Page 1

SEPTEMBER

Cinema ZED Hasselt De Nieuwe Zaal Maastrichterstraat 96 3500 Hasselt

2 021

www.cinemazed.be/hasselt

! cinemazedhasselt $ cinemazedhasselt


Eindelijk! Cinema ZED Hasselt is terug! De lancering van het initiatief in september ‘20 was feestelijk, maar het heeft helaas niet lang mogen duren. Na nauwelijks zeven weken werking moest ZED Hasselt, wegens de tweede lockdown, eind oktober ‘20 alweer de deuren sluiten. Maar die periode ligt inmiddels gelukkig achter de rug. ZED Hasselt maakt een doorstart en presenteert vanaf 5 september opnieuw iedere zondag, maandag en dinsdag topcinema in De Nieuwe Zaal, in het centrum van de stad.

Cinema ZED Hasselt zoekt vrijwillgers Interesse? Mail naar lore@fonk.be

Het nieuwstedelijk is het stadstheater van Leuven, Hasselt en Genk. Het is een artist-run theaterhuis dat mee vorm geeft aan de stad en de samenleving van morgen. Vanuit de stad richten we ons op de rest van de wereld. De Nieuwe Zaal is een theaterzaal in het hart van Hasselt met plaats voor theater, muziek, debat, audio en film. Het is de vaste stek van Het nieuwstedelijk in Hasselt en sinds een jaar ook de thuisbasis van Cinema ZED Hasselt. w w w.nieuwstedelijk.be w w w.denieuwezaal.be

Alle films zijn Nederlands ondertiteld, tenzij anders aangegeven.

Supernova

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken met een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plekken uit hun verleden… Hun reis is echter geen gewone vakantie. Tuskers dementie wordt steeds erger en de tijd die hen nog rest, is momenteel het belangrijkste in hun leven. Colin Firth en Stanley Tucci zijn ronduit fenomenaal als Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Eerder dan een ‘dementiefilm’ is Supernova vooral een prachtig ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. 2020, duur: 1:34, Verenigd Koninkrijk, regie: Harry Macqueen, met: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Sarah Woodward, James Dreyfus, e.a. dialogen: Engels Vertoningen: 5/9 (16u30), 20/9 (20u)


Le Sorelle Macaluso

The Father

Vijf zussen wonen samen in een eenvoudig appartement aan de rand van Palermo. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een zomerdag naar een populaire badplaats gaan, voltrekt zich daar een tragedie die hun leven voorgoed zal veranderen.

Anne zoekt een verzorgster voor haar koppige, dementerende vader Anthony, maar hij blijft elke hulp weigeren. Samen met zijn verwarring wordt zijn argwaan steeds groter. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt.

De Italiaanse regisseur Emma Dante wist haar eigen succesvolle theaterstuk om te vormen tot een intens mooie film vol empathie en nostalgie. De vijf actrices die de jeugdige versie van de zussen spelen kregen de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Venetië. Een niet te missen parel over de levenslange impact van een vroege tragedie.

Twee acteergrootheden geven één van hun beste vertolkingen ooit in deze prachtfilm. Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) kreeg voor zijn verbluffende prestatie zijn tweede Oscar voor Beste Acteur. Olivia Colman (The Favourite) verzilverde haar nominatie niet, maar ook zij is ronduit magistraal.

2020, duur: 1:34, regie: Emma Dante, met: Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario, e.a. dialogen: Italiaans

2020, duur: 1:37, Verenigde Staten, regie: Florian Zeller, met: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, e.a., dialogen: Engels

Vertoning: 7/9 (20u)

Vertoningen: 6/9 (20u), 12/9 (16u30)


Dune

Paul Atreides ziet in een droom een mysterieuze vrouw die een noodoproep doet voor haar volk op de planeet Arrakis. Paul moet naar de gevaarlijkste plek in het universum reizen om de toekomst van zijn volk veilig te stellen. Er werd lang en reikhalzend uitgekeken naar de verfilming van de legendarische scifi-klassieker Dune door gevierd regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival). Het boek van Frank Herbert werd door velen als onverfilmbaar beschouwd, voor Villeneuve was het de ultieme jongensdroom. 2021, duur: 2:35, Verenigde Staten, regie: Denis Villeneuve, met: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, e.a dialogen: Engels Vertoningen: 19/9 met inleiding door Karl Deburghgraeve (16u30), 27/9 (20u)

