Page 1


BØRNEMØBLER

NY BØRNEHØ

MED STJERNEPOT


ØJSTOL

TENTIALE

NYHED NY HØJSTOL FRA DESIGNEREN BAG TRIPP TRAPP STOLEN

Hvad gør man, når man har skabt en stjerne? Man skaber da bare endnu én! Det er i hvert fald, hvad møbelarkitekten Peter Opsvik har gjort.


I 1972 revolutionerede designeren Peter Opsvik markedet for børnemøbler ved at designe en højstol, der kunne bruges helt frem til teenageårene - en stol, som blev et ikon og i dag stadig sælges over hele verden.

Nu 41 år efter og en masse erfaringer rigere har den prisvindende designer tegnet en ny og innovativ børnehøjstol til en ny generation af børn. Det er sket ud fra ambitionen om at skabe verdens bedste børnehøjstol.


Den nye børnehøjstol, som har fået navnet Nomi, er udviklet i samarbejde med det danske firma Evomove, der både producerer og sælger stolen. Det har taget Evomove og Peter Opsvik over 2 år at nå frem til det færdige resultat - en unik kombination af træ og plast i et stilfuldt nordisk design, som med øget fokus på funktionalitet, ergonomi og sikkerhed sætter nye standarder for højstole til børn. Nomi har ikke været ret længe på markedet, men meget tyder på, at stolen er kommet for at blive, og at Peter Opsvik med sit nyeste skud på stammen endnu en gang har slået en genistreg med potentiale til at opnå international stjernestatus. Således roses Nomi ikke bare i skyhøje toner på Evomoves Facebookside og Trustpilot. Stolen scorer også topkarakter hos de danske mødre- og babybloggere, der har fået øjnene op for den innovative børnehøjstol fra den verdenskendte møbelarkitekt, som kan skrive op til flere prisvindende stole på sit CV.

Én højstol fra nyfødt til teenager - én fast stamme med udskiftelige sidde-/liggeelementer

Som en af de eneste børnehøjstole på markedet kan Nomi benyttes af barnet helt fra fødslen og frem til teenageårene. Stolen består nemlig af en fast stamme med udskiftelige sidde-/liggeelementer til børn i forskellige aldre. Til den nyfødte findes Nomi Baby - en skråstol, der kan indstilles trinløst til forskellige positioner, lige fra en vandret til en mere siddende position. Den kan benyttes frem til 6-måneders alderen allerede fra dag ét, hvor babyen kan komme med til bords i stedet for at ligge på gulvet eller sidde i en skråstol på bordet med risiko for at falde ned.

Trinløs justering uden værktøj og “anti-tilt-hjul” for optimering af sikkerhed Når barnet kan sidde selv, benyttes et sæde med tilhørende bøjle. Bøjlen kan nemt tages af og på med håndkraft, ligesom indstilling af højde på sæde og fodplade sker helt uden værktøj - og det trinløst, så stolen kan tilpasses nøjagtigt efter barnets vækst. På grund af stammens nøje formede kurver indstilles sædedybden automatisk og sikrer, at barnet altid sid-


der optimalt. Nomi er desuden udstyret med såkaldte “anti-tilt-hjul” på stolens bagerste ben, som øger sikkerheden mod, at den vælter bagover, hvis barnet stemmer benene mod bordet.

Lette materialer - lettere liv for børn og voksne Med sine blot 4,9 kilo er Nomi væsentligt lettere end de fleste børnehøjstole. Det gør det nemmere for såvel børn som voksne at flytte stolen. Således kan børn fra 2-års alderen selv trække sig ind til bordet på en Nomi. Stolen har en konstruktion med åbne sider, der gør det muligt for selv små børn at komme op og ned fra stolen på egen hånd, hvis de sidder uden bøjle.

Ergonomisk design for en sund og sikker platform med bevægelsesfrihed Netop barnets frie bevægelighed er en af grundtankerne bag Nomi. Således stammer stolens navn fra ordet ergonomi - omdrejningspunktet for Peter Opsviks mange siddemøbler, der er udviklet ud fra filosofien om, at en god og sund siddestilling giver mulighed

for at sidde varieret og aktivt. Med dette for øje har Peter Opsvik designet Nomi, som skal motivere til gode siddevaner fra starten af livet og derfor er udformet til at give barnet en sikker og stabil platform uden at frarøve det bevægelsesfriheden. Her spiller fodpladen en stor rolle, fordi fodfæste ifølge Opsvik er et vigtigt udgangspunkt for bevægelse. Anvendelse af plast har desuden givet mulighed for at designe en stol med organiske former, som passer optimalt til de små kroppe.

Forskelige farve- og trækombinationer efter eget valg - den individuelle højstol Som en ekstra finesse er der med Nomi mulighed for at skabe “sin helt egen” børnehøjstol, der passer til hjemmets indretning. Sæde, fodplade og ben findes nemlig i 7 forskellige farver, som kan kombineres med en stamme efter frit valg blandt forskellige trætyper. Nomi er produceret af bæredygtige og genanvendelige materialer. Stolen er desuden testet og godkendt efter de nyeste EN-standarder for sikkerhed, komfort og ergonomi. Nomi kan købes på WWW.EVOMOVE.COM samt i Illums Bolighus, hvor der er mulighed for at opleve stolen og se nogle af Nomis forskellige træ- og farvekombinationer. Prisen for en Nomi starter ved 1.499 kroner. Find mere information og se en film om Nomi: KLIK HER


OM PETER OPSVIK Peter Opsvik, 74 år, er en anerkendt norsk industriel designer med flere prisvindende stole på CV’et, blandt andet Tripp Trapp, Håg Capisco Puls, Reflex, Garden og Globe. Hans innovative og ergonomiske tilgang til design har resulteret i signifikant international berømmelse. Peter Opsvik er op til flere gange blevet tildelt internationale og nordiske priser for sit design, bl.a. The Red Dot Award og The IF Product Design Gold Award i 2010. I 1996 vandt han The Classic Award for Design Excellence i Norge for Tripp Trapp-stolen. Læs mere på WWW.OPSVIK.NO


KONKURRENCE

NOMI HØJST Vi udlodder en Nomi High Chair inkl. bøjle fra danske Evomove en ny og innovativ børnehøjstol med øget fokus på sikkerhed, funktionalitet og ergonomi. Stolen er designet af den prisvindende møbelarkitekt Peter Opsvik og kan købes i forskellige farve- og trævarianter på WWW.EVOMOVE.COM, hvor der er mulighed for at lege med farverne og at ”designe” sin helt egen Nomi. Præmien har en værdi af 1.748 kroner.

DELTAG I KONKURRENCEN HER


TOL

VÆRD I

1.748

KRONE

R

Evomove  
Evomove  

Annonce og artikel om Evomove til MIN BABY #9.

Advertisement