GRAVIDA #13

Page 1

GRAVIDA ALT OM DEN POSITIVE GRAVIDITET

BREVKASSE

SPØRGSMÅL

OG SVAR OM

FØDSEL AF STORT BARN BLOG

EN MORS BEDSTE VEN OG VÆRSTE

FJENDE

Hvis ikke du kender udtrykket ”frenemies”, kommer du til det nu KUN FOR SJOV

8 LIGHEDER MELLEM GRAVIDE OG SMÅ BØRN

NR. 13 • EFTERÅR / VINTER 2015

6 4 SID

ER MED A LT OM DEN POSITIVE GRAVIDIT ET

SHOPPING

34 SIDER

Ventetøj, lingeri, pusletasker, babyudstyr og tæpper GULDKORN

DAGENS

SMIL

Sjove ting sagt af børn om graviditet

Når vi er gravide, opfører vi os ofte som små børn

+

KONKURRENCE: VIND EN SUPER SMART PUSLETASKE FRA BYSTROOM TIL EN VÆRDI AF 899 KRONER GAVE TIL DIG: FÅ EN SKØN BABYPAKKE HELT GRATIS | KENDTE GRAVIDE: STJERNEBABYER PÅ VEJ LIGE NUÅRETS JULEGAVE Få en fotosession hos Marylou Studio incl. en DVD med 30 redigerede billeder + digitalt julekort + Facebook timeline cover

KUN 1.195,Tilbudet gælder til og med den 17. december, men skynd dig at booke en tid nu på telefon 28 74 80 18 eller maryloustudio@hotmail.com da der med garanti bliver rift om pladserne!

HUSK: SIG DU HAR SET JULETILBUDET I “GRAVIDA” FOR AT FÅ RABAT

SPAR MINDST

1.800 KRONER

Læs mere og se billeder på www.maryloustudio.dk


velkommen Velkommen til 13. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Og bagerst i magasinet finder du en konkurrence, hvor du kan vinde en super smart pusletaske fra byStroom til en værdi af 899 kroner.

“Vi er der på godt og ondt. Du vil elske og hade os. Vi hjælper og det modsatte. Du vil søge os og frygte os. Du vil hungre efter at vise os det perfekte, du har skabt, men være ved at skide i bukserne over at gøre noget forkert, når vi er der”. Det handler om mødre i blogindlægget En mors bedste ven og værste fjende.

Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 13. udgave af GRAVIDA. Rigtig god fornøjelse! Hilsen redaktør

Katja Hansson Husk også at læse de 12 første udgaver af GRAVIDA med masser af spændende læsestof på www.gravida.dk

Når vi kvinder er gravide, opfører vi os ofte som små børn. Se hvorfor i artiklen 8 ligheder mellem gravide og små børn. Bliver fødslen sat i gang på grund af stort barn? Hvor stort skal barnet være, før man skal have kejsersnit? Bliver 4. barn større end de 3 foregående? Er barnet for stort til en vaginal fødsel? Få svaret i brevkassen.

UDGIVER

SKRIBENTER

Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse

Katja Hansson Anne-Jette Raben Nanna Augustinus

REDAKTØR

HJEMMESIDE

Katja Hansson katja@lifemags.dk

www.gravida.dk

husk

Læs tidligere udgaver af GRAVIDA på:

www.gravida.dk

FACEBOOK ANNONCER

Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF

Marylou Studio www.maryloustudio.dk

www.facebook.com/MagasinetGravida KONTAKT

Har du spørgsmål eller kommentarer til GRAVIDA, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


CARRIWELL ELSKER

RIGTIGE MØDRE

Se flere billeder af

“rigtige mødre” og upload dine egne billeder på

instagram

eller synes godt om dem på

facebook


indhold 4

LE D E R

Redaktøren har ordet

10

BLOG IND LÆ G

14

BRE V K A SSE

18

LING E RI

26

KE ND TE

28

TØJ & TA SKE R

36

BA BYUD STYR

En mors bedste ven og værste fjende

Spørgsmål og svar om fødsel af stort barn

Rigtige mødre går i Carriwell

Stjernebabyer på vej

Ventetøj og pusletasker med stil

Skøn babyserie til priser der får dig til at smile

forsiden

FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk MODEL: Tanja (39 uger)


SPAR

20%

MED RABATKODEN

GRAVIDA20 FREM TIL 31/12-15

Ventetøj og ammetøj der tilpasser sig maven både før og efter fødsel, som er ammevenligt og ikke mindst feminint. Trendy pusletasker, der ikke skal pakkes væk, når baby er blefri. Se mere på

www.bystroom.dk


indhold 42

G A V E TIL D IG

44

BA BYTÆ PPE R

50

KUN FOR SJOV

Få en gratis babypakke

Hvis dit barn kunne vælge

8 ligheder mellem gravide og små børn

51

G ULD KORN

52

UD LE JNING

58

ME RE LÆ SE STOF

60

KONK URRE NC E

Dagens smil

Spar masser af penge på udstyr til dit barn

Fik du læst disse artikler?

Vind en skøn pusletaske

ABONNEMENT

FACEBOOK

Vil du have et GRATIS abonnement på GRAVIDA? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

Bliv ven med GRAVIDA på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting.

KLIK HER

KLIK HER


Komplet babyserie til priser, der f책r dig og din baby til at smile


BLOGINDLÆG

EN MORS BEDSTE VEN

OG VÆRSTE FJENDE Blogindlæg af Nanna Augustinus fra BYNANNA.DK


Vi er der på godt og ondt. Du vil elske og hade os. Vi hjælper og det modsatte. Du vil søge os og frygte os. Du vil hungre efter at vise os det perfekte, du har skabt, men være ved at skide i bukserne over at gøre noget forkert, når vi er der.

KÆRE GRAVIDE, KÆRE NYBAGTE MOR. Vi kan lige så godt sige det, som det er. Vi kan lige så godt forberede dig på, hvordan vi er. Der er ingen grund til, at du træder os over tæerne fra start. Hvis ikke du kender udtrykket “frenemies”, kommer du til det nu. For begrebet kommer for alvor til sin ret, når man som gravid eller mor møder andre mødre.

Når du kaster op i lårtykke stråler og ikke forstår, hvornår udtrykket “du stråler” nogensinde er blevet brugt om en gravid, vil vi stå i kø for at holde dit hår. Når du 9 måneder efter sidder med rander under øjnene og ikke kan huske, hvordan man bruger en mascara, vil vi forsikre dig om, at du er smuk, som du er. Når du har brug for et glas rødvin, vil vi få din baby til at sove for at kunne skåle med dig. Fordi vi selv har været der! Fordi vi ved, hvad du går igennem. Vi vil være din aller bedste livline. Ingen vil kunne sætte sig i dit sted, som vi kan.

Vi er der på godt og ondt. Du vil elske og hade os. Vi hjælper og det modsatte. Du vil søge os og frygte os. Du vil hungre efter at vise os det perfekte, du har skabt, men være ved at skide i bukserne over at gøre noget forkert, når vi er der.

Men beware, for midt i alt kærligheden sidder vi på den anden side af bordet også. På den side, hvor vi agerer skræmmekampagne og deler de mindre fede oplevelser om livet som mor. Der, hvor vi godt kan finde på at drible lidt med den ellers gode stemning, der normalt er at spore hos de gravide. Dem, der naivt venter i ren lykkerus på den fremtid, der er på vej.

Du vil henvise til os, når du træffer beslutninger om dit barn og for altid kunne trække “det gør de andre mødre”-kortet. Du vil sammenligne dit barn med vores og glemme, at ingen børn er ens. Du vil sammenligne din graviditet med vores og føle, at noget er galt, hvis den ikke er, som vores var.

Vi starter normalt med sukkende at kaste en “skynd dig at sov” din vej. Vi vil overbevise dig om, at du har sovet din sidste søvn. Hvis vi er flere af os i samme rum, vil vi grinende holde i hånd og klaske hinanden på låret over, hvor naiv du synes at være med dit spæde håb om stadig at få noget skønhedssøvn.


I bund og grund vil vi erklære dig fuld af løgn, hvis du har fået en baby, der er nemmere end vores. Hvis du har spurgt os til råds, men alligevel våger at gå i den anden retning (oh have mercy), så står vi klar med vores “jeg sagde jo”.

Vi tager aldrig fejl. Så når babyen er ude af hulen, og så viser sig rent faktisk at lade dig sove, vil vi ikke indrømme, at vi tog fejl. Tværtimod vil vi nok forsøge at belære dig med et “ja ja, bare vent til hun begynder at kunne drømme” eller noget i den dur. Vi har altid ærmerne fulde af “bare vent til...”. I bund og grund vil vi erklære dig fuld af løgn, hvis du har fået en baby, der er nemmere end vores. Hvis du har spurgt os til råds, men alligevel våger at gå i den anden retning (oh have mercy), så står vi klar med vores “jeg sagde jo”. Vi vil mene, at den måde, vi gjorde tingene på, var den rigtige. Who can blame us? For hvem pokker har lyst til at finde ud af, at man har gjort tingene forkert? Ikke mødre!

vide krop ud og købe babykalendere og jeg ska’ gi’ dig. Du har jo os. Slap du bare af, du får snart travlt. Husk lige, når babyen er kommet, så går der lidt tid, før du har pondus nok til at joine den her klub. Det er faktisk muligt, at du aldrig får lov. Os, der har fået børn før dig, vil jo nu engang altid have prøvet tingene først. Du kan såre simpelt ikke nævne den situation, vi ikke har stået i. Hvis vores svar ikke passer på din baby, så er der noget galt. Vi mødre har været igennem SÅ mange ting, at sygeplejersker, sundhedsplejersker og bedsteforældre ikke behøver lære os noget. Faktisk vil vi også erklære dem idioter, hvis de prøver. Du kan ikke leve uden os, men vi kan saftsuseme være svære at leve med. Medmødre.

Træd varsomt, for vi vil højest sandsynligt kunne slå din baby op i en bog. Vi har læst samtlige babybøger, selv om vi i bund og grund ikke selv syntes, vi havde brug for dem. Vi kender din baby og dennes gråd, bedre end dig selv. For vi har jo altså prøvet det! Så lad dig ikke overraske, hvis vi hiver babyen ud af dine arme og lige viser, hvordan den ged skal barberes. Vi har jo for helgoland selv haft en baby, og en baby er vel en baby. Hvis din baby rent faktisk (like that’s ever going to happen) ikke reagerer som vores andres, så er det hér, du skal være bekymret. Med hensyn til din babys udvikling, så garanterer jeg dig for, at der nok er nogle, der skal minde dig om, at “nu er det tid”. Hvis det sker før tid, skal nogle nok minde dig om, at det altså var for tidligt. Vi ved om nogen, hvornår en baby skal kunne kravle, klappe og gå. Der er som sagt ingen risiko for, at vi ikke påpeger det, hvis din baby så ikke kan de ting på de helt rigtige tidspunkter. Så ingen undskyldninger. Der er derfor heller ingen grund til at slæbe din gra-

OM NANNA AUGUSTINUS Nanna er mor til Dicte fra december 2014. Hun blogger på BYNANNA.DK om livet som mor - på godt og ondt.


FabGoose babytæpper REN KÆRLIGHED T IL DI T BARN

100% økologisk 100% blødhed

20% RABAT I SHOPPEN

MED KODEN FAB-GRAVIDA

www.facebook.com/fabgoose FabGoose @fab_goose


BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

FØDSEL AF STORT BARN

JORDEMODER ANNE-JETTE RABEN Anne-Jette har mere end 25 års erfaring som jordemoder på fødeafdelingerne på blandt andet Rigshospitalet, Hillerød, Roskilde, Herlev og Glostrup. Hun er desuden uddannet i at foretage akupunktur og kraniosakralterapi ved fødslerne.

Bliver fødslen sat i gang på grund af stort barn? Hvor går vægtgrænsen, før jeg skal føde ved kejsersnit? Bliver mit 4. barn større end de 3 forgående? Er barnet for stort til, at jeg kan føde det selv? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om fødsel af et stort barn.


BLIVER FØDSLEN SAT I GANG PÅ GRUND AF STORT BARN? Jeg er i 28. uge, og min jordemoder har lige fortalt mig, at jeg venter et meget stort barn (mellem 4,5 og 5 kg), så hun mente, at jeg skulle forberede mig på at skulle sættes igang før tid (tidligst i uge 38). Men dette vil blive fulgt nøje, næste gang jeg skal til jordemoder i uge 32. Men nu har jeg også lige være forbi min læge for at få målt blodsukker (som var OK), og der sagde min læge, at det først ville blive bestemt ca. 5 uger før fødslen, og at han da ville anbefale kejsersnit. Så nu er jeg ret forvirret. Hvad er bedst, og hvornår kan jeg forvente en mere klar besked om fødselstidspunktet? Jeg vil jo gerne gøre brug af muligheden for at gå fra 4 uger før forventet fødsel. SVAR

Det er nok lidt tidligt at forudsige barnets størrelse i 28. uge. Måske vokser dit barn hurtigt lige nu og langsommere senere i graviditeten.

at de 2 første vejede over 4 kg. Hvis der ikke var problemer i fødselsforløbet på grund af børnenes vægt, vil der ikke noget til hinder for, at du kan føde et stort barn igen. Hvis du er urolig over udsigterne, synes jeg, du skal tage en snak med din jordemoder.

BLIVER MIT 4. BARN STØRRE END DE 3 FOREGÅENDE? Jeg har i forvejen 3 drenge, og jeg skal føde igen til januar. Jeg har født alle 3 drenge normalt, men alle 3 gange har det gået galt på den ene eller anden måde. Den første vejede 4.210 gram og sad fast med skuldrene og måtte tages med sugekop. Han lå på intensiv afdeling de første 24 timer på grund af, at hans lunger klappede sammen, og han manglede ilt under fødslen.

Der findes ikke nogen øvre grænse for barnets skønnede vægt ved fødselstidspunktet, der angiver, at det vil være nødvendigt at foretage kejsersnit.

Det er dog sjældent, at man sætter fødslen i gang eller foretager kejsersnit, fordi barnet skønnes til at veje 4,5 kg, med mindre dit bækken er smalt, eller du selv er lille (under 150 cm).

Du skal nok satse på at gå fra 4 uger før den termin, du nu er sat til.

HVOR STORT SKAL BARNET VÆRE FØR MAN FÅR KEJSERSNIT? Jeg venter mit 3. barn. De 2 store vejede hhv. 4.110 gram og 4.410 gram. Hvor går grænsen for vægt, inden det bliver kejsersnit? SVAR

Der findes ikke nogen øvre grænse for barnets skønnede vægt ved fødselstidspunktet, der angiver, at det vil være nødvendigt at foretage kejsersnit. Noget kunne tyde på, at du får store børn i og med,

Nummer 2 vejede 4.300 gram og kom af sig selv. Men på grund af det pres, jeg havde forneden, sprang nogle blodårer i livmoderen, så jeg skulle have nogle ekstra liter blod efter fødslen.

Nummer 3 vejede 4.500 gram og satte sig også fast under fødslen, og de måtte trække ham hårdt ud. Der kom en børnelæge dagen efter for at tjekke, om han havde fået brækket skuldrene.

Han fik en del ilt efter fødslen, da han var helt blå og ikke kunne trække vejret selv. Nu er mit spørgsmål: Er sandsynligheden stor for, at barn nummer 4 bliver større end nummer 3, nu når de er blevet større for hver gang, jeg har født? Jeg er selv lidt spinkel, så kan det ikke være grunden til, at mine børn sætter sig fast? Jeg må ærligt indrømme, at jeg er lidt bange for, at noget går galt igen, og det for sent. Kan man eventuelt snakke med sin læge om kejsersnit? Jeg ville helst føde selv, men på grund af de 3 fødsler, jeg har haft, er jeg bange for, at nummer 4 bliver endnu større, og så det går helt galt.


SVAR

Generelt kan man sige, at børn bliver lidt større fra graviditet til graviditet, sådan ca. til og med barn nr. 3-4. Der er da noget, som taler for, at du får store børn, eftersom de 3, du har fået, alle har vejet over 4 kg. Når der har været problemer ved alle fødsler, synes jeg, du skal tale med en læge om muligheden for at få foretaget kejsersnit næste gang.

ER BARNET FOR STORT TIL AT JEG KAN FØDE DET SELV? Jeg er gravid i uge 33+3, og jeg er i tvivl, om barnet er for stort til, at jeg kan føde det selv. Jeg har netop været til jordemoder, men hun mente, at jeg havde “fødedygtige hofter”, så det skulle ikke være noget problem. Men jeg har hørt, at det indre bæk-

ken/fødselskanalen godt kan være for lille alligevel, uanset den ydre hoftestørrelse. Min søsters bækken var for lille, og hun endte med kejsersnit efter 24 timers veer. Jeg vil gerne føde selv, men hvis jeg alligevel skulle ende i kejsersnit, vil jeg gerne være forberedt. Men hvordan kan jeg være sikker? Skal jeg kræve en scanning? SVAR

Det er heldigvis kun ganske få kvinder, som har så lille et bækken, at de ikke kan føde naturligt. Din læge har ved første graviditetsundersøglese mærket på dit bækken. Hvis han/hun ikke havde kommentarer til dette, er der ingen grund til at tro, at dit bæken er for lille. Selv om din søsters bækken er for lille, er det ikke sikkert, at det også gælder dig. En scanning kan vise barnets størrelse, men ikke om det er for stort til dit bækken. De fleste børn vejer mellem 3.000 og 4.000 gram ved fødselstidspunktet.

Generelt kan man sige, at børn bliver lidt større fra graviditet til graviditet, sådan ca. til og med barn nr. 3-4.


AT FÅ BØRN

ER MAGISK

AT SKULLE KØBE UDSTYR ER IKKE KidUp hjælper forældre med at leje og udleje børneudstyr, så vi kan bruge tiden og pengene på det, der betyder noget

- vores børn

www.kidup.dk


LINGERI

RIGTIGE MØDRE GÅR I CARRIWELL Alle mødre er smukke. Derfor har Carriwell brugt “rigtige mødre” og ikke modeller i deres seneste fotooptagelse.

BLONDE DROP CUP AMME-BH

Kvinder elsker lingeri med et klassisk udseende og et pift af attraktive blonder. Denne blonde drop cup amme-BH opfylder dette krav, mens der ikke er gået på kompromis med nogen af de vigtige funktionelle krav til en god amme-BH. Specielt designet til kvinder med fyldige bryster.

199,95


FORKÆL DIG SELV MED SKØNT LINGERI FRA CARRIWELL BÅDE FØR OG UNDER GRAVIDITETEN


SØMLØS AMME-BH MED GELÉBØJLE

Den bløde fleksible gelébøjle giver støtte uden generne fra en stiv bøjle perfekt til ømme og sensitive bryster.

299,95

JUSTERBART VELCRO STØTTEBÆLTE

Det justerbare støttebælte reducerer eller eliminerer lændesmerter ved forsigtigt at løfte maven og derved fremme en mere rank kropsholdning. Bæltet er fuldt justerbart, meget komfortable og kan tilpasses til netop dine behov.

99,95


Mød Yael, en ung mor til 3 drenge. Owen, hendes 3-årige søn, er en sprudlende energisk lille gut. Han er for nyligt blevet storebror til et par dejlige tvillinger, Colin og Aiden. I april, mens Yael stadig var gravid med sine to drenge, gjorde en veninde hende opmærksom på Carriwells REAL MOMS kampagne, og hun meldte sig med det samme til den specielle fotoshoot, der skulle promovere Carriwells nye Real Moms koncept. “Jeg glædede mig meget. Jeg havde det godt i min graviditet, men min mave var enorm, og jeg følte mig usigelig træt. At vente én baby er spændende og trættende, men at vente to er hekt ekstremt. Det at deltage i en fotosession og få hår og makeup lavet af professionelle var lige, hvad jeg havde brug for”, fortæller Yael. “Selv om jeg er mor, vil jeg også føle mig som kvinde. Jeg forsøgte at klæde mig pænt under graviditeten, da det var vigtigt for mig. Det bedste ved Carriwells fotosession var den pin-up stil, de var ude efter. Det er præcis min favorit stil i moden. Jeg elsker det. Det store hår med sløjfer og den typiske 60’er stil. Så jeg sendte en email, så snart jeg havde læst annoncen om Real Moms kampagnen. Jeg ER jo en rigtig mor. Og jeg ville gerne både se smuk ud og føle mig smuk”. “Vi lavede optagelserne til en familieudflugt. Jeg tog min mand med, så han kunne passe sønnen, mens jeg fik lagt makeup og havde travlt med at få tøjet på. Jeg havde det så godt med at medvirke. Jeg følte mig respekteret og smuk på grund af al den opmærksomhed, jeg fik. Lige dér gik det op for mig, at det havde været længe siden, jeg havde følt, at jeg så godt ud, og at jeg var lækker”. “De andre mødre, der deltog, var fuldstændigt ligesom mig. Det var kvinder, jeg kunne relatere til. Almindelige, hårdtarbejdende mødre med store maver. Og vi talte godt sammen og udvekslede gode råd om at amme vores børn”, fortæller Yael og griner.

“Et par uger efter så vi resultatet af vores anstrengelser. Jeg var forbløffet og uendelig stolt. Min mand var også stolt, og sammen viste vi billedet til alle, der gad se det. Reaktionerne var overvældende. De fik mig til at stråle igen af den der model-følelse”. “Billedet hænger på min væg til evig påmindelse om, hvor magisk det er at have to babyer i maven og bringe dem til verden. Min krops evner forbløffer mig. Jeg kan give liv og blive ved med at gøre det ved at amme mine tvillinger. Det er en utrolig følelse, og jeg ønsker for alle mødre at opleve det”. “Alle mødre gør det bedste, de overhovedet kan på deres egen måde. Og det bør enhver mor være stolt af. Jeg ville ønske, at alle mødre kunne føle sig smukke og stærke. Og alle mødre burde klæde sig pænt på engang imellem, selv om vi alle er trætte og har travlt med at opfylde vores børns behov. Det hele bliver så meget nemmere, når du har det godt med dig selv, og når du passer på din krop”. “Mine tvillinger vokser og er sunde og raske - og sultne hele tiden. For at være helt ærlig, så er jeg udmattet. Owen løber jo også rundt i huset. Det er som om, han har al den energi, jeg ikke har lige i øjeblikket. Sommetider er jeg ked af, at jeg ikke kan tage mig så meget af ham, som jeg plejede. Før tvillingerne kom, var vi to altid aktive sammen, men nu tager tvillingerne al min tid. Men Owen er virkelig en sød storebror. Han leger tålmodigt med sig selv, mens jeg ammer tvillingerne. Det er da fantastisk af så lille en dreng. Og jeg er heldig, at min mor hjælper mig af og til”. “Udover at jeg føler mig meget træt, er jeg også fuld af taknemmelighed. Min familie er min dyrebareste gave, og mine tvillinger er så skønne. De er det hele værd. Jeg er stolt af at være en rigtig mor!”.

SE MERE På de følgende sider kan du se et lille udpluk af skønt lingeri til gravide og nybagte mødre. Du kan se hele Carriwells kollektion her: WWW.CARRIWELL.DK


HALTER NECK MATERNITY TANKINI

Graviditets tankini i 2 dele med smart halter neck i en super lækker pasform med stretch og ekstra støtte ved brysterne. Specielt designet til at kunne tilpasse sig den skiftende gravide krop.

279,95


SØMLØS GRAVIDITETS BH

Sømløs graviditets BH, der er komfortabel, fleksibel, støttende og funktionel. Med brede stropper til øget støtte og komfort og innovative sidesyninger, der kan udvide sig og give støtte.

99,95


SØMLØS AMMEBH MED INDLÆG

Ideel til at skjule ammeindlæg og reducerer risikoen for uheld med mælk, der løber gennem blusen. Giver facon og skaber den perfekte silhuet under T-shirts og tætsiddende tøj.

249,95


SØMLØS AMME-BH MED GELÉBØJLE

Graviditets- og amme-BH med blød og fleksibel gelébøjle, der giver støtte uden generne fra en stiv bøjle. Giver dine mælkefyldte bryster mulighed for at udvikle sig og tilpasse sig din BH - også med hensyn til udsving i bryststørrelse mellem amninger.

299,95


stjernebabyer på vej* * KENDTE

Der venter et sandt babyboom af børn med kendte forældre. Se her hvilke kendte, der venter barn i den kommende tid.

VICTORIA Sveriges kronprinsesse Victoria og hendes mand prins Daniel venter barn til foråret 2016. Der bliver babyboom i det svenske kongehus til næste år, da nygifte prins Carl Philip og prinsesse Sofia også venter deres første barn til april 2016. De blev gift i sommer.


ASTRID KRAG Politiker Astrid Krag (32) venter sit 3. barn sammen med rapperen Andreas Seebach. De venter en lillebror til Karla på 6 år og Malte på 3½ år omkring 1. december

SARAH GRÜNEWALD Vild med dans værtinde Sarah Grünewald og hendes mand Rasmus Backhaus venter deres første barn til foråret 2016.

NANNA ØLAND FABRICIUS Sangerinden Oh Land med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius venter sit og billedkunstner Eske Kaths første barn.

MATTIAS HUNDEBØLL TV-vært og rocksanger Mattias Hundebøll skal være far til november. Kæresten, den 31-årige journalist og model Marie Plum, har termin den 20. november. Mattias er fast besluttet på, at parrets første barn skal hedde Egon.


TØJ & TASKER

VENTETØJ OG

PUSLETASKER MED STIL Kollektionen fra byStroom indeholder pusletasker, venteog ammetøj og accessories i et lækkert design, der ikke begrænser sig til en kort periode. Tværtimod kan både tasker og tøj stadig bruges, når barnet ikke længere skal ammes eller skiftes.

GAIDA PUSLETASKE

Pusletaske i feminint design. Med fine detaljer som rynkeeffekten på forlommen og de dobbelte hanke med en knude gør tasken sig lige så godt som både pusle- og håndtaske. Tasken har en praktisk opdeling i 3 store rum med hver deres lynlås.

899,-


SKØNT

VENTETØJ OG SMARTE

PUSLETASKER ALMA PUSLETASKE

En flot taske i en lidt rå stil, der passer til både far og mor. Tasken er meget rummelig og praktisk indrettet. Den åbnes med en dobbelt lynlås, der gør det let at overskue taskens indhold. Tasken er i slidstærkt kunstlæder, der er vand- og smudsafvisende.

799,-

ELIN PUSLETASKE

Smart pusletaske i lækker kvalitet med flotte, rene linjer. Denne taske kan med fordel anvendes af både far og mor, da design og detaljer er holdt i en cool og enkel stil. 5 udvendige lommer, heraf 3 med magnetlukning og 2 skjulte lommer med lynlås.

899,-


NANCY JUMPSUIT

Skøn buksedragt med slå-om effekt og ammefunktion. Dragten har en syning under brystet, og stoffet sidder løst om kroppen. Det medfølgende bælte kan bruges til at stramme snittet ind efter behov.

399,-

SPAR

20%

MED RABATKODEN

GRAVIDA20 FREM TIL 31/12-15

HELGA

STROLLERBAG Strollerbag i enkelt og klassisk design med masser af plads. Tasken har ét stort rum, to mindre lommer samt en lukket lomme med lynlås. Skulderremmen er justérbar og passer derfor til alle klapvogne og barnevogne.

499,-

BEA PUSLETASKE

En trendy pusletaske, hvor der er fokus på feminine detaljer i de flettede hanke, og den specielle form gør denne taske til noget helt specielt. Tasken henvender sig til dem, der ønsker en smart og rummelig pusletaske.

899,-


MASJA DRESS

Klassisk ventekjole med flatterende feminint snit. Kjolen består af 2 dele: En underdel med tæt pasform, lange ærmer og ammefunktion, der tillader yderkjolen at falde smukt og behageligt i alle perioder af graviditeten. Kan bruges både med og uden underdelen.

299,-

INDI STROLLERBAG

Rummelig strollerbag med 2 store rum samt et rum i midten med lynlås, hvilket giver dig mulighed for at holde dine egne og barnets ting adskilt.

499,-

HILMA CLUTCH

Enkel og elegant clutch med masser af plads til kort, mønter, telefon og meget mere. Clutchen er indrettet med lommer til 8 kort, 2 lommer, hvoraf den ene er med lynlås, samt et stort rum. På bagsiden er ligeledes en lomme med lynlås.

299,-


GAIDA PUSLETASKE

Pusletaske i feminint design. Med fine detaljer som rynkeeffekten på forlommen og de dobbelte hanke med en knude gør tasken sig lige så godt som både pusle- og håndtaske. Tasken har en praktisk opdeling i 3 store rum med hver deres lynlås.

899,-

SPAR

20%

MED RABATKODEN

GRAVIDA20 FREM TIL 31/12-15

ODA LONG DRESS Kropsnær kjole med vandfaldsudskæring, der sidder tæt til overkroppen. Bærestykket i halsåbningen sikrer en diskret ammemulighed.

899,-


NAOMI TUNIC

Behagelig og luftig tunika i poncho stil, der falder løst om din krop. Tunikaen er åben i siderne, men holdes på plads via syningen, der former et ærmegab midt på armen. De åbne sider gør det let at amme diskret.

299,-


OLLIE DRESS

Elegant kjole med krave og fine detaljer. Under brystet går en syning, og stoffet har en let og dekorativ rynkeeffekt foran, der desuden gør, at kjolen let tilpasser sig alle faser af graviditeten.

359,-

PUSLEKIT

Puslekit med underlag, toilettaske og flaskeholder, der er nemme at rengøre. Leveres i unisex grå farve og er med som standard tilbehør i de fleste af byStrooms pusletasker.

200,-

BEA

PUSLETASKE En trendy pusletaske, hvor der er fokus på feminine detaljer i de flettede hanke, og den specielle form gør denne taske til noget helt specielt. Tasken henvender sig til dem, der ønsker en smart og rummelig pusletaske.

899,-


GRY BØRNERYGSÆK

SPAR

20%

MED RABATKODEN

GRAVIDA20 FREM TIL 31/12-15

En skøn rygsæk i et legesygt design, der sætter kulør på dit barns dag. Dit barns helt egen taske til f.eks. ture med vuggestue, børnehave, fritidsklub eller besøg hos venner og familie. Fås i 5 skønne farver.

399,-


BABYUDSTYR

SKØN BABYSERIE

TIL PRISER DER FÅR DIG TIL AT SMILE SMILE-PRODUKTERNE fra Chrisco er udviklet, så de

passer til dit barns forskellige stadier, og de understøtter barnets naturlige udvikling. Hele serien er i smart, farverigt dansk design og lige noget for den modebevidste forælder. Der er heller ikke gået på kompromis med valg af materialer, sundhed, komfort, sikkerhed eller kvalitet. Alle produkter er naturligvis fri for Bisphenol A og er omhyggeligt fremstillet under streng kvalitetskontrol og sikkerhedstestet efter de højeste standarder.

NUVITA:

Børste- og kamsæt, rejsepotte, neglesæt, tørrestativ, madbokse, bideringe, suttenet m.m. PADDLEPAK:

Ud over SMILE-babyserien forhandler Chrisco også en lang række kvalitetsprodukter fra kendte mærker:

Smart vandafvisende børnerygsæk formet som et dyr.

BROTHER MAX:

Søde natlamper, digitale badetermometre, træningsdrikkekop, skåle med ergonomiske greb, hagesmække og drikkedunke.

SNOOZIHEDZ:

DERYAN:

TRUNKI:

Rejsesenge og aktivitetstelt.

Ultimative børnekufferter på hjul.

DUDINI:

YONDI:

Plysbamser fremstillet af naturligt anti-bakterielt materiale.

Specielt designet blød pude med sødt motiv.

IIAMO:

Det er vigtigt, at både du og dit barn er tilfredse med produkterne. Derfor tilbyder Chrisco tilfredshedsgaranti - så skulle produktet ikke leve op til jeres forventninger, får I pengene tilbage.

Selvopvarmelige sutteflasker m.m., sutter og suttesnore. LAMAZE:

Krammedyr, aktivitetstæppe, legetæppe m.m.

bamse,

dreje-

og

Supersøde 2-i-1 fleecetæppe og -pude.


SERIE AF SKØNNE BABYPRODUKTER FRA

CHRISCO TIL FORNUFTIGE PRISER

SE MERE OG FÅ RABAT På de følgende sider kan du se et udpluk af skønne produkter fra Chrisco. Udvalgte produkter forhandles i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Løvbjerg og Liva Stormarked. Se flere produkter og shop hele serien på SMILESUTTEN.DK

Tast “Efterår 2015” i rabatkodefeltet på SMILESUTTEN.DK og få 20% rabat på alle køb indtil 30/11-2015.


TRUNKI PADDLEPAK

Smart, let og vandafvisende børnerygsæk formet som en klovnefisk. Med justerbare skulderstropper, fyldigt indlæg ved ryggen og reflekser.

NEWBORN

SOOTHERS (PIGE) Runde newborn-sutter, der hjælper med at udvikle barnets mundmuskler. Sutten er skånsom med barnets hud, da skjoldet er forsynet med store lufthuller.

249,95

WIDE NECK BOTTLE

Sutteflaskens buede form og rillede overflade gør, at den er nem at gribe fat på og holde fast i. Sutteflasken har endvidere en ekstra bred hals, der gør påfyldning og rengøring nemmere.

39,95

44,95

HEAT SENSITIVE SPOONS

Med disse varmefølsomme skeer med bløde, afrundede former undgår du, at barnet brænder sig på for varm mad.

29,95 LAMAZE MUSICAL ELEPHANT

Elefanten fra Lamaze hjælper med at stimulere dit barn med rangler, sjove overflader og stærke farver.

219,-


KOKO BABY FOOD POUNCH SPOONS

Små madskeer, som du nemt sætter på poser med babymad.

29,95 NUVITA NUTRITIONAL FEEDER RING

Praktisk suttenet til udskåret frugt og grøntsager samt mos.

79,95

VALUE SOOTHERS

De runde sutter hjælper med at udvikle barnets mundmuskler. De buede kanter sikrer, at sutten ikke efterlader mærker.

39,95

DUDINI

FLODHESTEN TEO Super blød bamse fremstillet af naturlige anti-bakterielle stoffer.

NUVITA RATTLE TEETHER

Sød bidering af giftfri gummi med 4 forskellige overflader, der effektivt masserer dit barns ømme gummer.

49,95

349,95


HOOP SOOTHERS

Skjoldets form er rundet og dermed tilpasset barnets ansigtsform. Skjoldets buede top sikrer, at barnet uhindret kan trække vejret gennem næsen.

39,95

BREAST FLOW BOTTLE

Flaskesutten er udformet, så den ligner moderens bryst i form og størrelse. Den er ideel til at gengive bevægelsen og blødheden af det naturlige bryst, der gør det nemmere at kombinere amning og sutteflaske.

59,95

DERYAN TRAVEL COT

Super brugervenlig og stabil pop-up rejseseng i åndbart letvægtsmateriale, der kan foldes ud på 2 sekunder.

599,95 BETSY SNOOZIHEDZ

Lækkert og supersødt 2-i1 fleecetæppe og -pude.

199,95

NAPPY BAGS

En hygiejnisk måde at kassere brugte bleer, vådservietter, engangsvaskeklude, hygiejnebind m.m. på. Æske med 300 stk.

29,95


NEWBORN SOOTHERS (DRENG)

Runde newborn-sutter, der hjælper med at udvikle barnets mundmuskler. Sutten er skånsom mod barnets hud, da skjoldet er forsynet med store lufthuller.

39,95

TRUNKI

Rummelig børnekuffert på hjul, der er designet til børn på farten. Med horn foran til at holde fast i.

DERYAN POPUP PLAYGYM

449,95

Praktisk aktivitetstelt i taske, der er ideelt til udendørs brug, især til børn op til 1½ års alderen. Med 4 stk. sjovt legetøj og fleecetæppe.

CHANGE MATS

Engangspusleunderlag med blød og absorberende overflade og skridsikker og vandtæt underside, så dit barn altid er beskyttet fra hoved til tå, når du skifter ble.

399,95

19,95

BUNNY

NIGHTLIGHT Smart og praktisk natlampe fra Brother Max, der kan hænge på dørhåndtaget eller ligge i sengen og give et svagt hyggeligt lys.

399,95


GAVE

FÅ EN GRATIS

BABYPAKKE Lige nu kan du få en babypakke helt GRATIS! Du får et skønt puslingetæppe fra Hjorth i super blød kvalitet, en farverig blomst fra Lamaze med knitrende blade, der stimulerer dit barns sanser, samt bogen “Den lille bog om sprog”. Babypakken har en samlet værdi af 397 kroner, men du får den for 0 kroner (du skal kun betale 39 kroner for porto og ekspedition).

FÅ EN SKØN PAKKE TIL DIN BABY HELT

GRATIS!


Bestil den gratis babypakke allerede nu, mens du er gravid, så den ligger parat, til når du har født.

SKØNT PUSLINGETÆPPE FRA HJORTH COPENHAGEN

FARVERIG BLOMST FRA LAMAZE

Det har været en lang rejse for at nå frem til dette tæppe, som er designet af Louise Hjorth. som er indehaveren af Hjorth Copenhagen, det super moderne børnebrand, der står for kvalitet og lækkert design.

I den gratis babypakke medfølger også en farverig blomst fra Lamaze. Blomstens blade knitrer, når man rører ved demm og stimulerer dit barns sanser. Blomsten kan vaskes i vaskemaskinen, hvis den skulle blive beskidt.

Det var svært at finde på et navn til det nye fine babytæppe, for hvis det skulle tage navn efter brugen, så kunne der være mange navne til det: Barnevognstæppe, slumretæppe, pusletæppe, badetæppe, turtæppe, legetæppe, trygheds-tæppe osv. Men nu hedder det altså puslingetæppet, for der, hvor man har brug for et tæppe, er jo i de første par år eller tre, mens baby er et lille pus, der i mange forskellige situationer har brug for et superblødt omslag eller underlag. Mens man har et spædbarn, har man jo rigtig meget brug for sådan et blødt babysvøb, der passer til alle overgangene mellem den ene tilstand og den næste. Lidt senere ligger baby måske på gulvet og leger på det eller tager en lur på sofaen. En lang overgang vil det sikkert ligge i barnevognen og være med på tur, hvad enten det er fordi, dynen er for varm, eller trappeopgangen er for kold. For manges vedkommende ender tæppet måske med at være en dejlig blød forsikring, der kan være med på turen i klapvognen, helt op til barnet er blevet 3-4 år. Alle, der får tæppet i hænderne, tager det op til kinden og siger “Nej, hvor er det blødt og lækkert!”. Det håber vi også, I siger, og vi ønsker rigtig god fornøjelse med forhåbentlig mange års brug til tryghed og varme. Puslingetæppet har en værdi af 249 kroner.

Lamaze blomsten har en værdi af 49 kroner. DEN LILLE BOG OM SPROG Få inspiration til lege og aktiviteter, som kan stimulere dit barns sproglige udvikling. Lyde, fysiske aktiviteter, højtlæsning og remser er med til at opbygge dit barns tillid og selvværd, og er smadder sjovt. Den lille bog om sprog har en værdi af 99 kroner.

BESTIL NU Du kan sagtens bestille din gratis babypakke nu, mens du er gravid. Så ligger den parat, til når din guldklump er kommet til verden. â BESTIL BABYPAKKEN HER


BABYTÆPPER

HVIS DIT BARN KUNNE VÆLGE Når du har født, vil du som forælder instinktivt ønske at give dit barn det bedste af det bedste - uanset hvad det er - og beskytte barnet fra alt skadeligt. Og fordi din baby ikke kan vælge selv, er det dig, der må træffe de bedst mulige valg på dit barns vegne.


SKØNNE TÆPPER DER KAN BRUGES FRA NYFØDT TIL TUMLINGBabytæpperne fra Fabulous Goose er 100% økologiske, 100% blødhed og 100% ren kærlighed til dit barn.

Der er mange ting, der skal købes, når man får et barn, og listen varierer afhængigt af, hvor i verden dit barn er født. Men en af de ting, der er fælles for alle i hele verden, er faktisk et babytæppe. Et tæppe er en vidunderlig måde at sikre, at den nye baby holder sig varm og føler sig godt tilpas, når I er kommet hjem fra hospitalet. Det kan bruges til alt fra

putteritual til søvn, bleskift, leg og maveøvelser på gulvet, som dække ved amning og meget mere. Tæppet er ofte babys favorit ting, og mange børn bliver stærkt knyttet til deres tæppe. Denne tilknytning sker ofte, før barnet fylder 1 år, og et tæppe, som en baby har knyttet sig til, kan bruges til at få barnet til at falde til ro eller hjælpe barnet til at falde i søvn. Men der findes en million forskellige typer af babytæpper på markedet, så hvordan vælger man det helt rigtige til sit barn?


Når Fabulous Goose producerer deres tæpper i Tyskland, sørger de for, at dit barn er beskyttet af de højeste standarder og certificeringer. Derfor anvendes ultra blødt GOTS-certificeret børstet økologisk bomuld, som er farvet ind med naturlige giftfri farver, hvilket giver din baby et sikkert, åndbart og hyggeligt sted at putte sig. 100% ØKOLOGISK OG CERTIFICERET:

Den ultra bløde overflade på tæpperne laves ved at børste bomuldsfibrene, så de får en fleece-agtig struktur. Denne form for overflade stimulerer babyens følesans - en meget vigtig sans, da det er den første sans, børn udvikler. 100% BLØDT:

Babyer bruger i de tidlige måneder berøring og fysisk kontakt til at knytte sig til forældrene og til at udforske verden omkring dem. Den fleece-agtige børstede bomuld, som FabGoose tæpperne er lavet af, vil holde dit barn varmt og godt tilpas. Men da det er bomuld og ikke almindelig fleece (som ofte er lavet af plastic), er tæppet netop åndbart og vil hjælpe med til at regulere dit barns kropstemperatur. 100% ÅNDBAR:


På grund af babytæppets vigtighed i en babys liv, skal det være holdbart og nemt at holde rent. Dette er særlig vigtigt, når dit barn først har knyttet sig til tæppet, da barnet sikkert ikke vil opgive sit elskede hyggetæppe ret længe ad gangen (så det vil være umuligt at aflevere det til rensning, der tager flere dage!). 100% NEM VEDLIGEHOLDELSE:

Alle FabGoose tæpper kan derfor vaskes i maskine ved lav temperatur og kan tørres i tørretumbleren ved svag varme. DESIGN: Fabulous Goose har gjort et bevidst valg ved

at designe tæpper, der også er smukke at se på for forældrene, og de passer perfekt ind med resten af hjemmets interiør. Man kan således efterlade babyens tæppe på sofaen efter middagsluren eller amningen uden at skulle huske at fjerne det, fordi det ikke passer ind. Tæpperne er designet med en minimalistisk, nordisk æstetik i en farvepalette, der er inspireret af den skandinaviske natur.

SE MERE Se mange flere skønne babytæpper og andre lækre ting til hjemmet fra Fabulous Goose på WWW.FABGOOSE.COM


KUN FOR SJOV

8 LIGHEDER MELLEM

GRAVIDE OG SMÅ BØRN Når vi kvinder er gravide, opfører vi os ofte som små børn. Men hey, det er jo hormonernes skyld! Her er 8 situationer, hvor gravide minder meget om børn.

1. Kræver mad LIGE NU! For derefter at brokke sig over, at maden ser ulækker ud et kort øjeblik senere.

liemedlemmer (eller i det hele taget at anerkende, at der rent faktisk er behov for hjælp).

2. Har tilsyneladende meget lidt kon-

6. Har brug for en lur hver dag - og

trol over sin blære.

ellers risikere at blive seriøst gnaven.

3.

7. Har svært ved at binde sine egne sko.

Tuder hysterisk uden nogen som helst fornuftig grund.

4. Vokser ud af sit tøj hver eneste forbandede uge.

5. Nægter at modtage hjælp fra fami-

8. Har meget nemt ved at blive distraheret. Det er faktisk ret imponerende, hvis du nåede helt ned til slutningen af denne liste uden at starte på noget andet!


GULDKORN

DAGENS SMIL vi samlet r ha er H g. tin te es ov sj de De kære børn siger itet sagt af børn. id av gr om rn ko ld gu å sm en buket af

Jeg er gravid med nr. 3, og maven er beg yndt at blive ret tyk. Min datter på 2 år kravler rundt på gulvet og leger med en traktor med vogn fyldt med dyr. Hun peger på bondemanden og siger, at det er far, der styrer traktoren. Far spørger: “Hvor er mor så?”, hvorefter min datter fluks hiver grisen op af vognen og siger: “Dét er mor”.

blev Forleden dagn pige jeg mødt af eatters d min fra eg er børnehave. J uge. gravid i 33.e, om Pigen spurgt baby jeg havde eng jeg i maven, o ”. Så svarede: “Ja “Kan spurgte hun:get?”. den sige no

i En af mine kollegaer er gravid e ern uge 30, og i dag kom en af pig uen) fra børnehaven (vi er i vuggest hun hen og spurgte hende, hvorfor n er havde sådan en tyk mave (hu ga lige knapt 3 år), og min kolle ger svarer, at det er fordi, der lig så: en baby derinde. Pigen siger Grin “Nåhh, hvad farve er den?”. e til lig e grin, ja det er jo heller ikk at vide, hvad farve den nu er.

Magnus på 3½ år leger og komm sørøver er ud til o s i køkkene Magnus: t. “Far, du m å godt væ kaptajn, re så er je g styrm Mor: ”Hv and ”. ad må jeg så v Magnus æ re?”. kigger o p og n mig, som ed ad er højgra vid med meget s en tor mave , hvoreft svarer: ”D e r han u må go dt være h valen”.


UDLEJNING

SPAR MASSER AF PENGE PÅ UDSTYR TIL DIT BARN Udlejningsportalen KidUp formidler kontakt mellem lejere og udlejere af babyudstyr, og skal samtidig være et sted, hvor forældre kan udveksle erfaringer.


PORTALEN

KIDUP

SKAL FÅ DANSKE FORÆLDRE TIL AT UDLEJE OG LEJE BØRNEUDSTYRNybagte forældre i Danmark bruger i gennemsnit 13.761 kroner på babyudstyr op til og i det første halve år efter fødslen af barnet. PENGE- OG PENSIONSPANELET

Det er ikke billigt at blive forældre, men nu skal et nyt site spare forældre penge på klapvogne, legetøj og børnemøbler. På den nye online platform KIDUP.DK kan forældre leje og udleje deres børneudstyr til andre familier. “Det meste børneudstyr er rigtig dyrt og skal kun bruges i en periode på et par måneder. Vi ved også, at mange forældre står i pladsproblemer med deres børneudstyr imellem for eksempel det første og an-

det barn. Derfor har vi etableret et site, der skal gøre det både billigere og mere fleksibelt at være forældre”, fortæller Christoffer Immanuel, som er en af stifterne af portalen KidUp. “Som førstegangsforældre er man ofte et let offer, når der skal købes udstyr. Forældre vil jo gerne have det aller bedste til barnet, men de har måske ikke rigtig noget at måle det op imod, og så tager de tit det dyreste”, fortæller Christoffer Immanuel. Nybagte forældre i Danmark bruger i gennemsnit 13.761 kroner på babyudstyr op til fødslen og i det første halve år af barnets liv. Det viser en undersøgelse, som YouGov har gennemført for Penge- og Pensionspanelet.


Jeg er fuldstændig forelsket i deleaspektet og synes, det giver god mening at dele de ting, vi alligevel ikke bruger hele tiden. De penge, vi får ved at leje Vilhelms ting ud, kan vi bruge på en sommertur til Legoland med hele familien. SABINE CLASEN

På KidUp kan forældre spare op til 75% af udgifterne ved at leje deres udstyr frem for at købe det fra nyt. Ligeledes vil en barnevogn eksempelvis kunne indtjene et forældrepar mellem 1.000 og 2.000 kroner årligt.

FORBRUGEREN ER SIKRET Hos KidUp er man meget bevidste om at sætte forbrugersikkerheden højt. Således er både lejer og udlejer dækket, hvis en vare eksempelvis går i stykker og skal erstattes. “Samtidig går pengene ikke igennem, før lejer har fået sin vare. Hvis man ikke modtager udstyret, får man det

fulde beløb tilbage. Hvis lejeren slet ikke returnerer udstyret, så erstatter vi udlejer for det og sørger for at behandle sagen med lejer internt. Vi forsøger at holde det så gennemsigtigt som muligt, men det skal også være nemt. Derfor foregår al betaling gennem os, så vi er sikre på, det hele foregår korrekt”, siger Christoffer Immanuel.

KORTTIDSLEJE KidUp er ikke kun tænkt til langtidsleje af udstyr. Brugere kan også leje en barnevogn for en uge, hvis de eksempelvis skal på ferie et sted og ikke gider at slæbe barnevogn og klapvogn med tværs gennem landet.


EKSEMPLER Står du f.eks. og skal ud og købe en seng til dig barn, og har kastet din kærlighed på den flotte tremmeseng fra Leander, kan det blive en dyr affære. Sengen koster 7.195 kroner i butikkerne, men på KidUp kan du leje den for blot 240 kroner om måneden. Hvis du kun skal bruge sengen i f.eks. 6 måneder, kan du således slippe med i alt 1.440 kroner.

TREMMESENG Skøn tremmeseng fra Leander.

Mangler du en barnevogn, finder du et stort udvalg på KidUp. Du kan f.eks. leje en flot hvid Emmaljunga Big Star Supreme for kun 10 kroner om dagen eller 75 kroner om måneden.

BARNEVOGN Hvid Emmaljunga Big Star Supreme barnevogn.

Og der er mange andre ting, du kan spare penge på, f.eks. en smart Philips Avent babyalarm med skærm til 60 kroner om måneden, en Recaro Young Sport autostol for kun 90 kroner om måneden, et vægpuslebord for 120 kroner om måneden og en Odder babylift for kun 3 kroner om dagen. Se mange flere produkter på WWW.KIDUP.DK

40 240 pr. dag pr. måned

10

pr. dag

75

pr. måned

AUTOSTOL Recaro Young Sport autostol. Op til 36 kg.

15

pr. dag

90

pr. måned

PUSLEBORD Klassisk væghængt puslebord fra BYBO design.

20 pr. dag

120

pr. måned

BABYALARM Smart Philips Avent babyalarm med skærm.

10

pr. dag

60

pr. måned

BABYLIFT Odder babylift med allergivenlig Dunlopillo madras.

3

pr. dag

86

pr. måned


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af GRAVIDA er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til gravide. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. KEJSERSNIT ER FOR DE SVAGE! Bag den provokerende overskrift gemmer der sig et blogindlæg fra en mor, som ikke vil sættes i bås, fordi hendes fødsel endte på en anden måde, end hun havde drømt om.

SEX SOM IGANGSÆTNING Er det en myte, eller er det fakta, at lidt lagengymnastik kan hjælpe med at sætte fødslen i gang? Her kan du læse om 10 kvinders erfaringer.

BREVKASSE: AT MÆRKE LIV Hvor tidligt kan man mærke liv? Skal man mærke liv hver dag? Er det OK at barnet ikke sparker så meget i uge 30? Mærker man liv senere som overvægtig? Og mærker man liv senere 2. gang? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om at mærke liv.

AV AV AV MINE LIGAMENTER Ligamentsmerter kan være et ubehageligt bekendtskab. De fleste oplever dem i en eller anden form i løbet af graviditeten, og der er ikke så meget, man kan gøre ved dem. Her fortæller 13 gravide, hvordan de oplevede ligamentsmerterne.


ISSE ARTIKLER? AKUPUNKTUR VED FØDSLEN På mange fødesteder er der mulighed for at få akupunktur ved fødslen. Men hjælper det, eller er det spild af tid? Her kan du læse om 11 mødres erfaringer med akupunktur som smertelindring.

MØDREGRUPPE: JA ELLER NEJ? Er det en god idé at komme i en mødregruppe, eller er det spild af tid?12 mødre fortæller om deres gode og dårlige erfaringer med at være i en mødregruppe.

MAN SPISER DA MODERKAGEN Moderkagen indeholder masser af næringsstoffer, og en ny trend blandt nybagte mødre er at få lavet moderkagen om til pulver, de kan spise.

16 GODE RÅD MOD HALSBRAND De fleste gravide rammes før eller siden af ubehagelig halsbrand, som skyldes, at lukkemusklen til mavesækken påvirkes af graviditetshormoner. Den slapper af og sender maveindholdet retur i spiserøret. Her får du 16 gode tips til, hvordan du kan slippe af med halsbranden.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af GRAVIDA på WWW.GRAVIDA.DK


KONKURRENCE

VIND EN SKØN PUSLE

TASKE

Vi udlodder denne skønne Bea pusletaske fra byStroom til en værdi af 899 kroner. Fås i 11 flotte farver.

VÆRDI

899,-

KLIK HER FOR AT DELTAGE I KONKURRENCEN


FÅ EN DEJLIG BABYPAKKE BESTIL DIN BABYPAKKE MENS DU ER GRAVID, SÅ DEN ER KLAR, NÅR BABY KOMMER!

GRATIS! Du betaler kun 39 kroner i porto og ekspedition

VÆRDI :

+

397,Skønt puslingetæppe fra Hjorth i super blød kvalitet. Værdi: 249 kroner.

+

Den lille bog om sprog med inspiration til lege og aktiviteter, som kan stimulere dit barns sproglige udvikling. Værdi: 99 kroner.

Farverig blomst fra Lamaze med knitrelyde i bladene, som stimulerer dit barns sanser. Værdi: 49 kroner.

KLIK HER

OG BESTIL DIN

GRATIS

BABYPAKKEGravid fotografering 9 måneder - og så pludselig er maven væk. Hvordan vil du huske denne specielle tid, de små spark, din glød og glæden i dit smil? Alle kigger på dig på den der helt specielle måde - for der findes ikke noget mere smukt end en kvinde med en baby i maven. At få taget mavebilleder er en helt perfekt måde at forevige din graviditet på. De 9 måneder flyver afsted, men det er en tid, du aldrig vil glemme. Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af din mave, som du med garanti vil værdsætte resten af livet.


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG