Page 1

ПРОШЕТКА десна страна на која завршува ШАРПЛАНИНСКО-ПОЛОШКИОТ регион верзија 7 - 06.07.2012


SKIJA^KI CENTAR

POPOVA [APKA SKI CENTER

Овој зимски спортско-рекреативен центар се одликува со голем број сончеви денови и снежна покривка од октомври до мај. Погоден е за сите скијачки дисциплини и располага со прекрасни скијачки2 терени со површина од 35 км . Скијачкиот центар е поврзан со локален асфалтен пат од Тетово во должина од 18 км, кој редовно се одржува. Хотелите Попова Шапка и Славија се наоѓаат на 1707 и 1780 метри надморска височина.

Хотел Попова Шапка Hotel Popova Shapka +389 44 361 108; 361 020 Љуботен Ljuboten

Ливадичко Езеро Lake Livadichko

POPOVA SHAPKA This winter sports-recreational centre is featured by a large number of sunny days and snow cover from October till May. It is suitable for all skiing disciplines and there are wonderful2 skiing terrains covering 35 km . This skiing centre is connected to Tetovo by a local asphalted road 18 km long, which is regularly maintained. The hotels Popova Shapka and Slavija are located at 1.707 and 1.780 meters altitude.

direkcija Tetovo head office Tetovo +389 44 330 464

POPOVASAPKA.mk Лешница Leshnica

Хотел Славија Hotel Slavija +389 44 361 030; 361 122 Кривошински Водопад Krivoshinski Waterfalls

Титов Врв Tito's Peak


ресторан

MATO[I ТЕТОВО

restaurant

MATOSHI TETOVO

Ресторанот се наоѓа на само шест километри од центарот на градот, на Тетовското кале. Во вкусните специјалитети можете да уживате во убава ресторанска атмосфера со прекрасен панорамски поглед.

Restaurant is located in Tetovo Fortress, 6 km from the centre of Tetovo. With an amazing view and fine ambience you can taste specialities of the restaurant.

+389 44 800-350 +389 70 618-664 +389 71 519-655

удобен престој и максимално уживање со луксузен ентериер и услуга offers you cosy stay and maximum enjoyment with its luxury enterier and services

EMKA hotel

ул. Илинденска бб, ТЕТОВО

Хотелот има 18 луксузно опремени соби и два апартмана опремени со телевизија, климатизација и интернет. Ресторанот во склоп на хотелот има капацитет од 200 гости и во него се организираат секаков вид семејни прослави и бизниссостаноци. Аквапаркот работи од 10 до 19 часот. Хотелот располага со сопствен паркинг.

ул. Кликово бб ТЕТОВО str. Klikovo NN TETOVO

+389 70 209 571 +389 70 537 313

Hotel&AquaPark

ROYAL

The hotel has 18 luxury rooms and 2 apartments which are equipped with TV, Air Condition and Internet. The restaurant has capacity of 200 guests and is available for various family celebrations and business meetings. Aqua park is open from 10.00 a.m. 07.00 p.m. Also the hotel has its own parking space.

Лоциран во непосредна близина на Штуловиот универзитет, хотелот нуди пријатен престој со врвна услуга. Располага со 40 удобни соби, апартмани и студија, целосно опремени со модерен ентериер, кој ќе ги задоволи потребите на денешниот модерен патник. Хотелот располага и со сала за состаноци, ресторан, сопствен паркинг, сауна и фитнес-центар.

emka.com.mk

str. Ilindenska bb, TETOVO

Located near to Shtulov University in Tetovo, the hotel offers you pleasant stay and high quality services. The hotel dispose with 40 comfortable rooms , suites and studio rooms with modern furnishing, fully equipped to meet the needs of today`s traveller. Hotel facilities: meeting rooms, restaurant, private parking space, sauna complimentary and fitness centre complimentary.

+389 44 335 704 +389 44 331 145 info@emka.com.mk f. +389 44 332 136


restaurant

ARBI +389 44

+389 75

ул. Маршал Тито бр. 84 ТЕТОВО str. Marshal Tito No. 84 TETOVO Се наоѓа во строгиот центар на Тетово, спроти Домот на културата. Располага со 40 соби опремени со клима, бања, телевизија, безжичен интернет и телефон, од кои 34 двокреветни, шест еднокреветни и два апартмана. Погоден е за сите настани и прослави. Располага со три сали: голема сала - ресторан за 300 гости, сала за 60 гости и сала за 30 гости.

335 616 468 266

Се наоѓа во центарот Тетово и работи од 1977 година. Се приготвуваат сите видови скара, повеќе видови пици, пити, шпагети, макарони. Специјалитет на ресторанот е мешана скара Кордон Блу. Располага со капацитет од 100 места во внатрешниот и 50 места во надворешниот дел.

hotel

LIRAK ул. Илирија бр. 10, ТЕТОВО

+389 44 386

586 +389 44 386 578

Situated in the heart of Tetovo, opposite the House of Culture. There are 40 rooms, each room is equipped with air conditioning system, bath, TV, wireless Internet access and telephone. There are 34 double rooms, 6 single rooms and 2 suits. It is suitable for all kinds of events and celebrations. Its facilities include 3 halls: the grand one has capacity for 300 guests, the following one has capacity for 60 guests and the last one has capacity for 30 guests.

It is situated in the centre of Tetovo and it has been working since 1977. All types of grill, more types of pizzas, pies, spaghettis and macaroni are prepared. Specialty of the restaurant is mixed grill Kordon Blu. The indoor capacity is for 100 persons and the outdoor capacity is for 50 persons.

Повелете во ресторанот Сирена, омилено место на повеќето жители на градот под Шара. Вкусете ги нашите специјалитети, без алкохол, во мирна атмосфера. Поминете пријатни мигови со Вашите пријатели. Почувствувајте ја долгогодишната семејна традиција.

str. Ilirija No. 10, TETOVO

Senator r e s t a u r a n t

ул. Маршал Тито бр. 94 ТЕТОВО

SIRENA RESTAURANT

+389 44 335

Welcome to the restaurant Sirena, this is a favourite place for the greatest number of inhabitants of the Shara's town. Taste our special dishes without alcohol in a peaceful atmosphere. Spend pleasant moments with your friends. Feel the long lasting family tradition.

lirakhotel@yahoo.com

Се наоѓа во центарот на градот и работи од 2001 ул. Маршал Тито бб година. Се приготвуваат Тетово сите видови скара, чорби и други јадења. Располага str. Marshal Tito NN со капацитет од 50 места Tetovo во внатрешниот и 30 места во надворешниот дел.

It is situated in the centre of town and it has been working since 2001. All kinds of grill, stews and other dishes are prepared. The indoor capacity is for 50 persons and the outdoor capacity is for 30 persons.

701

str. Marshal Tito No. 94 TETOVO

+389 44 338

033; 366 599


Лоциран на автопатот Тетово - Гостивар, како дел од бензинската станица Neptun Petrol, мотелот нуди комфорно сместување, високо професионална услуга, сигурен паркинг и пријатен парк. Собите се опремени со модерен мебел, балкон, Dream Box TV, RDS, климатизација, минибар, безжичен интернет. info@neptunpetrol.com

На патот накај Гостивар, спроти Земјоделското училиште, се наоѓа една од најдобрите пицерии во Тетово. Нуди најразлични видови пици, од кои специјалитет на ресторанот е Пица Молино.

PIZZERIA neptunpetrol.com

MOLINO +389 44 344 444

It is located on the road towards Gostivar opposite Agriculture School. It is one of the best pizza restaurants in Tetovo. Various kinds of pizzas are offered and the specialty of the restaurant is Pizza Molino.

ул. Илинденска бб str. Илинденска бб

ТЕТОВО

ТЕТОВО

+389 70 733 117

M O T E L

NEPTUN It is located on the highway TetovoGostivar, as a part of the petrol station Neptun Petrol, this motel offers comfortable accommodation, high qualified staff, available safe parking and pleasant park. The rooms are equipped with modern furniture, balcony, Dream Box TV, RDS, Air Conditioned, Mini Bar, wireless internet.

Pegas

бул. Илирија, ТЕТОВО blvd. Ilirija, TETOVO

+389 70

548 084

ул. Илирија бр. 112, str. Ilirija No. 112,

PANORAMA PIZZA RESTAURANT

Се приготвуваат разновидни пици, повеќе видови риба на скара, печено јагнешко и пилешко месо. Специјалитет на ресторанот е мавровска и калифорниска пастрмка на скара. Ресторанот располага со капацитет од 50 места во внатрешниот дел и 150 места во летната бавча.

+389 71

396-740

с. Пршовце општина Теарце Тетово

v. Prshovce Municipality of Tearce Tetovo Various kinds of pizzas, various kinds of fish on barbecue, roast lamb and chicken. The specialty of the restaurant - Mavrovo trout and Californian trout prepared on barbecue. The indoor capacity is for 50 persons and the outdoor capacitysummer garden is for 150 persons.

+389 71

382-122

Trend café

ул. Илинденска бр. 87/48-4 ТЕТОВО str. Ilindenska No. 87/48-4 TETOVO

+389 70 590

464

ТЕТОВО ТETOVO


Ресторанот се наоѓа на Попова Шапка и работи повеќе од 10 години. Се приготвуваат сите видови скара: ќебапи, плескавици, пилешки стек, шарска плескавица, рамстек, бифтек, кременадли, како и сите видови печења, омлети, пици и разновидни салати. Специјалитет на ресторанот е пица Фати. Располага со капацитет од 100 места.

restaurant

Попова Шапка Тетово

FATI

+389 72

735 333 +389 71

396 839 It is situated on Popova Shapka and it has been working more than 10 years. All kinds of grill are prepared: kebabs, burgers (pleskavici), chicken steaks, Shar's burgers, ram steak, beefsteak, steaks as well as all kinds of roasted meat, scrambled eggs, pizzas and various salads. The specialty of the restaurant is pizza Fati. The capacity of the restaurant is for 100 guests.

Ресторанот работи веќе седум години и во него се подготвуваат сите видови традиционални јадења. Се организираат и разни настани: свадби, роденденски забави, семинари. Ресторанот располага со две сали, од кои едната е со капацитет од 400, а другата од 600 места.

с.Боговиње Те т о в о

Popova Shapka Tetovo

v. B o g o v i n j e Те т о v о

FLOAR r e s t a u r a n t

This restaurant has been working for seven years where all types of traditional dishes are prepared. Various events are organized, such as : weddings ,birthday parties, seminars. This restaurant has two spacious rooms, one has capacity for 400 persons and the other for 600 persons.

+389 70 558 284 +389 76 453 601


QUBOTEN

pkljuboten.org.mk sharamountainguide.com.mk +389 44 333 226 / 75 649 393 / 70 321 621

Le{ok

M O U N TA I N E E R I N G C L U B

ул. Кузман Јосифовски - Питу бр. 6 Тетово

LJUBOTEN

str. Kuzman Josifovski - Pitu No. 6 Tetovo Клубот работи од 1925 година и е дел од Федерацијата на планинарски спортови на Македонија. Манифестацијата „Слет на Лешница“, која датира од 1954 година, се организира секоја година во чест на Илинден, а традиционалното искачување на Титов Врв се организира од 1980 година во последниот викенд од мај. На манифестациите има посетители од европските земји, чиј број достигнува над 1.000 планинари. Клубот располага со планинарски домови на Попова Шапка и Љуботен и има професионални лиценцирани водичи во планина.

Ресторанот е во состав на манастирскиот комплекс Св. Атанасиј во селото Лешок. Располага со капацитет од 450 места и во него се организираат секаков вид прослави. Специјалитет на ресторанот е тавата Лешочки манастир, а секако и разните видови скара и печења. Во склоп на манастирот се наоѓа и конак со 45 легла, кој на домашните и странските посетители им нуди престој за само 1.000 денари полн пансион.

МАНАСТИРСКИ РЕСТОРАН

PLANINARSKI KLUB

This club has been working since 1925 and it is a part of the Federation of Mountaineering Sports in Macedonia. The manifestation “Slet na Leshnica” dates back to 1954 and it is organized every year honouring Ilinden. The traditional climbing to Titov Vrv has been organized during the last week of May since 1980. There are visitors from European countries, around 1000 mountaineers participate at these manifestations. This club has mountaineering hostels on Popova Shapka and Ljuboten and there are professional licensed mountain guides.

MONASTERY RESTAURANT

Leshok Restaurant Leshok is a part of the Monastery Complex St. Atanasij in the village Leshok. It has a capacity of 450 seats and there can be organized every type of celebration. The special dish of this restaurant is casserole Leshok Monastery, and of course various grill and roasted items. There is an Inn in the Monastery Complex which has 45 beds and offers both home and foreign visitors full board per day for only 1000 denars (about 16€).

+389 44 382 666 +389 70 733 829

RESTAURANT

RELAX Ресторанот работи од 2005 година. Нуди разновидно мени, од кое специјалитет е калифорниска пастрмка од сопствениот рибник, која се приготвува на скара, како и повеќето видови месо. Покрај ова, ресторанот нуди и широко мени од италијанската кујна. Капацитетот е 180 места.

Travel Agency

Bashkimi Tours This restaurant has been working since 2005. It offers rich menu, the specialty is Californian Trout from its own fishing pond, prepared on grill and various types of meat. Also, the restaurant offers wide range of Italian dishes. Its capacity is for 180 guests.

ул. Дервиш Цара бр. 4, Тетово

+389 44 350 066 +389 70 321 464 +389 44 350 033

str. Dervish Cara No.4, Tetovo

с. Доброште општина Теарце, Тетово

v. Dobroshte Municipality of Tearce Tetovo

+389 70 590 +389 70 577

587 196

www.bashkimtours.com


+389 44 334

ТETOVO

ТЕТОВО

GASTRO

www.gastrotravel.mk

+389 70 314

+ 3 8 9 7 0

Vita-Abi

restoran

EVROPA Се наоѓа во непосредна близина Located next to the Local на локалната самоуправа на Municipality building of Гостивар. Работи од 1990 година. Gostivar. It has been working Се приготвуваат повеќе видови since 1990. Various types of меса на скара, разновидна риба meat, various kinds of fish (охридска, калифорниска и (Ohrid, Californian and Mavrovo мавровска пастрмка), свинско и trout), roast pork and lamb are јагнешко печење. Располага со prepared. Its capacity is for 110 110 места внатре и 30 места на persons indoors and 30 persons прекрасната тераса. on the wonderful terrace. str. Braka Ginovski No. 63 ул. Браќа Гиновски бр. 63 GOSTIVAR ГОСТИВАР

restaurant

It is located in the vicinity of the building of municipality of Gostivar and it has been working for 16 years. Its capacity is for 50 guests. Various dishes are prepared in this restaurant: stews, goulash, janija, cabbage rolls, tavchegravche, the specialty- veal muscle with mushrooms, schnitzel with cheese, meat balls as well as various salads (Shopska, Taratur, Chorbadziska).Various grill such as kebabs, ram steak, beefsteak are prepared.

EVROPA

Се наоѓа во близина на зградата на Општина Гостивар и постои 16 години. Има капацитет од 50 места. Во ресторанот се подготвуваат разновидни јадења: чорби, гулаш, јанија, сарма, тавче-гравче, специјалитетите телешки мускул со печурки, поховани шницли со сирење, ќофте со мелено месо, како и разновидни салати (шопска, таратур, чобанска), а се подготвува и разновидна скара од ќебапи, рамстек, бифтек.

010

2 1 5 0 6 8

www.euro-travel.tk

r e s t a u r a n t

ТЦ Ловец бр. 46 А, ТЕТОВО

TC Lovec No. 46A, TETOVO

153 +389 70 443 071 +389 71 397 100

EURO TRAVEL

str. Dervish Cara No. 4

TRAVEL AGENCY

ул. Дервиш Цара бр. 4

special line from Skopje to Copenhagen, Goteborg, Oslo, Stockholm, Berlin, Zurich, Verona and other destinations for Europe as well as the whole world

T R AV E L A G E N C Y

посебна релација од Скопје до Копенхаген, Гетеборг, Осло, Стокхолм, Берлин, Цирих, Верона и други дестинации, како за Европа, така и за целиот свет.

333 397

AIRPLANE TICKETS, BUS TICKETS AND ARRANGEMENTS

+389 44

АВИО-БИЛЕТИ, АВТОБУСКИ БИЛЕТИ И АРАНЖМАНИ


Bus 070 935 300 9 +38 070 594 330 070 224 788 070 209 694 +389 42 218 007 +389 42 218 008 +389 75 405 009

Travel Agency

Tetovo

ул. Беличица бр. 14, Гостивар str. Belichica No. 14, Gostivar

nasirtours.de

Travel Agency europeturist.com.mk

y e n c g a e l t r a v

nasirtours@hotmail.com

LU LU

Professional

europeturist@mt.net.mk

ул. Борче Јовановски бр. 5, Гостивар +389 42 214 065 str. Borche Jovanovski No. 5, Gostivar +389 42 215 065

в а р r с т и i v a o s t , Г о G 3 , 1 3 . 1 р . б o 1 4 Ј Н А r. JNA N 4 2 2 у л . s t + 3 8 9 5 3 7 5 4 + 3 8 9

restaurant

ALBIS ул. Долна Баница, ГОСТИВАР str. Dolna Banjica, GOSTIVAR

274-274 +389 70 229-091 +389 78 229-091 +389 42

Ресторанот работи од 1998 година. Располага со четири сали, од кои три се наменети за свадби, крштевки, семинари и други свечености. Капацитетот на салите е од 100 до 700 места. Едната од нив, со капацитет од 200 места, се наоѓа во непосредна близина на Државниот Универзитет, во која се приготвуваат разновидни готови јадења и разни видови скара.

5 6 0 8 8 4

This restaurant has been working 1998. There are four spacious rooms, three of them are for weddings, baptizing parties, seminars and other celebrations. The capacity is from 100 to 700 persons. The one that is located in the vicinity of the State University has capacity for 200 persons, where various meals and grill are prepared.


pizzeria

CITY GRILL Во центарот на Гостивар, во Градскиот трговски центар, се наоѓа еден од најубавите пицаресторани. Во прекрасен модерен футуристички стил, овде ќе ја вкусите најдобрата и највкусната храна во градот. Погоден е и за утринско кафе, со богато мени на разновидни колачи и вкусен сладолед. ТЦ Сити, Гостивар

One of the best pizza restaurants is located in the City Trade Centre in the centre of Gostivar. You can taste the best and the most delicious food in wonderful modern futuristic style. It is convenient for morning coffee, offering rich menu of various sweets and delicious ice cream.

+389 42 304 +389 70 393

342 888

TC City, Gostivar


Се наоѓа во новиот трговски центар во Гостивар. Работи од 2002 година, со капацитет од 110 места. Ги приготвува сите видови пици, палачинки, пилешки прсти и друго.

ул. Илинденска бб

Нов трговски центар Гостивар

празен простор 1/4

P i z z e r i a

DIPLOMAT It is located in the new trade centre in Gostivar. It has been working since 2002, having capacity for 110 persons. All types of pizzas, pancakes, chicken fingers are prepared. str. Ilindenska NN

Nov trgovski centar (New Trade Center) Gostivar

+389 75 822 322 +389 70 378 605

Ресторанот се наоѓа на периферниот дел на селото Вруток и работи повеќе од пет години. Се приготвуваат повеќе видови риба на скара, јагнешко, јарешко и пилешко на скара, како и качамак и домашна пита со домашно овчо кисело млеко и овчо сирење. Специјалитет на ресторанот е пастрмката приготвена на различни начини. Ресторанот располага со капацитет од 90 места, а во топлите месеци работи и летната тераса.

рибен ресторан

fish restaurant

PANORAMA

с. Вруток Гостивар

v. Vrutok Gostivar

+389 70 229

710 +389 75 229 710 This restaurant is located at the peripheral part of the village Vrutok and it has been working for more than five years. Various grilled fish, lamb, kid's meat and chicken as well as kachamak, homemade pie with sheep yoghurt and sheep's milk cheese. The restaurant's specialty is the trout prepared in various ways. The restaurant's capacity is for 90 persons and summer terrace works during warmer months.

ELLITE RESTAURANT

Во ресторанот се приготвува скара на жар и специјалитети од италијанската кујна, како пици, шпагети, тортелини, лазањи и њоки. с. Градец општина Врапчиште, Гостивар

Gill and specialities from Italian cuisine are prepared in the restaurant as follows: pizzas, spaghetti, tortellini, lasagnes and nјoki. v. Gradec Municipality of Vrapchishte, Gostivar

+389 70

574 143


BIGOR село ВРУТОК, Гостивар

Рибниот ресторан е сместен во прекрасната природа на селото Вруток, крај изворот на реката Вардар. Прекрасно место за релаксација, со многу вкусна храна и одлична услуга.

The fish restaurant is located in the beautiful nature of the village Vrutok, next to the springs of Vardar River. Beautiful place for relaxation including a lot of tasteful food and excellent service.

BIGOR village VRUTOK, Gostivar

+389 75

304 993

Café bar

Café-club Bozilak

Bo`ilak Се наоѓа во центарот на градот Located in the city centre спроти ТЦ Сити Центар. opposite TC City Centre.

+389 70 314 156 +389 78 560 314

Energy Bianco

C a fé p i z z e r i a

str. Ilindenska bb, GOSTIVAR

+389 75 461

000

Се наоѓа во центарот на Гостивар, близу локалната самоуправа. Се приготвуваат најразлични пици и разновидни паста-специјалитети. Одличен е за утринско кафе и пријатно дружење.

ул. Бра ќа str. Bra ГОСТИВАРГиновски б б k a GOSTIV Ginovs ki NN AR

ул. Илинденска бб, ГОСТИВАР

ул. Јорде Јордановски бр. 1 Гостивар str. Jorde Jordanovski No. 1 Gostivar

Located in the centre of Gostivar, near to the Local Self- governing section. Various pizzas and pasta specialties are prepared. It is an excellent choice for morning coffee and socializing.

+389 78

22 55 55


рибен ресторан с. Вруток, Гостивар

Burimi

fish restaurant

v. Vrutok, Gostivar

Се наоѓа во непосредна близина на изворот на реката Вардар. Работи од 2004 година и е прочуен по својата местоположба, услуга и прекрасен амбиент. Нуди разновидно мени, од кое најзастапен е специјалитетот на куќата калифорниска пастрмка и крап, како и многу видови меса печени на скара и италијански пици. Располага со капацитет од 120 места во внатрешниот и 480 места во надворешниот дел.

389 70 215 581 389 71 215 581 389 70 906 950

It is located next to the spring of the River Vardar. It has been working since 2004 and it is wellknown for its location, service and wonderful ambient. Offering various menu, the specialties of the house are Californian trout and carp, as well as various kinds of grilled meat and Italian pizza. Its capacity is for 120 persons indoors and 480 persons outdoors.


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


НОВ РЕГИОН лева страна на која почнува следниот регион

Sarplaninsko-poloski - REKLAMI 7 (06.07.2012)  

Macedonia, tourism

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you