__MAIN_TEXT__

Page 62

HOLD PAUSER OG SKIFT PLADSER

SLIK OG SODAVAND

1 Forbered børnene på, at det er en lang tur.

8 Undgå slik og sodavand, når I kører. Børnene bliver utilpasse, utidige og tørstige.

2 Hold en kort pause hver anden time. Fortæl børnene, hvornår næste pause er og overhold tiden. 3 Brug pausen til at gå på toilettet, spise en is og strække kroppen - hop, løb om kap, gør noget! 4 Skift pladser i bilen, hvis børnesæderne kan flyttes og airbaggen slås fra. Det kan hjælpe lidt på humøret at sidde foran hos en voksen indtil næste pause. 5 Lav effektive udluftninger, hvis bilen ikke har aircondition. Rul vinduerne ned, så det suser om ørerne nogle minutter, så indeklimaet igen bliver til at holde ud.

9 Drik masser af vand. Frys vand i 1½ liters flasker - de må ikke fyldes helt op. Vandet kan holde sig koldt i et par døgn selv i en varm bil. Tag plasticglas med. 10 Skær gulerødder, agurk og peberfrugt i stænger. De kan holde sig friske i en plasticpose med en smule vand i et par dage. 11 Hav en kniv med og skær æbler, pærer, ferskner og lignende i både, efterhånden som det spises. Så bliver frugten ikke brun og snasket. 12 Spis is i pauserne - så har børnene lidt at glæde sig til.

6 Syng rundesang, leg “skibet er ladet med”, giv ungerne et landkort, lav tællelege (tæl busser, røde og blå biler eller andet, som kan tælles).

13 Medbring knækbrød eller kiks, hvis sulten melder sig i utide. Og eventuelt lidt chokolade i særlige “nødstilfælde”.

7 Medbring spil, iPad og lydbånd - gerne nogle alle kan holde ud at høre på - det kan slå mange timer ihjel.

14 Hav en affaldspose i bilen til affald undervejs. 15 Tag vådservietter med. Du får brug for dem!

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #17  

17. udgave af DIT BARN - magsinet om de skønne unger.

DIT BARN #17  

17. udgave af DIT BARN - magsinet om de skønne unger.

Profile for freemags
Advertisement