Tout s’est bien passé

Wanneer de 85-jarige André in het ziekenhuis ontwaakt na een beroerte, ziet hij zijn nieuwe leven, half verlamd en afhankelijk van anderen, niet zitten. Hij vraagt aan zijn dochter om hem te helpen sterven. Dit zet een hele kettingreactie aan vragen en emoties in gang. De Franse topregisseur François Ozon heeft al meermaals zijn veelzijdigheid bewezen. Een film met een lach en een traan, zonder grote, melodramatische emoties, maar vol mooi geobserveerde kleine momenten, schitterend vertolkt door topacteurs als Sophie Marceau en Charlotte Rampling. 2021, duur: 1:53, Frankrijk, regie: François Ozon, met: Sophie Marceau, Charlotte Rampling, André Dussollier, e.a. dialogen: Frans Vertoning: 26/9 (16u30)


MUZIEKFILM + CONCERT

First Cow

Harder,Better, Faster, Stronger

tan ère v a mi e pr

Oregon, 1820. De timide kok Cookie en zijn vriend King-Lu stelen ‘s nachts stiekem melk van de koe van een rijke landeigenaar, waarmee Cookie ongekende lekkernijen creëert. Zo zetten ze een bloeiend, maar riskant handeltje op. Een subtiel en teder verhaal over vriendschap en de Amerikaanse droom. Regisseur Kelly Reichardt (Certain Women, Wendy and Lucy) heeft een grote voorliefde voor mensen aan de rand van de samenleving en zoomt als een miniaturist in op dagdagelijkse details om hun grotere betekenis te onthullen. 2019, duur: 2:02, Verenigde Staten, regie: Kelly Reichardt, met: John Magaro, Orion Lee, e.a. dialogen: Engels Vertoning: 13/9 (20u)

Een huilende man heeft het levenloze lichaam van een vrouw in zijn armen… het begin van één grote trip met verbazingwekkende personages, hopperiaanse taferelen en vooral veel muziek. Vier curatoren stelden vier gelegenheidsbands samen die de opdracht kregen om een unieke creatie te maken. De filmvertoning zal naadloos overgaan in een live concert met Hantrax, Michiel De Malsche & Adilia Yip met een volledige versie van hun compositie. Ism Muziekodroom, De Serre & B-classic. Meer info zie www.cinemazed/hasselt 2021, duur:1:00, regie: Tobias Jansen & Jelle Hermans, met: Sigrid Vinks, Peter De Graef,e.a. dialogen: Nederlands Vertoning: 28/9 (20u)


D O C U M E N TA I R E

DOCVILLE PRESENTEERT

Future Shocked

De maatschappij en de morele regels evolueren de laatste jaren razendsnel. Rond thema’s als gender, klimaat en ras woeden heftige maatschappelijke debatten. Flink gestimuleerd door de sociale media, neemt de polarisatie ongekende vormen aan. Wat is er hier aan de hand? Aan de hand van interviews met moraalfilosofen, sociologen en psychologen en geïllustreerd met heerlijk verrassende beeldfragmenten, geeft de film inzicht in hoe maatschappelijke verandering werkt en hoe we polarisatie kunnen tegengaan. 2021, duur: 2:03, België, regie: Johan Van Schaeren, dialogen: Engels, Nederlands Vertoning: 14/9 (20u) Ingeleid door prof. dr. Katleen Gabriels, moraalfilosofe, gespecialiseerd in computerethiek (universiteit van Maastricht)

D O C U M E N TA I R E

Silence of the Tides

De Wadden, erkend als internationaal werelderfgoed, zijn als één groot, levend, ademend organisme. In dit grote intergetijdengebied is de cyclus van eb en vloed vitaal voor flora, fauna en de mens. Een prachtig cinematografisch portret van de Wadden tegen een over weldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en voortdurend veranderend licht. In deze poëtische overpeinzing - zonder voice-overs of interviews - staat de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal. 2021, duur: 1:43, Nederland , regie: Pieter-Rim de Kroon, dialogen: Geen Vertoning: 21/9 (20u)


JEUGDFILM

JEUGDFILM

Wolfwalkers

Zussen

Wanneer Robyn met haar vader naar Ierland reist om er op de laatste wolven te jagen, ontmoet ze Mebh, een bijzonder meisje met wilde rode haren. Dwalend door het woud worden ze steeds verder meegezogen in een wereld vol magie.

Vega is 9 en gaat samen met papa en haar kleine wildebras-zusje Billie op trektocht in de natuur. Een zalige tocht vol heerlijke momenten, tot papa in een rotsspleet valt en zijn enkel bezeert. De zussen moeten op zoek naar hulp.

De makers van de Oscargenomineerde films Song of the Sea en The Secret of Kells brengen opnieuw een must-see familiefilm naar het grote scherm. Een instant klassieker vol magie, fantasy, vriendschap en wilde natuurkrachten.

Dit spannende avontuur in de prachtige Noorse bossen is een vrolijke ode aan de kracht en volharding van kinderen. De twee jonge actrices zijn ook in het echte leven zussen en dragen met veel naturel deze avontuurlijke familiefilm.

2020, duur: 1:43, Frankrijk, Ierland, regie: Ross Stewart, Tomm Moore, dialogen: Nederlands

2020, duur: 1:25, Noorwegen, regie: Arild Østin Ommundsen, Silje Salomonse, met: Billie Østin, Vega Østin, Mette Arnstad, e.a., dialogen: Nederlands

Vertoning: 26/9 (14u30)

Vertoning: 12/9 (14u30)

Vanaf 9 jaar

Vanaf 6 jaar


Schema

Tarieven Basistarief: € 9,5

Zondag 5 september

Basistarief jeugdfilms: € 8

16u30 Supernova

Reductietarief: € 8 Op vertoon van je ZED lerarenkaart | Club ZED Kaart | Samenaankoop KU Leuven

Maandag 6 september 20u The Father

Studententarief: € 8 Uitsluitend aan de ticketbalie | Op vertoon van je studentenkaart

Dinsdag 7 september 20u Le Sorelle Macaluso

Zondag 12 september

ZES X ZED-Kaart (6 toegangtickets): € 48 Te koop en te gebruiken aan de ticketbalie en online. 2 jaar geldig. Niet strikt persoonlijk.

14u30 Zussen 16u30 The Father

Maandag 13 september 20u First Cow

Aankoop Club ZED kaart: € 18/maand of € 100/6 maand cinemazed.be/clubzed

Dinsdag 14 september 20u Future Shocked

Tip! Koop je ticket op voorhand online, zo ben je zeker van je plekje:

Zondag 19 september 16u30 Dune

www.cinemazed.be/hasselt

Maandag 20 september

Locatie

20u Supernova

Dinsdag 21 september

1. Cinema ZED Hasselt – De Nieuwe Zaal Maastrichterstraat 96, Hasselt

20u The Silence of the Tides

Zondag 26 september

2. Parking Dusart (op 200 meter van de zaal) Koning Boudewijnlaan 4, Hasselt

14u30 Wolfwalkers 16u30 Tout C’est bien Passé

Maandag 27 september 20u Dune DU

Dinsdag 28 september

SA P RT LE IN

20u Harder, Better, Faster, Stronger

Huisregels  Eten en drinken is niet toegelaten in de zalen.  Kinderen jonger dan 12 jaar moeten steeds begeleid worden door een volwassene.  De filmvoorstellingen beginnen op tijd. Eénmaal de film gestart is, kan je de zaal niet meer in.

V.U. Fonk vzw - A. Vesaliusstraat 9c - 3000 Leuven

MAASTRICH

= met in- of uitleiding

TERSTRAAT

Profile for FONK VZW (ZED / IKL / DOCVILLE / DALTON)

Cinema ZED Hasselt - Programma september 2021  

Cinema ZED Hasselt - Programma september 2021  

Profile for fonkvzw
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded