Page 1

Oppe i Himlen bor Gud historier om Jesus som barn Fortalt af Pil Brudager


Tilegnet Juliane, som siden hun var helt lille, har elsket historierne om Jesusbarnet, Josef og Maria.

Denne bog tilhører:

Oppe i himlen bor Gud Fortalt af Pil Brudager Illustreret af Jørgen Eivind Hansen © Pil Brudager, Jørgen Eivind Hansen og RPF 1. udgave, 1. oplag 2011 Sats: Gamborg kommunikation Tryk: Toptryk Grafisk ISBN 978 87 7495 210 7 Religionspædagogisk Forlag Frederiksberg Alle 10 1820 Frederiksberg C 3324 9250 www.rpf.dk


Oppe i Himlen bor Gud historier om Jesus som barn Fortalt af Pil Brudager Illustreret af Jørgen Eivind Hansen

Kære du, der skal til at høre eller læse historierne om Guds elskede søn Jesus. For lidt over 2000 år siden, sendte Gud sin søn Jesus, ned til os på jorden. Gud ville vise os mennesker, hvordan vi kunne være gode og kærlige ved hinanden. Jesus levede i 33 år - og hver eneste dag han gik på jorden, var han god ved alle, han mødte. I denne bog er der over 20 historier, der handler om de første 12 år af hans liv. Der er små tegninger til historierne, som du kan farve. Tegningerne fylder ikke hele siden, for det er meningen, at du også kan tegne til historierne i bogen, lige så meget du har lyst - alle de steder, hvor der er plads på papiret. Du skal huske at bruge farver eller farveblyanter, der ikke smitter af eller farver igennem papiret - sådan at der kun kommer farve dér, hvor du vil ha’ det. Rigtig god fornøjelse!


O

ppe i Himlen bor Gud. Og du og jeg og alle mennesker er kommet der oppe fra, for vi er alle sammen Guds børn. Vi er en slags søstre og brødre, vi der bor her på jorden. Og når vi bliver gamle og dør, flyver vi op til Gud igen og mødes med alle dem, vi har kendt, der er døde - oldefar og oldemor, alle de gamle, alle dem vi kender. Her nede på jorden bor Gud også. Gud er alle vegne, for Gud er kærlighed. Men her på jorden har han gemt sig for os … i vore hjerter. Der er en lille smule Gud i hvert eneste menneskehjerte. Så vi altid kan snakke med ham, når vi har brug for det. Det er ligesom en mobiltelefon, der altid er åben. Vi kan spørge Gud om alt det, vi ikke forstår. Eller vi kan bede om noget, vi mangler. Eller vi kan bede Gud om at passe på nogen, vi kender - eller om at passe på os, hvis vi er alene og er bange for et eller andet. På den måde er vi aldrig helt alene. Vi kan altid snakke med Gud. Vi kan altid bede Gud om hjælp. Når vi så har spurgt ham om noget, må vi være helt stille. Lukke øjnene, så er det lettere at være stille. Så svarer Gud. Men han taler ikke ret højt. Han har en lille bitte stemme, så du skal være musestille og lytte, inde i dit hjerte. Måske hører du hans svar. Og når du hører det, bliver du meget, meget glad. Altså: Først spørger du. Så lukker du øjnene og lytter … længe … vær tålmodig. Der kan godt gå noget tid, før Gud svarer. Måske dukker svaret op en helt anden dag, hvor du slet ikke havde regnet med det. Lige pludselig kender du bare Guds svar.

2


P

å jorden bliver vi født af en menneskemor og en menneskefar, fordi vi skal lære at leve sammen som mennesker og være gode ved hinanden. Alle sammen. Først er vi sammen i små familier - far, mor og børn, eller mor og barn eller far og barn. Så er vi sammen med legekammerater, børnehavekammerater, skolekammerater, dem vi går på arbejde med, naboer og venner. Meningen er, at alle mennesker på jorden skal være gode ved hinanden. ALLE. Det betyder ikke noget om vi har sort hud, brun hud, rød hud, gul hud eller hvid hud. Og det betyder ikke noget, hvordan vi ser ud og hvordan vi er. Gud elsker alle os på jorden lige meget. Og Gud ønsker vi skal leve i fred hver eneste dag. Hjælpe hinanden. Være gode ved hinanden. Tænke på, om andre har det godt og hvordan vi kan hjælpe dem, der har brug for hjælp. Det er ikke nok at tænke på, om vi selv har det godt.

4


I

begyndelsen af livet, når vi er små, skal vores menneskemor og menneskefar hjælpe os med mad og tøj og et sted at bo. Det kan vi ikke selv klare. Så vokser vi og bliver større og større og kan mere og mere selv. Og når vi er blevet voksne, kan vi klare os. Så kan vi også selv føde børn, som vi kan hjælpe med at få mad og tøj og alt det, de har brug for, indtil de bliver voksne og selv kan føde deres børn, som de kan hjælpe … Mange mennesker, f.eks. nogle af dem der kommer fra Afrika, kalder Gud for Allah. Nogle kalder ham andre navne. Men her i Danmark, er vi mange, der kalder ham for Gud. Alle navne er rigtige. Der er nemlig kun én Gud, så lige meget, hvad han bliver kaldt, er han den samme.

6


N

å, en dag for lidt over 2000 år siden blev Gud i rigtig dårligt humør, da han kiggede ned gennem vinduet i himlen, til sine børn på jorden. De var blevet så onde ved hinanden. De sloges og snød hinanden. Hvis en mand havde mange køer, kunne naboen finde på at stjæle nogle af dem om natten, imens manden sov. Det skete også, at røvere slog en mand ihjel, tog alle hans dyr, alle hans ting, hans kone og hans børn og hans hus og hans penge. Alt! Det hele! Og der var krige, hvor folk slog hinanden ihjel for at tage hinandens byer og marker. Gud blev både ked af det og vred. Jeg bliver nødt til at lære menneskene, hvordan de skal være ved hinanden, tænkte Gud. De har glemt det. Og han kunne ikke holde ud at se på, hvor onde de var blevet. Kan du huske, hvordan vi skal være ved hinanden?

8


Indhold: side 2 Gud er kærlighed

side 30 Hvad har din kone under kappen?

side 4 Gud ønsker, vi skal leve i fred

side 32 Josef og Maria og Jesus boede i Ægypten i to år

side 6 Når vi er små

side 34 Det var meget varmt, over 40 grader

side 8 En dag for lidt over 2000 år siden

side 36 Langsomt bøjede den store palme sig

side 10 Gud fik en idé!

side 38 Tilbage til Israel

side 12 En ren ung kvinde

side 40 Vil du hjælpe min høne?

side 14 Josef og Maria boede i Nazaret

side 42 Jeg har det meget bedre, jeg er snart rask!

side 16 Min kone skal snart føde

side 44 Lørdag var helligdag

side 18 Et barn er født i Betlehem

side 46 Alle børn lærte af de voksne

side 20 Det var den første julenat

side 48 Påskefest i templet i Jerusalem

side 22 Jødernes konge dengang hed Herodes

side 50 Er Jesus ovre ved dig?

side 24 Tre vise mænd fra Østerland

side 52 Hvis Gud skabte mennesket, hvem skabte så Gud?

side 26 De hørte en lille bitte stemme inde i sig

side 54 Jeg hører til her i templet, mor, hos Gud, min far!

side 28 I skal rejse videre til Ægypten

side 57 Kort over Palæstina

56

Oppe i himlen bor Gud - Læseprøve  
Oppe i himlen bor Gud - Læseprøve  

En bog af Pil Brudager med illustrationer af Jørgen Eivind Hansen