Page 1

Wat zijn de kosten?

Utrecht West in beweging

De kosten bedragen € 49,00

Utrecht West in beweging is een stuurgroep bestaande uit personen werkzaam of actief in de zorg, sport en gemeente. Het algemene doel van deze stuurgroep is de sportparticipatie in de wijk Utrecht West verhogen. Het PlusSport traject is een initiatief van deze stuurgroep en wordt ondersteund door de gezondheidscentra in de wijk en de Gemeente Utrecht.

Hiervoor: • beweegt u vijf weken, twee keer per week onder begeleiding; • wordt u begeleid door de beweegconsulent (intake, evaluatie, eindgesprek); • krijgt u een persoonlijk beweegadvies. Indien u in bezit bent van een U-pas, kunt u deze gebruiken voor een korting.

Actief met

U kunt de beweegconsulente Allison van Tergouw bereiken op 06-16977855 of via het emailadres: abc@bodysports.nl

in Utrecht West


Wat is het PlusSport traject?

Welke beweegaanbieders doen mee?

Hoe ziet het PlusSport traject eruit?

In het PlusSport traject beweegt u vijf weken, twee keer per week onder begeleiding bij een beweegaanbieder bij u in de wijk. De beweegconsulent van de wijk is uw persoonlijke coach en begeleidt u tijdens het traject. Na deze vijf weken bekijkt u samen met de beweegconsulent het vervolg naar regelmatig en zelfstandig bewegen.

U kunt aan het PlusSport traject deelnemen bij de volgende beweegaanbieders:

Via uw zorgverlener maakt u een afspraak met de beweegconsulent uit de wijk.

• Run-inn te Oog in Al, Sportief Wandelen en Hardlopen • Zwemlust te Oog in Al, Trimzwemmen en Zwemgymnastiek • Bodysports te Oog in Al, Beweegcircuit • Voor mekaar te Oog in Al, Buurtfitness • Senioren Fit te Lombok, Meer bewegen voor ouderen • Bodysports te Lombok, Beweegcircuit

De eerste afspraak is een uitgebreide intake waarin u samen met de beweegconsulent een behoefte/interesse analyse invult en een fitheidstest doorloopt om vervolgens tot een beweegadvies te komen. De beweegconsulent bespreekt op basis hiervan welke beweegaanbieders voor u in aanmerking komen.

PlusSport activiteiten zijn minder belastend dan reguliere sport- en beweegactiviteiten als bijvoorbeeld voetbal, hockey en aerobics. Voorbeelden van PlusSport activiteiten zijn: yoga, wandelen, zwemmen, fitnesscircuit etc. De PlusSporttrainers begeleiden u deskundig naar het gewenste beweegdoel. Bij PlusSport voelen de deelnemers zich veilig; ze kunnen zonder angst sporten en weten dat de trainers mogelijke fysieke ongemakken kunnen signaleren en daarin kunnen begeleiden. De beweegconsulent van de wijk is nauw betrokken bij uw beweegtraject, helpt u en geeft u advies over de beweegmogelijkheden in het traject. De beweegconsulent heeft contact met de zorgverleners en beweegaanbieders in de wijk.

Voor wie is PlusSport? PlusSport is bedoeld voor mensen die langere tijd inactief zijn, door welke reden dan ook. Indien u wilt starten met meer bewegen maar u vindt het moeilijk om weer te starten door bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, angst of u weet niet wat verstandig is om te doen aan beweging, dan is PlusSport iets voor u.

U kunt de beweegconsulente Allison van Tergouw bereiken op 06-16977855 of via het emailadres: abc@bodysports.nl

U kiest zelf bij welke activiteit u gaat bewegen. Het gaat om twee keer per week bewegen en dat kan bij maximaal twee verschillende beweegaanbieders. Bij het eerste beweegmoment maakt u samen met de beweegconsulent kennis met de trainer van de beweegaanbieder waarvoor u heeft gekozen. Tijdens de kennismaking wordt het nodige besproken om u zo plezierig en gericht mogelijk te laten bewegen. Vervolgens beweegt u vijf weken lang, twee per week bij deze beweegaanbieder(s). Tussentijds houdt u contact met de beweegconsulent om de eerste ervaringen te bespreken. Indien nodig kunt u natuurlijk ook eerder contact met de beweegconsulent opnemen. Na vijf weken volgt er wederom een fitheidstest om het behaalde resultaat te kunnen meten en te vergelijken.

PlusSport traject Utrecht  
PlusSport traject Utrecht  

Informatiefolder (gevouwen A4) voor PlusSport

Advertisement