørende og plejende egenskaber.

51,-

SPAR

15%

NURSICARE BRYSTINDLÆG

Smertelindrende og helende brystindlæg til revnede og ømme brystvorter ved amning.

APOTEKETS

BABY NEGLESAKS Den afrundede spids sikrer negleklipning uden risiko for at beskadige barnets hud.

148,75 SPAR

15% OOPSY AMMEINDLÆG

24 praktiske og hygiejniske indlæg til ammende mødre. Beskytter mod pletter på trøjer, da indlæggets kerne har en høj absorberingsevne og lynhurtigt suger modermælken til sig.

29,95

297,-


HEVEA STAR & MOON SUT

Anatomisk sut i blødt naturgummi med stjerner og måner på mundstykket.

55,-


OMNI MINI

MULTIVITAMIN Multivitamin tyggetablet med jordbærsmag. Indeholder 22 vigtige mineraler, vitaminer og næringsstoffer såsom calcium, jod, jern og D-vitamin, som er essentielle for børns optimale udvikling.

199,75

SPAR

15%


MULTI-MAM GINGER ORGANIC

EFTERFØDSELSBIND Meget absorberende efterfødselsbind af 100% økologisk bomuld. Blødt og hudvenligt.

59,95

BABYDENT

Gel som lindrer besvær ved tandfrembrud hos små børn. Mindsker hævelsen af tandkødet og bidrager til at skabe en sund bakterieflora.

110,SPAR

MESOFT KOMPRES

Nonwoven kompresser er gode alternativer til traditionel bomuldsgaze. Kan blandt andet anvendes til bleskift.

20,-

SOLARAY BABY-ME-NOW Kosttilskud til gravide og ammende.

213,15

18%


BABYSVØMNING

GÅ TIL BABYSVØMNING MED DIT BARN Babysvømning er en helt unik babyaktivitet, der styrker 3 vigtige områder: Vandtilvænningen, motorikken og jeres forælder-barn connection.

Til baby- og småbørnssvømning, hvor du er med i vandet, får du hos SVØMMELÆREREN.DK undervisning i at formidle vandglæden til dit barn. Du lærer så vidt muligt at styre udenom dårlige oplevelser og direkte til en glad vandhund fuld af selvtillid. I lærer hinanden at kende, mens I lærer at tackle vand-

et, hvilket giver gode erfaringer til fri afbenyttelse i andre dele af livet. Vandet er som livet på samme tid farefuldt og fyldt med muligheder og glæder. Et familiefællesskab omkring vandaktiviteter kan vare ved hele livet. Og det er til baby- og småbørnssvømning, at hele grundlaget bliver lagt.


“

Vandet er som livet pĂĽ samme tid farefuldt og fyldt med muligheder og glĂŚder.


med teksten, så den bliver mere vedkommende eller nyn melodien. Man må aldrig overrumple barnet, men bør altid forberede præcist, inden man tager dets hoved under bruseren. Brug et bestemt signal hver gang. Sig f.eks. roligt: “Klar til at bruse. 1-2-3 så bruser viiii”. I SVØMMEHALLEN Svømning er en færdighed, alle bør lære på linje med at kunne kravle, gå og cykle - ikke mindst for sikkerhedens skyld. Jo tidligere man kommer i gang, des nemmere bliver det. Vandtilvænningen i de tidlige år kan man i et vist omfang stå for selv. Man skal dog kende nogle grundregler for succesrig vandtilvænning og have en realistisk fornemmelse af hvilken rækkefølge, man kan præsentere udfordringerne i. Det giver ikke nødvendigvis sig selv, men man kommer langt med sund fornuft og måske en introduktionstime eller to hos Svømmelæreren.

VANDTILVÆNNING HJEMME Et godt og sundt forhold til vandet bør grundlægges så tidligt i livet som muligt. Det starter i badekarret og under bruseren med rolig plasken, pludren, sprøjt og leg. Al vandtilvænning bør foregår med udgangspunkt i glæde og nysgerrighed. Tvang og magtkampe skal så vidt muligt undgås. Skab tid og rum til fornøjelse og glæde og husk, at dit barn spejler sine følelser i dit ansigtsudtryk og tonefald. Gode ritualer omkring badningen kan inkludere en vandkande og en badesang. Vandkanden skal vænne barnet til bruseren og lyden af rislende vand og kan også forberede til dyk i svømmehallen. Sangen skal sætte glade minder i gang og kan også bruges i svømmehallen efterfølgende. Vi anbefaler en sød og rolig melodi som ”Se min kjole” eller lignende. Leg gerne

Selve svømmeindlæringen skal man ikke overlade til tilfældighederne. Svømning er et tillært bevægelsesmønster, og det større barn (i skolealderen) opfinder nemt sin egen svømmestil, som ikke nødvendigvis er særlig hensigtsmæssig, og som kan være svær at pille ud af barnet senere. Man bør grundlægge nogle gode svømmehalsvaner tidligt i familiens tilblivelse. Lad svømningen være en naturlig og glædelig del af familiens ugentlige rytme med alt, hvad det indebærer af ritualer og pakkenelliker for ikke at tale om den behagelige træthed og ro, der indfinder sig efter en god svømmetur. Gå til babysvømning og lær en fornuftig fremgangsmåde, der sikrer succesoplevelser for dig og dit barn, eller tag en introtime sammen med mødregruppen og støt dig op af Svømmelærerens grundpiller for vandtilvænning og svømmeundervisning: Balance, vejrtrækning, fokus og succesoplevelser. DYK At få hovedet under vandet er en naturlig del af afvaskning, badning og svømning. I en ulykkessituation er det vigtigt, at man ikke går i panik, bare fordi man får hovedet under vandet. Derfor er dyk også en del af babysvømningen. Ligesom med bruseren må man


Svømning er en færdighed, alle bør lære på linje med at kunne kravle, gå og cykle - ikke mindst for sikkerhedens skyld. Jo tidligere man kommer i gang, des nemmere bliver det.

aldrig overrumple barnet og skal altid læse barnets grænser omhyggeligt. Man må ikke lade sig rive med og overdrive dykningen, selvom det er sjovt og fascinerende. Pas på, at du ikke udvikler for store ambitioner på dit barns vegne. Ligesom ”dyk” under bruseren skal barnet forberedes præcist og ensartet hver gang. Det er en god idé at have en instruktør med på sidelinjen første gang.

MOTORIK Babysvømning stimulerer på en helt særlig måde de sanser, der er afgørende for den sansemotoriske udvikling: Muskel-ledsansen, ligevægtssansen, og følesansen. Vandet skaber en ramme, hvor barnet kan opleve større bevægefrihed og få nye bevægeerfaringer. Der findes et hav af motorisk stimulerende lege og

aktiviteter på land. Blot det at få lov at ligge på maven og “kæmpe lidt mod gulvet” er guf i forhold til de ovennævnte sanser. Det, der set med motoriske briller gør babysvømning til noget særligt lækkert “sanseguf“, er selve vandet. Vandets egenskab til både at omslutte, støtte og give modstand adskiller sig fra de omgivelser, barnet ellers kender fra verden, hvor luften omslutter og underlaget støtter. Blot det at opholde sig i vandet giver derfor sanserne helt andre inputs at arbejde med. Vandet støtter på en blidere og mere fleksibel måde end for eksempel gulvet og sengen. Friheden til at rotere, vende og dreje sig er derfor større, og barnet vil opleve mere selvstændig bevægefrihed. Modstanden i vandet er større, end den luften normalt giver. Selv en lille bevægelse i vandet vil derfor give input til sanserne og give barnet nye bevægeerfaringer.


I vandet har forælder og barn en fælles sanselig oplevelse, som man ikke behøver ord for at kommunikere om. Dit og barnets ansigtsudtryk siger det hele.

FORÆLDER-BARN CONNECTION Babysvømning skaber et unikt rum, hvor forælder og barn er i øjenhøjde med hinanden. Vandglæde og fascinationen af vandet er fælles for alle aldersgrupper. Rislen, pjasken, sprøjten, klukken. Vægtløsheden, vandmodstanden, når man griber i vandet og vandets behagelige omslutning af hele kroppen. I vandet har forælder og barn en fælles sanselig oplevelse, som man

ikke behøver ord for at kommunikere om. Dit og barnets ansigtsudtryk siger det hele. Dem, der har haft sin baby med i vandet og slappede af i situationen, ved hvilken særlig forbindelse vandet skaber mellem barn og forælder. Det er ubeskriveligt og næsten den allerstørste fordel ved at dyrke babysvømning.

Læs mere om fordelene ved babysvømning her: WWW.SVØMMELÆREREN.DK


Muskel-ledsansen stimuleres, når man bevæger sig ved egen kraft, og særligt når der skal ases og mases, trækkes og skubbes mod en tilpas modstand. Ligevægtssansen stimuleres for eksempel, når det lille barn selv begynder at rulle, rotere, sætte sig op og vælte omkuld igen, og når man leger koldbøtte-, svinge- og rullelege med sit barn. I motoriktimen bruges meget få eller ingen redskaber. I mange lege bruges den voksnes krop som underlag for barnets krop. Barnet flyver, gynger, kravler og tumler på sine forældres ryg, skuldre, ben og fødder. Legene skaber rum for nærvær og kropsligt samarbejde mellem barn og voksen. Timen målrettes inden for faserne 0-3 måneder, 3-6 måneder, 6-9 måneder og 9-12 måneder. Dvs motoriktimen kan gentages efter ca. 3 måneder, da fokus og indhold vil være anderledes.

PAKKETILBUD TIL MØDREGRUPPER

Introduktion til motoriklege og babysvømning I aftaler en tid til motoriklege og til babysvøm med ca. en uges mellemrum. De to aktiviteter supplerer hinanden med idéer, der understøtter det lille barns motoriske udvikling både på land og i vand. Samtidig er motoriktimen en god anledning til at få talt om eventuelle spørgsmål, bekymringer og lavpraktiske forhold omkring babysvømning, således at de voksne, der skal i vandet med barnet, er så trygge og rolige som muligt. DEL 1: BABYMOTORIKLEGE Timen forestås af fysioterapeut og tilrettelægges målrettet jeres børns alder, og fokus vil være på, hvad jeres børn allerede gør, og hvad de motorisk er på vej videre til. I kommer til at afprøve forskellige små babymotoriklege, der kan tages med hjem og bruges i stuen. Legene understøtter det lille barns motoriske udvikling, idet de særligt stimulerer muskel-ledsansen og ligevægtssansen, der er afgørende for den motoriske udvikling. Det er fra disse to sanser, at barnet bliver klog på dets egen krop, for eksempel om armen er bøjet eller strakt, og om hovedet vender opad eller nedad.

Lektionen i babymotorik kan foregå hjemme hos jer, i jeres sundhedshus eller Svømmelærerens lune gymnasiksal på Lyngbyvej 291a, 2900 Hellerup. DEL 2: BABYSVØMNING Få hjælp til at komme igang med at svømme med din baby. I introduceres til forskellige greb og grundlæggende principper for det gode tillidsfulde samvær i vandet. I præsenteres for et par sanglege og øvelser, I kan arbejde videre med. Hvis børn og forældre er klar til det, kan I få hjælp til at komme i gang med de første dyk. Babysvømning er en aktivitet, man sagtens kan nyde med sit barn uden nødvendigvis at have en instruktør med. Her hjælpes du godt igang. Babysvømmelektionen kan ligeledes gentages efter 3 måneder med henblik på mere udvikling.

Babysvømningen foregår i Håndværkerhavens Varmtvandsbassin ved siden af Emdrup Station.

LÆS MERE Læs mere om det specielle pakketilbud til mødregrupper her: WWW.SVØMMELÆREREN.DK


FESTARTIKLER

ALT TIL DEN PERFEKTE BARNEDÅB OG BABYSHOWER En fest med et veldækket bord er altid prikken over i’et. Men det kan være svært at få idéer til en kreativ og unik borddækning uden at bruge oceaner af tid på det. På PAPERDELUXE.DK kan du få inspiration til borddækning og pynt, når du skal holde barnedåb eller babyshower. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af det store udvalg.PAPKRUS

Papkrus i det fineste design med store guld og lyseblå prikker. Meget egnet at sætte sammen med guld og lyseblå borddækningsartikler. Fås også med lyserøde prikker. 8 stk.

29,-

FOLIEBALLONER

Balloner i pink folie. Ballonerne fyldes med almindelig luft (tåler ikke helium) med vedlagte sugerør, og de lukker sig selv. Sættes derefter på den medfølgende snor. Fås også i lyseblå.

49,-

KONFETTI

Konfetti udformet i cirkler i 3 forskellige nuancer: Sølvglimmer og 2 lyseblå nuancer. De er farvet på begge sider og måler 2 cm i diameter.

25,-

INVITATIONER

Barnedåbsinvitationer i en svag lyslilla farve med et blad mønster. Babyfødder og skrift i sølv. Indeni er der forudfyldte linier til at skrive dato, sted m.m. for barnedåb eller navngivningen.

40,-

DEKOSTEN

Dekorationssten til f.eks. at lægge i klare vaser eller til at bruge sammen med bloklys på dekofade.

35,-


DECOSTICKS

Træspyd med hjerter i toppen. Ideelle som kage/madspyd eller dekoration i vaser og blomsteranretninger. 8 stk.

BALLONER

25,-

5 super søde balloner til barnedåben, baby shower eller navngivningsfesten. På hver ballon er der trykt “It’s a girl” og små søde hjerter. Der er 2 hvide og 3 yserøde i en pakke. Fås også i lyseblå med teksten “It’s a boy”.

25,-

ROSETTER

Lyseblå rosetter til at hænge fra loft, op ad vægge eller i vinduer. 3 forskellige størrelser. Mønsteret er forskelligt fra størrelse til størrelse.

49,-

PLASTIKBESTIK

Kvalitets plastikbestik fra Mozaik by Sabert i guldlook. Pakke med kniv, gaffel og ske til 6 personer.

60,-

BAMSEPYNT

Små bamser i lilla diamant-look. Perfekte som bordpynt til barnedåb og navngivning, eller pynt på invitationer og bordkort.

25,-


BLOKLYS

Hvidt bloklys med lyseblå bamse-bort nederst, der passer til servietter i samme motiv. 5 cm i diameter.

40,-

POM POM

Hvid pom pom / honeycomb til loftdekoration. Der medfølger snor, der gør den nem at hænge op. Diameter er 20 cm.

BALLONER

20,-

Guldfarvede balloner med perlemoreffekt. Tåler helium. 8 stk i en pakke.

29,-

SERVIETTER

Servietter i det fineste lyseblå/guld design, hvor guldfarven er trykt i folie, så det skinner flot. Med en sød tungekant rundt langs kanten. 16 stk.

25,-

SATINBÅND

Satinbånd i lyseblå/turkis med skiftevis bamser og hjerter på række. Perfekt til pynt på invitationer og bordkort, rundt om bloklys eller servietter.

100,-


BORDLØBER

Bordløber i guldfarvet jute. Giver et flot rustikt og naturligt look på bordet. 5 meter lang og 30 cm bred.

TALLERKENER

Baby shower paptallerkner med det sødeste elefantmotiv. Måler 22 cm i diameter. 8 stk.

149,-

29,-

PAPKRUS

Engangskrus/Papkrus i shiny guld, perfekt til guldbryllup, bryllup eller bare en fed fest eller fødselsdag. 8 stk.

SUGERØR

Papir sugerør med striber af shiny guld. 19,50 cm lange. 10 stk.

29,-

20,TREAT BAGS

Treat bags af papir med lyserøde prikker. Perfekt som lille slikpose eller favorpose til gæsterne. 10 stk.

29,-


BABYUDSTYR

PERSONLIGE SUTTER MED DIT BARNS

NAVN Alle kender til problemet med, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Men med NAVNESUTTEN er dette ikke længere et problem.

Den personlige navnesut er smart at have i institutionen, hvor sutterne ofte havner på gulvet og ikke altid finder tilbage til den rette ejermands mund.
I mange år har man forsøgt at holde styr på børnenes sutter ved at skrive barnets navn på dem eller påklæbe et navneskilt. Men desværre holder ingen af delene til at blive kogt, og efter et par kogninger er tuschen falmet eller skiltet faldet af. På NAVNESUTTEN.DK får man sit barns navn indgraveret, og ud over at det ser flot og personligt ud, holder det også kogning efter kogning. Den personlige navnesut er smart at have i institutionen, hvor sutterne ofte havner på gulvet og ikke altid finder tilbage til den rette ejermands mund. SLUT MED FORSVINDENDE SUTTER Nu kan pædagoger og forældre se barnets navn på sutten, og udover det daglige sutkaos mindsker Navnesutten også risikoen for, at børnene får hinandens sutter med dertilhørende bakterier i munden. Navnesutten sætter også en stopper for forsvindende sutter, da det er nemt at genkende børnenes sutter. “Når jeg hentede min søn Frederik i vuggestuen, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund”, fortæller indehaver Pia Callesen fra Navnesutten.dk.

“Derfor gik jeg på udkig efter en sut med navn. Men i alle butikker var svaret det samme, at jeg skulle købe en tusch og skrive navnet på sutten. Derfor besluttede jeg mig for, at det for alle forældre skulle være muligt at købe en kvalitetssut med deres barns navn indgraveret, så det ud over at se flot ud også holder til kogning”. GØR HVERDAGEN NEMMERE “Det viste sig, at sutte-problematikken var et større problem i hverdagen, end jeg havde regnet med. Næsten hver dag bliver jeg kontaktet af forældre og pædagoger, der roser opfindelsen. De siger, at Navnesutten har gjort deres hverdag nemmere, hvilket gør mig utrolig glad”, fortæller Pia Callesen. FÅS I 13 LANDE Hvad der først var ment som en bibeskæftigelse, blev efter et par måneder en levevej, og knap 1 år efter åbningen af Navnesutten.dk startede Pia Callesen salg af Navnesutter i USA. “Da vores familie i USA hørte om Navnesutten, spurgte de mig med det samme, om amerikanerne ikke også skulle kunne drage fordel af min opfindelse. Sutkaos, suttebytteri og forsvindende sutter er også et velkendt problem i USA, og på trods af landets ry for at være et af de mest innovative i verden, var der endnu ingen, der havde opfundet en navnesut”. Navnesutten har stille og roligt spredt sig til andre lande, og nu kan man bestille Navnesutten i hele 13 lande.


Navnesutten hjælper til med at sætte en stopper for problemet med forsvindende og forbyttede sutter samt den unødige overførsel af bakterier børnene imellem. Og så gør det jo heller ikke noget, at den er flot og unik.

KENDTE MED NAVNESUTTER Også i Hollywood har Navnesutten vundet mange hjerter. Den er blandt andet blevet udvalgt til at være med i den glamourøse gavepakke, der uddeles til de Emmy Awards nominerede, såsom kvinderne fra TVserien Desperate Housewifes og skuespilleren Kiefer Sutherland. Også stjerner som Nicole Richie, Matthew McConaughey, Heidi Klum og Seal er på listen over de forældre, der er faldet pladask for Navnesutten. IKKE MANGE TROEDE PÅ IDÉEN At denne nye idé skulle blive en verdensomspændende succes havde hun dog i sin vildeste fantasi ikke turdet håbe på, da ikke engang sutproducenterne troede på hendes idé. “Jeg er meget stolt af, at jeg turde tage chancen med Navnesutten. Jeg satsede alle mine sparepenge, selvom der ikke var mange, der troede på min idé. Grunden til, at det lykkedes for mig, er nok, at jeg troede på idéen og arbejdede hårdt for at få den til at virke”, slutter Pia Callesen.

FAKTA OM SUTTERNE Sutterne fra NAVNESUTTEN.DK er godkendte kvalitetssutter. Prisen for 3 Navnesutter ligger på 65-80 kroner afhængig af model. Navnesutten fås i anatomiske, symmetriske og runde sutter i flere forskellige drenge- og pigefarver med enten udadvendt eller indadvendt skjold. Der er mulighed for indgravering af op til 3 linjers tekst.

Klik ind på NAVNESUTTEN.DK og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutterne. Brug rabatkoden SEP10 og få 10% rabat frem til den 30. september 2019.


Nicole Richie med datteren Harlow med en Navnesut i munden.


BØRNEMAD

HVAD SKAL DIT BARN SPISE? Hvornår skal man vænne barnet af med modermælk eller modermælkserstatning? Hvilken type grød er bedst at introducere for barnet, når det er tid til fast føde? Hvornår skal man tilsætte fedtstof til maden? Hvilke madvarer skal man undgå at give til sit barn? Denne praktiske guide udviklet af LANDBRUG & FØDEVARER giver dig svar på de hyppigste spørgsmål om dit barns kost. Alle anvisninger er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens anbefalinger for sund mad til spædbørn og småbørn.4-6 MÅNEDER HVORDAN SPISER DIT BARN? • Bryst eller flaske. • Det anbefales, at barnet udelukkende ammes til 6 måneder, hvis mor og barn trives. • Bryst eller flaske samtidig med skemad. • Tidligst klar til skemad fra 4-måneder. DEN FØRSTE SKEMAD • I begyndelsen tynd grød (f.eks. hirse, majs eller boghvede). • Lidt tykkere grød, når skemaden fungerer. • Grøntsagsmos med kartofler og grøntsager. • Frugtmos som dessert, supplement eller topping. • Grød laves på modermælk eller modermælkserstatning og vand.

HUSK TILSÆT FEDTSTOF

• Tilsæt én tsk. fedtstof til grøden pr. portion. Varier mellem f.eks. smør, olie og plantemargarine. Tilføj ikke fedtstof til færdiglavede grødprodukter.

HVAD KAN DIT BARN DRIKKE? • Modermælk eller modermælkserstatning. • Lidt vand fra den kolde hane. • Kan begynde at drikke af kop.

• D-vitamindråber (10 mikrogram).

HVOR MEGET SKAL DIT BARN SPISE OG DRIKKE?

UNDGÅ

• Bryst eller flaske efter behov.

VITAMINTILSKUD HVER DAG

• Honning. • Mejeriprodukter. • Rismel hver dag. • Spinat, rødbede, fennikel og selleri. • Kød, fisk, ost og æg.

• Giv mad, når dit barn viser tegn på sult. • Hold øje med signaler på, at barnet er mæt. • Hvis skemad: Start med smagsprøver og øg gradvist op til 2 (måske 3) måltider om dagen.


FORSLAG TIL DAGENS MÅLTIDER DRIKKEVARER

EFTERMIDDAG

• Modermælk eller modermælkserstatning efter behov.

• Bryst eller flaske:

• Vand fra den kolde hane.

SEN EFTERMIDDAG

• Eventuelt bryst eller flaske. • Husk: Det er forskelligt fra barn til barn, hvor meget det har behov for.

AFTEN

MORGEN

• Kartoffel/grøntsagsmos, måske lidt frugtmos og bryst eller flaske.

• Bryst eller flaske. SEN AFTEN FORMIDDAG

• Bryst eller flaske:

• Bryst eller flaske. NAT FROKOST

• Grød og bryst eller flaske efter behov.

• Eventuelt bryst eller flaske.


FORSLAG TIL DAGENS MÅLTIDER 6-7 MÅNEDER

8-9 MÅNEDER

MORGEN

MORGEN

• Bryst eller flaske.

• Bryst eller flaske eller eventuelt grød.

FORMIDDAG

FORMIDDAG

• Grød.

• Brød med ost og frugt.

FROKOST

• Grøntsagsmos med findelt kød eller fisk.

eller • Grød med frugtmos med modermælk eller modermælkserstatning.

EFTERMIDDAG

• Grød eller bryst eller flaske.

FROKOST

• Middagsrester i små stykker. AFTEN

• Grøntsagsmos med findelt kød eller fisk, måske lidt frugtmos.

eller • Rugbrødshapser med pålæg - f.eks. leverpostej, torskerogn, avocado eller smøreost.

SEN AFTEN

• Bryst eller flaske.

EFTERMIDDAG

• Grød med frugt. eller • Brød med ost, frugt i små stykker – f.eks. jordbær. AFTEN

• Rugbrødshapser med pålæg - f.eks. æg, middagsrester af fisk og kød - lidt gnavegrønt. eller • Små stykker af kartoffel, grøntsager, kød/fisk. Fedtstof eller sovs. SEN AFTEN

• Øllebrød, bryst eller flaske.

DRIKKEVARER • Modermælk eller modermælkserstatning efter måltidet, så der er appetit til maden. • Kan dit barn drikke mere end ¾ liter mælk ved 9 måneders alderen, slukkes resten af tørsten med vand.


6-9 MÅNEDER HVORDAN SPISER DIT BARN?

HVOR MEGET SKAL DIT BARN SPISE OG DRIKKE?

• Bryst eller flaske. • Start på skemad, hvis I ikke allerede er i gang. • Flere og flere måltider spises med ske. • Vil gerne prøve at holde om skeen. • Øver sig i at spise med fingrene.

• I begyndelsen: Skemad som smagsprøver – ikke et helt måltid. • Ca. ¾ liter modermælk og modermælkserstatning. Mængden afhænger af, hvor meget mad dit barn spiser, men mælk skal være en del af dagens måltider. • Ca. 6-7 måneder: 3-4 måltider med gradvis grovere skemad + 2-3 måltider med bryst eller flaske.

• Øver i selv at drikke af kop. • Ca. 8 måneder: Kan tygge og bide små stykker blød mad.

• Ca. 8-9 måneder: 4-5 måltider med familiens mad som skemad og i små bidder + 2-3 måltider med bryst eller flaske

• Amning om natten er ofte ikke længere nødvendig.

• Pres ikke barnet til at spise mere, end det har lyst til.

HVAD KAN DIT BARN SPISE? • 8-9 måneder: Familiens mad - når det går godt med skemaden. • Ca. 6 måneder: Tilsæt ca. én spsk. findelt kød, fjerkræ eller fisk til mos. Sørg for at variere.

HUSK TILSÆT FEDTSTOF

• Alle grøntsager, frugt og bær.

• Tilsæt én tsk. fedtstof til grøden pr. portion - varier mellem f.eks. smør, olie og plantemargarine. Tilføj ikke fedtstof til færdiglavede grødprodukter. • Brug fedtstof på brødet under pålæg, hvis der ikke bruges smørbart pålæg, der indeholder fedt.

• Hårdkogte æg og æg i gennemvarmede retter.

VITAMINTILSKUD HVER DAG

• Ca. 8 måneder: Fuldkornsbrød uden hele kerner.

• Ost i mindre mængder og på brød fra 8 måneder. • Ca. 8 måneder: Ris, pasta og bulgur. HVAD KAN DIT BARN DRIKKE? • Modermælk eller modermælkserstatning fra bryst eller flaske. • Stopper du med amning, før dit barn er 9 måneder, så erstat med modermælkserstatning. • Vand fra den kolde hane.

• D-vitamindråber (10 mikrogram). UNDGÅ

• Is, kager, slik, saftevand, cola, juice m.m. • Spar på sukker, salt, stærke krydderier. • Honning. • Mælkeprodukter foruden modermælk og modermælkserstatning. • Kun rismelsgrød engang imellem. • Kanel. • Spinat, rødbede, fennikel og selleri. Brug kun en gang hver 14. dag. • Undgå store rovfisk, herunder dåsetun.


9-12 MÅNEDER HVORDAN SPISER DIT BARN?

• Frugt og bær.

• Begynd afvænning fra flasken (stop helt ved et år).

• Variér mellem al slags fisk, kød, indmad og æg.

• Fortsæt amning til et år eller længere, hvis I hygger jer med det.

HVAD KAN DIT BARN DRIKKE? • Modermælk eller modermælkserstatning.

• Modermælk eller modermælkserstatning er stadig barnets drikkemælk.

• Vand fra den kolde hane.

• Spiser med fingrene og øver sig i at spise med ske og drikke af kop.

HVOR MEGET SKAL DIT BARN SPISE OG DRIKKE?

• Kan tygge og bide.

• 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider om dagen

HVAD KAN DIT BARN SPISE?

• Pres ikke dit barn til at spise mere, end det har lyst til.

• Fra 9 måneder: Spiser næsten det samme som resten af familien.

• Frem mod et-års alderen skal den daglige mælkemængde trappes ned til 3,5 - 5 dl (½ liter) om dagen.

• Gryn, brød uden kerner, ris og pasta – gerne fuldkornsvarianter.

• Komælk i maden – under 1 dl om dagen. Brug den slags I har i køleskabet.

• Ost og lidt syrnede mælkeprodukter.

• Syrnede mælkeprodukter af sødmælkstypen fra 9 måneder i små portioner (½ dl stigende til én dl ved ét år).

• Alle grøntsager, kogte eller revne.

HUSK TILSÆT FEDTSTOF

• Tilsæt én tsk. fedtstof til grøden pr. portion. Varier mellem f.eks. smør, olie og plantemargarine. Tilføj ikke fedtstof til færdiglavede grødprodukter. • Brug fedtstof på brødet under pålæg, hvis der ikke bruges smørbart pålæg, der indeholder fedt. VITAMINTILSKUD HVER DAG

• D-vitamindråber (10 mikrogram). UNDGÅ

• Is, kager, slik, saftevand, cola, juice m.m. • Spar på sukker, salt og stærke krydderier.

• Honning. • Regelmæssig brug af kanel. • Riskiks. • Komælk som drik. • Syrnede mælkeprodukter med højt proteinindhold (f.eks. ylette, ymer og skyr). • Spinat, rødbede, fennikel og selleri. Brug kun hver 14. dag. • Store rovfisk, herunder dåsetun. • Nødder, peanuts, popcorn og stykker af rå gulerødder og andre hårde grøntsager. • Mere end 50 gram rosiner om ugen.


FORSLAG TIL DAGENS MÅLTIDER MORGEN

• Yoghurt naturel eller tykmælk med havregryn og bær. • Brød med æg, ost, marmelade og frugtstykker. • Havregrød med kompot - f.eks. af jordbær. FORMIDDAG

• Bolle med skæreost, melon. • Brød med smør, æg og tomater. • Rugbrød med f.eks. torskerogn og agurk. FROKOST

• Øllebrød med lidt modermælk/modermælkserstatning, revet æble. • Rugbrød med pålæg - f.eks. makrel, avocado, ærter, kogt eller revet gulerod. • Middagsrester. EFTERMIDDAG

• Pitabrød med skinke og majs. • Blomkålssuppe og toastbrød. • Bolle med smøreost, kiwi. SEN EFTERMIDDAG

• Banan, brød. • Tykmælk med revet rugbrød, pære. • Frugtmos med gryn og lidt modermælk/modermælkserstatning. AFTEN

• Fisk med grøntsager og ris. • Kogt/stegt champignon, kartoffel, kødtern. • Kartofler, grøntsager, kylling, sovs.

DRIKKEVARER • Modermælk eller modermælkserstatning. • Mælk trappes gradvis ned fra ¾ liter til 3,5 - 5 dl i denne periode. • Vand i kop fra den kolde hane. • Kan dit barn drikke mere mælk end anbefalet, slukkes resten af tørsten med vand.


FORSLAG TIL DAGENS MÅLTIDER MORGEN

FØR AFTENSMADEN

• Havregrød med æble og rosiner. • Tykmælk med revet rugbrød. • Rugbrød med smøreost, franskbrød med banan. • Øllebrød med letmælk, lidt frugt.

• Risengrød. • Frugt/grønt tallerken. • Frugtsalat. • Grønttallerken - f.eks. agurk, ærter, majs, rød peber.

FORMIDDAG

AFTEN

• Skorpe med smøreost, bladselleri, revet gulerod. • Bolle med torskerogn, pærestykker. • Gnavebrød, lille yoghurt naturel, frugt. • ½ bolle med ost, banan eller anden frugt.

• Lasagne, brød, salat. • Bøf, kartoffel, sovs, bønner. • Laks i ovn, kartoffelbåde, spinat. • Kylling, kartoffel, tomater bagt i ovn, avocadomos, revet gulerod, jordbærgrød med mælk.

FROKOST

• Rugbrød med kartoffel, sild, jordbær, peberfrugt. • Brød med makrel i tomat, skinke, kogt gulerod. • Rugbrød med leverpostej, torskerogn, avocado og banan, kogt gulerod, agurk, rød peberfrugt. • Frikadelle, kartoffelsalat, fintrevet råkost af æble, kål.

DRIKKEVARER • Letmælk indtil 2 år. Derefter skummet-, minieller kærnemælk.

EFTERMIDDAG

• Tortillas, spegepølse, tomat, salat. • Bolle med leverpostej, appelsinbåde. • Bolle, frugt/grønt tallerken. • Yoghurt naturel med revet rugbrødsdrys og bær.

• Vand fra den kolde hane. • Kan dit barn drikke mere mælk end anbefalet (3,5 - 5 dl), slukkes resten af tørsten med vand.


1-3 ÅR HVORDAN SPISER DIT BARN?

HVAD KAN DIT BARN DRIKKE?

• Ca. 18 måneder: Spiser selv med ske og gaffel.

• 1-2 år: Letmælk.

• Bruger også stadig fingrene til at spise med.

• Fra 2 år: Skummet-, mini- eller kærnemælk.

• Drikker selv af kop med én hånd.

• Vand fra den kolde hane.

HVAD KAN DIT BARN SPISE?

HVOR MEGET SKAL DIT BARN SPISE OG DRIKKE?

• Nu spiser dit barn det samme som resten af familien. • 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider om dagen. • Tilskud af ekstra fedtstof er ikke længere nødvendigt. • Pres ikke barnet til at spise mere, end det har lyst til. • Grød, gryn og brød hver dag - gerne fuldkorn. • Frugt og grøntsager hver dag.

• Minimum 3,5 dl og højst 5 dl mælkeprodukt om dagen.

• Variér mellem kød, fjerkræ, indmad, fisk og æg. • Kartofler, ris og pasta - helst fuldkorn. • Syrnede mejeriprodukter af letmælkstypen.

HUSK VITAMINTILSKUD HVER DAG

• D-vitamin (10 mikrogram) frem til 2 år. • D-vitamin (10 mikrogram) resten af barndommen, hvis dit barn har mørk hud, eller arme og ben er tildækkede om sommeren. UNDGÅ

• Begræns is, kager, slik, saftevand, cola og juice. • Begræns mængden af frugtyoghurt, drikkeyoghurt og kakaomælk. • Giv ikke skyr, kvark, fromage frais, ymer, ylette og græsk yoghurt før 2 år. • Undgå regelmæssig brug af kanel. • Nødder, peanuts, popcorn og stykker af rå gulerødder og andre hårde grøntsager. • Mere end 50 gram rosiner om ugen. • Riskiks. • Store rovfisk, herunder dåsetun.


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af MIN BABY er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til mor og barn. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. MÅ DIT BARN GRÆDE SIG I SØVN? Er det farligt for dit barn, hvis du lader det græde sig i søvn? Det er et spørgsmål, der jævnligt dukker op. Læs hvad videnskabsfolk mener om “Godnat og sov godt”-metoden, der anvendes af mere end 40 procent af danskerne.

SE HVEM DER KRAVLER! De fleste babyer flytter sig ved egen hjælp for første gang, når de er mellem 6 og 11 måneder gamle. Men hvadenten din baby kravler som en krabbe, skubber sig frem på numsen eller springer kravlestadiet helt over og går direkte fra at sidde til at stå, er den udvikling af færdigheder og motoriske bevægelser, der sker, lige så spændende for dit barn, som den er for dig.

SEX EFTER FØDSLEN Hvornår må man have sex igen efter fødslen? Det helt enkle svar er: Når I har lyst. Begge to. Her fortæller 14 kvinder om den første gang, de havde sex efter fødslen.

RAMT AF AMMEHJERNE! Er du blevet mere glemsom, end du plejer at være, efter du er blevet mor? Bare rolig - det er helt normalt, og du er ikke alene. Her fortæller 14 mødre nogle af deres sjove, pinlige og akavede episoder med ammehjerne.


ISSE ARTIKLER? HVORFOR GRÆDER DIN BABY? Gråd kan sommetider være tegn på et mere påtrængende behov end en tom mave eller en fuld ble. Tager man f.eks. det første skrig ved fødslen, så bruger lægerne det til at vurdere en babys lungekapacitet og neuromotoriske kontrol.

BLOG: AT VÆRE HJEMMEGÅENDE MOR Det kan være rigtig svært at få familielivet til at gå op i en højere enhed, når man er to fuldtidsarbejdende forældre. Flere og flere forældre vælger at træde uden for samfundsnormen og med et aktivt valg blive hjemmegående.

BLOG: KÆRE BABY-PÆDAGOG Uanset om du er dagplejemor eller vuggestuepædagog, er jeg ret sikker på, at jeg taler på de fleste mødres vegne, når jeg siger tak. Når jeg sender dig 28 mentale highfives og ville ønske, du fik mere i løn.

HJEMMELAVET ELLER FÆRDIGLAVET? Er man en dårlig mor, hvis man ikke selv står og laver alt mad til baby? Her får du 7 mødres meninger om, hvorvidt det er OK at servere færdiglavet babymad for guldklumpen.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af MIN BABY på WWW.MINBABY.DK


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG