DIT BARN #1

Page 1

DIT BARN

ALT OM DE SKØNNE UNGER

NR. 1 • EFTERÅR 2012

100

brevkasse

SIDER ME D OM DE SK ALT ØNNE UNGER

DIT BARNS

MAD Få svar på dine spørgsmål om mad SKØNHED

SMUKKE

BØRN Er vores egne børn de pæneste?

STORT TEMA

VINTER

TØJ

Se alt det smarte vintertøj til dit barn

OPDRAGELSE

du ødelægger

mit liv! Har dit barn svært ved at styre sit temperament?

+

INSPIRATION

TIPS OG IDEER TIL BØRNEVÆRELSET

Få masser af inspiration til indretning af det perfekte værelse til dit barn

SPØRGSMÅL & SVAR: DIT BARNS SØVN | QUIZ: 10 SPØRGSMÅL OM BØRN | FOTOSERIE: Skønne UNGER børnefødselsdag: 12 gode ideer til festen | KUN FOR SJOV: 20 ting jeg har lært af mine børn


velkommen Efter 2 udgaver af graviditetsmagasinet GRAVIDA samt 3 udgaver af babymagasinet MIN BABY er det nu blevet tid til et magasin om de større børn. Vi er meget glade for at kunne præsentere 1. udgave af DIT BARN med alt om de skønne unger. Vinteren og det kolde vejr nærmer sig, og i denne udgave kan du se alt det nye vintertøj, så du kan finde inspiration, når du skal ud og forny ungernes vintergarderobe. Du finder blandt andet et stort udvalg af flyverdragter, jakker, huer, vanter, strømpebukser, cardigans, tørklæder og meget mere. Og ser du et produkt i magasinet, du godt kunne tænke dig at læse mere om eller se flere

UDGIVER Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse REDAKTØR Katja Hansson katja@lifemags.dk ANNONCER Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF Marylou Studio www.maryloustudio.dk

billeder af, er det bare at klikke på det - så bliver du ledt direkte over til en hjemmeside, hvor du kan få mere information om produktet og måske endda købe det med det samme. Du finder udelukkende positive artikler i DIT BARN. Emner som alvorlige sygdomme og lignende springer vi over. Det kan man læse om så mange andre steder. Magasinet DIT BARN skal være et frirum, hvor du ikke behøver at bekymre dig. I denne udgave har vi blandt andet spændende artikler om dit barns søvn og kost, inspiration til indretning af børneværelset samt masser af lækkert legetøj og udstyr til dit barn. Jeg håber, du får et par gode timer i selskab med 1. udgave af DIT BARN. Rigtig god fornøjelse! Hilsen chefredaktør

Katja Hansson

SKRIBENTER Katja Hansson Karin Holm

husk

Læs de første udgaver af GRAVIDA og MIN BABY:

www.lifemags.dk

HJEMMESIDE www.ditbarn.dk FACEBOOK www.facebook.com/MagasinetDitbarn KONTAKT Har du spørgsmål eller kommentarer til DIT BARN, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


ART M S T R A ST CEPT RT KON A

NYT SM

ENG S J Ø H V HAL 120 CM

FRA

2.699,-

MESIDE M E J H S E NDE SE VOR PÆNDE ER S E R D G FOR AN LØSNIN

Lyngby Hovedgade 15E • 2800 Kgs. Lyngby • 70 70 20 60

W W W. L I F E T I M E K I D S R O O M S . D K


indhold 8

SPØRG SUND HEDSPLEJ ER SKEN

Spørgsmål og svar om børns mad

14

skønhed

18

opdragelse

25

SPØRG SUND HEDSPLEJ ER SKEN

28

FØD SE LSD A G

32

legetøj

36

kun for sjov

Smukke børn

Du ødelægger mit liv

Spørgsmål og svar om dit barns søvn

Den perfekte børnefødselsdag

Er en Nintendo et must?

20 ting jeg har lært af mine børn

forsiden

Fotograf: MARYLOU STUDIO | www.maryloustudio.dk Model: MATHIAS (6 ÅR)


38

guldkorn

40

børnetøj

46

leg godt

48

børneværelset

52

sm art børnetøj

58

personlige gaver

60

udstyr

Dagens smil

Lækkert tøj til store og små

Kvalitetslegetøj til store og små

Drømmeværelset til dit barn

Børnetøj i verdensklasse

Sæt navn på dit barns ting

Spar penge på ting til dig og dit barn

abonnement

Vil du have et GRATIS abonnement på DIT BARN? Klik her og tilmeld dig. Så får du besked, hver gang det udkommer. KLIK HER


indhold 62

køkkenhjælp

64

pl usmode

68

børn i køkkenet

72

smertelindring

74

quiz

76

inspiration

90

fotoserie

Den kogende vandhane

Smart tøj til runde børn

Børn kan meget mere end julebag

Væk med smerterne

10 spørgsmål om børn

Fantastiske fund til børn

Skønne unger

facebook

Bliv ven med DIT BARN på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende tiltag. KLIK HER


JULETILBUD Glæd hele familien med skønne billeder!

SPAR HELT OP TIL

1.600 KRONER!

Få en baby, barn eller familie session inklusiv en DVD med 30 redigerede billeder for

KUN 995 kroner Du sparer helt op til 1.600 kroner!

Book nu på: maryloustudio@hotmail.com eller 28 74 80 18 HUSK: SIG DU HAR SET JULETILBUDET i “DIT BARN” FOR AT FÅ RABAT Se billeder på www.maryloustudio.dk


børns mad SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Karin har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Hvordan får man sit barn til at spise det samme som resten af familien? Hvordan får man barnet til at koncentrere sig om at spise? Er det OK at give sit barn æblejuice at drikke? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns kost.


MIN søn vil ikke spise aftensmad

Han har nogle enkelte gange vist interesse for vores mad og smagt på f.eks. et stykke kylling, men har hver gang, efter at have tygget lidt på det, spyttet det ud igen, hvorefter han har sagt, at han ikke kan lide det.

Jeg har en søn på 4 år, som ikke er så vild med aftensmad. Det er ikke et problem at få ham til at spise ved de øvrige måltider, men lige præcis ved aftensmaden er det et problem.

Jeg håber, I kan hjælpe, for jeg ville så gerne, om han ville spise den samme mad som os.

Han er en slank dreng på 16 kg og 99 cm, så han er hverken for tynd eller for tyk. Jeg er bare bekymret for, om han får nok vitaminer. Det eneste kød, han gider spise, er pølser og frikadeller. Ris og pasta gider han godt, men kartofler vil han ikke spise. Nogle gange kan vi godt få ham til at spise lidt kartofler, men kun hvis de er brasede eller ovnstegte, så de bliver lidt pommes frites-agtige. Af grøntsager spiser han rå agurk, tomat og gulerødder og nogle gange majs. Det er sådan set de eneste ting, han gider spise. Hvis der kommer kogte grøntsager på bordet, siger han med det samme, at han ikke kan lide dem - uden at have smagt på dem. Hvordan får vi ham til at smage uden en masse skrig og skrål? Jeg vil nødigt tvinge maden i munden på ham for at få ham til at smage.

SVAR Jeg synes, du giver svaret selv. Du skal ikke lave speciel mad til jeres søn. Ingen tvivl om, at du gør det i den kærligste mening, men du gør ham en bjørnetjeneste. Han viser jo på alle andre tidspunkter af døgnet, at han udemærket kan spise al slags mad. Kødpålæg på rugbrød. Grøntsager, når de er rå. Samtidig er han nysgerrig for at afprøve nyt, når han gerne vil smage på jeres mad.

Du skal ikke lave speciel mad til jeres søn. Ingen tvivl om, at du gør det i den kærligste mening, men du gør ham en bjørnetjeneste.

Det, der bekymrer mig mest, er, at han ikke vil spise kød. Ovenpå rugbrød spiser han hamburgerryg, spegepølse, rullepølse, skinke, makrel osv., så der er det ikke noget problem at få ham til at spise kød, men det er til aftensmaden, at problemet dukker op. Jeg synes, det er træls at lave frikadeller og pølser til ham hver aften for at få noget kød i ham. Specielt nu, hvor hans lillesøster på 6 måneder også så småt er begyndt at spise “rigtig mad”. Jeg vil nødigt stå og lave tre forskellige retter hver aften for at stille alle tilfreds. Det er også irriterende, når vi er på besøg hos venner og familie, at man ikke ved, om han kan lide den mad, der vil blive serveret, og man så skal tænke på at tage lidt ekstra med til ham. Skal vi helt droppe at lave specielle retter til ham og servere det mad for ham, som vi selv skal have? Jeg kunne forestille mig, at der ville blive en overgangsfase, hvor han ikke vil spise noget, hvis vi gør det. Skal vi så tilbyde ham et stykke rugbrød eller knækbrød, inden han skal i seng? For det er vel heller ikke sundt for et lille barn at gå sultent i seng?

Som 4-årig vil han gerne vise, han er selvstændig og selv kan bestemme, men han kan ikke gennemskue konsekvensen af hans nej og ja. Han er, som du skriver, tilpas i vægten, han trives i sin hverdag og udvikler sig normalt.

Du skal, som du selv foreslår, lave den mad til aften, som du har planlagt og købt ind til. Måltider skal ikke være en kamp. Det skal være en hyggelig stund, hvor familien samles efter dagens forskellige gøremål, inden børnene skal i seng. Det skal heller ikke give anledning til, at der står 4 forskellige retter. Hvert familiemedlems yndlingsret. Der bliver serveret det, der serveres. Ikke andet. Jeres dreng kan spise eller lade være. Lad være med at give barnet opmærksomhed. Er han senere meget sulten, kan han få et stykke knækbrød med agurk på eller et æble og et glas mælk. I kunne sammen få en kop aftente. Det skal igen være det samme, der serveres til alle, dog ikke kage. Ikke noget, som gør, at han herefter hellere vil have aftente end aftensmad.

FORTSÆTTES


Hans 6 måneder gamle lillesøster viser interesse for at smage på det, I voksne spiser. Det er netop måden, hun lærer at gå fra spædbarnskost til jeres mad lidt efter lidt. Det kan blive motiverende for hendes storebror. Når han ser, hun får lov at smage, kan han få lyst til det samme.

SVAR Hvorfor gik I væk fra, at han spiste morgenmad, mens han så morgen-TV? Syntes I pludselig, at det var for upædagogisk? Nu skulle I i stedet alle sidde sammen hyggeligt samtalende, mens I spiste, inden I gik hver til sit.

I skal spørge jer selv, om han altid har været uvillig over for aftenmåltidet, eller om det er blevet forværret, efter han er blevet storebror. Han søger måske jeres opmærksomhed?

Det kan en 4-årig ikke forstå ræsonnementet i. Han vil have det, som han plejer. Specielt da det fungerede fint i hans verdensbillede.

Hvis han er med ude at købe ind, kan I gå og snakke om, hvad I køber, og hvad det skal blive til. Det kan være, hans nysgerrighed får ham til at pege på noget, som du senere anvender i madlavningen. Vil han så ikke spise det, så ignorer det og sig i stedet: “Du har selv valgt det, så må du også spise det”. Vi andre får tit lyst, fordi noget ser indbydende ud, men smagen svarede ikke til forventningerne. Det har han også lov til. MIN SØN har svært ved at koncentrere sig om at spise

Hvad har I opnået ved den nye morgenrutine, selv om I har sat god tid af? For mig at se har I i stedet fået en kamp. Selv med den gode tid virker det ikke som om, det er blevet den gode morgenstund, I gerne ville give ham. Tværtimod.

Indtil han bliver ældre og kan indgå aftaler, tror jeg bordet fanger. I har engang vist ham, det kan lade sig gøre at se TV, mens man spiser. Det gik ovenikøbet let for ham med at få en god sund morgenmad ned. man

Engang imellem må slække på, hvad der er politisk korrekt, og erkende, at resultatet blev dårligere end det, det afløste.

Min dreng på 4 år har utroligt svært ved at koncentre sig om spisning både herhjemme og i børnehaven. Vi vil helst undgå en morgen, hvor vi enten skal skælde vildt ud eller made ham.

Vi ved, han er sulten og sagtens kan spise en hel portion, men han sidder bare og kigger på maden. Vi prøvede at lade ham se TV, og så gled maden ligesom selv ned, men til sidst endte vi med at true med at slukke for det og så slukke, hvilket bare gav en træls stemning.

Engang imellem må man slække på, hvad der er politisk korrekt, og erkende, at resultatet blev dårligere end det, det afløste.

Jeg ville vende tilbage til den gamle ordning om morgenen. Det gælder først og fremmest om at have en god start på dagen uden konflikter og med et solidt måltid morgenmad at klare dagen på. Aftensmaden kan fint fortsat indtages samlet i køkkenet, mens I snakker om dagens gøremål og oplevelser.

Nu sidder vi så i køkkenet, og der er afsat god tid, og vi skal ikke andet end at spise, men alligevel sker der intet. Da det også er et problem i børnehaven, vil jeg nu gerne have et råd.

Her skal I øse maden op i en passende portion til jeres søn og ellers lade ham spise, hvad han kan. Undgå mest muligt at rette og kommentere, hvor meget han spiser og hans måde at spise på.

Skal vi afsætte en tid til at spise og så fjerne den mad, han ikke når at spise? Det er det samme til aften, men der er han bare ikke så sulten, så der fjerner vi maden, og så spiser han bare ikke mere end det. Har I nogle gode råd?

Som du selv skriver, kommer han ikke og tigger om andet mad en time efter, I har forladt spisebordet. Altså må han have fået, hvad han har brug for ved aftensmaden. FORTSÆTTEStale om æblejuice.

Se i øvrigt på hans trivsel. Hvis han vokser og udvikles, som han skal i forhold til jævnaldrende, så får han nok, hvad han skal have af næringsstoffer og forældreomsorg.

Der er sukker i juice, som mætter og tager appetitten fra andre mere sunde madvarer - også selv om juicen er økologisk med et stort indhold af frugtkød.

Det var måske ikke det svar, I ventede. Men har vi først som forældre introduceret nogle uvaner for vores børn, må vi rette dem til, efterhånden som barnet/børnene bliver ældre og mere forstående for forandring - eller i forbindelse med, at barn nr. 2 melder sin ankomst i familien, for ikke at gentage unoderne. Hvor meget æblejuice må min søn drikke? Min søn på 5 år er meget glad for æblejuice, og han får da også lov at få en del. Men jeg er lidt i tvivl om, hvor sundt/usundt det egentlig er?

For meget sukker kan medføre tynd mave, næsten diarré i perioder. Mange danske børn er plaget af problemer med maven, der netop bunder i storforbrug af saft, cola, sodavand og juice. Dertil er der tænderne, der får et syrebad, hver gang der drikkes juice.

Juice indeholder mange kalorier, så selv til voksne anbefales kun ét glas om dagen, og helst friskpresset.

Vi køber kun økologisk juice af god kvalitet, og nogen gange kommer jeg også lidt vand i. Men hvor meget/lidt bør han drikke om dagen? SVAR Et glas om dagen er rigeligt. Juice indeholder mange kalorier, så selv til voksne anbefales kun ét glas om dagen, og helst friskpresset. Nu gjaldt det godt nok appelsinjuice, men det gør det ikke bedre, at der er

Selv om økologisk juice er bedre end cola og andet sodavand, er det dyrt. Han får vitaminer, som han kan få ved at spise et æble om dagen.

Juicen skal ikke erstattes af saftevand. Selv om blandingen er 1:9, er det koncentreret saft med stort indhold af sødemiddel. Det stimulerer fortsat den søde tand, og det er dét, han skal væk fra. Alt skal spises og drikkes med måde.

Du kan nedtrappe hans forbrug af æblejuice ved at blande juicen med vand. I begyndelsen kan du blande 1/3 vand i juicen, siden halvt vand og halvt juice. Samtidig er det en god idé at begynde at vænne ham til at drikke vand. Hav en kande frisk vand med et par citronskiver stående i køleskabet. Det er forfriskende og tørstslukkende, og der er ingen sukker i.


Eventyrligt børnetøj Inspireret af naturens bløde former og farver med skønne prints af ugler, rådyr, ræve m.m. tilsat klassisk strib, prikker, stjerner og skønne detaljer, byder vi dig velkommen til vores efterår/vinterkollektion. Alt i bløde kvaliteter som velour, fleece, tweed og fløjl, som også holder barnet lunt i de kolde efterårsmåneder. Vores flyverdragter, jakker og skibukser samt luffer og vanter er funktionelt overtøj, der tåler leg i al slags vejr. BabyTail er vores linje til de helt små i str. 62-86 cm med stor fokus på de helt bløde kvaliteter og detaljer, der sikrer komfort for de helt små.

Læs mere på www.FairTail.dk

TØJ TIL STORE OG SMÅ

V e lkom m e n t i l FA I RTA IL S E V ENT Y R LIG E u n i v e rs


Smukke BØRN

Et gammelt ordsprog lyder: “Hver so synes bedst om sine egne grise”. Men passer det på vores børn? Synes vi altid, at vores egne børn er de pæneste? Eller kan vi godt se, når de ikke ligner fotomodeller?


Marlene spørger: Jeg har 2 børn på 14 og snart 8 år, og jeg synes selvfølgelig, at de er Jordens smukkeste børn. Jeg ser da indimellem børn, hvor jeg tænker, han/hun er ikke for køn, men synes forældrene altid, at de er smukke? Jeg kender flere børn, jeg ikke umiddelbart synes er kønne, men deres personlighed er super. Og med andre børn er det omvendt. Synes vi forældre altid, at vores egne børn er de smukkeste? Min ældste har de sødeste flyveører, og det har aldrig generet ham, og jeg tror heller aldrig, at nogen har kommenteret det. Men jeg er da godt klar over, at nogen vil finde det grimt. Ligesom hans hoved synes at være en smule for stort i forhold til kroppen, men det kommer jo til at passe sammen, efterhånden som kroppen vokser. Den yngste er til gengæld mere køn i gængs forstand, og det får han også tit at vide. Det til trods for, at de som babyer var stort set identiske. Men uanset, hvordan mine børn ser ud, er de de dejligste i hele verden, og jeg ville ikke bytte flyveører eller andet væk for noget som helst, for alle deres små særheder (både fysisk og psykisk) gør dem til netop mine søde små.

glæden emmer fra hende. For mig er det meget svært at isolere udseende fra personlighed, når jeg kender folk. Men jeg håber da, jeg har et realistisk billede af hende både i forhold til det indre og ydre. Men jeg synes da selv, hun er det mest fantastiske. MARIANNE

Skønhed er objektivt. Jeg synes, mine unger er skønne. Men jeg kan godt se, at nogle er mere klassisk kønne, end mine er. ANN

Michela

Jeg har en søn, som bestemt ikke er særlig smuk. Jeg elsker ham over alt på hele Jorden - men køn, det er han ikke. Min kærlighed til ham er ikke anderledes, end den er til hans søster. Nogle synes, jeg er underlig, fordi jeg ikke synes, min søn er køn, men han ER ikke køn, og jeg har faktisk flere veninder, som giver mig ret i, at han ikke er noget specielt kønt barn. Men sød og charmerende, det er han. Ida

Jeg synes, min datter ser sød ud, og til tider er hun da også køn. Men i virkeligheden synes jeg, hun er smuk, når hun er glad, og livs-

Jeg synes, mine børn er de dejligste på denne jord, men jeg kan godt se, at de er ikke grimme, men min datter ville ikke blive valgt som barnemodel. Men hun er smuk, fordi hun er det smukkeste menneske (indeni), jeg nogensinde har mødt. Min ene søn er fantastisk fotogen, ja faktisk oftere flottere på billeder end i virkeligheden, måske fordi han netop ikke som min datter er køn, men han har karakter. Men igen: Og hvad så? Så har jeg smukke billeder af ham, men vigtigst er hans skønne væsen, som er helt anderledes end hans storesøster, men også fantastisk. Og den lille, synes jeg faktisk, er yndig, men det skønneste er glim-

tet i øjet og det kroniske lækre smil. Når jeg ser ind i deres øjne, som jeg synes er de smukkeste i verden, kan de vække følelser i mig, som ingen andre, og derfor er de vel de smukkeste i mit liv. Line

Mine børn er kønne, og det får vi ofte at vide udefra, også når vi møder folk, og også fra folk vi ikke kender. De stopper op og kan næsten ikke holde op med at kommentere især på den yngste på 4 år. Det er sgu nogen gange en belastning at have kønne børn. Det er næsten sådan, at folk tror, de må nusse og kramme dem, når de kommer gående. Hun har også stort, tykt, langt, meget mørkt hår, og alle har, siden hun var helt lille, skulle hen og “hive” i hendes overdimensionerede kæmpe paryk. Men jeg synes ikke, der findes grimme børn. Der findes trælse, overforkælede, hylende børn, men ikke nogen grimme. KARINA

Alle er smukke, uanset om det er børn eller voksne. På hver sin måde. Nogen er så grimme, men så charmerende, at de er smukke. Det handler vel også om, man kender dem, og hvad man er til. Men det er jo nok sådan, at man selv synes, at ens egne børn er smukke - for ofte minder de jo om forældrene. METTE

FORTSÆTTES


sig selv over tæerne, mens hun “hænger i mors skørter”.

En helt anden snak. CATHRIN

EVA

Min den store har været et smukt barn, næsten fra dag 1. Især fra 1-3 års alderen var han fuldstændig bedårende, samtidig med at han gik lige i folks hjerter med sin personlighed. Lillebror er mere almindelig og har ikke på samme måde den umiddelbare charme som storebror. Han er en del mere reserveret, og man skal kende ham, før han åbner sig, men så er han også super sød, loyal og sjov. Jeg synes, at det er en fair fordeling, for det er storebror, der har et medfødt handicap, og tingene kommer ikke så let til ham som hos lillebror. Til sidst skal det vist lige nævnes, at det er den kønne storebror, der ligner sin far, og den almindelige lillebror, der ligner sin mor. Men det er jo sådan, at det ikke nødvendigvis er de smukke, der fanger ens hjerte. Det er som oftest personligheden, når vi lærer folk at kende. Lisbeth

Min datter har Jordens største overbid, men når hun smiler, og øjne og ansigt stråler, så er hun bare det smukkeste, jeg ved. Hun er samtidig meget omsorgsfuld og kærlig, og krammer mig gerne i store varme knus. Min datter er meget åben, snaksagelig og nysgerrig, og ofte får jeg at vide, hvilken henrivende datter jeg har, fordi hun ikke står og tramper

Hvis vi ikke skulle synes det, hvem skulle så? Jeg vil sige, at heldigvis er det da (som oftest) sådan, at forældrene synes, at deres børn er skønnest af alle. Men det mangler da også bare. Jeg er mor til en meget smuk dreng. Det kan både jeg og andre se. Til gengæld kan jeg også se, når han er en pain-inthe-butt, hvilket jeg tror er vigtigt. Jeg vil gøre mit for, at han ikke tror, at han kan charme sig gennem livet, men lidt må han selvfølgelig gerne.

“ er det Min datter smukkeste menneske (indeni), jeg nogensinde har mødt. LINE

Det er om at finde en balancegang. Samtidig har jeg veninder, der har de mest fantastiske dejlige unger, som jeg forguder. At de så også er enormt smukke, det er jo bare sådan, det er. Jeg synes personligt, det er meget svært IKKE at finde noget enten smukt/dejligt/ charmerende ved børn generelt. Snart er jeg færdiguddannet som lærer, og jeg har virkelig sjældent oplevet, at jeg ikke har kunnet finde et eller andet unikt ved et barn, som har gjort, at de har rørt et eller andet i mig. Det bliver dog en smule sværere, når man når op til udskolingseleverne, der kan være nogle sure og fjantede teenagepiger eller lade og tvære teenagedrenge. Det hænger dog sjældent sammen med udseendet.

Min datter bliver karakteriseret af andre som “det er hende, der altid er glad, ikke?”, og fremmede f.eks. i bussen smiler ved synet af hende. Hun er smuk med en pippi-agtig charme, men det er hendes indre og omsorg for andre, der virkelig lyser igennem. Min datters noget mutte, men egentlig smukke veninde, har ikke samme charme. Personlighed og udseende kan ikke skilles ad, heller ikke i ung alder. Min dreng er mere indadvendt og almindelig af udseende lige nu, men naturligvis lige smuk for mig at se. Han er af typen, der udvikler sig med alderen og bliver flottere. Telefem

Jeg har 2 sønner, som begge har et temmeligt godt udseende. Min yngste er, på trods af sit lidt aparte udseende (for små øjenæbler, venstre øje er helt hvidt og uden farve og pupil, munden er skæv pga. læbe/ganespalte og overlæben fortykket under amorbuen, næsen er flad og lidt skæv) ret yndig - fin, smuk og slank med smart hjemmeklippet page i det rødlige hår og blåt øje, som man aldrig kan få øjenkontakt med (pga. pupil, som ligger i bunden af øjet). Men JEG synes, hun er noget af det smukkeste, der findes. Mine sønner var særdeles yndige som babyer og småbørn, og blev beundret af familie, venner og tilfældigt forbipasserende, mens folk har været “bange” for min datter, fordi hun ikke var smuk eller bedårende i ordets forstand. JOAN


KØB UDSTYR TIL DIT BARN I TYSKLAND

STORT UDVALG I ALLE DE KENDTE MÆRKER

SPAR HELT OP TIL 50% I FORHOLD TIL I DANMARK

Se det store udvalg af barnevogne, klapvogne, kombivogne, autostole, vugger, babyalarmer, højstole, skråstole, cykelstole, pusleborde, bæreseler, madrasser, sikkerhedsudstyr, rejsesenge, sutter, aktivitetstæpper, legetøj og meget mere!

www.babyparadies-shop.de


du ødelægger opdragelse

MIT LIV! u Har d ved svært dit at styre ? barn


Hvad skal man gøre, når ens bare konsekvent ikke hører efter, hvad der bliver sagt? Sommetider kan man blive helt desperat over ikke at kunne styre sit barn. Som regel er det bare en fase, barnet gennemgår, men når man står midt i det, kan man nemt blive rådvild og opgivende og have brug for nogle gode råd. “Du ødelægger mit liv!”. Det er, hvad jeg fik at vide af min næsten 4-årige søn her til aften, da han skulle puttes, og vi endnu engang måtte have en snak om, at han skal høre efter.

set, at råbe (jeg ved godt, det ikke virker), og jeg har endda ryddet hele hans værelse for ting i en periode, fordi han konstant kaster med tingene. Men ingenting virker.

Det sidste 1½ år har været et mareridt, og jeg må indrømme, at jeg er på randen til at give op.

Når jeg spørger børnehaven til råds, ser de på mig, som om jeg lige er landet fra månen, for deroppe er der sandelig ingen problemer, så det må jo bare være en periode. Jeg har direkte spurgt, hvad skal jeg gøre, men får ingen ideer eller værktøjer.

Han hører ALDRIG efter, svarer igen, siger jeg skal skride, skal holde kæft, fucke af og at det er ham, der bestemmer osv osv. Jeg synes, jeg har prøvet alt, og jeg ved derfor ikke, hvad jeg efterhånden skal stille op andet end, at han må hjem til sin far og bo. Jeg har i flere måneder prøvet med timeout på en stol uden resultat. Jeg har prøvet at sende ham på værel-

Hans far siger også, at hos ham er der heller ingen problemer overhovedet, så det er jo tydeligt, at det er mig, der ikke kan finde ud af det. Jeg kan ikke have ham med nogen steder, fordi han ter sig, som han har lyst. Gymnastik er et mareridt, og ofte når han kun at være der i 15 minutter, før vi må køre igen - igen fordi han ikke hører efter. Sidder han i stuen, og der kommer en ind i rummet, bliver han ved med at råbe, at de skal gå. Men af en eller anden grund bliver han siddende på stolen, når han bliver sat der og får at vide, at han skal blive siddende. Og når han bliver puttet om aftenen, bliver han i sengen. Han kan godt brokke sig, men han render ikke frem og tilbage, så lige der kan han jo godt høre efter og ved, hvad man skal gøre. Men jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Det er opslidende og tager al min energi, og vi kan ingen steder tage. Jeg har ikke tid til andet overhovedet, ikke engang hjælpe min 9-årige med lektier, for den mindste tager al tid. Jeg må indrømme, at jeg er opgivende. Men jeg synes heller ikke, jeg bare kan se det som en periode, som pædagogerne siger - en periode, der nu har varet 1½ år. “Den opgivende”

FORTSÆTTES


GIV HAM ET KRAM Det lyder som min søn for 2 år siden. Min søn bliver snart 6 år, og jeg er alene med ham ligesom dig. Vi har haft perioder, som den du også har med din søn lige nu. Jeg har brugt vendingen “har du brug for et kram?”, og ofte er han brudt ud i gråd og er faldet mig om halsen. Jeg tror, han opførte sig uopdragent for at få kærlighed og opmærksomhed fra sin mor i en måske svær periode.

Jeg tror ikke på, du alene kan generere den opførsel. Gør han det med dig, og du er “normalfungerende”, gør han det også andre steder. Eller også er det fordi, han er så utryg, så han ikke tør andre steder. Jeg synes ikke, du “kun” skal kigge indad og finde skylden hos dig selv. Jeg tror derimod, det er vigtigt, at det bliver en samlet indsats. Jeg har selv haft en børnehave, der sagde: “De ord bliver ikke sagt her”. Min søn fik dem med hjem et eller andet sted fra, og jeg

Mette KONTAKT SUNDHEDSPLEJERSKEN Jeg er sikker på, det er en lille frustreret dreng, du skriver om, og jeg er sikker på, han skal have flere kram. Men samtidig læser jeg også om en dreng, der ikke har hensigtsmæssig reaktion, og måske de ikke ser det i børnehaven og hos far. Jeg tvivler faktisk.

Jeg har brugt vendingen “har du brug for et kram?”, og ofte er han brudt ud i gråd og er faldet mig om halsen. METTE

var da også i børnehaven en dag, hvor jeg hørte op til flere børn tale rigtig grimt og pointerede det. Og at sige: “Du ødelægger mit liv” er et voksen-udtryk, som jeg ikke engang tror, din søn ved hvad betyder. Han må få det nogle steder fra. Ja, de kan blive arrige, de kan mangle et kæmpe kram, og vi får sagt det forkerte, men hvis det gentager sig gang på gang, er det også et råb om hjælp, og far og børnehave skal også høre det råb og hjælpe. Jeg synes, du skal kontakte sundhedsplejersken med det samme. Eventuelt hvis der er en, der kan marte meo metoden. Hvis jeres samvær bliver optaget, og man bagefter sammen kan gennemgå det - det giver så meget. Migog4 FORTSÆTTES


STORT UDVALG AF KVALITETSLEGETØJ TIL STORE OG SMÅ

Hos Legetøjsgiganten finder du et stort udvalg af kvalitetslegetøj til både store og små børn. Se også det store udvalg af bamser, spil, løbecykler, musikinstrumenter, sengetøj, ting til børneværelset og meget mere! • Gratis fragt ved køb over 249,• Gratis gaveindpakning • 30 dages returret

www.legetojsgiganten.dk


PRØV MED KÆRLIGHED OG HUMOR Har du prøvet med kærlighed? Det skal sandelig ikke misforståes, men jeg tænker bare, hvis der altid er en magtkamp mellem ham og dig, er det måske kærlighed og opmærksomhed, der skal til? Det virker som om, I er kommet ind i en ond cirkel. Måske du stiller for høje krav? Hvornår er det, han ikke hører efter? Hvad er det, du vil have ham til? Og hvor meget tid bruger du sammen med ham? På dit indlæg virker det som om, at drengen har siddet på en stol det sidste 1½ år (overdrivelse fremmer forståelsen), og så kan jeg godt forstå, han ikke hører efter. Tag ham i dine arme og snak stille og roligt MED ham i stedet for at straffe ham konstant. Put noget humor ind i din snak. På et tidspunkt smed min 6-årige med alt og alle. Han blev smidt på værelset, jeg gik ned og tog en cykelhjelm på og gik op til ham for at snakke med ham. Han var flad af grin (det var vi andre også), men det hjalp. Jeg satte mig så stille og roligt ned og snakkede MED ham, og tingene løste sig ganske langsomt. Ikke over en nat, men stille og roligt.

DROP KONSEKVENSERNE

FRALÆG IKKE ANSVARET

Pyha, det lyder hårdt. Men når det så er sagt, lyder din dreng meget frustreret og til at have det svært på nogle områder.

Min datter på 6 år siger også nogle gange til mig, at jeg ødelægger hendes liv, hvis ikke hun må gå over til sin veninde midt i aftensmaden, skal tage nattøj på, før hun synes, det er rimeligt osv.

Hvornår er I blevet skilt, og hvordan fungerer samarbejdet? Det kan jo være en reaktion på det. Har han svært ved skift? Jeg synes måske også, at hans sprogbrug tyder på, at han et eller andet sted lærer nogle gloser, der ligger lidt ud over normen for en 4-årig.

Tag ham i dine arme og snak stille og roligt MED ham i stedet for at straffe ham konstant. Put noget humor ind i din snak. LISBETH

Selvfølgelig er det noget, de har hørt et sted og gentager, men derfra og til at sige, at drengen “fejler” noget, synes jeg er for langt at gå. Man behøver ikke at sygeliggøre alle, der ikke lige falder inden for normalen. Men ja, selvfølgelig skal drengen have hjælp, hvis han har det dårligt. Du skal ikke tage mit indlæg personligt, jeg synes bare generelt, at det er en fejl, at ansvaret tages væk fra forældrene og lægges over på plejepersonalet. Vi har trods alt selv ansvaret for vores børns ve og vel og må tage de kampe, der er. Det kan være hårdt, men det hører med til at være forældre. Tina BED OM HJÆLP

I stedet for at tage hjem fra gymnastik, kunne du f.eks. følge med ham rundt på banen. Det lyder som om, at han har brug for tryghed og knus. Drop konsekvenserne i en periode.

Nogen gange skal der måske tages drastiske skridt og vendninger til, før det giver resultater. Og det virker som om, at det er dig, der får det på en glidebane, siden hans far og børnehaven ikke har problemer. Pøj pøj med det.

Lige nu er du nødt til at ændre kurs, for det er en meget negativ relation, I har i øjeblikket.

Lisbeth

Pippi

Men jeg er helt sikker på, at det kan ændres, og at han har brug for dig. Så bed eventuelt om hjælp.

Det lyder hårdt! Jeg synes, du skal ringe til sundhedsplejersken og søge råd og vejledning der. Eventuelt kan de komme og observere jer, når I er sammen. Din søn viser jo, at han kan andre steder, og så kan han også hos dig. Men børn afreagerer jo der, hvor de er trygge, og de har deres base. Måske han også tumler med nogle frustrationer? AB78


tøj med ekstra livvidde

www.plus-kids.dk


dit barns søvn SPØRG SUNDHEDSPLEJERSKEN

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

SUNDHEDSPLEJERSKE KARIN HOLM Karin Holm er uddannet som sygeplejerske og videreuddannet som både sundhedsplejerske og jordemoder. Karin har desuden en bachelor i psykologi fra Københavns Universitet.

Kan sukker påvirke barnets søvn? Kan man gøre noget for at undgå mareridt? Kan man forhindre barnet i at tisse i sengen om natten? Sundhedsplejerske Karin Holm besvarer spørgsmål om børns søvn.


KAN SUKKER PÅVIRKE BARNETS SØVN?

MIN DATTER HAR MARERIDT

Min søn vågner for tiden om natten og græder og råber som følge af ubehagelige drømme. Måske lyder spørgsmålet mærkeligt, men har indtagelse af sukker i løbet af dagen påvirkning på søvnen? Der er jo nogle bedsteforældre, som forkæler rigeligt i bedste mening.

Min datter på 3½ år drømmer i øjeblikket voldsomt, når hun sover. Hun vågner med et skrig og er bestemt ikke “ved bevidsthed”, men græder voldsomt.

SVAR I drømme bearbejdes dagsrester. Små børn vågner ofte vækket af drømme, som skræmmer dem. De må holdes om og trøstes, mens de bringes til ro igen. Tryghed og nærvær er alfa og omega i den forbindelse. Jeg synes, dit spørgsmål er tankevækkende, for vi ved, at for meget sukker i løbet af dagen kan medføre tynd mave og dermed mavekneb. Hvis din dreng drikker for meget juice og sodavand eller saft i løbet af dagen, samtidig med at han spiser slik, kan det da sagtens tænkes at være en medvirkende årsag til, at han vågner mere hyppigt end ellers.

Vi kan ikke komme i kontakt med hende, men kan få hende til at falde til ro ved at tage hende op og synge lidt for hende. Er der noget, vi kan gøre for at undgå disse mareridt? Hun er en aktiv pige med stor fantasi. Hun ser ikke uhyggelige ting i TV, men er meget spørgende og undersøgende. Vi forsøger dog at forklare hendes spørgsmål på et niveau, der passer til hende.

“ Jeg synes, dit spørgsmål

er tankevækkende, for vi ved, at for meget sukker i løbet af dagen kan medføre tynd mave og dermed mavekneb.

Vi andre kan sove dårligt, hvis vi har spist for meget lige op til sovetid, eller hvis vi f.eks. har spist meget krydret mad og andet, som specielt virker gasudviklende, med oppustet mave/tarm til følge. Det gælder for os alle, voksne og børn, at vi har godt af at lære at drikke meget almindeligt vand i løbet af dagen. Vand uden tilsætning af noget som helst. Det er godt for kroppen og vores sundhed. Søde sager skal begrænses mest muligt. For meget sukker kan være årsagen til urolige og ukoncentrerede børn.

SVAR Det er dagsrester af ting, hun har oplevet, hun drømmer om. Der sker en bearbejdelse af alle de indtryk, hun får gennem dagen i vuggestuen, på hjemvejen og derhjemme.

Dertil er fantasiverden sprudlende i disse år. Hun er videbegærlig og spørger, og selv om I forklarer på en enkel måde, misforstår hun ting og arbejder videre med dem i drømmen.

Det er godt, som I gør, at holde om hende og vugge hende let for at skabe ro og tryghed i hendes indre. I kan eventuelt løfte hende op og sidde med hende i favnen en tid. Måske kan blot en hånd på hovedet og ryg skabe ro i sengen. Sangen hjælper yderligere. Det er jo dejligt. Musikken trænger ind og får hende til at erindre den kærlighed, varme og tryghed, hun oplever, når I synger sammen.

Dertil er der tænderne. Selv mælketænderne skal passes godt og ikke udsættes for for meget sukker.

Måske ville et bånd med sangene, I kunne afspille samtidig med, at I holdt om hende i sengen, få hende hurtigere til at slappe af og forbinde drømmen og dagsresterne med noget positivt.

Jeg mener, du er inde på noget rigtigt. Det kan kun hjælpe din søn, at du handler derefter.

FORTSÆTTES


MIN DATTER TISSER I SENGEN

SVAR

Min datter på knap 4 år har været renlig om dagen i 8-9 måneder. Natbleen blev så smidt for ca. 4 måneder siden. Den var stadig meget våd om morgenen til det sidste, men hun insisterede på, at hun gerne ville sove uden ble. Det gik også rigtig godt de første 14 dage, men siden da har vi haft mange perioder, hvor hun kan tisse op til 2 gange i sengen pr. nat. Hun vågner selv af, at hun har tisset i sengen. Efterfølgende snakker vi lidt om det, og så går det godt i et par dage for derefter at blive til uheld igen.

Jeg synes, at I skal fortsætte med at lade hende sove uden ble. Hun glemmer ikke bevidst, at hun ikke må tisse i sengen, eller er “ligeglad”. Det er ikke i hendes tankegang.

Derimod sover hun for dybt til, at hun vågner af vandladningstrangen, og samtidig er hendes styring af urincenteret ikke færdigmodnet. Det er det senest omkring 5-6 års alderen. bevidst,

Hun glemmer ikke at hun ikke må tisse i sengen, eller er “ligeglad”. Det er ikke i hendes tankegang.

Vi har hende oppe at tisse, inden vi selv går i seng mellem kl. 22 og 23, og vi tænker meget over, at hun ikke får en masse at drikke, lige inden hun skal sove. Vi har indimellem meget lyst til at give hende bleen på igen, da hun i perioder virker meget ligeglad med at “huske” på det, men vi ved jo godt, at det vil være et tilbageskridt og nedværdigende. Hvad pokker kan man gøre for at få det til at gå bedre, eller kan man ikke forvente det anderledes nu?

Derfor behandles børn med nykturi (ubevidst nattevandladning) først med medicin, der hæmmer urindannelsen, fra 6 års alderen. Det gøres med et urinbesparende hormon, der fåes på recept via egen læge.

I kan lægge mærke til, hvilket tidspunkt om natten hun tisser på, og tage hende op på potte omkring dette klokkeslet. Det kan være med til, at hendes underbevidsthed får indarbejdet, at hun skal vågne på dette tidspunkt.


BLIV BOCA KONSULENT TJEN EKSTRA PENGE Har du lyst til et spændende og attraktivt fritidsjob med mulighed for at tjene gode ekstra penge? Kontakt os på info@bocajeans.com eller ring 75 163 163 BOCA designer og sælger moderigtigt børnetøj i den bedste kvalitet via Shop at Home arrangementer og web shop.

BO CA www.bocajeans.com

Bocajeans • Gunnar Clausensvej 17 C • 8260 Viby J. • 75 163 163 • www.bocajeans.com


FØDSELSDAG

DEN PERFEKTE

børnefødselsdag

12

GODE IDÉER TIL DEN BEDSTE FØDSELSDAGSFEST


1

DEN FLASKEHALSEN PEGER PÅ

Med gaver. Dvs. at hver enkelt barn tager sin gave med ind, og man sætter sig i rundkreds, og den flaskehalsen peger på må så give sin pakke til fødselsdagsbarnet. På den måde får alle set, hvad der er i gaverne, det ender ikke i det rene hysteri, og der går lidt tid med det. Mette

2

LAV-SELV-LAGKAGER

Hvis du orker det, kan du lave lav-selv-lagkager. Det har været brugt med succes i vores børnehave. Ud af store lagkagebunde stikker du en masse små, og så kommer du fyld og pynt i skåle - creme, flødeskum, syltetøj, diverse frisk frugt, glasur i forsk. farver, krymmel, flag og andet pynt. Så kan ungerne selv designe deres lagkage og ingen får noget de ikke kan lide. Pernille

3

FORHINDRINGSBANE

Vi har lige holdt fødselsdag for vores 6-årige datter, og da lavede vi en forhindringsbane i haven. Der var forskellige ting, de skulle hoppe over og under. Kaste bolde i en kurv, løbe med en genstand i et fiskenet, slå en kolbøtte på en madras, gå på stylter, rutsche, cykle, hoppe 10 gange på trampolin osv. Det var et stort hit, og det tog ikke lang tid at lave. Mille

4

UNDGÅ FOR MANGE AKTIVITETER

De par timer, de er der, går vildt hurtigt, og ofte vil de allerhelst lege på fødselarens værelse og synes, at vedkommendes legetøj er sjovt at lege med. En enkelt planlagt aktivitet synes jeg er rigeligt. TINA

5

HAV SMÅ LEGE I BAGHÅNDEN

Det er altid godt at have nogle små lege eller konkurrencer i baghånden. Nogle børn har store forventninger til fødselsdage. Det kunne være stopdans, stoledans, bide til bolle, spise lakridssnøre med munden uden hænderne eller sæt næse på en klovn (tegn en klovn, bind for øjnene, og de skal sætte en næse på klovnen). Det er ting, der altid er et hit her. Lisbeth

6

SKATTEJAGT MED GODTEPOSER

Vi har efterhånden holdt fødselsdag nogle gange for børnenes klassekammerater, og vi har altid fri leg og så en enkelt lille skattejagt udenfor. Det foregår sådan, at der bliver gemt godteposer rundt på grunden, som de skal finde. Det når de ikke at blive trætte af. Den tager vi, når de er færdige med at spise og har leget lidt på egen hånd. HEIDI

7

SKATTEJAGT MED UDFORDRINGER

Sidst vi holdt børnefødselsdag (0. klasse), delte vi børnene op i hold med 3 på hvert hold (så kan alle “komme til”), og så havde vi lavet 6 poster, som skulle gennemføres. Ved hver post fik de en puslespilsbrik, og skatten udløstes, når man havde samlet sit puslespil (et billede af fødselaren). Desuden fik bedste hold ved hver post 5 point, næstbedste 4 point osv., så der var også et vinderhold til sidst. De var blot vindere og fik ikke noget, de andre ikke fik. Poster: Smags- og duftprøver; Med bind for øjnene skulle de genkende riskiks, cornflakes, rosin, citron, sukker, m.m. Nogle børn bryder sig ikke om at få noget i munden, de ikke kan se, så derfor havde vi lavet lidt smag og lidt duft. Snørebåndsspisning på tid: Alle på holdet skulle være færdige. Føleæsker: De skulle mærke i en mørk pose/ æske. Jeg fandt bare nogle sjove ting. Kims leg: 20 ting på en bakke. Husk flest muligt. Helle

8

PIÑATA Piñata var en kæmpe succes hos os, da vi holdt 7-års drengefødselsdag. Man kan bestille nogle flotte på nettet, og de er faktisk rimeligt svære at slå i stykker, så drengene fik brugt noget krudt. Er man kreativ, kan man også lave dem selv. VICKY FORTSÆTTES


9

Jeg vil sige, at underholdning ikke er nødvendigt. Jeg har tit hørt min pige sige, at der slet ikke var tid til at lege frit, som de egentligt gerne vil. At pakke gaver ud og spise tager jo også tid. Så lad dem lege frit. Karina

10

DULLE-FEST

Tema kan man altid have, også selv om der ikke planlægges aktiviter. Jeg har før hørt om vellykkede “dullefester”, forstået på den måde, at pigerne blive sminket, får sat hår, får ordnet negle osv. Men det kræver selvfølgelig, at alle forældre er OK med, at deres børn får makeup i hovedet og neglelak på neglene. JEAN

11

12

FRI LEG

LEGELAND ELLER BOWLING

Vi tager drengene i legeland. Men det koster jo lidt. Vi har også bowlet, men der skal man lige huske, at der ikke går mere end et par timer med det. Eva

SVØMMEHALLEN

I vores svømmehal koster det 350 kroner for 20 børn og så almindelig billetpris for de efterfølgende. Jeg skrev i invitationen, at det var vigtigt, at forældrene snakkede med deres børn om, hvordan man opførte sig i en svømmehal, og alle 24 7-årige børn overlevede og opførte sig faktisk pænt, trods jeg havde frygtet et par af dem. Bibi

EN LILLE JOKE

Børnefødselsdage er skabt for, at forældre kan se, der findes mange børn, der er værre end deres egne.

Efter at have hørt den, synes jeg, det er sjovt at tænke over til en børnefødselsdag :o) vibeke


Årets hotteste gave...

Til: M Fra: or Mor

Forkæl dig selv med en Quooker – den kogende vandhane - den giver dig 100°C varmt vand direkte fra hanen. Når ungerne kommer ind ad døren og er sultne NU, kan du koge pasta i et snuptag. Slut med at vente på, at vandet koger i gryden – du tapper blot det kogende vand direkte fra hanen. Du kan også blanchere grøntsager under den kogende vandstråle, koge æg på ingen tid, lave kaffe og the på et sekund, desinficere spækbrætter, sutter og flasker - og meget mere. Energiforbruget på en Quooker er mindre end 45 øre i døgnet ved standby. Det er under kr. 200,- på et år! Fokus på sikkerhed Man ser alt for ofte grimme skoldningsulykker med el-kedler. Den kogende vandhane er børnesikret og fastmonteret i køkkenbordet eller vasken. Du kan placere gryden, kaffekanden eller koppen stabilt på køkkenbordet, når du bruger Quooker. Og så kan du forøvrigt vinke farvel til din gamle el-kedel... Læs mere på www.quooker.dk eller besøg os på Facebook. QUOOKER SKANDINAVIEN A/S

Tlf. 70 25 20 40 - info @quooker.dk - www.quooker.dk


LEGETØJ

ER EN

nintendo ET MUST? KAN DIT BARN RISIKERE AT VÆRE UDEN FOR FÆLLESSKABET UDEN EN NINTENDO?

Er Nintendo et must? Vores søn starter snart i SFO, og han har ikke og får ikke en Nintendo. Er vi så meget slemme forældre, og bliver han slet ikke en del af fællesskabet? Man bliver da helt nervøs ved tanken. Linda


og købe en Nintendo i julegave til ham, fordi jeg knapt kunne bære at se min søn uden for fællesskabet, men vi droppede det igen.

Æ Jeg havde besluttet mig for, at min søn ikke skulle have en Nintendo, men da han startede i børnehaveklassen, og det var Nintendo-dag kort tid efter, kunne jeg med det samme se, at der var et kæmpe fællesskab omkring dem (faktisk på en god måde hos os).

Vi synes i bund og grund, han er for lille til sådan et spil, som er en tidsrøver og endnu en ting, der gør ham/ børn stillesiddende og inaktive.

Jeg insisterede på at vente til hans fødselsdag, som var i slutningen af oktober, og jeg må sige, at det blev nogle lange uger for drengen. Og først da han fik sin egen Nintendo og spil til, faldt han for alvor til og begyndte at interagere med andre drenge end dem, han kendte fra børnehaven.

Jeg ville ønske, at vores søn gik i en børnehave, som havde en aktiv holdning til disse spil, og hvor Nintendoer ikke skulle medbringes. Men min fornemmelse er, at flere og flere forædre synes, det er fint. Også nogle pædagoger synes at støtte disse spil - det giver blandt andet mere ro på stuen, når flere sidder med deres spil og spiller, plus de passive, der kigger på. KARINA

Jeg fortryder i dag, at han ikke havde en med det samme, og jeg fortryder min stejle holdning til spillemaskiner i det hele taget. Hvad enten vi vil det eller ej, hører de åbenbart til i det drengeunivers, jeg ikke var så bekendt med.

Æ Mine 2 drenge på 5 og 7 år har ingen. Min yngste søn er lige blevet 5 og Den ældste har sagt, at han vil have har selvfølgelig fået en Nintendo i en, men han prioriterer det altid gave, så han er rutineret, når han fra, når han f.eks. i forbindelse Ja, for min søn har det bestarter i skole. Det er så nemt med jul skal prioritere sine ønstemt været et must. Han står at føle sig uden for i forvejen, sker. Her ville han f.eks. hellere desværre. have et løbehjul og et par nye skrøbeligt socialt, og det at være Mette svømmefødder sidst.

en del af det spilleslæng, der er i drengegruppen, har holdt ham inde i varmen efter en periode med mobning.

Nintendoer (og alt andet legetøj) er heldigvis “forbudt” i børnehaven. I fritten må det medbringes om fredagen, men ANN der er vist ikke mange børn, som spiller der. Fritten har f.eks. ingen computere, og dagene er lagt an på andet samvær, blandt andet fordi de voksne sætter Her har vi så en gruppe, som ikke har Nintendofælleslege og bevægelseslege i gang dagligt. spil, og som sidder og hænger rundt om de, der har. De kigger med længselsfulde øjne på spillet og på de, Jeg kan slet ikke se, at det skulle have betydning for, der spiller. Men spille får de ikke lov til. Jeg hader disse om børnene er en del af fællesskabet. I mine øjne er situationer. Jeg hader at se min søn og andre børn en Nintendo en “nem” løsning, som i mange tilfælde sidde der passive og længselsfulde uden at få lov at pacificerer børnene unødigt. Jeg tror ikke, at man gør prøve - totalt udenfor. sit barn nogen tjeneste ved at give dem en. Men jeg er også rabiat (i andres øjne) ;-) Jeg ved, at nogle mener, at der er et socialt samvær SUSANNE omkring Nintendospillet, og det er muligt, det er tilfældet nogle gange - især nok, hvis begge parter har et spil (så kan de tale om det, skiftes osv). Men det, jeg Æ Det kommer an på barnet, og hvad der lige er in i ser, er ikke socialt eller et samvær, som ikke kan findes kammeratskabsgruppen, og hvad politikken er i skole/ på en anden og bedre måde! SFO. Mine bruger meget sjældent deres. Den lille har ikke en men bruger bare storebrors. Så jeg ville lade Disse situationer, jeg har set så tit, har sat os i et dilemma, oplever jeg. Jeg var på nippet til at give efter FORTSÆTTES

Æ Vores søn på 5 år har ikke fået en Nintendo. Han vil meget gerne have en. I vores børnehave har de legetøjsdag om fredagen, og flere medbringer Nintendoer.


være med at skabe et behov, der ikke er der endnu. Børn skal såmænd nok give udtryk for, hvis de ønsker eller mangler noget. Eva Æ Ja, for min søn har det bestemt været et must. Han står skrøbeligt socialt, og det at være en del af det spilleslæng, der er i drengegruppen, har holdt ham inde i varmen efter en periode med mobning. Den er faktisk så meget et must, at da den gamle gik i stykker, gik jeg ud og købte en anden, selv om det fik resten af måneden til at være superstram. Min søn fik sin Nintendo i 0. klasse som en af de sidste. Noget, han var super ked af, og nok en fejlvurdering set i bagklogskabens uendeligt klare lys, at han ikke fik den året før. Ikke fordi, jeg mener, at alle skal havde en Nintendo! Men for min søn havde det været godt. Ann Æ Mine piger på 6 og 9 år ejer slet ikke en Nintendo. De har aldrig talt om dem, så derfor har de dem ikke. De er helt med i fællesskabet i SFO’en, da Nintendoer ikke fylder ret meget hos dem. De har en eftermiddag, hvor der må spilles, og det er ikke mange børn, der gør brug af det. Du skal ikke tage sorgerne på forskud. Camilla Æ Herhjemme er Nintendoen ikke særlig spændende. Faktisk er det ikke særlig tit, der bliver spillet på den. Vores iPad er 100 gange mere interessant, og den bliver brugt hver dag. Så vores store søn kunne sagtens undvære en Nintendo. Han har aldrig spurgt om at få den med i børnehave på trods af, at andre har den

med. Så nej, ikke et must, men det kommer nok an på barnet. JEAN Æ For os (og mine børn på 7 år) er det meget relevant, at de får den slags kram. Jeg synes, det er vigtigt, at de får indblik i al den slags elektronik, og her findes diverse spillekonsoller, iPad osv. Men det er herhjemme, det bruges, og ikke når der er venner. De har aldrig haft det med i skole, fritter og børnehave. Men de kan sagtens tage det med til en ven, for så spiller de mod hinanden. Jeg er modstander af at have de spil med i skole osv. Her er det i perioder, der spilles, og i lange perioder, hvor de ikke engang ser på det. Jeg synes, det er genialt, at man kan tage en Nintendo (eller andet) med, når man er ude og spise, sidder i et venteværelse, skal køre langt i bilen eller er hos gæster uden børn. Men ikke i hverdagen om dagen. Vi har i øvrigt slet ikke mulighed for, at de kan tage det med i skole osv., for det må de ikke. Hanne

FAKTA

Ifølge en undersøgelse blandt 464 børnehaver foretaget af Berlingske Research er det tilladt i 4 ud af 10 børnehaver at have sin Nintendo med hver dag. I andre børnehaver må børnene kun spille om fredagen.


Svært ved at holde tæt ? Hver 6. danske kvinde har svært ved at holde igen når de griner, nyser, hoster, løber eller leger med deres børn Mange kvinder opdager, at det er blevet sværere at spænde bækkenbunden – specielt efter de har fået børn. Den manglende kontrol kan føles pinlig – og utrygheden kan sætte sexlivet i stå. På 1-3 måneder kan du blive fri for utrygheden, den konstante brug af bind og trusseindlæg samt øge den seksuelle nydelse og tryghed. Stærk bækkenbund = øget sexlyst + nedsat risiko for lækager. Køb den på: www.bækkenbund.dk Vi sender hurtigt og diskret.

Bækkenbundstræner

Følg os på Facebook og læs om andre kvinders inkontinens og de resultater, de har opnået. Du kan også deltage med dine erfaringer og kommentarer. https://www.facebook.com/ITouchSureBaekkenbundstraener

Kontaktinformation: MediGroup, Kajerødgade 38, 3460 Birkerød

www. hjemmetest.dk info@medigroup.dk eller telefon 45 76 54 25


20 ting KUN FOR SJOV

JEG HAR LÆRT AF MINE BØRN

Med et barn i huset får man samlet en masse viden og erfaring. Noget af det ville man måske gerne have undværet. 1) En stor vandseng indeholder nok vand til at fylde et 200 m2 hus med 4 centimeter vand. 2) Et 3-årigt barns stemme er højere end 200 voksnes i en overfyldt restaurant. 3) Bremsevæske blandet med Klorin producerer røg - meget røg.

10) Et 6-årigt barn kan starte en brand med en flintesten, selv om en 37-årig mand siger, at det kun er noget, man kan i film. Et forstørrelsesglas kan starte en brand selv på en overskyet dag. 11) Uanset hvor meget syltetøj, man kommer i en swimmingpool, kan man stadig ikke gå på vandet. 12) Poolfiltre er ikke glade for syltetøj.

4) Hvis man hægter en hundesnor til en loftsventilator, viser motoren sig ikke at være stærk nok til at rotere en dreng på 21 kg iført Batman-undertøj og Superman-kappe. Binder man derimod en bøtte maling til loftsventilatoren, vil motoren vise sig stærk nok til at påføre maling på alle 4 vægge i et 35 m2 stort rum.

13) Videomaskiner kan ikke skubbe en syltetøjssandwich ud igen, selvom TV-reklamer viser, at de kan. 14) Ordene “modellervoks” og “mikrobølgeovn” bør aldrig indgå i samme sætning.

5) Man bør ikke kaste tennisbolde op i luften, når loftsventilatoren er tændt. Når en loftventilator bruges som ketsjer, skal man kaste bolden op i luften et par gange, før den bliver ramt. En loftsventilator kan tilføre en tennisbold stor fart.

15) Marmorkugler i en bils benzintank larmer meget, når man kører.

6) Glasset i et vindue (selv en termorude) kan ikke stoppe en tennisbold, der er blevet sendt afsted af en loftsventilator.

17) Det lokale brandvæsen har en tilkaldetid på 5 minutter.

7) Når du hører toilettet blive trukket ud, kort efterfulgt af ordene ”åh-åhh”, er det allerede for sent.

16) Kig altid først i ovnen, inden du tænder den. Legetøj af plastik kan ikke lide ovne.

18) Regnorme bliver ikke rundtossede, når de bliver centrifugeret i en vaskemaskine. 19) Katte derimod bliver meget rundtossede.

8) En skraldepose udgør ikke en god faldskærm. 9) Sekundlim holder i mere end et sekund.

20) Katte kaster det dobbelte af deres samlede kropsvægt op, når de er rundtossede.


Den 1. november åbner Danmarks første målrettede deal site til gravide og børnefamilier - og der ligger allerede penge og venter på dig! Som forældre er man altid på jagt efter lækre ting og gode oplevelser til sine børn - og samtidig elsker man en god handel. Hos MyFirstDeal finder du unikke og attraktive tilbud med store besparelser. For hvad enten du er gravid og leder efter tilbud på fødselsforberedelse, scanning, massage eller ventetøj, eller om du har en baby og bruger al din tid på babysvømning, cafebesøg og amning, eller om du skal ud og opleve landet med dit barn i forlystelsesparker, rejser og teater - så vil du løbende kunne finde produkter og oplevelser som disse på MyFirstDeal med kæmpe besparelser. Sitet er opdelt i 3 kategorier, så der er altid noget, der er relevant for netop dig: • Gravid • Baby (0-3 år) • Børn (3-15 år)

Besøg www.MyFirstDeal.dk og registrer dig med kampagnekoden “NETBABY” mellem den 1.-30. november - så indsætter vi 40 kroner på din konto, som vil blive fratrukket dit første køb.

www.myfirstdeal.dk


GULDKORN

DAGENS

smil

er de sjoveste ting. id et m m so r ge si rn bø re De kæ korn sagt af børn. ld gu å sm af t ke bu en t le Her har vi sam

Vi var på et pizzaria, og min datter på 4 år trækker mig i ærmet og spørge r mig meget lavt, om det er en voksen, der står lidt fra hende. Jeg kigger lidt og siger ja. Hun vil gerne vide, hvorfor han er så lille. Jeg prøver at forklare hende, at der er nogle mennesker, som er små, men er voksne alligevel. Okay, siger hun , hvorefter hun så spørger mig, om han så også har en lille tissemand. Jeg måtte kæmpe lidt for ikke at trække på smileb åndet, og svarede, at det havde han nok, men at jeg ikke vidste det.

ge nevø på Vi tilbød vores dejli , men han 6 år at spise med for han skulle takkede pænt nej, ormor og mornemlig spise hos m ulle have forfar i dag, og de sk inte vi så af og loren Harry. Det gr ikke hellere spurgte, om han da for vi skulle da ville spise hos os, , hvortil han have boller i Harry ter, det hedder svarede: “Nej Mos . altså boller i karry”

4 Da jeg hentede min datter på lår i dag, kørte vi hjem i bil (he r digvis er den lydtæt). Vi holde en for rødt, og op på siden af bil d kommer en gammel mand me langt hvidt skæg på sådan en trehjulet handicapscooter. Min datter RÅBER højt: “Se Mor! En havenisse på knallert”. Jeg var færdig af grin.

Min yng ste datt er fyldte forleden 6 år og var m eget opta om hun m g e on ikke v t af, ar vokset af natten i løbet . Stor var glæden, stillede s da hun ig ved sid en af mig brød: “M og or, nu er jeg næste udså stor s n lige om dine bryster!”. vis mente Heldighun bare , at hun så høj, a nu var t hun næ ste brystet. M en ret ska n når mig til l være re HAR en te t - mor mmelig fy ldig barm :o)


rødbede/ I af tes havde jeg lavet en kkede gulerodssalat med grovha på hasselnødder i. Vores søn r en 4½ år sidder og spiser, tage bryder mundfuld af salaten og ud andlen!”. glædestrålende: “Jeg fik m

Her i aftes, da jeg skulle putte vores datter på 4 år, får hun før st et kys og så et kram. Derefter sig er hun, at Far også skal have ky s og kram. Jeg kalder på ham, men han ser lige noget i TV og vil have he nde til at komme ind til ham. Hvorp å hun sætter hænderne i siden og siger: “Hvis Far skal have kys og kra m, kan han sgu’ selv komme herind” .

4½ stod Min søn påe på mig og kigged jeg var en dag, da te bluse. f ved at ski g udbrød i l e Pluds du har han: “Mor,le seje altså nog er meget e bryster! D end fars”. e j mere se altså ikke Jeg kunne e med at lade vær eg forj grine, da til min talte det . mand

Magnus på 5 år er sulten og spørger mig, om jeg ikk e vil smøre ham en vejrmagerens mellemmad. “En hvad?”, spørger jeg. “Jo mor, den der med leverpostej og skinke”. Nååh, en dyrlægens natmad :o)

og år sad i toget Min søn på 4 lå , at mor har b konstaterede har ns storesøster øjne, og at ha å sin ggede han p blå øjne. Så ki Filip, dbrød: “Filip, storebror og u (for ine blå øjne!” du har tabt d dan lig brune). Så han har nem n er logisk, når ma er verden så 4 år :o)

LÆS FLERE GULDKORN Klik her for at læse flere sjove guldkorn fra børn.


lækkert tøj børnetøj

TIL STORE OG SMÅ

GOD KVALITET TIL FORNUFTIGE PRISER Hans TEE Skøn stribet basis T-shirt i blød kvalitet med stretch og super pasform PRIS: 129 SE MERE

Frederik bukser Skønne bukser med print i brun/ sand med masser af detaljer. PRIS: 179 SE MERE

Harold Tee Cool T-shirt med kombo af printede stjerner på ærmerne og smart frontprint. PRIS: 129 SE MERE

Hektor denimbukser Cool denimbukser i den blødeste kvalitet med rib i taljen og super pasform PRIS: 179 SE MERE


Hazel fløjlskjole Skøn printet kjole i blød fløjlskvalitet. Med hæklede kontraster ved lommer og med foer og balloneffekt. PRIS: 199 SE MERE

Heather heldragt Fantastisk heldragt i blød kvalitet med skøn ugle applikation med pailetter. Snørreeffekt i taljen sikrer super pasform. PRIS: 249 SE MERE

FairTail byder på masser af skønne farver, sjove prints og lækre materialer til fornuftige priser. Det er børnetøj med detaljer og altid i en god blød kvalitet, hvor det er vigtigt, at børnene føler sig godt tilpas.

Det er børnetøj, der er lavet udfra ønsket om at tilbyde børnetøj i dansk design til fornuftige priser uden fordyrende mellemled. FairTail sælger direkte til dig via homeparties og webshop. Den store efterår/vinter kollektion fra FairTail byder på lækkert børnetøj i de blødeste kvaliteter som tweed, fløjl og velour, og du finder de skønneste prints og lækre varme vinterfarver.

FairTail børnetøj er lavet til aktive børn, og afprøvet af børn, så det holder til leg og brug. FORTSÆTTES


Efterårets og vinterens farver til pigerne er rosa, sand, mørkelilla, lavendel og gråmelange tilsat et twist af karrygul, sølv og pink Helga tørklæde Smart tørklæde med dot print på den ene side og skønt lilla småmønster på den anden side og med bløde ponpon’er i lilla. PRIS: 79 SE MERE Hallina bluse Flot basis bluse i lækker rib kvalitet og med overlock afslutninger i ærme. PRIS: 99 SE MERE

Honey bukser Skønne bomuldsbukser i flot print og med foer, der sikrer, at de er varme. Elastik i taljen. PRIS: 179 SE MERE


BERNARD JAKKE 100% vandtæt og åndbar med Thinsulate foer, teflon coating og mebran samt svejsede sømme. PRIS: 369 SE MERE berlin flyverdragt I samme lækre materiale som Bernard jakken. PRIS: 599 SE MERE

1: JAKKE MED PRINT PRIS: 369 2: LILLA HANDSKER PRIS: 99 3: LILLA FLYVERDRAGT PRIS: 599 4: ROSA LUFFER PRIS: 99 5: LILLA LUFFER PRIS: 99 6: betty jakke PRIS: 369

Klik på tallene for at se mere

1

2

3 4

6 5

Farverne er rosa, sand, mørkelilla, lavendel og gråmelange tilsat et twist af karrygul, sølv og pink til pigerne. Til drengene er farverne marine, vinterturkis, gråbrun, støvet blå og gråmelange med kontraster i karrygul og rød.

FairTail har også et stort overtøjsprogram (vandsøjletryk 8.000 mm) med masser af flyverdragter i str. 86-152 med print og ensfarvede samt jakker med matchende skibukser - mix på kryds og tværs og skab dit helt eget look.

Gå på opdagelse i FairTails eventyrlige vinterunivers med ræve, ugler, rådyr og andre dyr og lad dig inspirere blandt skønne kjoler, tunikaer, jumpsuits, sweatkjoler, leggings, cardigans, drengebukser og T-shirts med print, striber eller ensfarvede.

Der er matchende strikhuer (uld på ydersiden og bomuld på indersiden) og fingerhandsker og luffer i vandtæt materiale - så lad blot børnene boltre sig i al slags vejr. FORTSÆTTES


sødt tøj til lillebror og lillesøster SKØNT

BABYTØJ STØRRELSE

62-86

heldragt Skøn heldragt med sejt ræveprint i blød kvalitet. PRIS: 99 SE MERE

Hilborg Bluse PRIS: 99 SE MERE

Hera velourbukser PRIS: 139 SE MERE

FairTail har også en skøn babykollektion, BabyTail, i str. 62-86 cm i de blødeste materialer som velour, babyfløjl og blød denim med smarte detajler, der giver kant til tøjet. Det skønne regntøj er lavet som super praktiske heldragter til de mindste i str. ½-3 år. Til de store findes der både overalls og regnbukser med matchende jakke. Alt er 100% vand- og vindtæt i skøn blød kvalitet, der sikrer stor bevægelighed for barnet. Regntøjet er sikkerhedsmæssigt i top med aftagelig hætte og reflekser overalt.

VIL DU VIDE MERE? Se meget mere skønt efterårsog vintertøj til dit barn og shop online: â

WWW.FAIRTAIL.DK


Efterårets og vinterens farver til drengene er marine, vinterturkis, gråbrun, støvet blå og gråmelange med kontraster i karrygul og rød.

Harold Tee T-shirt med frontprint. Blød lækker stretch kvalitet i 95% bomuld og 5% elasthan. PRIS: 129 SE MERE

Hans Tee Holder sig flot vask efter vask, da det er garnfarvede striber. PRIS: 129 SE MERE

Hektor Bukser Denimbukser i super kvalitet med rib i taljen, super pasform og masser af lommedetaljer. 100% bomuld. PRIS: 179 SE MERE


kvalitetslegetøj LEG GODT

TIL STORE OG SMÅ

NÅR DIT BARN SKAL HAVE DET BEDSTE

Hos Legetøjsgiganten finder du et stort udvalg af kvalitetslegetøj til både store og små børn. Legetøjsgiganten sælger legetøj, som er spændende og lærerigt for børnene at lege med. Legetøjet skal være inspirerende - og så gør det jo heller ikke noget, hvis legetøjet samtidig er smart og pænt, så det kan ligge frit fremme i stuen, når der kommer gæster. Legetøj skal ikke være fyldt med farlige stoffer og kemikalier, som er skadeligt for børnene. Det skal kunne holde til lidt af hvert, og så skal det være inspirerende for børnene at lege med.

ROOMMATE

HØJDEMÅLER Giraf i pulverlakeret metal. Måler fra 70-150 cm. Fåes i 3 farver. PRIS: 499,95 SE MERE

Se f.eks. det skønne trælegetøj fra Boikido til de små, sjove bamser fra Franck & Fischer samt lækre gåvogne og gyngeheste fra Moover. Hos Legetøjsgiganten finder du desuden et stort udvalg af bamser, spil, løbecykler, musikinstrumenter, sengetøj, ting til børneværelset og meget mere. Se det store udvalg af lækkert kvalitetslegetøj til store og små på â www.legetojsgiganten.dk


LE TOY VAN RICHARD LØVEHJERTE Skøn dukke af træ og plastik med arme og ben, der kan bøjes lidt. Måler ca. 10 cm. PRIS: 89,95 SE MERE

ELEFANT FODBOLDSPIL

Sjovt fodboldspil i træ fra Goki med elefanter og træer. PRIS: 215 SE MERE

FRANCK & FISCHER ABEDUKKE Skøn dukke produceret af en lille dansk legetøjsfabrikant, der har specialiseret sig i økologisk legetøj. PRIS: 259,95 SE MERE

HELLO KITTY WALKIE TALKIE Walkie talkie sæt med garanti for mange timers sjov leg. PRIS: 229,95 SE MERE

VILAC GÅBIL Stilren gåbil i metal fra Vilac. Nu i lækker råhvid farve. PRIS: 999,95 SE MERE

RADIO FLYER LØBEHJUL Klassisk design med robust stålkonstruktion og træplatform med skridsikker flade. PRIS: 799,95 SE MERE

ROOMMATE HAPPYCAT Skøn sækkestol i prisbelønnet design. Fåes i 3 størrelser og 8 farver. PRIS: 995 SE MERE

VIL DU SE MERE? Se meget mere lækkert legetøj til store og små: â www.legetojsgiganten.dk


drømmeværelset BØRNEVÆRELSET

Til dit barn


Det er sjovt at indrette børneværelse. Her er frit valg mellem klare og muntre farver. Med kvalitetsprodukterne fra Lifetime Kidsrooms er der også garanti for sikre materialer og solid konstruktion, som både børn og forældre kan have glæde af i mange år.

Det er møbler, du kan have glæde af i mange år, da de mange moduler giver et utal af muligheder til udvidelse- og ombygning. Med de specialdesignede senge, skriveborde, skabe og fantasifulde tilbehør kan du skabe et miljø, der passer til dit barns personlighed. PRINSESSE ELLER VILDBASSE? Har du en prinsesse eller en vildbasse, er du på jagt efter en ny seng til børnene eller ude efter det første rigtige skrivebord? Har børnene behov for deres eget værelse, hvor de vil elske at lege, hygge sig, lave lektier og sove? Så kig ind og bliv inspireret af de fantastiske designs og kombinationer.

I over 30 år har Lifetime Kidsrooms udviklet og designet gennemtænkte børnemøbler, som i dag sælges i over 20 lande rundt om i verden. Konceptet og designet er dansk, og møblerne bliver produceret i Danmark.

SIKKERHEDEN I FØRSTE RÆKKE

MØBLER DER VOKSER MED BARNET

Alle senge fra Lifetime Kidsroom opfylder den strenge europæiske norm EN 747. Desuden ydes der 5 års garanti på alle sengenes konstruktion. Derfor er Lifetime Kidsroom både et sikkert og rigtigt valg.

Lifetime Kidsrooms har flotte og seje møbler, der er miljøvenlige i et nutidigt design, kombineret med høj kvalitet, som vokser med dit barn fra småbørns- til teenage-alderen.

Sengene med de høje sider, den glatte finish og yderst stabile konstruktion giver den mest sikre soveplads til dit barn.

FORTSÆTTES


HØJESTE KVALITET Alle Lifetime Kidsrooms produkter er af højeste håndværksmæssig udførelse fra M. Schack Engel A/S møbelfabrik i Danmark. Her har man siden 1975 fremstillet senge og møbler, som opfylder de strengeste kvalitetskrav. Og det med en præcision, der er helt i top. Alle Lifetime Kidsrooms produkter fremstilles af solidt fyrretræ fra kontrolleret skovbrug. Træets overflade er behandlet med miljøvenlige bejdser og lakker på vandbasis. BUTIK OG WEBSHOP Lifetime Kidsrooms har en flot butik på Lyngby Hovedgade og sælger desuden deres møbler i hjemmesidens webshop. Har du god tid, så tag børnene med ned i butikken og lad personalet hjælpe med at designe og indrette børnenes værelse.

VIL DU SE MERE? Læs mere om sengene, se mange flere flotte billeder og shop online her:w â WWW.LIFETIMEKIDSROOMS.DK


Få inspiration til det p erfekte børneværelse og se fle re flotte billeder på hjem mesiden


1

2

3


børnetøj SMART BØRNETØJ

i verdens Boca er et super sejt dansk designet børnetøjsmærke til piger og drenge i størrelse 2-14 år. Det unikke design, den gode kvalitet og markedets bedste service har sikret Boca konstant vækst, siden den første kollektion blev lanceret i 2009. Boca er børnetøj, du kan stole på, udviklet og designet til aktive børn. Derfor er kvaliteten i både materialer og forarbejdning helt i top.

klasse

Boca kollektionerne er altid sammensat, så de mange forskellige styles kan mikses på kryds og tværs, og nemt kan sammensættes til mange flotte sæt. feminine og seje piger Pigerne er feminine og seje i de klassiske grå nuancer med et pift af sort og varme vinterfarver såsom okker, paprika og cayenne. Udtrykket er fresh, crisp og bobling. cool drenge

Boca sælges i dag i Danmark, Schweiz og Tyskland med udgangspunkt fra kontoret i Viby, Århus, hvor også de 2 årlige kollektioner designes af egne designere.

Endelig et børnetøjsmæke, hvor også drengetøjet er i fokus. Bocas drengetøj har sin helt egen stil med de helt rigtige detaljer. De fedeste jeans, t-shirts og strik med masser af farver som navy, rød og turkis med et strejf af gult og grønt. Cool, klassisk og funny.

Efterårets smarte look

HER FINDER DU BOCA

Bocas efterårskollektion er fyldt med et væld af flotte farver og smarte detaljer. Perfekt til efteråret og til at gå vinteren glad i møde i.

Du kan købe tøjet fra Boca på Shop-at-Home arrangementer (homeparties) med hjælp fra Bocas engagerede og dygtige fritidskonsulenter eller via webshoppen på Bocas hjemmeside. Du finder alle informationer her: â Www.bocajeans.com

1:

nicole t-shirt Kr. 249,-

2:

bernice top Kr. 99,-

3: dingo sweat buks

Kr. 199,-

Kollektionerne sælges direkte uden fordyrende mellemled, og priserne ligger derfor ca. 50% under, hvad tilsvarende kvalitet vil koste i traditionelle børnetøjsbutikker. At handle hos Boca er en tillidssag. Derfor lægges der meget vægt på tryghed i købet og på at yde markedets bedste service. Boca bytter med et smil og tilbyder levering inden for max. 3 dage, og du har 30 dages fortrydelsesret.


1

2

3

4


5

feminint og sejt pigetøj 1:

Acacie cardigan: Kr. 249,oline nederdel: Kr. 199,Bubble strømpebukser: Kr. 79,-

2:

Kristal T-shirt kjole: Kr. 249,DORA buks: Kr. 229,-

3:

Alberte frakke: Kr. 499,bubbi hue: Kr. 99,boo tørklæde: Kr. 99,bjork legging: Kr. 129,-

4: 6

nattie sweat shirt: Kr. 249,dancy buks: Kr. 249,bleu håndvarmer: Kr. 99,-

5:

ally cardigan: Kr. 249,diema jumpsuit: Kr. 299,boo tørklæde: Kr. 99,-

6:

bubbi hue: Kr. 99,serafine poncho: Kr. 249,bleu håndvarmer: Kr. 99,dora buks: Kr. 229,-

Se meget mere skønt pigetøj på â www.bocajeans.com

Klik på billederne for at læse mere om tøjet og se flere billeder af de forskellige styles.


cool drengetøj

1

1:

innocent skjorte: Kr. 179,nobert jeans: Kr. 249,-

2:

feelgood sweat cardigan: Kr. 229,inham skjorte: Kr. 179,nobert jeans: Kr. 249,-

3:

fighter jakke: Kr. 299,LEXTON grandad t-shirt: Kr. 169,niels jeans: Kr. 249,-

4:

lyon t-shirt: Kr. 149,nur jeans: Kr. 249,-

5:

anker termo jakke: Kr. 299,less t-shirt: Kr. 149,niels jeans: Kr. 249,-

6:

mingus strik cardigan: Kr. 229,inham skjorte: Kr. 179,nobert jeans: Kr. 249,-

Se meget mere smart drengetøj på â www.bocajeans.com

Klik på billederne for at læse mere om tøjet og se flere billeder af de forskellige styles.

2


3

4

5

6


personlige gaver

navn

sæt på dit barns ting T-shirt med navn Super lækker kvalitets t-shirt med lange ærmer og slimfit. PRIS: 249 SE MERE

PetitePeople.com er Danmarks største butik med unikke børneprodukter. Du kan få dit barns navn graveret, trykt eller broderet på alle varer i butikken, så tingene bliver helt personlige og nemme at genkende. Det gør produkterne oplagte som gaver eller blot smukke og praktiske til børn i institutioner. At have navn på sine ting er nemlig ikke kun praktisk, men også med til at få barnet til at føle sig præcist ligeså unikt, som det er. PetitePeople.com er en anderledes butik, som udelukkende sælger håndplukkede kvalitetsprodukter i de lækreste og gerne bæredygtige materialer. Det er produkter med nærvær og hjerte. Det er filosofien, at børnene kan få deres helt eget personlige præg på alle varer i butikken. Målet er at kunne tilbyde unikke kvalitetsvarer, der tillader al den barnlighed, rummelighed og kreativitet, som børn fortjener, og som kan holde til at blive brugt, elsket, krammet og suttet på - og bagefter blive gemt som et kært minde. På PetitePeople.com finder du alle de nære, nyttige og nuttede ting, der omgiver barnet i de første 6 år. Fra sutteflasker, legetøj, sko og tæpper til bamser, bøger og billeder til børneværelset og selvfølgelig tøj til smarte småfolk. Alt sammen med barnets navn fint graveret eller broderet på. Lad dig inspirere til julegaver, dåbsgaver, barselsgaver, fødselsdagsgaver eller blot praktiske ting til institutionen på â www.PetitePeople.com


NISSEHUE En helt personlig nissehue. Alle i familien - store som små - skal have sin egen. PRIS: 199 SE MERE

BILLEDE

Håndlavet billede med mange smukke detaljer og 3D-elementer. Indrammet i en klassisk hvid træramme. Måler 23x23 cm. PRIS: 899 SE MERE badekåbe Lækker badekåbe med hjerte på brystet, og på bagsiden broderes barnets navn i matchende farve. PRIS: 499 SE MERE

MADKASSE OG DRIKKEDUNK Smart madkasse med fleksibel opdeling, som sikrer optimal udnyttelse af pladsen. PRIS: 199 (madkasse) / 220 (drikkedunk) SE MERE

penalhus Et must for skolebørn - sit helt eget penalhus med navn. 100% slidstærkt bomuld. Vaskbar ved 30°. PRIS: 199 SE MERE

VIL DU SE MERE? Se mange flere flotte produkter med dit barns navn: â www.PetitePeople.com


udstyr

spar penge

på TING Til DIG OG DIT BARN Det er dyrt at have børn i huset, og som forældre er man på evig jagt efter gode tilbud, når børnene vokser ud af barnevognen, autostolen - eller bare regnfrakken. Men der er mange penge at spare - i Tyskland. SPAR OVER

50%

mulige pris. Du kan spare over 50% i forhold til butikspriserne i Danmark, og der er hele tiden nye særtilbud (Angebote) at finde i shoppen. Der er også mulighed for at få dansk tekst på hjemmesiden. Babyparadies forhandler de bedste mærker i autostole, som Britax Römer, Recaro, Maxi-Cosi, Concord, Cybex og Graco. De har masser af klapvogne, løbevogne og babyjoggere til både ét og to børn i alle de kendte mærker. Babyparadies anbefaler varmt MacLarens kollektion af klapvogne på grund af deres lave vægt og ekstreme komfort. Desuden findes mange mærkevarer til hjemmet og møbler til børneværelset, og skal du på tur med dit barn, finder du også et stort udvalg af rejsesenge, cykelstole, cykeltasker og børnerygsække.

Babyparadies er en tysk internetbutik, der i 15 år har været specialister i alle former for udstyr til babyer og børn. Petra Teiwes, der er daglig leder af internetbutikken, fortæller, at de har hundredevis af danske kunder, og at der kommer flere og flere til, da priserne er væsentligt lavere end i Danmark. Og så er skatten i Tyskland kun på 19% i forhold til vores 25% moms. Petra taler norsk, så man kan sagtens kommunikere med hende på dansk. Produkterne er mærkevarer af høj kvalitet til den bedst

”Vi har naturligvis også alt til spisetid og sengetid, smart regntøj, masser af dejligt legetøj og plejeprodukter til både dig selv og dit barn. Du skulle kigge ind i vores shop og se det kæmpe udvalg”, opfordrer Petra.

Besøg den omfattende webshop og se de mange gode tilbud her: â Www.babyparadies-shop.de


SÅ MEGET KAN DU SPARE Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget du kan spare på en række forskellige autostole og andre ting til dig og dit barn ved at købe dem i Tyskland. I nogle tilfælde kan du spare over halvdelen i forhold til prisen i Danmark. SPAR

59%

SPAR

15%

SPAR

30%

SPAR

35%

GRACO LOGICO L X COMFORT Sprint

CYBEX SOLUTION X2-FIX CLASSIC black

Britax Römer KIDFIX Black Thunder

Deuter Junior Moss RYGSÆK

Pris i Danmark: 1.095 Pris i Tyskland: 447

Pris i Danmark: 1.499 Pris i Tyskland: 1.268

Pris i Danmark: 1.589 Pris i Tyskland: 1.119

Pris i Danmark: 345 Pris i Tyskland: 223

â SPAR 648

â SPAR 231

â SPAR 470

â SPAR 122

SMART!

2-i-1

5

DELE

fleur Carrybag

Geuther 2-i-1 CYKEL

BK Cookware Polleto Vision GRYDESÆT MED 5 DELE

Smart sammenklappelig taske med aluminiumsramme.

Smart cykel, der nemt kan laves om fra trehjulet til tohjulet.

Super lækkert grydesæt i rustfrit stål bestående af 4 gryder med låg samt en kasserolle, der nemt kan stables. Kan også bruges til induktion.

â KUN 336

â KUN 633

â KUN 962


KØKKENHJÆLP

kogende

DEN VAND HANE Quooker - den kogende vandhane - er den mest effektive, energivenlige og sikre måde at få kogende vand på. Den er perfekt til rengøring, madlavning og meget meget mere.

Få 100 grader varmt v and direkte fra vandhanen


DET SIGER BRUGERNE OM QUOOKER

Vi er utrolig glade for vores Quooker - et fantastisk værktøj i vores køkken. Vi bruger den dagligt til alt fra Neskaffe, stempelkaffe, kogende vand til ris, pasta og kartofler til blanchering af grøntsager som asparges, ærter og majs. Herudover bruger vi også Quooker til rengøring af knive og spækbræt, og da vi havde små børn til sutter og sutteflasker. Vi ville nødigt undvære vores Quooker, og samtidig sparer vi strøm til en elkedel, hvor man altid koger mere vand end nødvendigt. På grund af børnesikringen slipper vi også for at bekymre os om en elkedel, der kan vælte ud over børnene.

Quooker giver dig 100 grader varmt vand direkte fra hanen. Quookeren har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Du kan f.eks. koge pasta i et snuptag. Slut med at vente på, at vandet koger i gryden - du tapper blot det kogende vand direkte fra hanen. Du kan også blanchere grøntsager under den kogende vandstråle, koge æg på ingen tid, lave kaffe og te på et sekund, rengøre og desinficere spækbrætter, sutter og flasker - og meget meget mere. Spar tid og penge Energiforbruget på en Quooker er mindre end 45 øre i døgnet ved standby. Det er under 200 kroner på et år. Hvis du i dag koger vand i en elkedel, så ved du, at man altid koger mere vand, end der er brug for. Det sker aldrig med en Quooker, da du tapper lige nøjagtig den mængde, du skal bruge.

Familien Baagø, Espergærde

Som tvillingeforældre ville det være helt umuligt for os at undvære en Quooker i vores køkken. Vi bruger den dagligt til stort set alt lige fra havregrød og kaffe til blanchering af grøntsager. For os er en Quooker et uundværligt køkkenredskab på lige fod med en ovn, komfur eller tilsvarende.

Familien Jepsen, Hørsholm

Vi er en familie med mange børn, som har stor glæde af vores Quooker. En af de helt store fordele er, at vi ikke længere har kedler stående på køkkenbordet, så vi behøver ikke frygte, at et af børnene får hevet i en ledning og får kogende vand over sig. Så det er bestemt en investering, vi har været glade for.

Familien Costorphine, København

Sikkerhed Alt for ofte sker grimme skoldningsulykker med elkedler. Den kogende vandhane er børnesikret og fastmonteret i køkkenbordet eller vasken. Du kan placere gryden, kaffekanden eller koppen stabilt på bordet, når du skal bruge din Quooker. Læs mere om Quooker på â quooker.dk eller på â facebook.com/cleverquooking og se, hvordan Timm Vladimir, Annette Heick, Henrik Boserup, Torvehallerne, Perchs Thehandel og mange andre bruger Quookeren.

Med 4 børn i huset er det rart, at visse ting kan ske hurtigt, sikkert, praktisk og med et godt design. Vi har også anbefalet Quookeren til flere af vores venner.

Familien Leth, Birkerød

Quookeren bruges flittigt i vinterhalvåret til at få stearin af lysestager. Familien Sørensen, Rødovre


smart runde plusmode

TØJ TIL

BØRN BUTTED E BØRN HAR OGSÅ RET TIL SMART TØJ!

Dorthe Klyvø er glad for, at hun fulgte sit hjerte, og for mere end 4 år siden åbnede netbutikken Plus-Kids.dk med smart tøj til runde børn. Det har altid været vanskeligt at finde tøj til et barn, der har brug for lidt ekstra livvidde. Derfor åbnede Dorthe Klyvø netbutikken Plus-Kids.dk i februar 2008, og i dag har shoppen landets største udvalg af smart tøj i store størrelser til runde og overvægtige børn med mange kunder i både Danmark, Norge og Sverige.

Plus-Kids ApS sælger smart og moderigtigt børnetøj fra str. 128 til 176 cm med ekstra livvidde og i plusstørrelser til buttede, store og overvægtige børn. Plus-Kids.dk sælger basis drengetøj og pigetøj i XL størrelser, som eksempelvis jeans, bukser, knickers, kjoler, shorts og nederdele med ekstra livvidde, og toppe, sweatshirts og skjorter i plusstørrelser. Alt sammen børnetøj, der er målrettet de buttede, store og overvægtige børn. Dorthe Klyvø mener, at en netbutik er en kæmpe


X-Boyz Aslan skjorte Skøn ternet skjorte i friske farver. PRIS: 299,95 SE MERE LEMMI Tom jeans Cone fit Forholdsvis lys denim og godt forvasket. Pasformen er rummelig og løs. En meget populær model, PRIS: 349,95 SE MERE X-Boyz Buster cardigan Dejlig strikket cardigan med farvemiks på kryds og tværs og striber på ryggen. PRIS: 399,95 SE MERE X-Boyz Alban jeans Lækre sorte jeans med ganske let coating. De er ikke stive i stoffet, men flotte og blanke. PRIS: 399,95 SE MERE

FÅES OGSÅ i BLÅ

X-Boyz MILO CARDIGAN Super cool cardigan / sweatjakke i retrostil. Blank overflade, men dejligt blød indeni. PRIS: 399,95 SE MERE X-Boyz Chester skjorte Lækker blød bomuldsskjorte i skønne farver. Med trykknapper foran og i ærmerne. PRIS: 299,95 SE MERE X-Boyz Bob strikcardigan Lækker mørkeblå strikcardigan i super trendy og populær retrostil inspireret af gamle sømandstrøjer. PRIS: 399,95 SE MERE LEMMI KEN BUKSER Gode bukser i en dæmpet rød farve. Med stretch og rummelig pasform. PRIS: 349,95 SE MERE

fordel i krisetider, hvor benzinen er dyr, og parkeringen endnu dyrere mange steder i Danmark. Med personlig service og en dedikeret indsats for at hjælpe kunderne gør hun med Plus-Kids hver eneste dag en stor forskel for mange børn.

SVÆRT AT FINDE TØJ TIL RUNDE BØRN

“Jeg er hver dag i dialog med kunder fra hele landet, og den personlige service, forståelse og hjælp er en afgørende faktor for, at vores kunder kommer igen og igen. Kunderne ser Plus-Kids som deres lokale butik”, fortæller Dorthe Klyvø.

”Jeg får flere nye kunder hver uge, der fortæller, at de ikke kan købe tøjet i de fysiske butikker, og de er lykkelige for at have fundet en netbutik, der gør det let at

Men selvom behovet ikke er blevet mindre, er det stadigt næsten umuligt at finde tøj med ekstra livvidde i de fysiske butikker.

FORTSÆTTES


FÅES OGSÅ i BLÅ

FÅES i 3 FARVER

x-girlz gurli t-shirt Flot oversize top/tunika med en blanding af print og similisten på brystet. PRIS: 199,95 SE MERE

X-Girlz Rosita cardigan Fin og let strikket cardigan i 100% bomuld med stjerneprint. PRIS: 399,95 SE MERE

x-girlz ulla leggings Smarte leggings, der fåes i 3 nye varianter: Helt sort, forvasket sort og en lækker mørk blå. PRIS: 199,95 SE MERE

X-GIRLZ akita TWILL BUKSER Lækre bukser i kulsort twill med bred linning, masser af stretch og smalle ben. PRIS: 299,95 SE MERE

x-girlz CIRKELINE TOP Flot top i ren bomuld med store ærmer, stjernetryk og påsyede similisten. PRIS: 199,95 SE MERE

X-GIRLZ FANNY TOP Top/tunika med rummelig pasform omkring maven og et bredt bærestykke om hofterne. PRIS: 199,95 SE MERE

x-girlz janice leggings Flotte leggings i god twillkvalitet i bomuld med stretch og indvendig elastik i linningen. PRIS: 299,95 SE MERE

X-GIRLZ akita DENIM BUKSER Højtaljede bukser med bred linning og lynlåslukning bagpå. PRIS: 299,95 SE MERE

få smart tøj til deres barn uden at skulle rejse land og rige rundt”, fortæller Dorthe Klyvø.

og de mange oplevelser med tøj, der alligevel ikke passer, får børnene til helt at miste modet.

DEN ENESTE AF SLAGSEN Plus-Kids er stadig et unikt koncept (det er den eneste butik af slagsen i Danmark), og Dorthe Klyvø insisterer på, at også buttede og kraftige børn har ret til at få smart og moderigtigt tøj med god pasform.

”Også overvægtige børn har ret til og krav på at få smart og velsiddende tøj. Der har været meget - og er også stadig alt for meget - tabu omkring tøj til overvægtige børn. Det er svært at få anerkendelse for, at deres behov er acceptabelt, for burde de ikke bare tabe sig?”, spørger Dorthe Klyvø ironisk og fortsætter:

Rigtigt mange af disse børn er ikke glade for at gå i prøverummet i butikkerne. De føler sig stigmatiseret,

“Men min påstand har jo altid været, at første skridt på vejen til et eventuelt vægttab er øget selvtillid og


Blue Effect drengebukser Lækre bukser i kraftig bomuldstwill med masser af stretch. De er kraftigt vaskede, hvilket giver dem et lækkert og lidt råt udseende. Femlomme-model med lige ben og crinkle foran. PRIS: 349,95 SE MERE FÅES i 2 FARVER

Blue Effect pigebukser Lækre twillbukser med masser af stretch og en god pasfom. Flotte farver, der følger trenden dette efterår, samt indvendig elastik til justering af linningen. Med crinkle foran ved lommerne. PRIS: 349,95 SE MERE FÅES i 2 FARVER

selvværd. Og det får man altså ikke ved at sjaske rundt i joggingbukser”, siger Dorthe Klyvø. Mærker hos Plus-Kids Lige fra starten har det været Dorthe Klyvøs målsætning at have, hvad der findes på markedet med ekstra livvidde til børn. I dag fører hun mærkerne X-Girlz, X-Boyz, Claire Plus, New Facts Plus (også et Claire brand), Lemmi Fashion og Blue Effect Jeans. Det tyske firma Lemmi producerer jeans med forskel-

X-GIRLZ Liva strikhuse Skøn glatstrikket hue med striber og fake fur kvast i toppen samt ribkant forneden. PRIS: 129,95 SE MERE

X-GIRLZ Pipa HALSRØR Skønt “halsrør” (sammensyede halstørklæde) i grov patentstrik. Dejligt vamset og blød. PRIS: 149,95 SE MERE

X-Girlz Rakel striktørklæde Flot strikket sammensyet tørklæde, der passer på kryds og tværs til stort set hele vinterkollektionen fra X-Girlz. PRIS: 149,95 SE MERE

lige livvidder, hvilket blandt andet betyder, at Plus-Kids. dk kan tilbyde jeans med meget stor livvidde helt op til str. 176 cm. I 2011 blev netbutikken desuden kåret til ”Årets Iværksætter” af Aarhus Stiftstidende og Aarhus Kommune. Se alt det smarte tøj på Æ Www.plus-kids.dk


børn

børn i køkkenet

kan meget mere end

julebag SÅDAN FÅR DU BARN M DIT E KØKKE D I NET

forklæde Sejt forklæde med helikopter print og frække detaljer. PRIS: 149,SE MERE


Julen er lige rundt om hjørnet, og dine børn kan meget mere end julebag. De fleste børn er med til julebag, og de fleste børn er med til at udstikke småkager. Men hvorfor er de fleste børn ikke med til også at lave selve julemaden til juleaften eller til julefrokosten?

Rødkålen kan laves allerede i november, så det ikke tager tiden fra småkage- og julekonfekt gøremålene. Det kunne også være, at børnene rørte i risengrøden, så den ikke brændte på, smuttede mandlerne til ris a la mande, hakkede mandlerne, piskede fløden, skrællede kartoflerne, fyldte anden med æblestykker og svesker, dækkede julebordet eller lavede en frisk rødkålssalat.

Vi kender alle sammen svaret: Fordi det er stressende nok i forvejen, og vi kan ikke overskue det. Det er årets store aften, og middagen skal helst være perfekt.

Til julefrokosten kunne det være dine børn, der i dagene før jul havde rørt farsen til frikadellerne - og måske også havde stegt dem. Frikadeller kan sagtens laves inden julefrokosten og kommes i fryseren, og det samme kan farsen.

Tænk hvis børnene var med

Julen er et fælles projekt

Hvis man nu gjorde et lille tankeeksperiment og forestillede sig, at børnene var med. Forestil dig, at rødkålen blev gjort klar inden juleaften af hverdagens små masterchefs - nemlig dine børn. Forestil dig deres smil på læben, når onkel og tante, morfar og alle de andre spiser jeres egen hjemmesyltede rødkål.

Lad julemaden være et fælles projekt og ikke kun mors eller fars serveringsaften.

Det gør noget helt særligt ved dine børns selvværd. De har bidraget til fællesskabet. De har gjort noget, der var vigtigt. Og at selvtilliden også får et nøk op ad, gør det kun endnu bedre.

Men hvis det hele skal være perfekt, så skal du ikke invitere børnene med. Det kan ingen børn leve op til. Hvis du ikke kan rumme børnene i køkkenet samtidig med julestresset, er det fuldt forståeligt, og så er det bedre, at du siger nej tak. Der er nemlig garanti for dårlig stemning ved julebordet, hvis du helst vil have køkkenet for dig selv, eller du er utilfreds med pølselignende frikadeller. FORTSÆTTES


Så vær oprigtig, sig ja eller nej. Det vigtige er, at du mener det, du siger. Der er intet forkert i at sige tak, men nej tak. Sådan en mor har alle respekt for. Specielt i juletiden. På de dage, hvor du er mere overskuds-mor, så spørg dig selv, hvorfor du vil have rødkålen i lige strimler. Små bette trekanter smager vel egentlig lige så godt, gør de ikke? Mad og Læring At lære at lave mad er en vigtig kunnen, som alle børn bør lære, og alle i hvert sit tempo. Børnene kan blive hverdagens små masterchefs, hvis du giver dem lov til lidt mere end kagebag. Respekter samtidig, at det ikke er alle børn, der synes, det er spændende at lave mad. For nogen er det følelse af pligt. Det betyder ikke, man skal lade være, for pligter er vigtige at have for alle i familien, men måske skal man justere ambitionsniveauet til den enkelte koks niveau. Hvis du vil læse gode råd om at lære fra sig i køkkenet, så klik ind på Kitchen4kids og læs mere om at have børnene med i køkkenet: â www.kitchen4kids.dk/articles/topic-9 Her finder du også idélister til, hvad både tumlinge-, børne- og juniorkokke kan løse af opgaver. Opskriften på hjemmelavet rødkål finder du her: â www.kitchen4kids.dk/articles/hjemmelavet-roedkaal-86

De bedste småkager til jul Selv om denne artikel handler om at lave rigtig mad sammen, så skal du ikke snydes for den bedste småkage-opskrift til jul. Den er nemlig super nem at lave, og der er garanti for, at den er god at rulle uden at smuldre osv. At det også er en småkagedej, der kan laves hele året, gør jo ikke noget. Du finder opskriften her: â www.kitchen4kids.dk/articles/vaniliesmaak-

ager-78


køkkentilbehør FORKLÆDE med smageske Sødt forklæde med lomme og en særlig lomme til den medfølgende smageske. PRIS: 99,SE MERE

Børneknivsæt En hund med tænder og én uden. Skarp nok til at skære i frugt og grønt, men kan ikke skære i fingre. Ørerne sikrer, at hånden ikke slipper. PRIS: 139,SE MERE

RØRESKE Herlig røreske med godt ergonomisk greb og perfekt længde. Hullet i skeen gør det nemmere for børnene at røre. PRIS: 49,SE MERE

Kartoffelskræller

Super effektiv skræller i 4 flotte farver. Den er lille og handy og passer derfor perfekt i en barnehånd. PRIS: 39,SE MERE

ninjabread men

Hvem siger, at kager skal være søde? Her er der kage-cutters med action! PRIS: 89,SE MERE

VIL DU SE MERE? Se mange flere spændende produkter, der gør det nemmere at få børnene med i køkkenet: â www.kitchen4kids.dk


smertelindring

VÆK MED

smerterne Inkontinens, menstruationssmerter og andre former for smerter er noget, som de fleste kvinder plages af. Men der er hjælp at hente fra 3 smarte apparater.

VEJEN TIL ØGET LIVSLYST STARTER

HER

VIND KAMPEN MOD INKONTINENS Inkontinens hos kvinder er lige så almindeligt som pollenallergi, men alligevel meget tabubelagt. Investér 20 minutter om dagen i at styrke din bækkenbund - det betaler sig. Itouch Sure kan hjælpe dig, og endda muligvis helt kurere inkontinens, der skyldes såvel stress som trang. En stærk bækkenbund medfører nedsat risiko for lækager og giver øget sexlyst og nydelse. Forbedringer og resultater af den styrkede bækkenbund vil kunne mærkes efter ca. 5 uger. Efter 3 måneder vil du blot have brug for at vedligeholde det gode resultat 1-2 gange om ugen.


SMERTELINDRING UDEN MEDICIN Når det gør ondt, er det bedst at behandle lokalt. Hvorfor tage piller, der påvirker hele kroppen, når du kan behandle lige præcis dér, hvor smerten er? Itouch Easy er et lille kompakt apparat med høj ydeevne, som giver dig hurtig og effektiv smertelindring - helt uden medicin og bivirkninger. Batteridrevet og kompakt - kan medbringes overalt. Som navnet antyder, er Itouch Easy utrolig let at anvende, og den tilbyder det allerbedste inden for TENS smertelindring. Itouch Easy er resultatet af et omfattende forskningsarbejde og repræsenterer en ny generation af TENS apparater.

SLUT MED MENSTRUATIONSSMERTER

Itouch Easy lindrer dine smerter ved hjælp af elektrisk muskelstimulation. Du sætter elektroderne på smertepunktet, starter dit foretrukne program og fortsætter herefter dine gøremål. Nemmere kan det ikke blive.

Ova er en lille og meget effektiv hjælp mod menstruationssmerter - helt uden medicin og bivirkninger. Menstruationssmerter kan behandles og afhjælpes effektivt med TENS (elektrisk muskelstimulation). TENS står for Transkutan Elektrisk Nerve Stimulering. TENS stimulerer din krops egne naturlige forsvar mod smerte ved at frigive endorfiner. Kliniske forsøg med Ova apparatet har vist op til 80% succesrate, og endometriosepatienter siger, at behandling med TENS tager brodden af smerterne og gør livet mere tåleligt. Forsøg viser, at TENS behandling har yderligere en fordel udover at reducere smerterne. TENS reducerer således antallet af de kramper, der er forårsaget af nedsat blodgennemstrømning til musklerne. Ova er lille nok til at ligge i din håndtaske (der medfølger et lille etui med lynlås). Ova måler kun 5,5 x 3,5 cm og kan bæres helt usynligt under tøjet. Særlige store elektroder sikrer en effektiv dækning af behandlingsområdet. Hvis du har behov for det, kan du bruge elektroderne på din ryg, hvis rygsmerter i f.eks. lænden er dit største problem under menstruation.

VIL DU VIDE MERE? Klik på de 3 produkter for at få mere information om dem. Se flere produkter til effektiv smertelindring her: â

WWW.HJEMMETEST.DK


quiz 10 SPØRGSMÅL OM BØRN

Test din viden om børn med disse 10 spørgsmål. Skriv dine svar ned på et stykke papir, inden du læser de rigtige svar nederst på næste side.

1: Hvor meget nattesøvn anbefaler Sundhedsstyrelsen, at

børn på 3-6 år får? 8-10 timer, 10-12 timer eller 12-14 timer?

HVOR MEGET V DU OM ED DIT BARN?

2: Hvor mange minutter om dagen anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn på 5 år skal være fysisk aktive? 30, 45 eller 60 minutter?

3:

Hvor mange kilo vejer et 5-årigt barn, hvis det følger den gennemsnitlige vækstkurve? 16, 19 eller 22 kilo?

4:

Der er stor forskel på prisen på en børnehaveplads i landets kommuner. I den dyreste kommune koster en plads næsten 9.000 kroner mere om året end i den billigste. Men hvilken kommune er dyrest? København, Gentofte eller Ballerup?

5: Der er ikke skolepligt i Danmark, men der er undervisningspligt. Hvor mange år?


6: Hvor mange mælketænder får et barn? 7: Hvor højt skal dit barn ifølge loven være, før det ikke behøver at sidde i en autostol

eller på en selepude i bilen?

8: Hvor høje anbefaler Rådet for Sikker Trafik, at børn skal være, for at sidde på forsædet i en bil ved en aktiv airbag?

9: Hvad hedder den vaccination, som alle 5-årige børn skal have, som beskytter mod sygdommene difteri, stivkrampe, kighoste og polio?

10: Hvilke 3 børnesygdomme beskytter MFR-vaccinen mod, som alle børn får, når de er 15 måneder, og igen når de er 4 år?

svar 1: 10-12 timer

2: 60 minutter

3: 19 kilo 4: Ballerup 5: 9

6: 20

7: 135 cm

8: 140 cm

9: DiTeKiPol

10: Mæslinger, fåresyge og røde hundefantastiske FUND TIL BØRN INSPIRATION

Det amerikanske site Etsy.com er en guldgrube af idéer til fantastiske gør-det-selv projekter til dit barn. Vi har samlet nogle super søde, sjove, spændende og skøre ting, som du selv kan gå i gang med. Du kan naturligvis også bare købe dem direkte fra Etsy.

minnie mouse hue

Dejlig Minnie Mouse hue med ører og lyserød sløjfe hæklet med akrylgarn, der giver god varme. Pris: 106 kroner Shop: CrochetAFlower

hårbånd Lækkert hæklet hårbånd med blomst, som holder ørerne varme i den kolde tid. Fåes i flere forskellige farver. Pris: 97 kroner Shop: delightcrochet

t-shirt

Smart T-shirt med slipseprint og barnets initialer printet nederst. Pris: 144 kroner Shop: ChicCoutureBoutique


BOGSTAVPUDER

Sjove og farverige puder formet som bogstaver og lavet af økovenligt filt. Pris: 223 kroner Shop: MableDear

klassisk bAret Farvestrålende baret i klassisk design. Fremstillet af lækkert merinould. Fåes i flere forskellige farver. Pris: 441 kroner Shop: RedPepperAccessorize


hårbånd

Smukt hårbånd med store pink og multifarvede blomster af chiffon. Pris: 59 kroner Shop: TheAppleAvenue

bogmærkee Sjovt bogmærke med 2 ben, som stikker ud fra bogen, så det ser ud som om, en person er kommet i klemme. Fåes i mange forskellige varianter. Pris: 147 kroner Shop: MyBookmark


1

2

3

4

5

6


drenge

TIL

VÆRELSET

1: STARWARS PLAKAT Plakaten til drenge, der elsker Star Wars (og gør alle drenge ikke det?). Uden at være helt sikker holder maskinerne på plakaten vist ikke med de gode. Pris: 171 kroner | Shop: PurpleCowPosters 2: DINOHOVED

Pas på den farlige T-Rex, der stikker hovedet med det åbne gab med de skarpe tænder ud gennem væggen! Fåes i forskellige farver. Pris: 735 kroner | Shop: Theshabbyshak

3: TOG WALLSTICKER Kæmpe stor wallsticker med et gammelt damplokomotiv. Perfekt til den togglade dreng. Pris: 237 kroner | Shop: SolanaGraphicStudios 4: RUMtema wallstickers

Hvide wallstickers med forskellige elementer med rumtema. Stor raket, planet, komet og 58 stjerner i forskellige størrelser. Pris: 464 kroner | Shop: WallDecalDepot

SPITFIRE WaLLSTICKERS Pakke med 2 store Spitfire fly (21 x 8 cm) og 4 små (14 x 6 cm) lige til at sætte fast på væggen. Pris: 115 kroner | Shop: LittleGrippersDecals

5: TRAKTOR WALLSTICKER

Vinyl wallsticker med en kæmpe stor grøn traktor. Måler ca. 90 x 90 cm. Pris: 224 kroner | Shop: TheBabyDolls

6: FODBOLD WALLSTICKER

Er din dreng helt tosset med fodbold? Så er dette den helt rigtige wallsticker til hans værelse. Pris: 190 kroner | Shop: artstickercouk

FOTO AF BIL

Fotografi af gammel klassisk amerikanerbil. Måler ca. 24 x 30 cm. Perfekt til den bilglade drengs værelse. Pris: 176 kroner | Shop: ScarlettElla


pige

TIL

VÆRELSET 1: magnetisk whiteboard Flot magnetisk whiteboard med pink ramme i barok stil. Tegn på den med whiteboard tuscher eller hæng billeder på den med magneter. Måler ca. 90 x 120 cm. Pris: 1.288 kroner Shop: ShugabeeLane

HESTE WALLSTICKER

Wallsticker til den hesteglade pige med 3 sorte heste i løb. Kan også fås spejlvendt, så hestene løber den anden vej. Måler 60 x 90 cm. Pris: 219 kroner Shop: artstickercouk

2: bogstavER med blomster Flotte bogstaver dekoreret med mange forskellige blomster i pink, hvide og lyserøde nuancer med perler og similisten. Pris: 235 kroner (3 stk.) Shop: CharlieCocos 3: GLIMMERFORHÆNG Dekorativt forhæng af stof med masser af glimtende pailetter. Måler ca. 140 x 200 cm. Pris: 105 kroner Shop: austriandesigns 4: elefanthoved Stort plastik elefanthoved til at hænge op på væggen. Fåes i mange forskellige farver. Pris: 353 kroner Shop: Theshabbyshak 5: træ wallsticker Dekorativ wallsticker med træ med mange farverige blomster. Måler ca. 200 x 140 cm. Pris: 500 kroner Shop: wallinspired

navne wallsticker Få din datters navn på en stor wallsticker med en flot tryllestav. Selve navnet måler ca. 60 cm i højden, og længden afhænger naturligvis af barnets navn. Pris: 106 kroner Shop: HazelEyeDesigns

6: heste wallstickers Med disse wallstickers kan din hesteglade pige få en hel flok løbende heste på væggen. Indeholder 8 heste fra 5 til 23 cm, og de fåes i hele 31 forskellige farver. Pris: 75 kroner Shop: artstickercouk


1

2

3

4

5

6


PIRATNAVN

Dit barns navn skrevet med bogstaver lavet af filt og fint dekoreret med forskellige elementer fra pirattema. Pris: 154 kroner Shop: brochesycia

HESTEHÅRBØJLE Den perfekte hårbøjle til den hesteglade pige. I LOVE HORSE. Pris: 83 kroner Shop: Naneville

magnetbogstaver

Få dit barns navn skrevet med farverige magnetiske bogstaver. Pris: 15 kroner (pr. stk.) Shop: AnatoliaMagnets

træbogstaver Dekorative træbogstaver lige til at hænge op på børneværelset. Pris: 38 kroner (pr. stk.) Shop: LoveDecorStudio


mohikanerhue Det behøver ikke at være kedeligt at have hue på. Kedelig kan man i hvert fald ikke beskylde denne lysegrå mohikanerhue med mørkegrå hanekam for at være. Pris: 171 kroner Shop: KriksisLV

cardigan Trendy cardigan strikket af blød råhvid bomuldsgarn med sort mønster. Pris: 406 kroner Shop: KriksisLV


benvarmerE Super søde benvarmere med en stor blomst på hvert ben. Fås i flere forskellige farver og størrelser. Pris: 200 kroner Shop: knottymamas


1

2

3

4

1: t-shirt med navn Blå T-shirt med dit barns navn og en ret så ufarlig grøn dino printet på mave og bryst. Pris: 82 kroner Shop: HGVinylandSign

2: fingerløse vanter Regnbuefarvede fingerløse vanter med hul til tommelfingeren. Kan også bruges som armvarmere. Pris: 82 kroner Shop: Sew4Munchkins

3: BLONDE LEGGINGS Super søde leggings med feminine blonder. Fåes i sort, hvid og pink. Fåes i str. nyfødt til 4 år. Pris: 59 kroner Shop: NeverNola

4: livrem med navn Smart livrem med dit barns navn broderet på hele vejen rundt. Fåes i flere forskellige farver. Pris: 82 kroner Shop: BBWhimsy


lege-sushi

Man bliver helt sulten af at se på dette sæt sushi. Men lad være med at spise det - det er af filt. Pris: 121 kroner Shop: fairviewpl

MUSEluffer

hæklet hue Smart hue med en lille skygge hæklet med mørkegråt akrylgarn. Pris: 118 kroner Shop: MyHobbyShop

Bedårende strikkede museluffer med søde detaljer. Pris: 171 kroner Shop: warmYourself


‚ SUPERHELTEKAPPE Dit barns helt egen personlige superheltekappe med barnets forbogstav og valgfrie farver. Pris: 153 kroner Shop: pipandbean


Skønne UNGER

Et billede siger mere end tusinde ord.

Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af dit barn som du med garanti vil værdsætte resten af livet.

Her er ingen marmorerede baggrunde eller kurvestole, men masser af skæve vinkler, sjove indfald og nytænkning.

Marylou Studio er et innovativt studie, som ser fotografi i et helt nyt lys. Her får du taget æstetiske og helt igennem utraditionelle billeder.

På de følgende sider kan du se eksempler på skønne babybilleder fra Marylou Studio.


THOR | 5 ÅR

FOTOSERIEIDA & ASTRID | 7 & 4 ÅR

FOTOSERIE


FOTOSERIE

NELA | 3 ÅR


NELA | 3 ÅR

NIKOLINE | 4½ ÅR


FOTOSERIE


MARIUS & KATRINE | 8 & 11 책r


FOTOSERIE

LISA & MAJA | 4 & 2 책r


Skønne UNGER

Se flere skønne børnebilleder på www.maryloustudio.dk

MILLE | 2½ ÅR


læs også

Husk også at læse MIN BABY - magasinet med

alt om det bedste vi har

www.minbaby.dk