DIT BARN #16

Page 1

DIT BARN

MAGASINET OM DE SKØNNE UNGER

NR. 16 • VINTER 2018 / 2019

7 8 SIDER M

ED OM DE SK ALT ØNNE UNGER

VENSKAB

DIT BARNS

VENNER Er du den rummelige type, som støtter dit barn i dets valg af venner uanset hvad? INTELLIGENS

HAR DU ET

KLOGT BARN? Hvordan kan man konstatere, om ens barn er

SHOPPING

50 SIDER

spækket med skønt børnetøj, sjovt legetøj og smukke øreringe

klogere end andre børn på samme alder?

+

BREVKASSEN: SUNDHEDSPLEJERSKEN GIVER DIG SVAR | DAGENS SMIL: DE SJOVESTE TING SAGT AF BØRN LÆS OGSÅ OM: HULLER I ØRENE / LÆKKERT BØRNETØJ I NATURMATERIALER / SJOVT OG UDVIKLENDE LEGETØJ


FARVERIGE PLAKATER TIL BØRNEVÆRELSET


BRUG KODEN

LIFEMAGS OG FÅ

25% RABAT PÅ ALLE PLAKATER (SENDES FRA DANMARK)


VELKOMMEN Velkommen til 16. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

Og hvis du er i shoppehumør, finder du hele 50 sider spækket med skønt børnetøj, sjovt og udviklende legetøj og smukke øreringe.

Har mit barn specielle evner? Det er et spørgsmål mange forældre stiller sig selv. Hvordan kan man konstatere, om ens barn er klogere end andre børn på samme alder? Se om dit barn udviser tegn på at være klogere end gennemsnittet i artiklen Har du et klogt barn?

Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 16. udgave af DIT BARN. Hilsen redaktør

Katja Hansson Har du endnu ikke læst de første 15 udgaver af DIT BARN, kan du læse dem på www.ditbarn.dk

Er du den rummelige type, som støtter dit barn i dets valg af venner, selv om du måske egentlig ikke er så vild med dem? Eller vælger dit barn udelukkende venner, som er gode for dem, og som du også godt kan lide? 8 mødre fortæller deres ærlige mening i artiklen Dit barns valg af venner. Skal vi ignorere vores søns raserianfald? Hvordan får vi vores søn til at blive i sin seng? Sundhedsplejersken giver dig svaret i brevkassen.

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59, kld. 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

Læs tidligere udgaver af DIT BARN på:

www.ditbarn.dk

HJEMMESIDE www.ditbarn.dk FACEBOOK www.facebook.com/ditbarn KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til DIT BARN, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dkINDHOLD

4

LE D E R

Redaktøren har ordet

10

INTE LLIGE NS

14

V E NSKA B

Har du et klogt barn?

Dit barns valg af venner

20

B RE V KA SSE

24

LE GE TØJ

32

LE GE TØJ

Spørg sundhedsplejersken

Lad dit barn lære af (sine egne) fejltagelser

Skønt legetøj og sengetøj til dit barn

FORSIDEN FOTOGRAF:

Marylou Studio www.maryloustudio.dk


Dit barns nye bedste ven

Affenzahn børnerygsække er dit barns nye bedste ven. Dyrene kommer fra hele verden og har deres helt egne specielle evner og talenter, og de er klar til de vildeste eventyr. Træk deres tunge ud og sæt deres arme lige hvor du har lyst. Fair og økovenlig produktion – Affenzahn er bluedesign® partner, så hele produktionen er bæredygtig, og selve taskerne er lavet af genbrugte plastflasker.

Se mange flere sjove tasker her


INDHOLD

40

B ØRNE TØJ

48

LE GE TØJ

56

LE GE TØJ

66

GULD K ORN

68

HULLE R I ØRE N E

76

M E RE LÆ SE STO F

Slov fashion

Legetøj og udstyr der styrker dit barn

Enkel form med uendelige muligheder

Dagens smil

Medicinsk ørepiercing og hudvenlige smykker

Fik du læst disse artikler?

FACEBOOK

ABONNEMENT

Bliv ven med DIT BARN på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

Vil du have et GRATIS abonnement på DIT BARN? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.


KLIK HER og se hele kollektionen

Ren kærlighed til dine børn ALERIN er et nyt børnetøjsmærke til babyer og børn i alderen 0-12 år med rødder i traditionelt spansk håndarbejde tilsat den skandinaviske sans for kvalitet, bæredygtighed og funktionalitet. Designet er enkelt, elegant og moderne og fremhæver de lækre naturmaterialer, de smukke liberty prints og det skønne håndarbejde. Komfort og holdbarhed er i fokus. så tøjet kan tilpasses barnets vækst og bevægelse, anvendes i længere tid og gå i arv. Rene naturlige materialer såsom bomuld, uld og læder, som i videste muligt omfang er økologiske, er i højsædet, og produktionen foregår i Spanien med fokus på bæredygtighed og fair arbejdsforhold.


INTELLIGENS

ET KLOGT BARN? Har mit barn specielle evner? Det er et spørgsmål mange forældre stiller sig selv. Hvordan kan man konstatere, om ens barn er klogere end andre børn på samme alder?

Det er ikke så let, fordi alle børn er helt individuelle – både de kloge og de mindre kloge. Men børn med særlige evner har dog nogle træk og karakteristiske egenskaber, som du måske kan genkende. Du kan starte med at sammenligne, hvor hurtigt dit barn nåede udviklingsmæssige milepæle i forhold til jævnaldrende børn. Selv om dit barn var hurtigere end de andre til at kravle, tale, gå osv, er det ikke ensbetydende med, at barnet har specielle evner. Selv om høj intelligens og andre evner kan ligge til familien, er det ikke alle børn, der arver familiens specielle færdigheder. Forældre vil naturligt søge efter tegn på, at barnet har arvet deres egne evner, men det er ikke altid lige let at genkende tegnene, hvis man ikke ved, hvad man skal se efter. Hvis du leder efter tegn på specielle evner hos helt små børn, er her en checkliste. Hvis du kan nikke ja til alle punkter, kan dit barn være særlig begavet:

1 Virkede årvågen allerede som baby. 2 Har hele tiden haft brug for mindre søvn. 3 Nåede udviklingstrinene før andre (gå og tale). 4 Begyndte måske at tale sent, men startede så med hele sætninger. 5 Stærk trang til at udforske og undersøge. God til at klare omgivelserne (åbner skabe, skiller ting ad). 6 Hurtig til at finde ud af nyt legetøj og spil, og mister hurtigt interessen. 7 Meget aktiv, men aktiv med et formål (ikke at forveksle med ADHD). 8 Kender forskel på realitet og fantasi (stiller f.eks. tidligt spørgsmål om julemanden og tandfeen).Det er dog ikke altid lykken for børnene selv at være alt for kloge i forhold til kammeraterne. Det kan være lige så svært for et barn at være overbegavet, som det kan være at være mindre begavet.

Særligt intelligente småbørn kan også udvise en intens interesse for tal eller bogstaver. Dette er ofte de børn, der begynder at lægge tal sammen eller lære sig selv at læse, når de er 3-4 år. Disse børn har helt sikkert specielle evner. Men det skal siges, at det ikke er alle særligt kloge børn, der begynder at regne eller læse tidligt.

13 Usædvanlig og/eller livlig fantasi.

Det behøver ikke at være svært at få øje på, at et barn måske ikke er helt ligesom de andre børn, men for forældre kan det ofte være spørgsmålet, hvad denne forskel betyder. De ved, deres barn er dygtigt, men har det specielle evner?

17 Perfektionistisk.

Hvis man ser på nedenstående liste over træk, der indikerer særlige evner hos børn, kan man måske få en fornemmelse af, om ens barn hører til i den kategori.

20 Har et godt forhold til forældre, lærere og andre voksne.

FÆLLESTRÆK FOR BEGAVEDE BØRN 1 Meget årvågen. 2 Ekstremt nysgerrig. 3 Går intenst op i interesser. 4 Særlig god hukommelse. 5 Fin koncentrationsevne.

14 Interesseret i filosofiske og sociale emner. 15 Meget følsom - både følelsesmæssigt og fysisk. 16 Bekymrer sig om fairness og uretfærdigheder.

18 Energisk. 19 Veludviklet humoristisk sans.

21 Har et stort ordforråd. 22 Kan ofte læse tidligt. 23 Læser hurtigt og meget. 24 Stiller mange ”Hvad nu hvis” spørgsmål. 25 Kan lide at lære nye ting. 26 Holder af intellektuelle aktiviteter.

6 Kan ræsonnere.

27 Foretrækker bøger og blade til en ældre aldersgruppe.

7 Veludviklet abstraktionsevne og opfattelsesevne.

28 Skeptisk, kritisk og vurderende.

8 Kan let og hurtigt se sammenhænge i idéer, ting eller facts.

Det er dog ikke altid lykken for børnene selv at være alt for kloge i forhold til kammeraterne. Det kan være lige så svært for et barn at være overbegavet, som det kan være at være mindre begavet.

9 Tænker flydende og fleksibelt. 10 Original tænkemåde. 11 Gode evner til problemløsning. 12 Lærer hurtigt og med mindre øvelse og repetition.

De særligt begavede småbørn gider ikke lege med jævnaldrende i børnehaven, og i skolen føler de meget intelligente børn sig ofte udenfor sammenholdet og keder sig i timerne, hvilket kan medføre, at de bliver urolige og forstyrrer undervisningen for klassekammeraterne.VENSKAB

DIT BARNS VENNER Er du den rummelige type, som støtter dit barn i dets valg af venner, selv om du måske egentlig ikke er så vild med dem? Eller vælger dit barn udelukkende venner, som er gode for dem, og som du også godt kan lide? 8 mødre fortæller om deres børns valg af venner.


HVEM LEGER DIT BARN MED? Jeg kom til at tænke på, hvem mine børn leger med. Faktisk synes jeg, den store vælger venner, der ligner ham selv meget, og som har forældre, der også ligner os. Eller i hvert fald forældre, som vi er helt trygge ved at sende ham hjem til. Dog, hvis jeg skal være helt ærlig, så er der nok forskel på, hvor hurtig jeg er til at imødekomme ønsker om legeaftaler afhængig af, hvem han gerne vil lege med. Er det ikke naturligt, eller er I mere rummelige? Og synes I, jeres børn vælger venner, der er gode relationer for dem? CIRKE-LINE

JEG ER MEGA URUMMELIG Og der er nogen, hvor jeg ligesom dig, forsøger at undgå legeaftaler. Vi flyttede til en anden by i forbindelse med skolestart, og det betød forfra med venner og relationer. Men jeg synes faktisk, min søn er god til selv at sortere. Han er selv en ret rolig og lidt forsigtig dreng, hvilket gør, at han på ingen måde tiltrækkes af dem, der laver ballade. Og så er han vist alt for glad og fjollet til, at de gider ham. Før jul var vi pludselig varmestue for en dreng fra 2. klasse, der kom hver dag og ringede på, og altid først skulle hjem, når vi skulle spise. Min dreng gad ham godt i starten, men han kørte hurtigt død i ham. En dag kom han med en anden dreng fra 0. klasse. De to kunne så ikke enes, og jeg skulle blande mig. Det gider jeg bare slet ikke. Hvis man ikke kan lege og opføre sig ordentligt, skal man slet ikke være her. Efter jeg havde skældt lidt ud, begyndte de igen, og

jeg kunne høre min dreng sige fra. Jeg blandede mig udenom, og 3. gang min dreng bad dem gå, fattede de budskabet. Det sidste han råber (ham fra 2. klasse) er: ”Må jeg komme igen senere?”, og min dreng svarer: “Nej! Du kommer hele tiden, og det skal du holde op med”. Så her siger vi altså fra. Jeg gider det ikke, og jeg tror, min dreng træffer nogle gode valg for sig selv. KAMMA

OVERKOMPENCERENDE RUMMELIG Jeg er meget bevidst om, at mine børn indimellem bliver fravalgt på grund af min sociale status, og den gør ondt. Der, hvor den for mig er tydeligst, er min søns bedste børnehavekammerart. Han er tvilling, og tvillingbroderen har også en bedste ven med legeaftaler mindst en gang om ugen, mens der aldrig er tid til min


Jeg stoler 100% på deres dømmekraft og tager altid imod med åbne arme. Det håber jeg da, at alle børnene oplever.

søn. Jeg synes, det er smadder syndt for drengene, for de klikker bare så godt. De store er ret gode til at vælge fra, når deres grænser bliver overtrådt. De måtte gerne være lidt bedre til at vælge til frem for bare at blive i det sikre med dem, de er tættest på. Min søn er meget åben og leger med hvem som helst. ANN

ham lege med. Men han bestemmer selv, hvem han leger med. Dog er jeg blevet mere forbeholden med at tage venner med hjem, efter han er kommet i skole. Det skifter meget hurtigt. Min søn har desværre en tendens til at vælge de børn med damp :o) Det kræver lige, at jeg har overskud, for de kræver en del mere. Men selvfølgelig skal de med hjem. Han bestemmer selv, hvem han leger med. Bare han er glad. METTE

IKKE ALTID DEM JEG SÅ HAM LEGE MED Min søns venner er ikke altid dem, som jeg helst så


DÅRLIGT SELSKAB Min søn går i 0. klasse og er generelt ikke særlig glad for det. Alt i alt er han nok kommet for tidligt afsted. Han går i en meget god klasse, som fungerer rigtig godt. Der er dog et par ballademagere i klassen, som der vel er i de fleste klasser. Den ene er skoleudsat og 2 år ældre end min søn. Min søn ønsker KUN at lege med disse to ballademagere, og jeg synes på ingen måde, det gør noget godt for ham. Jeg har forsøgt at præge ham til at finde andre venner, og også inviteret flere af de andre med hjem, men han bliver ved at hænge med de to, som jeg betragter som dårligt selskab. Jeg vil meget gerne have ham væk fra disse to drenge. LINE

alle deres forskellige venner. Jeg tror, de sagtens selv kan bedømme, hvem og hvad de i en periode har lyst til og brug for. Jeg ved, at mine børn selv siger fra over for nogle børn, og jeg ville aldrig gennemtvinge en legeaftale. Jeg synes f.eks. heller ikke, at legegrupper i klassen er nogen super fed idé - men det er jeg vist ret alene om at synes. Begge børn har valgt bedstevenner, som er meget forskellige fra dem selv - og med familier, som er meget anderles end os. Det er kun godt. Jeg var selv bedstevenner med både skolens “dronning” og mobbeofret. Jeg fik en masse ud af vores venskaber, men på meget forskellige måder. Og jeg elskede selv at komme i mine skolevenners meget forskellige hjem med forskellige kulturer, holdninger, stemninger, måltider etc. SUKE

JEG STOLER PÅ DERES DØMMEKRAFT Jeg synes faktisk, at mine børn har godt styr på, hvem de leger godt med, og hvem de ikke gider lege med. De har begge et godt selvværd og “hviler godt i sig selv”, som de kloge siger. Derfor vælger de også deres venner ret bevidst og med stor klogskab - synes jeg :-) Der er venner til forskellige ting - dem man er vild med, dem man fordyber sig med, dem der er udadfarende og dem der er mere introverte. Forskellige venner til forskellige situationer, humør og lege. Jeg stoler 100% på deres dømmekraft og tager altid imod med åbne arme. Det håber jeg da, at alle børnene oplever. Selvfølgelig er der børn, som jeg personligt synes er mere charmerende end andre, men jeg kunne ikke drømme om at lade det styre hyppigheden af lejeaftaler med de respektive børn. Mine børn har forskellige glæder og oplevelser med

MINE VENNER VAR IKKE “GODE NOK” Jeg er selv kommet fra en familie, hvor mange af mine venner ikke var “gode nok”. Jeg havde en overgang en veninde fra en veluddannet familie. Hun var selv begavet, kreativ og sportslig. Når jeg var sammen med hende, måtte jeg alt. Jeg havde andre veninder, hvor forældrene “kun” havde korte uddannelser, og veninderne var ikke så bogligt stærke. Det var tydeligt, at specielt min mor ikke brød sig om dem, og hun var ofte sur, hvis jeg legede med dem, og hun tilbød aldrig, at vi lavede noget, som hun gjorde, hvis jeg legede sammen med de “rigtige” veninder. Nu er jeg bange for, jeg selv bliver ligesådan. M


Vi opdrager vores børn med eksemplets magt langt mere end med vores ord, og langt de fleste vil påstå, de opdrager deres børn til at være rummelige.

EN SKIDT PERSONLIGHED Der er et enkelt brødrepar, som begge mine børn leger en del med, som jeg ikke er så vild med, specielt den store. Jeg kan ikke lide barnets personlighed, og hvordan hans forældre opdrager ham. Men jeg forhindrer dem ikke i at lege med mine børn, og da de bor tæt på os, så leger de en del og er derudover i begge tilfælde i samme vennegruppe som mine børn. Men hvis jeg kan få dem til at lege med andre, så gør jeg det. Men igen, det er fordi drengen er et meget negativt, kommanderende og manipulerende barn, som jeg ikke synes opfører sig særlig pænt over for min dreng. Han vil kun lege, hvis han bestemmer reglerne, kommanderer rundt, konkurrerer om alt, er negativ over for andre, nedgør andre børn og er generelt ikke særlig sød på nogen som helst måde. SOLVEIG

EKSEMPLETS MAGT Der er nogle børn, jeg helst ikke ser mine børn leger med. De kommer vidst umiddelbart allesammen fra mellemklasse familier. Men de kommer fra familier

med et meget anderledes syn på oppdragelse, end jeg har. Lige p.t. er det ikke et problem, men i perioder kæmper jeg med mig selv. Min store søn er lidt af en enspænder, så når han endelig leger med nogen, er jeg glad. Min datter er det, man herude kalder et klassisk guldbarn, der bare har let ved alting indtil videre. Hendes hjerteveninde er stik modsat. En skøn pige, men skolen er bare svær for hende. Men de 2 piger er bare noget særligt for hinanden, uanset at der er fagligt stærke piger, der ville kunne udfordre min datter mere. Jeg kommer selv fra midten af middelklassen, men har alle dage været anderledes, og jeg kan tydeligt huske fornemmelsen af at være stemplet sær/ikke god nok af veninders forældre. Det var så ubehageligt og en dyb bekræftigelse i, at jeg var helt forkert. Hvad er det lige for en opførsel fra voksne mennesker? Vi opdrager vores børn med eksemplets magt langt mere end med vores ord, og langt de fleste vil påstå, de opdrager deres børn til at være rummelige. Jeg tror meget på mine børns evner til at tage valg allerede nu. Deres egne valg, ikke et valg for at behage mig. Og de honorerer den tillid, for de fravælger ret hurtigt negativt dominerende venner. ANN


DET BEDSTE TIL DIT BARN

Stort udvalg af populært legetøj, baby- og børnetøj, sengetøj, skoletasker og skriveartikler


BREVKASSE

SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SUNDHEDSPLEJERSKE

KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Skal vi ignorere vores søns raserianfald? Hvordan får vi vores søn til at blive i sin seng? Sundhedsplejerske Karin Holm giver dig svaret.


SKAL VI IGNORERE VORES SØNS RASERIANFALD?

om ham og tal beroligende til ham, til han slapper af.

Min kæreste og jeg har diskuteret, hvorvidt vi skal ignorere, når vores søn på godt 3 år får et af sine raserianfald. Han er normalt en glad og nysgerrig dreng, der er godt udviklet både motorisk og sprogligt. Men indimellem bliver han altså bare så hidsig, at vi nærmest ikke kan komme i kontakt med ham. Det sker typisk, hvis vi siger nej, og han selv mener, at han vil noget andet. Det er som om, han overhovedet ikke respekterer et nej, hverken fra os eller dagplejemoderen. Vi mener ikke selv, vi overforkæler ham. Han ved, han er elsket, men at mor og far er dem, der bestemmer.

Jeres dreng er på det stadie i sin udvikling, der tidligere blev kaldt trodsalderen. Det er den periode, hvor han skal forme sit eget jeg for at udvikle sig til en selvstændig person og samtidig frigøre sig fra symbiosen med specielt sin mor. Han er altså ved at lære sig selv at kende. En af måderne, han gør det på, er ved at prøve, hvor langt I tillader ham at gå, inden I reagerer, i forskellige situationer. Det sker blandt andet ved, at han siger det modsatte af jer.

Det er den periode, hvor han skal forme sit eget jeg for at udvikle sig til en selvstændig person og samtidig frigøre sig fra symbiosen med specielt sin mor

Det er så det, om vi, når han bliver rasende og skriger eller står og stamper i gulvet, bare skal lade ham rase ud uden at blande os?

I aftes var det om, hvorvidt han skulle have 4 forskellige stykker mad på sin tallerken, uden at ville spise af det. Han fik 3 slags (en af gangen), inden vi sagde stop, men her er uenigheden så. Skal vi efter at have sagt nej skælde ud over opførslen, eller bare sige nej og ignorere hans raseri? Er det at blive sat på værelset en løsning, eller vil det gøre det værre? SVAR At sende ham op på værelset er en utrolig dårlig løsning. Han skal heller ikke rase ud. Tag ham op på skødet, selv om han gør modstand og stritter imod. Hold

I vil opleve, at han ofte i enkelte situationer virker som om, han har fortrudt sit første valg men alligevel holder fast ved det.

Et eksempel: I er ude at købe sko. I peger på et par blå sko. Han får øje på nogle andre sko med Byggemand Bob på, inden han rigtig ser dem, I har taget frem. Da skoene er lige fornuftige og prisen OK, får han efter lidt snakken frem og tilbage lov at vælge Byggemand Bob skoene. Nu ser han imidlertid rigtigt på den sko, I havde valgt, og oplever, at han faktisk synes, de er sejere. Der var måske Batman på. “Jeres” sko er altså mere spændende. Han har stor lyst til at sige: “Nej, jeg vil alligevel gerne have ‘jeres’ sko”, men han kender ikke konsekvensen, hvis han vælger om. Han fastholder sit valg. Selv hvis I spørger, om han nu er helt sikker på, at det skal være Byggemand Bob, kan han ikke gennemskue, at I dermed giver ham lov til at vælge jeres sko uden at tabe ansigt. Nu har I konflikten. Han bliver rasende, selv om han har fået sin vilje. Han er rasende over, at han står i et dilemma. At få det, han peger på, samtidig med han


hellere ville have de andre. Vi voksne havde måske købt begge par sko. Specielt hvis ikke vi kunne vælge og syntes, at begge par var lige smarte og anvendelige. Det valg kan jeres dreng ikke tage. Han må give udtryk for sin frustration ved at rase ud. Prøv at se det med hans barneøje, samtidig med I vugger og beroliger ham, når I har taget ham på skødet. Han skal ikke have begge sko. Han skal føle, I forstår ham, og at det kan være svært at være ham. Den bedste løsning med madderne er at stoppe ham, inden han kommer i konflikten med at tage uden at spise. Opstil nogle rammer for ham, når I sidder til bords. “Du må selv vælge, hvilken mad du vil have”. Hvis han vil have en til på tallerkenen: “Nej, når den er spist, må du vælge en til”. Sig nej først. Han hører ikke resten af sætningen. Fjern hans hånd, når han selv vil tage en anden mad til. Bliv ved med “Nej”. Vær konsekvent. Tag ham på skødet og fortæl ham: “Du har valgt den, nu spiser du den, jeg ved du kan lide den” og “det kan godt være, du fortrød og hellere ville have nabomaden, men nu spiser du den første”.

For ham virker det som en leg, at vi skal fange ham og lægge ham i seng igen. Det står på omkring 1-1½ time, hvorefter vores tålmodighed begynder at slippe op, og stemmelejet begynder at hæve sig. Han bliver ked af det, men forstår først der, at nu skal han sove. Vi er bare kede af, at det skal være på denne måde, man afslutter dagen. Førhen var der ingen problemer. Han blev lagt, lå og hyggede sig og sov som regel inden for 20-30 minutter, nogen gange hurtigere. Hvad kan vi gøre for at ændre denne lidt kedelige situation? SVAR I skal tilbage til at finde på nogle ritualer ved sengeputning såsom badning efterfulgt af højtlæsning, synge sange etc., som tydeligt viser sengetid.

Som det er nu, tror han netop, at det er en leg, når han bliver puttet med det hele forfra og forfra og om igen

Konsekvent handling respekterer børnene altid i sidste ende. Hvis I begynder at bløde op og sige “nå, så tag den da”, bliver han usikker på jer, og grunden for næste konflikt er lagt. Er han ikke sulten, så lad ham være. Han skal dog ikke have andet end det, der er serveret.

HVORDAN FÅR VI VORES SØN TIL AT BLIVE I SIN SENG? Hvordan får vi vores søn på 3 år til at forstå, at han skal blive i sin seng? Vi har for nylig skiftet tremmeseng ud med juniorseng. Han er meget glad for den, men efter de vanlige rutiner med putning, histore osv., som ikke er ændret, så går der ca. 5 minutter, efter vi har sagt godnat, så står han der.

Selvom det ikke er tremmesengen men en ny juniorseng, så er det fuldstændigt de samme regler, der gælder. Der kan f.eks. også være en sovebamse, der kun bor i sengen, og som han ved venter på ham hver aften. Det kan sagtens være en, han er glad for, der gøres til sovebamse.

Når han står op, skal han med det samme puttes igen, uden gentagelse af dette. Som det er nu, tror han netop, at det er en leg, når han bliver puttet med det hele forfra og forfra og om igen. Han skal i anden omgang “bare” puttes med et bestemt “god nat”, og så gå fra ham. I skal have fat i det, I gør, når I 1-1½ time efter cirkuset er startet godt kan tydeliggøre, at han skal blive i sin seng. I må derfor i fællesskab kunne analysere jer frem til, “hvad er det vi gør og siger, når vi er trætte”, som ud over den højere stemmeføring får ham til at forstå, “nu er det slut, nu bliver du der i sengen”.


Enkel form. Uendelige muligheder.

KLIK HER og se alle de sjove byggesĂŚt


LEGETØJ

LAD DIT BARN LÆRE

AF (SINE EGNE)

FEJLTAGELSER

Fejltagelser er sunde og de får os til at lære. Uden fejl ville vi aldrig udvikle os som mennesker. Tænk på det lille barn, der rejser sig og falder eller griber om noget og taber det, som ukueligt bliver ved og ved. Den tilgang til læring skal blive ved. For på den måde lærer det lille barn af sine egne erfaringer på egen krop. På de følgende sider finder du en masse legetøj fra LEGEAKADEMIET.DK, man kan lære af sine fejl med.


Legetøj handler om så meget mere end blot underholdning og tidsfordriv. Legetøj kan bruges til at stimulere, drive, styrke, udfordre, ophøje og udvikle vores børn. Legetøj er med andre ord et fantastisk redskab til læring og udvikling.


BOBLES ORM

Den store orm fra bObles er meget alsidig i sin anvendelse. Den kan bruges som skammel, og på grund af dens tykkelse kan man også trille på toppen af den, hvilket er meget motorisk udviklende.

969,95


3-I-1 GÅVOGN

Ingen tunge sten eller bremser - barnet lærer bedst sådan.

599,95 KLATRESTIGE At mestre klatring er en fantastisk følelse.

249,95

KLIPPETRÆNING

Det er svært at klippe på stregen, men øvelse gør mester.

89,95

KARRUSEL

At snurre rundt gør kun voksne rundtossede. Det er sundt for alle.

1.199,-

STYLTER

Stylter str. medium 6-8 år. Øvelse gør mester.

939,95


TUMLESTEN

SLACKLINE

Tumlesten fra bObles. Forskellige størrelser, 8 stk. Balance kan være svært, men udvikler dit barn.

Gå på line. Svær balancegang for hele familien. Spændes om f.eks. mellem 2 træer.

399,95

429,95

PUSLESPIL

Mit meget lange puslespil. 30 brikker. Kræver tålmodighed, men giv ikke op - motivet er smukt.

169,95

ETHJULET CYKEL

Ethjulet cykel fra Puky. Den ultimative test til din tweenie. Normalpris: 849 kroner. Tilbudspris:

764,10

BALANCEBJERG

Balancebjerget Mountain. Højt at flyve, langt at falde.

425,-


ROBO-BOARD

Dette balancebræt fra Gonge er både mega sjovt, super god træning af mange forskellige fysiske og mentale kompetencer og faktisk ret svært i starten.

599,95


FLOOR SURFER

Motorik-rullebræt fra Gonge, der kan bruges både til leg og til stimulation af den motoriske udvikling. Udviklet i samarbejde med børnefysioterapeuter for at sikre fuld udnyttelse af den optimale udvikling af motorik og balance.

699,95


LØBECYKEL

MATADOR JUNIOR

Politi-løbecykel i træ. Kan give mærker på knæene, men giver utrolig frihed.

Det elskede familiespil. At tabe i et spil SKAL læres. Rejs dig og kom videre.

429,95

199,95

DRAGE

Drage formet som haj. Se op og gå samtidig. Det lykkes kun nogle gange.

STIGEGOLF

Sjovt havespil. Møg irriterende - men vanvittig sjovt.

189,95

269,95

BALANCEKOPPER

Tobbles Neo balancekopper. Det lykkes nok ikke første gang, men det behøver ikke være kedeligt at øve sig.

319,95

SE MERE Du finder meget mere stimulerende og sjovt legetøj til børn i alle aldre her: WWW.LEGEAKADEMIET.DK


LEGETØJ

SKØNT LEGETØJ OG SENGETØJ TIL DIT BARN har et stort udvalg af populært legetøj, baby- og børnetøj, sengetøj, skoletasker og skriveartikler. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af produkterne. BABYKIDZ.DK

SCRUFF-A-LUVS

Når du åbner din Scruff-a-Luv, er den helt beskidt og sammenkrøllet. Giv den et varmt bad og kærlighed, og find ud af hvilket dyr du har reddet (hund, kat eller kanin). Normalpris: 249 kroner.

179,-


Her finder du altid store rabatter på legetøj, tøj, sengetøj, tasker, skriveartikler og meget mere til børn.


WRAPPLES Wrapples er de sødeste og blødeste “Best Friends”, du nogensinde vil få. Du kan sno dem om dit håndled, din taske eller alt muligt andet og tage dem med overalt. Interager med din Wrapples gennem bevægelser eller ved at trykke og høre mere end 50 reaktioner. Deres store øjne lyser op for at matche deres humør. Wrapples elsker at tale med dig og til hinanden. Hør dem fnise og knurre. Bring dem tæt på hinanden, og de vil synge sammen. Hæng dem op og ned, og de vil sove. Normalpris: 229 kroner.

169,-


SCRUFF-A-LUVS De små Scruff-a-Luvs er små forladte dyr, der har brug for din hjælp og omsorg. Når du åbner din Scruff-a-Luvs, vil den være helt beskidt og sammenkrøllet. Giv den et langt varmt bad og kærlighed og find ud af, om det er en hund, kat eller kanin, du har reddet. Når du har reddet din Scruff-a-Luv, vil den være din bedste ven for altid. Vælg mellem blå eller pink. Normalpris: 249 kroner.

179,-


Magic Tracks er den fantastiske selvlysende racerbane, der kan bøje, flekse og svinge i alle retninger. Skab en helt ny raceroplevelse ved at ændre banen til en hvilken som helst form eller mønster, du ønsker, hver gang du leger. Magic Tracks lyser i mørke, og når du er færdig, kan Magic Tracks nemt rulles sammen og gemmes væk.

STARTER SÆT

Indeholder 1 bil med LED lys, 335 cm bane i 4 forskellige farver, 1 side med kistermærker og instruktionsguide. Normalpris: 229 kroner.

179,-


SUPER STARTER SÆT

Indeholder 2 biler med LED lys, 335 cm bane i 4 forskellige farver, 2 ark klistermærker, instruktionsguide, start/mål port, bro, 2 vejspærringer, 2 firkantede skilte, 2 trekantede skilte, 2 runde skilte og 3 træer. Normalpris: 299 kroner.

219,-

CRASH SÆT

Indeholder 2 biler med LED lys, 304 cm bane i 4 forskellige farver, Brick Crash Wall, Stone Crash Wall, Crash X-Track tilbehør, seje klistermærker og en sjov guide. Normalpris: 299 kroner.

219,-


DYNE OG PUDE MEDFØLGER

MY LITTLE PONY

My Little Pony junior dynebetræk med matchende pudebetræk samt allergivenlig junior dyne og pude. Normalpris: 489 kroner.

269,-

PAW PATROL

Paw Patrol junior dynebetræk med matchende pudebetræk samt allergivenlig junior dyne og pude. Normalpris: 489 kroner.

269,-

VOKSENSTØRRELSE TIL BØRN

MARVEL AVENGERS

2-i-1 vendbart dynebetræk med matchende pudebetræk Er dit barn vild med Captain America, Hulk osv., så er dette sæt helt perfekt. Normalpris: 289 kroner.

179,-

GURLI GRIS

Gurli Gris dynebetræk med matchende pudebetræk med forskelligt design på begge sider. Det perfekte sæt til Gurli Gris fans. Normalpris: 299 kroner.

189,-


KATTE OG HUNDE

PRINSESSER

Fairytale sengesæt med hunde og katte. Fremstillet af 100% bomuld for en virkelig behagelig og blød følelse, når det er sengetid. Normalpris: 399 kroner.

Fairytale sengesæt med en fin prinsesse og broderi. Dyneog pudebetrækket er med hvide og lyserøde striber. Normalpris: 399 kroner.

289,-

129,-

STJERNER OG BILER

BLOMSTER

Fairytale sengesæt med stjerner og biler på. Fremstillet af 100% bomuld. Normalpris: 399 kroner.

Fairytale sengesæt med røde og hvide tern og skønne margueritter på den ene side og hvid på den anden side.

129,-

129,-

PIRATER

Fairytale sengesæt med seje pirater på. Dyne- og pudebetrækket er med knækket hvid, sandfarvet og grønne striber. Normalpris: 399 kroner.

129,-


SLOW BØRNETØJ

FASHION Slow fashion er et opgør med tidligere tiders tendens til hurtigt skiftende modetrends, som fører til en brug-og-smid-væk kultur. ALERIN leverer kvalitetsbørnetøj som er omhyggeligt fremstillet i gode materialer, hvilket betyder at tøjet har en længere holdbarhed. Alerins design er klassisk, tidløst, men også tilpasset de skiftende tendenser og ikke mindst fyldt med glade, dejlige farver, smukke mønstre og masser af flotte håndværksmæssige detaljer såsom smocksyninger og kniplinger altså slow fashion men stadig med streg under fashion.


KJOLE

Feminin kjole model Siral med lille ærme, fuldforet og i økologisk kvalitetsbomuld med blomster.

475,-


INTERVIEW MED PALOMA MORO DIRKSEN KVINDEN BAG TØJMÆRKET ALERIN

MIN BAGGRUND Jeg er født i Madrid, men har siden år 2000 boet i København. Jeg er uddannet i Business Management og har en bred erhvervserfaring fra ledende stillinger i flere danske multinationale virksomheder, hvor jeg havde en karriere inden for strategisk ledelse og operations. Det har helt sikkert hjulpet mig til at forstå de globale udfordringer vi står overfor og vigtigheden af at drive forretning med langsigtede mål. Samtidig har jeg et stærkt iværksætter-gen, som betyder, at jeg allerede fra min ungdom i Spanien har drevet mine egne forretningsprojekter sideløbende med først studier og siden arbejde. HOLDBART TØJ UDEN KEMI Det hele startede, da jeg fik mit første barn og for alvor begyndte at interessere mig for det tøj, som vi går rundt i hele dagen, og som vi hele tiden har tæt på huden. Jeg ville gerne have flot tøj til mit barn, men samtidig var det vigtigt for mig, at det var behageligt, holdbart og fremstillet i naturlige materialer uden al den kemi, som ofte er en del af tøjproduktionen. Jeg var også optaget af, hvor og hvordan tøjet blev fremstillet, hvordan det belastede samfundet og miljøet og ikke mindst den verden mine børn skulle vokse op i. Men det viste sig hurtigt at være nærmest umuligt at finde, og ud fra det behov begyndte jeg at undersøge, hvad jeg selv kunne gøre ved det.


ET NYT TØJMÆRKE SER DAGENS LYS

I 2016 følte jeg, at tiden var inde til at skabe et nyt projekt, som kunne rumme mine idéer, kreativitet og forkærlighed for kvalitet, bæredygtighed, tradition, håndværk og design. Dette projekt er Alerin - et nyt tøjmærke med tøj, sko og accessories til børn i alderen 0-12 år. Alerin forener den spanske stilfuldhed og elegance fra min barndoms Madrid med den skandinavisk bevidsthed for kvalitet, bæredygtighed og funktionalitet, som jeg er kommet til at holde så meget af. Alerin er også inspireret af de behov, som jeg oplever som mor til tre vidunderlige børn. Samtidig er Alerin et bevis på, at man godt kan drive en forretning på en etisk måde og ikke behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet, bæredygtighed eller pris. Det glæder mig at det er blevet så godt modtaget, for jeg tror, vi som samfund har brug for at bevæge os i den retning. LOKAL PRODUKTION Vores designs kombinerer det funktionelle og behagelige med elegance og flotte farver og mønstre. Vi går altid efter de bedste materialer som økologisk bomuld og merinould, og så producerer vi vores tøj og sko hos små familieejede værksteder i Spanien. Vi bygger på traditionelt håndværk og bruger det som platform for at skabe fremtidens tøj, hvor æstetik og etisk produktion går hånd i hånd. Min ambition med Alerin er at skabe det bedst mulige børnetøj. Min prioritet er kvalitet, elegance og komfort, men også bæredygtighed, fair trade og rene naturlige produkter uden sundhedsskadelige stoffer. Derfor tilstræber jeg, at Alerin børnetøj er produceret i naturmaterialer

Det glæder mig at det er blevet så godt modtaget, for jeg tror, vi som samfund har brug for at bevæge os i den retning. såsom bomuld, uld og læder, som i videst muligt omfang er økologisk. Den tætte kontakt til vores værksteder, som jeg løbende besøger, når jeg rejser i Spanien, er også noget, der fylder mig med inspiration og glæde. Det er folk, som bærer traditionen og det gode håndværk videre fra generation til generation, hvilket er noget, som altid har fascineret mig. ØKOLOGI TIL FAIR PRISER Vi har meget fokus på konfektion i økologisk bomuld. Vores kjoler, bluser og skjorter er meget populære. Især vores strik i merinould ligger mig meget nær, da merinofåret oprindeligt er fra Spanien. Merinouldet er et fantastisk naturmateriale, så man kan holde varmen i Danmark. Vi laver tøj til både babyer og drenge og piger op til 12 år. Vores sko er håndlavet i Spanien i ægte læder og såler i naturgummi. Det er vigtigt for os, at vores kunder får et godt og lækkert produkt, når de vælger Alerin, og at de føler, at de får meget værdi for pengene. Derfor har vi også fokus på, at priserne er fornuftige og fair. BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed er en kerneværdi for Alerin, både i form af miljømæssig og social bæredygtighed. Derfor er Alerin børnetøj fortrinsvis fremstillet i rene naturmaterialer såsom bomuld, uld og læder, som i videst muligt omfang er økologisk, enten Oeko-tex eller GOTS-certificeret, hvilket betyder, at materialerne er fremstillet under hensyntagen til miljøet uden farlige kemikalier og fokus på spildevandshåndtering. Men for mig er bæredygtighed også tryghed - den tryghed jeg får ved at vide, at mine børn er klædt i rene naturlige produkter, som er varme, bløde og behagelige, og som ikke belaster vores samfund eller miljø unødigt.


CARDIGAN

Cardigan nr. 1 er en født klassiker strikket i meget blød merino uld. Pris fra:

449,-

BABYKJOLE

Bedårende babykjole model Teruel i det fineste GOTS-certificerede merino uld i en skøn nude-farve. Kjolen er finstrikket og pyntet med en sød lille sløjfe.

499,-

LAKSKO

Vidunderlige Mary Jane sko håndlavet i ægte lakeret nude-farvet læder. Skoene er inspireret af det fodtøj, som spanske børn i generationer har brugt til skolegang. Mary Jane skoene er slidstærke og sidder godt på foden, men samtidig utroligt yndefulde og passer næsten til ethvert look. Skoene er håndlavet i Spanien med fokus på kvalitet og bæredygtighed.

650,-


 SKJORTE

Moderne drengeskjorte model Magnus med klassisk mandarin krave og horisontale striber. Skjorten er fremstillet i det fineste 100% økologiske bomuld.

425,-


KJOLE

Feminin kjole model Ninet med bred yndig Peter Pan krave og læg, som giver et smukt udtryk. Kjolen er lavet i 100% økologisk bomuld.

499,-


OVERALL

Muriel overalls fremstillet af 100% kvalitetsbomuld.

375,-

SE MERE Du kan se meget mere skønt baby- og børnetøj fra Alerin her: WWW.ALERIN.DK


LEGETØJ

LEGETØJ OG UDSTYR

DER STYRKER DIT BARN VICCA.DK tilbyder et unikt sortiment af produkter, der styrker og ud-

vikler dit barn. Der er fokus på fin-, grov- og sansemotorikken samt produkter, der styrker indlærings- og koncentrationsevnen. Til de børn, der har brug for ekstra hjælp, findes desuden et stort udvalg af hjælpemidler.


Vi tror på, at ved at træne de forskellige sanser, og ved at lege læring ind, så understøtter og styrker vi vores børn.


OPGAVEBØGER

Spændende og lærerige opgavebøger, som hjælper barnet med at få en bedre forståelse af det, som læres i skolen.

39,-

TÆLLE KØER

Lær at tælle til 10 med de glade små køer i forskellige farver. Køerne kan deles i to. På den forreste del står et tal, og på den bagerste del er der det tilsvarende antal prikker.

179,-

MATCH MADNESS

Nyt dansk udviklet spil, der giver super hjernetræning og hjælper med at udvikle farve- og mønstergenkendelse.

225,-

DE 3 SMÅ GRISE

Et vidunderligt logisk spil for før-skole børn med et genkendeligt tema.

219,-

DYRETOG

Oplev magnetisk magi med SmartMax, som er egnet til børn fra 1 år. Både de bløde dyre samt togdele er nemme at klikke sammen med stængerne og ligeledes at skille ad igen.

299,-


SANSEBOLD

En Edushape sansebold er et rigtig godt redskab til leg og sansestimulering. Bolden er nem og rar at holde omkring, hvilket gør den god til kasteøvelser og leg.

49,-

BALANCE BUDDIES

Balancer de små og store træklodser på vippebrættet - men pas på, at der ikke er en, der falder ned, for så er spillet slut.

249,-

PERLER

Lav de fineste bogstaver. Vælg selv, om de skal være ensfarvet, med blomster, eller prikker.

69,-

TUMLEMØBEL

Super lækkert aktivitetsmøbel fra TumbleMee lavet af kvalitets EVA skum uden phthalater. Selve overfladen er blød og skridsikker og efterlader ikke mærker på gulve og vægge. Se også de mange andre skønne tumlemøbler.

599,-

MADMATTR

Madmattr er et super blødt materiale, som minder om en blanding af modellervoks og sand. Fås i flere farver i en lille praktisk bøtte lige til at tage med.

69,-


ERGOBAG SATCH

MADKASSE

SKOLETASKER

Trendy skoletasker til børn og unge i topkvalitet, smarte farver og med omtanke for miljøet. Pris fra:

Goodbyn madkasse med 2 rum sørger for let opdeling af madpakken uden brug af madpapir, staniol eller plastik. Fri for kemi.

49,-

895,-

DRIKKEDUNKE

Gode og solide drikkedunke fra Nalgene, der kan tåle lidt af hvert. Materialet er slagfast, smagsneutralt og 100% uden skadelig kemi. Praktiske skole og sport.

99,-

ERGOBAG SKOLETASKE

Skoletaske til børn i 0. til 3. klasse med ergonomi og miljø i fokus. Findes i mange forskellige smarte designs. Pris fra:

895,-


SKOLETILBEHØR

Kæmpe udvalg af tilbehør til skoletasken. Alt lige fra penalhuse, sakse, viskelædere, blyantspidsere, passere, overstregningstuscher, linealer, blyanter, farveblyanter og meget mere i smarte design og god kvalitet.


SANSEBAMSER

Super bløde sansebamser fra Cozy Time, der giver varme, tryghed og dejlige drømme ved sovetid. Bamsen er fyldt med hirsefrø og tørret lavendel og kan varmes i mikroovnen. En god, blød og lun ven med beroligende effekt.

149,-


TIME TRACKER

Time Tracker er en elektronisk timer og ur, som visuelt viser, hvor meget tid, der er tilbage, eller hvor meget f.eks. 15, 25 eller 40 minutter er. LCD displayet er let læseligt, og Time Trackeren kan kodes helt op til 24 timer.

325,-

VÆGTTÆPPE

Vægttæppet Lille Flora er en dejlig tung flodhest, der hjælper børn med at finde ro. Et sansemotorisk hjælpemiddel.

DIMSETING

Tangle er et stimulerende og beroligende legetøj, som laver minimal støj ved brug. Tangle kan hjælpe i indlærings og koncentrations situationer og kan bruges af både børn og voksne. Pris fra:

49,-

2.000,-

THINKING PUTTY

Crazy Aarons Thinking Putty har en nærmest magisk effekt med farveskift alt efter dens temperatur, og hvordan lyset falder på den. Thinking Putty er lavet af en siliconemasse, som ikke udtørrer, og som kan strækkes og formes. Pris fra:

40,-


LEGETØJ

ENKEL FORM MED

UENDELIGE

MULIGHEDER


Plus-Plus er byggeklodser, som kommer i mange forskellige farver og i to forskellige størrelser, så alle familiens børn kan være med uanset alder. Klodserne er designet, så man kan bygge lige dét, man drømmer om, samtidig med at det udvikler børnenes fantasi, kreativitet og motorik. Og så er det samtidig sjovt at bygge med.


ALDER:

3+

PLUS-PLUS

BLÅ METAL KUFFERT Blå metal opbevaringskuffert med hank, en byggeplade, 500 basis brikker, 100 neon brikker og en inspirationsbog. Plus-Plus er det perfekte on-the-go legetøj, som nemt kan tage med på farten; om det er på besøg hos bedsteforældre, restaurant-besøg, i bilen eller lignende.

249,-

PLUS-PLUS LILLA METAL KUFFERT

Lilla metal opbevaringskuffert med hank, en byggeplade, 500 pastel brikker, 100 neon brikker og en inspirationsbog. Tag denne kuffert med, og så har du alt, hvad du skal bruge; opbevaring, plads til at bygge i låget, klodser og masser af inspiration.

249,-

ALDER:

3+
PLUS-PLUS

BRANDSTATION Stort Plus-Plus sæt med hele 760 klodser og vejledning til at bygge den sejeste brandstation med alt, hvad der hører til: Brandbiler, helikopter og brandmænd. Man kan selvfølgelig også bruge fantasien og bygge, lige hvad man har lyst til.

249,-

ALDER:

3+


PLUS-PLUS

PASTEL PRINSESSESÆT Stort Plus-Plus pastel prinsessesæt med 480 klodser og vejledning til 3 forskellige modeller. Så du kan helt selv vælge, om du vil bygge en smuk karet med heste, et eventyrligt slot eller en smuk sejlbåd. Man kan selvfølgelig også bruge fantasien og bygge lige, hvad man har lyst til.

149,-

ALDER:

3+Plus-Plus er både dansk designet og dansk produceret. Plus-Plus blev grundlagt i 2009 og har både hovedkontor og fabrik i Holbæk i Nordsjælland, men sælger kvalitetsbrikkerne i hele verden.


PLUS-PLUS BIG BYGGESÆT 25

ALDER:

1+

Æske med 25 Plus-Plus BIG klodser i fine basisfarver. Klodserne er større og gør, at selv de helt små børn på 1 år og op kan være med til at lege og bygge. Lad de små øve motorikken og kreativiteten med disse klodser, hvor de kan bygge helt fra fri fantasi.

79,95

ALDER:

1+

FÅS KUN HOS BR OG TOYS R US

PLUS-PLUS

BIG BYGGESÆT 20 Æske med 20 Plus-Plus BIG klodser i fine basisfarver. Klodserne er større og gør, at selv de helt små børn på 1 år og op kan være med til at lege og bygge. Lad de små øve motorikken og kreativiteten med disse klodser, hvor de kan bygge helt fra fri fantasi.

LÆS MERE Læs mere om de sjove byggeklodser her: WWW.PLUS-PLUS.DK


GULDKORN

DAGENS SMIL er de sjoveste ting. id et m m so r ge si rn bø re De kæ korn sagt af børn. ld gu å sm af t ke bu en t le Her har vi sam

Vores søn på 4 år er “slem” til at pille næse. En dag fanger hans far ham med fingeren godt oppe i næsen, og han får selvfølgelig at vide, at han ikke må pille næse, hvortil han svarer: “Det gør jeg heller ikke - jeg flytter bare rundt på dem”. Vi kunne ikke lade være med at grine.

fyldt 4 Min datter var lige d ved år dagen før. Vi sa talte om morgenbordet og spørger fødselsdagen. Så ar 4 år. hun, om hun nu v refter Vi svarede ja, hvo t siger: hun eftertænksom ke “Jamen, jeg kan ik t”. rigtig mærke noge

Min søn på knap 4 år var ved lægen og blev målt. Dagens efter spurgte jeg ham, om han havde fortalt far, hvor stor lægen havde målt ham til. “Ja”, sagde drengen og lagde hånden på hovedet: “Så stor”.

Mine tvil lingepige r på 4 å fokusere r er meg t på, at d et e gerne lillebror e v il have e ller lillesø n ster. Det idlertid ik er der im ke lige p laner om dag und . Men e er aftens n m aden sid ser mege der S og t alvorligt på mig o “Mor, jeg g siger så: ved godt, hvor bab mer fra. y e Den du s n komkal ha’!”. noget forb Jeg svare løffet: “Ø h nå, hvo S svarer: r da?”, og “Fakta! V i køber ba i Fakta. D re babye e har ma n nge”. Se det sig, nere viste at hun tr oede, at drene, d alle foræ er gik m led børne købsvogn ne i ind ene, hav de købt d em ;-)


Min datter på 4 år er meg et glad for at klippe og klis tre, så vores forbrug af ta pe er højt. En dag spørger hun: “Hvor er tapen?”. Jeg svarer: “Du må ringe til tapefabrikken”, hvorpå tøsen tænker lidt og sige r: “De ved jo ikke, hvor vi har lagt den”.

e og sad Jeg arbejder i en børnehav r på 4 og 5 og snakkede med to pige de har år. Jeg spørger den ene, om hun siger fået deres hundehvalp, og den, om de “ja”. Så spørger jeg den an mme. Hun har nogle kæledyr derhje bror!”. Ja, svarer “Nej, jeg har en lille es med et han kan nok godt sidestill kæledyr.

t i aftensVi sidder mid kker, da min maden og sna r kigger på datter på 3½ å r: “Hallo du sin far og sige entlig en der, har du eg høver jeg at mening?!”. Be e af grin? d a fl lå i v t a , e nævn

I dag fortalte jeg mine sønner på 4 og 6 år, at vi havde vendt et kalenderblad, så nu hed måneden oktober. Så spurgte ham på 4 år: “Hvornår bliver det så oktreber”? Ja, det kan altså være lidt svært at forstå, hvor de måneder har dere s navne fra.

en fjernsyn samm r se g o r e d d Jeg si atter. Så ap 4 årige d med min kn hvor der en reklame, r e d r e m m ko d over sse piratfisk in a m n e r e m stne kom get spørgely e m in M t. lande r, og jeg r, hvad det e datter spørge e senere k”. Nogle dag svarer “piratfis ame. Min n samme rekl e d n e ig vi r ger: se på mig og si d la g r e g g ki r datte ne ikke rfisk!”. Jeg kun “Se Mor, sørøve at klukke lidt over ed lade være m ing. n rk den bemæ

Her til morgen var vi lidt sent på den. Jeg siger til min søn på 7 år, at han skal se at få tøj på. Han svarer mig: “Ja ja, søster”, hvortil min datter på 4 år siger: “Hun er altså din far”.


HULLER I ØRENE

MEDICINSK

ØREPIERCING OG HUDVENLIGE SMYKKER Vil du have huller i ørene på en både tryg og sikker måde? Det er præcis det, som BLOMDAHL specialiserer sig i med sterile produkter, hygiejniske metoder og hudvenlige smykker. For at tage ekstra hensyn til børnene har Blomdahl udviklet medicinsk dobbeltpiercing, så det går hurtigere uden at gå på kompromis med sikkerheden.“For skønheden må man lide”, siges det. Det synes ildsjældene fra BLOMDAHL MEDICAL er en ganske kontroversiel tankegang. “Hvorfor skal du behøve at risikere dit helbred for skønhedens skyld? Vi synes, at alle skal kunne bære flotte smykker uden at være urolig for nikkelallergi eksempelvis. Derfor skal vores smykker altid være både flotte og ufarlige”. Ordene kommer fra Karl Blomdahl, stifter af det svenske firma Blomdahl Medical, der står for at designe hudvenlige smykker og medicinske piercingapparater til øre og næse.

Lars Blomdahl, i den lille familievirksomhed i Halmstad. Innovationerne udsprang dels fra Lars’ baggrund indenfor medicinsk teknik, og dels fordi to medicinske uroskyer herskede i den periode: Nikkelallergi og HIV. Men nikkelallergi var ikke den eneste risiko, hvis man ville få lavet huller i ørerne i 80’erne. Lars og Karl opdagede store brister i de eksisterende piercingmetoder og var enige om, at der måtte være en metode, hvorved blodsmittespredning med HIV og hepatitis B kunne undgås. Med sundhedsvæsenet som forbillede udviklede de derfor et nyt piercingsystem med fokus på sikker piercing: Blomdahl Medical Ear Piercing. DE FØRSTE I VERDEN

At lave flotte smykker kan være en kunst i sig selv. At lave flotte smykker, som samtidig tager hensyn til dit helbred, er en endnu større udfordring.

Blomdahl blev de første i hele verden, der lancerede en steril engangskassette indeholdende et sterilt smykke med en lås til ørepiercingen.

I 1985 begyndte Karl at arbejde sammen med sin far,

Fra første øjeblik har Blomdahl handlet om både stil


Selv når barnet har set frem til den store dag længe, hænder det, at det fortryder efter det første hul. Derfor har Blomdahl udviklet medicinsk dobbelthul, hvor begge huller laves på én gang. Det går hurtigere, føles mere trygt og er mere skånsomt for barnet.

og tryghed. Smykkerne skal både være flotte og skånsomme mod din hud og dit helbred. Det kræver en ambitiøs produktudvikling, nøjsommelighed og uafhængige kvalitetskontroller.

forældre og/eller har besvær med nikkelallergi. Hele Blomdahls målgruppe er således i princippet repræsenteret i selve firmaet. Når nye idéer skal testes, kan personalet og deres familier give en værdifuld feedback.

HØJE KRAV

“Vores børn og teenagere er vores hårdeste kritikere, så vi bliver utroligt glade og tilfredse, når de er vilde med vores design”, fortæller administrerende direktør Nina Andersson.

Blomdahl stiller ofte højere krav til sig selv end, hvad loven egentlig foreskriver. For eksempel har de valgt at certificere sig i overensstemmelse med ISO 13485 i forbindelse med produktionen af medicinske produkter på trods af, at de ikke er tvunget til dette. Udover nikkel og andre elementer, som kan medføre kontaktallergi, undviger de også giftige, kræftfremkaldende eller andre helbredsskadende stoffer som f.eks. bly, cadmium, formaldehyd, phthalater og bisfenol A. Smykkerne udvikles derfor i dag af nøje udvalgt plastik og titanium i rene medicinske kvaliteter. Familievirksomheden har idag ca. 45 ansatte, som alle bidrager med deres viden og engagement. Størstedelen af personalet er kvinder, og mange er desuden

KLASSISK DESIGN Blomdahls design er klassisk og stilren. Modellerne varierer fra den mest elegante lille perle eller sten til de mere legefulde former som et hjerte eller en blomst. Uanset former og farver skal de dele, der kommer i kontakt med huden, være garanterede hudvenlige. Det kræver meget håndarbejde og præcision. For at tage et eksempel er yderbelægningen i guld, sølv og sort kun påført de steder på smykket, som ikke er i kontakt med huden.


Som forældre ønsker vi at beskytte vores børn mod uhensigtsmæssige materialer og stoffer. Ekstra vigtigt er det at beskytte, når vi for eksempel vælger smykker,
 som skal bæres tæt indtil huden i en længere periode.

BUTTERFLY AMETHYST

GRAND SQUARE CZ WHITE

199,-

499,-

BRILLIANCE HORSESHOE

BRILLIANCE PRINCESS

PENDANT HEART CRYSTAL

249,-

249,-

249,-


‚ BRILLIANCE HEART HOLLOW CRYSTAL

249,-


‚ STAR AQUAMARINE

149


Vi elsker flotte smykker og er stolte over at kunne gøre en forskel. Hver gang nogle takker os for, at de for første gang kan bære øreringe uden besvær, bliver vi påmindede om dette.

BRILLIANCE PUCK HOLLOW

PENDANT TIFFANY CZ WHITE

499,-

499,-

CRYSTAL BALL

BRILLIANCE PLENARY CRYSTAL

HEART RAINBOW

249,-

299,-

199,-


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af DIT BARN er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til mor og barn. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. SMUKKE BØRN Et gammelt ordsprog lyder: “Hver so synes bedst om sine egne grise”. Men passer det på vores børn? Synes vi altid, at vores egne børn er de pæneste? Eller kan vi godt se, når de ikke ligner fotomodeller?

SPØRGSMÅL OG SVAR OM TOILETBESØG Hvordan tackler man sit barns selvstændighed ved toiletbesøg? Hvad gør man, når ens barn ikke vil lave stort på toilettet? Og hvad gør man, hvis ens barn har svært ved at komme af med afføringen? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns toiletbesøg.

BØRNS FANTASI Hvad skal dit barn være når det bliver stort? Hundehvalp, troldmand, Ninjago, hundrage eller sommerfugledyrepasser?

KLAR, PARAT, SKOLESTART Hvornår er dit barn parat til at begynde i skole? Det er en gammel tommelfingerregel, at børn starter i skole, når de er 6 år gamle. Men det er ikke nødvendigvis alderen, der er afgørende for, om dit barn er parat. Det er nemlig rigtig vigtigt, at barnet er modent til de forandringer, der følger med skolestart, og det hænger ikke nødvendigvis sammen med alderen.


ISSE ARTIKLER? FÅR DIT BARN LOMMEPENGE? Skal alle børn have lommepenge? Hvilken alder er passende at introducere lommepenge? Skal søskende have lige meget? Skal de have faste pligter for at få dem? Skal der trækkes i lommepengene, hvis de ikke udfører dem? Her kan du se, hvad andre mødre mener om lommepenge.

BØGER VI LÆSER Redaktør Katja Hansson giver gode råd til valg af børnebøger: “Hjemme hos os læser vi ofte godnathistorier. Det er super hyggeligt og giver en god og rolig afslutning på dagen. Her har jeg samlet en håndfuld af de bøger, som jeg læser i øjeblikket for min datter på 4 år”.

ER DU EN SERVICEMOR? Der var engang, hvor børnene fra en tidlig alder blev brugt som arbejdskraft for at få familiens økonomi til at hænge sammen. Sådan er det heldigvis ikke mere. Men hvor meget skal børnene hjælpe til? Skal de lære at have pligter i en tidlig alder, eller skal de have det hele serveret på et sølvfad? Her kan du sammenligne dit “serviceniveau” med 10 andre mødres.

KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE De fleste børn har et eller flere kælenavne. Her kan du se, hvilke kælenavne andre mødre kalder deres børn - f.eks. Fedeberg, Honey Bunny, Klammus og Kaptajn Underhyler.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af DIT BARN på WWW.DITBARN.DK


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG