DIT BARN #17

Page 1

DIT BARN

MAGASINET OM DE SKØNNE UNGER

NR. 17 • FORÅR / SOMMER 2019

68

SIDER ME D OM DE SK ALT ØNNE UNGER

SHOPPING

40 SIDER

spækket med legetøj, festtilbehør, familieferie og køresygearmbånd SOMMERFERIE SUNDHED

VITAMINER

TIL DIT BARN

7 mødre fortæller om deres erfaringer med vitamintilskud til børn

+

AT REJSE MED

BØRN I BILEN

Vi giver dig 21 gode råd til at forhindre, at turen sydpå bliver et mareridt

BREVKASSEN: SPØRGSMÅL OG SVAR OM OPDRAGELSE | DAGENS SMIL: DE SJOVESTE TING SAGT AF BØRN FÅ AKTIVE BØRN: 19 PRODUKTER DER GIVER BØRNENE LYST TIL AT LEGE UDENDØRS OG UDFORSKE NATUREN


FARVERIGE PLAKATER TIL BØRNEVÆRELSET


BRUG KODEN

LIFEMAGS OG FÅ

25% RABAT PÅ ALLE PLAKATER (SENDES FRA DANMARK)


VELKOMMEN Velkommen til 17. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger. Turen sydpå kan blive et sandt mareridt med børn i bilen. De driller hinanden eller kaster op, og far og mor skælder ud fra forsædet. I artiklen At rejse med børn i bilen har vi samlet 21 gode råd, der kan hjælpe med at gøre turen mere tålelig.

Og hvis du er i shoppehumør, finder du hele 40 sider spækket med sjovt og udviklende legetøj, tilbehør og pynt til den perfekte fest, skøn ferie for hele familien og smarte armbånd til at undgå køresyge og kvalme. Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 17. udgave af DIT BARN. Hilsen redaktør

Katja Hansson Har du endnu ikke læst alle de tidligere udgaver af DIT BARN, kan du læse dem på www.ditbarn.dk

Giver du dit barn ekstra vitaminer for at undgå sygdom? I artiklen Vitaminer til dit barn fortæller 7 mødre om deres erfaringer med vitamintilskud til børn. Hvordan undgår man at skulle råbe ad sit barn? Hvordan får man sit store barn til at lade være med at slå lillesøster? Og hvordan undgår man hele tiden at skulle skælde sit barn ud? Sundhedsplejersken giver dig svaret i brevkassen.

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59, kld. 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

Læs tidligere udgaver af DIT BARN på:

www.ditbarn.dk

HJEMMESIDE www.ditbarn.dk FACEBOOK www.facebook.com/ditbarn KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til DIT BARN, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


FØRSTEHJÆLP MOD KØRESYGE GODE RÅD TIL BILTUREN

1

Undgå store måltider inden afgang

2

Sørg for frisk luft i bilen, og hold korte stop

3

Undgå at spille, se film og læse i bilen

4

Sid roligt i bilen, og luk eventuelt øjnene, eller kig på et fast punkt i horisonten

Du kan nu selv lindre eller afhjælpe køresyge. Bliver du let køresyg, men gerne vil læse, se film eller har andre gøremål under køreturen, er der en løsning…

SEA-BAND AFHJÆLPER KØRESYGE FOR BØRN OG VOKSNE Inden køreturen begynder, placerer du Sea-Band på håndleddene. Er kvalmen opstået, tager du straks båndet på, og virkningen begynder efter få minutter.

Sådan placerer du Sea-Band Placér båndet, så akupressur-knappen trykker på P6-punktet.

1

Læg dine tre midterste fingre på undersiden af håndleddet som tegningen viser (personens egne fingre). Punktet ligger lige under pegefingeren mellem de to sener

2

Placér knappen, så den trykker på P6punktet. Gentag fremgangsmåden på det andet håndled

3

Kvalme kommer typisk i bølger. Du kan øge virkningen ved at trykke eller massere let på akupressurknappen i nogle sekunder

P6

SEA-BAND FÅS PÅ APOTEKER OG I HELSEBUTIKKER - WWW.SEABAND.DK

- LANGE KØRETURE FØLES KORTERE

Sea-Band Danmark giver ubetinget tilbagekøbsgaranti


INDHOLD

10

SUND H E D

14

B RE V KA SSE

Vitaminer til dit barn

Spørg sundhedsplejersken

20

A K TIV E B ØRN

28

FA MILIE TID

36

FE STA RTIKLER

Tid til leg og nærvær

Skøn ferie for hele familien

Alt til en helt uforglemmelig fest

FORSIDEN FOTOGRAF:

Nadezhda1906 iStock


leg i naturen

og fa gang i kreativitet og fantasi o

Vi elsker naturen og anbefaler at udforske den. Naturen byder på mange oplevelser, der danner grobund for viden, motorik, samvær og nærvær. Vores fokus i vores sortiment er kreativitet, natur, rolleleg og at konstruere. Det er vigtigt for os at finde legeglæden, for der finder man også fantasien. Se vores store udvalg af spændende legetøj, der opfordrer til leg og sætter gang i fantasien.

FRI FRAGT ved køb over 499,-

* Vi sender din ordre samme dag ved bestilling inden kl. 14 *


INDHOLD

44

K V A LM E

52

LE GE TØJ

Ferie uden køresyge og søsyge

Det bedste legetøj til dit barn

60

SOM M E RFE RI E

64

GULD K ORN

66

M E RE LÆ SE ST O F

At rejse med børn i bilen

Dagens smil

Fik du læst disse artikler?

FACEBOOK

ABONNEMENT

Bliv ven med DIT BARN på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

Vil du have et GRATIS abonnement på DIT BARN? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.SUNDHED

VITAMINER BARN Giver du dit barn ekstra vitaminer for at undgå sygdom? 7 mødre fortæller om deres erfaringer med vitamintilskud til børn.


HVILKE VITAMINER? Giver I jeres børn vitaminer eller andet? Hvorfor og hvilke? Jeg synes godt nok, at vi har været hårdt ramt af sygdom de sidste 4 måneder, så jeg overvejer, om et tilskud kunne hjælpe. ANNI

ALMINDELIG MULTIVITAMINPILLE

meninger om andre tilskud og vitaminer, men der var enighed om vigtigheden af D-vitamin.

Mine børn får en ganske almindelig multivitaminpille hver dag. De er født 8 uger før termin, og vi har derfor valgt, at de får Eye Q fiskeolie også.

Efter at vi er begyndt på dem, har de været mindre syge i vinterhalvåret.

LENE

MINI

VED IKKE OM DET VIRKER

ER SJÆLDENT SYGE

Jeg propper mine unger (og mig selv) med multivitamin, fiskeolie og probiotika i forsøget på at skære ned på sygdom, som vi har været rigtig meget ramt af. Om det virker, kan jeg ikke helt gennemskue.

Både voksne og børn får en almindelig multivitaminpille hver dag. Vi er sjældent syge. MUTTI

KATHRINE

VARIERET KOST D-VITAMIN I VINTERHALVÅRET Mine børn får Sort Sol med lakridssmag efter anbefaling af lægen. Vores læge sagde, at der i lægeverdenen var forskellige

Hverken mine børn eller jeg har nogensinde spist vitaminer, og vi er stort set aldrig syge. JEB


I forhold til sygdom er effektiv håndvask nok et bedre bud end vitaminer.

VITAMINER OG MÆLKESYREBAKTERIER

KALK MED D-VITAMIN

Hver dag får mine øgler en børnemultivitamintablet og en tablet med mælkesyrebakterier.

Kalk og D-vitamin sammen fremmer optagelsen af begge dele. Jeg køber dem på apoteket, Matas eller Kvickly.

Sidstnævnte har de fået i halvandet år, og i den tid har de ikke haft så meget som en forkølelse! De får i øvrigt også sund og varieret kost.

I forhold til sygdom er effektiv håndvask nok et bedre bud end vitaminer.

SØS!

CHARLOTTE


Få 15% rabat med koden DITBARN


BREVKASSE

SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SUNDHEDSPLEJERSKE

KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Hvordan undgår man at skulle råbe ad sit barn? Hvordan får man sit store barn til at lade være med at slå lillesøster? Og hvordan undgår man hele tiden at skulle skælde sit barn ud? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om opdragelse.


HVORDAN UNDGÅR JEG AT SKULLE RÅBE AD MIN SØN?

værdig person, er fin. Samtidig er det en fejltolkning.

Her sidder jeg og er dybt frustreret og meget ked af det. Jeg har lige råbt meget højt ad vores søn på 4½ år, da han - for jeg ved ikke hvilken gang - ikke ville høre efter eller gøre, som han blev bedt om.

Han er en lille dreng på 4½ år. Han er ikke og skal ikke behandles som en lille voksen, I kan forklare og diskutere med. Jo mere, I gør det, jo længere ud kommer I i jeres viklen ind i den nuværende frustration. Til sidst råber du af afmagt, når ordene ikke slår til.

Det fik ham til at høre efter, og jeg undskyldte efterfølg-ende, at jeg råbte ad ham, forsikrede ham, at jeg elskede ham og spurgte ham, om vi var gode venner igen.

Samtidig med, at I forklarer jeres dreng, “at han kan jo nok forstå”, “det går ikke, at du” osv. (genkender du/I det?), prøver jeres dreng at holde på den identitet/ selvopfattelse, han har bygget op indtil nu. En identitet, der dannes gennem opdragelsen.

Alt dette virkede i orden og OK med ham, men jeg frygter den næste gang, at han endnu engang ikke gør, som vi beder ham om, eller igen begynder at diskutere med os om, hvad han skal og ikke skal, og hvad han må og ikke må.

Man kan sidestille hver persons identitet med et kompliceret puslespil, hvor hver brik repræsenterer forskellige værdier, holdninger og opfattelse af “sig selv”, som man har fået gennem samspillet med omgivelserne.

Jeg har spurgt mig frem hos venner og i børnehaven, men jeg får at vide, at det er en fase, som han nok skal komme over. Det kan så meget vel være, men jeg vil gerne have ham igennem denne “fase” uden at skulle råbe, give ham time-out hver anden dag, sende ham på værelset eller fjerne hans legetøj.

Han er ikke og skal ikke behandles som en lille voksen, I kan forklare og diskutere med.

Vi synes selv, at vi er rimeligt konsekvente, men nu begynder vi at tvivle på, om vi gør det rigtige, og om der dog ikke er noget andet, som kan gøres, da det tager hårdt på os alle at være så vrede over, at han ikke hører efter eller gør, som vi beder ham om første gang. Jeg håber, at I har nogle gode råd til, hvordan vi kan gribe det anderledes an. SVAR Jeg kan godt forstå, at I alle er frustreret. Det slider på jer alle sammen, og det er nok en periode, I skal igennem. Men den kan klares på en bedre måde end den, du beskriver. I handler, som hvor tids unge forældre. I går i diskussion med jeres dreng, fordi I betragter ham som en ligestillet person, udviklet tankemæssigt som jer selv. En grundholdning, hvor I betragter barnet som en lige-

I kører rundt i en ond cirkel, som I skal stoppe nu. Hvornår er det, jeres samspil går galt og kører af sporet? Hvad er det, I diskuterer? Prøv sammen med din mand at skrive ned, hvornår det hele går op i en spids. Stil jer selv spørgsmålene: • Hvilke situationer ender med, at vi sender vores søn ind på sit værelse eller tager legetøj fra ham?

• Hvornår er det, at vi som voksne fornuftigt handlende mennekser griber til at straffe vores elskede søn med “psykisk afstraffelse”? • Når vi vælger at lade ham føle, hvad vi ikke formår at forklare ham, ved at fjerne hans kæreste eje som “pant”, til han efter vores mening er sød igen! Det er jo legetøj, han har ønsket, og som vi har givet ham som tegn på vores kærlighed. • Eller vi isolerer ham i det rum, som skulle være hans fristed. Det rum, vi har indrettet i vores kærlighed til ham for, at han roligt kan lege, sove, drømme og føle sig tryg netop der. Prøv at sætte jer ind i, hvordan en dreng på 4-5 år tænker og ser verden omkring sig. Barnet i den alder er meget logisk eller firkantet i sin tankegang. Han


kan ikke gennemskue intriger. Han lægger ikke skumle planer. Hvis han siger “jeg hader jer”, kopierer han ord, han ikke forstår den dybe mening af. Er han et barn, I har fortalt og foklaret mange ting til, kan han være dygtig til at snakke og sætte ord på tingene. Måske er hans ordforråd stort. Det er endnu et “papegøjesprog”. En betegnelse, der dækker over, at selv om barnet er god til at kopiere og huske ordene, og tilsyneladende snakker som en voksen i dialogen, har barnet ikke forståelse for ordenes betydning før langt senere. Det hjælper ikke at undskylde, efter du har råbt ad ham. Næste gang, I skal få jeres søn til noget, han ikke vil, siger han nej for at prøve grænserne af.

I forlanger for meget på en gang af jeres 3-årige datter. Hun magter ikke at rumme både at starte i en ny børnehave, gennemgå renlighedstræning og samtidig lære at holde op med at slå på lillesøster. I må gå roligt til værks. Hun slår på lillesøster for at påkalde jeres opmærksomhed, fordi hun føler sig overset. Hun lider af en ubearbejdet søskendejalousi, som ofte ses, når 2-årige bliver storesøskende og føler sig fortrængt fra 1. pladsen hos forældrene. Hun reagerer af afmagt. Hun er IKKE ond. Hun har IKKE tanker om at skade lillesøster. I skal forholde jer på samme måde i forhold til jeres ældste datter, hver gang hun slår lillesøster. I skal bryde ind, tage hende væk fra lillesøster og sige: “Nej, du må ikke slå på lillesøster”.

Beslut jer inden, om det er et nej, der ikke er til diskussion. Sæt jer med ham og forklar med få ord, Hun bliver forvirret af jeres skiftende metodhvad I vil have, han skal forstå. Når han er. Når I f.eks. vælger at trøste lillesøster begynder at yde modstand, så tag og ignorere storesøster, bidrager I ham på skødet, hold om ham, mens kun til at øge hendes jalousi. Hun du/I gentager: “Mor vil have, at du lærer intet af det. Selv om det ikke skal...” og “Jeg kan godt forstå, at er jeres mening, oplever hun, at du ikke har lyst, men det bliver lillesøster er mere elsket, end Hun slår på lillesøster sådan”. Basta. Hverken mere hun selv er. Det bidrager derfor eller mindre. til, at hun fortsætter med at slå for at påkalde jeres for at påkalde sig jeres opmærkopmærksomhed, fordi MIN DATTER TÆVER somhed.

SIN LILLESØSTER

hun føler sig overset.

Jeg har to piger på 3 og 1 år, og problemet er, at den store nærmest tæver sin lillesøster. Hun slår (både med legetøj, flad hånd og lukket hånd), niver, river og sparker. Vi har prøvet nærmest alt: Sagt “nej, det må du ikke”, vi har taget den lille op og trøstet hende og ignoreret storesøster, når vi har gjort det, men lige lidt hjælper det. Tæveriet er blevet slemt, efter lillesøster har lært at kravle. Det skal lige siges, at min store pige lige er startet i børnehave, og samtidig vil vi gerne have, at hun bliver renlig. Er det en ond fase, hun skal igennem, eller findes der et hurtigtvirkende råd, inden det tager overhånd? SVAR

I skal også prøve at lave ting sammen med storesøster alene, så hun genoplever, at hun har noget specielt sammen med jer.

JEG SKÆLDER HELE TIDEN MIN DATTER UD Min datter på 6½ år startede i SFO den 1. april og i børnehaveklasse efter sommerferien. Der er virkelig sket noget med hende, siden hun startede i SFO’en. Hun har altid været en pige med egne meninger og en vis stædighed, hvilket også har gjort, at hun altid har haft meget gå-på-mod og haft let ved at lære nye ting. Hun er meget omsorgsfuld og tænker meget over tingene, hvilket ofte giver anledning til nogle gode snakke om livet, døden, kærlighed osv. Hun er særdeles fysisk aktiv og leger mest med drengene i SFO’en og har det egentlig godt med det.


Problemet er bare, at hun har meget svært ved at høre efter og ofte gør lige det modsatte af, hvad vi (hendes far og jeg) be’r hende om. Det er som om, hun udfordrer os hele tiden mht. til opdragelse, og hun argumenterer og diskuterer gerne for at få sin vilje. Vi holder fast på vores, men andre gange vil vi jo også gerne give hende medbestemmelse på nogle områder. Men hvordan gør vi det bedst muligt? Min mand og jeg føler, at vi skælder hende ud konstant, og vi er bange for at ødelægge hendes selvværd, da, især jeg, engang imellem mister fatningen og råber højt og skælder hende ud. Det er som om, det er den eneste måde at nå ind til hende på. Så bliver hun jo enormt ked af det og græder, og vi får snakket stille og roligt om det hele, hvor hun siger, at nu skal hun nok opføre sig pænt. 10 minutter senere kan det selv samme problem dog opstå igen, og man kan starte forfra.

Hvad kan vi gøre for at skælde mindre ud? Vi har læst bogen af samme navn, hvilket ikke har hjulpet os så meget. Og hvordan “skælder man ud” uden at ødelægge barnets selvværd? Vi vil så gerne have det bedre med hende og give hende en masse positiv opmærksomhed i stedet for al den negativitet, hvilket kun sårer os alle. Jeg håber, I kan hjælpe os, selv om problemet ikke drejer sig om graviditet eller baby. På forhånd tak. SVAR Jeres datter er en lille selvstændig person, der skal guides i sin dagligdag med nænsom hånd. Du beskriver hende som værende meget selvstændig. Derfor prøver hun hele tiden grænser af med jer. Prøv ikke at diskutere med hende, som om hun er jævnaldrende med jer.


Er hun enebarn? Mange forældre, oplever jeg, betragter barnet som sidestillet med deres andre voksne venner og familie, fordi det 6-8 årige barn ofte er velformuleret i sine spørgsmål og betragtninger over livet. De taler derfor til barnet som til deres jævnaldrende, og da barnet slet ikke er på det vidensniveau, opstår konflikten og diskusionen.

skolepige, netop startet i en hel ny tilværelse med nye lærere og kammerater. Hun er som en computer, der i øjeblikket suger til sig af indtryk, informationer m.v. Kort sagt et stort videbegærligt åbent væsen, som skal have svar på alle sine spørgsmål men på en enkel måde, så hun kan forstå svaret ud fra hendes vidensniveau.

Hun er barn. Et åbent og nysgerrigt barn. Modtagelig på alle fronter. Et barn, som er krævende hver eneste dag med sine tusindvis af spørgsmål, vi forældre ikke altid tror, vi kan besvare, fordi vi tror, barnets forventning til os ligger på et højere plan, end det gør, og derfor gør vores svar for omfattende.

Gå på biblioteket og lån bøger sammen med hende. Så lærer I mere om hendes interesser, og I kan sammen læse bøgerne og styrke hendes sprog. Lån eventuelt nogle bøger om førskolebarnets udvikling og væremåde eller kig på nettet.

Hun er helt tilfreds med de enkle, korte og letforståelige svar eventuelt suppleret med billedlige forklaringer.

Men hovedbudskabet: Nyd hende som den knap 7-årige pige og ikke som en veninde.

Prøv at sætte jer ned i hendes gulvhøjde og betragt hendes verden gennem hendes øjne. Den snart 7-årige


Vi er eksperter i legetøj!

Hos Legetøjseksperten.dk finder du over 35.000 forskellige produkter fra alle de populære mærker som LEGO, Barbie, Schleich, Playmobil og mange flere Se mange flere håndplukkede ting her


AKTIVE BØRN

TID TIL LEG OG NÆRVÆR Siden 2005 har vi oplevet, at aldersgrænsen for at lege er faldet fra 13 år og helt ned til 6-7 års alderen. Der stilles højere krav til børnene, og legen eller aktiviteterne er blevet mere digitale. Men fantasi, legeglæde og bevægelse er vigtig at dyrke til andre faser i livet, og man skal have lov til at være barn. Derfor er det vigtigt, at vi voksne er med til at inspirere til leg og fantasi. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af produkter fra OLISAN.DK, som giver børnene lyst til at lege og udforske naturen.


Naturen byder på mange oplevelser, der danner grobund for viden, motorik, samvær og nærvær. Det er vigtigt at finde legeglæden, for der finder man også fantasien.


INSEKTGLAS

Spændende forstørrelsesglas, hvor man kan studere insekter og andet kryb fra flere vinkler.

89,95

INSEKTSUGER

Smart insektsuger, der forsigtigt fanger de små kryb, så de efterfølgende kan studeres.

KIKKERT

Kikkert med en snor med sikkerhedslås til at have om halsen. Der medfølger en smart opbevaringstaske og en pudseklud.

189,95

189,95

SNITTEKNIV

Sej snittekniv med handske og snittedyr med hval. Den lækre læderskede kan sættes fast i bælte eller i karabinhage.

239,95

PANDELAMPE

Super sej pandelampe med LED lys, der let kan sættes på med det justerbare elastikbånd.

89,95


BEHOLDER

Smart “akvarium” beholder med lup. Perfekt til haletudser, krabber, snegle, biller etc., så de kan studeres fra alle vinkler.

129,95


BYG-SELV BÅD

Denne fine lille båd er et mindre gør-det-selv projekt, som giver barnet en god succes fornemmelse. Når den er bygget, er båden klar til at sejle i alt slags vejr.

119,95


ARMBRØST

Sej armbrøst i en kraftig kvalitet i plast og metal. Armbrøsten er nem at bruge og trækkes let tilbage. Der medfølger 4 pile med sugekopper.

DRAGE

Flot drage, der er let at flyve med selv for mindre børn. Uglen er klar til at flyve højt op i himlen. Den flotte hale vil følge dragens bevægelser i luften.

239,95

59,95

SVÆVEFLYVER

Sej svæveflyver i støbt flamingo. Flyet kommer usamlet i 3 dele, der er nemme at samle. Der medfølger 2 ark med klistermærker til at pynte flyveren med inkl. landeflag, hvor Dannebrog også er med.

129,95

PARAPLY

Super fin paraply med de fineste motiver i flot grafisk design med blomster og fugle. Paraplyen er i klar plast med tryk. Kvaliteten er rigtig god, og paraplyen er nem at åbne og lukke.

69,95

SJIPPETOV

Sjippetov i kraftig rebkvalitet med trægreb, der ligger godt i en barnehånd. Fås i flere flotte farver.

29,95


VÆRKTØJSKASSE

Super flot forarbejdet værktøjskasse og meget let at sætte sammen. Fremstillet i massivt træ i den fineste kvalitet.

249,95

VÆRKTØJSBÆLTE

Værktøjsbælte i eksklusiv kvalitet og ægte læder til den lille håndværker. Med hammer, svensknøgle og 3 skruetrækkere.

299,95

KNIBTANG Lille robust miniknibtang, til at fjerne skæve søm.

49,95

HAMMER

Hammer til de små i kraftig kvalitet med rødt gummihåndtag.

59,95

FLØDEBOLLE KATAPULT

Byg din egen katapult og skyd flødeboller eller andre lette ting afsted.

89,95

SAV

Fukssvans, som kan bruges til træ, spånplade, finér, plastik og metal.

159,95


SE MERE FIL

Meget solid træfil til børn med fladt skaft og ergonomisk greb.

39,95

Se flere skønne produkter, som giver børn lyst til at lege og udforske naturen: WWW.OLISAN.DK


FAMILIETID

SKØN FERIE FOR HELE FAMILIEN Leder du efter afslapning, skønne strande, sjov for dine børn og et område med masser af kultur og charme? Ja, så kan du roligt bestille dit ophold på SKAGEN STRAND HOTEL OG FERIECENTER.


Skagen er meget charmerende med de gule Skagenshuse, pakhusene i havnen og den skønne stemning, der præger byen.


Her er det nemt at holde ferie med sin familie. Området er nemlig meget børnevenligt med store grønne arealer.

er en dejlig grøn oase tæt på Skagen beliggende midt i den smukke nordjyske natur. Her finder du ro, den smukke og børnevenlige Hulsig strand, et hyggeligt indendørs badeland, leg og sjov for børnene, tennisbaner og andre sportsfaciliteter, samt skønne vandrestier.

For de mindste er der flere legepladser, en kæmpe hoppepude og et stort og flot legeskib. Skal det kilde lidt mere i maven, kan børnene udfolde sig i junglestien, svævebanen og med sjove mooncars.

NEMT AT HOLDE FERIE

Det lille men meget hyggelige badeland er perfekt for en familie med mindre børn. De fleste børn elsker jo vand, og endnu mere at være sammen med mor og far i vandet. De små skriger ned ad den mørke rutsjebane, og de voksne kan svede den af i dampbadet. Der er også vandkanoner og en grotte med bobler.

SKAGEN STRAND HOTEL OG FERIECENTER

De lyse og rummelige ferieboliger har plads til 5 eller 6+1 personer. De ligger ugeneret i trygge omgivelser med hyggelige stisystemer mellem husene. Her er det nemt at holde ferie med sin familie. Området er nemlig meget børnevenligt med store grønne arealer. Her kan der spilles fodbold, leges, løbes og tumles.

HYGGELIGT BADELAND

Hvis mor eller far trænger til en stille stund for sig selv, er der Stillemorgen i badeland hver lørdag fra kl. 8.30 til 9.30, hvor der kun er adgang for voksne.
AKTIV FERIE Feriecenteret byder også på faciliteter som badminton, tennisbaner, beachvolley, fitness, petanque, udendørs skak og minigolf. Så der er mange muligheder for at være aktiv, selv om man holder ferie.

Strand feriecenter. Eller Ørneserveratet, hvor I kan opleve de store ørne på nært hold. Er I mere til vand, kan I besøge Oceanariet i Hirtshals, kun 20 minutter fra feriecenteret. Og Danmarks største vandreklit Råbjerg Mile ligger kun 4 kilometer væk. Det er en helt speciel oplevelse, og det nærmeste man kommer på en ørken i Danmark.

OPLEV SKAGEN BY ALT I BEHØVER Et par hundrede meter fra stedets centerbygning ligger togstationen, og det er meget nemt at tage toget ind til Skagen by. Har du ikke rejsekort, køber du billet i automaten og stiger på toget. Ca. 10 minutter senere er du midt i Skagen by. Skagen er meget charmerende med de gule Skagenshuse, pakhusene i havnen og den skønne stemning, der præger byen. Her kan I tage børnene med i Bolcheriet og måske lave jeres egne bolcher. AKTIVITETER I OMRÅDET Området byder på mange forskellige aktiviteter for børnefamilier. I kan for eksempel besøge Fun Farm i Aalbæk, som ligger kun nogle kilometer fra Skagen

Ferieboligerne er fuldt udstyrede med alt, hvad I behøver for en komfortabel ferie. Den dejlige private terrasse er sydvendt, så du er garanteret sol på de gode dage - og det hedder sig jo, at solen altid skinner i Skagen. Barneseng, højstol og trappegitter kan lejes/lånes og står klart i feriehuset, hvis du reserverer på forhånd. Hver dag kan I bestille friskbagt morgenbrød, som står klart i receptionen fra kl. 8.00. Stedet har også en minibutik med et begrænset udvalg af dagligvarer og en restaurant med stor udendørs terrasse. Herfra kan I bestille take away, hvis I ikke vil lave mad selv men alligevel vil nyde aftensmaden i jeres eget feriehus.MERE INFORMATION Læs meget mere om, hvad Skagen Strand har at tilbyde, og book den perfekte ferie for hele familien: WWW.SKAGENSTRAND.DK


FESTARTIKLER

ALT TIL EN HELT UFORGLEMMELIG FEST Hos MAGISKE MINDER finder du et stort udvalg af pynt til en helt uforglemmelig dag. De er specialister i festlighed, fødselsdagsmagi og børnelykke.


I det store udvalg festartikler finder du alle de fine fødselsdagstemaer, som børnene er vilde med.


KLIK HER

OG SE ALLE DE SKØNNE TING TIL PRINSESSE FESTEN


PAPTALLERKENER Super flotte paptallerkener med guld enhjørning i den fineste pastelfarvede nuance med farvegraduerende effekt.. 12 stk.

45,-

CUPCAKE KIT

Skønt enhjørning cupcake kit, der indeholder alt, hvad du skal bruge for at lave de smukkeste enhjørning cupcakes. Du får 24 guld cupcake forme og 24 cupcake toppers med enhjørninge, regnbuer og et sødt skilt med teksten “I believe in unicorns”.

KAGEOPSATS

Fantastisk flot lyserød kageopsats til cupcakes med 3 etager og 4 forskellige topfigurer. Elementerne er ombre lyserøde på den ene side og pastelfarvede med mint på den anden, og du vælger selv, hvilken side, der skal vende opad.

89,-

FOLIEBALLON

Utrolig flot stor folieballon i form af det fineste enhjørning hoved med lyserøde detaljer og blomster.

119,-

59,-

PAPKRUS

Skønne og herlige ombre lyserøde papkrus med enhjørninge og kvasthaler. 8 stk.

39,-


TALLERKENER Flotte lyseblå paptallerkener med guldkant. I samme serie findes også matchende lyseblå krus. 6 stk.

17,-

SERVIETTER

Søde cirkus servietter fra Meri Meri serien Silly Circus.

39,-

KRUS GUIRLANDE

Guirlande kit med 6 halve pinwheels, 4 mini pinwheels, 4 bikubebolde, 11 bogstaver, 2 flag, 12 diamantflag og en rød snor.

79,-

BALLONER

Super flotte og festlige multifarvede balloner med konfetti til helium eller luft. 5 stk.

34,-

Charmerende krus med løver til en skøn cirkus fødselsdag. 12 stk.

46,-


PAPKRUS

Smukke perlemors papkrus med den flotteste skinnende og glimtende effekt. 12 stk.

39,-

CUPCAKE KIT

Cupcake kit, der indeholder alt, hvad du skal bruge for at lave de fineste cupcakes med havfruer. Du får 24 cupcake forme og 24 cupcake toppers med havfruer og andre undersøiske finheder.

PAPIRBLOMSTER

89,-

Smukke lyserøde lotus papirblomster, der udgør den fineste pynt til barnedåb eller pigefødselsdag. Blomsterne samler man selv, og det er let og hurtigt gjort. 3 stk.

29,-

SERVIETTER KAGEPYNT

Fint havfrue kagepynt med kage toppere i 4 søde havfrue motiver på træspyd.

59,-

Super flotte havfrue servietter med de fineste illustrationer pyntet med folie detaljer. 16 stk.

42,-


PAPKRUS

Flotte papkrus til astronautfesten og temafødselsdagen med rumrejser og fjerne solsystemer i centrum. 6 stk.

22,-

TALLERKENER

Super skønne rumraket paptallerkener med fine detaljer og sølvfolie. 6 stk.

26,-

BALLONER

Helt igennem spektakulære balloner med sølv konfetti print, der er flotte i sig selv eller sammen med andre farver. Til helium eller luft. 5 stk.

28,-

SLIKPOSER

Fine slikposer med rumraketter og planeter til lækkerier. I pakken får du 6 stk. slikposer med forskellige farver lukkeklistermærke.

22,-

KAGEPYNT

Pynt kagen med raketter, astronauter, planeter og alt, hvad der hører til det fine rumtema. Kagetopperne samler du selv lynhurtigt. 7 stk.

24,-


FÅ 15% RABAT MED KODEN “DITBARN”

SE MERE Se mange flere skønne ting og find inspiration til din næste fest her: WWW.MAGISKEMINDER.DK


KVALME

FERIE UDEN KØRESYGE OG SØSYGE Er dit barn plaget af køresyge eller søsyge? Så er der godt nyt til dig. Der findes nemlet en naturlig og effektiv metode til at afhjælpe køresyge og søsyge, og det virker efter få minutter.


Kroppen har sit eget forsvar mod køresyge - det skal blot aktiveres.


Løsningen er til både børn og voksne og er et naturligt alternativ til køresygemedicin.


er en yderst effektive metode til at afhjælpe køresyge og søsyge, og det virker efter ganske få minutter. SEA-BAND

Akupressurbåndet virker ved at give et svagt tryk på akupressurpunkter under håndleddene - samme princip som akupunktur, bare uden nåle. Løsningen er til både børn og voksne og er et naturligt alternativ til køresygemedicin.

“Når der findes en enkel metode, som virker hurtigt, og helt uden bivirkninger afhjælper eller fjerner køresyge og søsyge, så bør børn ikke have denne dårlige oplevelse på rejsen”. Sådan lyder det fra den danske distributør af akupressurbåndet Sea-Band. Kroppen har sit eget forsvar mod kvalme - det skal blot aktiveres.

Sea-Band kan bruges igen og igen og er en enkel og sikker metode, der blot aktiverer kroppens eget forsvar mod kvalme.

EN BRUGER SIGER: Det virker! Begge mine børn og jeg har altid “døjet” med køresyge. Jeg læste om Sea-Band og købte et sæt med det samme - og det virker perfekt! Jeg er virkelig glad for at have opdaget Sea-Band, da jeg altid bliver rigtig syg, både af at køre i bil, bus og tog. Jeg kan da nævne, at efter en tur i bybussen blev jeg så syg, at jeg måtte ligge resten af dagen og kunne virkelig ingenting. Begge mine børn på henholdsvis 9 og 16 år havde det på præcis samme måde. Så det er virkelig guld at finde noget, som hjælper. MERETE


VÆK EFTER FÅ MINUTTER Når børnene ligger syge på bagsædet i bilen, er ferieglæden ikke den samme. Fortvivlede forældre spørger derfor ofte brevkasser og netportaler om gode råd mod køresyge. De gode råd henviser typisk til løsninger med medicin. Men sådan behøver det ikke at være mere. Med akupressurbåndet Sea-Band er det dokumenteret gennem kliniske undersøgelser, at et svagt vedvarende tryk på det vigtige akupressurpunkt P6 under hvert håndled

aktiverer kroppens eget forsvar mod kvalme, og efter få minutter er køresygen væk eller reduceret. Processen skal blot aktiveres. Med Sea-Band kan du aktivere denne proces, og behandlingen er så effektiv, at distributøren giver tilfredshedsgaranti uden begrænsninger. KLINISKE UNDERSØGELSER I en undersøgelse gennemført af professor G. Canova fra San Carlo Borromeo hospitalet i Milano blev Sea-


10 GODE RÅD TIL AT UNDGÅ KØRESYGE Udover Sea-Band er der nogle helt simple tips, som kan bruges i kampen mod køresyge. Markerne suser forbi bilruden, og flimmeret gør dig småsvimmel, mens lugten fra din sidemands spegepølsemad fremkalder en begyndende kvalme hos dig. Selv en lille køretur til sommerhuset kan være et mareridt for både børn og voksne, som lider af køresyge. Men fortvivl ikke. Med Sea-Band og disse 10 gode råd kan du vinke endeligt farvel til kvalme, hovedpine og svimmelhed på køreturen:

1 Undgå store måltider inden afgang, men spis et let ikke-krydret måltid inden.

2 Kør bilen roligt, så den ikke gynger for meget, og undgå bratte opbremsninger.

3 Fokusér på et punkt i horisonten. 4 Hold hovedet stille. 5 Få frisk luft og undgå stærke lugte. 6 Hold pauser. 7 Indtag let og tør kost undervejs. 8 Undgå at se film, læse og spille i bilen. 9 Spis ingefær. Det har en forebyggende virkning på køresyge.

10 Hvis det er muligt, kan du også ligge vandret og lukke øjnene.

Band anvendt på 62 børn med svære køresygeproblemer. For over 88% af børnene forsvandt kvalmen i løbet af få minutter, og for de resterende blev kvalmen reduceret. LAD TVIVLEN KOMME BARNET TIL GODE Hvis du tvivler på, om Sea-Band kan hjælpe dit barn mod køresyge, så lad tvivlen komme dit barn til gode, og lad barnet afgøre, om det virker. Løsningen er helt uskadelig og uden bivirkninger. Det virker efter samme princip som akupunktur, bare uden nåle.

VIDENSKABELIG FORKLARING En fysiologisk forklaring, som kan tilfredsstille vestlig videnskab er på vej, og de forskere, der undersøger forklaringer bag akupunktur og akupressur, finder beviser for, at kemiske budbringere i nervesystemet kan være forbindelsen mellem akupunkt-stimulation og en fysiologisk reaktion. Sea-Band behandlingen virker på både børn og voksne, og akupressurbåndet kan bruges igen og igen.LÆS MERE Sea-Band fås til børn og voksne og anvendes generelt mod kvalme - også mod graviditetskvalme. Sea-Band købes på apoteket, hos Matas og i helsebutikker. Vejl. udsalgspris 134,50. Læs mere her: WWW.SEABAND.DK


LEGETØJ

DET BEDSTE LEGETØJ Hos LEGETØJSEKSPERTEN.DK finder du over 35.000 forskellige produkter fra alle de populære mærker som LEGO, Schleich, Playmobil og Barbie samt spil til PlayStation og Xbox, konsoller, DVD/BluRay film og meget mere.


“ HOGWARTS

Tag med på en rejse ind i Harry Potters magiske univers. Med dette LEGO byggesæt kan du bygge den store flotte sal på Hogwarts slottet.

891,-

På de følgende sider kan du se et lille udpluk af det store udvalg af skønt legetøj til børn i alle aldre.


DUKKEHUS

3 etagers Barbie Malibu hus med masser af legemuligheder og historier at fortælle. Huset har 4 rum og tagterrase samt mange møbler og tilbehør.

1.078,-

LOL SURPRISE

LOL Surprise giver nu endnu flere overraskelser. Du ved ikke, om du får en Lil Sister eller en Lil Pet.

139,-

DRAGESKIB

Super flot drageskib fra Playmobil med masser af tilbehør og detaljer.

431,-

TERNET NINJA

Onkel Stewart kommer hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke.

149,-

PONY SÆT

Schleich sæt bestående af islandsk pony og føl, rytter, indhegning og foder.

256,-


DUKKE

Barbie dukke med langt pink hår.

291,KLODSER

Der er masser af byggemuligheder i dette LEGO-sæt med klassiske klodser i 29 forskellige farver og specialelementer som hjul, vinduer, døre, øjne og propeller.

182,-

DRAGE

Super flot Schleich drage med mange fine detaljer.

238,-

DUKKEHUS

Sødt Playmobil dukkehus med figurer og dyr - lige til at tage med.

341,-

RENGØRINGS TROLLEY

Stort rengøringsæt fra Smoby med støvsuger, kost og fejebakke, diverse rengøringsmidler og gulvsskrubbe samt en trolley til at køre det hele rundt på.

422,-


LEGO ELVES

LEGO Elves sættet Aira og vinddragens sang.

381,-

HAVFRUE

Barbie Dreamtopia regnbue havfrue.

205,-

DUKKEVOGN Smoby Quinny trehjulet babyjogger dukkevogn. Nem for barnet at køre rundt med.

413,-

BRANDBIL

Playmobil lufthavns brandbil med lys og lyd.

539,BONDEGÅRD

Schleich bondegård med stald og bondegårdsdyr. Sættet indeholder bondemand, dyr og masser af tilbehør.

851,-


DYKKER OG DYR

Schleich sæt med dykker, haj, blæksprutte, havplanter og en skattekiste fyldt med flotte guldmønter.

474,-


JURASSIC WORLD

LEGO Juniors T.-Rex Breakout med 3 minifigurer, T-Rex og babydinosaur.

474,-


CYKELHJELM

LOL Surprise justerbar børne cykel/skatehjelm.

144,-

ENHJØRNING

LEGEHUS

Schleich Bayala enhjørning pleje- og fodersæt.

Schleich eventyr træhus med mange små detaljer.

256,-

666,-

DUKKESLOT

Skønt Barbie Dreamtopia transportabelt slot med masser af tilbehør.

513,-

TREHJULET CYKEL

Hauck trehjulet cykel, der vokser med barnet. Med skubbestang, 5-punkt sele, styrbegrænsning og lad til transport af legetøj.

694,-

MARS KØRETØJ

Playmobils astronauter er landet på Mars, og med deres store udforskningskøretøj er de klar til at udforske den spændende planet.

341,-


SOMMERFERIE

AT REJSE MED

BØRN I BILEN

Turen sydpå kan blive et sandt mareridt med børn i bilen. De driller hinanden eller kaster op, og far og mor skælder ud fra forsædet. Men det er faktisk ikke svært at gøre turen tålelig. Her er nogle gode råd.


21

GODE RÅD TIL EN TÅLELIG BILFERIE


HOLD PAUSER OG SKIFT PLADSER

SLIK OG SODAVAND

1 Forbered børnene på, at det er en lang tur.

8 Undgå slik og sodavand, når I kører. Børnene bliver utilpasse, utidige og tørstige.

2 Hold en kort pause hver anden time. Fortæl børnene, hvornår næste pause er og overhold tiden. 3 Brug pausen til at gå på toilettet, spise en is og strække kroppen - hop, løb om kap, gør noget! 4 Skift pladser i bilen, hvis børnesæderne kan flyttes og airbaggen slås fra. Det kan hjælpe lidt på humøret at sidde foran hos en voksen indtil næste pause. 5 Lav effektive udluftninger, hvis bilen ikke har aircondition. Rul vinduerne ned, så det suser om ørerne nogle minutter, så indeklimaet igen bliver til at holde ud.

9 Drik masser af vand. Frys vand i 1½ liters flasker - de må ikke fyldes helt op. Vandet kan holde sig koldt i et par døgn selv i en varm bil. Tag plasticglas med. 10 Skær gulerødder, agurk og peberfrugt i stænger. De kan holde sig friske i en plasticpose med en smule vand i et par dage. 11 Hav en kniv med og skær æbler, pærer, ferskner og lignende i både, efterhånden som det spises. Så bliver frugten ikke brun og snasket. 12 Spis is i pauserne - så har børnene lidt at glæde sig til.

6 Syng rundesang, leg “skibet er ladet med”, giv ungerne et landkort, lav tællelege (tæl busser, røde og blå biler eller andet, som kan tælles).

13 Medbring knækbrød eller kiks, hvis sulten melder sig i utide. Og eventuelt lidt chokolade i særlige “nødstilfælde”.

7 Medbring spil, iPad og lydbånd - gerne nogle alle kan holde ud at høre på - det kan slå mange timer ihjel.

14 Hav en affaldspose i bilen til affald undervejs. 15 Tag vådservietter med. Du får brug for dem!


LAV MADEN SELV

OVERNATNING

16 De færreste børn har behov for at sidde stille i et cafeteria og spise, når de har siddet i bilen i flere timer. Og i øvrigt bliver man ikke særligt sulten af at køre i bil.

19 Forbered overnatninger hjemmefra. Det kan spare masser af tid (og penge). Der findes en række hotelkæder i lavprisklassen tæt på motorvejsfrakørslerne, typisk i de større byers industrikvarterer. De kan dække behovet for overnatning og morgenmad.

17 Lav maden selv og spis den uden for i græsset. 18 Lav sandwich til den første dag eller giv børnene A38 med müsli. Tag også rugbrød med og pålæg, som børnene kan lide. Pak maden i køletasker med de frosne vandflasker. Skal maden holde sig flere dage i en varm bil, skal pålægget kunne tåle det, f.eks. dåser (husk dåseåbner) tomat, agurk, ost og spegepølse.

20 Få fat i hotelkædernes katalog hjemmefra. Det er svært på forhånd regne ud, hvor langt man når, og det er stressende at sidde i en lang kø sidst på eftermiddagen og vide, at hotellet ligger mange timers kørsel forude. 21 Tjek kataloget et par timer inden I vil stoppe. Find de mulige hoteller og ring og reserver for natten. Der er som regel plads. Vær opmærksom på check-in tiderne.


GULDKORN

DAGENS SMIL er de sjoveste ting. id et m m so r ge si rn bø re De kæ korn sagt af børn. ld gu å sm af t ke bu en t le Her har vi sam

Min datter på 5 har netop meddelt, at kun ikke kan fordrage klunker i syltetøjet.

4-årige Da jeg havde min rede søn til frisør, erklæ es ligehan: “Jeg vil klipp vil bare som min far. Jeg hul ikke have det der oven i hovedet”.

Min søn på 4 år var i zoologisk have og så for første gang en giraf. Han udbryder: “Den hest har godt nok lange ben”.

Vi sidder og spiser frokost i haven, o børneg jeg se r, at Rasm snart 6 å us på r har en “tatoverin benet. Je g ” på g spørge r ham, h er, og ha vad det n svarer selvfølge “En tatov lig: ering”. J eg spørg børn gern er, om e må ha ve tatov er. Rasm eringus tænke r sig lidt svarer: “J om og amen, de n er jo ik ende”. N ke levåh ja, så kan jeg g at det er odt se, OK, også s elvom ma er et barn n kun ;o)


ehallen Laura på 4½ år er i svømm . Laura med nogle af vores venner ingen, og skal med pigen i omklædn ind til drenmanden skal selvfølgelig n ikke helt gene og klæde om. Hun ka mme ind til forstå, at hun ikke må ko , vi griner drengene og siger: “Jamen jo ikke af dem!” :-)

I den børnehave, jeg er ansat

lå en af drengene på sofaen,

og jeg tog hans temperatur med

et pandetermometer. En af de

andre drenge kom interesseret hen og kiggede og spurgte:

“Hva’ vejer han?”. Ja, den me temperatur er en svær en.

d

Mads på 3½ år sidder på toilettet og venter på, at jeg kommer ud fra badet. Da jeg så skulle tørre mig , løfter han håndklædet og siger: “Øj mor, du har jo fået hundehår”. Den kan man ikke undlade at smile af :-)

ørn vores 2 store b Min mand og r til købmanre ø k r å 4 g o på 6 in hjem kører m den, og på vej er. Far påtaler v o l g e sn n e r datte er siger: “Den tt a d in m g o det, et. Den var alt bad selv om d r nok lige, jeg ro T ”. m so g n for la om tilbage. grinte, da de k

,

Da min datte r lige var sta rtet i børnehave, faldt disk ussionen på d e fiskefrikadeller, som hu n havde med i madpakken. En af pæ dagogerne p åpegede, at de så læ kre ud, når d er var revet gulerod i dem . En af dreng ene sagde så: “Man får lange ører af gulerødder. Det siger min mor”. Dagen efter havde den smarte dreng så en mad med, som ingen ku nne indentific ere. “Det er lever”, sagde drengen, og min datter sendte ham e t forfærdet blik og sagde: “Det må jeg IK KE få for min mor, for det kan man bliv e blind af!”. Ja ja, noget skulle der jo væ re i vejen :o)


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af DIT BARN er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til mor og barn. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. SMUKKE BØRN Et gammelt ordsprog lyder: “Hver so synes bedst om sine egne grise”. Men passer det på vores børn? Synes vi altid, at vores egne børn er de pæneste? Eller kan vi godt se, når de ikke ligner fotomodeller?

SPØRGSMÅL OG SVAR OM TOILETBESØG Hvordan tackler man sit barns selvstændighed ved toiletbesøg? Hvad gør man, når ens barn ikke vil lave stort på toilettet? Og hvad gør man, hvis ens barn har svært ved at komme af med afføringen? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns toiletbesøg.

BØRNS FANTASI Hvad skal dit barn være når det bliver stort? Hundehvalp, troldmand, Ninjago, hundrage eller sommerfugledyrepasser?

KLAR, PARAT, SKOLESTART Hvornår er dit barn parat til at begynde i skole? Det er en gammel tommelfingerregel, at børn starter i skole, når de er 6 år gamle. Men det er ikke nødvendigvis alderen, der er afgørende for, om dit barn er parat. Det er nemlig rigtig vigtigt, at barnet er modent til de forandringer, der følger med skolestart, og det hænger ikke nødvendigvis sammen med alderen.


ISSE ARTIKLER? FÅR DIT BARN LOMMEPENGE? Skal alle børn have lommepenge? Hvilken alder er passende at introducere lommepenge? Skal søskende have lige meget? Skal de have faste pligter for at få dem? Skal der trækkes i lommepengene, hvis de ikke udfører dem? Her kan du se, hvad andre mødre mener om lommepenge.

BØGER VI LÆSER Redaktør Katja Hansson giver gode råd til valg af børnebøger: “Hjemme hos os læser vi ofte godnathistorier. Det er super hyggeligt og giver en god og rolig afslutning på dagen. Her har jeg samlet en håndfuld af de bøger, som jeg læser i øjeblikket for min datter på 4 år”.

ER DU EN SERVICEMOR? Der var engang, hvor børnene fra en tidlig alder blev brugt som arbejdskraft for at få familiens økonomi til at hænge sammen. Sådan er det heldigvis ikke mere. Men hvor meget skal børnene hjælpe til? Skal de lære at have pligter i en tidlig alder, eller skal de have det hele serveret på et sølvfad? Her kan du sammenligne dit “serviceniveau” med 10 andre mødres.

KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE De fleste børn har et eller flere kælenavne. Her kan du se, hvilke kælenavne andre mødre kalder deres børn - f.eks. Fedeberg, Honey Bunny, Klammus og Kaptajn Underhyler.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af DIT BARN på WWW.DITBARN.DK


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG