MIN BABY #15

Page 1

MIN BABY ALT OM DET BEDSTE VI HAR

BLOG

KÆRE

PÆDA-

NR. 15 • VINTER / FORÅR 2016

9 4 SID

ER MED A OM DET B LT EDSTE VI HAR

GOGER Tak fordi I passer vores børn når vi ikke selv gør BREVKASSE

SLUT MED AT

AMME

Sundhedsplejersken besvarer spørgsmål om ammestop PASNING

SÅ MEGET KOSTER EN

BABYSITTER

Hvor meget (eller lidt) skal man give for at få passet sit barn?

+

17 JEDI INSPIRATION

BABYER

12 sider med skønne ting med Star Wars til din baby

KONKURRENCE: VIND 10 GAVEKORT TIL JENSEN’S BØFHUS | DAGENS SMIL: SJOVE TING SAGT AF BØRN BABYNAVNE: SE HVILKE KENDTE DANSKERE DER HAR FÅET EN KENYA, ELVIN, SIA, VINICIUS OG NORIANyfødt fotografering Du har ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver afsted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme afsted til fotografen er det sidste, man tænker på, men kan man finde overskud til det, kan man få taget helt fantastiske billeder.

En nyfødt session er bedst, når din baby er mellem 5–10 dage gammel. Der har de stadig bevaret noget af den dejlige rynkede og foldede hud fra fødslen. I den alder sover de også mere, og det er nemmere at få dem til at “posere”, så du får de sødeste og mest mindeværdige billeder.

Ved en nyfødt session giver jeg jer rigtig god tid til amning, bleskift og omsorg - og ikke mindst til at få taget helt uforglemmelige billeder, I vil kigge på igen og igen.


velkommen Velkommen til 15. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har. Af og til har man brug for at komme væk og være sammen med sin elskede UDEN børn, og der kan det være nødvendigt at betale sig fra at få afsat ungerne. Men hvor meget skal man betale for en babysitter? 15 mødre - og en enkelt barnepige - giver dig svaret i artiklen Hvor meget koster en barnepige? I blogindlæget Kære baby-pædagog giver blogger Nanna Augustinus en hjertevarm tak til alle dem, som passer vores børn, når vi ikke selv gør det.

plejerske Karin Holm spørgsmål om ammestop. Og bagerst i magasinet finder du en konkurrence, hvor du kan vinde gavekort til Jensen’s Bøfhus til hjælp til en lækker middag med familien. Vi finder hele 10 vindere. Held og lykke! Jeg håber, at du får en rigtig hyggelig stund i selskab med 15. udgave af MIN BABY. Og hvis du endnu ikke har læst de 14 første udgaver, kan du finde dem på www.minbaby.dk Hilsen redaktør

Katja Hansson

Hvike kendte danskere har fået en Kenya, Elvin, Sia, Vinicius og Noria? Du kan få svaret her i magasinet. Hvordan stopper man mælkeproduktionen? Skal man malke ud efter ammestop? Hvor længe har man mælk efter endt amning? I brevkassen besvarer sundheds-

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm Nanna Augustinus

REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk

HJEMMESIDE www.minbaby.dk

ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

husk

Læs tidligere udgaver på WWW.MINBABY.DK

FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetMinbaby KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til MIN BABY, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


BØRN SPISER GRATIS

Der tages forbehold for trykfejl samt udsolgte varer

GRATIS 2-RETTERS MENU TIL DE MINDSTE HVER SØNDAG*

FAMILIEDAG PÅ JENSEN’S E T S BØF BED HUS N E D

Danmarks hyggeligste familierestaurant Læs mere på www.jensens.com/happy-sunday *Gælder kun for medlemmer af Club Jensen’s. Børn spiser gratis gælder ét barn pr. voksen og børn t.o.m 12 år. Gælder hele dagen og kun børneretter.


4

LE D E R

Redaktøren har ordet

10

B RE V KA SSE

14

B A B YNA V NE

18

GULD K ORN

Spørgsmål og svar om ammestop Det hedder de kendtes børn Dagens smil

20

FA MILIE TID

26

B A B YNE ST

32

LE GE TØJ

40

Det handler om at være sammen Giv tryghed til din baby Skønt legetøj til skønne børn B LOGIND LÆ G

Kære baby-pædagog

FORSIDEN FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk MODEL: Sif (2 uger)


Den trygge Babynest Kvalitet, faglig viden og de bedste materialer

fra

0-6 m책neder

www.bycara.dk


44

FUNK TIONE LLE SKO

52

LE GE TØJ

58

PA SNING

64

LINGE RI

72

D NA -TE ST

78

INSPIRA TION

Verdens mindste træningscenter Legetøj der gør glade børn gladere Hvad koster en barnepige? Rigtige mødre går i Carriwell Den sikreste metode Star Wars til baby

90

M E RE LÆ SE STO F

92

K ONKURRE NC E

Fik du læst disse artikler? Vind 10 gavekort til Jensen’s Bøfhus

ABONNEMENT

FACEBOOK

Vil du have et GRATIS abonnement på MIN BABY? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

Bliv ven med MIN BABY på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

KLIK HER

KLIK HERBREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

AMMESTOP

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder, og hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Hvordan stopper man mælkeproduktionen? Skal man malke ud efter ammestop? Hvor længe har man mælk efter endt amning? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om ammestop.


HVORDAN STOPPER MAN MÆLKEPRODUKTIONEN? Jeg er gravid i uge 10. Af forskellige grunde vil jeg helst ikke amme. Men hvordan fungerer det med mælken i brysterne? Den vil jo stadig være der. Skal den så malkes ud? Er der nogen mulighed for at stoppe mælkeproduktionen? Og hvordan med vægten? Man siger jo, at man taber det, man har taget på i løbet af graviditeten, mens man ammer. Hvad så, når man ikke ammer? Håber I kan hjælpe mig.

fra mave-tarm kanalen. Du kan alternativt starte amning for at prøve det og derefter stille og roligt lade den ebbe ud ved at give dit barn modermælkserstatning, undlade at malke ud og nedtrappe amningen. Så svinder mælken bort i løbet af 1-2 måneder. Der er dog fare for mælkeknuder og deraf følgende betændelse ved den metode. Dit motiv til ikke at ville amme kender jeg ikke. Det er naturligvis din afgørsel. Barnet har rigtig godt af de stoffer, det får fra mælken, dels til at fremme fordøjelsen og tarmproduktion, og dels er der stoffer mod forskellige sygdomme (andre har den fået via moderkagen).

SVAR

Så tag en god snak med din jordemoder på dit fødeMælkeproduktionen dannes udfra mælkested, så I har en klar aftale om dine overvejkirtler i brystet og styres af et overordelser og om, hvordan du gerne vil have net hormon i hjernen, som frigøres, mælken stoppet. Held og lykke. når moderkagen er født. Når barnet straks efter fødslen lægges SKAL JEG MALKE UD til brystet og begynder at die EFTER AMMESTOP? og stimulerer brystet, trækkes Når amningen stopper, mælkegangene sammen og Jeg er holdt op med at amme og brystet ikke stimuleres sender besked til hormonet om (min datter er 6 måneder), fordi længere, svinder mælkeat gå igang med produktionen til jeg “løb tør”. Jeg ammede 1-2 stimulering. gange dagligt, og det var åbenbart produktionen ind i løbet ikke nok. Jeg har det fint med det, af 1-2 uger. Hvis du ikke vil amme, skal du altså og min datter er glad for erstatning. fortælle jordemoderen det inden fødslen, så hun undlader at lægge barnet Nu, en uge efter, er jeg begyndt at få “plettil brystet. Dertil kan du indkøbe en stram vise” brystspændinger, dvs. at jeg kan mærke sports-BH, som helst skal være 1-2 numre mindre, hårde “knuder” i brystet, og hvis jeg trykker på dem, end den størrelse du anvender i graviditeten. Den vil kommer der mælk ud. stramme brystet ind og mindske mælkeproduktionen. Mit spørgsmål er: Skal jeg bare lade dem være, eller skal Så skal du undlade at drikke ret meget i de dage efter jeg forsøge at malke det ud? Jeg har ingen interesse i fødslen, hvor mælken ellers vil løbe til på 3.-5. dagen at stimulere mælkeproduktionen, men jeg vil heller ikke efter fødslen. risikere brystbetændelse eller lignende.

Du kan også få forskelligt medicin, som går ind og standser det overordnede hormons produktion. Det kan f.eks. være mandligt kønshormon (testoteron), som ikke er så effektivt og derfor næsten ikke anvendes. Det skal suppleres med førnævnte væskerestriktion og stram BH. Der kan også bruges stoffet Parlodel, som dog har en del bivirkninger i form af kvalme og andre symptomer

SVAR

Med 1-2 gange daglig amning kan mælkeproduktion ikke vedligholdes. Det trives I fint med din datter og dig, og hun har fået de vigtige første 4-6 måneder. Du skal ikke begynde at malke eller massere på knuderne, med mindre de er røde, varme og hævede, eller du får feber, som er tegn på infekton.


Mælken kan være 2-3 uger om helt at gå væk. Hvis du ville have haft den tilbage, kunne du ved at lægge hende til eller udmalke 6-8 gange i døgnet sagtens få en stor produktion igang igen. Nogle kvinder oplever ved orgasme, at der kommer mælk ud af brystet, fordi oxytocin-hormonet sendes ud i kroppen under orgasme og seksuel stimulation. Det er oxytocin, der kan give plukkeveer i graviditeten, som starter veerne og som fremmer produktionen af mælk, samt trækker mælkegangene sammen, så mælken begynder at løbe. Derfor er der også gravide, der har mælk i brystet før fødslen. Normalt hæmmes oxytocin af andre graviditetshormoner.

HVOR LÆNGE HAR MAN MÆLK EFTER ENDT AMNING? Hvor længe har man mælk (råmælk) efter endt amning? Der er nu gået et halvt år, men jeg bliver stadig våd, hvis jeg “maser” mine bryster, når jeg sover. SVAR

Når amningen stopper, og brys-

tet ikke stimuleres længere, svinder mælkeproduktionen ind i løbet af 1-2 uger. Nogle kvinder kan omkring menstruation og under orgasme opleve, at der drypper mælk fra brystet. Der er også beskrevet kvinder, f.eks. bedstemødre, der i forbindelse med tørke eller flykatastrofer kan begynde at producere mælk igen til spædbarnet, de er sammen med. Der er også kvinder, der tidligt under graviditeten producerer mælk. Hvis ikke du stimulerer brystet med massage, burde det fortage sig. Som jeg hermed antyder, er der meget store varianter, når vi taler mælkeproduktion. Alt sammen er normalt. Også det du oplever.

Der er enkelte kvinder, der år efter ammestop stadig kan presse dråber ud af brystet.

Der er enkelte kvinder, der år efter ammestop stadig kan presse dråber ud af brystet. Indskrænket væskeindtag i timerne før sengetid og et nummer mindre BH kan måske bringe din sidste rest til ophør.


CARRIWELL ELSKER

RIGTIGE MØDRE

Se flere billeder af

“rigtige mødre” og upload dine egne billeder på

instagram

eller synes godt om dem på

facebook


BABYNAVNE

DET HEDDER DE

KENDTES BØRN Ofte er de kendte med til at skabe navnemode, når de får børn. Her kan du se, hvilke navne en række kendte danskeres børn har fået. Måske bliver Kenya, Elvin, Sia, Vinicius og Noria hotte babynavne i de kommende år?

REMEE: KENYA Remee (41) og kæresten Mathilde Gøhler fik en bedårende lille lysebrun pige med sort hår den 22. august. Hun har fået navnet Kenya.


STINE BRAMSEN: ALFRED Sangerinde Stine Bramsen (27) fra Alphabeat fødte den 27. september 2014 sønnen Alfred. Faren er Kasper Adsbøl.

JULIE BERTHELSEN: SIA Julie Berthelsen og kæresten Minik Dahl Høegh fik et søndagsbarn den 18. oktober. En lille pige, der skal hedde Sia. Det er deres 2. barn. Storebror på 3 år hedder Casper Nanoq.

MASTER FATMAN: VINICIUS Morten Lindberg (49) og hans kone Herminia fik i maj deres 2. fælles barn - en søn, der hedder Vinicius. De har i forvejen datteren Sol på 4 år sammen. Morten har desuden sønnen Vilhelm på 15 år fra et tidligere forhold.

KASPER EISTRUP: ELVIN Forsangeren Kasper Eistrup fra rockbandet Kashmir og kæresten Marianne Mosbæk har en søn på 1 år, der hedder Elvin.


LARS CHRISTIANSEN & CHRISTINA ROSLYNG: AUGUST De tidligere håndboldspillere Lars Christiansen og Christina Roslyng fik den 7. april en søn, som har fået navnet August. Parret har i forvejen sønnen Frederik på 10 år.

LISBETH ØSTERGAARD: VIGGO TV-værtinde Lisbeth Østergaard og hendes mand Ralf Christensen fik en dreng i marts, som har fået navnet Viggo.

DEJAN CUKIC: LUKA Dejan Cukic (48) og hans kone Carina Holm (48) har 3 børn, hvis privatliv de værner meget om. De afslørede således ikke nyheden for offentligheden, da de fik deres 3. barn - en lille dreng, der hedder Luka.

ANNE KEJSER: NORIA Anne Kejser fra skjult kamera serien Slemme slemme piger og Mette Heiring, som hun blev gift med tidligere i år, har en datter på 11 måneder, der hedder Noria.


Ubegrænset returret

+ + Gratis

Hurtig levering indpakning

Elsker du også legetøj, Disney og barndommens fortryllende verden? Har du børn, børnebørn eller skal du blot købe en gave? Så er ToyToy.dk svær at komme udenom. Vi er den personlige webshop med alt det bedste legetøj, skoleudstyr, møbler, børnetøj, børnesko og meget mere fra alle de kendte mærker såson Disney, Pixar, Spiderman, Hello Kitty, Skylanders, Lego, Starwars m.fl. Vi har desuden et af Nordens største udvalg af Disney og Marvel merchandise til børn.

www.ToyToy.dk


GULDKORN

DAGENS ting. Her har vi te es ov sj de r ge si rn bø re De kæ sagt af børn. rn ko ld gu å sm af t ke bu samlet en

Min søn på 2 år og 8 måneder har lidt svært ved at udtale F, så her hedder hans faster altså Pastor Laila. Den kommer nok til at hænge ved.

min datter på Forleden spurgte ikke sminke 3 mig: “Mor, har du lige den ke på i dag?”. Nej, ik videre: “Har dag. Hun spørger ke på?”. Jeg far heller ikke smin ænd jo (for m forklarer hende, at er sminke. ug det meste) ikke br ener pigeIndlysende nok, m r: “Nånej, far barnet åbenbart, fo g det gør O bruger jo skæg!”. ldskæg. t han jo - et rigtig fu

smil

Min mand og datter var hos bageren for at købe morgenbrød og snegle. Glad kommer min datter ind og råber: “Mor, Mor, vi har købt orme!”.

Lillebror, Far og Sto rebror sidder ved mogenbor det og snakker o m, hvad S torebror spiste, da han var ba by. Lillebror s pørger Fa r: “Hvad spiste jeg, da jeg var baby?”. Far svarer : “Du spis te mos”. Lillebror s idder lidt og grubler hvorefter , han spørg e r: “Far, va det så død r e eller leve nde mus? ”.


Alle har ret til og mulighed for vished, om deres biologiske barn, far, mor, søster eller bror.

Vi anvender den nyeste teknologi, den højeste standard og sikkerhed. Kun det bedste er godt nok for dig i sådanne vigtige spørgsmål.

DNAtest har i mere end 17 år leveret de vigtige svar verden over - naturligvis 100% anonymt.

LÆS MERE PÅ VORES HJEMMESIDE â


FAMILIETID

DET HANDLER OM AT

VÆRE SAMMEN Det forpligter at have ry for at være Danmarks hyggeligste familierestaurant, og JENSEN’S BØFHUS har taget det ansvar på sig. Med Happy Sunday er ugens sidste dag blevet børnenes bedste, og nye koncepter er på vej.


JENSEN’S BØFHUS HAR FAMILIEN I FOKUS


Familien på tværs af generationer samlet omkring bordet til et stemningsfuldt måltid i bedste sydeuropæiske stil var forbilledet, da idéen til Happy Sunday opstod. Det har givet ekstra gang i den kendte kædes restauranter, at alle børn spiser gratis og får balloner om søndagen. “Det er helt enkelt blevet mere overkommeligt for hele familien at slippe hverdagens pligter for en stund og nyde en aften ude med Happy Sunday. Vores gæster har taget endnu bedre imod idéen, end vi havde turde håbe på”, fortælle Ane Kirk Andersen, der er ansigtet udadtil i Club Jensen’s.

Club Jensen’s er en loyalitetsklub skabt for at bringe gæsterne tættere på Jensen’s Bøfhus. Det er gratis, og alle er velkomne til at nyde de mange fordele, hvor Happy Sunday blot er én af dem.

FAMILIEN I FOKUS “Vi er for mange mest kendt som en kæde af familierestauranter, og selv om vi har alle slags gæster, er der ingen tvivl om, at børnene holder af at kommer her og altid føler sig velkomne”, fortæller Ane Kirk Andersen. Igennem en længere årrække arbejdede Ane hos Jensen’s Bøfhus’ restauranter i Odense, inden hun fik en central placering i kommunikations- og marketingafdelingen på hovedkontoret. Netop derfor kender hun gæsterne bedre end de fleste. Også de mindste af dem. Hos dem har opgavehæfter, menukort med skøre navne, legerum og ikke


Forældre skal altid føle sig velkomne - også med børn, der er trætte omkring spisetid. ANE KIRK ANDERSEN, JENSEN’S BØFHUS

mindst baren med softice og alverdens toppings en magisk tiltrækning. “For gæster med helt små børn er fokus selvfølgelig et andet sted. Forældre skal altid føle sig velkomne, også med børn, der er trætte omkring spisetid”, mener Ane, der som mor sagtens kender dét scenarie. Ude fra de mange restauranter i kæden lyder meldingen, at det er familier i alle afskygninger og på tværs af generationer, der har taget Happy Sunday til sig. Præcist som intentionen var.

MEST TIL FAR OG MOR Ligesom alle forældre elsker deres børn, ved de fleste også, at en stund uden de små pus kan give fornyet energi til mere nærvær.

“Fordi alle er velkomne her, skal vi også huske vores voksne gæster. Derfor gør vi nu noget særligt for dem. Det håber vi, at mange forældre vil benytte sig af”, siger Ane fra Club Jensen’s. Nu kan ugen få en ekstra god start for to, der trænger til at komme ud. Med Movie Monday får medlemmer af Club Jensen’s mulighed for at få to billetter til de nyeste film i biografen samt gratis dessert eller salatbar til hovedretten på Jensen’s Bøfhus, der også giver økologisk kaffe til at runde af med. Og det hele til den halve pris. “Prisen har altid været afgørende for os. Og for især småbørnsfamilier er den som regel et vigtigt parameter. Med Movie Monday er det blevet lidt lettere at tage en hyggeaften kun for de voksne ud af budgettet”.


ENDNU MERE PÅ VEJ Hos Club Jensen’s er der endnu mere på vej til mor og far, men Ane vil ikke ud med, hvad det præcist er endnu. “Jeg tør godt love, at det snart bliver endnu lettere at få en aften ude sammen som forældre. Og ikke kun om mandagen. Vi er ved at finpudse vores næste koncept, så det hele er perfekt, inden vi offentliggør det”. Ane er også ansvarlig for den officielle Facebookside for Jensen’s Bøfhus samt øvrige sociale medier og nyhedsbreve, hvor der ofte bliver fortalt om nyheder, igangsat konkurrencer og givet særlige tilbud. “I dag er det ikke nok at have lækre bøffer, hyggelige

Ane Kirk Andersen

restauranter samt søde værter og værtinder. Vores gæster forventer mere, hvis de skal vælge os frem for andre. Og det er vi meget opmærksomme på”, forklarer Ane. Bag de nye tiltag hos Jensen’s Bøfhus ligger et helt reelt ønske om at give de danske familier en tiltrængt pause fra hverdagens pligter. “Det hele handler om at huske at være sammen og at hygge sig både som familie og som forældre. Den gode nyhed er, at her er der plads til begge dele. Jensen’s Bøfhus er nemlig til alle dele af livet”, slutter Ane.

Læs meget mere på WWW.JENSENS.COM


Det hele handler om at huske at være sammen og at hygge sig både som familie og som forældre. ANE KIRK ANDERSEN, JENSEN’S BØFHUS

HYGGEDAGE PÅ JENSEN’S BØFHUS HAPPY SUNDAY Børn spiser gratis

• 1 barn for hver voksen. Læs mere om Happy Sunday her: WWW.JENSENS.COM/HAPPY-SUNDAY

MOVIE MONDAY 2 for 1 på biobilletter og hygge

• 2 biobilletter for 1 billets pris. • 2 x gratis salatbar eller dessert. • 2 x gratis øko-kaffe på Jensen’s Bøfhus. Læs mere om Movie Monday her: WWW.MOVIEMONDAY.DK


BABYNEST

GIV TRYGHED

TIL DIN BABY By Caras babynest er en h책ndsyet stofrede til babyer fremstillet af Oeko-tex certificeret materialer. Den omkranser din baby p책 en tryg m책de, der kan minde om tiden i mors mave.


NÅR DIT BARN SKAL LIGGE

TRYGT OG GODT


Barnet er udviklet i livmoderen, hvor det i den sidste tid ikke har meget plads tilbage. Barnet har stået med hovedet fast i bækkenet de sidste 2-4 uger inden fødslen, og når barnet er født, mister det sin trygge “hule”. Babynests regulererbare størrelse opfylder babys behov for at mærke rummet omkring sig. Det giver tryghed og ro. giver barnet tryghed ved at være lille og omsluttende, men den er stadig så stor, at barnet kan bevæge sig frit. Ved at barnet får denne tryghed, kan det være med til at give barnet en bedre søvn. BABYNESTEN FRA BY CARA

Babynesten kan reguleres, så den følger barnets udvikling. De indvendige mål er 75x35 cm, og det an-

befales, at man bruger den fra 0-6 måneder. Dog kan baby ligge i den op til 9 måneder. DEN RIGTIGE STØTTE TIL DIT BARN Da et spædbarn sover 16-18 timer i døgnet, er det essentielt, at barnet får ergonomisk støtte. Derfor er babynest madrassen fremstillet af et materiale, der understøtter barnets hoved og ryg. KOMFORT, KVALITET OG SIKKERHED Materialerne er allergivenlige, madrassen er varmeregulerende og fiberfyldet er af samme kvalitet som til babydyner og er Oeko-tex certificeret. De anvendte materialer medfører, at madrassen har en bæreevne op til 25 kg, og den sikrer derved den helt rigtige ergonomiske støtte til barnets hoved og ryg. Babynesten har desuden en sikkerhedsfunktion, hvor snoren bliver gemt væk, så barnet ikke kan komme i kontakt med den.


ANVENDELSESMULIGHEDER

i dagligdagen.

Babynesten kan bruges både hjemme og ude, i kravlegården, på gulvet og i sofaen sammen med mor og far. Det er kun fantasien, der sætter grænserne. Dog skal barnet naturligvis altid være under opsyn, når den ligger i sin babynest.

Camilla ville gerne have babynesten hel uden hul, hvor sammensnøringen er, for at undgå træk på babyen, hvis babynesten er placeret på gulvet. Denne ændring muliggjorde, at den nu kan snøres, så den kan blive meget mindre, og således give mulighed for, at for tidligt fødte børn også kan opleve trygheden ved at ligge i en lille “hule”.

Babynesten kan også bruges som en mobil pusleplads og en legeplads, når barnet skal ligge på gulvet under en bøjle med hængende legetøj. VIDEREUDVIKLING OG FORBEDRING Camilla Ranthe er ejer af By Cara, og hun står bag videreudviklingen og forbedringen af den originale babynest. Hendes idéer udsprang af, at hun syntes, designet var upraktisk og manglede en tættere omkransning af barnet. Ligeledes ville hun gerne gøre madrassen mere fleksibel, så hun adskilte madrassen fra helheden. Dette giver en vendbar madras og er dermed mere praktisk

PRAKTISK OG NEM AT VASKE By Cara har desuden tilført nye funktioner til deres babynest, som betyder, at du ikke længere skal bøvle med at få din madras ud af babynesten, når den skal vaskes. Babynesten har en vendbar madras, som er praktisk at tage ud og nem at vaske. Den er varmeregulerende og åndbar, men du skal selvfølgelig altid tjekke, om baby har det for varmt eller koldt. Når du har tilpasset babynest til den rette størrelse, kan du gemme snoren helt væk, hvilket er en ekstra sikkerhedsfunktion.


DET SIGER BRUGERNE OM BABYNESTEN

ENHVER FORÆLDERS DRØM Vi har de sidste par måneder testet By Caras babynest. Med en babynest fra By Cara er man sikret et alsidigt produkt, som kan bruges mange steder. Vi bruger den i barnevognen, på gulvet, i sofaen, under aktivitetsstativet, i sengen og sågar som mobil pusle- og legeplads. På alle områder er den fleksibel og praktisk i en hektisk hverdag. Der findes utallige udgaver af diverse babynests, så det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken en man skal vælge. For den enkelte familie kan valget selvfølgelig være individuelt, men for de fleste forældre vil sikkerhed og komfort være højt prioriteret. Vi er af den overbevisning, at pris og kvalitet hænger sammen, hvilket babynesten fra By Cara tydeligt beviser. Vi faldt for den, da designet er yderst deltaljeorienteret, særligt med hensyn til sikkerheden for barnet. Blandt andet rummer babynesten en sikkerhedsfunktion, der gemmer snøren væk ved lukning, og derved undgås en potentiel risiko for, at barnet kan blive

viklet ind i snoren. Samtidigt er den lukket ved sammensnøringsdelen, hvilket er med til at minimere træk på barnet. Det ses tydeligt, at By Cara ikke går på kompromis med kvaliteten, og for os som familie er især kvalitet, når det kommer til vores barn, altafgørende. Babynesten er lavet af oeko-tex certificeret og allergivenlige materialer, og med sin bløde ånd- og vaskbare madras sikrer den optimal komfort og hygiejne. Ligesom med både sikkerhed og kvalitet havde hygiejne og komfort stor betydning for vores valg. Madrassen har en bæreevne på 25 kg, og den perfekte balance mellem hård og blød sikrer, at vores barns hoved og ryg understøttes korrekt. For den moderne familie har stil og indretning stor betydning, og babynesten fra By Cara er med sit smukke og rene design blevet en integreret del i vores indretning.

EN TRYG BASE FOR DET LILLE BARN Fra dag et har vi benyttet vores babynest fra ByCara både til lure og leg. Den har været både funktionel og tryghedsskabende, idet den kan snøres ind, så den har kunne skabe trygge fysiske rammer for vores lille pige, når hun ikke har ligget i vores favn. Eftersom den kan reguleres i størrelsen, kan den gradvist gøres større, så den på den måde kan vokse med barnet. Snoren kan gemmes væk i fodenden bag et stykke tilknappet stof, så den ikke er til fare. En endnu smartere ting ved lige præcis denne model er, at madrassen er lige til at tage ud, og stoffet derfor nemt kan tages af. Det er ret fordelagtigt, når den skal vaskes, især hvis der sker uheld - og det sker altså, når man har børn.

Med god samvittighed og et trygt sind lader vi vores barn sove i babynesten.

Udover at være et “must-have” grundet dens funktion, så er selve designet også fint og kvaliteten god - også selv om den har været vasket flere gange.

KIMIE GIESE FALK-HANSEN

SISSE FENJA HASSØ


LÆS MERE Du kan læse meget mere om den smarte babynest fra By Cara på WWW.BYCARA.DK


LEGETØJ

SKØNT LEGETØJ TIL

SKØNNE BØRN På MM-KONSOL.DK finder du et kæmpe udvalg af sjovt legetøj til store og små såsom dukkehuse, kuglebaner, stabelklodser og gåbiler. På de følgende sider kan du se et lille udpluk.

FROST DUKKEHUS

Utroligt flot dukkehus fra KidKraft med masser af detaljer. Hvis din datter elsker Anna, Elsa, Olaf og resten af karaktererne fra Disney-filmen Frost, vil dette fantastiske dukkehus helt sikkert være et kæmpe hit.

2.499,-


FANTASTISK LEGETØJ TIL BØRN I ALLE ALDRE FRA

MMKONSOL

TILBUD! SPAR

500


BORD OG STOLE

Sæt med bord og 2 stole dekoreret med Disneys flyvemaskiner.

TILBUD!

399,-

SPAR

96 TILBUD! SPAR

100

WHEELY BUG

Wheely Bug mariehøne, der fremmer grovmotorikken. Kan køre baglæns, forlæns, sidelæns og rundt og rundt.

TILBUD! SPAR

20

429,-

DUKKEHUS

KidKraft Dakota trædukkehus med møbler. Passer til Barbie-dukker.

899,-

BRANDSTATION

Plum brandstation i træ med tilbehør. Kan foldes ud og giver nok plads til, at vennerne også kan være med i legen.

599,-

TILBUD! SPAR

200


TILBUD! SPAR

200

FROST SENG

En drøm af en seng for enhver lille Frost-fan. Madrasmål: 70x140 cm.

1.199,-

EL-LØBEHJUL

MegaLeg el-løbehjul med LED-lys installeret rundt om ståbrættet. Kan køre op til 8-10 km på en opladning.

749,-

TILBUD! SPAR

100 RACERBANE

Komplet racerbane med 6,90 meter skinner og 4-dobbelt loop. Racerbanen leveres med Formel 1 biler og 2 håndcontrollere med turbo knap.

349,-

BMW ELBIL

Lækker eldrevet BMW i8 med 2 kraftige 12vmotorer. Udført i høj kvalitet, som sikret børnene mange timers sjov.

1.749,-

TILBUD! SPAR

250


EL-MINI-ATV

Super smart el-mini-ATV med indbygget fartbegrænser. Kan indstilles på 2 forskellige hastigheder eller ubegrænset.

2.995,-

BORDFODBOLD

Lækkert bordfodboldspil fra MegaLeg specielt beregnet til børn på grund af den mindre størrelse. Står meget stabilt på de fire ben.

499,-

TILBUD!

BØRNESENG

Juniorseng med Disney Biler motiv. Madrasmål: 70x140 cm.

SPAR

300

499,TILBUD! SPAR

600 EL-VETERANBIL

Super flot veteranbil med mange flotte detaljer såsom reservehjul, lædersæde, batteriindikator og sidespejle. Bremser automatisk når foden fjernes fra speederen. Med fjernbetjening, så mindre børn også kan få en køretur.

1.199,-


DUKKEHUS

KidKraft Modern Dream dukkehus i træ med elevator og 11 møbler.

1.099,-

SMINKEBORD

Dette Disney Frost sminkebord med spejl og stol giver små piger mulighed for lege rigtige prinsesser.

499,-

TILBUD! SPAR

200

TILBUD! SPAR

50 MERCEDES ELBIL

Smart elbil med 2 kraftige motorer, så den nemt kan køre på græs, jord m.v. Med blinklys og kørelys. Leveres med fjernbetjening, så man kan køre rundt med mindre børn.

1.999,-

SOVESOFA

Sød Peter Plys sovesofa med sovepose. Perfekt til at sidde, ligge, læse og sove i.

499,TILBUD! SPAR

500


TRÆKÆLK

Klassisk trækælk, der kombinerer tradition med moderne design. Fremstillet af bøgetræ, som stammer fra FSC-certificerede skove.

299,-

MOTORCYKEL

Super lækker politimotorcykel, der kan køre frem og tilbage. Der er indbygget sirene med lyd og lys.

349,-

LØBEHJUL

Kvalitets løbehjul til større børn med støddæmpning på for- og baghjul, som begrænser rystelser fra ujævnheder i vejen.

EL-POLITIBIL

Super sej elbil med blødt sæde i læderlook, sejt LED lys foran og 2 kraftige motorer, så bilen også kan køre i græs og jord.

999,-

549,TILBUD! SPAR

150

TILBUD! SPAR

600


MONSTER TRUCK Super sej fjernstyret off-road monster truck.

199,-

DRONE

Ultra lille og let fjernstyret drone med indbygget kamera.

399,-

TILBUD! SPAR

AIRHOCKEY

Sjovt airhockey spil hvor 3 personer kan spille mod hinanden samtidig.

999,-

TILBUD! SPAR

250

MINI-ATV

Benzin off-road mini-ATV i god kvalitet. Motoren er på 49cc, og ATV’en har automatisk gear.

3.249,-

50


BLOGINDLÆG

KÆRE BABY Blogindlæg af Nanna Augustinus fra BYNANNA.DK


Y-PÆDAGOG EN STOR TAK TIL ALLE JER DER PASSER VORES BØRN NÅR VI IKKE SELV GØR

Kære baby pædagog. Uanset om du er dagplejemor eller vuggestuepædagog, er jeg ret sikker på, at jeg taler på de fleste mødres vegne, når jeg siger tak. Når jeg sender dig 28 mentale highfives og ville ønske, du fik mere i løn.


Det er mig en gåde, hvordan du stadig smiler, når vi dukker op ved din dør. Jeg er ovenud imponeret over, at du endnu ikke har forladt matriklen med tårer i øjnene og babyerne proppet i en kravlegård. Bare det, at du ikke har en kravlegård, får mig til at undres over, hvordan du får noget at drikke i løbet af dagen. KÆRE BABY-PÆDAGOG.

Jeg er hovedkuls chokeret over, at ingen af børnene har slugt en sten eller stukket sig i øjet med en kæp. Jeg er på randen til at smutte et skjult kamera ind med barnevognen af ren jalousi over, hvor let du kan putte vores barn, og hvor længe du får hende til at sove. Jeg er rystet over, hvor ren min baby er, når jeg henter hende. Jeg er død forvirret over, hvor beskidt hun er efter 35 minutter i min egen varetægt sammenlignet med den skinnende renhed, hun tropper op med efter 7 timer hos dig. Jeg er rystet over dine evner til at tage 5 børn med på tur uden at miste en undervejs til skadestuen eller sko-

ven. Jeg er på grænsen til at spørge, om det ikke kunne være en fremragende idé, hvis alle nybagte forældre lige fik en uges tid til oplæring hos dig. I de 5 minutter, jeg bruger på at hente mit barn, står jeg mest af alt med åben mund over din evne til at multitaske. Det virker som om, du uden problemer kan skifte en ble, fodre et barn og trøste en baby samtidig med, at du lige opdaterer mig på, hvordan dagen er gået. Jeg får lyst til at give dig et kæmpe kram over den forstående måde, du formår at svare på, når jeg midt i forvirringen lige får dig til at anbefale de bedste sutsko. At du ikke beder mig stille spørgsmålene en anden gang eller mest af alt bare beder mig tie stille og Google mit barns øjenbetændelsestype, når jeg kommer hjem. Jeg havde nægtet at svare. Jeg havde opgivet at komme ud og cykle, når det første barn havde skreget over flyverdragtkøen. Jeg havde grædt af stress over at skulle sørge for, at ingen

OM NANNA AUGUSTINUS Nanna er mor til Dicte fra december 2014. Hun blogger på BYNANNA.DK om livet som mor på godt og ondt.


Det er mig en gåde, hvordan du stadig smiler, når vi dukker op ved din dør. Jeg er ovenud imponeret over, at du endnu ikke har forladt matriklen med tårer i øjnene og babyerne proppet i en kravlegård.

blev kvalt i en makrelmad til frokost. Jeg havde rendt panikken og hovedløst rundt, når det var tid til at lege udenfor. Faret rundt for at pille biller og græs ud af munden på børnene. Jeg ville ikke ane, hvordan jeg skulle skifte ble på en samtidig med, at jeg skulle holde de 4 andre fra at spise toiletbørsten og lege tagfat med toiletrullen. Jeg havde været på vej i seng, når forældrene begyndte at troppe op kl. 16. Men ikke dig. Du er frisk, smilende og altid at finde med minimum 2 børn på armen. Mit barn har ren ble og aldrig bar røv, når jeg henter hende. Med den afstikker-adfærd hun har, så snart bleen nærmer sig herhjemme, forstår jeg ikke, at du endnu ikke har stuk-

SVAR TIL NANNAS BLOGINDLÆG Tusind tak for dine skønne ord! Jeg er dagplejer og ELSKER mit job og mine skønne unger! Men I forældre gør også jeres til, at det er dejligt at få lov at passe på jeres pureste guld. Jeg er stolt af mit job. SUSAN

ket mig en “ja Nanna, hun har ikke nogen ble på, men det er sørme din egen skyld, for hun er da umulig”. Jeg forstår det ikke. Kære baby pædagog. Uanset om du er dagplejemor eller vuggestuepædagog, er jeg ret sikker på, at jeg taler på de fleste mødres vegne, når jeg siger tak. Når jeg sender dig 28 mentale highfives og ville ønske, du fik mere i løn. Når jeg siger, at vi aldrig havde klaret os uden dig. Når jeg siger, at enhver mor er imporneret over det stykke arbejde, du gør. Mange af os, havde aldrig klaret det. Jeg havde ikke. Den dag ens baby fylder 3 år og har været i dine arme tæt på mere end i ens egne, bliver en dybt underlig dag. For mig og for dig.

på stuen og sidder og trøster et barn på skødet, imens jeg giver et andet barn mad. Det er måske godt, at du ikke ved, hvor hjertens gerne vi vil lave pædagogiske aktiviteter med dit barn og dække behov andet end de absolut mest nødvendige. Men vi er ikke hænder nok. Når jeg går hjem fra arbejde, tænker jeg tit, om det er en bjørnetjeneste, vi gør jer forældre. Når I kun får halvdelen af sandheden. MARIA

1000 tak for dette fantastiske opslag. Smiler væg til væg. Som gammel pædagog og nu privat børnepasser kan jeg forsikre dig, at sådan en tak giver uanede mængder af ny energi til os, der står med jeres børn hver dag. Stort kys på dine kinder. GITTE

Kære du. Tak! Og vil lige tilføje: Du og de andre forældre ser (måske) heldigvis ikke, de gange jeg og mine kollegaer bryder sammen af stress på toilettet eller i pausestuen. De gange, hvor dit barn græder liidt længere, end hvad godt er, fordi der ikke er hænder nok til at trøste. At dit barn nok ville have haft godt af ren ble, også selvom “det kun er tis”, men p.t. er jeg alene

Hvor er du fantastisk! Som ny pædagog i en vuggestue, hvor der desværre har været en del langtidssygdom på min stue, så jeg har følt, jeg har stået med det hele næsten alene. Jeg har hele tiden følt, at jeg ikke gør det godt nok, og så bliver jeg glad helt ind i hjertet af at læse dit blogindlæg. Og ud over at det giver mig selvtillid, gør det faktisk, at jeg pludselig er stolt af at være pædagog og tænker, at jeg faktisk gør det godt. Børnene er glade, veludhvilede, mætte og rene, når de bliver hentet. Og det er ikke alle, der kan, hvad vi kan! Igen: Hvor er du fantastisk og sej for at have skrevet det her blogindlæg! NORA


FUNKTIONELLE SKO

PERFEKT FOR NYE MØDRE:

VERDENS MINDSTE TRÆNINGSCENTER har en virkning på hele kroppen og kan med god samvittighed kaldes verdens mindste fitnesscenter. Skoene følger med dig i din hverdag. MBT SKO


MBT SKO GØR DINE FØDDER GLADE UNDER OG EFTER GRAVIDITETEN


MBT SKO er funktionelle sko, der

fungerer som et lille træningscenter i sig selv. Med skoene træner du, når du går og står i hverdagen. De er rigtigt gode for dig, der har født, fordi de hjælper dig med at sætte gang i hele kroppen. Det lyder næsten for godt til at være sandt, at man kan træne sin krop ved bare at skifte sko. Men det er faktisk det, som MBT sko kan. MBT er ”funktionelle sko”, der aktiverer en lang række muskler i kroppen. Den buede sål og et særligt verdenspatenteret balancepunkt i skoene gør, at man automatisk kommer til at gå og stå på en særlig ”rullende” og naturlig måde. ”Det betyder, at du træner din krop, når du bare går og står i hverdagen, fordi du sætter gang i krop og blodomløb. Det er derfor, man kan kalde skoene

for verdens mindste træningscenter”, siger Charlotte Poulsen fra MBT Nordic og fortsætter. ”Skoene er gode for alle, der går og står, og som gerne vil have lidt ekstra træning ud af bevægelserne. Det kan være tiltrængt, hvis man eksempelvis sidder meget og ammer. Så trænger man til at komme ud med barnevognen og få fuld effekt af sin indsats”.

GODT FOR HOLDNINGEN Udover træningen får du også en mere oprejst kropsholdning, der aflaster ryg, hofte og knæ. Med MBT står man ikke stille - selv når man står. Det instabile underlag styrker muskler og ledbånd og balancepunktet med den runde gængesål fremmer venepumpefunktionen, hvor musklerne i benene trykker returårerne sammen, så blodet på grund af klapfunktionen kun kan løbe opad mod hjertet. “MBT modvirker trætte, tunge og hævede ben, og balancen bliver også styrket, når man har skoene på”, fortæller Charlotte Poulsen.


MBT modvirker trætte, tunge og hævede ben, og balancen bliver også styrket, når man har skoene på. CHARLOTTE POULSEN, MBT NORDIC

LIDT HISTORIE MBT international blev grundlagt i 1996 og var de første, der introducerede funktionelt fodtøj - altså sko, der kan mere end bare være sko. I 2004 kom MBT til Danmark, og i dag sælges MBT i mere end 45 lande verden over. Der kommer to nye kollektioner hvert år, og i dag findes der designs til fest, arbejde og fritid. Der er kort sagt noget for enhver smag. Skoene er meget populære blandt eksempelvis sygeplejersker, som går meget i deres hverdag, men flere og flere får øjnene op for de fordele, som funktionelle sko giver.

”Man skal hele tiden justere, og trykpunkterne under huden sender mange flere informationer til lillehjernen, der er vores balancecenter”, forklarer hun.

TRÆNER MUSKLERNE Mere end 40 uvildige studier bekræfter effekten af MBT, og skoene er godkendt som medicinsk udstyr i Klasse 1 i EØS. Prof. Dr. Thomas Andriacchi fra University of Stanford i Californien fortæller: “Når man går i MBT, resulterer det i, at man fordeler trykket på sine knæ anderledes. For sunde og aktive mennesker kan det betyde, at man får trænet sine muskler ved gang, og dermed lette presset på overbelastede led”.

Se alle de smarte sko på DK.MBT.COM eller køb direkte på WWW.MBTSHOP.DK


KONSTANT PÅ VIPPEBRÆT Hun fortæller, at det var en underlig fornemmelse at have MBT sko på for første gang. “Jeg skulle lige vænne mig til at rulle hen over foden og hele tiden have fornemmelsen af, at jeg stod på et vippebræt. Men efterhånden, som jeg brugte skoene mere og mere, fik jeg det så godt, at jeg kunne fortsætte med håndbolden”. I sommeren 2010 blev Nette Hvam gravid med datteren Josefia. Det var en slem start med megen opkast og kvalme, men dette skulle vise sig at være de eneste udfordringer, som graviditeten bød på. ”Jeg er af den klare overbevisning, at mine fantastiske MBT sko er årsagen til, at de andre skavanker, som bækkenløsning, vand i kroppen, hævede fødder og så videre aldrig blev en del af min graviditet”.

GANG I VENEPUMPER

“Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger med at komme i gang med brugen af MBT sko, både før, under og efter graviditeten”, fortæller Nette Hvam. Nette Hvam begyndte at bruge MBT i 2006, hvor hun spillede håndbold i Skjern Håndbold, som i dag er Ringkøbing Håndbold. “Jeg havde udfordringer med belastede akillessener samt skinnebensbetændelse. Når jeg var færdig med træning eller kamp, havde jeg en del smerter”. “Men med MBTs’ særlige, runde sålkonstruktion blev de små stød, som mine akillessener og skinneben ikke brød sig om, aflastet. Dels af den rullende gang og dels ved den bløde sensor, som gav mig den nødvendige affjedring”, siger hun.

Under graviditeten arbejdede hun i Århus og Kolding, men boede i Esbjerg, men hverken de lange køreture eller arbejdsdage gav hende problemer. “Mine MBT var helt fantastiske under graviditeten. Det at få fordelt trykket under foden ved gang og stilstand betød, at jeg hele tiden havde gang i mine venepumper, så blodet blev pumpet tilbage fra mine fødder”. Det samme er tilfældet efter fødslen, for når man eksempelvis står i køkkenet og laver mad til den lille ny eller lægger de uanede mængder af vasketøj sammen, kan man stå og vippe og dermed fordele vægten på fødderne. MBT gør, at du er oprejst. “Når du har MBT på eksempelvis på job, behøver du ikke bekymre dig om at huske at træne de små muskler i lår, mave og ryg. Det gør MBT i løbet af dagen”, fortæller Nette.

SOM AT GÅ PÅ EN MADRAS Fordelen er uden tvivl stødabsorberingen, som uden sammenligning er den bedste på markedet.


Når først man har haft et par MBT på, vil man mærke, hvordan en gåtur kan blive til dans på roser. NETTE HVAM

”Den bløde sensor gør, at jeg får fornemmelsen af at gå på en blød sandstrand frem for det hårde underlag, som vi jo alle går på i dag som fliser, asfalt, klinker og trægulv”. Ifølge Nette er det allerbedste ved skoen, at uanset om man har stået/gået i 12 timer, så har man hverken hævede eller ømme fødder og ben. ”Ben og fødder er trætte men på den gode måde. Trænet trætte og ikke overbelastede”.

ET FLOTTERE LOOK Da Nette Hvam begyndte at bruge skoene i 2006, var de meget anderledes i udseende - måske endda lidt klodsede. I dag ligner MBT almindelige sko og sandaler. ”Mine veninder syntes i starten, at det var nogle mærkelige sko, og at de var vildt grimme. Men det var også tilbage i 2006, hvor vi var i starten af 20’erne, og stiletter var in, og man skulle se smart ud”. I dag har mange i hendes omgangskreds skoene eller vil gerne have dem.

”De er fascinerede af, hvor lækre MBT er at have på, og at man nu ikke længere lægger mærke til skoene på grund af deres lækre og smarte design”. ”Jeg anbefaler dem til alle og enhver. Jeg synes, det er de mest fantastiske sko, og den mega positive effekt, de har på kroppen gør, at jeg slet ikke kan lade være med at anbefale dem”.

EN DANS PÅ ROSER Nette Hvam synes, at alle burde forkæle sig selv med at par MBT til arbejde eller fritid. ”Jeg oplever mange, der ved hjælp af MBT nu kan holde til at gå en lang tur eller ikke er helt smadrede i kroppen efter en arbejdsdag. Det er bare helt fantastisk. Når først man har haft et par MBT på, vil man mærke, hvordan en gåtur kan blive til en dans på roser.”

Læs mere om skoene på DK.MBT.COM eller køb på WWW.MBTSHOP.DK


KOM I FORM EFTER DIN FØDSEL Nybagte mødre tilbagelægger rigtig mange kilometer med barnevognen. Derfor er det oplagt at bruge tiden til samtidig at få kroppen i form igen enkelt og effektivt.

Tag MBT på fødderne, og du er i gang med træningen. Uanset om du går eller står. Så hvorfor ikke udnytte dette, når du alligevel skal ud med barnevognen?

Mange kvinders udfordring efter en fødsel er at få kroppen tilbage i den form, den havde før graviditeten. Med MBT sko er man som nybagt mor godt hjulpet til at genvinde formen, mens man triller rundt med barnevognen.

MBT stimulerer den rigtige brug af musklerne i benene og hele vejen op langs ryggen til nakken. Det øger kropsbevidstheden og giver en bedre holdning.

”Træningsprogrammet kræver ikke et minuts ekstra tid for de mødre, der er ude at gå med deres barnevogn. Med MBT sko på fødderne og ved at lave 10 øvelser på turen 10 gange i 10 uger kommer resultaterne af sig selv”, fortæller Charlotte Poulsen fra MBT Nordic. Den største fordel ved MBT som træningsmetode er den enkle integration i hverdagen. Du behøver ikke ændre adfærd for at opnå resultater.

AFLASTER BÆKKENET

”Hvor mange mennesker med tiden går foroverbøjet og spænder i lænden, vil de ved rigtig gang i MBT sko automatisk rette sig op og få den holdning, som man eksempelvis kan misunde de ranke masaier fra Afrika”, siger Charlotte Poulsen. MBT afspænder stramme og ømme muskler hele vejen op igennem kroppen, så bækken-, ryg- og nakkesmerter reduceres. Også mavemusklerne stimuleres og styrkes, når man går med barnevognen i sine MBT sko.

10 GODE ØVELSER MBT træningsprogrammet består blandt andet af 10 øvelser, som der kan laves, når du som nybagt mor alligevel er ude at gå tur med barnevognen, der bruges som modstand og træningsvægt.

Den største fordel ved MBT som træningsmetode er den enkle integration i hverdagen. Du behøver ikke ændre adfærd for at opnå resultater. Tag MBT på fødderne, og du er i gang med træningen. Uanset om du går eller står.


10 ØVELSER MED BARNEVOGNEN 10 gange og gentag to til tre gange i løbet af gåturen. 5. BAGDEL OG LÅR Gå på en flad vej, tag ekstra lange skridt og gå dybt ned over den forreste fod. Sørg for at dit knæ peger i samme retning som tæerne. Gør det 10 gange med hver fod. Efterhånden som du bliver mere dygtig, kan du gøre det samme på en lille stigning.

1. RYG OG ARME Gå med ret ryg. Stram maven op og gå ned ad en bakke. Tag undertag på håndtaget på vognen. Gå med ret ryg og slip vognen så langt fra kroppen, som du kan. Træk vognen tilbage så tæt på dig, som du kan med albuerne mod kroppen. Gentag det 10 gange. En perfekt øvelse, der styrker rygmusklerne, mens du arbejder med armmuskler, skuldermuskler og mavemuskler. Jo kraftigere hældning på bakken, jo større belastning. 2. RYG OG ARME Lav øvelse 1, men hold nu naturligt på vognens håndtag - altså overhåndstag. 3. MAVE, BRYST OG ARME Gå med ret ryg, stram maven op og gå op ad en bakke. Skub vognen så langt ud i strakt arm, som du kan, og lad vognen køre kontrolleret tilbage til dig. Gentag det 10 gange. Få dine albuer ud til siderne, og hold almindeligt på vognens håndtag. Jo stejlere hældning, jo større belastning. Det styrker mavemusklerne, brystmuskler og armmuskler. 4. ARME Gå stille og roligt op ad en nem bakke med vognen hængende efter dig. Hold albuerne tæt på din side, og lad vognen være så langt bag dig, som du kan. Træk vognen ind til kroppen, ind til ryggen. Kroppen må ikke vippe frem, stram op i maven og ryggen. Lav øvelsen

6. BAGDEL OG LÅR Stop i fem minutter, når du går eller brug fem minutter, når turen er færdig, og lav nogle lår- og bagdelsøvelser. Slå bremserne på vognen til, og hold to fingre på vognens håndtag. Stå med en skulders bredde mellem fødderne og sørg for, at dine knæ peger samme vej som dine tæer. Find balancen. Bøj ned til lige under 90 grader i knæ og hofter. Gå langsomt ned og hurtigere op. Gentag det 10 gange, tag en pause og gør det igen to gange. Sørg for at holde balancen, så du må ikke hænge i klapvognen. 7. BAGDEL OG LÅR Du skal gøre som i øvelse 6, men stå nu sidelæns og hold en hånd på vognen. Forsøg på at løfte det ene ben og lav øvelsen på ét ben. Det er vigtigt, at knæet på det ben, du står på peger samme vej som tæerne. Gå ikke så langt ned, at det bliver vanskeligt at komme op igen. Start med 90 grader i knæleddet. Lav øvelsen 10 gange og gentag to gange. 8. KONDI / LANGDISTANCE Gå en lang tur i et jævnt tempo. Turen skal være på over en time for at være effektiv. Gå i et tempo, hvor du ikke bliver forpustet. 9. KONDI / INTERVAL Gå på en lang bakke, der går opad. Gå 10 hurtige trin, hvor du tager lange skridt, gå så 20-30 regelmæssig skridt. Tænk på kropsholdning og balance i kroppen. Gentag øvelsen 10 gange. 10. KONDI / TEMPO Find en rute med et varieret terræn. Den behøver ikke at være længere end, at du kan gå den på 10 minutter. Gå først ruten i et roligt tempo som opvarmning. Gå den så igen i et højere konstant tempo. Terrænet vil give dig naturlig intervaltræning. Jo hårdere terræn, jo mere træning.


LEGETØJ

LEGETØJ DER GØR GLADE BØRN GLADERE Webshoppen TOYTOY.DK bugner af sjovt legetøj til børn i alle aldre. Du finder også et stort udvalg af farverigt børnetøj og sko, bøger, bamser, spil, udklædning, udsmykning til børneværelset og meget mere. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af det store sortiment. Se meget mere på WWW.TOYTOY.DK PETER PLYS NUSSEKLUD

Dejlig blød Peter Plys nusseklud til de mindste.

162,-

SPAR

33% SPAR

9%

FROST SENGETØJ

Smart og eventyrligt sengetøj i 100% bomuld med figurer fra Disney-filmen Frost. Dynebetræk måler 140x200 cm, og hovedpudebetræk måler 60x63 cm.

199,-


TOY TOY

HAR ET STORT UDVALG AF LEGETØJ TIL STORE OG SMÅ SPAR

19% FROST VÆKKEUR

Sødt vækkeur i god kvalitet med Anna og Elsa fra Disney-filmen Frost.

120,-

MICKEY MOUSE STOFRANGLE

Eksklusiv stofrangle i blødt velourstof.

90,-

SPAR

10%

SPAR

9%

MINNIE MOUSE BABYDUKKE

Gavesæt med babydukke, skål, ske, drikkedunk og et ekstra sæt sødt babytøj til dukken.

216,-


SPIDER-MAN HUE

Sød Spider-Man hue med kvaster. Fås i størrelse 52 og 54 cm.

NYHED

79,-

NYHED

DARTH VADER RYGSÆK

Smart rygsæk med Darth Vader med en passende størrelse til børnehaven eller vuggestuen. Mål: 31x27x10 cm.

129,BAMSE SPILLEPLYS Super sød Bamse spilleplys, som du kender fra DR’s børnetime Bamses billedbog.

135,-

SPAR

30% SPAR

9%

HELLO KITTY

KAGEFORRETNING Sød lille Hello Kitty kageforretning med diverse tilbehør.

133,-


FROST ØREVARMERE

Sjove Frost ørevarmere med Anna på den ene side og Elsa på den anden. Hver figur har deres egen fletning - en hvid til Elsa og en brun til Anna.

69,-

TRÆPUSLESPIL

Bamse knoppuslesspil med 3 brikker. Måler 38x18 cm.

135,-

SPAR

9%

MINIONS HUE

Sjov og varm Minions hue i blåsort til de kolde dage. Huen har et sødt design med broderet Minions på siden.

69,-

NYHED

AVENGERS SENGETØJ

Super cool sengetøj med Avengers - Age of Ultron. Dynebetræk måler 135x200 cm. Hovedpudebetræk måler 48x74 cm.

279,-


MINIONS MADKASSE MINNIE MOUSE STOFRANGLE

Blød rangle i velourstof med Minnie Mouse pyntet med en broderet fugl.

Madkasse med de skøre Minions, som blev kendt i filmen Grusomme mig.

59,-

90,-

SPAR

9%

SPIDER-MAN HÅNDKLÆDE

Super sejt Spider-Man håndklæde. 70x140 cm Kan maskinvaskes.

149,-

FROST HUE

Disney Frost kvasthue. Fås i størrelse 52 og 54 cm.

69,-

NYHED

NYHED


NYHED

SPAR

HELLO KITTY KÆLEDYR

Sjov leg med Hello Kitty og hendes kæledyr. Leveres i fin æske.

FROST RYGSÆK

30%

105,-

Flot Fryst rygsæk, der passer perfekt til børnehaven/vuggestuen. Måler 31x27x10 cm.

129,-

NYHED SPAR

48% DOKTOR MCSTUFFINS SENGETØJ

Dette Doktor McStuffins sengetøj er et klart hit til børneværelset. Dynebetræk måler 135x200 cm. Hovedpudebetræk måler 48x75 cm.

150,-

FROST

MADKASSE Den perfekte madkasse til alle Frost-fans.

79,-


PASNING

HVAD KOSTER EN

BARNEPIGE? Af og til har man brug for at komme væk og være sammen med sin elskede UDEN børn, og der kan det være nødvendigt at betale sig fra at få afsat ungerne. Men hvor meget skal man betale for en babysitter? 15 mødre - og en enkelt barnepige - giver dig svaret.


HVOR MEGET SKAL MAN GIVE

FOR AT FÅ PASSET SIT BARN?


40 KRONER Jeg giver 40 kroner i timen til en pige, der går i 7. klasse. Hun henter et barn på snart 7 år i SFO 2 gange om ugen. Når de kommer hjem, er hun sammen med min dreng. De tegner, spiller spil og snakker. Hun har ingen andre opgaver end at passe ham. Jeg har spurgt flere piger fra hendes årgang, og de fleste får 40 kroner i timen, men så er det ofte for 2 eller 3 børn, der skal hentes flere steder. Udover det så får hun ekstra, hvis hun er her en aften, og jeg køber ofte en blomst eller andet til hende.

Jeg var meget skeptisk ved at lade en så ung pige passe vores børn, men da jeg selv passede 5 børn mellem 1 og 8 år, da jeg var 10-11 år (meget vildt, og mine forældre forstår ikke i dag, at de lod mig gøre det, men det gik altid rigtig fint, og jeg har altid været meget ansvarsbevidst), tænkte jeg, at jeg om nogen måtte være én, som gav så ung en pige chancen. Det skal siges, at hendes forældre bor få huse fra os (100 meter væk). Ellers havde hun ikke fået lov. Hun får desuden 40 kroner i timen og er yderst tilfreds. Vi bor i Kolding. CHRISTINA

KAMMA

50 KRONER 40 KRONER Her er barnepigen knap 14 år, og børnene knap 2 og 5 år. Hun kan putte dem uden problemer. De opfører sig eksemplariske, når hun er der, så jeg har noget sværere ved at putte dem, end hun har.

Vores barnepige, der henter 2 børn på 4 og 7 år, får 50 kroner i timen. Hun er 13 år, og vi bor i Nørresundby. HEIDI


50 KRONER

50 KRONER

Min datter på 14 år er barnepige, og hun får 50 kroner i timen. Hun har job hos to familier med børn på hhv. 1 og 6 år og 6 og 9 år.

Vores på 15 år skal kun passe vores 4-årige, ind imellem også hente hende, og hun får 50 kroner i timen. Hvis hun skal lave husligt arbejde udover at passe to børn, ville jeg nok give mere.

METTE KATJA

50 KRONER 50-80 KRONER Vores får 50. Det er ét barn om aftenen. Sommetider er hun puttet, inden vi tager afsted. Andre gange putter barnepigen.

Hvis hun er under 15 år, så tænker jeg 50-60 kroner i timen. Over 15 år 70-80 kroner. Hvis det blot er for en halv time, så vil jeg nok give 50 kroner uanset alder.

ANJA HANNAH


60 KRONER

men med at betale så meget for pasning for hyggeting.

Min ældste får 60 kroner i timen for at passe sine yngre søstre, når vi skal til et eller andet, hvor de ikke skal med. Min ældste er 17 år, og lønnen er den samme, vi gav en barnepige “udefra”. De fleste gange, hun har passet, har vi været ude om aftenen. Så hun har sørget for, de fik noget at spise og kom i seng. Vi overvejer at lade hende passe en weekend, hvor vi så tager hjemmefra, men det bliver ikke til timepris. Det tager trods alt noget af hendes frihed, og hun udfører samme arbejde, som en barnepige ville.

NANNA

LENA

60 KRONER Jeg har en på 15 år, som får 60 kroner i timen. Jeg har det fint nok med prisen. Det eneste problem er, at jeg så faktisk ikke bruger den ældre barnepige til andet end virkelig nødvendig pasning, dvs. arbejdsrelaterede ting. Jeg synes ikke just, at det økonomisk hænger sam-

60 KRONER Vi har en 15-årig til at passe vores, når behovet er der. Den fremmede har ikke skulle putte eller passe sovende børn, det har min ældste datter. Det har fungeret fint for min datter. De unge damer kan sagtens høre, hvad hun siger, når vi er ude af døren :-) Min datter kender de sædvanlige rutiner omkring putning, og det gør livet lidt lettere for alle parter. Jeg regner med, at vi kommer til at bruge vores “fremmede” barnepige mere, nu min ældste skal på efterskole. Begge pigerne har fået 60 kroner i timen for at passe - og det er på Århus-egnen. LENE


60-65 KRONER Jeg giver 60 kroner i timen om morgenen, og fra kl. 15 giver jeg 65 kroner i timen, og det drejer sig om 18-19-årigede vi har. Jeg får at vide, at det er meget, jeg giver, når de er til “samtale”. Men her bruges barnepigen også fast. LENE

65 KRONER Min datter får 65 kroner i timen. Hun henter en pige på 6 år i skolen og lillesøster i børnehaven. Tidligere har hun hentet begge i samme børnehave/vuggestue. Da hun kun hentede storesøster, fik hun 45 kroner i timen, og dengang var hun kun 13 år. Nu er hun 15 år. METTE

80 KRONER Vi giver 80 kroner i timen. Hun skal hente den lille på knap 2 år i dagpleje, og derefter hente de to store i børnehave. Den store er så selv gået fra SFO og ned til børnehaven. Så går hun hjem og leger med dem. Tiden starter fra kl. 15.30, hvor hun henter den mind-

ste. Barnepigen bliver 17 år her om en måneds tid. Hun henter dem hver tirsdag/torsdag, og det fungerer rigtigt godt :-) STINE

80-120 KRONER Er det en person under 18 år, ville jeg give ca. 80 kroner i timen. Er det en person over 18 år, ville jeg give ca. 100-120 kroner i timen. Hvis du gør det lovligt, så mener jeg, at mindstelønnen er omkring 108 kroner i timen? LOUISE

130 KRONER Vi betaler vist alt for meget. Vores barnepige kommer fredag fra 16.30-23.00. Hun skal passe/putte en på 5 år og en på 22 måneder, og hun får 850 kroner. Der er intet husarbejde. Hun er 23 år. LOUISE

HVAD SIGER BARNEPIGEN?

HVAD SIGER LOVEN?

Jeg er 17, bliver 18 i år, og har arbejdet som barnepige i 5-6 år. Jeg har aldrig fået noget fast i timen. Nogle gange fik jeg løn for at have været der en gang, og andre gange regnede vi sammen for flere gange.

SKAT ændrede reglerne for sort arbejde i 2013, så børn under 16 år ikke skal betale skat af den løn, de får for at passe børn for private personer, f.eks. for familie, venner eller naboer.

Sidst, jeg passede dem, havde jeg 3 børn i et døgn, og det fik jeg 500 kroner for, og det var jeg tilfreds med.

Arbejder man derimod for en virksomhed, skal der betales skat, uanset hvor gammel man er.

Jeg kan altså ikke huske, hvad jeg har fået de andre gange, for så har jeg fået 100 kroner og andre gange 200 kroner. Det kommer lidt an på, hvor meget jeg har passet dem.

Hundeluftning, græsslåning, indkøb og lektiehjælp er andre opgaver, som børn under 16 kan udføre, uden at de skal betale skat. Læs mere om reglerne på WWW.SKAT.DK


LINGERI

RIGTIGE MØDRE GÅR I CARRIWELL Alle mødre er smukke. Derfor har Carriwell brugt “rigtige mødre” og ikke modeller i deres seneste fotooptagelse.

BLONDE DROP CUP AMME-BH

Kvinder elsker lingeri med et klassisk udseende og et pift af attraktive blonder. Denne blonde drop cup amme-BH opfylder dette krav, mens der ikke er gået på kompromis med nogen af de vigtige funktionelle krav til en god amme-BH. Specielt designet til kvinder med fyldige bryster.

199,95


FORKÆL DIG SELV MED SKØNT LINGERI FRA CARRIWELL BÅDE FØR OG UNDER GRAVIDITETEN


SØMLØS AMME-BH MED GELÉBØJLE

Den bløde fleksible gelébøjle giver støtte uden generne fra en stiv bøjle perfekt til ømme og sensitive bryster.

299,95

JUSTERBART VELCRO STØTTEBÆLTE

Det justerbare støttebælte reducerer eller eliminerer lændesmerter ved forsigtigt at løfte maven og derved fremme en mere rank kropsholdning. Bæltet er fuldt justerbart, meget komfortable og kan tilpasses til netop dine behov.

99,95


Mød Yael, en ung mor til 3 drenge. Owen, hendes 3-årige søn, er en sprudlende energisk lille gut. Han er for nyligt blevet storebror til et par dejlige tvillinger, Colin og Aiden. I april, mens Yael stadig var gravid med sine to drenge, gjorde en veninde hende opmærksom på Carriwells REAL MOMS kampagne, og hun meldte sig med det samme til den specielle fotoshoot, der skulle promovere Carriwells nye Real Moms koncept. “Jeg glædede mig meget. Jeg havde det godt i min graviditet, men min mave var enorm, og jeg følte mig usigelig træt. At vente én baby er spændende og trættende, men at vente to er hekt ekstremt. Det at deltage i en fotosession og få hår og makeup lavet af professionelle var lige, hvad jeg havde brug for”, fortæller Yael. “Selv om jeg er mor, vil jeg også føle mig som kvinde. Jeg forsøgte at klæde mig pænt under graviditeten, da det var vigtigt for mig. Det bedste ved Carriwells fotosession var den pin-up stil, de var ude efter. Det er præcis min favorit stil i moden. Jeg elsker det. Det store hår med sløjfer og den typiske 60’er stil. Så jeg sendte en email, så snart jeg havde læst annoncen om Real Moms kampagnen. Jeg ER jo en rigtig mor. Og jeg ville gerne både se smuk ud og føle mig smuk”. “Vi lavede optagelserne til en familieudflugt. Jeg tog min mand med, så han kunne passe sønnen, mens jeg fik lagt makeup og havde travlt med at få tøjet på. Jeg havde det så godt med at medvirke. Jeg følte mig respekteret og smuk på grund af al den opmærksomhed, jeg fik. Lige dér gik det op for mig, at det havde været længe siden, jeg havde følt, at jeg så godt ud, og at jeg var lækker”. “De andre mødre, der deltog, var fuldstændigt ligesom mig. Det var kvinder, jeg kunne relatere til. Almindelige, hårdtarbejdende mødre med store maver. Og vi talte godt sammen og udvekslede gode råd om at amme vores børn”, fortæller Yael og griner.

“Et par uger efter så vi resultatet af vores anstrengelser. Jeg var forbløffet og uendelig stolt. Min mand var også stolt, og sammen viste vi billedet til alle, der gad se det. Reaktionerne var overvældende. De fik mig til at stråle igen af den der model-følelse”. “Billedet hænger på min væg til evig påmindelse om, hvor magisk det er at have to babyer i maven og bringe dem til verden. Min krops evner forbløffer mig. Jeg kan give liv og blive ved med at gøre det ved at amme mine tvillinger. Det er en utrolig følelse, og jeg ønsker for alle mødre at opleve det”. “Alle mødre gør det bedste, de overhovedet kan på deres egen måde. Og det bør enhver mor være stolt af. Jeg ville ønske, at alle mødre kunne føle sig smukke og stærke. Og alle mødre burde klæde sig pænt på engang imellem, selv om vi alle er trætte og har travlt med at opfylde vores børns behov. Det hele bliver så meget nemmere, når du har det godt med dig selv, og når du passer på din krop”. “Mine tvillinger vokser og er sunde og raske - og sultne hele tiden. For at være helt ærlig, så er jeg udmattet. Owen løber jo også rundt i huset. Det er som om, han har al den energi, jeg ikke har lige i øjeblikket. Sommetider er jeg ked af, at jeg ikke kan tage mig så meget af ham, som jeg plejede. Før tvillingerne kom, var vi to altid aktive sammen, men nu tager tvillingerne al min tid. Men Owen er virkelig en sød storebror. Han leger tålmodigt med sig selv, mens jeg ammer tvillingerne. Det er da fantastisk af så lille en dreng. Og jeg er heldig, at min mor hjælper mig af og til”. “Udover at jeg føler mig meget træt, er jeg også fuld af taknemmelighed. Min familie er min dyrebareste gave, og mine tvillinger er så skønne. De er det hele værd. Jeg er stolt af at være en rigtig mor!”.

SE MERE På de følgende sider kan du se et lille udpluk af skønt lingeri til gravide og nybagte mødre. Du kan se hele Carriwells kollektion her: WWW.CARRIWELL.DK


HALTER NECK MATERNITY TANKINI

Graviditets tankini i 2 dele med smart halter neck i en super lækker pasform med stretch og ekstra støtte ved brysterne. Specielt designet til at kunne tilpasse sig den skiftende gravide krop.

279,95


SØMLØS GRAVIDITETS BH

Sømløs graviditets BH, der er komfortabel, fleksibel, støttende og funktionel. Med brede stropper til øget støtte og komfort og innovative sidesyninger, der kan udvide sig og give støtte.

99,95


SØMLØS AMMEBH MED INDLÆG

Ideel til at skjule ammeindlæg og reducerer risikoen for uheld med mælk, der løber gennem blusen. Giver facon og skaber den perfekte silhuet under T-shirts og tætsiddende tøj.

249,95


SØMLØS AMME-BH MED GELÉBØJLE

Graviditets- og amme-BH med blød og fleksibel gelébøjle, der giver støtte uden generne fra en stiv bøjle. Giver dine mælkefyldte bryster mulighed for at udvikle sig og tilpasse sig din BH - også med hensyn til udsving i bryststørrelse mellem amninger.

299,95


DNA-TEST

DEN SIKRES Alle har ret til og mulighed for vished om deres biologiske barn, far, mor, søster eller bror. DNATEST.DK har siden 1998 leveret de vigtige svar verden over.


STE METODE FÅ SVAR PÅ LIVETS HELT STORE

SPØRGSMÅL

Det er vidt forskellige personer, der får foretaget en DNAtest, og der er lige så mange forskellige bevæggrunde. JOHANNES BREJNER, DNATEST.DK


Unge som gamle kan få svar på uløste problemer af meget personlig karakter og én gang for alle få endegyldigt svar, der kan have enorm stor betydning for den enkelte person.

grunde er vigtigt at vide, om det er den faste partner, der er faderen til den ventede baby.

”Det er vidt forskellige personer, der får foretaget en DNA-test, og der er lige så mange forskellige bevæggrunde”, fortæller Johannes Brejner fra virksomheden DNAtest.dk.

Hvis manden har mistanke om, at hans kones graviditet kan skyldes et sidespring, kan han have svært ved at slippe tanken, selv efter barnet er født. En DNAtest giver endegyldigt svar.

HVEM FÅR FORETAGET EN DNA-TEST?

Mange tvillingeforældre er i tvivl, om deres tvillinger er en- eller tveæggede. Det kan en simpel DNA-test fastslå én gang for alle. Ikke fordi, det har den store betydning, men mange forældre vil bare gerne vide det.

De fleste venter med DNA-test til efter fødslen. Mange mænd, der af moderen er udpeget som den nybagte far, foretrækker at få foretaget en faderskabstest allerede på fødegangen, inden de tør involvere sig følelsesmæssigt i babyen. Nogle foretrækker endda at få DNA-testet deres ufødte foster før fødslen. Det kan være være folk, der lever i såkaldte åbne forhold, og hvor det af praktiske

Der er naturligvis den klassiske årsag, at fædre kan komme i tvivl, om de nu også er deres børns biologiske far. Det kan f.eks. være ægtepar, der har været gået fra hinanden i en kortere periode og finder sammen igen, hvorefter de finder ud af, at kvinden er gravid.

Nogle bedsteforældre, der har mistanke om, at deres søns børn ikke er biologiske, får selv foretaget en test af deres børnebørn. De behøver ikke faderens DNA for at få fastslået, om de er de biologiske bedsteforældre til børnebørnene.


Selv om lægen slet ikke var i tvivl om, at vores tvillinger var enæggede, så kom tvivlen alligevel, da der var flere forskellige træk ved børnene. Derfor betalte vi selv, og sikke nemt det var. Det var 4 vatpinde, som skulle køres lidt frem og tilbage i deres mundhule, og nogle dage senere fik vi brev med resultatet. Vores er enæggede. SUSIE

Der er unge teenagere, der får mistanke - typisk omkring konfirmationsalderen - om de er biologiske børn af deres forældre. De går et år eller to og ruger over det, og når de begynder at tjene penge, får de foretaget en DNA-test for at få svar på et for dem meget vigtigt spørgsmål. Mange unge mennesker får selv foretaget søskendetest for at finde ud af, om deres søskende er heleller halvsøskende. Det kan f.eks. være ved den fælles moders død, de beslutter at få svar på en mangeårig mistanke. Når kvinder selv skal have eller har fået børn, melder spørgsmål om deres eget ophav sig ofte. Mange voksne kvinder leder efter deres biologiske far, hvis de er i

tvivl, om den mand, de kendte som deres far, nu også er det. I dag, hvor utroskab ikke nødvendigvis længere er skilsmissegrund, er der meget mere åbenhed omkring faderskab, end der var f.eks. i 50’erne og 60’erne, hvor man ikke talte om kvindernes udenomsægteskabelige aktiviteter. De børn, der blev født, var pr. definition ægtemandens. I dag er det meget mere anerkendt, at unge som gamle finder svar på uløste problemer ved hjælp af DNAtests. Der er også mange, der i dag søger deres biologiske forældre for at få fastslået, om de er bærere af arvelige sygdomme, eller for at finde donorer til dem selv eller deres børn.SÅDAN FOREGÅR TESTEN DNAtest sikrer dig 100% anonymitet, da testen udføres af dig selv. Testsættet bliver tilsendt diskret i en helt almindelig kuvert, der kan gå i alle postkasser, som ikke viser noget om indholdet, og altid uden afsender på. Du bestemmer selv, hvor testsættet skal sendes hen. Testsættet kan også afhentes på posthuset eller på DNAtests adresse i Nordsjælland efter nærmere aftale. Testsættet indeholder 2 specielle vatpinde pr. person. Almindelige vatpinde kan ikke bruges. I sættet ligger

også den adresserede svarkuvert og de specielle kuverter, som vatpindene skal lægges i. Prøverne tages fra indersiden af kinden ved, at vatpinden føres frem og tilbage på slimhinden i hver side af munden. Det gør hverken ondt eller er ubehageligt. Der er vedlagt en enkelt instruktion i at udføre testen. Prøverne returneres i den vedlagte svarkuvert, og ca. 4-5 dage senere modtager du resultatet. Du kan vælge at få resultatet med post, mail eller pr. telefon. Du vil få alle relevante certifikater og dokumentation fra laboratoriet både pr. post og mail. På telefon får du kun resultatet.

FAKTA OM DNA-TEST DNA (Deoxyribo Nucleic Acid) er det genetiske materiale i kroppens celler. Hver eneste persons DNA er forskellig fra alle andre menneskers. Derfor er en DNA-test den mest nøjagtige form for test, der overhovedet er mulig. Hvis DNA-mønsteret mellem barnet og den formodede far ikke stemmer overens, så er der ingen (0%) sandsynlighed for, at han er far til barnet. Hvis DNA-mønsteret stemmer overens, kan sandsynligheden beregnes til 99,999% for, at manden er far til barnet. Læs mere om DNA-test og få svar på alle dine spørgsmål på WWW.DNATEST.DKINSPIRATION

STAR WARS

TIL BABY På Etsy.com vrimler det med skønne og kreative ting til dit barn. Vi har fundet 17 skønne ting med Star Wars.

17 SKØNNE

TING MED

STAR WARS

URO

Super sød uro med mange af de kendte figurer fra Star Wars lavet af filt. DKK 622

BODY

Sjov bodystocking med Darth Vader print og en lille hilsen indeni til bleskifteren. DKK 105

WALLSTICKER

Sød wallsticker med Baby Darth Vader med en Dødsstjerne-ballon. DKK 77


FINGERDUKKER

5 håndlavede fingerdukker af filt. Sættet inkluderer Darth Vader, Yoda, Prinsesse Leia, Luke Skywalker og Chewbacca. DKK 140

HUE Super sød hæklet Yoda hue. DKK 244


BODY OG HUE Klæd baby ud som R2D2 med dette søde sæt bestående af body og hue. DKK 335


BODY

Klæd dit barn ud som wookien Chewbacca med denne skønne body. DKK 98


BODY

Hvid body med sjov STORM POOPER print. Fås både med korte og lange ærmer. DKK 98


BODY Sjov body med Master Yoda. DKK 70


URO Sød uro med 5 forskellige figurer. DKK 664

HAGESMÆK

Hvid hagesmæk med blå stregtegninger af forskellige Star Wars fartøjer. DKK 98

SUTSKO

Super flotte sutsko med Star Wars logoer. DKK 139


BABYTÆPPE

Skønt babytæppe med R2-D2 og Star Wars logoer. DKK 125

HAGESMÆK Sæt med 2 hagesmækker med teksten BARF VADER. Fås i mange forskellige farver. DKK 79


BODY

Sød lyserød body med lille pige, der går tur med en AT-AT i snor. Fås også i lysegrå med en dreng. DKK 105


BODY Er farmand kæmpe Star Wars fan? Så vil han elske at flashe sit barn i denne body. DKK 91


PLAKATER

Flotte farverige plakater til børneværelset. Fås i mange forskellige farver. DKK 139


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af MIN BABY er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til mor og barn. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. MOR UDEN MORKROP Strækmærker, løs hud, graviditetskilo, fødedygtige hofter, kvindelige former. Alle sammen begreber, som ofte får fællesbetegnelsen “morkrop”.

SØDE FRØER TIL BABY Se alle de skønne ting, du enten selv kan lave til din baby, eller kan købe med et enkelt klik. Vi har samlet 17 skønne ting, der alle har frøer til fælles.

BABYS FØRSTE TAND Hvornår får baby egentlig sin første tand? Hvad er tidligt, og hvad er sent? 11 mødre fortæller om deres børns aller første bisser.

NYE NAVNE Der bliver hele tiden tilføjet nye navne til listen over godkendte fornavne. Her kan du se en liste med 322 af de nyeste pige- og drengenavne.


ISSE ARTIKLER? DERFOR AMMER VI SÅ LIDT Nye tal viser, at mindre end hvert 5. barn herhjemme bliver ammet fuldt ud i de 6 måneder, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Vi spurgte mødre fra Netbaby.dk om årsagen.

ER BLEER FOR BEHAGELIGE? Flere og flere børn er ikke renlige, når de kommer i børnehave. Ofte ses forældrene som “synderne”, fordi de ikke er gode nok til at opfatte børnenes signaler, når de er parate til at smide bleen. Men kan årsagen være, at bleer i dag føles så behagelige for barnet, at de ikke bliver motiverede til at slippe af med dem?

ER DEN FØRSTEFØDTE SPECIEL? Er det i orden at være lidt gladere for sit første barn? Læs her hvad andre mødre siger.

SÅDAN FÅR DU DIN BABY TIL AT SOVE Sundhedsplejersken giver dig gode råd til, hvordan du får dit barn til at sove lige fra fødslen.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af MIN BABY på WWW.MINBABY.DK


KONKURRENCE

VIND GAVEKORT TIL

JENSEN’S BØFHUS Forkæl dig selv og dem du holder af. Vi udlodder 10 gavekort på 200 kroner til hjælp til en lækker middag på Jensen’s Bøfhus - f.eks. på HAPPY SUNDAY, hvor børn spiser gratis.

VI UDLODDER

10 200

GAVEKORT PÅ

KRONER

KLIK HER FOR AT DELTAGE I KONKURRENCEN


TID TIL LEG

Se det store udvalg af legetøj til store og smü som du ikke finder alle vegne!


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG