GRAVIDA #16

Page 1

GRAVIDA ALT OM DEN POSITIVE GRAVIDITET

NR. 16 • VINTER 2016 / 2017

7 2 SIDER M

FØDSEL

E OM DEN D ALT POSIT GRAVIDIT IVE ET

FØDSEL I

VAND 9 mødre fortæller om at føde i vand SHOPPING

SKØNT

LINGERI 10 sider med lingeri til

under og efter graviditeten KENDTE

KENDTE

GRAVIDE Hvilke kendte danskere venter barn lige nu?

+

BABYNAVNE

TOP

50

NAVNE Se de aller mest populære navne BREVKASSE

SPØRGSMÅL

OG SVAR OM FOR TIDLIG

FØDSEL Få svar på spørgsmål om at føde før tid

GAVE TIL DIG: FÅ EN SKØN BABYPAKKE | DAGENS SMIL: SJOVE TING SAGT AF BØRN OM GRAVIDITET LÆS OGSÅ OM: AUTOSTOLE / GRAVIDITETSPUDE / BABYLEGETØJ+UDSTYR / BLESPAND / HJÆLP MOD KVALMENÅRETS JULEGAVE Få en fotosession hos Marylou Studio incl. 30 redigerede billeder + digitalt julekort + Facebook timeline cover

KUN 1.295,Tilbudet gælder til og med den 16. december, men skynd dig at booke en tid nu på telefon 28 74 80 18 eller maryloustudio@hotmail.com da der med garanti bliver rift om pladserne!

HUSK: SIG DU HAR SET JULETILBUDET I “GRAVIDA” FOR AT FÅ RABAT

SPAR MINDST

2.200 KRONER

Læs mere og se billeder på www.maryloustudio.dk


VELKOMMEN Velkommen til 16. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet. Nogle fødselseksperter mener, at der er mindre fødselstrauma for en baby, der bliver født i vand, og at fødslen i vand er mindre smertefuld for moderen. I artiklen Fødsel i vand fortæller 9 mødre om deres erfaringer med at føde i vand og om varmt vand som smertelindring. Spørgsmålene i brevkassen handler om for tidlig fødsel. Hvordan undgår du for tidlig fødsel? Kan du bede om ekstra tjek, når du før har født for tidligt? Hvor tidligt har barnet gode chancer for at overleve? Føder du før tid igen næste gang? Jordemoderen giver dig svaret.

Hvis du er i shoppehumør, finder du hele 38 sider spækket med lingeri til under og efter graviditeten, babylegetøj og -udstyr, graviditetspuder, armbånd til at afhjælpe kvalmen, smarte blespande samt autostole til de helt små. Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 16. udgave af GRAVIDA. Rigtig god fornøjelse! Hilsen redaktør

Katja Hansson Husk også at læse de tidligere udgaver af GRAVIDA med masser af spændende læsestof på www.gravida.dk

Har du styr på autostolen, til når den lille guldklump melder sin ankomst? En spritny test fra FDM viser, at de fleste autostole klarer sig pænt. Men enkelte stole falder stadig helt igennem. Til gengæld er fund af skadelige stoffer tæt på nul i alle stolene.

HUSK

UDGIVER

SKRIBENTER

Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse

Katja Hansson Anne-Jette Raben

Læs tidligere udgaver af GRAVIDA på:

www.gravida.dk

HJEMMESIDE REDAKTØR

Katja Hansson katja@lifemags.dk

www.gravida.dk FACEBOOK

www.facebook.com/MagasinetGravida ANNONCER

Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF

Marylou Studio www.maryloustudio.dk

KONTAKT

Har du spørgsmål eller kommentarer til GRAVIDA, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dkINDHOLD

4

LE D E R

Redaktøren har ordet

10

G ULD KORN

12

BRE V K A SSE

16

FØD SE L

22

UD STYR

28

KE ND TE

30

SIKKE RH E D

Dagens smil

Spørgsmål og svar om for tidlig fødsel

Fødsel i vand

Puden som støtter og vokser med dig og din baby

Stjernebabyer på vej

Ny test af autostole

FORSIDEN FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk


helt uden lugtgener blespands-system skub let låg unikt designet låg, der skubber bleen ned i spanden

nem at bruge skub bleen ned, til den sidder i spænd

Sangenic blespand kan indeholde op til 28 bleer, før den skal tømmes*

drej & luk system hver ble forsegles enkeltvist i vores film, der dræber 99% af bakterierne

Køb på Shobr

Dansk distributør:

TLF: 33 99 00 00 * Testet med bleer nr. 3 (5-9 kg), dagligt forbrug af 3 bleer. ** Testet mod tilsvarende førende engelske private label produkter.


INDHOLD

36

LING E RI

44

NA V NE

46

UD STYR

54

GAVE

56

BA BYUD STYR

62

V Æ K ME D KV A LMEN

66

ME RE LÆ SE STOF

Rigtige mødre går i Carriwell

De mest populære babynavne

Det bedste til mor og barn

Få en skøn babypakke

Gør pusletiden mere behagelig

Afhjælp kvalmen uden bekymringer

Fik du læst disse artikler?

ABONNEMENT

FACEBOOK

Vil du have et GRATIS abonnement på GRAVIDA? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

Bliv ven med GRAVIDA på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting.

KLIK HER

KLIK HER


puden som støtter og vokser med dig og din baby


GULDKORN

DAGENS SMIL vi samlet r ha er H g. tin te es ov sj de De kære børn siger itet sagt af børn. id av gr om rn ko ld gu å sm en buket af

Jeg er højgravid og havde for nyligt denne samtale med min datter på 2½ år. Mor: “Når nu babyen kommer, skal vi køre ud på sygehuset”. Clara: “Ja ja” (som det mest naturlige i hele verden). Mor: “Det kan godt være, at det er midt om natten. Man kan ikk e vide, hvornår babyen kommer”. Cla ra (efter noget betænksomhed): “Baby en lige ringe først, ik’ os’?”. Ja, det ville da være rart, hvis baby lige kunne give besked først.

og besøgte os Min veninde kom samme anledd forleden, og ve , at hun er graos n ning fortalte hu m fulgte meget vid. Min datter, so t, ved en del dite med i min gravi straks, om hun te om det og spurg . Min venninde et nn a sc t var bleve ikke var sikkert, et d t svarede, a det, da der skulle hun kunne blive datter ser straks trækkes lod. Min : ud og udbryder megte forbløffet kier d hvis du fø “Jamen tænk nu in veninde og M . nesiske tvillinger!” flade af grin. ig jeg var selvfølgel

Min datter på 15 måneder er lige begyndt at kunne sige få ting, og en af dem er “baby”. Da jeg er gravid, har vi lært hende, at der er en baby derinde. Det fik så bare uheldige følger, da vi forleden var på e besøg hos Mor mor. Da vi havd været der lidt, gik hun hen til Mor mor, pegede på hendes mave og sagde meget stolt: “Baby”. I hendes øjne er alle tykke maver babyer :-)

Min søn på 3½ gå r meget o at dele tin pi g lige me llem ham søster på og 11 år. Je g er grav han vil h id, ave en b ror, og h vil have e un n søster. Jeg står vasker o og p, og han kommer til mig og ud siger: “M or, hvis je ikke får g en bror, skal du ik blive ked ke af det. V i køber d bare en p a å tilbud i Føtex”.BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

FOR TIDLIG FØDSEL

JORDEMODER ANNE-JETTE RABEN har mere end 25 års erfaring som jordemoder på fødeafdelingerne på blandt andet Rigshospitalet, Hillerød, Roskilde, Herlev og Glostrup. Hun er desuden uddannet i at foretage akupunktur og kraniosakralterapi ved fødslerne. ANNE-JETTE

Kan jeg risikere at fødslen går i gang før tid? Hvordan undgår man for tidlig fødsel? Kan jeg bede om ekstra tjek efter en for tidlig fødsel? Føder jeg før tid når barnet står dybt? Føder jeg før tid igen næste gang? Hvor tidligt har barnet gode chancer for at overleve? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om for tidlig fødsel.


KAN JEG RISIKERE AT FØDSLEN GÅR I GANG FØR TID? Jeg er lige startet på uge 35 i min 2. graviditet. Mit spørgsmål lyder, om jeg kan risikere, at min fødsel går i gang før tid? Jeg skal have planlagt kejsersnit, men jeg har de sidste par dage haft enormt mange plukkeveer, som gør enormt ondt. Jeg var så på fødegangen, hvor de fortalte mig, at der kun er 1½ cm tilbage af livmoderhalsen. Hvor længe går der cirka, før resten forsvinder, når jeg i forvejen har så mange plukkeveer? Jeg vil helst gerne gå tiden ud, da jeg står og skal flytte.

Nu er jeg så gravid igen, men straks melder tanken sig: Hvad nu denne gang? Jeg ønsker på ingen måde at gå igennem samme mølle, når jeg også har en dreng derhjemme. Jeg føler mig især i risikozonen, fordi mange i min familie (både på min mors og fars side) føder for tidligt på grund af for tidlig vandafgang.

Så det gyldne spørgsmål til jer er: Hvordan kan man forsøge at undgå for tidlig fødsel? Og hvorledes kan jeg styrke min fosterhinde, således at den ikke brister igen?

Du kan desværre ikke selv gøre noget, der styrker fosterhinderne. Det er ikke muligt.

Jeg håber, I kan hjælpe med svar, for jeg synes ikke, de har været så behjælpelige på fødegangen. SVAR

Livmoderhalsen bliver kortere de sidste uger af graviditeten, så det er helt naturligt, at den nu kun er 1,5 cm lang. De aller fleste føder til termin, også selv om de har mange plukkeveer. Når du skal flytte, vil jeg anbefale dig, at du tager det med ro og lader andre gøre de tunge ting for dig.

HVORDAN UNDGÅR MAN FOR TIDLIG FØDSEL? For 2 år siden blev jeg indlagt med sivende fostervand i uge 30+0, og efter 16 dage blev min søn født.

SVAR

Det er vanskeligt at undgå en for tidlig fødsel på grund af vandafgang, specielt fordi du har lignende historier i din familie, og fordi din første fødsel startede på denne måde.

Du kan desværre ikke selv gøre noget, der styrker fosterhinderne. Det er ikke muligt. Jeg synes, du skal tage en snak med en læge på det sted, hvor du skal føde, og bede om at blive fulgt med korte intervaller.

KAN JEG BEDE OM EKSTRA TJEK EFTER EN FOR TIDLIG FØDSEL? Jeg er gravid for 2. gang (i uge 19), og har en søn på snart 2½ år. Min søn blev født i uge 36+6. Han vejede 3.000 gram ved fødslen, og var 52 cm lang. Så det var jo flot. Vi havde dog nogle startvanskeligheder. F.eks. var amningen svær at få i gang. Han havde svært ved at sutte. Han var også meget ked af det på grund af mavesmerter i de første 3-4 måneder, og han har generelt været lidt langsom i sin grovmototoriske og sproglige udvikling.


Om nogen af disse ting har noget at gøre med den lidt for tidlige fødsel, ved jeg jo ikke. Men faktum er, at jeg denne gang meget gerne vil have et fuldbårent barn. Jeg ved, at det ikke bliver anset for “for tidlig fødsel”, hvis det kun er 3 uger før tid. Min jordemoder går meget let hen over det, men jeg kan mærke, at det alligevel bekymrer mig. Hvis jeg igen føder 3 uger før tid, jamen så okay, det går jo nok. Men hvad nu hvis det denne gang bliver endnu tidligere? I mit hoved ville dette kunne undgås, forebygges eller i det mindste give mig lidt sjælefred med et ekstra tjek til sidst. Er det rimeligt at bede om dette på det grundlag? Mit sidste spørgsmål er: Sidste gang gik vandet umiddelbart efter, min mand havde masseret min lænd. Kan den massage have gjort, at vandet gik, eller er det helt utænkeligt? Bør vi passe på med lændemassage i slutningen af graviditeten? SVAR

Det er muligt, at du igen føder lidt før tid, altså før 37 fulde uger, når du gjorde det første gang. Det er også muligt, at startvanskelighederne med din søn kommer af den for tidlige fødsel, men det kan også være tilfældigt.

SVAR

Du skal ikke være bekymret over, at symfysefundusmålet står stille eller endda bliver mindre ved terminen. Det gør det, fordi barnets hovede bevæger sig ned i bækkenet. Det er ikke sikkert, at du føder før termin, selv om hovedet er på vej ned i bækkenet.

FØDER JEG FØR TID IGEN NÆSTE GANG? I min sidste graviditet fødte jeg i uge 33. Hvad er sandsynligheden for, at det sker igen? SVAR

Når man en gang har født før tid, er der sandsynlighed for, at dette sker igen i næste graviditet.

Når man en gang har født før tid, er der sandsynlighed for, at dette sker igen i næste graviditet.

Selvfølgelig kan du bede om et ekstra tjek til sidst. Det er vigtigt, at du er tryg. Jeg er ret sikker på, at lændemassage ikke sætter en fødsel i gang, så hvis du føler, at det er behageligt, kan jeg ikke se nogen grund til at lade være med det.

FØDER JEG FØR TID NÅR BARNET STÅR DYBT? Barnet står dybt, og mit symfysemål har ikke ændret sig siden uge 34. Jeg er nu i uge 38, og mit symfysemål er 32. Barnet står dybt nede. Jordemoderen mærkede hans skulder lige over skambenet, og han presser virkelig på. Føder jeg mon før tid? Skal jeg være bekymret over, at symfysemålet ikke er vokset?

Man kan dog ikke sætte en procent på, fordi der er forskellige grunde til, at man føder før termin. Derfor vil du blive tilbudt flere undersøgelser, og du skal også selv være opmærksom på ændringer og i så fald henvende dig til det sted, hvor du skal føde.

HVOR TIDLIGT HAR BARNET GODE CHANCER FOR AT OVERLEVE? Hvis man føder for tidligt, hvor tidligt må det så være, for at barnet har gode chancer for at overleve? SVAR

I dag er det sådan, at hvis barnet fødes fra ca. 26. uge og frem, vil der være en rimelig chance for, at det overlever. Men det er klart, at jo ældre barnet er, jo større bliver chancerne for, at det overlever uden mén. Det betyder også, at barnet ikke skal opholde sig i lang tid på en neonatalafdeling mere eller mindre adskilt fra sin mor og far.


DET BEDSTE TIL MOR OG BARN Danmarks bedste webshop for tilbehør til mor og barn med fokus på de 3 kerneværdier: Bæredygtighed, sikkerhed og medmenneskelighed

KLIK HER

over 600 kroner * Fri30fragt dages fuld returret * Bæredygtighed *sikkerhed i fokusog


FØDSEL

FØDSEL I VAND Nogle fødselseksperter mener, at der er mindre fødselstrauma for en baby, der bliver født i vand, og at fødslen i vand er mindre smertefuld for moderen. Her fortæller 9 mødre om deres erfaringer med at føde i vand og om varmt vand som smertelindring.


Jeg har ved begge mine fødsler ikke fået andet smertelindring end vand. Jeg har det bedst med hele tiden at kunne mærke, hvad der sker med min krop, og jeg skal helst kunne bevæge mig rundt mellem veerne. Jeg synes, vandet gør underværker. Det bliver så meget lettere at slappe af mellem veerne. SANDIE


2 X VANDFØDSEL

FUNGEREDE RIGTIG GODT FOR MIG

Ved begge mine fødsler valgte jeg vandfødsel. Ved første fødsel måtte jeg desværre op, da vandet gik, fordi der var tegn på grønt fostervand. Jeg nåede dog at være deri i en lille time, og det var utroligt afslappende og smertelindrende.

Jeg kom i vand under min sidste fødsel, og det fungerede rigtig godt for mig, og det havde god effekt! Men på et tidspunkt var jeg så forpint, så min jordemoder mærkede på mig. Jeg var 8 cm åben, men jeg kunne ikke holde noget ud der, og hun ville gerne have mig op for at tage vandet, fordi jeg var åbnet så meget på kort tid.

Ved anden fødsel kom jeg i vandet, da jeg var 7 cm åben, og fødte min søn deri. Det var en fantastisk oplevelse, og jeg kan kun anbefale det! Kroppen er let, og vandet virker enormt beroligende (på mig). Jeg har ikke fået andet smertestillende ved mine fødsler end vand. Jeg vil meget gerne gentage det ved nummer tre. MOR_T_3

Jeg havde desværre grønt fostervand, og så må man ikke føde i vand, for så skal de holde ekstra øje med den lille med elektrode på den lilles hoved osv. Men ud kom altså en smuk, sund og rask, velskabt, lille pige. Selvom vandet var grønt, så forløb det hele bare helt perfekt og godt, og jeg følte virkelig, jeg var i gode hænder. CAMILLA

KANON FED OPLEVELSE Jeg har født i vand to gange og ønsker det igen. Jeg har følt mig godt tilpas i det varme vand, og det lindrede meget i forhold til smerterne. Jeg håber på at kunne få lov igen, men jeg tvivler, da jeg ønsker at blive sat igang før termin, hvilket en overlæge har imødekommet. Men så er reglerne vidst anderledes. METTE

HAR ØNSKET VANDFØDSEL SIDEN JEG VAR 17-18 ÅR Da jeg skulle føde min datter, var mit eneste ønske, at det blev i vand. Jeg har, siden jeg var 17-18 år, haft en idé om dette, da jeg så noget om det i en psyk. time på HF. Jeg var ret langt henne i processen, før jeg kom i vandet. Først da de første presseveer kom, hoppede jeg i baljen. Min datter kom til verden der, og vi lå og hyggede i det varme vand i 5-10 minutter, hvorefter


Jeg bryder mig ikke om tanken om at ligge på en briks og være så blottet. Så det at være i vandet gjorde helt sikkert, at jeg kunne slappe helt af. Jeg skal helt sikkert føde i vand denne gang også. NICKIE

jeg kom på land for at føde moderkagen. Det er for at have kontrol over blødningsmængden. Fødslen var som en drøm, og denne gang planlægger jeg en hjemmefødsel i vand. Det eneste, jeg vil ændre på denne gang udover stedet, er stillingen. Jeg har en idé om at ville sidde på knæ og hænge over kanten denne gang. Sidste gang lå jeg almindeligt med fødderne på nogle støtter. Jeg vil varmt anbefale en vandfødsel, hvis altså kroppen er til det varme vand. Risikoen for at sprække er også mindre. Jeg fik en klyx inden, men en si skulle være meget anvendelig ved en hjemmefødsel i vand. Desuden vil jeg da lige fortælle, at vandet ikke blev helt rødt af blød, men det er vel forskelligt. HELLE

3 VANDFØDSLER Alle mine 6 børn er født hjemme, de 3 sidste i vand, og jeg er hurtig føder. Jeg får simpelthen vestorm og føder inden for 2 timer efter første ve. Vi plejer bare at fylde karret med det samme, at jeg ved, at det er alvor (det tager ca. 20 minutter). Jeg tænker overhovedet ikke over, at der skulle komme noget “snask”, for det er jo kun forstervand og blod. Og skulle der komme noget “mindre lækkert”, så bliver det fjernet med det samme. Alle mine fødsler har været gode, men de 3 sidste i

vand har klart været de nemmeste og skønneste. Jeg har selv klaret det hele, og har også slev taget imod. Det er ganske enkelt fantastisk at føde i vand. Nu ved jeg jo ikke, hvordan det foregår på hospitalet, men en vandfødsel hjemme er simpelthen pragtfuldt. 6*DRENGEMOR

FØDTE I ET HALVFYLDT KAR Jeg havde besluttet mig for at føde i vand, da jeg fik min anden søn, men det hele gik så stærkt, at de ikke havde nået at fylde ret meget vand i karret. Vandet nåede mig til midt på skinnebenet, da jeg kom op i karret med presseveer. Jeg kunne dog lige sidde i det, og min kæreste pjaskede vand på mig. Jeg var i baljen i ca. 10-15 minutter, inden min søn kom til verden. Men jeg kunne forestille mig, at det ville være rigtigt dejligt, hvis der havde været mere vand, og det ikke var så forjaget det hele. Jeg kunne selv næsten tage imod min søn, da jeg fødte. MAJA

KAN KUN ANBEFALE DET Jeg fødte min datter i vand, og det var en helt fantastisk oplevelse. Desuden er der undersøgelser, der viser, at kvinder, der føder i vand, har mindre risiko for at briste, da mellemkødet bliver blødgjort af vandet.


Jeg var i fødekarret som smertelindring første gang, og jeg måtte gerne have født dernede. Jeg syntes dog bare, at vandet blev så koldt, at det ikke virkede smertelindrende til sidst. CHRISTINA

Vandfødsler går også hurtigere. Man mener, at grunden dertil er, at kvinden slapper mere af i vandet. Hvis man altså synes, det er behageligt at ligge der. Jeg bryder mig ikke om tanken om at ligge på en briks og være så blottet. Så det at være i vandet gjorde helt sikkert, at jeg kunne slappe helt af. Jeg skal helt sikkert føde i vand denne gang også. NICKIE

VANDET BLEV FOR KOLDT Jeg var i fødekarret som smertelindring første gang, og jeg måtte gerne have født dernede. Jeg syntes dog bare, at vandet blev så koldt, at det ikke virkede smertelindrende til sidst. De kunne ikke bare tømme det og komme nyt, varmt vand i, sagde jordemoderen. Så jeg valgte at komme op og få smertelindring fra varme klude i stedet for. Jeg har derfor efterfølgende undret mig over, at folk kan føde dernede. Kommer man så først ned i vandet til aller sidst? For ellers må det da være koldt? CHRISTINA

TO RIGTIG GODE OPLEVELSER Begge vores unger er født i vand. Første gang var det ikke planlagt, men endte sådan, fordi jeg var i karret (almindeligt badekar) som smertelindring og ikke ork-

ede at komme op, da jeg begyndte at få presseveer. Det var en super oplevelse. Jordemoderen havde ingen problemer med hverken at lytte hjertelyd, prikke vandet eller at mærke, mens jeg lå i karret. Anden gang var jeg ret sikker på, at jeg også gerne ville føde i vand. Da vi ankom til fødegangen, var jeg fuldt udvidet, så de fik travlt med at fylde fødekarret, og jeg nåede at være i det i 11 minutter, inden min datter kom til verden. Da jeg begyndte at presse, havde jordemoderen ikke fået de lange handsker på endnu ;o) Denne gang var jeg i et rigtigt fødekar, så hun blev født, mens jeg lå på knæ hængende på kanten. Det var en rigtig god stilling for mig. Man er vægtløs samtidig med, at tyngdekraften stadig hjælper til. Og jeg fik selv lov til at “hive” hende ud. Fed oplevelse! Også her var der ingen problemer med at lytte og mærke (jeg skulle ikke op og stå). Heller ikke med at komme op og i. Jeg kan ikke huske det, men jeg tror, der var en lille “trappe” eller noget. Jeg har født på Roskilde begge gange, og jeg håber helt bestemt på også at føde i vand næste gang (hvis der bliver en sådan). Jeg har ved begge mine fødsler ikke fået andet smertelindring end vand. Jeg har det bedst med hele tiden at kunne mærke, hvad der sker med min krop, og jeg skal helst kunne bevæge mig rundt mellem veerne. Jeg synes, vandet gør underværker. Det bliver så meget lettere at slappe af mellem veerne. SANDIE


FØRSTEHJÆLP TIL GRAVIDE Graviditetskvalme er især et problem de første måneder, men der findes en naturlig løsning uden medikamenter og bekymringer. Med Sea-Band akupressurbånd kan du afhjælpe kvalme helt eller delvis. Det virker for de fleste og bør derfor være det første du prøver for at afhjælpe graviditetskvalme.

SÅDAN VIRKER SEA-BAND

Sea-Band virker efter samme princip som akupunktur, bare uden nåle. Et svagt vedvarende tryk på akupressurpunktet under hvert håndled aktiverer kroppens eget forsvar mod kvalme, og efter få minutter er kvalmen væk eller reduceret. Sea-Band er klinisk testet med dokumenteret effekt. Derfor får du pegene retur, hvis ikke du bliver tilfreds med dit Sea-Band.

HJÆLPER OGSÅ MOD KØRESYGE

I mange familier er køresyge et ubehageligt problem. Men Sea-Band afhjælper også køresyge. Sea-Band fås til børn og voksne og er en naturlig løsning, der generelt virker mod kvalme allerede efter få minutter.

Sea-Band fås på Apoteket, Matas og i helsebutikker.

Vejl. udsalgspris kr. 134,50

LÆS MERE PÅ WWW.SEABAND.DK


UDSTYR

PUDEN SOM STØTTER OG VOKSER MED DIG OG DIN BABY er designet og udviklet af 3 norske, kvindelige kiropraktorer og grundlæggere, som har specialiseret sig inden for muskel- og knogleproblemer hos børn og gravide. BBHUGME


PUDEN

TIL GRAVIDITET, AMNING OG KVALITETSTID MED DIN BABYDET HANDLER OM AT HVILE KROPPEN RIGTIGT Under graviditeten fungerer bbhugme som en fuld kropspude ved at sørge for tryg og blød støtte til de steder, hvor din krop har mest brug for det: Mave, bækken, lænd, knæ og ankler. Ved brug som ammepude vil bbhugme give støtte og komfort til både dig og din baby. Pudens naturlige, bløde og økovenlige materialer former sig nemt efter kroppen og sørger for, at du kan slappe bedre af i nakke og skuldre, mens din baby ligger trygt og godt. ”Gennem mange år havde vi både set og hørt og hjulpet gravide kvinder med de ofte typiske problemer og

udfordringer, som opstår undervejs i en graviditet: Bækkenløsning og ondt i ryggen, gravide der bliver sygemeldt tidligt i svangerskabet, fordi de bliver helt udslidte, når de ikke får sovet på grund af smerter osv”. “Og så var der de kvinder, der håbede og troede, at det var slut med smerter, når bare babyen blev født, men som oplevede, at der kom nye udfordringer i form af stive skuldre og ondt i nakken på grund af dårlig ammestilling osv. Listen er lang”. “Vi ønskede at hjælpe disse kvinder - også efter de gik ud af døren på klinikken. Vi ønskede at skabe et værktøj, de kunne bruge derhjemme, og som løste mange af disse problemstillinger, og sådan blev en multipude som bbhugme født”. bbhugme er testet af både mødre og forskellige terapeuter, der arbejder med gravide og børn, med rigtigt gode tilbagemeldinger. Nu lever den sit eget liv, og kvinderne bag puden får næsten dagligt tilbagemeldinger som:


”Åh, endeligt kan jeg sove igen”. ”Jeg er helt afhængig af bbhugme for at kunne fungere”. ”Sådan en pude ville jeg ønske fandtes, da jeg var gravid for 5 år siden”.

pres på mors skuldre og nakke. Pudens tykkelse og længde er justerbar, og kan således nemt tilpasses alle forskellige kropstyper.

GRAVIDITET

Amning af tvillinger er heller ikke noget problem, da der er plads til begge babyer på bbhugme. Faktisk så anbefaler Tvillingeforeningen bbhugme til alle nybagte tvillingefamillier.

9 ud af 10 gravide kvinder oplever udfordringer med ryg- og bækkenproblemer i løbet af graviditeten. Forskning viser desuden, at mange kvinder desværre fortsætter med at slås med disse problemer i flere år efter, de har gennemført en graviditet. Gravide med bækkenløsning og rygproblemer har ofte nedsat søvnkvalitet på grund af udfordringer med at finde gode hvilestillinger, som aflaster kroppen. bbhugme er specielt designet til at hjælpe gravide med netop dette. AMNING Under amning kan bbhugme nemt bindes og fæstnes rundt om kroppen for at undgå, at både pude og baby glider ned, og således skaber unødvendigt

KUN DET BEDSTE ER GODT NOK For kvinderne bag bbhugme er miljøhensyn vigtige, og derfor er der benyttet OEKO-TEX certificeret stof til betrækket og BPA-frie silikoneringe. Fyldet inden i puden består af bitte små ESP-kugler, som er valgt specifikt på grund af deres antibakterielle og fugtresistente egenskaber. Betrækker vaskes på 40 grader, silikoneringene vaskes nemt i vaskemaskinen eller koges, og selve inderpuden kan håndvaskes. Et godt tip er at tage puden med i brusebadet for nem vask.


SE MERE BBHUGME sælges som et komplet kit bestående af inderpude,

betræk og 2 silikoneringe, og leveres i en praktisk stilren bærepose. Betræk og silikoneringe i andre farver kan købes separat, så du kan mixe og matche din egen unikke pude. Se mere på WWW.BBHUGME.NO


stjernebabyer på vej* * KENDTE

Der venter et sandt babyboom af børn med kendte forældre. Se her hvilke kendte danskere, der venter barn i den kommende tid.

CASPER CHRISTENSEN Casper Christensen (48) og hans kone Isabel Friis-Mikkelsen venter deres første fælles barn i februar 2017. Det er Isabels første barn, mens Casper har Marvin på 18 år og Cajsa på 16 år med sin tidligere kone, Anette Toftgaard.


STINE BRAMSEN Sangerinden Stine Bramsen, der i forvejen har sønnen Alfred fra 2014, venter igen barn med sin mand, Kasper Adsbøl. Lillebror eller -søster forventes at melde sin ankomst i foråret 2017.

LISE RØNNE TV-vært Lise Rønne er gravid for 3. gang. Hun og familien kan se frem til familieforøgelse til februar 2017. Lise har i forvejen Nelson på 6 år og Eva på 4 år.

ANDREA ELISABETH RUDOLF Iværksætter og tidligere radio- og TV-vært Andrea Elisabeth Rudolf (40) venter sit andet barn til foråret 2017 sammen med Claus Møller Jakobsen. I 2015 fik de sønnen Alfred.

DAVID DENCIK Skuespilleren David Dencik (41) skal være far igen til jul. Han og konen Sofie venter en dreng. De har i forvejen Elvira på 2 år.


SIKKERHED

NY TEST AF AUTOSTOLE Selvom de fleste autostole klarer sig pænt, falder enkelte stadig helt igennem, heriblandt en af de ellers sikre i-Size stole, viser årets anden test af autostole fra FDM. Til gengæld er fund af skadelige stoffer tæt på nul i alle stolene.
Efter et par års tilløb er autostole, der er godkendte efter den nye i-Size standard, ikke længere et nicheprodukt. At stolene i dag er et ofte godt og sikkert valg til børnefamilier, fremgår af årets anden store autostoletest, FDM har foretaget i samarbejde med en række europæiske bilklubber. Her er hele 5 af 14 af de testede autostole i-Size autostole. Den nye standard betyder blandt andet, at børn i i-Size stole skal sidde bagudvendt i længere tid. Det er dog ikke ensbetydende med, at stolene også er mere sikre. DUMPER MED ET BRAG ”Efter i de senere år at have testet et par i-Size stole til topkarakter, dumper vi i år for første gang en af de nye stole, og det endda med et brag. Stolens metalramme knækker ganske enkelt sammen i frontalkollisionstesten. Var det sket i virkeligheden, havde det været fatalt”, fortæller bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen.

Så selvom i-Size almindeligvis sikrer barnet bedre, og derfor anbefales af FDM, er det ikke mere sikkert end den enkelte stol. Man skal altså stadig se sig godt for. Af testens 14 autostole er der gode karakterer til de 8, hvoraf særligt 3 udmærker sig. 1 stol kan kun anbefales med forbehold, mens 5 dumper, heriblandt altså en i-Size stol, og en anden, der helt river sig løs af basen ved en frontalkollision. HAR FÅET STYR PÅ SKADELIGE STOFFER Udover sikkerheden er autostolene også testet i kategorierne betjening, komfort og indhold af skadelige stoffer. Særligt det sidste har de senere år voldt flere producenter problemer, men denne gang tyder det på, at det problem nu er løst. ”I alle stolene var indholdet af skadelige stoffer enten på et nul-niveau eller tæt på. Samme positive udvikling så vi i forårets test, hvor kun få af de 32 stole havde problemer med skadelige stoffer, og kun 2 dumpede. Det giver håb om, at producenterne endelig har fået styr på produktionen, for skadelige stoffer hører ikke hjemme i autostole”, siger Søren W. Rasmussen.

Se hele testen på WWW.FDM.DK


TEST VINDER 2011

BRITAX RÖMER BABY-SAFE PLUS SHR II

Britax Römer Baby-Safe Isofix Base kombineret med Britax Römer Baby-Safe plus SHR II giver den absolut optimale beskyttelse. Basen forbindes med Isofixfastgøringspunkterne i bilen, og babystolen fastgøres direkte på basen, som efterfølgende kan blive siddende i bilen.

2.499,-

CYBEX ATON Q I-SIZE + BASE

Babyautostol til børn i alderen 0-15 måneder (013 kg). Giver barnet en god beskyttelse under kørsel. Autostolen har teleskopisk, lineær sidekollisionsbeskyttelse (L.S.P. System), der kanaliserer kræfterne fra en sidekollision væk fra barnet. Den højdejusterbare hovedstøtte og de integrerede seler sikrer samtidig maksimal sikkerhed og komfort i takt med, at barnet vokser.

3.899,-

NYHED

BRITAX RÖMER BABY-SAFE

Denne babystol giver mulighed for sikker og ergonomisk transport af barnet i bilen og som travel-system på grund af den flade liggeposition. Dermed er barnet altid sikkert, behageligt og godt beskyttet, når I er på tur. Den energiabsorberende indvendige beklædning giver optimal beskyttelse for nyfødte. Den robuste stol sammen med bøjlen i opret position er den perfekte styrtsikring i tilfælde af et fald. Incl. regnslag.

1.549,-


NYHED

CYBEX SIRONA M2 I-SIZE

Bagudvendt autostol til børn i alderen 0-4 år. Autostolen kan også benyttes fremadvendt, fra barnet er 16 måneder og minimum 76 cm høj og maks 105 cm høj. Spædbørn skal transporteres modsat kørselsretningen så længe som muligt for at beskytte barnets mest udsatte dele som hoved, hals og ryg mest effektivt. Med bagudvendte autostole fordeles påvirkningen fra et sammenstød over et større område, og reducerer hermed belastningen på barnets krop.

3.599,-

BRITAX RÖMER

BABY-SAFE MAX-FIX 2 TILBUD LIGE NU

Bagudvendt Isofix monteret autostol til børn i alderen 0-4 år (0-18 kg). Autostolen monteres med Isofix, hvilket øger sikkerheden og minimerer risikoen for fejlmontering. Barnet fastspændes herefter med autostolens indvendige 5-punkts sele. Selen og hovedstøtten justeres let i takt med, at barnet vokser, og sikrer dermed, at barnet altid holdes korrekt på plads i tilfælde af en kollision. Normalpris: 3.599 kroner.

2.899,Se flere autostole i FDM’s netbutik NETBUTIK.FDM.DK


LINGERI

RIGTIGE MØDRE GÅR I CARRIWELL


FORKÆL DIG SELV MED SKØNT LINGERI FRA CARRIWELL BÅDE UNDER OG EFTER GRAVIDITETEN

AMMETOP

Den perfekte amme-BH i en sømløs kropsnær top. Den fantastiske støtte og funktionalitet fra Carriwells ammeBH kombineret med den komfortable, varme og facongivende top. Når du åbner op for at amme, undgår du at eksponere dig selv for kulde og andet. Du føler dig godt tilpas og varm i denne kropsnære mikrofiber ammetop. Kan bruges som en almindelig top eller under andet tøj, uden at det kan ses. ANVENDELIGHED:

Ammefunktion med clips, der kan åbnes med én hånd. AMNING:

Når der ammes offentligt, kan du selv bestemme, hvor meget “hud” du vil vise. DISKRET:

STØTTE: Støtter

nænsomt din barm og giver facon til din talje.

279,95


NYHED


GRAVIDITETS LEGGINGS

Graviditets leggings med let støtte, udviklet til at give dig støtte hele dagen på en behagelig måde. Det strækbare silkebløde materiale er åndbart - ideelt til sensitiv hud. STØTTE: Disse leggings har indbygget støtte

under mavestykket, som er så blødt, at de kan bruges hele dagen. Let støtte til maven og ryggen under graviditeten. LINDRING:

Silkeblødt materiale, fordi din hud kan være meget sensitiv under en graviditet. BLØDT:

ANVENDELSE:

Kan bruges over alt og på

alle tidspunkter. STØRRELSER: Fås

XL.

249,95

i 4 størrelser: S, M, L og


STØTTEBÅND

70% af alle gravide klager over rygsmerter. Du behøver ikke være en af dem. Carriwells sømløse støttebånd er specielt designet til at være præventiv og terapeutisk. Båndet reducerer risiko for muskelsammentrækninger, hjælper med at lindre ubehag eller smerter ved forsigtigt at løfte underlivet og støtte den nederste del af ryggen. Det er diskret og varmt samt støtter din ryg og mave. Varme og støtte til den bagerste del af ryggen ved hjælp at et specielt design, der letter trykket på den bagerste del af ryggen og underlivet.

LINDRING:

Det fine sømløse materiale giver dig mulighed for at bære det diskret under tætsiddende tøj. DISKRET:

STØTTE: Graviditetsstøttebån-

det er designet til gradvist at øge støtten i takt med, at din mave vokser. Ekstra elasticitet over maven kombineret med blid men fast støtte under maven og i siderne. BLIDT:

115,-


AMME-BH MED INDLÆG

Carriwells sømløse amme-BH er en blød og behagelig BH, som følger din krop i takt med, den forandrer sig. Den enkle ammelukning blotter hele brystet, når du ammer. Du opnår derved maksimal hudtil-hud kontakt mellem dig og din baby. De let udtagelige facongivende indlæg støtter din barm. FACON:

De tynde facongivende indlæg er lette at tage ud af denne utrolig behagelige, ultra-tynde, mikrofiber sømløse amme-BH. KOMFORTABEL:

De facongivende indlæg forhindrer, at materialet strækker sig for meget i skålene. Dette øger støtten til kvinder med en stor barm. STØTTENDE:

De bløde indlæg har en dobbeltfunktion: De hjælper med at skjule det mørke område omkring brystvorten, og er også en ekstra forsikring mod mælkelækage. INTIMITET:

249,95


AMME-BH MED BLONDEKANT

Den mest enkle amme-BH, du nogensinde vil støde på. Denne amme-BH er udviklet til de mødre, der vil have en enkel kryds-over amme-BH og derved mulighed for tæt kontakt med babyen. Det utrolig bløde elastiske materiale gør denne BH ideel at bruge om natten. Komfortabel at sove med og mulighed for at amme babyen liggende. AMNING OM NATTEN:

Med kryds-over designet finder du ikke nogen nemmere måde at amme på. ANVENDELIGHED:

Med den bløde blonde undgår du irritation af huden. BLØD:

Ingen hård bøjle, irriterende sømme, hægter og kroge for at sikre, at du føler dig godt tilpas. KOMFORT:

149,95


SØMLØS AMME-BH/GELÉBØJLE

Den mest naturligt støttende amme-BH nogensinde. Den utroligt fleksible gelébøjle er blød og komfortabel, og giver dig samtidig den støtte, du har brug for. Gelébøjlen er det naturligste valg, hvis du har brug for støtte i din amme-BH. Den unikke bløde gelébøjle støtter din barm gennem de naturlige forandringer, den gennemgår, uden ubehaget ved en hård bøjle. STØTTENDE:

Gelébøjlen er den eneste “bøjle”, der anbefales af ammerådgivere. SUNDHED:

Denne amme-BH er lavet uden sømme i et åndbart silkeblødt mikrofibermateriale. Dette kombineret med geléen, som forbliver blød og smidig omkring dit bryst, giver ultimativ komfort. KOMFORTABEL:

Skålens udformning gør, at du selv bestemmer, hvor meget “hud” du vil vise, når du ammer. Maksimal hudtil-hud kontakt mellem dig og din baby. BABY:

299,95


NAVNE

DE MEST POPULÆRE

BABYNAVNE Sofia indtager førstepladsen over de mest populære pigenavne, mens William fortsat er det mest anvendte navn til drenge. Det viser listen fra Danmarks Statistik over de mest populære navne i 2015.

TOP

50

DRENG OG PIG ENAVNEE-

Efter kun et enkelt år væk fra førstepladsen er Sofia nu igen i top blandt anvendte pigenavne. I alt har 19 ud af 1.000 piger født i 2015 fået navnet Sofia. Nye på listen over de 50 mest anvendte pigenavne er Silje og Gry.

hvilket giver en stigning på 24 pladser. Modsat gik det Malou, der fra at have ligget nummer 45 i 2014 endte som nummer 61 i 2015 og dermed røg helt ud af denne liste. Også Alba er røget ud af top-50.

Hos drengene er William i top for 6. år i træk. Ud af 1.000 drenge fik 19 navnet William. Hos drengene er der kommet 6 nye navne ind på listen over de 50 mest anvendte drengenavne: Viggo, Lauge, Thor, Theo, Silas og Milas.

Højdespringeren blandt drengenavne er Milas - fra en placering som nummer 72 i 2014 til nummer 50 i 2015. Det giver en stigning på 22 pladser. For Andreas gik det modsat. Navnet faldt fra nummer 48 i 2014 til at ryge helt ud af listen som nummer 65 i 2015. Yderligere 5 navne er faldet helt ud af listen over de 50 mest populære navne: Sander, Nikolaj, Bertram, Daniel og Jonas.

Årets højdespringer blandt pigenavnene er Lily, der er sprunget fra nummer 50 i 2014 til nummer 26 i 2015,


PIGENAVNE Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn Sofia Freja Ella Alma Anna Emma Laura Clara Ida Isabella Karla Maja Victoria Alberte Josefine Sofie Agnes Liva Olivia Caroline Mathilde Lærke Emilie Frida Sara Lily Esther Emily Mille Marie Astrid Ellen Nora Rosa Aya Naya Asta Luna Vigga Lea Liv Johanne Filippa Julie Andrea Signe Nanna Silje Celina Gry

Antal Pr. 1.000 Nr. 2014 555 19 2 459 16 4 449 15 8 445 15 11 419 14 7 415 14 1 412 14 6 398 14 5 390 13 3 388 13 9 353 12 10 333 11 15 333 11 24 328 11 14 328 11 12 320 11 16 317 11 18 306 11 21 301 10 13 294 10 20 294 10 17 282 10 19 278 10 25 235 8 27 235 8 23 220 8 50 215 7 46 214 7 22 209 7 26 205 7 28 204 7 41 204 7 29 203 7 35 191 7 30 188 6 42 186 6 39 183 6 43 179 6 44 175 6 37 173 6 31 168 6 36 164 6 48 163 6 33 155 5 34 151 5 49 149 5 32 147 5 38 145 5 52 133 5 47 133 5 64

DRENGENAVNE +/+1Ç +2Ç +5Ç +7Ç +2Ç -5È -1È -3È -6È -1È -1È +3Ç +11Ç 0Æ -3È 0Æ +1Ç +3Ç -6È 0Æ -4È -3È +2Ç +3Ç -2È +24Ç +19Ç -6È -3È -2È +10Ç -3È +2Ç -4È +7Ç +3Ç +6Ç +6Ç -2È -9È -5È +6Ç -10È -10È +4Ç -14È -9È +4Ç -2È +14Ç

Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn William Noah Lucas Emil Oliver Oscar Victor Malthe Alfred Carl Frederik Elias Magnus Valdemar Villads Alexander Christian August Johan Felix Anton Nohr Liam Aksel Mikkel Benjamin Mads Storm Mathias Adam Sebastian Albert Theodor Arthur Elliot Marius Marcus Viggo Philip Tobias Villum Lauge Thor Jakob Laurits Theo Jonathan Asger Silas Milas

Antal Pr. 1.000 Nr. 2014 591 19 1 543 18 2 534 17 3 489 16 7 489 16 9 480 16 4 478 16 5 455 15 6 425 14 17 418 14 11 405 13 8 399 13 13 357 12 10 333 11 18 326 11 12 324 11 14 324 11 16 306 10 21 306 10 27 305 10 23 303 10 15 302 10 37 300 10 20 285 9 26 283 9 19 265 9 25 257 8 24 256 8 30 255 8 22 254 8 31 240 8 28 230 8 40 228 7 38 222 7 41 215 7 35 214 7 29 208 7 39 207 7 54 206 7 34 201 7 32 189 6 42 187 6 63 186 6 53 185 6 36 183 6 33 179 6 52 166 5 46 163 5 47 162 5 57 160 5 72

+/0Æ 0Æ 0Æ +3Ç +4Ç -2È -2È -2È +8Ç +1Ç -3È +1Ç -3È +4Ç -3È -2È -1È +3Ç +8Ç +3Ç -6È +15Ç -3È +2Ç -6È +1Ç -3È +2Ç -7È +1Ç -3È +8Ç +5Ç +7Ç 0Æ -7È +2Ç +16Ç -5È -8È +1Ç +21Ç +10Ç -8È -12È +6Ç -1È -1È +8Ç +22Ç


UDSTYR

DET BEDSTE TIL MOR OG BARN Onlinebutikken MAMMASHOP.DK har været lukket ned i en periode, men nu er den genåbnet med ny ejer - og ikke mindst et helt nyt værdisæt, der ikke blot sikrer de allerbedste produkter, men også holder fokus på de 3 kerneværdier bæredygtighed, sikkerhed og medmenneskelighed. Således fokuseres der intensivt på de 3 værdier, som man ifølge ejeren kan anse for naturlige. Men hos Mammashop.dk vil man ikke blot italesætte dem. Der kommer konkret handling bag ordene, og man arbejder dedikeret med disse værdier hver dag. ”Vi arbejder målrettet for, at Mammashop.dk skal tage vigtige skridt i den rigtige retning inden for hver af de 3 kerneværdier. Vi arbejder blandt andet med medmenneskeligheden i form af vores samarbejde med Børns Vilkår. Vi VIL gøre en forskel for dem, der trænger til hjælp. At kunne være med til at gøre en forskel giver os bare så meget energi, virkelyst og glæde”, fortæller René Stenvang, der har købt Mammashop.dk. ”Ud over medmenneskeligheden søger vi også at blive bedre og mere bæredygtige i vores handlinger og udtryk. Vi introducerer varer, der er produceret bæredygtigt”, fortæller René og fremhæver som eksempel trælegetøjet fra PlanToys, som er fremstillet af gummitræer, der ikke længere kan producere latex, og dermed alligevel skulle fældes. “Produktionen sker ved brug af elektricitet fra solenergi, og emballagen er lavet af genbrugspapir. Samtidig er producenten certificeret for deres arbejdsmiljø, hvilket sikrer, at de sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold

er i top for de ansatte. Alt i alt lever PlanToys i sandhed op til vores værdisæt omkring bæredygtige produkter, og du finder derfor et bredt udvalg af deres lækre legetøj hos os”, fortæller René stolt. Mammashop.dk har således meget fokus på certificeringer, herunder GOTS og Organic Cotton, og fravælger simpelthen de produkter, der ikke lever op til værdisættet. ”Vi fravælger både produkter, der ikke i sig selv er bæredygtige, eller hvor vi ikke kan have en bæredygtig relation til leverandøren, fordi deres tanker omkring god kundeservice afviger fra vores”, forklarer René videre. Afslutningsvis har Mammashop.dk et særligt fokus på sikkerhed i forhold til deres produktsortiment. ”Dels skal vi favne et bredt sortiment af sikkerhedsprodukter lige fra sikkerhedsgitre til vindueslåse m.m. Dels skal forældre være sikre på, at de produkter, de køber hos os, giver optimal sikkerhed. Intet er vigtigere end vores børn - derfor er sikkerhed en af vores 3 kerneværdier. For at leve op til det, fokuserer vi rigtigt meget på sikkerhedscertificeringer og testresultater”, afslutter René. Det nye Mammashop.dk åbnede den 2. september 2016 og har allerede introduceret mange spændende produkter. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af produkter fra MAMMASHOP.DK. Du kan se hele det store udvalg af ting til mor og barn på deres hjemmeside.


MAMMA SHOP.DK

HAR FÅET NY EJER OG SKÆRPET FOKUS PÅ VIGTIGE VÆRDIER

KJOLE

Lækker kjole i 2 dele fra byStroom, der både kan bruges under og efter graviditeten. Underdelen har en diskret ammeløsning på siden af brystet.

299,-


AMMEINDLÆG

Ammeindlæggene fra Love Milk består af 3 lag. Laget nærmest huden er en silkeblød bambus fleece, der holder dig varm og ikke klæber til ømme brystvorter. Det midterste lag er bambus frotté, som er fantastisk til at absorbere. Det yderste lag er af blød, vandtæt og åndbar polyester, der sikrer, at mælken ikke løber igennem og ud på dit tøj.

109,-


GRAVIDITETS- OG AMMEPUDE

Denne smarte bbhugme pude giver fantastisk støtte og vokser med dig og dit barn. Den bløde pude giver din krop den bedst mulige hvileposition. Under din graviditet giver bbhugme støtte og hjælper til at lindre de kritiske områder såsom mave, bækken, lænd, knæ og ankler. Som ammepude giver bbhugme den perfekte støtte og komfort til både dig og din baby. Fåes i farverne lavendel og sand.

1.399,-

VENTELEGGINGS

Skønne venteleggings fra Carriwell med støttefunktion.

STØTTEBÆLTE

Behageligt støttebælte fra Carriwell, der er nemt at justere. Giver et godt modpres på lænden, så du ikke løfter hele den tunge mave med ryggen.

299,-

249,-

AMME-BH

Lækker amme-BH fra Carriwell med gelébøjle, der giver ultimativ komfort og støtte uden at lukke af for mælkestrømmen.

299,-


TUMLING

Hæklet Roberta kanin tumling fra Sebra, der matcher den øvrige serie.

249,-

GYNGEHEST DUKKESENG

En designklassiker i miniature, der samtidig matcher baby- og junior udtrækssengen. Med aftagelige sidestykker, på samme måde som originalen.

Gyngehest i grå/blå fra Sebra formet som et næsehorn og udført i et lækkert design og god kvalitet.

999,-

899,-

VÆRKTØJSBÆNK

Værktøjsbænken er en videreudvikling af det velkendte og populære legekøkken fra Sebra.

1.499,-

PUSLEPUDE

Puslepude fra Sebra i deres In the sky serie i farven vintage rose. Fremstillet af blødt, økologisk bomuld.

349,-


DUKKEVOGN

Er der en yndlingsdukke i samlingen, har den helt sikkert fortjent at blive forkælt med en Sebra dukkevogn i træ.

899,-

GULVTÆPPE

Rundt, hæklet gulvtæppe fra Sebra med flotte farver. Diameter: 120 cm.

799,-


TAXA

HELIKOPTER

Sød lille taxa i bæredygtigt træ fra PlanToys.

Handy helikopter udført i bæredygtigt træ fra PlanToys.

149,95

149,95

DINOBIL

DINOBIL

Sød og handy baby T-Rex dinobil i bæredygtigt træ fra PlanToys.

79,95

BADESÆT

Fantastisk badelegetøj i bæredygtigt PlanWood fra PlanToys.

199,95

Sød og handy baby stegosaurus dinobil i bæredygtigt træ fra PlanToys.

79,95


GITTER

Flex M fra BabyDan er en holdbar sikkerhedssløsning til dit hjem, idet gitteret sættes på beslag monteret i væggen. Flexløsningen giver mulighed for at forlænge med flere sektioner, så den passer lige ind i dit hjem.

699,-

GITTER

Smart skruemonteret gitter, der er nemt at afmontere. Kan åbnes med én hånd.

299,-

GITTER

Solidt vægmonteret gitter fra BabyDan. Passer til næsten alle åbninger og kan hurtigt monteres og tages af vægbeslagene.

499,-

SIKKERHEDSSÆT

Praktisk startsæt fra BabyDan til at øge sikkerheden i dit hjem. Indeholder 8 kontaktsikringer, 1 dobbeltlågelås, 6 skuffe/ skabssikringer, 1 køleskabs/fryserlås, 4 hjørnebeslyttere og 1 dørstopper.

139,-


GAVE

FÅ EN SKØN BABYPAKKE Lige nu kan du få en skøn babypakke for 0 kroner. Du får den praktiske opslagsbog Babykalenderen, en farverig NU KAN DU FÅ EN DEJLIG BABYblomst fra Lamaze, samt bogen “Den lille bog om PAKKE MED 3 GODE højtlæsning”. Babypakken har en samlet værdi af TING - OG DU SKAL 330 kroner, men du får den for 0 kroner (du skal KUN BETALE kun betale 39 kroner i porto).

39,-


FARVERIG BLOMST FRA LAMAZE I babypakken medfølger også en farverig blomst fra Lamaze. Blomstens blade knitrer, når man rører ved dem, og stimulerer dit barns sanser. Blomsten kan vaskes i vaskemaskinen, hvis den skulle blive beskidt. BABYKALENDEREN Babykalenderen er en praktisk opslagsbog, der giver dig al den viden og inspiration, du har brug for det første år med dit barn. Uge-for-uge får du alt, hvad du har behov for af viden og inspiration. Bogen indeholder viden om udvikling, ernæring, indkøb, lægeundersøgelser, lege, stimulering, forandringerne i familielivet og meget mere, samlet efter hvornår det har betydning for dig og dit barn. Du skal ikke søge efter information, og du overser ikke noget - bare du vender et blad hver uge. Det er virkelig nemt og praktisk, og det giver en masse ro. Til hvert ugeopslag er der en kalenderside med en 24-timers kalender, hvor du f.eks. kan holde styr på, hvornår din baby har ammet, sovet, grædt, gylpet osv. Det er en kæmpe hjælp til at finde babyens rytme til gavn for hele familien.

DEN LILLE BOG OM HØJTLÆSNING Højtlæsning styrker dit barns udvikling både sprogligt og følelsesmæssigt, så det er aldrig for tidligt at gå i gang. Den lille bog om højtlæsning er en super inspirerende bog til dig, der søger guidelines og tips til, hvordan I kommer godt i gang med højtlæsningen derhjemme. Tit kan det at sidde sammen om en bog vise sig at være en fin indgang til en snak om det, dit barn er optaget af. Men hvad skal man læse? Og hvad nu, hvis ens barn hellere vil lege med biler? Alt det og meget mere finder du svar på i Den lille bog om højtlæsning.

Babykalenderen hjælper dig også i gang med at skrive dagbog og til at få skrevet små og store oplevelser ned fra din dagligdag med din baby. For mange af os er det svært at skrive dagbog i en notesbog med helt blanke sider. Her bliver du hjulpet i gang.

BESTIL NU

Du kan også sætte fotos, breve og tegninger m.m. ind. Alt sammen ting, der vil bidrage til at gøre bøgerne til helt unikke erindringsalbum - en barnets bog.

â BESTIL DIN BABYPAKKE HER

Bestil din babypakke allerede nu, mens du er gravid. Så ligger den klar, til når dit barn er født.


BABYUDSTYR

GØR PUSLETIDEN MERE BEHAGELIG blespand sikrer et hurtigere og meget nemmere bleskift - og du slipper for at skulle gå ud med den beskidte ble ved de mange daglige bleskift, og får derved mere kostbar tid med din baby. SANGENIC TECDet innovative affaldssystem til bleer, Sangenic TEC fra Tommee Tippee, giver antibakteriel beskyttelse mod både lugt og bakterier, idet hver enkelt ble forsegles på få sekunder. Spanden rummer op til 28 bleer, så du slipper for at gå ud til skraldespanden ved hvert bleskift. Systemet er nemt at opstille, nemt at bruge og nemt at tømme, og du har mere tid sammen med din baby.

SÅDAN VIRKER DEN Læg den brugte ble ned i blespanden og drej håndtaget. Herefter forsegles bleen i en antibakteriel plastfolie, som giver uovertruffen lugtbeskyttelse og begrænser 99% af bakteriernes vækst. Når bleen er forseglet, skubbes den ned i selve blespanden, uden du behøver røre ved bleen. Alt dette kan gøres med én hånd.

NYE FARVER Sangenic TEC blespanden fås nu i 3 farver. Ud over den originale hvide er sortimentet udvidet med en lyserød og blågrøn farve, som er designet til at falde i ét med det bløde og blide design, der oftest ses i barnets puslerum.


HVORFOR BRUGE EN SANGENIC TEC BLESPAND? • Du skifter mere end 5.000 bleer fra fødsel til pottetræning. • Skiftning bliver mere bekvemt og mindre ildelugtende. • Bleen er væk på få sekunder. • Mere hygiejnisk oplevelse. • 100 gange bedre til at blokere lugte end bleposer (testet mod førende britiske supermarkeds-mærker).


SANGENIC REFILLER

FAKTA OM SANGENIC TEC BLESPANDEN • Drejer og forsegler hver eneste ble for at holde lugten inde i spanden. • Den antibakterielle plastfolie dræber 99% af alle bakterier ved kontakt og giver uovertruffen lugtbeskyttelse. • Spanden rummer op til 28 bleer ad gangen ved brug af bleer i størrelse 1 (2-5 kg). • Når spanden er fuld, tømmer man den blot og begynder forfra. • Når refillen løber tør for plastfolie, indsættes en ny refill nemt. • Blespanden leveres med en enkelt refill.

Sangenic refill er designet specielt til bleer og andet hygiejneaffald. Med en speciel lukkemekanisme sluttes der tæt om bleen, så lugtgener undgås. Plastfolien i refillen er tilmed parfumeret og behandlet med et antibakterielt middel, som forhindrer bakterievækst og lugt. Sangenic refill passer til samtlige Sangenic spande, der har ”twist & seal” - både de nye og de gamle modeller. Hver enkelt refill kan holde op til en måned.


LÆS MERE Læs mere om den smarte Sangenic TEC blespand fra Tommee Tippee her: WWW.TOMMEETIPPEE.DK/ CLOSER-TO-NATURE

Se priser og køb blespand og refill her: WWW.SHOBR.DK


VÆK MED KVALMEN

AFHJÆLP

KVALMEN UDEN BEKYMRINGER HJÆLP MOD KVALMEN helt naturligt uden medikamenter og bekymringer


Op mod 80% af alle kvinder, der er gravide, oplever graviditetskvalme. Mange gør ikke noget ved kvalmen af frygt for at skade barnet, men for de fleste findes der en enkel løsning. Kroppen har sit eget forsvar mod kvalme, som blot skal aktiveres. SEA-BAND er et elastisk håndledbånd, der giver et svagt vedvarende tryk på akupunktet P6, som findes på undersiden af hvert håndled.

Sea-Band aktiverer kroppens eget forsvar mod kvalmen, og mange vil opleve, at kvalmen helt forsvinder i løbet af 5-10 minutter eller bliver reduceret, mens enkelte ikke vil opnå nogen virkning. Akupunktur er en anerkendt behandlingsform, der udføres af mange læger. Akupressur virker efter de samme principper, blot uden brug af nåle, og behandlingen er enkel og kan risikofrit foretages af dig selv.


Akupressur har udvist imponerende resultater med hensyn til at lindre graviditetskvalme, og har klaret sig godt igennem adskillige kliniske forsøg. De kvinder, der blev behandlet med akupressur, kastede kun sjældent op i forhold til placebogruppen, og anfald var mildere og kortere. Det er dog vigtigt, at båndene placeres korrekt, og det er meget enkelt at lære. De forskere, der undersøger forklaringer bag akupunktur og akupressur, finder beviser for, at kemiske budbringere i nervesystemet kan være forbindelsen mellem akupunktstimulation og en fysiologisk reaktion. Den enkle og mere populære forklaring er, at kroppen med akupunktstimulation kan aktivere kroppens eget forsvar mod kvalme. Forskningsresultater og akupressurbåndenes potentiale er i dag kun kendt af få i sundhedssektoren, når det gælder lindring mod kvalme og opkast. INGEN BEKYMRING OM BIVIRKNINGER

Af bekymring for at skade fosteret, er kvalmestillende medicin eller andre medikamenter ikke en mulighed for gravide. Derfor lider gravide hellere med kvalmen. Men sådan behøver det ikke at være. VIRKER SEA-BAND ALTID?

Ikke alle har samme følsomhed på akupunktet P6, men de fleste vil opleve, at kvalmen forsvinder eller bliver reduceret med Sea-Band. Undersøgelser dokumenterer effekten, og resultater af disse undersøgelser kan ses på www.seaband.dk. TILFREDSHEDSGARANTI DER ALDRIG UDLØBER

Uanset i hvilken forbindelse, man anvender Sea-Band mod kvalme, giver importøren tilfredshedsgaranti. Det betyder, at Sea-Band Danmark refunderer hele beløbet, hvis akupressurbåndet ikke opfylder forventningerne. HER FINDER DU SEA-BAND

Sea-Band kan købes på Apoteket, hos Matas og i helsebutikker landet over. Læs mere om Sea-Band på WWW.SEABAND.DK

OM AKUPRESSUR Akupressur virker efter samme principper som akupunktur, bare uden nåle. Punkter langs kroppens meridianer stimuleres med tryk - en teknik, der er beskrevet i traditionel kinesisk medicin, TKM. TKM hævder, at en persons helbred er afhængig af den frie bevægelighed for energi gennem kroppen. Disse energier strømmer gennem meridianer rundt i kroppen. Langs disse meridianer er mange akupressurpunkter, der påvirker symptomer af forskellige lidelser. Det menes, at lidelser skyldes en blokering eller forstyrrelser i energistrømme langs meridianer i kroppen. Stimulering af punkter hjælper til at frigive blokering, således, at energien cirkulerer frit og får kroppen tilbage til den naturlige balance. Ifølge traditionel kinesisk medicin er kroppens energier i konstant bevægelse. Når forskellige akupressurpunkter påvirkes, afstemmes disse energier, og balancen bliver opretholdt eller genoprettet. Et afgørende akupressurpunkt mod kvalme, er det såkaldte Nei-Kuan også kaldet P6-punktet. Når Sea-Band er placeret korrekt, stimuleres dette punkt med akupressur-knappen på indersiden af båndet, og kvalmen forsvinder eller bliver lindret.


DET SIGER BRUGERNE OM SEA-BAND

Efter at have lidt af stærk kvalme og opkastninger hver halve time i løbet af de første graviditetsmåneder, blev jeg anbefalet Sea-Band. Fra det øjeblik, jeg tog dem på, forsvandt det stærke ubehag, og opkastningerne holdt fuldstændigt op. Tog jeg dem af, vendte kvalmen og opkastningerne tilbage. Det var effektivt og gjorde min graviditet til en meget bedre oplevelse. CHARLOTTE

Det er helt fantastisk dette her. Jeg er gravid og har lidt af svær kvalme de sidste 14 dage, hvorunder jeg også har været sygemeldt fra mit arbejde. Jeg modtog armbåndene i dag og satte dem straks på. Det har gjort underværker, eller også er det et helt fantastisk sammentræf, at min kvalme er på retur. Nu er det til at holde ud. Jeg skal aldrig have disse armbånd af igen! MAI

Jeg har modtaget mine Sea-Band i dag, og det er jo ganske enkelt fantastisk. Jeg har haft graviditetskvalme og opkast i 4 uger og været totalt invalideret af det. Nu har jeg ikke kastet op hele dagen. Det er jo et utrolig billigt og nemt produkt - og tro mig, har man haft kvalme, er man villig til at gøre hvad som helst! LILLIAN

Min hustru, som er gravid i 10. uge, har de sidste 3 uger - ligesom ved tidligere graviditeter - lidt af meget voldsom kvalme, som har bevirket, at hun næsten intet kan holde i sig, og at hun nærmest har været konstant sengeliggende. Lettere desperat valgte jeg derfor at investere i SeaBand, og jeg må sige, at jeg håbede det bedste, men vel et eller andet sted var lidt skeptisk. Min skepsis blev heldigvis gjort til skamme. Vi modtog armbåndene i lørdags, og ganske hurtigt viste effekten sig og tog toppen af kvalmen. Således kunne hun pludselig spise næsten normalt og fik langsomt energien tilbage. Når hun tager armbåndene af om natten, eller når hun skal i bad, vender kvalmen dog straks tilbage med fuld styrke. PER

Læs mere om Sea-Band på WWW.SEABAND.DK


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af GRAVIDA er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til gravide. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. KEJSERSNIT ER FOR DE SVAGE! Bag den provokerende overskrift gemmer der sig et blogindlæg fra en mor, som ikke vil sættes i bås, fordi hendes fødsel endte på en anden måde, end hun havde drømt om.

SEX SOM IGANGSÆTNING Er det en myte, eller er det fakta, at lidt lagengymnastik kan hjælpe med at sætte fødslen i gang? Her kan du læse om 10 kvinders erfaringer.

BREVKASSE: AT MÆRKE LIV Hvor tidligt kan man mærke liv? Skal man mærke liv hver dag? Er det OK at barnet ikke sparker så meget i uge 30? Mærker man liv senere som overvægtig? Og mærker man liv senere 2. gang? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om at mærke liv.

AV AV AV MINE LIGAMENTER Ligamentsmerter kan være et ubehageligt bekendtskab. De fleste oplever dem i en eller anden form i løbet af graviditeten, og der er ikke så meget, man kan gøre ved dem. Her fortæller 13 gravide, hvordan de oplevede ligamentsmerterne.


ISSE ARTIKLER? AKUPUNKTUR VED FØDSLEN På mange fødesteder er der mulighed for at få akupunktur ved fødslen. Men hjælper det, eller er det spild af tid? Her kan du læse om 11 mødres erfaringer med akupunktur som smertelindring.

MØDREGRUPPE: JA ELLER NEJ? Er det en god idé at komme i en mødregruppe, eller er det spild af tid?12 mødre fortæller om deres gode og dårlige erfaringer med at være i en mødregruppe.

MAN SPISER DA MODERKAGEN Moderkagen indeholder masser af næringsstoffer, og en ny trend blandt nybagte mødre er at få lavet moderkagen om til pulver, de kan spise.

16 GODE RÅD MOD HALSBRAND De fleste gravide rammes før eller siden af ubehagelig halsbrand, som skyldes, at lukkemusklen til mavesækken påvirkes af graviditetshormoner. Den slapper af og sender maveindholdet retur i spiserøret. Her får du 16 gode tips til, hvordan du kan slippe af med halsbranden.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af GRAVIDA på WWW.GRAVIDA.DKGravid fotografering 9 måneder - og så pludselig er maven væk. Hvordan vil du huske denne specielle tid, de små spark, din glød og glæden i dit smil? Alle kigger på dig på den der helt specielle måde - for der findes ikke noget mere smukt end en kvinde med en baby i maven. At få taget mavebilleder er en helt perfekt måde at forevige din graviditet på. De 9 måneder flyver afsted, men det er en tid, du aldrig vil glemme. Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af din mave, som du med garanti vil værdsætte resten af livet.


FÅ EN DEJLIG BABYKALENDEREN Praktisk opslagsbog om dit barns første år uge-for-uge

+


G BABYPAKKE Betal kun 39 kroner i porto

VÆRDI :

330,-

DEN LILLE BOG OM HØJTLÆSNING Inspiration og gode idéer til højtlæsning for dit barn

+ + LAMAZE BLOMST

Farverig blomst fra Lamaze med knitrelyde i bladene, som stimulerer dit barns sanser.

KLIK HER OG BESTIL DIN BABYPAKKE


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG