Page 1

Askepot 8. februar til 9. marts 2014

Hvordan vinder man egentlig den der prins og det halve kongerige? Hvad får man ud af at “hugge en hæl og klippe en tå”? Hvordan får Askepot en kjole, så hun kan komme til bal på slottet? Det er eventyret om den fattige pige, der må lide under sine stedsøstre og sin stedmors tyranni, men til sidst vinder den smukke prins og det halve kongerige foran næsen på dem alle. Men det er også en reminder fra fortiden om materialismens evige kamp mod de indre værdier, som idag måske er mere relevant end nogensinde. Tilladt fra 5 år, anbefalet til 12 år. 60 minutter.

5 minutters gang fra Norreport /

www.anemoneteatret.dk

BILLETTER 33 32 22 49 post@anemoneteatret.dk


teater FOR BØRN

I MØRKET KAN

ALT SKE


Teater for børn ER en stor

GAVE

og et stort

ANSVAR


At spille teater for børn er en stor gave, men også et stort ansvar. Der findes ikke et bedre og mere seriøst publikum. De er åbne og tillidsfulde, og accepterer umiddelbart teatrets præmis. Selv større børn oplever en god “forestilling” som virkelighed, fordi den foregår lige nu og her med rigtige mennesker og ægte følelser, og hvis forestillingen har noget på sinde, vil barnet tage budskabet til sig som en erfaring, som kan præge det resten af livet. “Meget tidligt i Anemone teatrets 30-årige historie blev Lisbet og jeg klar over, at vi havde en helt bestemt idé om, hvad vores teaterstykker skulle indeholde: Det skulle naturligvis være en god, dramatisk historie, som kunne forstås på flere planer, og så skulle det bevæge/ udfordre modtagerens indre væsen - uanset alder”, fortæller Albert Nielsen, grundlægger og administrativ leder af Anemone teatret.

alrealistiske forestillinger med pædagogiske opskrifter på, hvordan man agerede i verden. Dét, vi havde lyst til at dele med børnene, var vores egne spørgsmål om, hvordan man bliver et helt menneske, hvordan man navigerer mellem godt og ondt og bibeholder troen på, at der er et lys for enden af tunnelen”, fortæller Albert Nielsen. Fakta om Anemone teatret Albert Nielsen udgør sammen med Lisbet Lipschitz den daglige ledelse af Anemone teatret, som de sammen grundlagde for 30 år siden. I starten turnerede teatret meget, men sidenhen fik det til huse i et gammelt bageri i en baggård på Hauser Plads. I dag er Anemone teatret et professionelt børneteater, der producerer forestillinger og huser gæstespil for børn og deres voksne. Der kommer både skoler, børnehaver, vuggestuer, bedsteforældre og forældre til teatret. Årligt bliver det til 35.000 solgte billetter. I 2014 har teatret 7 forskellige forestillinger på programmet, herunder 3 egenproduktioner og 4 gæstespil. Der kan være op til 150 publikummer i teatrets sal.

Tro håb og kærlighed

Teatrets Café

“Vi har altid været bevidst om, at vi ikke ville lave soci-

“Det skal være en hel oplevelse at gå i teatret”, fortæller


Lisbet Lipschitz, grundlægger og kunstnerisk leder af Anemone teatret. “Når børn såvel som voksne går i teatret, er det ikke alene historien på scenen, men også mødet med teaterhusets helt særlige magiske stemning, som man møder allerede ude i porten, der er med til at skabe den fulde oplevelse. I samme ånd skal man også have mulighed for at fordøje oplevelsen på stedet. Derfor har vi indrettet teatrets café på en måde, så både børn og voksne kan slappe af og lade indtrykkene bundfælde sig i umiddelbar forlængelse af forestillingen”. I teatrets café kan man “fordøje oplevelsen” med f.eks. håndmadder deluxe, hjemmebag, hindbærsnitter fra Lagkagehuset, frugt, slik, café latte, varm chokolade, te fra Perc’s og meget mere. Alt sammen til børnevenlige priser. Cafeen rummer desuden et legehjørne, og man kan gå på opdagelse i teatrets lange historie i de collager og teaterrekvisitter, der udsmykker vægge og lofter. Fredagsspisning Trænger man til et alternativ til Disneysjov og fredagsslik, kan man slippe let og kvalitativt over madlavningen og det “kulturelle indslag” fredag aften med en tur i Anemone teatret, der hver fredag serverer aftensmad frisk leveret fra den Økologiske Slagter på Kultorvet i forlængelse af forestillingen kl. 17.

børnefødselsdage Mangler man inspiration til børnefødselsdagen, kan et teaterbesøg med cafébesøg være den rigtige løsning. Børnefødselsdage kan arrangeres i forbindelse med køb af billetter til teatrets forestillinger, og teatret sørger for de helt rette fødselsdagsrammer med fødselsdagspyntet bord. Køb af forplejning er obligatorisk, og man kan f.eks. vælge mellem kagemand, rosinboller, små portionsanrettede frugtskåle, hjemmebagt chokoladekage, hindbærsnitter, saftevand, varm chokolade, wienerbrødskagemænd og -koner og meget andet. GIV DIT ældste barn opmærksomhed og kvalitetstid De fleste forældre kender udfordringen: Hvordan giver man den store særlig kvalitetstid, når der kommer en lillebror/lillesøster ind i familien? Der findes mange gode løsninger, men en oplagt idé kan være et teaterbesøg på Anemone teatret, der viser teater for børn fra 3 år og op (ingen adgang for babyer). Den store vil elske en oplevelse på egen hånd med far eller mor, og omvendt vil far og mor helt sikkert nyde en oplevelse med fokus kun på den store. I foråret 2014 er der eventyr, dukketeater, musik og filosofi på programmet for børn i alderen fra 3 til 12 år. Se et udpluk af forestillinger på de følgende sider.


Papirmåne

Askepot

Gæstespil af Meridiano teatret.

Anemone teatrets genopsætning af den eventyrlige klassiker.

En forestilling om en lille dreng, der har alt for store ting at tænke på - faktisk så store, at han er meget vågen, når han skal falde i søvn. Elliot har en guldfisk og en tiger og en løve i plastik, og så har han en bamse, som følger ham, hvor end han går. Han har også en masse bøger. Elliot elsker sine bøger. Han kan ikke læse bogstaverne i dem. Men billederne kan han se på, og så rejser han langt væk - ind i en verden, hvor der måske findes nogen, som kan forklare ham, hvorfor hans far og mor har bestemt, at de ikke mere skal bo sammen alle tre. Medvirkende: Lars Begstrup og Therese Glahn. Tilladt fra 3 år og anbefalet til 7 år. 35 minutter. Fra den 7. til den 26. januar 2014, tirsdag-torsdag kl. 9.30 + kl. 11.00, fredag kl. 11.00 + kl. 17.00, lørdag kl. 13.00 + kl. 15.00, søndag kl. 13.00.

Hvordan vinder man egentlig den der prins og det halve kongerige? Hvad får man ud af at “hugge en hæl og klippe en tå”? Hvordan får Askepot en kjole, så hun kan komme til bal på slottet? Det er eventyret om den fattige pige, der må lide under sine stedsøstre og sin stedmors tyranni, men som til sidst vinder den smukke prins og det halve kongerige foran næsen på dem alle. Det er også en reminder fra fortiden om materialismens evige kamp mod de indre værdier, som idag måske er mere relevant end nogensinde. Teatrets dramatisering af dette eviggyldige eventyr låner elementer fra de gamle folkefortællinger, og udfordrer historien med rytmisk musik og kropsmasker. I et forrygende tempo bliver publikum hvirvlet fra Askepots ydmygelser over korsang og besøg hos Gudmor morbærtræ til dans i det helt store dress på slottet. Tilladt fra 5 år og anbefalet til 12 år. 60 minutter. Fra den 8. februar til den 9. marts 2014, tirsdag kl. 11.00, onsdag kl. 11.00 + kl. 14.15, torsdag kl. 9.30 + kl. 11.00, fredag kl. 11.00 + kl. 17.00, lørdag kl. 13.00 + kl. 15.00, søndag kl. 13.00.


Billebadulja Gæstespil med Teater Filuren.

Platons hule - mon der er et liv efter TV? Gæstespil med Teater Hund. Der var engang en filosof, der hed Platon, der skrev en historie om nogle mennesker, der sad inde i en hule og troede, at dét var den eneste virkelighed. Den historie har vi ladet os inspirere af til en nutidig filosofisk hverdagskomedie. Søstrene Anne og Anne lever trygt i deres egen huleverden med TV som eneste vindue. Men da de anskaffer sig et barn for at kunne komme med i deres yndlings TV-program, får de mere, end de havde regnet med. En fortælling om det trygge liv i sofaen, og om alt det, der måske er udenom. I Teater Hunds karakteristiske fysiske og visuelle spillestil fortælles der med humor, håb og eftertanke til både små og store.

Sprudlende musik- og sangforestilling for børn skrevet af Alberte Winding. En poetisk sort/hvid pop-up-fabel om frygten og en pruttefugl, der æder alle farver og energi. Hvordan finder de igen farverne og evnen til at elske hinanden i den lille by? Tilladt fra 4 år og anbefalet til 10 år. 60 minutter. Fra den 23. april til den 11. maj 2014, tirsdagonsdag kl. 11.00, torsdag kl. 9.30 + kl. 11.00, fredag kl. 11.00 + kl. 17.00, lørdag kl. 13.00 + kl. 15.00, søndag kl. 13.00.

FAKTA Anemone teatret Suhmsgade 4 1125 København K

Tilladt fra 5 år og anbefalet til 12 år. 55 minutter. Fra den 12. marts til den 16. april 2014, onsdag kl. 11.00 + kl. 14.15, torsdag kl. 9.30 + kl. 11.00, fredag kl. 11 + kl. 17, lørdag-søndag kl. 13.00 + kl. 15.00. Dog tirsdag den 15. og onsdag den 16. april kl. 11.00 + kl. 13.00 (påskeferie).

5 minutters gang fra Nørreport på Hauser Plads lige bagved Kultorvet. Billetbestilling: Telefon 33 32 22 49 eller post@anemoneteatret.dk Læs mere på www.anemoneteatret.dk

Anemone teatret  
Anemone teatret  

Annonce og artikel om Anemone teatret til MIN BABY #8.

Advertisement