Page 1

ПРОШЕТКА десна страна на која завршува СРЕДНОВАРДАРСКИОТ регион ВЕРЗИЈА 1 - 13.11.2011


Мотел Македонија Велес 1/1 (нема материјал)


Ресторан Снупи Велес 1/1 (текст и податоци)


motel-restaurant

MONTENEGRO

Мотел-ресторанот Монтенегро Ривијера се наоѓа на исклучувањето од автопатот Скопје-Велес. Високостилски мотел, кој располага со 11 соби, сите климатизирани и опремени со сателитска телевизија, сопствена бања, мини-бар и WiFi интернет. Мотелот располага и со конференциска сала со капацитет од 40 гости за секаков вид семинари и состаноци. +389 43 212 223 +389 43 212 666 Мотел-ресторанот Монтенегро f: +389 43 212 224 Ривијера се наоѓа на +389 70 216 789 исклучувањето од автопатот Скопје-Велес. Високостилски мотел, кој располага со 11 соби, сите климатизирани и опремени со сателитска телевизија, сопствена бања, мини-бар и WiFi интернет. Мотелот располага и со конференциска сала со капацитет од 40 гости за секаков вид семинари и состаноци.

Riviera ВЕЛЕС ул. Скопски пат бб

VELES

Се наоѓа во новиот центар на Кавадарци. Работи од 1980 година. Во ресторанот се подготвуваат сите видови риба скара, како и пржена риба, морски плодови, пици, пастрамајлии, традиционални македонски јадења и разновидни салати. Специјалитет на ресторанот е пица Ексклузив и бифтек Ексклузив. Капацитетот е 150 места внатре и 50 места надвор.

Exclusive

restaurant

Skopski pat NN бул. Македонија бб, КАВАДАРЦИ бул. Македонија бб, КАВАДАРЦИ

+389 43 411

561 +389 70 239 259

MontenegroRivijera@gmail.com

Се наоѓа во новиот центар на Кавадарци. Работи од 1980 година. Во ресторанот се подготвуваат сите видови риба скара, како и пржена риба, морски плодови, пици, пастрамајлии, традиционални македонски јадења и разновидни салати. Специјалитет на ресторанот е пица Ексклузив и бифтек Ексклузив. Капацитетот е 150 места внатре и 50 места надвор.

restaurant

Се наоѓа до новата градска болница во Кавадарци. Рабoти веќе девет години. Во ресторанот се подготвуваат сите рибни специјалитети (пастрмајка, крап, сом), пржени и на скара. Специјалитет на ресторанот е селско месо и тиквешка тава. Капацитетот е 50 седишта внатре и 40 надвор.

BISTRO ул. Шишка бр. 124

КАВАДАРЦИ

ул. Шишка бр. 124

КАВАДАРЦИ

+389 43 417 350 +389 71 219 896

Се наоѓа до новата градска болница во Кавадарци. Рабoти веќе девет години. Во ресторанот се подготвуваат сите рибни специјалитети (пастрмајка, крап, сом), пржени и на скара. Специјалитет на ресторанот е селско месо и тиквешка тава. Капацитетот е 50 седишта внатре и 40 надвор. продажен салон: ул. Орце Николов бр. 190/4-2 СКОПЈЕ Sale adress: Orce Nikolov 190/4-2 SKOPJE t/f: 02 3092 641 070 394 216 info@vinarijagrkov.com.mk

Со сопствени насади од сортите Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinot Grigo, на надморска висина од 550 метри под падините на Кожуф Планина, каде се спојува медитеранската со континенталната клима, засадени на 50 години необработлива земја, посебните карактеристики на тероар му даваат на виното исклучителен квалитет. Во 2007 година винаријата премина кон органски начин на производство, а во 2009 година се стекна со сертификат за Статус-Органско, со што стана првата винарија во Македонија која произведува вино добиено од органско грозје, сертифицирано за еднаквост со Регулативата (ЕС) 834/2007 и Законот за органско земјоделско производство. Со сопствени насади од сортите Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinot Grigo, на надморска висина од 550 метри под падините на Кожуф Планина, каде се спојува медитеранската со континенталната клима, засадени на 50 години необработлива земја, посебните карактеристики на тероар му даваат на виното исклучителен квалитет. Во 2007 година винаријата премина кон органски начин на производство, а во 2009 година се стекна со сертификат за Статус-Органско, со што стана првата винарија во Македонија која произведува вино добиено од органско грозје, сертифицирано за еднаквост со Регулативата (ЕС) 834/2007 и Законот за органско земјоделско производство.

www.vinarijagrkov.com.mk


Pub

Blue

GOSTILNICA

VINSKA KU]A EMI Тука можете да ги најдете најдобрите вина од Тиквешијата, произведени од најквалитетните сорти грозје, создадени за најпрефинетите вкусови на консументите на вина.

ул. Елпида Караманди КАВАДАРЦИ +389 43 50 050

restaurant

wine HOUSE EMI Тука можете да ги најдете најдобрите вина од Тиквешијата, произведени од најквалитетните сорти грозје, создадени за најпрефинетите вкусови на

+389 75

416-336

ул. Цано Поп Ристов бб

КАВАДАРЦИ

Cano Pop Ristov NN

KAVADARCI

TRAVEL AGENCY

ATLANTIC TOURS

Деновите поминати на патување се најубавите денови од годината и токму затоа е особено значајно на секој клиент да му пристапиме со особено внимание и да се обидеме да ги претвориме плановите и соништата во реалност. За да бидеме што подобри и поуспешни, никогаш не забораваме дека денес луѓето с помалку веруваат на слатките зборови, а многу повеќе на добрите дела и на вистината. Ние оставаме за нас да зборуваат нашите туристи. Проверете зошто тие токму нам ни веруваат.

Деновите поминати на патување се најубавите денови од годината и токму затоа е особено значајно на секој клиент да му пристапиме со особено внимание и да се обидеме да ги претвориме плановите и соништата во реалност. За да бидеме што подобри и поуспешни, никогаш не забораваме дека денес луѓето с помалку веруваат на слатките зборови, а многу повеќе на добрите дела и на вистината. Ние оставаме за нас да зборуваат нашите туристи. Проверете зошто тие токму нам ни веруваат.

ул. Илинденска бб КАВАДАРЦИ Ilindenska NN KAVADARCI t/f: +389 43 420 885; 412 885; 413 885 info@atlantikturs.com atlantik_kav@yahoo.com

Licence A

Лиценца А

w w w. a t l a n t i k t u r s . c o m

Elpida Karamandi KAVADARCI

travel agency

Extra

Формирана во 1996 година, Екстра функционира како прва такси компанија во Кавадарци, с до 2001 година, кога ја отвора својата агенција за патување, за посредување на автобуски и авионски карти, како и за изнајмување минибуси и автобуси во земјата и во странство.

Kavadarci

Формирана во 1996 година, Екстра функционира како прва такси компанија во Кавадарци, с до 2001 година, кога ја отвора својата агенција за патување, за посредување на автобуски и авионски карти, како и за изнајмување минибуси и автобуси во земјата и во странство.

+389 42 420 020 info@ekstrabus.com.mk www.ekstrabus.com.mk


Park

Во тивка атмосфера, прекрасен амбиент и со квалитетна услуга, хотелот овозможува пријатен и незаборавен престој во Неготино. Располага со 20 еднокреветни и 30 двокреветни соби, како и седум апартмани. Собите се комплетно климатизирани и со ДВД, кабелска телевизија,мини-бар, безжичен интернет. На располагање од 24 часа стои сервис со услуги за перење и пеглање облека. Освен стандардниот bed breakfast, хотелот нуди можност за half board и full board услуги. Хотелoт располага со три посебни сали опремени за одржување семинари, а располага и со ресторанска сала со капацитет за 500 лица, бар, сала за состаноци со капацитет за 40 лица, интернет-кафе, летна тераса, базен и со сопствен паркинг со современи уреди за набљудување.

Во тивка атмосфера, прекрасен амбиент и со квалитетна услуга, хотелот овозможува пријатен и незаборавен престој во Неготино. Располага со 20 еднокреветни и 30 двокреветни соби, како и седум апартмани. Собите се комплетно климатизирани и со ДВД, кабелска телевизија,мини-бар, безжичен интернет. На располагање од 24 часа стои сервис со услуги за перење и пеглање облека. Освен стандардниот bed breakfast, хотелот нуди можност за half board и full board услуги. Хотелoт располага со три посебни сали опремени за одржување семинари, а располага и со ресторанска сала со капацитет за 500 лица, бар, сала за состаноци со капацитет за 40 лица, интернет-кафе, летна тераса, базен и со сопствен паркинг со современи уреди за набљудување.

Винарија Дудин Неготино 1/4 (нема материјал)

hotelpark@t-home.mk

w w w. h o t e l p a r k . c o m . m k

Конаци

во манастирот Св. Ѓорѓија

360 091

Неготино

+389 43

HOTEL

Konaks Конаците во манастирот Св. Ѓорѓија во Неготино имаат приземје и кат и располагаат со голем број простории. Источната страна на конаците, која претставува лице на објектот, е свртена кон црквата и целосно е поврзана со чардаци и издадени балкони, од кои се шири прекрасен поглед кон реката Вардар. Денес, овие реконструирани конаци можат да се искористат за повеќе намени: за преноќевалиште на туристи и верници, за разни собири на научни работници, ликовни творци, поети.

Конаците во манастирот Св. Ѓорѓија во Неготино имаат приземје и кат и располагаат со голем број простории. Источната страна на конаците, која претставува лице на објектот, е свртена кон црквата и целосно е поврзана со чардаци и издадени балкони, од кои се шири прекрасен поглед кон реката Вардар. Денес, овие реконструирани конаци можат да се искористат за повеќе намени: за преноќевалиште на туристи и верници, за разни собири на научни работници, ликовни творци, поети.

of monastery St. Gjorgija Negotino


ул. Јане Сандански бр. 2

НЕГОТИНО

restaurant

Sofra

Jane Sandanski 2

Се наоѓа на градскиот пазар во Неготино. Во ресторанот се приготвуваат сите видови скара, селско месо, повеќе видови печено месо (јагнешко, телешко, свинско), како и познатиот телешки мускул на домашен начин, a нуди можност и за испорака на домашна адреса. Специјалитет е пржено свинско месо на домашен начин. Во ресторанот се одржуваат разни свечености и настани. Располага со капацитет од 110 места внатре и 50 надвор.

Се наоѓа на градскиот пазар во Неготино. Во ресторанот се приготвуваат сите видови скара, селско месо, повеќе видови печено месо (јагнешко, телешко, свинско), како и познатиот телешки мускул на домашен начин, a нуди можност и за испорака на домашна адреса. Специјалитет е пржено свинско месо на домашен начин. Во ресторанот се одржуваат разни свечености и настани. Располага со капацитет од 110 места внатре и 50 надвор.

^ARDAK

NEGOTINO

+389 76

500 177

restoran Ресторанот работи на задоволство на посетителот. Плени со прекрасниот амбиент, одличната храна и богатиот избор пијалаци, како и со услужниот персонал. Се нудат голем избор домашни и интернационални јадења, свежо подготвени од тим искусни готвачи. Тука можат да се пробаат национални македонски салати, супи, многу специјалитети со месо, тестенини, неготински пити и пастрамајлии. Ресторанот располага со капацитет од 100 места и се наоѓа во центарот на градот.

ул. Страшо Пинџур бр. 40

НЕГОТИНО

Strasho Pindzur 40

NEGOTINO

restaurant

Ресторанот работи на задоволство на посетителот. Плени со прекрасниот амбиент, одличната храна и богатиот избор пијалаци, како и со услужниот персонал. Се нудат голем избор домашни и интернационални јадења, свежо подготвени од тим искусни готвачи. Тука можат да се пробаат национални македонски салати, супи, многу специјалитети со месо, тестенини, неготински пити и пастрамајлии. Ресторанот располага со капацитет од 100 места и се наоѓа во центарот на градот.

CHARDAK

+389 43 363 000 +389 71 390 398


236 +389 77 580

РЕСТОРАН

Lovec

Pizza

EMA-VI

Разновидна италијанска кујна, пасти и пици. Ентериерот нуди максимална интимност и опуштеност на секој гостин со пријатен звук на домашна и странска музика. Се организираат секаков вид свечености. Покрај разновидноста на јадењата, се служат разновидни видови пијалаци и висококвалитетни вина. ул. Ацо Аџи Илов бр. 33

+389 43 365

150

ул. Ацо Аџи Илов бр. 33

Неготино

RESTAURANT

Lovec

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од далечната 1950 година. Во ресторанот се подготвуваат сите видови скара, пити и пастрамајлии. Ресторанот располага со сместувачки капацитет од три двокреветни, две двокреветни и две петтокреветни соби и еден апартман, убаво опремен и со поглед кон чаршијата. Ресторанот располага со капацитет од 70 места внатре и 80 места во летната бавча. ул. Маршал Тито бб, Демир

ул. Маршал Тито бб, Демир

Капија

Капија

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од 2007 година. Се приготвуваат сите видови скара. Во топлите денови нуди прекрасна тераса, која располага со капацитет од 64 места, додека внатре има капацитет за 40 места.

ул. Маршал Тито бб

ДЕМИР КАПИЈА

ул. Маршал Тито бб

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од 2007 година. Се приготвуваат сите видови скара. Во топлите денови нуди прекрасна тераса, која располага со капацитет од 64 места, додека внатре има капацитет за 40 места.

r e s t a u r a n t

DUKAT M

ДЕМИР КАПИЈА

restaurant

р е с т о р а н

+3

89

72

70

8

01

9

Неготино

Разновидна италијанска кујна, пасти и пици. Ентериерот нуди максимална интимност и опуштеност на секој гостин со пријатен звук на домашна и странска музика. Се организираат секаков вид свечености. Покрај разновидноста на јадењата, се служат разновидни видови пијалаци и висококвалитетни вина.

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од далечната 1950 година. Во ресторанот се подготвуваат сите видови скара, пити и пастрамајлии. Ресторанот располага со сместувачки капацитет од три двокреветни, две двокреветни и две петтокреветни соби и еден апартман, убаво опремен и со поглед кон чаршијата. Ресторанот располага со капацитет од 70 места внатре и 80 места во летната бавча.

ШУПЕЛ SHUPEL Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од 1990 година. Се подготвуваат повеќе видови скара (плескавици, ќебапи, вешалици, кременадли). Специјалитет на куќата е печен сом. Капацитетот е 50 места во внатрешниот и 20 места во надворешниот дел. ул. Маршал Тито бр. 22 ДЕМИР КАПИЈА

Се наоѓа во центарот на Демир Капија и работи од 1990 година. Се подготвуваат повеќе видови скара (плескавици, ќебапи, вешалици, кременадли). Специјалитет на куќата е печен сом. Капацитетот е 50 места во внатрешниот и 20 места во надворешниот дел.

Marshal Tito 22 DEMIR KAPIJA

+389 75 656 017


Винарија Тиквешко сонце Неготино 1/1


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


НОВ РЕГИОН лева страна на која почнува следниот регион

Srednovardarski - REKLAMI 1 (13.11.2011)  

Macedonia, tourism

Advertisement