Flexplåt - Skapa drömtak och fasader i metall

Page 1

Skapa drömtak och fasader i metall


2

Din framtida mötesplats


OM OSS Vi är ett specialistföretag som konstruerar och säljer undertak och fasader i metall med unika konstruktioner eller standardlösningar som anpassas efter önskemål. Vi hjälper till med idéer och lösningar för att tillfredsställa föreskrivarens önskemål gällande design och funktion samt att slutprodukten blir kostnadseffektiv och montagevänlig. Vi tillverkar snygga smarta lösningar för både inom- och utomhus miljöer samt tillhandahåller marknadens bredaste sortiment av standardprodukter i metall.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om oss.......................................................................................................................................................................................................... 3 Därför oss.............................................................................................................................................................................................4-5 Därför metall .......................................................................................................................................................................................... 7 Vårt koncept........................................................................................................................................................................................... 8 Lean på riktigt....................................................................................................................................................................................... 9 Fasadsystem .................................................................................................................................................................................. 10-11 Referens, Downtown Camper By Scandic............................................................................................. 12-13 Referens, Karolinska Institutet...................................................................................................................................... 14 Referens, Kontor Östermalm ........................................................................................................................................... 15 Referens, Restaurang Aaltos .......................................................................................................................................... 16 Referens, Restaurang Farang......................................................................................................................................... 17 Referens, Citybanan................................................................................................................................................................... 18 Referens, Solna Station ......................................................................................................................................................... 19

3


Triangeln Malmö

Förmedla en känsla i metall

4


Vi är som materialet… DÄRFÖR OSS Kunskap – Trygghet Vi har en stark organisation med egen personal som har lång erfarenhet och kunskap vilket ger dig trygghet genom hela processen. Tillsammans tar vi fram rätt lösningar med design och funktion. Rikstäckande – Vi finns nära dig Vi levererar från norr till söder. Även utlandsleveranser tillgodoses.

En part – Effektivare projekt Vår organisation genomför flera delar i projekten, genom att anlita oss som en samarbetspart minskar behovet av samordning för dig som kund. Detta resulterar i ett konstnadseffektivare genomförande med bättre detaljlösning. Metall – Designfrihet Med materialet och vår flexibla produktion tillverkar vi era produkter efter önskade mått och design.

Egen tillverkning – Korta leveranstider Vi ombesörjer mycket korta leveranstider. Vertikaler och profiler är klara för leverans kl. 06,00 dagen efter beställning. Även vid andra produkt- och systemönskemål möter vi upp med snabba leveranser.

…FleXibla

5


6


Emporia Malmö

PERFORERAD PLÅT Ett av våra större projekt är Emporia i Malmö. Perforerat undertak med triangelmönster och triangelformade kassetter. Total takyta i projektet 15 000m2 (24 000 kassetter).

DÄRFÖR METALL MATERIAL – Designa med sträckmetallnät, trådnät, kreneleradenät, perforerad metall, eller skapa egna hålmönster. Stort utbud av olika material så som aluzink, galv, stål, aluminum, spegel, krom, mässing, koppar och rostfritt. FORM – Smarta bärverksystem gör det möjligt att skapa olika former med kassetter eller paneler. FÄRG – Valfri färgsättning i NCS- och RAL-systemet. Hållbar ytbehandling i pulverlack, anodisering, folie i träimitation eller annat mönster.

FUNKTION – Uppfyller krav på fällbarhet, demonterbarhet, stabilitet mot slag, anpassningar för belysning, ventilation, sprinkler kylbafflar mm.

MILJÖVÄNLIGT – Metall har en lång livscykel och är återvinningsbart. PRISVÄRT – Lång livslängd.

7


VÅRT KONCEPT

– Komplett helhetslösning Som ett led i vår strävan att skapa innovativa och flexibla lösningar för våra kunder har vi utvecklat FlexLighting. Tillsammans med armaturer, väggsystem och undertak ser vi en spännande framtid för nya integrerade lösningar.

VI UTFÖR:

Restaurang TAK

– Egen tillverkning av metalltak och plåtfasader – Eget utbud av belysning och väggsystem

7


Lean på riktigt

FLEXIBELT OCH AUTOMATISKT SYSTEM Vår P4 robot kan hantera en nästan alla typer av tunnplåtsprodukter. Maskinen arbetar med universella bockningsverktyg och erbjuder en stor flexibilitet. P4 arbetar lika bra med små serier så som stora serier och levererar samma precision på samtliga produkter. Adaptiv teknologi Med programvaran MAC 2.0 detekterar roboten variationer i tunnplåten och korrigerar bockradier under bockningsprocessen vilket säkerställer att varje produkt blir lika bockade. Mångsidighet och modularitet För inlastningen och utlastningen tillåter P4 att arbeta med enskilda produkter eller kit produktion.

9


Utomhus system utvecklade för Nordiska klimat FLEX100 - flexibelt fasadsystem i metall FLEX200 - fasadsystem i slät metall Fasad i sträckmetall för unika lösningar Med Flex100 skapar du lätt unika lösningar för attraktiva fasader i sträckmetall. Vi erbjuder ett stort urval av mönster som ger dig möjlighet att skapa olika estetiska uttryck.

Fasad i slät metall för unika lösningar Med Flex200 skapar du lätt unika lösningar för attraktiva fasader i slät metall - perforerad som operforerad. Vi erbjuder ett stort urval av mönster och kulörer som ger dig möjlighet att skapa olika estetiska uttryck.

Enkelt montage Fasadsystemet består av två till tre komponenter, vilket gör montaget enkelt. Flex100-kassetterna monteras med vinkelfästen dikt vägg eller mot z-profil.

Enkelt montage Fasadsystemet består av två olika typer av komponenter, vilket gör montaget enkelt. Flex200-kassetterna monteras med bärprofil dikt vägg. Beroende på antalet anpassade element kan vi märka varje element med nummer för att ytterligare underlätta monteringen.

Beroende på antalet anpassade element kan vi märka varje element med nummer för att ytterligare underlätta monteringen.

Anpassningsbart Flex200 är ett flexibelt system med stora möjligheter till anpassning för fönster, dörrar, belysning och andra element med bibehållen estetik.

Anpassningsbart Flex100 är ett flexibelt system med stora möjligheter till anpassning för fönster, dörrar, belysning och andra element med bibehållen estetik.

Material med goda egenskaper Det material som gäller för samtliga komponenter för att möta korrosionskraven, är aluminium för utomhusbruk.

Fasadsystem

Material med goda egenskaper Det material som gäller för samtliga komponenter för att möta korrosionskraven, är aluminium för utomhusbruk. Aluminiumet kapas genom vattenskärning, vilket ger fina snittytor med låg miljöpåverkan och en perfekt inpassning.

Aluminium har egenskaper som gör den till ett mycket användbart och attraktivt konstruktionsmaterial. Den har en attraktiv yta, låg vikt, god styrka och hållfasthet samt korrosionshärdighet.

Aluminium har egenskaper som gör den till ett mycket användbart och attraktivt konstruktionsmaterial. Den har en attraktiv yta, låg vikt, god styrka och hållfasthet samt korrosionshärdighet. Kulör liksom storlek på kassetter väljer du själv. Önskas ytterligare korrosionshärdighet erbjuder vi anodisering i olika kulörer.

10


FLEX100

FASADER I METALL Oavsett behov kan vi ta fram den optimala lösningen för dig. Precis som våra systemtak har våra fasadsystem tagits fram för dig som kund i fokus och präglas av stor designfrihet, kostnadseffektivitet och smidigt montage.

Täby Centrum

Våra kompletta fasadsystem i metall är flexibla och lätta att anpassa för dina behov. Såväl kassetter som profiler är enkla att montera.

11


12


DINA ÖNSKEMÅL DESIGNFRIHET – Varje komponent i våra metalltak kan måttanpassas, vilket gör att våra undertak kan skräddarsys efter design och önskemål.

Downtown Camper By Scandic

Du väljer själv vilken metall kassetterna ska tillverkas i: aluminium, plåt eller varför inte koppar? Vi tar fram släta kassetter, sträckmetall eller perforrar enligt dina önskemål.

13


SVART STRÄCKMETALLTAK i Aula Medica. Foajen och loungen vid Karolinska Institutet monterades Flex1000 sträck-

Karolinska Institutet

metallkassetter på hattprofiler.

14


Kontor Östermalm

STRÄCKMETALL I ÄKTA KOPPAR Här ville arkitekterna få en vacker lösning för ett innertak i äkta koppar på beställarens kontor. Valet blev en lösning med specialkassetter som tillverkades i sträckmetall i äkta koppar.

15


KASSETTER I ARKITEKTURNÄT Artmesh® monterat i MT-Flexsystem ®. Dolt bärverk, diskreta skarvar och fällbara

Aaltos

kassetter rakt nedåt.

DESIGNAT UNDERTAK Ett återkommande mönster som följer den svängda vägg- och taklinjen. Special mönstrad perforerad metallkassett med svängt dolt bärverk.

16


TÄT STRÄCKMETALL I DOLT BÄRVERK Till restaurang Farang tog vi fram en tät obehandlad sträckmetall. Önskemålet var

Farang

ett slätt innertak där stålets karaktär framträder och lyfter upp lokalens robusta och enastående interiör.

17


Citybanan

PENDELTÅGSSTATION Vid den nya pendeltågsstationen vid centralen levererade Flexplåt ca 15 000m² undertak i perforerad metall. Undertaket består av ca 600st unika artiklar som tagits fram tillsammans med arkitekter och entreprenörer. Ca 45 ton material i olika kvalitet finns monterat i undertaket.

18


VITT UNDERTAK I STRÄCKMETALL Vid utbyggnaden av Solna station har Mall of Scandinavia och Friends Arena

Solna Station

kopplas ihop med Solna station. Arkitekterna valde systemtaket Flex3000 i sträckmetall av vitlackerad aluminium.

19


– Vi skapar din framtida mötesplats

TRYGGHET – Med god kunskap om både tillverkning och material gör att vi kan hålla en attraktiv prisbild. Vi erbjuder kompletta lösningar där brand, ljud, ljus och hållfasthet är självklara inslag.

Studiovägen 8 135 48 Tyresö

08-580 00 500 kundservice@flexplat.se

www.flexplat.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.