Documentaires voor kinderen

Page 1

11

E

EDITIE

Documentaires voor KINDEREN

Dancing in Jaffa


GIOVANNI, ANNE EN DE LOSERS KORTFILMCOMPILATIE

56min

VANAF 8 JAAR

BRUSSELS WILD

Giovanni en het Waterballet

Première - Nederland - 2014 - 17min REGIE: Astrid Bussink D: Nederlands OT: Engels VERTONINGEN: zo 3 mei (15:00) in Cinema ZED, woe 6 mei (14:00) in STUK (Labo)

De 10-jarige Giovanni heeft een droom: als eerste jongen naar het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen te gaan. Hij is de enige jongen in een wereld van badpakken, speldjes, glittermake-up en kirrende meisjes. Hij traint keihard en trekt zich niets aan van de pesterijen op school, want hij doet tenminste wat hij heel graag wil.

Anne vliegt

Losers, een film over verlies

Anne’s lichaam doet soms dingen die ze niet wil: zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken. Anne heeft ‘Gilles de la Tourette’ en dat is niet zo gemakkelijk, vooral niet op school.

Mathilde, Elian en Isabel hebben alle drie iets verloren. Mathilde haar teddybeer, Elian een schermwedstrijd en verloor Isabel drie jaar geleden haar lieve zusje. Hoe voelt dat eigenlijk?

Nederland - 2010 - 21min REGIE: Catherine van Campen D: Nederlands OT: Engels

VANAF 10 JAAR

België - 2015 - 52min REGIE: Bernard Crutzen D: Frans, Nederlands OT: Nederlands VERTONINGEN: zo 3 mei (13:30) in STUK (Soete), woe 6 mei (15:15) in STUK (Labo)

Nederland - 2014 - 16min REGIE: Arianne Hinz D: Nederlands OT: Engels

Wanneer de Brusselse filmmaker Bernard Crutzen op een avond met de fiets naar huis rijdt, komt hij oog in oog te staan met een vos. Die kijkt hem aan met een brutale blik en lijkt te zeggen: "Wat doe jij hier?" Bernard Crutzen wil de vraag terugkaatsen: "En jij, wat doe jij hier in Brussel? Is de stad wel iets voor jou?" Dezelfde vraag gaat ook op voor de slechtvalken, de padden in de fonteinen, de ringslangen en de kevers in de hoofdstad. De film onderzoekt dit samenleven tussen mens en (wild) dier en stelt de vraag op welke afstand we van elkaar willen of moeten leven? Met de vertelstem van DAAN.


DANCING IN JAFFA

VANAF 12 JAAR

VS - 2014 - 1u30min REGIE: Hilla Medalia D: Engels, Arabisch OT: Nederlands VERTONINGEN: zo 3 mei (15:00) in STUK (Soete), woe 6 mei (15:15) in Cinema ZED

In Jaffa, nabij Tel Aviv, wonen Joden en Palestijnen naast elkaar. In deze licht ontvlambare wijk tracht Mr. Pierre ‒ een gerenommeerde stijldanser ‒ tien weken lang Palestijnse en Joodse kinderen samen aan het stijldansen te krijgen. Maar hoe kan je samen dansen als je elkaar niet mag aanraken? Barrières worden gesloopt en wantrouwige kinderen veranderen in echte ‘sterren’ op de dansvloer. Met elke danspas brengt de charismatische Mr. Pierre levens in beweging.

BALLROOMINITIATIE

STORM

VANAF 4 JAAR

Première Denemarken, Thailand - 2013 - 27min REGIE: Kaspar Astrup Schröder D: Nederlands VERTONINGEN: zo 3 mei (14:00) en woe 6 mei (14:00) in Cinema ZED

Storm is een enthousiaste kleuter uit Denemarken. Samen met zijn ouders en kleine broer verhuist hij naar Thailand, het land waar zijn mama geboren is. Daar ontdekt hij allerlei bijzondere dingen. In deze charmante kleuterdocumentaire ‒volledig op hun maat gemaakt ‒ volgt het jongste publiek de alledaagse belevenissen van de kleine Storm vanaf het puntje van de stoel. Een echte aanrader!

voor tieners! Wil jij net zoals de jongeren in Jaffa je eerste passen zetten in de wondere wereld van het ballroomdansen? Kom dan na de première op zondag 3 mei mee doen met de gratis initiatieles ballroomdansen voor tieners! De initiatie volgt op de vertoning, duurt 1 uur en vindt plaats in het STUKcafé!


Brussels Wild

PRAKTISCH

1 > 9 MEI ‘15 LEUVEN WWW.DOCVILLE.BE

Tarieven jeugdfilms TICKET € 6 SPECIAAL TARIEF € 4

Alle voorstellingen van de kinderdocumentaire Storm. Deze tarieven gelden zowel voor kinderen als volwassenen.

ZONDAG 3 MEI 13:30 Brussels Wild STUK, Soetezaal 14:00 Storm STUK, Cinema ZED 15:00 Giovanni, Anne en de Losers STUK, Cinema ZED

Ticketverkoop STUK KUNSTENCENTRUM

15:00 Dancing in Jaffa STUK, Soetezaal Gevolgd door een gratis initiatieles ballroomdansen!

Openingsuren: De ticketbalie is op weekdagen doorlopend open van 10u-22u30. Tijdens het weekend is de ticketbalie geopend vanaf een half uur voor de eerste vertoning tot 22u30.

WOENSDAG 6 MEI

Naamsestraat 96, 3000 Leuven, +32 (0) 16 320 320

ONLINE

14:00 Storm STUK, Cinema ZED

www.stuk.be, www.docville.be

14:00 Giovanni, Anne en de Losers STUK, Labozaal

Let op! Online gekochte tickets worden niet opgestuurd, maar liggen klaar aan het STUK-onthaal.

15:15 Brussels Wild STUK, Labozaal

Losers

15:15 Dancing in Jaffa STUK, Cinema ZED


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.