DIT BARN #14

Page 1

DIT BARN

MAGASINET OM DE SKØNNE UNGER

NR. 14 • EFTERÅR / VINTER 2017

6 6 SIDER M

ED OM DE SK ALT ØNNE UNGER

SHOPPING

46 SIDER spækket med overtøj og støvler til vinter, børnesenge, legetøj, udstyr og smykker KUN FOR SJOV

37 FORHINDRINGER

FØR SENGETID Børn kan være ret kreative, når det gælder om at

FLERE BØRN?

HVORNÅR HAR MAN

BØRN NOK?

Føler man sig nogensinde parat til at sige stop?

finde på undskyldninger for at undgå at sove

+

BREVKASSEN: SPØRGSMÅL OG SVAR OM BØRNS SØVN | DAGENS SMIL: DE SJOVESTE TING SAGT AF BØRN LÆS OGSÅ OM: OVERTØJ OG VARME STØVLER TIL VINTER / MØBLER TIL BØRNEVÆRELSET / HULLER I ØRENE


VELKOMMEN Velkommen til 14. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger. Hvornår føler man, at man har børn nok? Forsvinder lysten til flere børn nogensinde? Eller vil man altid have lyst til at få bare én mere? I artiklen Hvornår har man børn nok? fortæller 11 mødre ærligt om deres tanker og overvejelser om at få flere børn. Som forælder har du helt sikkert oplevet, at dit barn finder på utallige undskyldninger hver eneste aften for at trække tiden ud, når det nærmer sig sengetid. Og selv om det er frustrerende at skulle bruge så meget ekstra tid på at overtale sit barn til at lukke øjnene og sove, så er undskyldningerne i artiklen 37 forhindringer inden sengetid nu alligevel ret sjove.

sen, hvor sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns søvn. Og hvis du er i shoppehumør, finder du hele 46 sider spækket med vinterovertøj, børnestøvler, legetøj, udstyr, børnemøbler og smykker. Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 14. udgave af DIT BARN. Hilsen redaktør

Katja Hansson Har du endnu ikke læst de første 13 udgaver af DIT BARN, kan du læse dem på www.ditbarn.dk

Kan sukker påvirke barnets søvn? Kan man gøre noget for at undgå mareridt? Kan man forhindre barnet i at tisse i sengen om natten? Læs svarene i brevkas-

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59, kld. 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

Læs tidligere udgaver af DIT BARN på:

www.ditbarn.dk

HJEMMESIDE www.ditbarn.dk FACEBOOK www.facebook.com/ditbarn KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til DIT BARN, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


flexaworld.com

#popsiclebyflexa

POPSICLE by FLEXA

BEAUTIFUL • BALANCED Den nye FLEXA kollektion POPSICLE er en komplet serie af eksklusive møbler og interiør til børneværelset. POPSICLE er designet af Herman Studio og lavet i det smukkeste egetræ kombineret med tre varme og dæmpede farvekombinationer Kiwi, Cherry og Blueberry. POPSICLE er essensen af godt håndværk og smukt, skandinavisk design. POPSICLE kollektionen forhandles af FLEXA Shop Copenhagen på Fisketorvet, www.unoliving.com samt Illums Bolighus i København.


INDHOLD

8

B RE V KA SSE

Spørgsmål og svar om børns søvn

12

GULD K ORN

14

B ØRNE MØB LER

Dagens smil

Prisvindende design til børneværelset

24

B ØRNE TØJ

32

FLE RE BØRN?

Funktionelt overtøj til aktive børn

Hvornår har man børn nok?

FORSIDEN FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dk


LEGO and the LEGO logo are trademarks of the LEGO Group. ©2017 The LEGO Group. Produced by KABOOKI® under license from the LEGO Group.


INDHOLD

36

HULLE R I ØRENE

44

B ØRNE V Æ RELSET

54

K UN FOR SJOV

56

UD STYR

66

M E RE LÆ SE ST O F

Medicinsk ørepiercing og hudvenlige smykker

Det bedste til dit barn

37 forhindringer inden sengetid

Spar penge på ting til dig og dit barn

Fik du læst disse artikler?

ABONNEMENT

FACEBOOK

Vil du have et GRATIS abonnement på DIT BARN? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

Synes godt om DIT BARN på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og andre spændende ting.

â KLIK HER

â KLIK HERBREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

BØRNS SØVN

SUNDHEDSPLEJERSKE

KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Hun har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Kan sukker påvirke barnets søvn? Kan man gøre noget for at undgå mareridt? Kan man forhindre barnet i at tisse i sengen om natten? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns søvn.


KAN SUKKER PÅVIRKE BARNETS SØVN?

MIN DATTER HAR MARERIDT

Min søn vågner for tiden om natten og græder og råber som følge af ubehagelige drømme. Måske lyder spørgsmålet mærkeligt, men har indtagelse af sukker i løbet af dagen påvirkning på søvnen? Der er jo nogle bedsteforældre, som forkæler rigeligt i bedste mening.

Min datter på 3½ år drømmer i øjeblikket voldsomt, når hun sover. Hun vågner med et skrig og er bestemt ikke “ved bevidsthed”, men græder voldsomt. Vi kan ikke komme i kontakt med hende, men kan få hende til at falde til ro ved at tage hende op og synge lidt for hende.

SVAR I drømme bearbejdes dagsrester. Små børn vågner ofte vækket af drømme, som skræmmer dem. De må holdes om og trøstes, mens de bringes til ro igen. Tryghed og nærvær er alfa og omega i den forbindelse. Jeg synes, dit spørgsmål er tankevækkende, for vi ved, at for meget sukker i løbet af dagen kan medføre tynd mave og dermed mavekneb. Hvis din dreng drikker for meget juice og sodavand eller saft i løbet af dagen, samtidig med at han spiser slik, kan det da sagtens tænkes at være en medvirkende årsag til, at han vågner mere hyppigt end ellers.

Er der noget, vi kan gøre for at undgå disse mareridt? Hun er en aktiv pige med stor fantasi. Hun ser ikke uhyggelige ting i TV, men er meget spørgende og undersøgende. Vi forsøger dog at forklare hendes spørgsmål på et niveau, der passer til hende. SVAR

Jeg synes, dit spørgsmål er tankevækkende, for vi ved, at for meget sukker i løbet af dagen kan medføre tynd mave og dermed mavekneb.

Vi andre kan sove dårligt, hvis vi har spist for meget lige op til sovetid, eller hvis vi f.eks. har spist meget krydret mad og andet, som specielt virker gasudviklende, med oppustet mave/tarm til følge.

Det gælder for os alle, voksne og børn, at vi har godt af at lære at drikke meget almindeligt vand i løbet af dagen. Vand uden tilsætning af noget som helst. Det er godt for kroppen og vores sundhed. Søde sager skal begrænses mest muligt. For meget sukker kan være årsagen til urolige og ukoncentrerede børn. Dertil er der tænderne. Selv mælketænderne skal passes godt og ikke udsættes for for meget sukker. Jeg mener, du er inde på noget rigtigt. Det kan kun hjælpe din søn, at du handler derefter.

Det er dagsrester af ting, hun har oplevet, hun drømmer om. Der sker en bearbejdelse af alle de indtryk, hun får gennem dagen i vuggestuen, på hjemvejen og derhjemme.

Dertil er fantasiverden sprudlende i disse år. Hun er videbegærlig og spørger, og selv om I forklarer på en enkel måde, misforstår hun ting og arbejder videre med dem i drømmen.

Det er godt, som I gør, at holde om hende og vugge hende let for at skabe ro og tryghed i hendes indre. I kan eventuelt løfte hende op og sidde med hende i favnen en tid. Måske kan blot en hånd på hovedet og ryg skabe ro i sengen. Sangen hjælper yderligere. Det er jo dejligt. Musikken trænger ind og får hende til at erindre den kærlighed, varme og tryghed, hun oplever, når I synger sammen. Måske ville et bånd med sangene, I kunne afspille samtidig med, at I holdt om hende i sengen, få hende hurtigere til at slappe af og forbinde drømmen og dagsresterne med noget positivt.


MIN DATTER TISSER I SENGEN

Hvad pokker kan man gøre for at få det til at gå bedre, eller kan man ikke forvente det anderledes nu?

Min datter på knap 4 år har været renlig om dagen i 8-9 måneder. Natbleen blev så smidt for ca. 4 måneder siden. Den var stadig meget våd om morgenen til det sidste, men hun insisterede på, at hun gerne ville sove uden ble. Det gik også rigtig godt de første 14 dage, men siden da har vi haft mange perioder, hvor hun kan tisse op til 2 gange i sengen pr. nat. Hun vågner selv af, at hun har tisset i sengen. Efterfølgende snakker vi lidt om det, og så går det godt i et par dage for derefter at blive til uheld igen.

SVAR Jeg synes, at I skal fortsætte med at lade hende sove uden ble. Hun glemmer ikke bevidst, at hun ikke må tisse i sengen, eller er “ligeglad”. Det er ikke i hendes tankegang.

Hun glemmer ikke bevidst, at hun ikke må tisse i sengen, eller er “ligeglad”. Det er ikke i hendes tankegang.

Vi har hende oppe at tisse, inden vi selv går i seng mellem kl. 22 og 23, og vi tænker meget over, at hun ikke får en masse at drikke, lige inden hun skal sove. Vi har indimellem meget lyst til at give hende bleen på igen, da hun i perioder virker meget ligeglad med at “huske” på det, men vi ved jo godt, at det vil være et tilbageskridt og nedværdigende.

Derimod sover hun for dybt til, at hun vågner af vandladningstrangen, og samtidig er hendes styring af urincenteret ikke færdigmodnet. Det er det senest omkring 5-6 års alderen.

Derfor behandles børn med nykturi (ubevidst nattevandladning) først med medicin, der hæmmer urindannelsen, fra 6 års alderen. Det gøres med et urinbesparende hormon, der fåes på recept via egen læge.

I kan lægge mærke til, hvilket tidspunkt om natten hun tisser på, og tage hende op på potte omkring dette klokkeslet. Det kan være med til, at hendes underbevidsthed får indarbejdet, at hun skal vågne på dette tidspunkt.


BØRN FORTJENER DE BEDSTE BØRNEMØBLER


GULDKORN

DAGENS SMIL s på 6 ikke Forleden ville Sila ter om, at i seng, og argumen og derfor jeg er den voksne jet væk bestemmer, blev fe også bare med et: “Jeg er da r du? Det er voksen!”. Mor: “E Så skal du ellers ikke så sjovt. gøre rent betale regninger og græs og og vaske tøj og slå g her blev købe inde og...”. O t: “Nej, for moderen så afbrud R!”. jeg skal være en FA

Min datter på 3 år var i børnehaven blevet spurgt af en veninde, hvorfor hendes mor og far ikke boede sammen. Svaret var faldet promte: “Fordi min far ikke har nok stole!”. Og ja, tøsen har lidt ret. Han har kun 2 spisebordsstole. m5 år skulle sa å p e d il th a or Min datter M e et papir, hv v la n e v a h e rn e, men med bø ger om hend in sn ly p o le g no der skulle stå ave, søskende h e rn ø b l, æ p bo hendes alder, d hun gerne a v h r, a v l å ørgsm osv. Sidste sp g hun svao r, o st v le b r hun f, når ville være, nå nder jeg ud a fi t e “D t: ig rt avde rede lyn hu gogen, der h a d æ P ”. n se k ed jeg bliver vo e lade være m k ik e n n u k , e hjulpet hend ilebåndet. at trække på sm

En dag løb Emmelies (4 år) øjne i vand. Hun kiggede på mig og sagde: “Mor, hjælp mig, for mine øjne smelter ”. Jeg måtte trække på smilebåndet. Men hun har da sine øjne endnu.

Hele familien var til fætter Kevins dåb. Vi sidder der i kirken og synger i salmebogen. Pludselig udbryder Silke på 4½ år: “Hvornår skal vi synge den med mariehønen?”.

esøg 3 år var på b å p r e tt a d in M g Morfar. Jeg hos Mormor o rke mormor, at Læ lt a rt fo e vd a h avregryn med var glad for h t ikke så mege mælk på og enen rg o ere. Om m havregrød m skal Mormor: “Du siger Lærke til rmor: d til mig”. Mo lave havregrø med ve havregryn “Du vil ikke ha de rke: “Kan du fin Læ . ?” å p lk mæ det?”. ud af at lave


DE BEDSTE PRISER - KUN TIL DIG Som medlem hos Ophørspriser.dk får du de bedste priser på et bredt udvalg af varer til dig og dit barn, f.eks. fodtøj, personlig pleje og bolig.

KLIK HER

* Levering 1-3 dage * Fragt fra 29 kr. * Fri fragt over 599 kr. * 14 dages returret * 139 kr. om måneden


BØRNEMØBLER

PRISVINDENDE

DESIGN TIL BØRNEVÆRELSET FLEXA er

kendt for at udvikle møbler og interiør til børneværelset, og nu er de klar med en ny, eksklusiv kollektion, som rammer butikkerne til september. Kollektionen hedder Popsicle, er designet af Herman Studio og har netop vundet den prestigefyldte reddot design award. EN KOMPLET SERIE Popsicle er en komplet serie af eksklusive møbler og interiør til børneværelset bestående af en samling senge, opbevaringsmøbler, skriveborde og tekstiler udviklet til at passe til børns forskellige behov og aldre verden rundt. Popsicle er essensen af godt håndværk og fremstillet af det smukkeste egetræ kombineret med varme skandinaviske farver. Kollektionen er skabt med sans for alle detaljer og altid med udgangspunkt i børn og deres behov.


Vi ser en klar tendens til, at børneværelserne også skal følge den røde tråd i hele hjemmets indretning. Derfor er Popsicle designet til at matche den skandinaviske designtradition og appellerer til både børn og voksne i kvalitet, funktioner og farver. CARSTEN DAN MADSEN, CEO HOS FLEXA


SKANDINAVISK DESIGN Popsicle er designet af Jonas og Helle Herman Pedersen, der til sammen udgør Herman Studio. De har udvalgt tre farver Kiwi, Cherry og Blueberry til møbelserien. To toner i hver farve spiller sammen med de naturlige farver fra det eksklusive og solide europæiske

egetræ. Til sammen giver de rummet personlighed, ro og en tydelig reference til den populære skandinaviske designtradition. Den klassiske ispind har inspireret møblerne og derfor kan isens appetitlige buer genfindes i mange af møblernes detaljer. For at bevare det eksklusive og organiske udtryk, er alle samlinger skjulte og – for lethedens skyld også formonterede.


BLUEBERRY Højseng med skrå stige:

Skrivebord:

Lavt skab:

Skuffer 2 stk:

Bred reol:

Sengetøj:

Kommode:

Lagen:

8.899,-

5.499,3.199,-

3.999,-

3.199,649,479,229,-


TIL DEN KRÆSNE FORBRUGER Popsicle er især tiltænkt forbrugere, som går efter kvalitetsmøbler. Møbelserien består primært af massiv europæisk egetræ. Skuffer og skabe har soft-close, og den tilhørende serie sengetøj er certificeret af OEKOTEX. Det lægger sig op ad populære tendenser i den moderne voksen-indretning, og det er ingen tilfældighed.


KIWI Sofaseng: 5.299,-

Garderobeskab: 9.699,-

Kommode: 3.999,-

Skrivebord: 3.199,-

2 skuffer til skrivebord: 649,-

Sengetøj: 479,-

Lagen: 229,-


MØBLER MED FUNKTION Popsicle serien rummer senge i tre højder, køjesenge, trapper med indbygget opbevaring, skriveborde samt en række reoler og skabe, der er skabt til at passe under sengen.

De mange kombinationsmuligheder gør det nemt at udnytte pladsen på selv det mindste børneværelse og at udvikle det individuelle møblement i takt med barnets udvikling. Den lille hyggekrog under sengen kan let ombygges til en kontorplads til skolearbejdet eller en rummelig garderobe.


CHERRY Halvhøj seng med skrå stige: 6.899,-

Garderobeskab: 9.699,-

Kommode: 3.999,-

Lav bred reol: 2.169,-

Lav smal reol: 1.579,-

Skrivebord: 3.199,-

2 skuffer til skrivebord: 649,-

Sengetøj: 479,-

Lagen: 229,-


Garderobeskab: 9.699,-

Popsicle serien vil løbende blive opdateret med flere produkter, der skal understøtte børns behov for søvn, leg og læring. Læs mere om Popsicle serien og lad dig inspirere af et univers af smukke farver, premium materialer og gennemtænkte, funktionelle løsninger: WWW.FLEXAWORLD.COM

Popsicle kollektionen lander i butikkerne fra september og kan købes hos FLEXA Shop Copenhagen på Fisketorvet, www.unoliving.com samt hos Illums Bolighus i København.

Se katalog med inspiration og en oversigt over hele Popsicle kollektionen.

Se video med Popsicle serien.


Halvhøj seng med trappe: 10.399,-

Kommode: 3.999,-

Lav bred reol: 2.169,-

Lav smal reol: 1.579,-

Halvhøj seng med skrå stige: 6.899,-

Kommode: 3.999,-

Lav bred reol: 2.169,-

Lav smal reol: 1.579,-


BØRNETØJ

FUNKTIONELT

OVERTØJ TIL AKTIVE BØRN er en funktionel overtøjskollektion til børn. Designet og tiltænkt udendørs leg, og uanset om det er i regn og mudder på legepladsen eller i sne og kulde på skibakken, så findes der LEGO Tec overtøj, der matcher barnets behov. LEGO TEC

LEGO Tec kollektionen har været på markedet i nogle år, men hver sæson udvikles der på kollektionen. Den justeres og tilpasses, så den hele tiden møder de aktuelle markedsbehov. Denne sæson er kollektionen opdelt i 3 linjer, for om muligt endnu bedre at kunne dække de individuelle behov, børnene har til deres overtøj, afhængig af, hvordan det skal bruges. SIKKERHED Børns sikkerhed spiller en stor rolle i udviklingen af LEGO Tec produkterne, og der er på ingen måde gået på kompromis med sikkerheden i de 3 linjer. Der er ingen løse snore i hætter og forneden på jakkerne. Alle jakker har desuden aftagelig hætte, der ved hjælp af det fastmonterede trykknapbånd let løsner sig, såfremt et barn skulle være så uheldig at hænge fast. Ligeledes udløses sikkerhedsspændet, der fastholder vanterne til jakken, let, såfremt vanten kommer i klemme i noget. Alle jakker og bukser er udstyret med 3M Scotchlite

reflekser for og bag. Det sikrer optimal synlighed, når børnene færdes ude på mørke dage. Desuden anvendes den certificerede Bionic-Finish ECO, hvilket betyder, at overfladebehandlingen ikke indeholder ikke-nedbrydelige flourstoffer. KOMPLET PROGRAM LEGO Tec kollektionen omfatter et komplet program bestående af jakker, skibukser, heldragter, fleece, ski pullovers, softshells, skiundertøj og et omfattende accessory program. LEGO Tec programmet indeholder alt, hvad et barn behøver for at være optimalt klædt på til udendørs aktiviteter og leg i vinterhalvåret. Den høje slidstyrke, de gode funktioner, der er tilpasset barnets behov, anvendelsen af materialer i høj kvalitet og den høje grad af sikkerhed gør LEGO Tec til et godt og sikkert valg, og en holdbar følgesvend vinteren igennem for børn i alle aldre.


FLYVERDRAGT

Lækker eksklusiv LEGO Tec Explore flyverdragt til drenge og piger i klassisk design med imiteret pels på huen. Fås i rød og marineblå.

1.199,95

OM LEGO WEAR LEGO Wear er tøj til aktive og glade børn, som elsker at lege. LEGO Wear designer tøj, som lader børn være børn. Børn lærer og udvikler sig gennem leg og ved brug af deres kreativitet. Med LEGO Wear kan børnene klædes på fra top til tå - de tilbyder et helt koncept. LEGO Wear designer alt fra undertøj til overtøj, fra bukser til bluser - og så alt det, der ligger ind imellem. LEGO Wear er tøj til både drenge og piger, hvor tidens tendenser kombineres med de velkendte grafikker fra LEGOuniverset. LEGO Wear er lavet i så god en kvalitet, at det holder vask efter vask. Tag et kig på websitet og find ud af hvem LEGO Wear er, og hvad de står for: WWW.LEGOWEAR.DK


STRIKHUE

Dejlig varm LEGO Tec strikhue med flot LEGO mønster og kvast på toppen. Vælg mellem flere flotte farver.

179,95

VINTERJAKKE

Flot ensfarvet LEGO Tec Play drenge vinterjakke i høj kvalitet og med mange funktionelle detaljer.

899,95

SKIBUKSER

Smarte mønstrede LEGO Tec skibukser med mange lækre funktioner. Vælg mellem forskellige farvekombinationer.

799,95


STRIKHUE

Flot ensfarvet LEGO Tec Play strikhue i en super blød og behagelig kvalitet.

179,95 VINTERJAKKE

Flot stribet LEGO Tec Play drenge vinterjakke i høj kvalitet, der holder din dreng varm og tør hele vinteren.

999,95

HANDSKER

Vandtætte og varme LEGO Tec handsker i høj kvalitet, der holder hænderne varme og tørre.

299,95

SKIBUKSER

Funktionelle og flotte ensfarvede LEGO Tec Play skibukser til piger og drenge. Skibukserne er ekstra gode til leg på legepladsen, da de har slidstærk Cordura forstærkning nederst i buksebenene.

699,95


ELEFANTHUE

Ensfarvet strikket elefanthue med membran ved ørerne, der holder vinden ude. Vælg mellem mange forskellige smarte farver.

179,95

VANTER

Lækre vandtætte LEGO Tec Play vanter med høj funktionalitet. Vælg mellem mange forskellige farver.

249,95

FLYVERDRAGT

Flot stribet LEGO Tec Play flyverdragt med smarte funktioner. Vælg mellem flere farvekombinationer til piger og drenge.

999,95


FLEECE HUE

Sød fleece hue med bjørnemotiv og ører.

149,95

VINTERJAKKE

Smart LEGO Tec Play drengejakke med LEGO mønster. Vælg mellem 2 farvekombinationer.

899,95

SKIBUKSER

Funktionelle ensfarvede LEGO Tec Play skibukser med smæk. Vælg mellem mange forskellige farver.

599,95


ELEFANTHUE

Rigtig lækker LEGO Tec Play elefanthue i en blød og varm fleece.

179,95

VANTER

Lækre vandtætte LEGO Tec skivanter med høj funktionalitet. Vælg mellem mange forskellige farver.

249,95

FLYVERDRAGT

LEGO Tec Play flyverdragt i høj kvalitet med mange smarte funktioner og egenskaber. Vælg mellem flere forskellige farvekombinationer.

999,95


STRIKHUE

Dejlig varm LEGO Tec strikhue med smart LEGO mønster og kvast på toppen. Vælg mellem flere flotte farver.

179,95

VINTERJAKKE

Smart og funktionel LEGO Tec Play drengejakke i et sejt mønster.

999,95

FAKTA • Minimum 10.000 mm vandsøjletryk • 100% vind- og vandtæt • Tapede sømme • 100% åndbar • Slidstærk - modstår minimum 60.000 gnidninger • Tørreskab eller tørretumbler • 3M reflekser og YKK lynlås • Produceret uden brug af skadelige kemikalier • Sikkert for børn

SKIBUKSER

Funktionelle og flotte ensfarvede LEGO Tec Play skibukser til piger og drenge. Skibukserne er ekstra gode til leg i institutionen og på legepladsen, da de har slidstærk Cordura forstærkning nederst i buksebenene.

699,95


FLERE BØRN?

HVORNÅR HAR MAN BØRN NOK? Hvornår føler man, at man har børn nok? Forsvinder lysten til flere børn nogensinde? Eller vil man altid have lyst til at få bare én mere? 11 mødre fortæller ærligt om deres tanker og overvejelser om at få flere børn.


Jeg tror aldrig, jeg når det punkt, hvor jeg kan sige fuldstændig nok. Lysten vil altid være der. Men jeg nyder også, at vi har tid, plads og økonomi til dem, vi har i forvejen.


LYSTEN ER FORSVUNDET

JEG HAR IKKE LYST

For mit vedkommende er lysten forsvundet. Jeg kan da godt få lyst til at være gravid eller at holde en baby i mine arme, men når jeg tænker mig grundigt om, så har jeg ikke lyst til at få flere børn.

Jeg tror det er meget forskelligt. Jeg har kun 2 børn, og har ikke lyst til flere. Jeg har heller aldrig været skruk. Jeg er også opvokset i en familie med 2 børn, og kunne ikke forestille mig andet.

Jeg nyder at have store børn, og jeg nyder, at jeg kan mærke, at jeg har lidt frihed til f.eks. at handle helt alene. Og så elsker jeg at have store børn, hvor man kan få en god snak om, hvad der sker ude i verden.

Vi har ikke overskud til flere børn - hverken økonomisk, pladsmæssigt eller kærlighedsmæssigt. JETTE

LINE

ORKER IKKE EN TUMLING NYDER AT HAVE STORE BØRN Det afhænger jo nok meget af, hvem man er. Personligt har jeg ikke lyst til flere børn. Jeg nyder at have store børn, som jeg kan have spændende samtaler med, og at have friheden til at gøre noget for mig selv.

Jeg kunne sagtens have en lille baby igen, men jeg ville ikke orke at følge med en lille tumling på et par år længere. Jeg har heldigvis en noget yngre søster, der lige har fået en lille søn, så ham kan jeg vold-møsse :-) Og aflevere igen, når han har skidt i bukserne eller bliver gnaven. Det er bare lykken :-)

Jeg har 2 børn på 17 og snart 10 år, samt 2 papdøtre på hhv. 24 og 19 år. Måske jeg på et tidspunkt bliver bedstemor, og så vil jeg sikkert nyde at have med babyer at gøre igen - men jeg savner det på ingen måde nu.

KIRSTEN

Nu er jeg så også af den type, at jeg nok havde foretrukket, at man fik børnene i 2-års alderen (sagt med et glimt i øjet), for jeg synes altså, de er sjovere, når man kan kommunikere med dem.

Vi har 3 børn, men forsøger pt. at give dem en søster eller bror! 4 må være nok, så har vi ikke flere hænder, når vi skal holde i hånd :-) Efter 4 bliver der lukket ned, selv om jeg nok aldrig ville kunne lukke ned for lysten til flere. Men 4 er der, vi gerne vil stoppe.

4 MÅ VÆRE NOK

LONE F

FOR MIG ER DEN VÆK TID TIL AT FINDE MIG SELV Jeg blev endda gravid med en smutter men aborterede, hvilket var en lettelse. Så her er den helt slut. Jeg elsker, at jeg ikke er så afhængig. Elsker de 10 dage om måneden, hvor børnene er ved deres far. Elsker at være fit og kunne fokusere lidt på mig selv efter 18 år med børnefokus.

Jeg har 2 fantastiske børn og havde længe en idé om, at jeg skulle have en nr. 3, men vi fik aldrig taget beslutningen. Min mand var ikke hooked på idéen, da jeg har været syg efter begge mine graviditeter, så han syntes, at det var for hårdt for mig. Men hvis det var det, jeg ønskede, så ville han imødekomme det - vi er begge glade for børn.

EVA

Vi har stadig mulighed for at nå en mere, men nej. Jeg nyder den alder, vores børn har nu, de er mere


Jeg tror egentlig, at det, der har været svært for mig, har været at finde mig selv igen - jeg har været så opslugt af mindre børns behov, at det har været svært at finde min egen identitet igen. Hvad har jeg lyst til osv. Og det arbejder jeg stadig på.

selvkørende og sover om natten. Og jeg føler, at vi som familie er tætte (det kan man selvfølgelig også være i en større familie). Vi har overskud til at deltage i “alt” og vil gerne. Jeg tror egentlig, at det, der har været svært for mig, har været at finde mig selv igen - jeg har været så opslugt af mindre børns behov, at det har været svært at finde min egen identitet igen. Hvad har jeg lyst til osv. Og det arbejder jeg stadig på. PIPPI

OVERVEJEDE BARN NR. 4 Vi har 3 dejlige piger på 14, 11 og 5 år. Da den yngste var helt lille, tænkte jeg da engang imellem, om vi skulle have barn nr. 4. Men der kom et tidspunkt, hvor hun var omkring 2½ år gammel, hvor jeg bare kunne mærke på mig selv, at jeg ikke ville have flere børn. Slut! Nu nyder jeg, at mine to yngre brødre får børn (en niece på 2 år og en lille nyfødt nevø), som jeg kan forkæle - og aflevere igen :-) UA

ORKER DET IKKE MERE

for at give sine børn nogle oplevelser, hjælpe med lektier, give dem legeaftaler og sørge for, at de kommer til og fra sport. Det er ærgerligt, at man ikke magter at engagere sig i skolen f.eks. Kan man det med 5 børn eller flere, og har man overskud, kan jeg da godt forstå det. ANNO

FOR MANGE KRAV Hvis tingene var anderledes, så kunne vi da sagtens nappe en nr. 4. Men vi har ikke nogen at trække på ved syge børn, hjælp til pasning ved forældremøder m.v. Der bliver stillet mange krav til os som forældre med deltagelse i skole-hjem samtaler, forældremøder, skolearrangementer m.v., og man vil jo gerne være der for dem alle. Så desværre nej. Selv om det kribler i mig af og til. TINA

LYSTEN VIL ALTID VÆRE DER Jeg tror aldrig, jeg når det punkt, hvor jeg kan sige fuldstændig nok. Lysten vil altid være der. Men jeg nyder også, at vi har tid, plads og økonomi til dem, vi har i forvejen, og selvfølgelig plads til lektier og legetid.

Jeg synes, man når et punkt, hvor man ikke orker det mere, og hvor det vil gå for meget ud over børnene. Jeg kender en familie med 5 børn, og de har ikke længere ressourcerne og økonomien til det, og det er ærgerligt.

Men jeg frygter nu ikke, at en lille 5’er ville ændre det. Men da ungerne er 9, 7, 5 og 2 år, må jeg nok hellere acceptere, at vi har, hvad vi skal have. Og jeg er ganske tilfreds med, hvad vi har skabt.

Det er ærgerligt, at man ikke længere har muligheden

MK


HULLER I ØRENE

MEDICINSK

ØREPIERCING OG HUDVENLIGE SMYKKER Vil du have huller i ørene på en både tryg og sikker måde? Det er præcis det, som BLOMDAHL specialiserer sig i med sterile produkter, hygiejniske metoder og hudvenlige smykker. For at tage ekstra hensyn til børnene har Blomdahl udviklet medicinsk dobbeltpiercing, så det går hurtigere uden at gå på kompromis med sikkerheden.“For skønheden må man lide”, siges det. Det synes ildsjældene fra Blomdahl Medical er en ganske kontroversiel tankegang. “Hvorfor skal du behøve at risikere dit helbred for skønhedens skyld? Vi synes, at alle skal kunne bære flotte smykker uden at være urolig for nikkelallergi eksempelvis. Derfor skal vores smykker altid være både flotte og ufarlige”. Ordene kommer fra Karl Blomdahl, stifter af det svenske firma Blomdahl Medical, der står for at designe hudvenlige smykker og medicinske piercingapparater til øre og næse.

Lars Blomdahl, i den lille familievirksomhed i Halmstad. Innovationerne udsprang dels fra Lars’ baggrund indenfor medicinsk teknik, og dels fordi to medicinske uroskyer herskede i den periode: Nikkelallergi og HIV. Men nikkelallergi var ikke den eneste risiko, hvis man ville få lavet huller i ørerne i 80’erne. Lars og Karl opdagede store brister i de eksisterende piercingmetoder og var enige om, at der måtte være en metode, hvorved blodsmittespredning med HIV og hepatitis B kunne undgås. Med sundhedsvæsenet som forbillede udviklede de derfor et nyt piercingsystem med fokus på sikker piercing: Blomdahl Medical Ear Piercing. DE FØRSTE I VERDEN

At lave flotte smykker kan være en kunst i sig selv. At lave flotte smykker, som samtidig tager hensyn til dit helbred, er en endnu større udfordring.

Blomdahl blev de første i hele verden, der lancerede en steril engangskassette indeholdende et sterilt smykke med en lås til ørepiercingen.

I 1985 begyndte Karl at arbejde sammen med sin far,

Fra første øjeblik har Blomdahl handlet om både stil


Selv når barnet har set frem til den store dag længe, hænder det, at det fortryder efter det første hul. Derfor har Blomdahl udviklet medicinsk dobbelthul, hvor begge huller laves på én gang. Det går hurtigere, føles mere trygt og er mere skånsomt for barnet.

og tryghed. Smykkerne skal både være flotte og skånsomme mod din hud og dit helbred. Det kræver en ambitiøs produktudvikling, nøjsommelighed og uafhængige kvalitetskontroller.

forældre og/eller har besvær med nikkelallergi. Hele Blomdahls målgruppe er således i princippet repræsenteret i selve firmaet. Når nye idéer skal testes, kan personalet og deres familier give en værdifuld feedback.

HØJE KRAV

“Vores børn og teenagere er vores hårdeste kritikere, så vi bliver utroligt glade og tilfredse, når de er vilde med vores design”, fortæller administrerende direktør Nina Andersson.

Blomdahl stiller ofte højere krav til sig selv end, hvad loven egentlig foreskriver. For eksempel har de valgt at certificere sig i overensstemmelse med ISO 13485 i forbindelse med produktionen af medicinske produkter på trods af, at de ikke er tvunget til dette. Udover nikkel og andre elementer, som kan medføre kontaktallergi, undviger de også giftige, kræftfremkaldende eller andre helbredsskadende stoffer som f.eks. bly, cadmium, formaldehyd, phthalater og bisfenol A. Smykkerne udvikles derfor i dag af nøje udvalgt plastik og titanium i rene medicinske kvaliteter. Familievirksomheden har idag ca. 35 ansatte, som alle bidrager med deres viden og engagement. Størstedelen af personalet er kvinder, og mange er desuden

KLASSISK DESIGN Blomdahls design er klassisk og stilren. Modellerne varierer fra den mest elegante lille perle eller sten til de mere legefulde former som et hjerte eller en blomst. Uanset former og farver skal de dele, der kommer i kontakt med huden, være garanterede hudvenlige. Det kræver meget håndarbejde og præcision. For at tage et eksempel er yderbelægningen i guld, sølv og sort kun påført de steder på smykket, som ikke er i kontakt med huden.


Som forældre ønsker vi at beskytte vores børn mod uhensigtsmæssige materialer og stoffer. Ekstra vigtigt er det at beskytte, når vi for eksempel vælger smykker,
 som skal bæres tæt indtil huden i en længere periode.

BUTTERFLY CRYSTAL

PENDANT FIXED FLOWER CRYSTAL

199,-

249,-

DAISY PEARL

PEARL GOLDEN ROSE

DAISY CRYSTAL

199,-

199,-

149,-


STAR

Smukke øreringe formet som stjerner i rent medicinsk titan. Fås i 5 og 8 mm i sort, sølv og guld.

299,-


HEART

Klassiske hjerte-øreringe i ren medicinsk titan, Fås i 5 og 8 mm i sort, sølv og guld.

299,-


Vi elsker flotte smykker og er stolte over at kunne gøre en forskel. Hver gang nogle takker os for, at de for første gang kan bære øreringe uden besvær, bliver vi påmindede om dette.

BEZEL LIGHT ROSE

HEART ROSE

199,-

149,-

CRYSTAL BALL 249,-

GRAND BEZEL CRYSTAL FLOWER CRYSTAL 399,-

399,-


BØRNEVÆRELSET

DET BEDSTE

TIL DIT BARN


De fleste børn synes, at en halvhøj seng er den sejeste seng. Den halvhøje seng er nemlig ideel til hulebygning og til at lege i. Med en halvhøj seng skaber du massevis af spændende legemuligheder for dit barn. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.

Skal sengen gøres endnu sjovere, så kan der tilføjes både rutchebane, puder og legetelt m.m. til den halvhøje juniorseng. Så hvorfor ikke lade dit barn sove i den sejeste halvhøje seng, der indbyder til både søvn og leg? En halvhøj seng fra Ludolf er en sikker seng. Ikke kun fordi alle sengene er sikret mod, at barnet falder ud. De er også lavet af bæredygtig skandinavisk træ og malet med moderne, vandbaserede lakker, så dit barn trygt kan sove i sengen uden at indånde unødvendige kemikalier.

Den halvhøje seng er også perfekt til det lille værelse, fordi pladsen under sengen giver mulighed for opbevaring eller leg. Værelset bliver derfor udnyttet bedre, og det vil pludseligt kunne byde på flere sjove lege.

Med en halvhøj seng skaber du massevis af spændende legemuligheder for dit barn. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.


JUNIOR ENKELTSENG

Mojo junior enkeltseng er den helt rigtige størrelse for de mindste børn og en del år fremover. Det lidt mindre madrasmål er stadig så stort, at der nemt er god plads til en 10-årig, og de yngre har en rigtig hyggelig seng, der ikke er for stor. Så sikrer det bedre plads på værelset.

1.199,-


Er dit barn vokset ud af tremmesengen, så er det tid til en juniorseng. En juniorseng er perfekt til børnehavebarnet, der stadig er for lille til en voksenseng. Det kan være, du vil have en helt almindelig børneseng, eventuelt med sengehest, så barnet, dynen eller bamsen ikke falder ud i løbet af natten.

SENGEHEST Aftagelig sengehest i hvidtonet lak.

549,-

SKUFFER

2 stk. opbevaringskuffer i hvidtonet lak med krydsfinerbund og hjul.

1.149,-


Fleksibiliteten er stor, når du køber en juniorseng fra Ludolf. Det er nemlig muligt at ændre og bygge på juniorsengen, i takt med at barnets behov ændrer sig. En god juniorseng skal kunne holde til mere end bare søvn. Den fungerer i høj grad også som et legeredskab. Den forvandles lynhurtigt til et stort piratskib, et prinsesseslot, eller den bruges, når der leges ”jorden er giftig”.

HALVHØJ SENG

Denne halvhøje seng er et skønt møbel til ethvert børneværelse med masser af muligheder for at vælge tilbehør. Sengen består af en basis seng og en tilbehørspakke, så sengen kan bygges om til enkelt seng. Lamelbund og den lange sengehest ind mod væggen er inklusiv, og stigen kan både monteres i højre og venstre side.

2.699,-


LEGEFORHÆNG/HUS

Dette legeforhæng og legehus i lilla med cerise detaljer er med til at skabe et hyggeligt indendørs legehus for børnene.

499,-

RUTSJEBANE

Rutsjebane i hvidtonet lak i en kraftig model til halvhøje senge. Denne rutsjebane er en hvid buet melamin glidebane og TÜV testet.

1.295,-


KØJESENG

Mojo junior køjeseng med lige stige. Skøn stærk kvalitets seng til børneværelset med plads til mange børn i køjerne. Det kompakte mål gør, at den er nem at placere og giver god plads til børn helt op til 10 års alderen. Sengen kan skilles ad til 2 enkeltsenge eller bygges om til en højseng på 158 cm med god plads under sengen helt uden brug af ekstra dele. Den lige stige sikrer god gulvplads og mulighed for at placere 2 sengeskuffer. Lang sengehest ind mod væg samt lamelbunde er inklusive. Stigen kan monteres i venstre eller højre side.

3.799,-

MADRAS

Kvalitetsmadras i polyester med blåt eller lilla betræk. Dette er et godt valg til børn, der vejer mindre end 40 kg, da børn i denne lave vægtklasse ikke kan udnytte fordelene ved en fjedermadras.

698,-

Juniorsengene fra Ludolf er produceret i Danmark med fokuspunkterne kvalitet og sikkerhed for øje. Du kan derfor være sikker på at få et godt kvalitetsprodukt, når du køber din seng hos Ludolf.


 SKUFFER

2 stk. opbevaringskuffer i hvidtonet lak med krydsfinerbund og hjul.

1.149,-SOFA

Chico sofaen kan uden besvær ændres til hjørnesofa, sofa eller seng. Fås i flere flotte farver.

BAMSE

5.599,-

Skøn pink Rosetta Gris bamse i 100% ren uld med blå øjne og en fin næse fra Kidskoje.

499,KONTORSTOL

Ergonomisk kontorstol fre Genito med T-ryglæn, som er tilpasset til kroppen, når den sidder ned.

1.198,-

BABY/JUNIORSENG

Super smart seng med 3 funktioner: Babyseng, juniorseng og reol. Bunden af babysengen er det, som senere bliver til juniorsengen, og dette sker på en enkel og nem måde. Det er bare at skille tremmerammen og bunden ad og vupti, så er der en juniorseng. I stadiet mellem baby- og juniorseng kan sengen også tilpasses til, når barnet begynder at kunne bevæge sig rundt på egen hånd. I den ene ende af tremmerammen findes en luge, som kan fjernes. Når lugen fjernes, kommer der et hul, som barnet kan kravle ud af. Tremmerammen kan efterfølgende rejses op og bruges som reol.

7.999,-

SE MERE Se de mange senge og børnemøbler og det store udvalg af tilbehør på WWW.LUDOLF.DK


KUN FOR SJOV

FORHINDRINGER INDEN SENGETID KUN

FOR S

JOV

Som forælder har du helt sikkert oplevet, at dit barn finder på utallige undskyldninger hver eneste aften for at trække tiden ud, når det nærmer sig sengetid. Og selv om det er frustrerende at skulle bruge så meget ekstra tid på at overtale sit barn til at lukke øjnene og sove, så er børns undskyldninger som regel meget opfindsomme og rigtig sjove.


1:

De er ved at dø af tørst.

19.

De skal bare lige se én video mere på YouTube.

2.

De vil altså bare ikke have vand i dén kop.

20.

De vil gerne lige snakke om YouTube videoerne.

De har altså for mange af de føromtalte bamser liggende i sengen.

3.

De vil lige høre, om de må få en legeaftale i morgen med deres bedste ven.

21.

De skal lige have sokkerne af, for der er noget i vejen med dem.

22.

4.

De fryser om tæerne.

5.

De er pludseligt ved at dø af sult, selv om de slikkede tallerkenen ren til aftensmaden og spiste hele deres kropsvægt af dessert bagefter. 6.

7.

De har ondt i maven.

De kan bare ikke rigtigt beslutte sig for, hvilke af bamserne, der skal sove på gulvet i nat. De forventer at få onde drømme og får brug for dig i nat, så de kan lige så godt blive oppe sammen med dig og springe mellemledet over. 23.

24.

De har fået noget i øjnene, så de ikke kan lukkes.

25.

De vil ikke sove alene.

De vil ikke ha’, at du bliver hos dem, til de er faldet i søvn - du fylder for meget!

8.

De glemte at sige godnat til alle tingene i deres værelse.

26.

De glemte at sige godnat til alt udenfor deres værelse.

27.

De sveder.

28.

De kunne alligevel godt bruge et tæppe.

9.

De skal altså tisse, selv om de lige har været på toilettet, inden de gik i seng. 10.

11.

De vil gerne lige spille et spil.

De er generet af mærket i nakken på pyjamassen. Det klør - selv om du klippede det af i går, da de brugte den samme undskyldning.

12.

De plager om en historie til - bare én til (eller 30).

30.

13.

De har besluttet at blive komiker, når de bliver voksne, og vil gerne afprøve deres jokes på dig - lige nu.

31.

De er nødt til at give hver eneste af deres bamser et kys, før de overhovedet vil overveje at lægge sig til at sove.

32.

14.

29.

De vil gerne vide, hvor babyerne kommer fra.

De vil gerne lige en tur på toilettet for at se, om ikke de skal lave stort - selv om de allerede har gjort det 3 gange i løbet af dagen. De klager over, at det er mørkt, så de beder om at få lyset tændt i gangen. De får ondt i øjnene af det stærke lys ude på gangen. Det skinner i øjnene - som jo altså stadig ikke er lukkede. 33.

De vil gerne vide, hvad de skal have til morgenmad i morgen. Og frokost. Og aftensmad. 15.

De slog en prut og kan ikke holde op med at grine.

34.

De vil altså gerne lige spille ét spil til - det sidste!

De så, at du smilede lidt af prutten, og prøver nu desperat at prutte en gang til, for at få dig til at grine igen.

35.

De vil gerne lige have ét godnatknus til.

36.

De kunne også godt tænke sig ét kys til - eller 3.

De glemte vist at børste kindtænderne og må hellere gå ud på badeværelset igen.

37.

16. 17.

18.

De skal altså lige fortælle dig igen, at de elsker dig - og igen og igen og igen...


UDSTYR

SPAR PENGE PÅ TING TIL DIG OG DIT BARN På OPHØRSPRISER.DK får du adgang til de bedste priser på ting til dig og dit barn. Du kan blandt andet spare penge på tøj og sko til mor og barn, personlig pleje, boligtilbehør, køkkenudstyr, elektronik og meget mere. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af det store sortiment.


LEGETÆPPE

Fisher Price aktivitetstæppe med musik og 6 rangler med dyremotiver. Løven er aftagelig og kan derfor bruges som legetøj. Aktivitetstæppet kan spille op til 10 minutters musik.

249,-


LEGETELT

Oppusteligt telt fra Intex til sjov og leg. Kan også benyttes udendørs, dog ikke med sten eller skarpe kanter som underlag.

199,-


SPISESÆT

Rosti Mepal 4 dele Miffy Travel babysæt består af en skål, en ske og en kop med tud, der alle er lavet så det er nemmere og sjovere for barnet at spise.

145,-

BABYMONITOR

Trådløs babyalarm med monitor er praktisk, hvis du ønsker ikke kun at kunne høre men også se dit barn, mens det sover. Med talk-back funktion, så du kan berolige barnet med lyden af din stemme.

299,-

HØJSTOL

Klassisk Safety First Timba højstol i rent træ. Bakken kan afmonteres, og dermed kan stolen bruges til større børn op til 30 kg.

549,-

ISFORM

Lav lækre og fantasifulde mini is med den smarte Yummy Pop isform. Silikone i bunden af formene gør det nemt at løsne den frosne is.

45,-

AUTOSTOL

Diono Monterey med ryglæn, der let kan udvides, og er beregnet til børn op til 36 kg. Med sidekollisions beskyttelse og en simpel ISOtilkobling til bilen.

899,-


BADEAND

Sød og klassisk badeand fra Munchin, der viser, om badevandet har den rette temperatur.

19,-

PARAPLY

Skøn paraply formet som en frø. Mål ca. 60 cm i længde og 70 cm i diameter.

45,-

SANDWICHKASSE

Disney madkasse med sjovt Mickey Mouse print. Passer lige til en sandwich.

19,-

BØRNELAMPE

Smart børnelampe med ur og temperaturmåler. Multifarvet LED lys skifter farve efter temperaturen i rummet.

249,-

TOILETSÆDE

Munchkin Grippy Pot toiletsæde er lavet, så det griber fast i toilettets eget sæde. Med praktiske ”fødder”, så det kan stilles oprejst.

89,-


SPISESÆT

Super søde spisesæt med forskellige motiver fra Bimbamboo fremstillet af økologisk bambus. Sættet er let i vægt og indeholder en tallerken, som er opdelt i 4 dele, hvoraf 3 er til opdeling af mad og en til at stille den medfølgende kop. Herudover medfølger en skål til eksempelvis grød eller andet. Alle delene er produceret uden GMO og er 100% fri for phthalater og BPA.

89,-


HAPPY BEE

Skøn støvle med lynås og lyst leopard print fra Happy Bee.

69,-

HAPPY BEE

Super sød hvid børnestøvle fra Happy Bee med snørrebånd og print af blomster.

SPROX

Sprox børnestøvle med mørkt leopard print. Med snørebånd, lynlås og gummisål.

110,-

129,-

DOREMI

SPROX

SPROX

99,-

119,-

119,-

Rød børnestøvle i lak fra Doremi med snørebånd og lynlås på indersiden.

FEFERONI

Smuk foret vinterstøvle med skridsikker gummisål fra Feferoni. Vind og vandafvisende.

149,-

Super søde sneakers med metallisk look fra Sprox med velcrolukning.

HJERTER

Super søde lyserøde gummistøvler med hjerter. Støvlerne har en solid sål, som børnene vil stå fast i.

65,-

Super søde sneakers med blomster fra Sprox med snørrebånd og velcrolukning.

FROST

Skønne glimmer gummistøvler med Elsa motiv. De perfekte gummistøvler til alle Frost fans.

79,-


NORWAY ORIGINALS

Foret støvle fra Norway Originals med kraftig sål, hvide stikninger og snørebånd.

99,-

SPROX

Smarte blå sneakers fra Sprox med velcrolukning.

115,-

FEFERONI

Smart duratex støvle fra Feferoni, som er vind- og vandafvisende. Med skridsikker gummisål.

149,-

JCDEES

Sandfarvet børnestøvle fra JCDees med kraftig og solid gummisål.

89,-

ROCK & JOY

Flot støvle med kraftig sål, lynlås på indersiden og snørebånd.

99,-

CAMOUFLAGE

Smarte gummistøvler med en solid sål, som børnene vil stå fast i. Indersiden er foret med tekstil.

65,-

HAPPY BEE

Happy Bee foret støvle med kraftig og solid sål og både snørebånd samt lynlås på inderside.

129,-

FEFERONI

Vind- og vandtætte snestøvler med for fra Feferoni.

149,-

KROKODILLE

Smarte gummistøvler med en solid sål, som børnene vil stå fast i. Indersiden er foret med tekstil.

65,-


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af DIT BARN er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til mor og barn. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. SMUKKE BØRN Et gammelt ordsprog lyder: “Hver so synes bedst om sine egne grise”. Men passer det på vores børn? Synes vi altid, at vores egne børn er de pæneste? Eller kan vi godt se, når de ikke ligner fotomodeller?

SPØRGSMÅL OG SVAR OM TOILETBESØG Hvordan tackler man sit barns selvstændighed ved toiletbesøg? Hvad gør man, når ens barn ikke vil lave stort på toilettet? Og hvad gør man, hvis ens barn har svært ved at komme af med afføringen? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns toiletbesøg.

BØRNS FANTASI Hvad skal dit barn være når det bliver stort? Hundehvalp, troldmand, Ninjago, hundrage eller sommerfugledyrepasser?

KLAR, PARAT, SKOLESTART Hvornår er dit barn parat til at begynde i skole? Det er en gammel tommelfingerregel, at børn starter i skole, når de er 6 år gamle. Men det er ikke nødvendigvis alderen, der er afgørende for, om dit barn er parat. Det er nemlig rigtig vigtigt, at barnet er modent til de forandringer, der følger med skolestart, og det hænger ikke nødvendigvis sammen med alderen.


ISSE ARTIKLER? FÅR DIT BARN LOMMEPENGE? Skal alle børn have lommepenge? Hvilken alder er passende at introducere lommepenge? Skal søskende have lige meget? Skal de have faste pligter for at få dem? Skal der trækkes i lommepengene, hvis de ikke udfører dem? Her kan du se, hvad andre mødre mener om lommepenge.

BØGER VI LÆSER Redaktør Katja Hansson giver gode råd til valg af børnebøger: “Hjemme hos os læser vi ofte godnathistorier. Det er super hyggeligt og giver en god og rolig afslutning på dagen. Her har jeg samlet en håndfuld af de bøger, som jeg læser i øjeblikket for min datter på 4 år”.

ER DU EN SERVICEMOR? Der var engang, hvor børnene fra en tidlig alder blev brugt som arbejdskraft for at få familiens økonomi til at hænge sammen. Sådan er det heldigvis ikke mere. Men hvor meget skal børnene hjælpe til? Skal de lære at have pligter i en tidlig alder, eller skal de have det hele serveret på et sølvfad? Her kan du sammenligne dit “serviceniveau” med 10 andre mødres.

KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE De fleste børn har et eller flere kælenavne. Her kan du se, hvilke kælenavne andre mødre kalder deres børn - f.eks. Fedeberg, Honey Bunny, Klammus og Kaptajn Underhyler.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af DIT BARN på WWW.DITBARN.DK


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG