Page 1

ПРОШЕТКА десна страна на која завршува СРЕДНОВАРДАРСКИОТ регион ВЕРЗИЈА 6 - 25.05.2012


MOTEL

MAKEDONIJA Луксузен и модерен мотел, кој се наоѓа на автопатот Александар Велики, во непосредна близина на Велес, на коридорот од граничните премини Табановце (кон Србија) и Богородица (кон Грција) - на 100 километри од Богородица и 78 километри од Табановце.

с. Долно Каласлари

ВЕЛЕС village Dolno Kalaslari

VELES

Мотелот Македонија е идеално место за организирање деловни и свечени ручеци, конференции, семинари и преставува синоним за удобност, гостопримство и убавина. Располага со 35 соби, од кои 10 еднокреветни, 24 двокреветни и еден апартман, сите опремени со телевизија, телефон, интернет, клима-уред и луксузно опремени бањи. Мотелот располага со сала за свадби и други свечености за 500 гости, ресторан за 50 гости, летна тераса и кујна која може да опслужи 800 гости. Во мотелот Македонија може да се вкуси интернационална и македонска кујна подготвена од врвни и искусни готвачи. Мотелот располага и со камп за 80-100 камп-приколки и паркингпростор за 200 возила.

+389 43

21 5 9 0 0

+389 78

426 980

English text Луксузен и модерен мотел, кој се наоѓа на автопатот Александар Велики, во непосредна близина на Велес, на коридорот од граничните премини Табановце (кон Србија) и Богородица (кон Грција) - на 100 километри од Богородица и 78 километри од Табановце.

English text Мотелот Македонија е идеално место за организирање деловни и свечени ручеци, конференции, семинари и преставува синоним за удобност, гостопримство и убавина. Располага со 35 соби, од кои 10 еднокреветни, 24 двокреветни и еден апартман, сите опремени со телевизија, телефон, интернет, клима-уред и луксузно опремени бањи. Мотелот располага со сала за свадби и други свечености за 500 гости, ресторан за 50 гости, летна тераса и кујна која може да опслужи 800 гости. Во мотелот Македонија може да се вкуси интернационална и македонска кујна подготвена од врвни и искусни готвачи. Мотелот располага и со камп за 80-100 камп-приколки и паркинг-простор за 200 возила.


Винаријата ИЗВОРНО е мала, но престижна семејна винарија, сместена во уникатните предели на Врановското Поле во Велешкото виногорје. Во винаријата виното се произведува на традиционален македонски начин рачно, начин на кој виното го правеле и нашите дедовци. Производството на вино започнува од самото кроење на виновата лоза, со што се десеткуваат приносите и се обезбедува висок квалитет на суровината, што мора да ги исполни високите критериуми и стандарди поставени од винаријата. Затоа, како по обичај, бербите на виновата лоза започнуваат во ноември (невообичаено за нашето виногорје) и ја гарантираат уникатноста и високиот квалитет на вината, кои пленат со своите натурални вкусови и ароми. Куриозитет на винаријата се ВИПвината, направени со етикети по желба на рестораните или компаниите(со нивно лого, етикета, деликатеси во мени или рекламен материјал).

Вината можат да се купат или нарачаат од сопствените винотеки, некои подобро снабдени маркети и во повеќето елитни ресторани во Македонија. English text Вината можат да се купат или нарачаат од сопствените винотеки, некои подобро снабдени маркети и во повеќето елитни ресторани во Македонија.

+389 77 901 169 +389 70 594 307

English text Винаријата ИЗВОРНО е мала, но престижна семејна винарија, сместена во уникатните предели на Врановското Поле во Велешкото виногорје. Во винаријата виното се произведува на традиционален македонски начин - рачно, начин на кој виното го правеле и нашите дедовци. Производството на вино започнува од самото кроење на виновата лоза, со што се десеткуваат приносите и се обезбедува висок квалитет на суровината, што мора да ги исполни високите критериуми и стандарди поставени од винаријата. Затоа, како по обичај, бербите на виновата лоза започнуваат во ноември (невообичаено за нашето виногорје) и ја гарантираат уникатноста и високиот квалитет на вината, кои пленат со своите натурални вкусови и ароми. Куриозитет на винаријата се ВИП-вината, направени со етикети по желба на рестораните или компаниите(со нивно лого, етикета, деликатеси во мени или рекламен материјал).


Ресторан Снупи Велес 1/1 (дополнително ќе го пратам)


motel-restaurant

MONTENEGRO

Мотел-ресторанот Монтенегро Ривијера се наоѓа на исклучувањето од автопатот Скопје-Велес. Високостилски мотел, кој располага со 11 соби, сите климатизирани и опремени со сателитска телевизија, сопствена бања, мини-бар и WiFi интернет. Мотелот располага и со конференциска сала со капацитет од 40 гости за секаков вид семинари и состаноци. +389 43 212 223 +389 43 212 666 Мотел-ресторанот Монтенегро f: +389 43 212 224 Ривијера се наоѓа на +389 70 216 789 исклучувањето од автопатот Скопје-Велес. Високостилски мотел, кој располага со 11 соби, сите климатизирани и опремени со сателитска телевизија, сопствена бања, мини-бар и WiFi интернет. Мотелот располага и со конференциска сала со капацитет од 40 гости за секаков вид семинари и состаноци.

Riviera ВЕЛЕС ул. Скопски пат бб

VELES

Се наоѓа во новиот центар на Кавадарци. Работи од 1980 година. Во ресторанот се подготвуваат сите видови риба на скара, како и пржена риба, морски плодови, пици, пастрамајлии, традиционални македонски јадења и разновидни салати. Специјалитет на ресторанот е пица Ексклузив и бифтек Ексклузив. Капацитетот е 150 места внатре и 50 места надвор.

Exclusive

restaurant

Skopski pat NN бул. Македонија бб, КАВАДАРЦИ бул. Македонија бб, КАВАДАРЦИ

+389 43 411

561 +389 70 239 259

MontenegroRivijera@gmail.com

Се наоѓа во новиот центар на Кавадарци. Работи од 1980 година. Во ресторанот се подготвуваат сите видови риба на скара, како и пржена риба, морски плодови, пици, пастрамајлии, традиционални македонски јадења и разновидни салати. Специјалитет на ресторанот е пица Ексклузив и бифтек Ексклузив. Капацитетот е 150 места внатре и 50 места надвор.

restaurant

Се наоѓа до новата градска болница во Кавадарци. Рабoти веќе девет години. Во ресторанот се подготвуваат сите рибни специјалитети (пастрмајка, крап, сом), пржени и на скара. Специјалитет на ресторанот е селско месо и тиквешка тава. Капацитетот е 50 седишта внатре и 40 надвор.

BISTRO ул. Шишка бр. 124

КАВАДАРЦИ

ул. Шишка бр. 124

КАВАДАРЦИ

+389 43 417 350 +389 71 219 896

Се наоѓа до новата градска болница во Кавадарци. Рабoти веќе девет години. Во ресторанот се подготвуваат сите рибни специјалитети (пастрмајка, крап, сом), пржени и на скара. Специјалитет на ресторанот е селско месо и тиквешка тава. Капацитетот е 50 седишта внатре и 40 надвор. продажен салон: ул. Орце Николов бр. 190/4-2 СКОПЈЕ Sale adress: Orce Nikolov 190/4-2 SKOPJE t/f: 02 3092 641 070 394 216 info@vinarijagrkov.com.mk

Со сопствени насади од сортите Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinot Grigo, на надморска висина од 550 метри под падините на Кожуф Планина, каде се спојува медитеранската со континенталната клима, засадени на 50 години необработлива земја, посебните карактеристики на тероар му даваат на виното исклучителен квалитет. Во 2007 година винаријата премина кон органски начин на производство, а во 2009 година се стекна со сертификат за Статус-Органско, со што стана првата винарија во Македонија која произведува вино добиено од органско грозје, сертифицирано за еднаквост со Регулативата (ЕС) 834/2007 и Законот за органско земјоделско производство. Со сопствени насади од сортите Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinot Grigo, на надморска висина од 550 метри под падините на Кожуф Планина, каде се спојува медитеранската со континенталната клима, засадени на 50 години необработлива земја, посебните карактеристики на тероар му даваат на виното исклучителен квалитет. Во 2007 година винаријата премина кон органски начин на производство, а во 2009 година се стекна со сертификат за Статус-Органско, со што стана првата винарија во Македонија која произведува вино добиено од органско грозје, сертифицирано за еднаквост со Регулативата (ЕС) 834/2007 и Законот за органско земјоделско производство.

www.vinarijagrkov.com.mk


Pub

Blue

GOSTILNICA

VINSKA KU]A EMI Тука можете да ги најдете најдобрите вина од Тиквешијата, произведени од најквалитетните сорти грозје, создадени за најпрефинетите вкусови на консументите на вина.

ул. Елпида Караманди КАВАДАРЦИ +389 43 50 050

restaurant

wine HOUSE EMI Тука можете да ги најдете најдобрите вина од Тиквешијата, произведени од најквалитетните сорти грозје, создадени за најпрефинетите вкусови на

+389 75

416-336

ул. Цано Поп Ристов бб

КАВАДАРЦИ

Cano Pop Ristov NN

KAVADARCI

TRAVEL AGENCY

ATLANTIC TOURS

Деновите поминати на патување се најубавите денови од годината и токму затоа е особено значајно на секој клиент да му пристапиме со особено внимание и да се обидеме да ги претвориме плановите и соништата во реалност. За да бидеме што подобри и поуспешни, никогаш не забораваме дека денес луѓето с помалку веруваат на слатките зборови, а многу повеќе на добрите дела и на вистината. Ние оставаме за нас да зборуваат нашите туристи. Проверете зошто тие токму нам ни веруваат.

Деновите поминати на патување се најубавите денови од годината и токму затоа е особено значајно на секој клиент да му пристапиме со особено внимание и да се обидеме да ги претвориме плановите и соништата во реалност. За да бидеме што подобри и поуспешни, никогаш не забораваме дека денес луѓето с помалку веруваат на слатките зборови, а многу повеќе на добрите дела и на вистината. Ние оставаме за нас да зборуваат нашите туристи. Проверете зошто тие токму нам ни веруваат.

ул. Илинденска бб КАВАДАРЦИ Ilindenska NN KAVADARCI t/f: +389 43 420 885; 412 885; 413 885 info@atlantikturs.com atlantik_kav@yahoo.com

Licence A

Лиценца А

w w w. a t l a n t i k t u r s . c o m

Elpida Karamandi KAVADARCI

travel agency

Extra

Формирана во 1996 година, Екстра функционира како прва такси компанија во Кавадарци, с до 2001 година, кога ја отвора својата агенција за патување, за посредување на автобуски и авионски карти, како и за изнајмување минибуси и автобуси во земјата и во странство.

Kavadarci

Формирана во 1996 година, Екстра функционира како прва такси компанија во Кавадарци, с до 2001 година, кога ја отвора својата агенција за патување, за посредување на автобуски и авионски карти, како и за изнајмување минибуси и автобуси во земјата и во странство.

+389 42 420 020 info@ekstrabus.com.mk www.ekstrabus.com.mk


Park

Во тивка атмосфера, прекрасен амбиент и со квалитетна услуга, хотелот овозможува пријатен и незаборавен престој во Неготино. Располага со 20 еднокреветни и 30 двокреветни соби, како и седум апартмани. Собите се комплетно климатизирани и со ДВД, кабелска телевизија,мини-бар, безжичен интернет. На располагање од 24 часа стои сервис со услуги за перење и пеглање облека. Освен стандардниот bed breakfast, хотелот нуди можност за half board и full board услуги. Хотелoт располага со три посебни сали опремени за одржување семинари, а располага и со ресторанска сала со капацитет за 500 лица, бар, сала за состаноци со капацитет за 40 лица, интернет-кафе, летна тераса, базен и со сопствен паркинг со современи уреди за набљудување.

Во тивка атмосфера, прекрасен амбиент и со квалитетна услуга, хотелот овозможува пријатен и незаборавен престој во Неготино. Располага со 20 еднокреветни и 30 двокреветни соби, како и седум апартмани. Собите се комплетно климатизирани и со ДВД, кабелска телевизија,мини-бар, безжичен интернет. На располагање од 24 часа стои сервис со услуги за перење и пеглање облека. Освен стандардниот bed breakfast, хотелот нуди можност за half board и full board услуги. Хотелoт располага со три посебни сали опремени за одржување семинари, а располага и со ресторанска сала со капацитет за 500 лица, бар, сала за состаноци со капацитет за 40 лица, интернет-кафе, летна тераса, базен и со сопствен паркинг со современи уреди за набљудување. ул. Ацо Аџиилов бб НЕГОТИНО Aco Adjiilov NN NEGOTINO

hotelpark@t-home.mk

+389 43 368 506 fax: 368 800

The DUDIN winery is founded in 1989 and was completely modernized in 2004 and equipped with latest and most advanced technology in wine production. The winery is owned by the Dudin family and it has a goal to produce only high quality wines like: Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Merlot Barrique and Chardonnay Barrique. We have received golden awards for quality for all our wines.

w w w. h o t e l p a r k . c o m . m k

info@dudinwinery.com.mk

dudinwinery.com.mk

Конаци

во манастирот Св. Ѓорѓија

360 091

Неготино

+389 43

HOTEL

The DUDIN winery is founded in 1989 and was completely modernized in 2004 and equipped with latest and most advanced technology in wine production. The winery is owned by the Dudin family and it has a goal to produce only high quality wines like: Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Merlot Barrique and Chardonnay Barrique. We have received golden awards for quality for all our wines.

Konaks Конаците во манастирот Св. Ѓорѓија во Неготино имаат приземје и кат и располагаат со голем број простории. Источната страна на конаците, која претставува лице на објектот, е свртена кон црквата и целосно е поврзана со чардаци и издадени балкони, од кои се шири прекрасен поглед кон реката Вардар. Денес, овие реконструирани конаци можат да се искористат за повеќе намени: за преноќевалиште на туристи и верници, за разни собири на научни работници, ликовни творци, поети.

Конаците во манастирот Св. Ѓорѓија во Неготино имаат приземје и кат и располагаат со голем број простории. Источната страна на конаците, која претставува лице на објектот, е свртена кон црквата и целосно е поврзана со чардаци и издадени балкони, од кои се шири прекрасен поглед кон реката Вардар. Денес, овие реконструирани конаци можат да се искористат за повеќе намени: за преноќевалиште на туристи и верници, за разни собири на научни работници, ликовни творци, поети.

of monastery St. Gjorgija Negotino


ул. Јане Сандански бр. 2

НЕГОТИНО

restaurant

Sofra

Jane Sandanski 2

Се наоѓа на градскиот пазар во Неготино. Во ресторанот се приготвуваат сите видови скара, селско месо, повеќе видови печено месо (јагнешко, телешко, свинско), како и познатиот телешки мускул на домашен начин, a нуди можност и за испорака на домашна адреса. Специјалитет е пржено свинско месо на домашен начин. Во ресторанот се одржуваат разни свечености и настани. Располага со капацитет од 110 места внатре и 50 надвор.

Се наоѓа на градскиот пазар во Неготино. Во ресторанот се приготвуваат сите видови скара, селско месо, повеќе видови печено месо (јагнешко, телешко, свинско), како и познатиот телешки мускул на домашен начин, a нуди можност и за испорака на домашна адреса. Специјалитет е пржено свинско месо на домашен начин. Во ресторанот се одржуваат разни свечености и настани. Располага со капацитет од 110 места внатре и 50 надвор.

^ARDAK

NEGOTINO

+389 76

500 177

restoran Ресторанот работи на задоволство на посетителот. Плени со прекрасниот амбиент, одличната храна и богатиот избор пијалаци, како и со услужниот персонал. Се нудат голем избор домашни и интернационални јадења, свежо подготвени од тим искусни готвачи. Тука можат да се пробаат национални македонски салати, супи, многу специјалитети со месо, тестенини, неготински пити и пастрамајлии. Ресторанот располага со капацитет од 100 места и се наоѓа во центарот на градот.

ул. Страшо Пинџур бр. 40

НЕГОТИНО

Strasho Pindzur 40

NEGOTINO

restaurant

Ресторанот работи на задоволство на посетителот. Плени со прекрасниот амбиент, одличната храна и богатиот избор пијалаци, како и со услужниот персонал. Се нудат голем избор домашни и интернационални јадења, свежо подготвени од тим искусни готвачи. Тука можат да се пробаат национални македонски салати, супи, многу специјалитети со месо, тестенини, неготински пити и пастрамајлии. Ресторанот располага со капацитет од 100 места и се наоѓа во центарот на градот.

CHARDAK

+389 43 363 000 +389 71 390 398


236 +389 77 580

РЕСТОРАН

Lovec

Pizza

EMA-VI

Разновидна италијанска кујна, пасти и пици. Ентериерот нуди максимална интимност и опуштеност на секој гостин со пријатен звук на домашна и странска музика. Се организираат секаков вид свечености. Покрај разновидноста на јадењата, се служат разновидни видови пијалаци и висококвалитетни вина. ул. Ацо Аџи Илов бр. 33

+389 43 365

150

ул. Ацо Аџи Илов бр. 33

Неготино

RESTAURANT

Lovec

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од далечната 1950 година. Во ресторанот се подготвуваат сите видови скара, пити и пастрамајлии. Ресторанот располага со сместувачки капацитет од три двокреветни, две двокреветни и две петтокреветни соби и еден апартман, убаво опремен и со поглед кон чаршијата. Ресторанот располага со капацитет од 70 места внатре и 80 места во летната бавча. ул. Маршал Тито бб, Демир

ул. Маршал Тито бб, Демир

Капија

Капија

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од 2007 година. Се приготвуваат сите видови скара. Во топлите денови нуди прекрасна тераса, која располага со капацитет од 64 места, додека внатре има капацитет за 40 места.

ул. Маршал Тито бб

ДЕМИР КАПИЈА

ул. Маршал Тито бб

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од 2007 година. Се приготвуваат сите видови скара. Во топлите денови нуди прекрасна тераса, која располага со капацитет од 64 места, додека внатре има капацитет за 40 места.

r e s t a u r a n t

DUKAT M

ДЕМИР КАПИЈА

restaurant

р е с т о р а н

+3

89

72

70

8

01

9

Неготино

Разновидна италијанска кујна, пасти и пици. Ентериерот нуди максимална интимност и опуштеност на секој гостин со пријатен звук на домашна и странска музика. Се организираат секаков вид свечености. Покрај разновидноста на јадењата, се служат разновидни видови пијалаци и висококвалитетни вина.

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од далечната 1950 година. Во ресторанот се подготвуваат сите видови скара, пити и пастрамајлии. Ресторанот располага со сместувачки капацитет од три двокреветни, две двокреветни и две петтокреветни соби и еден апартман, убаво опремен и со поглед кон чаршијата. Ресторанот располага со капацитет од 70 места внатре и 80 места во летната бавча.

ШУПЕЛ SHUPEL Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од 1990 година. Се подготвуваат повеќе видови скара (плескавици, ќебапи, вешалици, кременадли). Специјалитет на куќата е печен сом. Капацитетот е 50 места во внатрешниот и 20 места во надворешниот дел. ул. Маршал Тито бр. 22 ДЕМИР КАПИЈА

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од 1990 година. Се подготвуваат повеќе видови скара (плескавици, ќебапи, вешалици, кременадли). Специјалитет на куќата е печен сом. Капацитетот е 50 места во внатрешниот и 20 места во надворешниот дел.

Marshal Tito 22 DEMIR KAPIJA

+389 75 656 017


Tikve{ko

Винарска визба

sonce 2008

с. Бистренци ДЕМИР КАПИЈА На 15 километри од Неготино, односно седум километри од Демир Капија, од спротивната страна на реката Вардар се наоѓа селото Бистренци, каде се чувствува влијанието на континенталната и медитеранската клима, а протокот на чистиот воздух од Демиркаписката Клисура овозможува високо еколошка средина. На ова исклучително погодно поднебје за одгледување винова лоза се наоѓаат плантажите на Винарската визба Тиквешко Сонце 2008 во сопственост на семејството Симонови. Моменталниот капацитет на винаријата е 65.000 литри годишно. Производството се состои од висококвалитетни сортни вина од сортите вранец, кабарне, смедеревка и ризлинг. Вината на винаријата Тиквешко Сонце 2008 може да ги најдете во винотеката Тиквешко Сонце во Битола.

с. Бистренци ДЕМИР КАПИЈА

+389 75 867-238

Tikveshko

V i n e Ya r d

sonce

2008

На 15 километри од Неготино, односно седум километри од Демир Капија, од спротивната страна на реката Вардар се наоѓа селото Бистренци, каде се чувствува влијанието на континенталната и медитеранската клима, а протокот на чистиот воздух од Демиркаписката Клисура овозможува високо еколошка средина. На ова исклучително погодно поднебје за одгледување винова лоза се наоѓаат плантажите на Винарската визба Тиквешко Сонце 2008 во сопственост на семејството Симонови. Моменталниот капацитет на винаријата е 65.000 литри годишно. Производството се состои од висококвалитетни сортни вина од сортите вранец, кабарне,


Винаријата, сопственост на семејството Еленови, односно компанијата АГРОПИН, е основана во 2002 година и зафаќа површина од 4.000 м2. Најпознат бренд на винаријата е Вила Марија, што потрошувачите можат да го најдат во 10 варијанти: Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Vranec, Cuve, Rose, Riesling, Chardonney, Sauvignon Blanc, сите во пакувања од по 0,75 l. Годишното производство на винаријата е 6 милиони литри. Историјата на винаријата започнува со кралот Александар I Караѓорѓевиќ, кој ангажирал двајца француски експерти, кои Демир Капија ја одредиле како најдобро поднебје за производство на вино. Во 1928 година кралот го купил имотот и започнал да ја гради винаријата. За својата сопруга, кралицата Марија, изградил вила, во која таа престојувала неколку пати. Пред винаријата поставил две скулптури. Кралот сакал тоа да бидат два лава како симбол на моќ, но желба на кралицата била тоа да бидат Кријатиди, симбол на младост и убавина.

Winery

ул. Иво Лола Рибар бб

ДЕМИР КАПИЈА

ДЕМИР КАПИЈА

ул. Иво Лола Рибар бб

Винаријата, сопственост на семејството Еленови, односно компанијата АГРОПИН, е основана во 2002 година и 2 зафаќа површина од 4.000 м . Најпознат бренд на винаријата е Вила Марија, што потрошувачите можат да го најдат во 10 варијанти: Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Vranec, Cuve, Rose, Riesling, Chardonney, Sauvignon Blanc, сите во пакувања од по 0,75 l. Годишното производство на винаријата е 6 милиони литри. Историјата на винаријата започнува со кралот Александар I Караѓорѓевиќ, кој ангажирал двајца француски експерти, кои Демир Капија ја одредиле како најдобро поднебје за производство на вино. Во 1928 година кралот го купил имотот и започнал да ја гради винаријата. За својата сопруга, кралицата Марија, изградил вила, во која таа престојувала неколку пати. Пред винаријата поставил две скулптури. Кралот сакал тоа да бидат два лава како симбол на моќ, но желба на кралицата била тоа да бидат Кријатиди, симбол на младост и убавина.


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


НОВ РЕГИОН лева страна на која почнува следниот регион

Srednovardarski - REKLAMI 6 (25.05.2012)  

Macedonia, tourism

Srednovardarski - REKLAMI 6 (25.05.2012)  

Macedonia, tourism

Advertisement