DIT BARN #15

Page 1

DIT BARN

MAGASINET OM DE SKØNNE UNGER

NR. 15 • FORÅR / SOMMER 2018

5 4 SID

ER MED OM DE SK ALT ØNNE UNGER

PARFORHOLD

ER DER ET

SEXLIV EFTER BØRN?

Det kan være svært at finde tid (og lyst) til sex i en travl hverdag KUN FOR SJOV

24 LØGNE

SHOPPING

20 SIDER

Så er det tid til at shoppe skønt forårs- og sommertøj til dit barn

VORES FORÆLDRE FORTALTE OS

De er de mest utrolige ting, man kan bilde børn ind

+

SKOLEBØRN: LEGEGRUPPER - FOR ELLER IMOD? | FAMILIEFERIE: SPAR PENGE PÅ EN FERIE FOR HELE FAMILIEN BREVKASSEN: SUNDHEDSPLEJERSKEN BESVARER SPØRGSMÅL | DAGENS SMIL: SJOVE TING SAGT AF BØRN


FARVERIGE PLAKATER TIL BØRNEVÆRELSET


BRUG KODEN

LIFEMAGS OG FÅ

25% RABAT PÅ ALLE PLAKATER (SENDES FRA DANMARK)


VELKOMMEN Velkommen til 15. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

Hvorfor er min datter bange for næsten alt? Hvornår forsvinder storkebid? Er min datter overvægtig? Sundhedsplejersken giver dig svarene i brevkassen.

Det kan være svært at finde tid (og lyst) til sex i en travl hverdag med småbørn i huset. I artiklen Er der et sexliv efter børn? fortæller 12 kvinder sandheden om, hvor meget (eller lidt) sex de har, efter de har fået børn.

Og hvis du er i shoppehumør, finder du 20 sider spækket med skønt forårs- og sommertøj til ungerne.

Er legegrupper i skolen en god idé? Eller er de en byrde, der bliver trukket ned over hovedet på forældrene? Har børnene glæde af dem, eller kan de sagtens selv finde ud af at skabe relationer gennem almindelig leg i skolen? I artiklen Legegrupper - for eller imod? fortæller 10 mødre, hvorfor de synes legegrupper er en god eller en dårlig idé.

Har du endnu ikke læst de første 14 udgaver af DIT BARN, kan du læse dem på www.ditbarn.dk

Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 15. udgave af DIT BARN. Hilsen redaktør

Katja Hansson

De er de mest utrolige ting, man kan bilde børn ind - især hvis det kommer fra deres egne forældre. I artiklen Løgne vores forældre fortalte os kan du læse 24 af de sjoveste ting, forældre har bildt deres børn ind, mens de var små.

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59, kld. 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

Læs tidligere udgaver af DIT BARN på:

www.ditbarn.dk

HJEMMESIDE www.ditbarn.dk FACEBOOK www.facebook.com/ditbarn KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til DIT BARN, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dkINDHOLD

4

V E LKOM M E N

8

B RE V KA SSE

Redaktøren har ordet

Spørg sundhedsplejersken

12

K UN FOR SJOV

16

B ØRNE TØJ

26

Løgne vores forældre fortalte os

Økologisk nattøj til dit barn

PA RFORHOLD

Er der et sexliv efter børn?

FORSIDEN FOTOGRAF:

Marylou Studio www.maryloustudio.dk


30

B ØRNE TØJ

40

SKOLE B ØRN

44

FA MILIE FE RIE

50

GULD K ORN

52

M E RE LÆ SE ST O F

Tøj til leg og bevægelse

Legegrupper - for eller imod?

Hold ferie i hverdagene og spar penge

Dagens smil

Fik du læst disse artikler?

FACEBOOK

ABONNEMENT

Bliv ven med DIT BARN på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

Vil du have et GRATIS abonnement på DIT BARN? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.


BREVKASSE

SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SUNDHEDSPLEJERSKE

KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Hvorfor er min datter bange for næsten alt? Hvornår forsvinder storkebid? Er min datter overvægtig? Sundhedsplejerske Karin Holm giver dig svaret.


HVORFOR ER MIN DATTER BANGE FOR NÆSTEN ALT? Jeg har en pige på snart 2½ år, som er bange for næsten alt, især lyde fra motorer. Hun vågner grædende 2-3 gange hver nat og siger, at hun er bange.

Måske kan det forebygge noget af hendes mareridt. I hvert fald er det en god måde at få indblik i hendes tanker og forestillingsverden, så det kan være lettere at forstå hende fremover. Hun vil modnes og vokse med alderen, og dermed vil hendes mareridt sikkert også mindskes.

Jeg ved ikke, om jeg skal lade hende sove hos os, for det er det, hun vil. Men man kan se, at hun er utrolig bange, og hun ryster nogen gange.

HVORNÅR FORSVINDER STORKEBID?

Jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op, eller hvorfor hun er så bange. Vi (mig og min mand) skændes utrolig sjældent, og når det sker, så er det aldrig foran hende.

Min datter fik ved fødslen en del storkebid over øjnene, imellem øjnene og i nakken, fordi hun kiggede på mit højre lår på vej ud.

Jeg kan ikke finde ud af, hvad der gør, at hun bliver så bange. Hvad kan grunden være, og hvad skal jeg gøre? Mange tak for muligheden for at stille spørgsmål. SVAR Hvad der gør jeres datter utryg, ved jeg ikke. Men børn er forskellige, og nogle børn er mere forsigtige og frygtsomme end andre børn.

Hun er idag 3 år, og min sundhedsplejerske sagde, den gang hun kom, at ingen børn i børnehaveklasse har storkbid længere.

Børn er forskellige, og nogle børn er mere forsigtige og frygtsomme end andre børn.

I skal ikke tage hende over i sengen om natten. Det kan få hende til at holde fast i sin frygt for at sove alene og ikke føle sig tryg i sin egen seng, som det er vigtigt, hun er. Det kan eventuelt også bekræfte hende i sine fantasier og utryghed ved at sove alene. Tag hende i stedet op på skødet. Berolig hende og ae hende, til hun atter er rolig og kan puttes i sin egen seng med sin yndlingsdukke eller tøjdyr. Børn drømmer ligesom vi voksne ting fra dagens gøremål, de såkaldte dagsrester, altså ting de har oplevet om dagen, men som måske ikke har fået færdigbearbejdet. Prøv at snakke med vuggestue/børnehave om, hvordan hendes hverdag er. Hvad oplever hun der? Snak også med pigen, når I mødes om aftenen, om hvad hun har oplevet i løbet af dagen.

Men hvornår forsvinder de? Storkebidene er blevet mindre tydelige med tiden, men de kan stadig ses. Er der nogle børn, hvor det aldrig forsvinder? For jeg frygter, min datter vil blive mobbet med det. SVAR

Det er forskelligt, hvornår stokebid forsvinder. Nogle forsvinder efter 2-3 år, mens andre først forsvinder senere. Men lyt til din sundhedsplejerske - de skal nok være væk, inden hun skal i skole. Du skriver, at de er bleget med tiden. Det er den vej, det skal gå med mærkerne, før de til sidst er helt væk. Det kan forekomme, efter at storkebidene tilsyndeladende ikke længere kan ses, at de alligevel pludselig kan anes. Det kan ske i forbindelse med, at hun er vred, har anstrengt sig eller grædt meget. Vi andre kan blive røde i hovedet ved vrede o.l. Hun kan i stedet få sine mærker til at ses. Det er dog kun en overgang. Du må væbne dig med tålmodighed. Der er mere end 3 år, til din datter skal i børnehaveklasse.


Jeg aner en skyldfølelse hos dig. Du skriver, storkebidene er kommet, fordi hun lå forkert på vej ud af dig. Nej, det havde givet mærker som blodudtrækning/ petechier, som var forsvundet efter nogle dage eller uger. Var hun født “perfekt”, havde storkebidene også været der. Det er en hudforandring, som er kommet før fødslen. De skyldes hverken dig, din fødsel eller hvordan hun lå, mens du fødte hende. Jo mindre du fokuserer på din datters mærker, jo mindre genert bliver hun i forhold til omgivelserne. Lær hende at være elsket og robust mod den verden, hun er del af. Det er sjældent, vi mennesker er helt perfekte. Jeg tror, din datter er smuk med og uden hendes storkebid.

hvordan jeres datter er sammenholdt med jævnaldrende. Både sundhedsplejerske og praktiserende læge sætter jeres datters vægt og højde ind i skemaer med kurver for piger eller drenge, hvor normalområdet for højde eller vægt skal ligge inden for sammenholdt med alderstrinet. Ligeså med højde. Desuden er der en kurve, hvor højde, vægt og alder sættes sammen. Jeres læge og sundhedsplejerske bruger kurverne, når de skal vejlede jer om jeres datters vækst. Om den følger kurven, bøjer af, ved undervægt eller går over kurven ved overvægt. Dertil skal I se på jeres egen højde og vægt (arven). Er I højere end gennemsnittet, vil jeres datter også følge den kurve.

Jeg ved som jordemoder, at selv om barnet ved sin fødsel har en tydelig skavank, Hun er nu snart 3 år, og skal jeg skitsere f.eks. en læbespalte, kan forældrene en vægtkurve ud fra en fødselsvægt og andre bagefter fortælle mig, at og fødselslængde, jeg gætter, kunne den så de slet ikke som det første, det være som følger: hvis ikke de blev gjort opmærksom på det. Nej, det de først så, Hun vejede 4 kg som nyfødt Hvad kan I så bruge det var barnets smukke øjne eller og var ca. 54-56 cm lang. Som fine mund. 1-årig vejede hun 12 kg (3 x til? Intet. Se hellere på, om fødselsvægt) og var ca. 72-76 jeres datter er frisk og Ligeså med din datter. Er hun en cm høj. Vægten var ca. 14-15 kg kvik. glad pige med stor selvtillid, som og længden 84-88 cm som 2 årig, møder folk med latter i øjnene, vil og ca. 94-98 cm med en vægt på hun blive set, som det hun er, og ikke 16-18 kg som 3-årig. som en pige med nogle mærker i hovedet. Hvad kan I så bruge det til? Intet. Se hellere på, om jeres datter er frisk og kvik. Er hun altid velopER MIN DATTER OVERVÆGTIG? lagt, i godt humør, parat til at gå i gang med dagen i børnehaven? Virker hun harmonisk både i sind og Jeg har en datter på 31 måneder, som alle folk synes er udseende? I kan f.eks. se på hendes foto. Er hun velmeget stor af sin alder, både vægt og højde. proportioneret eller lidt mere rund end normalt som tegn på overvægt? Hun vejer 18,4 kg og er cirka 100 cm høj. Er det normalt, eller er hun “overvægtig”? Kort sagt: I stedet for at se på tallene, så se på hende selv og tro på jer selv som forældre. Vi synes selv, at hun er meget aktiv. Vi går ture, cykler, går til cykling og gymnastik. Er hun udviklet, som hun skal, så hun nu både går og løber? Kan hun sparke til en bold? Anvende løbehjul, cykle på trehjulet eller tohjulet cykel med støtte? SVAR

Nej, jeg tror ikke, at din datter er overvægtig. I det følgende vil jeg uddybe hvorfor. I kan få nogle fingerpeg om vægt og højde, men jeg tror, I allerede godt ved,

Hvis hun er lidt større end de jævnaldrende, er det altså afhængigt af hendes arv, kost og aktivitetsniveau.


Økologisk nattøj til sommerens lyse nætter

www.snorkcopenhagen.dk

FRI FRAGT + 14 DAGES RETURRET


KUN FOR SJOV

VORES FORÆLDRE FORTALTE OS K UN

FOR S

JOV

De er de utroligste ting, man kan bilde børn ind - især hvis det kommer fra deres egne forældre. Her kan du læse 24 af de sjoveste ting, forældre har bildt deres børn ind, mens de var små.


1: BRUNE M&M’ER Min mor var et geni. Hun fortalte os, at de brune M&M’er kun var for voksne. Så hver gang, vi så en brun M&M, gav vi den til hende. 2: MANDEN MED SPANDEN Min far plejede at løbe 10 km hver morgen, og når han kom tilbage fra sin løbetur, var han helt våd. Han sagde til mig, at der var en mand, der altid smed en spand vand over ham, og at det var derfor, han var våd. Det var ikke før, jeg var omkring 13 år, hvor han tog mig med i fitnesscenteret, og jeg begyndte at svede, at det gik op for mig, at han havde løjet. 3: HUNDEMALER Min far ville aldrig fortælle os, hvad han virkeligt arbejdede med. Han sagde altid: ”Jeg plejede at male pletterne på dalmatinerhundene, men jeg blev så dygtig, at jeg nu kan male pletterne på mariehøner”. Jeg troede virkelig på det i flere år. 4: ULOVLIGT LEGETØJ Min far overbeviste mig om, at det var ulovligt at lege med et stykke legetøj eller et spil, hvis man ikke var i den anbefalede aldersgruppe. Hvis der f.eks. stod ”Fra 7 år og op”, og jeg var 6 år, så var det ulovligt, hvis jeg legede med det. 5: SORT/HVID Min far fortalte mig, at grunden til, at gamle TV-serier og film var i sort/hvid, var, at der ikke var nogen farver i verden på det tidspunkt. Han sagde, at farver delvist blev opfundet, mens man optog filmen Trodmanden fra Oz, hvorfor filmen starter i sort/hvid, og derefter går over til farver. 6: DET VARME SÆDE Min bror og jeg plejede at skændes rigtigt meget, så når vi var på lange bilture, plejede min mor at true os med at trykke på knappen til katapultsædet. Det slog aldrig fejl, at det kunne få os til at blive stille af ren nervøsitet. Det var først, da jeg blev teenager, at ideen om, at man skulle kunne skyde børn ud af bilen gennem taget, virkede latterlig. 7: KERNER Min mor sagde engang til mig, at jeg ikke måtte sluge

æblekerner, for så ville der vokse et træ i min mave. Jeg troede faktisk på hende i et stykke tid. 8: MAGISKE JULEGAVER Mine forældre sagde ti os, at hvis vi ledte efter eller rørte ved vores julegaver før juleaften, så ville magi få dem til at forsvinde, og så ville vi slet ikke få dem. Jeg troede på det alt for længe, og selv efter, det gik op for mig, at det ikke passede, var jeg stadig bange for at røre ved dem i tilfælde af, at de skulle forsvinde. 9: BROCCOLIBILEN Min mor havde engang for længe siden fortalt mig, at isbilen var broccolibilen. Så en dag vi var til en vens fødselsdag, kom der en isbil, og alle børnene råbte: ”Isbilen kommer”, og jeg sagde: ”Nej, det er broccolibilen”. Min mor blev lidt flov på mine vegne, for hun havde glemt alt om, at hun havde bildt mig ind, at det ikke var isbilen. 10: HVAD FIK DU TIL FROKOST Da jeg var barn, fik vi frokost på skolen. Nogle gange, når jeg kom hjem fra skole, kunne mine forældre finde på for sjov at prikke mig på maven og sige: ”Nå, jeg kan mærke noget pizza derinde. Åh, og nogle rugbrødsmadder. Og noget salat”. Jeg var helt overbevist om, at de virkelig kunne mærke, hvad jeg havde spist til frokost, fordi min far var læge, og min mor var sygeplejerske. I virkeligheden havde de bare læst, hvad vi skulle have til frokost, i den ugentlige menu, forældrene fik. 11: EVIGT UNG Min mor fik mig til at tro på, at hun var 21 år i rigtig lang tid. Så da jeg var omkring 10 år, spurgte jeg hende en dag, hvornår hun ville fylde 22. 12: FORBUDT FOR ÆLDRE Da jeg var lille, havde jeg en yndlingsrestaurant. Min bedstemor boede i en anden by, og engang hun skulle komme og besøge os, ville jeg selvfølgelig gerne vise hende ”min” restaurant. Så jeg spurgte min far, om vi ikke skulle invitere bedstemor med derhen, og han svarede, at de ikke tillod gamle mennesker at komme der. Jeg syntes selvfølgelig, at det var en total fornærmelse, så jeg besluttede mig for at boycotte stedet - og jeg kom der aldrig mere.


13: ENGELSKE BIER Engang, da vi var på besøg hos noget familie i England, legede jeg udenfor, og en bi sværmede omkring mig, og jeg gik i panik. Min mor sagde (uden at tænke sig om): ”Det er OK skat, engelske bier stikker ikke”, for at få mig til at falde til ro. Nu spoler vi hurtigt 10 år frem, da jeg som teenager gentog dette faktum, mens min mor hørte det, spurgte hun: ”Hvem har bildt dig sådan noget sludder ind?”. Det har DU, Mor!

ombord på færgen, slukkede min mor for min musik og tændte for radioen på et program med countrymusik, for som hun sagde, var det ulovligt at lytte til andet end countrymusik i Sverige - som jeg hadede, men som hun elskede. Jeg troede på denne skrøne, til jeg var omkring 13 år. 19: PRUTTENDE MYRER Hver gang min mor kom til at slå en prut, sagde hun, at det var myrerne i huset. Og jeg troede på det!

14: DINOSAURÆG Jeg nægtede at spise æg, da jeg var lille. Den eneste måde, min mor kunne få mig til at spise dem på, var at male grønne og lilla pletter på dem og sige, at det var dinosauræg. Jeg troede åbenbart, at dinosauræg var lækre. 15: FOR MEGET BLOD Jeg fik at vide, at grunden til, at jeg så tit havde næseblod, var, at jeg havde for meget blod i kroppen. Jeg fandt ud af, at dette ikke var rigtigt, da jeg var 18 år og fik næseblod hjemme hos en kammerat. Min vens mor spurgte mig, om jeg var OK, og jeg sagde, jeg havde det fint, og at jeg bare havde for meget blod i kroppen. Hun kunne ikke holde op med at hyle af grin. 16: HURTIG ALDRING Min mor sagde, at hvis jeg blev vred, ville jeg blive hurtigt gammel. Så pegede hun på en ældre dame og sagde: ”Se på hende, i sidste uge var hun nøjagtigt lige så gammel som du, og nu er hun 70 år”. Jeg tilbageholdt min vrede i mange, mange år. 17: ULOVLIG NUMSE Da jeg var yngre, tegnede jeg et billede af et rumvæsen, og jeg gav ham en numse. Jeg viste min far tegningen, og han sagde, at det var ulovligt at tegne numser, så jeg skyndte mig at lave tegningen om. Jeg kan huske, at jeg læste en tegneserie om Kaptajn Underhyler, og jeg undrede mig over, hvordan forfatteren havde fået den gennem censuren. 18: ULOVLIG MUSIK Da jeg var omkring 6 år gammel, var jeg helt besat af sangen ”Believe” med Cher, og jeg spillede den igen og igen i timevis. Vi var sommetider på meget lange bilture til Sverige for at besøge familie, og så snart vi kom

20: DYRE ÅNDER Min mor sagde, at vores hus ikke kunne blive besat af ånder, for spøgelser var alt for dyre, og vi havde slet ikke råd til dem. 21: RØD PLET I PANDEN Da jeg var lille, fortalte min mor mig, at når jeg løj, kom der en rød plet midt på min pande. Min mor blev klar over, at det virkede, da jeg efter at have fortalt en løgn, skyndte mig at dække for panden med min hånd. 22: HUSK AT VANDE STENEN Min far sagde, at hvis jeg kunne passe en særlig voksende sten og vande den hver dag, indtil den holdt op med at vokse, måtte jeg få en hund. Jeg vandede og vandede stenen, og hver uge udskiftede han stenen med en lille smule større sten, mens jeg var i skole. Jeg fik aldrig nogen hundehvalp. Kun en kæmpe sten på størrelse med en minibus udenfor hans hus, som stadig bliver vandet hver dag. 23: ARGENTINSK KYLLING Mine forældre fik mig til at spise fisk ved at kalde det ”Argentinsk kylling”. Det virkede i lang tid - lige indtil en dag Farmor kom på besøg og ødelagde det hele. Tak, Farmor. 24: 10.000 ORD Jeg fik at vide, at hvert menneske får lov at sige 10.000 ord om måneden. Hvis man nåede op over grænsen, kunne man rent fysisk ikke tale, før den nye måned begyndte. Hvis min far syntes, at jeg snakkede lidt for meget, behøvede han bare at sige: ”Pas på, du har allerede brugt 9.000 ord”, og så holdt jeg mund.BØRNETØJ

ØKOLOGISK NATTØJ TIL DIT BARN


producerer lækkert nattøj uden skadelig kemi, som børnene trygt kan lægge sig til at sove i. Børn opholder sig i nattøj mere end halvdelen af tiden - ofte langt mere, hvis de får lov. De har forskellige temperaturer i løbet af natten, så det er vigtigt, at de ligger i gode, økologiske materialer. Strømperne er produceret i Italien, lavet af egyptisk bomuld og er ultra bløde. De strammer ikke og giver luft og kærlighed til de små fødder. På de følgende sider kan du se et udpluk af det skønne nattøj, undertøj og strømper fra SNORK. SNORK COPENHAGEN


PYJAMAS DREAM BIG

Fineste pyjamas eller basis sæt til dit barn med signatur printet “dream big”. 100% økologisk GOTS-certificeret blødt bomuld.

349,-


SAGA NATSKJORTE SEASTRIPES

Den fineste skjorte i frisk strib - perfekt som natkjole, strandkjole eller til afslappende søndage. Skjorten har et klassisk skjortesnit, og klæder de små såvel som de større piger.

269,-


SELMA PYJAMAS

SHORTS PEACH BLUSH Den fineste sommerpyjamas til sommerens lange dage og nætter. Sættet har nostalgiske pufærmer og fine shorts og er lavet af rene materialer, så børnene får de bedste vilkår for en god og tryg søvn.

349,-


VIGGA NATKJOLE PASTEL YELLOW

Den fineste natkjole til sommerens lange dage og nætter i en skøn pastelgul. Sættet har nostalgiske pufærmer og er fremstillet af 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld.

269,-


IDA UNDER-

ANDREA

Lækker undertrøje i det blødeste bomuld med fine syninger ved stropperne, der giver et feminint men minimalistisk udtryk.

Fine trusser i det blødeste bomuld med fine syninger, der giver et feminint udtryk. 2-pak.

TRØJE SHELL

99,-

TRUSSER

199,-


ØKOLOGISKE

BOMULDSSTRØMPER Kvalitetsstrømper af egyptisk, økologisk bomuld, som er ekstra blød og giver den lille fod ømhed og luft. Dansk design produceret med kvalitet i Italien.

99,-


SELMA PYJAMAS

SHORTS PEACH BLUSH Den fineste sommerpyjamas med nostalgiske pufærmer til sommerens lange dage og nætter.

349,-

VILHELM

PYJAMAS SHORTS Den skønneste sommerpyjamas med fine trykknapper samt et naturligt bånd i shortsene.

349,-


SELMA PYJAMAS

SHORTS PASTEL YELLOW Sommerpyjamas med fine shorts. Fremstillet af rene materialer, så børnene får de bedste vilkår for en god og tryg søvn.

349,-

LÆS MERE Se mangle flere skønne produkter fra SNORK her: WWW.SNORKCOPENHAGEN.DK


PARFORHOLD

ER DER ET

SEXLIV EFTER BØRN? Det kan være svært at finde tid (og lyst) til sex i en travl hverdag med småbørn i huset. 12 kvinder fortæller sandheden om, hvor meget (eller lidt) sex de har, efter de har fået børn. Læs svarene, som går lige fra 6 gange om ugen til aldrig.


Hvor tit har I sex, jer som har børn i huset? Vi har 2 børn på 2 og 6 år, og vores sexliv er et problem for os, fordi jeg i mange perioder ikke har lyst til min mand. Jeg elsker ham højt, og han er min bedste ven. Vi har prøvet forskellige metoder for at gøre vores sexliv bedre. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvor tit andre forældre har sex, altså folk som ligesom os har børn og en travl hverdag osv. DEN FORTVIVLEDE

EN OND CIRKEL Vi har været sammen i 13 år og har 2 børn på henholdsvis 6 år og 1 måned. Vi havde sex helt indtil fødslen og genoptog sexlivet igen 2 uger efter fødslen. Vi prioriterer det højt, og jo mere sex vi har, jo mere lyst får vi. Man kan nemt komme ind i en ond cirkel, hvor praktiske gøremål bliver sat i første række. ANOIDAG

EROTISKE BØGER Sjældent. Jeg ved ikke, hvad der skal til, for at jeg får lyst til det, for det har jeg bare slet ikke. Jeg har bestilt nogle erotiske bøger, som jeg endnu ikke har modtaget.

Måske de kan få mig i rette stemning, for jeg tænder bestemt ikke på en mand, der hænger foran fjernsynet, og jeg bliver ikke tændt af berøringer - tværtimod. LONE

VILLE ØNSKE JEG HAVDE MERE LYST Mine børn er nu 9 og næsten 11 år, men de bor kun hos mig hver anden uge. Den ældste går oftest først i seng samtidig med mig, og så er det svært at finde tiden til sex med min kæreste, der altid er hos os i weekenderne. Og han har ALTID lyst :-) De uger, jeg ikke har børn, har vi som regel sex hver dag - i weekenderne nogle gange 2-3 gange på en dag. Det er nu ikke altid, jeg virkelig har lyst, selv om det jo er rart. Men hvor ville jeg ønske, at jeg havde mere lyst.


Selv om det ikke helt kan sammenlignes med din situation, så kender jeg kun alt for godt det, du beskriver :-( Ingen gode råd, desværre. TKRU

4 GANGE OM ÅRET Vi har to børn på 3 og 6 år, fuldtidsjob begge to og travlt med fritidsaktiviteter, hus og venner. Vi nusser tit, holder i hånd, kysser goddag og farvel, sover i ske og tager ud - men vi har sjældent sex. Det bliver i øjeblikket til 4 gange om året, og det er en bekymring, og så alligevel ikke, for vi gør ikke noget stort nummer ud af det. Vi tænker, at det kommer, efterhånden som børnene bliver mere selvhjulpne, så nok i løbet af dette eller det næste år.

IKKE NOGET DER KOMMER AF SIG SELV Efter at det pludelig var max 1 gang om måneden, tog jeg fat i min mand og sagde, at det ikke fungerede. Nu “petter” vi hver aften, men har rigtig sex ca. en gang om ugen. Vi overvejede at have faste dage. Synes selv at lysten stiger, jo mere man har sex. Og omvendt - man taber lysten, jo mindre det bliver til. Det giver lyst at kysse hinanden etc. i det daglige. Men det er klart ikke noget, der kommer af sig selv mere, som det gjorde i starten af vores forhold uden ungerne (de er 6 og 4 år). TELEFEM

LYST AVLER LYST Vi er hinandens bedste venner og er ret enige om de fleste ting. Vi kan godt diskutere uden at blive rygende uvenner, og jeg tror og håber, at vi nok skal “komme igen”. Når vi er sammen, er det dejligt, og vi snakker om, at det da er mærkeligt, at vi ikke er sammen oftere, men ved, at det skyldes travlhed i hverdagen. ANNO

Vi har børn på 2 og 5 år, og vi dyrker sex max 1 gang om ugen i snit. Det var betydeligt mere, da jeg var gravid. Jeg vil gerne mere - jeg tror, det betyder mindre for min mand.


Når vi er sammen, er det dejligt, og vi snakker om, at det da er mærkeligt, at vi ikke er sammen oftere, men ved, at det skyldes travlhed i hverdagen.

Vi går for sent i seng - og får besøg af mindst 1 barn i løbet af natten. Når vi har sex, er det ofte et par dage i træk, fordi lyst avler lyst. Men så går der 1-2 uger, og så skal vi ligesom trække os selv op igen. Her er problemet, at vi ikke prioriterer at finde tiden og roen til at dyrke sex. Der er masser af ømhed, nærhed og kærtegn i hverdagene - vi kysser meget, nusser osv. Mangler “bare” lige det sidste. MOLLY

vi haft sex 6 gange indtil nu. I næste uge skal jeg til gengæld have et indgreb i underlivet, så der sker der næppe det vilde. :-) SISSE

MIN MAND TÆNDER IKKE PÅ MIG 3-4 gange om året :-( Jeg har taget meget på (15 kg) de sidste par år på grund af sygdom, og hverken min mand eller jeg tænder på mig. LELENE

ALT FOR SJÆLDENT Her er det min kæreste, hvis libido desværre er meget mindre end min. INCOGNITO47

PRØVER MINDST EN GANG OM UGEN Vi har 2 børn på 3 og 6 år. Vi har haft perioder med mindre sex, men vi prøver altid at have sex mindst en gang om ugen, lige meget hvor trætte vi er, for ellers kan det godt gå i stå.

FLERE GANGE OM UGEN Vi har normalt sex 2-3 gange om ugen. Jeg er gravid og har termin i maj. Derfor har vi ikke sex så tit, cirka 1 gang ugen. Vi har 2 børn på 1 og 5 år. Jeg tænder på min kæreste og kunne ikke forestille mig, at vi ikke skulle have sex mindst 1 gang om ugen. Vi har en normal hverdag ligesom de fleste andre, men vi kan altid finde tid til hinanden, når børnene sover eller ikke er hjemme. ANNE

Håber I kommer op på hesten igen :-) KATRINE

6 GANGE DENNE UGE Det svinger, da manden rejser en del. I denne uge har

ALDRIG :-) Jeg er single og har i feminin vrede definitivt (for i år ihvertfald) droppet mænd. Så her leves livet i selvvalgt cølibat - og hurra for dét. TANKER


BØRNETØJ

TØJ TIL LEG OG BEVÆGELSE står for bevægelsesglæde. Siden 1944 har Reima stået for et ærligt og gennemtænkt, altid aktuelt design, som udvikles baseret på funktionalitet. Da produkterne er funktionelle, holdbare og åndbare, er det gode klassikere, som kan bruges længe. Fra år til år og barn til barn. Forårs- og sommerkollektionen respekterer miljøet og inspirerer barnet til leg og bevægelse. REIMA

OM REIMA Reima er verdens førende varemærke af funktionelt børnetøj. Funktionalitet, sikkerhed, bæredygtighed og innovation er afgørende for Reimas design. Ved at fokusere på aktive børns behov er vi i stand til at levere relevante løsninger til forældre, på det rette tidspunkt, og altid med øje for at forlænge produktets levetid. Læs mere om Reima på WWW.REIMA.COMKASKET TOUKO

Sej kasket til små og større børn. Skyggen beskytter ansigt og øjne mod solens skadelige stråler. Fremstillet i åndbart twill og med justering bagpå.

159,-

REIMATEC JAKKE ASTERI

Børnejakke i storbystil. Den er ikke kun smart - den er også fremstillet i vand- og vindtæt, åndbart og smudsafvisende materiale.

599,-

SNEAKERS SHORE

Børnesko beregnet til både løb og hop. De kan maskinvaskes ved 30 grader. Lækre og behagelige at have på, selv uden strømper.

449,-


OVERGANGSFLYVERDRAGT KUISKAUS

Flot og funktionel flyverdragt til små udendørseventyrere. Perfekt til gåture i byen, og så er den lavet i et vand- og vindtæt materiale, der også er åndbart.

649,-

REIMATEC SKO PATTER WASH

Vandplaskeri med stil. Lette men stadig superfunktionelle sko - alletiders til stort set alle vejrforhold. Og så kan de vaskes i maskinen, hvis de skulle blive beskidte.

599,-


WINDFLEECE FLYVERDRAGT VINSSI

Ingen vind kan stoppe børn, når de er iført denne fine windfleeceflyverdragt til tumlinger.

549,-


SOFTSHELL

JAKKE AUGER Uanset om det er en sjov dag i skolen eller en spændende cykeltur i skoven, så er denne jakke perfekt.

549,-

REIMATEC SKO WETTER WASH

Super populære, klassiske og vandtætte Reimatec sneakers, der kan maskinvaskes.

649,-


REGNJAKKE VESI

Flot farverig regnjakke lavet i et behageligt, fleksibelt og PVCfrit materiale.

349,-

REGNBUKSER LAMMIKKO

Traditionelle regnbukser til børn med seler.

229,-


REGNJAKKE VESI Kan nemt ses på lang afstand. Regnjakken har flotte striber.

349,-


WINDFLEECE JAKKE VUOKSI

Flot elastisk og åndbar fleece jakke med en indbygget vindtæt membran.

499,-

REIMAGO FORÅRS/ EFTERÅRS BUKSER HYPPY

Populære, klassiske og fuldstændig vandtætte og åndbare overgangsbukser af slidstærkt Reimatec-materiale.

499,-

REIMATEC SKO WETTER WASH

Super populære, klassiske og vandtætte Reimatec sneakers. Maskinvaskbare.

649,-


REGNSLAG VESIKKO Flot regnslag, der holder det hele tørt - både barn, overtøj og rygsæk.

349,-

GUMMISTØVLER TAIKA

Lavet af naturgummi og i fine lyse farver til foråret.

299,-


SKOLEBØRN

LEGEGRUPPER

- FOR ELLER IMOD?

Vores søn går i 0. klasse, og de er delt op i legegrupper. I hans gruppe er der kun 1 ud af 5, som har inviteret. Og ja, jeg har heller ikke gjort noget. Min mand arbejder ofte meget sent, og jeg er højgravid og har en lille på 2 år også, så jeg har bare ikke overskuddet til at stå med det alene. Jeg har ingen at trække på af bedsteforældre til hjælp. Vores søn vil gerne legegrupper, og lærerene gør da også meget ud af at fortælle, hvor vigtigt det er. Og ja, det er måske vigtigt, men vores søn har fakltisk haft stort set alle 12 drenge i klassen med hjemme til leg. Så han har opbygget relationer. Men jeg orker bare ikke at være alene med 5 drenge/piger og vores mindste også. Burde jeg føle skyldfølelse over at have sagt fra? METTE


Legegrupper handler ikke nødvendigvis om, at din søn skal opbygge relationer. Det kan også handle om, at du skal yde en indsats for den generelle trivsel eller for udsatte børns trivsel.

SKRUEN UDEN ENDE Nej, du skal ikke have dårlig samvittighed over, at du tager valg omkring, hvad jeres privattid skal bruges på. Skolen kan på ingen måde diktere, hvad vi skal gøre i vores private tid. Jeg har godt nok ikke skolebarn endnu, men snart. Jeg synes, det er skruen uden ende, at der nu skal være legegrupper. Jeg synes, det er gået alt for vidt med, hvad skolen skal tage af ansvar. MAMAM

en weekend, hvor din mand er hjemme. Det er ikke et stort arrangement. Det kan klares på et par timer. NANNA

I ORDEN AT DROPPE DET Nej, du skal overhovedet ikke have dårlig samvittighed. Det er en ærlig sag, hvis man ikke magter det, og de andre i gruppen gør det tilsyneladende heller ikke. Du skriver jo selv, at din søn leger fint med de andre i andre sammenhænge, så lad være med at bruge dit krudt på legegrupper, hvis du ikke har lyst/overskud.

RIMELIGT AT SIGE FRA Jeg synes, at det er rimeligt, hvis man siger fra til et forældremøde, hvor der diskuteres legegrupper. Det er efter min mening mindre heldigt at lade sit barn være i legegruppe, men lade være med at invitere. Hos os er det sådan, at man kan melde sit barn til, og så kan man ved tilmeldingen fortælle, at de ikke kan komme hjem til én i denne omgang legegruppe. Så ordnes det sådan, at der ikke er en legegruppe med mange, der ikke kan invitere hjem. Jeg har et barn i en klasse med dårlig trivsel, og jeg er meget ked af, at forældrene ikke gider legegrupper. Vores andet barn går i en velfungerende klasse, og der er jeg ligeglad med, om der er legegrupper eller ej. Legegrupper handler ikke nødvendigvis om, at din søn skal opbygge relationer. Det kan også handle om, at du skal yde en indsats for den generelle trivsel eller for udsatte børns trivsel. Vi har legegrupper, der varer 3-4 måneder. Du er vel ikke højgravid så længe. Og har man en nyfødt, kan man selvfølgelig melde fra. Men ellers så inviter dem i

Fint for dem, der har lyst, og i orden at droppe det, hvis man ikke har. I “vores” 0. klasse var det kun halvdelen, der var interesseret (ud af 26 elever), og de har så legegrupper, mens vi andre selv arrangerer legeaftaler med en eller to, når vi har tid og lyst. Jeg orker personligt heller ikke legegrupper! MBR

HJÆLP FRA ANDRE FORÆLDRE Hvad med lige efter skole, med mindre du har den 2-årige hjemme hele dagen? De er så gamle, at de burde være rimeligt selvkørende. Du skal jo ikke sidde på gulvet og lege og underholde. Eller weekends? Eller med hjælp fra andre forældre? Jeg forstår godt, du synes, det virker anstrengende, men når jeres søn nu gerne vil, synes jeg, I skal prøve at finde en løsning.


Dit barn har haft stort set alle drenge med hjemme, men hvad nu hvis de 2, han ikke har haft med hjemme, er de samme 2, som de andre heller ikke har haft med hjemme?

Det er ikke fordi, jeg skal gøre mig selv mere hellig, end jeg er, men når min snart-skolepige er begyndt i skole, så VIL jeg finde tiden til at have besøg af en eventuel legegruppe. Og det er ikke fordi, jeg storelsker børn i flok, og jeg vil nok insistere på, at min mand er hjemme. Din mand har vel fridage, og når han arbejder så meget, giver hans arbejdsplads så ikke en vis fleksibilitet den anden vej, så han kan gå tidligt en dag? Jeg håber, det lykkes at finde en løsning, så jeres søn kan få sit ønske om besøg af legegruppen opfyldt. LENE

STOR TILHÆNGER AF LEGEGRUPPER Måske er jeg sær, men jeg forstår ikke helt, at det er så svært at have nogle ekstra børn med hjem. Min erfaring er, at de oftest hygger sig så meget selv og leger så meget, at jeg er meget mindre “på”, end når jeg bare har mine egne to. Der behøver jo ikke være et særligt program for en legegruppe. Nu ved jeg ikke, om din 2-årige er i vuggestue eller hjemme, men et forslag: Hent børnene, så snart de har fri fra skole, gå en tur på legepladsen, hent den lille (det kan sådan en flok sagtens være med til) eller hav hende/ham med i klapvogn, og så hjem til varm kakao og boller og afhentning inden aftensmad. Det er da ikke så uoverkommeligt, og børnene skal nok få en fin dag. Jeg er stor tilhænger af legegrupper. KIIS

KUN ET PAR TIMER Nu ved jeg ikke lige, hvor mange der er i jeres grupper, men hvis han i forvejen har legekammerater med hjemme, hvad betyder det så at have 2 eller 3 mere? Det er jo kun et par timer, hverken et halvt eller et helt døgn. Du skriver, at dit barn har haft stort set alle drenge med hjemme, men hvad nu hvis de 2, han ikke har haft med hjemme, er de samme 2, som de andre heller ikke har haft med hjemme? Vores første erfaring med “venne-spisning” gik fantastisk godt! 2 piger og 1 dreng var med hjemme til leg og spisning. Der var ikke en eneste konflikt i de cirka 5 timer, de var her (forældrene var her til en kop kaffe den sidste time), og allerede næste dag i skolen havde min søn og den ene pige grinet, da de så hinanden til morgen, fordi de havde haft det sjovt sammen dagen før. Det var virkelig en god oplevelse og ikke noget besvær. Vi forældre aftalte i øvrigt næste dato, inden vi gik fra hinanden. Det jeg egentlig vil sige er, at det altså ikke er en større opgave, end man gør det til, og et par timers leg - endda uden måltider - burde de fleste kunne overskue. Vi andre har også været højgravide, men derfor går verden jo ikke i stå. LOTTE

SLÅ JER SAMMEN Kan de andre forældre ikke hjælpe til? Måske kan I slå jer sammen og holde det 2 på en gang, så du ikke står


alene med det hele. Jeg synes heller ikke, legergrupperne bør være større end 4 børn. PERNILLE

DELTE MENINGER Altså, jeg har meget delte meninger om legegrupper. På den ene side kan jeg godt se idéen i det. På den anden side så synes jeg egentlig, det er et mærkeligt påfund, at børn skal lege sådan med hinanden. Nogle forældre har bare ikke de kræfter og ressourcer, der skal til for at have 4-5 kammerater med hjem på en gang. Og det sætter dem i en rigtig skidt situation. Dels fordi nogle er flove over at indrømme, at de ikke magter det, dels får de dårlig samvittighed over, at de ikke magter det. Det er heller ikke alle hjem, som kan rumme så mange børn på en gang fysisk. I min parallel 3. klasse, hvor jeg ikke selv er klasselærer, sagde forældrene fra. Der var mange, som simpelthen ikke magtede at have så mange børn med hjem. Børnene legede i forvejen på kryds og tværs. Ærligt så synes jeg, at det er for meget, at man skal have 5 børn med hjem til leg. Jeg vil som lærer aldrig nogensinde støtte op omkring sådan et projekt. Jeg har masser af andre idéer til, hvordan man fremmer det sociale samvær i en klasse, hvor alle forældre kan være med på deres præmisser uden at blive udstillet foran resten, fordi de ikke magter legegrupper. ANITA

SYNES LEGEGRUPPER ER FJOLLEDE Nu har jeg ikke et skolebarn endnu. Min datter starter først til sommer. Men jeg har hørt om sådanne legegrupper fra min ene veninde, og helt ærligt så synes jeg, det er fjollet. Hvorfor ikke bare lade børn være børn og selv finde deres venner, som de ønsker at lege med, og så må det være op til forældrene selv at støtte ens barn op i at invitere en ven/veninde med hjem fra skole.

Det er bare ikke alle, der har muligheden for at være med i sådan en gruppe. Eller har råd til det, for tit er det jo til mad. Og helt ærligt, hvem gider afsætte en dag om ugen til, at ens barn skal i legegruppe. Der er jo ofte mange, som går til forskellige aktiviteter i hverdagene også, så der er travlhed nok, og der er da også brug for at slappe af hjemme. Jeg forstår det ikke og håber ikke, det kommer til sådanne grupper, når min datter skal i skole. Og hvis der gør, skal jeg på det kraftigste snakke imod. METTE

IKKE TILHÆNGER AF LEGEAFTALER PÅ HVERDAGE Jeg er generelt ikke tilhænger af legeaftaler på hverdage. Børnene har været sammen hele dagen, og inden jeg er hjemme med mine to børn, er klokken tidligst 17, og de timer, der ligger når vi kommer hjem, er kæmpe kvalitetstid for mig, og der vil jeg helt ærligt gerne have mine børn for mig selv - pisse egoistisk, jeg ved det godt. Og vores weekender er bare rigtig tit fulde af alle mulige andre aftaler, som ikke er tvunget ned over hovedet på os. Det skal så siges, at legeaftaler generelt ikke har været en succes i vores klasse i det hele taget, selv om de nu kører på andet år. Men på trods af det, er det altså en glad og harmonisk klasse, hvor alle leger sammen. MARIA


FAMILIEFERIE

HOLD FERIE I

HVERDAGENE OG SPAR PENGE

Hverdagen er ofte travl og dyr for en børnefamilie med indkøb, vasketøj, madlavning osv. Men sådan er det ikke, når I holder ferie på en af ferieparkkæden LANDAL GREENPARKS’ 5 ferieparker. Her er hverdagen nemlig billigst og fuld af ro og hyggelige stunder.En af de helt store fordele for børnefamilier uden børn i skolealderen er, at du og familien har mulighed for at holde ferie i hverdagene, hvor det oftest er billigere. Sådan er det også hos ferieparkkæden LANDAL GREENPARKS, som har 5 skønne ferieparker i Jylland (Landal Seawest, Landal Søhøjlandet, Landal Rønbjerg, Landal Grønhøj Strand og Landal Ebeltoft). Her er det nemlig billigst at holde ferie i hverdagene udenfor højsæsonerne (skolernes ferier). I hverdagene er der også knapt så mange gæster på feriecentrene, og dermed er der mere ro til at nyde

ferien og være sammen med de små. Du og familien bestemmer desuden helt selv, hvor længe ferien skal vare. Hos Landal GreenParks er der nemlig valgfri ankomst- og afrejsedag, så ferien kan passes ind i lige netop jeres kalender og planer. GODE FACILITETER Hos Landal GreenParks’ ferieparker har man gjort det nemt at holde ferie med mindre børn. Her er der nemlig sørget for optimale familiefaciliteter for alle aldre. Mulighederne for oplevelser omkring ferieparkerne er med til at gøre netop jeres ferie helt unik. Lige uden for døren er der skøn natur, hvad enten I vælger en park ved kyst, strand eller skov. Hos Landal GreenParks er naturen i fokus, og de har flere forslag til, hvordan I kan bruge den.


Som familie er det også rart med en fast og god base i løbet af ferien. Det får du og familien selvfølgelig også i jeres eget familievenlige feriehus, der er tilknyttet ferieparken. Her er både soveværelser, bad/toilet, stue og eget køkken, så I nemt selv kan lave mad til børnene. Barneseng og -stol behøver I heller ikke at slæbe med, da begge dele kan lejes på forhånd for et mindre beløb

og står klar i feriehuset ved ankomst. AKTIVITETER FOR STORE OG SMÅ Hos Landal GreenParks er der faciliteter og aktiviteter for både de helt små og lidt større børn. Tag for eksempel de mindre børn med i det tropiske badeland, hvor der er baby-/børnebassiner til de mindste.


Har du lidt større børn med, vil det tropiske badeland helt sikkert være et hit med blandt andet vandrutsjebaner og modstrømskanaler. Eller hvad med at lade spilopperne brænde krudt af i legelandet?

Også udenfor er der masser af sjov for både store og små. For eksempel er der på Landal Seawest, Landal Søhøjlandet og Landal Rønbjerg blevet etableret helt nye legepladser.

Skal der være lidt mere ro over det, kan børnene også hygge sig i det kreative værksted, hvor der er mulighed for at hygge sig med at tegne, male, spille spil, lægge perler eller læse en bog.

Her er altså rig mulighed for børnene til at udforske de nye udendørs rammer. Udover legepladserne er der også hoppepuder, trampoliner, boldbaner og meget andet.


FORKÆLELSE FOR VOKSNE Trænger du som forælder også til at komme helt ned i gear og blive forkælet? Så vil ferieparkerne Landal Seawest og Landal Rønbjerg være helt oplagte. Her kan du nemlig nyde et par timer i wellnessafdelingen, hvor du også kan bestille diverse behandlinger såsom massage og ansigtsbehandlinger. Så lad din partner tage de små et par timer, og nyd ægte selvforkælelse.

MERE INFO Lyder det fristende med en billig hverdagsferie med familien? Læs mere om Landal GreenParks’ ferieparker og billig hverdagsferie her: WWW.LANDAL.DK Her kan du også nemt og sikkert booke din ferie i deres online booking.


GULDKORN

DAGENS SMIL er de sjoveste ting. id et m m so r ge si rn bø re De kæ korn sagt af børn. ld gu å sm af t ke bu en t le Her har vi sam

Min søde datter på knap 6 år spurgte forleden sin mormor: “Mormor, er det ikke rigtigt, at Morfar er ældre end dig?”. “Jo”, svarede Mormor (sikkert med glæde i stemmen), hvorefter ungen sagde: “Jamen, du ser meget mere gammel ud, end han gør”. Ak ja.

ed ude Cille på 6 år er m riginalt og se et komplet o 00-talmuseumshus fra 16 poneret. let og er meget im fuld“Orv, se! Det er jo gamle stændig ligesom i at dendage - bortset fra, lgelig i gang var det selvfø sort/hvid”.

Min dejlige 8-årige søn stod og børstende tænder. Pludselig gik han i stå, mens han tydeligvis funderende betragtende tandpastatuben. Så kom spørgsmålet, jeg aldrig glemmer: “Moar, er det ikke den her tandpasta, man slår fluer ihjel med?”.

Vi sidder på McDo nald’s, o min dater g på 5 år få r øje på e kærestep t ar, der sid der over et hjørne i og holder i hånd. M datter hv in isker til mig: “Mo tror du, d r, e er kære ster?”. “J det tror je a, g”, min datte svarer jeg, hvortil r spørge r: “Hvorfo fa’en kys r ser de så ikke?”.


Lillebror på 1½ kokkerer er hver aften på legekomfu ret og deler mad ud til os al le. En aften siger jeg til min mand: “Jeg tror, han bliv er kok en dag”, hvorefter storesøster på 3½ tilføje r: “Ja, og jeg tror, jeg bliver spegepølse en dag!”.

søn på I morges spurgte jeg min ed ned og snart 4 år, om han ville m til han svahente rundstykker, hvor er kan selv rede: “Mor, andre mennesk n du også!”. hente rundstykker - så ka Tak for den! ;o)

g jeg i in søn på 5½ o m d sa es rg o Im in søn bebørnehave. M bilen på vej til hår op havde sat mit g je at e, ed rk mæ get pynt ikke) og sat no (det plejer jeg r skal : “Mor, hvorfo så er rg ø sp an i. H g svarer: ag?”, hvortil je du være pæn id pæn”. vel gerne være l vi an m , h o “Tjo : “Men pause siger han Efter en tænke ”. Jeg ikke kende dig jo e d an k så r, mo snart i et grin, og har eksploderede er, der le mine kolleg al l ti et d t al rt fo mig, men kunne kende godt nok godt t :o) ede mit hårpyn rk æ em b g o d som

Min datter på 5 år skulle i bø rnehaven lave et papir, hvor de r skulle stå nogle oplysninger om he nde, hendes alder, bopæl, børne have, søskende osv. Sidste spørg smål var, hvad hun gerne ville væ re, når hun blev stor, og hun sva rede lynhurtigt: “Det finder jeg ud af, når jeg bliver voksen”. Pædago gen, der havde hjulpet hende, ku nne ikke lade være med at træ kke på smilebåndet.

ke i søn på 6½ ik in m lle vi n e Forled at jeg er umenter om, seng, og arg stemmer, og derfor be e n ks vo n e d er da med et: “Jeg k væ t je fe v ble er: “Er n!”. Jeg spørg e ks vo re a b al også så sjovt. Så sk ke ik rs lle e r e t du? De rent og ninger og gøre inde du betale reg be å græs og kø vaske tøj og sl afbrudt: så v jeg le b r e h g o , og...” R!”. Min al være en FA “Nej, for jeg sk ngens re slet ikke, at d mand synes or sigende ;-) udsagn var sp

Der er lang kø på apoteket, så jeg siger til min søn på 4 år, at ha n skal sætte sig ned. Han tager plads ved siden af en ældre herre, og de begynder hurtigt at snakke. Senere bliver pladsen på min søns anden side ledig, og jeg sætte r mig. Den ældre mand spørge r mig: “Er det den eneste, du har?”. Jeg svarer: “Ja, det er den eneste”, hvortil min søn svarer: “Narh h Mor, vi har også Far” :-)


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af DIT BARN er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til mor og barn. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. HVORNÅR HAR MAN BØRN NOK? Hvornår føler man, at man har børn nok? Forsvinder lysten til flere børn nogensinde? Eller vil man altid have lyst til at få bare én mere? 11 mødre fortæller om deres tanker og overvejelser om at få flere børn.

DET BEDSTE (OG VÆRSTE) FRA MIN BARNDOM Hvad er det bedste ved din egen opdragelse som barn, og hvad er det værste, som du bare ikke ønsker at give videre? 11 kvinder fortæller ærligt om deres egen barndom.

LAVER DU BØRNEVENLIG MAD? Er det ungernes smag for mad, der styrer madplanen hjemme hos jer? Hvor meget hensyn tager I til børnene, når der laves mad? 12 mødre fortæller.

LEGER DU MED DIT BARN? At lege er en vigtig del af børns udvikling. Men hvor tit leger du egentlig selv med dit barn? 8 mødre fortæller om, hvor meget (eller lidt) de leger med deres børn.


ISSE ARTIKLER? 30 GRUNDE TIL AT BØRN GRÆDER Vi kender det alle sammen: Vores børn får pludselig et hysterisk sammenbrud uden den helt store grund. Her har vi samlet 30 sjove billeder af børn, som græder over nogle af livets helt store “uretfærdigheder”.

ER DU EN SERVICEMOR? Der var engang, hvor børnene fra en tidlig alder blev brugt som arbejdskraft for at få familiens økonomi til at hænge sammen. Sådan er det heldigvis ikke mere. Men hvor meget skal børnene hjælpe til? Skal de lære at have pligter i en tidlig alder, eller skal de have det hele serveret på et sølvfad? Her kan du sammenligne dit “serviceniveau” med 10 andre mødres.

HVAD SKAL DU VÆRE NÅR DU BLIVER STOR? Børn kommer med de sjoveste forslag, når man spørger dem, hvad de skal være, når de bliver store. Kunne det f.eks. ikke være sejt at være flyvepony, lægemand eller havpilot?

SLÅR DU DIT BARN? De fleste forældre oplever før eller siden at få lyst til at slå sit barn i ren afmagt. Men har du rent faktisk gjort det? 8 mødre fortæller, hvad der drev dem til at krydse grænsen og slå deres barn.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af DIT BARN på WWW.DITBARN.DK


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG