DIT BARN #7

Page 1

DIT BARN

ALT OM DE SKØNNE UNGER

DRØMMEJOBS

HVAD SKAL DU

VÆRE? Flyvepony, lægemand eller havpilot? KUN FOR SJOV

REGLER

I BØRNEHAVEN Hvornår er ting mine eller dine?

NR. 7 • EFTERÅR 2014

9 4 SID

ER MED OM DE SK ALT ØNNE UNGER

EFTERÅRSMODE

30

SIDER TØJ OG SKO

Masser af skønt tøj, sko og støvler til dit barn BREVKASSE

SPØRG

SUNDHEDSPLEJERSKEN

Spørgsmål og svar om børns sprog

+

KONKURRENCE: VIND EN SJOV FAMILIETUR TIL ASTRID LINDGRENS VERDEN TIL EN VÆRDI AF 1.800 KRONER LEGETØJ: SJOV LEG BÅDE UDE OG INDE | DAGENS SMIL: DE SJOVESTE GULDKORN SAGT AF BØRN


Besøg webshoppen på www.bundgaard.dkvelkommen Velkommen til 7. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

Og bagerst i magasinet finder du en konkurrence, hvor du kan vinde en familietur til Astrid Lindgrens Verden til en værdi af ca. 1.800 kroner.

Børn kommer med de sjoveste forslag, når man spørger dem, hvad de skal være, når de bliver store. Kunne det f.eks. ikke være sejt at være flyvepony, lægemand eller havpilot? Se flere drømmejobs i artiklen Hvad skal du være når du bliver stor?

Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 7. udgave af DIT BARN. Og har du endnu ikke læst de 6 første udgaver, så finder du dem på www.ditbarn.dk. Hilsen redaktør

Katja Hansson

I brevkassen besvarer sundhedsplejerske Karin Holm spørgsmål om børns sprog. Læs blandt andet om en pige, som pludselig har svært ved at tale, en dreng, som er begyndt at stamme og en dreng med et sprog, der er svært at forstå. Denne udgave er desuden proppet med skønt børnetøj, flotte sko og støvler samt skønt legetøj til ude og inde.

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

husk

Læs tidligere udgaver af DIT BARN på:

www.ditbarn.dk

HJEMMESIDE www.ditbarn.dk FACEBOOK www.facebook.com/ditbarn KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til DIT BARN, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


BRUG RABATKODEN NAVNESUT2014 OG FÅ

15% RABAT FREM TIL 30/9-2014


indhold 10

D RØM M E JOBS

14

KUN FOR SJOV

16

BRE V K A SSE

22

G ULD KORN

24

PIGE TØJ

36

BØRNE SKO

44

LE G E TØJ

Hvad skal du være når du bliver stor?

10 regler der gælder i børnehaven

Spørgsmål og svar om børns sprog

Dagens smil

Skønt tøj til skønne tøser

De bedste sko til dit barn

Tid til leg

forsiden

FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk MODEL: Rasmus (4 år)


TID TIL LEG UDENDØRS

Se det store udvalg af udendørs legetøj som du ikke finder alle vegne!


indhold 52

BØRNE TØJ

62

FE RIE

68

MÆ RKNING

74

UND E RV ISNING

Tid til skolestart

Her bliver eventyr til virkelighed

Et mærke til det hele

Rytmik, musik og sjov

80

UD STYR

84

BØRNE TE A TE R

92

KONK URRE NCE

Sutter med navn

I mørket kan alt ske

Vind en familietur til Astrid Lindgrens Verden

ABONNEMENT

FACEBOOK

Vil du have et GRATIS abonnement på DIT BARN? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

Synes godt om DIT BARN på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

â KLIK HER

â KLIK HER


OPDAG ASTRID LINDGRENS VERDEN

Mød Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Karlsson på taget. Besøg Mattisborgen, Kirsebærdalen og Bulderby. I Vimmerby i Småland kan du møde alle de kendte figurer og miljøer, som Astrid Lindgren skrev om. Leg og lav ballade, oplev velkendte scener fra bøgerne og bliv en del af de populære fortællinger. Hjertelig velkommen til Astrid Lindgrens Verden.

HVOR EVENTYR BLIVER TIL VIRKELIGHED


DRØMMEJOBS

HVAD SKAL DU VÆRE NÅR DU BLIVER

STOR?

FLYVEPONY, LÆGEMAND ELLER HAVPILOT?


Børn kommer med de sjoveste forslag, når man spørger dem, hvad de skal være, når de bliver store. Kunne det f.eks. ikke være sejt at være flyvepony, lægemand eller havpilot? Æ Min datter vil gerne være kunstner og arbejde sam-

men med mig. Men hun har også en aftale med en veninde om, at de skal være bagere sammen. Og så vil hun gerne have et arbejde, som man bliver rig af, for hun vil gerne have en Ferrari.

mand. Storebror på 7 år vil være racerkører og brandmand.

Æ Farmand er trælastsælger, og vores søn på knap 5 vil gerne “sælge brædder” ligesom far og have slips og skjorte på.

Æ Da jeg spurgte hende, hvad hun ville være, når hun

bliver stor, svarede hun: “Alene ude i haven!”. Ja, længere kan man ikke se, når man er 3½ år.

Æ Min ene datter ville være læge. Men da hun hørte,

hvor mange år hun så skulle gå i skole, ville hun hellere være danser. Min anden datter skal være noget med dyr. Nogen gange er vi dog lidt bange for, om hun ender som dødsdromkører eller gadehustler. Hun har ikke begreb om risiko eller grænser.

Æ Min datter vil køre lastbil for sin morfar (han er vognmand ) eller isbil.

Æ Astronaut har været nævnt mange gange af min

snart 9-årige søn. Min datter har vist ikke tænkt så langt endnu - hun er mest bekymret over, at hun skal i skole til sommer og endnu ikke kan læse.

Æ Pilot, frisør og arbejde på McDonald’s - og alle 3 ting på samme tid. Han har allernådigst lovet at flyve mor og far til Kreta og Mallorca.

Æ Jeg spurgte for nyligt min søn på 3 år, hvilket ar-

Æ Den store på 10 vil være elektriker som sin far. Han vil også arbejde samme sted, og han har ikke planer om at flytte. Suk! Jeg håber, tingene ændrer sig, men det gør de vel som regel, hi hi.

bejde han ville have, når han blev stor, og så svarede han, at han ville have “sådan et sort arbejde”. Åhh, hvor jeg grinede. Jeg aner simpelthen ikke, hvor han har det fra. Hverken hans far eller jeg arbejder sort, og jeg tror ikke engang, vi har talt om det (men man ved selvfølgelig ikke). Utroligt hvad de opsnapper de små ører.

Æ Min datter på snart 7 år siger, at hun vil være

Æ Drengen på 6 vil være pilot, og endda luftkaptajn.

arkæolog eller noget med sten. Jeg har meget svært ved at “gennemskue” hendes jobfremtid. Hun elsker at arbejde kreativt, men er på samme tid også meget boglig. Hmm, det bliver spændende.

Pigen på 8 vil være viduespudser, men vi håber da, at hun kommer på andre tanker.

Æ Vores datter siger: “Det samme som far!”. Og far er Æ Min søm på 5 år vil være cowboy, soldat og brand-

altså brolægger/anlægsstuktør. Hun elsker at være ude, når han roder i haven, eller med ham på arbejde. Hun


er en rigtig drengepige og elsker at køre minigraver, traktor eller gravemaskine.

Æ Min datter på 4 år vil være kunstmaler. Ellers vil hun

Æ Min søn på knap 5 ville først være pædagog og

Æ Min søn vil være havpilot. For det er det, en af hans

passe børnene i børnehaven. Men nu vil han hellere være murer sammen med en af hans venner og bygge et fint hus til ham selv. Da jeg spurgte, om han så også lavede et nyt til mig, sagde han bare: “Nej da Mor - du har jo et hus”.

gerne arbejde sammen med mig.

bedste venner vil være. Vennen går meget op i hajer og fisk, og når han bliver stor, vil han være havpilot (det er jo svært at sige havbiolog he he) og fodre hajer.

Æ Min søn bliver 4 år i næste måned, og han vil altså Æ Min datter på 4 år vil være flyvepony. Og der er ikke andet, hun vil være.

bare gerne være mor og gå på barsel. Eller også vil han gerne have en stor kran. Og min datter på 6 år vil være konditor og lave lækre kager.

Æ Brandmand, skraldemand, “lægemand” eller kran-

Æ Min datter på snart 7 vil være frisør, nogen gange

fører. Vores søn sagde også en dag, at han gerne ville køre med gylle, for når han så blev stor, kunne han køre forbi vores hus (vi bor på landet), og så kunne vi lugte, at han havde været forbi. Vores søn vil være alt med store maskiner, og når han siger, han vil være brandmand og “lægemand”, er det for at køre brandbiler og ambulancer.

Æ Her vil knægten være den, der styrer toget, og jeg

skal være den, der klipper billetter, for så kan han køre mig hjem, som han så sødt siger. Og så kan han hele tiden være sammen med mig. Og jeg skal have en helt speciel billetsaks, der kan klippe hjerter, fordi så kan de se, at vi godt kan lide dem, der kører med toget.

Æ Da min lillebror var barn, ville han bare være en “almindelig mand”, når han blev voksen - hihi.

Æ Min søn på 4 vil være arbejdsmand. Han er helt

vild med store maskiner. Lige i øjeblikket har vi også gravemaskiner næsten i baghaven, og når de går tur i børnehaven, kommer de forbi en “byggeplads”, hvor der er en masse maskiner. Så måske det er derfor, han mener, han skal være arbejdsmand i øjeblikket.

også læge, eller popstjerne som Hannah Montana. Min søn på 4 skal være brandmand. Han siger til pædagogerne i børnehaven, at han nok skal komme og slukke ilden i deres vinduer. Sjovt nok siger han det kun til de to kvindelige pædagoger, som han også mener, han skal være kærester med, når han bliver stor. Men han er stadig fast besluttet på, at han skal giftes med sin mor. Han siger tit til mig: “Mor. vi er kærester ikke? Og vi skal giftes”. Og han har lovet mig, at han altid vil slukke ilden i min lejlighed :-)


OPLE V DEN NYE

EFTERÅRSKOLLEKTION

WWW.NOANOA.COM


KUN FOR SJOV

10 REGLER DER GÆLDER I

KUN

FOR S

JOV

1 Hvis jeg kan lide det, så er det mit. 2 Hvis det er i mine hænder, så er det mit. 3 Hvis jeg kan tage det fra dig, så er det mit. 4 Hvis jeg havde det i sidste uge, så er det mit. 5 Hvis det er mit, må det aldrig se ud som om, det er dit.

6 Hvis jeg er ved at bygge noget, så er alle klodserne mine. 7 Hvis det ligner mit, så er det naturligvis mit. 8 Hvis jeg mener, at det er mit, så er det mit. 9 Hvis det er i nærheden af mig, så er det mit. 10 Hvis det broccoli, så er det dit.BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

BØRNS SPROG

SUNDHEDSPLEJERSKE

KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns sprog. Læs om en pige, der pludselig har svært ved at tale, en dreng med sprogproblemer, en dreng, som er begyndt at stamme og en dreng, som er svær for andre at forstå.


MIN DATTER HAR PLUDSELIG SVÆRT VED AT TALE

måske jeres iver efter at (over)stimulere hendes sproglige udvikling. Giv ro.

Jeg har en datter på 3 år, og hun er meget fremme med sit sprog. Men fra den ene dag til den anden gik ordene i lås for hende, og hun har svært ved at få dem ud af munden.

Sid med hende og læs billedbøger, lad hende fortælle og genfortælle i sit eget tempo uden at rette hende, når hun laver fejl.

Det er som om, hun er længere fremme i tankerne, men at ordene ikke kan følge med. Hun bliver meget ked af det og siger selv, at hun ikke kan snakke. Vi giver os tid til, at hun finder ordene, og vi prøver på ikke at sige tingene for hende. Er dette en normal proces? Og hvornår går det over igen? Man kan ikke sige, at hun stammer. Skal man hjælpe hende eller vente på, at hun finder ordene, hvilket hun ikke altid kan? SVAR Jeg tror, hun forivrer sig. Hun er dygtig, men hendes ambitiøse taleudvikling og tankeevne følges ikke rigtigt ad. Det kan være, hun er lidt stresset og derfor blokerer.

For som sagt er mit bud, at hendes og måske jeres ambitioner er lidt for høje. Hun når tids nok det, hun skal.

DRENG PÅ 3 ÅR MED SPROGPROBLEMER Min søn har et sprog, der er svært at forstå. Han er helt fremme motorisk - fingernem er han, og balancemæssigt har han altid været hurtig. Han er lillebror og desuden tosproget.

Jeg oplevede selv i en stressperiode ikke at kunne finde ordene. Jeg vidste, hvad jeg ville sige, men jeg sagde dem forkert.

Jeg oplevede selv i en stressperiode ikke at kunne finde ordene. Jeg vidste, hvad jeg ville sige, men jeg sagde dem forkert. F.eks. blev gravhund til grævling. Er hun iøvrigt sund og rask og ikke udviser andre symptomer, ville jeg vente og se. Jeg oplever, at børn udvikles fra spæd, som en computer (deres hjernekapacitet), der skal opbygge et lager af software i takt med, at barnet udvikles og lærer gennem dets sanser og samvær med forældre og andre voksne og børn.

Han bruger sut, men mest når han sover og sent på dagen, hvis han er ked af det og træt. Men han tager den ud, når jeg beder ham om det. Han gider ikke læse bøger ret længe, men han elsker at synge og har fra lille haft et imponerende repetoire, selv om vi ikke forstår teksten.

Den 1. oktober skal han i børnehave, og det vil på mange måder være fint, men vi er lidt bekymrede mht. det manglende sprog. Han er temperamentsfuld men ikke aggresiv. Han blev født i uge 33+6 og vejede 1.885 gram, men det kan vel ikke forfølge ham meget længere (han er godt nok ikke specielt høj). Skal vi vente og se tiden an? SVAR Børnehaven vil være godt for jeres dreng. Udnyt desuden, at han er glad for at synge. Lav enkelte sange, I synger sammen med ham. Samme sang om og om igen.

Men ligesom computeren kan overbelastes, kan vores stimulering af vores dygtige pode føre til, at barnet pludselig ikke kan følge med.

Det er også fint at læse bøger, men hvis han ikke kan fanges i længere tid, er der andre ting i legen - f.eks. at

Ros hende fortsat for, hvad hun kan, men dæmp

FORTSÆTTES


bygge Lego eller togbane - I kan bruge til en snak og indøvning af enkelte ord. Få ad gangen. Han er født ca. 7 uger før tid, og det ses i hans vækst. Til det fyldte 2. år skal den manglende fostertid lægges til, når hans udvikling bedømmes.

hakker i det. Vi har prøvet at tale meget langsomt til ham, men jeg ved ikke, om det hjælper. Hvad kan vi gøre for at hjælpe ham uden at fokusere for meget på det, så han selv oplever det som et problem?

Tosprogede børn er ikke nødvendigvis senere til at tale rent. Sutten, sutteflaske og “søbe”/skemad har betydning i forhold til, at barnet bliver læsper, fordi mundmotorikken ikke er ordentligt stimuleret, som når barnet tygger maden. Det indvirker ikke på ordforrådet.

Giv ham fred og ro. Lad være med at tage ordet ud af munden på ham i forsøg på at hjælpe. Selv om han er foran motorisk og sprogligt, så er der nok sket en yderligere udvikling i hans ordforråd.

Det er godt, I lærer ham ikke at snakke med sutten i munden. Allerhelst at sutten “sover”, når barnet er vågent, for sutten har “været på arbejde”, mens barnet sov, og derfor skal den blive i sengen.

Taler han for andre end jer med let forståelige ord og sætninger? Eller er I dygtige til at forstå hans børnesprog? Måske er der en videreudvikling af hans sprog igang.

Er I sikre på, at han hører godt? Har han haft mange mellemørebetændelser? Det kan give nedsat hørelse på grund af væske i mellemøret. I kan eventuelt henvende jer til taleinstituttet i København eller Århus, hvor netop børnehavepædagoger eller jeres praktiserende læge kan henvise til. Måske ligger grunden i, at han tidligt har lavet sit “eget sprog”, og det er blevet accepteret af jer.

SVAR

Giv ham fred og ro. Lad være med at tage ordet ud af munden på ham i forsøg på at hjælpe.

Efter det “traume” at føde for tidligt, kan I i lettelsen over, at det gik godt, have været mere large. Jeg tror, det kommer. Han er jo kvik.

MIN SØN ER BEGYNDT AT STAMME Min søn på 3 år er pludselig begyndt at stamme. Det er som om, han har svært ved at få påbegyndt det første ord i en sætning. Han har ellers altid været foran både motorisk og sprogligt, han elsker at læse i bøger og snakker som et vandfald. Han er god til rim og remser og kan brudstykker af nogle børnesange udenad. Han kan tælle til 9. Der har aldrig været problemer med hans sprog, men pludselig fra den ene dag til den anden er det ligesom om, ordene ikke rigtigt vil ud af munden på ham, og han

Jeg tror, at selv om han er så dygtig, så bliver han ind imellem for ivrig i sin egen formåen, at han “snubler” over ordene i starten. Når han er så dygtig og veludviklet, kommer det igen. Giv ham ro og tryghed. Vis ham, at I har tid til, at han får sagt, hvad han vil.

TALER MIN SØN PÅ 3 ÅR GODT NOK? Jeg vil ikke sige, at jeg er meget bekymret, men jeg kan mærke, at jeg tænker over det i hverdagen. Jeg har en søn på 3 år. Han snakker meget, og han er også forståelig for venner og familie, der ikke går op og ned af ham til hverdag, men alligevel er jeg bekymret for, at han ikke snakker godt nok til hans alder. Han har en del ord, han ikke udtaler korrekt, og hvis jeg gentager dem rigtigt, siger han dem på samme måde, som han gjorde før. Er det os, der ikke snakker nok med ham, eller skal vi bare regne med, at det kommer, om ikke andet så når han skal i børnehave? Han er ellers både fysisk og motorisk udviklet, som han skal. FORTSÆTTES


Navnelapper gør det enklere for dig (og andre) at se, hvad som tilhører hvem. Med Navnelapper, som er selvklæbende, kan du enkelt mærke alt fra sutteflasker til regntøj. Navnelapper holder til kogning og vask - og intet vejr kan løsne Navnelapper. Bestil i dag - og mærk det, du ikke vil miste.

WWW.NAVNELAPPER.DK


SVAR Jeg tror, du bekymrer dig helt unødvendigt. Der intet i det du beskriver, der tyder på, at jeres søns sprog ikke er normalt for hans alder og udvikling. Tværtimod. Jeres venner og familie forstår jeres søn, skriver du. Hans sprog er forståeligt. Selv i venlighed ville I snart mærke, at andre snart mistede interessen for at holde en samtale igang med ham, fordi de forstod meget lidt. Reagerer han, når I kalder eller taler til ham i normal talehøjde? Er han begyndt at synge med på små sange, I synger med ham? Har han haft mange forkølelser med tæt næse eller mellemørebetændelser? Der er to årsager til, at børn har et mangelfuldt eller

dårligt sprog. Enten en dårlig hørelse eller mangelfuld stimulering. Selv børn, der overlades til TV, bliver sprogligt stimuleret ved at høre på TV-talen. Jeg har oplevet børn, der lærte sig et nyt fremmedsprog ved dagligt at se på børne-TV. Du skriver, at jeres dreng snakker meget. Han er ivrig for at fortælle om alt det, han ser og oplever. Der er det ikke tid til at tænke på, om ordene er korrekt udtalt. Han bruger sin energi på at fortælle det, han vil delagtiggøre jer andre i. Ikke på om han udtaler ordene korrekt. Derfor glemmer han også hurtigt, når du retter ham. Du forstår ham jo. Det er det vigtigste.


rytmik, musik og sjov PÅ MUSIKSKOLEN LAURA

FRA 0 ÅR

MUSIKSKOLEN LAURA er en privat musikskole, som har eksisteret i 25 år, og vi har undervisning for børn i alle aldre. Vi har efterhånden opbygget et team af rigtig dygtige undervisere på området. Vi er en fortrinsvis rytmisk musikskole, som vægter sammenspil højt. Vi afholder også kurser for forældre, vuggestuer og børnehaver og kommer gerne ud til jer. Ring på telefon 86 18 62 20 og få en snak om, hvad I kunne tænke jer - så prøver vi at løse det. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere om alle vores spændende tilbud. Mange hilsner musikskoleleder Birgitte Stein

Musik skal være sjovt - musik skal skabe glæde MUSIKSKOLEN FOR

BØRN OG VOKSNE

WWW.MUSIKSKOLENLAURA.DK


GULDKORN

DAGENS

smil

har haft Min datter på 5 år mmerat besøg af en legeka r min i dag. Jeg overhøre or er datter sige: “Min m min far tynd og ung, men Jeg er tyk og gammel”. asken, kunne ikke holde m :o) men dejligt at høre

Jeg har fået ny mobil og dermed anderledes ringeog SMS-toner. Da jeg i morges fik en SMS, udbrød min datter: “Ihh Mor, din nye mobil har altså bare sådan en smuk stemme”.

og er aftensmad is sp g o r e d d Emil på 4 år si t. Emil holde å g r e r e d , agen vor snakker om d ørger: “Mor, h sp g o p o r e er sine hænd r: “10”. Emil: o M ”. r? e h r e er d så mange fingre Mor: “Fordi, ”. ? 2 1 e k ik r e “Hvorfor er d mil: “Hvad er E . t” b a sk n a v ret helt havde du væ når man ikke r, e t e “D r: o vanskabt?”. M epause. Emil: k n æ T ”. re d n ea ser ud som d bt?”. “Er Far vanska

Min datter fyldte 6 år forled en og var meget optaget af, om hun mon ikke var vokset i løb et af natten. Stor var glæden, da hun stillede sig ved siden af mig og udbrød: “Mor, nu er jeg næsten lige så stor som dine br yster!”. Heldigvis mente hu n bare, at hun nu var så høj, at hun næsten når mig til br yst et.

Min søn på 4 år sad og kiggede på min vielsesring og prøvede den. Jeg forklarede, at der stod fars navn i ringen, og i fars ring stod der mit navn, fordi vi var gift. Han kigger undrende på mig og spørger: “Hvornår bytter I så tilbage?”.

afsnit sad og så et r å ½ 3 å p k Isa ske Kylling, hvor A af Bamse og te at d, og begynd e m r e a n Lu og r hedavne. Lillebro tænke over n snart e, og han får sk A lig m e n r de Luna. r skal hedder en kusine, de e, at han ikke Isak følte måsk b, ind i det selska rigtigt passer nkte te: “Hvorfor tæ rg u sp n a h r fo , at jeg kunne I egentligt ikke jeg ?”. Det havde se m Ba e d d he ar på. ikke et godt sv


Ny saeson klar

pa Anemone teatret o

BILLETTER

33 32 22 49 post@anemoneteatret.dk

Teater der tør se børn i øjnene. Tro, håb og kærlighed i 7 poetiske og musikalske forestillinger. Velkommen!

5 minutters gang fra Norreport /

www.anemoneteatret.dk


PIGETØJ

SKØNT TØJ TIL S

Tag med Noa Noa miniature på en fortryllende tur i efterårsskoven, og oplev den nye kollektion til piger fra 2-12 år. Glæd dig til smukke print, flotte farver og lækre materialer, og mix det hele med de fine accessories til netop dit helt eget pige-look.


SKØNNE TØSER OPLEV DEN NYE EFTERÅRSKOLLEKTION FRA

NOA NOA MINIATURE


SWEATSHIRT

Sweatshirt med smuk tone i tone broderi anglaise på fronten. Den er en anelse længere bag på og har blød rib i halsudskæringen.

349,-

NEDERDEL

Nederdel med flot grafisk cirkelprint. Nederdelen har fast linning foran og elastik bag på i den justerbare talje, og den har bomuldsfor.

349,-


 KJOLE

Tylkjole med lange ĂŚrmer og smukke tone i tone kniplinger. Kjolen har skjult stolpelukning og fine biser fra skuldrene.

499,-


SWEATSHIRT Sweatshirt med smuk tone i tone broderi anglaise på fronten. Den er en anelse længere bag på og har blød rib i halsudskæringen.

349,NEDERDEL Kort nederdel med flot print og elastik i den justerbare talje. Den har bomuldsfor.

349,-


CARDIGAN

Strikcardigan med flot mønster i et mix af ret og vrang, som giver et cool hjemmestrikket look.

499,-

NEDERDEL

Kort cargonederdel med lynlåsdetaljer og sidelommer. Den har fast linning foran og elastik bag på i den justerbare talje. Bag på er nederdelen helt enkel, blot med den brede rib nederst.

399,-


CARDIGAN

Cardigan med smukt hulmønster på fronten og lange ærmer. Den lukkes foran med fine perlemorsknapper.

399,-

BUKSEDRAGT Buksedragt med lækkert print, cap-ærmer og sidelommer. Dragten har elastik og bindebånd i taljen samt perlemorsknapper som lukning på fronten. På højre bryst har den en påsat lommer med knaplukning.

399,-


KJOLE

Kjole med korte ærmer og grafisk cirkelprint. Kjolen har fine biser på fronten, lukkes på venstre skulder med tre små knapper og har tyndt bomuldsfor.

399,-


KJOLE Strikkjole med lange ærmer og fint hulmønster på skuldre og i bunden. Kjolen har fint bindebånd i taljen og kanter i kontrastfarve.

399,-


CARDIGAN Cardigan med smukt hulmønster på fronten og lange ærmer. Den lukkes foran med fine perlemorsknapper.

399,-

T-SHIRT Hulmønstret basis t-shirt med lange ærmer. Findes i mange af sæsonens flotte farver.

169,BUKSER Bukser med lækkert print og bred elastik i den justerbare talje. Bukserne er forede med bomuld.

349,-


T-SHIRT

Lyserød t-shirt med lange ærmer og grafisk print.

149,-

NEDERDEL Kort tylnederdel med skørt i kontrastfarve med fin broderet kant. Der er fast linning foran og elastik bag på i den justerbare talje.

349,-


KJOLE

Kjole i en lækker blød viskose med flot print. Kjolen har lange ærmer med fine læg. På fronten har den et quilt-lignende påsat stykke, som går ud i fine læg, der er med til at give kjolen den flatterende silhuet. Den har tyndt bomuldsfor.

499,-

SE MERE Se hele den skønne efterårskollektion med skønt tøj på WWW.NOANOA.COM


BØRNESKO

DE BEDSTE SKO

TIL DIT BARN Børneskoene fra Bundgaard er kendetegnet ved en naturlig pasform, god kvalitet og holdbarhed. Det er sko, som børnene skal vokse ud af, og ikke sko, der slides op. Og så er det dansk design. Bundgaard designer skoene efter føddernes form og ikke omvendt. Målet er at lave kvalitets børnesko, sandaler, prewalkers, begyndersko, støvler, hjemmesko og gummistøvler til en overkommelig pris, så alle kan være med. Alle Bundgaard sko er formgivet for at yde foden optimal støtte, mens der samtidig er gjort plads til fodens naturlige udvikling. Materialerne er altid de bedste og kombinerer fleksibilitet og slidstyrke bedst muligt. Der benyttes f.eks. væsentlig kraftigere og blødere skind end i mange andre børnesko. Det gør skoene ekstra modstandsdygtige overfor både vind, vejr og barnlig kådhed. Bundgaard børnesko er sko med pladsgaranti, hvilket betyder, at du og dit barn kan være sikre på rigelig plads til de små tæer, uanset hvilken model I vælger. Bundgaard er simpelthen synonymt med god kvalitet og sunde sko til børn med lidt bredere fødder. På de følgende sider kan du se et lille udvalg af skønne børnesko og støvler fra Bundgaard. Du kan se hele kollektionen på WWW.BUNDGAARD.DK


FORKÆL DIT BARNS FØDDER MED SKO OG STØVLER FRA

BUNDGAARD


PREWALKER MED VELCRO - BROWN Bundgaards Prewalker er god til barnet, som er ved at begynde at gå. Den giver støtte i anklen og har en skridsikker bund, så barnet bedre kan holde balancen.

329,-

PREWALKER MED SNØRRE - PURPLE Lækker blød prewalker til barnet, der er ved at begynde at gå. Indfarvet læder med sål af dels gummi og dels læder.

299,-

SMILA - RED Begyndersko til barnet, som er begyndt at gå. Den har en god pasform, giver god støtte og har smart velcro lukning, som gør det nemt at tage skoen af og på.

549,-

BIXI - SILVER En rigtig god lukket overgangssandal til børn, der er begyndt at gå. Den har en naturlig pasform, giver god støtte og har en meget blød og flexibel sål.

349,-


HOPS - BROWN Hjemmesko med naturlig pasform, som sidder rigtig godt på foden og giver barnets fødder den nødvendige plads til at udvikle sig.

299,-

BALLET - FUCHSIA Sød ballerina med god fodform, som giver børnenes fødder den plads, de kræver under leg og daglig brug. Med velcrolukning, så den er nem at tage på og af.

599,-

DUVO - NAVY Smart og behagelig sneaker. Der er plads til fødderne, og den sidder godt på foden med sine 2 velcrolukninger. Med en smart og robust gummisål.

599,-

MINO - BROWN God robust hverdagssko med naturlig pasform, som kan bruges både på legepladsen, i skolegården og til pænt brug. Med smarte elastiksnørrer.

699,-


TRUMF - GREEN God robust hverdagssko med naturlig pasform og elastiksnørrer, som gør det nemt for barnet at tage på og af og holder skoen fast på foden.

649,-

MAJUKA - NAVY Naturformet hverdagssko med 2 velcrolukninger, som gør, at den sidder godt på foden og er nem at tage på og af. Lækker indfarvet lædersko på en god gummisål.

699,-

MINO - GREY God sko med naturlig pasform. Skoen har den stærke “snublefri” sål, hvor tåspidsen svejer en smule og derved ikke griber fat i asfalten.

699,-

CLASSIC RUBBER BOOTS - YELLOW Bundgaards klassiske gummistøvler holder børnenes fødder tørre i det våde vejr og har samtidig en pasform, som holder støvlen godt fast på foden.

259,-


CLASSIC RUBBER BOOTS - PURPLE Naturformet gummistøvle til både de store og små. Fåes i alle regnbuens farver. Bundgaard anbefaler en plejende spray til gummistøvlerne.

259,-

CLASSIC RUBBER BOOTS - GREEN Bundgaards klassiske gummistøvler holder børnenes fødder tørre i det våde vejr og har samtidig en pasform, som holder støvlen godt fast på foden.

259,-

MOOT - NAVY Bundgaards nye vinterstøvle med en stærk og robust gummisål og 100% uldfor. Støvlen har elastiksnørre og velcrolukning, som gør, at støvlen er let at træde ned i.

849,-

MOOT - GREY Fodformede vinterstøvler, som selv det vildeste skovbørnehavebarn ikke vil kunne slide op på grund af den stærke og beskyttende sål. Støvlen er med TEX.

849,-


TERRY MED SNØRREBÅND - PETROL Bundgaards klassiske vinterstøvle med fornyet naturlig pasform, som både holder de små og store børns fødder tørre og varme. Støvlen har snørre og lynlås.

879,-

TERRY MED VELCRO - PURPLE En super flot og lækker fodformet støvle, som med sine velcrolukninger gør det rigtig let for dine børn at tage af og på uden hjælp i institutionen og skolen.

899,-

TILDE - SILVER Fin klassisk fodformet pigestøvle. Den har snørre for at give den bedste pasform og lynlås på indersiden, så den er let at tage på og af. Støvlen har TEX.

799,-

TOKKER - BRONZE Lækker olieret nubuck støvle på en slidstærk gummisål med 100% uldfor. Støvlen har TEX og vil holde dine børns fødder tørre og varme vinteren over.

779,-


TOKKER - PETROL Bundgaards klassiske vinterstøvle med 100% uldfor, som holder dit barns fødder tørre og varme. Med 2 velcrolukninger, så de er nemme at tage på og af.

779,-

MILA - BLACK Vinterstøvle med stærk og robust gummisål. Støvlen er med 100% uldfor og har lynlås på indersiden. Med TEX, som holder børnenes fødder varme og tørre.

879,-

SE MERE Se hele Bundgaards kollektion af smarte prewalkers, begyndersko, hjemmesko, gummistøvler, sko og støvler til dit barn på WWW.BUNDGAARD.DK

MILLE - PURPLE Lækker olieret nubuck vinterstøvle på en robust og slidstærk gummisål med 100% uldfor. Støvlen er med TEX og vil holde børnenes fødder varme og tørre.

849,-


LEGETØJ

TID TIL

LEG

På www.mm-konsol.dk finder du et kæmpe udvalg af sjovt legetøj såsom elbiler, løbehjul, gokarts, trampoliner, gyngestativer og legehuse. På de følgende sider kan du se et lille udpluk.


LEGETID SE ALT DET SKØNNE LEGETØJ TIL STORE OG SMÅ FRA MM-KONSOL

KLASSISK ELBIL MED FJERNBETJENING

MED RIGTIGE GUMMIDÆK

Nu har børnene mulighed for at opleve en køretur i denne super flotte veteranbil i rigtig god kvalitet og med mange flotte detaljer som reservehjul, batteriindikator og sidespejle. Bilen bremser automatisk, når foden fjernes fra speederpedalen for større sikkerhed. Der medfølger fjernbetjening, så forældrene kan styre bilen fra havestolen, og mindre børn kan derfor også få glæde af en køretur i den.

1.599,-


LØBECYKEL

Kvalitets løbecykel i træ med rigtige hjul med luft. Fås i flere forskellige farver og motiver.

399,-

MINI ATV

El-ATV med store 6” hjul, råt design, fartbegrænser med nøgle, bakgear og dythorn, så andre ved, hvornår de skal flytte sig.

3.199,BRANDBIL GÅBIL Gåbil i metal udformet som en brandbil. Med gummihjul, der ikke ridser.

MERCEDES SUV ELBIL Lækker bil med 2 kraftige 35W 12v motorer, der giver træk på begge baghjul og gør den yderst terrængående, så den nemt kan køre i græs, jord m.v. Med rigtige gummihjul, som giver bedre vejgreb og mindre støj.

799,-

2.499,-

LØBEHJUL

Et godt trick/stunt løbehjul til begyndere.

649,-


GOKART Batteridrevet gokart i høj kvalitet med justerbart sæde, rigtig sele samt speeder og bremse pedaler. Kan køre ca. 35 km/t.

6.495,-

EL-MOTORCYKEL

Politimotorcykel, som kan køre både frem og tilbage. Der er indbygget sirene med lyd og lys til udrykningerne. Fås også i pink.

349,-

SUPER BILLIG

FAMILIEPOOL

Badebassin med stabil konstruktion. 262 x 175 x 51 cm.

379,-


DUKKEHUS

Stort dukkehus til store dukker op til 30 cm. De kendte dukker fra Barbie og Bratz passer perfekt i størrelsen.

1.199,-

VÆRKTØJSBÆNK

Super sjov værktøjsbænk i træ med forskellige stationer, der kan rumme og bruge det medfølgende værktøj.

399,-

SMART MULTIBORD MED 9 FUNKTIONER

MULTIBORD

MegaLeg 9-i-1 multibord. Et godt og stabilt bordfodbold spil inkl. bordtennis, hockey, pool, skak m.v. Et kæmpe hit for børnene. Et bord, der kan passe ind i alle hjem.

1.299,-


AKTIVITETSTÅRN

Sjovt aktivitetstårn med rutschebane og masser af legemuligheder.

699,-

TRAMPOLIN

MegaLeg Junior “Min Første Trampolin” 1,4 meter. Trampolin til de mindste, som kan bruges både indenfor og udenfor.

699,-

EL-TRAKTOR John Deere Ground Force 12V el-traktor med anhænger. Med justerbart sæde, som kan følge barnet, når det vokser.

2.595,-

GOKART

God begynder gokart med pedaler fra MegaLeg til børn fra 3 til 8 år.

449,-


SANDKASSE

Gedigen 6-kantet træsandkasse i god kvalitet fra svenske Hörby Bruk. Produceret af kraftige trykimprægnerede brædder. 1,5 meter bred og 28 cm høj.

649,-

POLITIBIL GÅBIL

Gåbil i metal udformet som en politibil. Med gummihjul, der ikke ridser.

VILLA LEGEHUS Kæmpe villa legehus i tyk plastik. Legehuset har mange muligheder, blandt andet indbygget køkken og værksted.

1.799,-

799,-

HOPPEKO Sjov brun hoppeko.

199,-


TRAMPOLIN MegaLeg Proline 4,3 meter trampolin med pro sikkerhedsnet. Leveres nu i grøn, så den passer bedre ind i haven.

2.999,-

FÅS NU ENDELIG OGSÅ I GRØN GYNGEHEST Gyngehest udformet som flyvemaskine i den højeste kvalitet. Den vil glæde og stimulere dit barn.

2.999,-

LØBEHJUL

Smart Stunted X trick løbehjul til begyndere.

429,-

SKATEBOARD Super sejt Bored Neon XTL Cruiser skateboard.

499,-


BØRNETØJ

Når sommeren lakker mod enden, er det skønt med nye eventyr, nye udfordringer og nye venner i børnehaven eller i skolen. Reimas kollektion til skolestart byder på alt, hvad dit barn har brug for til efteråret.


KLÆD DIT BARN GODT PÅ

FRA TOP TIL TÅ


SKØNT TØJ TIL SKOLESTART Det regner ofte og meget i efteråret, så dit barn har brug for regntøj i god kvalitet. Reimas regntøj er fremstillet i Øko-Tex Standard 100-certificeret materiale.

Du finder også et stort udvalg af jakker, bukser og sko både til piger og drenge. Alle efterårsmodeller, herunder lette dunjakker, kan bruges langt hen på efteråret og ofte også en stor del af vinteren. Det er ikke kun overtøjet, som holder dit barn varmt og tørt. Reimas indendørstøj er således fremstillet i et materiale, som fører fugt væk fra huden. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af Reimas kollektion til skolestart. Du kan købe tøjet og se hele kollektionen på WWW.REIMASHOP.DK

KUPLA Regnjakke fremstillet i ØkoTex Standard 100-certificeret materiale.

299,-

SKØNNE FARVER OG KLASSISK DESIGN


KOSKI

Regnjakke i pigefarver med fleecefor. Fremstillet i ØkoTex Standard 100-certificeret materiale.

449,-

KOSKI

Regnjakke i drengefarver med fleecefor. Fremstillet i ØkoTex Standard 100-certificeret materiale.

449,-

LAMMIKKO

Regnbukser med seler til piger.

199,-

LAMMIKKO

Regnbukser med seler til drenge.

199,-

KASTE

Klassisk regnfrakke i slidstærkt materiale til piger.

399,-

OJA

Regnbukser med god plads til et varmt lag indenunder.

199,-


SHAULA

Let dunjakke til drenge. Med aftagelige ærmer.

699,-

MIGINA

Vandtæt, vindtæt og åndbar jakke med et let for til piger.

999,-

MEROPE

Let dunjakke til piger. Med aftagelige ærmer.

699,-

SCORPIUS

Vandtæt, vindtæt og åndbar jakke med et let for til drenge.

999,-


SKØNNE STRIBER INDERST INDE

KABOOM Undertøjssæt fremstillet i elastisk materiale, som fører fugt væk fra huden.

399,-


DUHR

Langærmet t-shirt til de mindste. Elastisk og behageligt at have på.

199,-

SKØNT TØJ TIL HVERDAG

RANA

T-shirt fremstillet i materiale, som fører fugt væk fra huden og holder barnet tørt.

249,-

ROY

Vandtætte fløjlsbukser i lige pasform til drenge.

549,-


SELENA

Kjole i materiale, som fører fugt væk fra huden. Overfladen er børstet blødt.

249,-

CITLA

Rygsæk til 6-8-årige med ergonomisk pasform og mange rum.

349,-

SHASHI Rygsæk til 3-5-årige med ergonomiske skulderstropper og mange reflekser.

199,-


TAAG Jakke i retro-stil i anledning af Reimas 70 års jubilæum.

749,-

MAIA Vindtætte og vandtætte bukser i smal pasform til piger.

449,-

NABA Gummistøvler med kort skaft til tumlinger.

199,-

VACALIS

Flyverdragt i 70’er-stil med let, aftageligt for til sensommer og efterår.

899,-


WETTER

WETTER

Blå vandtætte sneakers med skindforstærkninger og netfor.

Røde vandtætte sneakers med skindforstærkninger og netfor.

599,-

599,-

ROPINA

Sydvest, der beskytter både ansigt, nakke og ører.

UD OG LEG I REGN OG SLUD

129,-

RABA Gummistøvler til drenge med blødt for i tekstilpels.

299,-

RABA Gummistøvler til piger med blødt for i tekstilpels.

299,-


FERIE

HER BLIVER EVENTYR

TIL VIRKELIGHED ASTRID LINDGRENS VERDEN er egentlig ikke én men mange verdener

samlet på ét sted. På en tur rundt i parken kommer man igennem kendte steder som Kirsebærdalen og Rosendalen. Ikke langt derfra, men i en helt anden verden, ligger Mattisborgen. Fortsæt et lille stykke til og vips, der ligger Villa Villekulla. Inden da er I sikkert stoppet op ved Karlssons tag og i Katholt. Alle er miljøer, der kan genkendes fra Astrid Lindgrens fortællinger. Men de havde ikke været helt lige så spændende uden deres indbyggere. For hvad er Villa Villekulla uden Pippi og Mattisborgen uden røverliv?


OPLEV

EMIL & PIPPI

OG ALLE DE ANDRE ELSKEDE FIGURER


Hvis man ikke tidligere har været i Astrid Lindgrens Verden, kan det være lidt svært at forestille sig, hvor spændende det kan være at befinde sig her. At møde sin favoritfigur lyslevende er en stor oplevelse for et lille barn.

MØDER

Lige pludselig dukker selveste Pippi Langstrømpe op i virkeligheden. Har hun ikke Kling og Klang i hælene, stopper hun sikkert op og snakker og leger et øjeblik. Lige bagefter kommer Rasmus og Paradis-Oskar slentrende forbi, på farten som de er.

LEG

I løbet af en dag (eller gerne to) i Astrid Lindgrens Verden kan man støde på Emil, frøken Prysselius, Alfred og Lina og mange andre.

TEATER I disse levende omgivelser spilles der hver dag teaterstykker med scener, som også er hentet fra bøgerne. Det, der gør teater i miljøerne ekstra specielt, er, at tilskuerne kommer meget nær på begivenhederne, og somme tider endda havner midt i dem. Man kan også se teater på den store scene i parken, hvor der er 350 siddepladser.

Efter forestillingerne fortsætter det sjove, for så kan alle børn hoppe ind og lege med Pippi, Ronja, Karlsson og alle de andre. Som du sikkert har forstået på nuværende tidspunkt, er Astrid Lindgrens Verden fuld af teater, sang og spændende møder med de forskellige figurer.

Hvis der var noget, Astrid Lindgren værnede om, var det børns ret til at være børn. Og en af de bedste måder at være barn på er at kunne lege frit. Som en usynlig rød tråd gennem alt, der foregår i Astrid Lindgrens Verden, går derfor det vigtige tema ”legelyst”. I parken er der også miljøer, der ikke er befolkede med teaterfigurer, for eksempel ”Jorden-er-giftigbanen”, hvor børnene selv kan fantasere sig til, hvem eller hvordan de vil være. Men selvfølgelig kan man lege overalt. Når der ikke er en forestilling i gang i de miljøer, hvor der spilles teater, er det helt fint at bruge dem som spændende legepladser. Hvem har ikke drømt om at kunne klatre omkring i Mattisborgen eller springe ombord på Hoppetosse, far Efraim Langstrømpes skude?
DET SIGER BRUGERNE Vi spurgte brugerne på NETBABY.DK, hvad de synes om Astrid Lindgrens Verden, og her kan du se et udpluk af, hvad de svarede:

Jeg vil virkelig anbefale Astrid Lindgrens Verden - et helt fantastisk sted, synes vi. Det er en god idé at købe billetter på forhånd på nettet, da man så kan gå direkte ind. Alt er betalt via indgangsbilleten. Vær opmærksom på, at der er mange daglige shows, og det er en god idé at planlægge, hvilke man vil se, og så være de steder i god tid. F.eks. ved showet ved Pippis hus var der mange mennesker. Så da vi ville se showet med Emil, var vi der i god tid og fik fine pladser. Alt i alt er det en super flot og sympatisk park. Det er så fint lavet og virkelig på børnenes præmisser. Man kan sagtens bruge en hel dag der, så vær der i god tid. Vores børn var 3, 6, 9 og 12 år. Ham på 12 var lige stor nok, men han syntes, det var hyggeligt med de små søskende. MALENE

Jeg synes virkelig, Astrid Lindgrens verden er et hit! Det ligger nærmest ude i en skov, og det er meget stille og roligt sammenlignet med mange andre “forlystelsessteder” rundt omkring. RIKKE

Vi er lige kommet hjem efter en weekend i Astrid Lindgrens Verden. Det var bare rigtigt godt. Efter 2 dage var børnene ikke til at få ud. Der er naturligvis langt derop, men det var hele turen værd. STINE

Vi var i Astrid Lindgrens Verden sidste sommer, og det var en super oplevelse med vores piger på 2½ og 4½. Jeg fandt en hytte via turistburauets bookingside, og det var rigtig fint. Vi boede ca. 15 km fra Vimmerby, og det var rigtig dejligt at bo så tæt på. Så undgår man en lang køretur inden en lang dag i parken. Inden for en halv time fra Vimmerby kan man se Emils Katholt og Bulderby - begge steder, hvor filmene er optaget. Det synes vores børn var rigtig sjovt at se. TRINE

Vi var der i juli måned med vores datter på 3 år. Der er mange fine aktiviteter, og det er ikke plastic-agtigt men meget i Astrid Lindgrens stil. Vores datter på 3 var meget overvældet og var dødtræt dagen efter, men hun syntes også, det var sjovt. Der er miniaturer af alle Lindgrens verdener, og det er fint. Vores datter fik meget ud af alle de små huse, som man kunne gå ind i, samt legepladserne. ANNE

Vi var i Astrid Lindgrens Verden forrige sommer, og det var super hyggeligt og en stor oplevelse for pigerne. Der er mange små skuespil hele tiden og personer fra historierne, som bevæger sig rundt blandt de besøgende. SUSANNE

Vi var der i 2011, og det var en rigtig god oplevelse. Det er sjovt at se de små forestillinger samt se de fysiske opstillinger, man kender fra filmene. F.eks. er der gode rekonstruktioner af fadeburet fra Emil fra Lønneberg, hvor han klatrer over fra snedkerskuret for at spise pølse! Borgen fra Ronja Røverdatter og Pippis hus. Vi var der i begyndelsen af juli, og der var mange mennesker, men ikke over mange. Jeg mener at kunne huske, at vi havde vores egen madpakke med, som vi indtog på en stor græsplæne til netop dette formål. Kan klart anbefales. GLORIA

SE MERE Læs meget mere om Astrid Lindgrens Verden og de mange sjove beboere, se åbningstider, læs om muligheder for overnatning og mere mere på WWW.ALV.SE


MÆRKNING

ET MÆRKE T

Hvordan vil du sætte navn på en cykelhjelm? Hvad med en gummistøvle, et par strømpebukser eller en sutteflaske? Vidste du, at der findes selvklæbende navnemærker til både tøj og ting?


TIL DET HELE MÆRK

DIT BARNS TING OG TØJ MED NAVN


Småbørnsforældre ved, at børn ikke er de bedste til at holde styr på sine ting. Cykelhjelme, gummistøvler, Nintendoer osv. Intet er for stort - eller for dyrt - til, at børn kan miste det.

Det er ikke gratis at have børn, men mange udgifter er unødvendige. Det er specielt ærgerligt, når børnene mister vanter, regntøj eller andet på skolen eller i daginstitutionen.

Hvert år vokser bunkerne med glemt tøj rundt omkring i børnehaver og skoler. Der er rigtig meget, som smides ud, fordi det ikke er muligt at finde rette ejermand. Det er ikke sjovt, at stå tilbage med en vante, som man næsten lige har købt, fordi den anden er blevet væk. Heldigvis er der noget, man kan gøre for at øge chancen for, at tingene kommer tilbage.


På NAVNELAPPER.DK kan du bestille navnemærker til tøj, som er enkle at bruge, fordi de er selvklæbende. De anvendes på samme måde som almindelige klistermærker, men holder meget bedre.

NAVNEMÆRKER SPARER DIG FOR MORGENSTRES Mange har prøvet at stå en morgen klar til afgang med børnene til skole og børnehave for så at finde ud af, at noget af børnenes tøj, legetøj, madkasser eller ting ikke er mærket med navn. Det kan være, at det er legetøjsdag, og den mindste vil have bilsættet med i børnehaven, mens den ældste vil have Nintendoen med. Du ved, at ting som ikke er mærket, oftere bliver mistet. Så der skal navn på det hele. De 8 biler skal mærkes, og det samme skal Nintendoen samt de 5 (dyre) spil.


FÅ DINE GLEMTE GADGETS TILBAGE Hvert år glemmes der 3.000 mobiltelefoner i Gardamoen lufthavn i Norge. Tilsvarende tal findes for alle lufthavne og andre steder, hvor mange rejsende passerer hver dag.

Det er ikke så let at ringe til et hittegodskontor i udlandet og forklare, hvordan den låste iPhone skiller sig ud fra de utallige andre iPhones, som ligger i kassen med glemte telefoner. Det går selvfølgelig meget lettere, hvis du har mærket telefonen med navn. Navnelapper hæfter på alle over-

flader og bliver siddende fast år efter år. Du kan selvfølgelig også mærke din laptop, iPad, kamera og andre gadgets, som du gerne vil have en chance for at få tilbage, hvis du skulle være så uheldig at miste dem. Med den mængde information, som gemmes på bærbare enheder, er en investering i Navnelapper en billig forsikring i forhold til det besvær, det medfører, når en gadget glemmes.

NEMT AT BESTILLE Det er enkelt at bestille navnemærkerne, og hvis du bestiller i dag, så har du dine Navnelapper i postkassen inden 2 dage.


SÅDAN BRUGER DU NAVNELAPPERNE Følger du disse 3 enkle råd, kan du forvente, at navnemærket i de allerfleste tilfælde vil holde længere end tøjet.

1 For det første er det vigtigt, at navnemær-

kets bagside ikke klæber til noget andet, før det sættes på tøjet. Du skal altså undgå at sætte en fedtet tommelfinger på bagsiden eller sætte navnemærket på noget andet, før det skal på tøjet.

2 For det andet, så kan intet mærke hæfte SE MERE På NAVNELAPPER.DK kan du designe dine helt egne personlige navnemærkater. Du vælger selv, hvad der skal stå på navnemærkaterne. Der er plads til 5 linjers tekst. Du kan også vælge at få et lille ikon på.

bedre end den overflade, den sidder på. Det betyder, at hvis du sætter navnemærket på en langhåret uldtrøje, så holder navnemærket fast, lige indtil de uldhår, som den sidder på, løsner. I de tilfælde, hvor overfladen på tøjet er løs, så sæt navnemærket på vaskeanvisningen. Der bliver den siddende, til tøjet er slidt op.

3 Det tredje og sidste, du skal huske, er, at

tøjet ikke bør vaskes, lige efter det er blevet mærket. Vent mindst 24 timer og helst et par dage, så mærket når at hæfte ordentlig. Det forlænger levetiden til navnemærket betragteligt.


UNDERVISNING

RYTMIK, MUSIK OG

SJOV

SKAL DIT BARN GÅ TIL RYTMIK ELLER MUSIK EFTER SOMMERFERIEN, SÅ ER DET NU, DU SKAL TILMELDE DIG!

Musikskolen Laura er for alle børn, der har lyst til at spille, synge, lave teater og musical. Her kan børn i alle aldre gå til rytmik og musik.
RYTMIK (2 ÅR)

RYTMIK (3 ÅR)

Her stimuleres dit barn motorisk, sprogligt, socialt og musikalsk, og du møder andre forældre med børn i samme alder.

Børn på 3 år har efterhånden knækket koden. De har fundet sammenhængen mellem sprog og bevægelse - eller er i hvert fald godt i gang med det. Så når man er 3 år, kan man alt, og man ved alt!

Børn på 2 år har gang i en rivende sproglig udvikling. Der kommer hele tiden nye ord til, og når de er opdaget, skal de udforskes og bruges i alle mulige sammenhænge. Med hele det store ordunivers kommer dog også nogle frustrationer, når man stadig ikke helt kan gøre sig forståelig, og mange 2-årige nyder at få et pusterum i rytmiktimerne. På 2-årsholdet udnyttes, at børnene gerne vil kommunikere, og sproget understøttes med nye sange og instrumenter. Også både grov- og finmotorik udfordres, og børnenes naturlige musikalitet bliver mere og mere tydelig. Der er mange måder at være med til rytmik på. Nogle børn blomstrer ved individuelt fokus, mens andre bliver meget generte. Nogle kan slet ikke lide at gøre det samme som de andre. Det bedste, man som forældre kan gøre, er at støtte barnet i hans eller hendes måde at deltage på og selv være aktivt med.

På rytmikholdet kommer det tit til udtryk i mange gode forslag til, hvad timerne skal indeholde. Der findes en god balance mellem at give børnene plads til at byde ind og at styre timen, så man både oplever social og musikalsk udvikling gennem året. Børnenes motoriske kunnen gør, at man kan bruge mere udfordrende instrumenter og begynde at forvente lidt mere af udførelsen, og det 3-årige barn elsker at blive bekræftet i, at det mestrer noget, der er lidt svært. Rigtig mange 3-årige bliver meget påvirkede af skiftet fra dagpleje eller vuggestue til børnehave. Det kan derfor svinge utrolig meget, hvordan en rytmiktime kaperes. Nogle gange vil det være det bedste i verden at komme hen og synge og spille, og andre gange har træthed eller overvældelse af indtryk fra dagen taget al samarbejdsvilje. Husk, at alle de andre forældre også har et 3-årigt barn, så ingen bliver sure, når der opleves kriser i og omkring timerne.


RYTMIK (4-5 ÅR) Børn på 4 år oplever en enorm mental udvikling. Langtidshukommelsen begynder at etablere sig, og det kommer til udtryk i for eksempel stor videbegærlighed, fantasi og lyst til at drille og vende rundt på alt det kendte. Også selvforståelsen får et ryk, og børnene danner kliker på kryds og tværs for at spejle deres identitet. Til 4-års rytmik er det okay at være børnene mod de voksne eller pigerne mod drengene i nogle sanglege, men alle er også stadig med sammen eller enkeltvis. Børnene kan efterhånden så meget, at det kan være en lettelse at få udstukket nogle regler, og det udnyttes for eksempel til at få flere nuancer i musikken. Der er en god blanding af noget, der udfordrer - både musikalsk, socialt, motorisk og sprogligt - og noget, som giver tryghed og ro.

Nogle børn på 4 år vil helst være helt selvstændige, mens nogle har brug for deres voksne til at støtte opbyggelsen af sociale bånd.

MUSIK OG SJOV (5-6 ÅR) Et hold for børn, der har lyst til at lege, synge, spille, bruge fantasien og bevæge sig. Barnet skal tromme, synge, danse, lære rim og remser, grine, larme, spille marimba, xylofon, hoppe, lege drager, løver, riddere, prinsesser - eller bare være helt stille og lytte.

LÆS MERE Læs meget mere om Musikskolen Laura og alle de forskellige tilbud og hold på WWW.MUSIKSKOLENLAURA.DKUDSTYR

SUTTER MED

NAVN Alle kender til problemet med, at børnenes sutter bliver væk eller havner i et andet barns mund med dertilhørende bakterier. Med Navnesutten er dette ikke længere et problem.

PERSONLIGE SUTTER MED DIT BARNS

NAVNI mange år har man forsøgt at holde styr på børnenes sutter ved at skrive barnets navn på dem eller påklæbe et navneskilt. Men desværre holder ingen af delene til at blive kogt, og efter et par kogninger er tuschen falmet eller skiltet faldet af.

det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund”, fortæller indehaver Pia Callesen fra Navnesutten.dk.

På Navnesutten.dk får man sit barns navn indgraveret, og ud over at det ser flot og personligt ud, holder det også kogning efter kogning.

“Det viste sig, at sutte-problematikken var et større problem i hverdagen, end jeg havde regnet med. Næsten hver dag bliver jeg kontaktet af forældre og pædagoger, der roser opfindelsen. De siger, at Navnesutten har gjort deres hverdag nemmere, hvilket gør mig utrolig glad”, fortæller Pia Callesen.

Den personlige navnesut er smart at have i institutionen, hvor sutterne ofte havner på gulvet og ikke altid finder tilbage til den rette ejermands mund. Nu kan pædagoger og forældre se barnets navn på sutten, og udover det daglige sutkaos mindsker Navnesutten også risikoen for, at børnene får hinandens sutter med dertilhørende bakterier i munden. Navnesutten sætter også en stopper for forsvindende sutter, da det er nemt at genkende børnenes sutter. “Når jeg hentede min søn Frederik i vuggestuen, var

“Derfor gik jeg på udkig efter en sut med navn. Men i alle butikker var svaret det samme, at jeg skulle købe en tusch og skrive navnet på sutten. Derfor besluttede jeg mig for, at det for alle forældre skulle være muligt at købe en kvalitetssut med deres barns navn indgraveret, så det ud over at se flot ud også holder til kogning”.

Hvad der først var ment som en bibeskæftigelse, blev efter et par måneder en levevej, og knap 1 år efter åbningen af Navnesutten.dk, startede Pia Callesen salg af Navnesutter i USA. “Da vores familie i USA hørte om Navnesutten, spurgte de mig med det samme, om amerikanerne ikke også skulle kunne drage fordel af min opfindelse. Sutkaos, suttebytteri og forsvindende sutter er også


et velkendt problem i USA, og på trods af landets ry for at være et af de mest innovative i verden, var der endnu ingen, der havde opfundet en navnesut”. Navnesutten har stille og roligt spredt sig til andre lande, og nu kan man bestille Navnesutten i hele 13 lande. Også i Hollywood har Navnesutten vundet mange hjerter. Den er blandt andet blevet udvalgt til at være med i den glamourøse gavepakke, der uddeles til de Emmy Awards nominerede, såsom kvinderne fra Desperate Housewifes og Kiefer Sutherland. Også stjerner som Nicole Richie, Matthew McConaughey, Heidi Klum og Seal er på listen over de forældre, der er faldet pladask for Navnesutten. At denne nye idé skulle blive en verdensomspændende succes havde hun dog i sin vildeste fantasi ikke turdet håbe på, da ikke engang sutproducenterne troede på hendes idé. “Jeg er meget stolt af, at jeg turde tage chancen med Navnesutten. Jeg satsede alle mine sparepenge, selvom der ikke var mange, der troede på min idé. Grunden til, at det lykkedes for mig, er nok, at jeg troede på idéen og arbejdede hårdt for at få den til at virke”, slutter Pia Callesen.

Nicole Richie med datteren Harlow med en Navnesut i munden

Sutterne er godkendte kvalitetssutter. Prisen for 3 Navnesutter ligger på 65-80 kroner afhængig af model. Navnesutten fås i anatomiske, symmetriske og runde sutter i flere forskellige drenge- og pigefarver med enten udadvendt eller indadvendt skjold. Der er mulighed for indgravering af op til 3 liniers tekst på Navnesutten.

Klik ind på NAVNESUTTEN.DK og se, hvordan dit barns navn ser ud på sutterne. BRUG KODEN NAVNESUT2014 OG FÅ 15% RABAT PÅ DINE NAVNESUTTER. KODEN GÆLDER TIL OG MED DEN 30. SEPTEMBER 2014.


BØRNETEATER

I MØRKET KAN


TEATER FOR BØRN ER EN STOR

GAVE

OG ET STORT

ANSVAR

Foto: Sara Skytte


At spille teater for børn er en stor gave, men også et stort ansvar. Der findes ikke et bedre og mere seriøst publikum. De er åbne og tillidsfulde, og accepterer umiddelbart teatrets præmis. Selv større børn oplever en god “forestilling” som virkelighed, fordi den foregår lige nu og her med rigtige mennesker og ægte følelser, og hvis forestillingen har noget på sinde, vil barnet tage budskabet til sig som en erfaring, som kan præge det resten af livet. “Meget tidligt i Anemone teatrets 30-årige historie blev Lisbet og jeg klar over, at vi havde en helt bestemt idé om, hvad vores teaterstykker skulle indeholde: Det skulle naturligvis være en god, dramatisk historie, som kunne forstås på flere planer, og så skulle det bevæge/ udfordre modtagerens indre væsen - uanset alder”, fortæller Albert Nielsen, grundlægger og administrativ leder af Anemone teatret.

alrealistiske forestillinger med pædagogiske opskrifter på, hvordan man agerede i verden. Dét, vi havde lyst til at dele med børnene, var vores egne spørgsmål om, hvordan man bliver et helt menneske, hvordan man navigerer mellem godt og ondt og bibeholder troen på, at der er et lys for enden af tunnelen”, fortæller Albert Nielsen. FAKTA OM ANEMONE TEATRET Albert Nielsen udgør sammen med Lisbet Lipschitz den daglige ledelse af Anemone teatret, som de sammen grundlagde for 30 år siden. I starten turnerede teatret meget, men sidenhen fik det til huse i et gammelt bageri i en baggård på Hauser Plads. I dag er Anemone teatret et professionelt børneteater, der producerer forestillinger og huser gæstespil for børn og deres voksne. Der kommer både skoler, børnehaver, vuggestuer, bedsteforældre og forældre til teatret. Årligt bliver det til 35.000 solgte billetter. I efteråret 2014 har teatret 7 forskellige forestillinger på programmet. Der kan være op til 150 publikummer i teatrets sal.

TRO HÅB OG KÆRLIGHED

TEATRETS CAFÉ

“Vi har altid været bevidst om, at vi ikke ville lave soci-

“Det skal være en hel oplevelse at gå i teatret”, fortæller


Foto: Sara Skytte

Lisbet Lipschitz, grundlægger og kunstnerisk leder af Anemone teatret. “Når børn såvel som voksne går i teatret, er det ikke alene historien på scenen, men også mødet med teaterhusets helt særlige magiske stemning, som man møder allerede ude i porten, der er med til at skabe den fulde oplevelse. I samme ånd skal man også have mulighed for at fordøje oplevelsen på stedet. Derfor har vi indrettet teatrets café på en måde, så både børn og voksne kan slappe af og lade indtrykkene bundfælde sig i umiddelbar forlængelse af forestillingen”. I teatrets café kan man “fordøje oplevelsen” med f.eks. håndmadder deluxe, hjemmebag, hindbærsnitter fra Lagkagehuset, frugt, slik, café latte, varm chokolade, te fra Perc’s og meget mere. Alt sammen til børnevenlige priser. Cafeen rummer desuden et legehjørne, og man kan gå på opdagelse i teatrets lange historie i de collager og teaterrekvisitter, der udsmykker vægge og lofter. FREDAGSSPISNING Trænger man til et alternativ til Disneysjov og fredagsslik, kan man slippe let og kvalitativt over madlavningen og det “kulturelle indslag” fredag aften med en tur i Anemone teatret, der hver fredag serverer aftensmad frisk leveret fra den Økologiske Slagter på Kultorvet i forlængelse af forestillingen kl. 17.

BØRNEFØDSELSDAGE Mangler man inspiration til børnefødselsdagen, kan et teaterbesøg med cafébesøg være den rigtige løsning. Børnefødselsdage kan arrangeres i forbindelse med køb af billetter til teatrets forestillinger, og teatret sørger for de helt rette fødselsdagsrammer med fødselsdagspyntet bord. Køb af forplejning er obligatorisk, og man kan f.eks. vælge mellem kagemand, rosinboller, små portionsanrettede frugtskåle, hjemmebagt chokoladekage, hindbærsnitter, saftevand, varm chokolade, wienerbrødskagemænd og -koner og meget andet. GIV DIT ÆLDSTE BARN OPMÆRKSOMHED OG KVALITETSTID De fleste forældre kender udfordringen: Hvordan giver man den store særlig kvalitetstid, når der kommer en lillebror/lillesøster ind i familien? Der findes mange gode løsninger, men en oplagt idé kan være et teaterbesøg på Anemone teatret, der viser teater for børn fra 3 år og op (ingen adgang for babyer). Den store vil elske en oplevelse på egen hånd med far eller mor, og omvendt vil far og mor helt sikkert nyde en oplevelse med fokus kun på den store. I efteråret 2014 er der eventyr, dukketeater, musik og filosofi på programmet for børn i alderen fra 0 til 12 år. Se et udpluk af forestillinger på de følgende sider.


ADAM & EVA OG DEN FORUNDERLIGE SLANGE Fra 11. september til 19. oktober 2014. Hvor kommer vi fra, hvor skal vi hen og hvad laver vi overhovedet her? Et spændende bud på verdens ældste kærlighedshistorie: Skabelsesberetningen. De to klovne Eva & Adam er faret vild i ørkenen, hvor de farlige slanger lever. Efter 40 dage støder de på et omrejsende tivoli. Direktøren Diablo tilbyder, at de kan arbejde for ham. Det lyder besnærende, for der er altid musik, skæg og ballade overalt. Ved siden af tivloiet ligger Gabriellas gamle dukketeater. Hun inviterer de to til at hjælpe med sin nye forestilling Adam & Eva og den forunderlige slange. Handlingen har hun fra en meget gammel bog. De bliver gode venner, og Gabriella lover at passe på dem, indtil de kan rejse hjem, for fristelserne lurer overalt. Det gør slangerne også... Aldersgruppe: 5-12 år (og voksne).

Læs mere om forestillingen, se billeder og spilletider her.

KATTEN OG VINDUET 28. september 2014. Gæstekoncert med Børnejazzklubben. En koncertfortælling om kærlighed set fra børnehøjde igennem en kats øjne. Katten undrer sig over de mennesker, den lever i blandt, mænd, kvinder, tanter, onkler, osv. Hvad er en mand i det hele taget? Er det noget lignende slagterens rottweiler? Og hvordan kan det være, at damen med de gule sko savner en mand, når hun jo har katten? Historien fortælles igennem den musik, der opstår i katten og damens liv. Der er natlig spænding på musejagt, blå regnvejrsstemning, der er pjat og pjank og dub og jazz.

Læs mere om forestillingen, se billeder og spilletider her.


DEN ISBLÅ SANG

JUPITERS ØJE

Fra 21. oktober til 16. november 2014.

26. oktober 2014.

Den hvide sne glimter i solen, så langt øjet rækker. Lige nu er her stille. Det eneste, vi hører, er vindens susen og isbjergenes knirkende lyd.

Gæstekoncert med Børnejazzklubben.

Og dog langt væk anes en sang - som kom den dybt nede fra havet. Hvad fortæller den, og hvor kommer den fra?

Paul Banks og Charlotte Halberg har spillet deres børnemusikfortællinger i 20 år. De optrådte sammen første gang i efteråret 1994, og siden har de spillet deres musikfortællinger 1.200 gange over alt i landet.

I vores søgen efter sangen bevæger vi os over det store hvide land, hvor isbjørnen lunter langsomt af sted, sælen svømmer nysgerrigt rundt, og historier fra en svunden tid fortælles i de lange mørke nætter. Den isblå sang er inspireret af grønlandsk natur og mytologi. En poetisk, musikalsk og visuel forestilling for de 2-7-årige. Tilladt fra 2 år. Anbefalet til 7 år.

Læs mere om forestillingen, se billeder og spilletider her.

Et musikalsk eventyr om verdensrummet.

De fejrer jubilæet på Anemoneteatret med en kombineret koncert og CD udgivelse med deres seneste musikfortælling, Jupiters øje. Jupiters øje handler om pigen Olga og astronomen Professor Olsen og deres rejse til Mars. Historien tager sin begyndelse, da professoren bliver Olgas nye og meget støjende nabo. Ved en fejl kommer Olga med på professorens rejse til Mars. Dette er blot den første af adskillige dramatiske begivenheder i en koncertfortælling fyldt med sange og musik.

Læs mere om forestillingen, se billeder og spilletider her.


NÅR DU SER ET STJERNESKUD Fra 21. november til 23. december 2014. Traditionen tro opfører Anemone teatret Jan Mogensens poetiske juleeventyr om den gnavne husejer Madsen, den husvilde gravide Sofie, og den ensomme forfatter Jensen. Men vi oplever også en baggårdskat og en nisse, der med hjælp fra englene får miraklerne til at ske. Kristeligt Dagblad: “Når du ser et stjerneskud” er en hjertevarm, humoristisk og på mange måder nutidig version af juleevangeliet i sit budskab om, at glæden fødes på jorden i form af det lille barn, og at det er så stor og radikal en begivenhed, at det ændrer alt og alle omkring barnet. Præcis som, at fødslen i stalden i Betlehem for over 2.000 år siden også ændrede verdenen, så intet nogensinde blev, som det var”. Tilladt fra 4 år. Anbefalet til 12 år.

Læs mere om forestillingen, se billeder og spilletider her.

JULEKONCERT: NÅR FAR OG MOR FÅR TID 23. november 2014. Gæstekoncert med Børnejazzklubben. Vi kender Martin Spang Olsen og Anna Britt Mathiassen for deres populære koncert med musik og tekster af Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsen. Denne sidste koncert i BørneJazzKlubbens efterårssæson skal dog have et helt specielt formål; at få alle jer børn og voksne i den dejligste musikalske julestemning. Derfor har Anna Britt og Martin været på loftet, fundet den store kuffert med julesange og udvalgt deres yndlings julesange for børn. Vi kan ikke garantere sne, men vi kan garantere, at jeres indre julestjerne vil lyse, når I går ud af Anemone teatret denne eftermiddag.

Læs mere om forestillingen, se billeder og spilletider her.


DRENGEN DER LÅ I SIN SENG IMENS HANS FAR OG DAMEFRISØREN SÅ PÅ Fra 16. januar til 15. februar 2015. Anemone teatret genopsætter den anmelderroste dramatisering af Kim Fupz Aakesons bog om drengen Werner, der har mistet sin mor. Hun døde for 3 år siden, og hun kommer aldrig mere tilbage, siger hans far. Men det passer ikke. For hver nat møder Werner sin mor i drømmeland, hvor de har det sjovt sammen. Kim Fupz Aakesons skæve drømmeunivers understreges med film og projektioner i 3 lag, dukker og masker.

FAKTA

En drøm af en forestilling i 3D.

Anemone teatret Suhmsgade 4 1125 København K

Tilladt fra 5 år. Anbefalet til 12 år.

Læs mere om forestillingen, se billeder og spilletider her.

5 minutters gang fra Nørreport på Hauser Plads lige bagved Kultorvet. Billetbestilling: Telefon 33 32 22 49 eller post@anemoneteatret.dk Læs mere på WWW.ANEMONETEATRET.DK


VIND EN FAMILIETUR TIL

Vi udlodder en familiepakke til Astrid Lindgrens Verden i september 2014 til en værdi af ca. 1.800 kroner. I pakken indgår 2 dage i parken for max. 2 voksne og 3 børn (3-12 år) samt en overnatning i hytte med toilet og brusebad. Fra fredag til søndag i hele september kan du komme på besøg og møde Pippi Langstrømpe og hendes venner, Emil fra Lønneberg og hans familie, Ronja og alle røverne i Mattisskoven og Brødrene Løvehjerte. Hver dag er der også højtlæsning inde i boghandlen. Kom og vær med til en hyggelig stund, hvor I kan høre en del af én af Astrid Lindgrens mest populære bøger. Øen Saltkråkan er også åben og klar til at tage jer med på en eventyrrejse til skærgården, ligesom biografen, der viser korte smagsprøver fra Astrid Lindgren-filmene. Og sidst men ikke mindst er alle de forskellige miljøer åbne for leg.


VÆRDI:

1.800 KRONER

KLIK HER OG DELTAG


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG