GRAVIDA #15

Page 1

GRAVIDA ALT OM DEN POSITIVE GRAVIDITET

17 KUN FOR SJOV

NR. 15 • SOMMER 2016

5 8 SIDE

R ME OM DEN D ALT POSIT GRAVIDIT IVE ET

BIZARRE FACTS OM GRAVIDE

Disse 17 ting vidste du helt sikkert ikke om graviditet SHOPPING

SOMMERENS VENTETØJ 12 sider med det skønneste ventetøj og ammetøj BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

MODERKAGEN

BABYNAVNE

TOP

50

NAVNE Se de aller mest populære navne KENDTE

KENDTE

GRAVIDE

Se hvilke kendte danskere der venter barn lige nu

Få svar på spørgsmål om den livgivende moderkage

+

GAVE TIL DIG: FÅ EN SKØN BABYPAKKE | DAGENS SMIL: SJOVE TING SAGT AF BØRN OM GRAVIDITET KVALME: FÅ HJÆLP TIL AT KOMME DEN TIL LIVS | SHOPPING: 12 SIDER MED SMART BABYTØJ OG UDSTYR


VELKOMMEN Velkommen til 15. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet. I denne udgave finder du 12 sider med det skønneste ventetøj og ammetøj, samt 12 sider med lækkert babytøj og smart udstyr.

Spørgsmålene i brevkassen handler om den livgivende moderkage: Er det sværere at mærke liv med lavtliggende moderkage? Vil moderkagen ligge foran i resten af graviditeten? Hvorfor vejer man moderkagen efter fødslen? Er det OK at sove på den side, hvor moderkagen er? Jordemoderen giver dig svaret. Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 15. udgave af GRAVIDA. Rigtig god fornøjelse! Hilsen redaktør

Har du fundet det helt perfekte navn til guldklumpen? Ellers kan du finde inspiration på hitlisterne over de 50 mest populære pige- og drengenavne. For 6. år i træk har William indtaget drengenes førsteplads, mens en gammel kending har tilbageerobret førstepladsen på pigernes hitliste.

Katja Hansson Husk også at læse de tidligere udgaver af GRAVIDA med masser af spændende læsestof på www.gravida.dk

Kan man blive gravid ved at udføre oralsex? Hvor længe varede den længste graviditet? Og hvad har mennesker tilfælles med kaniner, hunde, grise og hvaler? Få svaret på disse - øhh - uundværlige facts om graviditet i artiklen 17 bizarre facts om graviditet.

HUSK UDGIVER

SKRIBENTER

Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse

Katja Hansson Anne-Jette Raben

Læs tidligere udgaver af GRAVIDA på:

www.gravida.dk

HJEMMESIDE REDAKTØR

Katja Hansson katja@lifemags.dk

www.gravida.dk FACEBOOK

www.facebook.com/MagasinetGravida ANNONCER

Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF

Marylou Studio www.maryloustudio.dk

KONTAKT

Har du spørgsmål eller kommentarer til GRAVIDA, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


Et skønt univers med alt til dig og din baby

Praktisk udstyr til den gravide, baby og barslen. Når kun det bedste er godt nok! BRUG KODEN “GRAVIDA” OG FÅ 15% RABAT PÅ DIT FØRSTE KØB


INDHOLD

2

LE D E R

8

K E ND TE

12

Redaktøren har ordet

Stjernebabyer på vej

V E NTE - OG AMMET Ø J

Smukt og lækkert vente- og ammetøj

24

NA V NE

26

SH OPPING

34

B RE V KA SSE

De mest populære babynavne

Kun det bedste til gravide og baby

Spørgsmål og svar om moderkagen

FORSIDEN FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk MODEL: Julie (38 uger)


SMUKT OG LÆKKERT VENTE- OG AMMETØJ med fokus på komfort, funktion og gode priser

KLIK HER og se alt det skønne venteog ammetøj


INDHOLD

36

B A B YTØJ

44

GA V E

46

K UN FOR SJOV

48

V Æ K M E D K V ALMEN

52

GULD K ORN

54

M E RE LÆ SE STO F

Skønt babytøj til billige priser

Få en skøn babypakke

17 bizarre facts om graviditet

Afhjælp kvalmen uden bekymringer

Dagens smil

Fik du læst disse artikler?

ABONNEMENT

FACEBOOK

Vil du have et GRATIS abonnement på GRAVIDA? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

Bliv ven med GRAVIDA på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting.

KLIK HER

KLIK HER


Lækre babygavesæt til billige priser KLIK HER og se de lækre gavesæt


stjernebabyer på vej* * KENDTE

Der venter et sandt babyboom af børn med kendte forældre. Se her hvilke kendte danskere, der venter barn i den kommende tid.

RASMUS SEEBACH Rasmus Seebach og kæresten Julie Teglhus venter deres første barn i starten af 2017.

LUKAS GRAHAM Den 27-årige megastjerne Lukas Graham skal være far til en pige til september.


L.O.C. & CHRISTIANE Efter at have holdt pause har Liam O’Connor og Christiane Schaumburg-Müller fundet sammen igen, og de skal snart være forældre til en lille dreng.

TINA DICKOW Sangerinde Tina Dickow (38) venter sit andet barn sammen med den islandske producer og singer/songwriter Helgi Jonsson (36). som hun har været gift med siden 2014. Parret har i forvejen en søn og en datter.

MIKKEL KRYGER Snart står den på bleskift og barnegråd hos Mikkel Kryger. Den 33-årige populære TV-vært fra Go’ Morgen Danmark skal nemlig være far til sit første barn.

LOUISE WOLFF TV-vært Louise Wolff og kæresten Jonas Bøgh skal være forældre for første gang til efteråret.


TINA LUND & ALLAN NIELSEN Ridepige Tina Lund og tidligere fodboldspiller Allan Nielsen venter deres fælles barn nr. 2. Det bliver en pige. De har i forvejen sønnen Louis.

ANDREAS MOGENSEN Den danske astronaut Andreas Mogensen og hans hustru Cecilie venter deres 2. barn til november. Alt tyder på, at det bliver en dreng, hvilket de er godt tilfredse med, da de i forvejen har datteren Emily på knapt 3 år.

JULIE RUGAARD Sangerinde Julie Rugaard (38) kendt fra Blå Øjne er gravid med sit 2. barn. Hun skal føde til jul. Hun har i forvejen Gaia på 10 år.

HEIDI ALBERTSEN Den danske fotomodel Heidi Albertsen venter en dreng til september med sin engelske forlovede Darren.


FØRSTEHJÆLP TIL GRAVIDE Graviditetskvalme er især et problem de første måneder, men der findes en naturlig løsning uden medikamenter og bekymringer. Med Sea-Band akupressurbånd kan du afhjælpe kvalme helt eller delvis. Det virker for de fleste og bør derfor være det første du prøver for at afhjælpe graviditetskvalme.

SÅDAN VIRKER SEA-BAND

Sea-Band virker efter samme princip som akupunktur, bare uden nåle. Et svagt vedvarende tryk på akupressurpunktet under hvert håndled aktiverer kroppens eget forsvar mod kvalme, og efter få minutter er kvalmen væk eller reduceret. Sea-Band er klinisk testet med dokumenteret effekt. Derfor får du pegene retur, hvis ikke du bliver tilfreds med dit Sea-Band.

HJÆLPER OGSÅ MOD KØRESYGE

I mange familier er køresyge et ubehageligt problem. Men Sea-Band afhjælper også køresyge. Sea-Band fås til børn og voksne og er en naturlig løsning, der generelt virker mod kvalme allerede efter få minutter.

Sea-Band fås på Apoteket, Matas og i helsebutikker.

Vejl. udsalgspris kr. 134,50

LÆS MERE PÅ WWW.SEABAND.DK


VENTE- OG AMMETØJ

VENTE- OG AMMETØJ Det er vigtigt, at man føler sig godt tilpas i både vente- og ammetøj. MaBelle tilbyder et varieret udvalg af smukt, behageligt og funktionelt vente- og ammetøj i god kvalitet og til fornuftige priser.


VÆR GOD VED DIG SELV MED SKØNT TØJ FRA

MABELLE

MaBelle vil gerne være med til at inspirere både gravide og mødre til at huske at være gode ved sig selv, forkæle sig selv samt huske at nyde de små ting i hverdagen.


HAPPYMUM

SUMMER SHORTS Fine, klassiske shorts, der er et musthave til sommeren eller ferien. De kan både kombineres med en enkel basis vente-T-shirt eller ventetop eller med en fin og feminin vente-overdel.

299,95

MAMALICIOUS JERSEY TOP

Den fineste ventetop med blonder. Toppen er gennemsigtig, og blonderne kan derfor rigtig fremhæves ved at have en top under i en anden farve.

159,95

En graviditet er en helt speciel tid, og dit graviditetstøj skal være behageligt, kunne fremhæve den smukke gravide mave og også meget gerne kunne bruges til både hverdag og fest. MaBelle har et bredt sortiment af lækkert ventetøj til alle lejligheder samt flot og moderigtigt ammetøj, der gør amningen let og diskret, og som sikrer, at man kan føle sig pæn og feminin gennem både graviditet og ammeperiode. MaBelle har et bredt udvalg med en forkærlighed for det enkle, klassiske og feminine, hvilket afspejles i deres sortiment. Det afslappede look er også blevet utroligt populært, og derfor fører MaBelle også et varieret udvalg af gode basis styles, der kan kombineres efter behov.

Der fokuseres så vidt muligt på funktionalitet, så tøjet ikke blot begrænser sig til graviditet og amning, men kan bruges både før, under og efter graviditet og amning. MaBelle vil gerne være med til at inspirere både gravide og mødre til at huske at være gode ved sig selv, forkæle sig selv samt huske at nyde de små ting i hverdagen. Derfor finder du også et bredt udvalg af de lækre produkter fra det australske mærke Milk&Co til både mor og barn. Milk&Co har udviklet en række produkter med lækre, naturlige ingedienser, som er skabt til at gøre livet lettere, sundere og sjovere for både børn og forældre. Da det kan være svært at vurdere størrelse og pasform, når kroppen ændrer sig under graviditeten, tilbyder MaBelle gratis returnering samt gratis ombytning til en anden størrelse.

På de følgende sider kan du se et lille udpluk af skønt ventetøj fra MaBelle. Du kan se hele udvalget på WWW.MABELLE.DK


QUEEN MUM

SILKE VENTEBLUSE Den smukkeste Queen Mum silke ventebluse i navy med flot flæse detalje foran samt blødt og lækkert bagstykke og ærmer. Meget behagelig at have på og god længde. Er flot til både hverdag og fest, og kan bruges både med et par rå ventejeans eller en flot ventenederdel. Normalpris: 649,95.

399,95

SPAR

250


HAPPYMUM CRYSTAL MATERNITY DRESS

Smuk og feminin kjole med fine detaljer. Stoffet er i en diskret blonde, der skinner let og derfor giver et virkelig flot udtryk. Ventekjolen har en fin og diskret udskæring med ammefunktion, hvor der går en lynlås ned til brystet, så amningen bliver let. Kjolen kan bruges både før, under og efter graviditeten. Fås i 2 smukke farver.

699,95

FÅS I 2 SMUKKE FARVER


HAPPYMUM ORIGAMI DRESS

Den smukkeste kombinerede vente- og ammekjole med et super fint print med søde origami fugle. Kjolen er let og behagelig, og ammefunktionen er diskret og let at komme til. Kjolen er rigtig flot til hverdagsbrug, men kan også sagtens bruges til diverse festlige lejligheder.

549,95

SMART OG NEM AMMEFUNKTION


BLØDE OG BEHAGELIGE AT HAVE PÅ

QUEEN MUM VENTEJEANS

Et par lækre ventejeans er et must i enhver graviditetsgarderobe. Graviditetsbukser kan kombineres med alt fra helt enkle basic toppe og bluser, og dermed være afslappede og gode til hverdagsbrug, men også dresses up med flotte ventebluser toppe m.m., så de er super flotte til festlige lejligheder, en hyggelig date med kæresten eller aften med veninderne. Disse lækre Queen Mum ventejeans har lidt slid, så de bliver super smarte, men er stadig i god kvalitet og bløde og behagelige at have på.

599,95


HAPPYMUM WHISPER DRESS

“Den lille sorte” er et must i de flester kvinders skabe. Og dette må vel også gælde, når man er gravid? Denne kjole er super sød og feminin og har den flotteste blonderyg.

599,95

MED SØDE BLONDER PÅ RYGGEN


HAPPYMUM TWISTER DRESS

Den perfekte kjole til mødre, der sætter pris på både komfort og mode. Nederst på kjolen er stoffet twistet, hvilket giver et super smart udtryk. En skjult lynlås gør, at amningen bliver både diskret og let at komme til. Kjolen er let og behagelig, hvilket gør den fantastisk til både at kunne bære gennem hele graviditeten, men også perfekt til barslen. Efterår og vinter kan den sagtens bruges med et par lækre, tykke strømpebukser og en lækker cardigan.

499,95

SMART OG NEM AMMEFUNKTION


HAPPYMUM MALAIKA

Den smarte vente- og ammebuksedragt er super lækker at have på. Blød og behagelig og med et moderne print. Da den har ammefunktion, kan den bruges både før, under og efter graviditeten, hvilket er fantastisk. De korte ærmer gør, at den sagtens kan bruges året rundt. Til efterår/vinter kan man tage en lækker cardigan over.

599,95

TIL FØR, UNDER OG EFTER GRAVIDITETEN


MAMALICIOUS SUZANNE DRESS

Den smukkeste ventekjole med skønne blå blonder. Behagelig at have på og perfekt til sommerens fester. Der er et fint bånd med til maven, som fremhæver den gravide mave så flot.

379,95

MED SØDT BÅND SOM FREMHÆVER MAVEN


STINKY WINKY SPOTTY TOTS

Milk Baby Spotty Tots Miracle Cream er en ren og naturlig helende creme, som er pakket med alt det gode til at reparere og dulme irriteret hud.

119,-

BEAUTY WIPES

Renseservietter fra Milk, som er milde og lækre og har eksfolierende mikroperler på den ene side. Her får du eksfoliering, ansigtsvask og skintonic i ét produkt. Servietterne er ekstra store, så du kan rense hele ansigtet med en enkelt serviet.

129,-

BODY OIL

Milk Body Oil er perfekt til gravide maver, der strammer og spænder, eller til at komme i badevandet, når man skal forkæle sig selv lidt. Forbedrer desuden udseendet af ar, strækmærker og ujævn hud.

159,-

Milk Baby Stinky Winky Room Spray eliminerer lugten uden at tilføre en ny duft og gør bleskiftene hyggeligere for alle.

119,-

BATH TIME

Milk Baby Bath Time Wash er en ren og naturlig badesæbe, som er fuld af alt det gode til kroppen. Har same PH-værdi som barnets tårekanal og svier derfor ikke i øjnene.

119,-


NAVNE

DE MEST POPULÆRE

BABYNAVNE Sofia indtager førstepladsen over de mest populære pigenavne, mens William fortsat er det mest anvendte navn til drenge. Det viser listen fra Danmarks Statistik over de mest populære navne i 2015.

TOP

50

DRENG OG PIG ENAVNEE-

Efter kun et enkelt år væk fra førstepladsen er Sofia nu igen i top blandt anvendte pigenavne. I alt har 19 ud af 1.000 piger født i 2015 fået navnet Sofia. Nye på listen over de 50 mest anvendte pigenavne er Silje og Gry.

hvilket giver en stigning på 24 pladser. Modsat gik det Malou, der fra at have ligget nummer 45 i 2014 endte som nummer 61 i 2015 og dermed røg helt ud af denne liste. Også Alba er røget ud af top-50.

Hos drengene er William i top for 6. år i træk. Ud af 1.000 drenge fik 19 navnet William. Hos drengene er der kommet 6 nye navne ind på listen over de 50 mest anvendte drengenavne: Viggo, Lauge, Thor, Theo, Silas og Milas.

Højdespringeren blandt drengenavne er Milas - fra en placering som nummer 72 i 2014 til nummer 50 i 2015. Det giver en stigning på 22 pladser. For Andreas gik det modsat. Navnet faldt fra nummer 48 i 2014 til at ryge helt ud af listen som nummer 65 i 2015. Yderligere 5 navne er faldet helt ud af listen over de 50 mest populære navne: Sander, Nikolaj, Bertram, Daniel og Jonas.

Årets højdespringer blandt pigenavnene er Lily, der er sprunget fra nummer 50 i 2014 til nummer 26 i 2015,


PIGENAVNE Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn Sofia Freja Ella Alma Anna Emma Laura Clara Ida Isabella Karla Maja Victoria Alberte Josefine Sofie Agnes Liva Olivia Caroline Mathilde Lærke Emilie Frida Sara Lily Esther Emily Mille Marie Astrid Ellen Nora Rosa Aya Naya Asta Luna Vigga Lea Liv Johanne Filippa Julie Andrea Signe Nanna Silje Celina Gry

Antal Pr. 1.000 Nr. 2014 555 19 2 459 16 4 449 15 8 445 15 11 419 14 7 415 14 1 412 14 6 398 14 5 390 13 3 388 13 9 353 12 10 333 11 15 333 11 24 328 11 14 328 11 12 320 11 16 317 11 18 306 11 21 301 10 13 294 10 20 294 10 17 282 10 19 278 10 25 235 8 27 235 8 23 220 8 50 215 7 46 214 7 22 209 7 26 205 7 28 204 7 41 204 7 29 203 7 35 191 7 30 188 6 42 186 6 39 183 6 43 179 6 44 175 6 37 173 6 31 168 6 36 164 6 48 163 6 33 155 5 34 151 5 49 149 5 32 147 5 38 145 5 52 133 5 47 133 5 64

DRENGENAVNE +/+1Ç +2Ç +5Ç +7Ç +2Ç -5È -1È -3È -6È -1È -1È +3Ç +11Ç 0Æ -3È 0Æ +1Ç +3Ç -6È 0Æ -4È -3È +2Ç +3Ç -2È +24Ç +19Ç -6È -3È -2È +10Ç -3È +2Ç -4È +7Ç +3Ç +6Ç +6Ç -2È -9È -5È +6Ç -10È -10È +4Ç -14È -9È +4Ç -2È +14Ç

Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Navn William Noah Lucas Emil Oliver Oscar Victor Malthe Alfred Carl Frederik Elias Magnus Valdemar Villads Alexander Christian August Johan Felix Anton Nohr Liam Aksel Mikkel Benjamin Mads Storm Mathias Adam Sebastian Albert Theodor Arthur Elliot Marius Marcus Viggo Philip Tobias Villum Lauge Thor Jakob Laurits Theo Jonathan Asger Silas Milas

Antal Pr. 1.000 Nr. 2014 591 19 1 543 18 2 534 17 3 489 16 7 489 16 9 480 16 4 478 16 5 455 15 6 425 14 17 418 14 11 405 13 8 399 13 13 357 12 10 333 11 18 326 11 12 324 11 14 324 11 16 306 10 21 306 10 27 305 10 23 303 10 15 302 10 37 300 10 20 285 9 26 283 9 19 265 9 25 257 8 24 256 8 30 255 8 22 254 8 31 240 8 28 230 8 40 228 7 38 222 7 41 215 7 35 214 7 29 208 7 39 207 7 54 206 7 34 201 7 32 189 6 42 187 6 63 186 6 53 185 6 36 183 6 33 179 6 52 166 5 46 163 5 47 162 5 57 160 5 72

+/0Æ 0Æ 0Æ +3Ç +4Ç -2È -2È -2È +8Ç +1Ç -3È +1Ç -3È +4Ç -3È -2È -1È +3Ç +8Ç +3Ç -6È +15Ç -3È +2Ç -6È +1Ç -3È +2Ç -7È +1Ç -3È +8Ç +5Ç +7Ç 0Æ -7È +2Ç +16Ç -5È -8È +1Ç +21Ç +10Ç -8È -12È +6Ç -1È -1È +8Ç +22Ç


SHOPPING

KUN DET BEDSTE TIL

GRAVIDE OG BABY Betina Duve havde i mange år gået med idéen om at starte en webshop med børnetøj. “På det tidspunkt var jeg i gang med en anden uddannelse og fik aldrig videreudviklet idéen. Pludselig stormede det frem med webshops til børn, og “min” idé var ligesom ikke helt ny mere”, fortæller Betina. “Jeg begyndte så småt at arbejde videre med idéen oppe i mit hoved. Der fandtes store kæder, der havde praktiske ting til baby og mor, men de ligger ofte et stykke tids kørsel væk. Hvad nu, hvis man kunne sidde

hjemme i sin sofa eller i sin frokostpause og bestille det, man har behov for, når man er gravid eller på barsel?”, spurgte Betina sig selv. Betina og hendes mand Michael arbejdede videre på idéen, og et års tid senere i oktober 2015 åbnede webshoppen BABY&I. “Vi vil gerne have en shop med ting, du har behov for, og ikke kun ting, som ville være rare at have. Vi går op i, at alle produkter er de bedste på markedet for mor og baby. Kun det bedste er godt nok”, understreger Betina.

AKTIVITETSSTATIV

Moulin Roty aktivitetsstativ i træ. Design selv dit aktivitetsstativ efter din smag og skift selv legetøjet, så det passer til dit barns alder. Uden vedhæng.

329,95


PUSLETASKE

Lækker og anvendelig pusletaske fra Day i et minimalistisk design. Denne pusletaske er et perfekt valg for de forældre, der gerne vil være praktiske, men samtidig sætter pris på design og kvalitet.

699,-

BRYSTVORTECREME

Avent Nipple Cream giver fugt og blødgører tørre og sensitive brystvorter uden parfume, farve og tilsætningsstoffer.

109,-

STARTPAKKE

Avent startpakke med sutteflasker, der er specielt designet, så dit barn ikke suger luft, og forhindrer kolik.

325,-

AMMEINDLÆG

Vaskbare og absorberende ammeindlæg fra Avent, der suger fugt væk fra huden. 6 stk. med vaskepose. Tåler vaskemaskine og tørretumbler.

119,-


BABYGRØD

Smily Rainbow grød fra 4 måneder til 3 år. Grød der smager og udvikler dit barns smagsløg, fremstillet af naturlige råvarer. Økologisk og glutenfri. Flere forskellige konsistenser og smagsvarianter. Pris fra:

49,-


BABYSKEER

Nûby skeer med varmesensor viser, om grøden er for varm, så du undgår, at dit barn brænder sig. Fås i flere farver. Pris fra:

49,95

SÅ ER DER SERVERET

SPISESÆT

Moulin Roty spisesæt med gummiring, der gør, at det ikke glider på bordet. Fås i flere designs og farver,

279,-


GODNAT OG SOV GODT

BABYDYNE OG PUDE

Babydyne med pude fra Vanilia med Fossflake fyld, der holder form og luftindhold. Holder din baby varm og tør, da den absorberer fugt.

489,95

SENGERAND

Sengerand fra Müsli i økologisk bomuld. Skal ikke bindes fast, da den selv kan stå i sengen. Måler 30x360 cm. Fås i flere farver.

599,-

BABYSVØB

BABYTÆPPE

Soft Gallery tæppe i blødt økologisk bomuld. Perfekt til leg på gulvet, som sengetæppe eller på farten. Fås i flere farver og designs.

499,-

Lækkert blødt babysvøb fra Fabelab i økologisk bomuld til den første tid. Perfekt som cover ved amning eller som tyndt tæppe til de varme dage. Fås i flere farver.

189,-


SENGETØJ

Lækkert sengetøj fra Soft Gallery i det magiske og fantasifulde ugleprint. Sengetøjet er fremstillet af bomuld i virkelig god kvalitet og forbliver blødt og lækkert. Bunden lukkes let og enkelt med knapper.

375,-


BADESLAG

Badeslag fra Müsli i økologisk bomuld, der sikrer, at det forbliver blødt vask efter vask. Fra spæd til 4-5 års alderen. Måler 100x100 cm. Fås i flere farver.

199,-

PUSLEPUDE

Stilren puslepude i økologisk bomuld fra danske Filibabba. Fås i flere designs og farver.

350,-


VASKEKLUDE

4-pak vaskeklude fra Pippi, der holder form og farve vask efter vask. Perfekte til badet eller ved puslebordet. Mange farver at vælge mellem.

TIL PUSLETID OG LEG

55,-

STOFBLEER

8-pak hvide stofbleer fra Pippi i 100% bomuld. Fås også i pakker med pigeog drengefarver.

119,-

BADEÆNDER

Super søde badeænder fra Oli & Carol i 100% naturligt latex, der er uskadeligt for dit barn. Uden lufthul, så der ikke samles skidt og snavs i. Fås i flere størrelser og farver. Pris fra:

79,95

LEGEBOG

Bogen “Leg med din baby 0-12 måneder” giver dig inspiration og idéer til aktiviteter og lege, der passer dit barns alder. Fra Politikens Forlag.

130,-


BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

MODERKAGEN

JORDEMODER ANNE-JETTE RABEN har mere end 25 års erfaring som jordemoder på fødeafdelingerne på blandt andet Rigshospitalet, Hillerød, Roskilde, Herlev og Glostrup. Hun er desuden uddannet i at foretage akupunktur og kraniosakralterapi ved fødslerne. ANNE-JETTE

Er det sværere at mærke liv med lavtliggende moderkage? Vil moderkagen ligge foran i resten af graviditeten? Hvorfor vejer man moderkagen efter fødslen? Er det OK at sove på den side, hvor moderkagen er? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om moderkagen.


ER DET SVÆRERE AT MÆRKE LIV MED LAVTLIGGENDE MODERKAGE?

Hvis den sidder lige foran livmodermunden, kan den flytte sig, men det er ikke sikkert.

Jeg har i dag været til misdannelsesscanning i uge 19, hvor jeg fik besked om, at min moderkage er lavtliggende og dækker fødselskanalen. Jeg skal derfor til scanning igen i uge 32. Jeg er godt klar over, at der er store chancer for, at moderkagen, i takt med barnet vokser, rykker sig opad. Men jeg tænker på, om der er konsekvenser såsom, at man eventuelt har sværere ved at mærke liv? SVAR

Det er muligt, at du mærker mindre bevægelser fra barnet, hvis moderkagen er placeret i den nederste del af livmoderen, og den dækker livmodermunden.

Ligger den der ved terminen, må man foretage kejsersnit, da moderkagen ikke kan komme ud, før barnet er født.

HVORFOR VEJER MAN MODERKAGEN EFTER FØDSLEN?

Jeg har, siden jeg fødte, undret mig over, hvorfor man vejer moderkagen?

Vægten på moderkagen bliver brugt i videnskabeligt øjemed. Den vejer ca. 1/5 af barnets vægt.

Som regel flytter moderkagen sig i løbet af graviditeten, og du vil under alle omstændigheder kunne mærke barnet mere regelmæssigt fra uge 25-26.

VIL MODERKAGEN LIGGE FORAN I RESTEN AF GRAVIDITETEN? Jeg er gravid i uge 21+6. Jeg fik at vide til sidste scanning, at moderkagen lå foran. Så mit spørgsmål er: Flytter den sig, eller vil den ligge der resten af graviditeten? SVAR

Hvis moderkagen sidder på forvæggen, men ikke når ned til livmoderhalsen, så er det ikke et problem.

SVAR

Vægten på moderkagen bliver brugt i videnskabeligt øjemed. Den vejer ca. 1/5 af barnets vægt, og det kan være interessant at sammenholde vægt på barn og vægt på moderkage.

ER DET OK AT SOVE PÅ DEN SIDE HVOR MODERKAGEN ER? Jeg har ladet mig fortælle, at det har betydning for barnet, hvis man sover på den side, hvor moderkagen er. Er det rigtigt? SVAR

Det har ingen betydning for barnet, om du ligger på den side, hvor moderkagen er placeret i livmoderen. Der er ganske stort flow gennem den, så barnet får god næring. Under selve fødslen er det en god idé ikke at ligge helt fladt på ryggen, når de stærkeste veer er der. Jordemoderen vil vejlede dig med hensyn til hvile- og fødestillinger.


BABYTØJ

SKØNT B

TIL BILLIG Hos SWINGCAR.DK finder du et udvalg af lækkert babytøj til billige penge i størrelser til for tidligt fødte og frem til 1 års alderen. Du finder også mange gode gavesæt til fornuftige penge. Alt babytøj bliver leveret i elegant papirsgavepose med håndtag af tynde reb.


BABYTØJ

GE PRISER LÆKKERT

BABYTØJ OG SKØNNE GAVESÆT


“LITTLE STAR” BABYGAVESÆT

STØRRELSER:

Rigtig sødt babysæt til den helt lille baby i lyseblåt eller lyserødt. Sættet leveres i flot gavepose. 100% bomuld.

• Nyfødt.

SÆTTET BESTÅR AF:

• 0-3 måneder.

• Jakke med trykknapper foran, samt små lommer.

• 3-6 måneder.

• Bukser i lyseblå og hvide striber med elastik i taljen. • Sparkedragt med trykknapper foran og med lyseblå og hvide striber, samt ‘Little Star’ broderet. • Bodystocking i hvid med lyseblå stjerner. • Bodystocking i lyseblå med en stjerne og ‘Little Star’ broderet.

• Hagesmæk med en stjerne og ‘Little Star’ broderet. • Hue og vanter i lyseblå og hvide striber. PRIS: KUN 275 KRONER

8 DELE
“CUTE BEAR” BABYGAVESÆT

STØRRELSER:

Rigtig sødt babysæt med en lille nuttet bamsebjørn, der vinker. Sættet leveres i flot gavepose. 100% bomuld.

• Nyfødt.

SÆTTET BESTÅR AF:

• 0-3 måneder.

• Jakke med trykknapper foran.

• 3-6 måneder.

• Bukser i hvid og beige prikker med elastik i taljen. • Sparkedragt med trykknapper foran og med hvide og beige striber samt en bjørn broderet på. • Bodystocking i hvid med pynt.

• Hagesmæk med en bjørn broderet på. • Hue og vanter. PRIS: KUN 275 KRONER

7

DELE


“PRETTY LIKE MUMMY” GAVESÆT Rigtig sødt babysæt til den helt lille baby i 100% bomuld. Leveres i flot gavepose. Fås også i lyseblåt. SÆTTET BESTÅR AF:

• Lille langærmet trøje med trykknapper foran. Trøjen er med små lommer og en lille bamse broderet på. • Bukser med lyserøde og hvide striber med elastik i taljen. • Bodystocking med en sød hilsen til mor broderet på brystet. PRIS: KUN 135 KRONER

STØRRELSER: • Nyfødt. • 0-3 måneder. • 3-6 måneder.

3 DELE


“BLOWING BUBBLES” GAVESÆT Herligt lille babysæt i 100% bomuld med en broderet bjørn, der hygger sig med at puste sæbebobler. Leveres i flot gavepose. Fås også i lyserødt. SÆTTET BESTÅR AF:

• Ærmeløs sparkedragt uden fod og med hætte. Lukkes med knapper.

STØRRELSER: • Nyfødt. • 0-3 måneder. • 3-6 måneder.

• Langærmet T-shirt. PRIS: KUN 165 KRONER

2 DELE


GAVE

FÅ EN SKØN BABYPAKKE Lige nu kan du få en skøn babypakke for 0 kroner. Du får den praktiske opslagsbog Babykalenderen, en farverig NU KAN DU FÅ blomst fra Lamaze, samt bogen “Den lille bog om EN DEJLIG BABYPAKKE MED 3 GODE højtlæsning”. Babypakken har en samlet værdi af TING - OG DU SKAL 330 kroner, men du får den for 0 kroner (du skal KUN BETALE kun betale 39 kroner i porto).

39 KR.


FARVERIG BLOMST FRA LAMAZE I babypakken medfølger også en farverig blomst fra Lamaze. Blomstens blade knitrer, når man rører ved dem, og stimulerer dit barns sanser. Blomsten kan vaskes i vaskemaskinen, hvis den skulle blive beskidt. BABYKALENDEREN Praktisk opslagsbog, der giver dig al den viden og inspiration, du har brug for det første år med dit barn. Uge-for-uge får du alt, hvad du har behov for af viden og inspiration. Alt om udvikling, ernæring, indkøb, lægeundersøgelser, lege, stimulering, forandringerne i familielivet og meget mere, samlet efter hvornår det har betydning for dig og dit barn. Du skal ikke søge efter information, og du overser ikke noget - bare du vender et blad hver uge. Det er virkelig nemt og praktisk, og det giver en masse ro. Til hvert ugeopslag er der en kalenderside med en 24-timers kalender, hvor du f.eks. kan holde styr på, hvornår din baby har ammet, sovet, grædt, gylpet osv. Det er en kæmpe hjælp til at finde babyens rytme til gavn for hele familien.

DEN LILLE BOG OM HØJTLÆSNING Højtlæsning styrker dit barns udvikling både sprogligt og følelsesmæssigt, så det er aldrig for tidligt at gå i gang. Den lille bog om højtlæsning er en superinspirerende bog til dig, der søger guidelines og tips til, hvordan I kommer godt i gang med højtlæsningen derhjemme. Tit kan det at sidde sammen om en bog vise sig at være en fin indgang til en snak om det, dit barn er optaget af. Men hvad skal man læse? Og hvad nu, hvis ens barn hellere vil lege med biler? Alt det og meget mere finder du svar på i Den lille bog om højtlæsning.

Babykalenderen hjælper dig også i gang med at skrive dagbog og til at få skrevet små og store oplevelser ned fra din dagligdag med din baby. For mange af os er det svært at skrive dagbog i en notesbog med helt blanke sider. Her bliver du hjulpet i gang.

BESTIL NU

Du kan også sætte fotos, breve og tegninger m.m. ind. Alt sammen ting, der vil bidrage til at gøre bøgerne til helt unikke erindringsalbum - en barnets bog.

â BESTIL DIN BABYPAKKE HER

Bestil din babypakke allerede nu, mens du er gravid. Så ligger den klar, til når dit barn er født.


17 GRAVIDITET KUN FOR SJOV

BIZARRE

Kan man blive gravid ved at udføre oralsex? Hvor længe varede den længste graviditet? Og hvad har mennesker tilfælles med kaniner, hunde, grise og hvaler? Få svaret her i disse 17 - øhh - uundværlige facts om graviditet.

KUN

FOR S

JOV


1 En graviditet varer normalt ca. 280 dage, men sommetider kan den vare længere. Den længste dokumenterede graviditet varede i 1 år og 10 dage.

fuldt af hår. Forskerne gætter på, at højere østrogen- og progesteron niveau, der stimulerer hårvækst, også virker afslappende på spiserøret, hvilket forårsager sure opstød.

2 Ufødte babyer kan smage den mad, deres mor spiser. Mad med stærk smag som hvidløg, kan ledes gennem fostervandet i livmoderen til babyen. En undersøgelse har vist, at babyer, hvis mor drak en masse gulerodssaft under graviditeten, viste en forkærlighed for netop gulerodssaft, efter de var født.

10 For hver 2.000 børn, der bliver født, bliver ét født med en tand.

3 Det er muligt at blive gravid ved oralsex! En kvinde fra Lesotho, der var født uden vagina, blev gravid, da hun blev dolket i maven efter at have udført oralsex på sin kæreste. Virkelig! 4 Fra 2. trimester tisser babyen i livmoderen. Derefter drikker den det. Så tisser den igen, og så drikker den det osv. 5 En baby begynder at danne sin første afføring (meconium) omkring 21. uge, men det kommer ikke ud, før babyen er født. 6 Gravide kvinder og nybagte mødre kan helt automatisk få mælken til at flyde fra brysterne, når de hører en baby græde (også selv om det ikke er deres egen baby). 7 Piger bliver født med alle de æg, de kommer til at bruge hele deres liv, men drenge udvikler ikke sædceller før i puberteten. Dog har ny forskning vist, at kvinder kan producere nye æg senere i livet. 8 Kaniner, hunde, grise, hvaler og mennesker begynder alle sammen som samme størrelse æg (ca. 0,2 mm). 9 Den gamle ammestuehistorie er sand: Gravide kvinder, der lider af halsbrand, HAR større chancer for at føde børn med hovedet

11 Det at føde et drengebarn kan forøge moderens risiko for at få autoimmune sygdomme og gøre hendes glemsomhed værre. 12 4D-scanninger viser, at babyer rynker panden, men forskere har også været i stand til at bevise, at ufødte børn også græder, ved at måle fostrenes åndedrætsmønstre. Men de siger også, at det ikke nødvendigvis er fordi, babyerne er kede af det - de øver sig bare. 13 En kvindes livmoder udvider sig til mere end 500 gange den normale størrelse i løbet af en graviditet. 14 Når en gravid kvinde når terminen, vil hendes livmoder producere mere østrogen på én dag, end en ikke-gravid kvinde producerer i løbet af 3 år. 15 Livmoderen er ikke det eneste, der udvider sig, når en kvinde er gravid. Også fødderne og hjertet bliver større under graviditeten. Gravides hjerter vokser for at kunne klare den forøgede mængde blod i kroppen, og fødderne svulmer dels på grund af væskeophobning, og dels fordi ledbåndene i bughulen strækkes og udvides for at gøre plads til livmoderen. 16 En babys fingeraftryk bliver dannet inden for de første 3 måneder af graviditeten. 17 Orgasmer kan forårsage veer. Ikke rigtige veer, men plukveer. Det skal man nu ikke blive så ophidset over, da noget så simpelt som en fuld blære også kan fremkalde plukveer.


VÆK MED KVALMEN

AFHJÆLP

KVALMEN UDEN BEKYMRINGER HJÆLP MOD KVALMEN helt naturligt uden medikamenter og bekymringer


Op mod 80% af alle kvinder, der er gravide, oplever graviditetskvalme. Mange gør ikke noget ved kvalmen af frygt for at skade barnet, men for de fleste findes der en enkel løsning. Kroppen har sit eget forsvar mod kvalme, som blot skal aktiveres. SEA-BAND er et elastisk håndledbånd, der giver et svagt vedvarende tryk på akupunktet P6, som findes på undersiden af hvert håndled.

Sea-Band aktiverer kroppens eget forsvar mod kvalmen, og mange vil opleve, at kvalmen helt forsvinder i løbet af 5-10 minutter eller bliver reduceret, mens enkelte ikke vil opnå nogen virkning. Akupunktur er en anerkendt behandlingsform, der udføres af mange læger. Akupressur virker efter de samme principper, blot uden brug af nåle, og behandlingen er enkel og kan risikofrit foretages af dig selv.


Akupressur har udvist imponerende resultater med hensyn til at lindre graviditetskvalme, og har klaret sig godt igennem adskillige kliniske forsøg. De kvinder, der blev behandlet med akupressur, kastede kun sjældent op i forhold til placebogruppen, og anfald var mildere og kortere. Det er dog vigtigt, at båndene placeres korrekt, og det er meget enkelt at lære. De forskere, der undersøger forklaringer bag akupunktur og akupressur, finder beviser for, at kemiske budbringere i nervesystemet kan være forbindelsen mellem akupunktstimulation og en fysiologisk reaktion. Den enkle og mere populære forklaring er, at kroppen med akupunktstimulation kan aktivere kroppens eget forsvar mod kvalme. Forskningsresultater og akupressurbåndenes potentiale er i dag kun kendt af få i sundhedssektoren, når det gælder lindring mod kvalme og opkast. INGEN BEKYMRING OM BIVIRKNINGER

Af bekymring for at skade fosteret, er kvalmestillende medicin eller andre medikamenter ikke en mulighed for gravide. Derfor lider gravide hellere med kvalmen. Men sådan behøver det ikke at være. VIRKER SEA-BAND ALTID?

Ikke alle har samme følsomhed på akupunktet P6, men de fleste vil opleve, at kvalmen forsvinder eller bliver reduceret med Sea-Band. Undersøgelser dokumenterer effekten, og resultater af disse undersøgelser kan ses på www.seaband.dk. TILFREDSHEDSGARANTI DER ALDRIG UDLØBER

Uanset i hvilken forbindelse, man anvender Sea-Band mod kvalme, giver importøren tilfredshedsgaranti. Det betyder, at Sea-Band Danmark refunderer hele beløbet, hvis akupressurbåndet ikke opfylder forventningerne. HER FINDER DU SEA-BAND

Sea-Band kan købes på Apoteket, hos Matas og i helsebutikker landet over. Læs mere om Sea-Band på WWW.SEABAND.DK

OM AKUPRESSUR Akupressur virker efter samme principper som akupunktur, bare uden nåle. Punkter langs kroppens meridianer stimuleres med tryk - en teknik, der er beskrevet i traditionel kinesisk medicin, TKM. TKM hævder, at en persons helbred er afhængig af den frie bevægelighed for energi gennem kroppen. Disse energier strømmer gennem meridianer rundt i kroppen. Langs disse meridianer er mange akupressurpunkter, der påvirker symptomer af forskellige lidelser. Det menes, at lidelser skyldes en blokering eller forstyrrelser i energistrømme langs meridianer i kroppen. Stimulering af punkter hjælper til at frigive blokering, således, at energien cirkulerer frit og får kroppen tilbage til den naturlige balance. Ifølge traditionel kinesisk medicin er kroppens energier i konstant bevægelse. Når forskellige akupressurpunkter påvirkes, afstemmes disse energier, og balancen bliver opretholdt eller genoprettet. Et afgørende akupressurpunkt mod kvalme, er det såkaldte Nei-Kuan også kaldet P6-punktet. Når Sea-Band er placeret korrekt, stimuleres dette punkt med akupressur-knappen på indersiden af båndet, og kvalmen forsvinder eller bliver lindret.


DET SIGER BRUGERNE OM SEA-BAND

Efter at have lidt af stærk kvalme og opkastninger hver halve time i løbet af de første graviditetsmåneder, blev jeg anbefalet Sea-Band. Fra det øjeblik, jeg tog dem på, forsvandt det stærke ubehag, og opkastningerne holdt fuldstændigt op. Tog jeg dem af, vendte kvalmen og opkastningerne tilbage. Det var effektivt og gjorde min graviditet til en meget bedre oplevelse. CHARLOTTE

Det er helt fantastisk dette her. Jeg er gravid og har lidt af svær kvalme de sidste 14 dage, hvorunder jeg også har været sygemeldt fra mit arbejde. Jeg modtog armbåndene i dag og satte dem straks på. Det har gjort underværker, eller også er det et helt fantastisk sammentræf, at min kvalme er på retur. Nu er det til at holde ud. Jeg skal aldrig have disse armbånd af igen! MAI

Jeg har modtaget mine Sea-Band i dag, og det er jo ganske enkelt fantastisk. Jeg har haft graviditetskvalme og opkast i 4 uger og været totalt invalideret af det. Nu har jeg ikke kastet op hele dagen. Det er jo et utrolig billigt og nemt produkt - og tro mig, har man haft kvalme, er man villig til at gøre hvad som helst! LILLIAN

Min hustru, som er gravid i 10. uge, har de sidste 3 uger - ligesom ved tidligere graviditeter - lidt af meget voldsom kvalme, som har bevirket, at hun næsten intet kan holde i sig, og at hun nærmest har været konstant sengeliggende. Lettere desperat valgte jeg derfor at investere i SeaBand, og jeg må sige, at jeg håbede det bedste, men vel et eller andet sted var lidt skeptisk. Min skepsis blev heldigvis gjort til skamme. Vi modtog armbåndene i lørdags, og ganske hurtigt viste effekten sig og tog toppen af kvalmen. Således kunne hun pludselig spise næsten normalt og fik langsomt energien tilbage. Når hun tager armbåndene af om natten, eller når hun skal i bad, vender kvalmen dog straks tilbage med fuld styrke. PER

Læs mere om Sea-Band på WWW.SEABAND.DK


GULDKORN

DAGENS SMIL vi samlet r ha er H g. tin te es ov sj de De kære børn siger itet sagt af børn. id av gr om rn ko ld gu å sm en buket af

Min veninde kom og besøg te os forleden, og ved samme anledning fortalte hun os, at hun er gravid. Min datter, som fulgte meget med i min gravidite t, ved en del om det og spurgte straks, om hun var blevet scannet. Min venninde svarede, at det ikke var sikkert, hun kunne blive de t, da der skulle trækkes lod. Min datter ser straks megte forbløffet ud og udbryder: “Jamen tænk nu hvis du føder kinesiske tvillinger! ”. Min veninde og jeg var selvfølge lig flade af grin.

år meget op Min søn på 3½ g mellem ham i at dele ting lige år. Jeg er og søster på 11 ave en bror, gravid, han vil h en søster. og hun vil have er op, og han Jeg står og vask ig og siger: kommer ud til m får en bror, “Mor, hvis jeg ikke e ked af det. skal du ikke bliv en på tilbud Vi køber da bare i Føtex”.

Min datter på 15 måneder er lige begyndt at kunne sige få ting, og en af dem er “baby”. Da jeg er gravid, har vi lært hende, at der er en baby derinde. Det fik så bare uheldige følger, da vi forleden var på e besøg hos Mor mor. Da vi havd været der lidt, gik hun hen til Mor mor, pegede på hendes mave og sagde meget stolt: “Baby”. I hendes øjne er alle tykke maver babyer :-)

Jeg er højg r denne samta avid og havde for nylig år. Mor: “N le med min datter på 2 t år ½ vi køre ud p nu babyen kommer, sk å al ja” (som de sygehuset”. Clara: “Ja t m est natu verden). M or: “Det ka rlige i hele ng det er midt om natten. odt være, at Man kan ikk vide, hvornå (efter noge r babyen kommer”. Cla e t r lige ringe fø betænksomhed): “Bab a yen rst, ik’ os’? da være rar ” t, hvis baby . Ja, det ville lige kunne g ive besked førs t.


FÅ EN DEJLIG

BABYPAKKE Betal kun 39 kroner i porto

BABYKALENDEREN Praktisk opslagsbog om dit barns første år uge-for-uge

+ LAMAZE BLOMST

+

VÆRDI :

330,-

DEN LILLE BOG OM HØJTLÆSNING Inspiration og gode idéer til højtlæsning for dit barn

Farverig blomst fra Lamaze med knitrelyde i bladene, som stimulerer dit barns sanser.

KLIK HER OG BESTIL DIN BABYPAKKE


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af GRAVIDA er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til gravide. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. DRØMME OM BARNETS KØN Mange gravide drømmer i løbet af graviditeten om barnets køn. Men kan en drøm forudsige, om du venter en dreng eller en pige? Læs om 23 kvinders drømme og se, hvad forskning på området viser.

NÅR SEXLYSTEN SVINGER Det er helt almindeligt, at sexlysten falder på nogle tidspunkter i graviditeten. Det sker som regel i starten, hvor man har kvalme, og i slutningen, hvor maven er stor. I andre perioder oplever mange gravide, at sexlysten stiger. Her fortæller 11 kvinder om deres erfaringer med svingende sexlyst under graviditeten.

SPØRGSMÅL OG SVAR OM VEER Hvordan føles rigtige veer? Kan man risikere ikke at kunne mærke de rigtige veer? Kan orgasme fremkalde veer? Bliver veerne uregelmæssige igen ved næste fødsel? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om veer.

HEJ CHEF, JEG ER GRAVID! Det kan være svært at få fortalt chefen, at man er blevet gravid. For hvordan modtager chefen nyheden? Bliver han/hun sur eller glad? Læs her, hvordan andre gravide har tacklet situationen.


ISSE ARTIKLER? FØDSLEN AF BERTRAM “Hun smiler til mig, imens hun ringer alarm, tager et forklæde på og siger så: ‘Søde ven, du skal over på fødebriksen, for du skal føde nu’. Jeg presser med det samme, jeg kommer over på briksen, og tænker: ‘Jeg får ham aldrig ud’. Jeg følte en vandmelon presse på derindefra”. Læs Lottes gribende fødselsberetning.

FØDSELSFORBEREDELSE: NYTTIGT ELLER SPILD AF TID? Er det en god idé at gå til fødselsforberedelse, eller er det total spild af tid? Får man brugbar viden om den forestående fødsel, eller kan man forberede sig ligeså godt selv derhjemme ved hjælp af nettet og en bog? Læs her hvad andre kvinder mener.

DEN BEDSTE FØDSELSGAVE Fødslen af et sundt og raskt barn er selvfølgelig gave nok i sig selv. Men hvem ville ikke blive glad for en lille overraskelse fra barnets far? Vi spurgte brugerne fra Netbaby.dk, hvad de fik i gave af barnets far, da de fødte deres fælles barn.

NYE NAVNE I 2014 Skal dit barn hedde Bright, Gas, Lordswill, Tron eller Happydude? Der kommer hele tiden nye navne til listen over godkendte navne. Her kan du se 457 af de nyeste pige- og drengenavne, som er blevet godkendt i løbet af 2014.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af GRAVIDA på WWW.GRAVIDA.DKGravid fotografering 9 måneder - og så pludselig er maven væk. Hvordan vil du huske denne specielle tid, de små spark, din glød og glæden i dit smil? Alle kigger på dig på den der helt specielle måde - for der findes ikke noget mere smukt end en kvinde med en baby i maven. At få taget mavebilleder er en helt perfekt måde at forevige din graviditet på. De 9 måneder flyver afsted, men det er en tid, du aldrig vil glemme. Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af din mave, som du med garanti vil værdsætte resten af livet.


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG !