MIN BABY #12

Page 1

MIN BABY ALT OM DET BEDSTE VI HAR

NR. 12 • VINTER / FORÅR 2015

8 6 SID

ER MED A OM DET B LT EDSTE VI HAR

BREVKASSE

BØRNS SPROG Sundhedsplejersken besvarer dine spørgsmål TÆNDER

BABYS FØRSTE TAND Hvornår kan man forvente at baby får sin første tand?

+

INSPIRATION

BABY FUND

18 skønne ting med søde bambier til dit barn NAVNE

DE KENDTES

BABYNAVNE

Se hvilke kendte danskere, der har en Douglas, Hamilton og Maggie My

KONKURRENCE: VIND SJOVT LEGETØJ TIL DIT BARN TIL EN VÆRDI AF 500 KRONER FRA BAKKELEG.DK GAVE TIL DIG: FÅ EN GRATIS BABYPAKKE | SHOPPING: MASSER AF BØRNETØJ, LEGETØJ OG BØRNEMØBLER


velkommen Velkommen til 12. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Og aller bagerst i magasinet finder du en konkurrence, hvor du kan vinde for 500 kroner legetøj til dit barn fra Bakkeleg.dk. Held og lykke!

Hvornår kan man forvente, at baby får sin første tand? Få svaret i artiklen Babys første tand, hvor 11 mødre fortæller om de første små bisser.

Jeg håber, at du får en rigtig hyggelig stund i selskab med 12. udgave af MIN BABY. Og hvis du endnu ikke har læst de 11 første udgaver, kan du finde dem på www.minbaby.dk.

Hvilke kendte danskere har givet deres børn navnene Douglas, Hamilton og Maggie My? Få svaret her i magasinet.

Hilsen redaktør

Katja Hansson

Hvordan får jeg min søn til at tale? Skal jeg være bekymret over min søns manglende sprog? Skal jeg lære min datter at tale? Hvad er den normale sprogudvikling? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns sprog i brevkassen. I artiklen Bambi til baby har vi samlet 18 skønne ting med søde dådyr til baby: Bodystockings, legetøj, babytæpper, sutsko, wallstickers og meget andet.

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

husk

Læs tidligere udgaver af MIN BABY på:

www.minbaby.dk

HJEMMESIDE www.minbaby.dk FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetMinbaby KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til MIN BABY, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


BRUG RABATKODEN

NSFEB OG FÅ

10% RABAT FREM TIL 28/2-2014


indhold 8

TÆ ND E R

Babys første tand

12

B A B YNA V NE

16

B RE V KA SSE

22

B ØRNE TØJ

30

LE GE TØJ OG T Ø J

38

UD STYR

Det hedder de kendtes børn

Spørgsmål og svar om børns sprog

Skønt tøj til skønne børn

Sjovt legetøj og skønt børnetøj

Sutter med navn

forsiden

FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk MODEL: Bertram (8 måneder)


Familieferie med hygge, sjove aktiviteter og oplevelser! Ta´ familien med til feriecenter Dayz Resorts

ed Vinterferie m nd adelal badeland, tropiskrsb é ti . inkl . fri entr g.

in til 4+2 pe og slutrengør Feriehus op ilieaktiviteter m fa e ov sj l, sportsha 3 dage / 2 næ

tter fra

2.457,-

Læs mere på

dayz.dk

DAYZ GRØNHØJ STRAND

DAYZ RØNBJERG

DAYZ KATTEGAT DAYZ EBELTOFT DAYZ SØHØJLANDET DAYZ SEAWEST NYMINDEGAB

hold p o d n e k e e W hyggeland, med fam.iinlkli. e de fri entré til ba

g. til 4+2 pers slutrengørin Feriehus op ktiviteter og ea ili m fa e ov sportshal, sj Fredag - sønd

ag fra

1.966,-

Læs mere på

dayz.dk

Læs mere om ferie hos Dayz Resorts på dayz.dk eller ring på tlf. 70 23 20 30


indhold 42

FE RIE

48

FOTOGRA F

60

B ØRNE MØB LER

70

GA V E

72

INSPIRA TION

84

K ONKURRE NCE

Danmarks hyggeligste familieferie

Bevar de gyldne øjeblikke

Det bedste til dit barn

Få en gratis babypakke

Bambi til baby

Vind legetøj for 500 kroner

ABONNEMENT Vil du have et GRATIS abonnement på MIN BABY? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer. â KLIK HER


EN PASSION FOR

KVALITET SE DET STORE UDVALG AF SJOVT LEGETØJ OG SKØNT BØRNETØJ PÅ VORES HJEMMESIDE


TÆNDER

BABYS FØRSTE TAND Hvornår får baby egentlig sin første tand? Hvad er tidligt, og hvad er sent? 11 mødre fortæller om deres børns aller første bisser.

4, 5 ELLER 14 MÅNEDER - HVAD ER

NORMALT?


Jeg var lige ved at tro, der aldrig ville komme nogen tænder, og at hun skulle have gebis i fødselsdagsgave :o) ANNE

4 MÅNEDER Min den store var kun 4 måneder, da den første tand kom. Inden han var 1½ år, havde han alle sammen.

en stor saftig bøf, for så må vi lige genforhandle diner transportable kontrakten. LOUISE

HENRIETTE

7 MÅNEDER 5 MÅNEDER Min datter var 5 måneder gammel, da hun fik sin første tand. Den kom helt uden, vi opdagede det. Der var hverken ekstra pyller eller rød ende. Så da hun førte min finger ind i munden, og jeg blev bidt, kom det lidt bag på mig :o)

Da min søn var 7 måneder, ville han pludselig kun tage flasken. Han ville slet ikke have normal mad. Han fik rød numse, var pivet, havde hævede gummer og feber. Så jeg var 100% sikker på, at det var tænder. Og ganske rigtigt så kom første tand lige efter, og 14 dage efter kom nr. 2.

EVA

PERNILLE

6 MÅNEDER

8 MÅNEDER

Lillemanden har fået sin første tand dagen før sin ½ års fødselsdag. Jeg er godt nok spændt på, hvordan amningen nu kommer til at gå. Jeg håber godt nok ikke, han kommer til at forveksle min brystvorte med

CHRISTINA

Jeg opdagede den første tand ved, at der var noget, som klirrede med glasset, når hun drak vand. Og ja, der var den så :o)


9 MÅNEDER

12 MÅNEDER

Min søns første tand var længe undervejs. Han blev plaget af røde, ømme og hævede gummer, rød i numsen, udslæt i ansigtet fra ca. 4 måneders alderen, og den gik først igennem, kort før han blev 9 måneder.

Min den store pige var 13 måneder, da den første tand tittede frem. Hun tabte den første tand lidt senere end hendes venner, men hva’, så holder de fine nye tænder sikkert også bare det længere ;o)

ANONYM

LENA

10 MÅNEDER

13 MÅNEDER

Min datter fik sin første tand, da hun var 10 måneder og 1 dag og den næste 4 dage senere. Der var intet at mærke på hende, inden de kom, men man kunne ane dem under tandkødet.

Vores store datter fik først sin første tand, da hun var 13 måneder. Men rugbrød/bondebrød kunne sagtens tygges med gummerne :o) MIA

DITTE

11 MÅNEDER

14 MÅNEDER

Vores den store var lidt over 11 måneder, før den første tand tittede frem. Men så kom de også hurtigt efter hinanden.

Min datter nåede at blive 1 år og 2 måneder, inden den første tand brød igennem. Jeg var lige ved at tro, der aldrig ville komme nogen tænder, og at hun skulle have gebis i fødselsdagsgave :o)

TINA

ANNE


NYFØDT FOTOGRAFERING Fang øjeblikket før det er for sent. Få taget billeder af dit lille mirakel lige efter fødslen. Se billeder og priser på www.lillymoimili.dk


BABYNAVNE

DET HEDDER DE

KENDTES BØRN Ofte er de kendte med til at skabe navnemode, når de får børn. Her kan du se, hvilke navne en række kendte danskeres børn har fået. Måske bliver Douglas, Hamilton og Maggie My hotte babynavne i de kommende år?

SOFIE LASSEN-KAHLKE: AGNES Skuespiller Sofie Lassen-Kahlke (34) og hendes mand Hans Poul Petersen fik en datter i juni 2014, som blev født lidt for tidligt født. Hun har fået det gamle latinske navn Agnes, der betyder “lam” (dyret). De har i forvejen Alfred på 3 år.


MARTIN BRYGMANN: DOUGLAS Martin Brygmann og hans partner gennem 15 år Marianne Lykkesfeldt fik deres 3. fælles barn i oktober 2014. Det blev en søn, der hedder Douglas. Martin blev dermed far til 5.

SILAS HOLST: MAGGIE MY Silas Holst og Johannes Nymark fik en datter den 20. september 2014. Moderen er Silas’ ungdomsveninde Louise Mahnkopf. Den lille vejede 3.416 gram og var 51 cm lang. Hun har fået navnet Maggie My.

CHRISTIAN STADIL: HAMILTON Hummel-boss Christian Stadil (43) og hans kone Alice fik en søn til i september 2014. Han har fået navnet Hamilton. Storebror hedder Winston.

ELLEN NØRBY TRANE: VIGGA Politiker Ellen Nørby Trane fik en datter i august 2014 med manden Ulrik Ryssel Albertsen. Hun hedder Vigga. Navnet er dansk og afledt af drengenavnet Viggo.


KARINA FRIMODT: JAMES Karina Frimodt, der skal spille Penny i Dirty Dancing The Musical, fik en søn i juni 2014, der hedder James. Navnet er engelsk og afledt af det hebraiske navn Jacob, med den lidt spøjse betydning “den der fatter om hælen”.

ANDERS LINDEGAARD: JULIAN Manchester Uniteds danske målmand Anders Lindegaard har en lille søn, der hedder Julian, med sin kone Missé. Navnet er latinsk og afledt af navnet Julius.

ANDREAS JESSEN: TRISTAN Skuespiller Andreas Jessen blev far i 2014 til en søn, som har fået navnet Tristan. Han danner ikke par med moderen Maria, men ser sønnen hver anden dag.

FLERE KENDTES BABYNAVNE Vil du se, hvilke navne andre kendte har givet til deres børn? Her kan du blandt andet se hvilke stjerner, der har valgt navnene Apollo, Autumn, Luna, River og Hunter til deres børn.


NY

FORÅR / SOMMER KOLLEKTION


BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

BØRNS SPROG

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder, og hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Hvordan får jeg min søn til at tale? Skal jeg være bekymret over min søns manglende sprog? Skal jeg lære min datter at tale? Hvad er den normale sprogudvikling? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns sprog.


HVORDAN FÅR JEG MIN SØN TIL AT TALE?

gange. “Mus”, “hest”, “gris” etc., hvis I ser i en bog med billeder af dyr.

Min søn på snart 15 måneder siger ingenting, og han prøver stort set ikke på at efterligne de ord, vi bruger.

Brug alt, hvad I har med billeder, og når I er ude at køre i bus og bil. Fortæl og gentag, hvad I ser, med enkle og tydelige ord.

Han forstår faktisk heller ikke, når vi siger f.eks. “Hvor er far?”. Hvad gør vi forkert, og kan jeg øve med ham på nogen måde? SVAR

Nogle børn begynder først at tale, når de kan sætte 2 ord sammen henimod 2 års alderen. Så det behøver altså ikke at betyde noget.

SKAL JEG VÆRE BEKYMRET OVER MIN SØNS MANGLENDE SPROG? Jeg har et spørgsmål vedrørende min 2½-årige søn og hans manglende sprog. Han kan sige små ord som “ja” og “nej”, “av” og “der”, men så er det også ved at være det. Han forstår alt, hvad vi siger, og bruger mimik og kropssprog i stedet for ord til at fortælle os, hvad han vil.

Hvis vi forsøger at “tvinge” ham til at gentage ord, stejler han og siger højt og tydeligt Det er dog vigtigt, at I har fået hans “NEJ”. I dagplejen kommer han ofte i hørelse tjekket. Reagerer han på konflikter med andre børn, fordi han lyde? Viser han på forskellig måde, ikke kan kommunikere med dem, at han godt forstår, hvad I siger men derimod bruger uheldige til ham? metoder til at komme i kontakt. I Nogle børn begynder først samråd med tilsynsførende i dagJeg kan fortælle en personlig at tale, når de kan sætte 2 plejen skal han nu til talepædaoplevelse med min yngste søn. ord sammen henimod 2 gog. Han sagde intet, til han blev 2 års alderen. år. Men når han skulle på gaden Mit spørgsmål lyder derfor: Er der med min mor, som passede ham grund til at være bekymret? Og hvad og hans søster, så vidste han tydeligt, kan en talepædagog gøre i forhold til en hvad hun skulle huske at have med. dreng, der overhovedet ikke virker interesserF.eks. hentede han hendes pung og nøgler et (og moden) til at “åbenbare sit sprog”? samt indkøbsnet. Ligeledes tog han sko frem og andet tøj, han skulle have på. SVAR

Jeg var aldrig i tvivl om, at han forstod alt, og da han begyndte at snakke, så snakkede han som et vandfald. Han ville bare føle sig sikker, før han begyndte at åbne munden.

Egentlig bekymret ville jeg ikke være, da jeg tror, I er blevet “for dygtige” til at forstå jeres dreng. Han har derfor fundet ud af, at han ikke har brug for at tale på anden måde derhjemme.

I kan sammenligne med, når vi selv lærer et nyt sprog. Vi hører og prøver at forstå i lang tid, før vi føler os parate til at tale på det nye sprog.

Da han i dagplejen reagerer uhensigtsmæssigt i forhold til de andre børn, ser jeg det som udtryk for, at han der føler en afmagt i sit samspil og kommunikation med de andre børn.

Selv kan I stimulere jeres søns kommende sprog. Tag ham på skødet og tag en billedbog, mens I taler ind bagfra til et af hans ører. Det øger hans lydopfattelse. Gentag ordene for de ting, I ser på billederne flere

Samtidig er han i selvstændighedsperioden. Han kan selv, og han vil selv. Det viser han på mange måder. FORTSÆTTES


F.eks. ved at nægte at få noget bestemt tøj på, eller han vil have alle kartoflerne ved middagsbordet. Når han forsøger at få “sin vilje” og samtidig bliver misforstået, når de andre børn ikke sprogligt forstår ham, viser han sin afmagt ved at bide og slå dem. Det er fuldt forståeligt men ikke acceptabelt. Hvordan skal han ellers klare sig? Han forstår tilsyneladende alt, hvad I og dagplejemor siger, så hans hørelse må skønnes at være OK. Den kan i ellers få kontrolleret via en øre-næse-hals læge. Har han haft mange ørebetændelser, kan han have øget væske i det indre øre, som dæmper hans lydopfattelse, specielt når han er sammen med andre. Han har, ved normal hørelse, opbygget et større forståelsessprog/ordforråd. Det har han “på lager” parat til at anvende, når han er moden for at “åbne” munden og sige flere ord.

at få ham til komme mere på banen: “Prøv at fortælle mor/far”, “Hvad siger...”, “Hvad er...”. Åbne spørgsmål, der ikke kun kan besvares med ja og nej. I skal allesammen undlade at presse ham. Dagplejemor skal lære ikke at betragte jeres søn som årsagen til konflikter børnene imellem. Når et lille barn føler sig presset, og sikkert ofte bliver “skældt ud”, fastholdes han i en uheldig rolle. Den har både han og dagplejemor brug for at komme ud af.

SKAL JEG LÆRE MIN DATTER AT TALE? Jeg har en datter på lige knap 10 måneder, som er meget videnbegærlig. Alt skal hives i, smages på, mærkes på etc. Det er bare så dejligt at se hende kravle rundt i hele huset og gå på opdagelse.

Nu er spørgsmålet så: Skal jeg sætte mig ned og lære hende noget? Altså er det tid at begynde at lære hende færdigheder som tale, vise hende bogI undgår konfliktsituastaver osv., eller skal jeg bare lade tioner, eller når de uundhende gå på opdagelse på egen hånd og så nøjes med at læse en gåeligt opstår, har redskaber historie i ny og næ?

Jeg synes alt i alt, at det er fint, at I skal til talepædagog, der netop både har forstand på sprogudvikling i forhold til alder og øvrig til udvikling. Samtidig er vedkommende pædagog og kan derfor vejlede jer på bedste måde, så I undgår konfliktsituationer, eller når de uundgåeligt opstår, har redskaber til at imødegå konflikterne med, så jeres familie kan fortsætte med at fungere.

at imødegå konflikterne med, så jeres familie kan fortsætte med at fungere.

I ventetiden, til I kommer til talepædagogen, skal I både hjemme og i dagplejen stimulere hans sprogudvikling, ved at sidde med ham på skødet og tale ind til hans øre bagfra. Det øger hans opfattelse af talesproget, hvis han skulle have den mindste hørenedsættelse. Samtidig er det dejligt samvær. Læs højt af forskellige billedbøger, hvor I “samtaler”, peger på og spørger ind til. Gå ture og snak om det, I ser og oplever. Leg lege sammen, f.eks. byg vejbaner eller leg med byggeklodser, og spil teater med dukker eller små figurer. Der er mange oplagte ting, der kan føre til samtale, når I er bevidste om det. Lad ham svare med at nikke ja og nej, som han nu anvender, samtidig med I ved spørgsmålenes art prøver

SVAR

Din datter er selvfølgelig unik. Samtidig er hun helt normal.

Det er dejligt, I nyder at se hende gå på opdagelsesrejse og undersøge verden omkring hende. Det er helt rigtigt at tage udgangspunkt i det, barnet viser interesse for. Det skal dog være uden at overdrive, så forventningerne til hende vokser ud over hendes formåen, eller hun overstimuleres. Hun er i den orale fase, hvor alt undersøges via munden. Sørg derfor for, at jeres hjem er sikret, så hun ikke undersøger “farlige ting” såsom stikkontakter, ledninger, komfur o.l. eller rydder de nederste hylder for voksenting. Det er fint, at I stimulerer hende ved at snakke med hende, mens hun kravler rundt og tager tingene i munden, eller når I går rundt i butikker og ud at gå tur. “Har du set den lille kat, er det en sød kat, er den blød” etc.


Sæt få enkelte ord på det, hun sidder med, eller det I sammen ser på. Gentag samme få ord flere gange i forskellige små sætninger. I kan også kigge i hendes pegebøger, mens I fortæller hende en lille historie eller bare sætter ord på billederne, mens I peger på tingene. Det er altsammen god sprogstimulering, mens I alle samtidig får en god nær kontakt. Det er også godt som godnatritual, ved påklædning og badesituationer m.v. Hele tiden at fortælle og tale med hende i enkelte sætninger. Ikke lange forklaringer. Når der er noget, hun ikke må, er det også vigtigt, I ikke giver hende en lang forklaring om, hvorfor hun ikke må. Et “Nej” er nok. Resten hører hun alligevel ikke.

HVAD ER DEN NORMALE SPROGUDVIKLING?

Vores søn på 20 måneder er vældig dygtig til at snakke, synes vi selv, og det er der heldigvis også andre, der bekræfter. Da han var 18 måneder, kunne han ca. 150 ord og var så småt begyndt at lave 2-3-ords kombinationer. Vi er for længst holdt op med at tælle. Selvom der er mange ord, som det kun er os selv og de nærmeste, som kan forstå, så er de fleste ord alligevel forståelige for folk, vi ellers er i kontakt med. Vores søn er i øvrigt en lille papegøje, og han gentager alt, hvad vi siger, og han tager sig ikke af, at det er noget vrøvl, der kommer ud af munden på ham. Inden for den sidste måned er han også begyndt at lege, at han er en hund, vi holder teselskab, og ofte skal bamse både skiftes, have børstet tænder og have astmamedicin. Mit nysgerrighedsstillende spørgsmål er så, hvad er “gennemsnitsudvikingen” af sproget hos børn? Hvornår FORTSÆTTES


siger børn deres første ord, hvor mange ord kan de, når de er mellem 1½ og 2 år, og hvornår begynder de at sætte ord sammen? Er det tidligt, at han leger “forestillingslege”, eller er det ren og skær efterabning fra vuggestuen? Jeg kan godt se på vores søn, at han er rigtig godt med, når jeg ser på de andre børn i vuggestuen på samme alder, og det er også det, jeg får at vide af pædagogerne. Men jeg er alligevel nysgerrig efter at vide, hvad der er “normalt”, hvilket jo ikke eksisterer, da alle børn jo heldigvis er forskellige. Det generer mig voldsomt, at jeg ikke kan finde noget litteratur om emnet, og at jeg ikke kan få klar (teoretisk) besked fra pædagogerne i vuggestuen. Måske skal jeg lige nævne, at vores søn ikke har nogle søskende og først er kommet i vuggestue, da han var 13 måneder, og indtil da kun har haft mig til at stimulere ham. SVAR

Jamen, det er da dejligt med et kvikt barn, der tydeligt profiterer af at have gået hjemme ved dig de første 13 måneder af sit lille liv.

Han har haft de bedste betingelser samtidig med, at han virker som et motiveret barn. Havde han haft travle forældre, der ikke orkede andet end lige at give mad og bade før sengetid, da barnet efter en lang dag også er træt, nedsætter det graden af stimulering. Vuggestuen gør sit, men personalet beskæres her som andre steder. Det 1-årige barn siger enkelte ord. Fra 1-2 år kommer flere og flere til. I 2 års alderen sammensætter barnet flere ord til sætninger. Barnet er en papegøje, der gentager ordene og leger med ordspil. Barnet tager ordene til sig, husker dem, afprøver dem og “smager” på dem. Føles ordene godt i munden? Giver de sjove reaktioner fra de voksne? Eller måske uventede skræmmende respons?

Barnets lille hjerne er som en computer med chips parat til at blive fyldt op med viden og erfaringer, det høster i sit samspil med jævnaldrene, søskende, forældre, pædagoger m.v. dejlige

Glæd jer over jeres dreng. Husk ikke at skrue forventningerne til ham op. Børn udvikles i etaper.

Rolleleg er en metode, dyreleg en anden. Kommer gerne i ca. 3 års alderen.

Dels har han ikke skulle konkurrere med andre om opmærksomheden. Han har haft den helt og fuldt fra din side. Dels har han ikke været udsat for det bombardement af virus- og bakterieinfektioner, et barn mødes med i vuggestuen.

Der findes litteratur sprogudvikling specielt psykologi-området. Meget om tosprogede børn. Søg på spørg på biblioteket.

Det medfører, at barnet går fra den ene øre-næse-hals infektion, med påvirket hørelse på grund af væske i ørene, til børensygdommene eller den næste infektion.

Glæd jer over jeres dejlige dreng. Husk ikke at skrue forventningerne til ham op. Børn udvikles i etaper. Ind imellem står de i stampe og bruger energien andre steder. Det skal han have lov til.

Er hørelsen påvirket i kortere eller længere perioder, bliver sproget forsinket. I værste fald et dårligt, unuanceret sprog med et beskedent ordforråd, hvis ikke forældrene er opmærksomme på stimulering gennem højtlæsning og samtale. I gennemsnit har et lille barn ca. 80 dage om året med feber, indtil det har opbygget sit immunforsvar. Derfor burde alle børn først komme i daginstitution som 1-årig. Hver gang barnet er sygt, sættes barnet tilbage i sin udvikling. Jeres lille guldklump er absolut godt med.

Jeres begejstring over en søn, der synes hurtig i sin udvikling og kvikkere end mange jævnaldrene, må ikke tage overhånd. Jeres dreng skal ikke være til en daglig eksamen og bedømmelse. Han skal ikke hele tiden testes for, hvad han nu kan i forhold til de andre på samme alder. Det kan let give bagslag.

om børns inden for er skrevet nettet eller

Nyd ham. Fryd jer over, at han er sund og rask. Leg med ham. Læs historier. Men husk også at slappe af.


SENGEN DER VOKSER MED DIT BARN

MOJO er et modulopbygget koncept, som giver mulighed for at tilpasse sengen til barnets behov og ændre sengen i takt med barnets udvikling. Hos Scanliving får man senge med masser af sjæl og den helt specielle MOJO fornemmelse. Se mere på WWW.SCANLIVING.DK


BØRNETØJ

SKØNT TØJ TIL SKØNNE BØRN Popupshops forårs/sommer kollektion 2015 består af 51 modeller fordelt på piger/drenge 2-10 år samt babytøj 3-24 måneder. Kollektionen kan købes i udvalgte børnetøjsforretninger over hele verden og online på POPUPSHOP.NET fra februar 2015.


DEN NYE KOLLEKTION FRA

POPUPSHOP BYDER PÅ MASSER AF SKØNT BØRNETØJ MED BILLEDER AF DYR OG NATUR

Forårs/sommer kollektionen blev til ved at kombinere billeder af naturlige rum og former med vilde dyr, som vi normalt kun har kontakt med gennem bøger og film – alt sammen blandet til forskellige mønstre, heldækkende prints, former og farver, der er varme, sprudlende og frygtløse. Med en base af blide basisfarver har Popupshop forsøgt at skabe en balance i helhedsindtrykket, der skal genspejle kompleksiteten i mødet mellem bymæssig bebyggelse og den vilde natur. Popupshops stoffer er alle bløde, holdbare, farveægte bomuldsstoffer i forskellige vævninger for bedring af bevægelse, pasform og komfort. De fleste af de anvendte stoffer er af GOTS-certificerede økologiske, strikkede bomuldsgarner, og de digitale prints er GOTS eller ØkoTex mærkede, så man kan være sikker på, at de anvendte farver ikke indeholder nogen skadelige rester af kemikalier.


BASE DRESS

Knælang kjole med tanktop i blødt jersey med elastik i taljen. Top med skovprint og nederdel med palmetræ.

448,-


ROBBIE DRESS

Behagelig langærmet gråmeleret sweatkjole med panda i super kvalitet med elastik i taljen. Fås også i off-white med pingvin og kamelfarvet med løve.

355,-

ONEPIECE

Behagelig unisex dragt i høj kvalitet med ribkant i kraven og trykknapper ned foran. Fås med panda print. 100% økologisk bomuld.

448,-

ROBBIE DRESS

Behagelig off-white langærmet sweatkjole i høj kvalitet med elastik i taljen og pingvin-print. Fås også i gråmeleret med panda og kamelfarvet med løve.

355,-

BASIC SWEAT

Klassisk unisex sweatshirt med lange ærmer i blødt jersey med bred halsudskæring. Fås med panda, tiger, leopard og kameler.

355,-


BAGGY LEGGINGS

Behagelige unisex leggings med lavt skridt for maksimal komfort. Fås med tiger eller løve print.

355,-

BASIC SWEAT

Klassisk unisex sweatshirt med raglanærmer i blødt jersey med bred halsudskæring. Fås med tiger, panda, leopard og kameler.

355,-

SWEAT PANTS

Klassiske unisex joggingbukser med elastik i taljen og ribkant ved anklerne. Funktionelle og behagelige.

495,-

SWIM SUIT

Klassisk elastisk blød badedragt i fantastisk kvalitet. Fås med leopard, løve, tiger, delfin, panda, papegøje og jordklode print.

245,-


GYM PIECE

Klassisk elastisk blød jersey gymnastikdragt i en uovertruffen kvalitet. Fås med løve, tiger, blomster og kamel print.

373,-


GYM PIECE

Klassisk elastisk blød jersey gymnastikdragt i en uovertruffen kvalitet. Fås med blomster, løve, tiger og kamel print.

373,-


WIND

Vind- og vandafvisende sommerjakke i super kvalitet med hætte og lommer. Fås i 4 varianter.

599,-

TANKTOP

Klassisk unisex tanktop i super blød jersey. Fås i 5 versioner: Kamel, blomster og splash print eller ensfarvet off-white pyntet med en lille basketball eller emoji kiss.

225,-

WIND

Vind- og vandafvisende sommerjakke i super kvalitet med hætte og lommer. Fås i 4 varianter.

599,-

BATTLE BORN

Vind- og vandafvisende sommerjakke i super kvalitet. Uden foer. Fås også i karnelie rød.

550,-


LEGETØJ OG TØJ

SJOVT LEGETØJ OG SKØNT BØRNETØJ En passion for kvalitetslegetøj til både piger og drenge og ønsket om at lave en legetøjsbutik, som vi kender det fra vores egen barndom. Det var, hvad der skulle til for, at butikken Bakkelandets Legetøj åbnede i 1999.

“Vi åbnede i juni 1999 i et lokale midt i byen på 41 m2. Vi fandt ret hurtigt ud af, at det langt fra var nok, og vi flyttede derfor i 2001 til større lokaler på 105 m2 i den anden ende af byen”, fortæller Steen Laursen. Butikken er vokset år for år og er nu i lokaler på 250 m2 og ca. 7.000 varenumre. Den indeholder efterhånden også andre varer såsom børnetøj, bøger, kontorartikler, printerpatroner og fiskegrej. Seneste nyt er webshoppen www.bakkeleg.dk, som p.t. har et sortiment på 3.500 forskellige varenumre. “Som detailbutik er vi nødt til at yde en ekstraordinær service for vores kunder. Det gælder både i butikken og på vores nye webshop, hvor vi gerne hjælper den ældre generation med valg af legetøj til deres

børnebørn samt hjælp til forældre, dagplejere og institutioner, når de kommer forbi med børnene for at handle”, fortæller Steen Laursen. Shoppen har alle de nye kvalitetsvarer og brands som Lego, Top Model, Lamaze, FischerPrice, Bruder, Barbie, Schleich, My Little Pony, Littlest Petshop, Hello Kitty og mange flere. I 2006 startede butikken op med salg af børnetøj og forhandler i dag mærker som Fixoni (str. 44-104), Kids Up (str. 92-140), D-xel (str. 8-14 år) samt Elka regntøj og termotøj og Joha uld, strømper og hjemmefutter.

På de følgende sider kan du se et lille udpluk af det store sortiment af sjovt legetøj og skønt tøj. Hele udvalget kan ses på WWW.BAKKELEG.DK


BAKKELANDETS LEGETØJ

HAR ET STORT UDVALG AF SJOVT LEGETØJ OG SKØNT TØJ TIL DIT BARN

DUPLO BATMAN

Hjælp Batman med at redde dagen og fange Jokeren.

249,95

DUPLO PLANES

Hjælp Dusty, Blade Ranger og Drip med at slukke skovbranden.

249,95

DUPLO SOFIA DEN FØRSTE

Tag dig godt af Minimus den Store med ridebaneforhindringer, greb, klods med foder m.m.

229,95

DUPLO TRAKTOR

Læs foderet af og hjælp den gamle landmand med at give koen mad.

179,95


LAMAZE TURTLE TUNES

Yndig plys skildpadde med farvestrålende felter, der spiller musik, når man rører ved dem.

269,95

FISHER PRICE GIRAF RANGLE

LAMAZE GODNATUGLE

Godnatuglen vil berolige baby med sin vågebelysning i skiftende farver og blide melodier.

279,95

LAMAZE MÅLEORM

Sjov måleorm med mange sjove rasle- og knitrelyde.

199,95

Sød rangle med giraf motiv. Ryst den, og “ringene” vil rasle. Fra 3 måneder.

79,95


FØDSELSDAGS-

TOG MED GARDER Håndmalet fødseldagstog med garder, dyr, muffin, gave og tallene 1-9.

299,95

DE SMÅ SYNGER Syng med på Lille Lise, En lille nisse rejste, Tinge linge later og alle de andre klassikere. I alt er 23 børnesange udvalgt i denne udgave.

199,95

BABYWALKER

Aktivitets walker i træ med gummi om hjulene og 8 forskellige aktiviteter.

399,95

SCHLEICH HESTEVASK

Vaskeplads til hesten, som trænger til et bad efter en lang ridetur.

249,95

SE MERE

LEGETØJ PÅ BAKKELEG.DK


SPAR 25-50% PÅ UDVALGT BØRNETØJ PÅ BAKKELEG.DK

KIDS-UP

KIDS-UP

KIDS-UP

Førpris: 249,95. Pris nu:

Førpris: 299,95. Pris nu:

Førpris: 199,95. Pris nu:

KJOLE

124,98

SPAR

50%

CARDIGAN 149,98

SPAR

50%

KJOLE

99,98

SPAR

50%


SPAR 25-50% PÅ UDVALGT BØRNETØJ PÅ BAKKELEG.DK

FIXONI

FIXONI

FIXONI

Førpris: 229,95.

Førpris: 149,95. Pris nu:

Førpris: 299,95. Pris nu:

SPARKEDRAGT 114,98

SPAR

50%

STRIBET TOP 74,97

SPAR

50%

KJOLE + BODY 149,98

SPAR

50%


SPAR 25-50% PÅ UDVALGT BØRNETØJ PÅ BAKKELEG.DK

KIDS-UP KJOLE

Skøn bordeaux kjole med 3 fine flæser ned foran.

FIXONI SPARKEDRAGT

Romper suit med træprint i pink farver fra Fixoni Babytales.

99,98

114,98

KIDS-UP LEGGINGS

Leggings i sort med sølvfarvet slangeprint.

64,97

FIXONI TUNIKA

Langærmet tunika fra Fixoni Backyard med striber og hjerteprint.

94,98

KIDS-UP BUKSER

Laksefarvede bukser med sort leopardprint og sort kantbånd ned langs begge ben.

99,98


KIDS-UP BLUSE

KIDS-UP T-SHIRT

Bluse i grå og petroleum med ulvefotoprint.

Sort T-shirt med hvidt gummiprint foran og på begge ærmer.

64,97

SPAR 25-50%

74,97

PÅ UDVALGT BØRNETØJ PÅ BAKKELEG.DK

KIDS-UP T-SHIRT Smart koksgrå T-shirt med hvidt elge-print og striber.

64,97

FIXONI BUKSER

Smarte skyblå bukser fra Fixoni Backyard.

89,98

FIXONI

SPARKEDRAGT Fixoni Babytales romper suit med striber i babyblå farver.

114,98


UDSTYR

SUTTER MED

NAVN Alle kender til problemet med, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Med Navnesutten er dette ikke længere et problem.

PERSONLIGE SUTTER MED DIT BARNS

NAVNI mange år har man forsøgt at holde styr på børnenes sutter ved at skrive barnets navn på dem eller påklæbe et navneskilt. Men desværre holder ingen af delene til at blive kogt, og efter et par kogninger er tuschen falmet eller skiltet faldet af.

det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund”, fortæller indehaver Pia Callesen fra Navnesutten.dk.

På Navnesutten.dk får man sit barns navn indgraveret, og ud over at det ser flot og personligt ud, holder det også kogning efter kogning.

“Det viste sig, at sutte-problematikken var et større problem i hverdagen, end jeg havde regnet med. Næsten hver dag bliver jeg kontaktet af forældre og pædagoger, der roser opfindelsen. De siger, at Navnesutten har gjort deres hverdag nemmere, hvilket gør mig utrolig glad”, fortæller Pia Callesen.

Den personlige navnesut er smart at have i institutionen, hvor sutterne ofte havner på gulvet og ikke altid finder tilbage til den rette ejermands mund. Nu kan pædagoger og forældre se barnets navn på sutten, og udover det daglige sutkaos mindsker Navnesutten også risikoen for, at børnene får hinandens sutter med dertilhørende bakterier i munden. Navnesutten sætter også en stopper for forsvindende sutter, da det er nemt at genkende børnenes sutter. “Når jeg hentede min søn Frederik i vuggestuen, var

“Derfor gik jeg på udkig efter en sut med navn. Men i alle butikker var svaret det samme, at jeg skulle købe en tusch og skrive navnet på sutten. Derfor besluttede jeg mig for, at det for alle forældre skulle være muligt at købe en kvalitetssut med deres barns navn indgraveret, så det ud over at se flot ud også holder til kogning”.

Hvad der først var ment som en bibeskæftigelse, blev efter et par måneder en levevej, og knap 1 år efter åbningen af Navnesutten.dk, startede Pia Callesen salg af Navnesutter i USA. “Da vores familie i USA hørte om Navnesutten, spurgte de mig med det samme, om amerikanerne ikke også skulle kunne drage fordel af min opfindelse. Sutkaos, suttebytteri og forsvindende sutter er også


et velkendt problem i USA, og på trods af landets ry for at være et af de mest innovative i verden, var der endnu ingen, der havde opfundet en navnesut”. Navnesutten har stille og roligt spredt sig til andre lande, og nu kan man bestille Navnesutten i hele 13 lande. Også i Hollywood har Navnesutten vundet mange hjerter. Den er blandt andet blevet udvalgt til at være med i den glamourøse gavepakke, der uddeles til de Emmy Awards nominerede, såsom kvinderne fra Desperate Housewifes og Kiefer Sutherland. Også stjerner som Nicole Richie, Matthew McConaughey, Heidi Klum og Seal er på listen over de forældre, der er faldet pladask for Navnesutten. At denne nye idé skulle blive en verdensomspændende succes havde hun dog i sin vildeste fantasi ikke turdet håbe på, da ikke engang sutproducenterne troede på hendes idé. “Jeg er meget stolt af, at jeg turde tage chancen med Navnesutten. Jeg satsede alle mine sparepenge, selvom der ikke var mange, der troede på min idé. Grunden til, at det lykkedes for mig, er nok, at jeg troede på idéen og arbejdede hårdt for at få den til at virke”, slutter Pia Callesen.

Nicole Richie med datteren Harlow med en Navnesut i munden

Sutterne er godkendte kvalitetssutter. Prisen for 3 Navnesutter ligger på 65-80 kroner afhængig af model. Navnesutten fås i anatomiske, symmetriske og runde sutter i flere forskellige drenge- og pigefarver med enten udadvendt eller indadvendt skjold. Der er mulighed for indgravering af op til 3 liniers tekst på Navnesutten.

Klik ind på NAVNESUTTEN.DK og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutterne.

BRUG KODEN NSFEB OG FÅ 10% RABAT PÅ DINE NAVNESUTTER. KODEN GÆLDER TIL OG MED DEN 28. FEBRUAR 2015.


FERIE

DANMARKS HYGGELIGSTE FAMILIEFERIE Ferie er samvær og fælles oplevelser. Det er dage, hvor I prioriterer at være aktive, opleve eller slappe af sammen. Hos Dayz Resorts kan I få ”dage som I vil” - ferie med sjov, oplevelser og afslapning i store familievenlige huse med plads til helt op til 14 personer.


FÅ GODE FERIEOPLEVELSER HOS DANMARKS

HYGGELIGSTE FAMILIEFERIECENTERAKTIVITETER, SJOV OG BALLADE Et ferieophold hos Dayz Resorts giver jer masser af tid til et stort udbud af aktiviteter, men også mulighed for blot at have tid til at lave næsten ingenting. At hive stikket ud og nyde en gåtur langs stranden eller i skoven. Dayz Resorts tilbyder en lang række aktiviteter både inden- og udendørs.

IDEELLE PLACERINGER De 6 Dayz Resorts er placeret smukt i den jyske natur og med et hav af oplevelser, attraktioner og udflugtsmål lige uden for døren.

HYGGELIGE FERIEBOLIGER Ferieboligerne hos Dayz Resorts varierer fra resort til resort. Fælles for alle ferieboligerne er, at de er komfortable og velindrettet og alle med de nødvendige faciliteter samt køkkenudstyr. Så ønsker I selv at stå for madlavningen, kan det også lade sig gøre.


FERIETYPER Er I til oplevelser i naturen, sportsaktiviteter eller afslapning i badelandet? Hos Dayz Resorts kan I sammensætte netop den type ferie, som I ønsker. I kan også ankomme lige nøjagtig den ugedag, der passer jer bedst. Hos Dayz Resorts er der valgfri ankomstog afrejsedag.

SOMMERGARANTI ÅRET RUNDT Dayz Resorts holder stort set åbent året rundt. Så kom, når det passer jer - også uden for højsæsonen. Ønsker I blot et par ekstra fridage midt på ugen, der er mange penge at spare ved at komme på hverdage i lavsæsonen. Om det så stormer, regner eller sner udenfor, skal det ikke forhindre jer I at tage badetøjet med i ferietasken. På Dayz Resorts er vandtemperaturen i badeland mindst 27 grader, og I kan nyde de mange indendørs faciliteter, også når det “står ned i stænger”.

ATTRAKTIVE PRISER Priserne hos Dayz Resorts er fordelagtige, og foruden ferieboligen inkluderer prisen altid entré til badeland samt slutrengøring. Uden for højsæson kan du finde masser af gode pristilbud.


SE MERE Læs mere om de 6 Dayz Resorts, se masser af billeder, find de bedste priser og book nemt jeres ophold online på WWW.DAYZ.DK


FOTOGRAF

BEVAR DE GYLDNE ØJEBLIKKE Af fotograf Agnieszka Maria Hall-Maria

Nøglen til gode billeder er forberedelse til fotograferingen, siger Maria fra Lilly Moi Mili, som har specialiseret sig i fotografering af nyfødte.


FÅ TAGET BILLEDER AF DIT NYFØDTE MIRAKEL HOS

LILLY MOI MILI


Stress og jag har en dårlig indflydelse på alle, som deltager i fotograferingen. Fred og harmoni er mine nøgleord.

Er billeder af nyfødte en ny trend? Hvordan har forældrene det med emnet? Billeder af nyfødte og af kvinder efter fødslen bliver mere og mere populært her i Danmark. Den slags fotografering kommer fra USA, og det bliver lige så moderne og vigtigt som et bryllupsbillede. Minder for fremtiden. Men i dette tilfælde er det ikke kun for forældrenes skyld, men også for den lille. Nogle tvivlede på, om denne form for fotografering ville have en chance for at udvikle sig. Det er/var meget usædvanligt at tage billeder af så små børn. Det er stadigvæk noget nyt, og generelt når noget er nyt, giver det anledning til bekymring. Efterhånden er fotografering af nyfødte blevet meget mere populært. Hvad skyldes det? Jeg tror, at alle forældre ønsker at have smukke billeder af deres barn, og de ønsker at fange barnets første øjeblikke. For at få de bedste billeder, skal den nyfødte være 3-14 dage gammel. Mange vil spørge hvorfor? De er mere smidige, og de er mere tilbøjelige til at krølle sammen, og dermed er det stadig muligt at få dem til at ligge på den samme skønne “krøllede” måde, som da de lå i mors mave. Der er de små mest fleksible, og de sover som regel dybere og i længere tid af gangen. Hudproblemer som acne er ikke kommet endnu.

Hvad bør forældre være opmærksomme på? Først og fremmest bør man være opmærksom på fotografens erfaring og hans/hendes kreativitet og viden om nyfødte børn. I USA har fotografer, der beskæftiger sig med denne form for fotografering, specialiseret sig heri. Forældre bør kigge efter en, som har specialiseret sig i fotografering af nyfødte. Det er ikke nok at have lang erfaring som fotograf. For at kunne fotografere de små mirakler skal jeg som fotograf ikke kun kunne de tekniske ting, men jeg skal også være i besiddelse af en empatisk, psykologisk,

pædagogisk tilgang til barnet, og ikke mindst have en kreativ tilgang til fotograferingen. Man må absolut ikke skynde sig eller være stresset. De små mirakler kan mærke stemningen omkring sig. Jeg skal udstråle ro og være meget tålmodig. Når forældre kontakter mig for at få information om fotografering af nyfødte, virker de sommetider meget overraskede over, at selve fotograferingen kan tage op til 3 timer. Det hele ser på billedet så nemt ud, siger de. Når jeg fotograferer babyer, lytter jeg til forældrene. De kender bedst deres børn. Undervejs får man også mange forskellige livshistorier. Nogle gang triste fortællinger, andre gange lykkelige historier. Jeg glemmer aldrig en historie om en mor, som havde haft en hård og svær graviditet. Hun lovede sig selv, at hvis barnet overlevede, ville hun komme til mig og få taget uforglemmelige billeder. De skulle være lige som fra en eventyrfortælling. Det gjorde vi så. Disse historier og samværet med forældrene, hvor man kommer meget tæt på dem og familien, er meget livsbekræftende.

Hvordan forbereder man sig bedst til fotograferingen? Allerede når man er gravid, bør man kontakte fotografen. For mig er det meget vigtig, at den kommende mor og far føler sig trygge. Tillid til mig som fotograf er også en vigtig faktor. Jeg er altid klar til at drøfte emnet og til at svare på spørgsmål. Når forældrene er trygge og føler sikkerhed, føler babyen sig også godt tilpas. Dette afspejles i samarbejdet og ikke mindst i billederne. Jeg anbefaler, at der ikke er andre planer den dag, hvor fotografering skal foregå. Stress og jag har en dårlig indflydelse på alle, som deltager i fotograferingen. Fred og harmoni er mine nøgleord. Fotografen skal have nogle oplysninger om den nyfødte. Jeg plejer at
Man er ikke en dygtig fotograf, bare fordi man har brugt store summer på udstyr, og heller ikke fordi man har en flot hjemmeside.

spørge, hvordan fødslen gik. Var der komplikationer? Hvordan går det med babyens søvnrytmer osv. Sikkerhed under fotograferingen vil for forskellige forældre betyde noget forskelligt. F.eks. kan det godt være, at en mor ikke har lagt sit barn på barnets mave, da den stilling kan vække angst. Der er dog visse standarder, som er vigtige for sikkerheden. F.eks. skal der være den rigtige temperatur, fugtighed og god belysning. Jeg bruger ikke blitz, når barnet har åbne øjne. Og jeg beder forældrene om at være i nærheden af barnet, så de hurtigt kan gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.

lægger selvfølgelig, hvordan den bør se ud, og hvad forældrene ønsker sig. Men det er babyen, som er i centrum. Jeg er nødt til at lytte til og mærke både babyen og forældrene. Det er en stor oplevelse for dem alle sammen. Det er vigtigt for mig, at alle har det godt og får rigtig god minder med herfra.

Hvor tager du billeder? Jeg arbejder i mit atelier. Det er skræddersyet til det lille barns behov. Det er et lille rum, som er let at varme op. Det er et rum, hvor forældrene føler sig meget godt tilpas. Hvis det er nødvendigt, kan jeg også komme til forældres hjem.

Tilbehør til fotograferingen

Er det dyrt at få taget billeder?

Jeg har meget tilbehør til fotograferingen. Det kommer fra forskellige steder. Noget har jeg fået fra venner, noget har jeg købt i butikker og på loppemarkeder, og noget har jeg selv lavet. Nogle ting kommer fra min barndom eller mine forældres barndom, så det er ting med sjæl i.

Jeg hører ofte, at det er for dyrt at gå til fotograf. Man kan høre, at prisen ikke svarer til den tid, som fotografen bruger på at tage billeder. Det er jo bare et klik, og så er billedet taget, siger nogle. Prisen er ikke bare for et klik. Prisen indeholder mange faktorer og ting. Skat, moms, husleje, forbrug, tid/pris til at lede efter nye rekvisitter, tid og tilbehør til at rydde op og vaske, stryge, tid til at finde på nye idéer og steder til fotografering, tid til at lave nye rekvisitter, tid til at dygtiggøre sig, vedligeholdelse og køb af nyt udstyr, tid til redigering af billederne, kontakt med kunder, kørsel fra og til kunden osv. osv.

Hvordan kan forældre forberede sig til fotograferingen? En vellykket fotografering er for mig et resultat af fælles arbejde - min erfaring, min forberedelse og forældrenes forberedelse. Jeg har bemærket, at forældre kan lide at føle et medansvar for effekten. Deres engagement er meget vigtig. Jeg selv må heller ikke komme på arbejde nervøs eller irriteret. Jeg er nødt til at være rolig og ikke have for høje forventninger. Jeg er altid åben over for babyen. De små kan lære mig meget. Hver af dem giver mig nye erfaringer i mit arbejde.

Hvad kan du lære af dem i dit arbejde? Først og fremmest vil jeg sige tålmodighed. Jeg kan ikke forudsige, hvordan fotograferingen vil foregå. Jeg plan-

Der findes dyre og billige fotografer. Man er ikke en dygtig fotograf, bare fordi man har brugt store summer på udstyr, og heller ikke fordi man har en flot hjemmeside. Når billederne fanger mennesker og vække følelser i dem, så er man dygtig. Billederne er vigtigere end prisen.

Billeder af mødre/fædre og børn kort efter fødslen Alle billederne i denne fotoserie blev taget kort tid efter fødslen. Der er en slående fred og stolthed i denne usædvanlige fotografering.
Dette er en usædvanlig souvenir, som vil glæde øjne og sjæl, give positive minder, være fuld af kærlighedsfølelse til hele familien og bevare minderne for evigt.

Dette stadie af moderskabet giver anledning til glæde og stolthed og et stort spektrum af lykkefølelse, lige meget hvor man er, hvem man er, hvor man arbejder og hvor meget man tjener.

Er der en bestemt måde at fotografere den nyfødte og nybagte forældre på kort efter fødslen?

Hvor kommer idéen fra?

Nej, hver fotografering betragter jeg meget individuelt. Det er dog en reportage. En reportage er et dokument, hvor det hele sker her og nu. Der er en slags skitse af den begivenhed, som vi er vidne til. Det er selve livet, som skriver manuskriptet. Der findes ikke to situationer, der ligner hinanden, eller to begivenheder, der ligner hinanden. I dette tilfælde er der intet diagram, skema eller plan, som jeg kan udarbejde før fotograferingen. Så det bliver spontant, naturligt og smukt. Gennem mine billeder kan jeg fortælle en historie og ikke mindst skabe et minde.

En dag læste jeg en artikel om efterfødselsbilleder. Jeg tænkte med det samme på min datters fødsel og de første timer/døgn af hendes liv. Med tristhed har jeg opdaget, at jeg har måske 5 dårlige billeder. Jeg kan ikke huske alle detaljer eller min datters ansigt lige efter fødslen særligt godt. Min mand, hendes far, har kun et billede sammen med vores datter, som er taget af mig. Min datter er nu 7 år gammel, og når vi ser billederne, spørger hun rigtigt meget om tiden efter fødslen. Det er jo en vigtig periode for hende, hendes ankomst til verden. Hvordan hun blev modtaget, hvordan vi som forældre reagerede, den glæde og lykke, hvordan hun så ud osv. Derfor har jeg besluttet mig for at give andre den mulighed. Mange kvinder kan ikke huske deres fødsler - ja, de husker hele situationen, men de ikke har nogen erindring om detaljerne. Ofte husker de det øjeblik, hvor man se barnet for første gang. Men hvad, der var før og kom efter, er meget uklart. Den slags fotografering er dog lavet i form af reportage. Det er absolut ikke fremmed for mig at komme og besøge den nybagte familie på sygehuset. Jeg har selv en sundhedsmæssig uddannelse, så jeg ved godt, hvornår det er, jeg skal trække mig tilbage, og hvornår jeg kan tillade mig at fange det bestemte øjeblik. Her foregår fotograferingen på andre præmisser end i mit studie eller ude i naturen. Efterfødselsbilleder begynder at være populære. Flere og flere vil gerne have den slags fotodokumentation, ligesom de allerede har billeder fra barnedåben, barnets første fødselsdag, første skoledag osv.

Hvem bestiller den slags billeder? Er det mor eller far? Eller måske bedstemor? Det er mest kommende mødre og bedstemødre, som synes, at det vil være dejligt at have minder om den begivenhed. Fædrene følger med. Samtalen om efterfødselsbilleder foregår ofte ved fotograferingen af graviditetsbillederne. Her kan de kommende forældre stille spørgsmål og blive mere sikre på, at det er det, som de ønsker sig.

Hvorfor vil du anbefale den slags billeder? Glæde, overraskelse og eufori - en samling af så mange forskellige følelser på nybagte forældres ansigter er ubeskrivelige i ord. Det fortjener at blive dokumenteret. Efterfødselsbilleder giver unikke billeder - et stort spektrum af følelser, som er fulde af naturlighed og dynamik uden kunstige skud i forudbestemte opstillinger og utallige gentagelser. Dette er en usædvanlig souvenir, som vil glæde øjne og sjæl, give positive minder, være fuld af kærlighedsfølelse til hele familien og bevare minderne for evigt.
VIL DU SE MERE? På Agnieszkas hjemmeside kan du se flere flotte billeder af nyfødte, større børn og gravide: WWW.LILLYMOIMILI.DK


BØRNEMØBLER

DET BEDSTE

TIL DIT BARN


FUNKTIONEL OG SMUK INDRETNING MED MØBLER FRA

SCANLIVING

Mojo fra danske Scanliving er en serie af smarte senge skabt til børnenes univers.


Nye generationer bør starte med det bedste. Mojo fra Scanliving er en serie af smarte børnesenge skabt til børnenes univers. En hule til spændende lege, et trygt tilflugtssted, børnenes private helle. En Mojo seng er fleksibel og funktionel – den vokser og udvikler sig i takt med børnene – og præcis som barnets eget liv rummer en Mojo seng masser af foranderlighed, nysgerrighed og livsglæde. Det ene øjeblik er Mojo en tryg base med plads til godnat-sange og eventyr. Det næste øjeblik er det en spændende hule med superhelte, prinsesser og ildspyende drager. Et par år efter er Mojo blevet juniorernes paradis med integreret lektiecafé eller maleværksted. Så kommer computeralderen, TV-stuen og studiekammeret, og inden længe er Mojo måske havnet på kollegiet eller hos en ny heldig fætter i familien.

SKAB DIN EGEN SENG Mojo sengen fås som enkeltseng, køjeseng, højseng eller halvhøj- og juniorseng. De sidste to udgaver er

populære på de danske børneværelser, da de uden de store bekymringer og overvejelser kan samles og indgå som en naturlig del af børneværelset. Mojo sengen er som Scanlivings øvrige møbelkollektioner fremstillet i Danmark af massiv fyrretræ fra kontrollerede skovbrug. Det er ordentlig kvalitet, der kan tåle at blive skilt og samlet år efter år, sted efter sted. En praktisk sengeløsning, der med et neutralt designmæssigt formsprog kan tilpasses alle typer børneværelser – fra Tornerose til Spider-Man, fra sirligt og moderne til cool og retro. Alt efter ens personlige stil kan tilbehør (puder, tekstiler, tunneler, rutsjebaner m.m.) tilkøbes efter behov. I det ene hjem er Mojo er kulørt legeland til vildbasserne, og i det andet er Mojo en hyggeligt og fint lille slot til veninderne. Overfladerne er behandlede med moderne vandbaserede biolakker, som er fri for allergifremkaldende stoffer. Alle produkterne fra Mojo opfylder de skrappe krav ifølge TÜV, som er et bevis på høj styrke og sikkerhed.

Bliv klogere på Scanlivings varierede sortiment af møbler, interiør og tilbehør til børneværelset på WWW.SCANLIVING.DK


JUNIORSENG

SKAB DIN HELT EGEN UNIKKE SENG

Juniorsengen har den helt rigtige “sig godnat højde”, og med et liggemål på 70x160 cm føler barnet sig trygt. Juniorsengen kan frit kombineres med rutsjebane, sengeskuffer og puder fra det brede sortiment. Læg mærke til den hyggelige og pladsbesparende køjeseng og enkeltsengen, som passer til de mindste.


HALVHØJSENG En verden fuld af muligheder. Vælg mellem hyggelige legehuler, den sjove stærke rutsjebane, som gør det nemt at komme ud af sengen, tunneler og puder m.m. Her sætter kun fantasien grænser. Tilbehøret gør hele forskellen. De flotte tekstiler kombineret med den praktiske og kraftige seng er en farverig oplevelse. Fås i hvidtonet eller natur lak.
HØJSENG Mojo højseng med eller uden skrivebord. Her er plads til det meste og sikrer samtidig en ordentlig arbejdsplads for store og små. Sengen kan bygges om til 2 enkeltsenge eller en høj køjeseng. Kan også fås i junior størrelse med liggemål 70 x 160 cm.


ENKELTSENG Mojo basisseng er et hyggeligt og trygt sted for børn i alle aldre, som selvfølgelig også egner sig til voksne. De praktiske skuffer giver ekstra plads i hverdagen. Tunnel og puder gør Mojo følelsen perfekt. Basissengen indgår i alle sengene fra Scanliving og kan derfor bygges om med de passende tilbehørspakker. Fås også i junior størrelse 70 x 160 cm.


SE MERE På Scanlivings hjemmeside kan du læse mere om Mojo sengene. Du kan også se de flotte reoler, skabe og kommoder: WWW.SCANLIVING.DK


GAVE

FÅ EN GRATIS

BABYPAKKE Lige nu kan du få en babypakke helt GRATIS! Du får et skønt puslingetæppe fra Hjorth i super blød kvalitet, en farverig blomst fra Lamaze med knitrende blade, der stimulerer dit barns sanser, samt bogen “Den lille bog om sprog”. Babypakken har en samlet værdi af 397 kroner, men du får den for 0 kroner (du skal kun betale 39 kroner for porto og ekspedition).

FÅ EN SKØN PAKKE TIL DIN BABY HELT

GRATIS!


SKØNT PUSLINGETÆPPE FRA HJORTH COPENHAGEN

FARVERIG BLOMST FRA LAMAZE

Det har været en lang rejse for at nå frem til dette tæppe, som er designet af Louise Hjorth. som er indehaveren af Hjorth Copenhagen, det super moderne børnebrand, der står for kvalitet og lækkert design.

I den gratis babypakke medfølger også en farverig blomst fra Lamaze. Blomstens blade knitrer, når man rører ved demm og stimulerer dit barns sanser. Blomsten kan vaskes i vaskemaskinen, hvis den skulle blive beskidt.

Det var svært at finde på et navn til det nye fine babytæppe, for hvis det skulle tage navn efter brugen, så kunne der være mange navne til det: Barnevognstæppe, slumretæppe, pusletæppe, badetæppe, turtæppe, legetæppe, trygheds-tæppe osv. Men nu hedder det altså puslingetæppet, for der, hvor man har brug for et tæppe, er jo i de første par år eller tre, mens baby er et lille pus, der i mange forskellige situationer har brug for et superblødt omslag eller underlag. Mens man har et spædbarn, har man jo rigtig meget brug for sådan et blødt babysvøb, der passer til alle overgangene mellem den ene tilstand og den næste. Lidt senere ligger baby måske på gulvet og leger på det eller tager en lur på sofaen. En lang overgang vil det sikkert ligge i barnevognen og være med på tur, hvad enten det er fordi dynen er for varm, eller trappeopgangen er for kold. For manges vedkommende ender tæppet måske med at være en dejlig blød forsikring, der kan være med på turen i klapvognen, helt op til barnet er blevet 3-4 år. Alle, der får tæppet i hænderne, tager det op til kinden og siger “Nej, hvor er det blødt og lækkert!”. Det håber vi også, I siger, og vi ønsker rigtig god fornøjelse med forhåbentlig mange års brug til tryghed og varme. Puslingetæppet har en værdi af 249 kroner.

Lamaze blomsten har en værdi af 49 kroner. DEN LILLE BOG OM SPROG Få inspiration til lege og aktiviteter, som kan stimulere dit barns sproglige udvikling. Lyde, fysiske aktiviteter, højtlæsning og remser er med til at opbygge dit barns tillid og selvværd, og er smadder sjovt. Den lille bog om sprog har en værdi af 99 kroner.

BESTIL NU Bestil din gratis babypakke nu. Pakken har en samlet værdi af 397 kroner, men du skal kun betale 39 kroner i porto og ekspedition. â BESTIL BABYPAKKEN HERBAMBI INSPIRATION

TIL BABY

På Etsy.com vrimler det med skønne og kreative ting til dit barn. Vi har fundet 18 skønne ting med bambi-tema.

18 SKØNNE

TING MED DÅDYR

BIDERING

Dejlig blød og rund bidering af økologisk træ. Lige til at gumle på. DKK 94

BODYSTOCKING Sød hvid bodystocking med grønt hjortehoved på brystet. DKK 67

URO

Skøn uro med lyseblå og lyserøde dådyr, hjerter, stjerner og træer. Perfekt over puslepladsen. DKK 745


WALLSTICKERS

Sæt med skønne wallstickers bestående af sødt dådyr, 7 birketræer, 12 fugle og fuglehus. DKK 501

SUTSKO Smarte hvide sutsko med guldprint af hjort med blomster på hovedet. DKK 108


PRINT

Dekorativt print med dådyr trykt på en side fra en gammel bog. DKK 67


HUE OG BLEBUKSER

Bedårende hue og justerbare blebukser - perfekt til babys første fotosession. DKK 237


BABYTÆPPE Håndsyet babytæppe med dådyrprint af økologisk bomuld. Fås i forskellige farver. DKK 393

WALLSTICKERS

Vinyl wallstickers med stort træ, bambi, egern og sommerfugl. Vælg selv farve. DKK 440

HAGESMÆK

Hagesmæk med søde bambier i forskellige farver og grønne prikker. DKK 67


1

2

3

4

1: HALSKÆDE

Halskæde med super sødt dådyr-vedhæng. Vælg mellem guld- og sølvbelagt. DKK 142

3: WALLSTICKER

Stor wallsticker med sød bambi og 4 sommerfugle fremstillet af holdbart vinyl. DKK 223

2: FILTET BAMBI

Super dekorativ håndlavet dådyrkid filtet af uldfibre. Flot pynt til børneværelset. DKK 122

4: PUDEBETRÆK

Denne lille bambi er parat til at blive krammet. Perfekt til børneværelset. DKK 166


BODYSTOCKING

Skøn hvid bodystocking med korte ærmer og flot hjorteprint på brystet. DKK 101


BODYSTOCKING

Sød personlig bodystocking med bambi og barnets navn broderet på. DKK 149


TRÆLEGETØJ

Kær håndlavet dådyrfamilie med far, mor og unge på hjul i træ. DKK 203

HAGESMÆK Skøn hagesmæk med sildebensmønster, rødt hjortehoved og rød syning. DKK 122Nyfødt fotografering Du har ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver afsted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme afsted til fotografen er det sidste, man tænker på, men kan man finde overskud til det, kan man få taget helt fantastiske billeder.

En nyfødt session er bedst, når din baby er mellem 5–10 dage gammel. Der har de stadig bevaret noget af den dejlige rynkede og foldede hud fra fødslen. I den alder sover de også mere, og det er nemmere at få dem til at “posere”, så du får de sødeste og mest mindeværdige billeder.

Ved en nyfødt session giver jeg jer rigtig god tid til amning, bleskift og omsorg - og ikke mindst til at få taget helt uforglemmelige billeder, I vil kigge på igen og igen.


KONKURRENCE Vind et gavekort på 500 kroner til køb af sjovt legetøj til dit barn fra Bakkeleg.dk.

VIND!

KLIK HER OG DELTAG I KONKURRENCEN


FÅ EN DEJLIG BABYPAKKE

GRATIS (+39 kr. i porto og ekspedition)

VÆRDI :

+

397,Skønt puslingetæppe fra Hjorth i super blød kvalitet. Værdi: 249 kroner.

+

Den lille bog om sprog med inspiration til lege og aktiviteter, som kan stimulere dit barns sproglige udvikling. Værdi: 99 kroner.

Farverig blomst fra Lamaze med knitrelyde i bladene, som stimulerer dit barns sanser. Værdi: 49 kroner.

KLIK HER OG BESTIL DIN GRATIS BABYPAKKE


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG