GRAVIDA #32

Page 1

GODE RÅD NÅR DU SKAL FINDE

NAVNET TIL DIT BARN

16 mødre kommer med gode råd til at vælge det helt perfekte navn STJERNE-

BREVKASSE

I brevkassen besvarer jordemoderen spørgsmål om vedrop

GRAVIDA +
must-haves til mor og barn STJERNEBABYER PÅ VEJ: DISSE 4 KENDTE VENTER BARN | NYE HITLISTER: TOP-50 PIGE- OG DRENGENAVNE SHOPPING: HUDPLEJEPRODUKTER TIL BØRN / KOSTTILSKUD TIL GRAVIDE / KVALMEARMBÅND / DNA-TEST 52SIDER MED ALT OM DEN POSITIVEGRAVIDITET NR. 32 • FORÅR 2023 SHOPPING ALT OM DEN POSITIVE GRAVIDITET NAVNE
24 SIDER Med
PÅ VEJ
KENDTE
BABYER
Disse 4 kendte venter barn lige nu
SPØRGSMÅL OG SVAR OM VEDROP

FARVERIGE PLAKATER TIL SMÅ (og store) LEGOFANS

LIFEMAGS 25% RABAT

Velkommen til den 32. udgave af GRAVIDAmagasinet om den positive graviditet.

Der er mange ting, man skal have med i overvejelserne, når man skal finde navnet til guldklumpen. 16 mødre kommer med deres gode råd til at vælge det helt perfekte navn i artiklen Gode råd når du skal finde navnet til dit barn.

En anden inspirationskilde, når du skal finde navnet til dit barn, er listerne over de mest populære pige- og drengenavne. De nyeste lister er netop offentliggjort.

Burde jeg have haft vedrop efter ½ time? Kan jeg selv gøre noget for at undgå vedrop? Får man vedrop igen ved næste fødsel? Kan jeg undgå vedrop og epidural næste gang? I brevkassen besvarer jordemoderen spørgsmål om vedrop.

Og hvis du er i shoppehumør, finder du 24 sider fyldt med skønne ting til mor og barn: Hudplejeprodukter til børn, kosttilskud til gravide, kvalmearmbånd og DNAtest.

Vi håber, du får en hyggelig stund i selskab med 32. udgave af GRAVIDA. Rigtig god fornøjelse!

Husk også at læse de tidligere udgaver af GRAVIDA med masser af spændende læsestof på WWW.GRAVIDA.DK

HUSK

Læs tidligere udgaver af GRAVIDA på: WWW.GRAVIDA.DK

UDGIVER

Lifemags

Lejrvej 23B

3500 Værløse info@lifemags.dk

ANNONCER

Dina Reece

dina@lifemags.dk

Telefon 38 74 26 26

HJEMMESIDE www.gravida.dk

FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetGravida

KONTAKT

Har du spørgsmål eller kommentarer til GRAVIDA, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk

REN OG MILD HUDPLEJE

Faaborg Pharmas produkter er noget af det mildeste, reneste og mest beskyttende, man kan forestille sig indenfor hudpleje. Derfor er Faaborg Pharmas hudplejeprodukter et sikkert valg til dig og din familie, fri for unødige indholdsstoffer, da alle produkterne er allergivenlige og uden parfume og farvestoffer. Du kan derfor trygt benytte vores produkter på de kære små uden bekymring for unødig kemi.

Faaborg Pharmas produkter er baseret på traditionelle apotekerværdier om rene og sikre ingredienser. Vi følger selvfølgelig dog stadig udviklingen, og når der kommer nye ingredienser til, som har dokumenteret virkning, bruger vi dem i vores hudplejeprodukter.

Velkendte og veldokumenterede ingredienser er et gennemgående kendetegn for alle Faaborg Pharmas produkter. Vi tilføjer udelukkende de nødvendige aktive ingredienser i en koncentration, der har dokumenteret virkning.

Som
garanti bærer flere af vores produkter AllergyCertified logoet
din

FOTOGRAF:

råd når du skal findet navnet til dit barn BREVKASSE Spørgsmål og svar om vedrop GULDKORN Dagens smil DNA-TEST Den sikreste metode
SKAL BARNET HEDDE? De mest populære babynavne 8 14 18 20 26
NAVNGINING Gode
HVAD
FORSIDEN
Aaron Amat / iStock

30 36 38 44 50

KOSTTILSKUD

Jerntilskud helt uden mavegener

KENDTE Stjernebabyer på vej

PLEJEPRODUKTER Ren og mild hudpleje til dit barn

VÆK MED KVALMEN Afhjælp kvalmen uden bekymringer

MERE LÆSESTOF Fik du læst disse artikler?

ABONNEMENT

Vil du have et GRATIS abonnement på

GRAVIDA? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

FACEBOOK

Bliv ven med GRAVIDA på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting.

NÅR DU SKAL FINDE NAVNET TIL DIT BARN

Der er mange ting, man skal have med i overvejelserne, når man skal finde navnet til guldklumpen. Her kommer 16 mødre med deres gode råd til at vælge det helt perfekte navn.

NAVNGIVNING

SAMMENLIGN LISTER

Da min mand og jeg skulle finde på et navn til vores kommende barn, blev vi på et tidspunkt trætte af bare at slynge det ene navn efter det andet ud. Nogle gange blev vi enige, og andre gange kiggede vi underligt på hinanden.

Derfor satte vi os ned og skrev en liste med ca. 10-20 navne til hvert køn. Derefter byttede vi lister og understregede de navne, som vi kunne lide, og selvfølgelig de navne, som vi havde til fælles.

Til sidst satte vi os sammen og kiggede på forslagene og udvalgte 5 navne til hvert køn - primært de navne, som vi havde fælles. Vi synes, at det var en rar måde at finde på navne.

Vi gjorde meget ud af samtidig at kigge på, om barnets fornavn passede nogenlunde sammen med efternavnet. Det kan selvfølgelig godt være, at andre ikke synes, at fornavnet passer til vores efternavn. Men vi er heldigvis 100% enige om, at det gør det, og det må vel være udgangspunktet i første omgang.

CARINA, 30 ÅR

TÆNK PÅ BARNET

Der findes utrolig mange sjove og søde børnenavne for tiden, og folk vælger og vrager mellem alt muligt som aldrig før.

Jeg arbejder i en vuggestue, og nogle gange kan man få helt medlidenhed med de børn, som hedder Olga, Kamma, Holger og Ernst. Jeg synes, der må være en grænse.

Selvfølgelig er det vigtigt, at forældrene kan lide navnet, men man må også tænke på sit barn. Barnet skal bære navnet hele livet, og det er ikke sjovt at blive drillet med sit navn. I øvrigt har jeg læst, at børn slet ikke bryder sig om at hedde noget, som ingen andre hedder.

Jeg er selv gravid i 12. uge og har altid haft 1.000 idéer om, hvad mine børn skulle hedde. Men nu hvor det er blevet alvor, kan jeg godt se, at vi må tage en beslutning som forældre, som vi kan være bekendt over for vores barn - også om 10 år.

TRUT, 27 ÅR

UNDGÅ MODENAVNE

Smag og behag er jo forskellig og afhænger i høj grad af navnemoden, som jo bekendt skifter med større hast, end vi andre skifter sokker.

Da min mor for godt og vel 60 år siden skulle døbes, så ville man gerne opkalde hende efter hendes bedstemor. Men desværre havde bedstemoren et fuldstændigt håbløst og umuligt navn - hun hed Mette. Dét kunne man da højst kalde en ged! Så min mor blev døbt et godt og ordentligt navn - Metha.

Jeg er pædagog og har været det i godt og vel 10 år nu, og jeg har aldrig hørt et barn blive drillet med sit navn. Børn tager navne, som de er. Hvis nogen bliver drillet, så tror jeg, at det kommer fra de voksne. For et barn er der ikke noget mærkeligt i at hedde Olga, men for en voksen kan der måske være nogle associationer forbundet med navnet. Og eftersom vi hver især har forkellige associationer og har forskellige erfaringer med navne, så er det umuligt at vælge et navn, som ikke ringer negativt i nogle menneskers ører.

Tænk, hvis vi allesammen kaldte vores børn Katrine og Jonas (søde navne i øvrigt). Jeg vælger navne, som får folk til at løfte det ene øjenbryn og kigge spørgende. På den måde er jeg sikker på at ramme udenom modenavnene. Får vi en datter, skal hun f.eks. hedde Solveig. Det er det smukkeste navn, jeg ved, og det står ikke på top-50 listen.

AURORA, 35 ÅR

ET ALMINDELIGT OG ET SPECIELT NAVN

Da vi begge har meget kedelige (altså meget brugte) for- og efternavne, har vi valgt at give vores to drenge almindelige fornavne og så et lidt mere specielt mellemnavn. Eller som det helt korrekt hedder: Dobbeltfornavn. Så kan de senere selv vælge, om de vil hedde det samme som alle andre eller skille sig lidt ud fra mængden.

ANNETTE, 33 ÅR

GIV KUN FLERE NAVNE HVIS DE BRUGES

Da jeg skulle døbes, mente mine forældre, at det var bedst, hvis jeg fik et navn ud over Louise, der var helt tosset dengang, troede de. Jeg endte med at hedde Louise Christina, for så kunne jeg jo vælge at kalde mig det ene eller det andet.

Det viste sig senere, at vi er enormt mange Louise’r fra slutningen af 70’erne. Derfor har jeg egentlig aldrig brugt mit mellemnavn, og det blev i folkeskolen alletiders mobbegrund. Der er jo absolut intet galt med navnet Christina, men bruger du det ikke, er det næsten som at skjule det.

Mit råd er derfor, at hvis jeres børn skal have mere end

ét fornavn, så brug dem. Min datter hedder Marie Cecilie, i daglig tale bare Marie. Hendes fars (Tor Harald!) familie i Norge bruger konsekvent begge navne, og vi gør det altid på skrift, og hvis nogen spørger, hvad hun hedder.

LOUISE UDTALES PÅ FLERE SPROG

Jeg har selv levet med et top-10 navn og har derfor altid haft mindst en klassekammerat med samme navn. Det synes jeg var meget belastende, fordi jeg altid skulle kaldes ved efternavn eller efternavnets forbogstav også.

Som ældre fik 2 naboers døtre - med samme navn og efternavn - mine breve. En af deres mødre fik endda engang udleveret mine p-piller på apoteket. Det var simpelthen rædselsfuldt, når man var 15-16 år.

Det holdt det op med at være, da jeg blev voksen, men jeg har alligevel valgt at kalde mit barn noget særligt. Jeg tænkte også på, at navnet skulle kunne udtales på flere forskellige sprog, fordi verden bliver mindre og mindre, mange af os rejser meget, og så fordi mit barns familie er spredt rundt i verden.

En veninde testede, om navnet kunne hviskes i forskellige situationer, sødt, sensuelt og insisterende, tror jeg det var, råbes om nødvendigt og forskellige andre tonefald.

Min familie syntes i øvrigt, at navnet var rædselsfuldt, simpelthen fordi de ikke kendte det, men nu synes alle, at det passer lige til ham.

HELLE ET NORDISK NAVN

Da min mand og jeg skulle navngive vores søn, var vi

begge enige om, at det skulle være et navn med nordisk oprindelse, gerne lidt specielt, men også et navn hvis betydning virkede rigtigt til ham.

Jeg tror vi fandt tre nordiske drengenavne, som vi kunne lide. Hvilket det blev, afgjorde vi først efter fødslen. Primært fordi jeg ikke synes det er rigtigt at navngive min søn, før jeg har mødt ham. Et af dem følte vi begge bare var det helt rigtige, så det valgte vi.

Jeg har selv et navn, som ikke er meget brugt, og det har passet mig fint. Jeg kan godt lide tanken om, at mit navn er mit, hvorimod min mand gerne ville have haft et mere specielt navn.

Herudover håber vi at ramme ved siden af modenavnene, men det vil jo først vise sig i løbet af nogle år. Han er i hvert fald den eneste i børnehaven med det navn - og var det også i vuggestuen (der var ca. 70 børn). Så jeg tror nok vi undgik et modenavn.

ELSEBETH, 36 ÅR

ALLE KAN BLIVE DRILLET MED ET NAVN

Da vi for godt 16 år siden skulle navngive vores søn, kom han til at hedde Janus - et navn, som en stor del af familien og omgangskredsen var himmelfaldne over. Det var et skrækkeligt navn, og han ville blive drillet!

I deprimerede øjeblikke fortrød jeg valget på grund af folks “velmenende” kommentarer, men i dag kan vi sige, at han ikke er blevet drillet, udover hvad han i øvrigt kunne blive udsat for med et hvilket som helst andet navn.

Han er ikke ked af at hedde noget specielt, og vennerne synes ikke han kunne hedde andet. Drillerier kan alle børn desværre blive udsat for, men de er ikke mere udsatte med et “mærkeligt” navn.

BENTE, 43 ÅR

“ I deprimerede øjeblikke fortrød jeg valget på grund af folks “velmenende” kommentarer, men i dag kan vi sige, at han ikke er blevet drillet, udover hvad han i øvrigt kunne blive udsat for med et hvilket som helst andet navn.

BØRN VIL ALTID DRILLE

Jeg havde meget svært ved at finde et navn til mit barn, som jeg endnu ikke havde mødt. Selvfølgelig tænkte vi over navne, men vi besluttede os først for et navn, da vores datter var født.

Da jeg nu er i 8. uge af min 2. graviditet, kan jeg ikke lade være med at tænke over, hvad vores kommende barn skal hedde. Det skal jo helst være noget, der kan passe til vores datters navn (Cecilie) og til vores efternavn.

Jeg tror ikke, at man kan finde et navn til sit barn, hvor man med sikkerhed kan sige: “Nu bliver han/hun i hvert fald ikke drillet!”. Børn vil altid finde noget at drille hinanden med, og hvis det ikke er navnet, så er det nok noget andet.

Jeg har selv et navn, der først er ved at blive populært nu, og jeg har da også modtaget min del af drillerierne. Det jeg tror man kan gøre er at ruste sine børn til at være ligeglade med, hvad andre børn siger, og selv synes godt om sit eget navn, for det er jo det, mor og far har valgt lige netop til mig!

KAROLINE, 22 ÅR

VÆLG IKKE ET FOR MÆRKELIGT NAVN

Jeg er en pige på 33 år, der venter mit første barn og synes, at man skal tænke sig godt og grundigt om, før man giver sit barn et usædvanligt navn. Man skal først og fremmest tænke på, at det er barnet, der skal bære navnet hele sit liv, og det kan være svært fra lille at hedde noget lidt specielt.

Mit eget navn var ikke godkendt, da jeg blev navngivet, og mange syntes, at det var et ret tosset navn dengang. Jeg blev drillet i nogle år. I dag er det måske ikke så specielt, da vi jo er blevet temmelig etniske her i landet. Bare tænk på, at det er barnet, der skal bære navnet og ikke jer selv. Det kan også blive for mærkeligt.

SELINA, 33 ÅR

VERDEN BLIVER MINDRE OG MINDRE

I dag synes jeg, at det er utrolig vigtigt at navngive sine børn med henblik på, at verden i dag bliver mindre og mindre.

Rejser, bosættelser og karrierer bliver mere og mere internationaliserede, og hvem ville ikke finde det en smule besværligt at begå sig i denne multietniske ver- den med et navn som Åse, Jørgen eller Sigurd?

Sagt med få ord: Husk at tilgodese alle aspekter af dit barns fremtid, før I navngiver, og kast jer så ud i jagten på det sødeste og smukkeste navn, I kan finde.

Alle ting går så stærkt i dag, så dagens modenavn vil måske kun være modenavn i en meget kort periode. I næste måned eller til næste år vil det være skiftet ud med et nyt.

Jeg tror ikke, at risikoen for “at alle hedder det samme” vil være lige så stor i fremtiden, for idag er der utrolig mange, der gør meget ud af at “skabe identitet” og “være speciel”, i modsætning til i gamle dage, hvor familienavnene altid gik i arv.

Nogle af mine egne favoritter er Jasmin, Silas og Celine.

HEIDI, 25 ÅR

VÆLG ET GAMMELT NAVN

Hvis man gerne vil være “navne-trendsetter”, så skal man sikkert tænke i navne, der var på mode for cirka 60-70 år siden. De navne, der er rigtig hotte lige nu, var sidst på mode for 70-90 år siden.

Hvis den tendens fortsætter, så vil morgendagens modenavne være noget i stil med Kirsten, Hanne, Ingrid, Esther og Lise til piger og Erik, Jørgen, Ole, Niels og Svend til drenge.

ANONYM

VÆLG ET IKKE-TYPISK NAVN

Jeg er en pige på 26 år. Som mindre ville jeg bare hedde noget normalt, fordi da jeg var yngre, var der ikke særlig mange, der kendte mit fornavn, og det var nogle gange lidt irriterende, fordi folk ofte spurgte, om jeg var fra Danmark, hvad jeg er. Jeg skulle også næsten altid stave navnet, fordi de ikke kendte det. Og hvis de ikke spurgte, hvordan det skulle staves, stavede de for det meste forkert.

Men idag er jeg ret glad for det. Jeg har ofte gået i klasse eller arbejdet med folk, hvor der var flere, der hed det samme. De blev altid kaldt for deres efternavn eller deres fornavn med første bogstav af deres efternavn. Det har jeg altid været fri for, for jeg har altid været den eneste med mit navn. Når jeg selv skal have børn engang, vil jeg også vælge et navn, som ikke er typisk dansk.

ZENIA

VÆLG ET KLASSISK NAVN

Jeg kan godt lide klassiske navne, og da jeg fik en datter, var der ingen tvivl om, at hun skulle have et gammelt dansk navn. Og det skulle være et stærkt navn uden pop i.

Hun kom til at hedde Estrid opkaldt efter den Estrid, der levede i begyndelsen af år 1000, og som blev mor til kong Svend Estridsen. I Danmark er der ikke ret mange kvinder, der hedder Estrid. Det er også vigtigt, synes jeg.

Et navnevalg er sikkert påvirket af, hvad man selv hedder - det tror jeg, det er i mit tilfælde. Jeg hedder Margrethe og er glad for mit navn.

MARGRETHE

VÆLG IKKE ET LANGT NAVN

Da jeg var mindre, var jeg ked af, at jeg ikke kunne deltage i påskeløjerne med at sende gækkebreve. Jeg har 8 bogstaver i mit fornavn, hvor alle mine fætre og kusiner har 4-6, så det var stensikkert, at bedsteforældrene kunne gætte, at det var fra mig.

Samtidig har jeg to efternavne med hver 8 bogstaver, så det kan aldrig være der, når jeg skal udfylde papirer med felter. Mit barn skal hedde noget kort for at kompensere for de lange efternavne.

ANONYM

VENT TIL BARNET ER FØDT

Det kommer helt sikkert an på barnet selv, om det kan bære at hedde noget, der altid skal forklares eller staves.

Jeg har altid haft “ligesindede” omkring mig, hvilket for eksempel resulterede i, at jeg blev kaldt for Hanne (afledt af mit efternavn) i børnehaven. I skolen var der desuden også altid et par andre, der hed det samme.

Jeg vil ikke sige, at jeg har været led og ked af mit navn, men synes at et så almindeligt efternavn bør “peppes op” med et lidt mere ualmindeligt fornavn.

Da jeg var gravid, læste jeg den ene bog efter den anden om børns navne. Skrev side op og side ned og lavede nogle ret flotte kombinationer, hvis jeg selv skal sige det. Alligevel var det pludselig kun det ene fornavn, der passede til “lillepigen”, da hun dukkede op. Hvad gør man så, når man vil have et ekstra navn til hende?

Det endte med at jeg i frustration tog fat i en avis og råbte alle de navne højt, jeg faldt over på vejen. Så blev det, at hun kom til at hedde Isabella Cecilie (og jeg har aldrig troet, at jeg skulle have et barn med navnet Cecilie). Men vi synes, at det er et smukt navn og har da også fået komplimenter sidenhen.

Så det er da fint at have nogle retningslinier, mens man stadig er gravid, meeeen... At bestemme helt inden man ser barnet, er ikke det bedste. Selvfølgelig kan man da have en forkærlighed for visse navne - som f.eks. Sigurd Ignatius - men hvis det nu mere er en Mads, der kommer ud. Se på barnet, og du vil kunne se hvilke navne, der klæder lige netop ham eller hende.

Desuden bør man lige spekulere i, hvor mange gange barnet eventuelt skal stave sit navn. Ikke fordi det er specielt, men af den simple grund, at der er utallige stavemåder. Der er jo f.eks. ikke kun Majbrit nu - der er rigtig mange måder at stave det på. Jeg ved selv, hvor irriterende det var at have et “specielt almindeligt” navn.

Fortvivl ikke. Der er jo lang tid til at finde ud af det i.

Jeg kan godt lide klassiske navne, og da jeg fik en datter, var der ingen tvivl om, at hun skulle have et gammelt dansk navn. Og det skulle være et stærkt navn uden pop i.

Tro er godt - viden giver tryghed

90% af vores kunder har resultatet allerede efter 2 hverdage

Alle har ret til og mulighed for vished, om deres biologiske barn, far, mor, søster eller bror.

Læs mere på vores hjemmeside â

Vi anvender den nyeste teknologi, den højeste standard og sikkerhed. Kun det bedste er godt nok for dig i sådanne vigtige spørgsmål.

DNAtest har siden 1998 leveret de vigtige svar verden over - naturligvis 100% anonymt.

SPØRGSMÅL OG SVAR OM VEDROP

JORDEMODER

ANNE-JETTE RABEN

ANNE-JETTE har mere end 25 års erfaring som jordemoder på fødeafdelingerne på blandt andet Rigshospitalet, Hillerød, Roskilde, Herlev og Glostrup. Hun er desuden uddannet i at foretage akupunktur og kraniosakralterapi ved fødslerne.

Burde jeg have haft vedrop efter ½ time? Kan jeg selv gøre noget for at undgå vedrop? Får man vedrop igen

ved næste fødsel? Kan jeg undgå vedrop og epidural næste gang? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om vedrop.

BREVKASSE

BURDE JEG HAVE HAFT VEDROP EFTER EN HALV TIME?

Da jeg fødte min dejlige datter, tog selve fødslen 5 timer. Mit vand gik om morgenen kl. 4, og veerne begyndte kl. 5. Veerne kom med 2½ minuts mellemrum fra starten. Mine presseveer startede omkring kl. 8.30, og min datter blev født kl. 9.50.

Jeg lå i badekar, og det var den bedste lindring, man kan forestille sig, og der begyndte mine presseveer. Jeg blev hurtigt taget op og blev lagt op på en briks. Sophie stod skævt med hovedet, og hver gang jeg pressede, “smuttede” hun op igen.

Da der var gået over en time, blev en læge tilkaldt, men han sagde bare, at nu var jeg nået så langt, så nu kom den lille snart - og så gik han igen.

Min jordemoder truede mig med vedrop, men hun lagde det aldrig. Da min sidste presseve kom, var der ikke rigtig “go” i den, men jeg pressede bare, selvom den stoppede, for jeg gad ikke mere.

Jeg pressede min datter ud uden at have en presseve. Jeg sprang 2-3 cm, men jeg ved ikke, om det var på grund af det.

Mit spørgsmål er: Burde min jordemoder ikke have givet mig ve-drop efter ½ time, da hun kunne se, at mine presseveer ikke var gode nok?

Næste gang jeg skal føde, kan jeg så opleve det samme igen? Og kan jeg selv bede om at få noget hjælp?

SVAR

Det er svært præcist at vide, om presseveerne er gode nok. Som regel tager det 1 til 1½ time for en førstegangsfødende at presse barnet ud.

De lange pres giver ikke nødvendigvis bristninger. Det kan man få alligevel.

Jeg synes, du skal tale med en jordemoder om din oplevelse, inden du skal føde næste gang, så hun er opmærksom på, om der skal sættes et vedrop for at

hjælpe veerne på vej.

FÅR MAN VEDROP IGEN VED NÆSTE FØDSEL?

Jeg vil spørge, om man får vedrop igen, hvis man fik det ved ens første fødsel? Håber at I kan besvare det.

SVAR

Det er ikke altid, at man skal have drop ved næste fødsel. Selv om det er den samme kvinde, der føder, ligner fødslerne ikke hinanden fra gang til gang.

BANGE FOR AT SKULLE HAVE VEDROP IGEN NÆSTE GANG

Ved min første fødsel gik jeg i gang af mig selv 8 dage over termin, og fødte en sund og velskabt dreng. Jeg var 9 cm åben, da jeg kom ind på sygehuset, og han var født 1½ time senere. Fødslen varede 17 timer fra første ve, til han var født, og jeg klarede det hele uden smertestillende. Det var en fantastisk fødsel, som jeg helt bestemt ser tilbage på med et smil.

Mit andet barn var en ordenlig basse på 4.635 gram og 57 cm, ved igangsættelse 14 dage over termin. Ugen inden havde jeg haft kraftige plukkeveer/småveer et par dage, og jeg fik løsnet hinder ved jordemoderen. Det skete der absolut ingenting ved, og mine plukkeveer/småveer gik faktisk helt væk.

Jeg kom så ind til igangsættelse og fik taget vandet. Heller ikke det fik sat gang i veerne. Et par timer senere fik jeg lagt vedrop, og så kom veerne ellers for fuld hammer!

Jeg havde kraftige veer med det samme, og fødte på 4 timer fra første ve. Det er den mest frygtelige og smertefulde oplevelse, jeg nogensinde har været ude for, og noget jeg aldrig ønsker at skulle opleve igen.

Det jeg frygter nu er, at hvis jeg bliver gravid igen en dag, hvilket jeg da håber, at jeg så skal sættes i gang hvis jeg går over tid igen. Jeg har ikke noget imod, at man forsøger at tage vandet, men jeg er virkelig bange for det vedrop.

Som regel tager det 1 til 1½ time for en førstegangsfødende at presse barnet ud.

Kan man få lov til at få kejsernit i tilfælde af, at man går over tid, og det ikke hjælper, at man får taget vandet? Jeg vil helst føde vaginalt, men ikke hvis jeg skal have vedrop. Jeg ved godt, at der også er ulemper ved kejsersnit, men jeg er virkelig bange for at skulle have vedrop igen.

Eller måske, hvis man får vedrop, at man så får en epiduralblokade samtidig med vedroppet? Jeg ville have haft en epidural anden gang, men det gik så stærkt, og narkoselægen var optaget, så han kom først, da jeg var igang med at presse barnet ud, og så var det jo lidt ligegyldigt med en epidural.

SVAR

Når du bliver gravid næste gang, skal du bede om en samtale om det kommende fødselsforløb.

Du kan her redegøre for dine oplevelser fra sidst, og du kan få noteret i journalen, at du gerne vil undgå vedrop, og at du gerne vil have en tidlig epiduralblokade.

De, der er til stede ved fødslen, vil imødekomme dine ønsker, så du får en god oplevelse, som den du havde første gang.

KAN JEG UNDGÅ VEDROP OG EPIDURAL NÆSTE GANG?

Jeg har hørt, at min overvægt kunne bære en del af skylden. Kan det være rigtigt?

Jeg var fysisk aktiv lige til det sidste. At få en bedre form og holde den under en ny gravidlitet er vel også en god idé? Og er der ellers andet, jeg kan gøre for at undgå vedrop og epidural?

SVAR

Jeg kan godt forstå, at du vil have en ønskefødsel næste gang uden indgreb. Derfor er det en god idé at være i god form og ikke overvægtig, når du planlægger næste graviditet.

Det er vigtigt ikke at tage for meget på under graviditeten, da man ved, at overvægt kan medføre nogle komplikationer som f.eks. vesvækkelse og flere indgreb. Så der er noget, du selv kan gøre.

KAN JEG SELV GØRE NOGET FOR AT UNDGÅ VEDROP?

Det er vigtigt ikke at tage for meget på under graviditeten, da man ved, at overvægt kan medføre nogle komplikationer.

Jeg måtte have vedrop, da jeg fødte, da mine egne veer var uregelmæssige og ingen virkning havde. Faktisk kunne jeg ikke rigtig mærke dem, og jeg ved kun, jeg havde dem fra CTG’en.

Jeg måtte også havde en epidural, da jeg fik stærke smerter. Det afskår mig fra min ønskefødsel, da babyen skulle overvåges tæt, og jeg var immobil af epiduralen.

Det var der ikke så meget at gøre ved, og jeg havde den bedste fødsel, som omstændighederne gav mig mulighed for.

Der skulle jo gerne kommer en nr. 2 på et tidspunkt, men jeg ville rigtig gerne gøre forsøget på at undgå vedroppet og epiduralen, så jeg kunne få min ønskefødsel.

Da jeg fødte mit første barn, fik jeg vestimulerende drop, hvilket betød, at jeg ikke kunne føde i vand. Nu er jeg gravid igen i uge 30, og jeg vil gerne føde i vand. Jeg vil derfor gerne vide, om der er noget, jeg selv kan gøre for at undgå vestimulerende drop?

Jeg har tidligere hørt nogen tale om biopatiske præparater/naturlægemidler, der kunne virke vestimulerende. Kunne det eventuelt anbefales at tale med en biopat om dette? Eller er der noget, jeg selv kan gøre?

SVAR

Det er jo ikke sikkert, at du igen får brug for at stimulere veer under den næste fødsel. Der er desværre ikke så meget, man selv kan gøre for at undgå et vedrop.

Jeg har ingen erfaring med biopater i forbindelse med fødsler, så der kan jeg desværre ikke råde dig.

Jeg synes, du skal tale med din jordemoder. Det er muligt, at man kan tilbyde akupunktur eller andre alternativer til vedrop på det sted, hvor du skal føde.

En lille køretur fra Greve til Amager hvor Mikkeline blev sat på bagsædet med seaband på armene. Vi fik en dejlig tur, idet hun på intet tidspunkt blev køresyg, og klarede hele turen uden stop.

Næste forsøg bliver en længere tur om 14 dage, hvor vi kører til Korsør for at besøge familie...

Tusind tak for at vi må afprøve Sea-Band!

Vi har prøvet alverdens forskellige sager mod køresyge, men de fleste midler sløver børnene og skal tages i rigtig god tid før en lang køretur, og det er ikke altid man husker at få det taget. Nu har vi prøvet Sea-Band og det er bestemt med rigtig stor succes. Alle mine 3 børn på 4, 6 og 9 år, var meget begejstrede og vil med glæde tager armbåndene på frivilligt. Det er fedt at Sea-Band fås i flere forskellige farver, både til de små, men også til de lidt større børn. Vi har afprøvet armbåndene på to lange køreture, og vi er positivt overraskede – det virker på alle mine tre børn. Så kæmpe anbefaling herfra os!

Af Trine Balling Jensen.

Har nu prøvet armbåndet fra Sea-Band

Danmark. Armbåndet sidder behageligt på håndleddet, ja – man tænker slet ikke over at det sidder på. Som zoneterapeut bruger jeg meget pressurpunkter til forskellige behandlinger – også køresyge, men skal det virke under køreturen, kræver det at man selv skal sidde og trykke på punkterne.

Jeg blev derfor glædelig overrasket over Sea-Band armbåndene, da de gør arbejdet for dig, og man så kan slappe af på køreturen. Findes også til børn, og det vil jeg helt sikkert benytte mig af, så de også har en dejlig køretur uden opkast eller medicinsk behandling. Stor anbefaling herfra.

Sea-Band aktiverer kroppens eget forsvar mod køresyge, søsyge og kvalme gennem et svagt tryk på vigtige akupressurpunkter under håndleddene. Det originale Sea-Band er klinisk testet med dokumenteret effekt mod transportsyge, graviditetskvalme, kvalme ved kemoterapi, efter bedøvelse (postoperativ), samt kvalme ved migræne.

Sea-Band tages på håndleddet, så akupressur-knappen trykker på P6-punktet. Punktet finder du ved at lægge de tre midterste fingre på undersiden af håndleddet. Punktet befinder sig lige under de to sener.

■ Sea-Band virker hurtigt (2-10 minutter)

■ Du undgår bivirkninger som kendes fra medicin

■ Sea-Band kan bruges igen og igen

■ Sea-Band har dokumenteret effekt

■ Du får ubetinget pengene tilbage, hvis ikke det virker for dig.

Det

Sea-Band Danmark

Kejsegårdsvej 6 · 8500 Grenaa telefon 70206118 · info@seaband.dk

www.facebook.com/seabanddanmark www.instagram.com/seabanddanmark/

naturlige valg mod kvalme Medicinfri Sea-Band-Logo.pdf 31-01-2020 11:27:12

DAGENS SMIL

De kære børn siger de sjoveste ting. Her har vi samlet en buket af små guldkorn om graviditet sagt af børn.

Jeg er højgravid og havde for nyligt denne samtale med min datter på 2½

år. Mor: “Når nu babyen kommer, skal vi køre ud på sygehuset”. Clara: “Ja ja” (som det mest naturlige i hele verden). Mor: “Det kan godt være, at det er midt om natten. Man kan ikke vide, hvornår babyen kommer”. Clara (efter noget betænksomhed): “Babyen lige ringe først, ik’ os’?”. Ja, det ville da være rart, hvis baby lige kunne give besked først.

Min datter på 15 måneder er lige begyndt at kunne sige få ting, og en af dem er “baby”. Da jeg er gravid, har vi lært hende, at der er en baby derinde. Det fik så bare uheldige følger, da vi forleden var på besøg hos Mormor. Da vi havde været der lidt, gik hun hen til Mormor, pegede på hendes mave og sagde meget stolt: “Baby”. I hendes øjne er alle tykke maver babyer :-)

Min veninde kom og besøgte os forleden, og ved samme anledning fortalte hun os, at hun er gravid. Min datter, som fulgte meget med i min graviditet, ved en del om det og spurgte straks, om hun var blevet scannet. Min venninde svarede, at det ikke var sikkert, hun kunne blive det, da der skulle trækkes lod. Min datter ser straks megte forbløffet ud og udbryder: “Jamen tænk nu hvis du føder kinesiske tvillinger!”. Min veninde og jeg var selvfølgelig flade af grin.

Min søn på 3½ går meget op i at dele ting lige mellem ham og søster på 11 år. Jeg er gravid, han vil have en bror, og hun vil have en søster. Jeg står og vasker op, og han kommer ud til mig og siger: “Mor, hvis jeg ikke får en bror, skal du ikke blive ked af det. Vi køber da bare en på tilbud i Føtex”.

GULDKORN

DEN SIKRESTE METODE

Alle har ret til og mulighed for vished om deres biologiske barn, far, mor, søster eller bror. DNATEST.DK har siden 1998 leveret de vigtige svar verden over.

DNA-TEST

“Det er vidt forskellige personer, der får foretaget en DNA-test, og der er lige så mange forskellige bevæggrunde.

DNATEST.DK

”Det er vidt forskellige personer, der får foretaget en DNA-test, og der er lige så mange forskellige bevæggrunde”, fortæller Johannes Brejner fra virksomheden DNAtest.dk.

HVEM FÅR FORETAGET EN DNA-TEST?

De fleste venter med DNA-test til efter fødslen. Mange mænd, der af moderen er udpeget som den nybagte far, foretrækker at få foretaget en faderskabstest allerede på fødegangen, inden de tør involvere sig følelsesmæssigt i babyen.

Nogle foretrækker endda at få DNA-testet deres

ufødte foster før fødslen. Det kan være være folk, der lever i såkaldte åbne forhold, og hvor det af praktiske grunde er vigtigt at vide, om det er den faste partner, der er faderen til den ventede baby.

Der er naturligvis den klassiske årsag, at fædre kan komme i tvivl, om de nu også er deres børns biologiske far. Det kan f.eks. være ægtepar, der har været gået fra hinanden i en kortere periode og finder sammen igen, hvorefter de finder ud af, at kvinden er gravid.

Hvis manden har mistanke om, at hans kones graviditet kan skyldes et sidespring, kan han have svært ved at slippe tanken, selv efter barnet er født. En DNAtest giver endegyldigt svar.

Mange tvillingeforældre er i tvivl, om deres tvillinger er en- eller tveæggede. Det kan en simpel DNA-test fastslå én gang for alle. Ikke fordi, det har den store betydning, men mange forældre vil bare gerne vide det.

Nogle bedsteforældre, der har mistanke om, at deres søns børn ikke er biologiske, får selv foretaget en test

Unge som gamle kan få svar på uløste problemer af meget personlig karakter og én gang for alle få endegyldigt svar, der kan have enorm stor betydning for den enkelte person.

“Selv om lægen slet ikke var i tvivl om, at vores tvillinger var enæggede, så kom tvivlen alligevel, da der var flere forskellige træk ved børnene. Derfor betalte vi selv, og sikke nemt det var. Det var 2 vatpinde pr. person, som skulle køres lidt frem og tilbage i deres mundhule, og nogle dage senere fik vi brev med resultatet. Vores er enæggede. SUSIE

af deres børnebørn. De behøver ikke faderens DNA for at få fastslået, om de er de biologiske bedsteforældre til børnebørnene.

Der er unge teenagere, der får mistanke - typisk omkring konfirmationsalderen - om de er biologiske børn af deres forældre. De går et år eller to og ruger over det, og når de begynder at tjene penge, får de foretaget en DNA-test for at få svar på et for dem meget vigtigt spørgsmål.

Mange unge mennesker får selv foretaget søskendetest for at finde ud af, om deres søskende er heleller halvsøskende. Det kan f.eks. være ved den fælles moders død, de beslutter at få svar på en mangeårig mistanke.

Når kvinder selv skal have eller har fået børn, melder

spørgsmål om deres eget ophav sig ofte. Mange voksne kvinder leder efter deres biologiske far, hvis de er i tvivl, om den mand, de kendte som deres far, nu også er det.

I dag, hvor utroskab ikke nødvendigvis længere er skilsmissegrund, er der meget mere åbenhed omkring faderskab, end der var f.eks. i 50’erne og 60’erne, hvor man ikke talte om kvindernes udenomsægteskabelige aktiviteter. De børn, der blev født, var pr. definition ægtemandens.

I dag er det meget mere anerkendt, at unge som gamle finder svar på uløste problemer ved hjælp af DNAtests. Der er også mange, der i dag søger deres biologiske forældre for at få fastslået, om de er bærere af arvelige sygdomme, eller for at finde donorer til dem selv eller deres børn.

DNATEST.DK
90% af vores kunder har resultatet allerede efter 2 hverdage, og vi er som de eneste E-mærket.

SÅDAN FOREGÅR TESTEN

DNAtest sikrer dig 100% anonymitet, da testen udføres af dig selv. Testsættet bliver tilsendt diskret i en helt almindelig kuvert, der kan gå i alle postkasser, som ikke viser noget om indholdet, og altid uden afsender på.

Du bestemmer selv, hvor testsættet skal sendes hen. Testsættet kan også afhentes på posthuset eller på DNAtests adresse i Nordsjælland efter nærmere aftale.

Testsættet indeholder 2 specielle vatpinde pr. person. Almindelige vatpinde kan ikke bruges. I sættet ligger også den adresserede svarkuvert og de specielle kuverter, som vatpindene skal lægges i.

Prøverne tages fra indersiden af kinden ved, at vatpinden føres frem og tilbage på slimhinden i hver side af munden. Det gør hverken ondt eller er ubehageligt. Der er vedlagt en enkelt instruktion i at udføre testen.

Prøverne returneres i den vedlagte svarkuvert, og 2-5 hverdage senere modtager du resultatet.

Du kan vælge at få resultatet med post, mail eller pr. telefon. Du vil få alle relevante certifikater og dokumentation fra laboratoriet både pr. post og mail. På telefon får du kun resultatet.

FAKTA OM DNA-TEST

DNA (Deoxyribo Nucleic Acid) er det genetiske materiale i kroppens celler.

Hver eneste persons DNA er forskellig fra alle andre menneskers. Derfor er en DNA-test den mest nøjagtige form for test, der overhovedet er mulig.

Hvis DNA-mønsteret mellem barnet og den formodede far ikke stemmer overens, så er der ingen (0%) sandsynlighed for, at han er far til barnet.

Hvis DNA-mønsteret stemmer overens, kan sandsynligheden beregnes til 99,999% for, at manden er far til barnet.

Læs mere om DNA-test og få svar på alle dine spørgsmål på WWW.DNATEST.DK

DE MEST POPULÆRE BABYNAVNE

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at Alma og Oscar er i top som de mest populære navne til nyfødte piger og drenge. I 2021 fik 16 ud af 1.000 nyfødte piger navnet Alma, og 17 ud af 1.000 nyfødte drenge fik navnet Oscar.

HVAD SKAL BARNET HEDDE?

TRENDS BLANDT PIGENAVNENE

Årets højdespringer blandt pigenavnene er Ida, der er sprunget 15 pladser op fra en placering som nummer 17 i 2020 til nummer 2 i 2021.

Der er kommet 2 nye pigenavne på top-50 listen: Vera (nummer 46) og Elina (nummer 49).

Modsat er det gået for navnet Sara, der gik fra en placering som nummer 47 i 2020 til nummer 62 i 2021. Altså et fald på 15 pladser.

Sara er dermed røget helt ud af top-50. Også Alba er røget ud af top-50.

Årets

blandt pige-

op.

TRENDS BLANDT DRENGENAVNENE

Højdespringeren blandt drengenavne er Holger, som gik fra en placering uden for top-50 som nummer 63 i 2020 til nummer 46 i 2021 - en stigning på 17 pladser.

Der er 3 nye drengenavne på listen: Holger (nummer 46), Ebbe (nummer 47) og Luca (nummer 49).

For Noah er det gået modsat. Navnet faldt fra nummer 4 i 2020 til nummer 13 i 2021.

3 navne er faldet helt ud af listen over de 50 mest populære drengenavne. Det er navnene Vilhelm, Bjørn og Asger.

højdespringer
navnene er Ida, der er kravlet 15 placeringer op ad listen. Højdespringeren blandt drengenavne er Holger, som er rykket 17 pladser
Nr. Navn Antal 2020 PIGENAVNE +/1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ALMA IDA CLARA ELLA OLIVIA FREJA EMMA LUNA AGNES NORA KARLA SOFIA ANNA ELLIE ASTA LILY ALBERTE FRIDA JOSEFINE LAURA ESTHER ELLEN ASTRID ISABELLA SAGA Æ 0 Ç 15 Ç 2 È 1 Ç 6 È 2 È 1 Ç 10 È 7 Ç 3 È 3 È 5 È 4 È 4 È 1 Ç 4 È 5 Ç 1 È 3 È 5 Ç 5 È 1 Æ 0 Æ 0 Ç 10 482 474 437 436 428 425 420 411 410 398 393 393 387 370 356 356 353 313 306 299 297 287 267 259 245 1 17 5 3 11 4 6 18 2 13 8 7 9 10 14 20 12 19 16 15 26 21 23 24 35 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 AYA LÆRKE MARIE LIVA HANNAH MATHILDE MAJA VILMA MERLE VICTORIA MILLE LIV EMILY SOFIE LEONORA MOLLY LEA ANDREA GRY EMILIE VERA ROSA ALVA ELINA JOHANNE È 1 Æ 0 Ç 5 Ç 3 Ç 13 È 9 È 4 Ç 1 Ç 8 È 4 Æ 0 Ç 4 È 9 È 2 È 1 Ç 4 Ç 2 È 13 Ç 4 È 7 Ç 5 È 7 Ç 1 Ç 12 Æ 0 242 237 223 220 219 214 213 213 209 205 199 190 189 183 178 178 176 175 172 167 161 156 153 148 147 25 27 33 32 43 22 28 34 42 31 36 41 29 37 39 45 44 30 48 38 51 40 49 61 50 Nr. Navn Antal 2020 +/-
DRENGENAVNE Nr. Navn Antal 2020 +/1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 OSCAR KARL WILLIAM OLIVER ALFRED AUGUST VALDEMAR MALTHE ARTHUR EMIL LUCAS AKSEL NOAH VICTOR ELIAS THEO OTTO VIGGO MAGNUS FELIX ELLIOT NOHR LIAM MATHEO ANTON Ç 1 Ç 1 Ç 2 Ç 2 È 4 Ç 7 Ç 2 Ç 3 È 1 Ç 2 È 1 È 5 È 9 Æ 0 Æ 0 Ç 5 Ç 8 Ç 5 È 1 È 3 È 5 Ç 2 È 1 Ç 5 È 5 562 555 520 494 470 462 458 452 451 447 439 435 427 395 375 355 340 319 306 301 300 293 291 291 289 2 3 5 6 1 13 9 11 8 12 10 7 4 14 15 21 25 23 18 17 16 24 22 29 20 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 HUGO LOUI ALEXANDER THEODOR FREDERIK KONRAD LAUGE ANKER ALBERT JOHAN STORM ADAM MILAS ERIK PELLE VINCENT VILLADS VILLUM MARIUS CHRISTIAN HOLGER EBBE WALTER LUCA BENJAMIN È 7 Ç 5 Ç 6 È 3 È 2 Ç 5 È 5 È 3 Ç 5 Æ 0 È 3 È 6 Ç 5 È 1 Æ 0 Ç 7 È 5 Ç 6 È 2 È 1 Ç 17 Ç 8 È 7 Ç 15 È 5 267 264 254 249 248 244 243 241 235 215 209 199 197 195 195 189 185 183 182 181 174 169 168 167 162 19 32 34 26 28 36 27 30 39 35 33 31 43 38 40 48 37 49 42 44 63 55 41 64 45 Nr. Navn Antal 2020 +/-

JERNTILSKUD HELT UDEN MAVEGENER

Er du gravid, er der ekstra grund til at du passer på dig selv. Kroppen gennemgår en stor forandring på relativt kort tid og har brug for ekstra omsorg.

KOSTTILSKUD

Ny teknologi gør, at jern nu kan indtages sammen med mad og kalk, uden at give de typiske mave-tarmgener.

Du bliver sikkert bombarderet med

gode råd fra alle sider og vil gerne gøre det allerbedste for dig selv og dit barn.

Blandt andet anbefaler Sundhedsstyrelsen jerntilskud 40-50 mg jern daglig fra 10. graviditetsuge. Men hvorfor er det nu lige, de gør det?

Jern kan ses som en uundværlig byggeklods i dannelsen af de røde blodlegemer, der sørger for at der transporteres ilt rundt i kroppen. Hvis ikke du indtager nok jern, risikerer du at få blodmangel, hvilket betyder, at der ikke kommer tilstrækkelig ilt rundt til alle cellerne i kroppen som bl.a. hjernen og musklerne. Symptomerne på blodmangel er bl.a. træthed, svimmelhed og blege slimhinder.

Desværre oplever en stor del af gravide gener, når de tager almindelige jerntilskud. Det kan være mavegener af forskellig art, metallisk smag i munden og ubehag ved at skulle indtage jern på tom mave fordi mælkeholdige måltider, te og kaffe forringer optagelsen af jer. Mange undlader derfor at tage jerntilskud.

ØGET JERNBEHOV

Når du er gravid, har du brug for mere blod til dig og dit barn og dermed mere jern. Faktisk fordobles behovet for jern i graviditeten.

• Moderkagen, som er bindledet mellem dig og dit barn, sørger for næring og udveksling af affaldsstoffer, har brug for ekstra jern.

• Dit foster har brug for jern for at udvikle sig, som det skal.

• Du får selv større blodmængde, mens du er gravid, og dermed behov for ekstra jern.

NY TEKNOLOGI

I Sideral Forte INT er jernet beskyttet af blandt andet solsikke-lecithin (sucrosomial teknologi).

Det betyder, at miljøet i tarmen ikke påvirkes af jernet, og dermed undgås irritation af mave og tarmslimhinder.

Teknologien bevirker også, at du ikke får sort afføring og metallisk smag i munden, når du tager Sideral Forte INT.

Sucrosomial teknologien betyder også, at Sideral Forte INT kan indtages med mælkeholdige måltider samt te og kaffe, så ubehaget ved at indtage jerntilskud på tom mave helt undgås.

Sideral Forte INT er testet i kliniske afprøvninger på gravide, hvor det har vist sig, at 30 mg Sideral Forte INT dagligt er nok til at vedligeholde blodprocenten hos gravide.

SUCROSOMIAL TEKNOLOGI

FOSFOLIPID MATRIX

JERN

PYROFOSFAT

SUCRESTER MATRIX

TRICALCIUM FOSFAT

FÅ MERE AT VIDE

Sideral Forte INT kan købes/bestilles på alle landets apoteker fysisk eller online.

Læs mere om Sideral Forte INT her:

WWW.SIDERAL.DK

STJERNEBABYER PÅ VEJ

Der venter et sandt babyboom af børn med kendte forældre. Se her hvilke kendte danskere, der venter barn i den kommende tid.

IRINA OLSEN + FAUSTIX

Realty-stjernen Irina Olsen er gravid. Hun og manden, hitmusikeren Morten Olsen med kunstnernavnet Faustix, venter deres andet barn, som er en dreng. De har i forvejen datteren Allessia på 7 år sammen.

KENDTE

BUBBER

Bubber (57) og hans kone Signe Rossing (44) venter deres andet fælles barn til foråret. De har i forvejen Alfred på 2½ år sammen. Begge har 3 større børn hver fra tidligere forhold.

THOMAS WARBERG

Komikeren Thomas Warberg (37) skal være far. Han og hans nye kæreste Julie venter deres første barn.

PHILLIP FABER

Komponist og dirigent Phillip Faber, kendt fra DR-programmet Den klassiste musikquiz, skal være far igen. Hans kone Selma har termin i juni 2023. De har i forvejen sønnen August på 5 år sammen. Den nye baby bliver også en dreng.

REN OG MILD HUDPLEJE TIL DIT BARN

Faaborg Pharmas produkter er noget af det mildeste, reneste og mest beskyttende, man kan forestille sig indenfor hudpleje. Alle produkterne er allergivenlige og uden parfume og farvestoffer. Du kan derfor trygt benytte produkterne på de kære små uden bekymring for unødig kemi.

PLEJEPRODUKTER

“Helo-serien fra Faaborg Pharma er ærlig hudpleje til hele familien udviklet og produceret i Danmark. Baseret på traditionelle apotekerværdier om rene, sikre og effektive ingredienser i en koncentration, der har dokumenteret virkning.

En babys hud kan ofte blive generet af vand, urin, sved og andre hudirriterende faktorer. Helo babysalve beskytter røde og irriterede babynumser.

ƒ HELO BABYSALVE

Helo babysalve er en beskyttende, ophelende og udtørrende salve til røde og irriterede babynumser. Babysalven er fremstillet til at pleje babyers følsomme hud, og indeholder aktive ingredienser såsom zink, som lindrer den røde og irriterede babynumse hurtigt og effektivt. Der kan ses forbedringer straks og senest efter få behandlinger.

Salven har et fedtindhold på 67%, som beskytter huden mod vand, urin, sved og andre hudirriterende faktorer. Både vaseline og Lanolin er med til at beskytte og blødgøre huden. Lanolin er det fedtstof, der minder mest om hudens eget.

Det er vigtigt at komme af med babys gener hurtigst muligt. Derfor er Helo babysalve et godt valg, når du skal vælge en beskyttende og ophelende salve til din baby. Helo babysalve er uden parfume og farvestoffer, samt AllergyCertified. Vejl. udsalgspris (50 ml): 49,95

HELO CREME „

Helo creme er Faaborg Pharmas All Time Favorite creme, som er velegnet til meget tør og irriteret hud på hele kroppen og udviklet til at mindske de værste symptomer ved atopisk hud, såsom kløe, irritation og tørhed.

Helo creme er med sit fedtindhold på 48% en creme, der kan bruges fra top til tå af både børn og voksne. Den svier ikke på selv meget tør, irriteret og revnet hud, og kan bruges forebyggende og plejende hver dag på hele kroppen.

Helo creme indeholder få men lækre nærende, fedt- og fugtgivende ingredienser. Samtidig blødgør den huden og lægger et beskyttende lag på, som hjælper med at holde på fugten ved at reducere fordampningen af vand fra hudens overflade.

Helo creme trænger hurtigt ind i huden og nærer og beskytter huden mod ydre påvirkninger såsom vand, vind og vejr. Helo creme er uden parfume og AllergyCertified. Vejl. udsalgspris (200 ml):

89,95

ƒ HELO ANTI-ITCH 70%

Helo anti-itch 70% er en kløestillende og beroligende creme, der mindsker de ubehagelige gener i forbindelse med meget tør, irriteret og kløende hud. Helo anti-itch 70% har et fedtindhold på 70% og indeholder det beroligende og kløestillende syricalm.

Cremen er særlig velegnet til enhver hudtilstand præget af meget tørhed og irritation med tendens til atopisk hud. Derfor er den et godt valg til kløende områder på enten dig selv eller din baby. Helo anti-itch 70% virker kløestillende og beroliger, så din baby ikke græder i løbet af natten på grund af irriterende eller udmattende kløe.

Cremens høje fedtindhold består blandt andet af naturlige fedtstoffer som kokos- og mandelolie, der både virker beskyttende, fugtbevarende og blødgørende.

Helo anti-itch 70% indeholder derudover også Sheabutter, som har et højt indhold af fedtsyrer og vitaminer, der også er med til at blødgøre huden og virke ophelende og beroligende på f.eks. rødme.

Sidst men ikke mindst indeholder Helo anti-itch 70% panthenol (vitamin B5), som fremskynder den naturlige opheling af huden, virker fugtbindende og mindsker fugttab i huden.

Helo anti-itch 70% er uden parfume og AllergyCertified. Vejl. udsalgspris (150 ml):

129,95

‚ HELO SOS SALVE

Helo SOS salve er en reparerende salve til belastet og skadet hud. Med sit fedtindhold på 62% giver den akut pleje til skadet og belastet hud på både krop, ansigt og læber. Det er en særlig effektiv og hurtig virksom salve mod ekstra tør og ru hud, tørre pletter og belastet brystvorter ved amning. Derudover har den også en beskyttende effekt, der passer på dit barns hud i ansigtet i frostvejr mod rødsprængte kinder.

Salven indeholder mandel- og kokosolie, som både virker beskyttende, beroligende og blødgørende. Salven binder fugt- og fedtstofferne i huden og derved opnås en hurtigere lindring på ødelagt hud. Derudover indeholder den panthenol (vitamin B5), som fremskynder den naturlige reparationsproces af den skadede og belastede hud, samt virker fugtbindende og mindsker fugttab i huden.

Uden parfume og AllergyCertified. Vejl. udsalgspris (50 ml):

66,95

‚ HELO HAND

Helo hand er en særlig håndcreme til dig med tørre, ru og skadede hænder af for mange håndvask efter bleskift. Cremen med den skønne lyserøde farve virker irritationsdæmpende, ophelende og beskyttende. Som en bonus skal du kun anvende, hvad der svarer til en ært. Helo hand har et fedtindhold på 29% og er en hurtigt absorberende håndcreme, som fedter minimalt efter indsmøring.

Dens indhold af nærende og naturlige ingredienser virker særlig effektiv på tørre og skadede hænder. Derfor er den god at have, når man som forældre bruger meget tid på at pusle og pleje sit barn, og kan ende med tørre hænder. Indeholder mandelolie, som giver hænderne en naturlig barriere mod fugttab samtidig med, at hudens naturlige elasticitet forstærkes, samt holder hænderne bløde og velplejede.

Uden parfume og AllergyCertified, Vejl. udsalgspris (50 ml):

69,95

KVALMEN

UDEN BEKYMRINGER

Op mod 80% af alle kvinder, der er gravide, oplever graviditetskvalme. Mange gør ikke noget ved kvalmen af frygt for at skade barnet, men for de fleste findes der en enkel løsning.

AFHJÆLP
VÆK MED KVALMEN

SEA-BAND aktiverer kroppens eget forsvar mod kvalmen, og mange vil opleve, at kvalmen helt forsvinder

i løbet af 5-10 minutter eller bliver reduceret.

Kroppen har sit eget forsvar mod kvalme, som blot skal aktiveres. SEABAND er et elastisk håndledbånd, der giver et svagt vedvarende tryk på akupunktet P6, som findes på undersiden af hvert håndled.

Sea-Band aktiverer kroppens eget forsvar mod kvalmen, og mange vil opleve, at kvalmen helt forsvinder i løbet af 5-10 minutter eller bliver reduceret, mens enkelte ikke vil opnå nogen virkning.

Akupunktur er en anerkendt behandlingsform, der udføres af mange læger. Akupressur virker efter de samme principper, blot uden brug af nåle, og behand-lingen er enkel og kan risikofrit foretages af dig selv.

Akupressur har udvist imponerende resultater med hensyn til at lindre graviditetskvalme, og har klaret sig godt igennem adskillige kliniske forsøg.

De kvinder, der blev behandlet med akupressur, kastede kun sjældent op i forhold til placebogruppen, og anfald var mildere og kortere. Det er dog vigtigt, at båndene placeres korrekt, hvilket er meget enkelt at lære.

De forskere, der undersøger forklaringer bag akupunktur og akupressur, finder beviser for, at kemiske budbringere i nervesystemet kan være forbindelsen mellem akupunktstimulation og en fysiologisk reaktion.

Den enkle og mere populære forklaring er, at kroppen med akupunktstimulation kan aktivere kroppens eget forsvar mod kvalme.

Forskningsresultater og akupressurbåndenes potentiale er i dag kun kendt af få i sundhedssektoren, når det gælder lindring mod kvalme og opkast.

INGEN BEKYMRING OM BIVIRKNINGER

Af bekymring for at skade fosteret, er kvalmestillende medicin eller andre medikamenter ikke en mulighed for gravide. Derfor lider gravide hellere med kvalmen. Men sådan behøver det ikke at være.

VIRKER SEA-BAND ALTID?

Ikke alle har samme følsomhed på akupunktet P6, men de fleste vil opleve, at kvalmen forsvinder eller bliver reduceret med Sea-Band. Undersøgelser dokumenterer effekten, og resultater af disse undersøgelser kan ses på www.seaband.dk.

TILFREDSHEDSGARANTI DER ALDRIG UDLØBER

Uanset i hvilken forbindelse, man anvender Sea-Band mod kvalme, giver importøren tilfredshedsgaranti. Det betyder, at Sea-Band Danmark refunderer hele beløbet, hvis akupressurbåndet ikke opfylder forventningerne.

OM AKUPRESSUR

Akupressur virker efter samme principper som akupunktur, bare uden nåle. Punkter langs kroppens meridianer stimuleres med tryk - en teknik, der er beskrevet i traditionel kinesisk medicin, TKM.

TKM hævder, at en persons helbred er afhængig af den frie bevægelighed for energi gennem kroppen. Disse energier strømmer gennem meridianer rundt i kroppen. Langs disse meridianer er mange akupressurpunkter, der påvirker symptomer af forskellige lidelser.

Det menes, at lidelser skyldes en blokering eller forstyrrelser i energistrømme langs meridianer i kroppen. Stimulering af punkter hjælper til at frigive blokering, således, at energien cirkulerer frit og får kroppen tilbage til den naturlige balance.

Ifølge traditionel kinesisk medicin er kroppens energier i konstant bevægelse. Når forskellige akupressurpunkter påvirkes, afstemmes disse energier, og balancen bliver opretholdt eller genoprettet.

HER FINDER DU SEA-BAND

Sea-Band kan købes på Apoteket, hos Matas og i helsebutikker landet over. Læs mere her: WWW.SEABAND.DK

Et afgørende akupressurpunkt mod kvalme, er det såkaldte Nei-Kuan også kaldet P6-punktet. Når Sea-Band er placeret korrekt, stimuleres dette punkt med akupressur-knappen på indersiden af båndet, og kvalmen forsvinder eller bliver lindret.

DET SIGER BRUGERNE OM SEA-BAND

“ Efter at have lidt af stærk kvalme og opkastninger hver halve time i løbet af de første graviditetsmåneder, blev jeg anbefalet Sea-Band. Fra det øjeblik, jeg tog dem på, forsvandt det stærke ubehag, og opkastningerne holdt fuldstændigt op. Tog jeg dem af, vendte kvalmen og opkastningerne tilbage. Det var effektivt og gjorde min graviditet til en meget bedre oplevelse.

CHARLOTTE

“ Det er helt fantastisk dette her. Jeg er gravid og har lidt af svær kvalme de sidste 14 dage, hvorunder jeg også har været sygemeldt fra mit arbejde. Jeg modtog armbåndene i dag og satte dem straks på. Det har gjort underværker, eller også er det et helt fantastisk sammentræf, at min kvalme er på retur. Nu er det til at holde ud. Jeg skal aldrig have disse armbånd af igen!

MAI

“ Jeg har modtaget mine Sea-Band i dag, og det er jo ganske enkelt fantastisk. Jeg har haft graviditetskvalme og opkast i 4 uger og været totalt invalideret af det. Nu har jeg ikke kastet op hele dagen. Det er jo et utrolig billigt og nemt produkt - og tro mig, har man haft kvalme, er man villig til at gøre hvad som helst!

LILLIAN

“ Min hustru, som er gravid i 10. uge, har de sidste 3 uger - ligesom ved tidligere graviditeter - lidt af meget voldsom kvalme, som har bevirket, at hun næsten intet kan holde i sig, og at hun nærmest har været konstant sengeliggende.

Lettere desperat valgte jeg derfor at investere i SeaBand, og jeg må sige, at jeg håbede det bedste, men vel et eller andet sted var lidt skeptisk. Min skepsis blev heldigvis gjort til skamme.

Vi modtog armbåndene i lørdags, og ganske hurtigt viste effekten sig og tog toppen af kvalmen. Således kunne hun pludselig spise næsten normalt og fik langsomt energien tilbage.

Når hun tager armbåndene af om natten, eller når hun skal i bad, vender kvalmen dog straks tilbage med fuld styrke.

PER
WWW.SEABAND.DK
Læs mere om Sea-Band på

FIK DU LÆST DISSE

De tidligere udgaver af GRAVIDA er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til gravide. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af.

10 PLANLAGTE KEJSERSNIT

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får et planlagt kejsersnit. Her fortæller 10 kvinder om deres personlige erfaringer med et planlagt kejsersnit.

SÅ STOR ER DIN BABY

Det kan godt være lidt svært at forholde sig til, hvor stort barnet er i maven i de forskellige uger af graviditeten. I denne visuelle guide kan du sammenligne barnets størrelse med noget mere håndgribeligt.

FØDSEL I VAND

Nogle fødselseksperter mener, at der er mindre fødselstrauma for en baby, der bliver født i vand, og at fødslen i vand er mindre smertefuld for moderen. Her fortæller 9 mødre om deres erfaringer med at føde i vand og om varmt vand som smertelindring.

AKUPUNKTUR SOM IGANGSÆTNING

For nogle gravide kan akupunktur være med til at sætte skub i fødslen, mens det ingen virkning har på andre. Her fortæller 7 gravide om deres erfaringer med akupunktur som middel til igangsætning.

MERE LÆSESTOF

DISSE ARTIKLER?

DISSE GRAVIDE LEVER LÆNGST

Fik du ikke dine børn, før du fyldte 30, så er der ingen grund til at ærgre sig over det, for så lever du formentlig længere.

MIT VELOVERSTÅEDE KEJSERSNIT

“Jeg er blevet mor igen, og sikken en vidunderlig følelse. Jeg er fuldstændig head over heels nyforelsket i min lille pige”. Sådan fortæller Katja i beretningen om fødslen af sin 2. datter, som kom til verden ved et planlagt kejsersnit.

NÅR MANDEN MISTER LYSTEN TIL SEX

For mange mænd er det en selvfølge at fortsætte med sexlivet, som før kvinden blev gravid. Nogle mænd nyder at se kvinden vokse, og synes hun bliver mere attraktiv, mens andre har brug for at vænne sig til, at kvindens krop bliver anderledes. Og så er der en gruppe mænd, der helt mister lysten under graviditeten.

SPØRGSMÅL OM FOSTERSTILLING

Hvornår begynder barnet at vende sig? Vender barnet forkert igen denne gang? Kan jeg selv gøre noget for at få barnet ned i bækkenet? Er det OK at barnet kun ligger i venstre side? Føder jeg snart når barnets hoved står fast? Jordemoderen besvarer spørgsmål om fosterstilling.

Du finder alle tidligere udgaver af GRAVIDA på

MERE
LÆS
WWW.GRAVIDA.DK

FLERE GRATIS MAGASINER

Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.