MIN BABY #17

Page 1

MIN BABY ALT OM DET BEDSTE VI HAR

NR. 17 • EFTERÅR 2016

1 0 8 SI

VRÆÆL!

HVORFOR

DER MED OM DET B ALT EDSTE VI HAR

GRÆDER DIN BABY?

Gråd kan være tegn på andet end en tom mave eller fuld ble DEBAT

SANDHEDEN OM

BARN NUMMER 3

SHOPPING

50 SIDER Det bedste babyudstyr, børnemøbler, legetøj, autostole og babypleje

10 mødre, der selv har prøvet det, fortæller om deres erfaringer KUN FOR SJOV

HAR DIT BARN ET

HUNDENAVN? Er dit barns navn på listen over de mest populære hundenavne?

+

GAVE TIL DIG: FÅ EN DEJLIG BABYPAKKE | BREVKASSE: SUNDHEDSPLEJERSKEN BESVARER SPØRGSMÅL BABYNAVNE: SE HVILKE KENDTE DER HAR FÅET EN HARPER, HANNAH OG LUCA | GULDKORN: DAGEN SMILNyfødt fotografering Du har ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver afsted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme afsted til fotografen er det sidste, man tænker på, men kan man finde overskud til det, kan man få taget helt fantastiske billeder.

En nyfødt session er bedst, når din baby er mellem 5–10 dage gammel. Der har de stadig bevaret noget af den dejlige rynkede og foldede hud fra fødslen. I den alder sover de også mere, og det er nemmere at få dem til at “posere”, så du får de sødeste og mest mindeværdige billeder.

Ved en nyfødt session giver jeg jer rigtig god tid til amning, bleskift og omsorg - og ikke mindst til at få taget helt uforglemmelige billeder, I vil kigge på igen og igen.


Velkommen til 17. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har. Det kan være en stor beslutning at få barn nummer 3, og mange spørgsmål melder sig: Bliver det hårdt? Har vi råd? Har vi plads? Hvad med de andre børn? 10 mødre, der selv har prøvet det, fortæller om deres erfaringer i artiklen Sandheden om barn nummer 3. Menneskets bedste ven hedder ofte “menneskenavne” som Molly, Bella og Mille. I artiklen Har dit barn et hundenavn kan du se de mest populære hundenavne og tjekke, om dit barns navn er på listen.

en dreng, som er mere end almindeligt interesseret i sin - øhh - “diller”. Og hvis du er i shoppehumør, finder du hele 50 sider proppet med alt det bedste babyudstyr, børnemøbler, legetøj, autostole og babypleje. Jeg håber, at du får en rigtig hyggelig stund i selskab med 17. udgave af MIN BABY. Og hvis du endnu ikke har læst de 16 første udgaver, kan du finde dem på www.minbaby.dk Hilsen redaktør

Katja Hansson

Hvilke kendte danskere har fået en Harper, Hannah, Leo og Luca? Du får svaret her i magasinet. I brevkassen besvarer sundhedsplejersken spørgsmål om storkebid, om en pige, der er bange for alt, og om

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

husk

Læs tidligere udgaver på WWW.MINBABY.DK

HJEMMESIDE www.minbaby.dk FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetMinbaby KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til MIN BABY, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk12

V RÆ Æ L!

16

BA BYNA V NE

Hvorfor græder din baby?

Det hedder de kendtes børn

20

BRE V K A SSE

24

G ULD KORN

26

D E BA T

32

FOTOG RA FE R I NG

36

BA D E TID

Spørg sundhedsplejersken

Dagens smil

Sandheden om barn nummer 3

Cake Smash

Giv din baby en sundere hud

FORSIDEN FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk


Håndplukkede ting til dit barn

Baby’n’Bags sælger kun produkter, vi selv kan stå inde for. Vi lægger stor vægt på at præsentere varer, der viser en mangfoldighed, og som opfylder de krav, som både den moderne familie og lovgivningen stiller. Vi har således ikke produkter, der indeholder skadelige stoffer. Varesortimentet adskiller sig fra andre butikker ved at være

håndplukket

Se mange flere håndplukkede ting her


42

BØRNE M ØBLER

50

G A V E TIL D IG

52

BA BYUD STYR

Helt sikkert i børnehøjde

Få en skøn babypakke

Super komfort til din baby

60

UND E RV ISNING

66

NY B OG

72

BØRNE V Æ RE LSET

78

BA BYUD STYR

Rytmik, musik og sjov

Lær at aflæse dit barn med babymassage

Det bedste til dit barn

Den komplette madmaskine

ABONNEMENT Vil du have et GRATIS abonnement på MIN BABY? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

KLIK HER


M·KIDS® COZY BARNESENG - HELT SIKKERT I BØRNEHØJDE

+ Vugge

+ Babyseng

+ Tremmeseng

+ Juniorseng

Sofa

COZY er en fleksibel seng, som kan ændres i takt med, at dit barn vokser. Du køber én seng og skal ikke tilkøbe ekstra for at få alle fordelene. COZY er et 5-i-1 møbel: Først som en vugge til baby. Som dit barn vokser, kan endegavlene vendes, så det bliver en alm. babyseng. Når dit barn ikke længere kan være i den lille seng, fjernes skillerum, og du har en tremmeseng (70x140 cm). Når dit barn selv kan kravle ud af sengen, ændres indstillingerne let til en juniorseng med sengehest. Og endelig kan sengen laves til en lille sofa. Med COZY-sengen får du desuden den unikke elevationsfunktion, som gør det muligt at hæve hovedgærdet i 5 forskellige niveauer - uden brug af værktøj! www.mkids.dk


80

KUN FOR SJO V

82

BA BYUD STYR

88

LE G E TØJ

94

BA BYUD STYR

96

SIKKE RH E D

Har dit barn et hundenavn?

Skønne ting til dit barn

Udeleg styrker dit barn

Nem og hurtig opvarmning

Sådan vælger du den helt rigtige autostol

102

NA V NE

104

ME RE LÆ SE ST O F

De mest populære babynavne

Fik du læst disse artikler?

FACEBOOK Bliv ven med MIN BABY på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

KLIK HER


NÅR KUN DET BEDSTE ER GODT NOK Skønne ting til børneværelset: Børnemøbler, lamper, gulvtæpper, spejle, sengerande, plakater og knager + ammepuder, pusleting, legetøj, accessories og meget mere.

KLIK HER

levering * Hurtig bedste service * Danmarks Online chat fra 9-22 * Bedste kvalitet * Kæmpe udvalg *


VRÆÆL!

HVORFOR GRÆDER DIN BABY? Gråd kan sommetider være tegn på et mere påtrængende behov end en tom mave eller en fuld ble. Tager man f.eks. det første skrig ved fødslen, så bruger lægerne det til at vurdere en babys lungekapacitet og neuromotoriske kontrol, som er to af de 5 målinger, der er indeholdt i babyens Apgar-tal. Et stærkt og højt skrig tyder ofte på, at babyens helbred på disse områder er godt. Et ordentligt vræl hjælper også spædbarnet til at klare forandringen til livet udenfor livmoderen. Mens et foster er helt afhængig af sin mor med hensyn til ilt, skal en nyfødt kunne trække vejret selv.

SÅ MEGET GRÆDER BABYER Babyer græder i gennemsnit 2¼ time i døgnet i løbet af de første 7 uger. Mængden af tid et normalt spædbarn bruger om dagen på at græde topper som regel ved 6 ugers alderen med omkring 3 timer i døgnet, og formindskes langsomt til 1 eller 2 timer i døgnet ved 12 ugers alderen.


DIT BARNS GRÃ…D KAN SKYLDES MERE END BARE SULT


En god gang skrålen hjælper med til at fordrive det fostervand, der befinder sig i luftvejene, ved at tvinge luft ned i halsen henover stemmebåndene og ned i lungerne, hvorved væsken erstattes af luft.

Du skal også fortælle det til din læge, hvis dit spædbarn ikke græder i det mindste en gang imellem. Gråd, der f.eks. skyldes sult eller træthed, er et af tegnene på, at din babys nervesystem fungerer ordentligt.

Da det kræver en enorm kraftanstrengelse at græde, giver det samtidigt kropstemperaturen en tand opad, hvilket er uhyre vigtigt for babyen, der nu er kommet udenfor de varme omgivelser i livmoderen.

KOLIK

NÅR TAVSHED IKKE ER GULD Gråd kan sommetider være tegn på et mere påtrængende behov end en tom mave eller en fuld ble. For eksempel har de fleste babyer en typisk måde at græde på for at gøre opmærksom på, at de har ondt. Det begynder pludseligt med lange vræl afbrudt af dramatiske pauser. Når en baby græder af sult lyder det mere rytmisk: Kortere lyde med små pauser. Hvis barnet græder på en atypisk måde, kan det sommetider tyde på et potentielt lægeligt problem. F.eks. kan en tydelig forandring af din babys måde at græde på - især hvis gråden bliver svagere, eller barnet lyder forpustet - være tegn på en alvorlig sygdom såsom meningitis. Hvis du lægger mærke til en sådan ændring af babyens sædvanlige måde at græde på, bør du behandle det som en nødsituation og omgående ringe til lægen.

Nogle babyer græder mere end gennemsnittet. De kaldes ofte for kolikbabyer. Kolik starter som regel, når barnet er 2-4 uger gammel, og det fortager sig ofte, når barnet er ca. 3 måneder gammelt. Man kender ikke grunden til, at nogle børn lider af kolik, og der findes ingen medicin, der kan kurere det.

7 GODE RÅD TIL AT TRØSTE DIN BABY 1 Hold dit ansigt tæt til dit barns ansigt og tal eller syng sagte til barnet.

2 Tag barnet i armene og vug det blidt, eller sæt dig med det i en gyngestol.

3

Bær barnet rundt i en bæresele på din mave, så det kan høre dit hjerteslag.

4 Prøv at svøbe dit barn ind. Pak et tæppe tæt omkring babyen, men lad hænderne være fri, så babyen kan putte dem i munden, hvis det gør den tryg.

5 Babyer kan godt lide rytme og bevægelse. Kør en tur i bilen med babyen (husk at bruge en godkendt autostol), eller gå en tur op og ned ad gulvet med babyen i armene eller i en paraplyklapvogn.

6 Prøv om dit barn trænger til at bøvse. Det letter trykket i maven.

7 Hvis du bliver utålmodig, når barnet bliver ved med at græde, så prøv at få en person, du har tillid til, til at overtage barnet, så du kan slippe væk - om det så bare er for et øjeblik.BABYNAVNE

DET HEDDER DE

KENDTES BØRN Ofte er de kendte med til at skabe navnemode, når de får børn. Her kan du se, hvilke navne en række kendte danskeres børn har fået. Måske bliver Harper, Leo, Hannah og Luca hotte babynavne i de kommende år?

AMALIE: JOSEPHINE Realtystjernen Amalie Szigethy (24) fødte en lille pige den 21. juli 2016. Amalie har valgt navnet Josephine Charlotte til datteren. Barnets far er Mikkel Selskov, som ingen kontakt har til mor og barn.


CHRISTIAN STADIL: HARPER Hummels direktør Christian Stadil (44) og hans hustru Alice Brunsø (30) fik den 18. juli deres 3. barn i løbet af 3 år. Denne gang en lille pige, der har fået navnet Harper India Bloom. De har i forvejen 2 drenge, Winston på 3 og Hamilton på 2.

ANJA FONSECA: HANNAH TV’s vejrvært Anja Fonseca (38) fik en datter i december 2015 sammen med kæresten Mikkel Lauritzen (32), og de har valgt navnet Hannah til den lille. Det er deres første fælles barn. Anja har i forvejen Clara på 10 med eksmanden, cykelrytteren John Carlsen.

MARIE EGEDE: ANDREA Marie Egede fra TV-programmet Slemme, Slemme Piger fødte i juli 2016 en lille pige derhjemme, der har fået navnet Andrea. Hun har i forvejen en søn på 3 år, der hedder Villy.


KOMTESSE JOSEPHINE AF ROSENBORG: OSCAR Komtesse Josephine af Rosenborg (43) fik en søn den 6. august 2016, der skal hedde Oscar Christian. Faderen er hendes nye kæreste, Kenneth Schmidt. Josephine har i forvejen Julius på 14 og Clara på 11 fra sit tidligere ægteskab.

ALEX AMBROSE: LEO Sangeren Alex Ambrose og kæresten Charlotte har fået deres 2. fælles barn, lille Leo James. De har i forvejen datteren Sia på 3 år.

ANNEMETTE VOSS: LUCA Annemette Voss fra Den Store Bagedyst fødte sit 3. barn i maj 2016. Det blev en dreng, som har fået navnet Luca Alf. Faderen er kæresten Micky Fridthjof, og det er deres første fælles barn. Annemette har Hugo-Sander og Ferdinand med eksmanden, skuespilleren Thomas Voss.BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR FRA SUNDHEDSPLEJERSKEN

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder, og hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Hvorfor er min datter bange for alt? Hvornår forsvinder storkebid? Er det OK, at drenge er interesserede i deres “diller”? Sundhedsplejerske Karin Holm giver dig svaret.


MIN DATTER ER BANGE FOR NÆSTEN ALT Jeg har en pige på snart 2½ år, som er bange for næsten alt, især lyde fra motorer. Hun vågner grædende 2-3 gange hver nat og siger, at hun er bange. Jeg ved ikke, om jeg skal lade hende sove hos os, for det er det, hun vil. Men man kan se, at hun er utrolig bange, og hun ryster nogen gange. Jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op, eller hvorfor hun er så bange. Vi (mig og min mand) skændes utrolig sjældent, og når det sker, så er det aldrig foran hende. Jeg kan ikke finde ud af, hvad der gør, at hun bliver så bange. Hvad kan grunden være, og hvad skal jeg gøre? Mange tak for muligheden for at stille spørgsmål. SVAR

Hvad der gør jeres datter utryg, ved jeg ikke. Men børn er forskellige, og nogle børn er mere forsigtige og frygtsomme end andre børn.

Måske kan det forebygge noget af hendes mareridt. I hvert fald er det en god måde at få indblik i hendes tanker og forestillingsverden, så det kan være lettere at forstå hende fremover. Hun vil modnes og vokse med alderen, og dermed vil hendes mareridt sikkert også mindskes.

HVORNÅR FORSVINDER STORKEBID? Min datter fik ved fødslen en del storkebid over øjnene, imellem øjnene og i nakken, fordi hun kiggede på mit højre lår på vej ud. Hun er nu 2 år og 8 måneder, og min sundhedsplejerske sagde, den gang hun kom, at ingen børn i børnehaveklasse har storkbid længere.

Men hvornår forsvinder de? Storkebidene er blevet mindre tydelige med tiden, men de kan stadig ses.

Børn er forskellige, og nogle børn er mere forsigtige og frygtsomme end andre børn.

I skal ikke tage hende over i sengen om natten. Det kan få hende til at holde fast i sin frygt for at sove alene og ikke føle sig tryg i sin egen seng, som det er vigtigt, hun er. Det kan eventuelt også bekræfte hende i sine fantasier og utryghed ved at sove alene. Tag hende i stedet op på skødet. Berolig hende og ae hende, til hun atter er rolig og kan puttes i sin egen seng med sin yndlingsdukke eller tøjdyr. Børn drømmer ligesom vi voksne ting fra dagens gøremål, de såkaldte dagsrester, altså ting de har oplevet om dagen, men som måske ikke har fået færdigbearbejdet. Prøv at snakke med vuggestue/børnehave om, hvordan hendes hverdag er. Hvad oplever hun der? Snak også med pigen, når I mødes om aftenen, om hvad hun har oplevet i løbet af dagen.

Er der nogle børn, hvor det aldrig forsvinder? For jeg frygter, min datter vil blive mobbet med det. SVAR

Det er forskelligt, hvornår stokebid forsvinder. Nogle forsvinder efter 2-3 år, mens andre først forsvinder senere. Men lyt til din sundhedsplejerske - de skal nok være væk, inden hun skal i skole.

Du skriver, at de er bleget med tiden. Det er den vej, det skal gå med mærkerne, før de til sidst er helt væk. Det kan forekomme, efter at storkebidene tilsyndeladende ikke længere kan ses, at de alligevel pludselig kan anes. Det kan ske i forbindelse med, at hun er vred, har anstrengt sig eller grædt meget. Vi andre kan blive røde i hovedet ved vrede o.l. Hun kan i stedet få sine mærker til at ses. Det er dog kun en overgang. Du må væbne dig med tålmodighed. Der er mere end 3 år, til din datter skal i børnehaveklasse.


Jeg aner en skyldfølelse hos dig. Du skriver, storkebidene er kommet, fordi hun lå forkert på vej ud af dig. Nej, det havde givet mærker som blodudtrædning/petechier, som var forsvundet efter nogle dage eller uger. Var hun født “perfekt”, havde storkebidene også været der. Det er en hudforandring, som er kommet før fødslen. De skyldes hverken dig, din fødsel eller hvordan hun lå, mens du fødte hende. Jo mindre du fokuserer på din datters mærker, jo mindre genert bliver hun i forhold til omgivelserne. Lær hende at være elsket og robust mod den verden, hun er del af. Det er sjældent, vi mennesker er helt perfekte. Jeg tror, din datter er smuk med og uden hendes storkebid.

vil bare gerne håndtere det på den bedst mulige måde. På forhånd tak. SVAR

Hold fast i, at det er normalt, det din søn gør. Det er ikke ualmindeligt, at børn sidder og gnider sig på rumpen. Han er i gang med at udforske sin krop. Du må imidlertid arbejde med dine egne grænser. Hvorfor provokerer det dig i så høj grad, at du helst vil have din søn til at gå ind på sit værelse, når han rør ved sin lille “mand”? Det tyder på, at du inderst ind ikke accepterer det, men tillader det i din angst for at skade ham. Du tror, du kan undgå at konfronteres med, hvad din søn foretager sig, hvis ikke du ser på.

Jeg ved som jordemoder, at selv om barnet Han har opdaget, at det giver en stor ved sin fødsel har en tydelig skavank, lystfølelse, når han røre ved “dilleren”. f.eks. en læbespalte, kan forældrene Derfor synes jeg alligevel ikke, han og andre bagefter fortælle mig, at skal have lov at gøre det i tide og den så de slet ikke som det første, utide. Det virker nemlig lidt som hvis ikke de blev gjort opmærkom, han bruger den til at prosom på det. Nej, det de først så, Det er ikke ualmindeligt, vokere dig, da han godt ved, du var barnets smukke øjne eller at børn sidder og gnider sig inderst inde ikke bryder dig om fine mund. på rumpen. Han er i gang det, han foretager sig. Det er derfor, du skal se på. Ligeså med din datter. Er hun en med at udforske sin glad pige med stor selvtillid, som krop. Prøv at lægge mærke til, om der møder folk med latter i øjnene, vil er et mønster. Er det bestemte tidhun blive set, som det hun er, og ikke spunkter på dagen, hvor han er mere som en pige med nogle mærker i hoveaktiv? Udløses hans lyst af noget bestemt? det. Bruger han måske “dilleren” til at trøste sig med, når han mangler opmærksomhed? MIN SØN ER MEGET INTERESSE-

RET I SIN “DILLER”

Min søn på 2½ år er blevet meget interesseret i sin “diller”. Jeg ved, at det er helt normalt, men alligevel er jeg lidt i tvivl om, hvordan jeg skal tackle det uden at give ham dårlig samvittighed. Han kommer selv hen og siger, at han gerne vil røre “dille”. Han tager så bukserne af og piller i en sådan grad, at den bliver stenhård. Der er ingen tvivl om, at han nyder det, men det overskrider mine grænser. Kan jeg tillade mig at sige, at han skal gå ind på sit værelse uden at traumatisere ham? Det lyder muligvis som et mærkeligt spørgsmål, men jeg

Har du prøvet at snakke med ham om, hvorfor han gør det? Du kan også prøve at finde ud af, hvor meget det fylder i hans tanker, hvis du prøver at få ham til at lave noget andet, når han kommer og vil hive sin “mand” frem. Tag ham på skødet og læs og snak ud fra en billedbog eller leg med ham. Samtidig skal du få ham til at føle, han gerne må røre ved sig selv, men du måske nok synes, han er lidt for ivrig, så du synes, I skal foretage jer noget andet først.


SUNDERE BABYHUD

plejer og renser sensitiv hud uden sĂŚbe, allergener, parabener eller kemi


GULDKORN

DAGENS

smil

te ting. Her har vi es ov sj de r ge si rn bø re kæ De sagt af børn. rn ko ld gu å sm af t ke bu samlet en

Jeg sidder og ammer min lille søn. Hans kusine på 2½ kommer ind og spørger, hvad vi laver. Jeg siger: “Lille fætter Mads spiser”. Så udbryder hun, som var det logik for burhøns: “Nååå, lille Mads spiser trøjen”. Ja, en lille dreng, der “lever” af bomuld :o)

7 cm højere Min søster er ca. forleden dag end sin mand. Her ke om, hvorvar de ved at snak barn nr. 3. vidt de skulle have 4½ sagde Den ældste søn på hvert fald prompte, at han i lillebror, før ikke skulle have en j som mor. at far var lige så hø der bliver Gad vide, hvornår familieforøgelse?

Astrid på 2½ år sidder og leger med en lille babydukke. Den sidder i høj stol, og Astrid giver den mad. Mor: “Hvad er det for noget mad, babyen spiser?” (jeg forventer, at svaret er havregrød, sovs og pasta eller lignende). Astrid: “Det er kokosnødder og kildevand”. Dét e kom som lidt af en overraskels for mig :o)

Forleden da tede med g sad jeg og putmin søn p å snart 11 måneder, da min s tedsøn p 5 år kom å hen til os og spurg om lillebr te , or Det er no skulle have mad. gle måne der siden jeg holdt , op med at amme den lille, så jeg fo rs lige, hva d han m tod ikke ente, me forklaring n en kom: “Ja, alts mælk - d å u ved - fr a yveret! ”.


rytmik, musik og sjov PÅ MUSIKSKOLEN LAURA

FRA 0 ÅR

MUSIKSKOLEN LAURA er en privat musikskole, som har eksisteret i 25 år, og vi har undervisning for børn i alle aldre. Vi har efterhånden opbygget et team af rigtig dygtige undervisere på området. Vi er en fortrinsvis rytmisk musikskole, som vægter sammenspil højt. Vi afholder også kurser for forældre, vuggestuer og børnehaver og kommer gerne ud til jer. Ring på telefon 86 18 62 20 og få en snak om, hvad I kunne tænke jer - så prøver vi at løse det. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere om alle vores spændende tilbud. Vi tager elever ind hele året. Mange hilsner musikskoleleder Birgitte Stein

Musik skal være sjovt - musik skal skabe glæde MUSIKSKOLEN FOR

BØRN OG VOKSNE

WWW.MUSIKSKOLENLAURA.DK


DEBAT

SANDHEDEN OM

BARN

NUMMER Det kan være en stor beslutning at få barn nummer 3. Bliver det hårdt? Har vi råd? Har vi plads? Hvad med de andre børn? 10 mødre fortæller dig sandheden.

Vi overvejer kraftigt barn nummer 3 herhjemme, men vil gerne høre om andres erfaring. Vælter barn nummer 3 læsset? Jeg tænker ikke mht. økonomi, men overskud som familie. Jeg er dog ikke i tvivl om, at man ikke fortryder de børn, man får :-) Men hvordan får I hverdagen til at hænge sammen? Og hvad betyder det i forhold til søskenderelationen at være et ulige antal?


NR. 3 ER FANTASTISK Hos os er 3. barn hhv. 6 og 8 år yngre end de ældste, og er desuden et “nyt” køn. Rent praktisk synes jeg (min mand er rørende enig), at 3’eren er en ordentlig mundfuld. Vi har TRAVLT. Der er altså meget at se til. Måske er det særlig tydeligt med en så stor aldersforskel som hos os? Hente, bringe, madpakker, vasketøj, bleskift, sportsstævner, legekammerater, forældremøder. Det er vildt. Til gengæld bliver det opvejet af, at hun er så dejlig, og at vi denne gang er 4, der er blevet forelskede! Vores ældste har 1½ år mellem sig, og det føltes nærmest som om, de kom ud i et. De er meget synkrone og har altid været mere eller mindre i “takt”. 3. barnet er jo helt sin egen, og vi ved, at der ikke kommer flere. Måske derfor nyder vi det på en anden måde. Samtidig er vi naturligt blevet mere tilbagelænede forældre. Hun er helt i utakt med det hele - hele set-up’et for en familie med to halvstore drenge - men hun glider faktisk meget godt med. Og i og med, hun er så “langt” fra de store drenge (som jo har hinanden), er der ingen jalousi eller magtkampe med hende. Det er drengene - sammen - og så hende. Det mest besværgelige er, at der er situationer, som vi tidligere ville have deltaget i alle 4, hvor vi nu må dele os. Én voksen med drengene og én med lillesøster (f.eks. i biografen). Men det er ærligt talt meget få tilfælde. Drengene har til gengæld fået en kæmpe stor kærlighed og ømhed, som jeg slet ikke havde forestillet mig betydningen af inden. Og det er helt utroligt fantastisk at opleve. M

JUST DO IT! Her er lillesøster kun 3 måneder, men indtil nu har det været fantastisk med en 3’er. Søstrene er 3 og 6 år, og de er vilde med hende. Selvfølgelig er der meget at se

til, specielt når man er alene med alle 3, og der er jo ikke blevet mindre vasketøj m.m. Vi er forberedte på en hård tid, når barslen er ovre, men storesøster vil være 7 år på det tidspunkt, og kan derfor selv cykle i skole, til veninder m.v., og hun er efterhånden en god hjælp (borddækning, se efter de små, hvis jeg er i bad og lignende), så det gør det hele lidt lettere. Jeg tror, det afhænger af de øvrige søskendes alder, hvor hårdt det er. Jeg synes på mamge måder, at det er nemmere nu, end dengang nummer 2 var helt lille. De store har jo også hinanden. Så mit råd er: Just do it, hvis lysten er der. CHRISTINA

HVOR DER ER VILJE ER DER VEJ Vi har endnu ikke helt fundet ud af, hvordan vi skal få tingene til at fungere, når jeg starter på arbejde igen efter denne barsel med nummer 3, som nu er 4 måneder gammel. Men jeg tænker, at hvor der er vilje, er der vej :-).


Nogle ting er nemmere her 3. gang til trods for, at han kom 6 uger før tid og krævede lidt ekstra af os i starten. Vores 2 store på 4 og 8 er super gode til at hjælpe os og gode til at klare sig selv. F.eks. er det vores den største, som læser godnathistorie, når min mand er ude at rejse. Det, der er sværest, er at få fritidsinteresserne til at fungere, da vi bor på landet, og derfor altid skal køre vores børn. Men vi deler os hvis muligt, og vennerne er søde til lige at tage en af dem med, hvis jeg døjer med at nå det hele. Min mand har ofte sent fri, så jeg står for aktiviteterne om eftermiddagen de fleste gange. Når jeg starter på arbejde igen, bliver det i første omgang på deltid, for ellers tror jeg ikke, vi kan få tingene til at hænge sammen. KARINA

DET ER HÅRDT Jeg synes, det har været hårdt, og man er nu hele tiden nødt til at dele sig for at få det til at fungere. Jeg synes, det hele er blevet noget mere besværligt, og jeg føler

ikke, jeg har det samme overskud længere. ANNO

DET ER SKØNT! Vi har 3 tøser på 13, 10 og snart 5 år, og jeg har ikke kunne mærke en synderlig forskel fra 2 til 3 børn. Jeg valgte bevidst at få nr. 3 lidt som en “efternøler”. De to store elsker deres lillesøster (selvom hun selvfølgelig også kan være irriterende), og vi forældre har haft langt mere overskud til den yngste end til de 2 store. UA

HÅRDT HÅRDT Jeg synes, det er vildt hårdt. Vi skal hele tiden være en ved børnene, ellers går det galt. De to ældste er også blevet mere besværlige, efter vi fik en mere. Men de elsker deres lillebror. Jeg siger nogle gange til mig selv, om det ikke havde været bedre, at vi ikke havde fået nr. 3, men jeg er alligevel super lykkelig, fordi vi fik ham.


NY BOG

Kan købes i alle online boghandler, bestilles i din lokale boghandel eller pü bod.dk fra september 2016


Jeg synes, at det er svært at tilfredsstille alles behov. Jeg synes ofte, det går ud over den midterste. Jeg ville bare generelt gerne have mere tid til dem. Nej, det er ikke let med 3 børn. Men jeg ville dog ikke gøre det om, hvis jeg kunne. MOR

Når jeg skal arbejde igen, regner jeg med, det bliver på deltid, så vi ikke skal stresse rundt, men det er så den måde, jeg vælge at prioritere på. Jeg er blevet meget mere afslappet, efter vi fik nr. 3. Skidt pyt, hvis der står en kæmpe opvask, når der kommer nogen. Vi nåede den altså ikke lige :-) Jeg kunne sagtens tage en nr. 4 også, men min mand er ikke helt enig, så vi stopper nok her ;-)

FAMILIER ER VIDT FORSKELLIGE

MICHELA

Det er kun jer, der ved, om nummer 3 vil vælte læsset. Hvordan ser jeres dagligdag ud nu? Har I et stærkt parforhold? Osv.

VI HAR 5

Her fik vi 5 børn i løbet af knap 5 år, og det væltede ikke noget. Vi vil begge gerne det med børnene, og vi har en hverdag, hvor det nemt kan lade sig gøre. Selvfølgelig skal I have nummer 3, hvis I begge ønsker det :-)

Og de er delt i 3, dvs. vi har 2 teenagere, som stort set klarer dig selv, og så har vi 2 tumlinger på 8 og 5 samt baby på 2 måneder. Selvfølgelig er det da hårdt, det er ingen hemmelighed. Men børnene giver bare så meget igen på hver deres måde, og vi ville ikke undvære en eneste af dem.

SOL

HER KØRER DET SUPER Det hele fungerer meget bedre, efter vi fik nr. 3 i forhold til, da vi kun havde 2 børn. De er hhv. 9 år, 4½ år og 4 måneder, så jeg er jo stadig på barsel, men står til gengæld med alt selv, da min mand er chauffør og er ekstremt lidt hjemme i øjeblikket. Nr. 3 er faldet helt naturligt ind i vores rytme, og de store knuselsker ham. Nu har vi så godt nok også fået verdens nemmeste baby, det har jo også noget at sige. Vores ældste cykler selv til skole og fritidsaktiviteter, og begge de to store er en kæmpe hjælp herhjemme - det er en af fordelene ved at have så stor en aldersforskel på børnene, for de stores hjælp ER faktisk en hjælp. De hjælper primært med at tømme opvaskemaskinen og så lidt småting hist og pist som f.eks. at dække bord eller hænge vasketøj op eller lægge deres eget vasketøj sammen. Samtidig vælter de to store ikke huset, hvis de er alene et øjeblik, mens jeg f.eks. er i haven, eller de leger på værelset ovenpå, og jeg er i køkkenet nedenunder det ville ikke fungere med f.eks. en 2-årig.

Baby var ikke planlagt men bestemt ønsket, nu han er her. I må mærke efter i jer selv, om I ønsker et barn mere, eller om det er ønsket om en baby, der sidder i dig. TANJA

DU SKAL DA HAVE NUMMER 3! Hvis det er et brændende ønske, som sidder dybt i dig/jer, så skal I da have nummer 3 ;o) Jeg har 3 børn, og er gravid med nummer 4. Vores yngste var på alle måder hende, som bandt os alle sammen. De 2 ældste er meget forskellige, og den yngste er en god blanding. De elsker deres lillesøster, og det har været fantastisk at få hende. Om det er hårdt, det er jo, som man tager det. Jeg synes ikke, det har været hårdt at få nummer 3. Derfor springer vi også ud i at få endnu et barn. Jeg synes ikke, hverdagen har ændret sig betydeligt, men det handler måske også om, at de to store var gode til at hjælpe og kunne klare en masse ting selv. Mine unger er 3, 7 og 10 år. ULDMOR


Hos ude-leg.dk elsker vi leg. Og vi elsker at være med til at styrke børns udvikling med alt inden for udendørs legetøj.

Se vores store udvalg: KLIK HER


CAKE SMASH Den perfekte første fødselsdag hos fotografen.

Den første fødselsdag er noget helt specielt, og den skal selvfølgelig fejres med manér. En utraditionel fødselsdag kunne være at tage til fotografen til en Cake Smash. Det er en hylende sjov og uforglemmelig måde at fejre den første fødselsdag og samtidig få taget uforglemmelige billeder, man kan grine og smile af igen og igen. Vi var med på sidelinjen, da Olivia fejrede sin 1 års fødselsdag hos Marylou Studio. Der var pyntet op med farverige flag og bagt en kæmpe cupcake, som indbød til at blive spist (og smadret).Jeg nupper lige pynten.

Uhm, den smager faktisk

ret godt.

Hey, det er sjovt det hér!

Jeg tager lige en bid mere.

le hånden ind i kagen?

Gad vide om jeg kan få he


Hov! Hvem har lagt kage

lige der, hvor jeg skal stå? Hmm, hvem mon skal ryd

de op? Det bliver ikke mig!

FAKTA Fotografen sørger for en unik fødseldagscupcake og pynter op med flag. I kan selv være med til at vælge farve osv., så det bliver helt personligt. En Cake Smash session varer ca. 75 minutter. Se mere info og priser på WWW.MARYLOUSTUDIO.DK


BADETID

GIV DIN BABY

EN SUNDERE

HUD

Når man hører ordet “bad”, så falder tankerne oftest på et skummende sæbebad, der efterlader huden duftende af blomstereng, eller på de velkendte allergivenlige alternativer, der stadig er sæbebaserede men strippet for natur eller et plejende aspekt. KRAES babybad er en ny måde at tænke babybad/pleje på.


KRAES BABYBAD PLEJER OG RENSER DIT BARNS SENSITIVE HUD

er født ud fra et ønske om at pleje og rense den sensitive baby/børnehud uden brug af hverken sæbe, allergener, parabener eller nogen form for syntetisk kemi. KRAES BABYBADHeldigvis er de fleste klar over, at den sensitive babyhud ikke tåler parfume og heller ikke reagerer positivt på sæbe. Så hvilken mening giver det at rense/pleje med andet end vand og en smule olie? Der er absolut ingen grund til at anvende andet end vand og en smule olie, hvis man føler, at dette er nok til at pleje og rense sin babys hud. Hvis man dog er uheldig og har fået et barn blandt de ca. 30%, som lider under eksempelvis

hudtørhed, nældefeber, børneeksem eller andre hudirritationer, så er det ofte ikke nok med vand og olie. Samtidig har mange et ønske om at rense babyhuden, men da sæbe stripper huden for naturlige olier, vælger de fleste klogeligt at undlade sæbebaserede produkter, hvorfor vand så må være godt nok. er født ud fra et ønske om at pleje og rense den sensitive baby/børnehud uden brug af hverken sæbe, allergener, parabener (konservering) eller nogen form for syntetisk kemi. KRAES BABYBAD

100% FRI FOR: • Allergener • Parfumer • Syntetisk kemi • Parabener • Sæber


HISTORIEN OM KRAES BABYBAD “Fra fødslen døjede vores datter med tørre hudområder på kroppen, børneeksem på albuerne, og i perioder en slem nældefeber”, fortæller Mette Langberg, indehaver af KRAES babybad. “Når et angreb satte ind, udviklede nældefeberen sig på få timer fra let rødmen til store plamager på det meste af kroppen. Herefter vidste vi, at det ville blive en hård nat for den lille”, fortæller Mette Langberg og fortsætter: “Lægens råd hed binyrebarkhormon, men vi var ikke meget for at indsmøre store dele af hendes lille krop i hormonsalve mindst en gang om ugen. Kunne vi dog ikke finde et naturligt alternativ?”. Bemærkelsesmæssigt mange småbørn har problemer med huden, hvilket de dog for det meste vokser fra.

Det er en selvfølge, at man lader sit barn teste for allergier for at finde kimen, men i mange tilfælde vil hudproblemer ikke kunne tilskrives en enkeltstående årsag. “I mellemtiden prøver vi alt, mens vi vrider vores hjerner for at finde en løsning. Barnet lider jo stadig. Vi begyndte at lave research om den kemi, som vores børn i dag ofte er udsat for f.eks via kosten, i miljøet og i hudplejeprodukter. Fandtes der et alternativ til udtørrende sæbe? Hvordan kunne vi lindre den irriterede hud? Og ikke mindst, hvordan ville vi bedst kunne forebygge tilbagefald?”. Under researchen stødte Mette Langberg på et råd mod kløe: Havre. Historisk set er havre beskrevet som et anerkendt middel mod kløe. Men ikke nok med det - havren skulle også have egenskaber til at rense, fugte og beskytte huden.


HAVRENS EGENSKABER Den kemiske sammensætning af havre kan være nyttig til behandling af en lang række hudgener: • Tør hud • Eksem • Udslæt • Bleudslæt • Solskoldning • Nældefeber • Reaktion på insektbid • Skoldkopper • Brændenælde-reaktion

“Med en vis skepsis begyndte vi at tilsætte havre til badevandet, og straks kunne vi se en lindrende effekt. Det første, vi lagde mærke til, var, at huden føltes blødere og fugtigere efter et bad, og at kløen tydeligvis blev reduceret”. “Over det næste år forsøgte vi os med at tilsætte andre naturlige ingredienser for at finde den optimale formula til at lindre, fugte, rense samt forebygge”. “I dag er vores datter 4 år gammel, og til trods for, at vi har lokaliseret og fjernet nogle af de dagligdagsallergener, som hun reagerer på, har vi stadig en pige med sensitiv hud. Modsat tidligere har vi nu et redskab til at lindre en reaktion, så hun ikke skal ligge en hel nat med kløe, når et angreb rammer”. Datterens hudproblemer blev startskudet på udviklingen af KRAES babybad - et naturligt og plejende alternativ til sæbe uden allergener. “Det er yderst berrigende, når vi får tilbagemeldinger fra andre forældre, som oplever den samme lindrende effekt, som vores datter i dag nyder godt af”, slutter Mette Langberg med et stort smil.

LÆS MERE Læs mere om de lækre produkter fra KRAES babybad og se hvad andre forældre siger om produkterne: WWW.BABYKRAES.DK


BØRNEMØBLER

FRA M-KIDS SÆTTER SIKKERHEDEN I FOKUS

BØRNEMØBLER

HELT SIKKERT

I BØRNEHØJDE Højstol, seng og puslebord fra M-KIDS er designet med sikkerhed, funktionalitet og kvalitet i fokus. Eller sagt på en anden måde: Helt sikkert i børnehøjde.


designer, producerer og sælge børnemøbler med sikkerhed, funktionalitet og kvalitet i fokus, og alle produkter opfylder gældende europæiske sikkerhedsstandarder. M-KIDS


PRIS:

1.499

EVOLVE Baby Seat

PRIS:

499


NYTÆNKENDE BØRNESTOL OG SKAMMEL I ÉT En nyudviklet dansk børnestol er højstol og skammel i ét. Her kan børnene både sidde godt ved spisebordet og stå op og være med til at lave mad helt uden at kunne falde ned. Hvorfor både have en højstol og en skammel i hjemmet, når man kan nøjes med ét møbel? Og hvorfor sætte sit barn op på en usikker skammel uden støtte, så det risikerer at falde ned? Det er tanken bag den innovative stol EVOLVE fra det nordjyske firma m-kids. “Ideen med EVOLVE-stolen er, at man både kan sidde i den og bruge den som skammel. Stolen passer til alle børn, der kan sidde selv (fra de er ca. 6 måneder), og lige så snart de kan stå op ad ting, kan de bruge stolen som skammel. Ideen er nemlig, at de trygt kan stå inde i EVOLVE-stolen uden fare for at falde ned”, fortæller Majbritt Schiønning, der selv har udviklet stolen, som

overholder alle gældende europæiske sikkerhedsstandarder. EVOLVE-stolen er designet sådan, at når børnene står op i stolen, er de støttet af en høj kant. Dermed risikerer de ikke at falde ned. Det gør den anvendelig, når selv små børn vil være med ved køkkenbordet. Og her kan mor og far trygt stille barnet uden at skulle bekymre sig hvert øjeblik over, om barnet kan falde ned - selv hvis den lille guldklump står uroligt og måske usikkert. “Jeg savnede virkelig et godt møbel, hvor min datter kunne stå op trygt uden at risikere at falde ned. Og hvorfor ikke lave ét møbel, der både fungerer som stol og skammel på samme tid? Det fik mig til tegnebordet”, forklarer Majbritt Schiønning.

LÆS MERE Læs mere og få inspiration til, hvordan EVOLVE- stolen kan være med til at udvikle dit barns motoriske og sensoriske evner.


FLEKSIBEL SENG SOM KAN ÆNDRES I TAKT MED AT DIT BARN VOKSER

vokser. Du køber én seng og skal ikke tilkøbe ekstra for at få alle fordelene. COZY er således en økonomisk og miljørigtig løsning med lang levetid.

Tankerne bag COZY er, at sikkerhed, funktionalitet og kvalitet skal gå op i en højere enhed. COZY er en fleksibel seng, som kan ændres i takt med, at dit barn

COZY er et 5-i-1 møbel, der tilpasser sig dit barns udvikling: Først som en vugge til baby og en gyngestol for forældre. Som dit barn vokser, kan endegavlene drejes 180°, så det bliver en almindelig babyseng. Når dit barn ikke længere kan være i den lille seng, fjernes skillerummet, hvilket skaber en tremmeseng

KAN BRUGES FRA NYFØDT TIL 6 ÅR OG EFTERFØLGENDE SOM SOFA


med en længde på 140 cm. Sengebunden kan justeres i to højder. Når dit barn selv kan kravle ud af sengen, ændres indstillingerne let til en juniorseng med sengehest. Og endelig kan sengen laves til en lille sofa. COZY-sengen har desuden en smart elevationsfunktion, som gør det muligt at hæve hovedgærdet i 5 forskellige niveauer helt uden brug af værktøj.

COZY er designet ud fra vores egen hverdag som børnefamilie. MAJBRITT SCHIØNNING

PRIS FRA:

4.999

LÆS MERE Læs mere om COZY-sengen og dens smarte funktioner og se de forskellige indstillingsmuligheder.


3-I-1 MØBEL: PUSLEBORD, JUNIORSKRIVEBORD OG LEGETØJSKASSE


SMART 3-I-1 PUSLEBORD Det smarte multifunktionelle puslebord er nemt at forvandle til et juniorskrivebord, når dit barn er ovre blealderen. • Justerbar pusleplade for optimal kontakt med din baby helt uden brug af værktøj. • Praktisk opbevaringsplads. Skuffe med soft close system og stor rummelig kasse på hjul. • Høje kanter for optimal sikkerhed. • Skuffefront fås i hvid, valnød og eg.

PRIS:

3.999

LÆS MERE Læs mere om det smarte 3-i-1 puslebord og dets praktiske anvendelsesmuligheder.


GAVE

FÅ EN SKØN BABYPAKKE Lige nu kan du få en skøn babypakke for 0 kroner. Du får den praktiske opslagsbog Babykalenderen, en farverig NU KAN DU FÅ blomst fra Lamaze, samt bogen “Den lille bog om EN DEJLIG BABYPAKKE MED 3 GODE højtlæsning”. Babypakken har en samlet værdi af TING - OG DU SKAL 330 kroner, men du får den for 0 kroner (du skal KUN BETALE kun betale 39 kroner i porto).

39 KR.


FARVERIG BLOMST FRA LAMAZE I babypakken medfølger også en farverig blomst fra Lamaze. Blomstens blade knitrer, når man rører ved dem, og stimulerer dit barns sanser. Blomsten kan vaskes i vaskemaskinen, hvis den skulle blive beskidt. BABYKALENDEREN Praktisk opslagsbog, der giver dig al den viden og inspiration, du har brug for det første år med dit barn. Uge-for-uge får du alt, hvad du har behov for af viden og inspiration. Alt om udvikling, ernæring, indkøb, lægeundersøgelser, lege, stimulering, forandringerne i familielivet og meget mere, samlet efter hvornår det har betydning for dig og dit barn. Du skal ikke søge efter information, og du overser ikke noget - bare du vender et blad hver uge. Det er virkelig nemt og praktisk, og det giver en masse ro. Til hvert ugeopslag er der en kalenderside med en 24-timers kalender, hvor du f.eks. kan holde styr på, hvornår din baby har ammet, sovet, grædt, gylpet osv. Det er en kæmpe hjælp til at finde babyens rytme til gavn for hele familien.

DEN LILLE BOG OM HØJTLÆSNING Højtlæsning styrker dit barns udvikling både sprogligt og følelsesmæssigt, så det er aldrig for tidligt at gå i gang. Den lille bog om højtlæsning er en superinspirerende bog til dig, der søger guidelines og tips til, hvordan I kommer godt i gang med højtlæsningen derhjemme. Tit kan det at sidde sammen om en bog vise sig at være en fin indgang til en snak om det, dit barn er optaget af. Men hvad skal man læse? Og hvad nu, hvis ens barn hellere vil lege med biler? Alt det og meget mere finder du svar på i Den lille bog om højtlæsning.

Babykalenderen hjælper dig også i gang med at skrive dagbog og til at få skrevet små og store oplevelser ned fra din dagligdag med din baby. For mange af os er det svært at skrive dagbog i en notesbog med helt blanke sider. Her bliver du hjulpet i gang.

BESTIL NU

Du kan også sætte fotos, breve og tegninger m.m. ind. Alt sammen ting, der vil bidrage til at gøre bøgerne til helt unikke erindringsalbum - en barnets bog.

â BESTIL DIN BABYPAKKE HER

Bestil din babypakke nu. Du skal kun betale 39 kroner i porto.


BABYUDSTYR

SUPER KOMFORT

TIL DIN BABY har et bredt udvalg af smarte babyprodukter udviklet i samarbejde med sundhedspersonale, lige fra liggeunderlag til indsatse til autostolen, der giver dit barn ekstra god komfort. BABYMOOV

BABYMOOV ERGONOMISK BABYPUDE

Ergonomisk babypude, der kan afhjælpe fladt baghoved, da den er formet som en rund skal, hvorpå barnets hoved ligger.

299,95


SMARTE PRODUKTER GØR LIVET LIDT LETTERE FOR BØRNEFAMILIER


BABYMOOV COSYCOVER

Vikle, der beroliger og giver baby tryghed. Svøbet bevirker, at baby ikke vågner med et spjæt, da armenene er placeret langs barnets side eller foran på maven - ligesom i mors mave. Fra 0-3 måneder.

349,95

BABYMOOV COSYBAG

Cosybag er formet, så det er nemt at svøbe barnet. Fra 3-6 måneder.

399,95


BABYMOOV COSYMAT

Kilepude, der er genial i sengen, hvis baby er forkølet, har ondt i ørerne, tilstoppet næse eller luftvejsinfektioner. Kilen har en vinkel på 15 grader, og den kan nemt anbringes i tremmesengen f.eks. under lagenet.

349,95

BABYMOOV COSYDREAM

Soveunderlag udviklet af professionelt sundhedspersonale til at sikre babys søvn. Denne liggeposition er optimal til at støtte ryggen, løfte benene og beskytte kraniet mod skævheder.

449,95


BABYMOOV ERGONEST

Kilepude, der kan hjælpe til rolige nætter, når baby er forkølet eller har øreproblemer. Den skrå stilling anbefales af læger til at fremme vejrtrækningen gennem mund og næse.

999,95

BABYMOOV COSYPAD

Cosypad støtter barnet i sideleje, og barnet drejer sig ikke så nemt til hverken ryg eller mave. Benyttes, når baby har udviklet et skævt kranie eller fladt baghoved. Kan også anvendes til at træne nakke og ryg, samt løfte ben ved maveproblemer.

399,95


BABYMOOV BIBED

Madras til nyfødte, der sikrer baby den bedste søvn på ryggen. Baby føler sig mere tryg i en position, hvor baby bliver let svøbt om maven og får en bedre søvn uden moro-reflex (pludselige opvågninger). Ligeledes er underlaget formet, så der sker en naturlig forebyggelse af fladt baghoved og skævt kranie.

1.399,95


BABYMOOV COSYSEAT

Undersøgelser viser, at 47% af alle nyfødte får ændringer i kraniet. Dette kan blandt andet skyldes, at autostolen er et hårdt underlag for barnets baghoved. Cosyseat er formet, så det giver optimal støtte for babys baghoved, samtidig med at det bløde og åndbare materiale gør underlaget behageligt at ligge/sidde på for baby. Indsatsen til autostolen kan justeres efter barnets højde. De forhøjede kanter sikrer optimal støtte.

299,95


BABYMOOV COSYCUSHION

Åndbar autoindsats eller liggeunderlag til klapvognsindsats. Nem at tage ud og vaske igen og igen. De høje kanter støtter barnet, hvis det falder i søvn i klapvognen.

499,95

BABYMOOV ERGO-

NOMISK BABYPUDE PLUS Den nye Lovenest Plus er lidt større end den gamle model, så den kan bruges af ældre babyer. Det gør den især optimal, når man skal aflaste begyndende skævheder og flade baghoveder.

449,95

BABYMOOV

COSYMORPHO Det ergonomiske underlag er specielt designet til både at passe barnevogne, vippestole og boxetter samt enkelte autostole, og kan dermed tage belastningen af baghovedet uanset hvor babyen opholder sig.

399,95

LÆS MERE Læs mere om alle de smarte babyprodukter, der øger dit barns komfort, her: WWW.BABYENGROS.DK


UNDERVISNING

RYTMIK, MUSIK OG

SJOV er for alle børn, der har lyst til at spille, synge, lave teater og musical. Her kan børn i alle aldre gå til rytmik og musik.

MUSIKSKOLEN LAURA

SKAL DIT BARN GÅ TIL RYTMIK ELLER MUSIK SÅ ER DET NU DU SKAL TILMELDE DIG
RYTMIK (2 ÅR)

RYTMIK (3 ÅR)

Her stimuleres dit barn motorisk, sprogligt, socialt og musikalsk, og du møder andre forældre med børn i samme alder.

Børn på 3 år har efterhånden knækket koden. De har fundet sammenhængen mellem sprog og bevægelse - eller er i hvert fald godt i gang med det. Så når man er 3 år, kan man alt, og man ved alt!

Børn på 2 år har gang i en rivende sproglig udvikling. Der kommer hele tiden nye ord til, og når de er opdaget, skal de udforskes og bruges i alle mulige sammenhænge. Med hele det store ordunivers kommer dog også nogle frustrationer, når man stadig ikke helt kan gøre sig forståelig, og mange 2-årige nyder at få et pusterum i rytmiktimerne. På 2-årsholdet udnyttes, at børnene gerne vil kommunikere, og sproget understøttes med nye sange og instrumenter. Også både grov- og finmotorik udfordres, og børnenes naturlige musikalitet bliver mere og mere tydelig. Der er mange måder at være med til rytmik på. Nogle børn blomstrer ved individuelt fokus, mens andre bliver meget generte. Nogle kan slet ikke lide at gøre det samme som de andre. Det bedste, man som forældre kan gøre, er at støtte barnet i hans eller hendes måde at deltage på og selv være aktivt med.

På rytmikholdet kommer det tit til udtryk i mange gode forslag til, hvad timerne skal indeholde. Der findes en god balance mellem at give børnene plads til at byde ind og at styre timen, så man både oplever social og musikalsk udvikling gennem året. Børnenes motoriske kunnen gør, at man kan bruge mere udfordrende instrumenter og begynde at forvente lidt mere af udførelsen, og det 3-årige barn elsker at blive bekræftet i, at det mestrer noget, der er lidt svært. Rigtig mange 3-årige bliver meget påvirkede af skiftet fra dagpleje eller vuggestue til børnehave. Det kan derfor svinge utrolig meget, hvordan en rytmiktime kaperes. Nogle gange vil det være det bedste i verden at komme hen og synge og spille, og andre gange har træthed eller overvældelse af indtryk fra dagen taget al samarbejdsvilje. Husk, at alle de andre forældre også har et 3-årigt barn, så ingen bliver sure, når der opleves kriser i og omkring timerne.


RYTMIK (4-5 ÅR) Børn på 4 år oplever en enorm mental udvikling. Langtidshukommelsen begynder at etablere sig, og det kommer til udtryk i for eksempel stor videbegærlighed, fantasi og lyst til at drille og vende rundt på alt det kendte. Også selvforståelsen får et ryk, og børnene danner kliker på kryds og tværs for at spejle deres identitet. Til 4-års rytmik er det okay at være børnene mod de voksne eller pigerne mod drengene i nogle sanglege, men alle er også stadig med sammen eller enkeltvis. Børnene kan efterhånden så meget, at det kan være en lettelse at få udstukket nogle regler, og det udnyttes for eksempel til at få flere nuancer i musikken.

Der er en god blanding af noget, der udfordrer - både musikalsk, socialt, motorisk og sprogligt - og noget, som giver tryghed og ro. Nogle børn på 4 år vil helst være helt selvstændige, mens nogle har brug for deres voksne til at støtte opbyggelsen af sociale bånd.

MUSIK OG SJOV (5-6 ÅR) Et hold for børn, der har lyst til at lege, synge, spille, bruge fantasien og bevæge sig. Barnet skal tromme, synge, danse, lære rim og remser, grine, larme, spille marimba, xylofon, hoppe, lege drager, løver, riddere, prinsesser - eller bare være helt stille og lytte.


LÆS MERE Musikskolen Laura tager elever ind hele året. Ring på telefon 86 18 62 20 eller læs meget mere om musikskolen og alle de forskellige tilbud og hold på: WWW.MUSIKSKOLENLAURA.DK


NY BOG

LÆR AT AFLÆSE

DIT BARN MED BABYMASSAGE Ny bog giver dig en god baggrundsviden for at give massage til din baby, indsigt i hvorfor du laver de enkelte teknikker, samt hvad de er gode for.


Hvis vi skærer helt ind til benet, så handler babymassage om kontakt imellem den, der giver, og den, der modtager.

NY BOG

GIVER DIG GODE RÅD TIL AT GIVE BABYMASSAGETil september udkommer en lynguide til vellykket babymassage med en let gennemgang af teorien bag babymassage og zoneterapi til husbehov.

pliceret med besværlige teknikker, eller det kan gøres enkelt og simpelt. Jeg har valgt det sidste, for min erfaring er, at jo mere simpelt og enkelt det er, jo mere fortrolig bliver du med at give babymassage, hvilket betyder, at du rent faktisk bruger det”, fortæller Dorte Vilhelmsen, der er forfatter til bogen.

Den nye bog Lær at aflæse dit barn med babymassage viser dig, hvordan du med babymassage kan aflæse dit barns signaler i kroppen, før det sætter sig som ubalancer eller sygdom.

Når du i starten øver dig, kan det være en god idé ved alle teknikkerne, at du først markerer teknikken på dit barns krop, lige for at fortælle dit barn, at nu er det her, vi er. Så vil dit barn være med til mere end ellers.

Bogen er skrevet i et enkelt sprog med mange billeder og illustrationer, hvilket gør, at du hurtigt danner dig et overblik over teknikkerne, og hurtigt kan komme i gang med at hjælpe dit barn.

BABY GRÆDER MÅSKE, SELVOM BABY:

Ved hver teknik er der desuden en QR-kode, du kan scanne, så du kan se den enkelte teknik blive vist i en lille video på din smartphone eller tablet. HVORFOR ER DET EN GOD IDÉ MED BABYMASSAGE? Hvis vi skærer helt ind til benet, så handler babymassage om kontakt imellem den, der giver, og den, der modtager. Når vi giver en anden massage, lærer vi hinanden at kende på et dybere plan end ved blot at tale sammen. Du kan med din frie vilje overhøre kroppens signaler, men så vil din krop øge styrken af smerte eller din træthed, indtil du lytter til din krops signaler.

• Har fået mad • Er blevet skiftet • Lige har sovet PANIK! HVAD ER DER SÅ GALT? “Der må være noget galt”, tænker du som forælder, og hurtigt kan du få overbevist dig selv om, at baby vist også så lidt skidt ud i morges. Baby har helt sikkert ondt i maven. Nej, det er nok hovedpine. Eller ligger baby ikke lidt skævt i sengen? Det er helt sikkert vores slynge, der er skyld i, at baby er ked af det. Kender du det, at mulige forklaringer kører rundt i hovedet på dig, og det til sidst ender med, at du

Ved at give massage kan vi mærke på kroppen, hvordan den har det. Babyer kan ikke med ord fortælle os, når de har ondt, eller når kroppen ikke er, som den skal være. Men før noget når at sætte sig som en spænding, har kroppen allerede på andre måder ”fortalt”, at der er ubalance et sted. Og det er det kropssprog, vi lærer at kende ved at give vores babyer massage.

DENNE BOG ER TIL DIG DER:

Babyer græder, hvis der er noget galt, men kan ikke fortælle, hvor det er galt. Det er så her, vi som forældre går i gang med det helt store detektivarbejde.

• Ønsker at forstå dit barns kropssignaler

Denne babymassagebog vil klæde dig bedre på, så du lærer at “mærke” dit barn og skelne tingene lidt fra hinanden.

• Ønsker at lære dit barn endnu bedre at kende

ENKELT OG SIMPELT

• Ønsker at kende genvejen til vellykket babymassage

“Babymassage kan enten gøres meget teknisk og kom-

• Lige er blevet mor eller far • Ønsker at få en rolig nattesøvn • Ønsker at lære at afstresse dit barn

• Ønsker at kunne hjælpe dit barn i balance

• Ønsker at have flere hyggestunder med dit barn


Det er vigtigt at huske, at en babys tarme er små og tynde, så du skal massere med forsigtighed. Et let, fast tryk er den trykkraft, du skal bruge. Det svarer til, at du trykker på en moden tomat, uden at den går i stykker. Alle “cirkelteknikker” skal udfører i urets retning.

Bogen kan købes i alle online boghandler, bestilles i din lokale boghandel eller på bod.dk fra september 2016.

OM FORFATTEREN

ringer til lægen, som blot konstaterer, at alt er, som det skal være, og at barnet nok bare har været lidt overstimuleret? Mange mødre og fædre kan helt sikkert genkende dette. Vi har som forældre alle været der, og det er helt normalt. BABYMASSAGE PÅ MAVE OG OVERKROP Fælles for alle maveteknikkerne er, at de er effektive til et barn, der har ondt i maven, er forstoppet, ikke vil sove eller er uroligt. Hormonet oxytocin frigives ved berøring af maven. Det er det hormon, der frigives, når fødslen skal gå i gang. Men det har også en anden vigtig virkning, nemlig at få kroppen til at blive mindre stresset. Derfor kan massage af maven netop være godt for dit barn, hvis det f.eks. ikke vil sove, for at forebygge en negativ spiral. Dit barn vil f.eks. ikke sove, selv om det er træt, hvilket stresser både barn og forældre, og en dum stemning er skabt. Dog er det er ikke sådan, at hvis du masserer dit barns mave, så sover det lige om lidt, og alt er i den skønneste orden. Søvnproblemer kan der være mange årsager til, men fordøjelsesproblemer er ofte en af de store grunde.

Dorte Vilhelmsen er 41 år. Hun har arbejdet med børn og zoneterapi siden 2002 og er også uddannet kranio-sakral terapeut m.m. ”Jeg har altid elsket at arbejde med børn og deres familier. Som zoneterapeut er det en stor fornøjelse at kunne hjælpe et barn med ondt i maven, eller der ikke vil sove om natten. Når der er skabt balance i kroppen, sover barnet mere roligt, og det giver familien et større overskud. Det er det, jeg elsker allermest ved mit job. At kunne gøre en forskel for den enkelte familie”. ”Jeg har undervist mødregrupper i babymassage siden 2005 og har altid elsket at komme rundt i de forskellige mødregrupper og se den forandring, der skabes mellem mor og barn, når de lærer værdien i at lære hinanden at kende på et dybere plan via babymassage. At se glæden i mødrenes øjne, når de selv har hjulpet deres baby af med en nakkespænding eller kommer friske og udhvilet til næste undervisning, fordi at nu sover baby. Det er dét, der gør, at jeg hver dag glæder mig til dagens arbejde”. Dorte Vilhelmsen har egen klinik i Hvidovre, hvor hun blandt andet hjælper babyer, børn og gravide. Se mere på WWW.CLINIC-DORTEV.DKBØRNEVÆRELSET

DET BEDSTE T På BABYDUST.DK finder du et stort udvalg af skønne ting til børneværelset: Børnemøbler, sengetøj, lamper, gulvtæpper, plakater, sengerande, spejle og knager, samt ammepuder, pusleting, bestik og service, legetøj, bideringe og accessories.


TIL DIT BARN SENGETØJ

Super lækkert GOTS-certificeret sengetøj fra Sebra med en lys og en mørk side.

349,-

SKØNNE PRODUKTER TIL DET PERFEKTE BØRNEVÆRELSE


NYHED

FJERPENDEL

Den super skønne Eos fjerpendel fra danske VITA Copenhagen. En lampe, som sætter et unikt præg på ethvert børneværelse. Lampen har smukke gåsefjer, som er syet og limet på.

SENGETØJ

Super smukt sengetøj fra Petit by Sofie Schnoor med en flot bundfarve i rosa med sort print af blade. 100% bomuld.

499,-

349,-

BIDERING

Den populære Kawan bidering fra Hevea lavet af 100% naturgummi og helt fri for skadelige stoffer. Kawan har en blød og stimulerende overflade, som er god for din baby at bide i.

129,TØJSTATIV

Smukt og populært tøjstativ fra Kids Concept. Stativet er hvidt med smukke detaljer, som gør det perfekt til det moderne børneværlse.

850,-

STABELKLODSER

Sæt med 16 stilfulde stabelklodser fra Sebra. Et ideelt sæt til at lære dit barn alfabetet.

299,-


SPEJL

Smukt og elegant spejl fra Maseliving med et eventyrligt og elegant design. Spejlet er fremstillet af akryl, og har derfor ingen skarpe hjørner, og går ikke itu.

379,-

TALLERKEN

Super praktisk og smart tallerken med 3 rum og dækkeserviet i ét fra Ezpz. Happy Mat er produceret i blød silikone, som klæber fast til bordet, så barnet ikke kan løfte tallerkenen. Kan bruges til både varme og kolde retter.

249,TIPI

FLAMINGO

Super sødt flamingo trofæ til væggen på børneværelset. Flamingoen har den fineste guldkrone med små bjælder og giver en rigtig eventyrlig stemning.

229,AMMEPUDE

Sød ammepude i høj kvalitet fra Sebra. Ammepuden har flotte og rolige farver, med et print af papirfly og skyer. Fyldet i puden er fremstillet polyester som gør det nemt og behageligt at amme dit barn. Betrækket kan tages af og vaskes. Fås også i lyseblå.

349,-

Sjovt legetelt fra Sebra, der passer perfekt på børneværelset, legehjørnet i et af hjemmets andre rum eller på græsplænen en varm sommerdag. Tipien er dobbeltsidet og har derfor en “drenge” og en “pige” side. Med lille vindue, så man også kan holde udkig efter farlige røvere.

999,-

NYHED

NYHED


VÆGHYLDE

Smuk og enkel væghylde fra Kids Concept. Hylden er fin til små babysko og smukke kjoler eller skjorter. Kan også bruges til de større børn. Stil yndlings figurerne på hylden og hæng de smukke kjoler eller udklædningstøj på knagerne.

329,STUMTJENER

Super fin stumtjener fra Kids Concept. Stumtjeneren er hvid med plads til 8 bøjler. Passer godt ind på det moderne børneværelse eller i entréen til børnenes overtøj.

499,-

TRÆKDYR

Super kær mammut som trækdyr fra Kids Concept. Kan både bruges i leg og pynte fint på børneværelset.

329,-

SENGERAND

Sød og cool sengerand fra Sebra. Den smukke sengerand passer ind på det nye moderne børneværelse, hvor der kræses om detaljerne. Det er en praktisk og fast sengerand, der giver hygge og sikrer, at barnet ikke støder hoved og ben ind i tremmerne. Fås også i lyserød.

599,NYHED

BESTIK

Sødt børnebestik fra Zwilling i rustfrit stål med blank overflade og søde motiver.

279,-


TÆPPE

Smukt vævet gulvtæppe i flotte pastelfarver fra Sebra. Passer fint ind på det moderne børneværelse eller i ét af hjemmets andre rum. 100% bomuld.

599,-

KNAGE

PUSLEPUDE

Den smukke kroneknage fra Maseliving er ikke bare dekorativ men også praktisk og super nem at sætte op. Brug knagen i entréen til jakker og tasker, da den er meget holdbar og sidder godt fast.

139,-

Sød og cool puslepude fra Sebra i flotte og rolige farver med et fint print. En puslepude, som er ideel til de nybagte forældre, der sætter pris på høj kvalitet og lækkert design. Fås også i lyseblå.

349,-

WEEKENDBAG

Lækkert weekendnet fra MarMar med det velkendte leopardprint.

449,ENHJØRNING

Kæmpe stor og blød enhjørning bamse fra Melissa & Doug, som er rigtig glad for et kram og pynter fint på pigeværelset.

899,-


BABYUDSTYR

DEN KOMPLETTE

MADMASKINE Nutribaby kan alt fra at optø, blende og dampkoge mad til at sterilisere sutteflasker og sutter. En kæmpe hjælp i hverdagen til travle familier.

LIVSTIDS GARANTI


NUTRIBABY HAR 4 SMARTE FUNKTIONER 1: Den kan varme sutteflasker samt glas med grød.

2: Den kan sterilisere sutteflasker og sutter. 3: Den kan dampe og optø mad. 4: Den kan blende maden til mos.

Nutribaby madmaskinen er en kæmpe hjælp til travle familier, der vægter lethed, sundhed og hygiejne højt. Maskinen kan bruges, helt fra barnet er nyfødt, men den kan også bruges, når man ikke længere har en baby i huset, til f.eks at lave tapenade eller koge æg. BEVARER VITAMINER OG MINERALER Dampkogningen af maden sikrer, at alle vitaminer og mineraler bevares i maden, hvilket betyder sundere mad, men også bedre smag. Da kogeenheden består af 2 rum, kan man tilberede kød og grøntsager på samme tid. Maskinen kan endda også tilberede frosne grøntsager. Hvis man ønsker maden moset/blendet, hælder man maden over i blenderen sammen med den opsamlede saft fra grøntsagerne og blender til den ønskede konsistens.

GOD PLADS Der kan være op til 3 sutteflasker samt tilbehør i Nutribaby på en gang, når de skal steriliseres, og Nutribaby kan opvarme 2 sutteflasker på én gang. Det er praktisk, når hele mødregruppen er på besøg, at man kan varme mad til flere babyer på en gang. Nutribaby har et smart LCD-display, hvorfra man kan styre de forskellige funktioner. Den har desuden en indbygget alarm, der kan vises på skærmen eller som lyd. Nutribaby slukker automatisk efter brug, og den er helt fri for BPA. Der medfølger en dansk brugsanvisning og quickguide, samt en opskriftsbog med lækre retter til baby. Der findes desuden en app med flere hundrede opskrifter.

Der gives livstidsgaranti samt 14 dages tilfredshedsgaranti. Prøv den i 14 dage, og er du ikke tilfreds, får du pengene tilbage.

LÆS MERE Læs mere om den smarte Nutribaby og dens mange anvendelsesmuligheder her: WWW.BABYENGROS.DK


KUN FOR SJOV

HAR DIT BARN ET

HUNDENAVN? KUN

FOR S

JOV

Menneskets bedste ven hedder ofte Molly, Bella og Mille. De topper listen over populære hundenavne i Danmark. Det viser en opgørelse over 80.000 danske hundenavne. Her kan du se de 10 mest populære navne.


Mange danskere er opfindsomme, når deres nye ven skal navngives, men mange bruger også almindelige pigeog drengenavne. Molly og Bella de mest populære navne for labradorer og golden retrievere, som er de mest udbredte racer i Danmark. Schæferhunde hedder oftest King, Kato eller Rex. 1: MOLLY Molly er et engelsk pigenavn afledt af Maria. Som pigenavn er Mollys popularitet stigende. I 2015 fik 94 babypiger navnet, og i alt 820 danskere har Molly stående på deres dåbsattest. 2: BELLA 41 piger fik navnet Bella i 2015, og i alt 398 bærer navnet, som betyder “smuk” på latin. 3: MILLE Mille lå på plads nr. 29 over de mest populære pigenavne i 2015, hvor 209 små piger fik navnet. Der er i alt 5.574 danskere, der hedder Mille. 4: FREJA Freja er et nordisk pigenavn, der betyder “frue” eller “herskerinde”. Freja er desuden kærlighedens gudinde i den nordiske mytologi. Freja er også yderst populært til menneskehvalpe. Hele 9.418 piger har navnet, og 366 nye kom til i 2015, hvilket gav Freja en placering som nummer 2 på listen over de mest populære pigenavne i 2015.

5: BUSTER Buster er et amerikansk drengenavn. 42 små drenge fik navnet i 2015, og der er 517 i alt med navnet. 6: FIE Fie er et dansk navn afledt af Sofie. 1.935 danskere hedder Fie, og 35 piger født i 2015 fik navnet. 7: MAX Max er et tysk drengenavn afledt af Maximilian. 126 små drengebørn fik navnet i 2015, og der er i alt 3.794 danskere, der hedder Max. 8: CHARLIE Som hundenavn bliver Charlie næsten udelukkende brugt til hanhunde, men i menneskeverdenen kan både drenge og piger hedde Charlie. I 2015 var der således 8 piger og 110 drenge, der fik navnet. I alt er der 45 kvinder og 987 mænd i Danmark med navnet Charlie. 9: LUNA Luna er også populært som pigenavn i Danmark, hvor 179 små piger fik navnet i 2015. I alt 2.480 danskere bærer navnet Luna. 10: BALDER Olddansk drengenavn og gudenavn. Det er uvidst, om navnet i oldtiden er brugt til andre end guden. I den romantiske periode efter 1800 blev navnet hyppigt brugt i Danmark og Tyskland. I 2015 fik 22 drengebørn navnet Balder, og i alt 249 danskere har det gamle navn.


BABYUDSTYR

SKØNNE TING

TIL DIT BARN På BABYNBAGS.DK finder du et stort udvalg af lækkert håndplukket babyudstyr, sjovt og anderledes legetøj til dit barn samt skønne ting til børneværelset.


HÅNDPLUKKET BABYUDSTYR OG LEGETØJ TIL DIT BARN

NATLAMPE

Tranquil Turtle natlampen fra Cloud B beroliger barnet med lys og lyd, når det skal sove. Lampen lyser børneværelset op, som var man under vandet. Lysstyrken kan indstilles, og den kan afspille 2 forskellige lyde. Slukker automatisk efter 23 minutter.

399,-


DRIKKEKOP

Drikkekoppen fra Brother Max er ideel som første drikkekop, og gør det nemt for barnet at gå fra flaske til kop. De ergonomiske greb gør det nemt at drikke af koppen med én eller begge hænder. Den fleksible tud kan lukkes til, så væsken bliver i koppen.

BOWLING

Sødt bowling spil med dyr fra skoven. Sættet består af 6 forskellige dyr samt 2 kugler. Dyrene er 14 cm høje.

187,-

59,-

LØBECYKEL

Glodos løbecyklen træner barnets balance, koordination og motorik. Stellet er fremstillet af formspændt træ og aluminium, og medvirker til, at denne løbecykel fremstår stilfuld og med fokus på detaljer og kvalitet.

899,DUOVOGN

Super elegant Silver Cross Pioneer letvægts barnevogn og klapvogn i ét. Nem at komme rundt med og god til både bykørsel og skovturen.

5.659,-

SPISESKÅLESÆT

Spiseskålssæt fra Brother Max, der er perfekt til opstart på fast føde. Det ergonomiske greb sikrer et godt greb om skålen. Opbevaringsskålen har en særlig indsats, så det enten er en todelt skål eller plads til ét stort måltid.

79,-


BABYSENG

Alma Mini er en lækker babyseng fra Bloom med et moderne design og smarte detaljer. Bunden i babysengen kan hæves og sænkes, så man altid har let adgang til barnet. Anvendes fra nyfødt og op til ca. 2½ år.

3.395,-

PUSLETASKE

Sumo petroleum pusletasken er meget rummelig, og du har alt, hvad du har brug for til en hel dag på farten. Der medfølger antibakteriel puslemåtte, accessory-pung til opbevaring, isoleret flaskeholder med hægte samt kroge, så pusletasken og flaskeholderen kan hænges på barnevognen.

699,-

BADEMÅTTE

Øg sikkerheden i badet med denne søde bademåtte med skridsikre dupper under bunden og sjove dyr på oversiden.

89,-

GYNGEHEST

Gyngehesten fra Moover er designet med fokus på sikkerhed. Hesten er lavet, så barnet sidder trygt i et afskærmet sæde, som forhindrer barnet kommer i kontakt med gulvet, og dermed undgår at komme til skade.

799,TRÆBIL

Automoblox C9 Mini Sportscar samlesæt. Den perfekte sportsvogn med sine røde lavprofildæk og sportsfælge. Bilen har et rigtig lækkert design og en flot rød farve, som kommer til udtryk i både taget om dækkene.

369,-


SKRÅSTOL

Coco skråstol fra Bloom med et lækkert tidløst skandinavisk design og en god siddekomfort. Fremstillet af formspændt bøg. Anvendes fra nyfødt til 12 kg.

1.995,-

TROLLEY

Grøn børnetrolley med hvid aftagelig ko fra Inware. Koen kan også bruges som opbevaring til f.eks. sutter eller andre småting. Med justerbare skulderstropper, da den også kan bruges som rygsæk.

289,-

NATLAMPE

Dreamz To Go Octo fra Cloud B lyser rummet op med stjerner og små fisk, der puster bobler. Den er med til at skabe tryghed. Slukker automatisk efter 45 minutter.

BABYSKEER

Smarte varmefølsomme babyskeer, der skifter farve, hvis maden er for varm. Pakke med 3 stk.

135,-

49,-

REJSESENG

Smart rejseseng og UV-telt i ét fra Ludi. Bruges indendørs som rejseseng og udendørs til at beskytte dit barn mod solens UV-stråler, vind, sand og regn. Takket være det smarte pop-up system er teltet nemt og hurtig at slå ud og sammen igen.

499,-


3 PÅ STRIBE

Funky Factory har lavet deres egen version af spillet 3 på stribe med søde blå kaniner. Det ene sæt er med striber, og det andet er med prikker.

149,-

PUSLESPIL

Puslespillet fra Moover er med til at udvilke dit barns finmotorik. Alle brikker har forskellige former og farver, hvilket er med til at gøre det ekstra interessant.

HØJSTOL

Prisvindende lækker højstol fra Childhome. Kan ændres fra højstol til almindelig stol, så den kan følge barnet, til det er ca. 6 år.

129,-

1.485,-

TOTSEAT

Totseat er meget praktisk, da den passer til alle stole, og er nem at have med. Nem og hurtig montering på stolen, og kan derefter justeres til dit barn samt stolen.

299,-

KØREPOSE

Stilren kørepose fra BabyToLove, som kan bruges til børn fra fødslen og op til 2 år. Vandtæt og foret med blødt fleece.

599,-


LEGETØJ

UDELEG STYRKER DIT BARN

Børn, der er meget ude i naturen har en bedre motorik, de koncentrerer sig også bedre, når det kræves, og vil derfor være bedre til at lære. Naturen stimulerer børns udvikling og kreativitet, fordi der i natur og ved udeleg ofte skal skabes et univers af barnet selv, modsat når barnet spiller computerspil eller ser film.


STYRK DIT BARNS UDVIKLING, KREATIVITET OG INDLÆRING MED

UDELEG

Det er gennem leg, at børnene lærer deres krop at kende og bliver fortrolig med bevægelse. Dit barns motorik styrkes under leg.


Mange forældre er nysgerrige på, hvad udendørs legetøj kan betyde for deres børns trivsel og leg, og det er der god grund til. Udeleg styrker dit barn på så mange måder. Men selvom det er kendt, at leg er fuldstændig nødvendigt for børns udvikling, og leg gør dine børn robuste, kreative, nysgerrige og bedre til at indgå i sociale sammenhænge, så er der alt for mange børn, som får brugt for mange timer med en tablet eller computer. Gælder det også dine børn? Vi ved, at rigtig mange børn, endda op mod 90 procent danske børn, har mulighed for at gå på f.eks. en iPad i hjemmet, og mange af børnene fra 3 års-alderen har deres egen tablet. Danske børnefamilier ligger faktisk forrest sammenlignet med det øvrige Norden, når det gælder adgang til digitale enheder.

Inaktive børn bliver sløve og glemmer simpelthen at lege. At miste lysten til leg betyder, at dit barn mister adgang til kreativitet. Og det er synd, for det er gennem leg, at børnene lærer deres krop at kende og bliver fortrolig med bevægelse. Dit barns motorik styrkes under leg. Leg og læring kombineres i flere børneinstitutioner, fordi leg kan få børn igennem mange ting. Leg skal dog også være uden formål - simpelt bare fordi barnet i sin natur elsker at lege og udforske. Udeleg er den ultimative legeplads, hvad angår udforskning.

UDENDØRS LEGETØJ ER IKKE SÅ TOSSET Vi skal ikke som forældre tro, at der skal arrangeres en masse, før børnene kan lege selv. Med naturen eller udvalgt udendørs legetøj som legetårne, legehuse, sandkasser, gynger, trampoliner og lignende, så er der rig mulighed for, at dit barn kan skabe dets egne lege og univers.

UDELEG I STEDET FOR IPAD Hvis børnene sidder med en tablet længe, kan en hyppig konsekvens være, at børnene bliver inaktive, og er der tale om et voldsomt stort forbrug, kan de små få svært ved at socialisere sig ordentligt i den virkelige verden.

Du kan hjælpe dit barn med at skabe muligheden for kreativ leg. Hos UDE-LEG.DK finder du det rigtige udendørs legetøj til dit barn. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af udendørs legetøj.


BALANCECYKEL

Pewi balancecykel fra den populære producent Ybike. Stellet er udført i aluminium, og hjulene efterlader ingen mærker på gulvet.

329,-

LEGEHUS

Hyggeligt og sødt Axi legehus model Alice, der har alle de klassiske elementer, som forbindes med et legehus. Fremstillet af miljøvenlige materialer.

MINIGOLF

3.750,-

Sjov 3-hullers minigolfbane til haven.

412,50

EL-MOTORCYKEL

Sjov politi el-motorcykel til de mindste. Leveres komplet med lader. Sort, blå eller pink.

375,-

SANDKASSE

Crabbie Sand Table fra Step2 er en sjov sandkasse med krabbedesign. På ben, så det har en god legehøjde for de mindre børn.

595,-


FODBOLDMÅL

Smart pop-op mål, som er klar til kamp på få sekunder. Her samlet i et sæt af to i smart bæretaske.

299,-

LEGEHUS

Legehus med terrasse og rutsjebane fra hollandske EXIT. Fremstillet af tørret cedertræ, som er naturligt resistent over for vind og vejr.

4.799,-

LØBECYKEL

Kvalitets løbecykel i træ med rigtige lufthjul, ligesom på almindelige cykler.

485,-

HOPPEBORG

Farverig hoppeborg med klovnetema. Nem at opstille. Pumpe og andet tilbehør medfølger.

1.895,-

SANDKASSE

Firkantet sandkasse fra Paradiso Toys med farverige sæder i hjørnerne. Overtræk medfølger.

385,-


EL BØRNE ATV

Sjov ATV til de mindre børn. Bilen kører omkring 2½ km i timen, og den er nem for børnene at betjene.

520,-

RUTSJEBANE

Stor foldbar kvalitetsrutsjebane fra Step2. Høje kanter og gode greb giver bedre sikkerhed.

845,-

MULTI-GYNGESTATIV

Super smart Family Fun sæt fra Axi. Lav dit gyngestativ om til et fodboldmål, tennisnet eller et volleyboldnet.

2.225,-

GÅ/SKUBBEVOGN

Børnene vil elske denne friske gå/ skubbevogn fra Step2. Den er udstyret med et skubbehåndtag, som giver forældrene en mulighed for at køre bilen, samt et klart tag, så man kan se barnet, mens man skubber.

750,-


BABYUDSTYR

NEM OG HURTIG

OPVARMNING

Med de smarte flaskevarmere og sterilisatorer fra Babymoov kan du nemt og hurtigt gøre klar til at give din baby mad, uanset om du er hjemme eller ude. Med markedets største udvalg og livstidsgaranti er Babymoov et nemt valg.


FLASKEVARMER UDEN LEDNING

Super smart mobil flaskevarmer, der er lavet efter samme princip, som bjergbestigere bruger til opvarmning af deres mad. Helt uden ledning eller anden ekstern strømtilførsel.

249,95

FLASKEVARMER

FLASKEVARMER TIL BIL/BÅD

Flaskevarmer til bil/båd og hjemmet, der automatisk skifter mellem 12 og 220 volt. Passer til alle flasketyper og babymadglas. Visuel og audiel alarm. 3 modeller.

TIL BIL/HJEM LIVSTIDS GARANTI PÅ ALLE PRODUKTER

299,95

Praktisk , nem og hurtigt sterilisator til bilen eller båden. Neopren sikrer ekstra hurtig opvarmning.

599,95

TURBO

STERILISATOR Ny effektiv teknologi, der ved hjælp af dyser på ”pindene” steriliserer helt ned i bunden af flasken og udenpå flasken. Den smarte flasketørrer i midten kan tages ud og benyttes som manuel flasketørrer.

STERILISATOR TIL MIKROOVN

Giver du dit barn flaske, er det nemt og hurtigt med en sterilisator til mikroovnen. Passer til alle flasker og kan bruges både til sterilisering af sutteflasker og sutter og efterfølgende tørring af dem.

799,00

249,95 LÆS MERE Læs mere om alle de smarte flaskevarmere og sterilisatorer fra BabyEngros her.


SIKKERHED

SÅDAN VÆLGER DU

DEN HELT RIGTIGE

AUTOSTOL HVAD SKAL MAN KIGGE EFTER, NÅR MAN KØBER

AUTOSTOL?

CONCORD TRANSFORMER PRO Autostol med meget lang levetid, da den kan bruges med beskyttelsespude, til barnet er omkring 3-4 år. Efterfølgende bruges stolen uden pude, frem til barnet ikke længere har behov for at sidde i autostol. Pris:

1.999

TESTVINDER

2012


Undersøgelser viser, at 6 ud af 10 autostole er monteret forkert, og at det ofte er årsag til alvorlige kvæstelser.

Når du skal købe autostol til dit barn, er der flere forhold at tage stilling til, før du træffer dit valg. Her kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge autostol til dit barn. SKAL STOLEN BRUGES I ÉN ELLER FLERE BILER?

Hvis autostolen skal bruges i flere biler, bør du først og fremmest sikre dig, at stolen kan være i de respektive biler, den skal bruges i. Er den ene bil med isofix og den anden uden, skal du derudover vælge, om autostolen skal være med eller uden isofix. Her bør du vælge stolen efter den bil, den primært skal placeres i. ISOFIX ELLER SELEMONTERING?

Har du mulighed for at vælge en isofixstol, anbefaler FDM, at du gør dette, da testresultaterne viser, at isofixautostole er væsentlig sikrere end selemonterede autostole, samt at risikoen for fejlmontering mindskes. PLACERING PÅ FORSÆDE ELLER BAGSÆDE?

Det er ikke forbudt at placere barnet på forsædet i en fremadvendt autostol. FDM anbefaler dog af sikkerhedsmæssige årsager, at børn altid placeres på bagsædet. SØRG FOR AT STRAMME SELERNE

Når autostolen monteres, skal bilens seler strammes helt til, så stolen sidder godt fast. Husk med jævne mellemrum at tjekke, om selerne skal strammes. Også

autostolens indvendige seler er vigtige at stramme godt til om barnet. En god grundregel er, at der kun lige skal være plads til en flad hånd mellem sele og barn - ikke mere. Selerne ved barnets skuldre skal komme vandret eller lidt oppefra. De må ikke komme nedefra. En sele, der sidder for løst, giver en større belastning på barnet ved en kollision, da barnet ryger frem, inden det bliver stoppet af selen. I værste fald risikerer du, at barnet ryger ud af selen.

MONTERING AF AUTOSTOLE Du kan købe autostole til både bagudvendt og fremadvendt placering. Undersøgelser har vist, at den bagudvendte autostol er 5 gange så sikker som en fremadvendt autostol. Ved et sammenstød fordeles påvirkningen af kroppen således langt bedre i en bagudvendt autostol. PISKESMÆLD

Også piskesmældseffekten reduceres stærkt, når barnet sidder i en bagudvendt autostol. Piskesmældseffekten er den kraft, halsen udsættes for ved sammenstød, når hovedet først bliver kastet frem med voldsom kraft og derefter tilbage. Små børn er langt mere udsatte for skader på grund af piskesmældseffekten. Halsmuskulaturen er endnu kun svagt udviklet, og hovedets vægt i forhold til kroppen er 3 gange større hos børn end hos voksne. Den bagudvendte autostol må derfor stærkt anbefales, så længe det overhovedet er muligt i forhold til barnets størrelse. FORTSÆTTES


Du skal huske, at en bagudvendt autostol aldrig må anbringes foran en aktiv airbag. Det er livsfarligt for barnet - og er i øvrigt ulovligt.

PLACERING I BILER MED AIRBAGS

Airbags for passagerer er udformet og dimensioneret til at beskytte voksne. Svenske og amerikanske undersøgelser har vist, at børn - især de mindste - har risiko for at blive dræbt eller alvorligt skadet af en airbag, hvis de sidder foran en, der udløses. Ved køb af ny bil bør man altid vurdere sit behov for transport af børn inden for de nærmeste år. Undersøg, hvor mange airbags bilen har, samt hvilke muligheder der er for at koble dem fra eller få dem afmonteret. FRAKOBLING AF AIRBAG

Hvis du jævnligt kører alene med et mindre og måske uroligt barn i bilen, kan det være en fordel at have barnet på forsædet ved siden af dig. Du skal dog huske, at en bagudvendt autostol aldrig må anbringes foran en aktiv airbag. Det er livsfarligt for barnet - og er i øvrigt ulovligt. I mange biler kan airbaggen frakobles ved hjælp af tændingsnøglen, men man kan ikke stole 100% på en sådan frakobling. Den kan dog anvendes i forbindelse med en fremadvendt autostol. Her skal du så blot køre forsædet så langt tilbage som muligt. Det samme gælder, hvis der ikke er en nøgleafbryder til airbaggen. Airbaggen kan kobles permanent fra i mange bilmodeller, men det må kun gøres af et autoriseret værksted. Problemet med en permanent frakoblet airbag er, at voksne passagerer, der efterfølgende sidder på sædet, ikke er beskyttet af en airbag. MONTERING AF STOLEN

Undersøgelser viser, at 6 ud af 10 autostole er monteret forkert, og at det ofte er årsag til alvorlige kvæstelser. Derfor: Læs autostolens brugsanvisning, og følg den nøje. Autostolen skal fastspændes så stramt som

muligt, så brug din kropsvægt, mens bilens sikkerhedssele spændes og efterstrammes. SPÆND SELERNE OM BARNET

Alt for mange forældre glemmer at justere autostolens seler, når barnet spændes fast. Principielt bør selen være spændt netop så stramt, at barnet ikke føler ubehag. Det svarer til, at man kan føre en flad hånd ind mellem barnet og selen. Hvis selen er for løs, bliver barnet udsat for en ekstra acceleration og et ekstra smæk, når selen strammes om kroppen. Det betyder en væsentlig større fysisk belastning, der ofte kan resultere i alvorlige indre kvæstelser. I værste fald kan barnet risikere at falde ud af autostolen.

REGLER OG LOVGIVNING Børn under 135 cm i højden skal sidde i en godkendt autostol, når du kører med dem i bilen. HØJDEKRAV FREM FOR ALDERSKRAV

Reglen om, at børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til alder, størrelse og vægt, gælder alle børn under 135 cm i højden. Er der ikke plads på bagsædet til sikkerhedsudstyr til et tredje barn, kan et overskydende barn på 3 år eller derover nøjes med at anvende bilens almindelige sikkerhedssele, selvom barnet er under 135 cm. UNDER 15 ÅR ER FØRERENS ANSVAR

Føreren skal sørge for, at passagerer under 15 år er spændt fast i det rigtige udstyr. Ellers koster det et klip i kørekortet.

FORTSÆTTES


CYBEX SIRONA Bagudvendt autostol til børn fra 0 til 18 kg. Kan vendes og bruges fremadvendt fra 9 måneder. Pris:

3.869

««««« FIK 5 STJERNER I ‘SIKKERHED’ I FDM’S TEST I 2013

SE MERE I FDM’s netbutik finder du et stort udvalg af autostole i alle vægtklasser: NETBUTIK.FDM.DK


MAXI-COSI 2WAYPEARL + BASE Autostol til børn fra 67 til 105 cm (6 måneder til ca. 4 år). Autostolen klikkes fast i Maxi-Cosis isofixbase, 2wayFix, som sidder fastmonteret i bilens isofixbeslag. Pris:

4.048

TESTVINDER

2015

Børn på 3 år og derover skal anvende taxaens almindelige sikkerhedsseler, uanset om de passer perfekt til barnet eller ej. I-SIZE - EN NY STANDARD

BØRN I VAREBILER OG STATIONCARS

Reglerne for fastspænding af børn i autostole eller på selepuder gælder også for varebiler. Det er ikke tilladt at køre med passagerer i varerummet. Hvis familien består af 2 voksne og 1 barn, skal der være mindst 3 fastspændingsmuligheder, så alle kan anbringes sikkert. I stationcars, der kører på hvide plader, kan man på et autoriseret værksted få monteret seler til fastspænding af en autostol bagerst i bilen. BARNET MED I TAXA

Taxaen har ikke pligt til at medbringe sikkerhedsudstyr til børn. Ifølge loven må et barn alligevel medtages, men kun på bagsædet.

Fra den 1. oktober 2013 er i-Size en ny standard for godkendelse af sikkerhedsudstyr til børn i biler. Godkendelsen omfatter kun nye autostole, der fastgøres med isofixbeslag. Den nye godkendelse vil fungere sideløbende med den nuværende godkendelse. Autostole mærket med ECE 44-03 eller 44-04, som bruges i dag, vil fortsat være fuldt lovlige at sælge og anvende. På nuværende tidspunkt er der et begrænset udvalg af i-Size-autostole på markedet, men der kommer løbende flere, efterhånden som der kommer nye biler på markedet, og producenterne får godkendt nye autostole efter den nye standard. Læs mere om autostole og børns sikkerhed i bilen på WWW.FDM.DK


BRITAX RÖMER KIDFIX SL SICT Fremadvendt autostol til børn i vægtklassen 15-36 kg med ekstra sidekollisionsbeskyttelse (SICT). Den specielle hoveddel med de fremtrukne sidestykker og den komplette afdækning af skulderområdet giver høj komfort til barnet og den bedste beskyttelse ved sidekollisioner. Nem at anvende og montere korrekt. Pris:

1.449

TESTVINDER

2015 PÅ FDM.DK KAN DU ALTID SE DE SENESTE TESTS. NÆSTE TEST BLIVER OFFENTLIGGJORT I EFTERÅRET 2016.

Et FDM medlemskab koster 640 kroner om året.

HVAD ER ISOFIX? Isofix er to fastforankrede u-bøjler, som sidder skjult mellem bilens sæde og ryglæn. Autostolen monteres nemt ved at klikke stolens isofixbeslag fast på u-bøjlerne. Isofix reducerer autostolens bevægelser, minimerer monteringsfejl og giver optimal beskyttelse ved hjælp af den faste forbindelse mellem autostolen og bilen. Kun ca. 30 procent af de selemonterede autostole er monteret korrekt. Ved anvendelse af isofixsystemet er det derimod 96 procent, der monteres rigtigt. Isofix har desuden den ekstra fordel, at det er nemt og hurtigt at montere/afmontere autostolen. Har din bil ikke isofixbeslag, bør du ikke vælge en isofixautostol. Så er en korrekt selemonteret autostol et sikrere valg. Er du i tvivl, om din bil har isofix, kan du enten kigge i bilens instruktionsbog eller tjekke, om du kan mærke de to u-formede isofixbøjler mellem bilens sæde og ryg.


NAVNE

DE MEST POPULÆRE

BABYNAVNE Sofia indtager førstepladsen over de mest populære pigenavne, mens William fortsat er det mest anvendte navn til drenge. Det viser listen fra Danmarks Statistik over de mest populære navne i 2015.

TOP

50

DRENG OG PIG ENAVNEE-

Efter kun et enkelt år væk fra førstepladsen er Sofia nu igen i top blandt anvendte pigenavne. I alt har 19 ud af 1.000 piger født i 2015 fået navnet Sofia. Nye på listen over de 50 mest anvendte pigenavne er Silje og Gry.

hvilket giver en stigning på 24 pladser. Modsat gik det Malou, der fra at have ligget nummer 45 i 2014 endte som nummer 61 i 2015 og dermed røg helt ud af denne liste. Også Alba er røget ud af top-50.

Hos drengene er William i top for 6. år i træk. Ud af 1.000 drenge fik 19 navnet William. Hos drengene er der kommet 6 nye navne ind på listen over de 50 mest anvendte drengenavne: Viggo, Lauge, Thor, Theo, Silas og Milas.

Højdespringeren blandt drengenavne er Milas - fra en placering som nummer 72 i 2014 til nummer 50 i 2015. Det giver en stigning på 22 pladser. For Andreas gik det modsat. Navnet faldt fra nummer 48 i 2014 til at ryge helt ud af listen som nummer 65 i 2015. Yderligere 5 navne er faldet helt ud af listen over de 50 mest populære navne: Sander, Nikolaj, Bertram, Daniel og Jonas.

Årets højdespringer blandt pigenavnene er Lily, der er sprunget fra nummer 50 i 2014 til nummer 26 i 2015,


PIGENAVNE Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn Sofia Freja Ella Alma Anna Emma Laura Clara Ida Isabella Karla Maja Victoria Alberte Josefine Sofie Agnes Liva Olivia Caroline Mathilde Lærke Emilie Frida Sara Lily Esther Emily Mille Marie Astrid Ellen Nora Rosa Aya Naya Asta Luna Vigga Lea Liv Johanne Filippa Julie Andrea Signe Nanna Silje Celina Gry

Antal Pr. 1.000 Nr. 2014 555 19 2 459 16 4 449 15 8 445 15 11 419 14 7 415 14 1 412 14 6 398 14 5 390 13 3 388 13 9 353 12 10 333 11 15 333 11 24 328 11 14 328 11 12 320 11 16 317 11 18 306 11 21 301 10 13 294 10 20 294 10 17 282 10 19 278 10 25 235 8 27 235 8 23 220 8 50 215 7 46 214 7 22 209 7 26 205 7 28 204 7 41 204 7 29 203 7 35 191 7 30 188 6 42 186 6 39 183 6 43 179 6 44 175 6 37 173 6 31 168 6 36 164 6 48 163 6 33 155 5 34 151 5 49 149 5 32 147 5 38 145 5 52 133 5 47 133 5 64

DRENGENAVNE +/+1Ç +2Ç +5Ç +7Ç +2Ç -5È -1È -3È -6È -1È -1È +3Ç +11Ç 0Æ -3È 0Æ +1Ç +3Ç -6È 0Æ -4È -3È +2Ç +3Ç -2È +24Ç +19Ç -6È -3È -2È +10Ç -3È +2Ç -4È +7Ç +3Ç +6Ç +6Ç -2È -9È -5È +6Ç -10È -10È +4Ç -14È -9È +4Ç -2È +14Ç

Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn William Noah Lucas Emil Oliver Oscar Victor Malthe Alfred Carl Frederik Elias Magnus Valdemar Villads Alexander Christian August Johan Felix Anton Nohr Liam Aksel Mikkel Benjamin Mads Storm Mathias Adam Sebastian Albert Theodor Arthur Elliot Marius Marcus Viggo Philip Tobias Villum Lauge Thor Jakob Laurits Theo Jonathan Asger Silas Milas

Antal Pr. 1.000 Nr. 2014 591 19 1 543 18 2 534 17 3 489 16 7 489 16 9 480 16 4 478 16 5 455 15 6 425 14 17 418 14 11 405 13 8 399 13 13 357 12 10 333 11 18 326 11 12 324 11 14 324 11 16 306 10 21 306 10 27 305 10 23 303 10 15 302 10 37 300 10 20 285 9 26 283 9 19 265 9 25 257 8 24 256 8 30 255 8 22 254 8 31 240 8 28 230 8 40 228 7 38 222 7 41 215 7 35 214 7 29 208 7 39 207 7 54 206 7 34 201 7 32 189 6 42 187 6 63 186 6 53 185 6 36 183 6 33 179 6 52 166 5 46 163 5 47 162 5 57 160 5 72

+/0Æ 0Æ 0Æ +3Ç +4Ç -2È -2È -2È +8Ç +1Ç -3È +1Ç -3È +4Ç -3È -2È -1È +3Ç +8Ç +3Ç -6È +15Ç -3È +2Ç -6È +1Ç -3È +2Ç -7È +1Ç -3È +8Ç +5Ç +7Ç 0Æ -7È +2Ç +16Ç -5È -8È +1Ç +21Ç +10Ç -8È -12È +6Ç -1È -1È +8Ç +22Ç


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af MIN BABY er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til mor og barn. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. MOR UDEN MORKROP Strækmærker, løs hud, graviditetskilo, fødedygtige hofter, kvindelige former. Alle sammen begreber, som ofte får fællesbetegnelsen “morkrop”.

SØDE FRØER TIL BABY Se alle de skønne ting, du enten selv kan lave til din baby, eller kan købe med et enkelt klik. Vi har samlet 17 skønne ting, der alle har frøer til fælles.

BABYS FØRSTE TAND Hvornår får baby egentlig sin første tand? Hvad er tidligt, og hvad er sent? 11 mødre fortæller om deres børns aller første bisser.

NYE NAVNE Der bliver hele tiden tilføjet nye navne til listen over godkendte fornavne. Her kan du se en liste med 322 af de nyeste pige- og drengenavne.


ISSE ARTIKLER? DERFOR AMMER VI SÅ LIDT Nye tal viser, at mindre end hvert 5. barn herhjemme bliver ammet fuldt ud i de 6 måneder, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Vi spurgte mødre fra Netbaby.dk om årsagen.

ER BLEER FOR BEHAGELIGE? Flere og flere børn er ikke renlige, når de kommer i børnehave. Ofte ses forældrene som “synderne”, fordi de ikke er gode nok til at opfatte børnenes signaler, når de er parate til at smide bleen. Men kan årsagen være, at bleer i dag føles så behagelige for barnet, at de ikke bliver motiverede til at slippe af med dem?

ER DEN FØRSTEFØDTE SPECIEL? Er det i orden at være lidt gladere for sit første barn? Læs her hvad andre mødre siger.

SÅDAN FÅR DU DIN BABY TIL AT SOVE Sundhedsplejersken giver dig gode råd til, hvordan du får dit barn til at sove lige fra fødslen.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af MIN BABY på WWW.MINBABY.DK


FÅ EN DEJLIG BABYKALENDEREN Praktisk opslagsbog om dit barns første år uge-for-uge

+


G BABYPAKKE Betal kun 39 kroner i porto

VÆRDI :

330,-

DEN LILLE BOG OM HØJTLÆSNING Inspiration og gode idéer til højtlæsning for dit barn

+ + LAMAZE BLOMST

Farverig blomst fra Lamaze med knitrelyde i bladene, som stimulerer dit barns sanser.

KLIK HER OG BESTIL DIN BABYPAKKE


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG !