Page 1

Lærende og udviklende legetøj til dit barn Vi tilbyder legetøj, barnet synes er sjovt at lege med, og som samtidig stimulerer dets udvikling. Barnets krop eller hjerne bliver klogere.

Hvis du vil give dit barn det bedste lærende legetøj, så kig på www.legeakademiet.dk eller ring til os på 7199 0525.

.dk - Lærende og udviklende legetøj


LEGETØJ

motorik

legetøj der træner DIT BARNS Det er vigtigt, at børn træner motorikken og lærer kroppen at kende med dens muligheder og begrænsninger.

GODE RÅD TIL VALG AF LEGETØJ DER styrker DIT BARNS

MOTORIK


Når barnet er i kontakt med kroppen og sanserne, giver det selvtillid og livsglæde. Motorik er samtidig afgørende for evnen til at klare alle de “simple” små handlinger i dagligdagen, fra at klæde sig på og snørre snørrebånd til at komme omkring og begå os i trafikken. Vi tænker ikke over de motoriske udfoldelser. De sidder bare på rygradden, og vi behøver ikke at tænke over det, hver eneste gang vi skal bevæge en muskel. Men for det lille barn, tager det tid at få styr på det hele, og det kommer ikke bare af sig selv. Heldigvis foregår meget motorisk træning gennem lege og ved at være fysisk aktiv og bruge kroppen i daglige aktiviteter. Når børn boltrer sig, gynger og spiller bold og ruller rundt på gulvet, så styrker det motorikken samtidig med, at der bliver dannet nye forbindelser i hjernen.

Derved er motorisk træning med til at udvikle nogle evner, vi ellers ikke normalt forbinder med motorik, som f.eks. evnen til at koncentrere sig, have overblik og se sammenhænge samt sproglige evner. Motoriske færdigheder opdeles i grov- og finmotorik. Først læres de grovmotoriske færdigheder, og i årenes løb bliver de næsten automatiske. Grovmotorik omfatter blandt andet at kravle, gå, hoppe og at holde balancen. Finmotorik læres senere og kræver præcis muskelkontrol, hvor de små muskelgrupper, som håndens, fodens, øjets, mundens og mimikkens led og muskler, bliver brugt, f.eks. når vi skriver, holder en genstand mellem tommel- og en finger, eller flytter tungen i munden. På de følgende sider kan du se gode forslag til legetøj, som er med til at træne og udvikle dit barns fin- og grovmotorik.


10 TIL

finmotorikken 1

2

3

4

5 6


7

8

KLIK HER 9

og se mere legetøj TIL FINMOTORIK

10

1: Børnesaks med motiv. Passer til små fingre og gør klipning lidt sjovere: Kr. 35 2: Anatomi puslespil. Lag på lag puslespil, der med fine billeder viser, hvordan man ser ud indvendig: Kr. 229 3: Baufix byggesæt. Stor tønde med 100 dele i træ, hvoraf nogle er malet med vandbaseret farve: Kr. 369 4: Plus Plus brikker. Anderledes brikker, hvor kun fantasien sætter grænser for kreativiteten: Fra kr. 44,95 5: Modellervoks med træværktøj. Sæt med redskaber, hvor man kan rulle, præge, trykke og forme: Kr. 195 6: Polydron magneter. Lærer børn om form, rum og magnetisme, mens de laver konstruktioner: Kr. 459 7: Hammer og sømbræt. En super måde at stimulere finmotorik og kreativitet: Kr. 299 8: Puttekasse. I klare farver, som giver en ekstra motorisk udfordring på grund af låsefunktionen: Kr. 149,95 9: Geometri-puslespil. 6 plader med motiver, hvor barnet skal finde den rigtige form og farve: Kr. 219 10: Klovnen Billy. Kan få en masse forskellige udtryk, når barnet sætter de lange snore fast i hullerne: Kr. 399


10 TIL

grovmotorikken 1

2

3

KLIK HER

og se mere legetøj TIL GROVMOTORIK

4

5


7

6

9

10 8

1: Aktivitetsringe. 6 gummiringe. Giv dem til dit barn, og de bliver lynhurtigt en del af en leg: Kr. 99,95 2: Swingseat. Super sjovt køreredskab, som styrker koordination mellem hænder og fødder: Kr. 455 3: Wheely Bug. Kan rulle fremad, bagud, til siden og rundt om sig selv. Ideel til indendørs brug: Kr. 649 4: Gåstylter. Rigtig gode gåstylter med rund bund, som er gode til at træne balance og koordinering: Kr. 95 5: Floorsurfer. Rullebræt der kan bruges både til leg og til stimulation af den motoriske udvikling: Kr. 759 6: Trapezgynge. Sjov og udfordrende trapezgynge med formstøbte ringe med et rigtigt godt greb: Kr. 199 7: Løbecykel. Virkelig god basis løbecykel af træ, hvor der er kræset for detaljerne: Kr. 425 8: Bobles Donut. Super god i den motorisk udviklende leg, hvor både aktive og rolige børn stimuleres: Kr. 399 9: Sansegynge. Stimulerer labyrintsansen, som styrker koncentration, balance og indlæringsevne: Kr. 649,95 10: Bilibo. Designet til at udfordre fantasi og kreativitet og samtidig stimulere alle sanserne: Kr. 269

Legeakademiet  

Legeakademiets annonce, artikel og konkurrence til MIN BABY #6.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you