MIN BABY #18

Page 1

MIN BABY ALT OM DET BEDSTE VI HAR

NR. 18 • VINTER 2016 / 2017

1 0 0 S

NAVNE

TOP

IDER MED OM DET B ALT EDSTE VI HAR

50 NAVNE

Se hvilke drenge- og pigenavne der hitter BREVKASSE

AMMEBØVL?

Giver amningen problemer? Bare rolig - du er ikke alene KUN FOR SJOV

10 TING DIT BARN TÆNKER

MELLEM MIDNAT OG KL. 5 Undrer du dig over, hvad dit barn tænker på midt om natten? Nu kan du endelig få svaret

+

SHOPPING

60 SIDER Babytøj, babyudstyr, barnevogne, autostole, børnemøbler og bøger

GAVE TIL DIG: FÅ EN DEJLIG BABYPAKKE FOR 39 KRONER | DAGENS SMIL: DE SJOVESTE TING SAGT AF BØRN BABYNAVNE: SE HVILKE KENDTE DANSKERE DER HAR FÅET EN CONSTANTIN, MORGAN, ZOE, ELLINOR OG LILLYNyfødt fotografering Du har ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver afsted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme afsted til fotografen er det sidste, man tænker på, men kan man finde overskud til det, kan man få taget helt fantastiske billeder.

En nyfødt session er bedst, når din baby er mellem 5–10 dage gammel. Der har de stadig bevaret noget af den dejlige rynkede og foldede hud fra fødslen. I den alder sover de også mere, og det er nemmere at få dem til at “posere”, så du får de sødeste og mest mindeværdige billeder.

Ved en nyfødt session giver jeg jer rigtig god tid til amning, bleskift og omsorg - og ikke mindst til at få taget helt uforglemmelige billeder, I vil kigge på igen og igen.


Velkommen til 18. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har. Hvordan får jeg amningen til at fungere? Får jeg ammeproblemer igen næste gang? Er ammeproblemer arveligt? Går amningen lettere anden gang? Sundhedsplejersken besvarer spørgsmål om ammeproblemer i brevkassen.

Og hvis du er i shoppehumør, finder du hele 60 sider proppet med skønt babytøj, smart babyudstyr, billige barnevogne, flotte børnemøbler, sikre autostole og spændende bøger. Jeg håber, at du får en rigtig hyggelig stund i selskab med 18. udgave af MIN BABY. Og hvis du endnu ikke har læst de 17 første udgaver, kan du finde dem på www.minbaby.dk Hilsen redaktør

Katja Hansson

Undrer du dig nogensinde over, hvad dit barn mon tænker på i løbet af natten? Nu kan du endelig få svaret i artiklen 10 ting dit barn tænker på mellem midnat og kl. 5. Har du endnu ikke fundet det helt rigtige navn til guldklumpen? Så kan du finde inspiration på top-50 listerne over de mest populære pige- og drengenavne. Hvilke kendte danskere har fået en Constantin, Morgan, Zoe, Ellinor og Lilly? Du får svaret her i magasinet.

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

husk

Læs tidligere udgaver på WWW.MINBABY.DK

HJEMMESIDE www.minbaby.dk FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetMinbaby KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til MIN BABY, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


HELENS BOG TIL FAR FARS ROLLE OG SÆRLIGE BETYDNING FARS TILSTEDEVÆRELSE AT VÆRE FORÆLDRE SAMMEN AT VÆRE FORÆLDER ALENE ALT DET SVÆRE

NYHED


12

GULD K ORN

14

B A B YNA V NE

18

K UN FOR SJOV

Dagens smil

Det hedder de kendtes børn

10 ting dit barn tænker mellem midnat og kl. 5

20

B RE V KA SSE

26

B A B YUD STYR

Spørgsmål og svar om ammeproblemer

Skønne produkter til din baby

FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk


Velkommen til dit nye baby- og smübørnsunivers

KLIK HER

og se flere smarte produkter til din baby


36

B ØG E R

44

SH OPPING

50

GA V E

52

SE NGE

62

B A RNE V OGNE

9 gode bøger til dig om dit barn

Kvalitet til rigtige discount priser

Få en skøn babypakke

Det bedste til dit barn

Transporter din baby med stil

ABONNEMENT Vil du have et GRATIS abonnement på MIN BABY? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

KLIK HER


K VA L I T E T KOMFORT KÆRLIGHED Kun det bedste er godt nok til vores børn

Barnevogne • Kombivogne • Tvillingevogne • Klapvogne

COMFORT

ANTARI

MILANO

MONDO

WWW.FLIP-FLAP.DK

DUET


68

NA V NE

70

SIK K E RHE D

76

B A B YTØJ

84

M Æ RK NING

90

UND E RV ISNI NG

De mest populære babynavne

Ny test af autostole

Skønt babytøj til billige priser

Et mærke til det hele

Rytmik, musik og sjov

FACEBOOK Bliv ven med MIN BABY på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

KLIK HER


BØRN FORTJENER DE BEDSTE BØRNEMØBLER


GULDKORN

DAGENS

smil

te ting. Her har vi es ov sj de r ge si rn bø re kæ De sagt af børn. rn ko ld gu å sm af t ke bu samlet en

Min lille fætter har vel været omkring 2-3 år, da han sad og så fjernsyn. Hans mor sad i et tilstødende lokale, da han kaldte på hende og sagde: “Mor, se! Fisser og bøsser i fjernsynet!”. Moren skyndte sig ind for at se, hvad i alverden det dog var for noget, der kunne få ungen til at udbryde disse for ham formentlig ukendte ord. Det var såmæd en tegnefilm med fisk og spøgelser.

3-4 år, var Da min fætter var kørte ham der det altid hans far, dtil den dag, in i børnehave, lige r en gangs hvor min moster fo rhen, og sad skyld kørte ham de er bilisten og brokkede sig ov tten ud af n su foran. Så hev unge et er sikkert “D munden og sagde: n nok kunne hu en kælling!”. Da han havde den regne ud, hvorfra and forbudt at sætning, blev farm eder igen. køre ham nogen st

Da min datter var ganske ny, sad jeg på et tidspunkt ved et busstoppested og ammede hende. En mor og hendes ca. 3-årige kom forbi, og barnet stoppede og udbrød forarget: “Skal den lille baby virkelig spise sådan en stor bolle HELT alene?”. Så måtte jeg jo fnise lidt, og moderen med. Sødt, ikke?

Da min søster va r omkrin de 3 år, g kom hun in d i stuen, hvor jeg og m in kæres sad. Hun te kiggede p å os, lavede en grimasse og sagde “Shhh, p : røv lige a t være stille, ka n I ikke s e, at her lugter af prut?”. J eg synes bare, det var så sø dt.BABYNAVNE

DET HEDDER DE

KENDTES BØRN Ofte er de kendte med til at skabe navnemode, når de får børn. Her kan du se, hvilke navne en række kendte danskeres børn har fået. Måske bliver Constantin, Morgan, Zoe, Ellinor og Lilly hotte babynavne i de kommende år?

L.O.C. & CHRISTIANE SCHAUMBURG-MÜLLER: CONSTANTIN Christiane Schaumburg-Müller og rapperen Liam O’Connor (L.O.C.) fik en søn den 25. september 2016 på 3.790 gram og 52 cm. Han har fået navnet Constantin.


JIMMY JØRGENSEN: MORGAN Sanger Jimmy Jørgensen og skuespilleren Signe Egholm (36) blev i september 2016 forældre til en dreng, der har fået det lidt specielle navn Morgan Bob. De har i forvejen datteren Billie Jo på 4 år, og Jimmy har desuden datteren Sally på 25 år fra et tidligere forhold.

CECILIE HOTHER: ELLINOR TV-vært Cecilie Hother (38) fødte i juli 2016 sit første barn - en pige, som er blevet døbt Ellinor Marina. Far Thomas Gregers Honoré har 2 drenge fra et tidligere forhold.

PELLE HVENEGAARD: ZOE TV-vært Pelle Hvenegaard og hans kone Caroline Gullachsen har adopteret en lille pige på 9 måneder fra Sydafrika. Hun hedder Zoe Ukhona. Zoe er et oldgræsk navn, som betyder “liv”.


FALLULAH: GLORIA Sangeren Maria “Fallulah” Apetri (31) fødte i oktober 2016 en pige, der har fået det smukke navn Gloria. Faderen er sangeren Thomas Holm, og det er deres første barn. De ville ikke have kønnet at vide, da hun var gravid, for det betød ikke noget for dem, om det blev en dreng eller en pige.

ANDREAS MOGENSEN: FREDERIK Den danske astronaut Andreas Mogensen og hans hustru Cecilie Beyer har fået deres 2. barn i november 2016. Det blev en dreng, som har fået navnet Frederik. Han blev født i Houston, Texas, hvor de bor nu. De har i forvejen datteren Emily på 3 år.

TINA LUND & ALLAN NIELSEN: LILLY Ridepige Tina Lund og tidligere fodboldspiller Allan Nielsen fik deres 2. fælles barn den 26. oktober 2016. Det blev en lille pige, der blev født i Dubai, hvor de bor. Hun skal hedde Lilly. Storebror på 4 år hedder Louis.


Kvalitet til rigtige discount priser

På TJENGO.COM finder du et bredt sortiment af alle typer produktkategorier inden for baby- & børneudstyr, legetøj, boligartikler, have, havemøbler, byggemarked, sport & fritid, bil- & cykeltilbehør m.m.

KLIK HER og se de lave priser


KUN FOR SJOV

10 TING DIT BARN TÆNKER KUN

FOR S

JOV

1: Hvorfor skal jeg, som er den yngste og mest sårbare person i huset, sove alene, når mine forældre sover sammen? Det må da være en eller anden form for administrativ fejl. Det må jeg have ordnet.

2: Hvad mon der er i køleskabet? Har vi flere ostehapsere? Jeg tror lige, jeg går ud og kigger efter.

3: Gud ved, hvor meget tis, der skal til, for at få min ble til at flyde over, så min seng bliver lavet om til en vandseng? Ja, der er jo kun én måde at finde ud af det på.

4: Der er vist kommet uorden i rækkefølgen af mine bamser. Jeg kender en speciel dame, der vil elske at hjælpe mig med at sætte dem tilbage på rad og række.

5: Jeg kan se, at min baby lillebror sover sødt. Det ved jeg, hvordan man laver om på.

6: Virker fjernsynet mon lige nu? Lad os lige checke det. Hele familien.

Mens voksne nyder at sove i de små timer, er perioden mellem midnat og klokken 5 om morgenen en god tid for avancerede småbørn til at reflektere over tilværelsen og udtænke store planer. Her er 10 tanker, dit lille barn får mellem midnat og klokken 5 om morgenen.

7: Ved du, hvad der kunne være rigtig hyggeligt? At jeg sover i den store seng med det ene ben tværs hen over mors ansigt. Jeg tror, det beroliger hende.

8: Det føles som om, det er et rigtigt godt tidspunkt at bede om et plaster.

9: Jeg spekulerer på, hvor langt der er at falde fra min tremmeseng og ned på gulvet. Det vil jeg lige prøve at finde ud af.

10: Ved du, hvad jeg ikke har gjort i lang tid? Skreget så højt, at det vækker naboerne. Det savner jeg.


Lækre babygavesæt til billige priser KLIK HER og se de lækre gavesæt


BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

AMMEPROBLEMER

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder, og hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Hvordan får jeg amningen til at fungere? Får jeg ammeproblemer igen næste gang? Er ammeproblemer arveligt? Går amningen lettere anden gang? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om ammeproblemer.


HVORDAN FÅR JEG AMNINGEN TIL AT FUNGERE? Jeg blev mor til en stor sund dreng den 1. juni 2007. Han vejde 4.860 gram, og jeg måtte da også få et akut kejsersnit. Jeg har hele tiden været bagud med min mælkeproduktion, men de sidste 3 uger er den næsten gået i stå. Jeg har fra starten af haft store problemer med amningen. Iil at begynde med var mine brysvorter indadvendte, og min søn var meget utålmodig, så jeg havde problemer med at få ham til at tage fat. Flere gange måtte sygeplejerskerne opgive at hjælpe mig, da han ofte blev ordentlig hidsig.

tionen. Men problemet er bare, at han overhovedet ikke vil tage fat. Han bliver bare rigtig hys, og det bliver kun værre, jo mere jeg prøver. Det sker til tider, at jeg er heldig at få ham lagt til, men så er det kun på det ene bryst (ikke et bestemt). Jeg kan aldrig få ham til også at spise fra det andet. Han vil kun have flaske. For hver dag, der går, afviser han mit bryst mere og mere. I dag har han kun ville amme 1 gang, og i går var det kun 2 gange. Efter at jeg har lejet en brystpumpe i dag kan jeg godt forstå ham. Kl. 17.00 50 ml fra begge bryster. Kl. 20.00 knap 20 ml fra begge bryster.

Jeg var indlagt i en uge, og først da jeg kom hjem fra Kl. 22.00 et par dråber fra begge bryster. hospitalet, ville han tage fat i mit bryst helt uden hjælp. Det var stadigvæk en kamp Han bliver langt fra mæt af kun at spise med ham og noget af en seance, og til hos mig, og han er heller ikke gearet tider måtte jeg igen opgive, da han til at arbejde for det. bare skreg ind i min brystvorte, som Mange tror, at det er var det en mikrofon, og give ham Jeg er dybt frustreret, da jeg lettere at amme store modermælkserstatning i kop. virkelig ønsker at amme, og jeg børn, for de kan da tage føler, at jeg har gjort alt, hvad der Et par uger efter begyndte jeg fat og sutte til. Ja, men stod i min magt uden at sulte mit stille at få styr på amningen. Jeg barn. Er der en måde, jeg kan få ofte dykker de i blodlagde ham først til, og derefter fik ham til selv “at arbejde for det”? han modermælkserstatning i flaske, sukker i de første hvis det ikke var nok.

levedøgn.

Desværre fik jeg infektion fra en gammel piercing på højre brystvorte, så jeg måtte nøjes med at lægge ham til det venstre bryst. Samtidig pumpede jeg ud på det andet. Dette varede i 10 dage, og jeg føler, at det var på dette tidspunk, min mælkeproduktion startede med at dale. Det skal lige siges, at min søn aldrig har været god til at amme. Når han så endelig tog godt fat, gik der ikke mange minutter, før han faldt i søvn, og så måtte man starte helt forfra igen. Så bare dét var en kamp i sig selv, og er det stadigæk. Jeg ammede godt en uges tid på begge bryster, da han pludselig ikke ville tage fat i brystet. Han ville kun have flaske. Min sundhedsplejerske har givet mig det råd at lægge ham til oftere, end jeg plejer, for at øge mælkeproduk-

SVAR

Du er ramlet ned i flere sammenstillede problemer. 1. Du fik lavet kejsersnit, fordi han vejede 4.800 gram. Du skulle altså etablere en amning samtidig med, at du var nyopereret med de begrænsninger, det medfører i form af manglende bevægelsesmulighed og ikke at kunne sidde og ligge i gode ammestillinger. 2. Du fik et stort barn, som “kræver” meget mad. Mange tror, at det er lettere at amme store børn, for de kan da tage fat og sutte til. Ja, men ofte dykker de i blodsukker i de første levedøgn. Det gør, at de kan blive sløve m.v. Jeg har arbejdet en del som jordemoder i Norge, hvor de på barselsafdelingerne altid supplerer børn med fødselsvægt over 4.500 gram med ekstra mad


de første 2-4 levedøgn. Alle disse afdelinger har været godkendt som spædbarnsvenlige, hvilket vil sige, at de opfylder WHO’s 10 betingelser for amning under hensyntagen til mor-barn relationen.

barn få fat på.

3. Din dreng har lært, at det er lettere at sutte på flasken. Han skal ikke “arbejde” for at få mælken ud af dit bryst. Han skal bare læne sig tilbage og tage imod.

Suttebriken hjalp ham til at få fat. Til gengæld hindrede brikken ham I at tømme brystet for den fede mælk. Det kræver god og vedvarende sugeevne på vorten. Suttebrikken virker som en hindring til, at han får godt nok fat.

Jeg skriver dette for, at du skal stoppe med at give dig selv en skyldfølelse. Du har gjort alt, hvad der var dig muligt. Skulle du føde igen, har du mange gode erfaringer med dig. Dertil kan du, inden du føder, læse om emnet i forskellige bøger, specielt den jeg ofte henviser til, som Statens Sundhedsoplysning har udgivet: “Gode råd om amning”. Prisen er ca. 100 kroner, og den kan lånes på biblioteket og fåes i en forkortet udgave hos din jordemoder eller sundhedsplejerske ganske gratis. Din dreng skal nok trives og få masser af kærlighed, selv om hans næring er på flaske. Nu kan både hans far og du være fælles om at sidde med ham og hygge om ham, mens han spiser.

FÅR JEG AMMEPROBLEMER IGEN NÆSTE GANG?

Din søn slog tungen op i ganen. Derved svøber hans tunge ikke om vorten, så den malkes korrekt.

Det er hverken din søns eller din skyld men et fænomen, vi ofte ser, når suttebrikker anvendes. Derfor skal de kun bruges en kort tid, mens meget sårede og skadede vorter heler op. Det er ikke sikkert, du får samme problem. Tværtimod. Det er et andet barn. Du kan gøre meget på forhånd ved at sætte dig godt ind i emnet.

Din dreng skal nok trives og få masser af kærlighed, selv om hans næring er på flaske.

Tal med din fødejordemoder om, hvor vigtigt det er for dig at etablere en god amning. Hun kan sørge for,at barnet lige efter fødslen får mulighed for selv at søge hen til brystet, ved at placere barnet på din mave hud mod hud. Dertil skal der være ro og fred omkring jeres familie, så du og den nyfødte kan koncentrere jer om at nyde og lære hinanden at kende.

Jeg har i forvejen en søn, og ønsker nu at gøre ham til storebror. Jeg havde en del problemer med amningen af vores søn, da han lagde tungen forkert og slap hurtigt igen.

Du skal hjælpes med at få kontrolleret, at barnet svøber hele det brune område rundt om vorten (areola), så det suges ind i barnets mund. På den måde skånes huden, og slidet fordeles ligeligt.

Så trods ammerådgivning og megen hjælp fra sygeplejerske m.m. måtte vi ty til ammebrikker. Efter 1 måned valgte han selv mit bryst fra, hvilket var godt nok, da han ikke fik nok næring fra mig.

Dertil malkes brystet korrekt, så barnet suger både den tynde tørstslukkende mælk i starten, og den fede mælk til slut i amningen.

Men så er det, mit spørgsmål lyder: Vil jeg have samme problem, næste gang jeg føder? Mine brystvorter er ikke ligefrem store, langtfra, så er det “mig”, det er galt med, eller vil næste barn godt kunne amme ved mig? SVAR

Der er ikke noget galt med dig. Selv små vorter kan et

ER AMMEPROBLEMER ARVELIGT? Min søster, der fik sin dreng for 18 år siden, tuder mig ørerne fulde af, at “vi” kvinder i familien har svært ved at amme. Hun ammede i 3 uger, og så påstår hun, at hun måtte stoppe, da der ikke var næring nok i hendes mælk. Hun siger, at det samme skete for vores mor med alle os 3 børn, og at jeg hellere må forberede mig på, at jeg ikke kan amme min datter (jeg er i uge 29).


DIT NA

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT DIT NAVN

DIT

NA

VN

NAVN

DIT

DIT NAVN

DIT

DIT NAVN

DIT NAVN N

NAV

DIT NAVN

DIT

DIT NAVN

DIT NAVN

NAVN

N

DIT NAVN

NAV

DIT

DIT

NAVN

NAVN

N

DIT NAVN

DIT

NAV

DIT NAVN

DIT NAVN

NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT

NAVN

DIT

DIT NAVN

DIT

NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN DIT NAVN

DIT

NAVN

DIT NAVN

DIT

NAVN DIT

NAVN

NAVN

NAV

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT

N

DIT

DIT NAVN

DIT NAVN DIT NAVN

DIT NAVN

NAVN

DIT NAVN

DIT

NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT

NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

NAVN

NAV

DIT

DIT

NAVN

VN T NA DI

DIT

DIT

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

N

DIT NAVN

DI

DIT NAVN

T NA

VN

DIT

DIT NAVN

DIT

NAVN

NAV

DIT NAVN

N

DIT NAVN

Kære Forældre VN NA

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT

DIT NAVN

NAV N

DIT NAVN

DIT

DIT NAVN

NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

T NA VN

DIT

N NAV

DIT NAVN

DIT NAVN

DI

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

N NAV

DIT

NAV

N

DIT

DIT NAVN

NAVN

DIT NAVN

DIT

NAVN

DIT

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

N NAV

DIT NAVN

DIT

NAVN

N NAV

DIT NAVN

j og ting... Husk at navnemærke jeres børns tø DIT NAVN

DIT

NAV

N

DIT

NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT

DIT NAVN

N NAV

VN

DIT NAVN

T NA

DI

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

DIT NAVN

EMIL DIT NAVN

DIT NAVN DIT NAVN

A

Mik

ANN

DIT NA

lla

be Isa

DIT

Noah

N

kel

Ida

Will

iam

s

S

er:

Selvklæbende 1. ENKLE AT BESTILLE + GRATIS OG HURTIG LEVERING

ka

IE F O

Victor

EMMA

Lu

Maria

e

Børg

Fre

ja

NAV

2. FRI FOR FTALATER, BPA OG ANDRE SUNDHEDS­ SKADELIGE STOFFER

3. VEJRBESTANDIGE OG TÅLER KOGNING + MASKINVASK

Scan og bestil direkte fra mobilen...

Bestil nemt og hurtigt på

.dk

DIT NAVN


Kan det virkelig passe? Jeg vil så gerne amme og glæder mig til det. Det skal lige siges, at vores mor er død, så jeg kan jo ikke høre hende, om det er rigtigt i forhold til os børn. SVAR

Nej, det kan virkelig ikke passe. Min egen svigerinde opgav amning af sit 4. barn, fordi hun med de 3 første børn havde fået mælkeknuder, betændelse osv. Hendes 3 døtre har alle ammet længere end 1 år. Mælken er altid tilpasset netop dit barn. Ved at amme tæt kan en lav produktion stimuleres til at øges til barnets behov. Psyken og mistillid til mælken har meget negativ indflydelse og kan få selv den bedste mælkeproduktion til at gå i stå hos selv en god ammer. Jeg mistede mælken, den dag jeg gik til eksamen som sygeplejerske, men den kom igen, da jeg sad ved eksamensbordet og følte, jeg kunne svare for mig. Få fat i materiale om emnet, så du har en god viden med dig. Prøv at læse nogle af mine andre råd om amning på Netbaby.dk.

GÅR AMNINGEN LETTERE ANDEN GANG? Jeg ammede kun min søn i 2 måneder. Jeg fik store sår på brys-

terne, og det var meget ubehageligt. Jeg er gravid igen, og mit spørgsmål er: Får jeg også store sår denne gang, eller vil det gå nemmere denne gang, fordi brysterne har prøvet det før? SVAR

Ja, amningen kan godt gå lettere anden gang, hvis du tror på dig selv. For hver fødsel og barn bliver vi klogere. Vi erfarer og lærer. Læs nogle bøger om emnet. Du har sikkert nogle liggende fra sidst, eller din jordemoder har nogle. Få den lille ny lagt til straks efter fødslen. Sørg for, at hele det mørke område omkring brystvorten (areola) er inde i munden på barnet, så slidet fordeles. Lær forskellige ammestillinger, så slidet fordeles forskelligt. Lufttør brystvorten med barnets spyt og mælkerester 5-10 minutter efter hver amning, før du pakker brysterne ind i ammeindlæg og BH. Det har en ophelende effekt.

Psyken og mistillid til mælken har meget negativ indflydelse og kan få selv den bedste mælkeproduktion til at gå i stå hos selv en god ammer.

Undlad at gnubbe og vaske brysterne inden amningen. Om du kan forberede dem nu under graviditeten, er der delte meninger om. Nogen mener, at hvis man napper og niver og frotterer dem godt efter badning, kan de hærdes inden fødslen. Held og lykke.


rytmik, musik og sjov PÅ MUSIKSKOLEN LAURA

FRA 0 ÅR

MUSIKSKOLEN LAURA er en privat musikskole, som har eksisteret i 25 år, og vi har undervisning for børn i alle aldre. Vi har efterhånden opbygget et team af rigtig dygtige undervisere på området. Vi er en fortrinsvis rytmisk musikskole, som vægter sammenspil højt. Vi afholder også kurser for forældre, vuggestuer og børnehaver og kommer gerne ud til jer. Ring på telefon 86 18 62 20 og få en snak om, hvad I kunne tænke jer - så prøver vi at løse det. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere om alle vores spændende tilbud. Vi tager elever ind hele året. Mange hilsner musikskoleleder Birgitte Stein

Musik skal være sjovt - musik skal skabe glæde MUSIKSKOLEN FOR

BØRN OG VOKSNE

WWW.MUSIKSKOLENLAURA.DK


BABYUDSTYR

SKØNNE PRODUKTER TIL DIN BABY når et lille, nyt familiemedlem melder sin ankomst, det er klart. Men er det eksisterende vareudbud tilstrækkeligt? Den påstand vil Witt Babycare gerne afprøve, og med en række innovative og eksklusive brands i bagagen er de godt i gang med at udfordre det eksisterende, traditionelle varesortiment inden for babyartikler. INTET ER FOR GODT,

Den teknologiske udvikling har gjort hverdagen nemmere for forbrugeren inden for mange brancher, men når vi taler om babyartikler, har produktudviklingen måske ikke draget samme fordel af den udvikling. Når vordende forældre går på opdagelse og indkøb i junglen af udstyr til den lille ny, ønsker Witt Babycare at overraske og åbne nye døre af muligheder, som forbrugerne ikke har set før. Product Manager Jacob Nielsen fra Witt Babycare udtaler: ”Vi oplever, at forældre i stigende grad efterspørger produkter, der gør hverdagen nemmere og mere sikker uden at gå på kompromis med funktion, design eller kvalitet. Inden for områder som sundhed, sikkerhed og komfort, findes der i dag producenter, der udnytter den teknologiske udvikling til at sikre forbrugerne smartere, nemmere og bedre løsninger. Disse produkter ønsker vi at bringe ud til de skandinaviske forbrugere”.BABYNESTENS ROLLS ROYCE Et eksempel på Witt Babycares satsninger er en specialudviklet babynest fra det franske mærke Red Castle. En babynest er en form for “rede” til dit barn. En stofseng, som kredser sig om barnet, så det føler sig trygt og varmt og minder om at ligge inde i moderens mave. En babynest er blevet et “must-have” for nye forældre, og markedet er i forvejen fyldt med dem. Så hvorfor endnu en? Red Castle har med deres Cocoonababy taget ikke bare ét men flere skridt videre i forhold til de eksisterende babynests og sørget for, at barnets liggeposition altid er optimal - nemlig en kurvet position med hovedet rejst 20 grader, benene placeret lidt højere end halepartiet og med hænderne tæt på ansigtet. Denne position er med til at begrænse barnets ”moro-reflek-

ser” (spjæt med armene) kraftigt, og derved får barnet en længere og dybere søvn uden afbrydelser. Materialet er et specialudviklet skum, der - i modsætning til det almindeligt anvendte memory skum - støtter, samtidig med at barnet kan bevæge sig. Dermed forhindrer Cocoonababy, at dit barn får fladt baghoved. En justérbar fodstøtte sikrer optimal liggeposition, og et mavebælte fastholder barnet i den rette position, samtidig med at babyen føler ekstra tryghed på grund af det lette tryg på maven. Cocoonababy er resultatet af mere end 10 års forskning. Udviklet i samarbejde med hospitaler og klinikker i Frankrig har Red Castle skabt den hidtil mest innovative, nyskabende og komplette babynest.

1.499,-


COCOBAG

Cocobag er udviklet specielt til Cocoonababy nest. Soveposen giver babyen fuld bevægelsesfrihed for både arme og ben, samtidig med, at det holdes på plads omkring babyen via et bredt elastikbånd. Cocobag kan ligeledes bruges i babyautostol eller skråstol.

399,-

COCOONACOVER

Cocoonacover er udviklet og formet specielt til brug med Cocoonababy nest. Den tilpassede form gør det muligt samtidig at bruge det specielle mavebælte og fodstøtten i Cocoonababy. Den specielle v-form gør, at mund og næse altid vil være uforstyrret. Velcrobånd gør endvidere tæppet nemt at åbne og lukke.

399,LAGEN

Faconsyet lagen til Cocoonababy. Fås i hvid og grå.

249,-


BABYCOOK

Med Béaba Babycook bliver det ikke nemmere at tilberede sund og næringsrig mad til dit barn. En ekstrem brugervenlig dampkoger og blender med ekstra stor kapacitet sørger for, at du kan tilberede afbalancerede måltider til dit barn hurtigt og i en håndevending. Med bevarelse af råvarernes næringsstoffer. Med Babycook kan du nemt dampe, blende, optø og opvarme.

1.699,-


STERIL’EXPRESS Glem alt om kogende vand i gryder eller microovn, når du skal rengøre sutter og flasker. Ultrahurtig og brugervenlig sterilisator med to separate rum eliminerer 99,9% af alle bakterier og slukker automatisk, når sutterne/flaskerne er rene.

599,-

EVOLUTIF

Glem alt om at pakke din skråstol ned igen efter 6-9 måneder. Béaba Evolutif er skabt til at følge barnets udvikling helt op til 8-9 år. Bëaba er både skråstolen til den nyfødte og dit barns første lænestol, udført i de bedste materialer og i et smukt design, der tåler at stå fremme.

BIB’EXPRESSO

Glem alt om at koge vand, blande pulver og køle ned. Meget besværligt - ikke mindst midt om natten. Med det patenterede opvarmningsystem er Béaba Bib’expresso markedets hurtigste flaskeblander, og du er altid sikret den rette temperatur. Bib’expresso er klar på under 30 sekunder.

999,-

999,-

BIB’SECONDES

Når barnet er sultent, skal det gå hurtigt. På bare 2 minutter er flasker og babymad opvarmet og klar til brug. En timer sørger for nøjagtig tid, og med det helt specielle heat sensitive system måles kernetemperaturen, så du derved får den helt præcise temperatur.

799,-


BOUNCEROO

BounceRoo fra 4moms er en let og sammenklappelig skråstol. Med 3 unikke vibrationsindstillinger og 3 intensitetsindstillinger er der mulighed for både hvile og leg. Perfekt at tage med på tur, da den vejer under 3 kg. Med samme teknologi som i storebroderen MamaRoo er det også hos BounceRoo dine bevægelser, der er kopieret ind i skråstolen. Stolen kan anvendes, fra barnet bliver født, til det vejer ca. 9 kg.

1.299,ROCKAROO

RockaRoo gyngen fra 4moms er en lille, kompakt gynge med de store, behagelige bevægelser, som babyer elsker. Med MP3 plug-in, så barnet kan rocke frem og tilbage til yndlingsmusikken. Med 5 forskellige hastigheder. Vendbart legetøj medfølger i forskellige farver og mønstre til at stimulere barnet i dets forskellige udviklingstrin. Stolen kan anvendes, fra barnet bliver født, til det vejer ca. 9 kg.

1.699,-

MAMAROO

Skråstolen mamaRoo er en nytænkende løsning fra 4moms. Med 5 forskellige bevægelser og 4 forskellige lyde, som alle er skabt og udviklet med baggrund i forældres naturlige måde at trøste og berolige sit barn på. Du kan med din smartphone nemt skifte bevægelser, hastighed og lyde. Sædet er justerbart med både sidde- og liggeposition for størst mulig komfort for dit barn. Fås i sort, grå og sølv.

2.599,-3 ÅRS GARANTI PÅ ALLE MODELLER

BM2000

Vtech babyalarm BM2000 indeholder de vigtigste funktioner med krystalklar lyd og et beroligende natlys til din baby og dig. DECT-teknologi med nul interferens og 100% fortrolighed • Tovejs kommunikation mellem forældreenhed og babyenhed • 5 forprogrammerede vuggeviser på babyenheden • 3 års garanti.

499,-


BM3200

Vtech babyvideoalarm med indbygget lyd- og videomonitor med farveskærm. Digital 2,4 GHz trådløs FHSS-teknologi giver en sikker transmission og krystalklar lyd uden forstyrrelser • Justerbar kameravinkel og zoomfunktion på forældreenhed og tilslutning af op til 4 babyenheder • Op til 2,5 timers uafbrudt video • 3 års garanti.

1.499,-

BM2600

Vtech babyvideoalarm med indbygget lyd- og videomonitor med farveskærm. Digital transmission sikrer krystalklar lyd og nul forstyrrelser • Justerbar kameravinkel og zoomfunktion på forældreenhed • Automatisk infrarødt natkamera • 5 forprogrammerede vuggeviser • 3 års garanti.

999,-

BM4500

Vtech babyalarm med videomonitor med farveskærm. • Digital 2,4 GHz trådløs teknologi giver en sikker transmission og krystalklar lyd uden forstyrrelser • Justerbar kameravinkel og zoomfunktion på forældreenhed og tilslutning af op til 4 babyenheder • Videomonitor med 4,3” skærm • 3 års garanti.

1.799,-

BM2200

Vtech babyalarm med indbygget projektor med beroligende nattehimmel og vuggeviser. DECT-teknologi med 100% fortrolighed • Digital transmission sikrer krystalklar lyd og nul forstyrrelser • Projektor med nattehimmel • 3 års garanti.

799,-


9BARN BØGER

GODE BØGER

TIL DIG OM DIT

FÅ GODE RÅD OM OPDRAGELSE, MAD, SØVN, GRÅD, UDVIKLING OG SYGDOM


Hvordan tackler man barnets feber? Hvordan får man sit barn til at sove? Hvordan trøster man bedst sit barn? Hvordan sikrer man, at barnet får den rette ernæring i forhold til sin alder? I sundhedsplejerske Helen Lyng Hansens bøger kan du få svar på alle disse spørgsmål og mange flere.


NYHED

HELENS BOG TIL FAR Det er stort at blive far. Og det kan også være svært at finde sine ben i forhold til mor og barn. Men som far kan man noget helt særligt, netop fordi man er mand. Helens bog til far handler om, hvad man som far bidrager med, hvordan man får en god tilknytning til barnet, både i dets første levetid, hvor moren ofte fylder det meste i det lille barns verden, og senere i opvæksten, hvor det er andre udfordringer, som melder sig.

Bogen behandler også de udfordringer, som man kan møde i parforholdet, når man er blevet forældre, og det er svært at finde tid og overskud til voksen kærlighed og nærvær. Og den omhandler farrollen i forskellige familiekonstellationer; efter skilsmisse, i homoseksuelle forhold og i sammenbragte familier.


HELENS BOG OM AMNING & FLASKE I Helens bog om amning & flaske bliver amning og flaske for første gang præsenteret og beskrevet på lige fod. Læs, hvordan man lægger barnet til, og hvornår man ved, om det har fået nok, hvad man stiller op med en lille mælkeproduktion, og hvordan man undgår og behandler brystbetændelse, svamp og smerter. Læs også om, hvordan man trapper ud og til sidst stopper med at amme.

Til dem, der helt eller delvist er gået over til flaske, viser Helen vej i junglen af modermælkserstatning og flaskesutter. Hun fortæller også, hvordan man kan gøre flaskegivningen til en dejlig stund fyldt med kærlighed og nærvær, og hvordan man kan arrangere sig med tilberedning og opbevaring, så det hele bliver så nemt og praktisk som muligt.


HELENS BOG OM BØRN & SYGDOM I Helens bog om børn & sygdom ruster sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen forældrene til at passe deres syge barn. På sin praktiske, omsorgsfulde måde fortæller hun blandt andet, hvordan man observerer sit barn, hvordan man tackler høj feber, og hvordan man får barnet til at spise, drikke og sove godt. Et leksikon bag i bogen giver overblik over alle de mest almindelige børnesygdomme - fra øjenbetændelse, diarré og opkastninger til skoldkopper, børneorm og lussingesyge. Under hver sygdom kan man slå op på symptomer, smitte, pleje og lindring, og man kan også blive klog på, hvornår man bør holde barnet hjemme, og hvornår man skal ringe til lægen.

HELENS BOG OM BØRN & OPDRAGELSE Denne bog er svaret på nogle simple spørgsmål, som Helen Lyng Hansen stillede brugerne af sin hjemmeside. Helen spurgte: Hvad betyder opdragelse for dig? Hvad vil du gerne opnå? Og hvad vil du gerne undgå? Bogen er bygget op over de mere end 600 besvarelser, Helen modtog fra sitets brugere. Og svarene peger i samme retning: Som forældre ønsker vi os glade, stærke, selvstændige børn, der hviler i sig selv, som er rare at være sammen med - og som kan udvise gode manerer (også når vi ikke er til stede). Og hvordan får man så det? For vi kender det jo alle sammen: Alle de bedste hensigter kan hurtigt komme til kort, når man står der svedende i supermarkedskøen, i børnehavens garderobe, ved spisebordet eller ved sengetid - og barnet bare ikke vil, som man vil. I Helens bog om børn & opdragelse forklarer Helen Lyng Hansen med varme og indlevelse, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvordan du forholder dig i den enkelte situation. Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om børn & opdragelse

Det kan være svært at bevare det kølige overblik, når ens barn har det dårligt. Helen Lyng Hansen giver forældrene tilliden og trygheden tilbage, når deres børn bliver syge - og netop derfor er Helens bog om børn & sygdom et must på bogreolen hos alle småbørnsfamilier.


Brugbar bog om kunsten at forstå dit lille barns søvnmønster, udviklingstrin og behov for tryghed. Når du forstår det, ved du også, hvorfor det ikke hjælper bare at lukke døren og sige godnat. Vi Forældre

Det er en god bog, som mange kan have glæde af, især fordi den er helt nede på jorden, og ikke forsøger at komme med en helt ny måde at gøre tingene på. Helens råd kommer af mange års erfaring, både som mor og som sundhedsplejerske - og ikke mindst med et kærligt syn på børns søvnproblemer. Alt om børn Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om børn & søvn

HELENS BOG OM BØRN & SØVN Helens bog om børn & søvn er nødhjælp til trætte forældre og viser vejen til at få sovende, trygge børn - og til selv at få lukket øjnene. Kunsten er at forstå dit lille barns søvnmønster, udviklingstrin og behov for tryghed. På baggrund af lang erfaring lover Danmarks bedst kendte sundhedsplejerske, at det nok skal lykkes - også for jer. Alle børn kan lære at sove igennem, og denne søvnguide er første skridt på vej til bedre søvn og mindre gråd. Bogen er udvidet med blandt andet nye kapitler om middagslure og om de særlige problemer, der knytter sig til tvillinger og søvn. Der er desuden nyt om slyngevugger, babykøjer og hængevugger, ligesom bogen generelt er opdateret med den nyeste viden om børn og søvn.

ANMELDELSER

HELENS BOG OM GRÅD OG TRØST Vi ved instinktivt, at børn skal trøstes, når de græder. Denne bog hjælper forældre til børn med kolik og andre grædende børn (læs: alle børn) med bedre at forstå gråden.

Fuld af facts om børns søvn og udvikling, som gør det lettere at forstå og tackle søvnproblemerne. Berlingske

FORTSÆTTES


Bogen er en god nøgle til at forstå barnets følelsesliv og til at kunne skelne nuancerne i barnets gråd. For børn græder langt fra kun, når de er kede af det - de græder af sult, behov for trøst, tryghed, vrede, frustration og meget andet. I denne bog gennemgår Helen Lyng Hansen barnets gråd i de første 5 leveår: Det som udløser gråden, ændrer sig undervejs, og det samme gør de muligheder, I som voksne har for at trøste. Helens bog om gråd og trøst er en guldgrube af information til desperate forældre, og der er gode råd at hente om børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald, separationsangst og meget mere. Bogen er ligesom Helen Lyng Hansens øvrige bøger i serien nem at anvende som opslagsbog, hvor du hurtigt finder netop dit aktuelle problem og ikke mindst løsningen på det. Eller du kan læse den fra en ende af og blive klædt på til alle de udfordringer med gråd, vrede og trøst, som barnets udvikling byder på. ANMELDELSER

Jeg kan anbefale alle kommende forældre at læse hele bogen fra ende til anden. Den giver nemlig et godt overblik og følelsen af at få vigtig viden om et prekært emne - for hvis der er noget, der kan gøre forældre usikre og give lavt selvværd, så er det ikke at kunne trøste sit barn eller at føle sig utilstrækkelig som forælder. Bogen har været en øjenåbner for mig på flere områder. Børnibyen Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om gråd og trøst HELENS BOG OM DIT BARNS UDVIKLING I løbet af de første 3 år udvikler det lille barn sig i et ekstremt tempo. I denne bog fortæller sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen om, hvilken udvikling - især mentalt og følelsesmæssigt, men også motorisk - det lille barn gennemgår, og hvordan man som forældre bedst støtter barnet undervejs. Bogen falder i to dele. I første del følger Helen Lyng Hansen uge for uge det lille barns udvikling fra fødslen til ca. 1½ år, og i anden halvdel behandler hun tumlingealderen frem til barnets 3. leveår.

For hvert alderstrin sætter hun fokus på, hvordan barnet kommunikerer, hvordan det sanser og oplever sin omverden, hvordan det sover og spiser, hvordan det leger og lærer, og hvilke udviklingsmæssige milepæle, som hører alderen til. Og det hele er under hensyntagen til, at børn er forskellige, og at guldklumperne ikke altid kan sættes på formel. ANMELDELSER

Et seriøst bud på en must read bog for nybagte forældre. Den er troværdig, saglig og indeholder det meste af det, du behøver at vide om dit barns udvikling. Og så er den skrevet i en uformel tone, der samtidigt gør den underholdende og læseværdig. Aniston

Simpelthen en dejlig bog, hvor forfatterens kærlighed til børn og omsorg for deres forældre strømmer ud af siderne. Her er mere kærlighed end kontrol. Kærlighed parret med flere års praktisk erfaring. Forældre vil føle sig mødt og støttet. Lektørudtalelse, DBC Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om dit barns udvikling


ANMELDELSER

Det fungerer godt, at man kan bruge bogen som opslagsbog og kun læse det, man lige har brug for nu, men at man kan have den liggende som opslagsbog, til når barnet bliver ældre, og det er nye problemer, der melder sig på banen, eller man bare generelt har brug for et par fif. Den er sprængfyldt med lækre, nemme opskrifter. Generelt en must-have til boghylden!

««««««

Herning Folkeblad Se Helen Lyng Hansen fortælle om Helens bog om børn & mad

HELENS BOG OM BØRN & MAD En af de største kilder til bekymring hos småbørnsforældre er børnenes mad. Denne bog er spækket med viden om børn og ernæring, om hvordan man sikrer sig, at barnet får den ernæring, som hører deres alderstrin til og meget mere. Bogen følger barnets udvikling fra det første store spring fra modermælk (eller erstatning), og indtil barnet kan spise næsten alt det, den øvrige familie spiser. Bogen følger Fødevarestyrelsens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og er fyldt med tips og tricks, som bogstavelig talt får maden til at glide lettere ned. Man kan læse bogen fra ende til anden og følge barnets udvikling måned for måned. Bogen kan også bruges som opslagsbog til at finde ud, hvordan det nu er med mælk og allergi, hvor længe man skal blive ved med at mose maden, om man må bruge krydderier i børns mad og alt det andet, man kan blive i tvivl om. Desuden rummer bogen en række nemme opskrifter til hvert alderstrin, som er nemme at gå til - og nemme at kombinere med resten af familiens mad.

HELENS BABYDAGBOG Helens babydagbog er det uundværlige værktøj til nybagte småbørnsforældre. Ud over at være en praktisk og lækker dagbog, hvor du kan skrive alt det, som er vigtigt at huske i løbet af din babys første leveår, er den smækfyldt med konkret information og gode idéer, som du kan bruge som nybagt forælder. Læs mere om Helens bøger på WWW.GAD.DK


SHOPPING

KVALITET TIL RIGTIGE DISCOUNT PRISER I webshoppen TJENGO.COM finder du et bredt udvalg af baby- og børneudstyr samt legetøj til børn i alle aldre. Mottoet er “kvalitet til rigtige discount priser”. Du finder også boligartikler, havemøbler, sport- og fritidsprodukter, bil- og cykeltilbehør og meget mere. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af produkterne. Se alle de lave priser på WWW.TJENGO.COM

LEGETØJSKASSE

Super smart og farverig legetøjskasse fra Trunki til de små, hvor alle deres ting kan være i. Den er rigtig rummelig, og den er stabil og holdbar, så man kan sidde på den. Med lukkebeslag og bærehåndtag. Har man flere af Trunkis legetøjskasser, kan de sættes sammen. Kan indeholde 25 liter.

80,-


KØB LEGETØJ OG UDSTYR TIL LAVE PRISER PÅ TJENGO.COM

RYGSÆK

Rygsæk med dyremotiv fra Trunki. Fåes i flere forskellige varianter. Fremstillet i let vandtæt materiale. Foldbar lukning og justerbare skulderstropper.

112,-


RUSKINDSDRAGT

Lækker og blød dragt i ruskind, som holder godt på varmen.

299,-

SPISESÆT

Spisesæt fra Bébé-Jou med skridsikker bund. Perfekt til den lille, der skal lære at spise fra tallerken. Sættet indeholder flad og dyb tallerken samt gaffel og ske.

72,-

PUSLEHYNDE

Puslehynde med sødt hjertemotiv. Kan nemt rengøres med en våd klud efter behov. Gør dit barns pusletid til en rar oplevelse.

202,-

HAGESMÆK

Super sød hagesmæk i 100% bomuld med fuglemotiv fra Mimi Lou. Fås også i lyseblå med isbjørn.

139,-

ELBIL CABRIOLET

Super fed elbil, der startes med en rigtig metalnøgle og kører via to 6V motorer - en ved hvert baghjul. Kommer med fjernkontrol, så en voksen til hver en tid kan overtage kontrollen, Vælg mellem hvid og rød.

899,-


NATLAMPE

Natlampe fra Chicco, der projekterer lys op på væggen og spiller beroligende musik. Den lille alf har en lydsensor, som aktiveres, hvis barnet vågner og græder.

180,-

AUTOSTOL

BIDERING

Smart autostol, som du nemt kan have med overalt. Den har justerbar nakkestøtte, så den vokser i takt med barnet. Ryg og sæde kan skilles ad.

Sød og blød bidering fra engelske BoBo Buddies. Strop med velcro, mave der knitrer og fødder med forskellige gummioverflader.

400,-

143,-

MASSAGEOLIE

Massageolien fra Earth Friendly Baby er noget af det mest skånsomme og bløde, du overhovedet kan massere din baby med. Indeholder fugtgivende sheasmør, som er 100% parfumefri.

29,-

KLAPVOGN

Super smart klapvogn fra Chicco med justerbart ryglæn og foldbar frontbøjle. Med stor varekurv samt bærehåndtag til når den er klappet sammen.

999,-


SANSEGYNGE

Sansegynge med aluminiumsramme. Kan bruges til både sjov og leg, samt at styrke barnets motorik og sanser. Måler 1 meter i diameter.

499,-

BAMSE

Sød hæklet kaninbamse fra Sebra. 100% bomuld. 34 cm.

169,95

SENGESÆT

Super sødt sengesæt fra Sebra i 2 forskellige farvevarianter til piger eller drenge. 100% bomuld.

220,-

LEGETELT

Farverigt Bamse legetelt perfekt til både indendørs og udendørs leg. Dine børn vil elske det.

99,-

GÅBIL

Har du en rigtig lille krudtugle, der elsker at fare rundt? Så er en gåbil med lædersæde designet efter den legendariske Porsche 911 sportsvogn sikkert lige sagen.

499,-


MUSIKRANGLE

Den underholdende musikalske tukan fra Chicco holder en tromme og spiller glade melodier, når man trykker på knappen.

95,-

PUSLETASKE

Lækker pusletakse med god plads fra Babymoov. Smart og praktisk med alt det tilbehør, der er nødvendigt. Kan anvendes som skuldertaske og sættes fast på barnevognen. Med livstids garanti.

299,-

RACERBANE

Super sjov racerbane fra Chicco. Inkluderer 2 seje motorcykler og 2 trådløse fjernbetjeninger.

719,-

AKTIVITETSTELT

Pop-up Play Gym fra Deryan er et helt unikt produkt, der er lige til at klappe sammen og have med under armen. Aktivitetsteltet slås op på få sekunder og indbyder til såvel hygge og leg som søvn med sit bløde fleeceunderlag.

358,-


GAVE

FÅ EN SKØN BABYPAKKE Lige nu kan du få en skøn babypakke for 0 kroner. Du får den praktiske opslagsbog Babykalenderen, en farverig NU KAN DU FÅ blomst fra Lamaze, samt bogen “Den lille bog om EN DEJLIG BABYPAKKE MED 3 GODE højtlæsning”. Babypakken har en samlet værdi af TING - OG DU SKAL 330 kroner, men du får den for 0 kroner (du skal KUN BETALE kun betale 39 kroner i porto).

39 KR.


FARVERIG BLOMST FRA LAMAZE I babypakken medfølger også en farverig blomst fra Lamaze. Blomstens blade knitrer, når man rører ved dem, og stimulerer dit barns sanser. Blomsten kan vaskes i vaskemaskinen, hvis den skulle blive beskidt. BABYKALENDEREN Praktisk opslagsbog, der giver dig al den viden og inspiration, du har brug for det første år med dit barn. Uge-for-uge får du alt, hvad du har behov for af viden og inspiration. Alt om udvikling, ernæring, indkøb, lægeundersøgelser, lege, stimulering, forandringerne i familielivet og meget mere, samlet efter hvornår det har betydning for dig og dit barn. Du skal ikke søge efter information, og du overser ikke noget - bare du vender et blad hver uge. Det er virkelig nemt og praktisk, og det giver en masse ro. Til hvert ugeopslag er der en kalenderside med en 24-timers kalender, hvor du f.eks. kan holde styr på, hvornår din baby har ammet, sovet, grædt, gylpet osv. Det er en kæmpe hjælp til at finde babyens rytme til gavn for hele familien.

DEN LILLE BOG OM HØJTLÆSNING Højtlæsning styrker dit barns udvikling både sprogligt og følelsesmæssigt, så det er aldrig for tidligt at gå i gang. Den lille bog om højtlæsning er en superinspirerende bog til dig, der søger guidelines og tips til, hvordan I kommer godt i gang med højtlæsningen derhjemme. Tit kan det at sidde sammen om en bog vise sig at være en fin indgang til en snak om det, dit barn er optaget af. Men hvad skal man læse? Og hvad nu, hvis ens barn hellere vil lege med biler? Alt det og meget mere finder du svar på i Den lille bog om højtlæsning.

Babykalenderen hjælper dig også i gang med at skrive dagbog og til at få skrevet små og store oplevelser ned fra din dagligdag med din baby. For mange af os er det svært at skrive dagbog i en notesbog med helt blanke sider. Her bliver du hjulpet i gang.

BESTIL NU

Du kan også sætte fotos, breve og tegninger m.m. ind. Alt sammen ting, der vil bidrage til at gøre bøgerne til helt unikke erindringsalbum - en barnets bog.

â BESTIL DIN BABYPAKKE HER

Bestil din babypakke nu. Du skal kun betale 39 kroner i porto.


SENGE

DET BEDSTE

TIL DIT BARN


De fleste børn synes, at en halvhøj seng er den sejeste seng. Den halvhøje seng er nemlig ideel til hulebygning og til at lege i. Med en halvhøj seng skaber du massevis af spændende legemuligheder for dit barn. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.

Skal sengen gøres endnu sjovere, så kan der tilføjes både rutchebane, puder og legetelt m.m. til den halvhøje juniorseng. Så hvorfor ikke lade dit barn sove i den sejeste halvhøje seng, der indbyder til både søvn og leg? En halvhøj seng fra Ludolf er en sikker seng. Ikke kun fordi alle sengene er sikret mod, at barnet falder ud. De er også lavet af bæredygtig skandinavisk træ og malet med moderne, vandbaserede lakker, så dit barn trygt kan sove i sengen uden at indånde unødvendige kemikalier.

Den halvhøje seng er også perfekt til det lille værelse, fordi pladsen under sengen giver mulighed for opbevaring eller leg. Værelset bliver derfor udnyttet bedre, og det vil pludseligt kunne byde på flere sjove lege.

Med en halvhøj seng skaber du massevis af spændende legemuligheder for dit barn. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.


JUNIOR ENKELTSENG

Mojo junior enkeltseng er den helt rigtige størrelse for de mindste og en del år fremover. Det lidt mindre madras mål er stadig så stort, at der nemt er god plads til en 10-årig, og de yngre har en rigtig hyggelig seng, der ikke er for stor. Så sikrer det bedre plads på værelset.

1.199,-


Er dit barn vokset ud af tremmesengen, så er det tid til en juniorseng. En juniorseng er perfekt til børnehavebarnet, der stadig er for stor til en voksenseng. Det kan være, du vil have en helt almindelig børneseng, eventuelt med sengehest, så barnet, dynen eller bamsen ikke falder ud i løbet af natten.

SENGEHEST Aftagelig sengehest i hvidtonet lak.

549,-

SKUFFER

2 stk. opbevaringskuffer i hvidtonet lak med krydsfinerbund og hjul.

1.149,-


Fleksibiliteten er stor, når du køber en juniorseng fra Ludolf. Det er nemlig muligt at ændre og bygge på juniorsengen, i takt med at barnets behov ændrer sig. En god juniorseng skal skulle holde til mere end bare søvn. Den fungerer i høj grad også som et legeredskab. Den forvandles lynhurtigt til et stort piratskib, et prinsesseslot, eller den bruges, når der leges ”jorden er giftig”.

HALVHØJ SENG

Denne halvhøje seng er et skønt møbel til ethvert børneværelse med masser af muligheder for at vælge tilbehør. Sengen består af en basis seng og en tilbehørspakke, så sengen kan bygges om til enkelt seng. Lamelbund og den lange sengehest ind mod væggen er inklusiv, og stigen kan både monteres i højre og venstre side.

2.699,-


LEGEFORHÆNG/HUS

Dette legeforhæng og legehus i lilla med charise detaljer er med til at skabe et hyggeligt indendørs legehus for børnene.

499,-

RUTSJEBANE

Rutsjebane i hvidtonet lak i en kraftig model til halvhøje senge. Denne rutsjebane er en hvid buet melamin glidebane og TÜV testet.

1.295,-


KØJESENG

Mojo junior køjeseng med lige stige. Skøn stærk kvalitets seng til børneværelset med plads til mange børn i køjerne. Det kompakte mål gør, at den er nem at placere og giver god plads til børn helt op til 10 års alderen. Sengen kan skilles ad til 2 enkeltsenge eller bygges om til en højseng på 158 cm med god plads under øverste køje helt uden brug af ekstra dele. Den lige stige sikrer god gulvplads og mulighed for at placere 2 sengeskuffer. Lang sengehest ind mod væg samt lamelbunde er inklusive. Stigen kan monteres i venstre eller højre side.

3.799,-

MADRAS

Kvalitetsmadras i polyether med blåt eller lilla betræk. Dette er et godt valg til børn, der vejer mindre end 40 kg, da børn i denne lave vægtklasse ikke kan udnytte fordelene ved en fjedermadras.

698,-

Juniorsengene fra Ludolf er produceret i Danmark med fokuspunkterne kvalitet og sikkerhed for øje. Du kan derfor være sikker på at få et godt kvalitetsprodukt, når du køber din seng hos Ludolf.


 SKUFFER

2 stk. opbevaringskuffer i hvidtonet lak med krydsfinerbund og hjul.

1.149,-SOFA

Chico sofaen kan uden besvær ændres til hjørnesofa, sofa eller seng. Fås i flere flotte farver.

BAMSE

5.599,-

Skøn pink Rosetta Gris bamse i 100% ren uld med blå øjne og en fin næse fra Kidskoje.

499,KONTORSTOL

Ergonomisk kontorstol fre Genito med T-ryglæn, som er tilpasset til kroppen, når den sidder ned.

1.198,-

BABY/JUNIORSENG

Super smart seng med 3 funktioner: Babyseng, juniorseng og reol. Bunden af babysengen er det, som senere bliver til juniorsengen, og dette sker på en enkel og nem måde. Det er bare at skille tremmerammen og bunden ad og vupti, så er der en juniorseng. I stadiet mellem baby- og juniorseng kan sengen også tilpasses til, når barnet begynder at kunne bevæge sig rundt på egen hånd. I den ene ende af tremmerammen findes en luge, som kan fjernes. Når lugen fjernes, kommer der et hul, som barnet kan kravle ud af. Tremmerammen kan efterfølgende rejses op og bruges som reol.

7.999,-

SE MERE Se de mange senge og børnemøbler og det store udvalg af tilbehør på WWW.LUDOLF.DK


BARNEVOGNE

TRANSPORTER DIN BABY MED 3.990

STIL EKSTRA LANGT LIGGEMÃ…L

90 CM

COMFORT


sætter barnet i centrum. Produkterne lægger vægt på fleksibilitet, økologi, kvalitet og ikke mindst pris. FLIP FLAP

Flip Flap forhandler barnevogne, kombivogne, klapvogne og tvillingevogne direkte fra fabrikken, så du sparer det fordyrende mellemled. Et eksempel er den smarte kombivogn Comfort i rigtig god kvalitet med en masse tilbehør, der alt sammen matcher vognens farve. Og prisen er kun 3.990 kroner for vognen incl. en masse standardudstyr. Der er over 30 forskellige farver at vælge imellem, så du kan med garanti finde en, der passer til din smag. Alle vognene er produceret i EU og opfylder alle de europæiske sikkerhedsstandarder. Flip Flap har ikke et decideret showroom, men de har altid nogle eksemplarer af kombivognene stående fremme, som de med glæde viser frem, hvis du kontakter dem og aftaler en tid.

Bemærk det kæmpe standardudstyr, der følger med alle kombivognene: BARNEVOGNSKASSE • Liggemål 90 cm. • Blød lift med fast bund og “indbygget” madras. • Taske. • Regndække. • Insektnet. • Overslag. • 2 cm tyk madras. KLAPVOGNSDEL • Overdække til benene. • 5 punkts sikkerhedssele. • Mavebøjle. • Paraply-solskærm. AUTOSTOL (0-10 KG) • Adapter til at sætte autostlolen på stellet. • Overdække til benene. Autostolen kan sættes direkte fra bilen og over på stellet med den medfølgende adaptor. Det er rigtig praktisk, hvis barnet er faldet i søvn under køreturen. EKSTRA TILBEHØR Praktisk sovepose, der passer perfekt til klapvognen, hvor den fastgøres med holdere, så den aldrig rutcher eller glider ned. Kan også bruges i barnevognskassen og i liften. Den koster kun 250 kroner og leveres i samme farve som vognen, så alt tilbehør matcher.


3.500

6 GODE RÅD OM BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE AF BARNEVOGNE 1 Pas din barnevogn, som du ville passe din nye, dyre cykel. 2 Aftør og smør barnevognen efter anvisningerne i brugsanvisningen, især efter brug i dårligt vejr. 3 Læs brugsanvisningen grundigt, så du er sikker på at skille og samle vognen korrekt. 4 Efterlad ikke vognen i stærk sol, så den falmer unødvendigt hurtigt. 5 Opbevar vognen under tag, når den ikke er i brug. Helst i et opvarmet rum.

MONDO Mondo kombivogn med letvægts aluminiumsstel. BARNEVOGNSKASSE • 80x37x22cm (indvendige mål). • Overdække • Regnslag. • Insektnet. • Madras. • Taske. KLAPVOGNSDEL • Mavebøjle. • Overdække. • Stort holdbar indkøbsnet. • 5 punkts sele. • Roterbare forhjul kan låses.

6 Læs ikke mere vægt på vognen, end den er beregnet til at bære.

TEKNISK BESKRIVELSE • 10” forhjul og 12” baghjul. • Klapvognsdel ca. 85 cm. • Stel med hjul 101x59x112 cm. • Stel sammenklappet med hjul 80x59x39 cm. • Stel med hjul vejer 9 kg. • Barnevognskassen vejer 5,2 kg. • Klapvognsdel vejer 5,2 kg. • Håndtag/styret kan justeres fra 77-121 cm. • Højde fra gulv til top af barnevognen er 127 cm. • Fra gulvet til bunden af barnevognskasse er 58 cm, til toppen af barnevognskassen er 87 cm.


SOUL Soul kombivogn med letvægts aluminiumsstel.

AUTOSTOL

KLAPVOGNSDEL • Passer til børn fra 6 måneder til 15 kg. • Kan installeres både fremad- og bagudvendt. • Ryglæn kan indstilles i 4 positioner. • Regnslag med ventilation og ekstra vindue. • 5 punkts sele.

• Beregnet til børn fra 0-13 kg. • ECE R44/04 godkendt. • 3 punkts sele. • Justerbart bærehåndtag. • Madras til mindre baby. • Myggenet.

NYHED

3.300


3.990

M-STAR BARNEVOGNSKASSE Barnevognskassen er lavet af plastik. Rygstøtte kan justeres. Der medfølger en blød madras, som giver komfort. Der findes et varmt indlæg i barnevognskassen. KLAPVOGNSDEL Klapvognsdel kan monteres på stellet begge veje (både i fremad og bagudvendt retning). Rygstøtte kan justeres, den kan ligges helt ned til soveposition, benstøtte kan også justeresman få en separate kaleche til klapvognsdel og en overdække/benpose tilder findes 5-punkts indbygget sele ind i klapvognsdel

AUTOSTOL For sikkert at kunne transportere barnet i bilen, skal der bruge en godkendt autostol. Autostolen, som leveres sammen med M-Star kombivognen, lever op til de strenge krav ifølge den europæiske standard ECE R44/04, og den blev godkendt, hvilket er et bevis for, at den kan bruges til sikkerhedsmæssigt forsvarlig transport af barnet i bilen. Autostolen er udstyret med smudsafvisende indvendigt betræk og 3-punkts seler, forsynet med brugervenligt justeringssystem, som garanterer barnets sikkerhed.


BRANO BARNEVOGNSKASSE • 80x37x22cm (indvendige mål). • Overdække. • Regnslag. • Insektnet. • Madras. • Taske. KLAPVOGNSDEL • Mavebøjle. • Overdække. • Stort holdbart indkøbsnet. • 5 punkts sele. • Roterbare forhjul kan låses.

3.500

SE MERE Se alle de mange flotte modeller af barnevogne, kombivogne, klapvogne og tvillingevogne her: WWW.FLIP-FLAP.DK

TEKNISK BESKRIVELSE • 10” forhjul og 12” baghjul. • Klapvognsdel måler ca. 85 cm. • Stel med hjul måler 101x59x112 cm. • Stel sammenklappet med hjul måler 80x59x39 cm. • Stel med hjul vejer 9 kg. • Barnevognskasse vejer 5,2 kg. • Klapvognsdel vejer 5,2 kg. • Håndtag/styr kan justeres fra 77-121 cm. • Fra gulv til top er barnevognen ca. 127 cm. • Fra gulv til bunden af barnevognskasse er 58 cm, og til toppen af barnevognskasse 87 cm.


NAVNE

DE MEST POPULÆRE

BABYNAVNE Sofia indtager førstepladsen over de mest populære pigenavne, mens William fortsat er det mest anvendte navn til drenge. Det viser listen fra Danmarks Statistik over de mest populære navne i 2015.

TOP

50

DRENG OG PIG ENAVNEE-

Efter kun et enkelt år væk fra førstepladsen er Sofia nu igen i top blandt anvendte pigenavne. I alt har 19 ud af 1.000 piger født i 2015 fået navnet Sofia. Nye på listen over de 50 mest anvendte pigenavne er Silje og Gry.

hvilket giver en stigning på 24 pladser. Modsat gik det Malou, der fra at have ligget nummer 45 i 2014 endte som nummer 61 i 2015 og dermed røg helt ud af denne liste. Også Alba er røget ud af top-50.

Hos drengene er William i top for 6. år i træk. Ud af 1.000 drenge fik 19 navnet William. Hos drengene er der kommet 6 nye navne ind på listen over de 50 mest anvendte drengenavne: Viggo, Lauge, Thor, Theo, Silas og Milas.

Højdespringeren blandt drengenavne er Milas - fra en placering som nummer 72 i 2014 til nummer 50 i 2015. Det giver en stigning på 22 pladser. For Andreas gik det modsat. Navnet faldt fra nummer 48 i 2014 til at ryge helt ud af listen som nummer 65 i 2015. Yderligere 5 navne er faldet helt ud af listen over de 50 mest populære navne: Sander, Nikolaj, Bertram, Daniel og Jonas.

Årets højdespringer blandt pigenavnene er Lily, der er sprunget fra nummer 50 i 2014 til nummer 26 i 2015,


PIGENAVNE Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn Sofia Freja Ella Alma Anna Emma Laura Clara Ida Isabella Karla Maja Victoria Alberte Josefine Sofie Agnes Liva Olivia Caroline Mathilde Lærke Emilie Frida Sara Lily Esther Emily Mille Marie Astrid Ellen Nora Rosa Aya Naya Asta Luna Vigga Lea Liv Johanne Filippa Julie Andrea Signe Nanna Silje Celina Gry

Antal Pr. 1.000 Nr. 2014 555 19 2 459 16 4 449 15 8 445 15 11 419 14 7 415 14 1 412 14 6 398 14 5 390 13 3 388 13 9 353 12 10 333 11 15 333 11 24 328 11 14 328 11 12 320 11 16 317 11 18 306 11 21 301 10 13 294 10 20 294 10 17 282 10 19 278 10 25 235 8 27 235 8 23 220 8 50 215 7 46 214 7 22 209 7 26 205 7 28 204 7 41 204 7 29 203 7 35 191 7 30 188 6 42 186 6 39 183 6 43 179 6 44 175 6 37 173 6 31 168 6 36 164 6 48 163 6 33 155 5 34 151 5 49 149 5 32 147 5 38 145 5 52 133 5 47 133 5 64

DRENGENAVNE +/+1Ç +2Ç +5Ç +7Ç +2Ç -5È -1È -3È -6È -1È -1È +3Ç +11Ç 0Æ -3È 0Æ +1Ç +3Ç -6È 0Æ -4È -3È +2Ç +3Ç -2È +24Ç +19Ç -6È -3È -2È +10Ç -3È +2Ç -4È +7Ç +3Ç +6Ç +6Ç -2È -9È -5È +6Ç -10È -10È +4Ç -14È -9È +4Ç -2È +14Ç

Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn William Noah Lucas Emil Oliver Oscar Victor Malthe Alfred Carl Frederik Elias Magnus Valdemar Villads Alexander Christian August Johan Felix Anton Nohr Liam Aksel Mikkel Benjamin Mads Storm Mathias Adam Sebastian Albert Theodor Arthur Elliot Marius Marcus Viggo Philip Tobias Villum Lauge Thor Jakob Laurits Theo Jonathan Asger Silas Milas

Antal Pr. 1.000 Nr. 2014 591 19 1 543 18 2 534 17 3 489 16 7 489 16 9 480 16 4 478 16 5 455 15 6 425 14 17 418 14 11 405 13 8 399 13 13 357 12 10 333 11 18 326 11 12 324 11 14 324 11 16 306 10 21 306 10 27 305 10 23 303 10 15 302 10 37 300 10 20 285 9 26 283 9 19 265 9 25 257 8 24 256 8 30 255 8 22 254 8 31 240 8 28 230 8 40 228 7 38 222 7 41 215 7 35 214 7 29 208 7 39 207 7 54 206 7 34 201 7 32 189 6 42 187 6 63 186 6 53 185 6 36 183 6 33 179 6 52 166 5 46 163 5 47 162 5 57 160 5 72

+/0Æ 0Æ 0Æ +3Ç +4Ç -2È -2È -2È +8Ç +1Ç -3È +1Ç -3È +4Ç -3È -2È -1È +3Ç +8Ç +3Ç -6È +15Ç -3È +2Ç -6È +1Ç -3È +2Ç -7È +1Ç -3È +8Ç +5Ç +7Ç 0Æ -7È +2Ç +16Ç -5È -8È +1Ç +21Ç +10Ç -8È -12È +6Ç -1È -1È +8Ç +22Ç


SIKKERHED

NY TEST AF AUTOSTOLE Selvom de fleste autostole klarer sig pænt, falder enkelte stadig helt igennem, heriblandt en af de ellers sikre i-Size stole, viser årets anden test af autostole fra FDM. Til gengæld er fund af skadelige stoffer tæt på nul i alle stolene.
Efter et par års tilløb er autostole, der er godkendte efter den nye i-Size standard, ikke længere et nicheprodukt. At stolene i dag er et ofte godt og sikkert valg til børnefamilier, fremgår af årets anden store autostoletest, FDM har foretaget i samarbejde med en række europæiske bilklubber. Her er hele 5 af 14 af de testede autostole i-Size autostole. Den nye standard betyder blandt andet, at børn i i-Size stole skal sidde bagudvendt i længere tid. Det er dog ikke ensbetydende med, at stolene også er mere sikre. DUMPER MED ET BRAG ”Efter i de senere år at have testet et par i-Size stole til topkarakter, dumper vi i år for første gang en af de nye stole, og det endda med et brag. Stolens metalramme knækker ganske enkelt sammen i frontalkollisionstesten. Var det sket i virkeligheden, havde det været fatalt”, fortæller bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen.

Så selvom i-Size almindeligvis sikrer barnet bedre, og derfor anbefales af FDM, er det ikke mere sikkert end den enkelte stol. Man skal altså stadig se sig godt for. Af testens 14 autostole er der gode karakterer til de 8, hvoraf særligt 3 udmærker sig. 1 stol kan kun anbefales med forbehold, mens 5 dumper, heriblandt altså en i-Size stol, og en anden, der helt river sig løs af basen ved en frontalkollision. HAR FÅET STYR PÅ SKADELIGE STOFFER Udover sikkerheden er autostolene også testet i kategorierne betjening, komfort og indhold af skadelige stoffer. Særligt det sidste har de senere år voldt flere producenter problemer, men denne gang tyder det på, at det problem nu er løst. ”I alle stolene var indholdet af skadelige stoffer enten på et nul-niveau eller tæt på. Samme positive udvikling så vi i forårets test, hvor kun få af de 32 stole havde problemer med skadelige stoffer, og kun 2 dumpede. Det giver håb om, at producenterne endelig har fået styr på produktionen, for skadelige stoffer hører ikke hjemme i autostole”, siger Søren W. Rasmussen.

Se hele testen på WWW.FDM.DK


TEST VINDER 2011

BRITAX RÖMER BABY-SAFE PLUS SHR II

Britax Römer Baby-Safe Isofix Base kombineret med Britax Römer Baby-Safe plus SHR II giver den absolut optimale beskyttelse. Basen forbindes med Isofixfastgøringspunkterne i bilen, og babystolen fastgøres direkte på basen, som efterfølgende kan blive siddende i bilen.

2.499,-

CYBEX ATON Q I-SIZE + BASE

Babyautostol til børn i alderen 0-15 måneder (013 kg). Giver barnet en god beskyttelse under kørsel. Autostolen har teleskopisk, lineær sidekollisionsbeskyttelse (L.S.P. System), der kanaliserer kræfterne fra en sidekollision væk fra barnet. Den højdejusterbare hovedstøtte og de integrerede seler sikrer samtidig maksimal sikkerhed og komfort i takt med, at barnet vokser.

3.899,-

NYHED

BRITAX RÖMER BABY-SAFE

Denne babystol giver mulighed for sikker og ergonomisk transport af barnet i bilen og som travel-system på grund af den flade liggeposition. Dermed er barnet altid sikkert, behageligt og godt beskyttet, når I er på tur. Den energiabsorberende indvendige beklædning giver optimal beskyttelse for nyfødte. Den robuste stol sammen med bøjlen i opret position er den perfekte styrtsikring i tilfælde af et fald. Incl. regnslag.

1.549,-


NYHED

CYBEX SIRONA M2 I-SIZE

Bagudvendt autostol til børn i alderen 0-4 år. Autostolen kan også benyttes fremadvendt, fra barnet er 16 måneder og minimum 76 cm høj og maks 105 cm høj. Spædbørn skal transporteres modsat kørselsretningen så længe som muligt for at beskytte barnets mest udsatte dele som hoved, hals og ryg mest effektivt. Med bagudvendte autostole fordeles påvirkningen fra et sammenstød over et større område, og reducerer hermed belastningen på barnets krop.

3.599,-

BRITAX RÖMER

BABY-SAFE MAX-FIX 2 TILBUD LIGE NU

Bagudvendt Isofix monteret autostol til børn i alderen 0-4 år (0-18 kg). Autostolen monteres med Isofix, hvilket øger sikkerheden og minimerer risikoen for fejlmontering. Barnet fastspændes herefter med autostolens indvendige 5-punkts sele. Selen og hovedstøtten justeres let i takt med, at barnet vokser, og sikrer dermed, at barnet altid holdes korrekt på plads i tilfælde af en kollision. Normalpris: 3.599 kroner.

2.899,Se flere autostole i FDM’s netbutik NETBUTIK.FDM.DK


BABYTØJ

SKØNT B

TIL BILLIG Hos SWINGCAR.DK finder du et udvalg af lækkert babytøj til billige penge i størrelser til for tidligt fødte og frem til 1 års alderen. Du finder også mange gode gavesæt til fornuftige penge. Alt babytøj bliver leveret i elegant papirsgavepose med håndtag af tynde reb.


BABYTØJ

GE PRISER LÆKKERT

BABYTØJ OG SKØNNE GAVESÆT


“LITTLE STAR” BABYGAVESÆT

STØRRELSER:

Rigtig sødt babysæt til den helt lille baby i lyseblåt eller lyserødt. Sættet leveres i flot gavepose. 100% bomuld.

• Nyfødt.

SÆTTET BESTÅR AF:

• 0-3 måneder.

• Jakke med trykknapper foran, samt små lommer.

• 3-6 måneder.

• Bukser i lyseblå og hvide striber med elastik i taljen. • Sparkedragt med trykknapper foran og med lyseblå og hvide striber, samt ‘Little Star’ broderet. • Bodystocking i hvid med lyseblå stjerner. • Bodystocking i lyseblå med en stjerne og ‘Little Star’ broderet.

• Hagesmæk med en stjerne og ‘Little Star’ broderet. • Hue og vanter i lyseblå og hvide striber. PRIS: KUN 275 KRONER

8 DELE
“CUTE BEAR” BABYGAVESÆT

STØRRELSER:

Rigtig sødt babysæt med en lille nuttet bamsebjørn, der vinker. Sættet leveres i flot gavepose. 100% bomuld.

• Nyfødt.

SÆTTET BESTÅR AF:

• 0-3 måneder.

• Jakke med trykknapper foran.

• 3-6 måneder.

• Bukser i hvid og beige prikker med elastik i taljen. • Sparkedragt med trykknapper foran og med hvide og beige striber samt en bjørn broderet på. • Bodystocking i hvid med pynt.

• Hagesmæk med en bjørn broderet på. • Hue og vanter. PRIS: KUN 275 KRONER

7

DELE


“PRETTY LIKE MUMMY” GAVESÆT Rigtig sødt babysæt til den helt lille baby i 100% bomuld. Leveres i flot gavepose. Fås også i lyseblåt. SÆTTET BESTÅR AF:

• Lille langærmet trøje med trykknapper foran. Trøjen er med små lommer og en lille bamse broderet på. • Bukser med lyserøde og hvide striber med elastik i taljen. • Bodystocking med en sød hilsen til mor broderet på brystet. PRIS: KUN 135 KRONER

STØRRELSER: • Nyfødt. • 0-3 måneder. • 3-6 måneder.

3 DELE


“BLOWING BUBBLES” GAVESÆT Herligt lille babysæt i 100% bomuld med en broderet bjørn, der hygger sig med at puste sæbebobler. Leveres i flot gavepose. Fås også i lyserødt. SÆTTET BESTÅR AF:

• Ærmeløs sparkedragt uden fod og med hætte. Lukkes med knapper.

STØRRELSER: • Nyfødt. • 0-3 måneder. • 3-6 måneder.

• Langærmet T-shirt. PRIS: KUN 165 KRONER

2 DELE


MÆRKNING

ET MÆRKE T Hvordan vil du sætte navn på en cykelhjelm? Hvad med en gummistøvle, et par strømpebukser eller en sutteflaske? Vidste du, at der findes selvklæbende navnemærker til både tøj og ting?


TIL DET HELE MÆRK

DIT BARNS TING OG TØJ MED NAVN


Småbørnsforældre ved, at børn ikke er de bedste til at holde styr på sine ting. Cykelhjelme, gummistøvler, Nintendoer osv. Intet er for stort - eller for dyrt - til, at børn kan miste det.

Det er ikke gratis at have børn, men mange udgifter er unødvendige. Det er specielt ærgerligt, når børnene mister vanter, regntøj eller andet på skolen eller i daginstitutionen.

Hvert år vokser bunkerne med glemt tøj rundt omkring i børnehaver og skoler. Der er rigtig meget, som smides ud, fordi det ikke er muligt at finde rette ejermand. Det er ikke sjovt, at stå tilbage med en vante, som man næsten lige har købt, fordi den anden er blevet væk. Heldigvis er der noget, man kan gøre for at øge chancen for, at tingene kommer tilbage.


På NAVNELAPPER.DK kan du bestille navnemærker til tøj, som er enkle at bruge, fordi de er selvklæbende. De anvendes på samme måde som almindelige klistermærker, men holder meget bedre.

NAVNEMÆRKER SPARER DIG FOR MORGENSTRES Mange har prøvet at stå en morgen klar til afgang med børnene til skole og børnehave for så at finde ud af, at noget af børnenes tøj, legetøj, madkasser eller ting ikke er mærket med navn. Det kan være, at det er legetøjsdag, og den mindste vil have bilsættet med i børnehaven, mens den ældste vil have Nintendoen med. Du ved, at ting som ikke er mærket, oftere bliver mistet. Så der skal navn på det hele. De 8 biler skal mærkes, og det samme skal Nintendoen samt de 5 (dyre) spil.


FÅ DINE GLEMTE GADGETS TILBAGE Hvert år glemmes der 3.000 mobiltelefoner i Gardamoen lufthavn i Norge. Tilsvarende tal findes for alle lufthavne og andre steder, hvor mange rejsende passerer hver dag.

Det er ikke så let at ringe til et hittegodskontor i udlandet og forklare, hvordan den låste iPhone skiller sig ud fra de utallige andre iPhones, som ligger i kassen med glemte telefoner. Det går selvfølgelig meget lettere, hvis du har mærket telefonen med navn. Navnelapper hæfter på alle over-

flader og bliver siddende fast år efter år. Du kan selvfølgelig også mærke din laptop, iPad, kamera og andre gadgets, som du gerne vil have en chance for at få tilbage, hvis du skulle være så uheldig at miste dem. Med den mængde information, som gemmes på bærbare enheder, er en investering i Navnelapper en billig forsikring i forhold til det besvær, det medfører, når en gadget glemmes.

NEMT AT BESTILLE Det er enkelt at bestille navnemærkerne, og hvis du bestiller i dag, så har du dine Navnelapper i postkassen inden 2 dage.


SÅDAN BRUGER DU NAVNELAPPERNE Følger du disse 3 enkle råd, kan du forvente, at navnemærket i de allerfleste tilfælde vil holde længere end tøjet.

1 For det første er det vigtigt, at navnemær-

kets bagside ikke klæber til noget andet, før det sættes på tøjet. Du skal altså undgå at sætte en fedtet tommelfinger på bagsiden eller sætte navnemærket på noget andet, før det skal på tøjet.

2 For det andet, så kan intet mærke hæfte SE MERE På NAVNELAPPER.DK kan du designe dine helt egne personlige navnemærkater. Du vælger selv, hvad der skal stå på navnemærkaterne. Der er plads til 5 linjers tekst. Du kan også vælge at få et lille ikon på.

bedre end den overflade, den sidder på. Det betyder, at hvis du sætter navnemærket på en langhåret uldtrøje, så holder navnemærket fast, lige indtil de uldhår, som den sidder på, løsner. I de tilfælde, hvor overfladen på tøjet er løs, så sæt navnemærket på vaskeanvisningen. Der bliver den siddende, til tøjet er slidt op.

3 Det tredje og sidste, du skal huske, er, at

tøjet ikke bør vaskes, lige efter det er blevet mærket. Vent mindst 24 timer og helst et par dage, så mærket når at hæfte ordentlig. Det forlænger levetiden til navnemærket betragteligt.


UNDERVISNING

RYTMIK, MUSIK OG

SJOV er for alle børn, der har lyst til at spille, synge, lave teater og musical. Her kan børn i alle aldre gå til rytmik og musik.

MUSIKSKOLEN LAURA

SKAL DIT BARN GÅ TIL RYTMIK ELLER MUSIK SÅ ER DET NU DU SKAL TILMELDE DIG
RYTMIK (2 ÅR)

RYTMIK (3 ÅR)

Her stimuleres dit barn motorisk, sprogligt, socialt og musikalsk, og du møder andre forældre med børn i samme alder.

Børn på 3 år har efterhånden knækket koden. De har fundet sammenhængen mellem sprog og bevægelse - eller er i hvert fald godt i gang med det. Så når man er 3 år, kan man alt, og man ved alt!

Børn på 2 år har gang i en rivende sproglig udvikling. Der kommer hele tiden nye ord til, og når de er opdaget, skal de udforskes og bruges i alle mulige sammenhænge. Med hele det store ordunivers kommer dog også nogle frustrationer, når man stadig ikke helt kan gøre sig forståelig, og mange 2-årige nyder at få et pusterum i rytmiktimerne. På 2-årsholdet udnyttes, at børnene gerne vil kommunikere, og sproget understøttes med nye sange og instrumenter. Også både grov- og finmotorik udfordres, og børnenes naturlige musikalitet bliver mere og mere tydelig. Der er mange måder at være med til rytmik på. Nogle børn blomstrer ved individuelt fokus, mens andre bliver meget generte. Nogle kan slet ikke lide at gøre det samme som de andre. Det bedste, man som forældre kan gøre, er at støtte barnet i hans eller hendes måde at deltage på og selv være aktivt med.

På rytmikholdet kommer det tit til udtryk i mange gode forslag til, hvad timerne skal indeholde. Der findes en god balance mellem at give børnene plads til at byde ind og at styre timen, så man både oplever social og musikalsk udvikling gennem året. Børnenes motoriske kunnen gør, at man kan bruge mere udfordrende instrumenter og begynde at forvente lidt mere af udførelsen, og det 3-årige barn elsker at blive bekræftet i, at det mestrer noget, der er lidt svært. Rigtig mange 3-årige bliver meget påvirkede af skiftet fra dagpleje eller vuggestue til børnehave. Det kan derfor svinge utrolig meget, hvordan en rytmiktime kaperes. Nogle gange vil det være det bedste i verden at komme hen og synge og spille, og andre gange har træthed eller overvældelse af indtryk fra dagen taget al samarbejdsvilje. Husk, at alle de andre forældre også har et 3-årigt barn, så ingen bliver sure, når der opleves kriser i og omkring timerne.


RYTMIK (4-5 ÅR) Børn på 4 år oplever en enorm mental udvikling. Langtidshukommelsen begynder at etablere sig, og det kommer til udtryk i for eksempel stor videbegærlighed, fantasi og lyst til at drille og vende rundt på alt det kendte. Også selvforståelsen får et ryk, og børnene danner kliker på kryds og tværs for at spejle deres identitet. Til 4-års rytmik er det okay at være børnene mod de voksne eller pigerne mod drengene i nogle sanglege, men alle er også stadig med sammen eller enkeltvis. Børnene kan efterhånden så meget, at det kan være en lettelse at få udstukket nogle regler, og det udnyttes for eksempel til at få flere nuancer i musikken.

Der er en god blanding af noget, der udfordrer - både musikalsk, socialt, motorisk og sprogligt - og noget, som giver tryghed og ro. Nogle børn på 4 år vil helst være helt selvstændige, mens nogle har brug for deres voksne til at støtte opbyggelsen af sociale bånd.

MUSIK OG SJOV (5-6 ÅR) Et hold for børn, der har lyst til at lege, synge, spille, bruge fantasien og bevæge sig. Barnet skal tromme, synge, danse, lære rim og remser, grine, larme, spille marimba, xylofon, hoppe, lege drager, løver, riddere, prinsesser - eller bare være helt stille og lytte.


LÆS MERE Musikskolen Laura tager elever ind hele året. Ring på telefon 86 18 62 20 eller læs meget mere om musikskolen og alle de forskellige tilbud og hold på: WWW.MUSIKSKOLENLAURA.DK


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af MIN BABY er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til mor og barn. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. MOR UDEN MORKROP Strækmærker, løs hud, graviditetskilo, fødedygtige hofter, kvindelige former. Alle sammen begreber, som ofte får fællesbetegnelsen “morkrop”.

SØDE FRØER TIL BABY Se alle de skønne ting, du enten selv kan lave til din baby, eller kan købe med et enkelt klik. Vi har samlet 17 skønne ting, der alle har frøer til fælles.

BABYS FØRSTE TAND Hvornår får baby egentlig sin første tand? Hvad er tidligt, og hvad er sent? 11 mødre fortæller om deres børns aller første bisser.

NYE NAVNE Der bliver hele tiden tilføjet nye navne til listen over godkendte fornavne. Her kan du se en liste med 322 af de nyeste pige- og drengenavne.


ISSE ARTIKLER? DERFOR AMMER VI SÅ LIDT Nye tal viser, at mindre end hvert 5. barn herhjemme bliver ammet fuldt ud i de 6 måneder, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Vi spurgte mødre fra Netbaby.dk om årsagen.

ER BLEER FOR BEHAGELIGE? Flere og flere børn er ikke renlige, når de kommer i børnehave. Ofte ses forældrene som “synderne”, fordi de ikke er gode nok til at opfatte børnenes signaler, når de er parate til at smide bleen. Men kan årsagen være, at bleer i dag føles så behagelige for barnet, at de ikke bliver motiverede til at slippe af med dem?

ER DEN FØRSTEFØDTE SPECIEL? Er det i orden at være lidt gladere for sit første barn? Læs her hvad andre mødre siger.

SÅDAN FÅR DU DIN BABY TIL AT SOVE Sundhedsplejersken giver dig gode råd til, hvordan du får dit barn til at sove lige fra fødslen.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af MIN BABY på WWW.MINBABY.DK


FÅ EN DEJLIG BABYKALENDEREN Praktisk opslagsbog om dit barns første år uge-for-uge

+


G BABYPAKKE Betal kun 39 kroner i porto

VÆRDI :

330,-

DEN LILLE BOG OM HØJTLÆSNING Inspiration og gode idéer til højtlæsning for dit barn

+ + LAMAZE BLOMST

Farverig blomst fra Lamaze med knitrelyde i bladene, som stimulerer dit barns sanser.

KLIK HER OG BESTIL DIN BABYPAKKE


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG