GRAVIDA #8

Page 1

GRAVIDA ALT OM DEN POSITIVE GRAVIDITET

DRENG / PIGE?

DRØMME

OM KØN Kan en drøm forudsige dit ufødte barns køn? SMERTELINDRING

STIK! AKUPUNKTUR

NR. 8 • FORÅR 2014

8 2 SIDE

R ME OM DEN D ALT POSIT GRAVIDIT IVE ET

KENDTE

STJERNE

BABYER PÅ VEJ Se alle de kendte der venter barn

VED FØDSLEN Hjælper det? 11 mødre fortæller om deres erfaringer UDSTYR

36 SIDER UDSTYR

NAVNE

TOP-50 BABYNAVNE

De mest populære pigeog drengenavne netop nu

Se alt det skønne udstyr til mor og baby

+

KONKURRENCE: VIND EN SUPER SMART QUOOKER VANDHANE TIL EN VÆRDI AF HELE 10.900 KRONER GAVE TIL DIG: FÅ EN GRATIS BABYPAKKE | SPØRG JORDEMODEREN: SPØRGSMÅL OG SVAR OM VANDFØDSEL


velkommen Velkommen til 8. udgave af magasinet GRAVIDA med alt om den positive graviditet.

Du finder også en spændende artikel om de mest populære babynavne netop nu, 36 sider fyldt med skønt udstyr til mor og barn, og i brevkassen besvarer jordemoderen spørgsmål om fødsel i vand.

Har du tænkt over, hvilken smertelindring du ønsker, når du skal føde? Der er flere forskellige metoder at vælge mellem, og en af dem er akupunktur. Men hjælper det, eller er det spild af tid? I artiklen Akupunktur ved fødslen fortæller 11 mødre om deres erfaringer med akupunktur som smertelindring.

Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 8. udgave af GRAVIDA. Rigtig god fornøjelse! Hilsen chefredaktør

Katja Hansson Husk også at læse de 7 første udgaver af GRAVIDA med masser af spændende læsestof på www.gravida.dk.

Kan man forudsige kønnet på sit ufødte barn i en drøm? Se hvad 23 kvinder og forskerne siger i artiklen Drømme om barnets køn. Han er 58 år, har 3 store døtre med Demi Moore og er nu i gang med et nyt kuld unger med sin 23 år yngre kone. De har en datter fra april 2013, og skal have barn nr. 2 til sommer. Kan du gætte, hvem det er? Få svaret i artiklen Stjernebabyer på vej.

UDGIVER

SKRIBENTER

Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse

Katja Hansson Anne-Jette Raben HJEMMESIDE

REDAKTØR

Katja Hansson katja@lifemags.dk

husk

Læs tidligere udgaver af GRAVIDA på:

www.gravida.dk

www.gravida.dk FACEBOOK

www.facebook.com/MagasinetGravida ANNONCER

Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF

Marylou Studio www.maryloustudio.dk

KONTAKT

Har du spørgsmål eller kommentarer til GRAVIDA, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


BRUG RABATKODEN

navnesut10 OG FÅ

10% RABAT FREM TIL 31/3-2014


indhold 2

LE D E R

8

D RE NG E LLE R PI GE?

16

Velkommen til 8. udgave af GRAVIDA

Drømme om barnets køn BRE V K A SSE

Spørgsmål og svar om vandfødsel

20

PLE JE PROD UKT ER

26

GAVE

28

KØK K E NH JÆ LP

34

NA V NE

Skøn pleje til gravide

Få en gratis babypakke

Din nye bedste ven i køkkenet

De mest populære babynavne

forsiden

FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk MODEL: Michelle (37 uger)indhold 36

UD STYR

40

SM E RTE LIND RING

44

BA RNE V OG NE

54

KE ND TE G RA VI DE

56

UD STYR

72

BA BYUD STYR

80

KONK URRE NC E

Sutter med navn

Akupunktur ved fødslen

Transporter dit barn med stil

Stjernebabyer på vej

Skønne ting til mor og barn

Skønt udstyr til din baby

Vind en Quooker til 10.900 kroner

ABONNEMENT

FACEBOOK

Vil du have et GRATIS abonnement på GRAVIDA? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

Bliv ven med GRAVIDA på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting.

KLIK HER

KLIK HER


Always a leap ahead! www.amvina.se/skiphop


DRENG ELLER PIGE?

OM BARNETS KØN


Mange gravide drømmer i løbet af graviditeten om barnets køn. Men kan en drøm forudsige, om du venter en dreng eller en pige? Læs om 23 kvinders drømme og se, hvad forskning på området viser.

KAN EN

DRØM

FORUDSIGE

BARNETS KØN?


JEG DRØMTE ALLEREDE omkring uge 6-7 stykker, at jeg fik en dreng, og i uge 8 fik jeg samme fornemmelse, som jeg fik med min datter. Med min datter vidste vi heller ingenting, og jeg fik ret der. Så jeg er lidt spændt på, om vi får en dreng denne gang. Jeg har drømt, at det bliver en dreng 3-4 gange nu. Man siger jo, at den kvindelige intuition er stærk, men jeg har før hørt om flere, der har taget fejl af deres fornemmelser.

JEG KAN HUSKE med vores dreng, der drømte jeg hele tiden, og denne gang har jeg slet ikke drømt noget endnu. Vi ved ikke, hvad det bliver, men jeg tror selv, det bliver en lillebror. Vi vidste det heller ikke, da vi fik vores store dreng, men dengang drømte jeg kun om drenge.

NU VED VI DET, men før vi kendte kønnet, drømte

jeg en nat meget levende, at jeg fik en lille dreng ved kejsersnit, og da jeg vågnede, var jeg dybt forelsket i denne her lille dreng, jeg havde drømt om. Jeg kan stadig huske, hvordan han så ud, selv om det er mange måneder siden. Siden har vi så fundet ud af, at det ER en lille dreng, vi venter på, så nu er jeg ret spændt på, om han også ser ud, som jeg drømte.

JEG VAR RET SIKKER PÅ, at det blev en dreng, for jeg har kun haft kvalme i 3 dage, og jeg drømte konstant, at det var en dreng. Da jeg var til kønsscanning, var det ganske rigtigt en sund, lille dreng.

INDEN JEG VAR TIL KØNSSCANNING, var jeg sikker på, at det var en pige. Natten op til drømte jeg, at vi kom derind, og scanneren blev sat på, og at vi tydeligt så en lille dreng. Og hvad skete der så? Hun havde ikke haft scanneren på i 30 sekunder, så fandt


NY! FUSION

15˚C 60˚C

100˚C

DIN NYE BEDSTE VEN I KØKKENET

En kogende vandhane? Er det nu også nødvendigt, tænker du måske? Tja, det samme sagde man i sin tid om støvsugeren, og hvem kunne leve uden den i dag?

En lettelse i babyland Quooker gør livet med en baby lidt lettere: Skold sutter og sutteflasker uden at vente på elkedlen, lav hurtigt en flaske til den lille, vælling og babymad langt hurtigere og nemmere. Og lav nemt kaffe, når det har været en lang nat. Masser af kaffe...


hun stedet mellem benene, og lige så tydeligt var der en lille tap.

JEG ER HELT OVERBEVIST OM, at vi venter endnu en dreng. Jeg havde samme fornemmelse, mens jeg ventede vores søn. Jeg har i øvrigt drømt 2 gange inden for de sidste par uger, at jeg fødte en dreng, så det har jo bare styrket min overbevisning. Men jeg kan jo tage fejl.

JEG HÅBER IKKE, at det er rigtigt, hvad man drømmer, for så får vi trillinge drenge! Jeg aner ikke, hvad der er derinde. Alle vores venner har piger, så statistisk skulle det blive en dreng. Jeg skal have lavet moderkagebiopsi, og så får vi afklaret, hvor mange der gemmer sig derinde. Kønnet finder vi ud af en dag i august, når den lille kommer til verden.

JEG HAR EN STÆRK FORNEMMELSE AF, at det er en pige, der gemmer sig derinde, og har følt det længe. Men så drømte jeg, at jeg fik en dreng, og nu er jeg pludselig i tvivl. Nå, men jeg må vente 13 dage endnu, før jeg forhåbentlig kan få svar.

DET ER SJOVT, som man har en fornemmelse af, hvad det er. Jeg havde selv drømt 2 gange, at det var en dreng, så jeg var nok blevet helt chokeret, hvis det havde vist sig at være en pige.

5 GANGE DRØMTE JEG, at jeg ventede/fødte en dreng. Og ganske sandt, jeg venter den sundeste store dreng. Så hvis de drømme fortsætter, er jeg af den overbevining, at man godt kan stole på det, da jeg også har hørt om andre, som havde det så samme måde.

VI FIK EN KØNSSCANNING for 14 dage siden, hvor jordemoderen var 99% sikker på, at det er en pige. Men jeg har kun drømt om drenge, også siden scanningen. Jeg drømte forleden, at det var en dreng til

misdannelsesscanningen, så jeg er meget spændt. Men jeg tror måske, det er fordi, jeg virkelig ønsker mig en pige, at jeg ikke tør tro på det endnu.

JEG HAR HAFT FLERE DRØMME om kønnet her på det sidste. Under de 2 andre graviditeter, hvor vi ikke kendte kønnet, har jeg også drømt barnets køn, og det har passet.

JEG HAR BÅDE DRØMT og har en klar fornemmelse af, at vi også venter en dreng denne gang. I alle mine graviditeter har jeg drømt kønnet, og har hver gang også haft en klar fornemmelse af, hvilket køn barnet havde. Indtil videre har jeg haft ret alle gangene.

JEG HAR NU 4 GANGE DRØMT, at en scanning viste, det er en dreng, vi skal have. Jeg synes, det er lidt irriterende, for jeg havde egentlig bestemt, at vi ikke ville vide kønnet, men nu er jeg bare nødt til at vide det. Jeg er fuldstændig overbevist om, at det er en dreng, især efter de drømme. Men tænk, hvis det er en lille pige, der kommer ud om mange måneder. Jeg er nødt til at vide det, så jeg ikke får et chok, når den lille kommer.

JEG DRØMTE I MIN FØRSTE GRAVIDITET, at baby var en dreng, og jeg var slet ikke i tvivl om, at det var en dreng, der kom ud - og det gjorde der! Nu siger hele familien, at det bliver en lillesøster, men jeg tror dog selv, at det er en dreng. Det siger min fornemmelse mig indtil videre. Jeg skal til scanning om 3 uger, og der håber vi at få kønnet at vide.

JEG GÅR OG VENTER på at få nogle drømme. De andre gange har jeg drømt, at jeg fik drenge. Denne gang har jeg kun drømt en enkelt drøm om kønnet, og det var en mærkelig og temmelig forvirrende drøm. Jeg fødte, og det var en pige, men så kom lægen og sagde, at det var en dreng. Så var der lige pludselig FORTSÆTTES


helt helt heltuden uden uden lugtgener lugtgener lugtgener blespands-system blespands-system blespands-system skub skub skub let let let låg låg låg – –unikt –unikt unikt designet designet designet låg, låg, låg, der der der skubber skubber skubber bleen bleen bleen ned ned ned i spanden i spanden i spanden

nem nem nem atatbruge atbruge bruge – –skub –skub skub bleen bleen bleen ned ned ned tiltilden tilden den sidder sidder sidder i spænd i spænd i spænd

drej drej drej &&luk &luk luk system system system – –hver –hver hver ble ble ble forsegles forsegles forsegles enkeltvist enkeltvist enkeltvist iii vores vores vores film, film, film, der der der dræber dræber dræber 99% 99% 99% afafbakterierne afbakterierne bakterierne

sangenic sangenic sangenic blespand blespand blespand kan kan kan indeholde indeholde indeholde op op op tiltil28 til2828 bleer, bleer, bleer, før før før den den den skal skal skal tømmes* tømmes* tømmes*

Nem Nem Nem atatbruge, atbruge, bruge, Sangenic Sangenic Sangenic Blespands-system Blespands-system Blespands-system blokerer blokerer blokerer 100 100 100 gange gange gange mere mere mere effektivt effektivt effektivt for for for bakterier bakterier bakterier ogoglugt oglugt lugt end end end bleposer. bleposer. bleposer. ******

For For For mere mere mere information: information: information: www.sangenic.com www.sangenic.com www.sangenic.com

Dansk Dansk Dansk distributør: distributør: distributør:

www.carebrands.dk www.carebrands.dk www.carebrands.dk

*testet *testet *testet med med med bleer bleer bleer nr.nr. 3nr. (5-9 3 (5-9 3 (5-9 kg), kg), kg), dagligt dagligt dagligt forbrug forbrug forbrug af af 3 af bleer. 3 bleer. 3 bleer. **Testet **Testet **Testet mod mod mod tilsvarende tilsvarende tilsvarende førende førende førende engelske engelske engelske private private private label label label produkter. produkter. produkter.


en masse mennesker, der diskuterede frem og tilbage, om vi skulle have en dreng eller en pige, og babyen var pludselig ikke blevet født endnu, men vi var til en scanning i stedet.

JEG ER EFTERHÅNDEN ved at springe af nysgerrighed over, hvad det er for en, der gemmer sig derinde! Jeg bliver jævnligt spurgt, om jeg har en fornemmelse af det. Det har jeg ikke. Jeg er komplet på bar bund denne gang. De andre gange har jeg følt mig sikker på, at det blev en dreng, og har drømt om drenge, men denne gang har jeg både drømt, at det er en pige, og at det er en dreng, så der er ikke så meget at gå efter. Til gengæld er det meget underholdende med de mange bud, der kommer fra andre.

JEG HAR 3 GANGE DRØMT, at jeg føder en lille pige i stedet for en lille dreng, som jordemoderen siger, at vi skal have. Jeg ved ikke, om det er fordi, at nu har vi købt lidt drengetøj, og jeg ikke ville vaske noget af tøjet, fra da min datter var lille. Men jeg kan huske, at jeg bare vidste og kunne fornemme med 100% sikkerhed, at vi skulle have en pige, og jeg drømte også dengang om en lille bitte pige, og der ville vi ikke vide kønnet. Det er altså meget mærkeligt.

MED NR. 2 DRØMTE JEG om en dreng - og det passede. Med nr. 3 var drømmen som et lyn fra en klar himmel. Jeg vågnede efter drømmen og hæklede lyserødt. Det blev en lillesøster. Da jeg var gravid med nr. 4, havde jeg nogle meget klare fornemmelser for, at det blev en dreng. Men det blev en lille pige.

sig at være. Denne gang drømmer jeg om en dreng, så om en måned finder vi måske ud af, om det passer, når vi skal scannes. For nogle er drømmene vel intuition, for andre bare drømme. Der er jo ikke noget at sige til, at man drømmer om babyer, når man er gravid.

JEG HAR LÆST, at der vist er nogen, der har lavet en undersøgelse om, at hvis man drømmer, hvilket køn det er, vil der være 90% chance for, at det er rigtigt. Jeg har også et par veninder, der siger, at det første, man drømmer, det bliver, er også det, der kommer ud. Hvis det passede, skulle jeg have haft en dreng, men det blev en pige.

JEG HAR HØRT, at hvis moderen drømmer om kønnet på barnet, passer det i de fleste tilfælde. Jeg drømte sidst, at det blev en dreng, og det holdt jo stik. Denne gang har jeg godt nok drømt, at det blev en pige, men jeg tror nu stadigvæk, at det bliver en dreng.

HVAD SIGER VIDENSKABEN? Ifølge en forholdsvis lille undersøgelse fra 1999 med 104 gravide kvinder foretaget af forskere fra Johns Hopkins School of Public Health er der ingen beviser for, at gravide kan forudse kønnet på deres ufødte barn ved hjælp af drømme eller kvindelig intuition. Forskerne bad de gravide kvinder om at benytte en valgfri metode - overtro, drømme, intuition, etc. - til at gætte deres ufødte barns køn. De kommende mødre gættede rigtigt i 55% af tilfældene.

JEG DRØMTE, at jeg fik den smukkeste lille dreng med brunt hår. Jeg er spændt på, om det passer. Ved min store pige var jeg sikker på, det blev en pige, men denne gang har jeg ingen fornemmelse. Men det finder vi forhåbentligt ud af til misdannelsesscanningen.

Men de kvinder, der havde mere end 12 års uddannelse, forudså kønnet i hele 71% af tilfældene. Til sammenligning forudså kvinder med kortere uddannelse kun det rigtige køn i 43% af tilfældene.

VED MIN FØRSTE GRAVIDITET drømte jeg tidligt i forløbet om en lille pige, hvilket det også viste

Derudover var de veluddannede kvinder mere tilbøjelige til at basere deres forudsigelse på drømme og fornemmelser, og disse typer af forudsigelser var de mest præcise.


FÅ EN DEJLIG BABYPAKKE

GRATIS (+39 kr. i porto og ekspedition)

VÆRDI :

+

397,Skønt puslingetæppe fra Hjorth i super blød kvalitet. Værdi: 249 kroner.

+

Den lille bog om sprog med inspiration til lege og aktiviteter, som kan stimulere dit barns sproglige udvikling. Værdi: 99 kroner.

Farverig blomst fra Lamaze med knitrelyde i bladene, som stimulerer dit barns sanser. Værdi: 49 kroner.

KLIK HER OG BESTIL DIN GRATIS BABYPAKKE


BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

VANDFØDSEL

JORDEMODER ANNE-JETTE RABEN Anne-Jette har mere end 25 års erfaring som jordemoder på fødeafdelingerne på blandt andet Rigshospitalet, Hillerød, Roskilde, Herlev og Glostrup. Hun er desuden uddannet i at foretage akupunktur og kraniosakralterapi ved fødslerne.

Hvorfor må man ikke føde i vand med grønt fostervand? Udskydes presseveerne under en vandfødsel? Kan akupunktur og vandfødsel forenes? Jordemoder AnneJette Raben besvarer spørgsmål om fødsel i vand.


HVORFOR MÅ MAN IKKE FØDE I VAND MED GRØNT FOSTERVAND?

De fleste fødesteder har den regel om, at kvinden skal være selvhjulpen, og at hun skal kunne komme op af karret ved egen hjælp.

Jeg har hørt noget om, at der er nogen, der har grønligt fostervand, og at det vist ikke er et sundhedstegn. Men hvad betyder det, og hvordan kan det være, at man ikke må føde i vand, hvis man har det? SVAR

Grønt fostervand er et tegn på, at barnet har eller har haft lidt iltmangel. Iltmangel får barnet til at have afføring i fostervandet. Det er et signal til, at man skal holde ekstra øje med barnet under resten af fødslen, og derfor kan man ikke være i vand eller føde i vand.

UDSKYDES PRESSEVEERNE UNDER EN VANDFØDSEL?

Det er også korrekt, at veerne - også presseveerne kan tage af i det lune vand. Derfor skal man være godt i fødsel, inden man kommer i karret. Det kan nogen gange være en fordel at komme op af vandet, inden presseperioden begynder.

HVORNÅR SKAL MAN OPLYSE AT MAN VIL FØDE I VAND? Jeg er andengangsfødende og er blevet mere og mere vild med tanken om at føde i vand. Hvornår skal det oplyses til sygehuset? Er det bare at sige det, når man ringer dertil, når veerne er der?

SVAR

Jeg vil foreslå, at du fortæller dit Jeg er gravid i uge 28 med mit ønske om vandfødsel til din jorDer er rigtig gode resultater første barn. På grund af bækkendemoder i løbet af graviditeten. løsning og dårlig ryg er jeg af en med at bruge akupunktur sygehuslæge blevet gjort opmærkNogle fødesteder har nedskreved fødsler. som på, at jeg nok skal overveje vet forhold omkring dette, som andre måder at føde på end den du kan læse, inden du skal føde. traditionelle, hvor man ligger på ryggen, da min ryg nok ikke kan holde til Har dit fødested ikke det, vil det undette. der alle omstændigheder være en god idé at snakke med jordemoderen om dit ønske om at føde Jeg har læst en del om vandfødsler, og finder det faki vand. tisk meget tiltalende. Men det sidste, jeg har læst om, er tvivl om, hvorvidt vandet forhindrer eller udskyder presKAN AKUPUNKTUR OG VANDFØDseveerne. Er der en sammenhæng her? Udskyder eller SEL FORENES? forhindrer vandet, at man får presseveer? SVAR

Det er korrekt, at det vil være en god idé at finde andre hvile- og fødestillinger end rygleje, når du har bækkenløsning. Sideleje og på alle fire er muligheder, der skåner bækkenet og ikke giver smerter. Du må spørge din jordemoder, om det er muligt at føde i vand på dit fødested. Hvis det er muligt, så kan det være, at der er regler for at være og føde i vand, når man har bækkenløsning.

På flere og flere fødesteder gøres der brug af akupunktur som smertelindring i forbindelse med fødsler. Hvilke tanker ligger der for jeres vedkommende (som jordemødere) bag denne behandlingsform? Hvordan gøres det? Og hvordan virker det rent smertelindrende (fysiologisk) på kroppen? Kan akupunktur forenes med, at jeg gerne vil føde i vand? FORTSÆTTES


SVAR

De fleste fødesteder i Danmark kan tilbyde akupunktur som smertelindring under fødslen.

Er der nogle “kriterier”, man skal opfylde for at få lov til at føde i vand? SVAR

Der er rigtig gode resultater med at bruge akupunktur ved fødsler. Det er forskelligt, hvor nålene placeres. Det kommer an på, hvor du har ondt.

Jeg tvivler på, at dit fødested vil anbefale, at du føder i vand, når du tidligere har fået foretaget et akut kejsersnit.

Akupunktur udløser endorfiner fra hjernen. Endorfin er et stærkt smertelindrende stof, der minder om morfin i sin opbygning.

Det er muligt, at du kan opholde dig i vandet en del af fødslen, men på et tidspunkt skal veer og barn overvåges kontinuerligt, og det kan man ikke gøre, når du ligger i vandet.

Du kan i princippet godt få akupunktur, mens du ligger i vand, men almindeligvis giver man det ikke samtidig.

KAN JEG FØDE I VAND EFTER ET AKUT KEJSERSNIT? Kan jeg føde i vand, når min sidste fødsel var et akut kejsersnit?


ALT TIL DIN BABY

Hos KarmaKids finder du alt til din baby. Vi lægger vægt på produkter af god kvalitet, som samtidig er til at betale.

Vi har været så heldige at få Silver Cross til Danmark. Tøjmærkerne er fra Frankrig og England, og vi er eneforhandler af TroiZenfants og Numaé. Danske Hust & Claire har vi valgt for deres fine og praktiske design i øko-uld og bomuld. Inden for pleje har vi flere økologiske serier, stofbleer, badekar, pusleunderlag m.m. BABYUDSTYR OG TØJ 0-2 ÅR

www.karmakids.dk


PLEJEPRODUKTER

SKØN PLEJE TIL GRAVIDE Et nyt liv er begyndt. Hav tillid til din intuition og Moder Jord.

UDVIK L SAMAR ET I BE MED JO JDE RDE MØDRE -


DET BEDSTE TIL

GRAVIDE OG

Weledas kropsplejeprodukter til gravide og ammende er din tro følgesvend i løbet af denne særlige tid. Helt naturlige, gavnlige og nøje udvalgte ingredienser er blevet specielt kombineret for at opfylde gravide og nybagte mødres behov.

NYBAGTE MØDRE


Under graviditeten behøver kroppen ekstra pleje. Derfor har Weleda udviklet 2 helt særlige produkter til graviditetsperioden: Stretch Mark Massage Oil, som modvirker strækmærker, og Perineum Massage Oil, som modvirker bristninger under fødslen.

STRETCH MARK MASSAGE OIL Massageolie udviklet i samarbejde med jordemødre og læger. Weleda Stretch Mark Massage Oil har mandelolie som basis, der med sit høje indhold af essentielle fedtsyrer intensivt tilfører huden fugt, der holder huden smidig og beskytter mod udtørring. Graviditet tager hårdt på dine muskler og din hud, og derfor er der tilsat økologisk arnica, der får musklerne til at slappe af og virker beroligende på huden. Næringsrig hvedeolie plejer og forfiner huden ved hjælp af det høje indhold af A-, D- og E-vitaminer, der stimulerer hudens aktiviteter og hjælper med til at regenere huden. Den stærke kombination af planteolier og lægeplanter gør huden mere elastisk og forebygger strækmærker.

INGREDIENSER

Mandelolie

Arnica

Hvedeolie

Læs mere om Weledas STRETCH MARK MASSAGE OIL


PERINEUM MASSAGE OIL Fødselsforberedelsesolie til massage og pleje af mellemkødet inden fødslen. Denne særlige iIntimolie øger smidigheden i mellemkødet og mindsker risikoen for bristninger ved fødslen. Massageolien er baseret på mild mandelolie, der i kombination med den E-vitaminrige hvedekimolie øger elasticitet og spændstighed i bindevævet. Regelmæssig massage med olien vil også forbedre blodgennemstrømningen og dermed smidigheden. Den milde blanding af essentielle olier er nøje udvalgt til at kunne bruges i det sarte område. Olien bør ikke anvendes før 34. graviditetsuge, idet den indeholder virksomme essentielle olier, som hjælper med at blødgøre bindevævet, hvilket ikke bør ske for tidligt i graviditeten. Olien kan også bruges af veganere.

INGREDIENSER

Mandelolie

Læs mere om Weledas PERINEUM MASSAGE OIL

Hvedeolie

Limonene


Weleda har også 2 produkter til den nybagte mor: Nursing Oil, som plejer brystet og øger cirkulationen, og Nursing Tea, som har en stimulerende effekt på mælkeproduktionen.

NURSING OIL

INGREDIENSER

Brystolie, der plejer ømme bryster, og hjælper med mælkeproduktionen. Massageolie til bryster med essentielle olier af fennikel og kommen, som har været brugt i århundreder af kvinder til at stimulere mælkeproduktionen. Olien er udviklet af farmaceuter og jordemødre i samarbejde med Weleda, og virker plejende og lindrende på ømme bryster. De stimulerende lægeurter og den fugtgivende mandelolie fremmer cirkulation i brystet, og får muskelspændinger til at slappe af. Kan anvendes flere gange dagligt, og kan også anvendes af veganere.

Jeg smører min mave hver morgen og aften med Weledas svangerskabsolie. Sidste gang fik jeg ingen strækmærker, men min mave blev heller ikke enorm, og jeg tog ikke meget på. Jeg har ellers haft strækmærker på brysterne og inderlåret siden puberteten, men jeg slap mærkeligt nok, da jeg var gravid sidst. Jeg synes i hvert fald, at olien er lækker. ESMERALDA

Læs mere om Weledas NURSING OIL

Mandelolie

Fennikel

Kommen


SE OGSÅ WELEDAS PRODUKTER TIL BABY

NURSING TEA

INGREDIENSER

Stimulerende ammete med udvalgte økologiske urter, som kan drikkes under hele ammeperioden. Anis, kommen, fennikel og bukkehornskløver med lidt citronverbena har en stimulerende effekt på mælkeproduktionen.

Anis

Bukkehornskløver

Urterne har været kendt i århundreder på grund af deres særlige mælkestimulerende egenskaber.

Læs mere om Weledas NURSING TEA

Citronverbena


GAVE

FÅ EN GRATIS

BABYPAKKE Lige nu kan du få en babypakke helt GRATIS! Du får et skønt puslingetæppe fra Hjorth i super blød kvalitet, en farverig blomst fra Lamaze med knitrende blade, der stimulerer dit barns sanser, samt bogen “Den lille bog om sprog”. Babypakken har en samlet værdi af 397 kroner, men du får den for 0 kroner (du skal kun betale 39 kroner for porto og ekspedition).

FÅ EN SKØN PAKKE TIL DIN BABY HELT

GRATIS!


Bestil den gratis babypakke allerede nu, mens du er gravid, så den ligger parat, til når du har født.

SKØNT PUSLINGETÆPPE FRA HJORTH COPENHAGEN

FARVERIG BLOMST FRA LAMAZE

Det har været en lang rejse for at nå frem til dette tæppe, som er designet af Louise Hjorth. som er indehaveren af Hjorth Copenhagen, det super moderne børnebrand, der står for kvalitet og lækkert design.

I den gratis babypakke medfølger også en farverig blomst fra Lamaze. Blomstens blade knitrer, når man rører ved demm og stimulerer dit barns sanser. Blomsten kan vaskes i vaskemaskinen, hvis den skulle blive beskidt.

Det var svært at finde på et navn til det nye fine babytæppe, for hvis det skulle tage navn efter brugen, så kunne der være mange navne til det: Barnevognstæppe, slumretæppe, pusletæppe, badetæppe, turtæppe, legetæppe, trygheds-tæppe osv. Men nu hedder det altså puslingetæppet, for der, hvor man har brug for et tæppe, er jo i de første par år eller tre, mens baby er et lille pus, der i mange forskellige situationer har brug for et superblødt omslag eller underlag. Mens man har et spædbarn, har man jo rigtig meget brug for sådan et blødt babysvøb, der passer til alle overgangene mellem den ene tilstand og den næste. Lidt senere ligger baby måske på gulvet og leger på det eller tager en lur på sofaen. En lang overgang vil det sikkert ligge i barnevognen og være med på tur, hvad enten det er fordi dynen er for varm, eller trappeopgangen er for kold. For manges vedkommende ender tæppet måske med at være en dejlig blød forsikring, der kan være med på turen i klapvognen, helt op til barnet er blevet 3-4 år. Alle, der får tæppet i hænderne, tager det op til kinden og siger “Nej, hvor er det blødt og lækkert!”. Det håber vi også, I siger, og vi ønsker rigtig god fornøjelse med forhåbentlig mange års brug til tryghed og varme. Puslingetæppet har en værdi af 249 kroner.

Lamaze blomsten har en værdi af 49 kroner. DEN LILLE BOG OM SPROG Få inspiration til lege og aktiviteter, som kan stimulere dit barns sproglige udvikling. Lyde, fysiske aktiviteter, højtlæsning og remser er med til at opbygge dit barns tillid og selvværd, og er smadder sjovt. Den lille bog om sprog har en værdi af 99 kroner.

BESTIL NU Du kan sagtens bestille din gratis babypakke nu, mens du er gravid. Så ligger den parat, til når din guldklump er kommet til verden. â BESTIL BABYPAKKEN HER


KØKKENHJÆLP

DIN NYE

BEDSTE VEN I KØKKENET


FÅ 100 GRADER VARMT VAND DIREKTE FRA HANEN

Quooker er den men mest effektive, energivenlige og sikre måde at få kogende vand. Den er perfekt til sterilisering af sutter og sutteflasker samt til babymad.


EN KOGENDE VANDHANE? Er det nu også nødven-

digt, tænker du måske? Tja, det samme sagde man i sin tid om støvsugeren, og hvem kunne leve uden den i dag?


QUOOKER GØR LIVET MED EN BABY LIDT LETTERE Skold sutter og sutteflasker uden at vente på elkedlen, forbered flaskerne med modermælkserstatning, vælling og babymad langt hurtigere og nemmere. Og lav nemt kaffe, når det har været en lang nat. Masser af kaffe!

Det hele klares med kun én hånd, så du har den anden hånd fri til at lege med din baby imens: • Du skolder sutter og flasker. • Du laver babygrød og vælling i et snuptag. • Du hurtigt og nemt forbereder grøntsager til babymos. • Du hurtigt og nemt laver en flaske til den lille. • Du sparer mindst 10 minutter hver aften, når du koger pasta, ris eller blancherer grøntsager til aftensmaden • Du laver en kop kaffe efter en lang nat.


HURTIG KAFFE Med en Quooker bliver instant pulverkaffe virkelig instant, fordi du ikke skal vente på, at vandet koger. Du kan også hælde kogende vand direkte i stempelkanden eller i en tragt med filter, så den gammeldags kaffemaskine ikke længere behøver at stå og fylde på køkkenbordet.

GRØNTSAGER PÅ 30 SEKUNDER Snit mundrette stykker af broccoli, gulerødder og ærter. Put dem i en sigte og hold dem under den kogende hane i 30 sekunder - og vupti, så har du lavet babymad på 30 sekunder.

Til familiens aftensmad topper du de blancherede grøntsager af med flagesalt og parmesan - og vupti, du har garnituren klar. Virker også med asparges og edamame bønner.

MERE HYGIEJNISK Vi ved godt, at vi bør skolde skærebrætter, knive, opvaskebørste, tandbørster og sutter ofte. Men det er lidt bøvlet at varme vand bare til det. Med Quooker bliver det fast rutine at skolde køkkengrejet og meget nemmere at skolde sylteglas, sutter og sutteflasker.

Læs meget mere på WWW.QUOOKER.DK


DET SIGER BRUGERNE

Se Annette Heick fortælle om, at Quooker er den mest anvendelige og uundværlige installation i hendes hus.

Vi har alle købt alt muligt til “Blob”. Men jeg har fået installeret en Quooker her. Jeg faldt over den på en annonce på Netbaby.dk. Så lige nu har jeg simpelthen en ekstra hane siddende i håndvasken, hvor der kommer kogende vand ud (med sikkerheden i top, så børn ikke selv kan få tændt, og man ikke kan skolde sig, selvom en hånd skulle komme ind under). Så må jeg se, om det bliver aktuelt at bruge flasker. For hvor må det være nemt. Mine gæster får te og kaffe på et par sekunder, og når først grødtiden går ind, må det da være fantastisk. Jeg er vildt imponeret og glæder mig til at få den “rigtigt” i brug. I forbindelse med købet talte vi med sælgeren om sikkerheden. Det er jo vildt, så mange ulykker, der sker med en elkedel. Det havde jeg ikke tænkt på. Måske er jeg nem at imponere, men jeg er faktisk rigtig glad for vores nyeste investering. Nu kan ingen af ungerne trække en kedel ned fra bordet. CAMILLA

Lige fra den dag, vores Quooker trådte ind ad døren, har vi været supertilfredse. Specielt med et spædbarn i huset, har det været en enorm lettelse ikke at skulle koge vand til flasker, sutter og grød. Når man står træt om natten, er det fedt, at det går hurtigt og let, og det må man sige, det gør med Quooker. BJØRLING

Jeg ville ikke leve uden min Quooker. Vi brugte den til sutter, flasker, grød og det kogte vand på køl osv. Ja og til kaffe, te, pasta og grøntsager, og jeg kunne blive ved. KAROLINE

Vi har lige fået et sort snedkerkøkken i ask med masser af skuffer og skabe, og det er så pænt og funktionelt. En Quooker blev det også til, og det har jeg ikke fortrudt. Det er fedt med kogende vand altid til kaffe, pasta, skoldning af kyllingeknive og meget meget mere. LAURA

Den Quooker er guld værd. Vi har også en i vores køkken, og jeg ville ikke undvære den. Det er simpelthen så smart. DITTE-MARIE


NAVNE

DE MEST POPULÆRE BABYNAVNE TOP 50

DRENG OG PIG ENAVNEE-

PIGENAVNE

DRENGENAVNE

De mest populære navne til nyfødte piger er Sofia, Ida og Isabella.

Blandt drengene er de 3 mest populære navne de samme som 2012, nemlig William, Lucas og Victor.

Det fremgår af Danmarks Statistiks netop offentliggjorte opgørelse over de 50 mest populære navne til nyfødte i første halvår af 2013.

De seneste års højdespringer for drengenavne, Liam, holder stadig fast i toppen af listen som nr. 7. I 2011 var navnet helt nede på plads nr. 47.

Årets højdespringere blandt pigenavnene er Celina, som er rykket 10 pladser op på listen fra nr. 45 til 35, Tilde fra nr. 49 til 41 og Andrea fra nr. 47 til 40.

Blandt drengenavnene er årets helt store højdespringere Felix, som er rykket hele 13 pladser op på listen fra nr. 36 til 23, og Storm, som er gået 12 pladser op fra nr. 42 til 30.

Værst er det gået for Nanna, som er røget hele 14 pladser ned fra nr. 29 til 43. Marie, Rosa, Merle og Lærke er også røget mange pladser ned ad listen. Nye navne på pigernes top 50 er Vigga, Thea, Nora, Malou, Aya og Liv.

Årets helt store tabere blandt drengenavnene er Silas, som er rykket hele 16 pladser ned fra nr. 34 til 50, og Rasmus, som er faldet fra nr. 37 helt ned til nr. 49. Nye drengenavne på listen er Arthur, Elliot og Laurits.


PIGENAVNE Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn 1.hlv. 2013 Pr. 1.000 Nr. 2012 Sofia 258 19 1 Ida 239 18 2 Isabella 228 17 5 Emma 220 16 4 Freja 214 16 3 Anna 210 16 11 Caroline 200 15 13 Josefine 200 15 12 Clara 184 14 9 Laura 184 14 8 Sofie 181 13 6 Alma 178 13 17 Maja 177 13 7 Karla 170 13 16 Ella 165 12 19 Mathilde 158 12 10 Liva 157 12 20 Olivia 152 11 21 Alberte 146 11 14 Emilie 137 10 24 Frida 137 10 22 Mille 137 10 23 Victoria 137 10 18 Lærke 133 10 15 Agnes 128 10 25 Filippa 117 9 30 Vigga 116 9 NY Sara 113 8 27 Naja 102 8 31 Julie 100 7 28 Emily 99 7 35 Nicoline 99 7 32 Johanne 95 7 34 Astrid 90 7 40 Celina 87 6 45 Ellen 85 6 41 Marie 84 6 26 Lea 79 6 38 Thea 79 6 NY Andrea 78 6 47 Tilde 78 6 49 Silje 77 6 37 Nanna 76 6 29 Nora 76 6 NY Malou 72 5 NY Merle 72 5 36 Aya 71 5 NY Liv 71 5 NY Esther 69 5 50 Rosa 69 5 39

DRENGENAVNE +/0Æ 0Æ 2Ç 0Æ 2È 5Ç 6Ç 4Ç 0Æ 2È 2È 5Ç 6È 2Ç 4Ç 6È 3Ç 3Ç 5È 4Ç 1Ç 1Ç 5È 9È 0Æ 4Ç NY 1È 2Ç 2È 4Ç 0Æ 1Ç 6Ç 10 Ç 5Ç 11 È 0Æ NY 7Ç 8Ç 5È 14 È NY NY 10 È NY NY 1Ç 11 È

Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn 1.hlv. 2013 Pr. 1.000 William 309 22 Lucas 299 21 Victor 279 20 Noah 254 18 Frederik 253 18 Emil 240 17 Liam 228 16 Oliver 223 16 Oscar 213 15 Magnus 210 15 Alexander 201 14 Carl 189 13 Elias 187 13 Christian 182 13 Sebastian 180 13 Mikkel 175 12 Mads 173 12 Anton 165 12 Benjamin 161 11 Malthe 160 11 Mathias 160 11 Villads 160 11 Felix 159 11 August 135 10 Valdemar 135 10 Johan 133 9 Marcus 133 9 Alfred 132 9 Marius 128 9 Storm 128 9 Aksel 127 9 Tobias 119 8 Nikolaj 114 8 Jonathan 110 8 Adam 107 8 Jonas 102 7 Philip 102 7 Jakob 99 7 Albert 96 7 Arthur 92 6 Bertram 92 6 Elliot 90 6 Laurits 87 6 Simon 87 6 Andreas 86 6 Sander 85 6 Tristan 84 6 Nicklas 82 6 Rasmus 80 6 Silas 80 6

Nr. 2012 1 2 3 4 7 8 6 9 5 10 12 20 14 18 16 11 21 17 23 15 13 19 36 22 25 27 33 26 28 42 32 24 31 38 35 30 43 29 41 NY 46 NY NY 48 39 40 45 47 37 34

+/0Æ 0Æ 0Æ 0Æ 2Ç 2Ç 1È 1Ç 4È 0Æ 1Ç 8Ç 1Ç 4Ç 1Ç 5È 4Ç 1È 4Ç 5È 8È 3È 13 Ç 2È 0Æ 1Ç 6Ç 2È 1È 12 Ç 1Ç 8È 2È 4Ç 0Æ 6È 6Ç 9È 2Ç NY 5Ç NY NY 4Ç 6È 6È 2È 1È 12 È 16 È


UDSTYR

SUTTER MED

NAVN Alle kender til problemet med, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Med Navnesutten er dette ikke længere et problem.

PERSONLIGE SUTTER MED DIT BARNS

NAVNI mange år har man forsøgt at holde styr på børnenes sutter ved at skrive barnets navn på dem eller påklæbe et navneskilt. Men desværre holder ingen af delene til at blive kogt, og efter et par kogninger er tuschen falmet eller skiltet faldet af.

det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund”, fortæller indehaver Pia Callesen fra Navnesutten.dk.

På Navnesutten.dk får man sit barns navn indgraveret, og ud over at det ser flot og personligt ud, holder det også kogning efter kogning.

“Det viste sig, at sutte-problematikken var et større problem i hverdagen, end jeg havde regnet med. Næsten hver dag bliver jeg kontaktet af forældre og pædagoger, der roser opfindelsen. De siger, at Navnesutten har gjort deres hverdag nemmere, hvilket gør mig utrolig glad”, fortæller Pia Callesen.

Den personlige navnesut er smart at have i institutionen, hvor sutterne ofte havner på gulvet og ikke altid finder tilbage til den rette ejermands mund. Nu kan pædagoger og forældre se barnets navn på sutten, og udover det daglige sutkaos mindsker Navnesutten også risikoen for, at børnene får hinandens sutter med dertilhørende bakterier i munden. Navnesutten sætter også en stopper for forsvindende sutter, da det er nemt at genkende børnenes sutter. “Når jeg hentede min søn Frederik i vuggestuen, var

“Derfor gik jeg på udkig efter en sut med navn. Men i alle butikker var svaret det samme, at jeg skulle købe en tusch og skrive navnet på sutten. Derfor besluttede jeg mig for, at det for alle forældre skulle være muligt at købe en kvalitetssut med deres barns navn indgraveret, så det ud over at se flot ud også holder til kogning”.

Hvad der først var ment som en bibeskæftigelse, blev efter et par måneder en levevej, og knap 1 år efter åbningen af Navnesutten.dk, startede Pia Callesen salg af Navnesutter i USA. “Da vores familie i USA hørte om Navnesutten, spurgte de mig med det samme, om amerikanerne ikke også skulle kunne drage fordel af min opfindelse. Sutkaos, suttebytteri og forsvindende sutter er også


et velkendt problem i USA, og på trods af landets ry for at være et af de mest innovative i verden, var der endnu ingen, der havde opfundet en navnesut”. Navnesutten har stille og roligt spredt sig til andre lande, og nu kan man bestille Navnesutten i hele 13 lande. Også i Hollywood har Navnesutten vundet mange hjerter. Den er blandt andet blevet udvalgt til at være med i den glamourøse gavepakke, der uddeles til de Emmy Awards nominerede, såsom kvinderne fra Desperate Housewifes og Kiefer Sutherland. Også stjerner som Nicole Richie, Matthew McConaughey, Heidi Klum og Seal er på listen over de forældre, der er faldet pladask for Navnesutten. At denne nye idé skulle blive en verdensomspændende succes havde hun dog i sin vildeste fantasi ikke turdet håbe på, da ikke engang sutproducenterne troede på hendes idé. “Jeg er meget stolt af, at jeg turde tage chancen med Navnesutten. Jeg satsede alle mine sparepenge, selvom der ikke var mange, der troede på min idé. Grunden til, at det lykkedes for mig, er nok, at jeg troede på idéen og arbejdede hårdt for at få den til at virke”, slutter Pia Callesen.

Nicole Richie med datteren Harlow med en Navnesut i munden

Sutterne er godkendte kvalitetssutter. Prisen for 3 Navnesutter ligger på 65-80 kroner afhængig af model. Navnesutten fås i anatomiske, symmetriske og runde sutter i flere forskellige drenge- og pigefarver med enten udadvendt eller indadvendt skjold. Der er mulighed for indgravering af op til 3 liniers tekst på Navnesutten.

Klik ind på NAVNESUTTEN.DK og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutterne. Brug koden navnesut10 og få 10% rabat på dine Navnesutter. Koden gælder til og med den 31. marts 2014.


SMERTELINDRING

AKUPUNKTUR

VED FØDSLEN På mange fødesteder er der mulighed for at få akupunktur ved fødslen. Men hjælper det, eller er det spild af tid? Her kan du læse om 11 mødres erfaringer med akupunktur som smertelindring.


Jeg fik akupunktur ved min første fødsel af en jordemoder. Det virkede ikke. Jeg følte stadig, at jeg blev dolket i lænden.


FAKTA OM AKUPUNKTUR Akupunktur kan anvendes under hele fødselsforløbet, og kan gives flere gange under fødslen. Akupunkturen gives af en jordemoder, der er uddannet i akupunktur til fødende. Du kan ligge, sidde eller stå under anlæggelse af akupunktur.

Jeg tror, at der er nogen, som er mere modtagelige end andre, men det er da værd at prøve.

INGEN EFFEKT PÅ MIG Jeg fik akupunktur i lænden i forbindelse med udvidelsesveerne, og de havde altså ingen effekt på mig. Jeg synes også, at det gjorde ondt at få dem sat i.

Tynde sterile engangsnåle sættes igennem huden i specielle akupunktur-punkter.

Det er ikke fordi, jeg ikke tror på alternativ behandling, da jeg får zoneterapi mod min migræne, og det har fjernet den.

Punkterne kan typisk være på ryggen over lænden, på maven over skambenet, på benene, hænder og hoved.

Så der skal da nok være nogen, der er mere modtagelige for noget end andre, men jeg vil da heller ikke afvise at prøve det næste gang.

Antal nåle varierer fra 2 til 12. De sidder fra 30 minutter til et par timer og kan selvfølgelig fjernes, hvis de generer. Nogle kvinder falder i søvn mellem veerne. Virkningen af akupunktur vil dog variere fra person til person.

DE GLEMTE NÅLENE Det hjalp på mig. Det eneste minus var, at de glemte at tage nålene ud, da jeg havde født. Så jeg fandt 8 nåle i min lænd, da jeg skulle på toilettet 8 timer efter, jeg havde født.

GJORDE MERE ONDT END AT FØDE Da jeg var godt i gang med at føde mit første barn, gik det hele sådan lidt i stå. Da prøvede min jordemoder at hjælpe det lidt på vej med akupunktur i hænder og fødder. Det gjorde helt vildt ondt. Man kan undre sig over, at jeg havde tid til at have ondt af mig selv angående nogle nåle, men det gjorde virkelig meget mere ondt end at føde, og det hjalp ikke. Øv!

VÆRD AT PRØVE

JEG TROEDE IKKE PÅ DET Jeg troede ikke så meget på de nåle der, men ved min 3. fødsel blev jeg tilbudt det. Jeg takkede ja, og ved gud om ikke det hjalp. Ja, det hjalp faktisk så meget, at jeg kunne sove, mens jeg havde veer. Længere henne i fødselsforløbet fik jeg det tilbudt igen. Her hjalp det ikke, men der var veerne jo også en hel del hårdere. I mit tilfælde var det en god smertelindring.

Akupunktur hjalp mig meget, da jeg fødte. Jeg fik det som vestimulerende, smertelindring og for at slappe af. Jeg fik nålene i ryggen, hånden og i hælen, og det virkede så godt, at jeg faktisk kunne sove imellem veerne!

JEG BESVIMEDE Jeg har ikke gode erfaringer med akupunktur. Jeg fik akupunktur til at starte veerne. Det havde ikke en god


effekt på mig. Jeg besvimede efter nogle minutter.

i lænden under min 3. fødsel, og virkningen for mig var ligesom at stikke tungen ud af vinduet.

Men jeg reagerer voldsomt på akupunktur mod kvalme, og jeg reagerer også dårligt på zoneterapi, så mine erfaringer kan afvige meget fra andres. VIL GERNE HAVE AKUPUNKTUR IGEN SIMPELTHEN FANTASTISK Hvis man er en af dem, der reagere på akupunktur, er det simpelthen fantastisk. Jeg kan kun anbefale det!

Sidst, jeg fødte, gik det ret hurtigt, og jeg var først på sygehuset, da jeg var helt åben. Så jordemoderen spurgte, om jeg ville have akupunktur under presseperioden. Nålene blev sat i lænden, da det var dér, jeg havde flest smerter hele fødslen igennem.

JEG VAR MEGET SKEPTISK Jeg var selv meget skeptisk, og havde ikke meget til overs for sådan noget. Men for at lukke munden på min jordemoder (som bestemt mente, det ville være godt), sagde jeg ja. Jordemoderen lagde først 2 nåle i min ankel (spørg mig ikke hvorfor). De sved lidt. Bagefter lagde hun 4-5 nåle henover lænden på mig. Det var så skønt! Jeg tog alt i mig igen og har i dag den dybeste respekt for akupunktur. Jordemoderen fjernede hurtigt nålene i anklen, og så gik jeg ellers rundt med nåle i ryggen og en varmepude på maven. Jeg kan kun anbefale det.

TAGER TOPPEN AF SMERTERNE Jeg har prøvet til 2 fødsler at få smertelindring med akupunktur, og det var rigtig godt. Smertetoppen blev ligesom kappet af, selv om man selvfølgelig stadig kunne mærke det. Men jeg synes det er et rigtig godt alternativ til diverse former for medicin. Så prøv akupunktur først.

SOM AT STIKKE TUNGEN UD AF VINDUET Nålene virkede ikke på mig. Jeg prøvede at få dem lagt

Nu er det jo svært at sige, om det hjalp, da jeg jo ikke har prøvet uden. Men det gjorde i hvert fald ingen skade, og det gjorde ikke ondt at få nålene sat i. Jeg har skrevet en “ønskeseddel” til min næste fødsel, hvor jeg har skrevet, at jeg som udgangspunkt ikke ønsker medicinsk smertelindring, men gerne akupunktur igen.

AKUPUNKTUR HJÆLPER FØDENDE KVINDER En dansk undersøgelse fra 2009 viser, at akupunktur kan nedsætte behovet for traditionel smertelindring ved fødslen. 607 kvinderne blev inddelt i 3 grupper, som blev behandlet med enten akupunktur, transkutan elektrisk nervestimulation (TENS) eller traditionel smertelindring såsom lattergas, pethidin, epiduralblokade eller steriltvandspabler. De fødende kvinder, som fik akupunktur, havde fødsler af samme varighed som de øvrige deltagere i studiet, og deres forbrug af vestimulerende medicin var heller ikke anderledes. Forskerne så en tendens til, at fødsler med akupunktur foregik mere normalt og spontant. I forhold til konventionel smertelindring medførte akupunktur færrest bivirkninger.


BARNEVOGNE

TRANSPORTER DIT BARN MED

STIL NÅR KUN

DET BEDSTE ER GODT NOK TIL

DIT BARN


Hos KarmaKids finder du et udvalg af skønne barnevogne og klapvogne i super kvalitet.


SILVER CROSS BALMORAL WHITE

Luksusmodellen fra Silver Cross i hvid. Der medfølger dyb polstret skummadras med en dejlig, hvid pique dækning. 21.995,-

SILVER CROSS ELEGANCE NAVY Vil du transportere din baby med stil ligesom Hertuginde Kate? Så skal du vælge denne Silver Cross Elegance kombivogn i navy. 9.999,-


SILVER CROSS BALMORAL NAVY Den ypperste barnevogn, du kan få til dit barn. Produktionen startede i England for 135 år siden, og næsten alle dele er håndlavede. Den luksuriøse barnevogn er udstyret med håndmalet barnevognskasse og håndsyede tekstiler med krom chassis, krom hjul og indkøbskurv i krom. Der er desuden ekstra kromforstærkninger på alle kalechens kanter. 21.995,-

BARNEVOGNENES

ROLLS ROYCE


SILVER CROSS POP

Smart letvægts paraply klapvogn. Fåes i sort eller bordeaux. 2.495,-

SUPER SMART OG KOMPAKT


SILVER CROSS SURF CITY

Smart klapvogn, som kan bruges til nyfødte, da den kan lægges ned i ryggen. Matchende fast lift, som sættes på stellet, kan tilkøbes. 6.495,-SILVER CROSS ELEGANCE CREME En klassisk og smuk model, som passer til det danske klima. Elegance er en komplet barnevogn, der kan laves om til en klapvogn. Stellet er i krom med god affjedring og store hjul. Håndtaget kan indstilles i højden. 8.195,-

Stellet på Silver Cross Elegance kan foldes sammen, så det fylder meget lidt.


ACCESSORIES KØREPOSE

ROYAL BLUE Skønt kørepose med imiteret pelskant. Inderfor i fleece materiale. Vind- og vandafvisende med hul til 5-punktssele, Fungerer i stort set alle barnevogne. 999,-

KØREPOSE APPLE BLOSSOM Kørepose i fint mønster med turkis baggrund og pink æblegrene. Inderfor i pink fleece materiale. Elastik øverst, der kan sættes om rygstøtten eller vendes om barnet som en hue under kolde forhold. 999,-

SKØNNE TING TIL

MOR & BARN

SILVER CROSS

DOLL PRAM ROSE Yndig dukkevogn i lille udgave af den flotte Balmoral barnevogn. 7.995,-


SILVER CROSS ELEGANCE

PUSLETASKE SORT Flot og stilfuld pusletaske i læderlook, som passer til Silver Cross Elegance kombivognen. 995,-

PUSLETASKE

APPLE BLOSSOM Pusletaske med rum til alt, du behøver. Skulderstrop og skifteunderlag medfølger. 999,-

PUSLETASKE

ELODIE SORT Pusletaske med rum til alt, du behøver. Skulderstrop og skifteunderlag inkluderet. 999,-

SILVER CROSS ELEGANCE

PUSLETASKE CREME Pusletasken kan nemt hænge på barnevognen med de specielle bæreremme. 995,-

Se flere skønne produkter til mor og barn på WWW.KARMAKIDS.DK


stjernebabyer på vej* * KENDTE GRAVIDE

Der venter et sandt babyboom af børn med kendte forældre. Se her, hvilke kendte, der venter barn i den kommende tid.

SOFIE LASSEN-KAHLKE Sofie Lassen-Kahlke venter barn nr. 2 til juni. Hun ved endnu ikke, om det bliver en dreng eller en pige. Hun har i forvejen Alfred på 3 år sammen med manden Hans Poul Petersen.

BRUCE WILLIS 58-årige Bruce Willis har 3 store døtre med Demi Moore og er nu i gang med et nyt kuld unger med sin 23 år yngre kone Emma Heming. De har en datter fra april 2013, og skal have barn nr. 2 til sommer.

DREW BARRYMORE Skuespillerinde Drew Barrymore er gravid med barn nummer 2 kun 1 år efter, at hun blev mor for første gang. Hun ville sikre sig, at datteren kom til at vokse op med søskende.


PRINSESSE MADELEINE Den svenske højgravide Prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O’Neill venter deres første barn i slutningen af februar. Det bliver en pige.

SZHIRLEY Szhirley er gravid igen. Hvornår hun skal føde, vil sangerinden ikke røbe, men hun afslører, at der er tale om en forårsbaby. Hun har i forvejen sønnen Elton fra 2010.

KLAUS RISKÆR Klaus Riskær skal efter sigende have barn med fotomodellen Laura Petersen efter en kort affære. Hun skal føde i maj 2014, men han har ikke vedkendt sig faderskabet.

PRINS FÉLIX Prins Félix af Luxembourg og Prinsesse Claire blev gift i september 2013, og nu venter de deres første barn til sommer.


UDSTYR

SKØNNE TING TIL MOR OG BARN Den svenske virksomhed Amvina importerer og distribuerer produkter til gravide, mødre, babyer og børn i hele Norden. Der bliver stillet høje krav til design, sikkerhed og funktionalitet. På de følgende sider kan du se et lille udvalg af de mange fantastiske produkter.

BLISS STHLM BABYTÆPPE

Super blødt strikket babytæppe fremstillet af 100% bomuld med en smuk blondekant.

299,-


FANTASTISK UDSTYR FRA SVENSKE

AMVINA


SPILLER

ABC SANGEN

SKIP HOP MUSIK URO

Skøn uro dekoreret med alfabetet samt 4 sjove plysdyr. Spiller ABCsangen i 6 minutter.

559,-


SKIP HOP PLYSTÆPPE

Skønt lyserødt babytæppe i blød kvalitet med sødt fuglemotiv.

249,-

GIRAFF SAFARI AKTIVITETSLEGETØJ

Den søde giraf i kollektionen Giraff Safari har mange spændende funktioner, der stimulerer din babys sanser.

219,-

BLISS STHLM BADEHÅNDKLÆDE Super blødt badehåndklæde, der kan bruges, fra dit barn er nyfødt.

219,-


SKIP HOP ZOO

OPBEVARINGSKASSE Smart og stilfuld opbevaring til legetøj, bøger og meget mere.

249,-

SMART OPBEVARING AF LEGETØJ

SKIP HOP TREETOP FRIENDS KUGLEBANE Robust trælegetøj i høj kvalitet i både materiale og funktion. Er designet til at være stimulerende, pædagogiske og sikre for små børn.

319,-

SKIP HOP TREETOP

FRIENDS BABYGYM Blødt aktivitetstæppe med matchende pude, mønstrede buer, spejl med integreret lyd og 5 plysdyr.

859,-


SKIP HOP ABC

WALLSTICKERS Dekorér dit barns værelse med wallstickers fra Skip Hop. Nemme at sætte op, og kan let fjernes og sættes op igen.

219, SKIP HOP ABC

BABYTÆPPE Super blødt babytæppe med bomuldsstrik på den ene side og blød plysvelour på den anden side.

379,-


FÅS I FLERE FORSKELLIGE DESIGNS

SKIP HOP ZOO HÆTTEHÅNDKLÆDE Super absorberende badehåndklæde med hætte i glade farver af blød bomuldsfrotté, som er helt ideelt til babys sarte hud.

269,-


1

2

3

4

1: Skip Hop Giraff Safari Babygym med grøn trækrone og 5 aftagelige dyr. 859,2: Sød Skip Hop Treetop Friends uro med fugle, fuglehus og æble på en gren. Spiller Brahms vuggevise i 6 minutter. 559,3: Skip Hop Treetop Friends plystæppe i forskellige designs, smukke farver, fastsyede applikationer og broderede detaljer. 249,4: Skip Hop Zoo bogstøtter. De bløde og stabile Zoo bogstøtter er virkelig søde og praktiske bogstøtter til børneværelset. Fås i 2-pak med hund, abe eller ugle. 399,-


SUPER BLØDT OG LÆKKERT


BLISS STHLM TEDDY BABYTÆPPE Teddy har to lag. Den ene side er strikket, og den anden side består af blød filt, som er vidunderligt komfortabel. Filten er tyk men let i vægt.

319,-


SMART OG ULTRA KOMPAKT

SKIP HOP PRONTO

PUSLETASKE Super kompakt pusletaske med plads til det aller mest nødvendige, du har brug for, når du er på farten.

319,-

SKIP HOP DUO PUSLETASKE Duo er den populære pusletaske fra New York. Stilfuld og praktisk. Hænger sikkert på styret og kan bæres på skulderen.

649,-


SKIP HOP BENTO PUSLETASKE I den store Bento pusletaske er der plads til alt. Mealtime Kit med 8 dele medfølger.

798,-


SKIP HOP DASH PUSLETASKE Dash er en pusletaske, hvor form og funktion går op i en højere enhed. Bleer, flasker, tøj og legetøj organiseres nemt i de mange rummelige rum og lommer.

699,-

SMART OG RUMMELIG


1

2

3

4

1: Den praktiske Diono Stroller Cup Holder sikrer, at du ikke spilder, da hældningen justeres automatisk. Holderen monteres nemt på de fleste barnevogne. 149,2: Skip Hop Stroller Organizer. En stilfuld opbevaringstaske til klapvognen. Holder dine ting, flasker og kaffekopper sikkert på plads. Leveres med en aftagelig håndledstaske. 269,3: Det smarte Diono EasyView bagsædespejl sættes fast på nakkestøtten og gør det nemt at overvåge dit barn fra førerens bakspejl. 179,4: Bliss Sthlm Basic Star babytæppe strikket i 2 lag af 100% blød bomuld. 219,-Gravid fotografering 9 måneder - og så pludselig er maven væk. Hvordan vil du huske denne specielle tid, de små spark, din glød og glæden i dit smil? Alle kigger på dig på den der helt specielle måde - for der findes ikke noget mere smukt end en kvinde med en baby i maven. At få taget mavebilleder er en helt perfekt måde at forevige din graviditet på. De 9 måneder flyver afsted, men det er en tid, du aldrig vil glemme. Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af din mave, som du med garanti vil værdsætte resten af livet.


BABYUDSTYR

SKØNT UDSTYR TIL DIN BABY Den smarte Explora-kollektion fra Tommee Tippee gør livet med baby lidt nemmere.


SE ALLE DE SMARTE PRODUKTER FRA

TOMMEE TIPPEE


VEJL. PRIS

44,95

FIRST SIP Smart drikkekop til de mindste med håndtag designet til små hænder. Den første kop, når baby skal lære at drikke selv. 4-7 måneder.

VEJL. PRIS

44,95

EASY DRINK Drikkekop til de lidt større børn fra 7-12 måneder. Garanteret ”non-spill”. Tåler opvaskemaskine, mikroovn og sterilisatorer. BPA-fri.


Super god nĂĽr dit barn skal lĂŚre at drikke selv


1

2

VEJL. PRIS

44,95

VEJL. PRIS

44,95

3 VEJL. PRIS

49,95


1: Active Straw drikkeflaske, som barnet nemt kan drikke af. Tåler opvaskemaskine og mikroovn. 2: Beaker 330ml med lille og blød tud. Nem at rengøre de 2 dele, der kan skilles ad. Fra 7-12 måneder. 3: Smart Cool & Mash skål med trekantet bund, der gør det nemt at få maden op på skeen. 4: Roll n’ Go hagesmæk. Nem at have med, da den kan rulles sammen. Kan justeres afhængig af alder. 5: Tallerken med 3 rum, der er velegnet til introduktion af nye smage uden at blande maden sammen. 6: Magic Mat er en smart gummimåtte med sugekop, der sikrer, at tallerken bliver, hvor den skal.

4 VEJL. PRIS

49,95 VEJL. PRIS

64,95

5

6

VEJL. PRIS

49,95


Smart skül og praktiske skeer gør det nemt at made dit barn.


VEJL. PRIS

VEJL. PRIS

49,95

49,95

SNACK & GO Lille beholder med smart silikonel책g, dir giver nem adgang til indholdet og forhindrer, at snacken falder ud.

FEEDING SPOONS Skeer til n책r baby kan begynde at spise selv. Passer b책de til mors og babys h책nd. Pakke med 4 stk. i forskellige farver.


KONKURRENCE

VIND EN QUOOKER Nu har du chancen for at vinde en smart Quooker til en værdi af 10.900 kroner. Quooker er den mest effektive, energivenlige og sikre måde at få kogende vand. Den er perfekt til sterilisering af sutter og sutteflasker samt til babymad. Med Quooker kan du få 100 grader varmt vand direkte fra vandhanen. Det betyder, at du kan koge pastaen med det samme - og samtidig blanchere grøntsager, koge æg og varme en flaske til babyen.

VÆRD I

10.900 KRONE

R!

Du kan ligeledes nemt lave kaffe eller te, desinficere spækbrætter, fjerne stearin, opvarme tallerkener og meget andet. Du har konstant 3 liter kogende vand til rådighed - og det til en standby pris på bare 45 øre i døgnet. Langt mindre end, hvad du i dag betaler for det vand, du kasserer fra din elkedel.

Læs mere om Quooker på WWW.QUOOKER.DK

DELTAG I KONKURRENCEN HERFLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG